Convenant Kindercentra & ROC s Groningen en Noord-Drenthe. Informatiegids voor Stagiairs

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Convenant Kindercentra & ROC s Groningen en Noord-Drenthe. Informatiegids voor Stagiairs"

Transcriptie

1 Informatiegids voor Stagiairs

2 Inhoudsopgave informatie stagiairs Algemeen Functiebeschrijving Pedagogisch medewerker (conform cao kinderopvang) Functiebeschrijving Peuterspeelzaalleidster 1 (conform cao welzijn) Stagevergoeding (conform cao kinderopvang) Wat neem je mee op je eerste stagedag Leerbedrijf (zelf toevoegen) Pedagogisch beleidsplan BPV plan Gedragscode Verlof/verzuim regeling Organogram Adressenlijst locaties Bijlagen ( zelf toevoegen) Plaatsingsformulier Aanvraagformulier Verklaring Omtrent Gedrag+Declaratieformulier Loonheffingkorting formulier Voorbeeld BPV gegevensformulier

3 Algemeen Functiebeschrijving Pedagogisch medewerker. (Conform de CAO kinderopvang) Algemene kenmerken De pedagogische medewerker is verantwoordelijk voor de dagelijkse opvang, ontwikkeling en verzorging van een groep kinderen in een kindercentrum. De doelgroep en soort opvang kan verschillen, bijvoorbeeld kinderdagverblijven, buitenschoolse -, tussenschoolse en/of naschoolse opvang. Doel van de functie De dagelijkse opvang, ontwikkeling en verzorging van een groep kinderen in een kindercentrum. Organisatorische positie De pedagogische medewerker ressorteert hiërarchisch onder het (unit-)hoofd en begeleidt in voorkomende gevallen pedagogisch medewerkers in ontwikkeling, groepshulpen, BBL-ers, BOL-ers en stagiairs. Resultaatgebieden Kinderen begeleiden Begeleidt kinderen, zowel in groepsverband als in individueel opzicht. Schept een situatie binnen de groep waarin kinderen zich veilig voelen en stimuleert kinderen, door middel van uitvoering van het pedagogisch beleidsplan, zich verder te ontwikkelen. Begeleidt kinderen bij de dagelijkse voorkomende bezigheden. Organiseert activiteiten gericht op ontwikkeling, eventueel buiten het kindercentrum. Kinderen begeleiden gedurende de met de ouders/ verzorgers afgesproken periode, zodanig dat zij volgens het pedagogisch plan zich ontwikkelen, opgevoed en gestimuleerd worden. Kinderen verzorgen Draagt zorg voor de dagelijkse verzorging van kinderen. Kinderen verzorgd gedurende de met de ouders/ verzorgers afgesproken periode, zodanig dat zij schoon zijn en gevoed worden volgens geldende hygiëne-eisen en afspraken met de ouders.

4 Informatie uitwisselen over kinderen en werkzaamheden Houdt de ontwikkeling van kinderen bij en rapporteert of informeert hierover (periodiek) het hoofd. Informeert bij kennismaking de ouders/ verzorgers over de gang van zaken binnen de groep. Draagt zorg voor een goed (periodiek) contact met ouders/ verzorgers en informeert naar specifieke aandachtspunten (dagritme, voeding e.d.) en bijzonderheden van de op te vangen kinderen, ook bijvoorbeeld in de vorm van ouderavonden. Onderhoudt in het geval van schoolgaande kinderen contact met de betreffende scholen. Stemt met collega s af over de dagindeling en de verdeling van de werkzaamheden en draagt mede zorg voor een goede samenwerking en voor een goede overdracht Neemt gebruikelijk deel aan werkoverleg. Informatie uitgewisseld, zodanig dat zowel de ouders/ verzorgers, de leidinggevende als de pedagogisch medewerkers beschikken over de voor de verzorging en begeleiding relevante informatie, zodat het betreffende kind/ de betreffende kinderen zo optimaal mogelijk opgevangen kan/ kunnen worden. Ruimten en materiaal beschikbaar houden Verricht licht huishoudelijke werkzaamheden in de groep en draagt mede zorg voor het beheer, de aanschaf en de hygiëne en goede staat van de inventaris. Een schone ruimte en een goed verzorgde inventaris, zodat kinderen in een schone en veilige omgeving opgevangen kunnen worden. Deskundigheid bevorderen Begeleidt en instrueert, indien op de groep aanwezig, pedagogisch medewerkers in ontwikkeling, groepshulpen, BBL-ers, BOL-ers en stagiairs en rapporteert hierover periodiek aan het hoofd. Deskundigheid bevorderd, zodanig dat pedagogisch medewerkers in ontwikkeling, groepshulpen, BBL-ers, BOL-ers en stagiairs zo goed mogelijk ingezet kunnen worden op de groep en (indien van toepassing) in staat gesteld worden hun leerdoelen te behalen. Specifieke functiekenmerken Sociale vaardigheden voor het motiveren, stimuleren en instrueren van kinderen. Mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid voor het opstellen van verslagen en contacten met ouders/ verzorgers. Bezwarende omstandigheden Bezwarende omstandigheden kunnen onderdeel uitmaken van de functie (fysieke belasting door tillen van kinderen).

5 Functiebeschrijving Peuterspeelzaalleid(st)er1. (Conform de CAO Welzijn & dienstverlening.) Algemene kenmerken De Peuterspeelzaalleid(st)er is verantwoordelijk voor de opvang, ontwikkeling en verzorging van peuters tot 4 jaar. De werkzaamheden van Peuterspeelzaalleid(st)ers vinden plaats vanuit instellingen, die zich richten op Sociaal Pedagogische Kinderopvang of bij Welzijnsinstellingen. De Peuterspeelzaalleid(st)er begeleidt de individuele peuter vanuit een pedagogische- en ontwikkelingspsychologische invalshoek. Het betreft een functie, waarbij op de locaties collega peuterspeelzaalleid(st)ers en leidinggevende(n) aanwezig zijn en waarbij geen leidinggevende taken of bevoegdheden horen. Er is geen sprake is van een complexe problematiek, zoals het gericht terugdringen van ontwikkelingsachterstanden. Doel van de functie Het creëren van optimale ontwikkelingskansen voor de peuters tot 4 jaar door het observeren en begeleiden van peuters middels spel, ontspanning, contacten en ontplooiingsmogelijkheden. Organisatorische positie De Peuterspeelzaalleid(st)er ressorteert onder de leidinggevende van de afdeling waarbinnen de functie is gepositioneerd. De Peuterspeelzaalleid(st)er begeleidt in voorkomende gevallen Peuterspeelzaalleid(st)er in opleiding, groepshulpen en stagiairs. Resultaatgebieden Peuters begeleiden Schept een gezellig, veilig, stimulerend en positief groepsklimaat, waar het kind zich vrij kan ontwikkelen; Stimuleert de peuter tot een gelijkwaardige participatie in de groep, stimuleert de cognitieve, sociale, emotionele, zintuiglijk motorische, creatieve en taalontwikkeling door middel van op de leeftijd- en capaciteiten afgestemde activiteiten; Houdt toezicht gedurende de uitvoering van activiteiten, stelt regels, geeft grenzen aan, corrigeert waar nodig en bewaakt de hygiëne en veilig gebruik van materialen; Werkt volgens een pedagogisch plan en stemt de activiteiten hierop af; Signaleert naar de leidinggevende indien een kind meer hulp of ondersteuning nodig heeft dan binnen de peuterspeelzaal geboden kan worden en verwijst door naar andere instanties en/of instellingen indien nodig. Houdt na doorverwijzing contact; Werkt samen en stemt aanpak en werkwijze af met partners als onderwijsinstellingen, consultatiebureaus en/of andere organisaties. Peuters begeleiden gedurende de met de ouders/verzorgers afgesproken periode, zodanig dat zij opgevangen, opgevoed en gestimuleerd worden zoals overeengekomen in het pedagogisch plan.

6 Peuters verzorgen Verzorgt de peuters, wat betreft eten en drinken, eventuele toediening van medicijnen, verschoont kinderen, helpt bij het zindelijk worden; Stimuleert de zelfstandige uitvoering van de algemene dagelijkse handelingen, zoals aankleden, persoonlijke verzorging e.d. Gedurende de overeengekomen periode peuters verzorgen, conform de hygiëne-eisen en afspraken met ouders/verzorgers. Informatie uitwisselen Doet plaatsingsgesprekken of woont deze bij en verzorgt de introductie van nieuwe kinderen en ouders; Onderhoudt contact en met ouders/verzorgers en informeert bij de dagelijkse ontvangst naar specifieke aandachtspunten, zoals dagritme, voeding en dergelijke van de peuter op dat moment. Beantwoordt vragen van ouders over bijvoorbeeld opvoedingsvraagstukken of verwijst door. Stimuleert de betrokkenheid van ouders; Organiseert, in overleg met collega s thema- en ouderavonden waarbij opvoedingsondersteunende onderwerpen behandeld worden; Stemt met collega s de dagindeling en de verdeling van werkzaamheden af en draagt mede zorg voor een goede samenwerking en werkoverdracht; Neemt deel aan werkoverleg; Verricht lichte administratieve werkzaamheden die verband houden met genoemde werkzaamheden. Informatie gevraagd en verstrekt, zodanig dat de dagelijkse verzorging en begeleiding van peuters, wijzigingen en activiteiten zo goed mogelijk kunnen plaatsvinden. Huishoudelijke activiteiten verrichten en materialen beheren Verricht licht huishoudelijke activiteiten, zoals het dekken en afruimen van de eettafel; Draagt mede zorg voor de goede staat en eventueel vervanging van de materialen. Huishoudelijke activiteiten verricht en materialen beheerd, zodanig dat de peuter zich in een hygiënische en veilige omgeving kan ontwikkelen. Medewerkers begeleiden Begeleidt en instrueert, indien op de groep aanwezig: Peuterspeelzaalleid(st)ers in opleiding, stagiairs en groepshulpen en rapporteert hierover aan de leidinggevende; Medewerkers (in opleiding) zijn zodanig begeleid dat zij de beoogde werkzaamheden volgens plan met de peuters kunnen verrichten en (indien van toepassing) worden in staat gesteld hun leerdoelen te halen.

7 Specifieke functiekenmerken Sociale vaardigheden voor het motiveren, stimuleren en instrueren van peuters en het motiveren van ouders, stagiairs et cetera; Mondeling uitdrukkingsvaardigheid voor het onderhouden van contact met ouders/verzorgers; Geduld in het observeren van peuters en in de omgang met peuters. Stagevergoeding vanuit de CAO Kinderopvang. De leerling die een stage volgt in het kader van het onderdeel beroepspraktijkvorming van een BOL-opleiding op MBO-niveau 3 of 4 die opleidt tot een diploma waarmee wordt voldaan aan de kwalificatie-eis voor de functie van pedagogisch medewerker en waarmee een praktijkovereenkomst conform de Wet Educatie en Beroepsonderwijs is afgesloten, alsmede de student die stage loopt in het kader van een HBO-bacheloropleiding, heeft recht op een stagevergoeding ten bedrage van: 40 euro per maand bij 1 stagedag per week 80 euro per maand bij 2 stagedagen per week 120 euro per maand bij 3 stagedagen per week 160 euro per maand bij 4 of 5 stagedagen per week Van vergoeding is uitgezonderd de praktijkleerperiode die vooral bedoeld is als beroepsoriëntatie. Indien (een deel van) de stage niet de gehele kalendermaand beslaat, wordt de stagevergoeding voor die betreffende maand naar rato berekend. Bepalend hierbij zijn de data zoals vastgelegd in de praktijkovereenkomst of stageovereenkomst. Wat neem je mee op je eerste stagedag Op je eerste stagedag neem je de volgende papieren mee: BPV gids van de opleiding Overdrachtsformulier vorige BPV BPV gegevensformulier (voorbeeld zie bijlage) Je POK (praktijkovereenkomst) moet je binnen 4 weken inleveren op je stageplek.

5 Medewerkers en Organisatie 5.4 Functiebeschrijvingen Datum 12 maart 2013 Versie 4 Blad 1 van 9. Algemeen

5 Medewerkers en Organisatie 5.4 Functiebeschrijvingen Datum 12 maart 2013 Versie 4 Blad 1 van 9. Algemeen Blad 1 van 9 Algemeen PWH heeft ten behoeve van de diverse functies in de organisatie functiebeschrijvingen geformuleerd. De functiebeschrijvingen van de medewerkers die niet werkzaam zijn in de peuterspeelzalen

Nadere informatie

Datum: 13 mei 2011 Betreft: verzoek om opname pedagogisch medewerker Kinderopvang in BIG-register

Datum: 13 mei 2011 Betreft: verzoek om opname pedagogisch medewerker Kinderopvang in BIG-register De Minister van Volksgezondheid, Welzijn & Sport E.I. Schippers Postbus 20350 2500 EJ DEN HAAG Datum: 13 mei 2011 Betreft: verzoek om opname pedagogisch medewerker Kinderopvang in BIG-register Geachte

Nadere informatie

Functienaam: Pedagogisch Medewerker(st)er Naschoolse Opvang (NSO) Organisatie: Stichting Professionele Kinderopvang Bonaire Schaal: 4

Functienaam: Pedagogisch Medewerker(st)er Naschoolse Opvang (NSO) Organisatie: Stichting Professionele Kinderopvang Bonaire Schaal: 4 Functiebeschrijving Pedagogisch Medewerk(st)er Naschoolse Opvang (NSO) FUNCTIE-INFORMATIE Functienaam: Pedagogisch Medewerker(st)er Naschoolse Opvang (NSO) Organisatie: Stichting Schaal: 4 FUNCTIEBESCHRIJVING

Nadere informatie

PEDAGOGISCH MEDEWERKER

PEDAGOGISCH MEDEWERKER PEDAGOGISCH MEDEWERKER ALGEMENE KENMERKEN De pedagogisch medewerker is verantwoordelijk voor de dagelijkse opvang, ontwikkeling en verzorging van een groep kinderen in een kindercentrum. De doelgroep en

Nadere informatie

PEDAGOGISCH MEDEWERKER

PEDAGOGISCH MEDEWERKER PEDAGOGISCH MEDEWERKER ALGEMENE KENMERKEN De pedagogisch medewerker is verantwoordelijk voor de dagelijkse opvang, ontwikkeling en verzorging van een groep kinderen in een kindercentrum. De doelgroep en

Nadere informatie

Titel Sociaal Cultureel Werker 2. Ingangsdatum Per Uren. 24 uren. Omschrijving

Titel Sociaal Cultureel Werker 2. Ingangsdatum Per Uren. 24 uren. Omschrijving Titel Sociaal Cultureel Werker 2 Ingangsdatum Per 01-04 Uren 24 uren Omschrijving Organisatie Welzijn Rijswijk is een brede welzijnsinstelling in Rijswijk met ongeveer 50 beroepskrachten en ruim 400 vrijwilligers.

Nadere informatie

Beleid Inzet pedagogisch medewerkers en stagiaires in opleiding versie

Beleid Inzet pedagogisch medewerkers en stagiaires in opleiding versie Beleid Inzet pedagogisch medewerkers en stagiaires in opleiding versie Uitgangspunten Visie Bij Mops begint, zowel voor kinderen, medewerkers en stagiaires een leven lang leren. Een leerbedrijf biedt de

Nadere informatie

Doel van de functie De dagelijkse opvang, ontwikkeling en verzorging van een groep kinderen in een kindercentrum.

Doel van de functie De dagelijkse opvang, ontwikkeling en verzorging van een groep kinderen in een kindercentrum. 3 Pedagogisch medewerker Algemene kenmerken De pedagogisch medewerker is verantwoordelijk voor de dagelijkse opvang, ontwikkeling en verzorging van een groep kinderen in een kindercentrum. De doelgroep

Nadere informatie

(ex. artikel 5.1 CAO en bijlage 1)

(ex. artikel 5.1 CAO en bijlage 1) BIJLAGE 5 FUNCTIEBOEK (ex. artikel 5.1 CAO en bijlage 1) Dit functieboek is bijlage 5 bij de CAO Kinderopvang 2008 2009 en maakt als zodanig deel uit van die CAO (zie in dit verband met name artikel 5.1

Nadere informatie

Functiebeschrijving Operationeel Manager Naschoolse Opvang (NSO)

Functiebeschrijving Operationeel Manager Naschoolse Opvang (NSO) Functiebeschrijving Operationeel Manager Naschoolse Opvang (NSO) FUNCTIE-INFORMATIE Functienaam Operationeel Manager Codering 102 Organisatie Stichting Professionele Kinderopvang Bonaire Functieschaal

Nadere informatie

Werktrajectbegeleider

Werktrajectbegeleider Werktrajectbegeleider Functiebeschrijving naar aanleiding van CAO-tekst Trajectbegeleider Vastgesteld door: Directeurbestuurder Datum: December 2005 Algemene kenmerken De werktrajectbegeleider richt zich

Nadere informatie

Het BeroepsPraktijkVormings-plan (BPV)

Het BeroepsPraktijkVormings-plan (BPV) Het BeroepsPraktijkVormings-plan (BPV) Een BPV-plan geeft een systematische beschrijving van de uitvoering van de beroepspraktijkvorming in een zo concreet mogelijke beschrijving. Meerwaarde hiervan is

Nadere informatie

Praktijkkaart basisfase SAW Naschoolse opvang 2015-2016

Praktijkkaart basisfase SAW Naschoolse opvang 2015-2016 Praktijkkaart basisfase SAW Naschoolse opvang 2015-2016 Instructie voor de praktijk: Allereerst danken wij u hartelijk voor de begeleiding van onze student. De stageperiode is voor de student een belangrijke,

Nadere informatie

DOEL VAN DE FUNCTIE De dagelijkse opvang, ontwikkeling en verzorging van een groep kinderen in een kindercentrum.

DOEL VAN DE FUNCTIE De dagelijkse opvang, ontwikkeling en verzorging van een groep kinderen in een kindercentrum. 3. PEDAGOGISCH MEDEWERKER ALGEMENE KENMERKEN De pedagogisch medewerker is verantwoordelijk voor de dagelijkse opvang, ontwikkeling en verzorging van een groep kinderen in een kindercentrum. De doelgroep

Nadere informatie

Functieboek CAO Kinderopvang

Functieboek CAO Kinderopvang - 1 - Functieboek CAO Kinderopvang Bijlage X (ex artikel 12.2 CAO) Dit functieboek is bijlage X bij de CAO Kinderopvang en maakt als zodanig deel uit van die CAO (zie in dit verband met name artikel 12.2.

Nadere informatie

Het BeroepsPraktijkVormings-plan (BPV)

Het BeroepsPraktijkVormings-plan (BPV) Het BeroepsPraktijkVormings-plan (BPV) Een BPV-plan geeft een systematische beschrijving van de uitvoering van de beroepspraktijkvorming in een zo concreet mogelijke beschrijving. Meerwaarde hiervan is

Nadere informatie

Stichting Kinderopvang Op Kop. Rapport functieomschrijving en functiewaardering coördinator kinderopvang

Stichting Kinderopvang Op Kop. Rapport functieomschrijving en functiewaardering coördinator kinderopvang Stichting Kinderopvang Op Kop Rapport functieomschrijving en functiewaardering coördinator kinderopvang Door dhr. R. Terpstra Datum 5 december 2014 Functieomschrijving coördinator kinderopvang Algemene

Nadere informatie

G2 Referentiefuncties

G2 Referentiefuncties G2 Referentiefuncties 1. ondersteuner activiteitenleider I a) klasseassistent (niv 3) pedagogisch medewerker (niv 3) b) pedagogisch medewerker (niv 3) activiteitenleider c) klasseassistent (niv 3) sport-

Nadere informatie

Internet resultaten sites ROC Leiden en ROC ID college

Internet resultaten sites ROC Leiden en ROC ID college Internet resultaten sites ROC Leiden en ROC ID college ROC Leiden Opleiding kinderopvang gegroepeerd onder Welzijn. Informatie over BOL op niveau 3 en 4 beschikbaar middels doorklikken. BBL alleen voor

Nadere informatie

groepswerker/ begeleider (m/v) 24-30 uur. Voor onze locatie de Schuilplaats, 24-uurs zorg, zijn wij op zoek naar een:

groepswerker/ begeleider (m/v) 24-30 uur. Voor onze locatie de Schuilplaats, 24-uurs zorg, zijn wij op zoek naar een: Breng jij ons team op sterkte met je ervaring in de psychiatrie? (of: Werk je als professional in de psychiatrie en zou je wel meer met je geloof willen?) Voor onze locatie de Schuilplaats, 24-uurs zorg,

Nadere informatie

CONCEPT FUNCTIEBESCHRIJVING EN COMPETENTIEPROFIEL STERRENSCHOOL COMBIMEDEWERKER

CONCEPT FUNCTIEBESCHRIJVING EN COMPETENTIEPROFIEL STERRENSCHOOL COMBIMEDEWERKER Functiebeschrijving Sterrenschool combi medewerker: 1. Algemene kenmerken De combimedewerker is werkzaam in het onderwijsconcept van De Sterrenschool waarin gewerkt wordt met een continu rooster. De combimedewerker

Nadere informatie

Aanvraagformulier Verklaring Omtrent het Gedrag Natuurlijke Personen (VOG NP) 1 Invullen door Aanvrager. 1.1 Gegevens aanvrager

Aanvraagformulier Verklaring Omtrent het Gedrag Natuurlijke Personen (VOG NP) 1 Invullen door Aanvrager. 1.1 Gegevens aanvrager 1 Invullen door Aanvrager 1.1 Gegevens aanvrager Aanvraagformulier Verklaring Omtrent het Gedrag Natuurlijke Personen (VOG NP) Invullen in blokletters; Bij het indienen van de aanvraag bij de gemeente

Nadere informatie

Overleg Arbeidsvoorwaarden Kinderopvang. Utrecht. Definitieve versie Functieboek: 17-06-10

Overleg Arbeidsvoorwaarden Kinderopvang. Utrecht. Definitieve versie Functieboek: 17-06-10 CAO-KINDEROPVANG, VOOR KINDERCENTRA EN GASTOUDERBUREAUS FUNCTIEBOEK CAO 2010-2011 Overleg Arbeidsvoorwaarden Kinderopvang Utrecht Definitieve versie Functieboek: 17-06-10 CAO-Kinderopvang 2010-2011 1 Voor

Nadere informatie

Aanvraagformulier Verklaring Omtrent het Gedrag Natuurlijke Personen (VOG NP) 1 Invullen door Aanvrager. 1.1 Gegevens aanvrager

Aanvraagformulier Verklaring Omtrent het Gedrag Natuurlijke Personen (VOG NP) 1 Invullen door Aanvrager. 1.1 Gegevens aanvrager 1 Invullen door Aanvrager 1.1 Gegevens aanvrager Aanvraagformulier Verklaring Omtrent het Gedrag Natuurlijke Personen (VOG NP) Invullen in blokletters; Bij het indienen van de aanvraag bij de gemeente

Nadere informatie

Protocol Stagiaires / BPV

Protocol Stagiaires / BPV Protocol Stagiaires / BPV Beste Stagiaire, Binnen ZIJN Peuterspeelzalen vinden wij opleiden belangrijk om de juiste kwaliteit van peuterspeelzaalwerk nu en in de toekomst te kunnen blijven bieden. Wij

Nadere informatie

Praktijkkaart basisfase SAW Jeugdzorg

Praktijkkaart basisfase SAW Jeugdzorg Praktijkkaart basisfase SAW Jeugdzorg 4 2014-2015 Instructie voor de praktijk: Allereerst danken wij u hartelijk voor de begeleiding van onze student. De stageperiode is voor de student een belangrijke,

Nadere informatie

CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening 2012-2013

CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening 2012-2013 CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening 2012-2013 Functieboek Definitieve versie Vastgesteld 27 februari 2013 Overleg Arbeidsvoorwaarden W&MD 1 BIJLAGE 12 FUNCTIEBOEK CAO WELZIJN & MAATSCHAPPELIJKE

Nadere informatie

Overleg Arbeidsvoorwaarden Kinderopvang. Utrecht. Gewijzigde versie Functieboek: 16-03-2011

Overleg Arbeidsvoorwaarden Kinderopvang. Utrecht. Gewijzigde versie Functieboek: 16-03-2011 CAO-KINDEROPVANG, VOOR KINDERCENTRA EN GASTOUDERBUREAUS FUNCTIEBOEK CAO 2010-2011 Overleg Arbeidsvoorwaarden Kinderopvang Utrecht Gewijzigde versie Functieboek: 16-03-2011 CAO-Kinderopvang 2010-2011 1

Nadere informatie

Praktijkkaart basisfase SAW Onderwijsassistent

Praktijkkaart basisfase SAW Onderwijsassistent Praktijkkaart basisfase SAW Onderwijsassistent 2015-2016 Instructie voor de praktijk: Allereerst danken wij u hartelijk voor de begeleiding van onze student. De stageperiode is voor de student een belangrijke,

Nadere informatie

Stichting Kinderopvang Alkmaar. Protocol Tussenschoolse opvang

Stichting Kinderopvang Alkmaar. Protocol Tussenschoolse opvang Stichting Kinderopvang Alkmaar Protocol Tussenschoolse opvang Inhoudsopgave 1. Algemene informatie 3 Tijden en locatie TSO 3 Locatie TSO 3 Naar de TSO 3 Als uw kind niet komt 3 2. Inschrijven en betalen

Nadere informatie

In dit functieboek zijn de meeste beschrijvingen opgenomen van de in de branche W&MD voorkomende functies.

In dit functieboek zijn de meeste beschrijvingen opgenomen van de in de branche W&MD voorkomende functies. FUNCTIEBOEK (ex. Artikel, 1.4, 4.2.1 CAOW&MD 2008-2011 en bijlage 1) Dit functieboek hoort bij bijlage 1 van de CAO W&MD 2008 2011 en maakt als zodanig deel uit van die CAO (zie in dit verband artikel

Nadere informatie

Resultaat: Functionaris ondersteunt, zodanig dat hij/zij gemakkelijker en met meer aandacht de deelnemers kan opvangen, begeleiden en ondersteunen.

Resultaat: Functionaris ondersteunt, zodanig dat hij/zij gemakkelijker en met meer aandacht de deelnemers kan opvangen, begeleiden en ondersteunen. Assistent Welzijn Algemene kenmerken Stichting Maatschappelijke Opvang Breda e.o. is een combinatie van voorzieningen in Breda en omgeving voor dak- en thuisloze mensen met langdurende of acute problemen.

Nadere informatie

Portier/baliemedewerker

Portier/baliemedewerker Portier/baliemedewerker Algemene kenmerken De functionaris is werkzaam binnen de Stichting Maatschappelijke Opvang Breda e.o., waaronder ressorteren dak- en thuislozenvoorzieningen Gaarshof en Weideveld,

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 ALGEMEEN... 3 1. Inleiding... 3 1.1 Uitgangspunten voor het beleid... 3 1.2 Doelstellingen van dit beleid... 3

HOOFDSTUK 1 ALGEMEEN... 3 1. Inleiding... 3 1.1 Uitgangspunten voor het beleid... 3 1.2 Doelstellingen van dit beleid... 3 1 Inhoudsopgave HOOFDSTUK 1 ALGEMEEN... 3 1. Inleiding... 3 1.1 Uitgangspunten voor het beleid... 3 1.2 Doelstellingen van dit beleid... 3 HOOFDSTUK 2 STAGE... 3 2.1 Opleidings- en stageplaatsen... 4 2.2

Nadere informatie

Voorbeeldfuncties buurtsportcoach / combinatiefunctionaris onderwijs. Gebruik en toelichting voorbeeldfuncties

Voorbeeldfuncties buurtsportcoach / combinatiefunctionaris onderwijs. Gebruik en toelichting voorbeeldfuncties Voorbeeldfuncties buurtsportcoach / combinatiefunctionaris onderwijs In het rapport Handreikingen flankerend beleid buurtsportcoaches (juni 2012) zijn twaalf voorbeeldfuncties aangeboden in de werkvelden

Nadere informatie

Inspectierapport De Grote Smurf (KDV) Oosterhamriklaan 195 9715PD GRONINGEN Registratienummer 232227068

Inspectierapport De Grote Smurf (KDV) Oosterhamriklaan 195 9715PD GRONINGEN Registratienummer 232227068 Inspectierapport De Grote Smurf (KDV) Oosterhamriklaan 195 9715PD GRONINGEN Registratienummer 232227068 Toezichthouder: GGD Groningen In opdracht van gemeente: Groningen Datum inspectie: 30-11-2015 Type

Nadere informatie

Stagewijzer. Stagiairs

Stagewijzer. Stagiairs Stagewijzer Stagiairs Stagewijzer voor stagiairs De gemeente Emmen vindt het belangrijk om te investeren in toekomstige jonge professionals. We besteden daarom veel zorg aan de werving en begeleiding van

Nadere informatie

PREZZENT Functiebeschrijving. Persoonlijk begeleider. Datum februari 2012 FWG 40 A: DOELOMSCHRIJVING

PREZZENT Functiebeschrijving. Persoonlijk begeleider. Datum februari 2012 FWG 40 A: DOELOMSCHRIJVING PREZZENT Functiebeschrijving Functie Persoonlijk begeleider Organisatie Prezzent Datum februari 2012 FWG 40 A: DOELOMSCHRIJVING Draagt zorg voor de ondersteuning, begeleiding en/of verzorging van cliënten

Nadere informatie

CAO SOCIAAL WERK, WELZIJN & MAATSCHAPPELIJKE DIENSTVERLENING

CAO SOCIAAL WERK, WELZIJN & MAATSCHAPPELIJKE DIENSTVERLENING CAO SOCIAAL WERK, WELZIJN & MAATSCHAPPELIJKE DIENSTVERLENING 2017-2019 Definitieve tekst Functieboek bijlage 2 cao Sociaal Werk, Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening Vastgesteld 11 oktober 2017 Cao-tafel

Nadere informatie

Wij zijn per direct op zoek naar een Sociaal-cultureel werker 3, met als specialisatie jongerenwerk, voor uur per week.

Wij zijn per direct op zoek naar een Sociaal-cultureel werker 3, met als specialisatie jongerenwerk, voor uur per week. Impuls is dé Oldenzaalse organisatie voor Welzijn en Peuterspeelzalen. Onze activiteiten bestrijken de volle breedte van welzijnswerk, waarbij we ons richten op alle Oldenzalers, van jong tot oud. Met

Nadere informatie

Stappenplan om een stageplaats te vinden

Stappenplan om een stageplaats te vinden Stappenplan om een stageplaats te vinden Versie 24 september 2015 12 stappen die je helpen om zelf een geschikte stageplaats te vinden Stap 1: Stages op niveau 3 en stages op niveau 4 Je bent aan het begin

Nadere informatie

Stagebeleid Stagebeleid Gastouderbureau Gideon s Kids 1 Versie: februari 2018

Stagebeleid Stagebeleid Gastouderbureau Gideon s Kids 1 Versie: februari 2018 Stagebeleid Stagebeleid Gastouderbureau Gideon s Kids 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Wat is BeroepsPraktijkVorming (BPV) 4 Stagetyperingen 4 Betrokkenen bij BPV (BeroepsPraktijkVorming) 4 De gastouder 4 De

Nadere informatie

Betrokken, flexibel én betaalbaar

Betrokken, flexibel én betaalbaar voor het hele gezin Betrokken, flexibel én betaalbaar Kinderopvang via Zowiezo Als u aan het werk bent wilt u natuurlijk dat uw kinderen veilig en professioneel worden opgevangen. Bij Zowiezo heeft u de

Nadere informatie

Informatie opleidingsstandaard voor de EVC procedure. Pedagogisch Werk

Informatie opleidingsstandaard voor de EVC procedure. Pedagogisch Werk Informatie opleidingsstandaard voor de EVC procedure Pedagogisch Werk Kwalificatie: Pedagogisch medewerker 3 kinderopvang Crebonummer: 92620 Niveau: 3 Geldig vanaf: 1 augustus 2012 Deel A: Beeld van de

Nadere informatie

Beroeps Praktijk Vormingsplan

Beroeps Praktijk Vormingsplan Beroeps Praktijk Vormingsplan Hoofdstuk en artikelindeling 1. Algemene informatie 1.1 Inleiding 1.2 Doelgroep 1.3 Profiel erkende gastouder als leerbedrijf 1.4 Profiel bemiddelingsmedewerker 1.5 Profiel

Nadere informatie

Inspectierapport Pinokkio (PSZ) Mathilde Wibautstraat 20 2135MC HOOFDDORP

Inspectierapport Pinokkio (PSZ) Mathilde Wibautstraat 20 2135MC HOOFDDORP Inspectierapport Pinokkio (PSZ) Mathilde Wibautstraat 20 2135MC HOOFDDORP Toezichthouder: GGD Kennemerland In opdracht van gemeente: Haarlemmermeer Datum inspectie: 20-05-2015 Type onderzoek : Jaarlijks

Nadere informatie

Overleg Arbeidsvoorwaarden Kinderopvang. Utrecht. Tekstversie

Overleg Arbeidsvoorwaarden Kinderopvang. Utrecht. Tekstversie FUNCTIEBOEK CAO-KINDEROPVANG, VOOR KINDERCENTRA EN GASTOUDERBUREAUS CAO 2009-2010 Overleg Arbeidsvoorwaarden Kinderopvang Utrecht Tekstversie 16-06-09 CAO-Kinderopvang 2009-2010 1 BIJLAGE 5 FUNCTIEBOEK

Nadere informatie

Functiebeschrijving Kinderopvang

Functiebeschrijving Kinderopvang Kinderopvang 1. Functie-informatiegegevens Functienaam: pedagogisch medewerker Organisatie: KinderCentrumAlmere Branche: kinderopvang Schaal: 6 CAO Kinderopvang 2010/2011 2. Functieomgeving KinderCentrumAlmere

Nadere informatie

Inspectierapport. BSO Mirakel Populierenlaan (BSO) Populierenlaan SN Amstelveen Registratienummer:

Inspectierapport. BSO Mirakel Populierenlaan (BSO) Populierenlaan SN Amstelveen Registratienummer: Inspectierapport BSO Mirakel Populierenlaan (BSO) Populierenlaan 333 1185 SN Amstelveen Registratienummer: 196816555 Toezichthouder: GGD Amsterdam In opdracht van: Gemeente Amstelveen Datum inspectie:

Nadere informatie

Functieprofiel Woonondersteuner A. Resultaatgebieden

Functieprofiel Woonondersteuner A. Resultaatgebieden Functieprofiel Woonondersteuner A Functienaam : Woonondersteuner A Inschaling : FWG-25 Status : Vastgesteld februari 2017 Doelstelling van de functie De woonondersteuner A zorgt voor een goed verloop van

Nadere informatie

Inspectierapport BSO Morgenster (BSO) Akelei KA Kampen Registratienummer

Inspectierapport BSO Morgenster (BSO) Akelei KA Kampen Registratienummer Inspectierapport BSO Morgenster (BSO) Akelei 3 8265KA Kampen Registratienummer 161196147 Toezichthouder: GGD IJsselland In opdracht van gemeente: Kampen Datum inspectie: 20-11-2018 Type onderzoek: Jaarlijks

Nadere informatie

Wij zijn per direct op zoek naar een Sociaal-cultureel werker 3, met als specialisatie Straathoekwerk, voor 30 uur per week.

Wij zijn per direct op zoek naar een Sociaal-cultureel werker 3, met als specialisatie Straathoekwerk, voor 30 uur per week. Impuls is dé Oldenzaalse organisatie voor Welzijn en Peuterspeelzalen. Onze activiteiten bestrijken de volle breedte van welzijnswerk, waarbij we ons richten op alle Oldenzalers, van jong tot oud. Met

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL: LOCATIEMANAGER STICHTING PETJE AF

FUNCTIEPROFIEL: LOCATIEMANAGER STICHTING PETJE AF FUNCTIEPROFIEL: LOCATIEMANAGER STICHTING PETJE AF ALGEMENE KENMERKEN De locatiemanager heeft een leidinggevende functie waarbij de primaire taak bestaat uit het begeleiden van het operationele proces.

Nadere informatie

Handboek TMO. Tussen de middagopvang voor overblijfkrachten. SKSG Kinderopvang

Handboek TMO. Tussen de middagopvang voor overblijfkrachten. SKSG Kinderopvang Handboek TMO Tussen de middagopvang voor overblijfkrachten SKSG Kinderopvang Inhoudsopgave blz. Inleiding 3 1. Wat is TMO? 4 2. Verloop van een TMO uur 4 3. Je taken 4 4. Regels voor kinderen 5 5. Regels

Nadere informatie

Pedagogisch beleid Kinderdagverblijf de Harlekijn

Pedagogisch beleid Kinderdagverblijf de Harlekijn 1 Inhoud Inleiding... 3 Visie Kinderdagverblijf de Harlekijn... 4 Een gevoel van emotionele veiligheid en geborgenheid bieden... 5 Veiligheid en geborgenheid... 5 Persoonlijke competentie... 7 Ieder kind

Nadere informatie

Consortium Beroepsonderwijs

Consortium Beroepsonderwijs Consortium Beroepsonderwijs www.consortiumbo.nl Verzamelformulier beroepsgerichte examens Kwalificatiedossier (KD): Pedagogisch Werk Datum uitgifte KD: oktober 2015 Crebonummer KD: 23183 Cohort: 2016 ev

Nadere informatie

(ex artikel 5.1 CAO) CAO-Kinderopvang

(ex artikel 5.1 CAO) CAO-Kinderopvang BIJLAGE (ex artikel 5.1 CAO) FUNCTIEBOEK Dit functieboek is bijlage 13 bij de CAO Kinderopvang 2015 en maakt als zodanig deel uit van de CAO (zie in dit verband met name artikel 5.1 en bijlage 1 van de

Nadere informatie

OVERZICHT OPLEIDING HELPENDE ZORG & WELZIJN

OVERZICHT OPLEIDING HELPENDE ZORG & WELZIJN 1.1 Maakt een werkplanning op basis van het zorg-, leef-, begeleidings- of activiteitenplan 1.2 Ondersteunt bij huishouden en de woon- of verblijfsomgeving of opvangsituatie 1.3 Ondersteunt bij persoonlijke

Nadere informatie

Inspectierapport. BSO Mirakel Populierenlaan (BSO) Populierenlaan SN Amstelveen Registratienummer:

Inspectierapport. BSO Mirakel Populierenlaan (BSO) Populierenlaan SN Amstelveen Registratienummer: Inspectierapport BSO Mirakel Populierenlaan (BSO) Populierenlaan 333 1185 SN Amstelveen Registratienummer: 196816555 Toezichthouder: GGD Amsterdam In opdracht van: Gemeente Amstelveen Datum inspectie:

Nadere informatie

Officemanager. BSO Struin Opvang in de natuur zoekt een Duizendpoot een Spin in het web voor onze administratieve afdeling

Officemanager. BSO Struin Opvang in de natuur zoekt een Duizendpoot een Spin in het web voor onze administratieve afdeling Officemanager BSO Struin Opvang in de natuur zoekt een Duizendpoot een Spin in het web voor onze administratieve afdeling Het betreft een bestaande functie die opnieuw ingericht gaat worden. Je bent verantwoordelijk

Nadere informatie

Organisatie: KadeZorg Functie: Verzorgende IG nv. 3

Organisatie: KadeZorg Functie: Verzorgende IG nv. 3 Organisatie: KadeZorg Functie: nv. 3 Kern van de functie De verzorgende levert cliëntgerichte zorg (lichamelijke, geestelijke en sociale hulp, begeleiding en verzorging) aan cliënten binnen de daartoe

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderdagverblijf Friesma State (KDV) Oostergoostraat 60 9001 CM GROU Registratienummer 176668056

Inspectierapport Kinderdagverblijf Friesma State (KDV) Oostergoostraat 60 9001 CM GROU Registratienummer 176668056 Inspectierapport Kinderdagverblijf Friesma State (KDV) Oostergoostraat 60 9001 CM GROU Registratienummer 176668056 Toezichthouder: GGD Fryslân In opdracht van gemeente: LEEUWARDEN Datum inspectie: 18-12-2014

Nadere informatie

Observeerbare Termen. Pedagogisch basisdoel: Sociale en emotionele veiligheid. Pedagogisch basisdoel: Sociale en emotionele veiligheid 2

Observeerbare Termen. Pedagogisch basisdoel: Sociale en emotionele veiligheid. Pedagogisch basisdoel: Sociale en emotionele veiligheid 2 1 Observeerbare Termen Pedagogisch basisdoel: Sociale en emotionele veiligheid Leeftijdscategorie De kinderen worden opgevangen in een schone en veilige omgeving. 2 4 jaar 1. De leidster instrueert kind

Nadere informatie

Inspectierapport BSO 't IJsseldijkje (SKIJ) (BSO) Planetenbaan 42 3402HP IJsselstein

Inspectierapport BSO 't IJsseldijkje (SKIJ) (BSO) Planetenbaan 42 3402HP IJsselstein Inspectierapport BSO 't IJsseldijkje (SKIJ) (BSO) Planetenbaan 42 3402HP IJsselstein Toezichthouder: GGD regio Utrecht In opdracht van gemeente: IJsselstein Datum inspectie: 06-08-2015 Type onderzoek:

Nadere informatie

Beroepspraktijkvorming (BPV)

Beroepspraktijkvorming (BPV) Beroepspraktijkvorming (BPV) Christelijke Peuterspeelzaal Prinses Amalia Margrietweg 6 3258 BM Ouddorp Contactpersoon: Carla Braber BPV Peuterspeelzaal Prinses Amalia Pagina 1 De Christelijk Peuterspeelzaal

Nadere informatie

Praktijkkaart SAW Basisfase Kinderopvang 2014

Praktijkkaart SAW Basisfase Kinderopvang 2014 Praktijkkaart SAW Basisfase Kinderopvang 2014 Instructie voor de praktijk: Allereerst danken wij u hartelijk voor de begeleiding van onze student. De stageperiode is voor de student een belangrijke, leerzame

Nadere informatie

Kinderopvang Heyendael

Kinderopvang Heyendael Hoofdstuk: 5.5 (Personeel) Titel: Werkwijze en beleid tav stagiaires Procesbewaker: Praktijkopleider Bladzijden: 1 t/m 4 Kinderopvang Heyendael Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Soorten stageplekken 3. Organisatie

Nadere informatie

Kinderverblijf Het Strand. Organisatie: 1e locatie Burgemeester Amersfoordtlaan DM Badhoevedorp

Kinderverblijf Het Strand. Organisatie: 1e locatie Burgemeester Amersfoordtlaan DM Badhoevedorp BPV-beleidsplan 1 Kinderverblijf Het Strand Organisatie: 1e locatie Burgemeester Amersfoordtlaan 59 1171 DM Badhoevedorp 06-24702673 020 823 06 28 2e locatie Uiverstraat 42S 1171 GK Badhoevedorp 06-24458807

Nadere informatie

Inspectierapport Het Speelhuisje (KDV) Hofstede 2A 1132AJ Volendam Registratienummer

Inspectierapport Het Speelhuisje (KDV) Hofstede 2A 1132AJ Volendam Registratienummer Inspectierapport Het Speelhuisje (KDV) Hofstede 2A 1132AJ Volendam Registratienummer 216176323 Toezichthouder: GGD Zaanstreek-Waterland In opdracht van gemeente: Edam-Volendam Datum inspectie: 28-11-2017

Nadere informatie

Functiebeschrijving Verzorgende niveau 3 & Verpleegkundige

Functiebeschrijving Verzorgende niveau 3 & Verpleegkundige Functiebeschrijving Verzorgende niveau 3 & Verpleegkundige Organisatie : RST Zorgverleners Functie : Verzorgende niveau 3 FWG : 35 Status : Vastgesteld juli 2014 Plaats in de organisatie Ontvangt hiërarchisch

Nadere informatie

Inspectierapport Doomijn KDV Het Saffier (KDV) Overtoom 65A 8043LZ Zwolle Registratienummer

Inspectierapport Doomijn KDV Het Saffier (KDV) Overtoom 65A 8043LZ Zwolle Registratienummer Inspectierapport Doomijn KDV Het Saffier (KDV) Overtoom 65A 8043LZ Zwolle Registratienummer 209992694 Toezichthouder: GGD IJsselland In opdracht van gemeente: Zwolle Datum inspectie: 22-05-2018 Type onderzoek:

Nadere informatie

Goede voorbeelden van functieprofielen uit de praktijk

Goede voorbeelden van functieprofielen uit de praktijk Goede voorbeelden van functieprofielen uit de praktijk Deze voorbeelden van een functieprofiel kunnen je prima helpen bij het opstellen van je eigen profiel We zijn er van overtuigd dat deze praktijkvoorbeelden

Nadere informatie

A. Kinderparticipatie in beleid door BSO De stal Liemeer

A. Kinderparticipatie in beleid door BSO De stal Liemeer VOORBEELDEN KINDERPARTICIPATIE IN PEDAGOGISCH BELEID. A. Kinderparticipatie in beleid door BSO De stal Liemeer B. B4 Kids te Leiden Handvest Handvest vertaald voor kinderen C. COKD, Dordrecht A. Beleidsplan:

Nadere informatie

Erkenningen voor:... (niveau) Sociaal-maatschappelijke dienstverlener (4)

Erkenningen voor:... (niveau) Sociaal-maatschappelijke dienstverlener (4) Erkenningen 1 en stageplekken voor MBO-studenten schooljaar 2018-2019 Rel. nr Locatie Stageplek functie/ type/ aantal 100054606 Centraal kantoor Receptie ontvangt cliënten, Krommerijn 101 afhandelen telefoon

Nadere informatie

Inspectierapport De Zeester (KDV) Eendrachtsplein LA Rotterdam Registratienummer

Inspectierapport De Zeester (KDV) Eendrachtsplein LA Rotterdam Registratienummer Inspectierapport De Zeester (KDV) Eendrachtsplein 14 3012LA Rotterdam Registratienummer 167111632 Toezichthouder: GGD Rotterdam-Rijnmond In opdracht van gemeente: Rotterdam Datum inspectie: 20-02-2017

Nadere informatie

Kinderopvang in de zin van de Wet kinderopvang Termijn Prio Hersteltraject Bestraffend traject

Kinderopvang in de zin van de Wet kinderopvang Termijn Prio Hersteltraject Bestraffend traject Bijlage 1: Afwegingsoverzicht kinderdagverblijven KINDERDAGVERBLIJVEN Kinderopvang in de zin van de Wet kinderopvang Termijn Prio Hersteltraject Bestraffend traject Kinderopvang in de zin van de wet De

Nadere informatie

Contacten Intern : leidinggevende en medewerkers van Lister Extern : cliënten, familie en bij uitzondering externe hulpverlenende instanties

Contacten Intern : leidinggevende en medewerkers van Lister Extern : cliënten, familie en bij uitzondering externe hulpverlenende instanties Functieprofiel Slaapwacht Functienaam : Slaapwacht Inschaling : FWG-25 Status : Vastgesteld juni 2006 Doelstelling van de functie Scheppen van een veilige omgeving voor cliënten door het aanspreekbaar

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING EN -WAARDERING. Herman Broerenstichting Leraar LB

FUNCTIEBESCHRIJVING EN -WAARDERING. Herman Broerenstichting Leraar LB FUNCTIEBESCHRIJVING EN -WAARDERING Leraar LB Mei 2013 Opdrachtgever Auteur Clara van Sparwoudestraat 1 2612 SP Delft M. van Ommeren P.P.J.G. Janssen Project 5VBBA4431 1 FUNCTIE INFORMATIE Functienaam Organisatie

Nadere informatie

Sociaal pedagogisch verzorgende

Sociaal pedagogisch verzorgende Sociaal pedagogisch verzorgende Algemene kenmerken De functionaris is werkzaam binnen de Stichting Maatschappelijke Opvang Breda e.o., waaronder ressorteren dak- en thuislozenvoorzieningen Gaarshof en

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderopvang Aurora (KDV) Dirk Boutsstraat 36 8932 CT Leeuwarden

Inspectierapport Kinderopvang Aurora (KDV) Dirk Boutsstraat 36 8932 CT Leeuwarden Inspectierapport Kinderopvang Aurora (KDV) Dirk Boutsstraat 36 8932 CT Leeuwarden Toezichthouder: GGD Fryslân In opdracht van gemeente: Leeuwarden Datum inspectie: 02-09-2015 Type onderzoek : Onderzoek

Nadere informatie

STAGEWERKBOEK. 1. Functies bij de praktijkopleiding

STAGEWERKBOEK. 1. Functies bij de praktijkopleiding STAGEWERKBOEK Dit stagewerkboek geeft de werkbegeleider meer inzicht in de organisatie van de stagebegeleiding. Het is een praktisch document dat hoort bij het stagebeleid. 1. Functies bij de praktijkopleiding

Nadere informatie

1. Inleiding. De speelzaal: waarom en hoe? Pilot project VVE Moelejaan. VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie)

1. Inleiding. De speelzaal: waarom en hoe? Pilot project VVE Moelejaan. VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) JAARVERSLAG 2011 Inhoudsopgave pag. 1 1. Inleiding pag. 2 2. De Peuterspeelzalen pag. 3 3. Bestuur pag. 4 4. Werknemers: pag. 6 Peuterspeelzaalleidsters Coördinator 5. Algemeen pag. 8 6. Fusie pag. 9 7.

Nadere informatie

Inspectierapport Kweenie (KDV) Trix Terwindtstraat GW Leiden Registratienummer

Inspectierapport Kweenie (KDV) Trix Terwindtstraat GW Leiden Registratienummer Inspectierapport Kweenie (KDV) Trix Terwindtstraat 4 2331GW Leiden Registratienummer 182837051 Toezichthouder: GGD Hollands Midden In opdracht van gemeente: Leiden Datum inspectie: 07-09-2018 Type onderzoek

Nadere informatie

CAO SOCIAAL WERK WELZIJN & MAATSCHAPPELIJKE DIENSTVERLENING Definitieve tekst Functieboek, bijlage 2 bij Cao Sociaal Werk

CAO SOCIAAL WERK WELZIJN & MAATSCHAPPELIJKE DIENSTVERLENING Definitieve tekst Functieboek, bijlage 2 bij Cao Sociaal Werk CAO SOCIAAL WERK WELZIJN & MAATSCHAPPELIJKE DIENSTVERLENING 2017-2019 Definitieve tekst Functieboek, bijlage 2 bij Cao Sociaal Werk (vastgesteld 19 oktober 2017, gewijzigd 28 maart 2019) Cao-tafel Sociaal

Nadere informatie

Inspectierapport Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Geldermalsen (PSZ) J.H. L.-van Herwaardenstraat RR Meteren

Inspectierapport Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Geldermalsen (PSZ) J.H. L.-van Herwaardenstraat RR Meteren Inspectierapport Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Geldermalsen (PSZ) J.H. L.-van Herwaardenstraat 2 4194RR Meteren Toezichthouder: GGD Gelderland-Zuid, vestiging Tiel In opdracht van gemeente: Geldermalsen

Nadere informatie

Inspectierapport Calimero Kinderopvang (KDV) Onderdendamsterweg 43a 9951TD Winsum Registratienummer

Inspectierapport Calimero Kinderopvang (KDV) Onderdendamsterweg 43a 9951TD Winsum Registratienummer Inspectierapport Calimero Kinderopvang (KDV) Onderdendamsterweg 43a 9951TD Winsum Registratienummer 225158413 Toezichthouder: GGD Groningen In opdracht van gemeente: Winsum Datum inspectie: 21-08-2018

Nadere informatie

Informatie en afspraken voor stagiair(e)s Stagiair(e)s zijn van harte welkom op onze locatie!

Informatie en afspraken voor stagiair(e)s Stagiair(e)s zijn van harte welkom op onze locatie! Bijlage bij pedagogisch werkplan: Informatie voor ouders met betrekking tot de taken- en verantwoordelijkheden van stagiaires: (alleen van toepassing indien aangegeven is in het werkplan deel 2 dat er

Nadere informatie

Inspectierapport BSO Malle Möle (BSO) Nieuwendijk 22 A 6107AW STEVENSWEERT Registratienummer 156225517

Inspectierapport BSO Malle Möle (BSO) Nieuwendijk 22 A 6107AW STEVENSWEERT Registratienummer 156225517 Inspectierapport BSO Malle Möle (BSO) Nieuwendijk 22 A 6107AW STEVENSWEERT Registratienummer 156225517 Toezichthouder: GGD Limburg-Noord In opdracht van gemeente: Maasgouw Datum inspectie: 30-06-2015 Type

Nadere informatie

Stichting Huisartsen Dienstenposten Amsterdam

Stichting Huisartsen Dienstenposten Amsterdam Functieprofiel Naam organisatie: Stichting Huisartsen Dienstenposten Amsterdam Functienaam: Locatiemanager Datum: september 2009 1. Doelstelling van de functie De Locatiemanager is verantwoordelijk voor

Nadere informatie

Inspectierapport 't Roefje (PSZ) Schouwstraat KL RIJSENHOUT

Inspectierapport 't Roefje (PSZ) Schouwstraat KL RIJSENHOUT Inspectierapport 't Roefje (PSZ) Schouwstraat 17 1435KL RIJSENHOUT Toezichthouder: GGD Kennemerland In opdracht van gemeente: Haarlemmermeer Datum inspectie: 19-05-2016 Type onderzoek : Jaarlijks onderzoek

Nadere informatie

Inspectierapport Doomijn KDV Beukenstraat (KDV) Beukenstraat XA Zwolle Registratienummer

Inspectierapport Doomijn KDV Beukenstraat (KDV) Beukenstraat XA Zwolle Registratienummer Inspectierapport Doomijn KDV Beukenstraat (KDV) Beukenstraat 83 8021XA Zwolle Registratienummer 138200269 Toezichthouder: GGD IJsselland In opdracht van gemeente: Zwolle Datum inspectie: 19-02-2018 Type

Nadere informatie

Inspectierapport Blokkendoos (KDV) Van Swietenlaan 1A 9728NX GRONINGEN Registratienummer 757391527

Inspectierapport Blokkendoos (KDV) Van Swietenlaan 1A 9728NX GRONINGEN Registratienummer 757391527 Inspectierapport Blokkendoos (KDV) Van Swietenlaan 1A 9728NX GRONINGEN Registratienummer 757391527 Toezichthouder: GGD Groningen In opdracht van gemeente: GRONINGEN Datum inspectie: 25-11-2014 Type onderzoek:

Nadere informatie

BUITENSCHOOLSE OPVANG

BUITENSCHOOLSE OPVANG Bijlage 2: Afwegingsoverzicht buitenschoolse opvang BUITENSCHOOLSE OPVANG Kinderopvang in de zin van de Wet kinderopvang Termijn Prio Herstel Bestraffend Kinderopvang in de zin van de wet De opvang vindt

Nadere informatie

SERVICEDOCUMENT BEROEPSPRAKTIJKVORMING: WAT MAG VERWACHT WORDEN VAN DE BPV?

SERVICEDOCUMENT BEROEPSPRAKTIJKVORMING: WAT MAG VERWACHT WORDEN VAN DE BPV? SERVICEDOCUMENT BEROEPSPRAKTIJKVORMING: WAT MAG VERWACHT WORDEN VAN DE BPV? Inleiding Op grond van de Wet educatie en beroepsonderwijs (hierna: WEB) zijn er aan de beroepspraktijkvorming (bpv) vereisten

Nadere informatie

Inspectierapport Hoeve Ackerdijk (KDV) Rotterdamseweg 223 2636KC Schipluiden

Inspectierapport Hoeve Ackerdijk (KDV) Rotterdamseweg 223 2636KC Schipluiden Inspectierapport Hoeve Ackerdijk (KDV) Rotterdamseweg 223 2636KC Schipluiden Toezichthouder: GGD Haaglanden In opdracht van gemeente: Midden-Delfland Datum inspectie: 07-12-2015 Type onderzoek: Onderzoek

Nadere informatie

(INVAL) PEDAGOGISCH MEDEWERKER voor minimaal 7 en maximaal 32 uur per week voor bepaalde tijd

(INVAL) PEDAGOGISCH MEDEWERKER voor minimaal 7 en maximaal 32 uur per week voor bepaalde tijd Interne en externe oproep BEC 12-18+ Kinderen en jeugdigen hebben het recht om op een humane en evenwichtige manier op te groeien. De hulpvraag van de cliënt is het uitgangspunt van ons handelen, waarbij

Nadere informatie

Inspectierapport BSO Paddington (BSO) Kapelstraat 2 9781GK BEDUM Registratienummer 505156441

Inspectierapport BSO Paddington (BSO) Kapelstraat 2 9781GK BEDUM Registratienummer 505156441 Inspectierapport BSO Paddington (BSO) Kapelstraat 2 9781GK BEDUM Registratienummer 505156441 Toezichthouder: GGD Groningen In opdracht van gemeente: Bedum Datum inspectie: 03-09-2015 Type onderzoek: Jaarlijks

Nadere informatie

Reglement Oudercommissie Hummeltjeshonk

Reglement Oudercommissie Hummeltjeshonk Reglement Oudercommissie Hummeltjeshonk Inleiding Zowel ouders als Stichting Sport en Welzijn (Peuter Enzo) vinden het belangrijk dat ouders kunnen adviseren bij belangrijke onderwerpen betreffende de

Nadere informatie

Beroepscompetentieprofiel gastouder

Beroepscompetentieprofiel gastouder Beroepscompetentieprofiel gastouder Het voorliggende beroepscompetentieprofiel is vastgesteld door de Convenantpartijen op 29 mei 2009. In het kader van de uitvoering van kinderopvang zoals bedoeld in

Nadere informatie

Inspectierapport BSO Lea Dasberg (BSO) Markolle PA Zutphen Registratienummer

Inspectierapport BSO Lea Dasberg (BSO) Markolle PA Zutphen Registratienummer Inspectierapport BSO Lea Dasberg (BSO) Markolle 5 7207 PA Zutphen Registratienummer 143611963 Toezichthouder: GGD Noord- en Oost-Gelderland In opdracht van gemeente: Zutphen Datum inspectie: 09-10-2018

Nadere informatie