OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 START OLYMPIAKLAS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 START OLYMPIAKLAS"

Transcriptie

1 EDITIE 2 23 DECEMBER 2016

2 OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 Op donderdag 12 januari 2017 vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van uur ontvangen wij de leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders. Om de avond goed te kunnen voorbereiden hebben we op 12 januari een verkort rooster met lessen van 40 minuten. De eindtijd van het 8ste lesuur is die dag uur. De leerlingen zijn hierna vrij. Elk jaar helpen veel leerlingen mee op de Open Avond. Daar zijn we erg blij mee! Voor de leerlingen die meehelpen tijdens de Open Avond is er een kleine attentie. De reguliere lessen op vrijdag 13 januari starten gewoon om 8.20 uur. Leerlingen die meehielpen, hoeven die dag geen SO of proefwerk te maken. START OLYMPIAKLAS Hieronder vindt u de flyer die we uit hebben laten gaan naar de ouders en leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders. Vriendelijk verzoeken wij u van dit nieuwe initiatief kennis te nemen.

3 THEMA-AVOND VOOR OUDERS ÉN LEERLINGEN Op donderdag 2 februari a.s. organiseert de ouderraad van de Walewyc-mavo samen met de ouderraad van het Dr. Mollercollege de jaarlijkse thema-avond. Dit jaar gaat de thema-avond over: Sociale media. Theatergroep Helder verzorgt die avond een interactief programma voor ouders en leerlingen. De uitnodiging voor die avond vindt u hieronder. Maar noteert u vast die datum in uw agenda?

4 BELONINGSBELEID VOOR DE LEERLINGEN VAN KLAS 3, Na overleg met leerlingen en vakdocenten hebben we een nieuw beleid ontwikkeld om onze leerlingen extra te stimuleren. Dit beloningsbeleid hanteren we dit jaar als een pilot project waarmee we de leerlingen van klas 3 extra proberen te prikkelen om hun werkhouding en inzet te verbeteren. Wanneer deze positieve stimulans voldoet aan onze verwachtingen, gaan we dit beloningsbeleid ook voor de overige leerjaren doorvoeren. VAKKENPAKKETKEUZE KLAS 2 EN 3 Op maandag 23 januari a.s. staat er een ouderavond gepland voor de ouders van de leerlingen uit klas 3 met betrekking tot de vakkenpakketkeuze en Loopbaan Oriëntatie en begeleiding(lob) Op dinsdag 24 januari a.s. is er een ouderavond voor de ouders van de leerlingen van klas 2. Ook deze avond staat in teken van de vakkenpakketkeuze en LOB. De avond wordt verzorgd door mevrouw Smit, onze decaan. Op maandag 20 februari a.s. dienen het definitieve vakkenpakket te zijn ingeleverd. OUDERAVOND VAKDOCENTEN 6 FEBRUARI VOOR OUDERS KLAS 1 T/M 4 Op maandag 6 februari 2017 wordt er naar aanleiding van de huidige resultaten van uw zoon/dochter een ouderavond gehouden. Graag nodigen wij u uit voor een tien-minutengesprek met een of meerdere vakdocenten. Natuurlijk is uw zoon/dochter bij deze gesprekken van harte welkom. Voor de ouders van klas 1 kan evt. de vraag over mogelijke doorstroom naar havo-2 besproken worden. Voor de klassen 2 en 3 wordt er in het bijzonder gekeken naar de adviezen van de vakdocenten aangaande de vakkenpakketkeuze. Voor klas 4 ligt de focus op het laatste schoolexamen en het centraal eindexamen. Een spannende tijd voor onze examenkandidaten breekt aan. We vragen aan de ouders van klas 1 en 4 om zich vanaf 23 januari 2017 in te schrijven voor deze ouderavond via Magister. Onderaan deze Nieuwsbrief vindt u de handleiding hierover.

5 WALEWYC-ACTIES VOOR HET GOEDE DOEL: ZORGEN VOOR ELKAAR De laatste week van december stond in het teken van diverse kerstacties door de leerlingen. Klas 3 en 4 van de gemengde leerweg Zorg & welzijn verzorgden een leuke kerstattentie voor de buurtbewoners. Daarnaast hebben leerlingen en docenten van school zich ingezet voor de bewoners van Antoniushof en de Voedselbank. We hopen daarmee de bewoners van Antoniushof én de gezinnen die aangesloten zijn bij de Voedselbank Waalwijk extra te verwennen met de Kerst. ROOSTER SE-3 WEEK + REKENTOETS Alle leerlingen van klas 4 hebben inmiddels een boekje ontvangen met de planning van de SE-week die start op dinsdag 17 januari Daarnaast hebben de leerlingen via de mail hun individuele rooster gekregen, inclusief de planning van de mondelinge schoolexamens en de data van de rekentoets. Tevens hebben we het rooster ook op de site geplaatst. De leerlingen hebben zo alle gelegenheid een goede planning te maken van de leerstof. We hopen dat ze naast de feestdagen ook extra aandacht aan hun examens zullen besteden in de vakantie. VAKONDERSTEUNING EN HUISWERKKLAS Op dinsdag 10 januari a.s. start de nieuwe periode van de vakondersteuning en de huiswerkklas. De periode duurt tot 24 maart A TRIP TO CANTERBURY Op vrijdag 3 februari 2017 gaan we met de leerlingen van klas 4 een dag naar de prachtige, historische stad Canterbury in het graafschap Kent. Canterbury is eigenlijk een bedevaartsplaats. In 1170 werd Thomas Becket, de aartsbisschop, daar om politieke redenen vermoord. In de lessen Engels zijn onze leerlingen op dit bezoek voorbereid. De school zorgt voor een schoolreisverzekering. Hierbij is bagage niet ingesloten. Leerlingen die niet meegaan met deze excursie, hebben die dag een vervangend lesprogramma.

6 LEESMONITOR KLAS 1 EN 2 Kinderen die een kwartier lezen per dag, breiden hun woordenschat uit met nieuwe woorden per jaar! Onze school hecht veel waarde aan de taalontwikkeling van uw kind. Daarom doen we mee aan een onderzoek: de Monitor de Bibliotheek op school*. Kinderen die meer lezen, zijn beter in taal. Alle reden dus, om het lezen op school en thuis te stimuleren. Door de monitor kunnen we dit nog gerichter doen. In samenwerking met de plaatselijke Bibliotheek onderzoeken we: - het leen- en leesgedrag van leerlingen - de leesmotivatie van leerlingen Wat betekent meedoen met de Monitor de Bibliotheek op school? - Een keer per jaar vullen leerlingen van klas 1 en 2 een korte digitale vragenlijst in. Dit gebeurt op onze school in februari U krijgt hierover na de kerstvakantie een mailtje met meer informatie. * De monitor is mede mogelijk gemaakt door de samenwerking van Stichting Lezen en de Koninklijke Bibliotheek binnen het leesbevorderingsprogramma Kunst van Lezen. WISSELING PERSONEELSLEDEN/ROOSTER Eind december gaat dhr. de Kort stoppen met het lesgeven aan de Walewyc-mavo. Na bijna 30 jaar gaat hij samen met zijn vrouw genieten van zijn verlof en daarna zijn pensioen. We bedanken hem voor alle inzet en wensen hem een hele fijne tijd toe. Mevr. Couwenberg, docente Engels aan onze school, neemt de lessen levensbeschouwing over van dhr. de Kort. Voor de lessen economie verwelkomen wij mevr. van Venrooij. Voor ons geen nieuwe docente, want mevr. van Venrooij heeft een aantal jaren geleden op de Walewyc-mavo stage gelopen. Zij verruilt nu haar huidige baan voor een aanstelling op onze school. Wij zijn blij met haar komst. Mevrouw Peperkamp, docente wiskunde, komt eind januari weer terug van haar zwangerschapsverlof. Zij neemt de klassen terug van dhr. Rombouts en dhr. Gil.

7 BELANGRIJKE DATA: t/m t/m t/m : Kerstvakantie : Huiswerk- en toetsvrij voor alle leerlingen : Start huiswerkklas en vakondersteuning\ : Open Avond : Schoolexamen 3 : Ouderavond klas 3 t.b.v. vakkenpakketkeuze en LOB : Ouderavond klas 2 t.b.v. vakkenpakketkeuze en LOB : Canterbury : Ouderavond klas 1 t/m 4 : Inleveren definitieve vakkenpakketkeuze : Carnavalsfeest klas 1 en 2 : Carnavalsvakantie PRETTIGE KERSTDAGEN EN EEN GELUKKIG NIEUWJAAR.

8 Bijlage Werkwijze inschrijven voor de ouderavond Let op: Inschrijven voor een ouderavond is enkel mogelijk via een tablet of desktop. Op de smartphone is de module niet beschikbaar. Klikt u links op de menuknop (zie rode pijl). Het volgende scherm opent dan. Klikt u links op Ouderavond (zie rode pijl). Daarna rechtsboven op inschrijven (zie rode pijl).

9

10 Het volgende scherm opent dan.u kunt per leerling (zie rode pijl) maximaal 3 docenten aanvinken. Daarna klikt u op volgende (zie rode pijl).

11 Het volgende scherm opent zich dan. Hier kunt u een voorkeur aangeven voor vroeg (tussen en uur) of laat (tussen en uur). Daarna klikt u op volgende (zie rode pijl).

12 Het volgende scherm opent zich dan. LET OP! Hier moet u nog een keer op inschrijven klikken. Pas dan hebt u zich ingeschreven voor het Ouderavond.

13 Het volgende scherm opent zich dan. Hier ziet u voor welke gesprekken u zich heeft ingeschreven en uw eventuele voorkeur. Indien u geen voorkeur heeft aangegeven zet het systeem de voorkeur automatisch op laat. Mocht u uw inschrijving willen wijzigen dan klikt u op afzeggen (zie rode pijl) en schrijft u zich daarna weer helemaal opnieuw in. Mocht u uw inschrijving willen laten vervallen dan klikt u ook op afzeggen (zie rode pijl).

OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 DE FIETSCONTROLE VOOR VEILIG NAAR SCHOOL THEMADAG GEORGANISEERD DOOR DE OUDERRAAD

OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 DE FIETSCONTROLE VOOR VEILIG NAAR SCHOOL THEMADAG GEORGANISEERD DOOR DE OUDERRAAD EDITIE 2 18 DECEMBER 2015 OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 Op donderdag 7 januari a.s. vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00 uur ontvangen wij de leerlingen van groep 7 en 8 en

Nadere informatie

MENU DE EERSTE PROEFWERKWEEK VAN DE

MENU DE EERSTE PROEFWERKWEEK VAN DE EDITIE 2 21 DECEMBER 2017 MENU -------------------- ---------OPEN AVOND DONDERDAG 11 JANUARI 2018 Op donderdag 11 januari 2018 vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00 uur ontvangen wij

Nadere informatie

EDITIE 2 21 DECEMBER SCHOOLJAAR

EDITIE 2 21 DECEMBER SCHOOLJAAR EDITIE 2 21 DECEMBER SCHOOLJAAR 2018-2019 MENU ------------------------------ Open avond donderdag 10 januari 2019 Op donderdag 10 januari 2019 vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00

Nadere informatie

NIEUW: AUDITIEVE ONDERSTEUNING BIJ SE'S EN PROEFWERKWEEK OPEN AVOND DONDERDAG 8 JANUARI 2015 VEILIG NAAR SCHOOL

NIEUW: AUDITIEVE ONDERSTEUNING BIJ SE'S EN PROEFWERKWEEK OPEN AVOND DONDERDAG 8 JANUARI 2015 VEILIG NAAR SCHOOL EDITIE 2 19 DECEMBER 2014 NIEUW: AUDITIEVE ONDERSTEUNING BIJ SE'S EN PROEFWERKWEEK Op verzoek van een aantal ouders en leerlingen is er besloten om het digitale ondersteuningsprogramma Claroread aan te

Nadere informatie

PRAKTIJKEXAMENS KLAS 4 TEKENEN, BEROEPSGERICHTE VAKKEN TECHNOLOGIE, ZORG& WELZIJN, HANDEL& ADMINISTRATIE.

PRAKTIJKEXAMENS KLAS 4 TEKENEN, BEROEPSGERICHTE VAKKEN TECHNOLOGIE, ZORG& WELZIJN, HANDEL& ADMINISTRATIE. EDITIE 3 13 FEBRUARI 2015 MAGISTER 6 Na de carnavalsvakantie wordt een nieuwe versie van Magister ingevoerd voor alle leerlingen en ouders. Het voordeel is dat Magister 6 nu gebruikt kan worden vanaf elke

Nadere informatie

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden.

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden. EDITIE 6 8 JULI 2016 PRIMA EXAMENRESULTATEN Afgelopen jaar zijn 157 leerlingen op examen geweest. Maar liefst 98% van de leerlingen behaalde hun diploma met prachtige cijfers. De cijfers voor de centrale

Nadere informatie

EDITIE 3 9 FEBRUARI 2018 MENU

EDITIE 3 9 FEBRUARI 2018 MENU EDITIE 3 9 FEBRUARI 2018 MENU -------------------- ---------- PROJECT GRIP OP GELD Van 5 t/m 16 maart doen alle leerlingen uit klas 3 met het vak economie mee met het project Grip op Geld. Dit project

Nadere informatie

ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM!

ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM! ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM! TOM JANSEN KLAS 4 Tom Jansen Docent wiskunde Leerlingcoördinator klas 3 en 4 Samen: 1 Doel Slagen in 2018 is nog 5 maanden 3 weken en 2 lesdagen Samen Vakdocenten Mentor

Nadere informatie

Maurick College. Havo 5

Maurick College. Havo 5 Maurick College Havo 5 Contact mentor H5 Contact thuis belangrijk; studievoortgang en welzijn zoon/dochter Ouderavonden: - Na periode 1 uitnodiging oudergesprek (indien nodig) - Na periode 2 uitnodiging

Nadere informatie

Welkom. Mentor klas M3.. Naam

Welkom. Mentor klas M3.. Naam Welkom Mentor klas M3.. Naam De introductie werkweek Kennismaken met medeleerlingen en mentor Mentor Mentor eerste aanspreekpunt, belangrijk is de driehoek leerling, ouders en mentor Begeleiding steeds

Nadere informatie

Welkom ouder(s)/verzorger(s) van leerjaar 4! Voorstellen mentor(en) PTA en examenreglement. Wat zijn nu de belangrijke factoren?

Welkom ouder(s)/verzorger(s) van leerjaar 4! Voorstellen mentor(en) PTA en examenreglement. Wat zijn nu de belangrijke factoren? Welkom ouder(s)/verzorger(s) van leerjaar 4! Voorstellen mentor(en) PTA en examenreglement Wat zijn nu de belangrijke factoren? Vervolgopleiding Mededelingen & vragen Lokaal Mentor 110 Sophie van der Heiden

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 1 Inhoud Inleiding 3 Schoolexamen 4 1. SE PTA. Wat betekenen deze afkortingen? 2. Herkansingen 3. Tijdens het Schoolexamen Rekenexamen 6 Info van de decaan 7 Maatschappelijke

Nadere informatie

EDITIE 5 15 JUNI 2018 MENU

EDITIE 5 15 JUNI 2018 MENU EDITIE 5 15 JUNI 2018 MENU -------------------- ---------- HEREXAMEN/HERPROFILEREN In het onderstaande rooster staat het overzicht wanneer, waar en welke vakken voor het 2e tijdvak worden afgenomen. We

Nadere informatie

HBM, dé school met aandacht voor jou!

HBM, dé school met aandacht voor jou! Nieuwsbrief HBM januari hbmadministratie@dehbm.nl E-mail niet goed leesbaar? Klik hier! HBM, dé school met aandacht voor jou! Woord van de schoolleiding Beste ouders/verzorgers, Heemstede, januari 2019

Nadere informatie

Eén sigaret per dag. 31 januari 2018

Eén sigaret per dag. 31 januari 2018 31 januari 2018 Eén sigaret per dag Het nieuwe jaar is alweer een maand oud, maar graag wil ik alsnog de hoop uitspreken op een positief en succesvol 2018. Bij een nieuw jaar horen ook goede voornemens.

Nadere informatie

Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg

Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg Welkom bij het Reeshof College Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg Daan Hamann E-mail: dhamann@reeshofcollege.nl Heeft u vragen, neem dan gerust contact op. Klas xx Mentor Voor- Achternaam E-mail:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016 Aflevering 6 januari 2016

NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016 Aflevering 6 januari 2016 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016 Aflevering 6 januari 2016 2COLLEGE JOZEFMAVO Algemeen Maandrooster februari 1-feb Nieuw basisrooster voor alle leerlingen Na het 6 e lesuur geen lessen meer i.v.m. voorbereiding

Nadere informatie

Handleiding Magister 6

Handleiding Magister 6 Handleiding Magister 6 Inhoudsopgave Inloggen 3 Instellen wachtwoord 5 Invoeren e-mail adres 5 Beginscherm Magister 6 Aanwezigheid 7 Cijfers 7 Ouderavond 7 Vakkenpakketkeuze leerjaar 2 10 Magister en Meta

Nadere informatie

Welkom Klas 4. Voorstellen mentor(en) PTA en examenreglement. Wat zijn nu de belangrijke factoren? Vervolgopleiding. Mededelingen & vragen

Welkom Klas 4. Voorstellen mentor(en) PTA en examenreglement. Wat zijn nu de belangrijke factoren? Vervolgopleiding. Mededelingen & vragen Welkom Klas 4 Voorstellen mentor(en) PTA en examenreglement Wat zijn nu de belangrijke factoren? Vervolgopleiding Mededelingen & vragen Mentoraat Sociaal Groep (mentorles) Mentor Individueel Administratief

Nadere informatie

REKENTOETS KLAS 3 FOTO S VOOR JAARVERSLAG OMO OPROEP OUDERRAAD

REKENTOETS KLAS 3 FOTO S VOOR JAARVERSLAG OMO OPROEP OUDERRAAD EDITIE 5 22 APRIL 2016 REKENTOETS KLAS 3 Dit schooljaar dienen alle leerlingen van klas 3 verplicht deel te nemen aan de Cito-rekentoets. Deze toets is een volwaardig rekenexamen. De toets duur is 90 minuten.

Nadere informatie

Examenspecial (voor leerjaar 3 en 4)

Examenspecial (voor leerjaar 3 en 4) Examenspecial (voor leerjaar 3 en 4) Toetsweek 3: gewijzigde toetstijden Afgelopen keren bleek dat zowel leerlingen als collega s de pauze tussen twee toetsen erg kort vonden: leerlingen hebben recht op

Nadere informatie

Keuze vervolgopleiding en wiskunde-plus

Keuze vervolgopleiding en wiskunde-plus Keuze vervolgopleiding en wiskunde-plus Naam: Klas 3: Mentor: Vul in: 1e Profiel keuze: Eventueel 2e Profiel keuze: Vul ook de onderstaande gegevens zorgvuldig in. Dan kan bekeken worden of het gekozen

Nadere informatie

Welkom. Ouderavond lob. Mavo-3

Welkom. Ouderavond lob. Mavo-3 Welkom Ouderavond lob Mavo-3 Programma 1. Opening (Kiki Nieuwkerk) 2. Wat is lob? (Bram Aarts) 3. Doorstuderen op mbo (Bram Aarts) 4. Doorstuderen op havo (Bram Aarts) 5. Vakkenpakketkeuze (Kiki Nieuwkerk)

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 November 2018

Nieuwsbrief 1 November 2018 Nieuwsbrief 1 November 2018 Van de locatiedirecteur a.i. Het nieuwe schooljaar heeft het eerste lesblok van acht weken achter de rug. We zitten al weer in de wintertijd, de herfst dient zich aan.. Leerjaar

Nadere informatie

VMBO / MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. www.wolfert.nl/pro

VMBO / MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. www.wolfert.nl/pro INFORMATIEAVOND INFORMATIEAVOND Hartelijk welkom Informatieavond leerjaar 4 Dinsdag 1 september 2015 PROGRAMMA 1. Opening door N. van Bennekom, directeur 2. Thema avond ouders 28 september 3. Inrichting

Nadere informatie

Welkom. Welkom. Ouderavond TGL3 31 augustus 2015. Programma van Toetsing en Afsluiting. Onderwijs op VMBO de Spindel. Examen:

Welkom. Welkom. Ouderavond TGL3 31 augustus 2015. Programma van Toetsing en Afsluiting. Onderwijs op VMBO de Spindel. Examen: Welkom Ouderavond TGL3 31 augustus 2015 Welkom Opening door dhr. R. Overbeek (teamleider PKS) - Onderwijs op VMBO de Spindel - Examen Rekenen door dhr. A. Wesselink (coördinator Rekenen) Toptraject door

Nadere informatie

EDITIE 5 14 JUNI 2019

EDITIE 5 14 JUNI 2019 EDITIE 5 14 JUNI 2019 S C H O O L J A A R 2018-2019 Menu ------------- ------- Rondom de examens: herexamen/ herprofilering, uitslag CE2 en diploma uitreiking In het onderstaande rooster staat een overzicht

Nadere informatie

Ruimte voor evt. individueel gesprek

Ruimte voor evt. individueel gesprek 20.00 21.15 uur Plenair gedeelte SE s, PTA en examenreglement Website en informatievoorziening Kennismaking met mentor Vervolg uitleg Tweede Fase en 5 e leerjaar Ruimte voor evt. individueel gesprek Onderwijsprogramma

Nadere informatie

SPORTCAMPUS. En natuurlijk hadden de leerling vrijdag 21 oktober het 1e lesuur les vrij en werden er geen toetsen afgenomen!

SPORTCAMPUS. En natuurlijk hadden de leerling vrijdag 21 oktober het 1e lesuur les vrij en werden er geen toetsen afgenomen! EDITIE 1 21 OKTOBER 2016 KLAS 4: SCHOOLEXAMEN 2 Op woensdag 9 november start het 2 e schoolexamen voor klas 4. In de nevenstaande tabel ziet u het rooster. Alle leerlingen krijgen een boekje met een uitgebreid

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE PAKKETKEUZE VMBO 2014-2015

INFORMATIEBOEKJE PAKKETKEUZE VMBO 2014-2015 1. VMBO: DE THEORETISCHE LEERWEG (TL)... 2 2. SECTORKEUZE... 2 3. VAKKENPAKKETKEUZE VAN KLAS 2 VMBO-TL/TL-HAVO NAAR KLAS 3 VMBO-TL... 3 KEUZEFORMULIER VAN KLAS 2 NAAR 3 VMBO... 4 4. VAKKENPAKKETKEUZE VAN

Nadere informatie

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam oktober 2012 Jaargang 3, nummer 2 Geachte ouders/verzorgers, Dit is de tweede digitale Nieuwsbrief van het schooljaar. In deze Nieuwsbrief houden wij u op de hoogte

Nadere informatie

HAVO Voorlichting Tweede Fase

HAVO Voorlichting Tweede Fase HAVO Voorlichting Tweede Fase HAVO 5 (2014-2015) Het officiële PTA is te vinden op It s Learning. Slechts aan dat PTA kunnen rechten worden ontleend. Gegevens Mentor Naam: Email: Telefoon: KWT-uren Aansluiten

Nadere informatie

Welkom. Welkom. Programma van Toetsing en Afsluiting. Ouderavond TGL3 4 oktober Onderwijs op VMBO de Spindel. Examen: Mentor

Welkom. Welkom. Programma van Toetsing en Afsluiting. Ouderavond TGL3 4 oktober Onderwijs op VMBO de Spindel. Examen: Mentor Welkom Ouderavond TGL3 4 oktober 2016 Welkom Opening door dhr. R. Overbeek (teamleider) - Onderwijs op VMBO de Spindel - Examen Toptraject door dhr. V. Schenke (coördinator Toptraject) Keuzebegeleiding

Nadere informatie

PROJECTDAG 21 OKTOBER EEN SUCCES!

PROJECTDAG 21 OKTOBER EEN SUCCES! EDITIE 1 23 OKTOBER 2015 WALEWYC BIBLIOTHEEK Wie regelmatig leest, wordt steeds leesvaardiger en gaat daardoor steeds vaker lezen. Deze positieve spiraal geldt voor het 'vrij' lezen in de eigen én in de

Nadere informatie

Voorlichtingsavond Mavo-3

Voorlichtingsavond Mavo-3 Voorlichtingsavond Mavo-3 Wat wil ik met u bespreken? terugblik MBO-voorlichtingsavond testen interesse + beroep sectoren ná de Mavo vragen Terugblik MBO-voorlichting oriënteren kennis maken met... volgend

Nadere informatie

Ouderavond 3 Havo /3 Vwo. Profielkeuze. 12 februari 2015

Ouderavond 3 Havo /3 Vwo. Profielkeuze. 12 februari 2015 Ouderavond 3 Havo /3 Vwo Profielkeuze 12 februari 2015 Voorstellen Peter Legierse Teamleider Havo Mevr. Smit- van der Vaart (H3A) Dhr. Langendoen (H3B) Mevr. Griffioen (H3C) Mentoren Havo Clemens Bentlage

Nadere informatie

Welkom bij het Reeshof College

Welkom bij het Reeshof College Welkom bij het Reeshof College Klas xx Mentor Voor- Achternaam E-mail: xxxxxx@reeshofcollege.nl Werkdagen: ma-di-wo-do-vrij Teamleider leerjaar 3&4 Basis- en Kaderberoepsgerichte leerweg Patrick Tonnaer

Nadere informatie

Welkom. Ouderavond lob. mavo-3

Welkom. Ouderavond lob. mavo-3 Welkom Ouderavond lob mavo-3 Programma - Opening (Kiki Nieuwkerk) - Wat is lob? (Bram Aarts) - Informatie over mbo en havo (Bram Aarts) - Vakkenpakketkeuze (Kiki Nieuwkerk) - Beroeps oriënterende stage

Nadere informatie

Informatieavond 25 november 2015. doorstroom voor 2 vmbo basis en kader

Informatieavond 25 november 2015. doorstroom voor 2 vmbo basis en kader Informatieavond 25 november 2015 doorstroom voor 2 vmbo basis en kader Onderwerpen Doorstroom Vernieuwing VMBO Keuzes Aanbod van 2College Durendael Leerjaar 3 Begeleiding en procedure profielkeuze Doorstroommogelijkheden

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Voor alle genoemde data geldt: Deo Volente Nummer: 104

Nieuwsbrief. Voor alle genoemde data geldt: Deo Volente Nummer: 104 Voor alle genoemde data geldt: Deo Volente Nummer: 104 Mw. Hokse Hengsteboer Met ingang van D.V. 1 november neemt mw. Hokse-Hengsteboer afscheid van de school. Ze heeft vanaf september 2005 haar deel in

Nadere informatie

JAAROVERZICHT RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN

JAAROVERZICHT RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN JAAROVERZICHT RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN Aan de ouders/verzorgers van leerlingen RSG Lingecollege locatie Teisterbantlaan Tiel, 26 september 2013 Betreft: Activiteitenkalender schooljaar

Nadere informatie

Op 12 maart is er een informatieavond over de profiel- en vakkenpakketkeuze.

Op 12 maart is er een informatieavond over de profiel- en vakkenpakketkeuze. MAVO 2 Profielkeuze Klas 2 is een belangrijk jaar wat betreft de oriëntatie op de verschillende profielen. Op maandag 9 april moeten de leerlingen hun definitieve profiel- en vakkenpakket keuze maken.

Nadere informatie

Welkom kennismaking en voorlichting Mavo 3

Welkom kennismaking en voorlichting Mavo 3 Met Penta naar je top! Welkom kennismaking en voorlichting Mavo 3 Programma - Algemene informatie - Informatie over decanaat - Met de mentor naar de klas voor verdere informatie en gelegenheid tot vragen

Nadere informatie

Nummer 4 januari 2019

Nummer 4 januari 2019 Nummer 4 januari 2019 Inhoud van dit ouderbulletin Voorwoord Prognosebrief Keuzevakken in 3TL extra ouderavond 2TL Aanvragen bijzonder verlof Schoolonderzoeken 4TL Stageweek 3TL Vakkenvoorlichting 3 havo

Nadere informatie

Welkom op Salland. Ouderavond BK 3 over keuzeproces in klas 3 Inez Barmentloo-de Boer, decaan. 26 februari 2019

Welkom op Salland. Ouderavond BK 3 over keuzeproces in klas 3 Inez Barmentloo-de Boer, decaan. 26 februari 2019 Welkom op Salland Ouderavond BK 3 over keuzeproces in klas 3 Inez Barmentloo-de Boer, decaan 26 februari 2019 Programma Nieuwe wetgeving LOB Doel keuzeproces klas 3 Onderwijssysteem in Nederland Vakkenpakket

Nadere informatie

december - nummer 8

december - nummer 8 2018 2019 5 december - nummer 8 Agenda Donderdag 6 dec. Woensdag 12 dec. Woensdag 19 dec. Studiedag, alle kinderen vrij! Kerst CREA (in de eigen klas) Kerstviering 16.30 18.30 (zie hieronder voor de uitnodiging)

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016 Aflevering 7 26 februari 2016

NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016 Aflevering 7 26 februari 2016 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016 Aflevering 7 26 februari 2016 2COLLEGE JOZEFMAVO Algemeen Maandrooster maart 29 feb t/m 3 mrt Klas 3 beroepsstage 1-mrt Klas 4: 19:30-20:30 Infoavond vmbo4-havo4 - decaan

Nadere informatie

Ik zal u in deze mededelingen proberen zo goed mogelijk te informeren over wat is geweest en wat staat te gebeuren.

Ik zal u in deze mededelingen proberen zo goed mogelijk te informeren over wat is geweest en wat staat te gebeuren. Voor ouders en verzorgers MEDEDELINGEN STERREN COLLEGE 2016 2017: Nummer 3: 08 11 2016 De eerste periode van het schooljaar is achter ons. De cijfers zijn ingeleverd en de afgelopen week is de afsluitende

Nadere informatie

Houtens, 18 juni Beste ouders en leerlingen van leerjaar 1, 2 en 3,

Houtens, 18 juni Beste ouders en leerlingen van leerjaar 1, 2 en 3, Houtens, 18 juni 2019 Beste ouders en leerlingen van leerjaar 1, 2 en 3, Het schooljaar wordt afgesloten met een toetsweek. Dit jaar is dat van maandag t/m vrijdag 5. Alle leerlingen hebben de mogelijkheid

Nadere informatie

Ouderavond Sectorkeuze (Mavo) IVKO 19 januari 2015

Ouderavond Sectorkeuze (Mavo) IVKO 19 januari 2015 Ouderavond Sectorkeuze (Mavo) IVKO 19 januari 2015 Ouderavond Sectorkeuze Benno Breeuwer Francis Meijer Teamleider BB Mentoren C3 Neline Kuipers (ziek) Anita Gietermans Mentoren C4 Edu van der Graaf Programma

Nadere informatie

Informatie decanaat naar klas 4 Mavo

Informatie decanaat naar klas 4 Mavo Informatie decanaat naar klas 4 Mavo Decanaat Decaan: Marbella Uhlenbeck: m.uhlenbeck@montaignelyceum.nl Decaan voor VMBO Kader en MAVO http://www.montaignelyceum.nl/schoolinfo/decanaat Verschil Mentor/Coach

Nadere informatie

nieuwsbrief Datum: 17 december 2015

nieuwsbrief Datum: 17 december 2015 nieuwsbrief Datum: 17 december 2015 Inhoud 1. Inleiding... 1 2. Teamleiders... 1 3. Roosterwijzigingen en nieuwe collega s... 2 4. Ondernemersweek en kerstmarkt... 2 5. Het tweede halfjaar... 4 6. 10-minutenavond...

Nadere informatie

Voorwoord van de rector 2. Leerlingbesprekingen 3. Toetsweek 1 voor de bovenbouw 3. Toetsweekrooster 3. Wat als een leerling te laat komt?

Voorwoord van de rector 2. Leerlingbesprekingen 3. Toetsweek 1 voor de bovenbouw 3. Toetsweekrooster 3. Wat als een leerling te laat komt? Oudermailing 2018-2019 nr. 03 november 2018 1 INHOUDSOPGAVE: Voorwoord van de rector 2 Leerlingbesprekingen 3 Toetsweek 1 voor de bovenbouw 3 Toetsweekrooster 3 Wat als een leerling te laat komt? 3 Wat

Nadere informatie

Hartelijk welkom. Informatieavond leerjaar 4 MAVO G/T. Donderdag 6 september 2018

Hartelijk welkom. Informatieavond leerjaar 4 MAVO G/T. Donderdag 6 september 2018 Hartelijk welkom Informatieavond leerjaar 4 MAVO G/T Donderdag 6 september 2018 Programma Welkom Het examen Na Marianum Met de mentor mee.. Informatieavond VMBO Lichtenvoorde Gemengde en Theoretische leerweg

Nadere informatie

Starten met Magister 6

Starten met Magister 6 Starten met Magister 6 Om de vorderingen van uw zoon/dochter te volgen, kunt u het programma Magister gebruiken. Magister 6 op uw computer of laptop U logt in via de startpagina van de website van het

Nadere informatie

Kempenhorst College. Welkom op de ouderavond van leerjaar 3

Kempenhorst College. Welkom op de ouderavond van leerjaar 3 Kempenhorst College Welkom op de ouderavond van leerjaar 3 Algemene informatie De heer Mol, teamleider Programma Aandachtspunten bovenbouw De heer Van de Steen, teamleider Examenzaken De heer Van Gorp,

Nadere informatie

Informatieavond 3 MAVO SCHOOLJAAR

Informatieavond 3 MAVO SCHOOLJAAR Informatieavond 3 MAVO SCHOOLJAAR 2012-2013 Voorstellen 3mA 3mB 3mC 3mD Mentoren van 3 Mavo: Dhr. J. van Bakel Mevr. W. Admiraal Mevr. C. ter Punt Mevr. J. Hormann Dhr. E. Bijwaard Voorstellen Mevr. Van

Nadere informatie

EDITIE 4 20 APRIL 2018 MENU

EDITIE 4 20 APRIL 2018 MENU EDITIE 4 20 APRIL 2018 MENU -------------------- ---------- CENTRAAL EXAMEN Het landelijk eindexamen van de theoretische vakken staat gepland na de meivakantie. Op vrijdag 14 mei vindt het eerste theoretische

Nadere informatie

WELKOM. infoavond Mavo, leerjaar 3 24 september 2013

WELKOM. infoavond Mavo, leerjaar 3 24 september 2013 WELKOM infoavond Mavo, leerjaar 3 24 september 2013 Grote veranderingen: voor u, uw zoon / dochter, voor ons Max opvallend prettig lesrooster vertrekhal Schiphol? Lo, capaciteit, locaties Mentoren, decaan,

Nadere informatie

1. Inleiding. Hallo allemaal,

1. Inleiding. Hallo allemaal, 1. Inleiding Hallo allemaal, Voor jullie ligt het carrouselboekje voor 2 VMBO-t. Met dit boekje willen wij jullie en je ouders zo vroeg mogelijk inlichten over het verloop van dit schooljaar, 2010 2011,

Nadere informatie

EDITIE 3 28 FEBRUARI SCHOOLJAAR

EDITIE 3 28 FEBRUARI SCHOOLJAAR EDITIE 3 28 FEBRUARI SCHOOLJAAR 2018-2019 Menu ------------------------------ DE WALEWYC- MAVO TEKENT SAMENWERKING MET ROC TILBURG Op 28 januari heeft onze school een samenwerkingsverband gesloten met

Nadere informatie

Nieuwsbrief Leerlingen

Nieuwsbrief Leerlingen Beste leerlingen, Het is zover: 2015 zit er bijna op. Sinterklaas gaat overmorgen alweer terug naar Spanje, volgende week zijn de herkansingen voor de bovenbouw, 17 december is het schoolfeest, waarvoor

Nadere informatie

Kennismaking Bijzonderheden vierde leerjaar Tweede Fase havo op het Fons Vitae Verzuimbeleid Berlijnreis

Kennismaking Bijzonderheden vierde leerjaar Tweede Fase havo op het Fons Vitae Verzuimbeleid Berlijnreis Kennismaking Bijzonderheden vierde leerjaar Tweede Fase havo op het Fons Vitae Verzuimbeleid Berlijnreis Schoolexamens Rekentoets Toetsweken en rapportage Overgangsnorm Vrije ruimte: werkveldstage Vakken

Nadere informatie

Studiewijzer. 11havo5

Studiewijzer. 11havo5 Studiewijzer 11havo5 2018 /2019 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 11havo-5. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

Contactavond examenklassen Hartelijk welkom!

Contactavond examenklassen Hartelijk welkom! Contactavond examenklassen 2015-2016 Hartelijk welkom! Even voorstellen: Mentoren havo 5: Dhr. Bosman (scheikunde) Dhr. Rhebergen (maatschappijleer en bovenbouw counselor) Dhr. Rijnders (aardrijkskunde)

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling,

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4 Purmerend, 23 maart 2018 Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Binnenkort gaan de leerlingen beginnen aan het Centraal Examen.

Nadere informatie

Ouderavond leerjaar 4

Ouderavond leerjaar 4 Ouderavond leerjaar 4 Deel 1 Centrale opening Dhr. Van der Duin afdelingsleider Bovenbouw Beroepsgerichte leerwegen Dhr. van den Hogen lid examencommissie Mevr. Meeuwsen decaan Deel 2 de mentor Algemene

Nadere informatie

JAARAGENDA LEERLINGEN EN OUDERS SCHOOLJAAR LOCATIE GROU AKKRUM

JAARAGENDA LEERLINGEN EN OUDERS SCHOOLJAAR LOCATIE GROU AKKRUM JAARAGENDA LEERLINGEN EN OUDERS SCHOOLJAAR 2015 2016 LOCATIE GROU AKKRUM Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen SE Schoolexamen CPE Centraal Praktijk Examen SEPTEMBER 2015 36 dinsdag 1 september Schoolfotograaf

Nadere informatie

Ouderavond Profielkeuze (Havo) IVKO 5 maart 2019

Ouderavond Profielkeuze (Havo) IVKO 5 maart 2019 Ouderavond Profielkeuze (Havo) IVKO 5 maart 2019 Ouderavond profielkeuze Neline Kuipers Decaan Thijs van Heelsbergen Gijs van Dijk Mentoren C1 Dani Cuypers Maureen Gefken Mentoren C2 Programma C1, C2 en

Nadere informatie

Informatie avond klas 2 Kader / Mavo WELKOM

Informatie avond klas 2 Kader / Mavo WELKOM Informatie avond klas 2 Kader / Mavo WELKOM Programma Decanaat (theater) Mentoraat (instructielokaal) Decanaat klas 2 K/M Decaan: Marbella Uhlenbeck m.uhlenbeck@montaignelyceum.nl Decaan voor Kader en

Nadere informatie

PENTA College CSG Hoogvliet. Keuze bovenbouw MAVO-business-school

PENTA College CSG Hoogvliet. Keuze bovenbouw MAVO-business-school PENTA College CSG Hoogvliet Keuze bovenbouw MAVO-business-school Programma Welkom Afwezigheid dhr. de Groot en vervanging Bevordering van klas 2 naar klas 3 Bovenbouw Profiel- en vakkenkeuze Jouw keuze

Nadere informatie

Inhoud. LOB week november

Inhoud. LOB week november Redactie B. Benjamins en V. Duiker Jaargang 15, nummer 05, 9 november 2018 Kopij: ben@csvvg.eu Inhoud LOB week 12-16 november... 1 Onderwijsprogramma in de week van 26 t/m 30 november... 2 Eerste rapport...

Nadere informatie

Welkom. Ouderavond mavo-3 4 april 2018

Welkom. Ouderavond mavo-3 4 april 2018 Welkom Ouderavond mavo-3 4 april 2018 1. LOB; keuzeproces Programma vanavond 2. Start van het examenjaar 3. Buitenlandse reizen oktober 2018 LOB keuzeproces 1. DSO-lessen zijn afgerond 2. Beroepsoriënterende

Nadere informatie

JAARAGENDA SCHOOLJAAR LOCATIE GROU

JAARAGENDA SCHOOLJAAR LOCATIE GROU JAARAGENDA SCHOOLJAAR 2017 2018 LOCATIE GROU Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen SE Schoolexamen OKTOBER 2017 40 maandag 2 oktober 19.30 uur: Ouderraad dinsdag 3 oktober woensdag 4 oktober donderdag

Nadere informatie

Informatieavond 4 VMBO-t 4 september 2013

Informatieavond 4 VMBO-t 4 september 2013 Informatieavond 4 VMBO-t 4 september 2013 Informatieavond 4 VMBO-t PROGRAMMA welkom communicatie algemene zaken (planning etc.) begeleiding / zorg samenwerking leerling-thuis-school vragen en afsluiting

Nadere informatie

Nieuwsbrief, 15 januari 2016

Nieuwsbrief, 15 januari 2016 Nieuwsbrief, 15 januari 2016 OPEN DAG Voor leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders openen we op woensdag 20 januari van 14.30-17.30 uur en 18.30-20.30 uur onze deuren. Op beide locaties, de hoofdvestiging

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van klas 3 Mavo. Betreft: keuze examenvak. Den Haag, 29 november Geachte heer/mevrouw,

Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van klas 3 Mavo. Betreft: keuze examenvak. Den Haag, 29 november Geachte heer/mevrouw, Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van klas 3 Mavo Betreft: keuze examenvak Den Haag, 29 november 2016 Geachte heer/mevrouw, Het eindexamen voor Mavo bestaat uit twee verplichte examenvakken, sectorvakken

Nadere informatie

> Welkom. Informatieavond 3m. donderdag, 28 september 2017

> Welkom. Informatieavond 3m. donderdag, 28 september 2017 > Welkom Informatieavond 3m donderdag, 28 september 2017 > Wie is wie? Algemene zaken: mevr. M. Spruit Decaan: mevr. R.S. Ramlal Mentoren: 3m1: dhr. R. Vlek 3m2: mevr. M.J. Jansen 3m3: mevr. D.J. Roggeveen

Nadere informatie

Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg

Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg Voorburg, maart 2018 Geachte ouders/ verzorgers en beste leerlingen, Het laatste gedeelte van de opleiding gaat binnenkort van start. Het CSPE voor het

Nadere informatie

U kunt vervolgens op afzeggen of inschrijven klikken aan de rechterbovenkant van uw scherm. Bij afzeggen doet u niet mee met de ouderavond.

U kunt vervolgens op afzeggen of inschrijven klikken aan de rechterbovenkant van uw scherm. Bij afzeggen doet u niet mee met de ouderavond. Korte handleiding voor het intekenen via magister. Ouders kunnen zich digitaal inschrijven voor een ouderavond via Magister. Hiervoor heeft u als ouder een eigen loginaccount gekregen. Daarmee logt u in.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 5 21 december 2018

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 5 21 december 2018 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2018-2019 Aflevering 5 21 december 2018 Algemeen Maandrooster januari 7-jan Huiswerkvrij 8 t/m 11 jan Klas 3: Rekentoets 9 t/m 11 jan KL 3-4 leertoetsvrij 14 t/m 18 jan Klas 3: SE1

Nadere informatie

keuzeformulier uiterlijk vrijdag 15 maart

keuzeformulier uiterlijk vrijdag 15 maart Aan de ouders/verzorgers van leerlingen uit het derde leerjaar TL. UCN 18/19 170 Zaandam, januari 2019 Geachte ouders/verzorgers, Wij nodigen u uit op dinsdag 5 februari voor een informatieavond over de

Nadere informatie

Van harte welkom op onze ouderavond. M2 van tot uur

Van harte welkom op onze ouderavond. M2 van tot uur Van harte welkom op onze ouderavond M2 van 19.00 tot 20.30 uur De mentor: Rol van een mentor: Informatie: De vakken M2: Lestijden: Naam mentor: Contactgegevens: Contact met de leerlingen. Eerste en vaste

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

Informatieavond 3 e klas Havo / vwo maandag 22 september 2014

Informatieavond 3 e klas Havo / vwo maandag 22 september 2014 Informatieavond 3 e klas Havo / vwo maandag Informatieavond 3 Havo / Vwo PROGRAMMA welkom communicatie algemene zaken (planning etc.) rapportage zorgteam samenwerking leerling-thuis-school MaS Loopbaan

Nadere informatie

PAKKETKEUZE EN LOOPBAAN ORIËNTATIE

PAKKETKEUZE EN LOOPBAAN ORIËNTATIE PAKKETKEUZE EN LOOPBAAN ORIËNTATIE LOB/PAKKETKEUZE OP HET BERNARD NIEUWENTIJT COLLEGE de loopbaan begeleiding is de verantwoordelijkheid van de decaan, mentoren en vakdocenten. de decaan coördineert de

Nadere informatie

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. Klas 9th

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. Klas 9th Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl Studiewijzer Klas 9th 2015/2016 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 9 th. Voor het eerst zal dit jaar ook in 9th voor een

Nadere informatie

Welkom. Ouderavond lob. mavo-3

Welkom. Ouderavond lob. mavo-3 Welkom Ouderavond lob mavo-3 Programma - Opening (Kiki Nieuwkerk) - Wat is lob? (Bram Aarts) - lob: Wie doet wat? (Bram Aarts) - Doorstuderen op mbo (Bram Aarts) - Doorstuderen op havo (Bram Aarts) - Vakkenpakketkeuze

Nadere informatie

Sondervick College. Programma u Algemeen gedeelte T. Meurs MAVO XL 3 C. Schoonheim Internationalisering B. Godfried u Met mentor naar E

Sondervick College. Programma u Algemeen gedeelte T. Meurs MAVO XL 3 C. Schoonheim Internationalisering B. Godfried u Met mentor naar E WELKOM 2 Sondervick College Programma 19.00u Algemeen gedeelte T. Meurs MAVO XL 3 C. Schoonheim Internationalisering B. Godfried 19.45u Met mentor naar E onderwijs ouders Een must voor succesvol onderwijs

Nadere informatie

WELKOM MAVO XL LJR 3

WELKOM MAVO XL LJR 3 Zeggen wat doet; doen wat zegt Schooljaar 2017-2018 WELKOM MAVO XL LJR 3 Sondervick College Programma 19.00 u Algemeen gedeelte T. Meurs 19.15 u MAVO XL 3 Examen Arbeidsoriëntatie Internationalisering

Nadere informatie

Hoorn, 13 oktober Betreft: samenvatting ouderavond en belangrijke data. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Hoorn, 13 oktober Betreft: samenvatting ouderavond en belangrijke data. Beste ouder(s)/verzorger(s), Hoorn, 13 oktober 2016 Betreft: samenvatting ouderavond en belangrijke data Beste ouder(s)/verzorger(s), Graag willen we iedereen bedanken die aanwezig was op de ouderavond van 29 september. De avond werd

Nadere informatie

Leerjaar 2: Ouderavond Kiezen 7 november 2017

Leerjaar 2: Ouderavond Kiezen 7 november 2017 Leerjaar 2: Ouderavond Kiezen 7 november 2017 Inhoud Qompas: het LOB programma dat leerlingen helpt bij het maken van loopbaankeuzes Kiezen: welk profiel en welke vakken? Qompas https://vmbo.qompas.nl

Nadere informatie

Eindelijk voorjaar!? Agenda. Nieuwsbrief ouders BW mrt 2018

Eindelijk voorjaar!? Agenda. Nieuwsbrief ouders BW mrt 2018 Nieuwsbrief ouders BW mrt 2018 Eindelijk voorjaar!? Agenda Na een prachtige februarimaand met een ijskoude afsluiting (en zelfs een beetje Elfstedenkoorts) en een zeer druk bezochte Open Dag op 14 februari

Nadere informatie

Examenboekje Lieve, beste examenleerlingen,

Examenboekje Lieve, beste examenleerlingen, Examenboekje 2019 Lieve, beste examenleerlingen, Het schoolexamen zit erop: 50% van het eindexamencijfer is binnen. Velen van jullie gaan met een mooie lijst richting Centraal Eindexamen, waar de andere

Nadere informatie

Paginanummer Lesplein = leesplein 2. CRAFTS stage en thema 6 3-4

Paginanummer Lesplein = leesplein 2. CRAFTS stage en thema 6 3-4 Nieuwsbrief nr. 4 2014 2015 In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen genoemd: Paginanummer Lesplein = leesplein 2 Vervanging van lessen en onderwijstijd 2 OPG 2 Magister 2 Herkansing 3 CRAFTS

Nadere informatie

ED I T IE 1 17 O K T O B E R 2 0 1 4

ED I T IE 1 17 O K T O B E R 2 0 1 4 ED I T IE 1 17 O K T O B E R 2 0 1 4 VOORBEREIDING SCHOOLEXAMEN 2 Op donderdag 6 november en vrijdag 7 november a.s. krijgen leerlingen uit klas 4 extra les ter voorbereiding op het schoolexamen. Dit zal

Nadere informatie

voorlichtingsavond klassen 4 18 oktober 2018 Informatieavond klassen 4 18 oktober 2018

voorlichtingsavond klassen 4 18 oktober 2018 Informatieavond klassen 4 18 oktober 2018 voorlichtingsavond klassen 4 18 oktober 2018 Met de mentoren mee! mevrouw Van Wingerden & mevrouw Poot meneer Kurpershoek & mevrouw Van Bosveld meneer De Winter meneer Van Roon Onderwerpen Stage, Champs

Nadere informatie

Informatieavond 4 havo. dinsdag 6 september 2016

Informatieavond 4 havo. dinsdag 6 september 2016 Informatieavond 4 havo dinsdag 6 september 2016 Van Harte Welkom Programma 19.00 19.10 19.20 19.35 19.45 Algemene Informatie English+ Informatie over LOB (Ellen Nieuwelink) Pauze met koffie / thee Kennismaking

Nadere informatie

A L G E M E N E O U D E R A V O N D K L A S 4 WELKOM!

A L G E M E N E O U D E R A V O N D K L A S 4 WELKOM! A L G E M E N E O U D E R A V O N D K L A S 4 WELKOM! T O M J A N S E N KLAS 4 Samen: 1 Doel Slagen in 2020 is nog 5 maanden 3 weken en 2 lesdagen Programma van de avond Algemene informatie M@ZL, wat is

Nadere informatie

JAARAGENDA LEERLINGEN SCHOOLJAAR LOCATIE GROU AKKRUM

JAARAGENDA LEERLINGEN SCHOOLJAAR LOCATIE GROU AKKRUM JAARAGENDA LEERLINGEN SCHOOLJAAR 2016 2017 LOCATIE GROU AKKRUM Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen OSBK Oriëntatie op school- en beroepskeuze SBM Scholen en beroepenmarkt SE Schoolexamen SEPTEMBER

Nadere informatie