GENIALE WARMTE DAKVERWARMING / GOOTVERWARMING WAARSCHUWINGSSYSTEMEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GENIALE WARMTE DAKVERWARMING / GOOTVERWARMING WAARSCHUWINGSSYSTEMEN"

Transcriptie

1 GENIALE WARMTE DAKVERWARMING / GOOTVERWARMING WAARSCHUWINGSSYSTEMEN

2 DAKBELASTINGSSYSTEMEN zijn een veiligheidsvoorziening Doordat we steeds vaker met extremere weersomstandigheden te maken krijgen en de hogere veiligheidseisen waaraan gebouwen moeten voldoen, stijgt de vraag naar bewakingssystemen voor dakbelasting. Ook veranderd de functie of constructie van gebouwen regelmatig, waardoor de eisen die aan een gebouw worden gesteld ook veranderen. Denk hierbij ook aan het plaatsen van zonnepanelen. ETHERMA heeft diverse oplossingen om te voorkomen dat daken te zwaar belast worden als gevolg van weersinvloeden. Zo hebben wij systemen voor het verwarmen van daken. Hierbij is het van belang goed te bepalen welk deel van het dak verwarmd moet worden. Vaak gaat het om delen waar sneeuwophoping ontstaat of delen die cruciaal zijn voor de waterafvoer. In de Alpenlanden is het gebruikelijk om goten te verwarmen zodat dooiwater goed afgevoerd kan worden. Echter ook bij ons komt het vaker voor dat grote ijspegels of sneeuwmassa s ontstaan die tot gevaarlijke situaties kunnen leiden als deze naar beneden vallen. Een ander bekend probleem is de te grote dakbelasting als gevolg van sneeuw of regenwater. Met name voor situaties waarbij sneeuw tot problemen kan leiden, zijn goed op te lossen middels verwarming. Is het echter zo dat de kans dat zich een dergelijke situatie voordoet (sneeuw leidt tot te grote dakbelasting) relatief klein is. Een betere oplossing zou in dergelijke situaties een sneeuwlastsensor kunnen zijn. Deze geeft een melding als de belasting op het dak boven een ingestelde kritische waarde komt.

3 - AL 30 JAAR MARKTLEIDER & SPECIALIST ETHERMA mag zich met meer dan 30 jaar lange ervaring, met recht specialist op dit gebied noemen. Sinds 1984 zijn er meer dan duizend verwarmingsinstallaties aangelegd. Wij leveren niet alleen losse materialen, maar een totaalpakket. Als volwaardig partner en adviseur van onder andere installatiebedrijven, adviesbureaus en bestekschrijvers ontwerpen de engineers betrouwbare installaties. In onze projecten passen wij de beste producten toe, die wij zelf produceren, assembleren of importeren. Hoge kwaliteit is bij ons een uitgangspunt en daarom werken wij alleen met eigen engineers en eigen elektromonteurs. Met daarnaast een eigen serviceorganisatie bieden wij u zekerheid en ondersteuning. Juist daarom is ETHERMA voor u de betrouwbare en juiste partner. Voor ons staan er 3 kernwoorden voorop: BETROUWBAARHEID & BEDRIJFSZEKERHEID Engineering en montage met eigen monteurs Snelle en foutloze montage met speciaal ontwikkelde verwarmingsmatten VEILIGHEID Jaarlijkse servicecontracten Waarschuwingsmeldingen naar GBS en GSM DUURZAAMHEID Energiezuinige besturingssystemen Hoogwaardige materialen, lange levensduur BETROUWBAARHEID & BEDRIJFSZEKERHEID Een aantal factoren beïnvloeden de bedrijfszekerheid. Ten eerste natuurlijk de kwaliteit van de gebruikte materialen. ETHERMA gebruikt speciale verwarmingskabels met een hoge mechanische belastbaarheid en chemische bestendigheid. Deze kabels worden niet los geleverd maar in de vorm van matten. De kans op fouten wordt hiermee sterk verkleind. Bovendien verloopt de montage sneller en geeft een lagere lichamelijke belasting voor de monteurs, doordat deze niet zo lang gebukt op een wapeningsnet staan te werken. Ook de werkvoorbereiding en uitvoering spelen een grote rol. Van elk project worden door ETHERMA werktekeningen gemaakt. In deze fase wordt ook scherp gekeken naar details als dilataties en detectielussen. ETHERMA is in de unieke positie ook montagewerkzaamheden met eigen monteurs uit te kunnen voeren. Hiermee kunnen wij de volledige garantie en verantwoordelijkheid van een project overnemen.

4 FUNCTIONEREN VAN HET SYSTEEM Een dakverwarmingssysteem heeft tot doel de sneeuwbelasting van het dak te beperken. Hiertoe dient echter het dak geheel sneeuwvrij gehouden te worden. Om te kunnen werken met een reëel elektrisch vermogen van 170 watt/m2 is het niet mogelijk de installatie pas in te schakelen bij overschrijding van een bepaalde hoeveelheid sneeuw. MONTAGE VAN HET SYSTEEM 170BRUS verwarmingsmatten: Deze verwarmingsmatten bestaan uit een draagnet met daarop bevestigt een verwarmingskabel. Dit systeem is snel en eenvoudig aan te leggen, met een redelijke mate van flexibiliteit. Het draagnet wordt tevens gebruikt voor de bevestiging en zorgt er bovendien voor dat de verwarmingskabel goed op het dak blijft liggen. Er wordt gebruik gemaakt van uv-bestendige materialen. Bovendien zijn de verwarmingskabels voorzien van mantels die geschikt zijn voor toepassing op bitumen daken. o De verwarmingsmatten worden over de volle breedte van de dakvlakken aangelegd; o Er wordt voorzien in looppaden om te voorkomen dat mensen over de verwarming heen lopen voor onderhoudswerkzaamheden; o Op het dak worden tegeldragers gelegd waar de verwarmingsmat op komt te liggen. Vervolgens worden hier daktegels opgelegd. Per m2 zijn ca 4 daktegels benodigd.

5 KWALITEIT o o o Door gebruik te maken van verwarmingsmatten en het montagenet ligt de verwarmingskabel beschermd en stabiel; Het systeem is eenvoudig te verwijderen en weer terug te plaatsen, in het geval van onderhoud aan het dak; Wij maken gebruik van hoogwaardige materialen, geschikt voor toepassing in weer en wind. REGELSYSTEEM Vaak gaat het bij dakverwarmingssystemen om grote oppervlaktes en grote vermogens, maar het daadwerkelijke verbruik kan beperkt blijven. Mits goed geïnstalleerd en voorzien van de juiste besturing. ETHERMA levert voor deze installaties complete schakelkasten, indien nodig voorzien van klimaatregelingen. Om het energieverbruik te beperken wordt gebruik gemaakt van een vol- automatische sneeuw- en ijsmelder. Hiermee wordt tot 80% energie bespaart. De verwarming schakelt alleen in bij de aanwezigheid van sneeuw of ijs en niet uitsluitend op lage temperaturen.

6 VEILIGHEID Uiteraard is een goed geïnstalleerde installatie betrouwbaar en dus veilig. Een jaarlijkse controle van de installatie is echter belangrijk. Jaarlijks controleren de service monteurs van ETHERMA enkele honderden installaties. De controle op een installatie kan versterkt worden door deze te koppelen aan een GBS of GSM melder. DUURZAAMHEID Het aangesloten vermogen is altijd hoog, maar het daadwerkelijke verbruik kan beperkt blijven. Mits goed geïnstalleerd en voorzien van de juiste besturing, zal een installatie voor wegdekverwarming per jaar zo n 300 uur in bedrijf zijn. (winter afhankelijk) Oorzaken waardoor de bedrijfskosten hoger uit zullen vallen zijn: o Gebruik van een onnauwkeurige besturing; o Gebruik van een thermostatische regeling in plaats van een ijsmelder; o Grotere lus-afstand tussen de verwarmings-kabels, dit belemmerd een gelijkmatige opwarming van het oppervlak, waardoor het langer duurt voordat het gehele wegdek is ontdooit. Tot slot speelt de keuze voor de uitvoeringswijze een belangrijke rol. De praktijk heeft uitgewezen, dat de verwarming op montagenet het minst onderhevig is aan slijtage.

7 ETHERMA-SERVICE: Technisch ontwerp van de installatie Gecertifieerde monteurs Begeleiding van de montage Just In Time levering op de bouw Aftersales service ( onderhoud- & storingsservice) In de Nederlandse parkeernorm (nen-2443) wordt aanbevolen een wegdekverwarming aan te leggen bij hellingen in de openlucht met een hellingspercentage van 10% of meer. Verwarmen van het gehele wegdek is niet altijd noodzakelijk. Men dient zich af te vragen wat noodzakelijk verwarmd moet worden om een veilig gebruik van de hellingbaan te kunnen garanderen. Aan de randen kan daarom gerust 30cm onverwarmd worden gelaten. Bij hellingen van 3,5 meter breed, die alleen door auto s wordt gebruikt, kunnen we ons zelfs beperken tot het verwarmen van rijsporen. Daar staat tegenover dat het wel zinvol is ook het laatste vlakke stuk tot aan de goot te verwarmen. Standaard spoorbreedtes zijn 65 cm en 85 cm. ETHERMA levert standaard spoorbreedtes van 75cm en 95 cm. Op wens kunnen specifiek op maat gemaakte spoorbreedtes worden geleverd.

8 DIVERSE SYSTEMEN ETHERMA heeft een aantal systemen ontwikkeld, die elk uiterste geschikt zijn voor specifieke situaties. UITVOERING IN BETON De monoliet-uitvoering is de meest toegepaste uitvoeringswijze voor wegdekverwarming. In deze, door ETHERMA ontwikkelde uitvoering, worden verwarmingsmatten op de bovenwapening gemonteerd, zodanig dat er een betondekking van ca. 3 cm op de verwarmingskabel ontstaat. De beton wordt vervolgens ruw afgewerkt of kan voorzien worden van een dunne afwerklaag (kunststofcoating of wegtapijt). o Type: 243BRUS (zie foto) o Vermogen: 240 watt/m2 UITVOERING IN ASFALT Op parkeerdaken en de hellingen daar naar toe wordt vaak gebruik gemaakt van wals of gietasfalt. Om de totale dekking te beperken is het raadzaam de verwarming op te nemen in het gietasfalt in plaats van de beton. Ook in renovatie-situaties is dit een uitstekende uitvoering. Het asfalt kan eenvoudig op de bestaande constructie worden aangebracht en de hellingbaan is slechts korte tijd buiten gebruik. Bij asfalt wordt gebruik gemaakt van een pantsernet. Dit vergemakkelijkt het aanbrengen en verbeterd de eigenschappen van het gehele systeem. o Type: 253GUSN (zie foto) o Vermogen: 250 watt/m2 o Spanning : 230 of 400V

9 OVERIGE INSTALLATIE ASPECTEN Ook bij wegdekverwarming is er sprake van een samenspel tussen verschillende partijen. De installateur, de bouwkundig aannemer, de leverancier van toegangscontrole-systemen (detectielussen) en de leverancier van wegdekverwarming. In voorkomende gevallen treed ETHERMA op als system-integrator. De combinatie detectielussen wegdekverwarming luistert nauw en alleen bij een juiste installatie zullen beide systemen goed functioneren. Ook bouwkundige aspecten spelen een belangrijke rol. Te denken valt aan de te gebruiken wapening, de dekking, dilatatievoegen enzovoort. Een goede afstemming tussen de verschillende partijen is daarom van het grootste belang. REFERENTIES Naast de twee belangrijkste uitvoeringen heeft ETHERMA ook mogelijkheden om verwarmingskabels en matten voor de volgende uitvoeringen te leveren: o Opname in kunststof Verwarmingsmatten op een sterkte glasvezelnet, waarbij gebruik wordt gemaakt van verwarmingskabels die geschikt zijn voor opname in diverse soorten kunststof. o Opname onder klinkerbestrating Niet de meest energiezuinige uitvoering vanwege de hoge dekking op verwarming (dikte klinkers 8-10 cm) Daar waar geen alternatieven zijn levert ETHERMA mechanisch stabiele matten voor opname in klinkers. o Opname in mortelbed / cementlaag voor natuursteen Een 20 cm dik mortelbed is voldoende voor de verwarmingsmatten. Doordat de verwarmingsmatten goed vlak liggen hoeven ze slechts beperkt vast te worden gezet. o Opname in Prefab daktegels (Zoontjes Pardak 110 systeem) Daktegels 110x110 cm ten behoeve van hellingbanen of parkeerdaken kunnen af fabriek voorzien worden van een geïntegreerde verwarming. o Opname in Prefab elementen t.b.v. trapverwarming of hellingbanen ETHERMA monteert verwarmingskabels of matten in uiteenlopende uitvoeringen in prefab betonelementen ten behoeve van perrons, trappen en hellingbanen.

10 Robijnstraat TB Hengelo T : +31(0) E: info@etherma.nl I :

GENIALE WARMTE WEGDEKVERWARMING

GENIALE WARMTE WEGDEKVERWARMING GENIALE WARMTE WEGDEKVERWARMING WEGDEKVERWARMING is een veiligheidsvoorziening Systemen voor wegdekverwarming worden aangelegd om toegangswegen veilig begaanbaar te houden. Hierbij valt te denken aan toe-ritten

Nadere informatie

Jowitherm, Uw partner in elektrisch verwarmen

Jowitherm, Uw partner in elektrisch verwarmen Jowitherm, Uw partner in elektrisch verwarmen 2 Al meer dan 30 jaar geeft Jowitherm deskundig advies op het gebied van elektrisch verwarmen. Als volwaardig partner en adviseur van onder andere installatie

Nadere informatie

ELEKTRISCHE EN INFRAROODVERWARMING. Het programma van de specialist.

ELEKTRISCHE EN INFRAROODVERWARMING. Het programma van de specialist. ELEKTRISCHE EN INFRAROODVERWARMING Het programma van de specialist www.etherma.nl Al meer dan 35 jaar geeft ETHERMA deskundig advies op het gebied van elektrisch verwarmen. Als volwaardig partner en adviseur

Nadere informatie

Handleiding Comfort Mat

Handleiding Comfort Mat Handleiding Comfort Mat Het toppunt van comfort. Het toppunt van eenvoud. Elektrische vloerverwarming Inleiding In deze handleiding van de elektrische vloerverwarming beschrijven wij stapsgewijs waar u

Nadere informatie

1. Algemeen !!!LET OP!!!

1. Algemeen !!!LET OP!!! powered by 1. Algemeen Laminotherm is een zeer dunne vloerverwarming om laminaat en (onder voorwaarden) parketvloeren op een comfortabele temperatuur te houden. e voordelen van Laminotherm zijn de eenvoudige

Nadere informatie

Montage- en gebruiksaanwijzing voor Laminotherm vloerverwarming

Montage- en gebruiksaanwijzing voor Laminotherm vloerverwarming powered by Montage en gebruiksaanwijzing voor Laminotherm vloerverwarming Beste klant, Gefeliciteerd met de aankoop van Laminotherm vloerverwarming. Laminotherm vloerverwarming is een hoogwaardig verwarmingsproduct,

Nadere informatie

1mm extreem dunne vloerverwarming (EXDV). VOOR ONDER LAMINAAT OF VOOR IN DE TEGELLIJM. Eenvoudige montage.

1mm extreem dunne vloerverwarming (EXDV). VOOR ONDER LAMINAAT OF VOOR IN DE TEGELLIJM. Eenvoudige montage. 1mm extreem dunne vloerverwarming (EXDV). VOOR ONDER LAMINAAT OF VOOR IN DE TEGELLIJM Eenvoudige montage. Inleiding In deze handleiding van de 1mm elektrische vloerverwarming EXDV beschrijven wij stapsgewijs

Nadere informatie

Quality Heating elektrische vloerverwarming

Quality Heating elektrische vloerverwarming 1 Quality Heating elektrische vloerverwarming Wij willen u feliciteren met uw aankoop van één van de producten van Quality Heating. Elk product van Quality Heating is gemaakt op kwalitatief hoogstaande

Nadere informatie

Elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming Elektrische vloerverwarming Zeer snelle montage Eenvoudige bediening Ideaal voor renovatie 10 jaar garantie DANFOSS HET GEVOEL VAN PERFECTIE Danfoss elektrische vloerverwarming Vloerverwarming is een uiterst

Nadere informatie

Wij onderscheiden ons ook in de montage.

Wij onderscheiden ons ook in de montage. Wij onderscheiden ons ook in de montage. Hoe wij ons onderscheiden in de markt. Netheid De manier van werken. Stofvrij boren. Op onze boormachines zit een interne stofzuiger op. Wij hebben speciale stofzuigers

Nadere informatie

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Danfoss Elektrische verwarmingsystemen. Gegarandeerd sneeuw- en vorstvrij. Outdoor verwarmingssystemen

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Danfoss Elektrische verwarmingsystemen. Gegarandeerd sneeuw- en vorstvrij. Outdoor verwarmingssystemen MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Danfoss Elektrische verwarmingsystemen Outdoor verwarmingssystemen Gegarandeerd sneeuw- en vorstvrij Nederland heeft een grillig klimaat. De weersomstandigheden veranderen

Nadere informatie

VH INNOVAHEAT ELEKTRISCHE VLOERVERWARMING OP MAT. Installatiehandleiding & Instructies

VH INNOVAHEAT ELEKTRISCHE VLOERVERWARMING OP MAT. Installatiehandleiding & Instructies VH INNOVAHEAT ELEKTRISCHE VLOERVERWARMING OP MAT Installatiehandleiding & Instructies VH INNOVAHEAT ELEKTRISCHE VLOERVERWARMING OP MAT GEBRUIKERSHANDLEIDING & INSTRUCTIES Gefeliciteerd met de aanschaf

Nadere informatie

Opritverwarming met SiPCP

Opritverwarming met SiPCP Opritverwarming met SiPCP Technische beschrijving 1. Doel De verwarmingsinstallatie heeft tot doel om toegangen ( in- en uitritten, trappen, bordessen, fiets- en voetpaden, bruggen, hellingen, enz. ) sneeuw-

Nadere informatie

BudgetBuy Vloerverwarmings Kabel

BudgetBuy Vloerverwarmings Kabel BudgetBuy Vloerverwarmings Kabel Comfortabele BudgetBuyvloerverwarming. Eenvoudige montage. Inleiding In deze handleiding van de BBelektrische vloerverwarming beschrijven wij stapsgewijs waar u allemaal

Nadere informatie

Zonne-energie gratis en schoon

Zonne-energie gratis en schoon Zonne-energie gratis en schoon Samen gaan we voor duurzaam Genieten van de zon. Buiten in de tuin, in het park of op het strand. De zon geeft ons gratis energie. We kunnen de zon ook op een andere manier

Nadere informatie

BiboBlock. Valbeveiliging voor platte daken

BiboBlock. Valbeveiliging voor platte daken BiboBlock Valbeveiliging voor platte daken BiboBlock Valbeveiliging voor platte daken Het valgevaar is groot bij werken op hoogte. Platte daken moeten regelmatig worden betreden voor inspectie en onderhoud.

Nadere informatie

VLOERVERWARMING EN -KOELING VOOR UTILITEIT, INDUSTRIE EN WONINGBOUW

VLOERVERWARMING EN -KOELING VOOR UTILITEIT, INDUSTRIE EN WONINGBOUW VLOERVERWARMING EN -KOELING VOOR UTILITEIT, INDUSTRIE EN WONINGBOUW Alles rondom Duurzame oplossingen voor nu en in de toekomst: In de meer dan vijftig jaar van haar bestaan heeft Thermagas altijd vooruit

Nadere informatie

Uponor Minitec de ideale vloerverwarming voor renovatie zonder breekwerk MINIMALE MONTAGEHOOGTE, MAXIMAAL COMFORT

Uponor Minitec de ideale vloerverwarming voor renovatie zonder breekwerk MINIMALE MONTAGEHOOGTE, MAXIMAAL COMFORT Uponor Minitec de ideale vloerverwarming voor renovatie zonder breekwerk MINIMALE MONTAGEHOOGTE, MAXIMAAL COMFORT Groots in kleine afmetingen LAGE ELEMENTHOOGTE, SNELLE REGELING Snelle installatie, korte

Nadere informatie

Productcatalogus. Indoor

Productcatalogus. Indoor Productcatalogus Indoor 1 Toepassingen MAGNUM vloerverwarmingssystemen kunnen in vrijwel iedere situatie worden toegepast. Bij nieuwbouw, renovatie of zelfs op een houten ondervloer is dit geen probleem.

Nadere informatie

EFFICIËNT INSTALLEREN MET ONZE SYSTEMEN

EFFICIËNT INSTALLEREN MET ONZE SYSTEMEN EFFICIËNT INSTALLEREN MET ONZE SYSTEMEN DE ZES STERKE PUNTEN Wij bieden onze klanten vele vormen van ondersteuning, van technische vragen en berekeningen tot trainingen en onsite leveringen. Technische

Nadere informatie

Danfoss elektrische spiegelverwarming type MHSM

Danfoss elektrische spiegelverwarming type MHSM Danfoss elektrische spiegelverwarming type MHSM Elektrische verwarming is een prima methode om condensvorming op spiegels in badkamers te voorkomen. Door het plaatsen van een spiegel verwarmingsmat MHSM

Nadere informatie

KOZ Products b.v. Producten die uw goede naam eer aandoen! Getest door KEMA Nederland en Underwriters Laboratories Inc. USA.

KOZ Products b.v. Producten die uw goede naam eer aandoen! Getest door KEMA Nederland en Underwriters Laboratories Inc. USA. KOZ Products b.v. Producten die uw goede naam eer aandoen! Getest door KEMA Nederland en Underwriters Laboratories Inc. USA. KOZ Products b.v. A. Plesmanweg 3 4462GC Goes Tel. 0031 (0)113 218762 Fax. 0031

Nadere informatie

Beste klant. Productinformatie. Extra benodigdheden. Inhoud doos

Beste klant. Productinformatie. Extra benodigdheden. Inhoud doos ICE STOP Vorstvrijlint Stekker-klaar product B eschermt leidingen tot -20 C tegen bevriezing I ngebouwde thermostaat met probleemloze en altijd correcte positionering Beste klant Gefeliciteerd met de aankoop

Nadere informatie

UW PARTNER IN ELEKTROWARMTE

UW PARTNER IN ELEKTROWARMTE UW PARTNER IN ELEKTROWARMTE 2 INTRODUCTIE Een regelbare temperatuur is vaak van essentieel belang voor de continuïteit van uw productieproces. Huikeshoven is specialist op het gebied van elektrowarmte

Nadere informatie

EnergyCarport. Greenteq Energiebesparende Systemen

EnergyCarport. Greenteq Energiebesparende Systemen EnergyCarport Greenteq Solutionsbv. A. Torenlaan10 3851NR Ermelo T.0341-842709 I. www.greenteqsolutions.com E.info@greenteqsolutions.com EnergyCarport Deze geheel nieuwe carport heeft een dakconstructie

Nadere informatie

Elektrische vloerverwarming type SF en SF-01 Montage en installatie aanwijzingen voorbereiden en verleggen

Elektrische vloerverwarming type SF en SF-01 Montage en installatie aanwijzingen voorbereiden en verleggen Tercal verwarmingssystemen Elektrische vloerverwarming type SF en SF-01 Montage en installatie aanwijzingen voorbereiden en verleggen Montage en installatie aanwijzingen. Tercal vloerverwarming is een

Nadere informatie

Siliconen verwarmingsmatten

Siliconen verwarmingsmatten Flexibele, siliconen verwarmingsmatten zijn voor zeer veel verschillende toepassingen bruikbaar. De verwarmingsmatten worden toegepast in onder andere laboratoria, ruimtevaart, machinebouw, tankindustrie

Nadere informatie

Prefab licht beton PRINS. Prefab licht betonnen gevel elementen. gevel producten

Prefab licht beton PRINS. Prefab licht betonnen gevel elementen. gevel producten Prefab licht beton Prefab licht beton Prefab licht betonnen gevel elementen PRINS gevel producten Thermodur en Prins Gevel Producten De economische oplossing voor uw creatieve vrijheid Thermodur gevel

Nadere informatie

Een warm onthaal begint bij Albrand

Een warm onthaal begint bij Albrand Een warm onthaal begint bij Albrand Een warm onthaal begint bij Albrand De zekerheid van 30 jaar vakmanschap 02 De 10 zekerheden die we installateurs en eindgebruikers bieden, zorgen ervoor dat we al meer

Nadere informatie

Onno de Wal & Sander Zuidgeest In één keer om naar NOM - 7 december 2017

Onno de Wal & Sander Zuidgeest In één keer om naar NOM - 7 december 2017 Onno de Wal & Sander Zuidgeest In één keer om naar NOM - 7 december 2017 Even voorstellen Onno de Wal Mede eigenaar BIK bouw Jong en ambitieus Gestart 2015 Duidelijke koers Net even anders Betrouwbaar

Nadere informatie

Balustrade voor dakterrassen. Optigroen balustradesysteem SkyGard. Creëer nieuwe leefruimte op het dak, veilig en doordacht!

Balustrade voor dakterrassen. Optigroen balustradesysteem SkyGard. Creëer nieuwe leefruimte op het dak, veilig en doordacht! Balustrade voor dakterrassen Optigroen balustradesysteem SkyGard Creëer nieuwe leefruimte op het dak, veilig en doordacht! Het Optigroen balustradesysteem SkyGard Voordelen: > Geballast systeem dus geen

Nadere informatie

Systeemnummer : HB 1-2-1

Systeemnummer : HB 1-2-1 Systeemnummer : HB 1-2-1 Omschrijving : Membraan-tweelaagse gietasfaltconstructie vastliggend, op betonnen hellingbaan voor personenauto's tot 2000 kg. Toepassing : Dit systeem wordt toegepast t.b.v. gelijktijdige

Nadere informatie

EERLAAGSE FLEXIBELE PERSLUCHTLEIDING

EERLAAGSE FLEXIBELE PERSLUCHTLEIDING M EERLAAGSE FLEXIBELE PERSLUCHTLEIDING Speciaal voor perslucht! 1 FLEXIBEL EN BESTENDIG Structuur en eigenschappen Gecoëxtrudeerde binnenlaag van PE-RT (kleurloos) Dankzij de bijzondere structuur, biedt

Nadere informatie

Wij onderscheiden ons ook in de montage.

Wij onderscheiden ons ook in de montage. Wij onderscheiden ons ook in de montage. Hoe wij ons onderscheiden in de markt. Netheid De manier van werken. Stofvrij boren. Op onze boormachines zit een interne stofzuiger op. Wij hebben speciale stofzuigers

Nadere informatie

Solar montagesystemen voor schuine daken

Solar montagesystemen voor schuine daken Solar montagesystemen voor schuine daken Modulaire opbouw Snel en eenvoudig te installeren Voor elk type dak Innovatief, kwalitatief en duurzaam Ontwikkeld volgens normering Eurocode Betrouwbaar en bedrijfszeker

Nadere informatie

Quality Heating elektrische vloerverwarmingsfolie

Quality Heating elektrische vloerverwarmingsfolie 1 Quality Heating elektrische vloerverwarmingsfolie Wij willen u feliciteren met uw aankoop van één van de producten van Quality Heating. Elk product van Quality Heating is gemaakt op kwalitatief hoogstaande

Nadere informatie

Montagehandleiding. Voordat u start met het plaatsen van het Twist-Fix lijnsysteem, controleer of de volgende artikelen aanwezig zijn:

Montagehandleiding. Voordat u start met het plaatsen van het Twist-Fix lijnsysteem, controleer of de volgende artikelen aanwezig zijn: Montagehandleiding Het Twist-Fix lijnsysteem is conform de EN-795C voor platte daken en geschikt voor vier gebruikers tegelijkertijd. Het lijnsysteem wordt middels ankerpunten mechanisch bevestigd aan

Nadere informatie

Installatiehandleiding Elektrische vloerverwarming matten/ draden

Installatiehandleiding Elektrische vloerverwarming matten/ draden Installatiehandleiding Elektrische vloerverwarming matten/ draden Belangrijke instructies voor het installeren De draden mogen elkaar nooit, op wat voor punt dan ook, elkaar overlappen. Anders zou dit

Nadere informatie

Het voor de gepatenteerde SOLYNDRA Solar module gebruikte materiaal bestaat uit koper-indium-galium-diselenide (CIGS).

Het voor de gepatenteerde SOLYNDRA Solar module gebruikte materiaal bestaat uit koper-indium-galium-diselenide (CIGS). quas lar Een uiterst betrouwbaar systeem De SOLYNDRA Solar module bestaat uit twee coaxiale cilinders. De binnenste cilinder wordt ommanteld door de CIGS-zonnecel die op haar beurt beschermd wordt door

Nadere informatie

V A L B E V E I L I G I N G V O O R P L A T T E D A K E N. developed by

V A L B E V E I L I G I N G V O O R P L A T T E D A K E N. developed by V A L B E V E I L I G I N G V O O R P L A T T E D A K E N developed by Valbeveiliging voor platte daken Het valgevaar is groot bij het werken op platte daken. Toch moeten ze regelmatig worden betreden

Nadere informatie

STAP 1. Legschema STAP 2

STAP 1. Legschema STAP 2 1 Quality Heating elektrische vloerverwarmingsfolie Wij willen u feliciteren met uw aankoop van één van de producten van Quality Heating. Elk product van Quality Heating is gemaakt op kwalitatief hoogstaande

Nadere informatie

HET TOPPUNT VAN KWALITEIT, EFFECTIVITEIT EN SNELHEID ZO SIMPEL IS HET!

HET TOPPUNT VAN KWALITEIT, EFFECTIVITEIT EN SNELHEID ZO SIMPEL IS HET! HET TOPPUNT VAN KWALITEIT, EFFECTIVITEIT EN SNELHEID ZO SIMPEL IS HET! Sinds 2016 is Solar Construct Nederland gevestigd op bedrijventerrein Coldenhove in Maasdijk, pal aan de A20. We beschikken er over

Nadere informatie

Module vloer. Module wand. Module plafond. 3 unieke droogbouwsystemen voor verwarming en koeling

Module vloer. Module wand. Module plafond. 3 unieke droogbouwsystemen voor verwarming en koeling Module vloer. Module wand. Module plafond. 3 unieke droogbouwsystemen voor verwarming en koeling Lage opbouwhoogte. Hoge prestaties. 1. Variokomp vloerverwarming. Ultra dun. Verwarmen Met een dikte van

Nadere informatie

RoofSupport: Snel, eenvoudig en elegant realiseren van kabelmanagement op daken

RoofSupport: Snel, eenvoudig en elegant realiseren van kabelmanagement op daken RoofSupport: Snel, eenvoudig en elegant realiseren van kabelmanagement op daken technical solutions Kabel management op daken Bekabeling afkomstig van zonnepanelen, airconditioning of lichtreclame wordt

Nadere informatie

SOLAR S T E L L. gemak op het dak. gemak op het dak. gemak op het dak

SOLAR S T E L L. gemak op het dak. gemak op het dak. gemak op het dak SOLA S T E L L SOLA S T E L L SOLA S T E L L SOLASTELL CO-CEATIE EN INNOVATIE VAN PODUCTEN EN DIENSTEN INNOVATIE IS GOED LUISTEEN KWWS zorgt voor een Klassieke Win-Win Situatie: We zijn ons als KWWS bewust

Nadere informatie

UW PARTNER IN ELEKTROWARMTE

UW PARTNER IN ELEKTROWARMTE UW PARTNER IN ELEKTROWARMTE Huikeshoven BV Postadres: Postbus 50 7490 AB Delden Bezoekadres: Amperestraat 4 4004 KB Tiel Vanaf 01-10-2012: Robijnstraat 6 7554 TB Hengelo Tel: 088-88 98 850 Fax: 088-88

Nadere informatie

BODEMVERSTERKING EN STABILISATIE. Plaatsingsvoorschriften. nidagreen

BODEMVERSTERKING EN STABILISATIE. Plaatsingsvoorschriften. nidagreen BODEMVERSTERKING EN STABILISATIE Plaatsingsvoorschriften nidagreen nidagreen onderlaag voor sierkunstgras 1 - Algemeen nidagreen platen zijn honingraatplaten in polypropyleen die bedoeld zijn als stevige

Nadere informatie

elektrische vloerverwarming

elektrische vloerverwarming elektrische vloerverwarming Profort b.v. Zwarte Goorderweg 1 E 3836PD Stoutenburg-Nrd (A foort) T: 033-258 258 8 M: verkoop@profort.nl wie zijn zij? Traditie en succes van een familiebedrijf Het is allemaal

Nadere informatie

WIJ WETEN HOE JE ZONNEPANELEN VEILIG BEVESTIGT OP DAKEN

WIJ WETEN HOE JE ZONNEPANELEN VEILIG BEVESTIGT OP DAKEN WIJ WETEN HOE JE ZONNEPANELEN VEILIG BEVESTIGT OP DAKEN 2016 JUAL SOLAR DAKCONSOLES Technea Duurzaam Pallasweg 13 8938 AS Leeuwarden 058-288 47 39 info@technea.nl www.technea.nl WIJ WILLEN GRAAG MET JOU

Nadere informatie

BiboBlock. Valbeveiliging voor platte daken

BiboBlock. Valbeveiliging voor platte daken BiboBlock Valbeveiliging voor platte daken BiboBlock Valbeveiliging voor platte daken Het valgevaar is groot bij werken op hoogte. Platte daken moeten regelmatig worden betreden voor inspectie en onderhoud.

Nadere informatie

Veria Control B35/B45. Installatiehandleiding

Veria Control B35/B45. Installatiehandleiding Veria Control B35/B45 Installatiehandleiding Inhoudsopgave 1.1 Technische specificaties 1 Inleiding 2 1.1 Technische specificaties 3 1.2 Veiligheidsinstructies 5 2 Montage-instructies 6 3 Instellingen

Nadere informatie

Systeemnummer : HB 1-1-1

Systeemnummer : HB 1-1-1 Systeemnummer : HB 1-1-1 Omschrijving : Tweelaagse gietasfaltconstructie losliggend, op betonnen hellingbaan voor personenauto's tot 2000 kg. Toepassing : Dit systeem wordt toegepast t.b.v. gelijktijdige

Nadere informatie

Een compleet zonne-energie pakket, klaar voor installatie

Een compleet zonne-energie pakket, klaar voor installatie Ubbink ZONNE-ENERGIE SYSTEmen Een compleet zonne-energie pakket, klaar voor installatie xxx/xxx/xxx Ubbink zonne-energie systemen Een compleet zonne-energie pakket, klaar voor installatie Gebruik de energie

Nadere informatie

Brandveiligheid, Zonnepanelen en PV installaties op platte daken

Brandveiligheid, Zonnepanelen en PV installaties op platte daken Brandveiligheid, Zonnepanelen en PV installaties op platte daken Brandveiligheid en aanverwante gevaren Zonnepanelen en PV installaties op platte daken Algemene eisen De zonnepanelen en omvormers dienen

Nadere informatie

De ET31F (die alleen de vloertemperatuur meet) kan in een andere ruimte geplaatst worden.

De ET31F (die alleen de vloertemperatuur meet) kan in een andere ruimte geplaatst worden. De EasyTemp thermostaat ET31A/AF/F Deze handleiding geldt voor de onderstaande types: Op de doos Model ET31A, ET31AF en ET31F Model ET31A. Thermostaat regelt de ruimte temperatuur. (Niet geschikt voor

Nadere informatie

Productcatalogus. Indoor

Productcatalogus. Indoor Productcatalogus Indoor 1 Toepassingen MAGNUM vloerverwarmingssystemen kunnen in vrijwel iedere situatie worden toegepast. Bij nieuwbouw, renovatie of zelfs op een houten ondervloer is dit geen probleem.

Nadere informatie

GASGESTOOKTE LUCHTVERWARMING VOOR UTILITEIT EN INDUSTRIE

GASGESTOOKTE LUCHTVERWARMING VOOR UTILITEIT EN INDUSTRIE GASGESTOOKTE LUCHTVERWARMING VOOR UTILITEIT EN INDUSTRIE Alles rondom Duurzame oplossingen voor nu en in de toekomst: In de meer dan vijftig jaar van haar bestaan heeft Thermagas altijd vooruit gekeken.

Nadere informatie

Bijl Composiet planken. Voor nieuwbouw en renovatie

Bijl Composiet planken. Voor nieuwbouw en renovatie Bijl Composiet planken Voor nieuwbouw en renovatie Bijl Composiet planken Voor nieuwbouw en renovatie BIJL Profi elen produceert sinds 1995 glasvezel versterkte polyester profi elen. Naast vele klantspecifi

Nadere informatie

SolarFreezer. Comfort zonder aardgas. Maart 2018

SolarFreezer. Comfort zonder aardgas. Maart 2018 SolarFreezer Comfort zonder aardgas Maart 2018 Wie zijn we? Geschiedenis: 2013 SolarFreezer BV opgericht 2015 Investeringsronde 2016 SolarFreezer systeem volledig functionerend 2017 7 systemen operationeel

Nadere informatie

INNOVAHEAT AF-MAT ELEKTRISCHE VLOERVERWARMING. Installatiehandleiding & Instructies

INNOVAHEAT AF-MAT ELEKTRISCHE VLOERVERWARMING. Installatiehandleiding & Instructies INNOVAHEAT AF-MAT ELEKTRISCHE VLOERVERWARMING Installatiehandleiding & Instructies INNOVAHEAT AF-MAT ELEKTRISCHE VLOERVERWARMING GEBRUIKERSHANDLEIDING & INSTRUCTIES Gefeliciteerd met de aanschaf van uw

Nadere informatie

Zonne-energiesystemen. Een compleet zonne-energiepakket, klaar voor installatie

Zonne-energiesystemen. Een compleet zonne-energiepakket, klaar voor installatie Zonne-energiesystemen Een compleet zonne-energiepakket, klaar voor installatie UBBINK ZONNE-ENERGIESYSTEMEN Gebruik de energie van de zon! Zonne-energie is een vorm van duurzame energie. De zon is overal

Nadere informatie

Bespaar meer energie. met uw luchtgordijn

Bespaar meer energie. met uw luchtgordijn Bespaar meer energie met uw luchtgordijn Doe nu de entreecheck! Entreecheck Test uw eigen luchtgordijn installatie Vul indien A het best past in uw situatie 10 punten, B: 5 punten en C: 1 punt in de desbetreffende

Nadere informatie

HEMPACORE. Passieve brandbeveiliging

HEMPACORE. Passieve brandbeveiliging HEMPACORE Passieve brandbeveiliging Duurzaamheid De sterkte van onze coatings minimaliseert het risico op beschadigingen tijdens transport, verwerking en blootstelling aan weersinvloeden. U kunt rekenen

Nadere informatie

Productblad Energiedak voor renovatie of nieuwbouw. Isoleren en energie opwekken, weggewerkt in je dak. Datum: 06 Juli 2018 Versie: 1.

Productblad Energiedak voor renovatie of nieuwbouw. Isoleren en energie opwekken, weggewerkt in je dak. Datum: 06 Juli 2018 Versie: 1. Isoleren en energie opwekken, weggewerkt in je dak Datum: 06 Juli 2018 Versie: 1.1 Het Energiedak Het Energiedak van Tegnis is de moderne en duurzame oplossing voor energiezuinige en energie neutrale woningen.

Nadere informatie

Vermogen en diversiteit Zehnder Stana & Zehnder Stana Neo. Ventilatie

Vermogen en diversiteit Zehnder Stana & Zehnder Stana Neo. Ventilatie Vermogen en diversiteit Zehnder Stana & Zehnder Stana Neo Verwarming Koeling Ventilatie Luchtzuivering Als u op zoek bent naar een universele verwarmingsoplossing. Elk bouwproject is uniek. Daarom waardeert

Nadere informatie

Opritverwarming. Changing the climate for living

Opritverwarming. Changing the climate for living Opritverwarming Changing the climate for living 2 Hoofdstuk 5 Opritverwarming Klimaatsystemen 3 RIHO Climate Systems Een dik pak sneeuw in aantocht? Met RIHO Opritverwarming houdt u uw toegangsweg sneeuw-

Nadere informatie

Energiecentrale op maat

Energiecentrale op maat Solar montagesystemen voor schuine daken Energiecentrale op maat Het rendement van zonnepanelen is voor een belangrijk deel afhankelijk van het montagesysteem waarin ze worden geplaatst. Van der Valk Solar

Nadere informatie

Solar montagesystemen voor open velden

Solar montagesystemen voor open velden Solar montagesystemen voor open velden Snel en eenvoudig te installeren Elke gewenste tilthoek We support your investment Energiecentrale op maat Het rendement van zonnepanelen is voor een belangrijk deel

Nadere informatie

HEMSTEDT. Elektrische vloerverwarming

HEMSTEDT. Elektrische vloerverwarming Elektrische vloerverwarming JANUARI 2017 wie zijn zij? Traditie en succes van een familiebedrijf Het is allemaal begonnen in 1974 in een klein dorpje, niet ver van de hoofdstedelijke regio van Stuttgart:

Nadere informatie

RoofSupport: Snel, eenvoudig en elegant realiseren van kabelmanagement op daken

RoofSupport: Snel, eenvoudig en elegant realiseren van kabelmanagement op daken RoofSupport: Snel, eenvoudig en elegant realiseren van kabelmanagement op daken technical solutions Kabel management op daken Bekabeling afkomstig van zonnepanelen, airconditioning of lichtreclame wordt

Nadere informatie

OPPERVLAKTEVERWARMING VOOR RIJBANEN, OPRITTEN EN VOETPADEN

OPPERVLAKTEVERWARMING VOOR RIJBANEN, OPRITTEN EN VOETPADEN OPPERVLAKTEVERWARMING VOOR RIJBANEN, OPRITTEN EN VOETPADEN IJs en sneeuw op wegen, laadperrons, toegangswegen, opritten, trappen en verdere toegangen kunnen zeer problematisch worden en leiden tot vertragingen

Nadere informatie

Smatrix. Het intelligente regelsysteem voor oppervlakteverwarming en -koeling Meer comfort met minder energie

Smatrix. Het intelligente regelsysteem voor oppervlakteverwarming en -koeling Meer comfort met minder energie Smatrix Het intelligente regelsysteem voor oppervlakteverwarming en -koeling Meer comfort met minder energie 02 l Uponor Smatrix Uponor Smatrix: optimaliseert binnenklimaat, energiemanagement en kosten

Nadere informatie

Betaalbare kwaliteit Betrouwbaar familiebedrijf De meeste referenties Hoogste isolatie Eigen fabriek

Betaalbare kwaliteit Betrouwbaar familiebedrijf De meeste referenties Hoogste isolatie Eigen fabriek Betaalbare kwaliteit Betrouwbaar familiebedrijf De meeste referenties Hoogste isolatie Eigen fabriek Hollandia Dakkapellen: betaalbare kwaliteit! Hollandia Dakkapellen garandeert u de beste prijs-kwaliteit

Nadere informatie

Oracal Carbon Folie is een hoogwaardige beschermingsfolie welke voor vele binnen- en buitentoepassingen te gebruiken is.

Oracal Carbon Folie is een hoogwaardige beschermingsfolie welke voor vele binnen- en buitentoepassingen te gebruiken is. Algemene omschrijving: Oracal Carbon Folie is een hoogwaardige beschermingsfolie welke voor vele binnen- en buitentoepassingen te gebruiken is. Deze beschermingsfolie is speciaal doorontwikkeld voor optimale

Nadere informatie

ZentaSOL 1C ZentaSOL 2C

ZentaSOL 1C ZentaSOL 2C Nederland - elgië NL Dak integratie collectoren voor zonneboilersysteem ZentaSOL 1 ZentaSOL 2 Installatie- en servicehandleiding Geïntegreerd in het dak 1 of 2 zonnecollectoren M002070-300021367-001-E

Nadere informatie

Universal & Console ICOSUN ICOSUN. Zonne-energie systemen. Garantie op hoog rendement. Licht in gewicht. Duurzaam. Zekere installatie

Universal & Console ICOSUN ICOSUN. Zonne-energie systemen. Garantie op hoog rendement. Licht in gewicht. Duurzaam. Zekere installatie ICOSUN ICOSUN Universal & Console Garantie op hoog rendement Licht in gewicht Duurzaam Zekere installatie Voor vrijwel alle daken Zonne-energie systemen ICOSUN Universal De hoeveelheid energie die de aarde

Nadere informatie

IN-LINE pompen MET HOOG RENDEMENT

IN-LINE pompen MET HOOG RENDEMENT IN-LINE pompen MET HOOG RENDEMENT grundfos IN-LINE POMPEN TP, TPD, TPE, TPED MET DE TP/TPE BIEDT GRUNDFOS EEN UITGEBREIDE SERIE INLINE POMPEN MET HOOG RENDEMENT Een grote diversiteit aan toepassingen Gebruik

Nadere informatie

Denken in duurzame systemen en effectieve oplossingen

Denken in duurzame systemen en effectieve oplossingen Denken in duurzame systemen en effectieve oplossingen Unidek SolarTherm is het eerste sandwich dakelement met een geïntegreerd, prefab gemonteerde zonnecollector. Het resultaat van een unieke samenwerking

Nadere informatie

Catalogus, led verlichting.

Catalogus, led verlichting. Catalogus, led verlichting. Inleiding: AS-ta is er in geslaagd om een leverancier te vinden met led verlichting van uitstekende kwaliteit. Door onze nauwe samenwerking kunnen wij klantgericht werken en

Nadere informatie

Parket en Vloerverwarming

Parket en Vloerverwarming Parket en Vloerverwarming Parket en vloerverwarming een goede combinatie In de toekomst zullen steeds meer woningen worden voorzien van vloerverwarming. Dit kan zijn voor zowel hoofd- of als bijverwarming.

Nadere informatie

De expertise van Belisol gaat een leven lang mee DAKKAPELLEN

De expertise van Belisol gaat een leven lang mee DAKKAPELLEN De expertise van Belisol gaat een leven lang mee DAKKAPELLEN Waarom een Belisol dakkapel? Kwaliteit en duurzaamheid Een dakkapel moet niet alleen esthetisch zijn en ruimte creëren; hij moet ook zéér onderhoudsvriendelijk

Nadere informatie

NIEUW. Luchtdichte manchetten. Luchtdichte manchetten Betrouwbare afdichting van installatiedoorvoeropeningen

NIEUW. Luchtdichte manchetten. Luchtdichte manchetten Betrouwbare afdichting van installatiedoorvoeropeningen Luchtdichte manchetten INBOUW Het gamma luchtdichte manchetten biedt de perfecte afdichting voor alle gangbare kabel- en buisdiameters, zowel voor binnen- als voor buitentoepassingen. Het gamma bestaat

Nadere informatie

GASTRO BUFFET - SALADEBAR GEBRUIKSAANWIJZING EN ONDERHOUDSHANDLEIDING

GASTRO BUFFET - SALADEBAR GEBRUIKSAANWIJZING EN ONDERHOUDSHANDLEIDING GASTRO BUFFET - SALADEBAR GEBRUIKSAANWIJZING EN ONDERHOUDSHANDLEIDING SBM3 / 125.505 SBM4 / 125.510 SBM6 / 125.520 INHOUDSOPGAVE 1. DOEL en BEREIK 2. AANSPRAKELIJKHEID 3. AANWIJZINGEN 4. BASISEIGENSCHAPPEN

Nadere informatie

Bijl Composiet planken. Voor nieuwbouw en renovatie

Bijl Composiet planken. Voor nieuwbouw en renovatie Bijl Composiet planken Voor nieuwbouw en renovatie Bijl Composiet planken Voor Nieuwbouw en renovatie BIJL Profielen produceert sinds 1995 glasvezel versterkte polyester profielen. Naast vele klantspecifieke

Nadere informatie

Bespaar meer energie met uw luchtgordijn

Bespaar meer energie met uw luchtgordijn Bespaar meer energie met uw luchtgordijn Doe nu de test! Luchtgordijnen zijn een vertrouwde verschijning in winkelentrees en zorgen ervoor dat het binnenklimaat van het buitenklimaat wordt gescheiden.

Nadere informatie

Systeemnummer : PD 1-1-2

Systeemnummer : PD 1-1-2 Systeemnummer : PD 1-1-2 Omschrijving : Membraan-éénlaagse gietasfaltconstructie losliggend, voor personenauto's tot 2000 kg. Toepassing : Dit systeem wordt toegepast t.b.v. gelijktijdige afdichting en

Nadere informatie

BM Kunststof Systemen voor afvoer van rookgassen en toevoer van verbrandingslucht

BM Kunststof Systemen voor afvoer van rookgassen en toevoer van verbrandingslucht BM Kunststof Systemen voor afvoer van rookgassen en toevoer van verbrandingslucht Perfectie in aluminium, rvs en... kunststof Naast vele aluminium en rvs onderdelen produceren en leveren Burgerhout en

Nadere informatie

Sterk in ondersteuning

Sterk in ondersteuning Sterk in ondersteuning HET PROFESSIONELE PV MONTAGESYSTEEM SUNBEAM is in enkele jaren tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende leveranciers van montagesystemen voor zonnepanelen op platte daken.

Nadere informatie

Solar montagesystemen voor schuine daken

Solar montagesystemen voor schuine daken Solar montagesystemen voor schuine daken Snel en eenvoudig te installeren Voor elk type dak Betrouwbaar en bedrijfszeker Geschikt voor elk type zonnepaneel We support your investment Energiecentrale op

Nadere informatie

WTH Electrotherm Elektrische vloerverwarming

WTH Electrotherm Elektrische vloerverwarming WTH Electrotherm Elektrische vloerverwarming VLOERVERWARMING & -KOELING Uw comfort, onze missie! Montagehandleiding 1. Het legpatroon Teken de vloer en schets hierin het legpatroon van de verwarmingsmat.

Nadere informatie

Flamco Falx - Hét universele pv-paneel bevestigingssysteem

Flamco Falx - Hét universele pv-paneel bevestigingssysteem 17. Flamco Falx 17. Flamco Falx De installatie van PV-panelen is vaak lastig, tijdrovend en belastend voor daken. Flamco heeft een nieuwe, innovatieve oplossing voor de installatie van PV-panelen voor

Nadere informatie

Robuust, compact en servicevriendelijk. Zeer laag elektriciteitsverbruik. Aluminium HR-ketels. Logano plus GB312.

Robuust, compact en servicevriendelijk. Zeer laag elektriciteitsverbruik. Aluminium HR-ketels. Logano plus GB312. Robuust, compact en servicevriendelijk. Zeer laag elektriciteitsverbruik Aluminium HR-ketels Logano plus GB312 Logano plus GB402 De nieuwe norm in aluminium HR-ketels: Logano plus GB312 en Logano plus

Nadere informatie

INSTALLATIE-INSTRUCTIES

INSTALLATIE-INSTRUCTIES ALGEMEEN Deze installatie-instructies zijn alleen van toepassing op de hieronder vermelde ROTO-bouwproducten: Regenwateropslagtanks Afvalwaterzuiveringsinstallatie Olieafscheiders Vetafscheiders Pompstations

Nadere informatie

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen...

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen... Duurzame kwaliteit Laten we maar meteen met de deur in huis vallen... Duurzame kwaliteit Ploeg kunststof kozijnen b.v. Tel. (0800) 999 999 0 www.ploegkozijnen.nl info@ploegkozijnen.nl Alles onder één naam

Nadere informatie

Creëer Bufferruimtes. Praktische tips voor een energiezuinig en comfortabel monument

Creëer Bufferruimtes. Praktische tips voor een energiezuinig en comfortabel monument Wonen en werken in een betekent leven in een bijzondere omgeving. Tegenover de pluspunten zoals de prachtige sfeer van de en staan ook zaken Creëer Bufferruimtes In historische gebouwen zijn vaak tochtportalen,

Nadere informatie

Viagard EM2-XR Sneeuw- en ijsvrij houden van opritten, treden en voetpaden

Viagard EM2-XR Sneeuw- en ijsvrij houden van opritten, treden en voetpaden Viagard EM2-XR Alle blootgestelde opritten en wandelpaden worden uitgerust met een energie-efficiënt, zelfregelend verwarmingssysteem voor opritten, Raychem EM2-XR, geproduceerd door Pentair Thermal Management,

Nadere informatie

MONARPLAN. De norm voor kunststof daken. afdichten en beschermen. Onderscheidend. Betrouwbaar. Nederlands product. Flexibel.

MONARPLAN. De norm voor kunststof daken. afdichten en beschermen. Onderscheidend. Betrouwbaar. Nederlands product. Flexibel. MONARPLAN afdichten en beschermen Onderscheidend Betrouwbaar Nederlands product Flexibel Duurzaam De norm voor kunststof daken * Safety overlap: snelvloeiende VARIO-bitumen aangebracht op bovenzijde van

Nadere informatie

TRIPLE SOLAR ENERGIEDAK 2.0 WKO balanceren met een aluminium zonthermisch dak

TRIPLE SOLAR ENERGIEDAK 2.0 WKO balanceren met een aluminium zonthermisch dak TRIPLE SOLAR ENERGIEDAK 2.0 WKO balanceren met een aluminium zonthermisch dak Introductie: Het Triple Solar zonthermisch dak (ook wel energiedak genoemd) is speciaal ontwikkeld voor het regenereren, balanceren

Nadere informatie

MONTAGE- EN INSTALLATIE HANDLEIDING. IRPRO Series: IRPRO350, IRPRO500, IRPRO750

MONTAGE- EN INSTALLATIE HANDLEIDING. IRPRO Series: IRPRO350, IRPRO500, IRPRO750 MONTAGE- EN INSTALLATIE HANDLEIDING IRPRO Series: IRPRO350, IRPRO500, IRPRO750 2 BELANGRIJKE INFORMATIE 1. Lees deze montage- en gebruikshandleiding zorgvuldig door. 2. De infraroodstralers van dit model

Nadere informatie

25 jaar garantie op nominale capaciteit: Alleen postieve toleranties:

25 jaar garantie op nominale capaciteit: Alleen postieve toleranties: Zonnepanelen van Kwaliteit. Het is waar - op het eerste gezicht kunt u van buitenaf nauwelijks het verschil zien tussen de moderne zonnepanelen. Dat is de reden waarom de "innerlijke waarden" - dat wil

Nadere informatie