Boeken Tevens leveren de geslaagde leerlingen tussen hun boeken in.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Boeken Tevens leveren de geslaagde leerlingen tussen hun boeken in."

Transcriptie

1 Voor ouders en verzorgers MEDEDELINGEN STERREN COLLEGE : Nummer 8: PERSONEEL: We zijn deze weken druk bezig om de personele bezetting voor het komend jaar rond te krijgen. Een eerste belangrijke wijziging betreft de teamleider onderbouw en isk meneer de Vries. Hij stopt bij ons per en zal worden opgevolgd door mevrouw Regelink, nu nog afdelingscoördinator bij de onderbouw. We hebben ook twee nieuwe docenten voor het vak wiskunde en een voor het vak Engels. Verder zullen er volgend schooljaar veel bekende gezichten te zien zijn. Wel geven enkele docenten het komend jaar een ander vak dan dit jaar. JAARAGENDA: Het wordt een spannende dag volgende week woensdag. De normeringen van de examens komen die dag binnen. Vanaf worden alle leerlingen gebeld en krijgen ze de uitslag meegedeeld. Geslaagd? De geslaagde leerlingen worden donderdag 14 juni om op school verwacht. Zij krijgen een voorlopige cijferlijst van de behaalde resultaten mee. Ook de leerlingen die geslaagd zijn hebben de mogelijkheid om 1 vak van het centrale (digitale) examen te herkansen. Zo kunnen cijfers verbeterd worden. Bijvoorbeeld om Cum Laude te slagen. Boeken Tevens leveren de geslaagde leerlingen tussen hun boeken in. Nog niet geslaagd? Op donderdag 14 juni tussen worden de (voorlopig) afgewezen leerlingen op school verwacht voor een individueel gesprek met in ieder geval de teamleider en de examensecretaris om de beste optie te bespreken. De leerlingen die via een herkansing alsnog kans maken om te slagen, vullen het herkansingsformulier in. Dit formulier moet ter plekke ingeleverd worden! Maandag 9 juli start de afsluitende week Maandag 16 juli laatste schoolweek EXAMENS LEERJAAR 4: We zijn zeer bij met de tot nu toe goed verlopen examenperiode die vanaf 23 april wordt uitgevoerd. Computer examens voor de BL en KL,schriftelijke examens voor de GL/TL leerlingen en ook nog vele praktijkexamens zijn zonder problemen verlopen. Ook hebben we nog rekentoetsen afgenomen en zullen die nog gaan afnemen voor onze derde klas leerlingen.

2 ALGEMENE VERVORDERING GEGEVENSBESCHERMING: U hebt een brief vanuit onze school ontvangen waarin we vragen of u toestaat dat we beeldmateriaal mogen publiceren van de leerlingen (uw kinderen) op bijvoorbeeld onze website. Wij vinden het namelijk leuk om leerlingen te tonen die enthousiast bijzondere activiteiten uitvoeren. Echter, tot nu toe ontvangen we maar heel weinig respons en dat houdt nu in dat we dus geen beeldmateriaal kunnen tonen van onze leerlingen. Ook zal een jarenlange traditie niet worden voortgezet. Normaal gesproken publiceren de kranten alle namen van geslaagde kandidaten. Het publiceren van namen van leerlingen in kranten mag ook alleen maar nadat ouders er nadrukkelijk toestemming voor hebben gegeven. Gezien de ervaringen tot heden, met betrekking tot de respons over het publiceren van beeldmateriaal, zullen we geen verdere actie ondernemen. TEVREDENHEIDSONDERZOEK LEERLINGEN EN OUDERS: In maart 2018 hebben we onderzoek uitgevoerd onder leerlingen en ouders. We hebben een set vragen verstuurd en ik wil de eerste resultaten met u delen. Leerlingen: In algemene zin kunnen we stellen dat de leerlingen in vergelijking met 2016 meer tevreden zijn. In maart 2016 scoorden we een gemiddeld cijfer van 5,9 en nu is dat na het onderzoek van 2018 gestegen naar een 6,3. In leerjaar 1 en 2 zijn de leerlingen op meerdere onderdelen meer tevreden dan de landelijke benchmark. De leerlingen van leerjaar 3 zijn op bijna alle gestelde vragen zeer kritisch. Bij leerjaar 4 is een iets meer genuanceerd beeld te zien. Hieronder ziet u het cijfer per leerjaar en leerweg. Daaronder de resultaten over het schoolklimaat en veiligheid. Op de website van scholen op de kaart heb ik alle rapporten geplaatst. Daarnaast zal in juli het definitieve rapport verschijnen. Die zal ik met de laatste mededelingen versturen.

3 Ouders: Het onderzoek onder ouders betreft een vragenlijst van 15 items. Deze vragen zijn grotendeels anders dan twee jaar geleden. Maar een beperkt aantal komt overeen. In 2016 kreeg de school het cijfer 6,3 van de ouders en was het landelijk gemiddelde een 7,2. In 2018 scoren we een 7,68 en is op dit moment het landelijk gemiddelde een 7,94 De stijging van 1,3 punt is meer dan bij de landelijke vergelijking. Die ging van een gemiddelde van 7,2 in 2016 naar een 7,94. Ik vergelijk hieronder een aantal vragen die overeenkomen. Ze zijn niet letterlijk overgenomen, maar de geest van de vraag is duidelijk. Vraag 2016 school 2016 landelijk 2018 school Ik zou de school aanbevelen aan andere ouders 5,9 7,4 7,3 7,9 Ik ben tevreden over de mentor 7,1 7,3 8,7 8,4 Ik krijg genoeg informatie over vorderingen kind 6,5 7,1 7,9 7,8 De school informeert mij over wat ik moet weten 7,0 7,3 8,6 8,1 Goede voorbereiding op later/goede begeleiding tijdens keuzemomenten 6,4 7,2 7,4 7, landelijk Ouders in leerjaar 1 zijn het meest positief met een gemiddeld cijfer van boven de 8. Ouders van de overige leerjaren scoren net boven of net onder de 7,5. Hieronder een overzicht van de vragen.

4 CITO LEERJAAR 3: De resultaten van de toetsen van onze derde klas leerlingen zijn bekend. Ik geef hieronder per groep leerlingen de bijzonderheden kort weer. 3 BL LWOO 28 leerlingen: Nederlands taalverzorging: op alle onderdelen is leerwinst behaald. Bij grammatica, Ned. leesvaardigheid en Ned. woordenschat is boven het vereiste niveau gescoord. Eng. leesvaardigheid is op niveau A2, er is ook leerwinst bij Eng. woordenschat. Bij rekenen is veel leerwinst behaald en bij wiskunde is een beperkte leerwinst behaald. De groepsrapportage laat een beter resultaat zien op de vier onderdelen dan landelijk. Bij de niveaurapportage zijn twee onderdelen die iets minder scoren, dat zijn niet werkwoord spelling en bij wiskunde statistiek en kansrekening. De resultaten bij de dwarsdoorsnede laten zien dat deze groep op alle onderdelen beter scoort dan landelijk. 3 BL 23 leerlingen: Nederlands taalverzorging: op alle onderdelen is leerwinst behaald. Eng. leesvaardigheid en Eng. woordenschat zit op het niveau KL. Bij rekenen is veel leerwinst behaald en ook bij wiskunde is leerwinst behaald. De groepsrapportage laat een beter resultaat zien op de vier onderdelen dan landelijk.

5 Bij de niveaurapportage blijft de groep achter bij rekenen op het onderdeel getallen en bij wiskunde op de onderdelen meetkunde en statistiek en kansrekening. De resultaten bij de dwarsdoorsnede laten zien dat deze groep op alle onderdelen beter scoort dan landelijk. 3 KL 37 leerlingen: Nederlands: negatieve leerwinst bij werkwoord spelling; beperkte leerwinst bij niet werkwoord spelling. Bij grammatica scoort de groep op GL niveau, Ned. leesvaardigheid is op niveau 2F en woordenschat is op het vereiste niveau. Bij Engels is leesvaardigheid op niveau B1, maar is er een kleine negatieve leerwinst bij woordenschat. Rekenen is flink gestegen tot bijna het niveau GL en wiskunde is op niveau. De groepsrapportage laat een beter resultaat zien op de vier onderdelen dan landelijk. De niveaurapportage school laat zien dat de groep achterstanden heeft bij spelling en woordenschat. Bij wiskunde is het onderdeel statistiek en kansrekening een aandachtspunt. In de dwarsdoorsnede zien we ook dat spelling en woordenschat achterblijven, bij de overige onderdelen zijn de resultaten vergelijkbaar met of soms beter dan het landelijk gemiddelde. 3 GL 11 leerlingen: Deze groep scoort op bijna alle onderdelen minder goed dan verwacht. Soms is de daling bijzonder te noemen omdat het resultaat een niveau lager wordt. De enige onderdelen waar de groep voldoende scoort is Nederlands grammatica en rekenen. De niveaurapportage school laat zien dat op veel onderdelen een percentiel van 50 niet wordt behaald. Conclusie: Op basis van deze groepsrapportages zijn de volgende conclusies te trekken. De groepen BL en KL zouden bij het examen in 2019 gewoon goede resultaten moeten kunnen behalen. Zij scoren op veel onderdelen bovengemiddeld. We moeten ons veel zorgen maken over de groep 3GL. We kunnen nu zien waar de achterstanden zich voordoen en ervoor zorgdragen dat de leerlingen het komend jaar flink aangespoord moeten worden om te presteren. U kunt als ouder inzage krijgen in de voortgangsrapportage per leerling via de mentor. CENTRALE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD: Onze school is een onderdeel van de Dunamare Onderwijsgroep. Overkoepelend is er dan ook een medezeggenschapsraad en er zijn op het niveau ouders en leerlingen vacatures. Ik stuur relevante brieven mee en een bericht van de verkiezingscommissie hieronder. Geachte directeuren en rectoren, geachte voorzitters van de BRIN-medezeggenschapsraden, Met ingang van het nieuwe schooljaar ontstaan er in de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad van Dunamare Onderwijsgroep meerdere vacatures. Het gaat om plaatsen in de personeels-, leerling- en de oudergeleding. Bijgaand ontvangt u de uitnodigingsbrieven voor personeel, leerlingen en ouders. Wilt u die onder uw personeel, de leerlingen en de ouders / verzorgers verspreiden? Alle personeelsleden en

6 leerlingen en alle ouders / verzorgers van leerlingen van uw school / scholen mogen zich kandidaat stellen. Stemgerechtigd voor de verkiezingen van de GMR zijn de leden van de BRIN medezeggenschapsraden van uw school / scholen. De personeelsleden brengen hun stem uit op de kandidaten voor de personeelsgeleding, de leerlingen uit de leerlingengeleding en de ouders / verzorgers uit de oudergeleding van de BRIN-MR stemmen op de kandidaten voor de leerling- en oudergeleding van de GMR. De kandidaatstelling sluit op woensdag 13 juni. Voor woensdag 20 juni moeten de kandidaatstellingsformulieren binnen zijn om verspreid te worden onder de stemgerechtigden. De verkiezing zal plaatsvinden op dinsdag 3 juli. De BRIN medezeggenschapsraden brengen per mail hun stemmen uit naar het adres van de GMR Dunamare. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw inzet. Hoogachtend, Namens de GMR van Dunamare Onderwijsgroep, Koen Anthoni, verkiezingscommissie Mocht u naar aanleiding van deze mededelingen vragen en of opmerkingen hebben dan kunt u die aan mij doorgeven op mijn e mail adres w.huiberts@sterrencollegehaarlem.nl

Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de achtste mededelingen vanuit het Sterren College.

Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de achtste mededelingen vanuit het Sterren College. Voor ouders en verzorgers MEDEDELINGEN STERREN COLLEGE 2016 2017: Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de achtste mededelingen vanuit het Sterren College. Nummer 8: 23 juni 2017 PERSONEEL:

Nadere informatie

Basis beroepsgerichte leerweg

Basis beroepsgerichte leerweg Examen informatie Basis beroepsgerichte leerweg Schooljaar 2018 2019 Centraal (digitaal) examen (CE) Centraal schriftelijk praktisch examen (CSPE) 1 Inhoud Voorwoord... 3 Aandachtspunten voor leerling

Nadere informatie

Gemengde/ theoretische leerweg

Gemengde/ theoretische leerweg Examen informatie Gemengde/ theoretische leerweg Schooljaar 2017 2018 Centraal examen (CE) Centraal schriftelijk praktisch examen (CSPE) 1 Inhoud Voorwoord... 3 Aandachtspunten voor leerling en ouders/

Nadere informatie

Ik zal u in deze mededelingen proberen zo goed mogelijk te informeren over wat is geweest en wat staat te gebeuren.

Ik zal u in deze mededelingen proberen zo goed mogelijk te informeren over wat is geweest en wat staat te gebeuren. Voor ouders en verzorgers MEDEDELINGEN STERREN COLLEGE 2016 2017: Nummer 3: 08 11 2016 De eerste periode van het schooljaar is achter ons. De cijfers zijn ingeleverd en de afgelopen week is de afsluitende

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Bevorderingsnormen Groene Hart Leerpark

Bevorderingsnormen Groene Hart Leerpark Algemene overgangsbepalingen Bevorderingsnormen Groene Hart Leerpark 2017-2018 Aan het eind van ieder cursusjaar neemt de docentenvergadering t.a.v. iedere leerling een overgangsbeslissing, tenzij wegens

Nadere informatie

Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg

Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg Voorburg, maart 2018 Geachte ouders/ verzorgers en beste leerlingen, Het laatste gedeelte van de opleiding gaat binnenkort van start. Het CSPE voor het

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND LEERJAAR 4

INFORMATIEAVOND LEERJAAR 4 INFORMATIEAVOND LEERJAAR 4 Informatie m.b.t de examens Teamleider Bovenbouw K/TL J. van Mil Examen secretaris K. Bormans Teamleider Basis-LWOO M. Verbunt Programma van deze avond Programma School Examen

Nadere informatie

Herkansen en inhalen Sterren College. Dunamare onderwijsgroep

Herkansen en inhalen Sterren College. Dunamare onderwijsgroep 2018-2020 Herkansen en inhalen Sterren College Dunamare onderwijsgroep 2018-2020 Inhoud Protocol herkansen en inhalen toetsen uit het PTA (2018 2020)... 2 Werkwijze in de praktijk... 4 Procedure herkansing

Nadere informatie

Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de zesde mededelingen vanuit het Sterren College.

Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de zesde mededelingen vanuit het Sterren College. Voor ouders en verzorgers MEDEDELINGEN STERREN COLLEGE 2016 2017: Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de zesde mededelingen vanuit het Sterren College. Nummer 6: 18 04 2017 PERSONEEL: Er

Nadere informatie

PTA 3e leerjaar Sector: Zorg & Welzijn/Economie Afdeling: Verzorging/Administratie kaderberoepsgerichte leerweg

PTA 3e leerjaar Sector: Zorg & Welzijn/Economie Afdeling: Verzorging/Administratie kaderberoepsgerichte leerweg PTA 3e leerjaar Sector: Zorg & Welzijn/Economie Afdeling: Verzorging/Administratie kaderberoepsgerichte leerweg 207-208 Amsterdam, september 207 Geachte ouders/ verzorgers, beste derdeklassers, Dit jaar

Nadere informatie

Examenrooster Etten-Leur Rucphen

Examenrooster Etten-Leur Rucphen Examenrooster 2017 Etten-Leur Rucphen Examen schooljaar 2017 Beste leerlingen, Bijna is het zo ver en gaat het examen beginnen. Hierbij ontvangen jullie informatie over het examen. Jullie zullen allemaal

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

afgenomen. Data, tijden en lokalen, alsmede de regels m.b.t. de examens kunt u / kunnen

afgenomen. Data, tijden en lokalen, alsmede de regels m.b.t. de examens kunt u / kunnen Bergschenhoek, april 2018 Betreft: afronding examenjaar Geachte ouder(s) / verzorger(s), beste leerling, De afrondende fase voor onze vierdejaars leerlingen BBL, KBL en GL/TL in de vorm van het CSPE, het

Nadere informatie

Graag willen wij u / jullie over een aantal belangrijke zaken informeren:

Graag willen wij u / jullie over een aantal belangrijke zaken informeren: Bergschenhoek, 20 april 2017 Betreft: afronding examenjaar Geachte ouder(s) / verzorger(s), beste leerling, De afrondende fase voor onze vierdejaars leerlingen BBL, KBL en GL/TL in de vorm van het CSPE,

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling,

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4 Purmerend, 23 maart 2018 Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Binnenkort gaan de leerlingen beginnen aan het Centraal Examen.

Nadere informatie

Examenboekje Hofstraat 2019 Inhoudsopgave:

Examenboekje Hofstraat 2019 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave: 1. Belangrijke data op een rij 2. Het CSPE - praktijkexamen 3. Het centraal examen (CE) 4. Rooster centraal examen 5. Wanneer ben je geslaagd? 6. Rooster herexamens 7. Diploma uitreiking

Nadere informatie

Organisatie Centraal Schriftelijk Eindexamen 2018

Organisatie Centraal Schriftelijk Eindexamen 2018 Organisatie Centraal Schriftelijk Eindexamen 2018 vmbo theoretische leerweg Reuver ORGANISATIE CENTRAAL SCHRIFTELIJK EINDEXAMEN 2018 VMBO Beste examenkandidaat, In dit boekje is de organisatie van het

Nadere informatie

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden.

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden. EDITIE 6 8 JULI 2016 PRIMA EXAMENRESULTATEN Afgelopen jaar zijn 157 leerlingen op examen geweest. Maar liefst 98% van de leerlingen behaalde hun diploma met prachtige cijfers. De cijfers voor de centrale

Nadere informatie

Organisatie Centraal Eindexamen 2018

Organisatie Centraal Eindexamen 2018 Organisatie Centraal Eindexamen 2018 vmbo basisberoepsgerichte leerweg kaderberoepsgerichte leerweg gemengde/theoretische leerweg Swalmen ORGANISATIE CENTRAAL EINDEXAMEN 2018 VMBO Beste examenkandidaat,

Nadere informatie

Amsterdam, september PTA 3e leerjaar Sector: Zorg & Welzijn/Economie Afdeling: Verzorging/Administratie Gemengde leerweg

Amsterdam, september PTA 3e leerjaar Sector: Zorg & Welzijn/Economie Afdeling: Verzorging/Administratie Gemengde leerweg Amsterdam, september 207 PTA 3e leerjaar Sector: Zorg & Welzijn/Economie Afdeling: Verzorging/Administratie Gemengde leerweg 207-208 Geachte ouders/ verzorgers, beste derdeklassers, Dit jaar is het zover,

Nadere informatie

BELANGRIJKE INFORMATIE!

BELANGRIJKE INFORMATIE! Aan ouders en leerlingen van klas 4M/4MH BELANGRIJKE INFORMATIE! Rotterdam, 13 mei 2018 Betreft: Informatie einde schooljaar Geachte ouders/beste leerlingen, Maandag 14 mei start het Centraal Schriftelijk

Nadere informatie

De laatste loodjes. 29 mei 2018

De laatste loodjes. 29 mei 2018 29 mei 2018 De laatste loodjes Een school is een plek waar wordt geleerd, binnen en buiten de lessen. Onze docenten zorgen ervoor dat alle lesstof wordt behandeld en geoefend door de leerlingen. Ze bereiden

Nadere informatie

EXAMENBOEK BASIS 2016

EXAMENBOEK BASIS 2016 EXAMENBOEK BASIS 2016 Aan de leerlingen van klas 4. In dit boekje vinden jullie, op datum, informatie over alles wat te maken heeft met het Centraal Examen en de afronding daarvan tot en met de diploma-uitreiking.

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Eindexamen Van 14 mei tot en met 28 mei. Teamleiders: Vwo: Gym:

Eindexamen Van 14 mei tot en met 28 mei. Teamleiders: Vwo: Gym: Eindexamen 2018 Van 14 mei tot en met 28 mei Teamleiders: Vwo: l.vondenhoff@lvo-weert.nl Gym: h.vanrooyen@lvo-weert.nl Examensecretaris: h.krekels@lvo-weert.nl Tijdpad SchoolExamen (SE) Leerlingen controleren

Nadere informatie

Een nieuw logo. Met vriendelijke groet, Mw.Gerda Heringa Directeur De Apollo. De waarden van De Apollo:

Een nieuw logo. Met vriendelijke groet, Mw.Gerda Heringa Directeur De Apollo. De waarden van De Apollo: De nieuwsbrief De Ouder-Apollonia 2016-2017 Jaargang 3, nummer 5 Een nieuw logo We hebben een nieuw logo, ons nieuwe logo is ontworpen door Mw. Muriel van Haeften, zij werkt ook op de administratie van

Nadere informatie

Eindexamen Van 9 mei tot en met 22 mei. Teamleiders: Vwo: Gym:

Eindexamen Van 9 mei tot en met 22 mei. Teamleiders: Vwo: Gym: Eindexamen 2019 Van 9 mei tot en met 22 mei Teamleiders: Vwo: l.vondenhoff@stichtinglvo.nl Gym: s.engbersen@stichtinglvo.nl Examensecretaris: h.krekels@stichtinglvo.nl Tijdpad SchoolExamen (SE) Leerlingen

Nadere informatie

Maart Leerlingen 57 Ouders Personeel 15/ 16 Aantal respondenten Aantal respondenten Aantal respondenten

Maart Leerlingen 57 Ouders Personeel 15/ 16 Aantal respondenten Aantal respondenten Aantal respondenten Overzicht, analyse en conclusies nulmeting RKBS De Toren. Maart 2016. Wat is kwaliteit? Een vraag die niet zomaar te beantwoorden is. Het leveren van kwaliteit heeft in ieder geval te maken met transparantie:

Nadere informatie

HuifkarInformatieKrant

HuifkarInformatieKrant HuifkarInformatieKrant Beste ouders/verzorgers, Dit is de één na laatste schoolkrant van dit schooljaar. Aan het eind van het schooljaar ontvangt u de laatste schoolkrant. Momenteel zitten we middenin

Nadere informatie

Naar de finish.. Belangrijke data en afspraken omtrent het eindexamen Naar de finish leerlingversie 2018 Pagina 1

Naar de finish.. Belangrijke data en afspraken omtrent het eindexamen Naar de finish leerlingversie 2018 Pagina 1 Naar de finish.. Belangrijke data en afspraken omtrent het eindexamen 2018 Naar de finish leerlingversie 2018 Pagina 1 Beste examenkandidaten, Nog enkele weken en dan begin je aan je eindexamen. Een spannende

Nadere informatie

Beste examenkandidaten,

Beste examenkandidaten, Aan de examenkandidaten en ouder(s)/verzorger(s) Koninginneweg 126, Oud-Beijerland 0186-612130 administratie@actiefcollege.nl Datum : 16 maart 2018 Betreft : examennieuws 2018 Postbus 1221, 3260 AE Oud-Beijerland

Nadere informatie

Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO

Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO 2017 2018 Herkansing In geval van herkansing geldt het hoogst behaalde cijfer. Algemene vakken: Elke examenkandidaat heeft het recht om na schoolexamenperiode 4 in

Nadere informatie

VMBO-T info september

VMBO-T info september INFO EXAMEN VMBO-T info september EXAMENS 2018 Het examen bestaat uit drie onderdelen: 1. het schoolexamen (Programma van Toetsing en Afsluiting) voor 50%. 2. het centraal examen voor 50%. 3. de rekentoets

Nadere informatie

Organisatie centraal eindexamen 2017

Organisatie centraal eindexamen 2017 Organisatie centraal eindexamen 2017 vmbo Reuver ORGANISATIE CENTRAAL EINDEXAMEN 2017 VMBO Beste examenkandidaat, In dit boekje is de organisatie van de centrale examens beschreven. Ook zijn er belangrijke

Nadere informatie

EMMACOLLEGE onderbouw CURSUS 2014-2015

EMMACOLLEGE onderbouw CURSUS 2014-2015 EMMACOLLEGE onderbouw CURSUS 2014-2015 PROEFWERKROOSTER periode 3 29-6-2015 versie 2 DINSDAG 7 JULI lok. docent WOENSDAG 8 JULI lok. docent DONDERDAG 9 JULI lok. docent 1A1 1e les mens en techniek 7 1e

Nadere informatie

examens 2015 Informatie leerjaar 4

examens 2015 Informatie leerjaar 4 examens 2015 Informatie leerjaar 4 Programma 19.30 uur Introductie en algemeen deel 20.30 uur Mentordeel 21.00 uur Eindtijd Onderwerpen SE-cijfers Herkansingen SE CSPE Mondelinge examens Examenrooster

Nadere informatie

Op naar het diploma!

Op naar het diploma! Informatie voor examenkandidaten 4 vmbo basis/kader 2016-2017 Inleiding Beste leerlingen van 4 vmbo, Je bent nu bezig met de laatste lesweken op de RSG Tromp Meesters. Je hebt nog een paar weken om je

Nadere informatie

Bevorderingsnormen Groene Hart Leerpark

Bevorderingsnormen Groene Hart Leerpark Algemene overgangsbepalingen Bevorderingsnormen Groene Hart Leerpark Aan het eind van ieder cursusjaar neemt de docentenvergadering t.a.v. iedere leerling een overgangsbeslissing, tenzij wegens bijzondere

Nadere informatie

Bevorderingsnormen Groene Hart Leerpark

Bevorderingsnormen Groene Hart Leerpark Algemene overgangsbepalingen Bevorderingsnormen Groene Hart Leerpark Aan het eind van ieder cursusjaar neemt de docentenvergadering t.a.v. iedere leerling een overgangsbeslissing, tenzij wegens bijzondere

Nadere informatie

Pius X College. Locatie Van Renneslaan Examen 2015

Pius X College. Locatie Van Renneslaan Examen 2015 Pius X College Locatie Van Renneslaan Examen 2015 Belangrijke informatie voor het examen Beste vierdejaars leerling, Je bent bijna aan het eind gekomen van het 4e leerjaar: Nog even en dan beginnen de

Nadere informatie

Datum : 27 mei 2014 Ref. : WIL/LR/U14-348 (1.4.01) Betreft : examen wiskunde KB digitaal: mogelijkheid tot ongeldigverklaring

Datum : 27 mei 2014 Ref. : WIL/LR/U14-348 (1.4.01) Betreft : examen wiskunde KB digitaal: mogelijkheid tot ongeldigverklaring Aan alle leerlingen van klas 4 vmbo KB (en hun ouders/verzorgers) Datum : 27 mei 2014 Ref. : WIL/LR/U14-348 (1.4.01) Betreft : examen wiskunde KB digitaal: mogelijkheid tot ongeldigverklaring Beste leerling,

Nadere informatie

Informatieboekje examens mavo

Informatieboekje examens mavo Informatieboekje examens 2019 mavo 2 Hoogezand, april 2019 Beste leerling, Het schooljaar schiet alweer behoorlijk op. In dit boekje staat veel informatie die je nodig hebt om het examen succesvol af te

Nadere informatie

toetsresultaten vmbo en mbo in de regio Den Haag oktober 2011

toetsresultaten vmbo en mbo in de regio Den Haag oktober 2011 TAAL EN REKENEN VAN BELANG toetsresultaten vmbo en mbo in de regio Den Haag oktober 2011 INHOUD Inleiding... 5 Hoofdstuk 1 Resultaten VMBO in de regio Den Haag... 7 1.1 Totaal overzicht van de afgenomen

Nadere informatie

Met het eindexamen vmbo in het vooruitzicht willen wij u graag informeren over de gang van zaken in de komende weken.

Met het eindexamen vmbo in het vooruitzicht willen wij u graag informeren over de gang van zaken in de komende weken. Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de examenkandidaten vmbo-4 Schijndel, 21 maart 2018 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Met het eindexamen vmbo in het vooruitzicht willen wij u graag informeren over de gang

Nadere informatie

Informatieboekje examens mavo

Informatieboekje examens mavo Informatieboekje examens 2018 mavo 2 Hoogezand, maart 2018 Beste leerlingen, Het schooljaar voor de examenklassen schiet alweer behoorlijk op. In dit boekje staat veel informatie die je nodig hebt om het

Nadere informatie

CENTRAAL EXAMEN 2019

CENTRAAL EXAMEN 2019 CENTRAAL EXAMEN 2019 LAATSTE VERSIE MAART 2019!!!! Informatie voor leerlingen van de Theoretische / gemengde leerweg INHOUDSOPGAVE: Algemene informatie Rooster centraal examen Vakspecifieke hulpmiddelen

Nadere informatie

Organisatie centraal eindexamen 2016

Organisatie centraal eindexamen 2016 Organisatie centraal eindexamen 2016 vmbo Reuver ORGANISATIE CENTRAAL EINDEXAMEN 2016 VMBO Beste examenkandidaat, In dit boekje is de organisatie van de centrale examens beschreven. Ook zijn er belangrijke

Nadere informatie

Amsterdam, september PTA 3e leerjaar Sector: Zorg & Welzijn/Economie Afdeling: Verzorging/Administratie Basisberoepsgerichte leerweg

Amsterdam, september PTA 3e leerjaar Sector: Zorg & Welzijn/Economie Afdeling: Verzorging/Administratie Basisberoepsgerichte leerweg Amsterdam, september 2017 PTA 3e leerjaar Sector: Zorg & Welzijn/Economie Afdeling: Verzorging/Administratie Basisberoepsgerichte leerweg 2017-2018 Geachte ouders/ verzorgers, beste derdeklassers, Dit

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017 INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017 Maandag 25 september 2017 Agenda Gesprek in de zaal Wat is belangrijk als je wil slagen? Exameneisen en examenregels Wanneer ben je geslaagd? Waar heb je rekening mee te

Nadere informatie

PROGRAMMA van TOETSING en AFSLUITING

PROGRAMMA van TOETSING en AFSLUITING PROGRAMMA van TOETSING en AFSLUITING 2018-2019 V.M.B.O. THEORETISCHE LEERWEG Burgemeester Hogguerstraat 2 1064 EB Amsterdam 020-5854854 0 INHOUDSOPGAVE. Vaststelling PTA en bevoegd gezag 2 Algemene bepalingen

Nadere informatie

Exameninformatie , september Exameninformatie vmbo basis-, kader- en gemengde leerweg.

Exameninformatie , september Exameninformatie vmbo basis-, kader- en gemengde leerweg. 1 Exameninformatie vmbo basis-, kader- en gemengde leerweg. 2 Beste eindexamenkandidaat, Deze exameninformatie is specifiek voor Het Goese Lyceum, locatie Beroepsonderwijs 2017-2018. Alleen de exameninformatie

Nadere informatie

Studiewijzer. 12vwo6

Studiewijzer. 12vwo6 Studiewijzer 12vwo6 2017 / 2018 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 12vwo6. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

Organisatie centraal eindexamen 2017

Organisatie centraal eindexamen 2017 Organisatie centraal eindexamen 2017 vmbo BBL, KBL & GT Swalmen ORGANISATIE CENTRAAL EINDEXAMEN 2017 VMBO Beste examenkandidaat, In dit boekje is de organisatie van de centrale examens beschreven. Ook

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Geachte ouders, verzorgers. In deze uitgave

NIEUWSBRIEF. Geachte ouders, verzorgers. In deze uitgave NIEUWSBRIEF juli 2013 Nieuwsbrief voor ouders en verzorgers Geachte ouders, verzorgers In de laatste periode van het schooljaar vinden altijd veel activiteiten plaats: de start van de centrale examens,

Nadere informatie

Pius X College. Locatie Van Renneslaan. Examen 2017

Pius X College. Locatie Van Renneslaan. Examen 2017 Pius X College Locatie Van Renneslaan Examen 2017 Belangrijke informatie voor het examen Beste vierdejaars leerling, Je bent bijna aan het eind gekomen van het 4e leerjaar: Nog even en dan beginnen de

Nadere informatie

SINNICH NIJS. Nummer 117 Datum: 17 juni 2014

SINNICH NIJS. Nummer 117 Datum: 17 juni 2014 SINNICH NIJS Nummer 117 Datum: 17 juni 2014 Feestwein Sinnehonk op glad ijs. Er is een lange periode met man en macht aan de Feestwein gewerkt. Het resultaat mocht er dan ook zijn. Ouders: heel erg bedankt

Nadere informatie

Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO

Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO 2016 2017 REGELINGEN OMTRENT BEROEPS ORIËNTERENDE STAGE. Stage is een handelingsdeel dat verplicht is voor de gekozen beroepsgerichte vakken. Het moet dus naar behoren

Nadere informatie

VAN AOC DE GROENE WELLE

VAN AOC DE GROENE WELLE 2015 AOC De Groene Welle Maart 2015 EXAMENINFO VOOR EXAMENKANDIDATEN VAN AOC DE GROENE WELLE Beste examenkandidaat en ouders/verzorgers, Deze informatiegids bevat belangrijke onderwerpen, die met de examenperiode

Nadere informatie

Naar de finish.. Belangrijke data en afspraken omtrent het eindexamen Naar de finish leerlingversie 2017 Pagina 1

Naar de finish.. Belangrijke data en afspraken omtrent het eindexamen Naar de finish leerlingversie 2017 Pagina 1 Naar de finish.. Belangrijke data en afspraken omtrent het eindexamen 2017 Naar de finish leerlingversie 2017 Pagina 1 Beste examenkandidaten, Nog enkele weken en dan begin je aan je eindexamen. Een spannende

Nadere informatie

HET EXAMENREGLEMENT. Artikel 1. Algemeen

HET EXAMENREGLEMENT. Artikel 1. Algemeen HET EXAMENREGLEMENT 2 e fase havo / vwo Artikel 1 Algemeen 1. Het bevoegd gezag stelt jaarlijks vóór 1 oktober een examenreglement en een programma van toetsing en afsluiting (PTA) vast. Het PTA heeft

Nadere informatie

STERREN COLLEGE HAARLEM

STERREN COLLEGE HAARLEM STERREN COLLEGE HAARLEM Hierbij ontvang je de exameninformatie 2017. Deze informatie bevat: Lijst met toegestane hulpmiddelen. Protocollen centrale examens. Afspraken tijdens het examen. Overzicht schriftelijke

Nadere informatie

Centraal Examen 2016, eerste tijdvak Het vakkenrooster is in bijlage 1 toegevoegd. In april 2016 wordt het lokalenrooster gepubliceerd.

Centraal Examen 2016, eerste tijdvak Het vakkenrooster is in bijlage 1 toegevoegd. In april 2016 wordt het lokalenrooster gepubliceerd. De ouders/verzorgers en de leerlingen van 5 havo en 6 vwo Hoorn, 11 december 2015 Betreft: informatie rondom examens en einde schooljaar Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, Nu het examenjaar al

Nadere informatie

Toets 0 t/m 3. Voortgang in beeld. Advies en determinatie Volgen Kwaliteitsbewaking Indicatie op referentieniveaus

Toets 0 t/m 3. Voortgang in beeld. Advies en determinatie Volgen Kwaliteitsbewaking Indicatie op referentieniveaus Voortgezet onderwijs Cito Volgsysteem Toets 0 t/m 3 Voortgang in beeld Advies en determinatie Volgen Kwaliteitsbewaking Indicatie op referentieniveaus Cito Volgsysteem voortgezet onderwijs Toets 0 t/m

Nadere informatie

Wijzigingen in het PTA en examenreglement

Wijzigingen in het PTA en examenreglement Wijzigingen in het PTA en examenreglement 2016-2017 Wijzigingen zijn geel gemarkeerd of aangegeven met een doorhaling. WIJZIGINGEN PTA 1 Examencommissie De examencommissie is als volgt samengesteld: voorzitter:

Nadere informatie

Studiewijzer 10t 2018/2019

Studiewijzer 10t 2018/2019 Studiewijzer 10t 2018/2019 2 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor het examenjaar vmbo-tl-4. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt

Nadere informatie

Rapportage Overgangsnormen Rapportvergaderingen binnen het vmbo

Rapportage Overgangsnormen Rapportvergaderingen binnen het vmbo .................................................................. Rapportage Overgangsnormen Rapportvergaderingen binnen het vmbo Naam notitie/procedure/afspraak Overgangsnormen vmbo Eigenaar/portefeuillehouder

Nadere informatie

Om de kwaliteit van ons onderwijs te bewaken en de vorderingen van uw kind te volgen, nemen wij in iedere groep niet-methode gebonden toetsen af.

Om de kwaliteit van ons onderwijs te bewaken en de vorderingen van uw kind te volgen, nemen wij in iedere groep niet-methode gebonden toetsen af. Leerlingvolgsysteem. Leerkrachten volgen de ontwikkeling van de kinderen in hun groep nauwgezet. Veel methoden die wij gebruiken, leveren toetsen die wij afnemen om vast te stellen of het kind de leerstof

Nadere informatie

Afstroom: Indien leerlingen naar een lager niveau doorstromen spreken we van afstromen.

Afstroom: Indien leerlingen naar een lager niveau doorstromen spreken we van afstromen. 4. Doorstroom, opstroom en afstroom Doorstroom van leerlingen staat voor leerlingen die op een bepaald niveau op t Venster begonnen zijn en door de behaalde resultaten doorstromen binnen onze school op

Nadere informatie

Voorlichtingsavond Klassen 3 en 4 12 oktober 2017

Voorlichtingsavond Klassen 3 en 4 12 oktober 2017 Voorlichtingsavond Klassen 3 en 4 12 oktober 2017 Programma van de avond Welkom in de aula. Met de mentoren mee. Met de mentoren mee! 4A Lokaal 43 Meneer van Rijn 4B Lokaal 3 Mevrouw van Wingerden Meneer

Nadere informatie

Op 21 juni a.s. vieren de kleuterjuffen gezamenlijk hun verjaardag. We gaan naar speeltuin De Kade te Roosendaal.

Op 21 juni a.s. vieren de kleuterjuffen gezamenlijk hun verjaardag. We gaan naar speeltuin De Kade te Roosendaal. Verjaardagen kleuterjuffen... 1 Heling fietsen... 2 Verjaardagen kleuterjuffen... 3 Onderzoeken GGD... 3 Schoolfotograaf... 4 De MR is op zoek naar u!..... 4 Nieuws vanuit de peutergroep... 7 De agenda

Nadere informatie

Belangrijke data en afspraken omtrent het eindexamen 2016

Belangrijke data en afspraken omtrent het eindexamen 2016 SG De Triade Edam Naar de finish.. Belangrijke data en afspraken omtrent het eindexamen 2016 Naar de finish leerlingversie 2016 Pagina 1 Beste examenkandidaten, Nog enkele weken en dan begin je aan je

Nadere informatie

Studiewijzer. 12havo5

Studiewijzer. 12havo5 Studiewijzer 12havo5 2018 /2019 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 12 havo-5. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

Rapportage Overgangsnormen rapportvergaderingen binnen het vmbo

Rapportage Overgangsnormen rapportvergaderingen binnen het vmbo .................................................................. Rapportage Overgangsnormen rapportvergaderingen binnen het vmbo Naam notitie/procedure/afspraak Rapportage Overgangsnormen Rapportvergaderingen

Nadere informatie

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl Studiewijzer 10th 2015/2016 2 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor het examenjaar vmbo-tl-4. Lees de studiewijzer goed door en

Nadere informatie

OVERGANGSNORMEN OP- en DOORSTROOMREGELING 2015 2016

OVERGANGSNORMEN OP- en DOORSTROOMREGELING 2015 2016 OVERGANGSNORMEN OP- en DOORSTROOMREGELING 2015 2016 Voorwoord Voor u ligt het document Overgangsnormen en op- en doorstroomregeling 2015-2016. De Johan de Witt Scholengroep is een school waar het behalen

Nadere informatie

exameninformatie voor ouders

exameninformatie voor ouders exameninformatie voor ouders Geachte ouders, In dit document vindt u een aantal belangrijke data vóór de examens, het overzicht van de examens per afdeling en de zak-slaagregeling per afdeling en informatie

Nadere informatie

I. Examencommissie pag. 2. II. Reglement : Begrippen pag Algemene bepalingen pag Overige bepalingen pag. 6

I. Examencommissie pag. 2. II. Reglement : Begrippen pag Algemene bepalingen pag Overige bepalingen pag. 6 INHOUDSOPGAVE I. Examencommissie pag. 2 II. Reglement 2014-2015: Begrippen pag. 3 1. Algemene bepalingen pag. 3 2. Overige bepalingen pag. 6 III. Examenoverzicht pag. 7 I. DE EXAMENCOMMISSIE -.. 2014-2015

Nadere informatie

Toets 0 t/m 3. Voortgang in beeld. Advies en determinatie Volgen Kwaliteitsbewaking Indicatie op referentieniveaus

Toets 0 t/m 3. Voortgang in beeld. Advies en determinatie Volgen Kwaliteitsbewaking Indicatie op referentieniveaus Voortgezet onderwijs Cito Volgsysteem Toets 0 t/m 3 Voortgang in beeld Advies en determinatie Volgen Kwaliteitsbewaking Indicatie op referentieniveaus Cito Volgsysteem voortgezet onderwijs Toets 0 t/m

Nadere informatie

Info examen 2015 (periode 6)

Info examen 2015 (periode 6) Info examen 2015 (periode 6) Aan de examenkandidaten van 2015 en hun ouder(s)/verzorger(s) Spijkenisse, maart 2015 Beste examenkandidaten, De examens staan voor de deur. De praktijkexamens en mondelinge

Nadere informatie

2. De datum van het herexamen voor maatschappijleer of een ander schoolexamen wordt in overleg met examensecretaris en examinator vastgesteld.

2. De datum van het herexamen voor maatschappijleer of een ander schoolexamen wordt in overleg met examensecretaris en examinator vastgesteld. Onderwerp: examen 2017 1. Wie nog een toets van de derde periode in moet halen of over moet doen, doet dit voor of op VRIJDAG 7 APRIL 2017. Je maakt hiervoor een afspraak met de desbetreffende docent.

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING SCHOOLJAAR 2015 2016 HAVO 5

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING SCHOOLJAAR 2015 2016 HAVO 5 PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING SCHOOLJAAR 2015 2016 HAVO 5 September 2015 Geachte ouders/verzorgers en examenkandidaten, Tijdens het vierde en het vijfde leerjaar HAVO wordt op een aantal momenten

Nadere informatie

examenprogramma havo 2017 Examenprogramma STAATSEXAMEN HAVO Bartiméus Onderwijs M. Veenemans [1]

examenprogramma havo 2017 Examenprogramma STAATSEXAMEN HAVO Bartiméus Onderwijs M. Veenemans [1] Examenprogramma STAATSEXAMEN HAVO 2017 Bartiméus Onderwijs M. Veenemans [1] Dit programma is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, sommige informatie is pas op een later tijdstip definitief bekend.

Nadere informatie

voorlichtingsavond klassen 4 18 oktober 2018 Informatieavond klassen 4 18 oktober 2018

voorlichtingsavond klassen 4 18 oktober 2018 Informatieavond klassen 4 18 oktober 2018 voorlichtingsavond klassen 4 18 oktober 2018 Met de mentoren mee! mevrouw Van Wingerden & mevrouw Poot meneer Kurpershoek & mevrouw Van Bosveld meneer De Winter meneer Van Roon Onderwerpen Stage, Champs

Nadere informatie

Overgangsnormen en slaagregeling

Overgangsnormen en slaagregeling Overgangsnormen en slaagregeling 2018-2019 Marcanti College Jan van Galenstraat 31 1051 KM Amsterdam 020-6069000 www.marcanti.espritscholen.nl Overgangsnormen en slaagregeling 2018-2019 1. Overgangsregeling:

Nadere informatie

Studiewijzer. 11havo5

Studiewijzer. 11havo5 Studiewijzer 11havo5 2018 /2019 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 11havo-5. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

Info examen 2017 (periode 6)

Info examen 2017 (periode 6) Info examen 2017 (periode 6) Aan de examenkandidaten van 2017 en hun ouder(s)/verzorger(s) Spijkenisse, maart 2017 Beste examenkandidaten, De examens staan voor de deur. De praktijkexamens en mondelinge

Nadere informatie

AOC De Groene Welle. Maart 2014 EXAMENINFO VOOR EXAMENKANDIDATEN VAN AOC DE GROENE WELLE

AOC De Groene Welle. Maart 2014 EXAMENINFO VOOR EXAMENKANDIDATEN VAN AOC DE GROENE WELLE 2014 AOC De Groene Welle Maart 2014 EXAMENINFO 2014 VOOR EXAMENKANDIDATEN VAN AOC DE GROENE WELLE 1 Beste examenkandidaat en ouders/verzorgers, Dit informatieboekje bevat belangrijke wetenswaardigheden,

Nadere informatie

REGELING EINDE CURSUS en BEGIN CURSUS

REGELING EINDE CURSUS en BEGIN CURSUS Beste leerlingen, Dit is de regeling met betrekking tot het einde van het huidige schooljaar en het begin van volgend schooljaar. In deze regeling kunnen jullie lezen wanneer je wel of niet naar school

Nadere informatie

Examen 2018 Reglement

Examen 2018 Reglement de actieve school Examen 2018 Reglement 1 2 Basis voor dit reglement is het bepaalde in het Eindexamenbesluit VO, inclusief wijzigingen. Zie wetten.overheid.nl. Afnemen eindexamen De directeur en de examinatoren

Nadere informatie

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 9

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 9 Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 9 24 mei 2018 9 november 2017 WMKPO Allereerst hartelijk dank voor het invullen van de vragenlijst, wij hadden de grootste respons van heel OOadA! Jullie hebben aangegeven

Nadere informatie

Deze regels gelden zowel voor het SE als voor het CE

Deze regels gelden zowel voor het SE als voor het CE Algemeen gedeelte Het eindexamen bestaat tegenwoordig uit twee soorten examens: - het schoolexamen, afgekort - het centraal examen, afgekort CE Het centraal examen is een landelijk examen en dat doe je

Nadere informatie

Examenboekje Hofstraat 2018 Inhoudsopgave:

Examenboekje Hofstraat 2018 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave: 1. Belangrijke data op een rij 2. Het CSPE - praktijkexamen 3. Het centraal examen (CE) 4. Rooster centraal examen 5. Wanneer ben je geslaagd? 6. Rooster herexamens 7. Diploma uitreiking

Nadere informatie

Rapportage Overgangsnormen rapportvergaderingen binnen havo-vwo

Rapportage Overgangsnormen rapportvergaderingen binnen havo-vwo .................................................................. Rapportage Overgangsnormen rapportvergaderingen binnen havo-vwo Naam notitie/procedure/ afspraak Eigenaar/portefeuillehouder Rapportage

Nadere informatie

Rapportage resultatenanalyse

Rapportage resultatenanalyse Rapportage resultatenanalyse Naam basisschool: Mariaschool Datum analyse: Juli 2016 Opgesteld door: Yvonne de Ruijter Inleiding Voor u ligt het verslag van de resultatenanalyse van de Mariaschool. In deze

Nadere informatie

Overgangsnormen. Het tot stand komen van een rapportcijfer

Overgangsnormen. Het tot stand komen van een rapportcijfer Overgangsnormen Uitgangspunt: Doubleren is alleen aan de orde na advies vanuit de rapportvergadering. De teamleiders beslissen na overleg met elkaar, of dit de ontwikkeling van de leerling ten goede komt.

Nadere informatie

Het Praatpaaltje. Extra s voor scholieren uit gezinnen met weinig geld. GGD Gezonde voeding invullijsten

Het Praatpaaltje. Extra s voor scholieren uit gezinnen met weinig geld. GGD Gezonde voeding invullijsten Extra s voor scholieren uit gezinnen met weinig geld Extra geld voor ouderbijdrage en andere schoolkosten Hebt u een laag inkomen en weinig geld? Bijvoorbeeld omdat u werkt, maar weinig verdient. Of omdat

Nadere informatie

PTA. Dit geldt ook voor het eindexamenreglement.

PTA. Dit geldt ook voor het eindexamenreglement. PTA Het programma van toetsing en afsluiting (PTA) kunt u vinden op het ouderportaal in het voorexamenjaar zijn er voor verschillende vakken al schoolexamens afgenomen. Dit geldt ook voor het eindexamenreglement.

Nadere informatie