Geachte ouders, Bijbelverhalen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Geachte ouders, Bijbelverhalen"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief 8 6 oktober 2015 Geachte ouders, Deze week: * Zendingsproject * Ouderbijdrage * Sinterklaas instuif * HonkN Stichting Kinderpostzegels is een organisatie die zich inzet voor kinderen die een steuntje in de rug nodig hebben. Zodat ze meer kans hebben op een betere toekomst. Ons motto luidt 'voor kinderen door kinderen'. Dat betekent dat kinderen met de verkoop van kinderpostzegels, kaarten en pleisters ervoor zorgen dat er geld is voor hulp aan leeftijdsgenootjes. Dat maakt de organisatie bijzonder. Wij hebben met de groepen 7 & 8 een eigen wedstrijd. Welke klas verkoopt gemiddeld het meest. Die klas krijgt/wint gebak. Dit jaar heeft groep 7C gewonnen met een gemiddelde van 131,- per persoon. Totaal hebben we bij elkaar wel voor ongeveer 15000,- euro verkocht voor de stichting kinderpostzegels Groep 7C Bijbelverhalen De komende weken staan de Bijbelverhalen in het teken van het thema Hebzucht. Aan de orde komen de begrippen Hebzucht, jaloezie en macht. We praten met de kinderen over hebzucht te beteugelen. De Bijbelverhalen over koning Achab en Nabot, de eigenaar van de wijngaard, horen hierbij. Deze verhalen staan in 1Koningen 21, 1-29.

2 Kerstmusical 2015 Wie doet er mee met de kerstmusical: Kerst op z n kop? (zie bijlage) Voor wie? Alle kinderen tussen 4 en 12 jaar Oefenen op: Zondagmiddag 1, 8, 22 november 13, 20 december om 14:00 uur in Trias, op 24 december is de generale repetitie! Opgeven kan via een mail naar: kerstmusicalpkn@gmail.com Uitvoering - donderdagavond 24 december Tot ziens: Nynke, Joël Marijn, Sander, Merel en Margreet Zendingsproject In 2015/2016 sparen we voor basisscholen op het platteland van Malawi. De leerlingen zitten er in slecht onderhouden klassen. Boeken en materialen ontbreken. Vooral meisjes blijven weg als ze ouder zijn. De Mwatibu basisschool is met nog twee andere scholen druk om hun scholen te verbeteren. Er zijn toiletten gebouwd. Maar nog veel kinderen krijgen les onder een boom. Als het regent gaat de les niet door. Er moeten klaslokalen bijkomen en andere lokalen opgeknapt. Het opknappen kost ,- Voor nog eens 2.766,- wordt ook lesmateriaal aangeschaft. In totaal is voor de drie scholen ,- nodig. De eerste weken van dit schooljaar hebben we 124,85 gespaard! Sinterklaas instuif De programmaraad van het Palet organiseert ook dit jaar weer een tweetal Sinterklaasinstuiven. De data zijn: woensdagmiddag 18 November woensdagmiddag 25 november. Meer informatie volgt via de flyer nadat Sint is aangekomen.

3 HonkN Vind jij toneelspelen ontzettend leuk? Doe je graag alsof je een ridder, held, prinses of alleskunner bent? Loopt je hoofd over van fantasie en vind je het leuk om samen met anderen een verhaal te vertellen? Dan wil je vast en zeker elke week op het toneel staan en samen met anderen toe werken aan presentaties voor publiek? Dat kan bij Honk N! Honk N is de jeugdtheaterschool van Drenthe. Kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar leren op een leuke manier toneelspelen en theater maken. Fantasie, plezier, ontdekking en samenspel vormen het hart van Honk N. Op de speelvloer wordt energie omgezet in theatrale verhalen. Vanaf 27 oktober 2015 start het nieuwe seizoen hier op het Kompas aan de zuiderlaan in Meppel.Opgeven, meer informatie, lestijden, contact en meer, kijk dan op onze website : Sportieve pauze activiteiten MeppelActief zal dit schooljaar 4 keer een sportieve pauze activiteit uitvoeren op Het Kompas. De kinderen kunnen tijdens deze momenten onder begeleiding van medewerkers van MeppelActief leuke spelletjes doen in de pauze. Op de volgende data komt MeppelActief bij ons op school: # Maandag 26 oktober # Maandag 2 november # Maandag 9 november # Maandag 16 november De activiteiten worden uitgevoerd in de pauze van uur tot uur.

4 Ouderbijdrage De activiteitencommissie ontvangt ieder jaar van de ouders een bijdrage in de kosten die gemaakt worden door de activiteitencommissie t.b.v. de kinderen. Voorbeelden van de uitgaven van de activiteitencommissie: # Sinterklaas: Het complete feest wordt betaald door de activiteitencommissie, de cadeautjes in de schoen en de cadeautjes voor de onderbouw, de pepernoten en natuurlijk Sint en zijn pieten, maar ook de versnaperingen in de klas tijdens het feest. # Kerst en Pasen: Het varieert per jaar wat er door het team gevraagd wordt aan de activiteitencommissie, afhankelijk van de viering. # Klassengeld: Dit is een bijdrage die de leerkrachten krijgen per groep, aan het begin van het leerjaar, om eens een leuk extraatje te doen met of voor de klas. Bijvoorbeeld een nieuw spellenpakket, extra knutselmateriaal voor thema s. Ook schoolvoetbal toernooien e.d. worden door de AC betaald omdat school en de AC het belangrijk vinden dat kinderen hier aan mee kunnen doen. Sommige activiteiten worden anders bekostigd, de Avondvierdaagse is hiervan een voorbeeld. De opbrengsten van het Nazomerfeest zorgen ervoor dat de ouderbijdrage niet verhoogd hoeft te worden. Helaas is het nazomerfeest dit jaar niet doorgegaan, wat toch een vervelend gat heeft geslagen in de begroting voor het huidige schooljaar. Aan het begin van het schooljaar geeft de activiteitencommissie inzicht in de uitgaven van het jaar daarvoor tijdens de infoavond. De ouderbijdrage van bedraagt: Het eerste kind 23,50, het tweede kind 18,00, derde en volgende kind(eren) uit één gezin 12,50. U kunt dit overmaken op rekeningnummer: IBAN: NL78RABO t.n.v. de activiteitencommissie o.v.v. naam en groepsnummer van uw kind(eren). Wij zouden het op prijs stellen indien u dit vóór 1 november zou doen.

5 Even voorstellen U zult mij vast al wel eens gezien hebben in de school of op het plein, maar ik zal me bij deze nog even aan u voorstellen. Ik ben Lisanne Knoop. Ik ben 22 jaar en woonachtig in Zwolle. Op dit moment volg ik de PABO aan Viaa (gereformeerde hogeschool) in Zwolle. Ik doe daar de PABO in deeltijd vorm. Dit houdt in dat ik één dag in de week naar school ga en één dag in de week stage loop. Zoals u heeft gezien loop ik dit jaar stage op Het Kompas. Tot de kerstvakantie ben ik aanwezig op de dinsdag in groep 1a, bij juf Anita. Na de kerstvakantie zal ik op de maandag en dinsdag te vinden zijn in groep 3.In groep 3 zal ik straks mijn afstudeerstage gaan lopen. Dit houdt in dat ik die dagen zoveel mogelijk zelf voor de groep zal gaan staan en alle andere werkzaamheden die daarbij horen gaan uitvoeren. Ik heb het tot nu als er prettig ervaren en zie uit naar alles wat nog gaat komen dit schooljaar! Agenda 15 oktober : Inloopavond projectweek oktober : Herfstvakantie 27 en 29 oktober : Opa en omadagen 3 november : Weekopening groep 7B Met vriendelijke groet, het team van Het Kompas De volgende bijlages zijn aan de nieuwsbrief toegevoegd:

6