Hospice Katwijk Jaarverslag 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hospice Katwijk Jaarverslag 2017"

Transcriptie

1 Hospice Katwijk Jaarverslag 2017

2 Inhoudsopgave 1. INLEIDING HET RESULTAAT VAN DOELSTELLINGEN HET FINANCIËLE RESULTAAT... 6 Jaarverslag 2017 Hospice Katwijk 1.

3 1. Inleiding Voor u ligt het jaarverslag 2017 van het Hospice Katwijk. In 2012 heeft de Raad van Toezicht van de stichting Hospice Katwijk ingestemd met het voorstel de Stichting Hospice Katwijk om te vormen naar een steunstichting en de zorgactiviteiten van de stichting over te dragen aan de Stichting DSV verzorgd leven (DSV). Daarmee is het Hospice is onderdeel geworden van DSV verzorgd leven. Met het Zorgkantoor maakt DSV verzorgd leven jaarlijks een productieafspraak over het aantal uren zorg dat zij in de Hospice mag verlenen. Door de zorgverlening in de Hospice over te dragen aan n over- of onderproductie, over gedragen aan DSV. Door het totale volume aan te contracteren zorg bij het zorgkantoor is DSV beter instaat een eventuele over- of onderproductie, op te vangen. De Steunstichting Hospice Katwijk is een zelfstandige stichting met een eigen bestuur en draagt zorg voor de fondsenwerving tbv het Hospice Katwijk. Fondswerving is nodig om de kosten, die niet worden vergoed vanuit de Wet Langdurige zorg (Wlz), Zorgverzekeringswet (Zvw) en / of de Wet Maatschappelijke ondersteuning (WMO). Het betreft kosten als de kosten van verblijf, het onderhoud, de inrichting van de gastenverblijven, energiekosten, verzekeringen enz.). Het toezicht op het bestuur van de Steunstichting Hospice Katwijk wordt uitgeoefend door de Raad van Toezicht van DSV verzorgd leven. Vanaf 2013 zijn woonzorgcentrum Salem, de aanleunwoningen en het Hospice onder aansturing geplaatst van de locatiemanager van Salem. Jaarlijks maakt DSV afspraken met de Steunstichting Hospice Katwijk om het jaarplan van de Hospice te bespreken en de bijdrage uit het fonds van de steunstichting. In 2012 heeft DSV de ambitie geformuleerd om de palliatieve zorg van DSV in zijn algemeen en in het Hospice in het bijzonder, van een kwaliteitsimpuls te voorzien. De ambitie wordt vertaalt in de beleidsdoelstelling: het Hospice Katwijk nader te ontwikkelen tot het expertisecentrum van DSV voor palliatieve zorgverlening. In 2016 is de nieuwbouw van Vlietstede opgeleverd met 2 hospicekamers. Vanaf 1 juni 2016 bestaat Hospice Katwijk uit 2 locaties met ieder 2 hospicebedden: locatie Salem met 2 hospicebedden locatie Vlietstede met 2 hospicebedden De locaties Salem en Vlietstede hebben ieder een eigen team met een aansturend teamleider. De medewerkers van beide teams zijn indien nodig op beide locaties inzetbaar. In 2017 heeft Hospice Katwijk haar 10 jarig bestaan gevierd met een symposium met diverse sprekers. Dit symposium is heel positief ontvangen door de bezoekers. Jaarverslag 2017 Hospice Katwijk 2.

4 2. Het resultaat van 2017 De resultaten nu toe laten zien dat een intensievere samenwerking tussen de intra- en extramurale locaties van DSV en het Hospiceteam leidt tot een verhoging van de kwaliteit van de palliatieve zorg. Coördinator palliatieve zorg en expertiseteam: Vanaf 2017 worden alle locaties ondersteund door de coördinator palliatieve zorg. Deze coördinator heeft met ondersteuning van het expertiseteam de volgende taken: Consultatie- en adviesfunctie voor intramurale en extramurale zorgteams van DSV, met als doel de zorgteams te ondersteunen, te coachen en leren bij medisch-technisch handelen en palliatieve zorg in het bijzonder. Indien gewenst kan het expertiseteam worden ingezet voor advies en hulp voor de cliënt en de begeleiding van familie of voor het assisteren/ondersteunen bij verpleegkundige handelingen. Coördineren en waar nodig/gewenst verzorgen van cursussen / trainingen / deskundigheidsbevordering voor intra- en extramurale zorgteams rond verpleegkundige en Actief onderhouden van contacten met de kaderhuisartsen palliatieve zorg, het consultatieteam palliatieve zorg Hollands Midden (Transmuralis) en VPTZ. De coördinator met het expertiseteam zijn het eerste aanspreekpunt voor huisartsen met betrekking tot geriatrische aandoeningen (met name op het vlak van dementie en palliatie). Achterwachtfunctie: In 2017 is het expertiseteam ingezet in de achterwachtfunctie van DSV om 24 uur ondersteuning te bieden aan alle zorgteams Door toename van zorgzwaarte en toename van inzet van het expertiseteam tijdens de achterwachturen is eind 2017 onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van inzet van een weekend, avond, nachthoofd. Dit wordt in 2018 verder uitgewerkt. Jaarverslag 2017 Hospice Katwijk 3.

5 2.1 Doelstellingen 2017 De doelstellingen van stichting Hospice Katwijk zijn onderverdeeld in drie categorieën: - Bestuursmodel - Bezetting/ formatie - Scholing / Kwaliteit Bestuursmodel Doelstelling: In 2012 is de bestuursvorm van Stichting Hospice Katwijk aangepast. De activiteiten van de stichting, het verlenen van zorg aan terminaal zieke mensen in de Hospice, is een zorgproduct van DSV verzorgd leven. De huidige Stichting Hospice Katwijk is 21 september 2012 omgevormd naar een steunstichting met een eigen bestuur. Steunstichting Hospice De steunstichting bestaande uit Hr. W. v.d. Eijkel, Hr. W. Ketting, Mw. B. Jonkman en Hr. P. Ooms is in 2017 samen met Hr. G. Herbrink, Mw J. van Beelen en Mw. A. Zeedijk een keer bij elkaar geweest. Tijdens dit overleg is besproken dat in ieder geval tot 2020 fondswerving nodig zal zijn om de Hospice te kunnen bekostigen. Daarna is de verwachting dat de bekostiging uit de reguliere exploitatie kan plaats vinden. De zittingsperiode van Mw. Jonkman is beëindigd, zij stelt zich niet meer beschikbaar voor herbenoeming. De heren Van den Eijkel en Ketting willen tot 2020 aanblijven, daarna is de noodzaak voor de steunstichting niet meer aanwezig en kan de stichting worden ontbonden. Voor de vacature zal een nieuw lig gezocht worden. Bezetting Doelstelling: Het bezettingspercentage van de Hospice Het bezettingspercentage in 2017 voor Salem was 93%. Het bezettingspercentage voor Vlietstede was 106% De ligduur van de opnames varieerde van 2 tot 145 dagen. Formatie Vanaf 2013 wordt 24-uurs zorg geleverd door een hospicemedewerker met minimaal een verzorgende IG diploma. Vanwege de toegenomen complexiteit is op 1 september 2013 een reorganisatie door gevoerd waarbij het Hospice, 24 uur per dag, wordt bemand door een verpleegkundige of verzorgende IG. Vanaf 2014 bestaat het team van de Hospice bestaat eind 2014 bijna volledig uit verpleegkundigen met ziekenhuis en/of oncologie ervaring. De dagdiensten worden door een verpleegkundige gedraaid, dit ter bevordering van de kwaliteit van zorg, daar er in de dagdiensten veelal medisch beleid voor de cliënten wordt afgestemd met de huisartsen. De verpleegkundigen van de Hospice dragen bij aan de uitbreiding van de expertise voor heel DSV. Sinds 2012 is DSV zorg thuis gestart met het leveren van het thuiszorgproduct Volledig Pakket Thuis (VPT) in de aanleunwoningen van Salem. Nachtzorg is daar een onderdeel van. Door de toename van het aantal bewoners met VPT ontstond een te grote belasting van de nachtdienst in Salem. Door de nachtzorg in de aanleunwoningen over te dragen aan de nachtdienst van de Hospice is een financiële afdekking gevonden voor de formatie-uitbreiding in het Hospice. Jaarverslag 2017 Hospice Katwijk 4.

6 Naast professionele zorg wordt er ondersteuning geleverd door vrijwilligers van DSV en via de VPTZ. Deze vrijwilligers (hostess) zijn 2 dagdelen per dag beschikbaar. Scholing / Kwaliteit Doelstelling: De medewerkers van de Hospice zijn voldoende geschoold in palliatieve zorg met als doel het bevorderen van hun deskundigheid en daarmee verbeteren van de kwaliteit van zorg voor heel DSV door de ondersteuning en coaching naar alle teams vanuit de Hospice. Alle medewerkers van beide Hospice hebben de palliatieve scholingen in het LUMC gevolgd. Verder volgen ieder jaar 2 verpleegkundigen (1 uit Vlietstede en 1 uit Salem) de opleiding tot Palliatief Verpleegkundige. Vanuit het netwerk worden jaarlijks meerdere symposia en scholingen aangeboden betreffende palliatieve zorg. Hier kunnen de medewerkers zich voor inschrijven. Deze scholingen worden actief gevolgd door de medewerkers. In 2016 is door vraag van de huisartsen de overstap van de Ambitpomp naar de CADD pomp onderzocht door een werkgroep die hiervoor is samengesteld. Deze pomp wordt ook gebruikt door andere zorginstellingen. Hieruit is een positief voorstel gekomen voor de overstap. In november 2016 is dit voorstel vastgesteld door het MT. Vanaf maart 2017 is de daadwerkelijke overstap gemaakt. De implementatie van de CADD pomp is positief ontvangen door de medewerkers en de huisartsen. Netwerk palliatieve zorg zuid Holland-Noord Stichting DSV is lid van het (regionale) Netwerk Palliatieve Zorg zuid Holland Noord. Vanaf 1 januari 2014 gaat het Netwerk Palliatieve Zorg Zuidvan Transmuralis. Vanaf 2011 kende het netwerk een structuur van Stuurgroep en Netwerkgroep. Met de overgang naar Transmuralis komt daar vanaf 2014 verschuiving in. Leden van de voormalige Netwerkgroep zijn vertegenwoordigd in 6 werkgroepen. De activiteiten uit het werkplan zullen worden uitgewerkt door deze werkgroepen, onder leiding van de netwerkcoördinator. De leden van de werkgroepen zijn inhoudsdeskundig en afkomstig van de netwerkdeelnemers. Resultaten van de werkgroepen worden voorgelegd aan de Management Klankbordgroep. Via het netwerk zullen een aantal verbeterprogramma's gestart worden. De locatiemanager van Salem neemt deel aan de stuurgroep, de teamleider van de Hospice neemt deel aan de werkgroep van het palliatieve netwerk. Jaarverslag 2017 Hospice Katwijk 5.

7 2.2 Het financiële resultaat Doordat in 2016 het Hospice in Vlietstede geopend is het aantal uren geleverde zorg in 2017 hoger dan in In 2016 zijn er uren zorg geleverd tegenover uren in De financiering verloopt via het zorgkantoor, zorgverzekeraars en gemeente met allemaal verschillende tarieven. Zorgexploitatie Hospice 2017 Aantal uren Opbrengsten Kosten Resultaat Totaal aantal uren * Totale opbrengsten Personeelskosten Opslag overhead Opslag bedrijfskosten Huur Totale kosten Resultaat *Door de verschillende financieringsstromen met verschillende tarieven per product zijn de opbrengsten samengevoegd. Het resultaat wordt toegevoegd aan het bestemmingsfonds aanvaardbare kosten. Balans per activa passiva liquide middelen Rabobank ,25 eigen vermogen ,25 vorderingen: overige schulden: Donatie hospice Rijnsburg ,00 Donaties particulieren 155,00 Donatie hospice Salem ,00 totaal activa ,25 totaal passiva ,25 Jaarverslag 2017 Hospice Katwijk 6.

Steunstichting Hospice Katwijk Jaarverslag 2016

Steunstichting Hospice Katwijk Jaarverslag 2016 Steunstichting Hospice Katwijk Jaarverslag 2016 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 2 2. BESTUUR EN TOEZICHT... 3 2.1 NORMEN VOOR GOED BESTUUR... 3 2.2 BESTUUR STEUNSTICHTING HOSPICE KATWIJK... 3 2.3 RAAD VAN

Nadere informatie

Stichting Leonardus Hospice Drilscholtenstraat NP Hengelo (O) JAARREKENING 2017

Stichting Leonardus Hospice Drilscholtenstraat NP Hengelo (O) JAARREKENING 2017 Drilscholtenstraat 32 7556 NP Hengelo (O) JAARREKENING 2017 Vastgesteld Raad van Bestuur dd. 3 april 2018 Goedgekeurd door de Raad van Toezicht 24 april 2018 Jaarrekening 2017 Inhoudsopgave: 1. Verslag

Nadere informatie

Inhoud: 1. Inleiding:

Inhoud: 1. Inleiding: Beleidsplan Hospice en VPTZ de Waterlelie 2013-2017 Inhoud: 1. Inleiding 2. Visie en Missie 3. Inhoudelijke doelen 2013-2017 4. Financiën 4.1 Financiële stromen 4.2 Financiële doelen voor de toekomst 4.3

Nadere informatie

LIEFDEVOL. omarmen professioneel warm huiselijk

LIEFDEVOL. omarmen professioneel warm huiselijk LIEFDEVOL omarmen professioneel warm huiselijk Jaarverslag 2012 Handen en voeten geven aan de liefde die onmisbaar is. jaarverslag 2012 Hospice het Vliethuys 3 Inleiding Het jaar 2012 was een jaar met

Nadere informatie

Q&A s palliatieve zorg voor professionals

Q&A s palliatieve zorg voor professionals Q&A s palliatieve zorg voor professionals Inhoud Wat is palliatieve zorg?... 2 Wanneer begint palliatieve zorg?... 2 Wanneer eindigt palliatieve zorg?... 2 Waar kunnen cliënten de zorg ontvangen?... 2

Nadere informatie

jaarrapport Denk ondernemend. Denk Bol. Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Land van Cuijk Sint Anthonis Boekjaar 2016

jaarrapport Denk ondernemend. Denk Bol. Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Land van Cuijk Sint Anthonis Boekjaar 2016 jaarrapport Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Land van Cuijk Boekjaar 2016 Denk ondernemend. Denk Bol. Inhoudsopgave Jaarrekening Balans per 31 december 2016 Exploitatie-overzicht boekjaar

Nadere informatie

CONVENANT NETWERK PALLIATIEVE ZORG MEPPEL STEENWIJKERLAND

CONVENANT NETWERK PALLIATIEVE ZORG MEPPEL STEENWIJKERLAND CONVENANT NETWERK PALLIATIEVE ZORG MEPPEL STEENWIJKERLAND Convenant palliatieve zorg Meppel / Steenwijkerland 1-7 Samenwerkingsovereenkomst netwerk voor palliatieve zorg in de regio Meppel Steenwijkerland

Nadere informatie

Stichting Derkshoes Zorg en Dienstverlening richt zich v.w.b. verpleeghuiszorg (ZZP 4 en hoger) op de volgende doelgroepen:

Stichting Derkshoes Zorg en Dienstverlening richt zich v.w.b. verpleeghuiszorg (ZZP 4 en hoger) op de volgende doelgroepen: Stichting Derkshoes Zorg en Dienstverlening richt zich v.w.b. verpleeghuiszorg (ZZP 4 en hoger) op de volgende doelgroepen: Zorg en behandeling voor cliënten met een somatische grondslag Zorg voor cliënten

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Netwerk Palliatieve Zorg Haaglanden De organisaties die deelnemen aan het Netwerk Palliatieve Zorg regio Haaglanden:

Samenwerkingsovereenkomst Netwerk Palliatieve Zorg Haaglanden De organisaties die deelnemen aan het Netwerk Palliatieve Zorg regio Haaglanden: Samenwerkingsovereenkomst Netwerk Palliatieve Zorg Haaglanden De organisaties die deelnemen aan het Netwerk Palliatieve Zorg regio Haaglanden: Stichting Medisch Centrum Haaglanden en Bronovo-Nebo, gevestigd

Nadere informatie

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Land van Cuijk Sint Anthonis

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Land van Cuijk Sint Anthonis Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Land van Cuijk Boekjaar 2015 Inhoudsopgave I Jaarrekening - Balans per 31 december 2015 2 - Exploitatieoverzicht boekjaar 2015 3 Toelichtingen etc.: 1.

Nadere informatie

Doelstelling Onze doelstelling is dat ieder mens recht heeft om in een menswaardige en respectvolle omgeving afscheid te nemen van het leven.

Doelstelling Onze doelstelling is dat ieder mens recht heeft om in een menswaardige en respectvolle omgeving afscheid te nemen van het leven. Jaarverslag 2017 Stichting C est La Vie-Huis t Gooi Rijksweg 2 1412 BA te Naarden www.cestlavie-huis.nl 035-6389207 Bestuurders; Marina Bol beleidsontwikkeling, PR, Communicatie en kwaliteit van zorg Margot

Nadere informatie

Jaarverslag hospice Sint Maartenhuis Winschoten Bezoekadres: PC Hoofdlaan 74/a 9673 GZ te Winschoten.

Jaarverslag hospice Sint Maartenhuis Winschoten Bezoekadres: PC Hoofdlaan 74/a 9673 GZ te Winschoten. Jaarverslag hospice Sint Maartenhuis Winschoten 2017 Bezoekadres: PC Hoofdlaan 74/a 9673 GZ te Winschoten. Inleiding In het verslagjaar 2017 heeft het hospice wederom haar bestaansrecht bewezen. Veel mensen

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Hospice Venlo in samenwerking met Zorggroep Noord en Midden Limburg

Beleidsplan Stichting Hospice Venlo in samenwerking met Zorggroep Noord en Midden Limburg Beleidsplan Stichting Hospice Venlo in samenwerking met Zorggroep Noord en Midden Limburg 1 Inleiding In Venlo was binnen de grote schakering van mogelijkheden aan zorg nog geen mogelijkheid om mensen

Nadere informatie

Jaarrekening 2015 STICHTING VRIJWILLIGERS PALLIATIEVE TERMINALE ZORG WEST-BRABANT & THOLEN. Pagina 1

Jaarrekening 2015 STICHTING VRIJWILLIGERS PALLIATIEVE TERMINALE ZORG WEST-BRABANT & THOLEN. Pagina 1 STICHTING VRIJWILLIGERS PALLIATIEVE TERMINALE ZORG WEST-BRABANT & THOLEN Pagina 1 BALANS 2015 Bedragen in euro's 2 AKTIVA 31-12-2015 31-12-2014 Saldo Bank 710 1.034 Spaarrekening 109.931 126.138 Kasgeld

Nadere informatie

ZZP s Lichamelijk Gehandicapten (LG 4-6) Volledig Pakket Thuis (VPT 4-6) Modulair Pakket Thuis (MPT) Geriatrische Revalidatiezorg (GRZ)

ZZP s Lichamelijk Gehandicapten (LG 4-6) Volledig Pakket Thuis (VPT 4-6) Modulair Pakket Thuis (MPT) Geriatrische Revalidatiezorg (GRZ) Cliëntgegevens 2017 Financiering Intramuraal/ Extramuraal Zorgproductgroep Wlz Intramuraal Extramuraal ZZP s Verpleging & Verzorging Dementie (VV 5 en 7) ZZP s Verpleging & Verzorging Somatiek (VV 1-4,

Nadere informatie

Jaarplan 2014. Netwerk Palliatieve Zorg Regio Zuidoost Brabant. Netwerk Palliatieve Zorg Zuidoost Brabant

Jaarplan 2014. Netwerk Palliatieve Zorg Regio Zuidoost Brabant. Netwerk Palliatieve Zorg Zuidoost Brabant Jaarplan Netwerk Palliatieve Zorg Regio Zuidoost Brabant Netwerk Palliatieve Zorg Zuidoost Brabant 1 Aansluitend op de doelstellingen van het beleidsplan van het netwerk staan de volgende activiteiten

Nadere informatie

Het jaar 2016 beschreven

Het jaar 2016 beschreven Het jaar 2016 beschreven Dit jaar hebben wij ervoor gekozen om u op een andere wijze inzage te geven in de jaarcijfers over 2016 en de gebeurtenissen in dat jaar. Allereerst willen wij u meenemen in de

Nadere informatie

Fondsenwervingsbeleid Saffier De Residentiegroep en Zorginstelling Saffier De Residentie

Fondsenwervingsbeleid Saffier De Residentiegroep en Zorginstelling Saffier De Residentie Fondsenwervingsbeleid Saffier De Residentiegroep en Zorginstelling Saffier De Residentie 1 Inleiding Saffier De Residentiegroep is een vernieuwende organisatie waar het welzijn van de cliënt voorop staat.

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Inhoud

INHOUDSOPGAVE. Inhoud JAARVERSLAG 2016 INHOUDSOPGAVE Inhoud Inleiding 1 Doelstelling 2 Organisatie 3 Van de coördinatoren 6 VPTZ thuis Zeeuwsch-Vlaanderen 9 De Meander 10 Contactinformatie 11 INLEIDING Inleiding In onderstaand

Nadere informatie

Een gezonde zorgexploitatie van uw woonzorglocatie. Jacqueline van Ginneken Bureau Ouderenzorg. drs. J.H.M. van Ginneken 7 juni 2011

Een gezonde zorgexploitatie van uw woonzorglocatie. Jacqueline van Ginneken Bureau Ouderenzorg. drs. J.H.M. van Ginneken 7 juni 2011 Een gezonde zorgexploitatie van uw woonzorglocatie Jacqueline van Ginneken Bureau Ouderenzorg Rekenen aan zorg drs. J.H.M. van Ginneken 7 juni 2011 juni 2011 www.kcwz.nl 1 Een grote kans. dat u voornemens

Nadere informatie

Stichting Moskee El Islam. gevestigd te Den Haag. Jaarrekening 2014

Stichting Moskee El Islam. gevestigd te Den Haag. Jaarrekening 2014 Jaarrekening 2014 Nummer Kamer van Koophandel: 41153174 Datum: 27 september 2016 Aantal exemplaren: 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave pagina Jaarverslag Opdracht 3 Financiële positie 4 Bespreking van de resultaten

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG. Datum 30 november 2015 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG. Datum 30 november 2015 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Zorg Thuis. zorg in uw eigen vertrouwde omgeving

Zorg Thuis. zorg in uw eigen vertrouwde omgeving Zorg Thuis zorg in uw eigen vertrouwde omgeving DSV Verzorgd Leven is een protestants-christelijke organisatie die diensten verleent op het gebied van wonen, welzijn en zorg in de gemeenten Katwijk en

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG Stichting Hospice Lansingerland

FINANCIEEL JAARVERSLAG Stichting Hospice Lansingerland FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 Stichting Hospice Lansingerland Hospice Lansingerland Burgemeester Van Oostenweg 10 te Bergschenhoek 19 april 2018 Balans per 31-12-2017 Stichting Hospice Lansingerland 31-12-2017

Nadere informatie

Palliatieve Zorg Haaglanden

Palliatieve Zorg Haaglanden Netwerk Palliatieve Zorg Haaglanden Jaarplan Netwerk Palliatieve Zorg Haaglanden 2012 Inleiding Het Netwerk Palliatieve Zorg Haaglanden (Netwerk PZH) richt zich op het versterken van de samenwerking en

Nadere informatie

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Berkenstein

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Berkenstein Jaarverslag 2015 Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Berkenstein Veenendaal Veenendaal 1 1. Voorwoord Met dit jaarverslag brengen wij u graag op de hoogte van de gang van zaken bij de Stichting

Nadere informatie

Wijkverpleging. Verpleging en Verzorging 9 april 2014

Wijkverpleging. Verpleging en Verzorging 9 april 2014 Wijkverpleging Onderhandelingsresultaat transitie Verpleging en Verzorging 9 april 2014 Onderwerpen Aanspraak wijkverpleging Toegang Overgang voor cliënten 2014-2015 Transitieperiode Nieuwe bekostigingssystematiek

Nadere informatie

Beleidsplan. Er zijn. Zorg in de laatste levensfase. VPTZ Kaag en Braassem Beleidsplan 2013 2016

Beleidsplan. Er zijn. Zorg in de laatste levensfase. VPTZ Kaag en Braassem Beleidsplan 2013 2016 Beleidsplan 2013 2016 Er zijn. Zorg in de laatste levensfase Pagina 1 Inleiding Al meer dan 20 jaar wordt door vrijwilligers in onze gemeenschap aanvullende zorg geboden aan mensen in hun laatste levensfase.

Nadere informatie

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Berkenstein

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Berkenstein Jaarverslag 2017 Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Berkenstein Veenendaal Jaarverslag 2017, Stichting VPTZ Berkenstein Veenendaal 1 1. Voorwoord Met dit jaarverslag brengen wij u graag

Nadere informatie

Trends. Het rijksbeleid en het gemeentelijk beleid op het terrein waarmee VPTZ-organisaties te maken hebben,

Trends. Het rijksbeleid en het gemeentelijk beleid op het terrein waarmee VPTZ-organisaties te maken hebben, Jaarverslag 2013 Trends De doelgroep waarvoor VPTZ-organisaties zich inzetten bestaat voor het grootste deel uit oude(re) mensen. Aan eenieder in zijn laatste levensfase en diens naasten, bieden opgeleide

Nadere informatie

Nieuwe woonzorgcentrum

Nieuwe woonzorgcentrum Nieuwe woonzorgcentrum Kerngegevens Topaz Jaarbegroting: 63 miljoen Locaties : 7 Intramurale plaatsen: 967 Dagbehandeling: 81 Aantal clienten: 1672 Aantal medewerkers: 1700 Aantal medewerkers fte: 890

Nadere informatie

Financieel JAARVERSLAG Stichting Hospice Lansingerland. Hospice Lansingerland Burgemeester Van Oostenweg 10 te Bergschenhoek

Financieel JAARVERSLAG Stichting Hospice Lansingerland. Hospice Lansingerland Burgemeester Van Oostenweg 10 te Bergschenhoek Financieel JAARVERSLAG 2015 Stichting Hospice Lansingerland Hospice Lansingerland Burgemeester Van Oostenweg 10 te Bergschenhoek Balans per 31-12-2015 Stichting Hospice Lansingerland 31-12-2015 31-12-2014

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Inhoud. Inleiding 1 Van het bestuur 2 Van de coo rdinatoren 4 VPTZ thuis Zeeuwsch-Vlaanderen 7 De Meander 8 Contactinformatie 9

INHOUDSOPGAVE. Inhoud. Inleiding 1 Van het bestuur 2 Van de coo rdinatoren 4 VPTZ thuis Zeeuwsch-Vlaanderen 7 De Meander 8 Contactinformatie 9 JAARVERSLAG 2013 INHOUDSOPGAVE Inhoud Inleiding 1 Van het bestuur 2 Van de coo rdinatoren 4 VPTZ thuis Zeeuwsch-Vlaanderen 7 De Meander 8 Contactinformatie 9 INLEIDING Inleiding Sinds 1 januari 2008 is

Nadere informatie

Inleiding. Hoofddoelstelling. Strategie [2]

Inleiding. Hoofddoelstelling. Strategie [2] Jaarprogramma Palliatieve Zorg 2015 [2] Inleiding Het Netwerk Palliatieve Zorg Stadsgewest Breda is een samenstelling van 4 subregionale netwerken. Het gaat om de netwerken Etten-Leur/Zundert, Moerdijk/Drimmelen,

Nadere informatie

Werkplan 2007 Netwerk Palliatieve Zorg Hoeksche Waard Vastgesteld 28 februari 2007

Werkplan 2007 Netwerk Palliatieve Zorg Hoeksche Waard Vastgesteld 28 februari 2007 Werkplan 2007 Netwerk Palliatieve Zorg Hoeksche Waard 1. Inleiding In 2005 is het Netwerk Palliatieve Zorg Hoelsche Waard (NPZ HW) gestart met als doel het optimaliseren van de kwaliteit van de palliatieve

Nadere informatie

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg West-Brabant en Tholen STICHTING VRIJWILLIGERS PALLIATIEVE TERMINALE ZORG WEST-BRABANT & THOLEN

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg West-Brabant en Tholen STICHTING VRIJWILLIGERS PALLIATIEVE TERMINALE ZORG WEST-BRABANT & THOLEN STICHTING VRIJWILLIGERS PALLIATIEVE TERMINALE ZORG WEST-BRABANT & THOLEN Pagina 1 BALANS 2014 Bedragen in euro's 2 AKTIVA 31-12-2014 31-12-2013 Saldo Bank 1.034 7.012 Spaarrekening 126.138 130.964 Kasgeld

Nadere informatie

Geen toekomst zonder verleden

Geen toekomst zonder verleden J A A R V E R S L A G Geen toekomst zonder verleden INLEIDING Geen toekomst Z U I D H O L L A N D N O O R D Het Netwerk Palliatieve Zorg Zuid-Holland Noord is een regionaal samenwerkingsverband van zorginstellingen

Nadere informatie

STICHTING HOSPICE OUDEWATER JAARVERSLAG 2015

STICHTING HOSPICE OUDEWATER JAARVERSLAG 2015 STICHTING HOSPICE OUDEWATER JAARVERSLAG 2015 1 JAARVERSLAG 2015 Activiteiten in 2015 Van de STICHTING HOSPICE OUDEWATER Per 29 december 2014 hebben de secretaris en penningmeester van het oude bestuur

Nadere informatie

ZORGINKOOP PRESENTATIE

ZORGINKOOP PRESENTATIE ZORGINKOOP PRESENTATIE voor Themadag CNV in Nijkerk Woensdag 25 mei 2016 door Sabrina Weij Zorginkoper / Relatiebeheerder Care Inhoud presentatie Uitleg werkzaamheden Zorgkantoor DSW Transities / overhevelingen

Nadere informatie

Hospice en VPTZ de Waterlelie

Hospice en VPTZ de Waterlelie Hospice en VPTZ de Waterlelie Groene Kruisstraat 2a/b 3201 CA Spijkenisse 0181-698889 Email : info@hospicedewaterlelie.nl Website : www.hospicedewaterlelie.nl Welkom De Waterlelie Ik heb de witte waterlelie

Nadere informatie

Voorwoord. Jan Koonings, voorzitter

Voorwoord. Jan Koonings, voorzitter Jaarverslag 2017 Voorwoord Dit is het tweede Jaarverslag van ons Bijna Thuis Huis Oirschot. De eerste editie had betrekking op het jaar 2016 en wat eraan voorafging. Dit verslag gaat over het jaar 2017,

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 STICHTING LEENDERT VRIEL HENGELO-BORNE E.O.

JAARVERSLAG 2015 STICHTING LEENDERT VRIEL HENGELO-BORNE E.O. JAARVERSLAG 2015 JAARVERSLAG 2015 STICHTING LEENDERT VRIEL HENGELO-BORNE E.O. Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag 2015 van de stichting Leendert Vriel Hengelo, Borne e.o. Ook dit jaar zijn wij er in

Nadere informatie

Jaardocument. Terugblik op 2013 door Gerard Herbrink. Functie behandeling. Financieel beleid. Met onder andere:

Jaardocument. Terugblik op 2013 door Gerard Herbrink. Functie behandeling. Financieel beleid. Met onder andere: Jaardocument 2013 Met onder andere: Terugblik op 2013 door Gerard Herbrink Functie behandeling Financieel beleid Inhoudsopgave Woord vooraf Pagina 1 Terugblik op 2013 Pagina 2 DSV als concept Pagina 3

Nadere informatie

Stichting Hospice Issoria te Leiden ANBI ANBI instelling Stichting Hospice Issoria Doelstelling Algemene gegevens

Stichting Hospice Issoria te Leiden ANBI ANBI instelling Stichting Hospice Issoria Doelstelling Algemene gegevens 2019 07 01 Stichting Hospice Issoria te Leiden ANBI ANBI instelling Stichting Hospice Issoria Doelstelling 1. De stichting heeft ten doel: a. een omgeving te creëren, waar mensen met behoud van hun individuele

Nadere informatie

Addendum Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg voor langdurige zorg thuis met een WLz-indicatie Zorg-wooncentrum den Bouw 2019

Addendum Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg voor langdurige zorg thuis met een WLz-indicatie Zorg-wooncentrum den Bouw 2019 Addendum Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg voor langdurige zorg thuis met een WLz-indicatie Zorg-wooncentrum den Bouw 2019 Zorg-wooncentrum den Bouw - Abersonplein 9-7231 CR Warnsveld - Telnr. 0575-522840

Nadere informatie

Stichting Signaalhond Nederland

Stichting Signaalhond Nederland Jaarrekening 2017 Uitgegeven door: KvK nummer: 02089530 RSIN nummer: 8153225496 Goedgekeurd: 1 juni 2018 Algemeen is opgericht op 20 juli 2005 en heeft als voornaamste doelstelling het ondersteunen van-

Nadere informatie

Jaarverslag Colofon

Jaarverslag Colofon Jaarverslag 2015 Colofon Stichting Hospice en VPTZ Delft Vorrinkplein 602 2624 DZ Delft 015-2573121 info@hospiced-vptzelft.nl www.hospice-vptzdelft.nl 2 Voorwoord Afgelopen jaar konden we 55 mensen welkom

Nadere informatie

Stichting Moskee El Islam. gevestigd te Den Haag. Jaarrekening 2015

Stichting Moskee El Islam. gevestigd te Den Haag. Jaarrekening 2015 Jaarrekening 2015 Nummer Kamer van Koophandel: 41153174 Datum: 27 september 2016 Aantal exemplaren: 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave pagina Jaarverslag Opdracht 3 Financiële positie 4 Bespreking van de resultaten

Nadere informatie

Financieringsaanvraag voor de ketenoplossing m.b.t. cliënten met verpleegzorgbehoefte en bijkomende GGZ problematiek

Financieringsaanvraag voor de ketenoplossing m.b.t. cliënten met verpleegzorgbehoefte en bijkomende GGZ problematiek Financieringsaanvraag voor de ketenoplossing m.b.t. cliënten met verpleegzorgbehoefte en bijkomende GGZ problematiek 1. Inleiding Voor u ligt de financieringsaanvraag voor de ketenoplossing m.b.t. cliënten

Nadere informatie

Notitie Snuffelstages Netwerken Palliatieve Zorg Midden-Twente en Noordwest -Twente

Notitie Snuffelstages Netwerken Palliatieve Zorg Midden-Twente en Noordwest -Twente Notitie Snuffelstages Netwerken Palliatieve Zorg Midden-Twente en Noordwest -Twente Werkgroep Snuffelstages April 2010 Notitie Snuffelstages Netwerken Palliatieve Zorg Midden-Twente en Noordwest-Twente

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Hospice. In Vrijheid

NIEUWSBRIEF Hospice. In Vrijheid Januari 2016 Nummer 33 Deze uitgave van de Nieuwsbrief is geheel gewijd aan het jaarverslag over 2015. Het jaar waarin wij op 16 november ons tweejarig bestaan hebben gevierd, al met al een druk kwartaal

Nadere informatie

Administratiekantoor Roctus B.V.

Administratiekantoor Roctus B.V. Administratiekantoor Roctus B.V. Belastingconsulent 4587 ZG Kloosterzande Lid Nederlands College voor Postbus 11 Belastingconsulenten Hulsterweg 26 Beconnummer 139609 Telefoon 0114-682420 Aan: Stichting

Nadere informatie

Jaarplan ketenzorg Palliatieve zorg 2009

Jaarplan ketenzorg Palliatieve zorg 2009 Jaarplan ketenzorg Palliatieve zorg 2009 Opgesteld in opdracht van: Dagelijks bestuur netwerk palliatieve zorg Noordwest-Twente G. Netwerkcoördinator Netwerk Palliatieve Zorg Noordwest-Twente Inhoudsopgave

Nadere informatie

SAMENWERKINGSAGENDA ZORG EN ZEKERHEID voortgang 22/5/2015

SAMENWERKINGSAGENDA ZORG EN ZEKERHEID voortgang 22/5/2015 SAMENWERKINGSAGENDA ZORG EN ZEKERHEID voortgang 22/5/2015 Aan : Bestuurders Zorg en Zekerheid en Holland Rijnland (HR) CC : Beleidsambtenaren en inkopers gemeenten HR Door : Fred Kok (Gemeente Noordwijk)

Nadere informatie

STICHTING VIER VOGELS TE ROTTERDAM JAARREKENING 2015

STICHTING VIER VOGELS TE ROTTERDAM JAARREKENING 2015 TE ROTTERDAM JAARREKENING 2015 Inhoudsopgave Algemeen Pagina 1. Jaarverslag van het bestuur 1 2. Gegevens van de rechtspersoon 2 3. Vaststelling van de jaarrekening 3 Jaarrekening 1. Balans per 31 december

Nadere informatie

Jaarverslag Er Zijn

Jaarverslag Er Zijn Jaarverslag 2012 Er Zijn Inleiding Dit jaarverslag omvat achtereenvolgens een voorwoord van de voorzitter, een verslag van de vrijwilligersactiviteiten en een overzicht (met een toelichting) van de rekening

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2015 2016 29 509 Palliatieve zorg Nr. 51 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Hospice Barendrecht

Beleidsplan. Stichting Hospice Barendrecht Beleidsplan Stichting Hospice Barendrecht 2014 1. Inleiding 2. Missie en visie 3. Doelstelling 4. Organisatie 5. Zorg en vrijwilligersbeleid 6. Beleidsplan en activiteiten 2 1. Inleiding Deze nota beschrijft

Nadere informatie

Hebt u langdurige zorg nodig? CZ zorgkantoor regelt uw langdurige zorg

Hebt u langdurige zorg nodig? CZ zorgkantoor regelt uw langdurige zorg Hebt u langdurige zorg nodig? CZ zorgkantoor regelt uw langdurige zorg Langdurige zorg nodig? De keuze is aan u! Hebt u blijvend, veel en vaak zorg nodig? En 24 uur per dag toezicht of zorg in de nabijheid

Nadere informatie

Ik vind het hier zo geweldig en jullie verzorging zo liefdevol en warm, had ik nog maar langer te leven.

Ik vind het hier zo geweldig en jullie verzorging zo liefdevol en warm, had ik nog maar langer te leven. Jaarverslag 2016 Ik vind het hier zo geweldig en jullie verzorging zo liefdevol en warm, had ik nog maar langer te leven. Een bewoner jaarverslag 2016 Hospice het Vliethuys 3 Samenstelling van het bestuur

Nadere informatie

Activiteitenplan 2012

Activiteitenplan 2012 Activiteitenplan 2012 Inleiding De netwerken palliatieve zorg maken, samen met stichting Agora, IKNL en kenniscentra palliatieve zorg, onderdeel uit van de ondersteuningsstructuur. Ten aanzien van de taken

Nadere informatie

Inleiding 1. Doelstelling 2. Organisatie 3. Van het bestuur 4. Van de coo rdinatoren 6. VPTZ thuis Zeeuwsch-Vlaanderen 8.

Inleiding 1. Doelstelling 2. Organisatie 3. Van het bestuur 4. Van de coo rdinatoren 6. VPTZ thuis Zeeuwsch-Vlaanderen 8. JAARVERSLAG 2014 INHOUDSOPGAVE Inhoud Inleiding 1 Doelstelling 2 Organisatie 3 Van het bestuur 4 Van de coo rdinatoren 6 VPTZ thuis Zeeuwsch-Vlaanderen 8 De Meander 9 Contactinformatie 10 INLEIDING Inleiding

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Hospice JAARVERSLAG In Vrijheid

NIEUWSBRIEF Hospice JAARVERSLAG In Vrijheid Januari 2018 Nummer 36 VOORWOORD Hierbij het jaarverslag van de Stichting Hospice Waterland te Purmerend. Door middel van dit jaarverslag wil het bestuur van het hospice verantwoording afleggen voor het

Nadere informatie

Scheiden van wonen en zorg

Scheiden van wonen en zorg Scheiden van wonen en zorg de exploitatie van de zorg en dienstverlening drs. J.H.M. van Ginneken 25 oktober 2012 Overheidsbeleid SWZ Beleidsstukken 24 juni 2012: Voortgangsrapportage Hervorming Langdurige

Nadere informatie

Informatiebrochure VPT-zorg Verpleeghuis Bergweide

Informatiebrochure VPT-zorg Verpleeghuis Bergweide Informatiebrochure VPT-zorg Verpleeghuis Bergweide Voskuilenweg 12 6416 AK Heerlen Tel. 045-5741515 info@verpleeghuisbergweide.nl www.verpleeghuisbergweide.nl Verpleeghuis Bergweide 2 Inhoud Inleiding...

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Dôme

Stichting Vrienden van Dôme Stichting Vrienden van Dôme Jaarverslag 2016 1 Inhoud Samenvatting 2016 en verwachtingen 2017 3 Doelstelling Stichting Vrienden van Dome 4 Samenstelling bestuur 4 Public relations 5 Fondsenwerving 6-7

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting Hospice Almere

Jaarverslag. Stichting Hospice Almere Jaarverslag Stichting Hospice Almere 2007 Voorwoord Het jaar 2007 heeft in het licht gestaan van het zoeken van een locatie. Vele gesprekken met financiers en projectontwikkelaars hebben echter niet tot

Nadere informatie

Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd.

Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. JAARVERSLAG 2017 INHOUDSOPGAVE Inhoud Inleiding 1 Doelstelling 2 Organisatie 3 Van de coo rdinatoren Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. VPTZ thuis Zeeuwsch-Vlaanderen 10 De Meander 11 Contactinformatie

Nadere informatie

Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Wat verandert er in de zorg in 2015

Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Wat verandert er in de zorg in 2015 Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking Wat verandert er in de zorg in 2015 De zorg in beweging Wat verandert er in 2015? In 2015 verandert er veel in de zorg. Via een aantal

Nadere informatie

Jaarplan en begroting 2017

Jaarplan en begroting 2017 Jaarplan en begroting 2017 In het beleidsplan 2016-2018 zijn de doelen van het Gilde Haaksbergen vastgelegd. Dit jaarplan en begroting geeft de doelen voor het jaar 2017 afgeleid van dat plan aan. Onze

Nadere informatie

Algemene gegevens. Stichting Hospice Issoria ANBI sinds: 1 januari 2008 Telefoonnummer: 071-5142275 K.v.K: 28096803 RSIN/ Fiscaal nummer: 809808742

Algemene gegevens. Stichting Hospice Issoria ANBI sinds: 1 januari 2008 Telefoonnummer: 071-5142275 K.v.K: 28096803 RSIN/ Fiscaal nummer: 809808742 2016 07 01 Stichting Hospice Issoria te Leiden ANBI ANBI instelling Stichting Hospice Issoria Doelstelling 1. De stichting heeft ten doel: a. een omgeving te creëren, waar mensen met behoud van hun individuele

Nadere informatie

Factsheet: Monitor Hervorming van de Langdurige Zorg 2015

Factsheet: Monitor Hervorming van de Langdurige Zorg 2015 Factsheet: Monitor Hervorming van de Langdurige Zorg 2015 ActiZ 1 oktober 2014 drs. S. van Klaveren K.J. van de Werfhorst MSc Projectnummer: 419052 Correspondentienummer: DH-0110-4067 Inhoud SAMENVATTING

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie de Speulbrink 28 januari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 6

Cliëntenraad Viattence locatie de Speulbrink 28 januari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 6 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave. pag 2 Samenstelling en mutaties. pag 3 Vergaderingen. pag 3 Jaarvergadering.. pag 3 Wat doet de Cliëntenraad pag 3 Scholing Cliëntenraad. pag 4 Onderwerpen

Nadere informatie

Transities in vogelvlucht de hervorming van de langdurige zorg. ZorgImpuls maart 2015 versie gemeente Rotterdam

Transities in vogelvlucht de hervorming van de langdurige zorg. ZorgImpuls maart 2015 versie gemeente Rotterdam Transities in vogelvlucht de hervorming van de langdurige zorg ZorgImpuls maart 2015 versie gemeente Rotterdam Inleiding Vanaf 1 januari 2015 is er veel veranderd in de zorg en ondersteuning. Het Rijk

Nadere informatie

Veranderingen in de zorg Diny de Bresser Bestuurder Pieter van Foreest

Veranderingen in de zorg Diny de Bresser Bestuurder Pieter van Foreest Veranderingen in de zorg Diny de Bresser Bestuurder Pieter van Foreest 30 maart 2017 Andere tijden..wat is oud.? Nieuwe generatie ouderen (actieve 65+) Eigen regie/eigen keuzes Consument: zelf betalen,

Nadere informatie

Zorg Groep Beek en de huisarts, samen goed in ketenzorg

Zorg Groep Beek en de huisarts, samen goed in ketenzorg Zorg Groep Beek en de huisarts, samen goed in ketenzorg Inleiding Zorg Groep Beek (ZGB) is al vele jaren een heel goed alternatief voor cliënt gerichte thuiszorg en wijkverpleging in de Westelijke Mijnstreek.

Nadere informatie

Doelgroepenbeleid Zorgvilla Huize Dahme

Doelgroepenbeleid Zorgvilla Huize Dahme Doelgroepenbeleid Zorgvilla Huize Dahme Levensgericht zorgaanbod Een zorgaanbod ontwikkelen dat goed aansluit bij de zorg van onze Gasten. Dat is het doel van ons doelgroepenbeleid. Het verhoogt de kwaliteit

Nadere informatie

Actiz Marktdag GRZ ELV GZSP Regionale Coördinatie - 28 juni Welkom bij. Bart Dingemans, directeur

Actiz Marktdag GRZ ELV GZSP Regionale Coördinatie - 28 juni Welkom bij. Bart Dingemans, directeur Actiz Marktdag GRZ ELV GZSP Regionale Coördinatie - 28 juni 2019 Welkom bij Bart Dingemans, directeur Kortdurende herstelzorg eerste lijn Doel: veilige terugkeer naar huis Berenschot heeft begin 2013 berekend

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 Hospice Amandi

Jaarverslag 2015 Hospice Amandi Jaarverslag 2015 Hospice Amandi 1 Voorwoord van de voorzitter Voor u ligt het jaarverslag van het Hospice Amandi. Realisatie van het Hospice is weer een stap dichterbij gekomen. Er zijn een paar belangrijke

Nadere informatie

Jaarplan 2016. Netwerk Palliatieve Zorg Regio Zuidoost Brabant. Netwerk Palliatieve Zorg Zuidoost Brabant

Jaarplan 2016. Netwerk Palliatieve Zorg Regio Zuidoost Brabant. Netwerk Palliatieve Zorg Zuidoost Brabant Jaarplan Netwerk Palliatieve Zorg Regio Zuidoost Brabant Netwerk Palliatieve Zorg Zuidoost Brabant Inleiding Het Netwerk Palliatieve Zorg Zuidoost Brabant is een samenwerkingsverband van zorgorganisaties

Nadere informatie

Samenwerking en betaalbaarheid palliatieve zorg op maat

Samenwerking en betaalbaarheid palliatieve zorg op maat Uit een analyse van de NZa blijkt de regelgeving voor palliatieve zorg voor zorgaanbieders niet altijd helder te zijn. Hieronder geven we een toelichting op veel gestelde vragen. 1 Inzet specialistisch

Nadere informatie

Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd.

Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. JAARVERSLAG 2015 INHOUDSOPGAVE Inhoud Inleiding 1 Doelstelling 2 Organisatie 3 Van het bestuur Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Van de coördinatoren 6 VPTZ thuis Zeeuwsch-Vlaanderen 9 De Meander 10

Nadere informatie

STICHTING VRIENDEN MEANDER MEDISCH CENTRUM, AMERSFOORT RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING 2012

STICHTING VRIENDEN MEANDER MEDISCH CENTRUM, AMERSFOORT RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING 2012 STICHTING VRIENDEN MEANDER MEDISCH CENTRUM, AMERSFOORT RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING 2012 RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING 2012 INHOUDSOPGAVE 1.1 Informatie over de stichting 1 1.2 Bestuur 2 1.3

Nadere informatie

Stichting Leonardus Hospice Drilscholtenstraat NP Hengelo (O)

Stichting Leonardus Hospice Drilscholtenstraat NP Hengelo (O) Drilscholtenstraat 32 7556 NP Hengelo (O) JAARREKENING 2015 Inhoudsopgave: 1. Verslag Raad van Bestuur... 3 1.1 Doelstelling... 3 1.2 Bestuur, Directie en vaststelling jaarrekening... 3 1.3 Financieel

Nadere informatie

Stichting HEST: Jaarverslag 2018 en plannen voor 2019

Stichting HEST: Jaarverslag 2018 en plannen voor 2019 Stichting HEST: Jaarverslag 2018 en plannen voor 2019 Onze missie: HEST ondersteunt op vrijwillige basis de mantelzorger tijdens de nachtelijke uren bij de verzorging van terminaal zieke mensen die thuis

Nadere informatie

Vrijwilligersondersteuning in het verzorgings- en verpleeghuis in de laatste levensfase 1

Vrijwilligersondersteuning in het verzorgings- en verpleeghuis in de laatste levensfase 1 Vrijwilligersondersteuning in het verzorgings- en verpleeghuis in de laatste levensfase 1 Beschrijving werkwijze 1 Gebaseerd op de eindevaluatie Vrijwilligersondersteuning in het verzorgings- en verpleeghuis

Nadere informatie

LIEFDEVOL. omarmen professioneel warm huiselijk

LIEFDEVOL. omarmen professioneel warm huiselijk LIEFDEVOL omarmen professioneel warm huiselijk Jaarverslag 2014 Het Hospice is een rode loper naar de hemel. Een bewoner jaarverslag 2014 Hospice het Vliethuys 3 Voorwoord van de voorzitter 2014 was

Nadere informatie

Ik heb een persoonsgebonden budget (pgb)

Ik heb een persoonsgebonden budget (pgb) Ik heb een persoonsgebonden budget (pgb) Wat verandert er voor mij in 2015? Deze folder gaat over de veranderingen in de zorg in 2015. En wat dat betekent voor mensen die een persoonsgebonden budget (pgb)

Nadere informatie

Geen. (Potentiële) belangenverstrengeling Voor bijeenkomst mogelijk relevante relaties met bedrijven

Geen. (Potentiële) belangenverstrengeling Voor bijeenkomst mogelijk relevante relaties met bedrijven Disclosure belangenverstrengeling voor de sprekers van de AZO scholingsavond (Potentiële) belangenverstrengeling Voor bijeenkomst mogelijk relevante relaties met bedrijven Sponsoring of onderzoeksgeld

Nadere informatie

De transities in vogelvlucht en hoe de toegang tot zorg georganiseerd is. ZorgImpuls maart 2015

De transities in vogelvlucht en hoe de toegang tot zorg georganiseerd is. ZorgImpuls maart 2015 De transities in vogelvlucht en hoe de toegang tot zorg georganiseerd is ZorgImpuls maart 2015 Inleiding Vanaf 1 januari 2015 is er veel veranderd in de zorg en ondersteuning. Het Rijk heeft veel taken

Nadere informatie

Project Versterking van Palliatieve Zorg in Suriname

Project Versterking van Palliatieve Zorg in Suriname Project Versterking van Palliatieve Zorg in Suriname Ernstig zieke mensen voor wie geen genezing meer mogelijk is, willen de laatste fase van hun leven graag thuis doorbrengen in hun eigen vertrouwde omgeving.

Nadere informatie

Jaarbericht 2012 Netwerk Palliatieve Zorg Zuidwest Friesland

Jaarbericht 2012 Netwerk Palliatieve Zorg Zuidwest Friesland Jaarbericht 2012 Netwerk Palliatieve Zorg Zuidwest Friesland Samenstelling- 31-12 2012 Hr. J. Arts, vertegenwoordiger vanuit Zorgbelang Fryslân Hr. W. Bogtstra, voorzitter van het palliatief netwerk Hr.

Nadere informatie

Netwerk Palliatieve Zorg Stadsgewest Breda

Netwerk Palliatieve Zorg Stadsgewest Breda Jaarprogramma Palliatieve Zorg 2013 [2] Netwerk Palliatieve Zorg Stadsgewest Breda Inleiding Het Netwerk Palliatieve Zorg Stadsgewest Breda is een regionale samenwerking van 4 subregionale netwerken met

Nadere informatie

Het jaar 2017 beschreven

Het jaar 2017 beschreven Het jaar 2017 beschreven Ook dit jaar willen u graag informeren over de gebeurtenissen in 2017 en de financiële positie van Nieuw Woelwijck. Allereerst willen wij u meenemen in de ontwikkelingen in 2017.

Nadere informatie

Casusbeschrijving WelThuis-Goudenhart

Casusbeschrijving WelThuis-Goudenhart Casusbeschrijving WelThuis-Goudenhart Bekostiging Specialist ouderengeneeskunde buiten het verpleeghuis Colofon: G. Speksnijder, directeur Goudenhart November 2016 Visie WelThuis-Goudenhart Goudenhart

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 Netwerk Palliatieve Zorg Noord-Kennemerland

Jaarverslag 2012 Netwerk Palliatieve Zorg Noord-Kennemerland Jaarverslag 2012 Netwerk Palliatieve Zorg Noord-Kennemerland Netwerk Palliatieve Zorg Noord-Kennemerland W.M. Dudokweg 69 1703 DC Heerhugowaard www.netwerkpalliatievezorg.nl/noordkennemerland e-mail: p.appeldoorn@zonh.nl

Nadere informatie

Jaarverslag Colofon Stichting Hospice Delft Vorrinkplein DZ Delft

Jaarverslag Colofon Stichting Hospice Delft Vorrinkplein DZ Delft Jaarverslag 2014 Colofon Stichting Hospice Delft Vorrinkplein 602 2624 DZ Delft 015-2573121 info@hospicedelft.nl www.hospicedelft.nl 2 Voorwoord In maart 2014 vierde het hospice Delft haar 10 jarig bestaan.

Nadere informatie

Financiele gegevens 2014. Stichting Hospice Hoeksche Waard

Financiele gegevens 2014. Stichting Hospice Hoeksche Waard Financiele gegevens 2014 Stichting Hospice Hoeksche Waard BALANS PER 31 DECEMBER 2014 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa 488.106 Vlottende activa Vorderingen en overlopende activa 104.201 Liquide

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag Stichting Hospice Lansingerland. Hospice Lansingerland Burgemeester Van Oostenweg 10 te Bergschenhoek

Financieel Jaarverslag Stichting Hospice Lansingerland. Hospice Lansingerland Burgemeester Van Oostenweg 10 te Bergschenhoek Financieel Jaarverslag 2016 Stichting Hospice Lansingerland Hospice Lansingerland Burgemeester Van Oostenweg 10 te Bergschenhoek Balans per 31-12-2016 Stichting Hospice Lansingerland 31-12-2016 31-12-2015

Nadere informatie