Kunnen, willen en durven te doen. Een oplossing voor de ontwikkeling van je (gemeentelijke) organisatie, je team of jijzelf!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kunnen, willen en durven te doen. Een oplossing voor de ontwikkeling van je (gemeentelijke) organisatie, je team of jijzelf!"

Transcriptie

1 Kunnen, willen en durven te doen Een oplossing voor de ontwikkeling van je (gemeentelijke) organisatie, je team of jijzelf!

2 Wat gebeurt er binnen gemeenten? Werken bij een gemeente is dynamischer en veelzijdiger dan ooit. Niet alleen hebben gemeenten de afgelopen jaren meer taken gekregen, ook worden bestaande taken anders vormgegeven. En als logisch gevolg daarvan is de gemeente zich anders gaan verhouden tot haar inwoners. Inwoners krijgen steeds meer ruimte om zelf invulling te geven aan de ondersteuning die zij van hun gemeente nodig hebben. De gemeente past haar dienstverlening daarop aan. Of het nu gaat om de wijze waarop een beleidsplan tot stand komt, het bieden van praktische hulp en ondersteuning, het verlenen van een vergunning of het maken van een paspoort. Dat vraagt van een organisatie en haar ambtenaren dat er op een andere manier gewerkt moet worden. Loslaten in vertrouwen en tegelijk een vangnet zijn voor wie dat nodig heeft. Meer experimenten en pionieren en tegelijk handhaven waar nodig. Meer in gesprek en in samenwerking met de inwoners en tegelijk verantwoordelijkheid nemen voor beleidskeuzes. En ook meer kijken naar mogelijke aanpassingen in de interne processen en huidige werkwijzen en tegelijk sturen op houding en gedrag van iedereen die werkt in die processen. Het VNG rapport Gemeenten op weg naar 2020 stelde enige jaren geleden dat de traditionele overheidsorganisatie daarvoor niet goed ingericht was. Het duurzaam leveren van toegevoegde waarde vraagt dus een fundamentele verandering van houding en werkwijze. Wij zien inmiddels gemeenten daar goede stappen in zetten. Onze oplossingen bieden een verdere voorwaartse beweging. Waar staan we voor? Wij staan voor professionalisering. Professionalisering van jouw organisatie, jouw team en jouw mensen. We kijken met een brede blik naar je vraagstuk. Dikwijls werken we op meerdere niveaus tegelijk of zit er een zekere volgtijdelijkheid in. Een team integraal laten werken vraagt dat we op organisatieniveau willen weten en begrijpen hoe dat vorm krijgt in de structuur, overlegvormen en wat dit bijvoorbeeld voor de burger oplevert. Vervolgens kijken we wat er aan persoonlijk inzicht aanwezig is om daarna op teamniveau aan het werk te gaan.

3 Wat typeert ons? Het vraagstuk in het werk is leidend; we werken vanuit een behoefte of noodzaak en beogen effect; Wij zijn praktisch en realistisch; we kijken wat er nodig is en hoe dat toepasbaar is in de praktijk; We verzorgen actieve bijeenkomsten en programma s; aanschuiven en luisteren is bij ons niet mogelijk; We dagen uit met activerende werkvormen; we houden van actie en verrassing; We hebben aandacht voor de persoon; wie je bent en wat jouw patronen zijn in relatie tot het vraagstuk; We leveren hoge kwaliteit, zonder enorme overheadkosten, tegen een scherp tarief. Waar kan je ons voor vragen? Vragen die een startpunt kunnen zijn om met ons in gesprek te gaan: Hoe kan ik de ambtelijke organisatie en de politieke organisatie stevig en effectief met elkaar laten werken, ten dienste van de inwoner? We lossen zaken vaak langs de geijkte weg op. Hoe kan ik medewerkers helpen om vanuit andere perspectieven vraagstukken op te pakken? Ik wil dat mijn mensen zich meer verantwoordelijk voelen voor de teamopdracht. Hoe stimuleer ik dat? Onze leidinggevenden wordt gevraagd in toenemende mate veranderen te leiden, medewerkers te laten excelleren en zichzelf te leiden. Kunnen jullie daar een rol in spelen? Mijn team werkt al even samen. Toch kennen ze elkaar niet echt. Hoe kan ik hen ondersteunen om elkaars kwaliteiten meer te benutten en respecteren? Ik merk dat we elkaar onvoldoende echt aanspreken. Hoe kan ik zorgen dat we helder, met oog voor relatie, proces en resultaat, in gesprek zijn?

4 Welke oplossingen bieden wij? De gemene deler van alles wat wij doen is ontwikkeling ; of dat nu over de organisatie als geheel gaat, de teams die er deel van uitmaken, of de medewerkers die er werken. Organisatieontwikkeling staat zelden los van teamontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling. Ontwikkeling van bijvoorbeeld de mensen heeft automatisch effect op het team en daarmee op de organisatie, ongeacht op welk niveau je beweging organiseert. Binnen de drie ontwikkelniveau s zijn er verschillende thema s waarmee wij werken, in verschillende vormen. De organisatie Visieontwikkeling Leiderschapsontwikkeling Creatie & Innovatie De mensen Persoonlijke effectiviteit Het echte gesprek Adviseren aan het bestuur Goed opdrachtgeverschap en opdrachtnemerschap De teams Teameffectiviteit Samenwerken en integraal werken

5 De mensen Persoonlijke effectiviteit Je kent jezelf al aardig. Maar het doorgronden van jouw patronen, voorkeuren, wijze van handelen en communiceren, daar wil je nog wel meer over leren. En je bent ook wel benieuwd naar hoe je sneller kunt inschatten wie je voor je hebt en hoe je je daarop kunt afstemmen. Want hoe gedraag je je eigenlijk op een goede en op een slechte dag? En hoe werkt dat bij je collega s? Ons motto van werken aan je persoonlijke effectiviteit is: ken je jezelf, herken de ander en stem af. Leer waar jouw grote kracht ligt. Herken waar de kracht van anderen liggen. En zie waar de kracht van je organisatie ligt. Hoe we dat aanpakken? Bijvoorbeeld door een training te organiseren, intervisie te begeleiden of je te coachen bij een specifiek vraagstuk. Het echte gesprek Binnen veel organisaties vindt men het lastig elkaar aan te spreken op ongewenst gedrag. Als je collega s zich niet aan een afspraak houden bijvoorbeeld. Vind jij dat ook lastig? Wij kunnen je helpen daar verandering in te brengen. Wij geloven namelijk in het echte gesprek. Echt in de zin van: waardevol, overtuigend, helder en zonder wrijving. Een gesprek waarbij je de ander ziet en waardeert zoals de ander is en niet zoals jij bent. Een gesprek met wederzijds commitment. Waarbij de gemaakte afspraken dus niet vrijblijvend zijn. Immers, als je je er niet aan had hoeven te houden, had je ze net zo goed niet kunnen maken. Maar hoe doe je dat nou, nietvrijblijvende afspraken maken? Dat begint met leren waar je het meest tegenop ziet als je iemand ergens op wil aanspreken. Vanuit welke waarden en overtuigingen je handelt en communiceert. En hoe je deze in jouw eigen voordeel kan inzetten. Zodat je een echt goed gesprek met elkaar kunt voeren, zonder wrijving. Om je dit te leren kunnen we een training op maat organiseren, een innovatie-expeditie opzetten of je persoonlijk coachen.

6 Adviseren aan het bestuur Ken je dat? Dat je met hart en ziel aan een advies voor je bestuurder hebt gewerkt? Dat je zéker weet dat jouw advies echt de allerbeste optie is? Maar dat bestuurder toch echt een andere keuze maakt? Werken in een politiek-bestuurlijke omgeving stelt bijzondere eisen aan je advies-skills. Er spelen immers zoveel belangen mee. Natuurlijk gaat een bestuurder voor het beste. Het beste resultaat of initiatief. Maar het is maar de vraag of hij of zij dezelfde criteria hanteert als jij. Immers, jouw advies kan inhoudelijk wel de beste optie zijn, maar de bestuurder kan uit politieke overwegingen toch een ander pad kiezen. Vaak kom je er op het eind pas achter dat je bestuurder eigenlijk iets anders van je wou dan jij dacht. Wij kunnen je leren hoe je handig laveert in het hele krachtenveld dat politiek-bestuurlijke context heet. Hoe? Bijvoorbeeld in een training of met behulp van intervisie. Goed opdrachtgeverschap en opdrachtnemerschap Als het fout gaat, gaat het altijd fout bij het begin. Tot die conclusie kwam een onderzoeker die talloze mislukte projecten onderzocht naar de reden van de mislukking. Oftewel, als je project niet het goede oplevert, komt dat omdat je aan het begin van je project geen goede projectopdracht opgesteld hebt, geen goed contract met elkaar afgesloten hebt. Een goede opdracht formuleren vraagt niet alleen wat van de opdrachtnemer (doorgaans de projectleider), maar ook wat van de opdrachtgever (doorgaans de leidinggevende). Soms is er ook nog een bestuurder in het spel. Wil je meer weten over hoe je je opdrachtgeverschap en je opdrachtnemerschap vormgeeft, welke rol je hebt in het speelveld van projectmatig werken en wat verantwoordelijkheid nemen en verantwoording afleggen betekent in deze context? Dat kan, bijvoorbeeld via een training of coaching-on-the-job.

7 De teams Teameffectiviteit Investeren in de effectiviteit van je team gaat over het verhogen en verbeteren van je output, het halen van je doelen, het verminderen van onderling gedoe en het vergroten van de saamhorigheid. Maar het gaat ook over het kennen en herkennen van de patronen in het team. Over groepsdynamica en over de waarde die ieder teamlid toevoegt aan de groep. Over waarom sommigen veel ruimte innemen en anderen minder. Investeren in de effectiviteit is dus een kwestie van investeren in de harde én zachte voorwaarden om je team te laten excelleren. Het verhogen van de effectiviteit van je team kan je bij ons leren, bijvoorbeeld in een werkatelier, intervisiebijeenkomsten of een training. Samenwerken en integraal werken Samenwerken en integraal werken willen we allemaal wel. Maar wat betekent het eigenlijk en hoe kan je daar zelf vorm aan geven? Het begint in elk geval met de authentieke inspiratie van mensen en de bereidheid om in het kader van een doel op een verrassende manier samen te werken. Vanuit het gedachtengoed van High Performance Teams gaan we aan de slag met de drie invalshoeken om een team naar een next level of performance te brengen: werk aan de diepgang van de onderlinge samenwerking, ontwikkel de leiderschapskwaliteiten van de team- of projectleider en zorg dat teamleden het beste uit zichzelf kunnen halen. Hoe we dat doen? Bijvoorbeeld in een creatielab of een innovatie-expeditie. De organisatie Visieontwikkeling Wellicht ken je het verhaal uit Alice in Wonderland waarin zij aan de grijnzende kat de weg vraagt: Zou je me alsjeblieft willen vertellen welke kant ik op moet?. Dat hangt er voor een groot deel vanaf waar je naar toe wilt, zegt de kat. Het zal mij een zorg zijn zegt Alice. Dan maakt het niet uit welke kant je op gaat, antwoordt de kat. (Bron: Alice in Wonderland, Carol Lewis).

8 Organisaties met een duidelijke visie en missie presteren beter dan organisaties die dat niet hebben. Dit aspect is al vaak onderzocht. Een visie is het beeld of de verwachting die een organisatie of team heeft van de toekomst. Een goede visie en missie geven de organisatie richting, het brengt focus aan en bindt medewerkers en klanten. Het zorgt voor inspiratie, enthousiasme en doelgerichtheid. Het gaat bij het formuleren van een visie om het gezamenlijk vaststellen van een toekomstbeeld en de gedroomde positie van de organisatie of het team daarin. Maar ook om het bepalen van de strategie om de visie te realiseren. De manier waarop we met dit thema aan de slag gaan is bijvoorbeeld in een creatielab of een innovatie-expeditie. Leiderschapsontwikkeling Of je nu voor het eerst leiding geeft of al wat langer, onze ervaring is dat je als leider op diverse momenten in je carrière je grenzen ervaart. Is mijn stijl hier wel passend? Waarom lukt het me niet om het beste van mezelf te laten zien, welke patronen zijn effectief en ineffectief? Met welke mindset treed ik anderen tegemoet? We werken met de Insights vragenlijst. Het profiel dat daaruit ontstaat geeft zicht op jouw stijl van leidinggeven, communiceren en interactie. Je doorziet patronen bij jezelf en anderen en kunt daar beter op afstemmen. Het profiel vormt daarmee een startpunt. We dagen je uit om je grenzen op te rekken en een effectiever leider te worden. We gaan met je aan de slag via bijvoorbeeld training, intervisie en coaching-on-the-job. Creatie & innovatie Soms heb je een vraagstuk dat via de gebruikelijke weg niet op te lossen is. Toch moet er iets nieuws of innovatief bedacht worden. Nieuwe wegen bewandelen, andere invalshoeken ontwikkelen, verrassende oplossingen creëren vragen om een andere manier van denken en handelen. We reiken je diverse methoden aan om naar problemen en vraagstukken te kijken. Deze zijn breed toepasbaar en helpen je, samen met anderen, weer een voorwaartse beweging te maken. Je neemt een actueel probleem of vraagstuk mee, zodat we daarmee aan de slag kunnen. Wat het oplevert? Je vraagstuk is van een nieuwe oplossing voorzien en bovendien kan je de diverse methodieken onder je arm meenemen naar je werk; je creatie-repertoire is uitgebreid. De manier waarop we met dit thema aan de slag gaan is bijvoorbeeld via een training, een creatielab of een werkatelier.

9 Hoe gaan we te werk? Voor ons is alleen maar trainen niet vanzelfsprekend. We zoeken graag samen naar de manier waarop we een ontwikkeling en een verbetering kunnen realiseren. Hieronder een overzicht van onze manieren, die we in overleg met jou kunnen combineren. Coaching on the job We coachen letterlijk in het werk. We bereiden samen bijvoorbeeld een bijeenkomst voor en als coach wonen we deze bijeenkomst ook bij om hem daarna te bespreken op de beoogde doelen. Het werk gaat daarmee door, interventies zijn direct en actueel. Met de feedback kun je onmiddellijk aan de slag. Creatielab Soms heb je een idee of visie nodig, een andere manier van werken, een nieuw product of dienst. Je hebt het nog niet. In het lab ga je dit bedenken en creëren, krijg je kennis en methodieken aangereikt, word je uitgedaagd, krijg je nieuwe inzichten en perspectieven en werk je aan je idee of concept. Je bedenkt uitgangspunten, je maakt schetsen en een prototype, zodat je van daaruit naar het werkatelier kan. Werkatelier In het creatielab heb je een prototype of deelproduct gemaakt. In het werkatelier bouw je verder. Het is nog niet af en verdient nog een verdere doorontwikkeling en finetuning. Je hebt al veel, maar er mist nog wat of je loopt vast. Het resultaat van een aantal werkatelier bezoeken is dat je met nieuwe inzichten, aangereikte methodieken, gedeelde ervaring tot een beter product of zelfs een eindproduct komt. Innovatie-expeditie Je hebt soms situaties waarin het werk zich goed leent om nieuwe werkwijzen of diensten uit te proberen. Terwijl je werkt, kun je onderzoeken, iets uitproberen, kun je wellicht fouten maken zonder dat dit schade berokkent. Het maakt het werk weer spannend en verfrissend en het levert nieuwe werkwijzen en ideeën op. Samen geven we vorm aan de expeditie door randvoorwaarden te creëren, opdrachten te formuleren en we reiken kennis en vaardigheden aan om op expeditie te gaan. Stapsgewijs doorlopen we de expeditie, wij aan de zijlijn, jij in het veld.

10 Intervisie In een klein groepje van maximaal 6 personen bespreek je op gestructureerde wijze een werkgerelateerd probleem. Je krijgt er beter zicht op en gaat met een nieuwe oplossing of aanpak naar huis. We bieden dit minimaal 3 keer aan gedurende een programma. Zo ontstaat een constructie leer- en werkcultuur. (Digitale) Training Een training is bedoeld om specifieke vaardigheden te oefenen en daar waar nodig kennis op te doen. In een veilige omgeving werken we aan het verhogen van je bekwaamheid en je vertrouwen daarin. We reiken theorieën of modellen aan om je gedragsrepertoire te verrijken. En we zorgen voor actieve en verrassende werkvormen. We maken waar nodig gebruik van een Insights Discovery Profiel. Ook organiseren we webinars, ter voorbereiding op een fysieke bijeenkomst.

11 Meer over ons Mijn naam is Ilva van Elk. Ik ben een betrokken, veelzijdige en ambitieuze professional, met oog voor mens en resultaat. Ik werk en leef vanuit het motto: Ambitie is durven doen waar je goed in bent. Durf te stoppen met energie steken in datgene waar je eigenlijk niet goed in bent. En durf te excelleren in datgene wat jou uniek maakt. Waar ik goed in ben, is problemen oplossen. Ik geef richting Ik creëer draagvlak Ik organiseer beweging Ik zorg dat het af komt Gedurende mijn hele loopbaan werk ik al bij de overheid of voor de overheid. Ik heb veel ervaring met strategische vraagstukken in een complexe, dynamische omgeving met wisselende actoren en heb een goed oog voor mogelijkheden ter verbetering en verandering. Door mijn jarenlange ervaring in het brede overheidsdomein heb ik een stevige inhoudelijke basis en een goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen ontwikkeld. Ik stimuleer mensen het beste uit zichzelf te halen. Ik spreek aan op resultaat, coach op persoonlijke ontwikkeling en stuur bij indien nodig. En ik help de juiste keuzes te maken. Ik hou hierbij rekening met inhoudelijke, financiële, relationele en politiek/bestuurlijke belangen, zonder het doel uit het oog te verliezen. Ik ben opgeleid als politicoloog, professioneel innovatietrainer en creatief denktrainer. Opdrachten die ik uitvoer: Ontwikkeltraject persoonlijk leiderschap en projectleiderschap plus coaching (De Lindenberg), Helpen knopen doorhakken bij ontwerp nieuwe opleiding Social Work (Hogeschool van Amsterdam), Diverse workshops over persoonlijke ontwikkeling, advisering en beïnvloeding in het bestuurlijk domein (Vereniging P&O netwerk Ede-Arnhem-Nijmegen), Organisatie-, team-, en individueel ontwikkelprogamma (Gemeente Lingewaard).

12 Ik ben Afra Schipper. Je kunt me aantreffen in de rol van interim-(hrd) manager, adviseur en trainer/ procesbegeleider van leiderschaps- en persoonlijke effectiviteitstrajecten. Ik heb 20 jaar ervaring in het vak van leren, waarvan 9 jaar in de rol van leidinggevende in het bedrijfsleven. Mijn favoriete thema s zijn leiderschap, talentmanagement en persoonlijke effectiviteit. Mensen omschrijven mij als energiek, veelzijdig, en scherp op doel en bedoeling. Ik ga vliegen als ik samen met anderen mag bouwen aan vernieuwing, daar mijn creativiteit kan inbrengen en mensen en ideeën aan elkaar kan verbinden. Het gaat me goed af om een omgeving te creëren waar geleerd kan en mag worden, waar naast hard werken ook plezier een factor is. Je zult me niet betrappen op poespas, wel op ambitie zowel naar mezelf als anderen toe. Onder aan de streep wil ik dat het voor jou en de organisatie werkt. Ik ben opgeleid in procesbegeleiding, ben geaccrediteerd Insights Practitioner, heb trainingen gevolgd op het vlak van Appreciative Inquiry, Transactionele Analyse, en Progressiegericht coachen. Momenteel schrijf ik een boek over de verschilmakers in verandergesprekken. Opdrachten die ik uitvoer: Leiderschapsprogramma (Belastingdienst), Trainingen persoonlijke effectiviteit, invloed & macht, professionele communicatie (ASML), Coaching (PWC), Grow Your Mind programma (Achmea) Organisatie-, team-, en individueel ontwikkelprogramma (Gemeente Lingewaard).

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals Rendement van talent Porties VAN GOED NAAR Ludens Talentontwikkeling is een jong trainingsbureau met veel ervaring. Wij zijn gespecialiseerd in

Nadere informatie

J L. Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills. Vaardigheden Gedragsindicatoren. 21st Century Skill - -

J L. Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills. Vaardigheden Gedragsindicatoren. 21st Century Skill - - Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills 21st Century Skill Jouw talent Vaardigheden Gedragsindicatoren J L Ik weet wat ik wil Ik weet wat ik kan Ik ga na waarom iets mij interesseert

Nadere informatie

FemaleTOPTalent. Werken vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Van stress naar helderheid.

FemaleTOPTalent. Werken vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Van stress naar helderheid. FemaleTOPTalent Werken vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Het FemaleTopTalent programma voor de vrouwelijke professional: Met een HBO- of academische opleiding;

Nadere informatie

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Training Leiderschap Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Als leidinggevende komt er veel op je af. Je moet doelen halen, maar je wilt ook je medewerkers motiveren. Hoe houd je dat in balans?

Nadere informatie

De workshop Persoonlijk leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Persoonlijk leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Persoonlijk leiderschap Persoonlijk leiderschap, je leven leiden vanuit je kracht Hoe geef je leiding aan jezelf? En wat is daar eigenlijk het belang van? Het is heel verstandig om eens in de

Nadere informatie

Vitaliteit & Presteren. Maximale Teamkracht. Word met je team energieker, creatiever en productiever

Vitaliteit & Presteren. Maximale Teamkracht. Word met je team energieker, creatiever en productiever Vitaliteit & Presteren Maximale Teamkracht Word met je team energieker, creatiever en productiever Maximale Teamkracht Word met je team energieker, creatiever en productiever Daar droom je toch van. Teamleden

Nadere informatie

Training Resultaatgericht Coachen

Training Resultaatgericht Coachen Training Resultaatgericht Coachen met aandacht voor zingeving Herken je dit? Je bent verantwoordelijk voor de gang van zaken op je werk. Je hebt alle verantwoordelijkheid, maar niet de bijbehorende bevoegdheden.

Nadere informatie

Brave decisions. Kiezen vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Van stress naar helderheid.

Brave decisions. Kiezen vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Van stress naar helderheid. Brave decisions Kiezen vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Het FemaleTopTalent programma Brave decisions voor de vrouwelijke professional: met een HBO- of academische

Nadere informatie

Leermodule 8: Terugblik op zelfleiderschap

Leermodule 8: Terugblik op zelfleiderschap Leermodule 8: Terugblik op zelfleiderschap Zelfleiderschap is dat je jezelf aanstuurt. Je doet wat jij belangrijk, waardevol, leuk of interessant vindt. Je kiest je eigen weg en je zorgt goed voor jezelf.

Nadere informatie

Verbindend Leiderschap. Info driedaagse training inside

Verbindend Leiderschap. Info driedaagse training inside Verbindend Leiderschap Info driedaagse training inside AAN HET WERKBOEK! Sommige situaties doen je wankelen. Je schrikt van de reactie van jezelf of de ander. Soms op je werk, soms privé. Hoe kan dat?

Nadere informatie

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN COMMUNICEREN VANUIT JE KERN Wil je duurzaam doelen bereiken? Zorg dan voor verbonden medewerkers! Afgestemde medewerkers zijn een belangrijke aanjager voor het realiseren van samenwerking en innovatie

Nadere informatie

Opleidingsprogramma Adviseur Bedrijfsvoering

Opleidingsprogramma Adviseur Bedrijfsvoering Kennis van de Overheid Opleidingsprogramma Adviseur Bedrijfsvoering Professionele ontwikkeling voor financieel adviseurs Professionele ontwikkeling naar Adviseur Bedrijfsvoering Door bezuinigingen, decentralisaties

Nadere informatie

REMIND. Bij u op SCHOOL?

REMIND. Bij u op SCHOOL? REMIND Bij u op SCHOOL? Inhoudsopgave Slim jezelf zijn voor professionals 3 Slim jezelf zijn 3 Programma over persoonlijke ontwikkeling 3 Kostenoverzicht 4 Over Remind 5 Wij willen 5 Trainersopleiding

Nadere informatie

Opleidingsprogramma Trainees

Opleidingsprogramma Trainees Kennis van de Overheid Opleidingsprogramma Trainees Instroom en doorstroom van Jong Talent Opleidingsprogramma Trainees In de visie van JS Consultancy zorgt een overheidsorganisatie voor een succesvolle

Nadere informatie

Leiderschap trainingen. Persoonlijke Effectiviteit trainingen. Coachend Leidinggeven. Leiderschap van Nu. Leiderschap van Nu - Advanced

Leiderschap trainingen. Persoonlijke Effectiviteit trainingen. Coachend Leidinggeven. Leiderschap van Nu. Leiderschap van Nu - Advanced Leiderschap trainingen Coachend Leidinggeven Leiderschap van Nu Leiderschap van Nu - Advanced Persoonlijke Effectiviteit trainingen Optimaal Omgaan met Tijd en Werkdruk Vergroot je Assertiviteit en Zelfvertrouwen

Nadere informatie

Professionele en persoonlijke groei?

Professionele en persoonlijke groei? + Professionele en persoonlijke groei? Samen naar meer resultaat, meer gemak en meer plezier! Han Oei Oei voor Groei - www.oeivoorgroei.nl info@oeivoorgroei.nl 0633794681 + Meer resultaat, meer gemak en

Nadere informatie

Leiderschapsontwikkeling: inspiratie en resultaat

Leiderschapsontwikkeling: inspiratie en resultaat OPEN YOUR EYES Leiderschapsontwikkeling: inspiratie en resultaat Leiderschap ontwikkeling vanuit de kern Leiderschap is van grote invloed op de resultaten van de organisatie. Hoe kunnen we onze ambities

Nadere informatie

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Coachend leidinggeven Coachend leidinggeven, motiveren en inspireren Wil jij het optimale uit jouw medewerkers halen, dan moet je ze motiveren en inspireren. Naast hun leidinggevende ben je ook

Nadere informatie

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen COMMUNICATIE training effectief communiceren met iedereen Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij

Nadere informatie

AICOM CONSULTANCY MANAGEMENT COACHING

AICOM CONSULTANCY MANAGEMENT COACHING AICOM CONSULTANCY MANAGEMENT COACHING AICOM is een all round adviesbureau. Onze dienstverlening richt zich op het bereiken van maatschappelijke doelen. Wij zijn actief in het verbeteren van de zorg en

Nadere informatie

AICOM CONSULTANCY MANAGEMENT COACHING

AICOM CONSULTANCY MANAGEMENT COACHING AICOM CONSULTANCY MANAGEMENT COACHING AICOM laat mensen en organisaties groeien! AICOM is een all round adviesbureau, actief in de zorg en maatschappelijke dienstverlening. Wij werken vanuit het perspectief

Nadere informatie

TALENTPUNT. Een Development Program speciaal voor HR professionals

TALENTPUNT. Een Development Program speciaal voor HR professionals FOCUS ON THE FUTURE Je bent een HR professional met veel ambitie en je wilt succesvol(ler) zijn. Je bent gericht op de nieuwste HR ontwikkelingen en nieuwsgierig naar hoe andere HR professionals zaken

Nadere informatie

Let s Ynnovate! Let s Ynnovate! LET S YNNOVATE! OVER FLEUR & ESTHER FLEUR PULLEN & ESTHER VAN DER STORM

Let s Ynnovate! Let s Ynnovate! LET S YNNOVATE! OVER FLEUR & ESTHER FLEUR PULLEN & ESTHER VAN DER STORM LET S YNNOVATE! Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg, riep Einstein al een dikke eeuw geleden. Wil je innoveren, dan zul je uit je routine moeten stappen. Maar hoe kun je succesvol

Nadere informatie

Dit zijn de nieuwe trainingen en workshops van Mankind Mens & Organisatie in 2016:

Dit zijn de nieuwe trainingen en workshops van Mankind Mens & Organisatie in 2016: Mankind Mens & Organisatie gelooft in de kracht van dromen en drijfveren in relatie tot ondernemerschap en leiderschap. Dromen en drijfveren vormen de grond waarop ambitie kan groeien. Passie zorgt vervolgens

Nadere informatie

De workshop Situationeel leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Situationeel leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Situationeel leidinggeven Situationeel leidinggeven, krachtig in iedere situatie Als leidinggevende probeer jij het beste uit je medewerkers te halen. Daar profiteert de organisatie van, maar

Nadere informatie

Opleidingsprogramma DoenDenken

Opleidingsprogramma DoenDenken 15-10-2015 Opleidingsprogramma DoenDenken Inleiding Het opleidingsprogramma DoenDenken is gericht op medewerkers die leren en innoveren in hun organisatie belangrijk vinden en zich daar zelf actief voor

Nadere informatie

LEIDERSCHAP IN DE CORPORATE JUNGLE. Bagage voor een succesvolle reis naar je eigen doel. Een training met wortels in de praktijk.

LEIDERSCHAP IN DE CORPORATE JUNGLE. Bagage voor een succesvolle reis naar je eigen doel. Een training met wortels in de praktijk. LEIDERSCHAP IN DE CORPORATE JUNGLE Bagage voor een succesvolle reis naar je eigen doel. Een training met wortels in de praktijk. PROFESSIONALISEREN DOOR ALLE BENODIGDE SOFTSKILLS VAN DE MANAGER TE TRAINEN

Nadere informatie

Lijdende teams of Leidende teams? Of: bezieling versus burnout

Lijdende teams of Leidende teams? Of: bezieling versus burnout Lijdende teams of Leidende teams? Of: bezieling versus burnout Waaraan herken je een Leidend Team? Effectieve teams zorgen ervoor dat mensen het naar hun zin hebben in de organisatie. Dat mensen met plezier

Nadere informatie

Werkvorm: Bouw je krachtveld

Werkvorm: Bouw je krachtveld Werkvorm: Bouw je krachtveld Het krachtenveld om je co-creatie project heen kan worden ingedeeld in verschillende lagen. Dit document bevat tips en denkvragen om je bewust te maken van het krachtenveld

Nadere informatie

De workshop Elevator pitch wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Elevator pitch wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Elevator pitch Elevator pitch, laat van je horen Hoe vertel jij krachtig over jezelf in zestig seconden? Sta jij te haperen op een netwerkborrel? Spring je van de hak op de tak tijdens een zakenlunch?

Nadere informatie

Hoe je het maximale uit jouw team haalt. Zes ingrediënten voor een High Performance Team

Hoe je het maximale uit jouw team haalt. Zes ingrediënten voor een High Performance Team Hoe je het maximale uit jouw team haalt Zes ingrediënten voor een High Performance Team Hoe je het maximale uit jouw team haalt Zes ingrediënten voor een High Performance Team Jouw team loopt best goed,

Nadere informatie

Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen

Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen Training Coachvaardigheden Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen Veel professionals doen tijdens hun carrière een beroep op een coach. Soms omdat ze vastgelopen zijn en niet weten welke

Nadere informatie

Nieuws voor overheidsmedewerkers

Nieuws voor overheidsmedewerkers Van Oort & Ros Partners bij Ontwikkeling Kerkedijk 11, 1862 BD Bergen www.vanoort-ros.nl 072-5814749 Nieuws voor overheidsmedewerkers Jaartraject Verbindend werken en eigen invloed versterken 2 Kennismaking

Nadere informatie

Castellum, Gebouw C, Synthesium Loire AK Den Haag

Castellum, Gebouw C, Synthesium Loire AK Den Haag Castellum, Gebouw C, Synthesium Loire 150 2491 AK Den Haag www.kunskapsskolan.nl info@kunskapsskolan.nl 1 1. Jouw gepersonaliseerde leren staat centraal! Je bent betrokken bij de ontwikkeling en invoering

Nadere informatie

Werk, moederschap en jij in balans

Werk, moederschap en jij in balans Werk, moederschap en jij in balans Ben jij een ambitieuze professional en moeder en herken je dat je l het goed wilt doen: in je carrière, de opvoeding van je kind(eren), als partner en voor je vrienden;

Nadere informatie

Op weg naar een integraal kindcentrum. Janny Reitsma

Op weg naar een integraal kindcentrum. Janny Reitsma Op weg naar een integraal kindcentrum Janny Reitsma Programma: Verkenning van het integraal kindcentrum Leiderschap: mensen in beweging zetten Leiderschap: planmatig organiseren Leren als strategie voor

Nadere informatie

OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG. Een opleiding om hoger op te komen

OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG. Een opleiding om hoger op te komen OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG 2012 Een opleiding om hoger op te komen 1 OPLEIDING 2012 Ervaring: De training heeft me sterker gemaakt in mijn rol als leidinggevende. Ik heb mijn beleid en doelen

Nadere informatie

Opleidingsprogramma Trainees

Opleidingsprogramma Trainees Kennis van de Overheid Opleidingsprogramma Trainees Instroom en doorstroom van Jong Talent Opleidingsprogramma Trainees In de visie van JS Consultancy zorgt een overheidsorganisatie voor een succesvolle

Nadere informatie

Thermometer leerkrachthandelen

Thermometer leerkrachthandelen Thermometer leerkrachthandelen Leerlijnen en ontwikkelingslijn voor leerkrachten van WSKO 1 Inleiding Leerkracht zijn is een dynamisch en complex vak. Mensen die leerkracht zijn en binnen onze organisatie

Nadere informatie

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie!

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie! Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden Jouw talent, onze ambitie! Je vindt het belangrijk om te blijven investeren in je eigen ontwikkeling. Zeker als je nieuwe vaardigheden

Nadere informatie

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F werkboek T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F Werkboek: Je unieke aanbod maken W W W. M A R L O E S H A L M A N S. C O M Je unieke aanbod of "signature service" maken, dat aanbod waar

Nadere informatie

Training Creatief denken

Training Creatief denken Training Creatief denken Creatief denken: een oplossing voor elk probleem Creatief denken is vandaag de dag een must. De markt verandert razendsnel en als je niet innovatief bent, loop je achter de feiten

Nadere informatie

Art of Hosting. organisatie en aan het grotere geheel.

Art of Hosting. organisatie en aan het grotere geheel. Art of Hosting Hoe bouw je in deze tijden van verandering een omgeving waarin je met elkaar in vertrouwen werkt aan een zinvolle en gezamenlijke toekomst? Hoe creëer je een veilige omgeving, waarin ruimte

Nadere informatie

Workshop en coaching Plezier in je (levens)loopbaan

Workshop en coaching Plezier in je (levens)loopbaan Workshop en coaching Plezier in je (levens)loopbaan Persoonlijk leiderschap in je loopbaan voor Young Career Professionals Persoonlijk leiderschap in je loopbaan voor Mid Career Professionals Persoonlijk

Nadere informatie

Personal ARROW. Van: Next Arrow Coachdiensten. De positieve benadering richting gewenst resultaat!!

Personal ARROW. Van: Next Arrow Coachdiensten. De positieve benadering richting gewenst resultaat!! Personal ARROW Van: Next Arrow Coachdiensten De positieve benadering richting gewenst resultaat!! De Personal Arrow van Next Arrow Next Arrow staat voor coachende begeleiding bij je volgende actie richting

Nadere informatie

Castellum, Gebouw C, Synthesium Loire AK Den Haag

Castellum, Gebouw C, Synthesium Loire AK Den Haag Castellum, Gebouw C, Synthesium Loire 150 2491 AK Den Haag www.kunskapsskolan.nl info@kunskapsskolan.nl 1 1. Het gepersonaliseerd leren van jouw docenten(teams) staat centraal Je bent als leidinggevende

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Collega s die precies doen wat jij

Nadere informatie

Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg

Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg Voor wie? Waarom? Wat? Hoe? Voor Omdat leiding Ervaringsgerichte Door middel van leidinggevenden, geven, adviseren en coaching en werkvormen waarbij het adviseurs

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Zelfdiagnostische vragenlijst verandercompetenties

Zelfdiagnostische vragenlijst verandercompetenties Zelfdiagnostische vragenlijst verandercompetenties Het gaat om de volgende zeven verandercompetenties. De competenties worden eerst toegelicht en vervolgens in een vragenlijst verwerkt. Veranderkundige

Nadere informatie

vaardigheden - 21st century skills

vaardigheden - 21st century skills vaardigheden - 21st century skills 21st century skills waarom? De Hoeksteen bereidt leerlingen voor op betekenisvolle deelname aan de wereld van vandaag en de toekomst. Deze wereld vraagt kinderen met

Nadere informatie

Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap

Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap 2014 Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap Je bent hoger opgeleid, zit aan het begin van je carrière en hebt de ambitie

Nadere informatie

Trainingen. Leiderschapstraining Inspirerend leiderschap Gedragsinzichtgevende training Reflect Intervisie

Trainingen. Leiderschapstraining Inspirerend leiderschap Gedragsinzichtgevende training Reflect Intervisie Trainingen Wij bieden diverse trainingsmogelijkheden op organisatieniveau, directieniveau (M-T s), hoger en middenkader en op teamniveau. Alle trainingen worden zowel op basis van open inschrijving als

Nadere informatie

Visie. Volharding. De diepte in De bestaande situatie ontregelen gebeurt niet door een oppervlakkige HAAL MEER RESULTAAT UIT JEZELF EN ANDEREN

Visie. Volharding. De diepte in De bestaande situatie ontregelen gebeurt niet door een oppervlakkige HAAL MEER RESULTAAT UIT JEZELF EN ANDEREN HAAL MEER RESULTAAT UIT JEZELF EN ANDEREN The privilege of a lifetime is to become who you truly are. - Carl Jung Visie Als authentiek leider ben je een kapitein aan het roer van een schip. Handen aan

Nadere informatie

1. Wat en waarom? We staan met z n allen voor steeds grotere uitdagingen. Dat vraagt méér skills dan alleen het gebruiken van je hoofd.

1. Wat en waarom? We staan met z n allen voor steeds grotere uitdagingen. Dat vraagt méér skills dan alleen het gebruiken van je hoofd. Embodied Learning In deze leergang train je de intelligentie van het lichaam. Op die manier versterk je je persoonlijk leiderschap. Je onderzoekt de rol van lichaamsbewustzijn, heelheid en gelijkwaardigheid

Nadere informatie

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue

Nadere informatie

Training Projectmanagement

Training Projectmanagement Training Projectmanagement Projectmanagement, sturen op resultaat Binnen jullie organisatie werken jullie veel met projecten. Jij bent projectleider, of je maakt deel uit van een speciaal opgesteld projectteam.

Nadere informatie

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten FiT Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten Vergroot je circle of influence Niemand kan de financiële gevolgen van strategische beslissingen beter inzichtelijk maken

Nadere informatie

AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT EEN GELUKKIGE ORGANISATIE

AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT EEN GELUKKIGE ORGANISATIE AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT EEN GELUKKIGE ORGANISATIE En in een gelukkige organisatie bruist het van de ideeën, worden deadlines altijd gehaald, werken de mensen met plezier samen en zijn de klanten

Nadere informatie

Spreek tot de verbeelding

Spreek tot de verbeelding De beste training; spreken met PowerPoints Unieke training pakt alle aspecten voor inspirerende presentaties Voor wie - sprekers - Directeuren - Managers - Adviseurs - jou Wat - Presenteren van plannen

Nadere informatie

RUIMTE VOOR HELDEN Ouderbrochure

RUIMTE VOOR HELDEN Ouderbrochure GOO! voor Opvang en Onderwijs RUIMTE VOOR HELDEN Ouderbrochure Elk kind heeft een held of heldin in zich om moeilijke situaties te overwinnen. Hiervoor is niet alleen moed nodig, maar ook inzicht, de juiste

Nadere informatie

TRAINING ASSERTIVITEIT

TRAINING ASSERTIVITEIT BROCHURE TRAINING ASSERTIVITEIT Met succes opkomen voor jezelf Je geeft gemakkelijk grenzen aan Je vergroot je zichtbaarheid IN HET KORT Je bent op zoek naar vaardigheden om je assertiviteit te vergroten.

Nadere informatie

Corporate trainingsaanbod

Corporate trainingsaanbod Corporate trainingsaanbod Als alles al gezegd is of als er juist niks gezegd kan worden omdat het te moeilijk is om te spreken dan is er altijd nog de muziek Muziek is de vrijheid om jezelf uit te drukken

Nadere informatie

21st Century Skills Training

21st Century Skills Training Ontwikkeling van competenties voor de 21 e eeuw - Vernieuwend - Voor werknemers van nu - Met inzet van moderne en digitale technieken - - Integratie van social media - Toekomstgericht - Inleiding De manier

Nadere informatie

Training Communicatieve vaardigheden

Training Communicatieve vaardigheden Training Communicatieve vaardigheden Training Communicatie vaardigheden, contact maken en verbinden In het dagelijks leven communiceren we best veel. Denk maar eens na, tijdens een vergadering, maar ook

Nadere informatie

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Waarom? Ik heb het idee dat ik wel eens tekortschiet als het erom gaat anderen duidelijk te maken wat ik bedoel. Ik

Nadere informatie

ecourse Moeiteloos leren leidinggeven

ecourse Moeiteloos leren leidinggeven ecourse Moeiteloos leren leidinggeven Leer hoe je met minder moeite en tijd uitmuntende prestaties met je team bereikt 2012 Marjan Haselhoff Ik zou het waarderen als je niets van de inhoud overneemt zonder

Nadere informatie

Voorbeeld antwoordblad Logische niveaus

Voorbeeld antwoordblad Logische niveaus Voorbeeld antwoordblad Logische niveaus Datum: 10 november 2016 We doorlopen de stappen in twee richtingen. Eerst van buiten naar binnen en daarna omgekeerd, van binnen naar buiten. Gebruik zowel je hoofd

Nadere informatie

Samen vormgeven aan de toekomst

Samen vormgeven aan de toekomst Policy Design Studio Samen vormgeven aan de toekomst Sinds het voorjaar van 2015 brengen wij de Policy Design Studio in praktijk. Een kansgerichte manier om de toekomst tegemoet te treden. Wij raken steeds

Nadere informatie

Lijdende teams of Leidende teams? Verandering aangrijpen om teams te bezielen

Lijdende teams of Leidende teams? Verandering aangrijpen om teams te bezielen Lijdende teams of Leidende teams? Verandering aangrijpen om teams te bezielen Waaraan herken je een Leidend Team? Op elk niveau van de organisatie werken mensen in teams samen. Effectief samenwerkende

Nadere informatie

Coaching voor CvO Overheidsorganisaties

Coaching voor CvO Overheidsorganisaties Coaching voor CvO Overheidsorganisaties Overheidsmanagers, keuzes en dilemma s Management bij de overheid verschilt wezenlijk van leidinggeven in het bedrijfsleven. Het goed kunnen opereren in de complexe

Nadere informatie

Hoe kunt u passende sturing en ruimte geven aan uw team?

Hoe kunt u passende sturing en ruimte geven aan uw team? Hoe kunt u passende sturing en ruimte geven aan uw team? Leidinggevenden in het mbo hebben tijdens de werkplaats van SOM op 20 september gespard en ervaringen uitgewisseld over dagelijkse dilemma s rondom

Nadere informatie

Zontrainingen Specialist in trainingen voor de kinderopvang. Zontrainingen Het beste bieden aan kinderen, ouders en collega s in de kinderopvang

Zontrainingen Specialist in trainingen voor de kinderopvang. Zontrainingen Het beste bieden aan kinderen, ouders en collega s in de kinderopvang Zontrainingen Specialist in trainingen voor de kinderopvang Zontrainingen Het beste bieden aan kinderen, ouders en collega s in de kinderopvang Inhoud Pagina 1. Inleiding 3 2. Over zontrainingen 3 3. Over

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue verbeteren met

Nadere informatie

PORTFOLIO VOOR DE FUNCTIE VAN VAN. (Voornaam - Naam) Aangemaakt op: (datum)

PORTFOLIO VOOR DE FUNCTIE VAN VAN. (Voornaam - Naam) Aangemaakt op: (datum) PORTFOLIO VOOR DE FUNCTIE VAN VAN (Voornaam - Naam) Aangemaakt op: (datum) In het kader van uw sollicitatie willen we graag een zicht krijgen op de kerncompetenties die VDAB van haar leidinggevenden verwacht.

Nadere informatie

Je loopbaan in de spiegel

Je loopbaan in de spiegel Je loopbaan in de spiegel Loopbaanontwikkeling Over nathurel Ieder mens en elke organisatie heeft zijn of haar eigen verhaal. In verhalen wil je weten hoe iets zover gekomen is. Of misschien nog wel spannender,

Nadere informatie

BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER STRATEGY & BRAND ACTIVATION

BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER STRATEGY & BRAND ACTIVATION #VACATURE BUSINESS DEVELOPMENT HR BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER STRATEGY & BRAND ACTIVATION Een continu veranderende wereld vraagt om vernieuwing. Dat vereist actie en een frisse blik. De jonge talenten

Nadere informatie

Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen.

Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen. Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen. Een intensief trainingsprogramma vol interessante onderwerpen en handvatten om zelf mee aan de slag te

Nadere informatie

Waar sta jij? Reflectie- vragen voor de vakantie, zodat je er straks fit en effectief tegen aan kunt. Marischka Setz DNHS

Waar sta jij? Reflectie- vragen voor de vakantie, zodat je er straks fit en effectief tegen aan kunt. Marischka Setz DNHS Waar sta jij? Reflectie- vragen voor de vakantie, zodat je er straks fit en effectief tegen aan kunt. Vragen uit Loopbaan gesprekken waarmee je meteen jouw voordeel kunt doen Marischka Setz DNHS Waar sta

Nadere informatie

Leerling Gezel Meester Feedback. Zet in een kortcyclisch proces creatieve ideeën, specificaties en concepten om tot werkende prototypes

Leerling Gezel Meester Feedback. Zet in een kortcyclisch proces creatieve ideeën, specificaties en concepten om tot werkende prototypes Naam: Saskia Arends Datum: 16-09-2016 Realisatiekracht Beginner Kan nog geen ideeën snel omzetten tot prototypes Zet ideeën om tot werkende prototypes Zet in een kort cyclisch proces ideeën om tot werkende

Nadere informatie

Haal meer uit je personeel

Haal meer uit je personeel Haal meer uit je personeel Your Guest Leadership & Hospitality Workshops Know your Guest LVS Limburg & Zo Please your Guest Lichaamstaal Professional Help your Guest Coaching Guest Dagstart Quick Coaching

Nadere informatie

Als je zegt dat je het niet kan, dan heb je gelijk Als je zegt dat je het wel kan, heb je ook gelijk ALBERT EINSTEIN

Als je zegt dat je het niet kan, dan heb je gelijk Als je zegt dat je het wel kan, heb je ook gelijk ALBERT EINSTEIN g Als je zegt dat je het niet kan, dan heb je gelijk Als je zegt dat je het wel kan, heb je ook gelijk ALBERT EINSTEIN onze waarden: vernieuwend plezier stoer inzicht leiderschap beweging verbinding vertrouwen

Nadere informatie

Persoonlijke effectiviteit, bewuster en slimmer (samen)werken. De workshop Persoonlijke effectiviteit wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

Persoonlijke effectiviteit, bewuster en slimmer (samen)werken. De workshop Persoonlijke effectiviteit wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Persoonlijke effectiviteit Persoonlijke effectiviteit, bewuster en slimmer (samen)werken Hoe vaak gebeurt het dat een collega vraagt of je op het laatste moment nog even wilt meelezen met een

Nadere informatie

SCHATTEN VAN ADVOCATEN

SCHATTEN VAN ADVOCATEN SCHATTEN VAN ADVOCATEN PRAKTIJKOPLEIDINGEN VOOR DE ADVOCATUUR Vaardigheden in de praktijk Coachen in de praktijk Leidinggeven in de praktijk Teamwork in de praktijk SCHATTEN VAN ADVOCATEN Wij zijn er van

Nadere informatie

SPEELWIJZE WERKPLEZIER SPEL

SPEELWIJZE WERKPLEZIER SPEL SPEELWIJZE WERKPLEZIER SPEL Heb je plezier in je werk? Dat is een vraag die regelmatig wordt gesteld. Is je antwoord ja, dan is de kunst dit zo te houden. Als je nee zegt, is het zinvol na te gaan waar

Nadere informatie

Training Persoonlijke Kracht!

Training Persoonlijke Kracht! Training Persoonlijke Kracht! Zet binnen acht weken stevige stappen in je persoonlijke ontwikkeling en leer te werken vanuit jouw persoonlijke kracht! Training Persoonlijke Kracht! Persoonlijk leiderschapsprogramma

Nadere informatie

Leiderschap in Contact

Leiderschap in Contact Waar ideeën en activiteiten rond ziel en zakelijkheid samenkomen op een prachtige plek, vanuit een geïnspireerd netwerk 4-daagse training: Leiderschap in Contact Constructief verbinden in de professionele

Nadere informatie

Profielschets Directeur en loco-gemeentesecretaris gemeente Oisterwijk/ tevens ambtelijk/strategisch opdrachtgever sociaal domein binnen de regionale

Profielschets Directeur en loco-gemeentesecretaris gemeente Oisterwijk/ tevens ambtelijk/strategisch opdrachtgever sociaal domein binnen de regionale Profielschets Directeur en loco-gemeentesecretaris gemeente Oisterwijk/ tevens ambtelijk/strategisch opdrachtgever sociaal domein binnen de regionale samenwerking Hart van Brabant Over Oisterwijk De gemeente

Nadere informatie

Bonus: Hoe goed ben jij momenteel?

Bonus: Hoe goed ben jij momenteel? Bonus: Hoe goed ben jij momenteel? Blad 1 van 20 Hoe goed ben jij momenteel? Iedereen kan zijn leiderschapsvaardigheden aanzienlijk verbeteren met een beetje denkwerk en oefening. Met deze test krijg je

Nadere informatie

Beleidsadviseur Sociaal Domein

Beleidsadviseur Sociaal Domein Kennis van de Overheid Beleidsadviseur Sociaal Domein Talentprogramma voor jonge professionals Investeer in de toekomst van uw afdeling Junior talenten kunnen een bijzondere rol spelen bij de transformatie

Nadere informatie

Training Leer Balans Leven

Training Leer Balans Leven Training Leer Balans Leven In 5 maanden meer balans in je leven Wil je minder stress? Wil je meer werkplezier? Wil je jouw doelen effectiever bereiken? Wil je handiger communiceren? Wil je efficiënter

Nadere informatie

Ondernemend werken in welzijnsorganisaties

Ondernemend werken in welzijnsorganisaties Training & Advies Ondernemend werken in welzijnsorganisaties Betere resultaten met nieuwe competenties Ondernemend werken in welzijnsorganisaties De welzijnssector is sterk in beweging, dat weet u als

Nadere informatie

Toelichting op de Uitnodiging tot solliciteren!

Toelichting op de Uitnodiging tot solliciteren! Toelichting op de Uitnodiging tot solliciteren! F-Fort zoekt met regelmaat nieuwe collega s! Uitnodiging tot solliciteren via Best Value People Lees snel verder hoe het werkt! Team F-Fort augustus 2016

Nadere informatie

1964.87.900.B01 * TOMMY@THEHAPPYBOSS.NL

1964.87.900.B01 * TOMMY@THEHAPPYBOSS.NL R I TRA IN I IN G o c o a c a c n g i n h i n EFFECTIEF EN BEVLOGEN LEIDERSCHAP Groeien en laten bloeien! Tommy weet als geen ander te boeien en te inspireren. Gecombineerd met de juiste vakkennis en management

Nadere informatie

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Training Passie en missie Passie en missie: jouw unieke bijdrage Wil jij weten wat jouw passie en missie is? Wat jouw unieke bijdrage is? Hoe jij het verschil kan maken? Dan is de training Passie en missie

Nadere informatie

Junior team. Senior team. Teamontwikkeling

Junior team. Senior team. Teamontwikkeling Fasen van teamontwikkeling Teams zijn als organismen: ze maken diverse ontwikkelingsstadia door. Elk stadium stelt nieuwe eisen en dwingt de teamleden om zich, naarmate ze groeien in hun ontwikkeling en

Nadere informatie

Praktisch werken met Belbin. Teamrollen voor Trainers TEAMROLLEN GEBRUIKEN IN JE EIGEN TRAININGEN

Praktisch werken met Belbin. Teamrollen voor Trainers TEAMROLLEN GEBRUIKEN IN JE EIGEN TRAININGEN Praktisch werken met Belbin Teamrollen voor Trainers TEAMROLLEN GEBRUIKEN IN JE EIGEN TRAININGEN Haal meer uit je (team)training met teamrollen TEAMROLLEN VOOR TRAINERS Teams waarin onderlinge verschillen

Nadere informatie

Professionaliseren in de praktijk

Professionaliseren in de praktijk MPWR Professionaliseren in de praktijk Projectleiders die er toe doen! Professioneel projectmanagement MPWR klantgerichte professionalisering training coaching management advies nassaulaan 40 3743 cd baarn

Nadere informatie