Beleidsplan 2014 Inleiding Doel

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beleidsplan 2014 Inleiding Doel"

Transcriptie

1 Beleidsplan 2014 Inleiding Sarcoïdose is de moderne benaming voor de ziekte van Besnier-Boeck-Schaumann. Het woord sarcoïdose is afgeleid van het Griekse woord sarkoodis wat letterlijk vleesachtige ophopingen betekent. Bij deze ziekte kunnen spontane ontstekingen ontstaan in verschillende weefsels en organen. De manier waarop de ziekte zich uit en de klachten zijn daardoor ook individueel zeer verschillend. Sarcoïdose komt het meest voor bij Noord-Europeanen en negroïde Amerikanen en behoort in Europa tot de groep Zeldzame Ziekten. Volgens schattingen komt sarcoïdose in Nederland bij tot personen voor. Sarcoïdose ontstaat vooral tussen de 20- tot 40-jarige leeftijd. De oorzaak is onbekend. SarcoÏdose is een moeilijk te diagnosticeren ziekte die bij velen niet of nauwelijks bekend is. Dit bemoeilijkt vroegtijdige diagnose en vertraagt tijdige behandeling. De Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland (SBN) is de enige organisatie die de belangen van sarcoïdosepatiënten in ons land vertegenwoordigt. De SBN behoort volgens de norm van het VWS met ongeveer 2100 leden tot de middelgrote patiëntbelangenverenigingen. Ze is erkend als Goede Doelen organisatie en heeft een de ANBI-status. Het administratiekantoor (FBPN) is gevestigd in Nijkerk. De website van de vereniging is: Doel Het statutaire doel van de vereniging is: het bestrijden van sarcoïdose en de coördinatie van die bestrijding in Nederland en al hetgeen daarmee verband houdt of daaraan dienstbaar kan zijn. Dit alles in de ruimste zin van het woord. De SBN streeft naar het bevorderen van de kwaliteit van leven van de sarcoïdosepatiënt, door hem en zijn omgeving adequaat te informeren en te ondersteunen en door meer bekendheid te geven aan de ziekte. van de patiënt en zijn omgeving. Haar motto is: samen sterk. De SBN beseft dat zij het beste resultaat kan halen als zij de goede dingen doet en als ze het op de goede manier aanpakt. Dit lukt het beste als er ook een passende (organisatie)structuur is en als de sfeer in de vereniging uitnodigt tot samen bouwen, ontwikkelen en de schouders eronder zetten. De statuten (2013) en het huishoudelijk reglement (2012) en de klachtenregeling (2012) beschrijven de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van alle bij de SBN betrokken personen. Functiebeschrijvingen bestuur, beschrijving taken, verantwoordelijkheden, zijn in ontwikkeling. De statuten zijn in 2013 herzien en door de leden goedgekeurd.

2 Organisatie De SBN heeft geen personeel in dienst en werkt met een netwerk van personen die zich als bestuurslid of vrijwilliger (beiden onbezoldigd) ten dienste stellen van de vereniging. Landelijk: Het bestuur van de SBN bestaat in principe uit minimaal drie leden (Voorzitter, penningmeester, secretaris) en daarnaast enkele algemene leden (waaronder een vrijwilligerscoördinator). Voor deze kernfuncties hanteert de SBN een rooster van aftreden. Ook de redactie van de SarcoScoop kent een landelijk karakter. Regionaal: Op regionaal niveau is het land verdeeld in 8 regio s. Er zijn daarnaast diverse commissies voor de uitvoering van projecten en taken zoals bijvoorbeeld de redactieraad voor. Tussen de 40 tot 50 vrijwilligers zetten zich op regionaal en landelijk niveau actief in voor de vereniging. Zij nemen regelmatig deel aan een interne training. De regio-indeling wordt in de praktijk vager en de vraag dient zich aan hoe er optimaal in de behoefte van de leden kan worden voorzien. De SBN heeft een Adviesraad. Voor de administratie wordt de vereniging ondersteund door de FBPN. Communicatie De communicatie vind plaats via de geëigende middelen. In de huidige tijd is internet daarbij onmisbaar. is een medium dat toenemend wordt gebruikt en daar liggen voor de toekomst aanvullende mogelijkheden voor de SBN. Ook de sociale media zijn de afgelopen jaren geïntroduceerd. In 2013 heeft het virtuele kantoor haar intrede gedaan bij de SBN en dit maakt virtueel vergaderen mogelijk. Informatie is in 2012 in 2013 gedigitaliseerd en is daardoor directer en toegankelijker geworden. Het is van belang dat dit wordt onderhouden, maar de beschikbare menskracht binnen hiervoor is onvoldoende toereikend, zodat wij deze taak bij een nieuwe vrijwilliger dienen neer te leggen. Voor de interne communicatie (bestuur met vrijwilligers) zijn er twee tot drie keer per jaar landelijke bijeenkomsten en daarnaast verschijn 10 keer per jaar een nieuwsbrief voor de vrijwilligers. Leden kunnen voor advies en vragen terecht bij de regiovrijwilliger of het administratiekantoor. Vier keer per jaar verschijnt het verenigingsblad de SarcoScoop. De Algemene leden Vergadering vindt een keer per jaar plaats. Elke regio organiseert twee keer per jaar bijeenkomsten voor lotgenotencontact of informatieverstrekking. De vereniging streeft ernaar om twee keer per jaar een mogelijkheid te bieden voor leden (en hun partners) om deel te nemen aan de training Omgaan met sarcoïdose. Tot en met

3 2013 werd deze gegeven door professionele trainers. In 2013 zijn interne trainers opgeleid en zij zullen de training vanaf 2014 verzorgen. De vereniging overweegt om dit nu op wisselende locaties te doen waardoor het dichter bij de leden komt. In 2013 heeft een ledenraadpleging plaatsgevonden om meer inzicht in de samenstelling en wensen van de leden te genereren. Samen met andere recent verkregen informatie van vrijwilligers, externe ontwikkelingen op landelijk en Europees gebied zal zij input geven voor het te ontwikkelen beleid van Financieel Op financieel gebied maakt de SBN gebruik van een accountantskantoor. Dit adviseert op verzoek en controleert de financiële gang van zaken. De SBN maakt voor haar financiële administratie gebruik van de diensten van de FBPN. De vereniging heeft haar inkomsten via subsidie, sponsoracties, contributie en donaties. Door de stapsgewijze afnemende subsidies met ingang van 2012, waardoor de subsidie in 2014 en 2015 nog per jaar bedraagt, neemt het belang van de andere inkomsten toe. Dit vereist een heroriëntatie op mogelijkheden om via andere wegen (meer) inkomsten te genereren. Daarom is bijvoorbeeld in 2013 de mogelijkheid van periodieke schenkingen aan de SBN gemakkelijker gemaakt door het toegankelijker maken van gebruik van de belastingtechnisch gunstige mogelijkheid van schenken via notariële akte. Steun SBN Externe contacten / belangenbehartiging In de omgeving van de SBN zien we personen, organisaties en instellingen die een relatie hebben met de SBN. Op inhoudelijk gebied zijn dat onder andere patiëntenorganisaties, medische instellingen, medisch specialisten en andere zorgprofessionals. Op het gebied van wet- en regelgeving of organisatorische advisering zijn er contacten met PGOSupport. Andere organisaties waarmee de SBN contacten onderhoudt zijn onder andere de CG-raad, NVALT, EURORDIS, Stichting Eerlijke Geneesmiddelenvoorzieningen, PijnPlatform, LAN, UWV, Vilans, Nivel, Verwey Jonker Instituut, Kennisbank Filantropie, Stichting GeefGratis, Zorgbelang in diverse provincies, en de European Lung Foundation. In 2014 wil de SBN trachten de belangenbehartiging voor onze leden zowel op centraal niveau als in de regio te verbeteren. De SBN streeft naar samenwerking met andere belangenbehartigingsorganisaties voor patiënten en neemt regelmatig deel aan gezamenlijk projecten, zoals het project Zicht op Pijn of Op Eigen Kracht aan het Werk De contacten met buitenlandse sarcoïdose belangenbehartigingsorganisatie zijn minimaal. In 2013 is een begin gemaakt om de contacten te vernieuwen.

4 Speerpunten van beleid 2014 Een goede structuur en een op samenwerking georiënteerde cultuur zijn de bouwsteen van waaruit men verder kan bouwen en ontwikkelen. Dat is in 2014 een belangrijk kernpunt. Daarnaast zijn we ons ervan bewust dat de communicatie in het algemeen, waaronder internet, een wervelende ontwikkeling doormaakt en dat het essentieel is om communicatiestromen en informatielijnen actueel te houden. Het onderhoud en de verdere uitbouw van de informatie en communicatiestromen is een kernpunt dat voortdurend aandacht behoeft. Samen met het meer bekendheid geven van de ziekte zijn het daarom speerpunten van beleid. De vereniging: Beleidsplan ontwikkelen Financieel: Alle opties om meer inkomsten te generen zullen onder loep worden genomen. Regionaal o Regio- organisatie en (onder)bezetting: versterking van de bemensing / en eventueel heroverwegen van regio s ten dienste van optimale service voor de leden. Organisatie: o Opzet van een vrijwilligersgroep met die zich tijdelijk (projecten) of voor speciale taken inzet. Plaats in de organisatie vastleggen. o huishoudelijk reglement, klachtenregeling, en functiebeschrijvingen actualiseren /flexibiliseren dan wel opstellen. o Procedure van en criteria voor vaststelling van ereleden, onderzoekprijs jubilea verbeteren. o Aanstelling en beëindiging n van vrijwilligersbetrokkenheid: procedurebeschrijving voltooien o Training voor vrijwilligers gericht op alle veranderingen in de organisatie en hun taakstelling o Onderzoeksondersteuning: criteria opstellen. Informatie en communicatie Mogelijkheden voor werven van menskracht voor het onderhoud van de website en sociale media. Proefjaar van het op wisselende locatie geven van de training omgaan met Richtlijnen bepalen voor samenwerkingen met andere PO's Bezinning op doelen, bijdrage en manier waarop de contacten met buitenland zusterorganisaties te intensiveren Onderhouden en waar mogelijk intensiveren van de relatie met specialisten / ziekenhuizen en centra en de relatie met Centrale Verzekeringen e.d. Bekendheid

5 Het belang van de website en social media onderzoeken en waar nodig verbeteren. Onderzoeken welke stappen te ondernemen om de ziekte meer bekendheid te geven bij zorgverleners en werkgevers.

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016-2017 Almere, 2016 Inhoud 1. Voorwoord 2. De organisatie 2.1 Wie zijn we 2.2 Missie en visie 2.3 Waar staat Stichting Sarco voor 3. Wat wil Stichting Sarco bereiken en hoe wil zij dit realiseren

Nadere informatie

PG-monitor 2011. Factsheet. Organisaties van patiënten, gehandicapten en ggz-cliënten. support

PG-monitor 2011. Factsheet. Organisaties van patiënten, gehandicapten en ggz-cliënten. support PG-monitor 2011 Factsheet Organisaties van patiënten, gehandicapten en ggz-cliënten support pg-monitor 2011 Inhoudsopgave Voorwoord Voorwoord 1 1 Organisatie 2 2 Opbouw achterban 3 Organisaties van patiënten,

Nadere informatie

Beleidsplan. Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland (SBN) 2015-2017

Beleidsplan. Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland (SBN) 2015-2017 Beleidsplan Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland (SBN) 2015-2017 Nijkerk, 2014 1 Het logo van de vereniging bestaat uit twee delen: het roze deel staat voor het gevoel, terwijl het blauwe deel naar

Nadere informatie

Stichting Care For Kenya. Strategisch beleidsplan

Stichting Care For Kenya. Strategisch beleidsplan Stichting Care For Kenya Strategisch beleidsplan 2019-2023 Stichting Care For Kenya Strategisch beleidsplan 2019-2023 1. Inleiding Stichting Care For Kenya is opgericht om kansarmen in Kenya hulp te bieden.

Nadere informatie

Vereniging van Allergie Patiënten BELEIDSPLAN

Vereniging van Allergie Patiënten BELEIDSPLAN Vereniging van Allergie Patiënten BELEIDSPLAN Inhoudsopgave: Beleidsplan Voorwoord pagina: 2 1. Doelstelling 3 2. De structuur 3 2.1. Algemeen Bestuur 3 2.2. Adviseurs 4 2.3. Vacatures 4 3. Activiteiten

Nadere informatie

Beleidsplan Vereniging Vrienden Walburgiskerk Zutphen

Beleidsplan Vereniging Vrienden Walburgiskerk Zutphen Beleidsplan Vereniging Vrienden Walburgiskerk Zutphen 2019-2023 1 1. Inleiding De Walburgiskerk (daterend in opzet uit ca. 1050) is een van de belangrijkste museale kerken in Nederland en het belangrijkste

Nadere informatie

2013-2014. Beleidsplan. Festivals Tegen Dierenleed. Versie 1.1 Jasper Coolen. Festivals Tegen Dierenleed

2013-2014. Beleidsplan. Festivals Tegen Dierenleed. Versie 1.1 Jasper Coolen. Festivals Tegen Dierenleed 2013-2014 Beleidsplan Festivals Tegen Dierenleed Versie 1.1 Jasper Coolen Festivals Tegen Dierenleed 4/27/2013 Inhoud 1. Voorwoord ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

NEDERLANDSE VERENIGING VOOR NARCOLEPSIE BELEIDSPLAN 2010-2013

NEDERLANDSE VERENIGING VOOR NARCOLEPSIE BELEIDSPLAN 2010-2013 NEDERLANDSE VERENIGING VOOR NARCOLEPSIE BELEIDSPLAN 2010-2013 Inhoudsopgave 1. Inleidining blz. 2 2. Missie blz. 2 3. Beleid blz. 2 4. Beleidsuitvoering blz. 5 5. Meetpunten blz. 7 6. Verantwoording blz.

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Villa Balans

Beleidsplan Stichting Villa Balans Beleidsplan Stichting Villa Balans Juni 2017- december 2018 Herkenning en erkenning Aandacht voor kinderen/gezinnen Samenwerking met zorgverleners verbeteren Informatie Je verhaal kunnen delen Inleiding

Nadere informatie

Sarcoïdose. & vermoeidheid. Vermoeidheid is één van de belangrijkste klachten bij sarcoïdose.

Sarcoïdose.  & vermoeidheid. Vermoeidheid is één van de belangrijkste klachten bij sarcoïdose. Sarcoïdose & vermoeidheid Vermoeidheid is één van de belangrijkste klachten bij sarcoïdose. www.sarcoidose.nl Iedereen kent het gevoel van vermoeidheid. Na inspanning, aan het eind van de dag. Hoewel iedereen

Nadere informatie

Versie : 1.0 Datum : 10 april Beleidsplan 2017 Goedgekeurd door het bestuur op

Versie : 1.0 Datum : 10 april Beleidsplan 2017 Goedgekeurd door het bestuur op Versie : 1.0 Datum : 10 april 2017 Beleidsplan 2017 Goedgekeurd door het bestuur op 20-07-2017 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Beleidsplan... 3 2. Algemeen, Doel... 3 3. Werkwijze... 3 4. Financiering...

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Lotte s Leven

Beleidsplan Stichting Lotte s Leven Beleidsplan Stichting Lotte s Leven Versie 1.0 - december 2012 2012-2013 Inhoud Opbouw van het beleidsplan 3 De interne organisatie 4 Werving van financiële middele 5 Wijze van fondsenwerving 6 Doelen

Nadere informatie

Beleidsplan. Resi Smit Foundation 2015 & 2016

Beleidsplan. Resi Smit Foundation 2015 & 2016 Beleidsplan Resi Smit Foundation 2015 & 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Strategie... 3 2.1 Kernprincipes van de Resi Smit Foundation Statutaire doelstelling Afwezigheid van winstoogmerk Bestemming

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING GILDE ROTTERDAM

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING GILDE ROTTERDAM HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING GILDE ROTTERDAM 1. Algemeen Het kantoor van de Stichting Gilde Rotterdam is gehuisvest in Gebouw de Heuvel, Grotekerkplein 5, 3011 GC Rotterdam. E-mail adres: info@gilderotterdam.nl.

Nadere informatie

Sarcoïdose. & het gewricht. Gewrichtsklachten komen bij sarcoïdose veelvuldig voor. Hierbij ontstaan pijn en problemen met bewegen.

Sarcoïdose.  & het gewricht. Gewrichtsklachten komen bij sarcoïdose veelvuldig voor. Hierbij ontstaan pijn en problemen met bewegen. Sarcoïdose & het gewricht Gewrichtsklachten komen bij sarcoïdose veelvuldig voor. Hierbij ontstaan pijn en problemen met bewegen. www.sarcoidose.nl Wat is een gewricht? Een gewricht is een verbinding tussen

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Time to Help Nederland

Beleidsplan Stichting Time to Help Nederland Beleidsplan Stichting Time to Help Nederland Stichting Time to Help Nederland Hang 4 3011 GG Rotterdam info@timetohelp.nl www.timetohelp.nl Inschrijvingsnummer KVK : 55404073 RSIN/Fiscaalnummer: 851692357

Nadere informatie

Statuten Dea Dia. Artikel 1 Naam en Zetel 1. De stichting draagt de naam: Stichting Dea Dia. 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Delft.

Statuten Dea Dia. Artikel 1 Naam en Zetel 1. De stichting draagt de naam: Stichting Dea Dia. 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Delft. Statuten Dea Dia Artikel 1 Naam en Zetel 1. De stichting draagt de naam: Stichting Dea Dia. 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Delft. Artikel 2 VISIE 1. Dea Dia biedt vrouwelijke ondernemers een praktisch

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Stichting Hersentumor.nl

BELEIDSPLAN. Stichting Hersentumor.nl BELEIDSPLAN Stichting Hersentumor.nl 2016-2018 1 VOORAF Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Hersentumor.nl. Het beleidsplan omvat een overzicht van de doelstellingen, activiteiten en geeft inzicht

Nadere informatie

BELEIDSPLAN LEMON FOUNDATION

BELEIDSPLAN LEMON FOUNDATION BELEIDSPLAN LEMON FOUNDATION Dit plan bevat een overzicht van de belangrijkste beleidsvoornemens van het bestuur van LEMON FOUNDATION / STICHTING LEMON (de Stichting ) ten aanzien van: A. de te verrichten

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Wierdense Korfbalvereniging BLAUW-ZWART CLUBKLEUREN Artikel 1: De clubkleuren zijn blauw en zwart. In het tenue komen deze kleuren op de volgende wijze tot uiting: Blauw

Nadere informatie

Geconsolideerde tekst van de regeling

Geconsolideerde tekst van de regeling Geconsolideerde tekst van de regeling 1952. N. 30. GEMEENTEBLAD VAN ROTTERDAM De Raad der gemeente Rotterdam, Gezien het voorstel van Burgemeester en Wethouders; BESLUIT: A. Uit de gewone middelen der

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. van

Huishoudelijk Reglement. van Huishoudelijk Reglement van Versie: 1.1 Vastgesteld door bestuur d.d.: 29 december 2013 Inhoudsopgave A. STICHTING EMETOFOBIE BESTUURLIJK... 3 I. ALGEMEEN... 3 II. DOELSTELLING VAN STICHTING EMETOFOBIE:...

Nadere informatie

regie in eigen hand b. krachtenbundeling verspreiden van kennis stimuleren van onderzoek en ontwikkeling

regie in eigen hand b. krachtenbundeling verspreiden van kennis stimuleren van onderzoek en ontwikkeling Artikel 1. Visie (1) 1.1 De Parkinson Vereniging ontwikkelt zich tot een onmisbare professionele steun voor en door mensen die zelf of in hun directe omgeving te maken hebben met de ziekte van Parkinson

Nadere informatie

Artikel 7 Einde lidmaatschap 1. Het lidmaatschap eindigt: a. door overlijden van het lid, in welk geval het lidmaatschap niet vererft;

Artikel 7 Einde lidmaatschap 1. Het lidmaatschap eindigt: a. door overlijden van het lid, in welk geval het lidmaatschap niet vererft; Aanpassing Statuten oktober 2015 Artikel 6 4c. Een opgelegde straf wordt aan de leden bekend gemaakt. Artikel 7 Einde lidmaatschap 1. Het lidmaatschap eindigt: a. door overlijden van het lid, in welk geval

Nadere informatie

Stichting Tempel Europa. Beleidsplan 2016

Stichting Tempel Europa. Beleidsplan 2016 Stichting Tempel Europa Beleidsplan 2016 februari 2016 Inhoudsopgave Inhoud 1. Inleiding... 1 2. Strategie... 1 2.1 Statutaire doelstellingen... 1 2.2 Afwezigheid van winstoogmerk... 1 2.3 Bestemming

Nadere informatie

Concept werkplan 2018

Concept werkplan 2018 Werkplan 2018 Concept werkplan 2018 Uit het beleidsplan 2014-2017 Actief en Vasthoudend De Lymevereniging zet zich in voor Voorlichting, Belangenbehartiging en Lotgenotencontacten voor haar leden. Individuele

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE VERENIGING DUTCH CORPORATE FINANCE ASSOCIATION

REGLEMENT VAN DE VERENIGING DUTCH CORPORATE FINANCE ASSOCIATION REGLEMENT VAN DE VERENIGING DUTCH CORPORATE FINANCE ASSOCIATION Algemeen. Artikel 1 1. De vereniging genaamd: Dutch Corporate Finance Association, hierna te noemen de vereniging is bij notariële akte opgericht

Nadere informatie

A. De Stichting Natuurlijk Kind en Paard bestuurlijk I. Algemeen

A. De Stichting Natuurlijk Kind en Paard bestuurlijk I. Algemeen A. De bestuurlijk I. Algemeen Het huishoudelijk reglement mag geen bepalingen bevatten die in strijd zijn met de statuten. Het huishoudelijk reglement wordt samengesteld en goedgekeurd door het voltallige

Nadere informatie

Stichting PLS. BELEIDSPLAN [ ]

Stichting PLS. BELEIDSPLAN [ ] Stichting PLS BELEIDSPLAN [2018 2021] http://www.p-l-s.nl Stichting PLS (RSIN 854236107) Postadres: Drossaert Jonker van Kesselstraat 65, 6171 KB Stein Bezoek adres/vesting adres: Batenburgerstraat 17,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Inleiding Dit Huishoudelijk Reglement (HHR) is een uitwerking van de statuten van 14 oktober 2010 van de MD Verenging, conform de in artikel 20 van deze statuten geboden mogelijkheid.

Nadere informatie

W E R K P L A N

W E R K P L A N STICHTING VRIENDEN STICHTING VIA LUMINA POSTBUS 8008 3301 CA DORDRECHT W E R K P L A N 2 0 1 4 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 2. Doel werkplan... 3 3. Inhoud werkplan... 3 4. Evaluatie... 4 5. Bestuurlijk

Nadere informatie

Beleidsplan Maasland Gilde Oss e.o. 2011 2015

Beleidsplan Maasland Gilde Oss e.o. 2011 2015 Stichting M aaslan d Gilde Oss en omstreken Schadewijkstraat 6 5348 BC Oss T (0412) 65 32 49 Beleidsplan Maasland Gilde Oss e.o. 2011 2015 Inleiding Dit beleidsplan van Stichting Maasland Gilde Oss e.o.,

Nadere informatie

Stichting Vrienden van het Waterlandziekenhuis. Beleidsplan 2014

Stichting Vrienden van het Waterlandziekenhuis. Beleidsplan 2014 Stichting Vrienden van het Waterlandziekenhuis Beleidsplan 2014 Purmerend, december 2013 1 Inhoud 1. De stichting Statutaire doelstelling Bestuursleden Beloningsbeleid Officiële gegevens 2. Strategie Missie

Nadere informatie

REGLEMENT LEIDSE AMATEUR FOTOGRAFEN VERENIGING

REGLEMENT LEIDSE AMATEUR FOTOGRAFEN VERENIGING REGLEMENT LEIDSE AMATEUR FOTOGRAFEN VERENIGING Artikel 1. Het verkrijgen van het lidmaatschap 1. Het lidmaatschap kan uitsluitend worden verkregen door invulling en ondertekening van een daartoe bestemd

Nadere informatie

Sarcoïdose. & de huid. Sarcoïdose van de huid komt bij 20 tot 35% van alle sarcoïdosepatiënten voor. Soms is een huidaandoening

Sarcoïdose.  & de huid. Sarcoïdose van de huid komt bij 20 tot 35% van alle sarcoïdosepatiënten voor. Soms is een huidaandoening Sarcoïdose & de huid Sarcoïdose van de huid komt bij 20 tot 35% van alle sarcoïdosepatiënten voor. Soms is een huidaandoening zelfs de enige klacht. Er zijn verschillende soorte n huid afwijkingen die

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2016 2018 info@dovenschap.nl 1 Inhoudsopgave 1 VISIE 3 2 MISSIE 3 3 DOELGROEP 3 4 SPEERPUNTEN VAN HET BELEID 2016-2018 3 5 ORGANISATIE EN BESTUUR 4 5.1 Organisatiebeleid 4 5.2 Bestuursbeleid

Nadere informatie

BELEIDSPLAN [ ]

BELEIDSPLAN [ ] Een jaar lang feest BELEIDSPLAN [2016 2019] www.hoogkarspel700.nl Stichting Hoogkarspel 700 Pijlstaart 46, 1616 GM Hoogkarspel info@hoogkarspel700.nl 06-26244461 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Missie/visie...

Nadere informatie

Beleidsplan 2017 Stichting Klippel Trenaunay Nederland

Beleidsplan 2017 Stichting Klippel Trenaunay Nederland Beleidsplan 2017 Stichting Klippel Trenaunay Nederland Augustus 2017, René van Gellekom Inleiding Stichting Klippel Trenaunay Nederland is in 1986 opgericht als patiëntenorganisatie. In die tijd was er,

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2015-2020 Inhoudsopgave Beleidsplan 2015-2020... 1 Inleiding... 2 Missie... 2 Visie... 2 Strategie... 3 Kernprincipes van de instelling... 3 Beleid... 4 Te verrichten werkzaamheden van de Stichting...

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Dutch-Lanka Friendship Foundation

Beleidsplan Stichting Dutch-Lanka Friendship Foundation Beleidsplan Stichting Dutch-Lanka Friendship Foundation Inhoud: 1. Werkzaamheden van de Goed Doel Stichting 2. Wijze werving van gelden 3. Beheer van het vermogen 4. Besteding van het vermogen Standaardbeleidsplan

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2017

Beleidsplan 2013-2017 Voorwoord Deventer is trots op de veelkleurige, multiculturele samenstelling van haar inwoners. Al eeuwen lang onderhoudt Deventer, als Hanzestad contacten met vele landen en culturen over heel de wereld.

Nadere informatie

PG-monitor 2014 factsheet Organisaties van patiënten, gehandicapten en ggz-cliënten

PG-monitor 2014 factsheet Organisaties van patiënten, gehandicapten en ggz-cliënten PG-monitor 2014 factsheet Organisaties van patiënten, gehandicapten en ggz-cliënten PGOsupport is een onafhankelijke netwerkorganisatie voor patiënten- en gehandicaptenorganisaties. PGOsupport adviseert

Nadere informatie

1. Beleidsplan Stichting Phoenixx

1. Beleidsplan Stichting Phoenixx 1. Beleidsplan Stichting Phoenixx Stichting Phoenixx is opgericht d.d. 10 november 2014 en gevestigd aan de : Van Sijsenstraat 57a, 9724 NM te Groningen. E info@phoenixx.foundation M +31 6 24280197 ING

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE Artikel 1 Verantwoording Krachtens het in artikel 24 van de statuten van KBO Zeewolde bepaalde, is er een reglement voor de afdelingen. Artikel 2 Doel - middelen

Nadere informatie

VRIENDEN VAN DE FIRMA VAN DRIE BELEIDSPLAN 2011 2014

VRIENDEN VAN DE FIRMA VAN DRIE BELEIDSPLAN 2011 2014 VRIENDEN VAN DE FIRMA VAN DRIE BELEIDSPLAN 2011 2014 november 2011 Inleiding Op 26 oktober 2011 is de stichting Vrienden van de Firma van Drie, afgekort Vrienden van De Firma, opgericht. De vriendenstichting

Nadere informatie

Besturingsmodel SBN update 2018

Besturingsmodel SBN update 2018 Besturingsmodel SBN update 2018 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Samenstelling Survivalrun Bond Nederland... 3 3. Organigram... 4 4. Bestuur... 4 5. Zes beleidsmatige commissies... 6 6. Parcourscommissie...

Nadere informatie

Standaardbeleidsplan Carelanka

Standaardbeleidsplan Carelanka Standaardbeleidsplan Carelanka Inhoud: 1. Werkzaamheden van de Goed Doel Stichting 2. Wijze werving van gelden 3. Beheer van het vermogen 4. Besteding van het vermogen Standaardbeleidsplan Carelanka 2

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Stichting Bavel Beweegt

Huishoudelijk Reglement Stichting Bavel Beweegt Huishoudelijk Reglement Stichting Bavel Beweegt Huishoudelijk Reglement juni 2017 1 A. De Stichting Bavel Beweegt bestuurlijk I. Algemeen Het huishoudelijk reglement mag geen bepalingen bevatten die in

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Bardet Biedl Syndroom Stichting Beleidsplan 2017-2021 Van het onbekende naar het bekende Bendert R. de Graaf - Voorzitter 18-6-2017 1 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Strategie... 2 2.1 Statutaire Doelstelling...

Nadere informatie

Sarcoïdose. & kinderwens

Sarcoïdose.  & kinderwens Sarcoïdose & kinderwens Sarcoïdose wordt met name vastgesteld bij mensen in de leeftijd van 20 tot 40 jaar. Het vraagstuk van erfelijkheid en kinderen is juist in deze leeftijdsfase van belang. www.sarcoidose.nl

Nadere informatie

B E L E I D S P L A N 2 0 1 2 / 2 0 1 3 M S S R E S E A R C H F O U N D A T I O N

B E L E I D S P L A N 2 0 1 2 / 2 0 1 3 M S S R E S E A R C H F O U N D A T I O N M S S R E S E A R C H F O U N D A T I O N Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan 2012-2013 van de Stichting MSS (Marshall Smith Syndrome) Research Foundation. Het beleid is vormgegeven in vier hoofdthema

Nadere informatie

Geef Prostaatkanker het nakijken. Beleidsplan Stichting Blue Ribbon 2015-2016

Geef Prostaatkanker het nakijken. Beleidsplan Stichting Blue Ribbon 2015-2016 Beleidsplan Stichting Blue Ribbon 2015-2016 Geef Prostaatkanker het nakijken 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding a. Organisatie 2. Strategie a. Statutaire doelstelling b. Afwezigheid van winstoogmerk c. Bestemming

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2017

Financieel Jaarverslag 2017 Financieel Jaarverslag 2017 FOP Stichting Nederland Fibrodysplasia Ossificans Progressiva Stichting Nederland Inhoudsopgaaf 1 ALGEMEEN... 3 1.1 Aanbieding jaarrekening... 3 1.2 Doelstelling... 3 1.3 Inschrijving

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Stichting DMS [ ]

BELEIDSPLAN Stichting DMS [ ] BELEIDSPLAN Stichting DMS [2018 2022] Stichting Dutch Medical Service Vrusschenhusken 1 6422 PL Heerlen info@dutchmedicalservice.nl www.dutchmedicalservice.nl Inschrijvingsnummer Kvk 71024689 Bank: NL05

Nadere informatie

Beleidsplan Gemeente des Heeren Apeldoorn

Beleidsplan Gemeente des Heeren Apeldoorn Beleidsplan Gemeente des Heeren Apeldoorn Inhoudsopgave 1 Inleiding... 1 2 Doel en grondslag... 2 3 Het bestuur en haar taken... 3 3.1 Verantwoordelijkheden en bevoegdheden... 3 3.2 Besluitvorming... 3

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement stichting Mentorschap West Brabant

Huishoudelijk reglement stichting Mentorschap West Brabant Huishoudelijk reglement stichting Mentorschap West Brabant Considerans Dit reglement is een aanvulling op de statuten van de stichting Mentorschap West Brabant (MWB) en kan jaarlijks worden gewijzigd in

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Blokland

Beleidsplan Stichting Blokland Beleidsplan Stichting Blokland 2016-2020 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Blokland. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen en werkzaamheden van de Stichting en geeft inzicht

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Stichting Welzijn Vorden

Huishoudelijk Reglement van de Stichting Welzijn Vorden Huishoudelijk Reglement van de Stichting Welzijn Vorden Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: i. de stichting: de Stichting Welzijn Vorden, gevestigd te Vorden, gemeente Bronckhorst,

Nadere informatie

Beleidsplan 2014 Stichting Fonds Welkomhuis

Beleidsplan 2014 Stichting Fonds Welkomhuis Beleidsplan 2014 Stichting Fonds Welkomhuis Beldhuismolenweg 8a 7562 PC Deurningen Telefoon: 088 45 46 700 E-mail: info@welkomhuis-twente.nl Website: www.welkomhuis-twente.nl Beleidsplan 2014 Pagina 1

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Bavel Beweegt

Beleidsplan Stichting Bavel Beweegt Beleidsplan Stichting Bavel Beweegt 2017-2021 1 Inleiding: 1. In 2015 onstond het idee van enkele hardloop fanaten om in het dorp Bavel, gemeente Breda, inwoners van het dorp Bavel te laten kennismaken

Nadere informatie

Sarcoïdose. & het hart

Sarcoïdose.  & het hart Sarcoïdose & het hart Het hart kan op twee manieren door sarcoïdose zijn aangedaan: enerzijds doordat de sarcoidose in het hart optreedt en anderzijds als gevolg van longsarcoïdosew. Beide aandoeningen

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Olijf

Beleidsplan Stichting Olijf Beleidsplan Stichting Olijf 2015-2017 Beleidsplan Stichting Olijf 2015-2017 Visie Olijf: Olijf biedt als netwerk steun en informatie aan vrouwen die gynaecologische kanker hebben (gehad) en hun naasten.

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE VERENIGING NEDERLAND-NOORWEGEN

STATUTEN VAN DE VERENIGING NEDERLAND-NOORWEGEN STATUTEN VAN DE VERENIGING NEDERLAND-NOORWEGEN NAAM EN ZETEL Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: ''VERENIGING NEDERLAND - NOORWEGEN". 2. Zij is gevestigd te Utrecht. DUUR Artikel 2 De vereniging

Nadere informatie

Agenda Algemene Ledenvergadering 2018

Agenda Algemene Ledenvergadering 2018 Agenda Algemene Ledenvergadering 2018 1. Opening 2. Vaststelling aantal aanwezige leden 3. Jaarverslag 2017 4. Bespreken en vaststellen jaarrekening 2017 5. Decharge van bestuur van de vereniging* 6. Doelstellingen

Nadere informatie

1.2 Middelen om deze doelstelling te bewerkstelligen: Een reeks informatievoorzieningen, onder andere. Informatietelefoon.

1.2 Middelen om deze doelstelling te bewerkstelligen: Een reeks informatievoorzieningen, onder andere. Informatietelefoon. H u i s h o u d e l i j k R e g l e m e n t Vereniging Borstvoeding Natuurlijk 1. Algemeen 1 2. Leden 2 3. Bestuur 2 4. Het medisch Advies College 3 Het Huishoudelijk Reglement van de Vereniging Borstvoeding

Nadere informatie

Sarcoïdose. & de long

Sarcoïdose.  & de long Sarcoïdose & de long Sarcoïdose kan voorkomen in ieder orgaan van het lichaam. Bij de meeste patiënten zijn de llongen en/of de lymfeklieren aangedaan. www.sarcoidose.nl Functie van de longen De longen

Nadere informatie

Gegevens. Stichting Walking With Giants. Adres: Standerdmolen 16, 2957 XL, Molenwaard. Telefoon nummer:

Gegevens. Stichting Walking With Giants. Adres: Standerdmolen 16, 2957 XL, Molenwaard. Telefoon nummer: Stichting Walking With Giants Beleidsplan 2017/2018 Gegevens Stichting Walking With Giants Adres: Standerdmolen 16, 2957 XL, Molenwaard Telefoon nummer: 0681433709 E-mail adres: info@stichtingwalkingwithgiants.nl

Nadere informatie

Jaarrekening. St. AA & PNH Contactgroep

Jaarrekening. St. AA & PNH Contactgroep Jaarrekening 2012 St. AA & PNH Contactgroep Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 1.1 Doelstelling... 3 1.2 Inschrijving Kamer van Koophandel... 3 1.3 Vergelijkende cijfers... 3 2 Financiële positie... 4 2.1 Analyse:...

Nadere informatie

AD MOOSDIJK FOUNDATION

AD MOOSDIJK FOUNDATION stichting AD MOOSDIJK FOUNDATION BELEIDSPLAN 2011-2021 Schijndel, 29 april 2011 1 Inhoudsopgave Pag. 3 Pag. 4 Pag. 5 Pag. 6 Pag. 7 Pag. 8 Inleiding Hoofdstuk 1 - Ad Moosdijk Foundation Hoofdstuk 2 Doelstelling

Nadere informatie

SkiClub Zoetermeer e.o. Aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging

SkiClub Zoetermeer e.o. Aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging SkiClub Zoetermeer e.o. Aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging Huishoudelijk Reglement Skiclub Zoetermeer e.o. SkiClub Zoetermeer e.o. is gevestigd te Zoetermeer en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Stichting Running Blind

Huishoudelijk reglement. Stichting Running Blind Huishoudelijk reglement Stichting Running Blind Huishoudelijk reglement van de stichting Running Blind Vastgesteld in de bestuursvergadering van 6 december 2016. Contents 1. Definities... 1 2. Doelstelling

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting ALSopdeweg!

Beleidsplan Stichting ALSopdeweg! Beleidsplan 2015-2020 Stichting ALSopdeweg! Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Doelgroep 3. Missie en Doelstellingen 3. Visie en Ambitie 4. Interne ontwikkelingen/ Organisatie Stichting 5. Externe ontwikkelingen

Nadere informatie

Een groeiende vereniging, dat houden we samen sterk.

Een groeiende vereniging, dat houden we samen sterk. Een groeiende vereniging, dat houden we samen sterk. 1 Contents Openstaande vacatures binnen MHC Uitgeest We hebben een gezonde, groeiende vereniging. Met het groter worden van de vereniging, hebben we

Nadere informatie

WERKPLAN STICHTING HERSENLETSEL.NL ZUID HOLLAND 2017

WERKPLAN STICHTING HERSENLETSEL.NL ZUID HOLLAND 2017 WERKPLAN STICHTING HERSENLETSEL.NL ZUID HOLLAND 2017 Stichting Hersenletsel.nl Zuid Holland Pagina 1 Inhoud Inleiding Pag. 3 Organisatievorm Pag. 5 Speerpunten 2016 Pag. 6 Actiepunten Pag. 7 Financiële

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Dag van de BHV. Versie 1.0 d.d. 27 mei 2019

Beleidsplan. Stichting Dag van de BHV. Versie 1.0 d.d. 27 mei 2019 Beleidsplan Stichting Dag van de BHV 2019 Versie 1.0 d.d. 27 mei 2019 INHOUDSOPGAVE 1. VOORWOORD... 3 2. ALGEMENE GEGEVENS EN BESTUUR... 4 2.1 ALGEMENE GEGEVENS... 4 2.2 BESTUUR 2019... 4 3. MISSIE, VISIE

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. SchuldHulp Maatje Zeist. Beleidsplan SchuldHulpMaatje Zeist 2016-2020

BELEIDSPLAN. SchuldHulp Maatje Zeist. Beleidsplan SchuldHulpMaatje Zeist 2016-2020 BELEIDSPLAN SchuldHulp Maatje Zeist Beleidsplan SchuldHulpMaatje Zeist 2016-2020 Inhoud 1. Inleiding 2. Missie 3. Visie 4. Wat wil SHMZ bereiken 5. Voor wie is SHMZ 6. Met wie werkt SHMZ samen 7. De Organisatiestructuur

Nadere informatie

REGLEMENT JONG BOUWEND NEDERLAND. Index: Regiobestuur Jong Bouwend Nederland Taken en bevoegdheden regiobestuur Jong Bouwend Nederland

REGLEMENT JONG BOUWEND NEDERLAND. Index: Regiobestuur Jong Bouwend Nederland Taken en bevoegdheden regiobestuur Jong Bouwend Nederland REGLEMENT JONG BOUWEND NEDERLAND Index: Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3. Artikel 4. Artikel 5. Artikel 6. Artikel 7. Artikel 8. Artikel 9. Artikel 10. Artikel 11. Artikel 12. Artikel 13 Organisatie Reglement

Nadere informatie

Stichting Den Haag & Midden-Europa (IDHEM) Beleidsplan

Stichting Den Haag & Midden-Europa (IDHEM) Beleidsplan Stichting Den Haag & Midden-Europa (IDHEM) Beleidsplan 2017-2020 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Strategie... 3 2.1 Doel en visie... 3 2.2 Winstoogmerk... 3 2.3 Publicatieplicht... 3 3 Beleid... 3 3.1

Nadere informatie

Beleidsplan 2015-2019

Beleidsplan 2015-2019 Stichting Sociaal Steunpunt Winterswijk Beleidsplan 2015-2019 Tel. 06-23500818 www.sociaalsteunpuntwinterswijk.nl info@sociaalsteunpuntwinterswijk.nl K.v.K.09176599 Inhoud: 1. Visie 2. Organisatiestructuur

Nadere informatie

Machiavelli. Huishoudelijk Reglement. Artikel 1 Algemene bepalingen---------------------------------------------------------------------

Machiavelli. Huishoudelijk Reglement. Artikel 1 Algemene bepalingen--------------------------------------------------------------------- Huishoudelijk Reglement Machiavelli Artikel 1 Algemene bepalingen--------------------------------------------------------------------- 1.1 Dit Huishoudelijk Reglement is bedoeld om de samenstelling, coördinatie,

Nadere informatie

Stichting Elimu Foundation Mozartlaan 9, 3781 HG Voorthuizen Tel / /

Stichting Elimu Foundation Mozartlaan 9, 3781 HG Voorthuizen Tel / / Stichting Elimu Foundation Mozartlaan 9, 3781 HG Voorthuizen Tel. 0342-471355 / 06-10170034 / e-mail: fred.bakema@gmail.com Rapport inzake de financiële jaarstukken 2016 Voor u ligt het door de penningmeester

Nadere informatie

Stichting Fonds De Gavere Leeuwarden. Beleidsplan

Stichting Fonds De Gavere Leeuwarden. Beleidsplan Stichting Fonds De Gavere Leeuwarden Beleidsplan 2019-2024 Maart 2019 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. Bestuur 4. Uitvoering 2 1. Inleiding Stichting Fonds De Gavere (hierna: de stichting)

Nadere informatie

Meerjarenbeleidsplan Nederlandse Leverpatiënten Vereniging De lever en leverziekten: de NLV weet er alles van!

Meerjarenbeleidsplan Nederlandse Leverpatiënten Vereniging De lever en leverziekten: de NLV weet er alles van! Meerjarenbeleidsplan Nederlandse Leverpatiënten Vereniging 2016 2019 De lever en leverziekten: de NLV weet er alles van! Overleverenoverlevenenoverlevenenoverleveren Overleverenoverlevenenoverlevenenoverleveren

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement van de vereniging Verzekeringsplatform Overheden (V.P.O.) hierna te noemen de vereniging gevestigd te Rotterdam (ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Rotterdam

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2017-2018 NETWERK NIEUW ROTTERDAM 1 INLEIDING Dit beleidsplan is op 23-11-2017 vastgesteld door het bestuur van stichting Netwerk Nieuw Rotterdam. 1.1 Bestuursleden Voorzitter: Piet Boekhoud

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016-2019 Inhoudsopgave 1. ALGEMEEN... 3 1.1 NAAM INSTELLING, VESTIGINGSPLAATS EN ADRES... 3 1.2 BESTUUR EN PROCEDURES BESTUUR... 3 1.3 DOELOMSCHRIJVING... 3 2. HUIDIGE SITUATIE... 4 2.1 BESTUUR...

Nadere informatie

H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T V E R E N I G I N G S A M E N W E R K I N G S V E R B A N D E X O D U S N E D E R L A N D

H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T V E R E N I G I N G S A M E N W E R K I N G S V E R B A N D E X O D U S N E D E R L A N D H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T V E R E N I G I N G S A M E N W E R K I N G S V E R B A N D E X O D U S N E D E R L A N D PREAMBULE: a. Bij notariële akte de dato 18 februari 1997 is opgericht

Nadere informatie

Beleidsplan ANBI. Stichting Vrienden van Adesa. KvK: 41003000. Tel: 070-5178477

Beleidsplan ANBI. Stichting Vrienden van Adesa. KvK: 41003000. Tel: 070-5178477 Beleidsplan ANBI. Stichting Vrienden van Adesa KvK: 41003000 Adres: Postbus 490, 2240 AL Wassenaar Tel: 070-5178477 Inhoudsopgave. Het Beleidsplan....2 Werkzaamheden van de Stichting....3 Stichting Vrienden

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Ondernemersvereniging MKB Duiven

Huishoudelijk reglement van Ondernemersvereniging MKB Duiven Huishoudelijk reglement van Ondernemersvereniging MKB Duiven Artikel 1 Begripsbepalingen In de regeling wordt verstaan onder: a. Statuten Statuten oprichting van de vereniging d.d. 15 oktober 1998 gewijzigde

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE NATUUR- EN MILIEUVERENIGING GEMEENTE HEUSDEN (Hierna NMVH ).

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE NATUUR- EN MILIEUVERENIGING GEMEENTE HEUSDEN (Hierna NMVH ). HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE NATUUR- EN MILIEUVERENIGING GEMEENTE HEUSDEN (Hierna NMVH ). Artikel 1. Leden/donateurs 1. De vereniging kent leden, gezins-leden, leden voor het leven en ereleden. Leden

Nadere informatie

Jaarverslag 2017/2018

Jaarverslag 2017/2018 Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2017/2018 Publicatie verslag. Helmond, 12 januari 2019. W.A.A. van Stiphout penningmeester EHBO vereniging Brouwhuis ANBI - erkenning G-57 Secretariaat: Penningmeester

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement September 2017

Huishoudelijk Reglement September 2017 Huishoudelijk Reglement September 2017 1. DOEL: Het vormen en in stand houden van een breed muzikaal koor met een zo hoog mogelijk niveau en een zo laag mogelijke drempel. De vereniging kan zich tevens

Nadere informatie

Beleidsplan Gemeente des Heeren Amsterdam. Inhoudsopgave. 1. Inleiding en toelichting 2. Uittreksel Statuten 3. Uittreksel Reglement

Beleidsplan Gemeente des Heeren Amsterdam. Inhoudsopgave. 1. Inleiding en toelichting 2. Uittreksel Statuten 3. Uittreksel Reglement Beleidsplan Gemeente des Heeren Amsterdam Inhoudsopgave 1. Inleiding en toelichting 2. Uittreksel Statuten 3. Uittreksel Reglement Opgeslagen op:23 november 2015 1 Inleiding Dit is het beleidsplan van

Nadere informatie

Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2014/2015. Publicatie verslag. Helmond, 12 januari 2016. M.J. Meijer-Keizer penningmeester

Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2014/2015. Publicatie verslag. Helmond, 12 januari 2016. M.J. Meijer-Keizer penningmeester Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2014/2015 Publicatie verslag. Helmond, 12 januari 2016. M.J. Meijer-Keizer penningmeester EHBO vereniging Brouwhuis Lid van koepelorganisatie: Vereniging EHBO

Nadere informatie

STATUTEN. van de HELLEVOETSLUIS

STATUTEN. van de HELLEVOETSLUIS STATUTEN van de HELLEVOETSLUIS Statuten muziekvereniging Sempre Crescendo Hellevoetsluis 1 / 6 Statuten van de muziekvereniging Sempre-Crescendo te Hellevoetsluis Naam en zetel Artikel 1 De vereniging

Nadere informatie

Hoofdstuk l 2. Doel 2 Bestuur 2 Bestuursvergaderingen / besprekingen 2 Financiële administratie 2 Vermogen 2 Beheer vermogen 3 Besteding vermogen 3

Hoofdstuk l 2. Doel 2 Bestuur 2 Bestuursvergaderingen / besprekingen 2 Financiële administratie 2 Vermogen 2 Beheer vermogen 3 Besteding vermogen 3 November 2013 Inhoudsopgave Hoofdstuk l 2 Doel 2 Bestuur 2 Bestuursvergaderingen / besprekingen 2 Financiële administratie 2 Vermogen 2 Beheer vermogen 3 Besteding vermogen 3 Hoofdstuk ll 4 Fondsenwerving

Nadere informatie

Ac t i vi t e i t e n ve r s l a g

Ac t i vi t e i t e n ve r s l a g Ac t i vi t e i t e n ve r s l a g 2015 Nederlandse Klinefelter Vereniging Voor een beter leven met het Klinefeltersyndroom De Nederlandse Klinefelter Vereniging behartigt de belangen van jongens en mannen

Nadere informatie

Artikel 1 a. De Vereniging draagt de naam: Vereniging voor Statistiek en Onderzoek b. De Vereniging is gedomicilieerd te Hilversum.

Artikel 1 a. De Vereniging draagt de naam: Vereniging voor Statistiek en Onderzoek b. De Vereniging is gedomicilieerd te Hilversum. Statuten VSO Statuten VSO De statuten van de Vereniging voor Statistiek en Onderzoek 1993, na aanname van wijzigingen 2001, 2006 en 2010 voor vernummering die door deze wijzigingen noodzakelijk worden.

Nadere informatie

Stichting de Melkkan. Beleidsplan. Reglement als bedoeld in artikel 11, lid 1 van de Statuten van Stichting de Melkkan

Stichting de Melkkan. Beleidsplan. Reglement als bedoeld in artikel 11, lid 1 van de Statuten van Stichting de Melkkan Beleidsplan Reglement als bedoeld in artikel 11, lid 1 van de Statuten van Stichting de Melkkan Inleiding. In onderstaand beleidsplan legt het bestuur van Stichting de Melkkan het actuele beleid vast.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJKE REGLEMENT van de Stichting Sportraad Sliedrecht

HUISHOUDELIJKE REGLEMENT van de Stichting Sportraad Sliedrecht HUISHOUDELIJKE REGLEMENT van de Stichting Sportraad Sliedrecht Inhoud: 1 Algemeen 8 De voorzitter 2 De stichting 9 De secretaris 3 Het bestuur 10 De penningmeester 4 Het adviesorgaan 11 Overige bestuursleden

Nadere informatie