DIY. Zelf zalf maken. (o.a. te gebruiken voor het behandelen van mok bij paarden) Caroline Crijns

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DIY. Zelf zalf maken. (o.a. te gebruiken voor het behandelen van mok bij paarden) Caroline Crijns"

Transcriptie

1 DIY Zelf zalf maken (o.a. te gebruiken voor het behandelen van mok bij paarden) Caroline Crijns De natuur staat VOL met planten en bloemen die geneeskrachtige stoffen bevatten. Het maken van een eigen zalf is super leuk én gemakkelijk! Je kunt de zalf verrijken door kruiden en bloemen (naar keuze) toe te voegen.

2 Waarom zelf maken? Veel producten blijken boordevol toegevoegde stoffen, die in veel gevallen het herstel in de weg staan. Het lichaam moet druk in de weer om de vreemde stoffen te verwerken en het beetje waardevolle stoffen dat er wél in zit, kan maar langzaam z n werk doen. Vooropgesteld dat een gezond lichaam zelf in staat is om te werken aan herstel, blijkt in de praktijk dat dit niet altijd zomaar lukt. Het is dus meer dan alleen maar wat smeren. Een bewuste keuze wat betreft voeding is bijvoorbeeld van enorme meerwaarde. Ik werk dan ook graag zowel van binnen als van buiten. Over keuzes wat voeding betreft kun je op mijn Facebookpagina (PIB en paarden) meer vinden.

3 Natuurlijke producten De ontdekking van een enorme korst in Vaya s kootholte bracht de dokter in mij naar boven. In eerste instantie raadpleegde ik anderen en probeerde ik verschillende middeltjes uit die zij adviseerden. Er veranderde weinig en ik startte mijn eigen onderzoek. Een zalf op basis van kokosolie en olijfolie gewoon zelf te maken bleek een prima middel! De plek verbeterde iedere dag en in minder dan 2 weken was hij zo goed als weg!

4 Mok: Mok bij paarden is een veelvoorkomend iets. Korstjes op de paardenbenen, in en rondom de koolholte; vaak hardnekkig en vooral heel oncomfortabel voor het paard!

5 Samenstelling 50 gram kokosolie 10 gram olijfolie 6 gram bijenwas Kruiden naar keuze; zelf heb ik gebruik gemaakt van goudsbloem, madeliefjes en kamille. Tip: Zorg ervoor dat de kruiden ondergedompeld staan. Stem de hoeveelheid kruiden af op de hoeveelheid olie die je maakt. Een plukje kruiden is voldoende.

6 Kies je kruiden Bloemen en kruiden zijn prachtig en heel divers te gebruiken. Kies dat wat het beste bij jullie past (en wat in jullie omgeving voorradig is).

7 Zalf of olie? De hardheid van de zalf kun je zelf bepalen - 1/4 deel bijenwas = harde zalf - 1/6 deel bijenwas = zachte zalf - 1/10 deel bijenwas = heel zachte zalf Je kunt de vloeibaarheid van de zalf ook beïnvloeden door de verhouding kokosolie olijfolie te veranderen. Hoe meer olijfolie je toevoegt, hoe vloeibaarder de zalf wordt.

8 1. Doe alle ingrediënten in een glazen schaaltje 2. Plaats het schaaltje in de oven op +/- 50 graden. 3. Laat het mengsel een aantal uren trekken. Tip: Hoe langer je het mengsel laat trekken, hoe meer de kruiden en de olie zich Stap voor stap

9 De bijenwas heeft een ander smeltpunt 4. Om de bijenwas te laten smelten, zet je de oven nog een kwartier op ongeveer graden. Tip: Zet de oven tussendoor uit en laat het mengsel gedurende de nacht staan. Je kunt het de volgende dag gewoon opnieuw verwarmen.

10 Afgieten en laten afkoelen 5. Giet de vloeibare zalf af in een schoon (glazen) potje. Tip: Leg een groot steriel gaasje in een trechter als zeef. Giet het mengsel zo snel mogelijk af, dan gaat het gemakkelijk door het gaasje heen.

11 Waarom juist deze ingrediënten? 100% natuurlijk en een deel zelfs uit eigen tuin! Kokosolie: versterkt immuunsysteem, doodt bacteriën, virussen en schimmels, voedt de huid. Olijfolie: helend effect, hydrateert, positieve werking op littekens. Bijenwas: verbetert de conditie en textuur van de huid, krachtige antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen.

12 Goudsbloem (Calendula): bij slecht genezende wonden, ontsmettend en schimmelwerend. Madeliefjes: bij schilferende huid, zuiverende werking. Kamille: jeuk stillend, ontsmettend, bevordert epitheelvorming (belangrijke bij het maken van een nieuwe huidlaag over een wond). Celzouten 10: lymfe-reinigend, bij jeukende huid en eczemen, gezwollen benen. Tip: Kies kruiden, planten en bloemen die aansluiten bij datgene waarvoor je de zalf wilt gaan gebruiken.

13 Groeiend GOUD in eigen weiland Je kunt een heleboel producten kopen/online bestellen. De kans dat het gewoon in de wei staat is echter heel groot! Planten en bloemen die in onze directe leefomgeving groeien, zijn ook nog eens een beter afgestemd dan producten van verder weg. Zonder dat wij het merken, stemt onze omgeving zich namelijk met ons af! Tip: Begin met het plukken van bloemen die je gemakkelijk kunt herkennen, om vergissingen te voorkomen. PLUK BEWUST en laat altijd een deel van de plant staan! Zo kan de plant zich herstellen en kunnen ook anderen ervan blijven genieten

14 Je kunt de zalf in een glazen potje te bewaren. Haal hem er bijvoorbeeld met een schoon spateltje uit wanneer je de voet gaat behandelen. Zelf heb ik ervoor gekozen om hem in een glazen flesje met pompje te doen. Op deze manier kan ik de hoeveelheid zalf goed doseren en blijft de overige zalf onaangeraakt/schoon. Klaar voor gebruik

15 Tip: Je kunt er ook voor kiezen om een mini-wekpotje te gebruiken of bijvoorbeeld een reis formaat tube om de zalf in te bewaren.

16 Smeren maar (1x per dag) - Dep de plek (indien nodig) voorzichtig droog. - Neem een kleine hoeveelheid zalf en masseer de plek hier voorzichtig mee in. (Het is niet nodig een dikke laag zalf aan te brengen.) - Verwijder enkel loszittende korstjes en voorkom nieuwe wondjes. - Ben, op een positieve manier, met je aandacht bij wat je doet. De kracht van onze gedachtes en intentie is GROOT. Zend dus vooral gedachtes uit over herstel en genezing en ga liefdevol te werk.

17 Meer weten? Wil je meer weten of heb je vragen, neem gerust contact met mij op. Facebook: Caroline Crijns/PIB en paarden Website: Mail:

18 VOLG ONS OP FACEBOOK en geniet mee van de gratis tips en leuke weetjes over een optimale samenwerking tussen mens, dier én natuur!

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding Tandpasta gezond en natuurlijk, zelf maken met kokosolie Tandpasta gebruiken we allemaal meerdere keren per dag, maar is die jij gebruikt ook veilig en gezond. Allereerst zit er bijna altijd fluoride in

Nadere informatie

Recept van de maand mei Medaillekoekjes (12 stuks)

Recept van de maand mei Medaillekoekjes (12 stuks) Horst, 02-05-2015 Beste ouders en gastouders, Stopt u in 2015 met werken of wordt u werkloos? Dan hebt u nog 6 maanden recht op kinderopvangtoeslag. Dit was voorheen 3 maanden. Gaat u binnen deze 6 maanden

Nadere informatie

Esdoorn educatie. Waarom is dit zo belangrijk? Esdoorninfo esdoorn giftig voor paarden

Esdoorn educatie. Waarom is dit zo belangrijk? Esdoorninfo esdoorn giftig voor paarden Esdoorn educatie Esdoorninfo esdoorn giftig voor paarden Dat esdoorn giftig voor paarden is, is voor velen bekend. Volledige informatie over dat esdoorn giftig voor paarden is, hoe groot het gevaar op

Nadere informatie

Productenlijst. Inhoudsopgave

Productenlijst. Inhoudsopgave Productenlijst Inhoudsopgave VOEDINGSSUPPLEMENTEN -------------------------------------------------------------------------------blz. 2 Fenegriekpoeder-------------------------------------------------------------------------------blz.

Nadere informatie

BIJSLUITER. TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% LIDOCAÏNE 3% vaselinecrème

BIJSLUITER. TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% LIDOCAÏNE 3% vaselinecrème BIJSLUITER TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% LIDOCAÏNE 3% vaselinecrème Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

Geen plastic alstublieft!

Geen plastic alstublieft! Receptenboekje Geen plastic alstublieft! Delphine De Paepe en Bieke Bernaerts SHAMPOOBAR - 50 gram sodiumcoco sulfaat - 8 gram kokosolie - 4 gram karitéboter (sheabutter) - 8 gram mineraalwater (of gekookt

Nadere informatie

Inleiding. Inhoud. Alvast bedankt en wij wensen je veel leesplezier!

Inleiding. Inhoud. Alvast bedankt en wij wensen je veel leesplezier! Inhoud Inleiding... 1 1. Wat is Kokosolie?... 2 2. Hoe gezond is kokosolie?... 2 3. Waarvoor kan ik kokosolie gebruiken?... 4 Beauty... 4 Voeding... 5 Huishoudelijk... 6 4. Waar kan ik kokosolie het beste

Nadere informatie

Voorkomt en behandelt infecties bij wondjes Verkleint zo de kans op littekens Stimuleert de wondgenezing Prikt niet en is daarom kindvriendelijk

Voorkomt en behandelt infecties bij wondjes Verkleint zo de kans op littekens Stimuleert de wondgenezing Prikt niet en is daarom kindvriendelijk Brandwonden Prikwonden Snijwonden Schaafwonden Wondenwijzer II Wondenwijzer Wondenwijzer Voorkomt en behandelt infecties bij wondjes Verkleint zo de kans op littekens Stimuleert de wondgenezing Prikt niet

Nadere informatie

BIJSLUITER. HYDROCORTISONACETAAT 1% vaselinelanettecrème en vaselinecetomacrogolcrème

BIJSLUITER. HYDROCORTISONACETAAT 1% vaselinelanettecrème en vaselinecetomacrogolcrème BIJSLUITER HYDROCORTISONACETAAT 1% vaselinelanettecrème en vaselinecetomacrogolcrème Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor

Nadere informatie

BIJSLUITER. LCD 10% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% vaselinelanettecrème

BIJSLUITER. LCD 10% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% vaselinelanettecrème BIJSLUITER LCD 10% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% vaselinelanettecrème Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

basische crème Zuur-base in balans! Voor de basische huidverzorging: ph 8.2

basische crème Zuur-base in balans! Voor de basische huidverzorging: ph 8.2 Crème basische crème Zuur-base in balans! Voor de basische huidverzorging: ph 8.2 Beschermt, anti-oxideert en geeft de huid energie: Vitamine E Co-enzym Q10 Verzorgt en verzacht de huid door de natuurlijke

Nadere informatie

8 personen. Het menu. Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise ***

8 personen. Het menu. Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** 8 personen Het menu Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** Gebakken hertenbiefstuk gemarineerd in kaneel en mosterd met peer in honing, gebakken

Nadere informatie

6 gratis Pompoen recepten.

6 gratis Pompoen recepten. s i t a Gr 6 gratis Pompoen recepten www.pompoensoep.info P O M P O E N P U R E E M A K E N POMPOEN PUREE Pompoenpuree kun je in Amerikaa kant en klaar in blikjes kopen, in Nederland is het ook wel te

Nadere informatie

LEZING: KRUIDEN BREED IN GEBRUIK.

LEZING: KRUIDEN BREED IN GEBRUIK. LEZING: KRUIDEN BREED IN GEBRUIK. Door Agnes van Eekeren 11-01-2017 Agnes weet de aanwezige dames zeer te boeien met haar uitleg over de verschillende (on)kruiden Madelief (ON)KRUIDEN Elk kruid heeft medicinale

Nadere informatie

BIJSLUITER. CLOBETASOLPROPIONAAT 0,05% SALICYLZUUR 5% en 10% crème

BIJSLUITER. CLOBETASOLPROPIONAAT 0,05% SALICYLZUUR 5% en 10% crème BIJSLUITER CLOBETASOLPROPIONAAT 0,05% SALICYLZUUR 5% en 10% crème Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

BIJSLUITER. CLOBETASOLPROPIONAAT 0,05% SALICYLZUUR 5% en 10% crème

BIJSLUITER. CLOBETASOLPROPIONAAT 0,05% SALICYLZUUR 5% en 10% crème BIJSLUITER CLOBETASOLPROPIONAAT 0,05% SALICYLZUUR 5% en 10% crème Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

Do It Yourself met essentiële oliën

Do It Yourself met essentiële oliën Do It Yourself met essentiële oliën Cosmetica en verzorging Badzout (ontgiftend) ¼ kopje Epsom zout ¼ kopje zeezout of himalaya zout ½ kopje baking soda 15 druppels Lavendel Doe alle ingrediënten in een

Nadere informatie

ZECHSAL MAGNESIUM PRODUCTEN

ZECHSAL MAGNESIUM PRODUCTEN ZECHSAL MAGNESIUM PRODUCTEN Informatie en Verkooppunt Ingang : Drapenierlaan - Zwolle Stadshagen Brievenbus : Pottenbakkerstraat 83-8043 BP Zwolle Telefoon : 038 4200838 Website : www.sadardiri.nl E-mailadres

Nadere informatie

Aan de slag met kruiden

Aan de slag met kruiden Aan de slag met kruiden Educatief pakket voor leerkrachten Sint-Pietersabdij 1 Beste leerkracht, In dit document vindt u enkele lessuggesties die aansluiten bij het atelier Magische kruiden in de middeleeuwen

Nadere informatie

Australian Chocolate Mask. Enjoy! Ingredients: 2 eetlepels Australian cacaopoeder 2 eetlepels yoghurt 2 eetlepels honing Suiker, optioneel

Australian Chocolate Mask. Enjoy! Ingredients: 2 eetlepels Australian cacaopoeder 2 eetlepels yoghurt 2 eetlepels honing Suiker, optioneel Australian Chocolate Mask 2 eetlepels Australian cacaopoeder 2 eetlepels yoghurt 2 eetlepels honing Suiker, optioneel 1. meng de cacaopoeder met de yoghurt en de honing door elkaar 2. Voeg eventueel wat

Nadere informatie

Share your Moments. Cocoa powder recipes

Share your Moments. Cocoa powder recipes Share your Moments. Cocoa powder recipes receptenboek Met lekkere en onderscheidende recepten gemaakt met Organic Cocoa Powder van Australian. inhoud Chocolate Mask pag 3 Brownies pag 4 Chocolate Pie with

Nadere informatie

*Zelfzorggeneesmiddel: Lees voor gebruik de >Bijsluiter. Weleda Combudoron Zalf 25 gr 8,70

*Zelfzorggeneesmiddel: Lees voor gebruik de >Bijsluiter. Weleda Combudoron Zalf 25 gr 8,70 Combudoron Gel Combudoron Gel* verzacht en verkoelt bij oppervlakkige brandwonden, zonnebrand en insectenbeten. De gel bevat extracten van Arnica en kleine brandnetel, die verzachtend werken en het zelfherstellende

Nadere informatie

Dag van de Biodiversiteit 2 de en 3 de graad (On)kruid vergaat niet

Dag van de Biodiversiteit 2 de en 3 de graad (On)kruid vergaat niet Dag van de Biodiversiteit 2 de en 3 de graad (On)kruid vergaat niet Doelstellingen Kinderen verruimen hun blik op het begrip onkruid. Kinderen ontdekken dat verschillende soorten onkruid waardevol zijn

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 5. 1 Voeding 8. 2 Microbiologie Conserveren Produceren 136. Trefwoordenlijst 173 INHOUD 7

Inhoud. Inleiding 5. 1 Voeding 8. 2 Microbiologie Conserveren Produceren 136. Trefwoordenlijst 173 INHOUD 7 Inhoud Inleiding 5 1 Voeding 8 2 Microbiologie 64 3 Conserveren 94 4 Produceren 136 Trefwoordenlijst 173 INHOUD 7 1 Voeding 1.1 Opdracht 1.1 Schuimgebak maken Doel Na deze opdracht kun je schuimgebak bereiden.

Nadere informatie

Biologische tandpasta maken (1)

Biologische tandpasta maken (1) Biologische tandpasta maken (1) Materiaal Baking soda Etherische muntolie Afsluitbaar potje Stappenplan 1) Doe 2 eetlepels de baking soda in een afsluitbaar potje 2) Voeg 2 druppeltjes muntolie toe 3)

Nadere informatie

EEN BRANDWOND FRANCISCUS VLIETLAND

EEN BRANDWOND FRANCISCUS VLIETLAND EEN BRANDWOND FRANCISCUS VLIETLAND Inleiding Uw huid kan redelijk goed tegen warmte, zoals van een warm bad. Maar bij echte hitte, bijvoorbeeld in een te heet bad, kan de huid verbranden. De huid doet

Nadere informatie

LES 9 MICRO-ORGANISMEN A: BACTERIËN Wraps maken

LES 9 MICRO-ORGANISMEN A: BACTERIËN Wraps maken VERWERKING van AGRARISCHE PRODUCTEN LES 9 MICRO-ORGANISMEN A: BACTERIËN Wraps maken INLEIDING De komende lessen gaan over micro-organismen. In deze les gaan we in op bacteriën. De lessen hierna kijken

Nadere informatie

Onze inspiratie. Boordevol organische voedingsstoffen - de beste natuurlijke ingrediënten uit het Middellandse Zeegebied.

Onze inspiratie. Boordevol organische voedingsstoffen - de beste natuurlijke ingrediënten uit het Middellandse Zeegebied. Onze filosofie Geïnspireerd door de natuur hebben we onze unieke voedings- en huidverzorgingsexpertise gecombineerd om heerlijke, verzorgende en verzachtende formules te creëren die puur zijn zoals de

Nadere informatie

Bijwerkingen van chemotherapie. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg

Bijwerkingen van chemotherapie. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg Bijwerkingen van chemotherapie Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies Jouw gezondheid is onze zorg Inhoud Mondverzorging 3 Huidverzorging 4 Voeding 5 Vermoeidheid 6 Haarverzorging 7 Diarree

Nadere informatie

Qlivino. Koken met Roy Franken Van het prachtige

Qlivino. Koken met Roy Franken Van het prachtige Qlivino Koken met Roy Franken Van het prachtige Trio van tonijn tournedos, tartaar en sashimi Ingrediënten: - Tonijnfilet 3kg vers niet diepvries - 1 fles Ketjap toko - 500 gr Suiker - ½ liter Water -

Nadere informatie

KROKANTE KALFSSUKADE MET ZELFGEMAAKTE PICCALILLY

KROKANTE KALFSSUKADE MET ZELFGEMAAKTE PICCALILLY KROKANTE KALFSSUKADE MET ZELFGEMAAKTE PICCALILLY 1½ kilo 50 ml 50 gr kalfssukade, gevacumeerd zonnebloemolie zout en peper 1. Leg de kalfssukade vacuüm in een pan met warm water 2 uur in een voorverwarmde

Nadere informatie

BIJSLUITER. TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% ZWAVEL 5% cetomacrogolcrème

BIJSLUITER. TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% ZWAVEL 5% cetomacrogolcrème BIJSLUITER TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% ZWAVEL 5% cetomacrogolcrème Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

- Crème Preventie Zwangerschapsstriemen

- Crème Preventie Zwangerschapsstriemen ZWANGERSCHAPSSTRIEMEN Zwangerschapsstriemen komen bij één op de twee vrouwen voor. Ze verschijnen voornamelijk op de buik, billen, dijen en borsten, daar waar de huid continu uitgetrokken wordt. De Laboratoires

Nadere informatie

BIJSLUITER. LCD 10% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 10% lanettezalf

BIJSLUITER. LCD 10% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 10% lanettezalf BIJSLUITER LCD 10% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 10% lanettezalf Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar

Nadere informatie

Pannenkoeken Sekerpare Tiramisu

Pannenkoeken Sekerpare Tiramisu DESSERTEN VAN HET ZESDE LEERJAAR schooljaar 2011-2012 Cupcakes chocolade Hippe cupcakes met vanille Oliebollen Pannenkoeken Sekerpare Tiramisu CUPCAKES CHOCOLADE Ingrediënten: 50g pure chocolade 125g zachte

Nadere informatie

Pannenkoeken (4 personen) Ingrediënten: 500 gram Leemansmolen tarwebloem 1 liter melk 4 à 5 eieren een beetje zout boter om te bakken

Pannenkoeken (4 personen) Ingrediënten: 500 gram Leemansmolen tarwebloem 1 liter melk 4 à 5 eieren een beetje zout boter om te bakken Recepten Pannenkoeken (4 personen) 500 gram Leemansmolen tarwebloem 1 liter melk 4 à 5 eieren Mix de bloem, het zout, de eieren en de helft van de melk in een kom tot een glad beslag. Meng de resterende

Nadere informatie

Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven.

Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven. Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven. Rauwe zalm in plakjes gesneden Rode grapefruit Gemarineerde tomaat Klein uitje Zoete aardappelblokjes Maken; Bak de gesneden

Nadere informatie

Volg mij via Facebook, word vrienden met Tim Kookt.

Volg mij via Facebook, word vrienden met Tim Kookt. Gegrilde groenten verschillende groentes (knolselderij, gele biet, oerwortel, chioggia biet) olijfolie peper en zout 1 snij de groente in gelijke delen 2 gril deze op de gril kort aan beide zijden zodat

Nadere informatie

4 Superfood Sinterklaasrecepten. om van te Smullen. met goede zoetstoffen en superfoods

4 Superfood Sinterklaasrecepten. om van te Smullen. met goede zoetstoffen en superfoods 4 Superfood Sinterklaasrecepten om van te Smullen met goede zoetstoffen en superfoods Inhoud INLEIDING 3 RAUWE GEVULDE SPECULAAS 4 WARME CHOCOLADEMELK 5 SPECULAASJES 6 CHOCOLADELETTER 7 TOT SLOT 8 Inleiding

Nadere informatie

Ingrediënten. Thieves: Thieves olie is een blend, dat wil zeggen dat er meerdere oliën in zitten, nl:

Ingrediënten. Thieves: Thieves olie is een blend, dat wil zeggen dat er meerdere oliën in zitten, nl: Dieven-kruiden-mix Het recept komt van een groep middeleeuwse dieven die kostbare goederen stalen van zieke en overleden mensen die leden aan verschrikkelijke middeleeuwse aandoeningen, zonder zelf ziek

Nadere informatie

Paleo Brood. met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten

Paleo Brood. met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten Paleo Brood met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten 1 Inhoudsopgave Paleo Brood Appel Vinegar Brood 4 Rozemarijn Brood 7 Zoete Aardappel Brood 8 Paleo Knoflook Brood 11 Kaneel Banaan Brood

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Wondzorgtips en aandachtspunten

Patiënteninformatie. Wondzorgtips en aandachtspunten Patiënteninformatie Wondzorgtips en aandachtspunten 2 Inleiding Deze brochure geeft u wondzorgtips en extra aandachtspunten om de wondverzorging thuis vlotter te laten verlopen en de wondheling te garanderen.

Nadere informatie

BIJSLUITER. TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 3% cetomacrogolzalf en TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 5%, 10% afwasbare lanettebasis

BIJSLUITER. TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 3% cetomacrogolzalf en TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 5%, 10% afwasbare lanettebasis BIJSLUITER TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 3% cetomacrogolzalf en TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 5%, 10% afwasbare lanettebasis Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat

Nadere informatie

Genezing van littekens Tijdens het genezingsproces kunnen er verschillende soorten littekens ontstaan:

Genezing van littekens Tijdens het genezingsproces kunnen er verschillende soorten littekens ontstaan: Littekenbehandeling Inleiding In deze brochure vindt u informatie over de behandeling van littekens. De brochure wordt u aangeboden door de plastisch chirurgen van Máxima Medisch Centrum. De brochure heeft

Nadere informatie

Gezondheidsmanagement Recepten week 5

Gezondheidsmanagement Recepten week 5 Gezondheidsmanagement 2.0 - Recepten week 5 De recepten van deze week zijn gericht op de energiehuishouding. Ze bevatten dan ook veel vet. Ik hoop dat je inmiddels weet dat vet je vriend is. Daarnaast

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Het is voorjaar!! Bruis je echter niet van energie, sterker nog, laat je energiepeil nog heel wat te wensen over?! Misschien heb je een voorjaarsdip. Gelukkig kan je met een voeding

Nadere informatie

o In zakken gemaakt uit de huid van de dieren. o In de magen van de dode dieren. o Door veel te roeren in de melk.

o In zakken gemaakt uit de huid van de dieren. o In de magen van de dode dieren. o Door veel te roeren in de melk. Oppervlaktespanning Lees aandachtig info fiche 1 Beantwoord de vragen. info fiche 1 Apps 15 min Van probleem tot ontwerp In welk voorwerp bewaarden de jagers hun melk vele jaren geleden? o In zakken gemaakt

Nadere informatie

TIEN QUINOA RECEPTEN! Ontbijt, lunch, tussendoortjes avondeten & meer...

TIEN QUINOA RECEPTEN! Ontbijt, lunch, tussendoortjes avondeten & meer... TIEN QUINOA RECEPTEN! Ontbijt, lunch, tussendoortjes avondeten & meer... TIEN QUINOA RECEPTEN! Ontbijt, lunch, tussendoortjes, avondeten & meer... Quinoa is enorm veelzijdig daarom hebben wij 10 verschillende

Nadere informatie

BIJSLUITER. TETRACYCLINE 3% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% crème en zalf

BIJSLUITER. TETRACYCLINE 3% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% crème en zalf BIJSLUITER TETRACYCLINE 3% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% crème en zalf Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze

Nadere informatie

BASISRECEPTEN KOOLHYDRAATARM AFVALLEN

BASISRECEPTEN KOOLHYDRAATARM AFVALLEN BASISRECEPTEN KOOLHYDRAATARM AFVALLEN BASISRECEPT LIJNZAADBROOD Lijnzaadbrood basisrecept 250 g gemalen lijnzaad 3 tl bakpoeder 1 tl zout 5 eieren 120 ml water 80 ml olijfolie Verwarm de oven voor op 180C.

Nadere informatie

Gezond & lekker met de kerst

Gezond & lekker met de kerst Gezond & lekker met de kerst Voor jou! Een bewust kerstmenu inclusief eenvoudige recepten. Met energieke groet, Margriet -Aperitief- Heerlijke rode bieten humus op een getoast zuurdesembroodje -Voorgerecht

Nadere informatie

Kokoscake met mokkacrème

Kokoscake met mokkacrème Koekjes en gebak Kokoscake met mokkacrème Ingrediënten kokoscake (voor 1 cake) 60 ml Alpro Coconut For Professionals 75 g margarine 3 el espresso 25 g suiker 125 g agavesiroop of honing 40 g kokosmeel

Nadere informatie

inhoud Inleiding 6 Adviezen & historie 10

inhoud Inleiding 6 Adviezen & historie 10 inhoud Inleiding 6 Adviezen & historie 10 16 88 lente & zomer herfst & winter Goudsbloem 28 Basilicum 36 Citroenverbena 46 Munt 54 Kaapse knoflook 64 Bergamot 70 Dille 76 Dropplant 82 Peterselie 98 Koriander

Nadere informatie

Huidverzorging bij een behandeling voor kanker.

Huidverzorging bij een behandeling voor kanker. Huidverzorging bij een behandeling voor kanker www.nwz.nl Inhoud Verzorging van de huid 3 Met welke producten kunt u vette crème combineren? 4 Tips om uw huid in goede conditie te houden 5 Tips om een

Nadere informatie

Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing

Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing Spoel de Quinoa voor dat je hem gebruikt eerst goed af, dit ivm met het waslaagje.doe het water en de Quinoa in een middel grote pan en breng aan de kook.

Nadere informatie

KOORTSLIP WAT IS EEN KOORTSLIP WAT KUNT U ZELF DOEN WAT KAN UW APOTHEKER VOOR U DOEN WANNEER KUNT U BETER NAAR UW HUISARTS GAAN APOTHEEK.

KOORTSLIP WAT IS EEN KOORTSLIP WAT KUNT U ZELF DOEN WAT KAN UW APOTHEKER VOOR U DOEN WANNEER KUNT U BETER NAAR UW HUISARTS GAAN APOTHEEK. KOORTSLIP WAT IS EEN KOORTSLIP WAT KUNT U ZELF DOEN WAT KAN UW APOTHEKER VOOR U DOEN WANNEER KUNT U BETER NAAR UW HUISARTS GAAN APOTHEEK.NL KOORTSLIP De pijn duikt regelmatig op, meestal op dezelfde plek,

Nadere informatie

Wandelsnacktips. Omdat wandelen niet alleen leuk, maar ook lekker is. Marjoleine van der Waal. gewichtsconsulente. Marjoleine van der Waal

Wandelsnacktips. Omdat wandelen niet alleen leuk, maar ook lekker is. Marjoleine van der Waal. gewichtsconsulente. Marjoleine van der Waal Wandelsnacktips Omdat wandelen niet alleen leuk, maar ook lekker is Marjoleine van der Waal gewichtsconsulente Marjoleine van der Waal Speciaal voor nieuwe wandeltiplezers Houd je net als ik van wandelen

Nadere informatie

BIJSLUITER. PIX LITHANTHRACIS 1,5% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 1% crème en zalf

BIJSLUITER. PIX LITHANTHRACIS 1,5% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 1% crème en zalf BIJSLUITER PIX LITHANTHRACIS 1,5% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 1% crème en zalf Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in

Nadere informatie

Red Bull de taart met vleugels

Red Bull de taart met vleugels Op het werk hebben we een collega welke verslaafd is aan Red Bull. Het is zelfs zo erg dat hij ons erop attendeerde dat er verschillende smaken Red Bull zijn. Je zou denken een normaal blikje Red Bull

Nadere informatie

Voetschimmel. Zorg voor uzelf 13

Voetschimmel. Zorg voor uzelf 13 Voetschimmel Zorg voor uzelf 13 Voetschimmel Vaak besteed je pas aandacht aan je voeten als je er last van hebt. Bijvoorbeeld als het een beetje jeukt of pijn doet tussen de tenen. Blijken er dan schilfers

Nadere informatie

Daalder Kaas staat voor:

Daalder Kaas staat voor: Als het om lekkere en goede kaas gaat, dan bent u bij Daalder Kaas aan het juiste adres. Elke week zijn wij op ruim 200 markten en standplaatsen in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk te vinden.

Nadere informatie

Paasmenu April 2019 Velouté van gerookte paling **** Krieltjes in schil met gember Asperges met hollandaisesaus Lamskotelet **** Advocaat-ijstaart

Paasmenu April 2019 Velouté van gerookte paling **** Krieltjes in schil met gember Asperges met hollandaisesaus Lamskotelet **** Advocaat-ijstaart Paasmenu April 2019 Velouté van gerookte paling **** Krieltjes in schil met gember Asperges met hollandaisesaus Lamskotelet **** Advocaat-ijstaart Velouté van gerookte paling 50 gr. boter 60 gr. bloem

Nadere informatie

Menu kauw/slik workshop

Menu kauw/slik workshop Menu kauw/slik workshop Tuinerwtensoepje en een knolselderijsoepje Tonijnmayonaise met basilicumolie en wortelcrème Risotto met diverse kruiden, paddenstoelen en kip Chocoladetaartje met een vloeibare

Nadere informatie

Kokos - Havermout koekjes

Kokos - Havermout koekjes Kokos - Havermout koekjes Benodigdheden(16 personen) 40 g suiker 60 milliliter kokosolie / 70 gram boter 50 g havermout 50 g bloem 50 g geraspte kokos 1/2 theelepel kaneel Snuf zout 1. Verwarm de oven

Nadere informatie

GENEESMIDDELENGROEP Ontstekingsremmende geneesmiddelen (corticosteroïden). Raadpleeg ook de rubriek Werking van het geneesmiddel

GENEESMIDDELENGROEP Ontstekingsremmende geneesmiddelen (corticosteroïden). Raadpleeg ook de rubriek Werking van het geneesmiddel Fagron Hydrocortison creme 10 mg/g FNA Bijsluiter ALGEMENE KENMERKEN NAAM Hydrocortison crème 10 mg/g FNA Fagron, crème SAMENSTELLING Het produkt bevat per gram crème 10 mg hydrocortisonacetaat Hydrocortison

Nadere informatie

Alka Voet & Nagel. voor gezonde voeten én mooie nagels. Een 20-dagen kuur. Advies en vragen... Alka Gezondheidslijn:

Alka Voet & Nagel. voor gezonde voeten én mooie nagels. Een 20-dagen kuur. Advies en vragen... Alka Gezondheidslijn: Alka Voet & Nagel voor gezonde voeten én mooie nagels Een 20-dagen kuur Door het volgen van de 20 dagen Alka Voet & Nagel kuur gaat u uw voeten en nagels intensief ontdoen van zure afvalstoffen. U ontzuurt

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZINGEN

GEBRUIKSAANWIJZINGEN GEBRUIKSAANWIJZINGEN VERTARGIL zelf gebruiksklaar aanmaken (zie uitleg bij foto s 1-3) of uit de tube direct op de huid of wond aanbrengen met een dikte van 0,5 tot 1 cm. De bandage kan men droog omzwachtelen,

Nadere informatie

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola BGN Kerstmenu 2014 Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola Bijgerecht Sperziebonen met tomaat Dessert Homemade bosvruchtenijs Met dank aan

Nadere informatie

Boursin-hapje met zalm

Boursin-hapje met zalm Boursin-hapje met zalm Ingrediënten (10 stuks): 2 plakjes gerookte zalm Verse Dille ¼ doosjes Boursin (kruidenkaas) plasticfolie : 1. Beleg de plakjes gerookte zalm heel dik met Boursin en verse dille.

Nadere informatie

HET NEDERLANDSE RODE KRUIS DISTRICT: MIDDEN-LIMBURG AFDELING: ECHT-SUSTEREN & MAASGOUW

HET NEDERLANDSE RODE KRUIS DISTRICT: MIDDEN-LIMBURG AFDELING: ECHT-SUSTEREN & MAASGOUW HET NEDERLANDSE RODE KRUIS DISTRICT: MIDDEN-LIMBURG AFDELING: ECHT-SUSTEREN & MAASGOUW Drs. E.W.J. Ficken, Rode Kruis arts E.F./R.K.: 17.08.28 Mevr. W. Thomassen, wondverpleegkundige Datum: 27 november

Nadere informatie

PURE, GEZONDE EN SMAAKVOLLE RECEPTEN OPGESTELD DOOR 5 GEZONDE BLOGS. Speciaal opgesteld

PURE, GEZONDE EN SMAAKVOLLE RECEPTEN OPGESTELD DOOR 5 GEZONDE BLOGS. Speciaal opgesteld ww.eetgoedvoeljegoed.com www.devoedzamekeuken.nl www.barbaraeet.nl www.puurenlekkerleven.blogspot.nl www.smakelijck.nl 2013 01 Speciaal opgesteld PURE, GEZONDE EN SMAAKVOLLE RECEPTEN OPGESTELD DOOR 5 GEZONDE

Nadere informatie

Ouder- uitdagingen mei 2018

Ouder- uitdagingen mei 2018 Ouderuitdagingen 16-23 mei 2018 Ouderuitdagingen, wat is dat? Tijdens de week van 16 tot 23 mei 2018 wordt er in Vlaanderen en Brussel de Week van de Opvoeding georganiseerd. Dit jaar is het thema Opvoeden

Nadere informatie

Broodbeleg voor kinderen

Broodbeleg voor kinderen Broodbeleg voor kinderen 100% suikervrij! Gezond én snel te maken! 26 pagina s vol met recepten en tips! Broodbeleg voor kinderen 100% suikervrij! 2015 Onderstaande recepten zijn in ieder geval geschikt

Nadere informatie

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas 5 vijgen 200 gram gorgonzola 10 dadels 5 dunne plakjes serannoham 100 gram parmezaan Zout & peper Bereidingswijze vijgen: Verwarm de oven

Nadere informatie

Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Ingrediënten;

Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Ingrediënten; Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Aubergine Ui Bleekselderij Tomaten Olijven Kappertjes Pijnboompitjes Aceto balsamico. (blanke) Bospeen P&Z Bereiden; - maak de groenten schoon en snijd

Nadere informatie

BIJSLUITER. KOOLTEER 10% en 20% in vaseline

BIJSLUITER. KOOLTEER 10% en 20% in vaseline BIJSLUITER KOOLTEER 10% en 20% in vaseline Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft

Nadere informatie

bospaddenstoelensoep

bospaddenstoelensoep bospaddenstoelensoep * VOORBEREIDEN (dag voor het kerstdiner): * Week de gedroogde paddenstoelen 15 minuten in water. * Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in kleine

Nadere informatie

Dak een pan en giet er een wolkje liefde in. Roer en doe er een snuifje succes bij. Kneed vrede en snijd het. Leg het nu in de pan en meng.

Dak een pan en giet er een wolkje liefde in. Roer en doe er een snuifje succes bij. Kneed vrede en snijd het. Leg het nu in de pan en meng. Dak een pan en giet er een wolkje liefde in. Roer en doe er een snuifje succes bij. Kneed vrede en snijd het. Leg het nu in de pan en meng. Shake er familie in en voeg er een kg geluk in van plezier. Pers

Nadere informatie

Voetschimmel VRAAG OVER UW MEDICIJNEN? WWW.APOTHEEK.NL

Voetschimmel VRAAG OVER UW MEDICIJNEN? WWW.APOTHEEK.NL 400041 Voetschimmel_400041 Voetschimmel 24-07-12 08:57 Pagina 6 Voetschimmel WAT IS VOETSCHIMMEL WAT KUNT U ZELF DOEN WAT KAN UW APOTHEKER VOOR U DOEN WANNEER KUNT U BETER NAAR UW HUISARTS GAAN VRIJ VERKRIJGBARE

Nadere informatie

DE ULTIEME KRUIDENGIDS! (door Foodmania en De ZeeuwZe)

DE ULTIEME KRUIDENGIDS! (door Foodmania en De ZeeuwZe) DE ULTIEME KRUIDENGIDS! (door Foodmania en De ZeeuwZe) MOESTUINTJE? Je eigen kruiden kweken geeft jouw gerechten en maaltijden een andere dimensie. Het is namelijk super vers (en gezond) en je hebt het

Nadere informatie

BIJSLUITER. TETRACYCLINE 3% crème en zalf

BIJSLUITER. TETRACYCLINE 3% crème en zalf BIJSLUITER TETRACYCLINE 3% crème en zalf Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft

Nadere informatie

KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015!

KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015! KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015! KOOK-OOK helpt graag mee om 2015 gezond van start te laten gaan. Hierbij weer een tas vol lekkere en eerlijke groenten. Veel producten uit de KOOK-OOK tas

Nadere informatie

muhammara Als je van pittig houdt is dit een heerlijke meze. De Midden-Oosterse dip is volgens heel wat mensen nog lekkerder is dan hummus.

muhammara Als je van pittig houdt is dit een heerlijke meze. De Midden-Oosterse dip is volgens heel wat mensen nog lekkerder is dan hummus. muhammara Als je van pittig houdt is dit een heerlijke meze. De Midden-Oosterse dip is volgens heel wat mensen nog lekkerder is dan hummus. Bereidingstijd 30 minuten Ingrediënten voor 2 personen Zo maak

Nadere informatie

Gemarineerde eendeborst met noodle salade. Nodig voor de eend;

Gemarineerde eendeborst met noodle salade. Nodig voor de eend; Gemarineerde eendeborst met noodle salade. Nodig voor de eend; In kleine ruitjes ingesneden eende borst Teriyaki saus Iets gember siroop Citroenblad Iets soya saus Chili saus Bereiden van de eende borst;

Nadere informatie

Stoofaal van Lon. Een pak van 1 kilo diepgevroren stoofaal met het etiket van het Duurzaam Palingfonds

Stoofaal van Lon. Een pak van 1 kilo diepgevroren stoofaal met het etiket van het Duurzaam Palingfonds Stoofaal van Lon Paling kennen en eten we (bijna) allemaal. Grote favoriet hierbij is tegenwoordig de heerlijke gerookte paling of palingfilet. Gestoofde paling is redelijk uit de mode geraakt, maar volkomen

Nadere informatie

Kokosrotsjes met chocolade dip

Kokosrotsjes met chocolade dip voor ongeveer 15 rotsjes 4 eiwitten 250 g fijne kristalsuiker 350 g vruchtvlees van een kokosnoot of kant en klare kokosnoot rasp 200 g pure, melk of witte chocolade naar keus Kokosrotsjes met chocolade

Nadere informatie

BIJSLUITER. HYDROCORTISONACETAAT 1% KETOCONAZOL 2% ZINKOXIDE 10% cetomacrogolcrème

BIJSLUITER. HYDROCORTISONACETAAT 1% KETOCONAZOL 2% ZINKOXIDE 10% cetomacrogolcrème BIJSLUITER cetomacrogolcrème Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u hem later

Nadere informatie

Peperkoekhuisje. 250 ml gepasteuriseerd eiwit Poedersuiker. 200g pure chocolade

Peperkoekhuisje. 250 ml gepasteuriseerd eiwit Poedersuiker. 200g pure chocolade Peperkoekhuisje Ingrediënten 400 gram honing 235 gram rietsuiker 235 gram boter 10 gram potas (U kunt ook 5 gram zuiveringszout gebruiken) 2 eetlepels water 1 kg bloem 2 theelepels gemalen kaneel 1 theelepel

Nadere informatie

Blepharitis Ontsteking van de ooglidranden. Oogheelkunde IJsselland Ziekenhuis

Blepharitis Ontsteking van de ooglidranden. Oogheelkunde IJsselland Ziekenhuis Blepharitis Ontsteking van de ooglidranden Oogheelkunde IJsselland Ziekenhuis Uw oogarts heeft vastgesteld dat u last heeft van blepharitis. In deze folder wordt uitgelegd wat blepharitis is, wat hiervan

Nadere informatie

Bijsluiter Canesten foot 1 van 5 CANESTEN FOOT

Bijsluiter Canesten foot 1 van 5 CANESTEN FOOT Bijsluiter Canesten foot 1 van 5 CANESTEN FOOT Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel is verkrijgbaar zonder doktersvoorschrift (recept),

Nadere informatie

Gratis E-book Wijn maken druivenwijnmaken.nl

Gratis E-book Wijn maken druivenwijnmaken.nl Gratis E-book Wijn maken druivenwijnmaken.nl Hoe maak je wijn? Op de volgende pagina s leer je stap voor stap wijn maken van druiven. Zelf doe ik dit nu al 17 jaar, in begin met wisselend succes, maar

Nadere informatie

Pizza Margherita uit een echte steenoven

Pizza Margherita uit een echte steenoven Pizza Margherita uit een echte steenoven Pizza Margherita uit een echte steenoven Het volledige recept voor deeg, sauce en topping Misschien wel de bekendste pizza ter wereld. Deze pizza werd al in 1889

Nadere informatie

Koekjes met zongedroogde tomaten en rozemarijn. 6 plakken bladerdeeg 140 gr zongedroogde tomaatjes verse rozemarijn 1 ei

Koekjes met zongedroogde tomaten en rozemarijn. 6 plakken bladerdeeg 140 gr zongedroogde tomaatjes verse rozemarijn 1 ei Koekjes met zongedroogde tomaten en rozemarijn. 6 plakken bladerdeeg 140 gr zongedroogde tomaatjes Bloem verse rozemarijn 1 ei Voorbereiding 1. Haalde blaadjes van de rozemarijn en hak deze heel fijn.

Nadere informatie

Heb jij ook wel eens last van die afschuwelijke, nare droge huid? Nou dan bent u hier op de juiste adres. Hier zijn een aantal adviezen:

Heb jij ook wel eens last van die afschuwelijke, nare droge huid? Nou dan bent u hier op de juiste adres. Hier zijn een aantal adviezen: De Online mooiheidspecialiste Gezicht Heb jij ook wel eens last van die afschuwelijke, nare droge huid? Nou dan bent u hier op de juiste adres. Hier zijn een aantal adviezen: Je moet je gezicht hydrateren,

Nadere informatie

Comfortcook. Kookboek combi halogeen oven. Gaartijden en temperaturen. De volgende gegevens zijn slechts richtwaarden.

Comfortcook. Kookboek combi halogeen oven. Gaartijden en temperaturen. De volgende gegevens zijn slechts richtwaarden. Gaartijden en temperaturen De volgende gegevens zijn slechts richtwaarden. Levensmiddel Temperatuur in ºC Gaartijd in minuten Kip (1,6kg) 200 70 Kippenborst (350g) 190 20 Kabeljauw (150g) 200 24 Aardappelen

Nadere informatie

TARTE TATIN HET KLASSIEKE FRANSE DESSERT, GEVARIEERD MET PEER. Jurrijan.com, recepten download

TARTE TATIN HET KLASSIEKE FRANSE DESSERT, GEVARIEERD MET PEER. Jurrijan.com, recepten download 1 Dit dessert kan mislukken, want je bakt de taart ondersteboven, maar het is zo heerlijk en geeft veel voldoening wanneer het lukt. De vulling is origineel met appel, maar peren, pruimen of zelfs ananas

Nadere informatie

Micro-organismen kweken en bekijken. Zelf bacteriën kweken. Benodigdheden. Werkwijze. Ziek van virussen?

Micro-organismen kweken en bekijken. Zelf bacteriën kweken. Benodigdheden. Werkwijze. Ziek van virussen? Micro-organismen kweken en bekijken Zelf bacteriën kweken Je gaat zelf bacteriën kweken. Benodigdheden twee lege petrischaaltjes met daarop je naam, klas en datum brander en lucifers vloeibare voedingsbodem

Nadere informatie

Totaal extractie en plaatsing kunstgebit

Totaal extractie en plaatsing kunstgebit Totaal extractie en plaatsing kunstgebit U bent zojuist behandeld door de kaakchirurg waarbij al uw tanden en/of kiezen verwijderd zijn en direct een gebitsprothese (immediaat-prothese) is geplaatst. In

Nadere informatie

Bijsluiter Canesten foot strooipoeder, crème 1 van 5 CANESTEN FOOT

Bijsluiter Canesten foot strooipoeder, crème 1 van 5 CANESTEN FOOT Bijsluiter Canesten foot strooipoeder, crème 1 van 5 CANESTEN FOOT Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel is verkrijgbaar zonder doktersvoorschrift

Nadere informatie