Vr 12 juli 9.30 Zo 14 juli Joh. 3, Gemeente Eindhoven AGENDA 1 juni - 15 september 2019

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vr 12 juli 9.30 Zo 14 juli Joh. 3, Gemeente Eindhoven AGENDA 1 juni - 15 september 2019"

Transcriptie

1 Zondagsdienst voor kinderen * Mensenwijdingsdienst Overige Hemelvaart Gemeente Eindhoven AGENDA 1 juni - 15 september 2019 Perikopen 30 mei - 8 juni Zo 2 juni Joh. 16, * Zondagsdienst voor de kinderen: Godsdienstles voor kinderen en evangeliebespreking met ouders Inzingen voor kinderen Zondagsdienst voor de kinderen Overige en opmerkingen Zingen met Marie-Hélène van Tol Wo 5 juni Evangelie ochtend Aurora studie- en Do 6 juni gespreksgroep (kerk) Vr 7 juni 9.30 Pinksteren 9 juni - 11 juni Zo 9 juni Joh. 14, Eerste Pinksterdag. Mensenwijdingsdienst in het Duits Ma 10 juni Joh. 14, Tweede Pinksterdag. Gemeentefeest (Steensel) Di 11 juni Joh. 14, Derde Pinksterdag Tussentijd 12 juni - 23 juni Wo 12 juni Do 13 juni Studiegroep ouders/leerkrachten VSB Vr 14 juni 9.30 Za 15 juni Bijeenkomst Kring Maastricht Zo 16 juni Joh. 3, Wo 19 juni Vr 21 juni Zo 23 juni Joh. 4, Johannestuintje Johannestijd 24 juni - 27 juli Ma 24 juni Mk. 1, Evangelie ochtend Wo 26 juni Moedergroep Eindhoven Vr 28 juni Gemeente Zeist te gast. Mensenwijdingsdienst later Zo 30 juni Mk. 1, Doop Wo 3 juli Vr 5 juli 9.30 Zo 7 juli Joh. 1, Wo 10 juli Vr 12 juli 9.30 Zo 14 juli Joh. 3, Wo 17 juli Vr 19 juli Zo 21 juli Mt. 11, Wo 24 juli Vr 26 juli Tussentijd 28 juli - 28 sept Zo 28 juli Mk. 8, Wo 31 juli Vr 2 aug Zo 4 aug Mt. 7, Wo 7 aug Vr 9 aug Zo 11 aug Luk Wo 14 aug Vr 16 aug 9.30 Zo 18 aug Luk. 9, Wo 21 aug Vr 23 aug 9.30 Een nieuwe kleur voor het altaar? Inleiding en gesprek Gemeenteviering i.p.v. Mensenwijdingsdienst Lezing Ernst Terpstra: Nauurwetenschap en priesterschap Zo 25 aug Luk. 18, Lezing: Ik ben de deur Wo 28 aug Vr 30 aug 9.30 Zo 1 sept Luk. 10, Passie bij de koffie: Vluchteling in de knel Wo 4 sept Evangelie ochtend Do 5 sept Aurora studie- en gespreksgroep (kerk) Vr 6 sept 9.30 Zo 8 sept Luk. 17, Wo 11 sept Moedergroep Eindhoven Do 12 sept Vr 13 sept Zo 15 sept Math. 6, Michaëltijd Tussentijd 29 sept - 26 okt 27 okt - 30 nov Studiegroep ouders/leerkrachten VSB Lezing Bart Hessen: Natuurwetenschap en priesterschap

2 ACTIVITEITEN Zingen met Marie-Hélène van Tol Michaëlkerk, zondag 2 juni, uur Op deze Hemelvaartszondag mengen we onze adem klinkend met de lucht. We zingen samen zonnige zomerliederen. Je hebt geen zang-ervaring nodig. Evangelie ochtenden Michaëlkerk, woensdag 5 en maandag 24 juni, woensdagen 4 en 18 september, uur We lezen steeds het evangeliegedeelte van de week (de perikoop). Zoekend naar de beeldentaal, komen we steeds dichter bij de inhouden, die zo steeds nieuw kunnen zijn. Iedereen is van harte welkom! P.S. 24 juni is een maandag. Vanwege de Johannesdag verschuift de evangeliebespreking van woensdag 26 juni naar deze maandag. Aurora studie- en gespreksgroep voor jonge(re) mensen Michaëlkerk, donderdagen 6 juni en 5 september, uur We verdiepen ons in het Evangelie volgens Johannes. We bestuderen de zeven tekenen. Zeven gebeurtenissen, die ook wel wonderen worden genoemd omdat ze vanuit een aards perspectief bezien ondenkbaar lijken. We zoeken in de evangelietekst hoe we de beelden kunnen verdiepen en beetje bij beetje begrijpen. Meer informatie bij Marie-Hélène van Tol, of mhtolh@online.nl Pinksteren Michaëlkerk, zondag 9, maandag 10, dinsdag 11 juni Pinksteren is de kortste feesttijd die wij vieren. De meeste feesttijden duren vier zondagen, maar Pinksteren alleen drie dagen, de Pinksterzondag, -maandag en - dinsdag. Elke dag vieren we de Mensenwijdingsdienst, op maandag ook de kinderdienst en het gemeentefeest. Voor de begintijden van de dienst zie het rooster. Eerste Pinksterdag Michaëlkerk, zondag 9 juni, uur Mensenwijdingsdienst in de Duitse taal gecelebreerd ( en gezongen??) Al enkele jaren kwam Marianne von Borries uit Aken om met Pinksteren het taalgevoel wat extra te voeden met andere klanken. Ook dit jaar is dat weer gelukt. Marie-Hélène van Tol zal deze Pinksterzondag in Aken celebreren. De dienst voor de kinderen verschuift naar Tweede Pinksterdag.

3 Pinksterdienst voor de kinderen Michaëlkerk, maandag 10 juni, uur (inzingen om 9.50 uur) Wat deze dienst bijzonder maakt, is de Pinksterhymne. Naast de Kerstdienst voor de kinderen is dit de enige dienst in het jaar die anders is. Door deze Pinksterdienst voor de kinderen te verschuiven naar de Tweede Pinksterdag wordt het mogelijk om ouders en kinderen beter te betrekken bij het gemeentefeest. Er is geen godsdienstles deze ochtend. Wel wordt er ingezongen om 9.50 uur. Gemeentefeest bij de familie Houben, De Stevert 10, Steensel Maandag 10 juni, Tweede Pinksterdag, na de Mensenwijdingsdienst Het Pinksterthema dit jaar is zoeken- ontvangen- verbinden. Ook het gemeentefeest zal in dit teken staan. Meer details vind u in de bijlage. Studiegroep ouders / leerkrachten van de Vrije School Brabant Donderdagen 13 juni en 12 september, uur Vanuit de Vrije School Brabant is in september 2017 een maandelijkse studiegroep gestart voor ouders en leerkrachten van de school. De groep koos voor het samen lezen en bespreken van de voordrachtencyclus van R. Steiner De kringloop van het jaar. Meer informatie bij Eva Buis, maison-crouton@hotmail.com, of bij Marie-Hélène van Tol, of mhtolh@online.nl Bijeenkomsten Kring Maastricht Zaterdagen 15 juni en 21 september, uur Witmakersstraat 10, 6211 JB Maastricht In de Kring Maastricht vindt eens per maand een ochtend met evangeliestudie plaats. We verdiepen ons in de perikoop van de week. Wie vanuit Eindhoven graag eens meegaat, kan contact opnemen met Marie-Hélène van Tol, Meer inlichtingen bij Mariel Carré, Johannestuintje Michaëlkerk, zondag 23 juni, uur (!!!) Let op, dit is een nieuwe tijd! Het tuintje sluit nu - na een korte koffiepauze - aan op de Mensenwijdingsdienst. De kinderen komen binnen en iedereen is uitgenodigd om bij het tuintje aanwezig te zijn, al of niet met (klein- of pete-) kinderen. Het Johannestuintje is een feestelijke bijeenkomst voor kinderen van 4 tot 10 jaar, hun ouders en iedereen die daar bij wil zijn. We zingen met elkaar liedjes uit de Johannestijd en luisteren naar een verhaal. Beurtelings mogen de kinderen hun weg gaan door het tuintje, waarin zij via de oude dorre droogte langs de bron gevoerd worden naar het nieuwe levende groen. Graag achteraf een bijdrage in het mandje om toekomstige tuintjes mogelijk te maken.

4 Sint Jans-dag op maandag 24 juni Michaëlkerk, 9.30 uur We beginnen de Johannestijd deze dag met de Mensenwijdingsdienst om 9.30 uur. Aansluitend gaan we in gesprek over de perikoop. In verband hiermee vervalt de Dienst en de bespreking op woensdag 26 juni. Moedergroep Eindhoven, voor ouders met nog jonge kinderen Woensdagen 26 juni en 11 september, uur Meer informatie en aanmelding bij Elsa Leverington, of bij Marie-Hélène van Tol, of Bezoek uit Zeist Mensenwijdingsdienst een half uur later Michaëlkerk, vrijdag 28 juni, uur (!!!) Mensen uit de gemeente Zeist maken vandaag een uitstapje en komen als eerste bij ons. Opdat zij deel kunnen nemen verschuift de Mensenwijdingsdienst daarom een half uur. Deze begint dan om uur i.p.v uur. Onze gasten blijven graag na afloop een kopje koffie meedrinken. Zondagsdiensten voor de kinderen in de zomermaanden De laatste zondagsdienst voor de kinderen voor de zomervakantie is op zondag 30 juni. De eerste dienst in het nieuwe schooljaar is op zondag 1 september. Mensenwijdingsdienst in de zomermaanden Tijdens de maanden juli en augustus vervalt de Mensenwijdingsdienst op woensdag. De woensdagse dienst wordt hervat op 4 september. Het ritme blijft voortaan veertiendaags. De vrijdagen blijven voor zover mogelijk doorgaan in juli en augustus. De zondagen gaan ook door, behalve op zondag 28 juli, dan is er een gemeenteviering. Een nieuwe kleur voor het altaar? Inleiding en gesprek Michaëlkerk, zondag 14 juli, uur Het is wellicht voor de meesten onder ons een bekend gegeven dat de kleuren aan het altaar volgens bepaalde richtlijnen worden gekozen. Zoals voor de wand achter het altaar in iedere cultusruimte naar een donkerpaars wordt gezocht, zo is er ook een richtlijn voor het altaar zelf. Namelijk een blauwig grijs. De huidige kleur van ons altaar voldoet niet aan die richtlijn. Wel is het heel goed mogelijk om het huidige altaar te bekleden met een grijze steen. Om met elkaar daarover in gesprek te gaan nodigt het bestuur jullie uit voor een bijeenkomst na de Mensenwijdingsdienst op zondag 14 juli. Zie verder onder mededelingen.

5 Gemeenteviering Michaëlkerk, zondag 28 juli, uur Omdat er op zondag 28 juli bij gebrek aan vervanging geen Mensenwijdingsdienst gehouden kan worden, is er het alternatief van een gemeenteviering. Een gemeenteviering bestaat uit een evangelielezing, het credo en het Onze Vader. Eventueel afgewisseld met zingen en instrumentale muziek. Ervóór of erna is er ruimte voor een inhoudelijke bijdrage of gesprek. Twee lezingen over Natuurwetenschap en sacramenteel werken Michaëlkerk, zondagen 4 augustus en 15 september, uur Zondag 4 augustus: Ernst Terpstra vertelt over zijn weg van de natuurwetenschap naar het priesterschap en over de betekenis van het sacramentele werken voor de verdere ontwikkeling van de natuurwetenschap. Ernst Terpstra is opgeleid als natuurkundige. Hij is geestelijke in de Christengemeenschap en bewindsdrager voor Nederland en Vlaanderen. Zondag 15 september: Natuurwetenschap en spiritualiteit lijken paden te volgen die steeds verder uit elkaar wijken. Kun je je als mens in die spagaat staande houden of moet je kiezen? De moderne natuurwetenschap houdt zich uitsluitend bezig met het materiële aspect van de aardesubstantie. Maar bij het voltrekken van ieder sacrament is direct of indirect aardesubstantie aanwezig die in het sacramentele proces wordt betrokken. Kan de aardemens bruggenbouwer worden tussen materie en geest? Bart Hessen is priester in de Christengemeenschap in Groningen en Meppel. Voordien was hij 25 jaar werkzaam als scheikundige, het laatst als hoogleraar anorganische chemie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik ben de deur... Lezing door Marie-Hélène van Tol Michaëlkerk, zondag 25 augustus, uur In de evangeliën en ook in het boek Openbaring worden beelden gebracht voor hoe het vergeestelijkte ik van de mens in verschijning kan komen. Zo is daar de deur als Jezus spreekt 'Ik ben de deur Op een andere plek verschijnt de zuil in de tempel als een werkzaamheid van de geest. Dit laatste wordt genoemd in de Openbaring van Johannes. Meer dan duizend jaar geleden leefde in de stad Hildesheim bisschop Bernward, die beide gegevens heeft uitgebeeld. Een bronzen zuil en twee bronzen deurvleugels beelden de weg van Christus op aarde uit. Door zijn bijzondere beeldentaal neemt hij ons mee in het gebeuren, je blijft moeilijk toeschouwer als je het wilt bekijken, maar het gaat je direct aan. Marie-Hélene van Tol vertelt over deze twee kunstwerken en hun maker.

6 Passie bij de koffie: Vluchteling in de knel Michaëlkerk, zondag 1 september, uur Tiny Muris vertelt over de naderende Vredesweek. Verder hopen we dat iemand van de stichting Vluchteling in de knel kan komen vertellen over deze kwetsbare groep in onze samenleving. Op dit moment zijn we dat nog aan het voorbereiden, dus we weten nog niet precies wie er dan komt. VOORAANKONDIGINGEN Michaëlbijeenkomst op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 september De jaarlijkse Michaëlbijeenkomst heeft deze keer als thema: de sterrenwereld en de mens. Peter Evers komt daartoe naar Veldhoven om ons mee te nemen in zijn enthousiasme en kennis over de sterrenwerelden. Op vrijdagavond 27 september is het thema: zon-maan-aarde in relatie tot de mens Op zaterdag 28 september gaan we na de Mensenwijdingsdienst verder. Deze dag leren we de bewegingen van de planeten beter kennen. Zondag 29 september wordt de bijeenkomst na de dienst afgesloten met een beschouwing door Marie-Hélène van Tol. Meer informatie, o.a. over hoe en bij wie aanmelden, staat in de flyer die deze zomer komt. Nieuwe kinderen in de zondagsdienst voor de kinderen Michaëlkerk, zondag 13 oktober, 9.15 uur Voorbereiding: zaterdag 12 oktober, uur in de kerk Nieuwe kinderen worden op hun eerste zondagsdienst op zondag 13 oktober voorbereid de dag ervóór, op zaterdag 12 oktober om uur. Ouders en kinderen luisteren eerst samen naar een verhaal. Daarna gaan de kinderen onder begeleiding iets knutselen, terwijl er voor de ouders gelegenheid is tot gesprek. Ook ouders en kinderen voor wie de zondagsdienst voor de kinderen nog erg nieuw is, zijn welkom! Graag aanmelden, uiterlijk op donderdag 10 oktober, bij Marie-Hélène van Tol, mhtolh@online.nl. Volgende ledenvergaderingen: - 23 november februari 2020

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 juni - 26 augustus 2018

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 juni - 26 augustus 2018 Zondagsdienst voor kinderen * Mensenwijdingsdienst Overigen Gemeente Eindhoven AGENDA 1 juni - 26 augustus 2018 * Zondagsdienst voor de kinderen: 9.15 Godsdienstles voor kinderen en evangeliebespreking

Nadere informatie

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 april - 15 juni 2019

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 april - 15 juni 2019 Zondagsdienst voor kinderen * Mensenwijdingsdienst Overige * Zonda gsdie nst voor de kinde re n: 9.15 Godsdie nstle s voor kinde re n e n e va nge lie be spre king me t oude rs 9.50 Inzinge n voor kinde

Nadere informatie

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 april - 15 juni 2018

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 april - 15 juni 2018 Zondagsdienst voor kinderen * Mensenwijdingsdienst Overigen Gemeente Eindhoven AGENDA 1 april - 15 juni 2018 * Zondagsdienst voor de kinderen: 9.15 Godsdienstles voor kinderen en evangeliebespreking met

Nadere informatie

Gemeente Eindhoven AGENDA 26 augustus - 15 december 2018

Gemeente Eindhoven AGENDA 26 augustus - 15 december 2018 Zondagsdienst voor kinderen * Mensenwijdingsdienst Overigen Gemeente Eindhoven AGENDA 26 augustus - 15 december 2018 * Zondagsdienst voor de kinderen: 9.15 Godsdienstles voor kinderen en evangeliebespreking

Nadere informatie

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 februari - 15 april 2019

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 februari - 15 april 2019 Zondagsdienst voor kinderen * Mensenwijdingsdienst Overige Gemeente Eindhoven AGENDA 1 februari - 15 april 2019 Perikopen Epifanie 6 januari - 2 februari 2019 Vr 1 feb Mt. 8, 1-13 9.30 Trinitatis 3 februari

Nadere informatie

voor kinderen * Mensenwijdingsdienst Zondagsdienst Overige

voor kinderen * Mensenwijdingsdienst Zondagsdienst Overige Zondagsdienst voor kinderen * Mensenwijdingsdienst Overige Gemeente Eindhoven AGENDA 1 september - 15 december 2019 Perikopen * Zondagsdienst voor de kinderen: 9.15 Godsdienstles voor kinderen en evangeliebespreking

Nadere informatie

In de reeks over bidden en mediteren: Het Onze Vader als ontwikkelings- en inwijdingsweg Inleiding door Myriam Driesens Michaëlkerk, zondag 4

In de reeks over bidden en mediteren: Het Onze Vader als ontwikkelings- en inwijdingsweg Inleiding door Myriam Driesens Michaëlkerk, zondag 4 ACTIVITEITEN De twaalf wereldbeschouwingen of denkrichtingen Michaëlkerk, zondag 3 december, 10.45 uur Lezing door Myriam Driesens als inleiding op het Kerstthema Twaalf manieren om naar de wereld te kijken:

Nadere informatie

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 februari - 15 april 2018

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 februari - 15 april 2018 Zondagsdienst voor kinderen * Mensenwijdingsdienst Overigen Gemeente Eindhoven AGENDA 1 februari - 15 april 2018 * Zondagsdienst voor de kinderen: 9.15 Godsdienstles voor kinderen en evangeliebespreking

Nadere informatie

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 december - 15 februari 2018

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 december - 15 februari 2018 Zondagsdienst voor kinderen * Mensenwijdingsdienst Overigen Gemeente Eindhoven AGENDA 1 december - 15 februari 2018 * Zondagsdienst voor de kinderen: 9.15 Godsdienstles voor kinderen en evangeliebespreking

Nadere informatie

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 april - 15 juni 2015

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 april - 15 juni 2015 Perikopen Gemeente Eindhoven AGENDA 1 april - 15 juni 2015 Zondagsdienst voor kinderen * Mensenwijdingsdienst Overigen * Zondagsdienst voor de kinderen: 9.15 Godsdienstles voor kinderen en evangeliebespreking

Nadere informatie

GEMEENTE BERICHTEN 6 juni -14 september 2017

GEMEENTE BERICHTEN 6 juni -14 september 2017 Beweging tot religieuze vernieuwing Johanneskapel Arnhem GEMEENTE BERICHTEN 6 juni -14 september 2017 Het is zomer. Hopelijk zien we voldoende het beeld van de gouden zon in een blauwe hemel. Voelen we

Nadere informatie

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 september - 14 december 2014

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 september - 14 december 2014 Gemeente Eindhoven AGENDA 1 september - 14 december 2014 Perikopen Zondagsdienst voor kinderen * Mensenwijdingsdienst * Zondagsdienst voor de kinderen: 9.15 Godsdienstles voor kinderen en evangeliebespreking

Nadere informatie

Adres Brugstraat 5, 6811 MB, Arnhem, T Marie-Hélène van Tol Convent T

Adres Brugstraat 5, 6811 MB, Arnhem, T Marie-Hélène van Tol Convent T Johanneskapel Arnhem Johanneskapel Adres Brugstraat 5, 6811 MB, Arnhem, T 026-4433953 Geestelijke Marie-Hélène van Tol-van Hagen (maandag alleen in noodgevallen) T 026-3621769 E mhtolh@online.nl Bestuur

Nadere informatie

Agenda van de gemeente Antwerpen (voor perikopen zie einde document)

Agenda van de gemeente Antwerpen (voor perikopen zie einde document) Agenda van de gemeente Antwerpen (voor perikopen zie einde document) Kersttijd: Dinsdag Maandag 23-dec 11.45u voorbereiden Johanneshoeve voor Kerstmis 25-dec 00.00u mensenwijdingsdienst s nachts 08.00u

Nadere informatie

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN Het koor zingt! Vrijdag 19.30-20.30 uur Tweemaal per maand komt het koor samen onder leiding van Astrid Amons. Gewerkt wordt aan een repertoire voor de mensenwijdingsdienst

Nadere informatie

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 februari - 15 april 2015

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 februari - 15 april 2015 Gemeente Eindhoven AGENDA 1 februari - 15 april 2015 Perikopen Zondagsdienst voor kinderen * Mensenwijdingsdienst Overigen * Zondagsdienst voor de kinderen: 9.15 Godsdienstles voor kinderen en evangeliebespreking

Nadere informatie

Michaël. Adam Ricketts

Michaël. Adam Ricketts Michaël Kleuren zijn wereldwonderen! Wij kunnen ons een wereld zonder kleuren niet voorstellen. De natuur ontmoeten wij vooral in haar kleuren die steeds door het jaar heen veranderen. In de herfst kan

Nadere informatie

Agenda van de gemeente Antwerpen

Agenda van de gemeente Antwerpen Agenda van de gemeente Antwerpen over de periode 11 december t/m 26 maart Advent: 11-dec 09u30 Mensenwijdingsdienst 13-dec 11u45 Waakgroep 11u45 R.v.B. 16-dec 09u30 Mensenwijdingsdienst 17-dec 09u30 Pastoraal

Nadere informatie

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN NIEUW Cursus 'Kijk op het lidmaatschap' Dinsdag 17 januari, 7 februari en 7 maart, 20.00-21.30 uur Deze cursus richt zich op mensen die de stap willen zetten naar het lidmaatschap

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden april - juni 2015 INHOUD Ten geleide Rondom de diensten Mensenwijdingsdienst Zondagsdienst voor kinderen Andere bijeenkomsten in de kerk Mededelingen

Nadere informatie

Feesttijden en evangelie

Feesttijden en evangelie Feesttijden en evangelie Evangelieteksten voor de mensenwijdingsdienst Paastijd 20 april t/m 28 mei 20 apr. Marc. 16 : 1-20 Het Paasevangelie 27 apr. Joh. 20 : 19-29 Thomas de gelovige 4 mei Joh. 10 :

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing. Beweging tot religieuze vernieuwing Johanneskerk Gemeente Zutphen

Beweging tot religieuze vernieuwing. Beweging tot religieuze vernieuwing Johanneskerk Gemeente Zutphen Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Johanneskerk Gemeente Zutphen April Mei 2014 LICHT UIT LICHT De liefde bidt voor wie niet weten wat zij doen; gekruisigd blijft zij

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden februari-maart 2014 Bladzijde Ten geleide 1 Rondom de diensten 2 Mensenwijdingsdienst 2 Zondagsdienst voor kinderen 3 Sacramenten 4 Andere bijeenkomsten

Nadere informatie

Overweging bij de afbeelding Christus als de barmhartige Samaritaan: (Codex Rossanensis, Griekenland, rond het jaar 550.)

Overweging bij de afbeelding Christus als de barmhartige Samaritaan: (Codex Rossanensis, Griekenland, rond het jaar 550.) Beweging tot religieuze vernieuwing Johanneskapel Arnhem Overweging bij de afbeelding Christus als de barmhartige Samaritaan: (Codex Rossanensis, Griekenland, rond het jaar 550.) Christus buigt zich naar

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, december 2012 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste

Nadere informatie

Gemeenteberichten gemeente Arnhem en omstreken juni-september 2015

Gemeenteberichten gemeente Arnhem en omstreken juni-september 2015 Gemeenteberichten gemeente Arnhem en omstreken juni-september 2015 Meer informatie? Geestelijke: Marie-Hélène van Tol: mhtolh@online.nl T: 026-3621769, Of bij Christiane Voit christianevoit@kpnplanet.nl,

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden juni, juli, augustus en september 2012 Johannes met het Lam Gods, Noordportaal Chartres detail Ten geleide Over enkele weken begint de zomervakantie,

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden april mei 2014 Inhoud Ten geleide Rondom de diensten Mensenwijdingsdienst Zondagsdienst voor kinderen Sacramenten Andere bijeenkomsten in de kerk

Nadere informatie

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20 Januari 2016 Vrijdag 1-jan 6:44 8:50 11:41 12:44 14:55 16:41 18:45 Zaterdag 2-jan 6:44 8:50 11:41 12:45 14:56 16:42 18:46 Zondag 3-jan 6:44 8:50 11:42 12:45 14:57 16:43 18:47 Maandag 4-jan 6:44 8:49 11:42

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden eind november 2018 - februari 2019 Ten geleide Rondom de diensten Mensenwijdingsdienst Zondagsdienst voor kinderen Andere bijeenkomsten in de

Nadere informatie

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN NIEUW: Het koor zingt! Vrijdag, 19.30-20.30 uur Vanaf juni zal er iedere vierde vrijdag van de maand een koorrepetitie zijn, met uitzondering van augustus. Er wordt gewerkt

Nadere informatie

! Beweging tot religieuze vernieuwing

! Beweging tot religieuze vernieuwing ! Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden juni - september 2019 Ten geleide Rondom de diensten Mensenwijdingsdienst Zondagsdienst voor kinderen Andere bijeenkomsten in de kerk Mededelingen

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden oktober - november 2017 llustratie op de omslag: Wandelaar in de wind, Ernst Barlach 1934, eikenhout. Ten geleide Rondom de diensten Mensenwijdingsdienst

Nadere informatie

Schoolkalender

Schoolkalender Schoolkalender 2016.2017 de planten kiemen in de nacht van de aarde, de kruiden ontspringen door de kracht van de lucht, de vruchten rijpen door de macht van de zon (R. Steiner 2 okt 1909) Voor u ligt

Nadere informatie

MENSENWIJDINGSDIENST DIENSTEN IN DE KERSTTIJD. 30 december u mensenwijdingsdienst. 31 december u mensenwijdingsdienst

MENSENWIJDINGSDIENST DIENSTEN IN DE KERSTTIJD. 30 december u mensenwijdingsdienst. 31 december u mensenwijdingsdienst MENSENWIJDINGSDIENST Zondag Dinsdag 10.30 uur 9.15 uur Donderdag 9.15 uur Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag Maandag DIENSTEN IN DE KERSTTIJD 25 december 00.00 u mensenwijdingsdienst 08.00

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden december 2013 - januari 2014 Ten geleide 1 Rondom de diensten 2 Mensenwijdingsdienst 2 Zondagsdienst voor kinderen 4 Andere bijeenkomsten in de

Nadere informatie

Schooljaar nummer 13, maart Beste ouders,

Schooljaar nummer 13, maart Beste ouders, Schooljaar 2016-2017 nummer 13, maart 2017 Beste ouders, Maandag, op onze studiedag in de Rode School in Haarlem-Zuid hebben wij, geoefend in het levendig voeren van een gesprek over ons dagelijks werk.

Nadere informatie

Aanmelden kan middels het digitale inschrijfformulier die u per mail heeft ontvangen.

Aanmelden kan middels het digitale inschrijfformulier die u per mail heeft ontvangen. MAANDAG 20 juli DINSDAG 21 juli WOENSDAG 22 juli DONDERDAG 23 juli VRIJDAG 24 juli * Bij minder dan 5 aanmeldingen verzorgen wij een alternatief aanbod (bv. ). Huttenbos Entree: 7,95 (Sjoepkar * Bij minder

Nadere informatie

Ten geleide. Katarina Knijpenga

Ten geleide. Katarina Knijpenga Ten geleide In deze zomerse weken trekken we graag naar buiten en gaan op reis. Naast de reis naar buiten dient zich in het religieuze leven een reis naar binnen aan, de weg van de Johannes- naar de Michaëltijd.

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden december 2017 - februari 2018 Kathedraal van Chartres: lancetvormig venster onder het zuidelijk roosvenster, de profeet Daniël draagt de evangelist

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden juni - september 2017 Mystieke Molen, Romaans kapiteel uit de 12 e eeuw, Basiliek Sainte-Marie-Madelaine in Vézelay (Bourgondië). Ten geleide

Nadere informatie

Liederen in de mensenwijdingsdienst na het offer en de communie

Liederen in de mensenwijdingsdienst na het offer en de communie HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN Triniteitstijd van 23 mei t/m 23 juni 23 mei en 27 mei Johannes 3, 1-21 3 juni Johannes 4, 1-26 10 juni Johannes 17, 6-11 17 juni Johannes 1, 43-51 Johannestijd van 24 juni

Nadere informatie

januari 2012 - februari 2012

januari 2012 - februari 2012 januari 2012 - februari 2012 januari 2012 1 2 3 4 5 6 7 8 30 31 februari 2012 1 2 3 4 5 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 2 jan 3 4 5 6 7 8 From 26 dec 11 Kerstvakantie 9 15 jan 2 8 jan

Nadere informatie

onderwijs O Nation. Feestdag Opening Academisch Jaar Toetsing T Feestdag UvA+VU Herkansing VU Herkansing H UvA Geen onderwijs of toetsing V

onderwijs O Nation. Feestdag Opening Academisch Jaar Toetsing T Feestdag UvA+VU Herkansing VU Herkansing H UvA Geen onderwijs of toetsing V UvA / VU Academische kalender 2016-2017 IDEE-week 2016 (VU) - 24 augustus (wk 34) t/m 30 augustus 2016 (wk 35) Intreeweek 2016 (UvA) - 29 augustus t/m 2 september 2016 (week 35) ma 5 12 19 26 3 10 17 24

Nadere informatie

MENSENWIJDINGSDIENST. Dinsdag uur Geen dienst op 5 februari HET EVANGELIE IN DE DIENST

MENSENWIJDINGSDIENST. Dinsdag uur Geen dienst op 5 februari HET EVANGELIE IN DE DIENST Vertrouwen Na de kleuren van Advent, Kerst en Epifanie, die de edelste krachten van de mensenziel tot uitdrukking brengen, en via het vertrouwde lila komen we onherroepelijk aan het altaar het zwart van

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste lezer, In deze brochure

Nadere informatie

MENSENWIJDINGSDIENST. Dinsdag 9.15 uur Niet op 25 september en niet op 20 november. Zaterdag uur Alleen op 29 september: Michaëlsdag

MENSENWIJDINGSDIENST. Dinsdag 9.15 uur Niet op 25 september en niet op 20 november. Zaterdag uur Alleen op 29 september: Michaëlsdag 2 MENSENWIJDINGSDIENST Zondag 10.30 uur Dinsdag 9.15 uur Niet op 25 september en niet op 20 november Donderdag 9.15 uur Zaterdag 10.00 uur Alleen op 29 september: Michaëlsdag Zaterdag 9.30 uur Alleen op

Nadere informatie

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN NIEUW Cursus 'Verbindend opvoeden' Dinsdag 6, 13 en 20 maart, 20.15-21.45 uur Hoe voed je je kind op in verbondenheid met die wereld, waar het kind was voor het werd geboren?

Nadere informatie

1 januari 2015 donderdag

1 januari 2015 donderdag januari 205 donderdag januari 205 2 3 4 2 5 6 7 8 9 0 3 2 3 4 5 6 7 8 4 9 20 2 22 23 24 25 5 26 27 28 29 30 3 februari 205 5 6 2 3 4 5 6 7 8 7 902345 8 6 7 8 9 20 2 22 9 23 24 25 26 27 28 donderdag Van

Nadere informatie

Ten geleide. Katarina Knijpenga

Ten geleide. Katarina Knijpenga Ten geleide Met de dag- en nachtevening op 22 september begint de herfst, een bewogen tijd die grote tegenstellingen kent: licht en donker, stormen en stilten, in de natuur, in mensenzielen en mensengemeenschappen.

Nadere informatie

De Christengemeenschap - De Kristenmienskip

De Christengemeenschap - De Kristenmienskip De Christengemeenschap - De Kristenmienskip Gemeentebericht Leeuwarden Programma en agenda 24 maart t/m 11 juni 2019 Lijdenstijd t/m Pinksteren Deze keer verschijnt ons gemeentebericht digitaal. Als je

Nadere informatie

(Voor het Liturgische jaar C ). Lezingen voor het jaar 2019 voor in parochieblaadje / parochiesite Eys en Nijswiller.

(Voor het Liturgische jaar C ). Lezingen voor het jaar 2019 voor in parochieblaadje / parochiesite Eys en Nijswiller. (Voor het Liturgische jaar C - 2019). Lezingen voor het jaar 2019 voor in parochieblaadje / parochiesite Eys en Nijswiller. De lezingen (1 ste lezing en Evangelielezing) zoals die in de Eucharistievieringen

Nadere informatie

GEMEENTEBERICHTEN ALKMAAR juni t/m september 2018

GEMEENTEBERICHTEN ALKMAAR juni t/m september 2018 GEMEENTEBERICHTEN ALKMAAR juni t/m september 2018 Hymne Het is alsof in louter helderheid Naar alle richtingen wij stromen en verglijden De wijdheid van de aarde en haar tijden Vervloeien in de verte en

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden juli - september 2015 Illustratie op de omslag: Johannes de Doper (detail) Noordportaal van de Kathedraal Chartres (ca. 1200) Ten geleide Rondom

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden maart - juni 2018 Illustratie op de omslag: Petrus en de haan, Hans Krückeberg 1878-1952, reliëf uit eikenhout. Ten geleide Rondom de diensten

Nadere informatie

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN Het koor zingt Vrijdag 19.30-21.00 uur Tweemaal per maand komt het koor samen onder leiding van Astrid Amons. Gewerkt wordt aan een repertoire voor de mensenwijdingsdienst

Nadere informatie

Andere bijeenkomsten in de kerk 5

Andere bijeenkomsten in de kerk 5 Bladzijde Ten geleide 2 Rondom de diensten 3 Mensenwijdingsdienst 3 Zondagsdienst voor kinderen 4 Sacramenten 5 Andere bijeenkomsten in de kerk 5 Mededelingen 9 Uit het bestuur 9 Agenda 10 1 Ten geleide

Nadere informatie

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN Lees- en gespreksgroep 'Het evangelie naar Marcus' Zondag, 19.30-21.30 uur In september zijn we begonnen aan de reeks voordrachten van Rudolf Steiner over het Markus-evangelie.

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 33, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, 2015-2016 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste lezer,

Nadere informatie

Geachte ouder(s)/verzorgers,

Geachte ouder(s)/verzorgers, Geachte ouder(s)/verzorgers, Afgelopen week hebben we stil mogen staan bij Hemelvaart. Komend weekend vieren we het Pinksterfeest. In één van de laatste verzen in Lukas staat: Hij leidde hen naar buiten

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Hemelvaart en Pinksteren Na de Hemelvaart volgt 10 dagen later altijd Pinksteren. Pinksteren is meer

Nadere informatie

Badwater 2016-2017 - Harderwijk - De Sypel - De Woelwaters

Badwater 2016-2017 - Harderwijk - De Sypel - De Woelwaters Herfstvakantie Zomer vakantie 32 Maandag 8 augustus 2016 19:00-20:00 Dinsdag 9 augustus 2016 Woensdag 10 augustus 2016 19:00-20:00 Donderdag 11 augustus 2016 Vrijdag 12 augustus 2016 19:00-20:00 Zaterdag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/ nummer 24

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/ nummer 24 Rehobothschool met Dalton onderwijs Populierenstraat 18 8266 BK Kampen 038-3315460 directie@rehobothschoolkp.nl www.rehobothschoolkp.nl NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/2017 31-05-2017

Nadere informatie

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN Lees- en gespreksgroep 'Het evangelie naar Johannes' Zondag, 19.30-21.30 uur In juni hebben we de reeks voordrachten van Rudolf Steiner over het Markus-evangelie afgerond.

Nadere informatie

Schoolkalender

Schoolkalender Schoolkalender 2017.2018 de planten kiemen in de nacht van de aarde, de kruiden ontspringen door de kracht van de lucht, de vruchten rijpen door de macht van de zon (R. Steiner 2 okt 1909) Vrijeschool

Nadere informatie

Welkom op de Prins Clausschool

Welkom op de Prins Clausschool schoolkalender 2016-2017 Welkom op de Prins Clausschool september 2016 35 maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag 1 - into-gesprekken groep 3-8 2 3 4 36 5 - into-gesprekken groep 3-8

Nadere informatie

De Christengemeenschap

De Christengemeenschap De Christengemeenschap Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeenteberichten Thomaskerk Gemeente te Den Haag februari, maart 2017 De Genadester Wij kennen allen de beelden van de drie koningen die de ster

Nadere informatie

Maandbulletin september 2018

Maandbulletin september 2018 Maandbulletin september 2018 SCHOOLJAAR 2018-2019 NR. 2 Beste ouders / verzorgers, Beste kinderen en ouders/ verzorgers, Na een fijne zomervakantie zijn we het jaar op 20 augustus lekker ingesprongen.

Nadere informatie

2-jan 3-jan 4-jan 5-jan 6-jan 7-jan 8-jan. 9-jan 10-jan 11-jan 12-jan 13-jan 14-jan 15-jan

2-jan 3-jan 4-jan 5-jan 6-jan 7-jan 8-jan. 9-jan 10-jan 11-jan 12-jan 13-jan 14-jan 15-jan januari maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag 1 kerstvakantie kerstvakantie kerstvakantie kerstvakantie kerstvakantie kerstvakantie kerstvakantie 2-jan 3-jan 4-jan 5-jan 6-jan 7-jan

Nadere informatie

Dubbelmonde. Met vriendelijke groet Ada, Yvonne en Esther. Voorwoord

Dubbelmonde. Met vriendelijke groet Ada, Yvonne en Esther. Voorwoord 25e Editie - september & oktober 2019 Activiteitenkalender Dubbelmonde Voorwoord Heeft u ook zo genoten van de mooie zomer, warme zonnestralen op uw huid en de natuur mooi groen gekleurd? Helaas komt er

Nadere informatie

Liederen in de mensenwijdingsdienst na het offer en de communie

Liederen in de mensenwijdingsdienst na het offer en de communie HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN 20 september Mattheüs 6,14-34 27 september Lukas 7, 1-17 Michaëltijd van 29 september t/m 31 oktober 29 sept en 4 oktober Mattheüs 22, 1-14 11 oktober Openbaring 12 18 oktober

Nadere informatie

JAAROVERZICHT Eben Haëzerschool

JAAROVERZICHT Eben Haëzerschool JAAROVERZICHT Eben Haëzerschool 2018-2019 AUGUSTUS 2018 vr. 24 Startvergadering team om 9:00 uur Schoolweek 1 ma. 27 EERSTE SCHOOLDAG Jaaropening Controle hoofdluis di. 28 wo. 29 do. 30 vr. 31 SEPTEMBER

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden oktober - november 2014 1 Bladzijde Ten geleide 3 Rondom de diensten 4 Mensenwijdingsdienst 4 Zondagsdienst voor kinderen 5 Andere bijeenkomsten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Afscheid leerkrachten / Nieuwe schooljaar. Groepsverdeling volgend schooljaar. wo do vr. groep ma di.

NIEUWSBRIEF. Agenda. Afscheid leerkrachten / Nieuwe schooljaar. Groepsverdeling volgend schooljaar. wo do vr. groep ma di. Agenda di 20 juni administratiedag, lln zijn vrij! groep 8 kamp van 19 tot en met 21 juni 26 juni suikerfeest in de klas gespreksweek 26 t/m 30 juni 27 juni 9.30 uur op school! 27 juni MR vergadering 30

Nadere informatie

Orde van Dienst. voor zondag 6 april Vijfde zondag in de Veertigdagentijd 'Wonen overal even thuis' Thema: Bij het graf van een vriend

Orde van Dienst. voor zondag 6 april Vijfde zondag in de Veertigdagentijd 'Wonen overal even thuis' Thema: Bij het graf van een vriend aan barmhartigheid Protestantse Gemeente Nuenen werken Orde van Dienst voor zondag 6 april 2014 Vijfde zondag in de Veertigdagentijd 'Wonen overal even thuis' Thema: Bij het graf van een vriend Voorganger:

Nadere informatie

Schoolkalender

Schoolkalender Schoolkalender 2018.2019 de planten kiemen in de nacht van de aarde, de kruiden ontspringen door de kracht van de lucht, de vruchten rijpen door de macht van de zon (R. Steiner 2 okt 1909) Voor u ligt

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Beste ouder/verzorger, Namens het team, Herman Hofman.

Nieuwsbrief. Beste ouder/verzorger, Namens het team, Herman Hofman. Nieuwsbrief Agenda Februari Vr 23 Ma 26 Ma 5 Wo 14 Vr 16 Di 20 Do 22 Do 29 Vr 30 Di 3 Wo 4 Start voorjaarsvakantie Gr. 1-4 12.00u. Gr. 5-8 15.30u. Voorjaarsvakantie t/m vrijdag 2 maart Maart Eerste schooldag

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 25 juni 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. In deze dienst zal Erna Dros bevestigd worden als ouderling. We zullen als gemeente afscheid nemen van de vorige ouderling/voorzitter

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden juni - september 2014 Ten geleide Rondom de diensten Mensenwijdingsdienst Zondagsdienst voor kinderen Andere bijeenkomsten in de kerk Mededelingen

Nadere informatie

BIJGEWERKT: OVERZICHT ACTIVITEITEN 2019 ONS IDEAAL

BIJGEWERKT: OVERZICHT ACTIVITEITEN 2019 ONS IDEAAL April 2019 14 1 2 3 4 5 6 7 2, 9, 16, 21, 28-april - Soosmiddag 13.30-16.00 uur 15 8 9 10 11 12 13 14 Woensdagen - Klus- & groenteam complex (WP) 9.00 uur 16 15 16 17 18 19 20 21 3, 10, 17, 24-april -

Nadere informatie

Woensdag 6 maart om uur - Aswijding en begin van de veertigdagen/vastentijd). Lezingen: Joël 2, en Mattheüs 6,

Woensdag 6 maart om uur - Aswijding en begin van de veertigdagen/vastentijd). Lezingen: Joël 2, en Mattheüs 6, Januari 2019. Zaterdag 5 januari om 19.00 uur - Openbaring des Heren Hoogfeest. Lezingen: Jesaja 60, 1-6 en Matteüs 2,1-12. Zaterdag 12 januari om 19.00 uur -Doop van de Heer. Lezingen: Jesaja 42, 1-4

Nadere informatie

MATTHIAS NIEUWS Belangrijke data. Alle belangrijke mededelingen/ activiteiten ziet u terug op het digitale mededelingen bord in de hal.

MATTHIAS NIEUWS Belangrijke data. Alle belangrijke mededelingen/ activiteiten ziet u terug op het digitale mededelingen bord in de hal. MATTHIAS NIEUWS 1-4-2018 Telefoon: 072-5403606 E-mail: matthias@saks.nl Website: http://www.matthias-saks.nl Belangrijke data April 2018 17-04 Ochtend IEP- toets groep 8 18-04 Ochtend Iep- toets groep

Nadere informatie

H O F N I E U W S INFORMATIEAVONDEN. AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S INFORMATIEAVONDEN. AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Beste ouder/verzorger, Namens het team, Herman Hofman.

Nieuwsbrief. Beste ouder/verzorger, Namens het team, Herman Hofman. Nieuwsbrief Nieuwsbrief 8 mei 2017 Agenda Do 11 Ma 15 Wo 17 Vr 19 Do 25 Ma 5 Do 8 Wo 14 Do 15 Vr 16 Di 20 Ma 26 Di 27 Wo 28 Mei Inzameling oud papier Schoolkorfbaltoernooi 2017 Hemelvaartsdag We zijn ook

Nadere informatie

Liederen in de mensenwijdingsdienst na het offer en de communie

Liederen in de mensenwijdingsdienst na het offer en de communie HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN Triniteitstijd van 23 juli t/m 28 september 17 september Mattheüs 6,14-34 24 september Lukas 7, 11-17 Michaëltijd van 29 september t/m 28 oktober 29 sept en 1 okt Mattheüs

Nadere informatie

Jaarkalender. Sint Laurentius. versie: ouders

Jaarkalender. Sint Laurentius. versie: ouders Jaarkalender Sint Laurentius versie: ouders 20-2019 Augustus/September 20 20 aug. Week 1/34 1 e schooldag 21 aug. 22 aug. 23 aug. 24 aug. 25 aug. 26 aug. 27 aug. Week 2/35 Kermis STUDIEDAG (kinderen vrij)

Nadere informatie

CONCEPT JAARKALENDER voor ouders NB: Wijzigingen gedurende het jaar voorbehouden!

CONCEPT JAARKALENDER voor ouders NB: Wijzigingen gedurende het jaar voorbehouden! CONCEPT JAARKALENDER 2018-2019 voor ouders NB: Wijzigingen gedurende het jaar voorbehouden! Week Dag Datum Activiteit Toets/thema Vergadering Avond 31 Ma 30-7 Zomervakantie 2018 Di 31-7 Zomervakantie AUG

Nadere informatie

jaarplanner ouders Augustus week 35 Do 31 aug Vr 1 sept Za 2 sep Zo 3 sep

jaarplanner ouders Augustus week 35 Do 31 aug Vr 1 sept Za 2 sep Zo 3 sep jaarplanner 2017-2018 ouders Augustus week 35 Do 31 aug Vr 1 sept Za 2 sep Zo 3 sep Week 36 ma 4 sep Di 5 sep Wo 6 sep Do 7 sep Vr 8 sep Za 9 sep Zo 10 sep Eerste schooldag Koffie staat klaar, ook op locatie

Nadere informatie

Dubbelmonde. Met vriendelijke groet Ada, Yvonne en Esther

Dubbelmonde. Met vriendelijke groet Ada, Yvonne en Esther 22e Editie - maart & april 2019 Activiteitenkalender Dubbelmonde Voorwoord Zoals u waarschijnlijk heeft gelezen of gehoord is Dordrecht het decor voor The Passion op 18 april. The Passion vertelt het verhaal

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni/juli 2018

Nieuwsbrief juni/juli 2018 Nieuwsbrief juni/juli 2018 Dit is de laatste nieuwsbrief van het schooljaar 2017-2018. Een enerverend jaar waarin we afscheid hebben genomen van juf Lianne met een mooi circusfeest in Standdaarbuiten en

Nadere informatie

Slimhuishouden.nl. sslaap kamer. slaap kamer bad kamer trappen overloop. slaap kamer. slaap kamer. hal. zolder. woon kamer buiten boel.

Slimhuishouden.nl. sslaap kamer. slaap kamer bad kamer trappen overloop. slaap kamer. slaap kamer. hal. zolder. woon kamer buiten boel. nov 2016 45 maandag 7 dinsdag 8 woensdag 9 donderdag 10 vrijdag 11 zaterdag 12 Aankomst Sint zondag 13 s nov 2016 46 maandag 14 dinsdag 15 woensdag 16 donderdag 17 vrijdag 18 zaterdag 19 zondag 20 s nov

Nadere informatie

Wanneer er onverhoopt wijzigingen of aanvullingen zijn op de agenda wordt u hiervan, door de leerkracht van uw kind, op de hoogte gebracht.

Wanneer er onverhoopt wijzigingen of aanvullingen zijn op de agenda wordt u hiervan, door de leerkracht van uw kind, op de hoogte gebracht. 21 e jaargang nummer 18 23 juni 2017 AGENDA 26 juni excursie haven groep 6K en R 27 juni gespreksavond (niet verplicht) 28 juni teamstudiedag (alle kinderen vrij) 3 juli afscheidsavond gr.8r 4 juli 12.00u

Nadere informatie

Feesttijden en evangelie

Feesttijden en evangelie Feesttijden en evangelie Trinitarische tijd 2 22 mei t/m 23 juni 22 mei 1 Kor. 12, 04-31 De gemeente 26 mei 1 Kor. 12, 04-31 als orgaan van Christus 2 juni Joh. 04, 01-26 De Samaritaanse vrouw 9 juni Joh.

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 2 juli 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: José Groenboom Diaken: Jan Reinder

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, december 2011 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste

Nadere informatie

kalenderrekenen Jaap Top

kalenderrekenen Jaap Top kalenderrekenen Jaap Top JBI-RuG & DIAMANT j.top@rug.nl 12-13 april 2011 (Collegecarrousel, Groningen) 1 Er zijn eigenlijk maar 14 verschillende kalenders: schrikkeljaar / geen schrikkeljaar; 1 januari

Nadere informatie

Dienstregeling 2015 KBS Sluis Klein Willebroek

Dienstregeling 2015 KBS Sluis Klein Willebroek regeling 2015 KBS Sluis Klein Willebroek lijst van : januari 2015 Sluis Klein Willebroek donderdag 01 jan - - - - 13:34-00:00 Nieuwjaar vrijdag 02 jan - - 11:06 18:06 02:12 14:36 07:00 zaterdag 03 jan

Nadere informatie

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN NIEUW Korte cursus 'Oriëntatie op het lidmaatschap' Dinsdag 2, 9 en 23 oktober, 20.15-21.45 uur De Christengemeenschap bestaat louter en alleen doordat er op aarde mensen

Nadere informatie

#14-29 juni 2018 Inhoud nieuwsbrief

#14-29 juni 2018 Inhoud nieuwsbrief #14-29 juni 2018 Inhoud nieuwsbrief Inhoud nieuwsbrief 1 AFSCHEID VAN COLLEGA S 1 NIEUWE COLLEGA S 2 JAARROOSTER 2 PAUZETIJDEN 2 BSO-KINDEREN 2 ALV 3 VOORSTEL OUDERBIJDRAGE 3 BIJDRAGE SCHOOLREIS EN SCHOOLKAMP

Nadere informatie