Voor de ouders en verzorgers,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voor de ouders en verzorgers,"

Transcriptie

1 Voor de ouders en verzorgers, Het is duidelijk te merken dat Sinterklaas weer in het land is, een gezellige tijd en tegelijkertijd een spannende tijd voor veel kinderen. We volgen binnen de school de lijn die het Sinterklaas journaal inzet. Op vrijdagmorgen 4 december komt hij een bezoek brengen aan De Zuidster. Vrijdagmiddag 4 december zijn alle leerlingen vrij. Bij het afscheid van juf Oda, juf Mirjam en Hans Gerritsen kregen we als school drie zoekbijbels cadeau. Op het moment van afscheid nemen waren deze Bijbels nog niet uitgegeven. Ondertussen zijn ze in ons bezit, er is een zoekbijbel voor de onderbouw, middenbouw en bovenbouw. U heeft vast de afgelopen tijd de vele artikelen over onderwijs die er in de kranten verschenen zijn ook gelezen. Veel over passend onderwijs, de tips voor school en ouders over mediaopvoeding, het belang van een goede schoolleider. Laten we nu net deze week een directeuren-tweedaagse gehad hebben. Tijdens deze twee dagen stond de kwaliteit van het onderwijs centraal, daaraan gekoppeld natuurlijk de rol van de schoolleider. Deze studiedagen inspireren me altijd enorm om er weer vol goede moed tegenaan te gaan! Groet Marianne Westerman

2 Agenda 4 DECEMBER- SINTERKLAASVIERING, ALLE KINDEREN S MIDDAGS VRIJ 8 DECEMBER- BID4KIDS DECEMBER - KERSTVIERING, ALLE KINDEREN S MIDDAGS VRIJ 21 DECEMBER T/M 3 JANUARI - KERSTVAKANTIE KIND OP MAANDAG Week 48 23/11-27/11 Waar ben ik thuis? Genesis 23, 24, 25:1-11 Net als vorige week horen we ook deze week over Isaäk en Ismaël die hun vader Abraham begraven. Ze praten over zijn leven: waar was hij nou echt thuis? Week 49 30/11-04/12 Er komt een tijd. Jesaja9:1-6; 11:1-10; 40:1-11 We beginnen deze adventstijd met verhalen over Jesaja. Hij leeft in een tijd waarin de mensen het moeilijk hebben. Maar Jesaja heeft hoop. Hij vertelt over licht in het donker. Er zal een kind geboren worden dat vrede brengt. Er klinkt een stem in de woestijn, God zal zich laten zien. Week 50 7/12-11/12 Er klinkt een stem Matteüs 3:1-12 Lucas 1:26-38; Die stem waar Jesaja eeuwen geleden al over vertelde, wordt vandaag gehoord. Johannes de Doper staat in de woestijn en roept over de Heer dien naar mensen toe komt. Maria hoort de stem van de engel, die vertelt dat zij een kind zal krijgen. Als ze bij haar tante Elisabet is, zingt ze het uit van vreugde.

3 Week 51 14/12-18/12 Luister, het begint! Lucas 2:1-7; 8-15; Jozef en Maria gaan op reis naar Betlehem. Daar wordt het kind van geboren: Jezus, de Zoon van God. De herders in het veld zijn de eersten die het horen. Nadat zij het kind gezien hebben, loven en prijzen ze God. Advent en Kerst Advent is een tijd van verwachten. We kijken uit naar het kerstfeest, waarop we zullen vieren dat Jezus geboren wordt. Het thema van dit jaar is: Er komt een tijd In het adventsproject gaat het over de tijd. Met de kinderen staan we stil bij de vraag: Wat voor tijd is het eigenlijk? En hoe zien we dat het tijd is voor Kerst? De kerstviering vindt plaats op vrijdag 18 december onder schooltijd. De groepen 1 t/m 4 vieren het samen en de groepen 5 t/m 8 vieren het samen. Wilt u voor ons glazen potjes verzamelen? Graag zonder etiket inleveren. U kunt deze inleveren bij de leerkracht van uw kind.

4 Club 2 move Club2Move: sport met ons mee! Op woensdag 2 december start het nieuwe seizoen van Club2Move in de sporthal de Gerenlanden. Club2Move, een samenwerkingsverband tussen SportService Zwolle, Travers Welzijn en GGD IJsselland, is een sportbuurtclub die sportactiviteiten voor jongeren van tien tot en met dertien jaar organiseert in de sporthal van de Gerenlanden. Een alternatieve sportvereniging voor en door jongeren. Jongeren krijgen de mogelijkheid om wekelijks te sporten en zelf (in samenwerking met de sportverenigingen en andere sportaanbieders) een sportplanning te maken. De inhoud van de activiteiten hangt af van de wensen van de groep. Vervolgens krijgen ze ook een rol in de promotie, organisatie en uitvoering van de activiteiten. Lijkt het je leuk om mee te doen met Club2Move? Meld je aan door een mail te sturen naar r.vdlinde@travers.nl en kom op woensdag 2 december van tot uur naar sporthal de Gerenlanden!

5 Gevonden Er ligt al geruime tijd een regenbroek op school die is gevonden door één van de kinderen. Wie mist deze? Merk Hema maat 122/128 In het kantoor van juf Ria liggen voor het raam nog enkele kleine voorwerpen die gevonden zijn. Even voorstellen. Hallo, mijn naam is Margreet Piest. Sinds vorige week vervang ik juf Christelijne tijdens haar zwangerschapsverlof. Samen met mijn man en zoontjes Daan (6) en Tim (1), woon ik in Rouveen. In mijn vrije tijd zing ik in het muziekteam in de kerk, ga ik graag uit eten en ben ik gek op shoppen. Nadat ik een aantal jaren voor de klas heb gestaan en daarna leerlingen individueel heb begeleid, vind ik het erg leuk om les te geven aan groep 4. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u even binnenstappen op maandag of dinsdag. We gaan er een leuke tijd van maken!

6 Kerstbomenactie 2016 Oude bomen vangen veel winst! Doe jij dit jaar ook mee aan de kerstbomenactie op woensdag 6 januari en woensdag 13 januari 2016? Als je tien bomen inzamelt, mag je gratis zwemmen in Zwembad De Vrolijkheid! Ieder jaar wordt in de gemeente Zwolle de kerstbomenactie Oude bomen vangen veel winst! georganiseerd. Je kunt dan kerstbomen inzamelen, zodat die niet op straat blijven liggen of in brand worden gestoken. We hopen dat zoveel mogelijk kinderen meedoen aan de actie. Zo houden we de straten schoon en het is goed voor het milieu! Doe mee! Je mag meedoen als je 15 jaar of jonger bent. Je kunt op woensdag 6 januari en woensdag 13 januari 2016 kerstbomen inleveren bij één van de inleverpunten bij jou in de buurt. Voor iedere ingeleverde kerstboom krijg je 0,20 en een stempel op de stempelkaart. Met een volle kaart (tien stempels) mag je gratis zwemmen in Zwembad De Vrolijkheid aan de Ossenkamp 7 in Zwolle. Inzamelpunten De kerstbomen kunnen op woensdag 6 en woensdag 13 januari 2016 van tot uur ingeleverd worden bij de volgende inzamelpunten: Zwolle-Zuid Oude Deventerstraatweg, bij onderkomen gemeente Gedeputeerdenlaan, bij de scholen Parkeerplaats S.V.I. Stokmeesterslaan, bij de scholen Schellerallee

7

8

9