Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download ""

Transcriptie

1 pagina 1 van 8 Vragenlijst Inzicht in zorgkosten Invullen namens: NPCF - Nanda Beck Tekstgrootte: A A A Inzicht in zorgkosten Inleiding De landelijke patiëntenkoepels Ieder(in), Landelijk Platform GGz en Patiëntenfederatie NPCF houden gezamenlijk de meldactie 'Heeft u inzicht in uw zorgkosten?' Wat wij graag van u horen, is of u de overzichten of rekeningen van de zorgverzekeraars begrijpt. En of u kunt controleren of u deze zorg wel gehad heeft. Maar ook of het eigen risico voor u een reden is om juist geen gebruik van de zorg te maken. Waarom meedoen? Als patiëntenkoepels streven we naar openheid in de zorg, naar voldoende en begrijpelijke informatie. De resultaten van de meldactie zullen onder de aandacht worden gebracht bij politiek Den Haag, zorgverzekeraars en andere belanghebbenden in de zorg. Wij willen u vragen om mee te doen aan het onderzoek en de vragenlijst in te vullen. Het invullen van de vragenlijst duurt gemiddeld 10 minuten. Alvast onze hartelijke dank voor uw medewerking! Kostenbewustzijn 1 Geef aan in hoeverre u het eens of oneens bent met de volgende stellingen. Ik ben me bewust van de kosten van de zorg in het algemeen. Ik maak weloverwogen gebruik van de zorg omdat ik me bewust ben van de kosten voor bijvoorbeeld consulten, behandelingen en/of onderzoek Ik maak weloverwogen gebruik van de zorg omdat ik me bewust ben van wat het mij kost om gebruik te maken van de zorg (eigen risico, eigen bijdrage, eigen betalingen, etc.). Ik maak weloverwogen gebruik van de zorg omdat ik me bewust ben van wat de zorgkosten in totaal bedragen (eigen kosten en de kosten voor de zorgverzekeraar). eens beetje eens niet eens of oneens beetje oneens oneens 2 Houdt u in het algemeen rekening met de kosten van de zorg in uw zorggebruik? 3 Op welke manier houdt u wel of niet rekening met de kosten van de zorg? We horen graag uw toelichting. 4 Wat is er nodig voor u om (meer) kostenbewust te kunnen handelen als patiënt?

2 pagina 2 van 8 Inzicht in zorgkosten achteraf via zorgverzekeraar en/of zorgaanbieder Het kan zijn dat u altijd zelf de rekeningen krijgt van zorgverleners. Maar ze kunnen ook rechtstreeks aan uw zorgverzekeraar worden gestuurd. 5 Krijgt u zelf de rekeningen van zorgverleners? 6 Krijgt u zelf de rekeningen van uw zorgverzekeraar? Zorgverzekeraars hebben verschillende manieren om hun verzekerden inzicht te geven in declaraties, eigen betalingen en hun eigen risico. Dat kan zijn via een jaarlijks overzicht, via een account op internet, of via (periodieke) overzichten naar aanleiding van zorggebruik. 7 Hoe vaak krijgt u op papier een overzicht van de declaraties die voor u zijn gedaan bij uw zorgverzekeraar? Na gebruik van zorg (meer dan) een keer per maand Ongeveer ieder kwartaal Eenmalig aan het eind van een jaar Eenmalig aan het begin van het daarop volgende jaar 8 Hoe vaak krijgt u een overzicht op papier van uw zorgverzekeraar waarop te zien is welke zorg u heeft afgenomen en hoeveel het kost? Na gebruik van zorg (meer dan) een keer per maand Ongeveer ieder kwartaal Eenmalig aan het eind van een jaar Eenmalig aan het begin van het daarop volgende jaar : 9 Heeft u online (via de computer) inzage in de declaraties die voor u zijn gedaan bij uw zorgverzekeraar? 10 Hoe vaak bekijkt u online uw declaratieoverzicht? Na gebruik van zorg (Meer dan) een keer per maand Ongeveer ieder kwartaal Eenmalig aan het eind van een jaar Eenmalig aan het begin van het daarop volgende jaar 11 Is het overzicht van de declaraties voor u duidelijk?

3 pagina 3 van 8 Ik krijg geen overzichten 12 Als het overzicht van de declaraties niet duidelijk is, wat is er dan voor u niet duidelijk op het declaratieoverzicht? Niet van toepassing Ik mis bepaalde informatie De gebruikte medische termen ken ik niet Ik snap de bedragen niet Ik kan de declaraties niet koppelen aan de zorg die ik heb gehad 13 Wat doet u wanneer het overzicht voor u niet duidelijk is? Niets Ik stel een vraag bij mijn zorgverzekeraar Ik stel een vraag aan mijn zorgverlener/zorginstelling Ik ga op zoek naar informatie via internet 14 Lukt het om uw vraag beantwoord te krijgen? Niet van toepassing 15 Er wordt gewerkt aan de verbetering van declaratieoverzichten. Heeft u al gemerkt dat ze zijn veranderd? 16 Leiden de veranderde declaratieoverzichten tot meer inzicht? 17 Controleert u wel eens of het overzicht klopt? 18 Is het wel eens gebeurd dat het overzicht van uw declaraties niet juist was? Niet van toepassing 19 Zo ja, wat heeft u toen gedaan? Contact opgenomen met de zorgverzekeraar Contact opgenomen met de zorgverlener Niets 20 Als u actie heeft ondernomen, wat was hiervan de uitkomst? Meld hier uw ervaring.

4 pagina 4 van 8 Inzicht in kosten voorafgaand aan zorg In dit onderdeel staan een aantal vragen en stellingen over inzicht in de kosten van zorg vóórdat u als patiënt zorg gebruikt. 21 Wilt u voorafgaand aan een behandeling informatie over de kosten? 22 Waarom wilt u iets weten over de kosten van een behandeling? Dat vind ik belangrijk voor de betaalbaarheid van de zorg In verband met de gevolgen heeft voor mijn eigen risico Omdat het om niet verzekerde zorg gaat Omdat er twijfel is over de verwachte resultaten van de behandeling Een andere reden, namelijk: 23 Als u inzicht heeft in de kosten van de behandeling, weet u dan ook wat uzelf moet betalen? Niet van toepassing 24 Heeft u wel eens een beslissing genomen waarbij de informatie over de kosten van een behandeling voor uzelf een rol speelde?, toelichting: 25 Kunt u aangeven in hoeverre u het eens bent met de volgende stellingen? Wanneer ik weet wat behandelingen kosten voor mijzelf, zal ik als patiënt beter nadenken of ik de behandeling wel de moeite waard vind Wanneer ik weet wat behandelingen kosten voor de zorgverzekeraar, zal ik als patiënt beter nadenken of ik de behandeling wel de moeite waard vind Wanneer ik weet wat een behandeling kost, zal ik meer mijn best doen om de voorschriften van de arts te volgen. De kosten in de zorg blijven stijgen. Daarom is het belangrijk om de kosten van zorg altijd mee te nemen in een keuze voor een bepaalde behandeling. Kosten mogen geen rol spelen in de keuze voor wel of niet behandelen eens beetje eens niet eens of oneens beetje oneens oneens 26 Heeft u nog opmerkingen naar aanleiding van de stellingen?

5 pagina 5 van 8 Eigen risico Het verplicht eigen risico is een vastgesteld bedrag dat iedereen van 18 jaar en ouder eerst zelf moet betalen als er medische kosten worden gemaakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2014 is dit bedrag 360,-. En voor 2015 wordt dit 375,--. Bovenop het verplicht eigen risico kunt u zelf kiezen voor een vrijwillig eigen risico van maximaal 500,-. 27 Is het eigen risico wel eens een reden geweest om af te zien van (vervolg)behandeling?, toelichting: 28 Wist u dat sommige verzekeraars bepaalde behandelingen, medicijnen en hulpmiddelen uitsluiten van het eigen risico? Dat wil zeggen: voor bepaalde behandelingen hoef je als patiënt geen verplicht eigen risico te betalen omdat de verzekeraar die kosten voor je betaalt. 29 Wist u dat huisartsenzorg en de wijkverpleegkundige niet onder het eigen risico vallen? 30 Vindt u dat uw verzekeringsinformatie/polisvoorwaarden die u ieder jaar krijgt, duidelijk genoeg is over de kosten die mogelijk bij u in rekening worden gebracht? Enigszins 31 Vindt u dat u achteraf bezien de verkeerde soort polis heeft gekozen?, graag uw toelichting: 32 Weet u dat er verzekeraars zijn die een betaalregeling hebben voor mensen die niet in één keer het eigen risico kunnen betalen? 33 Zou u voor de betaling van het eigen risico gebruik willen maken van een gespreide betaalregeling?, toelichting:, toelichting: 34 Heeft u wel eens een jaar later een naheffing van het verplichte eigen risico ontvangen? meer Algemene vragen In dit deel van de vragenlijst stellen we u vragen over of u deel wilt nemen aan andere onderzoeken of vragenlijsten van de NPCF. Daarnaast stellen wij algemene vragen, zoals geboortedatum of opleiding. 35 Bent u een man of een vrouw? Vrouw Man Vragenlijst en focusgroep hevig bloedverlies bij menstruatie Patiëntenfederatie NPCF is samen met de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) bezig om de zorg voor vrouwen met hevig bloedverlies bij menstruatie te verbeteren. Vrouwen die hier last van hebben nodigen wij graag uit om hun ervaring en wensen te delen. Dit kan door het invullen van een vragenlijst of het deelnemen aan een focusgroepbijeenkomst. In een focusgroepbijeenkomst wordt in een groep van ongeveer 10 personen een onderwerp uitgebreid besproken. Er zijn twee focusgroepbijeenkomsten; 21 januari uur en 22 januari uur. Beiden zijn in Utrecht. De vragenlijst versturen wij de tweede helft van januari 2015.

6 pagina 6 van 8 36 Heeft u last van hevig bloedverlies bij menstruatie? 37 Wilt u deelnemen aan een focusgroep bijeenkomst of een vragenlijst invullen over hevig menstrueel bloedverlies? Er is een focusgroep bijeenkomst op 21 januari uur en op 22 januari uur. Wanneer u zich opgeeft voor een focusgroep bijeenkomst is dat geen garantie dat u ook uitgenodigd wordt. We krijgen vaak meer aanmeldingen dan het aantal mensen dat deel kan nemen., ik wil deelnemen aan een focusgroep bijeenkomst, ik wil in de tweede helft van januari een vragenlijst invullen, ik wil niet deelnemen aan een focusgroep bijeenkomst en geen vragenlijst invullen 38 U wilt deelnemen aan een focusgroep bijeenkomst. Wilt u onderstaand aangeven aan welke focusgroep(en) u kan deelnemen? Woensdag 21 januari uur in Utrecht Donderdag 22 januari uur in Utrecht Focusgroep PSA test Patientenfederatie NPCF werkt met het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) aan een keuzehulp voor een PSA test. De PSA-test is een bloedonderzoek waarbij de hoeveelheid Prostaat Specifiek Antigeen (PSA) in uw bloed wordt gemeten. PSA is een eiwit dat in de prostaat wordt gemaakt. Bij een normaal PSA is de kans op prostaatkanker of een prostaatontsteking heel klein. Bij een verhoogd PSA kan uw prostaat ontstoken zijn, u kunt prostaatkanker hebben of er kan niets mis zijn met uw prostaat. Op donderdag 11 december van 16:00 tot 18:00 uur organiseren we een focusgroep. Hierin zullen we met u bekijken of de keuzehulp die nu is gemaakt goed is en daadwerkelijk hulp biedt om te weten of u wel of niet een test zou moeten doen. 39 Heeft u wel eens een PSA test laten doen of dit overwogen? Ik heb nooit overwogen om een PSA-test te laten doen Ik overweeg om me te laten testen Ik heb het wel overwogen, maar er juist voor gekozen om geen PSA-test te laten doen Ik heb een PSA-test laten doen /niet van toepassing 40 Bent u bereid om deel te nemen aan een focusgroep op 11 december van 16:00 tot 18:00 uur? De focusgroep vindt plaats in Utrecht. Er kunnen maximaal 8 mensen deelnemen aan de focusgroep. Er zal een selectie worden gemaakt van de aanmelders. U hoort u zo snel mogelijk van ons of u daadwerkelijk kunt deelnemen. Vragenlijst artrose heup-knie Artsen en patiënten(-organisaties) bedenken manieren om mensen te ondersteunen bij het maken van de juiste keuze voor een medisch onderzoek of een behandeling bij artose aan de heup of knie. Wat past het beste bij uw situatie? Steeds meer mensen willen dat samen met hun arts beslissen. Heeft u last van artrose in uw heup of knie? Dan sturen we u graag een in de tweede helft van januari 2015 een vragenlijst over uw wensen en ervaringen. Uw ervaring kan anderen helpen. Niet alleen patiënten maar ook artsen. Zij willen weten wat u belangrijk vindt, wat u afweegt bij het maken van een keuze voor een behandeling, en hoe u bepaalt wat het beste past bij uw situatie. 41 Heeft u artrose aan uw knie(en) en/of heup(en)? 42 Mogen we u in de tweede helft van januari een vragenlijst sturen over artrose aan heup en/of knie? Vragenlijst keelpijn en gehoorverlies bij kinderen Artsen en patiënten(-organisaties) bedenken manieren om mensen te ondersteunen bij het maken van de juiste keuze voor een medisch onderzoek of een behandeling bij keelpijn of gehoorverlies bij kinderen. Wat past het beste bij uw situatie? Steeds meer mensen willen dat samen met hun arts beslissen. Heeft uw kind last van terugkerende keelpijn of gehoorverlies? Dan sturen we u graag in de tweede helft van januari 2015 een vragenlijst over uw wensen en ervaringen. Uw ervaring kan anderen helpen. Niet alleen patiënten maar ook artsen. Zij willen

7 pagina 7 van 8 weten wat u belangrijk vindt, wat u afweegt bij het maken van een keuze voor een behandeling, en hoe u bepaalt wat het beste past bij uw situatie. 43 Heeft uw kind last van terugkerende keelpijn of gehoorverlies?, ik heb geen kinderen, ik heb wel kinderen maar die hebben er geen last van 44 Mogen we u in de tweede helft van januari een vragenlijst over terugkerende keelpijn of gehoorverlies bij uw kind sturen? 45 Wat is uw geboortedatum? Uw antwoord: Dag - Maand - ar 46 Heeft u één of meer chronische aandoeningen? Geen Astma/COPD Reumatische aandoening Darmaandoening Diabetes Hart- en Vaatziekten Kanker Lichamelijke beperking Maagklachten Psychische problemen (GGZ) Verstandelijke beperking 47 In welke provincie woont u? Uw antwoord: Maak een keuze Wat is de hoogste opleiding die u heeft afgerond? Uw antwoord: Maak een keuze Wie is uw zorgverzekeraar? Uw antwoord: Maak een keuze Bent u bereid om eventueel mee te werken aan een interview? 51 Bent u bereid vaker mee te werken aan vragenlijsten van de NPCF? Doe ik al aan mee Persoonsgegevens Uw persoonsgegevens worden vertrouwelijk behandeld. Graag uw adres vermelden wanneer u aangeven heeft dat wij u een specifieke vragenlijst mogen sturen of wanneer u vaker vragenlijsten wilt invullen. Graag uw naam en telefoonnummer vermelden wanneer u beschikbaar bent voor een interview. Naam Woonplaats Telefoonnummer

8 pagina 8 van 8 U bekijkt deze vragenlijst in de voorbeeldweergave. U kunt daarom geen resultaten verzenden!

pagina 1 van 7 Vragenlijst Toestemming uitwisselen medische gegevens Invullen namens: NPCF - Nanda Beck Tekstgrootte: A A A Toestemming uitwisselen medische gegevens Inleiding Uw zorgverlener is verplicht

Nadere informatie

Vergoedingen en polisvoorwaarden zorgverzekering

Vergoedingen en polisvoorwaarden zorgverzekering pagina 1 van 8 Vergoedingen en polisvoorwaarden zorgverzekering Regelmatig komen bij de Zorgbelangorganisaties en ConsumentendeZorg.nl klachten en vragen binnen over vergoedingen van behandelingen of medicijnen.

Nadere informatie

Meldactie Inzicht in Zorgkosten?

Meldactie Inzicht in Zorgkosten? Meldactie Inzicht in Zorgkosten? 2015 1 COLOFON Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) Postbus 1539 Telefoon: (030) 297 03 03 3500 BM Utrecht Fax: (030) 297 06 06 Churchilllaan 11 Email: npcf@npcf.nl

Nadere informatie

ICT in de gezondheidszorg

ICT in de gezondheidszorg pagina 1 van 6 ICT in de gezondheidszorg Met behulp van de computer is veel mogelijk. Ook in de gezondheidszorg. Voor u als patiënt kan het gebruik van computers ervoor zorgen dat u meer informatie heeft.

Nadere informatie

pagina 2 van 11 Als ik iets niet begrijp, dan voel ik mij vrij om vragen te stellen aan mijn zorgverlener(s). In een zorginstelling moet ik er zelf oo

pagina 2 van 11 Als ik iets niet begrijp, dan voel ik mij vrij om vragen te stellen aan mijn zorgverlener(s). In een zorginstelling moet ik er zelf oo pagina 1 van 11 Vragenlijst Veilige Zorg Invullen namens: NPCF - Nanda Beck Tekstgrootte: A A A Veiligheid in de gezondheidszorg Als patiënt moet u er op kunnen vertrouwen dat de zorg veilig is. Veiligheid

Nadere informatie

Wat is de invloed van uw zorgverzekeraar?

Wat is de invloed van uw zorgverzekeraar? pagina 1 van 10 Wat is de invloed van uw zorgverzekeraar? De rol van de zorgverzekeraar verandert. De zorgverzekeraar heeft steeds meer invloed op de kwaliteit van de zorg. Bijvoorbeeld de kwaliteit van

Nadere informatie

Welke service biedt uw zorgverzekeraar?

Welke service biedt uw zorgverzekeraar? pagina 1 van 12 Welke service biedt uw zorgverzekeraar? De rol van de zorgverzekeraar is de laatste jaren sterk veranderd. Via uw zorgverzekeraar krijgt u uw zorgkosten vergoed. Wij horen graag van u hoe

Nadere informatie

http://monitor.npcf.nl/engine.asp?guid=dd89b5b6b1e248a08d0633901ab0390c&p...

http://monitor.npcf.nl/engine.asp?guid=dd89b5b6b1e248a08d0633901ab0390c&p... pagina 1 van 7 Keuze en vergelijking Hoe bepaalt u welke arts voor u het beste is? Deze vragenlijst gaat over het maken van keuzes in de zorg en het vergelijken van informatie om een keuze te kunnen maken.

Nadere informatie

Meldactie 'Voelt u zich bij de dokter in veilige handen?'

Meldactie 'Voelt u zich bij de dokter in veilige handen?' pagina 1 van 10 Meldactie 'Voelt u zich bij de dokter in veilige handen?' Als patiënt moet u er op kunnen vertrouwen dat de zorg veilig is. Veiligheid in de zorg betekent vooral dat u als patiënt geen

Nadere informatie

Meldactie Inzicht in Zorgkosten november 2012 Ir. T. Lekkerkerk, projectleider Januari 2013

Meldactie Inzicht in Zorgkosten november 2012 Ir. T. Lekkerkerk, projectleider Januari 2013 Meldactie Inzicht in Zorgkosten november 2012 Ir. T. Lekkerkerk, projectleider Januari 2013 Rapport meldactie Inzicht in Zorgkosten NPCF 2013 1 COLOFON Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF)

Nadere informatie

Ziekenhuiszorg in 2016: wat betaalt u?

Ziekenhuiszorg in 2016: wat betaalt u? Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Ziekenhuiszorg in 2016: wat betaalt u? z 1 Belangrijk! Wilt u meer weten over de vergoeding van uw onderzoek of behandeling in

Nadere informatie

Inzicht in zorgrekeningen door verzekerden: stand van zaken 2013. Anne E.M. Brabers, Margreet Reitsma-van Rooijen en Judith D.

Inzicht in zorgrekeningen door verzekerden: stand van zaken 2013. Anne E.M. Brabers, Margreet Reitsma-van Rooijen en Judith D. Dit factsheet is een uitgave van het NIVEL. De gegevens mogen met bronvermelding (Anne E.M. Brabers, Margreet Reitsma-van Rooijen en Judith D. de Jong. Inzicht in zorgrekeningen door verzekerden: stand

Nadere informatie

Meldactie Polisvoorwaarden en vergoedingen Januari 2010 Ir. T. Lekkerkerk, Projectleider meldpunt Consument en de Zorg April 2010

Meldactie Polisvoorwaarden en vergoedingen Januari 2010 Ir. T. Lekkerkerk, Projectleider meldpunt Consument en de Zorg April 2010 Meldactie Polisvoorwaarden en vergoedingen Januari 2010 Ir. T. Lekkerkerk, Projectleider meldpunt Consument en de Zorg April 2010 Rapport meldactie polisvoorwaarden en vergoedingen NPCF 2010 1 COLOFON

Nadere informatie

Rapport Persoonlijk GezondheidsDossier Ervaringen en wensen met betrekking tot het Persoonlijk GezondheidsDossier

Rapport Persoonlijk GezondheidsDossier Ervaringen en wensen met betrekking tot het Persoonlijk GezondheidsDossier Rapport Persoonlijk GezondheidsDossier Ervaringen en wensen met betrekking tot het Persoonlijk GezondheidsDossier Jolet van der Steen, junior beleidsmedewerker NPCF Corrien van Haastert, beleidsmedewerker

Nadere informatie

VRAGEN EN ANTWOORDEN over de elektronische uitwisseling van medische gegevens

VRAGEN EN ANTWOORDEN over de elektronische uitwisseling van medische gegevens VRAGEN EN ANTWOORDEN over de elektronische uitwisseling van medische gegevens Wat? In december 2011 zijn de organisaties van huisartsen(posten), apothekers en ziekenhuizen met de NPCF tot een akkoord gekomen

Nadere informatie

Ziekenhuiszorg in 2015: wat betaalt u?

Ziekenhuiszorg in 2015: wat betaalt u? Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Ziekenhuiszorg in 2015: wat betaalt u? eigen risico vergoeding of zelf betalen uitleg over de ziekenhuisnota z 1 Belangrijk!

Nadere informatie

Betreft: Uitnodiging SCORE-onderzoek. Geachte heer/mevrouw,

Betreft: Uitnodiging SCORE-onderzoek. Geachte heer/mevrouw, Betreft: Uitnodiging SCORE-onderzoek. Geachte heer/mevrouw, Met deze brief willen we u uitnodigen om deel te nemen aan het SCORE-onderzoek. Dit onderzoek gaat over de inhoud van revalidatie na een beroerte,

Nadere informatie

Gezamenlijke Meldactie Zorginkoop Juni/juli 2014 Corrien van Haastert, beleidsmedewerker September 2014

Gezamenlijke Meldactie Zorginkoop Juni/juli 2014 Corrien van Haastert, beleidsmedewerker September 2014 Gezamenlijke Meldactie Zorginkoop Juni/juli 2014 Corrien van Haastert, beleidsmedewerker September 2014 Rapport gezamenlijke meldactie Zorginkoop LPGGz, Ieder(in) en NPCF 2014 1 COLOFON Patiëntenfederatie

Nadere informatie

Uw medische gegevens elektronisch delen?

Uw medische gegevens elektronisch delen? Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming! Goede zorg met goede informatie Ziekte, een blessure of een ongeval komt vaak onverwacht. Daardoor kunt u terechtkomen bij een onbekende

Nadere informatie

Uw medische gegevens elektronisch delen?

Uw medische gegevens elektronisch delen? Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming! Goede zorg met goede informatie Ziekte, een blessure of een ongeval komt vaak onverwacht. Daardoor kunt u terechtkomen bij een onbekende

Nadere informatie

Extra kosten AWBZ instelling

Extra kosten AWBZ instelling pagina 1 van 6 Extra kosten AWBZ instelling Als u of uw familielid in een instelling woont waar zorg geleverd wordt, kan het zijn dat er een eigen bijdrage gevraagd wordt voor extra zorg of activiteiten

Nadere informatie

Rapport meldactie Keuze zorgverzekering

Rapport meldactie Keuze zorgverzekering Rapport meldactie Keuze zorgverzekering Chantal van Harten, beleidsmedewerker Patiëntenfederatie NPCF Titia Lekkerkerk, teammanager Patiëntenfederatie NPCF Oktober 2015 Rapport Keuze zorgverzekering Patiëntenfederatie

Nadere informatie

Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming!

Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming! Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming! Betere zorg met de juiste informatie Artsen en apotheken kunnen uw medische gegevens delen via het LSP (Landelijk Schakelpunt). Zodat

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Ziekenhuis zorg in 2016 Wat betaalt u? www.ziekenhuisamstelland.nl

Patiënteninformatie. Ziekenhuis zorg in 2016 Wat betaalt u? www.ziekenhuisamstelland.nl Patiënteninformatie Ziekenhuis zorg in 2016 Wat betaalt u? Inleiding Gaat u binnenkort naar het ziekenhuis? Of ben u al patiënt? In deze folder vindt u informatie over het betalen van ziekenhuiszorg. Controleer

Nadere informatie

1. Welke mogelijke risicobronnen* bevinden zich volgens u in uw woonomgeving? (binnen een straal van ongeveer 500 meter)

1. Welke mogelijke risicobronnen* bevinden zich volgens u in uw woonomgeving? (binnen een straal van ongeveer 500 meter) 1. Welke mogelijke risicobronnen* bevinden zich volgens u in uw woonomgeving? (binnen een straal van ongeveer 500 meter) * Bedrijven of instellingen die gevaarlijke stoffen gebruiken of opslaan. Gevaarlijke

Nadere informatie

Netwerk Ouderenzorg Regio Noord

Netwerk Ouderenzorg Regio Noord Netwerk Ouderenzorg Regio Noord Vragenlijst Behoefte als kompas, de oudere aan het roer Deze vragenlijst bestaat vragen naar uw algemene situatie, lichamelijke en geestelijke gezondheid, omgang met gezondheid

Nadere informatie

Vragenlijst. Bestemd voor personen van 16 jaar en ouder PREM MSZ. Versie 2.0

Vragenlijst. Bestemd voor personen van 16 jaar en ouder PREM MSZ. Versie 2.0 Vragenlijst Ervaringen van patiënten met medische specialistische zorg (MSZ) Ervaringen van patiënten met de zorg rondom een staaroperatie Ervaringen van patiënten met de zorg bij een totale heup- of knieoperatie

Nadere informatie

Tot zover uw rechten en zekerheid. Wat moet u zelf doen? Ten eerste: hoe zit het nu met de kosten?

Tot zover uw rechten en zekerheid. Wat moet u zelf doen? Ten eerste: hoe zit het nu met de kosten? Uw zorgverzekering Wist u dat de zorgverzekering verplicht is? Wist u dat u altijd geaccepteerd moet worden voor een basisverzekering? Wist u dat een zorgverzekeraar een zorgplicht heeft om u de zorg uit

Nadere informatie

Veelgestelde vragen. Eigen risico en eigen bijdrage bij een zorgverzekering

Veelgestelde vragen. Eigen risico en eigen bijdrage bij een zorgverzekering Veelgestelde vragen Eigen risico en eigen bijdrage bij een zorgverzekering Iedereen van 18 jaar en ouder in Nederland is verplicht zich te verzekeren voor de zorgverzekering. De overheid stelt vast welke

Nadere informatie

Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming!

Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming! Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming! Goede zorg met goede informatie Ziekte, een blessure of een ongeval komt vaak onverwacht. Daardoor kunt u terechtkomen bij een onbekende

Nadere informatie

Uitkomsten peiling kennis en gedrag omtrent de belastingaangifte. Nibud, 2010

Uitkomsten peiling kennis en gedrag omtrent de belastingaangifte. Nibud, 2010 Uitkomsten peiling kennis en gedrag omtrent de Nibud, 2010 Inleiding In dit rapport staan de resultaten beschreven van een peiling onder lezers van De Telegraaf over hun kennis en gedrag omtrent de. De

Nadere informatie

Meldactie Zorginkoop Wat is de invloed van uw zorgverzekeraar?

Meldactie Zorginkoop Wat is de invloed van uw zorgverzekeraar? Meldactie Zorginkoop Wat is de invloed van uw zorgverzekeraar? April 2011 Ir. T. Lekkerkerk, projectleider Juli 2011 Rapport meldactie Wat is de invloed van uw zorgverzekeraar NPCF 2011-298/DSB/01.01.01/TL/hm

Nadere informatie

Willen we wel kiezen?

Willen we wel kiezen? Willen we wel kiezen? Hugo Keuzenkamp 30 november 2006 Agenda 1. Willen we wel een zorgverzekeraar kiezen? 2. Willen we onze zorgaanbieder kiezen? 3. Willen we dat de zorgverzekeraar de zorgaanbieder kiest?

Nadere informatie

Vragenlijst Budgetcoaching

Vragenlijst Budgetcoaching Vragenlijst Budgetcoaching Welkom bij Stedam Bewind. Wij willen u vragen onderstaande vragenlijst zo goed mogelijk in te vullen. Deze lijst wordt gebruikt bij de intake voor de budgetcoaching. Kunt u de

Nadere informatie

Meldactie Gezond Leven

Meldactie Gezond Leven Meldactie Gezond Leven Ervaringen van mensen in het veranderen van hun leefstijl Renske Kranenburg September 2015 Rapport Gezond Leven Patiëntenfederatie NPCF 2015 1 COLOFON Patiëntenfederatie NPCF Postbus

Nadere informatie

Meldactie Keuzehulpmiddelen Hoe maakt u een keuze in de gezondheidszorg? Juni 2011

Meldactie Keuzehulpmiddelen Hoe maakt u een keuze in de gezondheidszorg? Juni 2011 Meldactie Keuzehulpmiddelen Hoe maakt u een keuze in de gezondheidszorg? Juni 2011 Ir. T. Lekkerkerk, projectleider september 2011 COLOFON Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) Postbus 1539

Nadere informatie

Ziekenhuiszorg: wat betaalt u?

Ziekenhuiszorg: wat betaalt u? Ziekenhuiszorg: wat betaalt u? Komt u binnenkort als patiënt naar Rijnstate? Of bent u al patiënt? In deze folder vindt u informatie over het betalen van ziekenhuiszorg. Neem altijd uw verzekeringsgegevens

Nadere informatie

Vragen over de ziekenhuisrekening

Vragen over de ziekenhuisrekening Vragen over de ziekenhuisrekening Ziekenhuis Gelderse Vallei Na afloop van uw behandeling in het ziekenhuis stuurt het ziekenhuis de rekening. Soms betaalt u deze rekening zelf, soms betaalt uw zorgverzekeraar

Nadere informatie

27 juni 2015. Onderzoek: Maatregelen tegen eenzaamheid

27 juni 2015. Onderzoek: Maatregelen tegen eenzaamheid 27 juni 2015 Onderzoek: Maatregelen tegen eenzaamheid Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 45.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek.

Nadere informatie

Keuze zorgverzekering

Keuze zorgverzekering Minder dan de helft bekijkt jaarlijks welke polis het beste past Bijna één op de vijf (1) leest niet altijd mails en brieven van de zorgverzekeraar over wijzigingen in de polis, en controleert niet ieder

Nadere informatie

zorgwijzer Zorg of advies nodig? CZ wijst u de weg 2012/2013 Weet u waar u de beste zorg kunt krijgen? Uw verzekering snel en digitaal regelen

zorgwijzer Zorg of advies nodig? CZ wijst u de weg 2012/2013 Weet u waar u de beste zorg kunt krijgen? Uw verzekering snel en digitaal regelen zorgwijzer 2012/2013 Weet u waar u de beste zorg kunt krijgen? Uw verzekering snel en digitaal regelen Zorg of advies nodig? CZ wijst u de weg Medische vraag? Stel hem aan onze deskundigen Toen mijn vriendin

Nadere informatie

Meldactie Zorginkoop Wat is de invloed van uw zorgverzekeraar?

Meldactie Zorginkoop Wat is de invloed van uw zorgverzekeraar? Meldactie Zorginkoop Wat is de invloed van uw zorgverzekeraar? April 2011 Ir. T. Lekkerkerk, projectleider Juli 2011 Rapport meldactie Wat is de invloed van uw zorgverzekeraar NPCF 2011-298/DSB/01.01.01/TL/hm

Nadere informatie

Patiënteninformatieblad voor deelname monitoren Zorgprogramma Kanker Versie 1.0 juli 2012

Patiënteninformatieblad voor deelname monitoren Zorgprogramma Kanker Versie 1.0 juli 2012 Patiënteninformatieblad voor deelname monitoren Zorgprogramma Kanker Versie 1.0 juli 2012 Onderzoek naar de antroposofische zorg die verleend wordt aan patiënten met kanker en het effect van de zorg. Geachte

Nadere informatie

1-meting NEDERLANDERS EN DE DECENTRALISATIES IN HET SOCIALE DOMEIN. I&O Research

1-meting NEDERLANDERS EN DE DECENTRALISATIES IN HET SOCIALE DOMEIN. I&O Research NEDERLANDERS EN DE DECENTRALISATIES IN HET SOCIALE DOMEIN I&O Research Peter Kanne en Rachel Beerepoot Congres Transformatie in het sociaal domein Jaarbeurs Utrecht, 18 juni 2015 1-meting 1-meting De decentralisaties

Nadere informatie

Zorgverzekeringen. Thema-onderzoek. Zorgverzekeringen

Zorgverzekeringen. Thema-onderzoek. Zorgverzekeringen Thema-onderzoek TNS 5-11-2013 Inhoud 1 Restitutie- en naturapolis 4 2 Aanvullende verzekeringen 12 3 Overstappen en vertrouwen 16 TNS 5-11-2013 2 Achtergrondinformatie De Nederlandse Patiënten Consumenten

Nadere informatie

Zorg naar gemeenten. Bent u al geïnformeerd? Digitale cliëntenraadpleging als onderdeel van de AVI-cliëntenmonitor. AVI-cliëntenmonitor

Zorg naar gemeenten. Bent u al geïnformeerd? Digitale cliëntenraadpleging als onderdeel van de AVI-cliëntenmonitor. AVI-cliëntenmonitor Zorg naar gemeenten. Bent u al geïnformeerd? Digitale cliëntenraadpleging als onderdeel van de AVI-cliëntenmonitor AVI-cliëntenmonitor November 2014 COLOFON AVI cliëntenmonitor De AVI-cliëntenmonitor maakt

Nadere informatie

Informatiebrief MIRA-onderzoek: MIRena-spiraal versus endometriumablatie in de behandeling van hevig menstrueel bloedverlies

Informatiebrief MIRA-onderzoek: MIRena-spiraal versus endometriumablatie in de behandeling van hevig menstrueel bloedverlies Informatiebrief MIRA-onderzoek: MIRena-spiraal versus endometriumablatie in de behandeling van hevig menstrueel bloedverlies Geachte mevrouw, Wij vragen u vriendelijk om mee te doen aan een medisch-wetenschappelijk

Nadere informatie

ZIEKENHUISZORG: WAT BETAALT U?

ZIEKENHUISZORG: WAT BETAALT U? ZIEKENHUISZORG: WAT BETAALT U? GAAT U BINNENKORT NAAR HET ZIEKENHUIS? OF BENT U AL PATIËNT? In deze brochure vindt u informatie over het betalen van ziekenhuiszorg. Informeer vóór behandeling, het kan

Nadere informatie

Prof. dr. C.M. Bilardo, gynaecoloog/perinatoloog (UMCG, Groningen) 050-3613028 M. Bakker arts-onderzoeker UMCG Groningen 050-3613028

Prof. dr. C.M. Bilardo, gynaecoloog/perinatoloog (UMCG, Groningen) 050-3613028 M. Bakker arts-onderzoeker UMCG Groningen 050-3613028 Geachte mevrouw, U heeft gekozen voor de nekplooimeting, of u heeft een medische reden om een vroege uitgebreide echo te ondergaan. Dit betekent dat er voor de 14 e week van de zwangerschap een echo bij

Nadere informatie

Verzekeringen & erfelijkheid

Verzekeringen & erfelijkheid Verzekeringen & erfelijkheid U wilt een levens- of arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten? Hier vindt u de www.bpv.nl antwoorden op veelgestelde vragen over erfelijkheid en het aanvragen van een verzekering.

Nadere informatie

Zonder deze kopieën kunnen wij uw inschrijving niet in behandeling nemen.

Zonder deze kopieën kunnen wij uw inschrijving niet in behandeling nemen. Geachte heer, mevrouw, U wilt zich inschrijven als patiënt bij Huisartsenpraktijk Blaak. Wilt u bijgaande formulieren invullen en persoonlijk bij ons inleveren, tezamen met een kopie van uw identiteitsbewijs

Nadere informatie

Rapport meldactie. Veiligheid in de Zorg

Rapport meldactie. Veiligheid in de Zorg Rapport meldactie Veiligheid in de Zorg Oktober 2018 Rapport meldactie Veiligheid in de Zorg Patiëntenfederatie Nederland 2018 1 COLOFON Patiëntenfederatie Nederland Postbus 1539 3500 BM Utrecht Orteliuslaan

Nadere informatie

Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming!

Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming! [titel folder] Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming! Goede medische zorg Ziekte, een blessure of ongeval komen vaak onverwacht. Daardoor kunt u terechtkomen in de spreekkamer

Nadere informatie

Naam : man vrouw. Geboortedatum : BSN nummer

Naam : man vrouw. Geboortedatum : BSN nummer AANMELDFORMULIER LTC Boost Naam : man vrouw Voorletters en roepnaam : Straat en huisnummer : Geboortedatum : BSN nummer Telefoon privé/mobiel : Telefoon werk : E-mail : Werkgever / bedrijf : Ik ben verzekerd

Nadere informatie

Keuze stress? Ik zie door de bomen het bos niet meer

Keuze stress? Ik zie door de bomen het bos niet meer Keuze stress? Ik zie door de bomen het bos niet meer Anne Timmermans Myomen cursus 25 januari 2019 Geen belangenverstrengeling Wat is samen beslissen? Keuze hulp Ontwikkeling consultkaart Toepassing Aanwezige

Nadere informatie

Nieuwsbrief Verzekerdenpanel Februari 2010

Nieuwsbrief Verzekerdenpanel Februari 2010 Nieuwsbrief Verzekerdenpanel Februari 2010 Beste Panelleden, Het is alweer even geleden dat u nieuws van ons hebt ontvangen. In 2009 hebben we weer een aantal interessante onderzoeken over de zorg en uw

Nadere informatie

Rapport meldactie Veilige zorg Titia Lekkerkerk, teammanager NPCF Jolet van der Steen, junior beleidsmedewerker NPCF September 2015

Rapport meldactie Veilige zorg Titia Lekkerkerk, teammanager NPCF Jolet van der Steen, junior beleidsmedewerker NPCF September 2015 Rapport meldactie Veilige zorg Titia Lekkerkerk, teammanager NPCF Jolet van der Steen, junior beleidsmedewerker NPCF September 2015 Rapport Veilige zorg Patiëntenfederatie NPCF 2015 1 COLOFON Patiëntenfederatie

Nadere informatie

Werkloos? Weener XL helpt u op weg naar werk

Werkloos? Weener XL helpt u op weg naar werk Werkloos? Weener XL helpt u op weg naar werk Hulp op weg naar inkomen Soms gebeuren er dingen in het leven die u liever anders had gezien. U wordt werkloos of mag minder uren werken, uw relatie strandt.

Nadere informatie

Informatiefolder gegevensuitwisseling patiënten

Informatiefolder gegevensuitwisseling patiënten Informatiefolder gegevensuitwisseling patiënten Uw medische gegevens elektronisch beschikbaar? Alleen met uw toestemming Goede medische zorg Ziekte, een blessure of ongeval komen vaak onverwacht. Daardoor

Nadere informatie

Aanvraagformulier A tot Z

Aanvraagformulier A tot Z 1. Gegevens tussenpersoon Tussenpersoonnummer Kantoornaam Contactpersoon E-mailadres Telefoonnummer 2. Gegevens verzekeringnemer Achternaam Voorletters Woonadres Huisnummer Postcode Woonplaats Geboortedatum

Nadere informatie

Zorgverzekeringen 2015

Zorgverzekeringen 2015 Q1 We beginnen met vier stellingen over zorgverzekeringen in algemene zin. Hiervoor heeft u niet uw nieuwe polisvoorwaarden nodig. Waar of niet waar? Als ik dezelfde zorgverzekering bij dezelfde zorgverzekeraar

Nadere informatie

U ontvangt deze brief omdat uw kind bekend is met ADHD.

U ontvangt deze brief omdat uw kind bekend is met ADHD. Betreft: controlespreekuur ADHD Beste ouder (s) en/ of verzorger (s), In Katwijk is een project gestart (ADHD@ease) gericht op het verbeteren van de zorg voor kinderen van 6-18 jaar met ADHD. Het betreft

Nadere informatie

Vragenlijst Ervaren regie in de zorg

Vragenlijst Ervaren regie in de zorg Vragenlijst Ervaren regie in de zorg versie voor mondelinge afname Introductie Zwart = tekst interviewer Schuingedrukt = ter ondersteuning interviewer (niet hardop lezen) De vragen uit deze vragenlijst

Nadere informatie

Persoonsgegevens, medicijnen en uw privacy

Persoonsgegevens, medicijnen en uw privacy Persoonsgegevens, medicijnen en uw privacy GEGEVENS OVER UZELF EN OVER UW MEDICIJNEN WAT WIL UW APOTHEKER WETEN WIE HEEFT INZAGE IN DE GEGEVENS EN WAARVOOR WAT KUNT U ZELF DOEN EN WAT ZIJN UW RECHTEN REGIONAAL

Nadere informatie

Onderzoek: Studiekeuze

Onderzoek: Studiekeuze Onderzoek: Studiekeuze Publicatiedatum: 31-01- 2014 Over dit onderzoek Aan dit online onderzoek, gehouden van 29 t/m 31 januari 2014, deden 712 scholieren en 1064 studenten mee. De uitslag van de peiling

Nadere informatie

Wat is een collectieve zorgverzekering voor minima (Gemeentepolis)?

Wat is een collectieve zorgverzekering voor minima (Gemeentepolis)? Veel gestelde vragen Aanbod Wat is een collectieve zorgverzekering voor minima (Gemeentepolis)? Zorg wordt steeds duurder, daarom is het belangrijk dat u goed verzekerd bent. De overheid betaalde tot 2014

Nadere informatie

Zorgverzekeringen 2015

Zorgverzekeringen 2015 Q1 We beginnen met vier stellingen over zorgverzekeringen in algemene zin. Hiervoor heeft u niet uw nieuwe polisvoorwaarden nodig. Waar of niet waar? Als ik dezelfde zorgverzekering bij dezelfde zorgverzekeraar

Nadere informatie

Rapport meldactie Administratieve lasten Jolet van der Steen, junior beleidsmedewerker Patiëntenfederatie NPCF Januari 2016

Rapport meldactie Administratieve lasten Jolet van der Steen, junior beleidsmedewerker Patiëntenfederatie NPCF Januari 2016 Rapport meldactie Administratieve lasten Jolet van der Steen, junior beleidsmedewerker Patiëntenfederatie NPCF Januari 2016 Rapport Administratieve lasten 1 COLOFON Patiëntenfederatie NPCF Postbus 1539

Nadere informatie

Meldactie Integrale bekostiging Resultaten. Januari/februari 2012

Meldactie Integrale bekostiging Resultaten. Januari/februari 2012 Meldactie Integrale bekostiging Resultaten Januari/februari 2012 Voor deze meldactie zijn met name patiënten uitgenodigd die te maken hebben met Diabetes, COPD of met (risico op) een hart en vaataandoening.

Nadere informatie

Aanmelden vooreen cursus Ik meld me aan voor een (wijk)activiteit, bijvoorbeeld een cursus, feest of bijeenkomst.

Aanmelden vooreen cursus Ik meld me aan voor een (wijk)activiteit, bijvoorbeeld een cursus, feest of bijeenkomst. DOCENTENHANDLEIDING Les 13 Gezondheidsbevordering gezond afvallen Taal en inburgering Deze les behandelt onderdelen van taalverwerving en woordenschat rondom het thema gezondheid - afvallen. De les heeft

Nadere informatie

Dienstverlening van uw apotheek: waar heeft u behoefte aan?

Dienstverlening van uw apotheek: waar heeft u behoefte aan? Dienstverlening van uw apotheek: waar heeft u behoefte aan? Geachte heer/mevrouw, nuari 2011 Medewerkers van Apotheek Tholen hebben deze medicijnen met de grootste zorg voor u klaargemaakt. Wist u dat

Nadere informatie

Kan zorg nog beter? Laat het ons weten! Wat betekent CQI? Waar kunnen cliënten terecht bij klachten over de zorg?

Kan zorg nog beter? Laat het ons weten! Wat betekent CQI? Waar kunnen cliënten terecht bij klachten over de zorg? Wat gebeurt er met de resultaten? De uitkomsten van het onderzoek helpen: zorgverleners bij het verbeteren van de zorg die zij geven de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) de gezondheidszorg beter

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2010

Nieuwsbrief december 2010 Nieuwsbrief december 2010 Omdat u deelnemer bent aan het Panel Samen Leven krijgt u deze nieuwsbrief. Over een jaar ontvangt u weer een Nieuwsbrief. Bedankt! Er zijn ook dit jaar weer vraaggesprekken geweest.

Nadere informatie

Meldactie Toestemming voor uitwisselen medische gegevens April 2014

Meldactie Toestemming voor uitwisselen medische gegevens April 2014 Meldactie Toestemming voor uitwisselen medische gegevens April 2014 Ir. T. Lekkerkerk, projectleider Tessa van der Leij April 2014 Rapport meldactie Toestemming uitwisselen medische gegevens NPCF 2014

Nadere informatie

Rapport meldactie Tijd voor je zorgverzekering (Flitspeiling)

Rapport meldactie Tijd voor je zorgverzekering (Flitspeiling) Rapport meldactie Tijd voor je zorgverzekering (Flitspeiling) Patiëntenfederatie Nederland December 2018 Rapport meldactie Tijd voor je zorgverzekering Patiëntenfederatie Nederland 2018 1 COLOFON Patiëntenfederatie

Nadere informatie

Algemene gegevens Om te beginnen willen wij graag wat algemene informatie van u ontvangen. Uw gegevens worden geanonimiseerd verwerkt.

Algemene gegevens Om te beginnen willen wij graag wat algemene informatie van u ontvangen. Uw gegevens worden geanonimiseerd verwerkt. VRAGENLIJST Quickscan voorbereiding decentralisatie begeleiding Algemene gegevens Om te beginnen willen wij graag wat algemene informatie van u ontvangen. Uw gegevens worden geanonimiseerd verwerkt. Vraag

Nadere informatie

CP16. ziek- en betermelden

CP16. ziek- en betermelden CP16 ziek- en betermelden Bent u ziek? Kunt u daarom niet werken? Geef het dan door aan uw baas. Dat is normaal in Nederland. Als u wat langer ziek bent, maakt u een afspraak met de bedrijfsarts. Als u

Nadere informatie

19 maart 2016. Onderzoek: Korten pensioenen?

19 maart 2016. Onderzoek: Korten pensioenen? 19 maart 2016 Onderzoek: Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 50.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek. De uitslag van de peilingen

Nadere informatie

Het betalen van ziekenhuiszorg

Het betalen van ziekenhuiszorg Het betalen van ziekenhuiszorg Universitair Medisch Centrum Groningen Met deze folder willen we u informeren over het betalen van ziekenhuiszorg. Dit is belangrijk als u patiënt bent van het UMCG of als

Nadere informatie

FAQ Ketenzorg GGZ. versie 2013.1

FAQ Ketenzorg GGZ. versie 2013.1 FAQ Ketenzorg GGZ versie 2013.1 Inhoud Algemeen... 3 Medix formulieren... 5 Medix overige... 7 Verzekering... 8 Contact... 9 Algemeen Hoe lang loopt een DBC-jaar? De ketenzorg GGZ start op het moment dat

Nadere informatie

Zelfmanagement, gedeelde zorg of ontzorgen. Congres Chronische zorg Jacques Loomans (ZB NH) Jeanny Engels (Vilans) 29 juni 2012

Zelfmanagement, gedeelde zorg of ontzorgen. Congres Chronische zorg Jacques Loomans (ZB NH) Jeanny Engels (Vilans) 29 juni 2012 Zelfmanagement, gedeelde zorg of ontzorgen. Congres Chronische zorg Jacques Loomans (ZB NH) Jeanny Engels (Vilans) 29 juni 2012 Programma Inleiding Inleefoefening zelfmanagement met nabespreking Rol patiëntenverenigingen

Nadere informatie

Nationale Nederlanden Paspoort. Informatieboekje bevolkingsonderzoek naar borstkanker

Nationale Nederlanden Paspoort. Informatieboekje bevolkingsonderzoek naar borstkanker Nationale Nederlanden Paspoort Informatieboekje bevolkingsonderzoek naar borstkanker Zorgbelang Gelderland, november 2010 Teksten of delen van teksten uit deze uitgave mogen, na verkregen toestemming van

Nadere informatie

Eigen risico in de zorg

Eigen risico in de zorg Patiënteninformatie Eigen risico in de zorg Wat is het eigen risico en wanneer is dat van toepassing? 1234567890-terTER_ Eigen risico in de zorg Wat is het eigen risico en wanneer is dat van toepassing?

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier Alexander Concept

Aanmeldingsformulier Alexander Concept Voorkeur trainingsdatum: Stuurt u deze vragen geheel ingevuld en ondertekend aan ons terug. Wanneer wij dit formulier ontvangen hebben, nemen wij contact met u op om samen met u te bespreken of u klaar

Nadere informatie

MOTIVATIE-ONDEZOEK MEDEWERKERS

MOTIVATIE-ONDEZOEK MEDEWERKERS MOTIVATIE-ONDEZOEK MEDEWERKERS Instructie voor het invullen van de vragenlijst: Deze vragenlijst bestaat uit vijf modules: Module 1: De samenwerking tussen medewerkers en collega s binnen het eigen team

Nadere informatie

Meten van mediawijsheid. Bijlage 6. Interview. terug naar meten van mediawijsheid

Meten van mediawijsheid. Bijlage 6. Interview. terug naar meten van mediawijsheid Meten van mediawijsheid Bijlage 6 Interview terug naar meten van mediawijsheid Bijlage 6: Het interview Individueel interview Uitleg interview Ik zal je uitleggen wat de bedoeling is vandaag. Ik ben heel

Nadere informatie

ONVZ Vrije Keuze Zorgplan 2011

ONVZ Vrije Keuze Zorgplan 2011 ONVZ Vrije Keuze Zorgplan 2011 U staat op het punt een keuze te maken voor onze basisverzekering of een van de aanvullende verzekeringen. U wilt onze tandartsverzekering of het. Wat u ook kiest, u bent

Nadere informatie

WAARDE VAN ADVIES - 2013 DE WAARDE VAN ADVIES VAN INTERMEDIAIRS. Avéro Achmea P13628

WAARDE VAN ADVIES - 2013 DE WAARDE VAN ADVIES VAN INTERMEDIAIRS. Avéro Achmea P13628 WAARDE VAN ADVIES - 2013 DE WAARDE VAN ADVIES VAN INTERMEDIAIRS P13628 INHOUDSOPGAVE KARAKTERISTIEKEN CONCLUSIE WAARDE VAN ADVIES KARAKTERISTIEKEN ONDERZOEKSOPZET CONCLUSIE CONCLUSIES DE WAARDE VAN ADVIES

Nadere informatie

Thema Gezondheid. Lesbrief 2. Naar het ziekenhuis.

Thema Gezondheid. Lesbrief 2. Naar het ziekenhuis. Thema Gezondheid Lesbrief 2. Naar het ziekenhuis. Wat leert u in deze les? De weg vragen. Om herhaling en verduidelijking vragen. Je naam spellen. Vragen stellen en beantwoorden. Veel succes! 1 HET GESPREK

Nadere informatie

Het keukentafelgesprek

Het keukentafelgesprek Het keukentafelgesprek Informatie over het keukentafelgesprek Waarom een keukentafelgesprek? De Wmo heeft andere uitgangspunten dan de AWBZ. De AWBZ kent een recht op zorg. Er zijn landelijke richtlijnen

Nadere informatie

Medisch-wetenschappelijk onderzoek Algemene informatie voor de proefpersoon

Medisch-wetenschappelijk onderzoek Algemene informatie voor de proefpersoon Uitgave Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Postadres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag Bezoekadres Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag Telefoon (070) 340 79 11 Informatie Voor informatie en vragen

Nadere informatie

Uw gezondheid, onze zorg.

Uw gezondheid, onze zorg. Uw gezondheid, onze zorg. Uw werkgever biedt u deze collectieve zorgverzekering aan. Natuurlijk beslist u zelf of u deelneemt en profiteert van de vele voordelen. Kiest u voor Interpolis ZorgActief, dan

Nadere informatie

)! * $ ( ! "! " #$%&' +, -../

)! * $ ( ! !  #$%&' +, -../ & )! * $ (!! "! " #$%&' +, -../ & )! *0$ ( + + 121 -../! "! " #$%&' " 0333!0+$!! 4!3 5("!+() (33 + ( (!! , *46&**4 7,, $ 7,- %"! /,1 * 8 - %9&$4&&&&:$&$4&&$6;$*& < -, * < -- $=!)! < --, 4 (!! < --- ( >?

Nadere informatie

Aanvraagformulier VGZ

Aanvraagformulier VGZ Aanvraagformulier VGZ 1. Gegevens tussenpersoon DFD De Financiële Dienstverleners Tussenpersoonsnummer: 1170 Collectiviteitsnummer: C9102 2. Gegevens verzekeringnemer Achternaam Voorletter(s) Woonadres

Nadere informatie

Ziekenhuiszorg Wat betaalt u?

Ziekenhuiszorg Wat betaalt u? Ziekenhuiszorg Wat betaalt u? Komt u binnenkort naar het St. Anna Ziekenhuis? Of bent u al patiënt? Hieronder vindt u informatie over het betalen van ziekenhuiszorg. Kijk ook op de website van uw zorgverzekeraar

Nadere informatie

Ziekenhuiszorg in 2014: wat betaalt u?

Ziekenhuiszorg in 2014: wat betaalt u? Ziekenhuiszorg in 2014: wat betaalt u? Gaat u binnenkort naar het ziekenhuis? Of bent u al patiënt? In deze folder vindt u informatie over het betalen van ziekenhuiszorg. Informeer vóór uw behandeling

Nadere informatie

personality Handleiding voor kandidaten Online afname

personality Handleiding voor kandidaten Online afname Handleiding voor kandidaten Online afname Over The Bridge Personality Deze instructie folder is gemaakt om jou wat achtergrond over The Bridge Personality te geven. Dit kan je straks helpen als je de vragenlijst

Nadere informatie

Het zorgstelsel als onderwerp van gesprek Factsheet Databank Communicatie

Het zorgstelsel als onderwerp van gesprek Factsheet Databank Communicatie Deze factsheet is een uitgave van het NIVEL. De gegevens mogen met bronvermelding (Het zorgstelsel als onderwerp van gesprek. J. Noordman, C. van Dijk, P. Verhaak. Utrecht: NIVEL, 2008) worden gebruikt.

Nadere informatie

Belastingaangifte over 2013

Belastingaangifte over 2013 Belastingaangifte over 2013 Rapportage 28 maart 2014 Over dit onderzoek Aan het onderzoek deden 20.482 leden van het EenVandaag Opiniepanel mee. Het onderzoek vond plaats van 26 tot en met 28 maart 2014.

Nadere informatie

Maak kennis met Gezondheidscentrum de Marne

Maak kennis met Gezondheidscentrum de Marne Maak kennis met Gezondheidscentrum de Marne Gezondheidscentrum de Marne Maak kennis met Gezondheidscentrum de Marne Vanaf oktober 2012 heeft Leens een nieuw gezondheidscentrum: Gezondheidscentrum de Marne.

Nadere informatie