Museum Spakenburg Een jaar in beeld

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Museum Spakenburg Een jaar in beeld"

Transcriptie

1 Museum Spakenburg Een jaar in beeld

2 Ontdek, Beleef, Verwonder! Ook in het jaarverslag.

3 Het jaar begon traditioneel met een nieuwjaarsbijeenkomst voor de vrijwilligers.

4 In het voorjaar werd de TOP, het Toeristisch Ontmoetings Punt voor ons museum onthuld. De TOP geeft toeristische informatie over de gemeente en het museum.

5 Plaatsing en onthulling van de TOP. Helaas laten de verwijzingsborden vanuit de omgeving naar deze TOP nog wat op zich wachten!

6 Het demonstratiemodel voorkomt het overstromen van de vishangen en het schooltje bij flinke regenbuien.

7 In 2016 werd bij de Vishangen een model van de flexibele waterkering aangebracht. In 2017 werd deze voor het eerst automatisch in werking gesteld bij een enorme regenbui.

8 Elk jaar opnieuw is er aandacht van de leerlingen van de basisscholen voor het project Aaltje & Bort.

9 Voorzitter Driek van Diermen gaf aan vanwege zijn leeftijd te willen stoppen als voorzitter. Thijmen Koelewijn is bereid gevonden de voorzittershamer van hem over te nemen.

10 Bij zijn afscheid als voorzitter werd door de gemeente Bunschoten aan Driek van Diermen de erepenning toegekend, onder meer voor zijn werkzaamheden als voorzitter van het museum.

11 Tijdens de zomerdag van de Kostuumvereniging over sits in Leeuwarden, gaf Museum Spakenburg een presentatie over Hoe Hollands is mijn klederdracht?

12 De collectie werd uitgebreid door het aanvaarden van enkele schenkingen zoals twee goaches van Roeland Koning en een schilderij van een pand aan de Dorpsstraat.

13 Er werden enkele voorwerpen geschonken die een relatie hebben met beroepen in de gemeente Bunschoten.

14 Naast schenkingen werden enkele kunstwerken aangekocht.

15 In 2017 bezochten in totaal bezoekers het museum. Een aantal dat vrijwel gelijk lag aan het aantal bezoekers in de jaren 2016 en Dat betekent een vrij constant aantal jaarlijkse bezoekers.

16 Het buitenmuseum is fotogeniek.

17 Voor de tentoonstelling De wereld van de VOC in het Nationaal Archief werd een sitsen kraplap uit de collectie in bruikleen gegeven. Tevens werd een bijdrage geleverd voor Het grote VOC boek.

18 Vrijwilligers zijn van groot belang voor ons museum. Helaas moeten vrijwilligers soms afhaken vanwege een gevorderde leeftijd. Gelukkig kunnen we nog steeds nieuwe vrijwilligers werven.

19 Tijdens het Museumweekend was er aandacht voor de bouw van modelschepen. Uiteraard bij de verzameling Zuiderzeevissersschepen in het gedeelte met als thema Ervoor en Erna (voor en na de afsluiting van de Zuiderzee).

20 De koninklijke familie liet het museum helaas links liggen. Gelukkig verzorgde RTV Utrecht verzorgde een live TV-uitzending vanuit het museum.

21 Het museum verleende medewerking aan de expositie De kracht van Spakenburg van de plaatselijke Vishandelsvereniging. De opening vond plaats in het museum.

22 De mannenbroeders van de SGP brachten een werkbezoek aan het museum. De leden van de partij toonden zich zeer geïnteresseerd in het wel en wee van het museum.

23 In 2017 waren er twee wisseltentoonstellingen. Hoogwaterbescherming over hoe een watersnoodramp kan worden voorkomen en Hoe Hollands is mijn klederdracht?.

24 De tentoonstelling Hoe Hollands is mijn klederdracht? vergde een flinke voorbereidingstijd.

25 Ter voorbereiding op de tentoonstelling 'Hoe Hollands is mijn klederdracht?' zijn bezoeken gebracht aan diverse musea i.v.m. bruiklenen (Zaans Museum, Marker Museum, Zuiderzeemuseum, Museum Hindeloopen, Scheepvaartmuseum).

26 Opening van de tentoonstelling Hoe Hollands is mijn klederdracht?.

27 Veel belangstelling bij de opening van de tentoonstelling Hoe Hollands is mijn klederdracht?.

28 Het Stimuleringsfonds van Rabobank Randmeren schonk een mooi bedrag voor de tentoonstelling Hoe Hollands is mijn klederdracht? Eerder werden bijdragen toegekend door het KF Heinfonds en het Prins Bernard Cultuurfonds.

29 In 2017 kreeg Museum Spakenburg een nieuwe uitstraling en een aangepast logo. Helaas konden niet alle ideeën worden uitgevoerd vanwege het ontbreken van medewerking.

30 Extra activiteiten tijdens de Spakenburgse Dagen en andere evenementen.

31 Oude ambachten worden bij evenementen gedemonstreerd.

32 Tijdens de bedankdag voor de vrijwilligers werd een bezoek gebracht aan Kampen en waarbij een boottocht werd gemaakt over de IJssel.

33 De bedankdag werd afgesloten met gezellig buffet.

34 Museum Spakenburg maakt deel uit van het Netwerk Zuiderzeecollectie. Via dit netwerk worden reizende tentoonstellingen gemaakt die in verschillende musea worden te zien zijn.

35 Het museum is prima geschikt voor specifieke en grote groepen, maar het weer moet dan geen spelbreker zijn. Nagedacht moet worden over een meer definitieve voorziening.

36 Veel belangstelling voor de activiteiten voor kinderen in de herfstvakantie georganiseerd in samenwerking met Bibliotheek Eemland en het Cultuurplatform.

37 In samenwerking met het Cultuurplatform werd een culturele avond in het museum georganiseerd rond het thema Hoe Hollands is mijn klederdracht?

38 Op de Nationaliteitsdag werden de nieuwe Nederlanders ontvangen in het museum waarbij een plaatselijk gerecht werd geserveerd door een echtpaar dat die dag 50 jaar was getrouwd. Ook zij werden in het zonnetje gezet.

39 Nieuwjaarsgroet in de Museumhaven met samenwerkingspartner de Stichting Bunschoter Botter BU 210.

40 Museum Spakenburg: gesteund door vele sponsors!

41 Museum Spakenburg: gesteund door vele sponsors!

42 Museum Spakenburg bedankt u voor uw aandacht. Hebt u vragen naar aanleiding van het jaarverslag? Mailt u dan naar info@museumspakenburg.nl.

Jaarverslag 2018 van Stichting Museum Vekemans INLEIDING

Jaarverslag 2018 van Stichting Museum Vekemans INLEIDING Jaarverslag 2018 van Stichting Museum Vekemans INLEIDING Voor u ligt het jaarverslag 2018 van Stichting Museum Vekemans. Uit een oogpunt van kostenbesparing heeft het bestuur besloten tot versobering van

Nadere informatie

Jaarverslag van activiteiten 2014

Jaarverslag van activiteiten 2014 Inleiding. Voor 2014 kunnen we terugblikken op een geslaagd museumjaar. De opening na de winterstop begon goed met vele bezoekers in het voorjaar. De jaarlijkse wisselexpositie ondergebracht in het Tuta

Nadere informatie

De vloer van het atelier is in 2013 grondig geschuurd en gelakt.

De vloer van het atelier is in 2013 grondig geschuurd en gelakt. Jaarverslag 2013 Atelier Marline Fritzius In 2013 is er ook op donderdag een groep gestart waardoor we op alle dagen open zijn. Er schilderen of boetseren nu wekelijks ongeveer 36 mensen met afasie in

Nadere informatie

De Troon 1 van 5 "De Waterdrager". "Troon bij de Vijver"

De Troon 1 van 5 De Waterdrager. Troon bij de Vijver De Troon 1 van 5 De gebeurtenis die aanleiding gaf tot de start van het project "Troon bij de Vijver" was er helaas een die je het liefst meteen zou willen vergeten. Vanaf 2002 had een bronzen beeld van

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2011 VERENIGING OUD ENKHUIZEN

JAARVERSLAG 2011 VERENIGING OUD ENKHUIZEN JAARVERSLAG 2011 VERENIGING OUD ENKHUIZEN Bestuur Het bestuur was in 2011 als volgt samengesteld: Dhr. K.E. Koeman voorzitter Dhr. E. Lijnzaad vice-voorzitter *) Mw. J. Albers secretaris Dhr. J. Koekkoek

Nadere informatie

Maak samen met Kobe een museum Docentenhandleiding Groep 1 t/m 3

Maak samen met Kobe een museum Docentenhandleiding Groep 1 t/m 3 Docentenhandleiding Groep 1 t/m 3 1 Utrecht, 2016 Beste docent, Wat leuk dat u met uw groep binnenkort naar Museum Catharijneconvent komt om deel te nemen aan het programma. In deze docentenhandleiding

Nadere informatie

Jaarverslag. Stadsmuseum Hellevoetsluis

Jaarverslag. Stadsmuseum Hellevoetsluis Jaarverslag Stadsmuseum Hellevoetsluis 2015 1 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van het Stadsmuseum Hellevoetsluis, waarin o.a. voor de subsidiëring op hoofdlijnen verslag wordt gedaan van het reilen

Nadere informatie

1. Voorwoord. 2. Terugblik

1. Voorwoord. 2. Terugblik v 2012 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Terugblik 3. Bijdrage aan het museum 4. Financiële verslaglegging 5. Doelstelling vrienden van museum Jan van der Togt Voorwoord 1. Voorwoord Het afgelopen jaar trok

Nadere informatie

Enspijks Kwartaaltje 5 December 2010

Enspijks Kwartaaltje 5 December 2010 Enspijks Kwartaaltje 5 December 2010 Beste inwoners en bewonderaars van Enspijk. Hierbij ontvangt u de 5e nieuwsbrief die u op de hoogte brengt van de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen in Enspijk. Het

Nadere informatie

Jaarverslag van activiteiten 2016.

Jaarverslag van activiteiten 2016. Inleiding. Het afgelopen museumseizoen is er veel gebeurd. De wisselexpositie getiteld Geheimenissen der Aarde en Geslepen Schoonheid heeft veel aandacht gehad. Inmiddels hebben we besloten om deze tijdelijke

Nadere informatie

Voorwoord. Als nieuwbakken voorzitter van het museum, bied ik u met plezier en trots het eerste verslag aan. Roelof Bakker Voorzitter

Voorwoord. Als nieuwbakken voorzitter van het museum, bied ik u met plezier en trots het eerste verslag aan. Roelof Bakker Voorzitter Jaarverslag 2018 Voorwoord Hierbij treft u het jaarverslag over 2018. Dit was voor ons een bijzonder jaar met als mijlpaal de oprichting van Stichting Museum t Kiekhuus. Hiermee is een nieuwe weg ingeslagen,

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Vesting Hoek van Holland

Jaarverslag Stichting Vesting Hoek van Holland Jaarverslag 2017 Stichting Vesting Hoek van Holland Inhoudsopgave 1. De stichting... 2 1.1 Algemene gegevens... 2 1.2 Beleid en strategie... 2 1.3 Bestuurssamenstelling... 2 2. Uitgeoefende activiteiten...

Nadere informatie

STICHTING BEDRIJFSVRIENDEN DORDRECHTS MUSEUM

STICHTING BEDRIJFSVRIENDEN DORDRECHTS MUSEUM JAARVERSLAG 2015 Dordrecht, april 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina Verslag activiteiten 3-4 Balans per 31 december 2015 5 Staat van baten en lasten over 2015 6 Toelichtingen 7-8 2 VERSLAG ACTIVITEITEN De stichting

Nadere informatie

Inhoud. 1 Voorwoord 2 De doelstelling 3 Speerpunten / doelen Behaalde resultaten Overzicht financiele en materiele sponsors

Inhoud. 1 Voorwoord 2 De doelstelling 3 Speerpunten / doelen Behaalde resultaten Overzicht financiele en materiele sponsors Jaarverslag 2015 Inhoud 1 Voorwoord 2 De doelstelling 3 Speerpunten / doelen 2016 4 Behaalde resultaten 2006-2015 5 Overzicht financiele en materiele sponsors 1 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van

Nadere informatie

Landbouwmuseum Tiengemeten

Landbouwmuseum Tiengemeten Landbouwmuseum Tiengemeten Cultuureducatiepakket Basisscholen Landbouw Tiengemeten Landbouwmuseum Tiengemeten Cultuureducatiepakket Basisscholen Landbouw Museum Tiengemeten Tekst: Landbouw Museum Fotografie:

Nadere informatie

STICHTING KUNSTFONDS VINCENT VAN GOGHHUIS ZUNDERT

STICHTING KUNSTFONDS VINCENT VAN GOGHHUIS ZUNDERT BELEIDSPLAN 2017-2020 STICHTING KUNSTFONDS VINCENT VAN GOGHHUIS ZUNDERT Inhoud: 1. Inleiding 2. Doelstelling stichting 3. Werkwijze stichting 4. Verwezenlijking doelstelling 5. Wijze van fondsenwerving

Nadere informatie

ZWERFnieuws. Stichting Straatkinderen Midden-Amerika. In deze uitgave: -projectkeuze -foto-expositie Invia -hoe het begon.

ZWERFnieuws. Stichting Straatkinderen Midden-Amerika. In deze uitgave: -projectkeuze -foto-expositie Invia -hoe het begon. ZWERFnieuws Stichting Straatkinderen Midden-Amerika WWW.STRAATKINDEREN-MA.NL In deze uitgave: -projectkeuze -foto-expositie Invia -hoe het begon Projectkeuze - 1 - Onlangs hebben wij gekozen welke projecten

Nadere informatie

Koninklijk Zeeuwsch Genootschap Der Wetenschappen (1768- )

Koninklijk Zeeuwsch Genootschap Der Wetenschappen (1768- ) Koninklijk Zeeuwsch Genootschap Der Wetenschappen (1768- ) Oprichting In 1768 werd het Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen officieel opgericht. De aanleiding vormde een initiatief uit Vlissingen tot

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting NAC Museum. Documenteigenschappen. Datum: 1 februari 2018 Versie: 1.0

Jaarverslag. Stichting NAC Museum. Documenteigenschappen. Datum: 1 februari 2018 Versie: 1.0 Jaarverslag 2017 Documenteigenschappen Categorie: Jaarverslag Auteur: Peter Daalmans Datum: 1 februari 2018 Versie: 1.0 Status: Definitief Voorwoord Het jaar 2017 was het tweede volledige jaar dat het

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Vrienden Museum Jan van der Togt

JAARVERSLAG Stichting Vrienden Museum Jan van der Togt JAARVERSLAG Stichting Vrienden Museum Jan van der Togt 2016 Inhoudsopgave pagina Voorwoord... 3 Onze activiteiten in beeld... 5 Financiële verslaglegging... 7 Doelstelling Vrienden van Museum Jan van der

Nadere informatie

De stichting beoogt niet het maken van winst. De subsidie die is ontvangen van de gemeente Eindhoven is besteed conform de voorwaarden

De stichting beoogt niet het maken van winst. De subsidie die is ontvangen van de gemeente Eindhoven is besteed conform de voorwaarden Stichting Ton Smits Jaarverslag 2015 De Stichting Ton Smits is geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Vanaf 1-1-2012 is de stichting een culturele ANBI (actief op het gebied van erfgoed

Nadere informatie

Nummer Toegang: 284 Plaatsingslijst van het archief van de stichting kunstbezit etnografisch museum,

Nummer Toegang: 284 Plaatsingslijst van het archief van de stichting kunstbezit etnografisch museum, Nummer Toegang: 284 Plaatsingslijst van het archief van de stichting kunstbezit etnografisch museum, 1960-1976 Archief Delft 284 Stichting Kunstbezit Etnografisch Museum 3 I N H O U D S O P G A V E Inhoudsopgave

Nadere informatie

Toespraak 12 november 2016 Opening tentoonstelling De pottenbakkers van de Veluwe in Nederlands Tegelmuseum

Toespraak 12 november 2016 Opening tentoonstelling De pottenbakkers van de Veluwe in Nederlands Tegelmuseum 1 Toespraak 12 november 2016 Opening tentoonstelling De pottenbakkers van de Veluwe in Nederlands Tegelmuseum Dames en heren, Meneer Mackay, beste Eric, De Veluwe, een icoon van de Nederlandse natuur.

Nadere informatie

Stichting Apothekersmuseum Kisters Jaarverslag 2012

Stichting Apothekersmuseum Kisters Jaarverslag 2012 Stichting Apothekersmuseum Kisters Jaarverslag 2012 Van der Molenallee 14 6865 CG Doorwerth Foto: Hr. Hogeboom, 2012 1 Stichting Apothekersmuseum Kisters Correspondentie-adres t.a.v. Mw. M. Kisters-Ascherman

Nadere informatie

Jij als onderzoeker Docentenhandleiding Groep 4 t/m 8

Jij als onderzoeker Docentenhandleiding Groep 4 t/m 8 Docentenhandleiding Groep 4 t/m 8 1 Utrecht, 2016 Beste docent, Wat leuk dat u met uw groep binnenkort naar Museum Catharijneconvent komt om deel te nemen aan het programma. In deze docentenhandleiding

Nadere informatie

Jaarverslag. Stadsmuseum Hellevoetsluis

Jaarverslag. Stadsmuseum Hellevoetsluis Jaarverslag Stadsmuseum Hellevoetsluis 2013 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van het Stadsmuseum Hellevoetsluis, waarin o.a. voor de subsidiëring op hoofdlijnen verslag wordt gedaan van het reilen

Nadere informatie

Stichting Kunstcollectie KPMG Juni 2018

Stichting Kunstcollectie KPMG Juni 2018 Bestuursverslag KPMG FY 16/17 Stichting Kunstcollectie KPMG Juni 2018 Inhoud Algemeen 3 Aankoopbeleid 4 Bestuur 5 Aankopen en activiteiten FY16/17 6 2 Algemeen In 2006 zijn de kunsteigendommen van KPMG

Nadere informatie

Een veteraan zei ooit tegen mij Als je er niet geweest bent, weet je ook niet wat het is, hoe het voelt. Hij heeft natuurlijk gelijk.

Een veteraan zei ooit tegen mij Als je er niet geweest bent, weet je ook niet wat het is, hoe het voelt. Hij heeft natuurlijk gelijk. Toespraak staatssecretaris Van der Knaap ter gelegenheid van de Opening van de veteranententoonstelling Veteranen. Ingezet in dienst van de vrede. Maandag 7 mei 2007, Stadskantoor Eindhoven. U weet ongetwijfeld

Nadere informatie

Prestatievoorstel & verantwoording 2014 (bijlage bij subsidiebeschikking)

Prestatievoorstel & verantwoording 2014 (bijlage bij subsidiebeschikking) Prestatievoorstel & verantwoording 2014 (bijlage bij subsidiebeschikking) Prestaties : Naam organisatie : Stichting Amersfoort in C Maatschappelijk doel (betreft outcomedoelstellingen) Het bieden

Nadere informatie

G. van Roekel Januari 2018; versie april 2018

G. van Roekel Januari 2018; versie april 2018 389 Inventaris van de Collectie Willemien Blaauwendraad te Maarn-Maarsbergen 1903-2010 G. van Roekel Januari 2018; versie april 2018 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Aanwijzingen voor de gebruiker...3 Inventaris...4

Nadere informatie

Verder hebben we samen met de Gemeente Zoetermeer de activiteiten rondom Monumentendag, met als thema Europa, georganiseerd. In t Nieuwe Huys was

Verder hebben we samen met de Gemeente Zoetermeer de activiteiten rondom Monumentendag, met als thema Europa, georganiseerd. In t Nieuwe Huys was Jaarverslag 2018 1 Inleiding Het jaar 2018 was voor de vereniging een succesvol jaar, het was het eerste volle jaar in de nieuwe pand t Nieuwe Huys aan de Dorpsstraat 132 te Zoetermeer. De kinderziekten

Nadere informatie

Inhoud. 1 Voorwoord 2 De doelstelling 3 Activiteiten 2013 4 Speerpunten / doelen 2014 5 Behaalde resultaten 2006-2012

Inhoud. 1 Voorwoord 2 De doelstelling 3 Activiteiten 2013 4 Speerpunten / doelen 2014 5 Behaalde resultaten 2006-2012 Jaarverslag 2013 Inhoud 1 Voorwoord 2 De doelstelling 3 Activiteiten 2013 4 Speerpunten / doelen 2014 5 Behaalde resultaten 2006-2012 1 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van Stichting Erfgoed Kaatsheuvel

Nadere informatie

Grote meerderheid denkt dat de Nationale Museumweek voor iedereen bedoeld is

Grote meerderheid denkt dat de Nationale Museumweek voor iedereen bedoeld is Grote meerderheid denkt dat de Nationale Museumweek voor iedereen bedoeld is Twee derde van de frequente museumbezoekers en drie kwart van de niet-frequente bezoekers denkt dat de Nationale Museumweek

Nadere informatie

132.313. 458 artikelen of

132.313. 458 artikelen of Publiek en bezoek 2014 Toeristen uit 132.313 96.739 Joods Historisch Museum en JHM Kindermuseum Portugese Synagoge Totaal aantal bezoekers JCK 91 Canada 69 verschillende landen Duitsland België 8 Frankrijk

Nadere informatie

Kobe maakt een museum Docentenhandleiding Groep 1 t/m 3

Kobe maakt een museum Docentenhandleiding Groep 1 t/m 3 Kobe maakt een museum Docentenhandleiding Groep 1 t/m 3 1 Beste docent, Wat leuk dat u met uw groep binnenkort naar Museum Catharijneconvent komt om deel te nemen aan het programma Kobe maakt een museum.

Nadere informatie

Jaarverslag 2015. Brink 70, 7411 BW Deventer. info@stichtingtoudekinderboek.nl www.stichtingtoudekinderboek.nl

Jaarverslag 2015. Brink 70, 7411 BW Deventer. info@stichtingtoudekinderboek.nl www.stichtingtoudekinderboek.nl Jaarverslag 2015 Brink 70, 7411 BW Deventer info@stichtingtoudekinderboek.nl www.stichtingtoudekinderboek.nl Jaarverslag Stichting t Oude Kinderboek 2015 1. Inleiding 2. Bestuurswisselingen 3. De collectie

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Oud Genemuiden

Stichting Vrienden van Oud Genemuiden Beleidsplan 2017-2019 Stichting Vrienden van Oud Genemuiden 2 januari 2017 pagina 1 van 5 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding Hoofdstuk 2 Beschrijving van de Stichting 2.1 Historie 2.1 De Stichting op

Nadere informatie

Overzicht activiteiten MVSV in 2014

Overzicht activiteiten MVSV in 2014 Overzicht activiteiten MVSV in 2014 2014 Was voor MVSV het eerste volledige jaar dat we van ons nieuwe clubhuis en vaarwater konden genieten. Als club hebben we een goed jaar achter de rug met een aantal

Nadere informatie

STAD EN TAAL ONTMOET KUNST HANDLEIDING VOOR DE DOCENT

STAD EN TAAL ONTMOET KUNST HANDLEIDING VOOR DE DOCENT STAD EN TAAL ONTMOET KUNST HANDLEIDING VOOR DE DOCENT 1 Voorwoord Het programma Ontmoet kunst van het Stedelijk Museum is onderdeel van Stad en Taal. Binnen Stad en Taal hebben verschillende musea met

Nadere informatie

Stichting Henk Fortuin. Jaarverslag 2012

Stichting Henk Fortuin. Jaarverslag 2012 Stichting Henk Fortuin Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave Voorwoord...2 1. Bestuur...2 2. Doelstelling van de stichting...2 3. Vrijwilligers...3 4. Activiteiten van de stichting...3 4.1 Archiveren, Inventariseren

Nadere informatie

STICHTING BEDRIJFSVRIENDEN DORDRECHTS MUSEUM JAARVERSLAG 2014

STICHTING BEDRIJFSVRIENDEN DORDRECHTS MUSEUM JAARVERSLAG 2014 JAARVERSLAG 2014 Dordrecht, januari 2015 INHOUDSOPGAVE Pagina Verslag activiteiten 3-4 Balans per 31 december 2014 5 Staat van baten en lasten over 2014 6 Toelichtingen 7 9 2 VERSLAG ACTIVITEITEN De stichting

Nadere informatie

Inventarisatie educatie in Nederlandse musea

Inventarisatie educatie in Nederlandse musea Inventarisatie educatie in Nederlandse musea Afstudeerproject HAS Den Bosch, onderdeel van KIGO-project Educatie en Dierenwelzijn Studenten HAS Den Bosch: Claudia Liedecke Anneloek van Lieshout Opdrachtgever:

Nadere informatie

Presentatie Peet van de Wiel & Ignas van Schaick

Presentatie Peet van de Wiel & Ignas van Schaick Presentatie Peet van de Wiel & Ignas van Schaick Peet van de Wiel (Podium) Ignas van Schaick (EMS FILMS) Trailer De Nieuwe Wildernis De Nieuwe Wildernis, het merk De waarde en de impact van het medium

Nadere informatie

Instandhouding van de artistieke nalatenschap van Ton Smits, en alles wat daartoe bevorderlijk kan zijn.

Instandhouding van de artistieke nalatenschap van Ton Smits, en alles wat daartoe bevorderlijk kan zijn. Stichting Ton Smits, Jaarverslag 2014 De Stichting Ton Smits is geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Vanaf 1-1-2012 is de stichting een culturele ANBI (actief op het gebied van erfgoed

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 2014

FINANCIEEL VERSLAG 2014 FINANCIEEL VERSLAG 2014 De financiële positie van het Museum Voorschoten sluit in het boekjaar 2014 met een lager resultaat dan in 2013. Ten opzichte van de begroting voor 2014 is wel een beter resultaat

Nadere informatie

Naam Omschrijving Eigenaar Status Datum

Naam Omschrijving Eigenaar Status Datum Opening Zaans Ruslandjaar Feestelijke opening met borrel voor allen die betrokken zijn bij het Zaans Ruslandjaar in en om het Czaar Peterhuisje. Tevens start van het kwartaal CPH-activiteitenprogramma

Nadere informatie

Publiek en bezoek 2013

Publiek en bezoek 2013 Publiek en bezoek 203 Internationale bezoekers uit 67 verschillende landen 98.862 Portugese Synagoge Totaal aantal bezoekers JCK 277.3 30.679 Joods Historisch Museum en JHM Kindermuseum VS Top 0 landen

Nadere informatie

Schenken aan een museum?!

Schenken aan een museum?! Schenken aan een museum?! Er worden heel veel objecten en dus erfgoed bij de mensen thuis bewaard. Het begint meestal met een dingetje dat - vaak per toeval - gekregen of aangekocht wordt. Eens men daar

Nadere informatie

1. Voorwoord. 2. Terugblik

1. Voorwoord. 2. Terugblik v 2013 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Terugblik 3. Foto s van de geschonken kunstwerken 4. Financiële verslaglegging 5. Doelstelling vrienden van museum Jan van der Togt Voorwoord Beste vrienden bijgaand

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 1. Inleiding. 2. Bedrijfsvoering. 3. Mensen maken het Schoutenhuis. 4. Activiteiten. 5. Sponsoring. Jaarbericht 2017 Schoutenhuis

INHOUDSOPGAVE. 1. Inleiding. 2. Bedrijfsvoering. 3. Mensen maken het Schoutenhuis. 4. Activiteiten. 5. Sponsoring. Jaarbericht 2017 Schoutenhuis JAARBERICHT 2017 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Bedrijfsvoering 3. Mensen maken het Schoutenhuis 4. Activiteiten 5. Sponsoring 1. Inleiding Het jaar 2017 stond in het teken van het 10-jarig jubileum van

Nadere informatie

Vijfde Nationale Museumweek verbindt nieuwe bezoekers Overleg Nationale Museumweek 8 maart 2019

Vijfde Nationale Museumweek verbindt nieuwe bezoekers Overleg Nationale Museumweek 8 maart 2019 Vijfde Nationale Museumweek verbindt nieuwe bezoekers Overleg Nationale Museumweek 8 maart 2019 /Bestaansrecht\ In deze snel veranderende samenleving vertellen musea verhalen die niet vergeten mogen worden.

Nadere informatie

De Aankomst: Molukkers naar Nederland

De Aankomst: Molukkers naar Nederland www.prismaproject.nl Fris je geheugen op 1 De Aankomst: Molukkers naar Nederland Op 19 maart 2004 werd de website De Aankomst: Molukkers naar Nederland gelanceerd. Dit was een gezamenlijk product van het

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Oud Genemuiden

Stichting Vrienden van Oud Genemuiden Beleidsplan 2014-2016 Stichting Vrienden van Oud Genemuiden 1 januari 2014 pagina 1 van 6 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding Hoofdstuk 2 Beschrijving van de Stichting 2.1 Historie 2.1 De Stichting op

Nadere informatie

RABO-sponsortocht werd dit jaar voor de 4e maal gehouden en bracht ons weer 250,00.

RABO-sponsortocht werd dit jaar voor de 4e maal gehouden en bracht ons weer 250,00. Jaarverslag 2012 Het bestuur: we zijn 8 maal voor bestuursvergadering bijeen geweest, 1 ledenvergadering. Donderdag 14 juni werden we opgeschrikt door het fatale bericht dat Peter Timmerman, onze penningmeester,

Nadere informatie

Jaarverslag. over toen én voor nu. sliedrechts museum. Geopend op woensdag en zaterdag van 14:00 tot 17:00 uur

Jaarverslag. over toen én voor nu. sliedrechts museum.   Geopend op woensdag en zaterdag van 14:00 tot 17:00 uur Jaarverslag 2018 over toen én voor nu Geopend op woensdag en zaterdag van 14:00 tot 17:00 uur Bezoekadres: Kerkbuurt 99-101, 3361 BD Sliedrecht 0184 413 404 (tijdens openingstijden) sliedrechts museum

Nadere informatie

Jaarverslag. Stadsmuseum Hellevoetsluis

Jaarverslag. Stadsmuseum Hellevoetsluis Jaarverslag Stadsmuseum Hellevoetsluis 2014 1 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van het Stadsmuseum Hellevoetsluis, waarin o.a. voor de subsidiëring op hoofdlijnen verslag wordt gedaan van het reilen

Nadere informatie

Jaarverslag Terugloop van donateur, groei van stem in de zorg

Jaarverslag Terugloop van donateur, groei van stem in de zorg Jaarverslag 2015 Terugloop van donateur, groei van stem in de zorg Webshop In onze webshop zijn, folders, informatieboeken en andere leuke hebbedingetjes te koop. Landelijke Endometriose Dag 2015 Een dag

Nadere informatie

Bestuurswissel Ontwikkelingen School s cool Lekstroom

Bestuurswissel Ontwikkelingen School s cool Lekstroom Nieuwsbrief schooljaar 2017-2018 Bestuurswissel Midden 2017 droeg Hélène van Eekelen de voorzittersrol van Lekstroom School s cool over aan Margreet Steenhuisen. Hélène was vanaf de oprichting voorzitter

Nadere informatie

MUSEUMnieuws. nummer 36 november Nieuwe binnentuin

MUSEUMnieuws. nummer 36 november Nieuwe binnentuin MUSEUMnieuws nummer 36 november 2018 Nieuwe binnentuin www.stadsmuseumalmelo.nl Waarde vrienden van het Stadsmuseum Almelo Bij het naderen van de eindejaarsperiode kan menigeen de neiging niet onderdrukken

Nadere informatie

Bezoekcijfers. Totaal aantal bezoeken 2013. Van Gogh Museum 1.448.997 De Mesdag Collectie 8.815 Bibliotheek en Documentatie 415

Bezoekcijfers. Totaal aantal bezoeken 2013. Van Gogh Museum 1.448.997 De Mesdag Collectie 8.815 Bibliotheek en Documentatie 415 1 Bezoekcijfers Totaal aantal bezoeken 2013 Van Gogh Museum 1.448.997 De Mesdag Collectie 8.815 Bibliotheek en Documentatie 415 De bezoekcijfers van De Mesdag Collectie zijn op een andere wijze geregistreerd

Nadere informatie

2. terugblik. Op 23 mei 2012 overleed Tom Wijfjes op 47 jarige leeftijd.

2. terugblik. Op 23 mei 2012 overleed Tom Wijfjes op 47 jarige leeftijd. Jaarverslag 2012 Jaarverslag 2012 Voorwoord Het brandweermuseum Wassenaar is een klein vrijwilligersmuseum opgericht in 1923. Als dit verslag over 2012 uitkomt zijn we dus op weg naar 90 jaar brandweermuseum

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. Universiteitsmuseum Groningen. Universiteitsmuseum Groningen. www.rug.nl/museum. Museum voor mens, natuur en wetenschap

Jaarverslag 2012. Universiteitsmuseum Groningen. Universiteitsmuseum Groningen. www.rug.nl/museum. Museum voor mens, natuur en wetenschap Jaarverslag 2012 Universiteitsmuseum Groningen Universiteitsmuseum Groningen Museum voor mens, natuur en wetenschap Oude Kijk in t Jatstraat 7a 9712 EA Groningen T 050 36 35 083 E universiteitsmuseum@rug.nl

Nadere informatie

Tijdens de ledenbijeenkomst op 23 november wordt de eerste Kroniek 2007 overhandigd aan Simon Bontekoning.

Tijdens de ledenbijeenkomst op 23 november wordt de eerste Kroniek 2007 overhandigd aan Simon Bontekoning. JAARVERSLAG 2007 Het bestuur, bestaande uit: Lou Klaver, Anneke Helder, Peter Timmerman, Peter Sasburg en vanaf maart Annie Vlaar-Oudeman, is 8 maal voor vergadering bijeen geweest. In november konden

Nadere informatie

Cultuur in het Groen. Jaarverslag Inleiding. Activiteiten 2016

Cultuur in het Groen. Jaarverslag Inleiding. Activiteiten 2016 Cultuur in het Groen Stichting Promotie Groen Midden-Delfland Jaarverslag 2016 Inleiding De stichting Promotie Groen Midden-Delfland is in 2010 opgericht en beschikt sinds 2011 over een ANBI-status. Doel

Nadere informatie

Jaarverslag 2011. Bestuur. Catharina Schrader Stichting. Postadres: KNOV, Domus Medica te Utrecht

Jaarverslag 2011. Bestuur. Catharina Schrader Stichting. Postadres: KNOV, Domus Medica te Utrecht Catharina Schrader Stichting Postadres: KNOV, Domus Medica te Utrecht Bezoekadres: Nieuwe s- Gravelandse weg 3, 1405 HH Bussum Email: info@cschraderstichting.nl RABO banknummer: 38.44.95.141 ING 3169613

Nadere informatie

Sponsorplan Stichting Judo Club Nobel 2011/2012 SPONSORPLAN

Sponsorplan Stichting Judo Club Nobel 2011/2012 SPONSORPLAN SPONSORPLAN Auteurs : Michel van Straten / Bob Elbersen / Dimitri Nobel Status : Final, Maart 2011 Beschrijving : Sponsorplan Stichting Nobel Judo Support Acties : FINAL Pagina1 1. Algemeen De Judo Club

Nadere informatie

Inhoud. 1 Voorwoord 2 De doelstelling 3 Speerpunten / doelen Behaalde resultaten Overzicht financiele en materiele sponsors

Inhoud. 1 Voorwoord 2 De doelstelling 3 Speerpunten / doelen Behaalde resultaten Overzicht financiele en materiele sponsors Jaarverslag 2016 Inhoud 1 Voorwoord 2 De doelstelling 3 Speerpunten / doelen 2017 4 Behaalde resultaten 2006-2016 5 Overzicht financiele en materiele sponsors 1 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2016. Vereniging van Vrienden van het Allard Pierson Museum

Beleidsplan 2013-2016. Vereniging van Vrienden van het Allard Pierson Museum Beleidsplan 2013-2016 Vereniging van Vrienden van het Allard Pierson Museum Beleidsplan Vereniging van Vrienden van het Allard Pierson Museum Inleiding... 3 Activiteiten... 3 Organisatie en financiën...

Nadere informatie

Programma gebiedsfestival 2/3 oktober 2015

Programma gebiedsfestival 2/3 oktober 2015 Programma gebiedsfestival 2/3 oktober 2015 Week van 28-9 t/m 2-10 De basisscholen gaan op een creatieve manier aan de slag met een thema uit het NLIJD. We denken hierbij aan het thema water, bijv. eventueel

Nadere informatie

Oudheidkundig Museum Sint-Michielsgestel

Oudheidkundig Museum Sint-Michielsgestel ! Oudheidkundig Museum Sint-Michielsgestel Jaarverslag 2016 Onderwerpen Belangrijkste gebeurtenissen van het jaar p. 2 Projecten p. 2 Bezoekers p. 4 Communicatie p. 4 Bestuur en medewerkers p. 4 Financiën

Nadere informatie

Jaarverslag Museum Scheldewerf de Oude Verbandkamer. o Ad Walrave

Jaarverslag Museum Scheldewerf de Oude Verbandkamer. o Ad Walrave Jaarverslag Museum Scheldewerf de Oude Verbandkamer o Ad Walrave 2016 Inhoud Voorwoord2 Bestuur en vrijwilligers3 Activiteiten4 Collectie6 Externe contacten7 Stichting Scheepsbouwgeschiedenis Vlissingen

Nadere informatie

Beleidsplan Oudheidkundige Kring De Vier Ambachten

Beleidsplan Oudheidkundige Kring De Vier Ambachten Beleidsplan Oudheidkundige Kring De Vier Ambachten Pagina 1 van 9 Inhoud Inleiding... 4 Aanleiding... 4 Betrokkenen... 4 Geldigheidsduur... 4 Publicatie... 4 Organisatie... 4 Rechtspersoonlijkheid....

Nadere informatie

Ontdek. ons zoute DNA. Zonder de scheepvaart geen Nederland. voortgezet onderwijs 2015/2016

Ontdek. ons zoute DNA. Zonder de scheepvaart geen Nederland. voortgezet onderwijs 2015/2016 Ontdek ons zoute DNA Zonder de scheepvaart geen Nederland voortgezet onderwijs 2015/2016 Welkom in het scheepvaartmuseum amsterdam Het Scheepvaartmuseum is een pakhuis vol verhalen waar leerlingen op een

Nadere informatie

Hoofdstuk 18 Regionaal archief en Open monumentdagen

Hoofdstuk 18 Regionaal archief en Open monumentdagen Hoofdstuk 18 Regionaal archief en Open monumentdagen Samenvatting Regionaal Archief Leiden Eén op de vijf Leidenaren heeft het afgelopen jaar informatie gezocht over de geschiedenis van Leiden en omgeving

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Marie Tak van Poortvliet Museum Domburg. Stichting Marie Tak van Poortvliet Museum Domburg Ooststraat 10 A, 4357 EB Domburg Inleiding

Jaarverslag 2013 Marie Tak van Poortvliet Museum Domburg. Stichting Marie Tak van Poortvliet Museum Domburg Ooststraat 10 A, 4357 EB Domburg Inleiding Jaarverslag 2013 Marie Tak van Poortvliet Museum Domburg Stichting Marie Tak van Poortvliet Museum Domburg Ooststraat 10 A, 4357 EB Domburg Inleiding Het verslag beoogt inzicht te geven in wat gedurende

Nadere informatie

Van Museumweekend naar Museumweek

Van Museumweekend naar Museumweek Van Museumweekend naar Museumweek * Gevolg van de evaluatie van het Museumweekend 2013 in het kader van Koers 2016 van de Museumkaart - doe er iets aan of stop er mee (zomer 2013) * Voornemen voor beleid

Nadere informatie

Zorg voor de bewoners van t Huys te Hoecke, De Korenschoof en Hofwijk

Zorg voor de bewoners van t Huys te Hoecke, De Korenschoof en Hofwijk Jaaroverzicht 2015 van Stichting Vrienden van t Huys te Hoecke (SVHH) Zorg voor de bewoners van t Huys te Hoecke, De Korenschoof en Hofwijk Het contactadres van SVHH is: Zorgwaard locatie t Huys te Hoecke,

Nadere informatie

Stichting tot het behoud van De AMS ms Bernisse

Stichting tot het behoud van De AMS ms Bernisse Stichting tot het behoud van De AMS ms Bernisse Jaarverslag 2017 1 Inhoud: 1. Inleiding 2. De Stichting 2.1 Naam en Statuten 2.2 Het bestuur 2.3 Medewerkers 2.4 Vergaderingen 2.5 Donateurs 2.6 Sponsors

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Museumwoning tuindorp Vreewijk

Jaarverslag 2017 Museumwoning tuindorp Vreewijk Jaarverslag 2017 Museumwoning tuindorp Vreewijk Na het turbulente jubileumjaar 2016 is de Museumwoning in 2017 weer in rustiger vaarwater terechtgekomen. Dat wil zeggen: minder publiciteit en minder bezoekers.

Nadere informatie

Enspijks Kwartaaltje 7 Jaargang 2, Augustus 2011

Enspijks Kwartaaltje 7 Jaargang 2, Augustus 2011 Enspijks Kwartaaltje 7 Jaargang 2, Augustus 2011 Beste inwoners en bewonderaars van Enspijk. Hierbij ontvangt u de 7e nieuwsbrief die u op de hoogte brengt van de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen in

Nadere informatie

Informatie bulletin voor vrijwilligers van het Genootschap Oud Noordwijk

Informatie bulletin voor vrijwilligers van het Genootschap Oud Noordwijk Informatie bulletin voor vrijwilligers van het Genootschap Oud Noordwijk Oktober 2017: nummer 3 Het bestuur van het Genootschap Oud Noordwijk stelt het op prijs om de vrijwilligers van het genootschap

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Ruïnekerk Oude Niedorp 2017

Jaarverslag Stichting Ruïnekerk Oude Niedorp 2017 Jaarverslag Stichting Ruïnekerk Oude Niedorp 2017 Activiteiten in 2017 Promotie Eén van de hoofddoelstellingen van onze Stichting is het promoten van de Ruïnekerk. In dat kader zijn er contacten gelegd

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 29 juni 2013

Jaarverslag 2012 29 juni 2013 Jaarverslag 2012 29 juni 2013 Inhoud: A. Collectie B. Presentatie en activiteiten C. Bezoekers D. Het aanzien van het museum E. Professionalisering van de organisatie; het opstellen van protocollen F.

Nadere informatie

Jaarverslag Museum Scheldewerf de Oude Verbandkamer. o Ad Walrave

Jaarverslag Museum Scheldewerf de Oude Verbandkamer. o Ad Walrave Jaarverslag Museum Scheldewerf o Ad Walrave 2017 1 Inhoud Voorwoord3 Bestuur en vrijwilligers4 Activiteiten5 Collectie... 6 Externe contacten... 7 Foto omslag: Ad Walrave Stichting Scheepsbouwgeschiedenis

Nadere informatie

SOCIAAL JAARVERSLAG 2013 STICHTING NEDERLANDS DRUKKERIJ MUSEUM

SOCIAAL JAARVERSLAG 2013 STICHTING NEDERLANDS DRUKKERIJ MUSEUM SOCIAAL JAARVERSLAG 2013 STICHTING NEDERLANDS DRUKKERIJ MUSEUM ALGEMEEN - Het bestuur bestond op 1 januari 2013 uit: Rien van Heck, voorzitter Cees Jochems, secretaris Jef Lazaroms, penningmeester Wil

Nadere informatie

Vers Bloed. diensten bib, cultuur, jeugd, kermissen, markten, toerisme & museum Jan Vaerten en Heemkundig museum. A-ha Mee-maken en Samen

Vers Bloed. diensten bib, cultuur, jeugd, kermissen, markten, toerisme & museum Jan Vaerten en Heemkundig museum. A-ha Mee-maken en Samen Vers Bloed diensten bib, cultuur, jeugd, kermissen, markten, toerisme & museum Jan Vaerten en Heemkundig museum A-ha Mee-maken en Samen Rechterboezem - bewaren Archief Musea Gemeente Bibliotheek Gemeenschappelijk

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Dorpshuis 2010. De Rotonde. Niekerk

Jaarverslag Stichting Dorpshuis 2010. De Rotonde. Niekerk Jaarverslag Stichting Dorpshuis 2010 De Rotonde Niekerk 1. Inleiding Dit is het eerste jaarverslag van de Stichting Dorpshuis De Rotonde te Niekerk in de gemeente Grootegast. Eind 2009 is een ingrijpende

Nadere informatie

letterfest is een tweejaarlijks landelijk evenement dat plaats gaat vinden van 13 t/m 22 april 2018.

letterfest is een tweejaarlijks landelijk evenement dat plaats gaat vinden van 13 t/m 22 april 2018. letterfest is een tweejaarlijks landelijk evenement dat plaats gaat vinden van 13 t/m 22 april 2018. Tien dagen lang wordt heel Nederland ondergedompeld in letter events: er zijn projecten, lezingen, workshops

Nadere informatie

Heemkundekring Willem Snickerieme en Museum Zwaluws Erfgoed

Heemkundekring Willem Snickerieme en Museum Zwaluws Erfgoed Heemkundekring Willem Snickerieme en Museum Zwaluws Erfgoed Vastgesteld door het bestuur van de heemkundekring op 9 maart 2015. Wat is het Museum Zwaluws Erfgoed? Het museum Zwaluws Erfgoed is een etnografisch

Nadere informatie

Beleef Het Land van Staring Beleidsplan Stichting Museum STAAL

Beleef Het Land van Staring Beleidsplan Stichting Museum STAAL Beleef Het Land van Staring Beleidsplan 2016-2020 Stichting Museum STAAL Inleiding In november 2014 werd het startsein gegeven voor de oprichting van een nieuw museum in Almen. De aankoop van de voormalige

Nadere informatie

Beiaardiersconcours 6 juli 2018

Beiaardiersconcours 6 juli 2018 Nederlandse Klokkenspel-Vereniging Secretariaat: Leo Samama, Goeverneurkade 128, 2274KN Voorburg M: secretaris@klokkenspel.org Beiaardiersconcours 6 juli 2018 1. Voorbereiding Eén van de onderdelen van

Nadere informatie

Projectnota Extra Investeringsimpuls Sociaal-culturele Infrastructuur CC 2 Verbetering van museumaanbod

Projectnota Extra Investeringsimpuls Sociaal-culturele Infrastructuur CC 2 Verbetering van museumaanbod Projectnota Extra Investeringsimpuls Sociaal-culturele Infrastructuur CC 2 Verbetering van museumaanbod Project: Van Geologisch museum naar Geologisch Museaal Educatief Centrum van het Geologisch Museum

Nadere informatie

Bijschrift: Twee vrijwel identieke schilderijen van Piet Slager met titel Laatste zonnestralen

Bijschrift: Twee vrijwel identieke schilderijen van Piet Slager met titel Laatste zonnestralen Voorwoord Begin mei 2014 verscheen de eerste Petrusbode, de nieuwe digitale nieuwsbrief van het Vughts Museum. Met de Petrusbode wil het Vughts Museum haar eigen vrijwilligers, maar ook haar vele externe

Nadere informatie

Zoals elk jaar hebben we als Ouderraad weer zeer leuke activiteiten georganiseerd die we kort toelichten.

Zoals elk jaar hebben we als Ouderraad weer zeer leuke activiteiten georganiseerd die we kort toelichten. Jaarverslag schooljaar 2015-2016 Ouderraad b.s. Ondersteboven 15 september 2016 1. Inhoudelijk jaarverslag: onze activiteiten Zoals elk jaar hebben we als Ouderraad weer zeer leuke activiteiten georganiseerd

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. Universiteitsmuseum Groningen. Universiteitsmuseum Groningen. www.rug.nl/museum. Museum voor mens, natuur en wetenschap

Jaarverslag 2012. Universiteitsmuseum Groningen. Universiteitsmuseum Groningen. www.rug.nl/museum. Museum voor mens, natuur en wetenschap Jaarverslag 2012 Universiteitsmuseum Groningen Universiteitsmuseum Groningen Museum voor mens, natuur en wetenschap Oude Kijk in t Jatstraat 7a 9712 EA Groningen T 050 36 35 083 E universiteitsmuseum@rug.nl

Nadere informatie

Jaarprogramma 2007 van museum Smedekinck en Oud- heidkundige Vereniging Salehem in Zelhem.

Jaarprogramma 2007 van museum Smedekinck en Oud- heidkundige Vereniging Salehem in Zelhem. Jaarprogramma 2007 van museum Smedekinck en Oudheidkundige Vereniging Salehem in Zelhem. De activiteiten zullen plaatsvinden in Museum Smedekinck aan de Pluimersdijk 5 te Zelhem, tenzij anders vermeld.

Nadere informatie

Stichting Het Klederdrachtmuseum

Stichting Het Klederdrachtmuseum Stichting Het Klederdrachtmuseum Museum voor Nederlandse klederdracht Bedrijfsplan 2017-2021 (verkorte versie) Jolanda van den Berg november 2016 1.1 Doelstelling: De stichting heeft ten doel het tot stand

Nadere informatie

Extra Investeringsimpuls Noord-Holland - Projectomschrijving

Extra Investeringsimpuls Noord-Holland - Projectomschrijving Extra Investeringsimpuls Noord-Holland - Projectomschrijving ALGEMENE PROJECTINFORMATIE Projectnummer CC2 Project: Verbetering van museumaanbod Impulsprogramma: Sociaal-culturele infrastructuur Projectleider:

Nadere informatie

Beleidsplan-toekomstperspectief. Museum Nagele

Beleidsplan-toekomstperspectief. Museum Nagele Beleidsplan-toekomstperspectief Museum Nagele als culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) 2018-2022 Stichting Nagele Expositie RSIN 805668202 INLEIDING Museum Nagele vertelt het verhaal van de

Nadere informatie

Erfgoed moet je doen! De kracht van interactie in presentaties. 20 juni 2016 Thinking Education Gundy van Dijk

Erfgoed moet je doen! De kracht van interactie in presentaties. 20 juni 2016 Thinking Education Gundy van Dijk Erfgoed moet je doen! De kracht van interactie in presentaties 20 juni 2016 Thinking Education Gundy van Dijk Introductie Programma Theorie en praktijk Opdracht Evaluatie / feedback Wat verwacht je van

Nadere informatie