Alle kinderen kunnen Roefelen Stichting Roefelen zoekt partners

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Alle kinderen kunnen Roefelen Stichting Roefelen zoekt partners 2013-2017"

Transcriptie

1 Alle kinderen kunnen Roefelen Stichting Roefelen zoekt partners Het is belangrijk dat kinderen al jong kennis maken met bedrijven en beroepen. Roefelen maakt dat mogelijk. De in 2011 opgerichte Stichting Roefelen wil de komende jaren direct en indirect betrokken partijen uit het bedrijfsleven, sectorfondsen, onderwijs en netwerkpartners enthousiasmeren om gezamenlijk een duurzame, landelijke structuur voor participatie en samenwerking te ontwikkelen, waardoor Roefelen kan uitgroeien tot een algemeen geaccepteerde activiteit, die alle kinderen in Nederland minstens eens in hun leven kunnen ervaren. In 2017 moet dit al resulteren in een toename van het aantal Roefelgemeenten naar minimaal 100. Om deze doelstellingen te kunnen bewerkstelligen heeft de Stichting Roefelen samenwerkingspartners en fondsen nodig. Wat is Roefelen Roefelen staat voor kennismaken met en onderzoeken van iets nieuws en is in 1993 komen overwaaien uit België. Tijdens een Roefeldag nemen kinderen van 7 tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, een kijkje achter de schermen bij verschillende bedrijven, instellingen en verenigingen en mogen ze vaak ook actief meedoen en meehelpen. Door deelname aan een Roefeldag, die wordt georganiseerd door lokale Roefelcomités, krijgen de kinderen antwoorden op al hun vragen en ervaren zij op jonge leeftijd en op een speelse manier van dichtbij wat volwassenen doen tijdens hun werk. Er doet een grote diversiteit aan bedrijven mee. Van kleine lokale ondernemers tot multinationals en van zorginstellingen tot overheidsinstellingen. Kinderen en volwassenen komen tijdens een Roefeldag op een unieke manier met elkaar in contact en leren elkaar tijdens de Roefelactiviteiten beter kennen. Kinderen maken kennis met beroepen en leren meer volwassenen in hun woonomgeving kennen en volwassenen maken (meer) kennis met de belevingswereld en het leven van kinderen. Dit bevordert wederzijds respect en heeft daardoor een positieve invloed op het samenleven in de wijk. En, minstens zo belangrijk, kinderen zijn op jonge leeftijd op een positieve manier bezig met oriëntatie op hun toekomstige opleiding en werk.

2 Huidige situatie In 2012 gingen in meer dan zestig Nederlandse gemeenten ongeveer kinderen van 7 t/m 12 jaar op stap bij duizenden instellingen, bedrijven en verenigingen tijdens de Roefeldagen. Het Roefelen is een landelijke activiteit. De Roefeldagen worden georganiseerd door lokale Roefelcomités met ondersteuning door de landelijke stichting en het Steunpunt Roefelen. Een Roefelcomité bestaat grotendeels uit enthousiaste vrijwilligers die deze dag in hun eigen gemeente, stad of dorp opzetten. Dit doen zij samen met scholen, kinderenwerkers, bedrijven en instellingen. Van 1993 tot 2009 werd het Roefelen in Nederland ondersteund door Jantje Beton. Na een beleidswijziging heeft deze stichting besloten om hiermee te stoppen. In 2011 is daarop de Stichting Roefelen opgericht om het Roefelen in Nederland mogelijk te blijven maken en een nieuw Landelijk Steunpunt op te zetten. Zonder landelijke steun op het gebied van communicatie en advies, stimulering en facilitering zou het Roefelen voor veel lokale comités niet mogelijk zijn. De financiering van lokale Roefeldagen wordt grotendeels geregeld door de comités zelf, door middel van donaties, gemeentelijke subsidies of sponsoring. De landelijke stichting biedt ondersteuning op het gebied van fondswerving, communicatie en PR. De Stichting Roefelen heeft in 2011 en 2012 haar werkzaamheden kunnen verrichten met een subsidie van Zon MW vanuit de regeling Vrijwillige Inzet. Inmiddels (2013) zijn projectmedewerkers op vrijwillige basis werkzaam bij de Stichting Roefelen. Ontwikkelingen In de externe omgeving van het Roefelen vallen een aantal ontwikkelingen op: toenemende jeugdwerkloosheid en het daaraan gekoppelde belang van een goede school- en profielkeuzes, tekorten aan goed opgeleide werknemers in sectoren als (ouderen)zorg, natuur en techniek en een algemene teruggang van burgerzin en maatschappelijke betrokkenheid bij de jeugd door het vaak ontbreken van rolmodellen. Ook zien we dat de budgetten voor kinder- en jongerenwerk afneemt en een steeds groter beroep op vrijwilligers wordt gedaan. Ervaring leert dat veel mensen best bereid zijn zich vrijwillig in te zetten. Zij vragen daarbij echter wel goede ondersteuning. Veel vrijwilligers- en/of samenwerkende welzijnsorganisaties worden momenteel geconfronteerd met bezuinigingen en fusies. Ook de gemeentelijke (her- )indeling en het ontstaan van krimpgemeenten speelt hierbij in een aantal regio s een rol. Hierdoor is de continuïteit van Roefeldagen niet overal vanzelfsprekend en het vinden van vrijwilligers voor het opzetten van nieuwe Roefeldagen een enorme uitdaging.

3 Het belang van Roefelen Door het Roefelen kunnen kinderen al op jonge leeftijd ervaren hoe het in bepaalde beroepen werkt. Dit helpt hen bij hun latere studie- en beroepskeuze en draagt indirect bij aan het vergroten van de burgerzin bij kinderen, aan sociale integratie en het bevorderen van maatschappelijk betrokkenheid van en met de buurt. Roefelen helpt jongeren bij hun oriëntatie op hun eigen toekomst. Juist doordat het Roefelen plaatsvindt in bedrijven, waarbij jongeren zelf meestal ook mogen meewerken heeft Roefelen grote impact. Roefelen is voor ALLE kinderen. Volgens het Sociaal Planbureau zijn in Nederland kinderen sociaal uitgesloten. Dat betekent vaak dat zij in hun gezin geen rolmodel hebben en niet gestimuleerd worden iets van hun eigen leven te maken. In het bijzonder voor deze groep kinderen is Roefelen een goede manier om maatschappelijke participatie te bevorderen. Door deel te nemen aan het Roefelen krijgen ook deze kinderen positieve ervaringen en leren zij verschillende beroepen kennen. Daarnaast is Roefelen in meerdere gemeenten toegankelijk voor gehandicapte kinderen, een ontwikkeling die door de Stichting Roefelen wordt gestimuleerd. Onze droom en ambities In 2012 hebben ongeveer kinderen in ongeveer 60 gemeenten geroefeld bij duizenden instellingen, bedrijven en verenigingen. Op basis van haar lange termijn ambitie en de eerder geschetste externe ontwikkelingen, heeft de Stichting Roefelen voor de komende vijf jaar ( ) een strategie geformuleerd die haar dichter bij haar lange termijn ambitie moet brengen. Onze ambitie is dat alle kinderen minimaal een keer tijdens hun basisschoolperiode kunnen Roefelen. De kwantitatieve doelstelling van de Stichting Roefelen is om in de komende vijf jaar het aantal gemeenten waar jaarlijks een Roefeldag plaatsvindt te laten groeien naar minimaal 100. Dit is een toename van ongeveer 10 gemeenten per jaar, wat garant staat voor een jaarlijkse toename van het Roefelplezier bij duizenden kinderen. Om deze ambities te realiseren zijn maatschappelijke partners en financiële middelen nodig. Inmiddels beschikt de Stichting Roefelen over de ANBI status waardoor het gemakkelijker wordt om het Roefelen en de Stichting Roefelen financieel te ondersteunen.

4 Verduurzaming van het Roefelen De stichting Roefelen gaat gesprekken voeren met meerdere partijen om het Roefelen in Nederland te verduurzamen. We willen het Roefelen inbedden en met samenwerkingspartners de organisatie van het Roefelen in zo veel mogelijk gemeenten waarborgen. Dit vraagt om inhoudelijke partners, waaronder bedrijven die meedoen en waar kinderen jaarlijks kunnen Roefelen. En dit vraagt om financiële verduurzaming: partners die op korte en lange termijn willen investeren in het Roefelen. We zoeken samenwerking met partijen die daar op welke manier dan ook belang bij hebben of betrokkenheid bij voelen. Dit kan voor alle partijen een win- win situatie opleveren. Bedrijven en organisaties (stakeholders) waarmee de Stichting Roefelen hierover in gesprek treedt zijn werkgevers- en brancheorganisaties, zoals MKB Nederland, MVO Nederland en sectorfondsen. Sectoren met (dreigende) tekorten kunnen kinderen op jonge leeftijd kennis laten maken met het werk. Ook kunnen bedrijven meedoen in het kader van MVO beleid. Ook zoeken we samenwerking met Serviceclubs, waar ondernemende mensen actief zijn die graag hun kennis en netwerken delen. We zoeken samenwerking met gemeenten en andere overheidsinstellingen, die aan kinderen hun werkwijze willen laten zien. Ook zal de Stichting Roefelen het contact zoeken om expertise uit te wisselen en eventueel samenwerking aan te gaan met de door het kabinet aangestelde ambassadeur aanpak van jeugdwerkloosheid. Door kinderen namelijk al op de basisschool te laten Roefelen, leren zij op jonge leeftijd verschillende bedrijven kennen en de werkzaamheden die daar worden verricht. Dit helpt hen om zich uiteindelijk beter voor te bereiden op de arbeidsmarkt en hun latere werkzame leven. Tot slot gaan we graag in gesprek met diverse maatschappelijke fondsen, zoals Oranjefonds en VSB fonds, om een financiële bijdrage te verkennen. Projecten voor de toekomst Het vergroten van het aantal Roefelgemeenten en het verduurzamen van de inhoud en de financiering van het Roefelen in samenwerking met stakeholders kan op veel verschillende manieren. Hiervoor heeft de Stichting Roefelen, naast de bestaande dagelijkse werkzaamheden ter ondersteuning en uitdraging van het Roefelen, diverse projecten ontwikkeld. Dit werken we graag met partners uit: Speciale branche- Roefeldagen voor de techniek, zorg of natuur; Tv- programma Roefelen i.s.m. Kids & Media/Bart Bosch productions; Een Ambachts- Roefeldag; Roefeldagen bij (grote landelijke) bedrijven voor kinderen van medewerkers; Brede school Roefeldagen; Opzetten van een samenwerking met hogescholen event- management voor het realiseren van Roefeldag- afstudeerprojecten door studenten; Intensiveren van de samenwerking met diverse jeugd- en welzijnsorganisaties.

5 Meerjarige samenwerking Het opzetten van een structurele samenwerking met en financiering door maatschappelijke partners vergt tijd. De voorbereidingen, organisatie en de verwachte groei van het aantal Roefelgemeenten met minimaal 10 per jaar brengt een aanzienlijke toename in werkzaamheden en derhalve kosten/uitgaven van de Stichting Roefelen met zich mee. Daarnaast lopen ook de reguliere kosten van de Stichting Roefelen gewoon door. De verwachting is gerechtvaardigd dat de methodiek van het Roefelen voor meerdere bedrijven en sectoren een dusdanig interessante invulling kan geven aan door hen gepercipieerde problemen en maatschappelijke ontwikkelingen en dat deze partijen derhalve graag bereid zijn samenwerking met de Stichting Roefelen aan te gaan. Dit kan eenmalig, maar is bij voorkeur langdurig en structureel. Wij verwachten dan ook met medewerking van deze bedrijven en sectoren in uiterlijk 2017 een zelfvoorzienende begroting te kunnen realiseren. Nodig op korte termijn Honderden vrijwilligers per jaar zetten hun tijd en kennis in voor het Roefelen. Om onze ambitie tot inhoudelijke en financiële verduurzaming te realiseren en het aantal Roefeldagen de komende jaren (tot 2017) te laten toenemen, hebben we partners en financiers nodig. De weg naar het aangaan van langdurige, strategische partnerschappen is een traject dat wij met veel enthousiasme gaan bewandelen, maar een die wel vraagt om een lange adem, veel tijd en inzet en een hiervoor onmisbaar overbruggingsbudget (zie bijgesloten indicatieve begroting). Graag willen wij met potentiële samenwerkingspartners en fondsen een gesprek aangaan om te kijken welke mogelijkheden voor samenwerking en financiering er zijn. Hierbij denken wij aan structurele samenwerking voor enkele jaren, eenmalige donaties, het adopteren van een of meer eerder genoemde projecten of het ondersteunen van de Stichting in het algemeen. We hopen dan ook van harte met dit schrijven uw nieuwsgierigheid op te wekken en samen met u te kunnen gaan bouwen aan de toekomst van het Roefelen in Nederland, een toekomst waarin alle kinderen kunnen Roefelen.

6 Indicatieve begroting Stichting Roefelen Steunpunt Roefelen , , , , ,00 Communicatie en website 1.000, , , , ,00 Ondersteunende materialen lokale comités 1.000, , , , ,00 Vraagbaakfunctie 1.000, , , , ,00 Ondersteuning nieuwe initiatieven 5.000, , , , ,00 Vergoedingen vrijwillige en bestuurlijke inzet 3.000, , , , ,00 Stimuleringsprojecten , , , , ,00 (w.o. Roefelen in de zorg, technische beroepen) , , , , ,00 Voor additionele informatie, filmpjes over het Roefelen en recente ervaringen van kinderen en bedrijven verwijzen wij u ook graag naar onze Roefelpagina op Facebook en de volgende websites: Verslagen: geslaagd Filmpjes:

Stichting Present Arnhem Strategisch Plan 2014-2016. Versie 1.1 April 2014

Stichting Present Arnhem Strategisch Plan 2014-2016. Versie 1.1 April 2014 Stichting Present Arnhem Strategisch Plan 2014-2016 Versie 1.1 April 2014 Een duidelijk verhaal Maatschappelijke trends Het antwoord van Present; onze missie en visie Onze unieke werkwijze Bewezen toegevoegde

Nadere informatie

Stichting Roefelen. Jaarverslag 2015

Stichting Roefelen. Jaarverslag 2015 Stichting Roefelen Jaarverslag 2015 Voorwoord Voor u ligt het publieke jaarverslag van Stichting Roefelen voor het jaar 2015. Dit jaarverslag betreft het jaar 2015 en geeft de werkzaamheden en activiteiten

Nadere informatie

Het gaf mij veel energie om een eigen evenement te organiseren.

Het gaf mij veel energie om een eigen evenement te organiseren. Het Cruyff Foundation Community Program De Johan Cruyff Foundation wil jongeren langdurig binden aan het Cruyff Court en de wijk. Wij willen jongeren meer zelfvertrouwen geven, kansen bieden om hun talent

Nadere informatie

Index. 1. Waar komen we vandaan? 1. 2. Waar gaan we naartoe? 2. 3. Beleidsthema s 2014-2016 6

Index. 1. Waar komen we vandaan? 1. 2. Waar gaan we naartoe? 2. 3. Beleidsthema s 2014-2016 6 Index 1. Waar komen we vandaan? 1 2. Waar gaan we naartoe? 2 2.1 Missie 2 2.2 Visie 2 2.3 Doelstellingen 3 2.4 Strategie 4 2.4.1 Organisatie 4 2.4.2 Aanbod 4 2.4.3 Maatschappelijk rolmodel 4 2.4.4. Marketing

Nadere informatie

Programma Kinderen Maken Muziek

Programma Kinderen Maken Muziek Programma Kinderen Maken Muziek Periode 2015-2017 Inleiding Kinderen Maken Muziek wil een bijdrage leveren aan het versterken van de sociale cohesie door kinderen samen een instrument te leren bespelen.

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2009 2010 30 012 Leven Lang Leren Nr. 17 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARISSEN VAN ONDERWIJS, CULTUUR EN WETENSCHAP EN VAN SOCIALE ZAKEN EN WERK- GELEGENHEID

Nadere informatie

Jaarplan Stichting Present Assen 2015

Jaarplan Stichting Present Assen 2015 Jaarplan Stichting Present Assen 2015 1 Inhoud 1. Stichting Present Assen...3 1.1 Algemene doelstelling 2015.3 1.2 Speerpunten 2015 3 1.2.1 Operationeel Team en Bestuur..4 1.2.2 Samenwerking met Partners

Nadere informatie

Jaarplan 2018 Stichting Present Assen

Jaarplan 2018 Stichting Present Assen Jaarplan 2018 Stichting Present Assen Vertrouwen in de toekomst? Vertrouwen op elklaar! 1 Inhoud 1. Stichting Present Assen...3 2. Doelstelling 2018..4 2.1. Regulier werk...4 2.2. Present en Asielzoekers/AZC......4

Nadere informatie

Jaarplan 2016 Stichting Present Assen

Jaarplan 2016 Stichting Present Assen Jaarplan 2016 Stichting Present Assen Als je hulp van een ander accepteert Betekent dat niet dat je hebt gefaald. Het betekent dat je er niet alleen voor staat. 1 Inhoud 1. Stichting Present Assen...3

Nadere informatie

In dit plan beschrijven we kort onze missie/doelstelling, onze sterke en zwakke punten en de manier waarop we komende jaren aan de slag gaan.

In dit plan beschrijven we kort onze missie/doelstelling, onze sterke en zwakke punten en de manier waarop we komende jaren aan de slag gaan. Beleidsplan Wereldboom 2018-2020 Definitief, 13 mei 2018 Inleiding De stichting Wereldboom bestaat ongeveer 9 jaar en we hebben in die periode veel bereikt door de actieve inzet van veel vrijwilligers

Nadere informatie

Intentieverklaring Versie:

Intentieverklaring Versie: Intentieverklaring Versie: 27-03-2018 1) Het regionale actieplan De vraag naar personeel in zorg en welzijn stijgt. De instroom is op dit moment onvoldoende om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen.

Nadere informatie

Meerjaren Beleidsplan Stichting WOON

Meerjaren Beleidsplan Stichting WOON Meerjaren Beleidsplan Stichting WOON Inhoud Voorwoord... 2 Inleiding... 2 Visie en missie Stichting WOON... 2 Missie... 2 Visie... 2 Missie Woontrainingshuis Kortgerecht... 3 Visie Woontrainingshuis Kortgerecht...

Nadere informatie

Onderwijsraad, Den Haag, juli 2009. De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag

Onderwijsraad, Den Haag, juli 2009. De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag a 1 > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Directie Leren en Werken Anna van Hannoverstraat 4 Den Haag Postbus

Nadere informatie

ORANJE FONDS EN BEDRIJVEN SAMENWERKEN AAN EEN VERBONDEN SAMENLEVING

ORANJE FONDS EN BEDRIJVEN SAMENWERKEN AAN EEN VERBONDEN SAMENLEVING ORANJE FONDS EN BEDRIJVEN SAMENWERKEN AAN EEN VERBONDEN SAMENLEVING Ontwikkelingen die ons bezighouden Het Oranje Fonds verbindt Er zijn in ons land te veel mensen die zich buitengesloten voelen. Mensen

Nadere informatie

Stichting Mag ik meedoen? Beleidsplan 2017

Stichting Mag ik meedoen? Beleidsplan 2017 Stichting Mag ik meedoen? Beleidsplan 2017 Stichting Mag ik meedoen? KvK nummer 66828090 info@magikmeedoen.org IBAN NL72RABO 0375 229 000 1 Inhoud Inhoud... 1 Inleiding... 2 Doelstelling... 3 Werkzaamheden...

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2015-2020

BELEIDSPLAN 2015-2020 SPEELTUINVERENIGING HET KRUISKAMPKWARTIER Speeltuinvereniging Het Kruiskampkwartier Pullstraat 3 3814 VA AMERSFOORT Telefoon: 033-4753720 www.speeltuinkruiskamp.nl BELEIDSPLAN 2015-2020 Beleidsplan 2015-2020

Nadere informatie

Jaarplan 2017 Stichting Present Assen

Jaarplan 2017 Stichting Present Assen Jaarplan 2017 Stichting Present Assen Kun je in één dag veranderen wat in een jaar is misgegaan? Inhoud 1. Stichting Present Assen...3 1 Inhoud 1. Stichting Present Assen...3 1.1 Doelstelling 2017..3 1.2

Nadere informatie

Beleidsprogramma A+O fondsen gemeenten, provincies en waterschappen KEUZE VOOR SPEERPUNTEN OVERHEID IN BEWEGING EN MEESTER IN JE WERK

Beleidsprogramma A+O fondsen gemeenten, provincies en waterschappen KEUZE VOOR SPEERPUNTEN OVERHEID IN BEWEGING EN MEESTER IN JE WERK Beleidsprogramma A+O fondsen gemeenten, provincies en waterschappen 1 Beleidsprogramma A+O fondsen gemeenten, provincies en waterschappen De A+O fondsen van gemeenten, provincies en waterschappen hebben

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2017-2020 November 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Uitgangssituatie... 4 Doelstelling... 4 Missie... 4 Visie... 4 Werkwijze... 5 Financiën en begroting... 6 Bijlage 1: Begroting 2017...

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN BURO LIMA 2015-2020

BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN BURO LIMA 2015-2020 BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN BURO LIMA 2015-2020 Oktober 2014 Stichting Vrienden van Buro Lima, Fokkershoek 8b, 5473VD Heeswijk-Dinther. tel.: 0610001854 www.burolima.nl vrienden@burolima.nl KvK

Nadere informatie

Jaarplan schooljaar

Jaarplan schooljaar Jaarplan schooljaar 2013-2014 Arnhem, september 2013 Voor u ligt het jaarplan schooljaar 2013-2014. Dit jaarplan bevat de uitgangspunten en doelen die centraal staan bij de invulling van het betreffende

Nadere informatie

Strategieplan Uitkomst werksessies nov dec 2016

Strategieplan Uitkomst werksessies nov dec 2016 Strategieplan 2017 Uitkomst werksessies nov dec 2016 1 Missie Utrecht in dialoog Utrechters van 8 tot 80, die elkaar anders niet zouden spreken, met elkaar in gesprek brengen over thema s die maatschappelijk

Nadere informatie

Vrijwilligershulp zichtbaar en beschikbaar, in de sector Wonen, Welzijn & Welzijn. Werkplan 2011

Vrijwilligershulp zichtbaar en beschikbaar, in de sector Wonen, Welzijn & Welzijn. Werkplan 2011 Vrijwilligershulp zichtbaar en beschikbaar, in de sector Wonen, Welzijn & Welzijn Werkplan 2011 Haarlem, 11 juni 2010 Net-Werk Vrijwilligershulp Zuid-Kennemerland Wilhelminastraat 23 2011 VJ Haarlem telefoon:

Nadere informatie

Beleidsplan. stichting Hof van Nagele. beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12

Beleidsplan. stichting Hof van Nagele. beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12 Beleidsplan stichting Hof van Nagele beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12 Inhoudsopgave Voorwoord 1 Missie, Visie, Doelen 2 Doelen 2 Bestuur 3 Werkwijze 3 Beheer en besteding van gelden

Nadere informatie

Stichting Fonds de Koninklijke Schouwburg en het Nationale Toneel

Stichting Fonds de Koninklijke Schouwburg en het Nationale Toneel Stichting Fonds de Koninklijke Schouwburg en het Nationale Toneel Jaarverslag 2012 Stichting Fonds de Koninklijke Schouwburg en het Nationale Toneel ondersteunt de activiteiten van de Koninklijke Schouwburg

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting ter behoud van de kerkelijke gebouwen van Oudehaske en Haskerhorne

Beleidsplan Stichting ter behoud van de kerkelijke gebouwen van Oudehaske en Haskerhorne Beleidsplan 2018-2022 Stichting ter behoud van de kerkelijke gebouwen van Oudehaske en Haskerhorne Plaats Oudehaske Datum 07-05-2018 Inhoud 1. INLEIDING... 3 2. Organisatie... 3 3. Visie en missie... 3

Nadere informatie

Stichting ter bevordering van het onderwijs aan Hoogbegaafde kinderen en jongeren

Stichting ter bevordering van het onderwijs aan Hoogbegaafde kinderen en jongeren Stichting ter bevordering van het onderwijs aan Hoogbegaafde kinderen en jongeren Stichting Secundum www.secundum.nl info@secundum.nl Postadres: Secundum Postbus 2311 2002 CH Haarlem 1 Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Sponsoring en fondsenwerving Openbaar primair onderwijs Lochem

Sponsoring en fondsenwerving Openbaar primair onderwijs Lochem Sponsoring en fondsenwerving Openbaar primair onderwijs Lochem Maart 2007 Sponsoring en fondsenwerving in het Lochemse openbaar basisonderwijs Inleiding Sponsoring en fondswerving zijn veelbesproken onderwerpen.

Nadere informatie

Meerjaren Beleidsplan Stichting WOON

Meerjaren Beleidsplan Stichting WOON Meerjaren Beleidsplan Stichting WOON definitief Inhoud Voorwoord... 2 Inleiding... 2 Visie en missie Stichting WOON... Missie... Visie... Missie Woontrainingshuis Kortgerecht... Visie Woontrainingshuis

Nadere informatie

Stichting Present Haarlem. PRESENT HAARLEM 2018

Stichting Present Haarlem.   PRESENT HAARLEM 2018 Stichting Present Haarlem info@presenthaarlem.nl www.presenthaarlem.nl PRESENT HAARLEM 2018 VOORWOORD In 2015 heeft stichting Present Haarlem een succesvolle herstart gemaakt. Een groep enthousiaste mensen

Nadere informatie

DE BASIS EN SPEERPUNTEN VOOR

DE BASIS EN SPEERPUNTEN VOOR 1 JAARPLAN 2015 Voorwoord Het jaar 2014 is bijzonder succesvol geweest voor Present Rotterdam. Met succes zijn we op weg naar een stabiele organisatie met vaste partners, hebben we veel groepen vrijwilligers

Nadere informatie

NETWERK NIEUW ROTTERDAM

NETWERK NIEUW ROTTERDAM NETWERK NIEUW ROTTERDAM JAARVERSLAG 2017 HULP EN NETWERK BIEDEN AAN EENZAME EN KW ETSBARE ROTTERDAMMERS 1 OPRICHTERS NETWERK NIEUW ROTTERDAM: PAULINE BUDDING EN HENRIEKE VAN TOOR 2 INHOUD Voorwoord...

Nadere informatie

KansenNet Jaarverslag.

KansenNet Jaarverslag. KansenNet Jaarverslag 2016 www.kansennet.nl INLEIDING Met Energie en Enthousiasme KansenNet heeft het jaar 2016 met trots en tevredenheid afgesloten. Opnieuw hebben 167 vrijwilligers bestuur, coördinatoren

Nadere informatie

1. KORTE BESCHRIJVING PRESENT ALGEMENE DOELSTELLING 2. KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT 3. ORGANISATIE 4. HUIDIGE SITUATIE

1. KORTE BESCHRIJVING PRESENT ALGEMENE DOELSTELLING 2. KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT 3. ORGANISATIE 4. HUIDIGE SITUATIE JAAR PLAN 2015 1 INHOUDSOPGAVEN 1. KORTE BESCHRIJVING PRESENT ALGEMENE DOELSTELLING 2. KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT 3. ORGANISATIE 4. HUIDIGE SITUATIE 5. DOELSTELLINGEN 6. GEMEENTE 7. BEGROTING 2015

Nadere informatie

MAUTERI BELEIDSPLAN 2014-2015

MAUTERI BELEIDSPLAN 2014-2015 MAUTERI BELEIDSPLAN 2014-2015 Kijk met je hart, kijk verder dan je ogen zien Versie 28-12-2013 Auteur: Bettie Ratuhaling VOORWOORD Voorbij de horizon liggen kleine eilandjes als kiezelsteentjes verstrooid

Nadere informatie

STICHTING SCHULDHULP UTRECHTSE HEUVELRUG BELEIDSPLAN EN BEGROTING STICHTING SCHULDHULP UTRECHTSE HEUVELRUG

STICHTING SCHULDHULP UTRECHTSE HEUVELRUG BELEIDSPLAN EN BEGROTING STICHTING SCHULDHULP UTRECHTSE HEUVELRUG BELEIDSPLAN EN BEGROTING 2016-2018 STICHTING SCHULDHULP UTRECHTSE HEUVELRUG 1 Doel en resultaat Het doel is om vrijwilligers (schuldhulpmaatjes) te koppelen aan hulpvragers en te coachen in hun rol als

Nadere informatie

Eigen Kracht 2013 2014 van barrière naar carrière

Eigen Kracht 2013 2014 van barrière naar carrière Eigen Kracht 2013 2014 van barrière naar carrière Projectplan Eigen Kracht - Van barrière naar carrière LEVgroep Penningstraat 55 5701 MZ Helmond Projectperiode 2013 2014 1 1 Inleiding Eigen Kracht is

Nadere informatie

Stichting Present Haarlem. Strategisch Plan PRESENT HAARLEM

Stichting Present Haarlem.   Strategisch Plan PRESENT HAARLEM Stichting Present Haarlem info@presenthaarlem.nl www.presenthaarlem.nl Strategisch Plan PRESENT HAARLEM 2018-2020 Inhoudsopgave VOORWOORD... 3 1. DOELSTELLINGEN 2018-2020... 4 1.1 AANBOD VAN VRIJWILLIGERS...

Nadere informatie

Samen werken aan toekomstbestendige zorg en welzijn in Flevoland

Samen werken aan toekomstbestendige zorg en welzijn in Flevoland Samen werken aan toekomstbestendige zorg en welzijn in Flevoland Er verandert veel in de sector zorg en welzijn. Door de veranderingen worden nieuwe vaardigheden, kennis en kwaliteiten gevraagd van zorg-

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Droomdag

Beleidsplan Stichting Droomdag Beleidsplan Stichting Droomdag 2016 2021 Stichting Droomdag Veenderveld 98 2371 TX Roelofarendsveen Beleidsplan Inleiding Het vorige beleidsplan van de Stichting Droomdag had geen einddatum. Hierin stonden

Nadere informatie

Kick off 29 mei Leyden Academy

Kick off 29 mei Leyden Academy Kick off 29 mei Leyden Academy 1 loskomen met chi Kung 2 luisteren en kijken naar inspirerende filmpjes Wat hebben we gedaan? 3 verkennen van de knelpunten 4 - beeldvorming ouderen, - onderwijs ouderenzorg

Nadere informatie

Subsidieplafonds Subsidieplafonds 2016

Subsidieplafonds Subsidieplafonds 2016 Subsidieplafonds Subsidieplafonds 1 0360_15 Subsidieplafonds V1 Subsidieplafonds 2 Subsidieplafonds Beoogd Maatschappelijk Effect stelling Bedrag Jaarlijkse subsidie Samenredzaamheid 1. Ambitie Bewoners

Nadere informatie

Taal: de sleutel naar echt meedoen

Taal: de sleutel naar echt meedoen Taal: de sleutel naar echt meedoen Leren en participeren, hoe doe je dat? www.wmoradar.nl Bewoners die moeite hebben met de Nederlandse taal, kunnen bij Radar Wmo diensten een taalcursus volgen in hun

Nadere informatie

Jaarplan. Schooljaar

Jaarplan. Schooljaar Jaarplan Schooljaar 2014-2015 Arnhem, augustus 2014 Beste betrokkene, Voor u ligt het jaarplan schooljaar 2014-2015. We hebben het vorig schooljaar geëvalueerd en antwoord gegeven op de vragen: Wat doen

Nadere informatie

Beleidsplan 2012-2015 Stichting Steensoep

Beleidsplan 2012-2015 Stichting Steensoep Beleidsplan 2012-2015 Stichting Steensoep Marian Bentvelzen en Monique Strijk Juli 2012 Brede Hilledijk 590, 3072 NK Rotterdam Tel.: 0613467100, 0653224897 KvK: 54218853 E: moniquestrijk@hotmail.com, post@marianbentvelzen.nl

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting ANDERS

Beleidsplan Stichting ANDERS Beleidsplan Stichting ANDERS 2018-2020 Statutaire naam: Stichting ANDERS NL Werknaam: Stichting ANDERS Ridderpoort 11 2984BG, Ridderkerk www.stichtinganders.nl KvK: 64366081 RSIN: 855635885 Bank: NL38

Nadere informatie

Subsidies en fondsen: Kansen voor de sport

Subsidies en fondsen: Kansen voor de sport Subsidies en fondsen: Kansen voor de sport www.sportsubsidie.nl 1 Wat doe ik? Subsidieonderzoek Subsidies aanvragen (meestal no cure, no pay) Strategisch subsidieadvies Deskundigheidsbevordering Programma

Nadere informatie

Werkplan EduDivers 2013

Werkplan EduDivers 2013 kenniscentrum voor onderwijs en seksuele diversiteit Werkplan EduDivers 2013 Inhoud Werkplan EduDivers 2013... 1 Introductie... 1 De Onderwijsalliantie voor Seksuele Diversiteit... 1 Deskundigheidsbevordering...

Nadere informatie

Herstructurering Sociaal Domein

Herstructurering Sociaal Domein Herstructurering Sociaal Domein Arnold Peters, Programmaleider Herstructurering Sociaal Domein Sabrina Eijk, Programmaleider De gezonde Wijk Introductie; van Decentralisatie naar Transformatie Voor wie

Nadere informatie

Stel je eens. I- VSBfonds - Historie Casus A: Adviezen bij fondsenwerving. I- Specifiek bij VSBfonds II- Algemeen

Stel je eens. I- VSBfonds - Historie Casus A: Adviezen bij fondsenwerving. I- Specifiek bij VSBfonds II- Algemeen Casus A: Adviezen bij fondsenwerving I- Specifiek bij VSBfonds II- Algemeen Annemarijn Boelen Voorlichter Maandag, 23 november 2015 I- VSBfonds - Historie Particulier Vermogensfonds Sinds 1990 in huidige

Nadere informatie

lalala, geld Workshop fondswerving

lalala, geld Workshop fondswerving lalala, geld Workshop fondswerving 7-11-2015 Wat gaan we doen? Rondje vragen en verwachting Wie zet je in voor fondswerving? Waar kun je aankloppen? Hoe dan? Concreet Wie ga je vragen? Weet wie je bent

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting FARE Almere

Beleidsplan Stichting FARE Almere Beleidsplan Stichting FARE Almere 1. Algemeen 2014 wordt het eerste volledige jaar voor de Stichting FARE Almere. Ook in 2014 ontvangt de Stichting geen enkele subsidie en zijn wij afhankelijk van particuliere

Nadere informatie

Projectplan. creatief talent verbinden. Een project van Theaterwerkplaats Kazou www.theaterwerkplaatskazou.nl. Onbekend maakt onbemind

Projectplan. creatief talent verbinden. Een project van Theaterwerkplaats Kazou www.theaterwerkplaatskazou.nl. Onbekend maakt onbemind Projectplan creatief talent verbinden Een project van Theaterwerkplaats Kazou www.theaterwerkplaatskazou.nl Voorstelling Kompas, slotapplaus, Junushof Wageningen, 2009 Onbekend maakt onbemind De werelden

Nadere informatie

Dit is het beleidsplan van De Stichting Ambulante Dagbesteding, opgesteld voor de periode 2015-2016. De stichting is opgericht en notarieel geregistreerd op 22 juli 2015 en gevestigd te Utrecht. Dit beleidsplan

Nadere informatie

Beleidsregels subsidieverlening arbeidsmarkt - onderwijs - sociale innovatie

Beleidsregels subsidieverlening arbeidsmarkt - onderwijs - sociale innovatie Beleidsregels subsidieverlening arbeidsmarkt - onderwijs - sociale innovatie (geconsolideerde versie, geldend vanaf 29-4-2010 tot 1-1-2011) Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie provincie Drenthe

Nadere informatie

Met het nieuwe welzijnsbeleid werkt de gemeente Tiel vanuit de volgende uitgangspunten:

Met het nieuwe welzijnsbeleid werkt de gemeente Tiel vanuit de volgende uitgangspunten: Opdrachtformulering kwartiermaker integrale welzijnsopdracht Aanleiding De gemeenteraad van de gemeente Tiel heeft in haar vergadering van juli 2014 het besluit genomen om een inhoudelijke discussie te

Nadere informatie

VOORUITBLIK

VOORUITBLIK VOORUITBLIK 2016-2019 VISIE ELANCE ACADEMY ELANCE Academy is sinds 2010 expert in het bevorderen van het emancipatieproces van meiden en jonge vrouwen in Amsterdam. ELANCE Academy gelooft in een wereld

Nadere informatie

Beleidsplan fondsenwerving HagaVrienden 2013-2015

Beleidsplan fondsenwerving HagaVrienden 2013-2015 Beleidsplan fondsenwerving HagaVrienden 2013-2015 Opgesteld door: Helene Marcus-Baart, coördinator HagaVrienden I.s.m: Hans de Sonnaville, secretaris HagaVrienden (Beknopt) beleidsplan HagaVrienden 2013-2015

Nadere informatie

Voorwoord. Namens het bestuur van Stichting Aangepast Actief Nederland. Marijke Smedema, Penningmeester Februari 2014

Voorwoord. Namens het bestuur van Stichting Aangepast Actief Nederland. Marijke Smedema, Penningmeester Februari 2014 Stichting Aangepast Actief Nederland Buitenzagerij 57 1021NP Amsterdam info@aangepastactief.nl www.aangepastactief.nl KvK 57302669 RSIN 852523166 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan voor 2014 van Stichting

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2012-2016 STICHTING VRIENDEN VAN CIRCUS POEHAA VERSIE APRIL 2012

BELEIDSPLAN 2012-2016 STICHTING VRIENDEN VAN CIRCUS POEHAA VERSIE APRIL 2012 BELEIDSPLAN 2012-2016 STICHTING VRIENDEN VAN CIRCUS POEHAA VERSIE APRIL 2012 Inhoudsopgave I. Inhoudsopgave... 1 II. Inleiding... 2 III. Profiel... 3 IV. Werkzaamheden... 5 V. Werving van Inkomsten...

Nadere informatie

Jaarplan 2019 Stichting Present Assen

Jaarplan 2019 Stichting Present Assen Jaarplan 2019 Stichting Present Assen Voor wie helpen wil! 1 Inhoud 1. Stichting Present Assen... 3 2. Doelstelling 2019.... 3 2.1. Praktische- en Sociale Projecten..... 3 2.2. Activiteiten t.b.v. Asielzoekers/AZC........

Nadere informatie

startertips Opbouw, Financiering, en Uitvoering

startertips Opbouw, Financiering, en Uitvoering 23 EigenWIJze startertips Opbouw, Financiering, en Uitvoering Wil je jouw buren beter leren kennen? Je straat opfleuren met een feestje? Of een oplossing vinden voor problemen in je wijk? De flyer 23 EigenWIJze

Nadere informatie

Via de wijk aan het werk

Via de wijk aan het werk Via de wijk aan het werk Focus op de arbeidsmarkt Naast het erkennen van leerbedrijven is Calibris verantwoordelijk voor ontwikkeling en onderhoud van kwalificaties in de sectoren zorg, welzijn en sport.

Nadere informatie

Stichtingsdocument 2015-2016

Stichtingsdocument 2015-2016 T Stichtingsdocument 2015-2016 Swammerdamstraat 38bg 1091 RV Amsterdam T: 020 6 75 08 80 F: 020 6 70 84 56 info@skcnet.nl www.skcnet.nl 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1.Wat doet de organisatie... 3

Nadere informatie

Verbreden en verbinden Meerjarenbeleidsplan Leergeld Amersfoort

Verbreden en verbinden Meerjarenbeleidsplan Leergeld Amersfoort Verbreden en verbinden Meerjarenbeleidsplan Leergeld Amersfoort 2017-2020 Verbreden en verbinden Bouwstenen Meerjarenbeleidsplan 2017-2020 Stichting Leergeld Amersfoort november 2016 SAMENVATTING EN BEGROTING

Nadere informatie

Leven zoals thuis, in de straat en in de wijk

Leven zoals thuis, in de straat en in de wijk Ons visiedocument? www.wilgaerden.nl Leven zoals thuis, in de straat en in de wijk Bij Wilgaerden draait alles om het welzijn van ouderen met een zorgbehoefte of zorgvraag die samenhangt met het ouder

Nadere informatie

Inleiding Missie/visie Stichting Rally for Kids Doelstelling Strategie Huidige situatie... 5

Inleiding Missie/visie Stichting Rally for Kids Doelstelling Strategie Huidige situatie... 5 BELEIDSPLAN 2018 2020 Stichting Rally for Kids Secretariaat/Penningmeester Dhr Ron Koetsier Energieweg 30, 3771NA Barneveld Ron@rallyforkids.nl Inhoud Inleiding... 3 1. Missie/visie Stichting Rally for

Nadere informatie

De RKF is opgericht in 2007 en heeft tot doel het werven van middelen ten behoeve van projecten die de doelstelling van de stichting ondersteunen.

De RKF is opgericht in 2007 en heeft tot doel het werven van middelen ten behoeve van projecten die de doelstelling van de stichting ondersteunen. ANBI Met ingang van 1 januari 2014 worden wettelijke eisen gesteld aan het behouden van de ANBI status. De navolgende onderwerpen zijn bedoeld om te voldoen aan deze eisen. Naam van de instelling Stichting

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Zorgboerderij Oliehoek. Beleidsplan 2013

Stichting Vrienden van Zorgboerderij Oliehoek. Beleidsplan 2013 Stichting Vrienden van Zorgboerderij Oliehoek Stichting Vrienden van Zorgboerderij Oliehoek S. Oliehoek Raaphorstlaan 20 2245 BJ Wassenaar RSIN 54119294 Inleiding De stichting Vrienden van Zorgboerderij

Nadere informatie

Stichting Present Sneek 06-49 63 20 59 info@stichtingpresent-sneek.nl www.stichtingpresent.nl/sneek Rabobank 15.02.60.245.

Stichting Present Sneek 06-49 63 20 59 info@stichtingpresent-sneek.nl www.stichtingpresent.nl/sneek Rabobank 15.02.60.245. Stichting Present Sneek 06-49 63 20 59 info@stichtingpresent-sneek.nl www.stichtingpresent.nl/sneek Rabobank 15.02.60.245 Jaarplan 2014 INHOUD 1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT 2 ALGEMENE DOELSTELLING 2 2

Nadere informatie

BETROKKENHEID EN FINANCIERING PUBLIEK PRIVATE KATAPULT NETWERKEN

BETROKKENHEID EN FINANCIERING PUBLIEK PRIVATE KATAPULT NETWERKEN BETROKKENHEID EN FINANCIERING PUBLIEK PRIVATE KATAPULT NETWERKEN TEKST EN ANALYSE DR. HENK DE POOT (NOBIS) NOVEMBER 2017 Betrokkenheid en financiering Publiek Private Katapult Netwerken 1 INHOUD 1 Betrokken

Nadere informatie

1. Inleiding Onze doelstellingen 4

1. Inleiding Onze doelstellingen 4 ACTIEPLAN 2017 INHOUD 1. Inleiding 3 2. Onze doelstellingen 4 3. Fondsenwerving 3.1. Startkapitaal 3.2. Werven van fondsen voor projecten en activiteiten 5 3.3. Samenwerking met partners en mogelijkheden

Nadere informatie

Portrettengalerij werkende mantelzorgers in de ziekenhuisbranche Gefinancierd door StAZ en uitgevoerd door Stichting Werk&Mantelzorg

Portrettengalerij werkende mantelzorgers in de ziekenhuisbranche Gefinancierd door StAZ en uitgevoerd door Stichting Werk&Mantelzorg Portrettengalerij werkende mantelzorgers in de ziekenhuisbranche Gefinancierd door StAZ en uitgevoerd door Stichting Werk&Mantelzorg Doorn, juli 2013 1. Inleiding 1.1 Werk&Mantelzorg in de zorgsector Stichting

Nadere informatie

Uitvoeringsprogramma Deltapoort

Uitvoeringsprogramma Deltapoort Stuurgroep DP/LT 10 juli 2014 Bijlage 6.2 Bestuurlijke trekker: A. Kamsteeg Ambtelijke trekker: Myra Zeldenrust Uitvoeringsprogramma Deltapoort Aansluiting Onderwijs Arbeidsmarkt Conceptversie Myra Zeldenrust

Nadere informatie

Samenwerken aan welzijn

Samenwerken aan welzijn Samenwerken aan welzijn Richting en houvast 17 november 2017 Het organiseren van welzijn Het afgelopen jaar hebben we met veel inwoners en maatschappelijke partners gesproken. Hiermee hebben we informatie

Nadere informatie

Jaarplan 2017 Verduurzamen door lokale verankering

Jaarplan 2017 Verduurzamen door lokale verankering Jaarplan 2017 Verduurzamen door lokale verankering Inleiding Present Harderwijk heeft als doel een brug te slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Wij

Nadere informatie

Hoofdlijnen Beleidsplan

Hoofdlijnen Beleidsplan Hoofdlijnen Beleidsplan 2017-2018 Dank Dank aan alle partijen die ons hebben gesteund: - De lokale organisatoren - Workshopleiders - Lokale partners/ ondernemers - Gemeentes - Welzijnsorganisaties - Donateurs/

Nadere informatie

Jaarrapportage 2011. Deze presentatie is een rapportage van de. en is bedoeld als verantwoording voor de activiteiten die zijn ontplooid.

Jaarrapportage 2011. Deze presentatie is een rapportage van de. en is bedoeld als verantwoording voor de activiteiten die zijn ontplooid. Jaarrapportage 2011 Deze presentatie is een rapportage van de activiteiten van Stichting Present Gouda in 2011 en is bedoeld als verantwoording voor de activiteiten die zijn ontplooid. Samenvatting 2011

Nadere informatie

Raadsvergadering : 17 mei 2010 Agendanr. 15

Raadsvergadering : 17 mei 2010 Agendanr. 15 Raadsvergadering : 17 mei 2010 Agendanr. 15 Voorstelnr. : R 6769 Onderwerp : subsidie Stichting Leergeld Stadskanaal, Veendam, Winschoten (SLS) Stadskanaal, 29 april 2010 Beslispunten De SLS vanaf het

Nadere informatie

Dit alles moet leiden tot een groter bereik bij bedrijven en het vergroten van het platform van, voor en door ondernemers.

Dit alles moet leiden tot een groter bereik bij bedrijven en het vergroten van het platform van, voor en door ondernemers. JAARPLAN 2013 Meerjarenbeleid In klein bestuur zal in 2013 de laatste hand worden gelegd aan visie en missie van B&SHO. Daarnaast wordt het sponsorplan herzien en een lidmaatschap ingesteld voor bedrijven

Nadere informatie

Strategisch beleidsplan

Strategisch beleidsplan Stichting Jongerencentrum De Werf - voor een mooie zinvolle toekomst - Strategisch beleidsplan 2017-2021 Strategisch beleidsplan 2017-2021 Pagina 1 Strategisch plan De missie, visie en strategie en focus

Nadere informatie

Europees Sociaal Fonds. Mede mogelijk gemaakt door Europese Unie, Ondernemen INHOLLAND. biedt haar kennis, vraagt uw expertise. Samen boeken we winst

Europees Sociaal Fonds. Mede mogelijk gemaakt door Europese Unie, Ondernemen INHOLLAND. biedt haar kennis, vraagt uw expertise. Samen boeken we winst Mede mogelijk gemaakt door Europese Unie, Europees Sociaal Fonds Ondernemen INHOLLAND biedt haar kennis, vraagt uw expertise Samen boeken we winst Dubbele winst Welke zaken houden uw organisatie bezig?

Nadere informatie

- 1 - Begrotingswijziging n.v.t. X Kaderstellen Controleren Budget autoriseren Consulteren

- 1 - Begrotingswijziging n.v.t. X Kaderstellen Controleren Budget autoriseren Consulteren - 1 - ALGEMENE GEGEVENS Agendapunt 9. Registratienummer 2014-000951/r Portefeuillehouder FK Griffier 0561-691201 BIJLAGEN (in te vullen door griffier) Voorstel X Raadsvoorstel Concept besluit X Begrotingswijziging

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING YOU!NG 2014-2016

BELEIDSPLAN STICHTING YOU!NG 2014-2016 BELEIDSPLAN STICHTING YOU!NG 2014-2016 Inhoudsopgave Inleiding... Pagina 3 Missie, visie en strategie... Pagina 4 Doelstellingen, activiteiten en randvoorwaarden... Pagina 5 Begroting... Pagina 8 Tot slot...

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar Openbaar Onderwerp Subsidieverlening project School's cool en Coachproject Nijmegen 2014 tot en met 2016 Programma / Programmanummer Onderwijs / 1073 BW-nummer Portefeuillehouder H. Beerten Samenvatting

Nadere informatie

Bezoekadres Kenmerk Uw brief Bijlage(n) Maatschappelijke diensttijd, kansen en uitdagingen

Bezoekadres Kenmerk Uw brief Bijlage(n) Maatschappelijke diensttijd, kansen en uitdagingen > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Bijlage 1 Vragenlijst websurvey

Bijlage 1 Vragenlijst websurvey Bijlage 1 Vragenlijst websurvey Wmo monitor 2011 - uw organisatie Vraag 1 Welk type organisatie vertegenwoordigt u? (meerdere antwoorden mogelijk) Professionele organisaties Welzijnsorganisatie Vrijwilligerscentrale

Nadere informatie

Blijven is meedoen in Houten

Blijven is meedoen in Houten Blijven is meedoen in Houten Deelplan participatie en werk Onderdeel van Actieplan opvang en integratie statushouders (januari 2016) Juni 2016 1. Inleiding Op 19 januari 2016 heeft de gemeenteraad het

Nadere informatie

Stage begeleiding SportRaad Heiloo

Stage begeleiding SportRaad Heiloo Stage begeleiding SportRaad Heiloo 2 e halfjaar 2011. Oriëntatie fase SRH Veel losse eindjes binnen de SR Bezoeken van de diverse schoolbesturen (HvA, Horizon College Amr, InHolland, Nova College CIOS

Nadere informatie

OPEN. 21 punten voor Nijkerk in

OPEN. 21 punten voor Nijkerk in OPEN 21 punten voor Nijkerk in 2014-2018 We staan open voor vernieuwing en verandering van top-down handelen naar open staan voor verbinden met andere overheden, instellingen en bedrijven van denken in

Nadere informatie

Partnerovereenkomst. Stichting Weekendschool Toppers Op Zondag in Twente. Naam Partner

Partnerovereenkomst. Stichting Weekendschool Toppers Op Zondag in Twente. Naam Partner Partnerovereenkomst Stichting Weekendschool Toppers Op Zondag in Twente en Naam Partner partnerovereenkomst St. Weekendschool Toppers Op Zondag FBT 23-10-2017 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Wat is een

Nadere informatie

Taal verbindt mensen Wij verbinden mensen met taal Want Taal doet meer dan schrijven, spreken en lezen Het is de sleutel naar een nieuwe toekomst!

Taal verbindt mensen Wij verbinden mensen met taal Want Taal doet meer dan schrijven, spreken en lezen Het is de sleutel naar een nieuwe toekomst! Taal verbindt mensen Wij verbinden mensen met taal Want Taal doet meer dan schrijven, spreken en lezen Het is de sleutel naar een nieuwe toekomst! Taal doet meer In Utrecht wonen meer dan 15.000 volwassenen

Nadere informatie

Krachtlijnen voor een nieuwe organisatie opvang en vrijetijd van kinderen. Ronde van Vlaanderen 2016

Krachtlijnen voor een nieuwe organisatie opvang en vrijetijd van kinderen. Ronde van Vlaanderen 2016 Krachtlijnen voor een nieuwe organisatie opvang en vrijetijd van kinderen Ronde van Vlaanderen 2016 2 - VVSG - Ronde van Vlaanderen maart 2016 Inhoud Op Vlaamse regering (18 december 2015) goedgekeurde

Nadere informatie

Voor mensen met een arbeidshandicap.

Voor mensen met een arbeidshandicap. Voor mensen met een arbeidshandicap. Inhoudsopgave 1. Ambitie 2. Ontstaan van Ambitie. 3. Begeleid Werken 4. Jobcoaches en werkbegeleiders 5. Ervaringen 6. Met Ambitie aan het werk 7. Aanmelden Ambitie

Nadere informatie

Uitwerking meerjarenplan Stichting Present Harderwijk

Uitwerking meerjarenplan Stichting Present Harderwijk Uitwerking meerjarenplan Stichting Present Harderwijk 1. Inleiding Stichting Present Harderwijk is onderdeel van een landelijke netwerk (Stichting Present Nederland) dat inmiddels ongeveer 80 lokale stichtingen

Nadere informatie

Programma Sport & Ondernemer

Programma Sport & Ondernemer Programma Sport & Ondernemer Moderniseren van de relatie tussen vereniging en sponsoren tbv revitalisatie en daarmee organisatie impliciete rol en maatschappelijke ontwikkeling Amsterdam, feb. 2011 Scherpe

Nadere informatie

Het Giving Back studentenprogramma is een ontwikkelingsgericht programma met een mentorschap en interessante workshops gericht op jouw ontwikkeling.

Het Giving Back studentenprogramma is een ontwikkelingsgericht programma met een mentorschap en interessante workshops gericht op jouw ontwikkeling. Succes inspireert! Ben jij (binnenkort) HBO/WO student en is voor jou alleen de sky the limit? Heb jij ambitie en talent, en wil je leren nog krachtiger te worden om je ambitie daadwerkelijk waar te maken?

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2017

Beleidsplan 2013-2017 Voorwoord Deventer is trots op de veelkleurige, multiculturele samenstelling van haar inwoners. Al eeuwen lang onderhoudt Deventer, als Hanzestad contacten met vele landen en culturen over heel de wereld.

Nadere informatie

Verslaglegging bestuur

Verslaglegging bestuur Verslaglegging bestuur Als bestuur van het Stichting Present Putten (Present Putten) kijken we met een tevreden blik terug op het jaar 2014. Present Putten heeft veel betekenisvolle projecten mogelijk

Nadere informatie

Prikkel de nieuwsgierigheid van kinderen. In drie stappen naar een Techniek&ik-locatie

Prikkel de nieuwsgierigheid van kinderen. In drie stappen naar een Techniek&ik-locatie Prikkel de nieuwsgierigheid van kinderen In drie stappen naar een Techniek&ik-locatie 2 Techniek&ik wordt ondersteund door 01_2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Iniatiefnemers 4 Ga mee op ontdekking 5 Stap

Nadere informatie