Het betreft: 1) het invullen en inleveren van de aanmeldingsstrook 2) het invullen en inleveren van de veiligheidskaart

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het betreft: 1) het invullen en inleveren van de aanmeldingsstrook 2) het invullen en inleveren van de veiligheidskaart"

Transcriptie

1 Aan de ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen uit 3 HAVO. datum 30 september 2014 betreft Buitenlandse reis behandeld door Sacha Vogel en Richard Raven Kenmerk B bijlagen 3 Geachte ouder(s)/verzorger(s), We willen u graag informeren over de buitenlandse reis voor onze havo 3 klassen, die volgend jaar gepland is van dinsdag 28 april t/m vrijdag 1 mei De leerlingen hebben tijdens de mentor- en hacolessen hun voorkeur aan kunnen geven en dat heeft tot het vaststellen van de volgende drie bestemmingen geleid: Berlijn, Parijs en Survival kamp in de Ardennen. De organisatie van de reizen is in volle gang, het zou nog kunnen zijn dat er uiteindelijk twee bestemmingen over blijven, dit wanneer blijkt dat het aanbieden van drie bestemmingen kostentechnisch niet mogelijk is. Evenals voorgaande jaren zullen de leerlingen een groot aandeel hebben in de voorbereiding van de reis. Door leerlingen meer zeggenschap te geven over de inhoud en de bestemming van de schoolreis zien we dat leerlingen zeer enthousiast de reis mede organiseren en verantwoordelijkheid nemen voor het welslagen van die reis. Dit positieve effect ervaren we de laatste jaren tijdens de reizen. Het programma wordt dus door de leerlingen in elkaar gezet, maar de mentoren moeten nu al beginnen met het boeken van de reis. Alleen op die manier kunnen we er zeker van zijn dat we een goede accommodatie in en vervoer naar deze bestemmingen krijgen. De mentoren vragen u daarom om een aantal acties te ondernemen. Het betreft: 1) het invullen en inleveren van de aanmeldingsstrook 2) het invullen en inleveren van de veiligheidskaart

2 pagina 2/6 Ad1: Aanmeldingsstrook De leerlingen hebben zich onlangs opgegeven voor een bestemming. Ze hebben hierbij een eerste en tweede keus aangegeven. We willen die deelname graag formeel bevestigd zien en vragen u daarom bijgaande strook in te vullen en uiterlijk dinsdag 3 november 2014 bij de mentor van uw zoon/dochter in te (laten) leveren. We gaan er in principe vanuit dat alle leerlingen meegaan met deze schoolreis. Echter voor leerlingen die ervoor kiezen om niet aan een reis deel te nemen geldt dat ze in die week op school verwacht worden waar zij bezig zullen gaan met een maatschappelijke stage die (eventueel in groepen) moet worden uitgewerkt tot een presentatie. Verdere informatie hierover volgt in de loop van het schooljaar. Ad2: Veiligheidskaart Voor de begeleiders is het belangrijk goed op de hoogte te zijn van eventuele bijzonderheden van de leerlingen. Daarom maken we gebruik van zogenaamde veiligheidskaarten. U treft een exemplaar van de veiligheidskaart aan bij deze brief. Wilt u de veiligheidskaart invullen en ook deze uiterlijk 3 november 2014 bij de mentor van uw zoon/dochter (laten) inleveren? Als zich in de tussenliggende tijd wijzigingen voordoen, wilt u die dan ook doorgeven aan de mentor, zodat de informatie op de veiligheidskaart actueel is. Betaling reissom: De kosten van de schoolreis zijn 295,=. Wij verzoeken u er voor zorg te dragen dat dit bedrag wordt bijgeschreven op onze bankrekening (NL58INGBO) ten name van Stichting Onderwijsgroep Zuidwest-Drenthe te Meppel. Wilt u bij betaling het volgende kenmerk meegeven: - volledige naam leerling + klas + bestemming + schoolreis De uiterste betaaldatum is 1 april Kiest u voor betaling in 3 termijnen dan zijn de vervaldata: 6 november januari april

3 pagina 3/6 Is betaling niet (volledig) binnen voor vertrek dan gaat de leerling niet mee op schoolreis en zal gedurende die dagen op school aan een opdracht werken. Mochten er naar aanleiding van deze brief verder nog inhoudelijke vragen of opmerkingen zijn over de schoolreis voor havo 3, neemt u dan contact op met de mentor van uw zoon/dochter. Ik wil u in ieder geval bij voorbaat dank zeggen voor uw medewerking. Met vriendelijke groet, Mede namens de mentoren havo 3 Sacha Vogel deelschoolleider havo/vwo onderbouw Richard Raven Leerlingencoördinator havo/vwo onderbouw NB. Als een leerling op het laatste moment niet mee kan met de buitenlandse reis dan zijn we helaas genoodzaakt een deel van de kosten wel in rekening te brengen. Het gaat dan om een bedrag van 125. Wanneer de afzegging het gevolg is van een medische oorzaak, dan kan op vertoon van een medische verklaring, wel overgegaan worden tot restitutie.

4 pagina 4/6 Bevestiging aanmelding buitenlandse reis 2015 (uiterlijk dinsdag 3 november 2014 inleveren bij de mentor) Ondergetekende, ouder/verzorger van Uit klas H3E / H3F 0 bevestigt hierbij de deelname van zijn/haar* zoon/dochter* voor de buitenlandse reis e keus bestemming: 2 e keus bestemming: 0 bevestigt hierbij dat zijn/haar* zoon/dochter* niet zal deelnemen aan de buitenlandse reis. De reissom wil ik graag 0 in 1x betalen, de uiterste betaaldatum is 1 april in 3 termijnen betalen. Datum:. Handtekening ouder/verzorger: * Doorhalen wat niet van toepassing is. 0 Aankruisen wat van toepassing is.

5 pagina 5/6 Veiligheidskaart behorend bij de buitenlandse reis 2015 havo 3 Naam: Klas: Adres: Postcode + woonplaats: Telefoonnummer thuis*: Mobiele nummer van leerling zelf*: Mobiele nummer van vader*: Mobiele nummer van moeder*: Telefoonnummer werk vader*: Telefoonnummer werk moeder*: Nationaliteit: Paspoortnummer of nummer identiteitskaart 1 : Geboortedatum + geboorteland: Ziektekostenmaatschappij: Telefoonnummer ziektekostenmaatschappij: Polisnummer ziektekostenverzekering: Allergisch voor: Vegetarisch ja / nee Dieet ja / nee. Omschrijving dieet: Medicijngebruik ja / nee. Medicijn + gebruik graag omschrijven: Beslissingsbevoegdheid ook invullen a.u.b. 1 Voor onze administratie wordt u verzocht om een kopie van het legitimatiebewijs bij te voegen.

6 pagina 6/6 BESLISSINGSBEVOEGDHEID Het spreekt voor zich dat er bij calamiteiten betreffende uw zoon of dochter altijd telefonisch contact met u opgenomen zal worden. We kunnen echter niet uitsluiten dat zich een situatie voordoet, waarbij telefonisch contact niet lukt en wel acuut medisch ingrijpen noodzakelijk is. In dergelijke situaties hebben we van u schriftelijke toestemming nodig om wel een beslissing te kunnen nemen. We vragen u daarom onderstaande beslissingsbevoegdheid te ondertekenen. Indien er onverhoopt sprake mocht zijn van een ongeval of ander gebeuren betreffende mijn zoon/dochter, waardoor opname in het ziekenhuis en medisch ingrijpen noodzakelijk is, verklaart/verklaren de ouder(s)/verzorger(s) van beslissingsbevoegdheid te hebben verleend aan de begeleiders van de buitenlandse reis om, in overleg met de artsen, de noodzakelijke toestemming te kunnen geven voor medisch ingrijpen, indien de ouder(s) /verzorger(s) om welke reden dan ook niet bereikbaar zijn. Naam ouders/verzorgers: Handtekening: Datum: