Op school leer je om te gaan met verschillende contacten en hoe je doelgroepen het best bereikt met jouw teksten.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Op school leer je om te gaan met verschillende contacten en hoe je doelgroepen het best bereikt met jouw teksten."

Transcriptie

1 Marketing, communicatie en evenementen: Medewerker marketing en communicatie Als medewerker marketing en communicatie kun je bij veel bedrijven gaan werken. Ieder bedrijf is op zoek naar de juiste manier om haar klanten te bereiken: welke producten en diensten spreken de klanten aan, waar is behoefte aan en hoe informeer je de buitenwereld over jouw bedrijf. Je maakt gebruik van marktonderzoek, je organiseert promotieactiviteiten of je maakt een communicatieplan en bepaalt bijvoorbeeld wat er op de website komt te staan. Je werk is commercieel en gericht op de zakelijke markt. Je houdt je dus niet bezig met directe verkoop aan particulieren. Kenmerken Crebocode 23067, Onderwijssoort Beroepsonderwijs Niveau mbo-niveau 4 Leerweg bol Duur 3 jaar Startmoment Augustus Startjaar Schooljaar Aanmelden Wanneer je je aanmeldt voor deze opleiding, word je ingeschreven op het hoofddossier Marketing, Communicatie en Evenementen. Tijdens de opleiding krijg je eerst een periode algemene vakken. Daarna maak je een keuze voor een van de uitstroomrichtingen: medewerker marketing en communicatie medewerker evenementenorganisatie School Summa Zakelijke dienstverlening Na deze opleiding Met een diploma van deze opleiding kun je bijvoorbeeld werken op een communicatie- of marketingafdeling van een winkelketen, gemeente of theater. Maar je kunt ook op een bureau voor marketing en communicatie aan de slag. Zo n bureau voert marketing- en communicatieklussen uit voor andere bedrijven.

2 De opleiding medewerker marketing en communicatie is een prima basis om door te stromen naar andere opleidingen. Soms kun je vrijstelling krijgen voor bepaalde vakken. Je kunt bijvoorbeeld doorstromen naar: Hbo Communicatie Hbo Marketing, Economie en Recht, Hbo Commerciële Economie Marketingopleiding, zoals NIMA-A, B of C Public Relationsopleiding, zoals NIMA-PR Wat leer je? Marketing en communicatie is een breed vak. Je houdt contact met mensen binnen het bedrijf, maar ook met mensen van buiten. Je maakt marketing en communicatieplannen en werkt mee aan de uitvoering, zoals het doen van marktonderzoek, het schrijven van teksten voor de website. Belangrijke onderdelen die aandacht krijgen tijdens de opleiding: Creativiteit Creativiteit is heel belangrijk, want je moet steeds met iets nieuws komen om op te vallen. Relaties onderhouden Om nieuwe klanten te trekken, moet je met aantrekkelijke acties komen. Ook je bestaande klanten zijn kostbaar, daarom werk je voortdurend aan de kwaliteit van de relatie. Je geeft ze het gevoel dat ze speciaal zijn, bijvoorbeeld door een exclusief aanbod te doen. Op school leer je hoe je relaties onderhoudt. Inleven in klanten Om te weten wat de klant bezighoudt, doe je regelmatig onderzoek. Bijvoorbeeld met een enquête. Op school leer je hoe je zelfstandig zo n onderzoek kunt uitvoeren. De resultaten gebruik je om weer nieuwe marketingactiviteiten op te zetten en de juiste toon te vinden in jouw communicatie naar de klant. Externe communicatie Op school leer je om te gaan met verschillende contacten en hoe je doelgroepen het best bereikt met jouw teksten. Organiseren Bij de uitvoering van jouw plannen komt heel wat kijken. Alles moet op tijd gebeuren. Op school leer je hoe je dit strategisch en organisatorisch aanpakt. Communicatiemiddelen onderhouden Je werkt mee aan de juiste informatie voor jullie contacten, bijvoorbeeld de website van het bedrijf of het intranet voor medewerkers. Jij zorgt dat de belangrijke informatie er overzichtelijk opstaat en dat er steeds iets nieuws te vinden is. Tekstschrijven vormt een groot onderdeel van je dagelijkse bezigheden. Op school leer je verschillende communicatiemiddelen te ontwikkelen. De computer is je rechterhand Teksten maak je met de tekstverwerker. Ook houd je klanten- en verkoopbestanden bij op de computer. Je moet dus met verschillende software kunnen werken. Je oefent met softwarepaketten tijdens je opleiding. Taalvaardigheid Taal is je belangrijkste wapen. Je schrijft brieven en folders, dus het is belangrijk dat daar geen taalfouten in zitten. Ook je mondeling taalgebruik wordt voortdurend op de proef gesteld bijvoorbeeld bij het vak Communicatieve vaardigheden. Je voert verkoopgesprekken en geeft presentaties. Op school oefen je dit in nagebootste praktijksituaties. Bovendien heb je naast Nederlands en Engels ook les in een tweede vreemde taal: Duits of Spaans. Vakken die je volgt

3 Op school doe je kennis en vaardigheden op die een medewerker marketing en communicatie nodig heeft. Het is belangrijk dat je deze kennis in de praktijk kunt toepassen. Daarom werk je in projecten die uitgaan van praktijksituaties. Deze vorm van leren heet 'beroepsgericht leren'. Naast de projecten krijg je les in onder meer: Nederlands rekenen/bedrijfseconomie marketingtheorie communicatietheorie online marketing social media MS Office burgerschap Engels Duits of Spaans communicatieve vaardigheden Hoe leer je? Naast een aantal klassikale lessen om theorie goed te leren werk je veel in projecten waar je net doet of je in de praktijk werkzaam bent. Je werkt veel samen met studiegenoten om samen een goed product op te leveren dat aan alle eisen voldoet. Met een aantal excursies laten we je zien hoe de praktijk werkt. Je geeft veel presentaties, individueel of in een groepje. Daarnaast zijn ook rollenspelen een onderdeel van de opleiding, waarmee we je leren om te gaan met verschillende werksituaties. In het tweede jaar heb je een eigen onderneming (mini-onderneming) waarmee je échte opdrachten gaat binnenhalen met jouw groep. Stage Marketingmedewerkers zijn overal nodig. Je werkgebied is dus bijzonder breed. Enkele voorbeelden: Een marketingafdeling van een bedrijf Een bank Een voedselfabrikant Marketing-communicatiebureaus Hoe kom je aan een goed adres? Je gaat zelf op zoek naar een geschikt stagebedrijf. De school heeft een reeks stageplaatsen waar ze elk jaar mee werkt, maar je draagt zelf actief bij aan het vinden van een geschikte plek. BPV-werkboek en BPV-gids Meer informatie over de BPV vind je in onderstaande publicaties: BPV-gids BPV-werkboek (volgt binnenkort)

4 Theorie en praktijk De opleiding Medewerker marketing en communicatie is een bol-opleiding. Dat betekent dat je leert op school en stage loopt in de praktijk. Ongeveer 30% van de opleiding is in de praktijk. Naast je stages ben je ook op school praktijkgericht bezig. Leerjaar 1 Het algemene deel van de opleiding heet Marketing, Communicatie en Evenementen. Je werkt in projecten aan de volgende thema's: Communicatie Marketing/sales Beroepenoriëntatie Ondernemerschap Daarnaast volg je theorielessen en werk je aan vaardigheden als presenteren, verkoopgesprekken en ict-vaardigheden. Leerjaar 2 Je loopt een half jaar stage bij een bedrijf met een marketing en/of communicatie-afdeling. In deze periode werk je echt mee in het bedrijf. Na je stage volg je een half jaar lessen op school. Daar staat het project 'Mini onderneming' centraal. Hierbij gaat het om een marketing- en communicatiebureau waarvoor je zelf opdrachten binnenhaalt en ze uitvoert in de praktijk. Je ontwerpt bijvoorbeeld een huisstijl, organiseert een feest, zet een promotieactiviteit op of voert marktonderzoek uit. Ook volg je theorielessen en werk je aan je vaardigheden. In tweede leerjaar kies je voor één van de twee uitstroomrichtingen: Medewerker marketing en communicatie Medewerker Evenementenorganisatie Leerjaar 3 Je volgt gedurende een half jaar lessen in de gekozen uitstroomrichting. Vervolgens loop je in die afstudeerrichting een half jaar stage. Je komt dan 1 dag in de week naar school, waar je ondersteuning krijgt bij het werken aan je Proeve van bekwaamheid. Ook kun je in het derde leerjaar deelnemen aan het samenwerkingsproject (pdf) met Fontys Hogeschool Commerciële Economie. Je volgt dan 1 of 2 dagen per week lessen bij Fontys. Vooropleiding Om te worden toegelaten tot deze opleiding, moet je aan de volgende eisen voldoen: Bol-opleiding: diploma Commercieel Medewerker, óf; diploma vmbo theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg, sector economie, óf; diploma vmbo theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg, andere sector met economie, wiskunde of een tweede vreemde taal, óf; overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo.

5 Studiekosten Als je een opleiding volgt, betaal je hiervoor wettelijk vastgesteld les- of cursusgeld. Daarnaast heb je natuurlijk boeken en andere leermiddelen nodig. Voor sommige opleidingen is het nodig om speciale materialen en kleding aan te schaffen. Kijk voor een indicatie van de kosten voor deze opleiding op de website van kosten van de leermiddelen bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Toelichting studiekosten en tegemoetkoming Vind je het leuk contact te hebben met verschillende mensen? Heb je een nieuwsgierige instelling? Kun je goed luisteren én praten? Vind je het leuk om te organiseren? Ben je creatief in het bedenken van oplossingen? Kun je goed met de computer omgaan? Houd je van schrijven? Ben je niet bang voor een beetje stress? Ben je nauwkeurig en flexibel? Maxies. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli de Wil je meer weten over de te betalen kosten en de eventuele tegemoetkoming die je kunt krijgen? Kijk dan op de pagina Toelichting studiekosten en tegemoetkoming. Laptop Voor een aantal opleidingen is het gebruik van een laptop verplicht. Als je deze moet aanschaffen, kun je gebruikmaken van het laptopproject van het Summa College. Past deze opleiding bij jou? Heb je de meeste vragen met "ja" beantwoord? Dan zou dit wel eens een opleiding voor jou kunnen zijn. Heb je vaker "nee" geantwoord? Misschien past een andere opleiding dan beter bij jou. Je kunt een van de volgende dingen doen: kijk nog eens naar andere opleidingen; doe de beroepskeuzetest; maak een afspraak met het Infopunt van het Summa College, Tel (040) of mail het Infopunt; bezoek een van onze open dagen of informatieavonden. Ga naar Kansopwerk.nl en bekijk je kansen op de arbeidsmarkt Onderwijs- en examenregeling In de onderwijs- en examenregeling (OER) vind je informatie over de opzet en uitvoering van de opleidingen en de examens bij het Summa College. In de OERen zijn links opgenomen naar belangrijke documenten met meer informatie, zoals bijvoorbeeld het examenreglement en de Algemene exameneisen Nederlands, Engels en rekenen. Vragen? Stel ze aan je loopbaanbegeleider Zit je al op het Summa College en heb je nog vragen over de onderwijs- en examenregeling, dan kun je daarmee terecht bij je loopbaanbegeleider. Waar vind je de OERen? De OERen van Summa Zakelijke dienstverlening vind je gebundeld op deze pagina (de pagina opent in een nieuw venster).

6 Locaties Bezoekadres Sterrenlaan 8, 5631 KA, Eindhoven Postadres Postbus 6101, 5600 HC, Eindhoven Telefoonnummers Receptie: Ziekmelden: Extra informatie Let op dat je niet op de busbaan belandt als je vanaf de John F. Kennedylaan zuid of de Mercuriuslaan zuid rechtsaf slaat. De busbaan is dan namelijk de eerste rijbaan.

7 Contactpersonen Secretariaat Secretariaat Vast: Stuur een

Sociaal-maatschappelijk dienstverlener

Sociaal-maatschappelijk dienstverlener Sociaal-maatschappelijk dienstverlener Als sociaal maatschappelijk begeleider bevorder je de zelfstandigheid van mensen die het moeilijk hebben in onze maatschappij. Dit doe je door ze advies en informatie

Nadere informatie

Onderwijsassistent. Kenmerken. Werkzaamheden. Na deze opleiding:

Onderwijsassistent. Kenmerken. Werkzaamheden. Na deze opleiding: Onderwijsassistent Een leraar of lerares komt soms handen tekort in de klas. Als onderwijsassistent zorg je er samen met de leerkracht voor dat alle leerlingen de aandacht krijgen die ze verdienen. In

Nadere informatie

Medisch pedicure. Kenmerken. Na deze opleiding

Medisch pedicure. Kenmerken. Na deze opleiding Medisch pedicure Gezonde voeten zijn belangrijk. Als medisch pedicure houd je je bezig met de verzorging van de voet en de behandeling van huiden nagelaandoeningen. Daarnaast voer je ook specialistische

Nadere informatie

Financieel Administratief Medewerker LSSO

Financieel Administratief Medewerker LSSO Financieel Administratief Medewerker LSSO Als financieel administratief medewerker kunt u zelfstandig de boekhouding voeren bij een klein bedrijf. U bent ook inzetbaar voor het uitvoeren van calculaties

Nadere informatie

Praktijkdiploma Boekhouden (PDB)

Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) Wilt u inzicht in de boekhoudkundige en bedrijfseconomische processen die zich in een organisatie afspelen? Dan is het Associatie Praktijkdiploma Boekhouden (PDB ) een

Nadere informatie

Managementassistent/directiesecretaresse

Managementassistent/directiesecretaresse Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Managementassistent/directiesecretaresse Studierichting Secretarieel Locatie Venlo - Hagerhofweg Weert - Drakesteyn Niveau 4

Nadere informatie

Secretarieel. Iets voor jou? Wat moet je kunnen? Venlo - Hagerhofweg Weert - Drakesteyn Niveau 3. na de zomervakantie.

Secretarieel. Iets voor jou? Wat moet je kunnen? Venlo - Hagerhofweg Weert - Drakesteyn Niveau 3. na de zomervakantie. Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Secretaresse Studierichting Secretarieel Locatie Venlo - Hagerhofweg Weert - Drakesteyn Niveau 3 Leerweg bol Sector Economie

Nadere informatie

Medewerker steriele medische hulpmiddelen

Medewerker steriele medische hulpmiddelen Medewerker steriele medische hulpmiddelen Met deze opleiding ontwikkel je vaardigheden om samen met collega's taken uit te voeren in het ziekenhuis. Denk hierbij aan reiniging, desinfectie, sterilisatie

Nadere informatie

Marketing en communicatie

Marketing en communicatie Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Medewerker marketing en communicatie Studierichting Marketing en communicatie Locatie Venlo - Hagerhofweg Venray - Henri Dunantstraat

Nadere informatie

ED 5-14. Graafschap College JURIDISCHE DIENSTVERLENING. Opleidingen. Juridische dienstverlening

ED 5-14. Graafschap College JURIDISCHE DIENSTVERLENING. Opleidingen. Juridische dienstverlening JURIDISCHE DIENSTVERLENING ED 5-14 Graafschap College Opleidingen Juridische dienstverlening 2014-2015 Jouw advies helpt mensen verder Ben je hulpvaardig en kun je goed met mensen omgaan? Lijkt het je

Nadere informatie

Zelfstandig medewerker travel & hospitality Toerisme

Zelfstandig medewerker travel & hospitality Toerisme Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Zelfstandig medewerker travel & hospitality (Toerisme) Studierichting Toerisme Locatie Venlo - Laaghuissingel Niveau 3 Leerweg

Nadere informatie

Medewerker Personeelszaken MPZ (niveau 3)

Medewerker Personeelszaken MPZ (niveau 3) Medewerker Personeelszaken MPZ (niveau 3) Op de afdeling P&O of HRM heeft de medewerker personeelszaken een veelzijdige en gevarieerde functie. U speelt een assisterende rol bij onder meer werven, selecteren

Nadere informatie

Schoonheidsspecialist

Schoonheidsspecialist Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Schoonheidsspecialist Studierichting Wellness en beauty Locatie Venlo - Groenveldsingel Niveau 3 Leerweg bol Sector Hospitality

Nadere informatie

Medewerker evenementenorganisatie

Medewerker evenementenorganisatie Gilde Opleidingen Telefoon: (088) 468 2000 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Medewerker evenementenorganisatie Studierichting Marketing, communicatie en evenementen Locatie Venlo - Hagerhofweg Venray -

Nadere informatie

(Junior) accountmanager

(Junior) accountmanager Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl (Junior) accountmanager Studierichting Commercieel Locatie Roermond - Bredeweg Venlo - Hagerhofweg Venray - Henri Dunantstraat

Nadere informatie

Commercieel Medewerker Binnendienst

Commercieel Medewerker Binnendienst Commercieel Medewerker Binnendienst Niveau 3 Een samenwerking tussen Summa Business en Summa Zakelijke dienstverlening 1 Inhoud 1. Commercieel Medewerker Binnendienst 2. Doelgroep 3. Toelaatbaarheid 4.

Nadere informatie

(Junior) accountmanager

(Junior) accountmanager Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl (Junior) accountmanager Studierichting Commercieel Locatie Roermond - Bredeweg Venlo - Hagerhofweg Venray - Henri Dunantstraat

Nadere informatie

ik ga voor de School voor Economie en Ondernemen Academie voor Economie en Ondernemen

ik ga voor de School voor Economie en Ondernemen Academie voor Economie en Ondernemen ga jn mi n ka l wi t wa t wa en zi et g at we we La n ge ei ga voor de School voor Economie en Ondernemen Academie voor Economie en Ondernemen Een secretaresse voert natuurlijk heel ander werk uit dan

Nadere informatie

Medewerker human resource management

Medewerker human resource management Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Medewerker human resource management Studierichting Juridisch Locatie Venlo - Hagerhofweg Weert - Drakesteyn Niveau 4 Leerweg

Nadere informatie

Managementassistant/ office assistant Venlo - Hagerhofweg Venray - Henri Dunantstraat Weert - Drakesteyn Niveau 4

Managementassistant/ office assistant Venlo - Hagerhofweg Venray - Henri Dunantstraat Weert - Drakesteyn Niveau 4 Gilde Opleidingen Telefoon: (088) 468 2000 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Managementassistent Studierichting Managementassistant/ office assistant Locatie Venlo - Hagerhofweg Venray - Henri Dunantstraat

Nadere informatie

14-15 THINK GLOBAL ACT LOCAL. MBOvt. versneld je MBO-diploma halen in het verkorte traject. florijn.nl

14-15 THINK GLOBAL ACT LOCAL. MBOvt. versneld je MBO-diploma halen in het verkorte traject. florijn.nl MBOvt versneld je MBO-diploma halen in het verkorte traject florijn.nl THINK GLOBAL ACT LOCAL 14-15 MBOvt versneld je MBO-diploma halen in het verkorte traject Het Florijn College biedt Middelbaar Beroepsonderwijs

Nadere informatie

alfa-college.nl drenthecollege.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl

alfa-college.nl drenthecollege.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl alfa-college.nl drenthecollege.nl mboterra.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl Inleiding Er zijn ontzettend veel opleidingen in het mbo, wat het moeilijk maakt om te kiezen. Om jou te helpen bij

Nadere informatie

Marketing en communicatie

Marketing en communicatie Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Medewerker marketing en communicatie Studierichting Marketing en communicatie Locatie Venlo - Hagerhofweg Venray - Henri Dunantstraat

Nadere informatie

Commercieel medewerker

Commercieel medewerker Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Commercieel medewerker Studierichting Commercieel Locatie Roermond - Bredeweg Venlo - Hagerhofweg Venray - Henri Dunantstraat

Nadere informatie

Commercieel medewerker

Commercieel medewerker Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Commercieel medewerker Studierichting Commercieel Locatie Roermond - Bredeweg Venlo - Hagerhofweg Venray - Henri Dunantstraat

Nadere informatie

Manager/ondernemer horeca

Manager/ondernemer horeca Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Manager/ondernemer horeca Studierichting Hotelschool Venlo Locatie Venlo - Laaghuissingel Niveau 4 Leerweg bol Sector Hospitality

Nadere informatie

ik ga voor de academie voor economie en ondernemen

ik ga voor de academie voor economie en ondernemen ik ga voor de academie voor economie en ondernemen Een secretaresse voert natuurlijk heel ander werk uit dan een commercieel medewerker bij een bank, een juridisch medewerker bij een gemeente of een marketingmedewerker.

Nadere informatie

ik ga voor de 2015-2016 school voor economie en ondernemen

ik ga voor de 2015-2016 school voor economie en ondernemen ik ga voor de 2015-2016 school voor economie en ondernemen Een secretaresse voert natuurlijk heel ander werk uit dan een commercieel medewerker bij een bank, een juridisch medewerker bij een gemeente of

Nadere informatie

Allround schoonheidsspecialist (Wellness)

Allround schoonheidsspecialist (Wellness) Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Allround schoonheidsspecialist (Wellness) Studierichting Wellness en beauty Locatie Venlo - Groenveldsingel Niveau 4 Leerweg

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL MET JOU LOOPT ALLES OP ROLLETJES Werken in een bedrijf is elke dag anders. Ben je liever eigen baas? Leer dan alles over zelfstandig ondernemer

Nadere informatie

Medewerker beheer ICT

Medewerker beheer ICT Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Medewerker beheer ICT Studierichting ICT Locatie Roermond - Bredeweg Venray - Henri Dunantstraat Niveau 3 Leerweg bol Sector

Nadere informatie

op het Hondsrug vakcollege

op het Hondsrug vakcollege op het Hondsrug vakcollege Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Jij gaat het maken! Op het Hondsrug vakcollege Ben jij een Knexx bouwer of haal je jouw mobieltje uit elkaar om te weten

Nadere informatie

Meer waard met Schoevers

Meer waard met Schoevers Meer waard met Schoevers Met Schoevers word je meer waard. Want bij ons combineer je leren en werken. Je leert dus echt een vak als managementassistent, officemanager of communicatieprofessional en gaat

Nadere informatie

Manager/ondernemer horeca

Manager/ondernemer horeca Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Manager/ondernemer horeca Studierichting Hotelschool Venlo Locatie Venlo - Laaghuissingel Niveau 4 Leerweg bol Sector Hospitality

Nadere informatie

Technisch Specialist Personenauto's

Technisch Specialist Personenauto's Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Technisch Specialist Personenauto's Studierichting Motorvoertuigentechniek Locatie Venlo - Hagerhofweg Niveau 4 Leerweg bol Sector

Nadere informatie

Schoonheidsspecialist

Schoonheidsspecialist Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Schoonheidsspecialist Studierichting Wellness en beauty Locatie Venlo - Groenveldsingel Niveau 3 Leerweg bol Sector Hospitality

Nadere informatie

Middenkaderfunctionaris Infra

Middenkaderfunctionaris Infra Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Middenkaderfunctionaris Infra Studierichting Infratechniek Locatie Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat Niveau 4 Leerweg bol

Nadere informatie

Juridisch-administratief dienstverlener

Juridisch-administratief dienstverlener Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Juridisch-administratief dienstverlener Studierichting Juridisch Locatie Venlo - Hagerhofweg Weert - Drakesteyn Niveau 4 Leerweg

Nadere informatie

Onderwijsassistent. Iets voor jou? Wat moet je kunnen?

Onderwijsassistent. Iets voor jou? Wat moet je kunnen? Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Onderwijsassistent Studierichting Welzijn Locatie Roermond - Kerkeveldlaan Venlo - Groenveldsingel Venray - Henri Dunantstraat

Nadere informatie

Maatschappelijke Zorg (Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen)

Maatschappelijke Zorg (Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen) Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Maatschappelijke Zorg (Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen) Studierichting Welzijn Locatie Roermond - Kerkeveldlaan

Nadere informatie

Excellente hospitality

Excellente hospitality Gilde Opleidingen Telefoon: (088) 468 2000 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Excellente hospitality Studierichting Hotelschool Leisure & hospitality Travel & hospitality Locatie Venlo - Laaghuissingel Weert

Nadere informatie

Assisterenden in de gezondheidszorg Venlo - Groenveldsingel Niveau 4

Assisterenden in de gezondheidszorg Venlo - Groenveldsingel Niveau 4 Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Doktersassistent Studierichting Assisterenden in de gezondheidszorg Locatie Venlo - Groenveldsingel Niveau 4 Leerweg bol Sector

Nadere informatie

zorgvuldigheid Zorg willen en kunnen besteden aan materialen, mensen, procedures. samenwerken en overleggen

zorgvuldigheid Zorg willen en kunnen besteden aan materialen, mensen, procedures. samenwerken en overleggen Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Allround Kapper Studierichting Wellness en beauty Locatie Venlo - Groenveldsingel Niveau 3 Leerweg bol Sector Hospitality & Wellness

Nadere informatie

Opticien. Iets voor jou? Wat moet je kunnen? Roermond - Bredeweg Niveau 4. na de zomervakantie. Gilde Opleidingen

Opticien. Iets voor jou? Wat moet je kunnen? Roermond - Bredeweg Niveau 4. na de zomervakantie. Gilde Opleidingen Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Opticien Studierichting Optiek Locatie Roermond - Bredeweg Niveau 4 Leerweg bbl Sector Economie Duur 3 jaar Start na de zomervakantie

Nadere informatie

Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat Niveau 4

Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat Niveau 4 Gilde Opleidingen Telefoon: (088) 468 2000 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Mediavormgever Studierichting Mediavormgeving Locatie Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat Niveau 4 Leerweg bol Sector Techniek

Nadere informatie

Opleidingen Publieke en particuliere veiligheid

Opleidingen Publieke en particuliere veiligheid PUBLIEKE EN PARTICULIERE VEILIGHEID ED 6-14 Opleidingen Publieke en particuliere veiligheid Graafschap College 2015-2016 Bewaak jij de veiligheid? Draag jij graag jouw steentje bij aan de veiligheid in

Nadere informatie

Leidinggevende travel & hospitality (Toerisme)

Leidinggevende travel & hospitality (Toerisme) Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Leidinggevende travel & hospitality (Toerisme) Studierichting Toerisme Locatie Venlo - Laaghuissingel Niveau 4 Leerweg bol Sector

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL MET JOU LOOPT ALLES OP ROLLETJES Werken in een bedrijf is elke dag anders. Ben je liever eigen baas? Leer dan alles over zelfstandig ondernemer

Nadere informatie

zorgvuldigheid Zorg willen en kunnen besteden aan materialen, mensen, procedures. samenwerken en overleggen

zorgvuldigheid Zorg willen en kunnen besteden aan materialen, mensen, procedures. samenwerken en overleggen Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Allround Kapper Studierichting Wellness en beauty Locatie Venlo - Groenveldsingel Niveau 3 Leerweg bbl Sector Hospitality & Wellness

Nadere informatie

Zelfstandig medewerker travel & hospitality (Toerisme)

Zelfstandig medewerker travel & hospitality (Toerisme) Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Zelfstandig medewerker travel & hospitality (Toerisme) Studierichting Travel & hospitality Locatie Venlo - Laaghuissingel Niveau

Nadere informatie

Medewerker secretariaat en receptie

Medewerker secretariaat en receptie Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Medewerker secretariaat en receptie Studierichting Secretarieel Economie Breed Niveau 2 Locatie Roermond - Bredeweg Venlo - Hagerhofweg

Nadere informatie

Zelfstandig medewerker leisure & hospitality Recreatie

Zelfstandig medewerker leisure & hospitality Recreatie Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Zelfstandig medewerker leisure & hospitality (Recreatie) Studierichting Recreatie Locatie Venlo - Laaghuissingel Niveau 3 Leerweg

Nadere informatie

Applicatie- en mediaontwikkelaar

Applicatie- en mediaontwikkelaar Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Applicatie- en mediaontwikkelaar Studierichting ICT Locatie Roermond - Bredeweg Venray - Henri Dunantstraat Niveau 4 Leerweg

Nadere informatie

Juridisch-administratief dienstverlener

Juridisch-administratief dienstverlener Gilde Opleidingen Telefoon: (088) 468 2000 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Juridisch-administratief dienstverlener Studierichting Juridisch Locatie Venlo - Hagerhofweg Weert - Drakesteyn Niveau 4 Leerweg

Nadere informatie

Middenkaderfunctionaris Bouw

Middenkaderfunctionaris Bouw Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Middenkaderfunctionaris Bouw Studierichting Bouwkunde Locatie Horst - Gebr. Van Doornelaan Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat

Nadere informatie

Pedagogisch Werk 4 Kinderopvang

Pedagogisch Werk 4 Kinderopvang Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Pedagogisch Werk 4 Kinderopvang Studierichting Welzijn Locatie Roermond - Kerkeveldlaan Venlo - Groenveldsingel Venray - Henri

Nadere informatie

flexibel Je gedrag kunnen veranderen als de situatie verandert of als dit nodig is om een doel te bereiken. computervaardigheden

flexibel Je gedrag kunnen veranderen als de situatie verandert of als dit nodig is om een doel te bereiken. computervaardigheden Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl ICT-beheerder Studierichting ICT Locatie Roermond - Bredeweg Venray - Henri Dunantstraat Niveau 4 Leerweg bol Sector Economie

Nadere informatie

Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 14 2014-2015 ICT. www.alfa-college.nl

Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 14 2014-2015 ICT. www.alfa-college.nl Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 14 2014-2015 ICT www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

International Business & Marketing

International Business & Marketing Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25148 3 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Middachtensingel, Arnhem DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE Als medewerker marketing & communicatie werk

Nadere informatie

Assistent-manager internationale handel

Assistent-manager internationale handel Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Assistent-manager internationale handel Studierichting Commercieel Locatie Roermond - Bredeweg Venlo - Hagerhofweg Venray - Henri

Nadere informatie

Intercedent. Iets voor jou? Wat moet je kunnen? Roermond - Bredeweg Venlo - Hagerhofweg Venray - Henri Dunantstraat Niveau 4. na de zomervakantie

Intercedent. Iets voor jou? Wat moet je kunnen? Roermond - Bredeweg Venlo - Hagerhofweg Venray - Henri Dunantstraat Niveau 4. na de zomervakantie Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Intercedent Studierichting Commercieel Locatie Roermond - Bredeweg Venlo - Hagerhofweg Venray - Henri Dunantstraat Niveau 4 Leerweg

Nadere informatie

MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN

MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN Sport & Business: Medewerker Marketing & Communicatie Medewerker Evenementenorganisatie Nijmegen 2016-17 JOHAN CRUYFF COLLEGE UNIVERSITY INSTITUTE Johan Cruijff

Nadere informatie

Tandartsassistent. Iets voor jou? Wat moet je kunnen? Let extra op. Venlo - Groenveldsingel Niveau 4. na de zomervakantie.

Tandartsassistent. Iets voor jou? Wat moet je kunnen? Let extra op. Venlo - Groenveldsingel Niveau 4. na de zomervakantie. Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Tandartsassistent Studierichting Medisch assisterenden Locatie Venlo - Groenveldsingel Niveau 4 Leerweg bol Sector Zorg & Welzijn

Nadere informatie

Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat Niveau 4

Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat Niveau 4 Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Mediavormgever Studierichting Mediavormgeving Locatie Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat Niveau 4 Leerweg bol Sector Techniek

Nadere informatie

Financieel administratief

Financieel administratief Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Financieel administratief medewerker Studierichting Financieel administratief Locatie Roermond - Bredeweg Venlo - Hagerhofweg

Nadere informatie

zorgvuldigheid Zorg willen en kunnen besteden aan materialen, mensen, procedures. samenwerken en overleggen

zorgvuldigheid Zorg willen en kunnen besteden aan materialen, mensen, procedures. samenwerken en overleggen Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Allround Kapper Studierichting Wellness en beauty Locatie Venlo - Groenveldsingel Niveau 3 Leerweg bbl Sector Hospitality & Wellness

Nadere informatie

Middenkaderfunctionaris Bouw

Middenkaderfunctionaris Bouw Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Middenkaderfunctionaris Bouw Studierichting Bouwtechniek Locatie Horst - Gebr. Van Doornelaan Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat

Nadere informatie

Over. stappen. naarprisma

Over. stappen. naarprisma Over stappen naarprisma Welkom opprisma In een totaal nieuwe school met afwisselende, actuele leerstof die aansluit bij de interesses van de leerlingen. Wij dagen leerlingen uit om te laten zien wat ze

Nadere informatie

MBO Bonaire Zakelijke dienstverlening 2013/2014

MBO Bonaire Zakelijke dienstverlening 2013/2014 SGB MBO SECTOR ADMINISTRATIE KAYA KORONA 4 KRALENDIJK TEL. +599 717 8142 WWW.SGBONAIRE. COM create create your your future future @ MBO Bonaire Zakelijke dienstverlening MBO Bonaire 2013/2014 Sector zakelijke

Nadere informatie

_entreeopleiding egiocollegeopleidingen

_entreeopleiding egiocollegeopleidingen _entreeopleiding egiocollegeopleidingen Geen vmbo-diploma, toch naar het mbo? Entreeopleiding: een eenjarige mboopleiding op niveau 1 Jouw eerste stap op weg naar een startkwalificatie Er zijn vier richtingen:»

Nadere informatie

Allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer

Allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer Gilde Opleidingen Telefoon: (088) 468 2000 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer Studierichting Hout- en meubeltechniek Locatie Venlo - Hagerhofweg Niveau 3 Leerweg

Nadere informatie

Verkoopspecialist. Iets voor jou? Wat moet je kunnen? Roermond - Bredeweg Venlo - Hagerhofweg Venray - Henri Dunantstraat Weert - Drakesteyn Niveau 3

Verkoopspecialist. Iets voor jou? Wat moet je kunnen? Roermond - Bredeweg Venlo - Hagerhofweg Venray - Henri Dunantstraat Weert - Drakesteyn Niveau 3 Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Verkoopspecialist Studierichting Retail Locatie Roermond - Bredeweg Venlo - Hagerhofweg Venray - Henri Dunantstraat Weert - Drakesteyn

Nadere informatie

MBO-Productonderzoeker

MBO-Productonderzoeker Groningen 23 2014-2015 Human Technology MBO-Productonderzoeker www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord-

Nadere informatie

Applicatie- en mediaontwikkelaar

Applicatie- en mediaontwikkelaar Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Applicatie- en mediaontwikkelaar Studierichting ICT Locatie Roermond - Bredeweg Venray - Henri Dunantstraat Niveau 4 Leerweg

Nadere informatie

Assistent-manager internationale handel

Assistent-manager internationale handel Gilde Opleidingen Telefoon: (088) 468 2000 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Assistent-manager internationale handel Studierichting Retail & sales management Locatie Roermond - Bredeweg Venlo - Hagerhofweg

Nadere informatie

Intercedent. Iets voor jou? Wat moet je kunnen? Roermond - Bredeweg Venlo - Hagerhofweg Venray - Henri Dunantstraat Niveau 4. na de zomervakantie

Intercedent. Iets voor jou? Wat moet je kunnen? Roermond - Bredeweg Venlo - Hagerhofweg Venray - Henri Dunantstraat Niveau 4. na de zomervakantie Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Intercedent Studierichting Retail & sales management Locatie Roermond - Bredeweg Venlo - Hagerhofweg Venray - Henri Dunantstraat

Nadere informatie

Hoogeveen 2012-2013. Brood en Banket. www.alfa-college.nl

Hoogeveen 2012-2013. Brood en Banket. www.alfa-college.nl Hoogeveen 26 2012-2013 Brood en Banket www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland. Deze

Nadere informatie

Je voelt je snel thuis op het Sondervick

Je voelt je snel thuis op het Sondervick Je voelt je snel thuis op het Sondervick ik op het Sondervick jij op het Sondervick wij op het Sondervick Voor de toekomstige brugklasser Het Sondervick College Welkom bij het Sondervick College! Misschien

Nadere informatie

Medewerker human resource management

Medewerker human resource management Gilde Opleidingen Telefoon: (088) 468 2000 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Medewerker human resource management Studierichting Juridisch Locatie Venlo - Hagerhofweg Venray - Henri Dunantstraat Weert -

Nadere informatie

Verkoopspecialist. Iets voor jou? Wat moet je kunnen? Roermond - Bredeweg Venlo - Hagerhofweg Venray - Henri Dunantstraat Weert - Drakesteyn Niveau 3

Verkoopspecialist. Iets voor jou? Wat moet je kunnen? Roermond - Bredeweg Venlo - Hagerhofweg Venray - Henri Dunantstraat Weert - Drakesteyn Niveau 3 Gilde Opleidingen Telefoon: (088) 468 2000 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Verkoopspecialist Studierichting Retail & sales management Locatie Roermond - Bredeweg Venlo - Hagerhofweg Venray - Henri Dunantstraat

Nadere informatie

Eerste Autotechnicus. Iets voor jou? Wat moet je kunnen? Let extra op. Venlo - Hagerhofweg Niveau 3. 2 à 3 jaar na de zomervakantie.

Eerste Autotechnicus. Iets voor jou? Wat moet je kunnen? Let extra op. Venlo - Hagerhofweg Niveau 3. 2 à 3 jaar na de zomervakantie. Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Eerste Autotechnicus Studierichting Motorvoertuigentechniek Locatie Venlo - Hagerhofweg Niveau 3 Leerweg bol Sector Techniek

Nadere informatie

DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA

DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA 2 ONZE MBO-COLLEGES DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA Je kunt bij ROC Ter AA een beroepsopleiding volgen bij zeven mbo-colleges. De opleidingen van een mbo-college horen allemaal bij een bepaald vakgebied.

Nadere informatie

Pedagogisch Werk 3 Kinderopvang

Pedagogisch Werk 3 Kinderopvang Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Pedagogisch Werk 3 Kinderopvang Studierichting Welzijn Locatie Roermond - Kerkeveldlaan Venlo - Groenveldsingel Venray - Henri

Nadere informatie

MELANCHTHON MATHENESSE

MELANCHTHON MATHENESSE MELANCHTHON MATHENESSE christelijke school voor vmbo hristelijke school voor MATHENESSE, DAT BEN JIJ! Op Melanchthon Mathenesse: Vind je alle leerwegen en alle sectoren. Werk je op je eigen manier. Ga

Nadere informatie

Eerste monteur woning (Installatietechniek)

Eerste monteur woning (Installatietechniek) Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Eerste monteur woning (Installatietechniek) Studierichting Installatietechniek (CIVIL) Locatie Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat

Nadere informatie

Allround vakman grond-, water- en wegenbouw

Allround vakman grond-, water- en wegenbouw Gilde Opleidingen Telefoon: (088) 468 2000 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Allround vakman grond-, water- en wegenbouw Studierichting Infratechniek Locatie Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat Niveau

Nadere informatie

Tandartsassistent. Iets voor jou? Wat moet je kunnen? Let extra op. Venlo - Groenveldsingel Niveau 4. na de zomervakantie.

Tandartsassistent. Iets voor jou? Wat moet je kunnen? Let extra op. Venlo - Groenveldsingel Niveau 4. na de zomervakantie. Gilde Opleidingen Telefoon: (088) 468 2000 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Tandartsassistent Studierichting Medisch assisterenden Locatie Venlo - Groenveldsingel Niveau 4 Leerweg bol Sector Zorg & Welzijn

Nadere informatie

Medewerker Maatschappelijke Zorg

Medewerker Maatschappelijke Zorg Welzijn niveau 3 Medewerker Maatschappelijke Zorg LEERWEG DUUR PLAATS BOL 3 jaar* Harderwijk, Lelystad, Raalte en Zwolle** * Mogelijkheid tot versneld afronden ** Harderwijk: Westeinde 33 / Lelystad: Het

Nadere informatie

Eerste Autotechnicus. Iets voor jou? Wat moet je kunnen? Let extra op. Nuth - Thermiekstraat Venlo - Hagerhofweg Niveau 3

Eerste Autotechnicus. Iets voor jou? Wat moet je kunnen? Let extra op. Nuth - Thermiekstraat Venlo - Hagerhofweg Niveau 3 Gilde Opleidingen Telefoon: (088) 468 2000 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Eerste Autotechnicus Studierichting Motorvoertuigentechniek Locatie Nuth - Thermiekstraat Venlo - Hagerhofweg Niveau 3 Leerweg

Nadere informatie

Ruimtelijk vormgever TOELATING

Ruimtelijk vormgever TOELATING Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25212 4 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Thorbeckestraat, Arnhem lbo-, vbo- of mavo-diploma vmbo KL, GL of TL basisberoepsopleiding (mbo)

Nadere informatie

IK GA VOOR MHBO AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR MHBO AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR MHBO AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL KEUZE UIT 5 MHBO-OPLEIDINGEN MHBO-opleidingen zijn opleidingstrajecten op maat. Hierbij doorloop je sneller een opleiding en kun je je diploma dus extra snel

Nadere informatie

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM!

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! De andere route naar het hbo! WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! Binnenkort ga jij naar het voortgezet onderwijs. Een grote stap! Kun je goed leren, maar ben je ook praktisch ingesteld? Dan past het Groene Lyceum

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL MET JOU LOOPT ALLES OP ROLLETJES Werken in een bedrijf is elke dag anders. Ben je liever eigen baas? Leer dan alles over zelfstandig ondernemer

Nadere informatie

Horst - Gebr. Van Doornelaan Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat Niveau 3

Horst - Gebr. Van Doornelaan Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat Niveau 3 Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Allround Metselaar Studierichting Bouwkunde Locatie Horst - Gebr. Van Doornelaan Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat Niveau

Nadere informatie

inlevingsvermogen Je in anderen kunnen verplaatsen en goed reageren op gevoelens van anderen. met verschillende mensen kunnen omgaan

inlevingsvermogen Je in anderen kunnen verplaatsen en goed reageren op gevoelens van anderen. met verschillende mensen kunnen omgaan Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Verzorgende-IG Studierichting Zorg Locatie Geleen - Dr. H. van der Hoffplein Roermond - Kerkeveldlaan Venlo - Groenveldsingel

Nadere informatie

Hoogeveen 07 2014-2015. Brood en Banket. www.alfa-college.nl

Hoogeveen 07 2014-2015. Brood en Banket. www.alfa-college.nl Hoogeveen 07 2014-2015 Brood en Banket www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland. Deze

Nadere informatie

Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw

Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw Studierichting Hotelschool Venlo Locatie Venlo - Laaghuissingel Niveau 3 Leerweg bol Sector

Nadere informatie

Opleidingen. Graafschap College. Secretarieel management SECRETARIEEL MANAGEMENT ED 2-14

Opleidingen. Graafschap College. Secretarieel management SECRETARIEEL MANAGEMENT ED 2-14 SECRETARIEEL MANAGEMENT Opleidingen ED 2-14 Secretarieel management Graafschap College 2015-2016 Organisatorische duizendpoten gezocht! Hou je van plannen, regelen en organiseren? Geeft het je voldoening

Nadere informatie

Junior assistent accountant

Junior assistent accountant Gilde Opleidingen Telefoon: (088) 468 2000 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Junior assistent accountant Studierichting Financieel administratief Locatie Venlo - Hagerhofweg Venray - Henri Dunantstraat

Nadere informatie

Logistiek teamleider. Iets voor jou? Wat moet je kunnen? Venlo - Laaghuissingel Niveau 3. na de zomervakantie. Gilde Opleidingen

Logistiek teamleider. Iets voor jou? Wat moet je kunnen? Venlo - Laaghuissingel Niveau 3. na de zomervakantie. Gilde Opleidingen Gilde Opleidingen Telefoon: (088) 468 2000 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Logistiek teamleider Studierichting Transport en logistiek (CLV) Locatie Venlo - Laaghuissingel Niveau 3 Leerweg bol Sector Techniek

Nadere informatie