PRINCE2 is a registered trade mark of the Cabinet Office. ITIL is a registered trade mark of the Cabinet Office. MSP

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PRINCE2 is a registered trade mark of the Cabinet Office. ITIL is a registered trade mark of the Cabinet Office. MSP"

Transcriptie

1 SCRUM is terug van weggeweest! Bedrijven willen sneller resultaat zien van hun softwareprojecten. SCRUM helpt daarbij. Met slimme projectmethoden, met SCRUM processen en met SCRUM projectrollen. Met SCRUM heeft u als sofware-engineer, requirement engineer of functioneel beheerder een krachtig middel in handen om sneller tot resultaten te komen. SCRUM is een methode voor een agile iteratieve ontwikkeling van applicaties en software. Requirements, functionaliteit wordt incrementeel gedefinieerd. SCRUM kent projectfasen en projectrollen die slim op elkaar inspelen. Resultaat Na de training weet u wat de mogelijkheden en toepassingen van SCRUM zijn. U weet hoe de processen verlopen en kent de verschillende teamrollen U kunt valkuilen vermijden en weet om te gaan met weerstand U kent de verschillen en de overeenkomsten met andere methoden voor softwareontwikkeling U ontvangt na afloop het ISES certificaat "Scrum Master" Voor wie Projectmanagers Informatiemanagers Businessanalisten Functioneel beheerders Functioneel ontwerpers Software engineers Voorkennis Affiniteit met business analyse en projectmanagement is gewenst. Inhoud Wat is SCRUM, waarom is het ontwikkeld? Wat houdt de SCRUM methode in? Hoe werkt het SCRUM team, hoe werkt de samenwerking? Welke rollen zijn er te onderscheiden? Hoe loopt het SCRUM proces, welke fasen zijn er? Hoe SCRUM in te voeren, weerstanden? Relaties met andere methoden PRINCE2 is a registered trade mark of the Cabinet Office. ITIL is a registered trade mark of the Cabinet Office. MSP is a registered trade mark of the Cabinet Office M_o_R is a registered trade mark of the Cabinet Office. IT Infrastructure Library is a registered trade mark of the Cabinet Office.

2 Werkwijze Het programma van de training Scrum Master bestaat uit theorie, afgewisseld met praktijkopdrachten. Introductie: Agile, Agile Manifesto en verschil met traditionele ontwikkelmethodieken Inleiding SCRUM SCRUM Team: Scrum Master, Product Owner, Development team, andere belanghebbenden Verantwoordelijkheden. bevoegdheden, houding De requirements: Product Backlog en User stories Hoe prioriteren en managen? Het proces: Sprints Sprint plannings, Daily Scrum, Sprint Backlog, Sprint Review, Sprint Retrospective Backlog grooming Schatten en plannen: Burndown chart Planning poker Scrum invoeren in een organisatie; kritieke succesfactoren, tips en valkuilen Praktijkopdrachten Voor de praktijkopdrachten wordt o.a. gewerkt met Agile games. Omdat dan ervaren kan worden hoe het is om in een Scrumproject te werken. Valkuilen worden ontdekt en beleefd. Trainer De training Scrum Master wordt gegeven door een gecertificeerde Scrum Master trainer met ruime ervaring als Agile-trainer en - coach.

3 Het Nieuwe Leren begint bij MijnISES Het Nieuwe Werken betekent flexibel werken, wanneer en waar u maar wilt. Het Nieuwe Werken (HNW) Daarbij hoort een soortgelijke manier van leren. ISES werkt dan ook volgens de principes van Het Nieuwe Leren (HNL). Hierbij studeert u thuis en in de klas met onze nieuwste online leeromgeving MijnISES met digitaal studiemateriaal. Deze werkwijze biedt u belangrijke voordelen: Flexibiliteit: studeren wanneer het u uitkomt, waar u ook bent. U heeft altijd uw (e)boeken op uw Tablet, Netbook of Laptop Handig en praktisch: niet meer met een stapel zware boeken naar uw leslokaal. Op de lokatie is gratis draadloos internet beschikbaar. U neemt uw Ipad, netbook of notebook mee naar de les en bekijkt daarmee het studiemateriaal. U heeft informatie, boeken en literatuur voor de training beschikbaar in 1 portal. U kunt in de e-books makkelijk zoeken op trefwoorden, modellen etc. Proefexamens, polls en games kunnen online gedaan worden. Gericht op uw behoeften; De trainer kan extra studiemateriaal, artikelen, interessante weblinks en handouts online zetten en zo inspelen op uw leerbehoeften en vragen Up to Date: nieuwe ontwikkelingen en updates op studiemateriaal worden direct toegevoegd Direct aan de slag: binnen enkele dagen na uw inschrijving krijgt u toegang tot MijnISES. Daardoor kunt u uzelf goed voorbereiden op de eerste bijeenkomst. Snelle e-begeleiding, beantwoording van vragen en e-coaching: 24/7 online contactmogelijkheid met uw trainer en medecursisten; directe communicatie of via het forum- Sociaal Netwerken: leg nieuwe contacten met andere ISES-cursisten door het aanmaken van uw eigen profiel en koppelen van sociale netwerken zoals LinkedIn en Facebook Duurzaamheid: ISES wil aansluiten op de behoeften van het heden zonder de toekomst in gevaar te brengen. Door gebruik te maken van e-books en online leren beschermen we ons mondiale ecosysteem. Visuele studieplanning: afgeronde- en toekomstige activiteiten tijdens de studie overzichtelijk in beeld, zowel grafisch als in een duidelijke studie-agenda. Toepassing in uw werk: alle e-boeken, e-checklists en andere studiematerialen en uw nieuwe sociale netwerk blijven ook na de training online beschikbaar. Dat maakt het makkelijk om het geleerde in uw werk toe te passen. Aandachtspunt: om van de voordelen van MijnISES gebruik te kunnen maken is het noodzakelijk dat u een laptop, netbook of tablet met wifi meeneemt naar de training. Opbouw en duur De training bestaat uit 1 blok van 2 aaneengesloten dagen. Blok 1: dag 1 van tot uur dag 2 van tot uur Diploma De ISES Scrum Master training is gebaseerd op Ken Schwaber's update van de oorspronkelijke Certified Scrum Master (CSM) opleiding.na afloop van de training (en na flinke zelfstudie) kunt u examen doen voor het internationaal geaccrediteerde diploma Professional Scrum Master I (PSM I). Het PSM I diploma is in de markt het best gewaardeerde SCRUM diploma.

4 Kosten Training Uw investering in deze training bedraagt 1.255,00. Volgt u de training of opleiding privé of via een btw-vrijgestelde organisatie (bijvoorbeeld overheid, zorginstelling of bank)? Dan bieden wij u een voordelige mogelijkheid waarbij u over de training en datgene wat onlosmakelijk is verbonden aan de training geen btw betaalt. U kunt hiervoor kiezen op het online inschrijfformulier of het aangeven bij uw telefonische inschrijving. Trainingsmateriaal Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van trainingsmateriaal. Hiervoor betaalt u een bedrag van 72,39 (exclusief BTW). Het trainingsmateriaal bevat de volgende literatuur: Administratiekosten Cursusmateriaal Scrum voor dummies (e-book) Mocht u reeds in het bezit zijn van bovengenoemde literatuur of om een andere reden de literatuur niet via ons willen ontvangen, geef dit dan aan in het opmerkingenveld op het online inschrijfformulier of bij uw telefonische inschrijving. Arrangement Voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet betaalt u totaal 140,00 exclusief 21% BTW. Aanmelden Meldt u gemakkelijk aan via ises.nl of via telefoonnummer U kunt natuurlijk ook een vrijblijvende optie nemen. Aanvullende informatie ISES Erkend ISES is al sinds 1990 een toonaangevend opleidings- en adviesbureau. Onze kennis en ervaring zetten we om in kwaliteit en blijvende resultaten voor onze klanten. Dit leidt tot erkenningen van diverse brancheorganisaties en vakverenigingen. ISES heeft het VOI keurmerk (Vereniging van Opleidingsinstituten in ICT) en is Cedeo erkend. In het laatste Cedeo klanttevredenheidsonderzoek behaalden wij een waardering van 9,9 voor de in-company opleidingen en zelfs een 8,4 voor de open rooster trainingen.

5 Aanpak Bij een training van ISES draait alles om het versterken van uw soft én hard skills. Met de door ITSMF bekroonde Lerend- Veranderen-Aanpak helpen wij u competenties te ontwikkelen die u en uw organisatie succesvol maken. Persoonlijke feedback, succeservaringen en goede voorbeelden spelen daarbij een sleutelrol. U bent zelf verantwoordelijk voor uw handelen en leerresultaten, maar wij helpen en stimuleren u met al onze kennis, ervaring en inzet. Tijdens de training oefent u methoden en gedragsvormen die effectief zijn en bij u passen. Uw (werk)situatie vormt hierbij altijd het uitgangspunt. Omdat mensen op verschillende manieren leren, zetten we een combinatie van leervormen en leeractiviteiten in. Deze variëren, afhankelijk van de training en doelgroep. Voorbeelden van leervormen en activiteiten zijn: trainingsdagen op locatie, praktijkopdrachten, intervisie, assessments, rollenspelen, supervisie, in-company trajecten, e-learning, casuïstiek uit uw eigen werksituatie en soms spelsimulatie. Met spelsimulatie kunt u risicoloos experimenteren met verschillende werkwijzen. Het is daardoor een uiterst krachtige en effectieve trainingsmethode, waarmee u snel een blijvend resultaat boekt. Ervaringen blijven nu eenmaal beter hangen dan kennis. Daarom maken we van elke training bij ISES een unieke belevenis! Durf te excelleren! InCompany en maatwerk ISES verzorgt ook opleidingen en trainingen aan meerdere deelnemers uit dezelfde organisatie. We leveren maatwerk op het niveau van de deelnemer, de opdrachtgever en de organisatie. Hierbij vormen de doelstellingen van de klant het uitgangspunt. We houden altijd rekening met uw budget en zijn een echte sparringpartner. We blijven dan ook graag met u in gesprek. Alleen zo worden opleidingen en trainingen geheel afgestemd op uw specifieke wensen. En alleen zo levert een opleiding of training rendement op. Contact ISES B.V. Van Heemstraweg West PA ZALTBOMMEL Postbus CA ZALTBOMMEL T F E info@ises.nl W

6 Ingeplande uitvoeringen Eindhoven Zaltbommel Zwolle Delft Amsterdam Utrecht Eindhoven Zaltbommel Zwolle Rotterdam Utrecht Amsterdam Eindhoven Zaltbommel Zwolle Utrecht Amsterdam Delft Versie

Requirements analyse en management

Requirements analyse en management Het succes van een project wordt voor een groot deel bepaald aan het begin door de juiste requirements te formuleren. Deze training houdt zich met name bezig met het voortraject van systeemontwikkelingsprojecten

Nadere informatie

ITIL Foundation, incl. examen

ITIL Foundation, incl. examen , inclusief het officiële APMG examen! Resultaat U kent de essentie van ITIL (IT Infrastructure Library ) U heeft kennis van de service lifecycle en de bijbehorende processen en functies U heeft inzicht

Nadere informatie

Agile Project Management Foundation en

Agile Project Management Foundation en Bedrijven en organisaties in profit en non profit willen steeds sneller toegevoegde waarde zien van hun projecten. Flexibele (agile) ontwikkelmethoden richten zich op het snel opleveren van bruikbare deelproducten.

Nadere informatie

Toepassen en voorbereiden op het PRINCE2 Practitioner-examen

Toepassen en voorbereiden op het PRINCE2 Practitioner-examen U leert principes, thema's en processen van PRINCE2 in al zijn facetten te omschrijven en toe te passen. Aan de hand van een casus doorloopt u een complete projectlevenscyclus volgens de PRINCE2 methodiek.

Nadere informatie

IPMA C: Training projectmanagement

IPMA C: Training projectmanagement Wilt u uw ervaring als projectmanager met het internationaal erkende IPMA-C certificaat bekronen? En zoekt u een op maat gesneden, flexibel opleidingstraject dat uw slaagkans vergroot? Dan is IPMA C: Training

Nadere informatie

IPMA D:Training projectmanagement *Avond*

IPMA D:Training projectmanagement *Avond* Bent u startend projectmanager of bent u projectmedewerker? Wilt u uw kennis en ervaring verder verbreden en met een erkend IPMA-D certificaat bekronen? Dan is IPMA D cursus projectmanagement voor u de

Nadere informatie

PRINCE2 Foundation met examen

PRINCE2 Foundation met examen U leert alles over de basiselementen, principes, thema's en processen van de PRINCE2 methode. U leert effectief deelnemen in PRINCE2 projecten. Ook bereidt u zich voor op het examen PRINCE2 Foundation,

Nadere informatie

Business- en informatieanalyse (methoden en

Business- en informatieanalyse (methoden en De training 'Business- en informatieanalyse (methoden en ' geeft een compleet overzicht van het vakgebied informatieanalyse, de aanpak en de technieken. In de training wordt een combinatie van methoden

Nadere informatie

(0 reviews) JE BENT ADVISEUR ADVIESVAARDIGHEDEN VOOR YOUNG PROFESSIONALS

(0 reviews) JE BENT ADVISEUR ADVIESVAARDIGHEDEN VOOR YOUNG PROFESSIONALS (0 reviews) JE BENT ADVISEUR ADVIESVAARDIGHEDEN VOOR YOUNG PROFESSIONALS Meer invloed krijgen? Het kan. Je bent al even aan het werk en je wilt groeien in je rol als adviseur. In deze training oefen je

Nadere informatie

(0 reviews) OMGAAN MET STRESS PRAKTISCHE TIPS VOOR YOUNG PROFESSIONALS!

(0 reviews) OMGAAN MET STRESS PRAKTISCHE TIPS VOOR YOUNG PROFESSIONALS! (0 reviews) OMGAAN MET STRESS PRAKTISCHE TIPS VOOR YOUNG PROFESSIONALS! Het lijkt alsof iedereen iets van jou nodig heeft. Je opdracht- of werkgever zit je achter de broek over deadlines, je mailbox ontploft

Nadere informatie

Post-HBO Beïnvloeden op strategisch niveau

Post-HBO Beïnvloeden op strategisch niveau Hoe zorgt u er als manager voor dat uw plannen en ideeën door de organisatie als net zo waardevol worden ervaren als door uzelf? In deze cursus beïnvloeden leert u hoe u met geavanceerde technieken op

Nadere informatie

VITALITEITSMANAGEMENT

VITALITEITSMANAGEMENT (0 reviews) VITALITEITSMANAGEMENT DOOR INZICHT EN EEN VOORBEELDROL DE VITALITEIT OP PEIL Een organisatie is zo gezond als de mensen die er werken. Je wilt dat jouw medewerkers energiek en met plezier aan

Nadere informatie

Brochure AgilePM Foundation

Brochure AgilePM Foundation Brochure AgilePM Foundation Over Pink Elephant Bedrijfshistorie Pink Elephant is een Nederlandse IT onderneming die rond 1980 is ontstaan als bijverdienste van een drietal studenten aan de Technische Universiteit

Nadere informatie

Green Belt to Black Belt

Green Belt to Black Belt Het beste van twee werelden De opleiding Six Sigma Black Belt is onderdeel van het gezamenlijke trainingsaanbod van ProjectsOne en Schouten en Nelissen. Als er één organisatie bekend is met zowel theorie

Nadere informatie

Definitief 1.0 Handreiking voor toepassen van Agile Scrum binnen Overheidsdiensten april 2012

Definitief 1.0 Handreiking voor toepassen van Agile Scrum binnen Overheidsdiensten april 2012 1 Kennis Agile Scrum 1.1 Inleiding In dit eerste deel wordt de lezer meegenomen in de Agile Scrum methodiek. Binnen DR, onder meer met ondersteuning vanuit Quintor, worden steeds meer projecten op deze

Nadere informatie

Brochure. Training HR en timemanagement. In 1 dag slimmer met je tijd om leren gaan

Brochure. Training HR en timemanagement. In 1 dag slimmer met je tijd om leren gaan Brochure Training HR en timemanagement In 1 dag slimmer met je tijd om leren gaan Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Training HR en timemanagement 4 Algemene informatie over de training 6 Maatwerk 7 Contact

Nadere informatie

e - V a a r d i G t r a i n e n e n c o a c h e n o n l i n e t r a i n e n o p l e i d e n c o a c h e n o r G a n i S a t i e a d V i e S

e - V a a r d i G t r a i n e n e n c o a c h e n o n l i n e t r a i n e n o p l e i d e n c o a c h e n o r G a n i S a t i e a d V i e S E - v a a r d i g T r a i n e n e n C o a c h e n o n l i n e trainen opleiden coachen ORGANISATIEADVIES E-leren, e-coachen, online trainen, leren via social media, wiki s en e-modules Als trainen of coachen

Nadere informatie

Global Project Performance

Global Project Performance Return on investment in project management SCRUM MASTER TRAINING PRINCE2 and The Swirl logo are trade marks of AXELOS Limited. OVER SCRUM Scrum is een raamwerk voor het ontwikkelen en onderhouden van complexe

Nadere informatie

Scrum. Een introductie

Scrum. Een introductie Organisatie SYSQA B.V. Pagina 1 van 10 Scrum Een introductie Almere 1999 Proud of it Pagina 1 van 10 Organisatie SYSQA B.V. Pagina 2 van 10 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Scrum... 4 3 Scrum rollen...

Nadere informatie

Leiderschap in een organisatie met technische professionals

Leiderschap in een organisatie met technische professionals Quintor Leiderschap in een organisatie met technische professionals Johan Tillema CEO Quintor Professionele softwareontwikkeling ICT Architectuur Java,.NET en Mobile Informatieanalyse Opgericht in 2005

Nadere informatie

Brochure. Training beleidsplan, beleidsnotitie en een rapport schrijven in 1 dag

Brochure. Training beleidsplan, beleidsnotitie en een rapport schrijven in 1 dag Brochure Training beleidsplan, beleidsnotitie en een rapport schrijven in 1 dag Met meer zelfvertrouwen rapporteren HRM Academy Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Training beleidsplan, beleidsnotitie en

Nadere informatie

Training IPMA PMO. Nóg sterker worden binnen het vak van PMO. www.winpmoopleidingen.nl

Training IPMA PMO. Nóg sterker worden binnen het vak van PMO. www.winpmoopleidingen.nl Training IPMA PMO Nóg sterker worden binnen het vak van PMO Training van WIN PMO. De IPMA PMO opleiding Sinds 2015 is het mogelijk om een IPMA PMO certificaat te behalen bij IPMA Certificering NL (voormaling

Nadere informatie

Zest Application Professionals Training &Workshops

Zest Application Professionals Training &Workshops De requirements trainingen van Zest Application Professionals geven u de handvatten die nodig zijn om uw requirementsproces te verbeteren. U doet hands-on ervaring op en leert omgaan met lastige praktijksituaties.

Nadere informatie

Agile (Scrum) Werken Jeroen Hak

Agile (Scrum) Werken Jeroen Hak 1 21-5-2018 Agile (Scrum) Werken Jeroen Hak 17-05-2018 2 Agenda Opening Agile - oorsprong Agile Scrum Agile PM methodieken 3 Jeroen Hak Functie Project / Programma manager Agile Adviseur & Trainer bij

Nadere informatie

Brochure. Cursus ziekteverzuim en re-integratie in 1 dag. HR en de aanpak van ziekteverzuim

Brochure. Cursus ziekteverzuim en re-integratie in 1 dag. HR en de aanpak van ziekteverzuim Brochure Cursus ziekteverzuim en re-integratie in 1 dag HR en de aanpak van ziekteverzuim Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Cursus ziekteverzuim en re-integratie in 1 dag 4 Algemene informatie over de training

Nadere informatie

Brochure. Cursus HR en ondernemingsraad. Als HR-professional samenwerken met de medezeggenschap

Brochure. Cursus HR en ondernemingsraad. Als HR-professional samenwerken met de medezeggenschap Brochure Cursus HR en ondernemingsraad Als HR-professional samenwerken met de medezeggenschap Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Cursus HR en ondernemingsraad 4 Algemene informatie over de training 6 Maatwerk

Nadere informatie

Brochure. Cursus HR en arbeidsrecht. Kennis opdoen van het arbeidsrecht

Brochure. Cursus HR en arbeidsrecht. Kennis opdoen van het arbeidsrecht Brochure Cursus HR en arbeidsrecht Kennis opdoen van het arbeidsrecht Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Cursus HR en arbeidsrecht 4 Algemene informatie over de training 6 Maatwerk 7 Contact 7 Checklist

Nadere informatie

Brochure. Cursus HR en financiën. Inzicht in de balans, begroting en resultaatrekening

Brochure. Cursus HR en financiën. Inzicht in de balans, begroting en resultaatrekening Brochure Cursus HR en financiën Inzicht in de balans, begroting en resultaatrekening Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Cursus HR en financiën 4 Algemene informatie over de training 6 Maatwerk 7 Contact

Nadere informatie

Global Project Performance

Global Project Performance Return on investment in project management SCRUM INCOMPANY TRAINING PRINCE2 and The Swirl logo are trade marks of AXELOS Limited. OVER SCRUM Scrum is een raamwerk voor het ontwikkelen en onderhouden van

Nadere informatie

Brochure Project Management Professional

Brochure Project Management Professional Brochure Project Management Professional Over Pink Elephant Bedrijfshistorie Pink Elephant is een Nederlandse IT onderneming die rond 1980 is ontstaan als bijverdienste van een drietal studenten aan de

Nadere informatie

Training en workshops

Training en workshops Mirabeau Academy SCRUM ESSENTIALS Training en workshops MIRABEAU ACADEMY AHEAD IN A DIGITAL WORLD Digitaal denken zit in onze code. We weten exact wat er online speelt. Sinds 2001 ontwikkelen we platformen

Nadere informatie

Brochure. Cursus medewerker personeelszaken in 1 dag. Basiskennis opdoen voor de HR-praktijk

Brochure. Cursus medewerker personeelszaken in 1 dag. Basiskennis opdoen voor de HR-praktijk Brochure Cursus medewerker personeelszaken in 1 dag Basiskennis opdoen voor de HR-praktijk Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Cursus medewerker personeelszaken in 1 dag 4 Algemene informatie over de training

Nadere informatie

Brochure. Training beleidsplan, beleidsnotitie en een rapport schrijven in 2 dagen. Beter leren schriftelijk rapporteren en schrijven

Brochure. Training beleidsplan, beleidsnotitie en een rapport schrijven in 2 dagen. Beter leren schriftelijk rapporteren en schrijven Brochure Training beleidsplan, beleidsnotitie en een rapport schrijven in 2 dagen Beter leren schriftelijk rapporteren en schrijven Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Training beleidsplan, beleidsnotitie

Nadere informatie

Brochure. Basistraining medewerker personeelszaken in 2 dagen. HR en personeelszaken in de praktijk

Brochure. Basistraining medewerker personeelszaken in 2 dagen. HR en personeelszaken in de praktijk Brochure Basistraining medewerker personeelszaken in 2 dagen HR en personeelszaken in de praktijk Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Basistraining medewerker personeelszaken in 2 dagen 4 Algemene informatie

Nadere informatie

GRENZEN STELLEN BIJ PESTEN E-TRAINING

GRENZEN STELLEN BIJ PESTEN E-TRAINING GRENZEN STELLEN BIJ PESTEN E-TRAINING TRAINING COACHING ORGANISATIEONTWIKKELING GRENZEN STELLEN BIJ PESTEN E- TRAINING Zelf direct of indirect slachtoffer van pesterijen en ander grensoverschrijdend gedrag?

Nadere informatie

PRODUCT OWNER.

PRODUCT OWNER. PRODUCT OWNER www.gladwell.nl bel ons 020-240 2244 PRODUCT OWNER Het wordt steeds gangbaarder: werken met de Scrum methode. Zeker in de IT maar ook bedrijven in andere sectoren omarmen deze praktische

Nadere informatie

Opleidingsaanbod: testopleidingen.com

Opleidingsaanbod: testopleidingen.com (Business, (IT) Projectmanagement, Quality Management, etc.) TMap NEXT Test Engineer(NL/ENG) Examentraining TMap NEXT Test Engineer E-learning TMap NEXT Test Engineer Certificering TMap NEXT Test Engineer

Nadere informatie

Brochure. Cursus ondernemingsraad en achterbancommunicatie

Brochure. Cursus ondernemingsraad en achterbancommunicatie Brochure Cursus ondernemingsraad en achterbancommunicatie OR en contact met de achterban OR Academy Inhoudsopgave Over OR Academy 3 Cursus ondernemingsraad en achterbancommunicatie 4 Algemene informatie

Nadere informatie

AERIUS II. Mark Wilmot Product Owner AERIUS. Ministerie van EL&I Programma Directie Natura 2000 Programma Stikstof (PAS)

AERIUS II. Mark Wilmot Product Owner AERIUS. Ministerie van EL&I Programma Directie Natura 2000 Programma Stikstof (PAS) AERIUS II Mark Wilmot Product Owner AERIUS Ministerie van EL&I Programma Directie Natura 2000 Programma Stikstof (PAS) m.j.wilmot@mineleni.nl Inhoud Toelichting AERIUS II Project Demo Agile / Scrum proces

Nadere informatie

Agile with a smile. Dion Kotteman

Agile with a smile. Dion Kotteman Agile with a smile Dion Kotteman Introductie Strategisch adviesbureau www.dionkotteman.com Lid RvC, opdrachten bij Deloitte, CGI, gemeente Amsterdam, associé bij PBLQ. Voormalig CIO Rijk. Auteur van: De

Nadere informatie

ITIL Foundation. 1399,- excl. BTW per deelnemer Duur: Kosten: 2 dagen Max Deelnemers: 10

ITIL Foundation. 1399,- excl. BTW per deelnemer Duur: Kosten: 2 dagen Max Deelnemers: 10 ITIL Foundation Kosten: 1399,- excl. BTW per deelnemer Duur: 2 dagen Max Deelnemers: 10 Een officieel certificaat ITIL v4 Foundation heeft een grote meerwaarde voor de moderne professionele ICT er. ITIL

Nadere informatie

SLA s voor niet-juristen

SLA s voor niet-juristen 2-daagse training SLA s voor niet-juristen Verhoog uw rendement door heldere afspraken Initiatief en organisatie In samenwerking met Wat leert u in deze training? Het beoordelen en verbeteren van SLA s;

Nadere informatie

MAATWERK OPLEIDINGEN 10 basisopleidingen 19 Modules Kies & Mix

MAATWERK OPLEIDINGEN 10 basisopleidingen 19 Modules Kies & Mix WIN TRAININGEN MAATWERK OPLEIDINGEN 10 basisopleidingen 19 Modules Kies & Mix 10 Basisopleidingen PMO, de start-up Prince II Foundation IPMA PMO P3O Foundation IPM voor de projectbeheerser Leading SAFe

Nadere informatie

Klassikale, verkorte of zelfstudie opleiding gericht op certificering

Klassikale, verkorte of zelfstudie opleiding gericht op certificering IPMA C training Ervaring is de optelsom van uw eerder gemaakte fouten! Klassikale, verkorte of zelfstudie opleiding gericht op certificering Doelgroep Projectmanagers die 3 tot 8 jaar ervaring hebben in

Nadere informatie

Agile buiten de IT. Bent u al onbewust bekwaam met agile? Bert Leibbrand bert.leibbrand@itri.nl +31 6 27 74 60 88

Agile buiten de IT. Bent u al onbewust bekwaam met agile? Bert Leibbrand bert.leibbrand@itri.nl +31 6 27 74 60 88 Agile buiten de IT Bent u al onbewust bekwaam met agile? Bert Leibbrand bert.leibbrand@itri.nl +31 6 27 74 60 88 Agenda Overzicht Agile: een hype? Agile termen Planningpoker: zelf ervaren Samenvatten Volgende

Nadere informatie

Introductie

Introductie Trainingen Agile Introductie De Agile trainingen van The Agile Coach Company zijn praktisch en helpen organisaties direct zelfstandig aan de slag te gaan. Van basisvaardigheden tot verdieping op specifieke

Nadere informatie

Brochure. Training effectief onderhandelen voor de OR. Meer resultaat uit de Overlegvergadering

Brochure. Training effectief onderhandelen voor de OR. Meer resultaat uit de Overlegvergadering Brochure Training effectief onderhandelen voor de OR Meer resultaat uit de Overlegvergadering Inhoudsopgave Over OR Academy 3 Training effectief onderhandelen voor de OR 4 Algemene informatie over de training

Nadere informatie

Brochure Agile / SCRUM Foundation

Brochure Agile / SCRUM Foundation Brochure Agile / SCRUM Foundation Over Pink Elephant Pink Elephant is een internationale kennisleider op het gebied van bedrijfsinnovatie en bedrijfsverandering. Met advies- en IT dienstverlening haalt

Nadere informatie

TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving -

TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving - TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving - Het vak van intern adviseur De meeste interne adviseurs hebben vaak twee beroepen: naast het vak

Nadere informatie

PLANET AGILE 17E BPUG SEMINAR

PLANET AGILE 17E BPUG SEMINAR PLANET AGILE 17E BPUG SEMINAR. Lean toegepast op PRINCE2 Projectmanagement is waste (maar noodzakelijk) Martin van Borselaer Mens-, organisatie- en procesverbeteraar Projectmanager/verandermanager & coach

Nadere informatie

IIBA NL Jaarcongres "Business Analyse in Scaled Agile"

IIBA NL Jaarcongres Business Analyse in Scaled Agile IIBA NL Jaarcongres "Business Analyse in Scaled Agile" Business Agility zonder Business Analyse, kan dat? Eddy Huisman De basis van Agile (Agile Manifest) Wij laten zien dat er betere manieren zijn om

Nadere informatie

Brochure PRINCE2 Overview

Brochure PRINCE2 Overview Brochure PRINCE2 Overview Over Pink Elephant Bedrijfshistorie Pink Elephant is een Nederlandse IT onderneming die rond 1980 is ontstaan als bijverdienste van een drietal studenten aan de Technische Universiteit

Nadere informatie

PRINCE2 Foundation. 1264,- excl. BTW per deelnemer Duur: Kosten: 3 dagen Max Deelnemers: 12

PRINCE2 Foundation. 1264,- excl. BTW per deelnemer Duur: Kosten: 3 dagen Max Deelnemers: 12 PRINCE2 Foundation Kosten: 1264,- excl. BTW per deelnemer Duur: 3 dagen Max Deelnemers: 12 Tijdens deze training krijgt u uitleg over de opzet van het PRINCE2 -model. We geven u inzicht in hoe verschillende

Nadere informatie

SCRUM FRESHAPPLE.NL #DIGITALATHLETES

SCRUM FRESHAPPLE.NL #DIGITALATHLETES FRESHAPPLE.NL #DIGITALATHLETES HOME OF THE DIGITAL ATHLETES IT ALL STARTS WITH AN IDEA! EN DAAR ZITTEN WE VOL MEE We zijn ervan overtuigd dat iedereen een digitale fantasie heeft, wij helpen je graag dit

Nadere informatie

Agile/Scrum Foundation

Agile/Scrum Foundation Agile/Scrum Foundation Wil je continu grip houden op (langlopende) projecten? Leer de theorie van Agile en hoe Scrum een oplossing biedt om projecten binnen tijd en budget te realiseren Leer welke verantwoordelijkheden

Nadere informatie

LSSN seminar Amsterdam 01-11-2012 Edwin Kippers Master Black Belt. Project Management

LSSN seminar Amsterdam 01-11-2012 Edwin Kippers Master Black Belt. Project Management Lean Six Sigma Scrum Niet alleen voor software projecten LSSN seminar Amsterdam 01-11-2012 Edwin Kippers Master Black Belt Project Management Project succes survey The Standish Group's report: "CHAOS Summary

Nadere informatie

Brochure ASL2 Foundation

Brochure ASL2 Foundation Brochure ASL2 Foundation Over Pink Elephant Pink Elephant is een internationale kennisleider op het gebied van bedrijfsinnovatie en bedrijfsverandering. Met advies- en IT dienstverlening haalt Pink Elephant

Nadere informatie

Brochure AgilePM Practitioner

Brochure AgilePM Practitioner Brochure AgilePM Practitioner Over Pink Elephant Bedrijfshistorie Pink Elephant is een Nederlandse IT onderneming die rond 1980 is ontstaan als bijverdienste van een drietal studenten aan de Technische

Nadere informatie

EXIN Agile Scrum Foundation

EXIN Agile Scrum Foundation Preparation Guide EXIN Agile Scrum Foundation Editie december 2014 Copyright 2014 EXIN All rights reserved. No part of this publication may be published, reproduced, copied or stored in a data processing

Nadere informatie

Agile in Projecten minimalisme of strak pak? Richard Weber PMP

Agile in Projecten minimalisme of strak pak? Richard Weber PMP Agile in Projecten minimalisme of strak pak? Richard Weber PMP De Spreker Richard Weber Directeur & oprichter Adviseur & coach Projectmanagement Profile Dynamics ICT & Bedrijfskundige achtergrond Trainer

Nadere informatie

Datavisualisatie De kracht van visueel communiceren

Datavisualisatie De kracht van visueel communiceren 2-daagse training Datavisualisatie De kracht van visueel communiceren Initiatief en organisatie In samenwerking met Wat leert u in deze training? De voor- en nadelen van de verschillende datavisualisatievormen;

Nadere informatie

WHITEPAPER IN 5 MINUTEN. 11. Scrum

WHITEPAPER IN 5 MINUTEN. 11. Scrum WHITEPAPER IN 5 MINUTEN A U G U S T U S 2 0 1 4 11. Scrum Deze whitepaper gaat over Scrum. Kort en bondig: Scrum is een software-ontwikkelmethode met vaste sprints van enkele weken waarin steeds een verbeterde

Nadere informatie

Inhoud in vogelvlucht

Inhoud in vogelvlucht Inhoud in vogelvlucht Voorwoord... 7 Over de auteur... 15 Dankwoord... 19 Inleiding... 21 Deel I: De rollen... 25 Hoofdstuk 1: Wat Scrum is en hoe het werkt... 27 Hoofdstuk 2: De Product Owner... 33 Hoofdstuk

Nadere informatie

BiZZdesign Academy. BiZZdesign www.bizzdesign.com. Training Programma 2015. Building Strong Organizations Together

BiZZdesign Academy. BiZZdesign www.bizzdesign.com. Training Programma 2015. Building Strong Organizations Together BiZZdesign Academy Training Programma 2015 BiZZdesign www.bizzdesign.com Building Strong Organizations Together Onze Inhouse TOGAF training was zeer levendig door goede oefeningen en een inspirerende trainer.

Nadere informatie

SCRUM: REPETEREN, MAAR OOK LEREN?

SCRUM: REPETEREN, MAAR OOK LEREN? AGILE EN SCRUM SCRUM: REPETEREN, MAAR OOK LEREN? Clem Schouten Jeroen Paul Nijmeijer Veel organisaties in Nederland zijn bezig met het werken volgens de Scrum-methode. Er zijn dus duizenden mensen dagelijks

Nadere informatie

Vakmanschap in Java Software Development

Vakmanschap in Java Software Development Vakmanschap in Java Software Development Software ontwikkeling wordt steeds complexer. Meer devices, nieuwe IT en architectuur concepten (Cloud computing), veiligheid van systemen, gebruikersvriendelijkheid

Nadere informatie

EXIN Agile Scrum Foundation

EXIN Agile Scrum Foundation Preparation Guide EXIN Agile Scrum Foundation Editie april 2014 Copyright 2014 EXIN All rights reserved. No part of this publication may be published, reproduced, copied or stored in a data processing

Nadere informatie

De Agile Analist. Henk Jan Huizer

De Agile Analist. Henk Jan Huizer De Agile Analist Henk Jan Huizer Software Ontwikkeling Dat is Software Ontwikkeling is Voor veel organisaties van steeds grote belang! Agile Software ontwikkeling Is een aanpak die past bij het type werk

Nadere informatie

Training Resultaatgericht Coachen

Training Resultaatgericht Coachen Training Resultaatgericht Coachen met aandacht voor zingeving Herken je dit? Je bent verantwoordelijk voor de gang van zaken op je werk. Je hebt alle verantwoordelijkheid, maar niet de bijbehorende bevoegdheden.

Nadere informatie

Training Projectmanagement

Training Projectmanagement Training Projectmanagement Projectmanagement, sturen op resultaat Binnen jullie organisatie werken jullie veel met projecten. Jij bent projectleider, of je maakt deel uit van een speciaal opgesteld projectteam.

Nadere informatie

Vakmanschap in Java Software Development

Vakmanschap in Java Software Development Vakmanschap in Java Software Development Software ontwikkeling wordt steeds complexer. Meer devices, nieuwe IT en architectuur concepten (Cloud computing), veiligheid van systemen, gebruikersvriendelijkheid

Nadere informatie

Vakmanschap in Java Software Development

Vakmanschap in Java Software Development Vakmanschap in Java Software Development Software ontwikkeling wordt steeds complexer. Meer devices, nieuwe IT en architectuur concepten (Cloud computing), veiligheid van systemen, gebruikersvriendelijkheid

Nadere informatie

Kostbaar is de wijsheid die door ervaring wordt verkregen! Klassikale, verkorte of zelfstudie opleiding gericht op certificering

Kostbaar is de wijsheid die door ervaring wordt verkregen! Klassikale, verkorte of zelfstudie opleiding gericht op certificering IPMA B training Kostbaar is de wijsheid die door ervaring wordt verkregen! Klassikale, verkorte of zelfstudie opleiding gericht op certificering Doelgroep Projectmanagers die in de afgelopen 8 jaar meer

Nadere informatie

Trainingsaanbod SourcePower Academy

Trainingsaanbod SourcePower Academy Trainingsaanbod SourcePower Academy AGILE & SCRUM EXPERIENCE NAAM HOOFDTRAINERS Gert van de Krol, Pim Luth en Henk Ledderhof Twee dagdelen EUR 375,00 Maximaal 12 Scrum is een framework voor het Agile managen

Nadere informatie

WORKSHOP 1W5. De Scrum-projectmethode voor betere groepsresultaten. Rienk van der Ploeg hogeschooldocent Informatica bij IICT-FNT

WORKSHOP 1W5. De Scrum-projectmethode voor betere groepsresultaten. Rienk van der Ploeg hogeschooldocent Informatica bij IICT-FNT WORKSHOP 1W5 De Scrum-projectmethode voor betere groepsresultaten Rienk van der Ploeg hogeschooldocent Informatica bij IICT-FNT 11.00-12.00 uur / Expedition Curriculum Vitae Team Lead Software Developers

Nadere informatie

de perfecte match. 10-2014

de perfecte match. 10-2014 de perfecte match. de perfecte match. Topwerkgevers en uitzonderlijk talent vinden elkaar bij Cullinan Academy. Wij brengen de perfecte match tussen die twee tot stand. Dat kunnen wij, omdat wij samenwerken

Nadere informatie

EXIN Agile Scrum Master

EXIN Agile Scrum Master Preparation Guide EXIN Agile Scrum Master Editie juli 2015 Copyright 2015 EXIN All rights reserved. No part of this publication may be published, reproduced, copied or stored in a data processing system

Nadere informatie

EXIN Agile Scrum Foundation. Preparation Guide

EXIN Agile Scrum Foundation. Preparation Guide EXIN Agile Scrum Foundation Preparation Guide Editie Juni 2016 Copyright 2016 EXIN All rights reserved. No part of this publication may be published, reproduced, copied or stored in a data processing system

Nadere informatie

Brochure BISL Foundation

Brochure BISL Foundation Brochure BISL Foundation Over Pink Elephant Bedrijfshistorie Pink Elephant is een Nederlandse IT onderneming die rond 1980 is ontstaan als bijverdienste van een drietal studenten aan de Technische Universiteit

Nadere informatie

Global Project Performance

Global Project Performance Return on investment in project management IPMA A RAPPORTBEGELEIDING TRAINING PRINCE2 and The Swirl logo are trade marks of AXELOS Limited. OVER IPMA IPMA-certificering dankt haar populariteit aan de focus

Nadere informatie

Brochure MSP Practitioner

Brochure MSP Practitioner Brochure MSP Practitioner Over Pink Elephant Pink Elephant is een internationale kennisleider op het gebied van bedrijfsinnovatie en bedrijfsverandering. Met advies- en IT dienstverlening haalt Pink Elephant

Nadere informatie

Riskpoker - Confirmation - Planningpoker. Opfrissing TMap NEXT in scrum en toelichting op de opdracht Leo van der Aalst - Jos Punter - Hans Lantink

Riskpoker - Confirmation - Planningpoker. Opfrissing TMap NEXT in scrum en toelichting op de opdracht Leo van der Aalst - Jos Punter - Hans Lantink Riskpoker - Confirmation - Planningpoker 10-7-2013 Opfrissing TMap NEXT in scrum en toelichting op de opdracht Leo van der Aalst - Jos Punter - Hans Lantink 1 Presentatie (sprint) backlog items 1 2 3 4

Nadere informatie

Welkom. bij scrum. Zin in Onderwijs

Welkom. bij scrum. Zin in Onderwijs Welkom bij scrum Zin in Onderwijs www.zininonderwijs.nl els@zininonderwijs.nl anna@zininonderwijs.nl Wat gaan we vandaag doen? o Wat is scrum? o Praktisch aan de slag o Oefenen o Scrumbord maken o Taken

Nadere informatie

Introductie

Introductie Trainingen Agile Introductie De Agile trainingen van The Agile Coach Company zijn praktisch en helpen organisaties direct zelfstandig aan de slag te gaan. Van basisvaardigheden tot verdieping op specifieke

Nadere informatie

Doel Vaststellen wat het doel is van aankomende sprint en een plan maken om dat doel te bereiken.

Doel Vaststellen wat het doel is van aankomende sprint en een plan maken om dat doel te bereiken. Scrum Checklist 1 Sprint Planning Vaststellen wat het doel is van aankomende sprint en een plan maken om dat doel te bereiken. Eerste dag van de sprint Product Owner, Scrum Master, Ontwikkelteam (verplicht)

Nadere informatie

Agile Testen in de praktijk

Agile Testen in de praktijk 1 Agenda 2 Agile Testen in de praktijk Summerschool 13 Juli 2011 Introductie Agile de context van agile Testen2.0 de tester in een agile project Waarden en principes DoD, PRA en MTP Testen3.0 in een agile

Nadere informatie

Microsoft Project 2013 Basis

Microsoft Project 2013 Basis Microsoft Project 2013 Basis Kosten: 795,- excl. BTW per deelnemer Duur: 2 dagen Max Deelnemers: 10 Projecten opzetten en planningen beheren In deze praktijkgerichte tweedaagse cursus Microsoft Project

Nadere informatie

AGILE INSPIRATION BOOST. Agile. Sneller, slimmer, beter? Inspiratie voor Agile / Scrum teams

AGILE INSPIRATION BOOST. Agile. Sneller, slimmer, beter? Inspiratie voor Agile / Scrum teams AGILE INSPIRATION BOOST Agile. Sneller, slimmer, beter? Inspiratie voor Agile / Scrum teams Agile. Sneller, slimmer, beter Inspiratie voor Agile / Scrum teams Aanleiding Teams die Agile werken en daarbij

Nadere informatie

De leukste opleidingen

De leukste opleidingen Basis cursus Windows en papierloos vergaderen incl. Surface 3-64 of Pro 4 wifi tablet Steeds meer consumenten en beroepsprofessionals maken tijdens hun dagelijkse werkzaamheden gebruik van een tablet.

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Quiris

Nadere informatie

Inhoud. 1. Agile werken. 2. Het belang van Agile werken. 3. Basisprincipes van Agile werken. 4. De meest gebruikte Agile methode: Scrum

Inhoud. 1. Agile werken. 2. Het belang van Agile werken. 3. Basisprincipes van Agile werken. 4. De meest gebruikte Agile methode: Scrum Inhoud 1. Agile werken 2. Het belang van Agile werken 3. Basisprincipes van Agile werken 4. De meest gebruikte Agile methode: Scrum 5. Drie rollen binnen een Scrum squad De wereld waarin je leeft verandert

Nadere informatie

Brochure ASL2 Foundation

Brochure ASL2 Foundation Brochure ASL2 Foundation Over Pink Elephant Bedrijfshistorie Pink Elephant is een Nederlandse IT onderneming die rond 1980 is ontstaan als bijverdienste van een drietal studenten aan de Technische Universiteit

Nadere informatie

Training Persoonlijke effectiviteit

Training Persoonlijke effectiviteit Training Persoonlijke effectiviteit Persoonlijke effectiviteit: vergroot je invloed door slim te werken Niet harder, maar slimmer werken: zo vergroot je je persoonlijke effectiviteit. Door op een slimme

Nadere informatie

MOC Analyzing Data with Power BI

MOC Analyzing Data with Power BI MOC 20778 Analyzing Data with Power BI Kosten: 1395,- excl. BTW per deelnemer Duur: 3 dagen Max Deelnemers: 8 Analyzing Data with Power BI (MOC 20778) Ben je business intelligence prof? En wil je weten

Nadere informatie

SLA s voor niet-juristen

SLA s voor niet-juristen 2-daagse training SLA s voor niet-juristen Verhoog uw rendement door heldere afspraken Initiatief en organisatie In samenwerking met sla.heliview.nl Wat leert u in deze training? Het beoordelen en verbeteren

Nadere informatie

Brochure. Basiscursus (W)OR in 1 dag. Goed van start in de OR

Brochure. Basiscursus (W)OR in 1 dag. Goed van start in de OR Brochure Basiscursus (W)OR in 1 dag Goed van start in de OR Inhoudsopgave Over OR Academy 3 Basiscursus (W)OR 4 Algemene informatie over de training 6 Maatwerk 7 Contact 7 Checklist een training kiezen

Nadere informatie

Training & Support: "Hoe beter je het na de training oppakt, hoe hoger het rendement van de training!"

Training & Support: Hoe beter je het na de training oppakt, hoe hoger het rendement van de training! COMPUTER-COLLEGE.NL Telefoon 0182 633 123 Internet www.computer-college.nl Training & Support: "Hoe beter je het na de training oppakt, hoe hoger het rendement van de training!" Een nieuwe aanpak voor

Nadere informatie

Najaarsspecial Oktober 2013

Najaarsspecial Oktober 2013 Najaarsspecial Oktober 2013 Pagina 12 TESTEN IS GEEN KUNSTJE ; ADAPTIVITEIT MAAKT VAN TESTEN IN JOUW CONTEXT EEN KUNDE! Door Leo van der Aalst en Rik Marselis leo.vander.aalst@sogeti.nl rik.marselis@sogeti.nl

Nadere informatie