R E F L E C T I E V A N KORTHAGEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "R E F L E C T I E V A N KORTHAGEN"

Transcriptie

1 1/5 Reflectievragen van Korthagen Fase 1: Handelen / ervaring opdoen Wat wilde ik bereiken? Ik wilde een leerling gaan begeleiden bij haar huisartsenstage, van het begin tot het eind van de stage en als afronding een stage eindgesprek houden. Ik wilde bereiken dat de leerling zich goed begeleid heeft gevoeld, dat zij bij vragen of problemen bij mij terecht kan. Ik hoopte dat de begeleider van het stage adres mijn begeleiding en het contact naar het stage adres als positief zou ervaren. Ik zou tijdens het eind gesprek met de leerling graag willen weten en horen hoe de ll de stage ervaren heeft, wat ze geleerd heeft tijdens stage, wat ze nog nodig heeft om een goede DA te worden en waar haar valkuilen liggen. Fase 2: Terugblikken Ik Wat deed ik? Ik heb contact gelegd met de leerling toen ik wist dat ik de stage docent zou zijn. De leerling zie ik erg weinig op school en in de les. Het contact moet dus vooral over de mail, telefonisch en op/via het stageadres plaatsvinden. Ik heb een tijdspad afgezet om haar opdrachten te willen ontvangen. Ik heb haar meegegeven dat ze bij vragen, problemen of het willen krijgen van f.b. bij me terecht kan en aan de bel moet trekken. De ll heeft zich goed aan het termijn van opdrachten maken en inleveren gehouden. Zij heeft haar oriën-tatieverslag ingeleverd en ik heb haar hierop f.b. gegeven. Ik heb van haar een plan van aanpak gekregen en daarop, in samen-spraak met de stagebegeleider op het stageadres, mijn commentaar en verbeter-punten aangegeven. De verbeterpunten heeft de ll verwerkt en heb ik weer retour ontvangen en positief beoordeeld. Halverwege de stage hebben we een tussenevaluatiegesprek van een uur op het stage adres gehouden. Vragen van de begeleider hebben we helder gekregen en beantwoordt. De leerlingen Wat dacht de leerling, denk je? Dat ik het serieus aanpakte en alles volgens afspraak wilde regelen en ontvangen. Hoe voelde ze zich, denk je? Ze voelde zich serieus genomen denk ik. Ik denk dat ze voelde dat ze bij mij terecht kan. Ze voelde ook dat er wat van haar verwacht werd, zowel op stage zelf als rondom de opdrachten / verslagen en reflecties. de docent is niet met alles tevreden. Wat deed de leerling? Zij reageerde enthousiast op mijn s en vragen hierin. Ik kreeg de verslagen op tijd en als dat een keer niet het geval was dan sprak ik de ll erop aan. Het kwam dan binnen zeer afzienbare tijd. Bij vragen trok ze zelf aan de bel en meestal kon ik deze vragen beantwoorden of haar goed op weg helpen. De ll deed het in het begin goed op stage, maar er waren wat aandachtspuntjes. Door deze aandachtspuntjes meerdere keren te benoemen ging ze daar erg goed mee aan de slag.

2 2/5 De stand van zaken rond de ontwikkeling van de ll t.a.v. de verschillende kerntaken werd besproken. Ook andere belangrijke aspecten aan de houding van (toekomstig) een doktersassistente werden besproken. Het tussenevaluatiegesprek op de praktijk was erg leuk en zinvol. Ik zag dat de leerling het spannend vond, maar ook leuk, omdat het een fijn gesprek was. De ll heeft n.a.v. dit gesprek een tussen evaluatieverslag geschreven. Dit is door de stagebegeleider en mijzelf beoordeeld. Het plan van aanpak is voor de 2e helft van de stage aangepast en aangescherpt. Aan het eind van de stage heb ik de praktijk gebeld en gevraagd naar de vorderingen van e ll. De begeleider was erg enthousiast en de ll kon de stage met een positieve beoordeling afronden. De ll heeft een eindevaluatie geschreven en ik heb daar mijn f.b. op gegeven. Het stage-eindgesprek heeft tussen de ll en mij op school plaatsgevonden. De ll heeft 2 voldoende stage afgelegd en dat is bij haar opleiding voldoende. Zij hoeft geen stage meer telopen Ik heb op het stage adres gevraagd om een dag mee te mogen lopen. Ik ben zelf jarenlang DA geweest, maar zoals in elk beroep zijn er veranderingen. Ik heb dit gedaan om een goed beeld te krijgen van hoe het er nu in een (deze) huisartsenpraktijk aan toe gaat en wat er van een DA verwacht wordt. Dit meelopen was zeer waardevol voor me om zo de stagiaire beter te kun-nen begeleiden en beoordelen en be-ter op de vragen en opmerkingen van de begeleider te kunnen anticiperen.

3 3/5 Wat dacht ik? Het begeleiden van stagiaires vind ik erg leuk. Het is intensief, maar zeer dankbaar als je merkt dat het goed gaat en de ll erg enthousiast is over het werk. Ik ben me bewust van het belang van persoonlijk begeleiden. Goed voeling houden met de ll en het stage adres: Wat leeft er werkelijk. Wel werd er met een nieuw stage boek gewerkt en zowel de ll als de praktijk hadden daar nog al wat vragen over. Als we het maar op tijd helder kunnen krijgen, dacht ik. Ik dacht dat de begeleiding en het contact met het adres wel goed zat en positief beoordeeld zou worden. Ik hoop dat het stage-eindgesprek goed gaat. Ik had een collega docent gevaagd om bij get gesprek te zijn. Deze collega heeft veel ervaring met het houden van stageeindgesprek-ken. Ik heb haar gevraag mij f.b. op mijn handelen en gesprekstechniek te geven. Tevens heb ik gevraagd of zij de tijd die voor het gesprek stond zou willen bewaken. Wat voelde ik? Het zit goed met het begeleiden. De uitleg van het stageboek en de opdrachten gingen goed, ik kon ze goed op weg helpen. Het stage-adres en de ll gingen er goed mee aan de slag Ik voelde dat ik het goed had uitge-legd en dat zij best tevreden waren. Ik voelde dat het eindgesprek goed ging, maar dat het ook hard werken voor mij was.

4 4/5 Fase 3: Formuleren van essentiële aspecten Hoe hangen de antwoorden op de vorige vragen met elkaar samen? (Zie je samenhang tussen jouw (re)actie en de reactie van de leerlingen?) De ll heeft de stagebegeleiding als positief ervaren. Dit bevestigt mij in mijn eigen gevoel en gedachten. De ll vertelt dat zij er in het begin moeite mee had dat ik al aan het begin van haar stage een verslag van haar wilde zien. De ll vond dat erg snel. Ze geeft aan dat ze dat later toch wel fijn gevonden heeft omdat ze op deze manier bij bleef met zaken. De stage begeleider heeft mij laten weten dat zij goed uit de voeten kon met mijn open en positieve houding. Hierdoor was de drempel voor haar laag om met mij te overleggen. Ook de vragen die er waren zijn naar tevredenheid beantwoord. Ze heeft ook laten weten dat ze het erg positief vond dat ik een dagje heb meegelopen in de huisartsenpraktijk. Ze zegt dat wij van elkaar hebben geleerd. Grappig dat zij dus ook van mij heeft geleerd. Mijn collega die bij het stage eindgesprek is geweest geeft mij op een aantal punten positieve f.b.: Ik ben empatisch en bereid me grondig voor. Ik heb het gesprek binnen de tijd gevoerd. Ik vond het leuk en fijn te lezen dat mijn manier van vragen stellen en mijn houding open is en uitnodigend. Dat werkt prikkelend. De f.b. waar ik ook veel aan heb en wat een echt leerpunt is voor mij:ik wil alles onder controle houden. Gevolg is dat ik keihard werk en de ll min of meer achter over kan hangen en kan absorberen. Wat betekent dat nu voor mij? Ik merk dat ik inderdaad aan de ll trek om zaken te vragen. Dit kost veel tijd en de ll neemt op deze manier niet de eigen verantwoordelijkheid. Ik ga proberen of ll het zonder dat ik erachter aan ga, mij datgene doen toekomen wat er van hen verwacht wordt. Ik ben er aan de ene kant wel wat huiverig voor omdat als ll het niet doet de stage wel doorgaat en er erg lastig een inhaalslag gemaakt kan worden. Dat ik goed contact heb gehouden met het adres. De vragen goed heb beantwoord en de leerdoelen van de ll goed concreet heb weten te maken. Het meelopen was dus zinvol. Mijn intentie is om dit ook een keer te doen op een poli in een ziekenhuis. Hier gaat het er natuurlijk weer heel anders aan toe. Fijn dat ik positieve f.b. krijg. Ik krijg terug wat ik eigenlijk hoopte te doen, maar was er niet zeker van dat dit ook zo wordt ervaren. Mijn valkuil en leerpunt is dat ik t.o.v. de ll erg hard werk en alles onder controle wil houden. Ik herken dat! Mijn aandacht zal er naar uit gaan om ervoor te zorgen dat ik de ll stimuleer om aan het werk te gaan tijdens het gesprek. Dit kan b.v. door aan de hand van de competentiemeter de student te laten vertellen over de stage en de leerpunten.

5 5/5 Wat is dus het probleem (of de positieve ontdekking)? Positieve ontdekking is dat de leerlingen op het evaluatieformulier hebben laten weten dat zij het 2 leuke lessen hebben gevonden. Ze vonden het over het algemeen een leuke en goede manier om zelf informatie op te zoeken en te verwerken voor een presentatie. De verschillende manieren van presenteren en het elkaar moeten beoordelen hield hen scherp. Fase 4: Alternatieven ontwikkelen en daaruit kiezen Wat neem ik me nu voor ten aanzien van de volgende keer? Het betekent voor mij dat ik richting stage-adres en leerling wat begeleiden betreft goed op weg ben. Ik ben blij dat dit zo positief ervaren is. Ik vind dit ook een erg leuk aspect van mijn werk. Ik zal een volgend stage-eindgesprek op een andere manier in gaan. Althans dat stukje waar mijn leerpunt ligt. Ik ga proberen de ll meer aan werk te zetten en aan het woord te laten zijn.

Ik wilde een opdracht ontwikkelen voor leerlingen die voldoet aan de uitgangspunten van competentiegericht leren.

Ik wilde een opdracht ontwikkelen voor leerlingen die voldoet aan de uitgangspunten van competentiegericht leren. 1/5 Fase 1: Wat wilde ik bereiken? Handelen/ ervaring opdoen Ik wilde een opdracht ontwikkelen voor leerlingen die voldoet aan de uitgangspunten van competentiegericht leren. De opdracht wilde ik zo ontwikkelen,

Nadere informatie

Stagebedrijf: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Leerroute: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam: Klik hier als u tekst wilt invoeren.

Stagebedrijf: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Leerroute: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Stagebedrijf: Klas : Profiel: Leerroute: Naam: Uiterste inleverdatum: woensdag 12 december 2018 1 Inhoud Het begin van jouw succes!... 3 Afspraken en belangrijke punten:... 5 Logboek:... 6 Opdracht 1:...

Nadere informatie

Reflectieverslag Zonnepomp

Reflectieverslag Zonnepomp Reflectieverslag Zonnepomp Kevin de Ram Reflectieverslag Zonnepomp Kevin de Ram Culemborg Unica Installatietechniek B.V. mei 2016 Kevin de Ram Reflectieverslag Zonnepomp 1 Voorwoord Mijn naam is Kevin

Nadere informatie

PRESENTATIE BEROEPENSTAGE

PRESENTATIE BEROEPENSTAGE PRESENTATIE BEROEPENSTAGE Naam Klas Inleiding In de week van 13 februari ga je je klas vertellen en laten zien waar je stage hebt gelopen en hoe je dit hebt ervaren. Deze presentatie met powerpoint duurt

Nadere informatie

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING...

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... 1 Gegevens leerling Naam Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Telefoon Afdeling/leerweg Gegevens school Naam Schoolbegeleider Adres Plaats Telefoon

Nadere informatie

maandag 11 mei inleveren!

maandag 11 mei inleveren! maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... Stageboek 2015 1 Gegevens Leerling Naam -------------------------------------------------------------------------------------- Adres Postcode Woonplaats

Nadere informatie

Reflectieverslag. Jeroen Tennis Today

Reflectieverslag. Jeroen Tennis Today Reflectieverslag 2013 Jeroen Tennis Today 13-6-2013 1 Inhoud Inleiding... 3 Hoofdstuk 1... 4 Persoonlijke leerdoelen... 4 Reflectie volgens de PDCA-cyclus... 4 Hoofdstuk 2... 7 Stage... 7 Stageopdracht...

Nadere informatie

LINT STAGEBOEK VAN Techniek. Neem dan op een leuke manier afscheid van je stage plaats en bedank je collega s en stagebegeleider (s )

LINT STAGEBOEK VAN Techniek. Neem dan op een leuke manier afscheid van je stage plaats en bedank je collega s en stagebegeleider (s ) LINT STAGEBOEK VAN Techniek Deel 2 inleveren op maandag 24 maart! Je laatste stage dag is vrijdag 28 maart! Neem dan op een leuke manier afscheid van je stage plaats en bedank je collega s en stagebegeleider

Nadere informatie

PRESENTATIE BEROEPENSTAGE MVI

PRESENTATIE BEROEPENSTAGE MVI PRESENTATIE BEROEPENSTAGE MVI Naam Klas Inleiding In de week van 13 februari ga je je klas vertellen en laten zien waar je stage hebt gelopen en hoe je dit hebt ervaren. Deze presentatie met powerpoint

Nadere informatie

STAGEBOEK 2014 VAN AFDELING..

STAGEBOEK 2014 VAN AFDELING.. STAGEBOEK 2014 VAN AFDELING.. Stageboek 2014 1 Gegevens Leerling Naam -------------------------------------------------------------------------------------- Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Telefoon

Nadere informatie

Beargumenteer je beoordeling met minimaal één voorbeeld uit je stage Is je motivatie voor het werk toegenomen of afgenomen? Leg uit waarom.

Beargumenteer je beoordeling met minimaal één voorbeeld uit je stage Is je motivatie voor het werk toegenomen of afgenomen? Leg uit waarom. Beoordelingsformulieren van. Beoordelingsformulier onderdeel 1: motivatie Motivatie ten aanzien van het werk: 1 2 3 Op het werk ben ik gemotiveerd. Op het werk kom ik op tijd. Op het werk kom ik mijn afspraken

Nadere informatie

Reflectieverslag mondeling presenteren

Reflectieverslag mondeling presenteren Reflectieverslag mondeling presenteren Naam: Registratienummer: 900723514080 Opleiding: BBN Groepsdocente: Marjan Wink Periode: 2 Jaar: 2008 Inleiding In dit reflectieverslag zal ik evalueren wat ik tijdens

Nadere informatie

Dit portfolio is eigendom van: Naam: Adres: Postcode en woonplaats: Telefoon: Naam studieloopbaanbegeleider: Telefoon:

Dit portfolio is eigendom van: Naam: Adres: Postcode en woonplaats: Telefoon:   Naam studieloopbaanbegeleider: Telefoon: Dit portfolio is eigendom van: Naam: Adres: Postcode en woonplaats: Telefoon: E-mail: ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Naam studieloopbaanbegeleider:

Nadere informatie

Stageboek Ilex college

Stageboek Ilex college Stageboek Ilex college 2017-2018 Leerjaar 4 Inhoudsopgave Opzet van de stage... 4 Planning... 5 Stageverslag... 7 Stageovereenkomst... 8 Dagverslagen... 11 Stageopdrachten... 44 Stageopdracht 1 De stageplek...

Nadere informatie

READER STUDENTENCOACH EERSTEJAARS

READER STUDENTENCOACH EERSTEJAARS READER STUDENTENCOACH EERSTEJAARS MBO 1 Inleiding Voor jullie ligt de reader die hoort bij het project studentencoach(het coachen van eerstejaars studenten door ouderejaars). In deze reader vind je veel

Nadere informatie

In de praktijk (en later in projectgroepen) leer je op een andere manier dan op school.

In de praktijk (en later in projectgroepen) leer je op een andere manier dan op school. Handleiding leerverslag. Inleiding In de praktijk (en later in projectgroepen) leer je op een andere manier dan op school. Binnen de HBO-V opleiding neemt bovengenoemde vorm van leren veel tijd in beslag

Nadere informatie

Stageboek Ilex college

Stageboek Ilex college Stageboek Ilex college 2017-2018 Leerjaar 3 Inhoudsopgave Opzet van de stage... 4 Planning... 5 Stageverslag... 7 Stageovereenkomst... 8 Dagverslagen... 11 Stageopdrachten... 53 Stageopdracht 1 De stageplek...

Nadere informatie

COVA 2. - Voorlichtingsgesprek Colonscopie - Student.nr: 500634892. Vak: COVA 2

COVA 2. - Voorlichtingsgesprek Colonscopie - Student.nr: 500634892. Vak: COVA 2 COVA 2 - Voorlichtingsgesprek Colonscopie - Naam: Esmée Keur Student.nr: 500634892 Klas: LV12-2B2 Vak: COVA 2 Docent: L. te Hennepe Leerjaar: 2012 2013 Inhoudsopgave Inleiding Blz.3 Leerdoelen Blz.4 Sterkte/zwakte

Nadere informatie

Informatie VOOR studenten:

Informatie VOOR studenten: Informatie VOOR studenten: Welkom op de Maria Basisschool! Op deze pagina vind je praktische informatie over onze school. Het is zowel voor jou als student als voor de school fijn om zoveel mogelijk duidelijkheid

Nadere informatie

Praktijk oriëntatie. Maatschappelijke zorg. Niveau 3 + 4

Praktijk oriëntatie. Maatschappelijke zorg. Niveau 3 + 4 Praktijk oriëntatie Maatschappelijke zorg Niveau 3 + 4 Reader voor studenten Schooljaar 2018-2019 Inhoudsopgave Voorblad Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 1.Inhoud Praktijk oriëntatie Voor wie is Praktijk oriëntatie?

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKE STAGE 2014-2015

MAATSCHAPPELIJKE STAGE 2014-2015 MAATSCHAPPELIJKE STAGE 2014-2015 WAT GA JE DOEN? De maatschappelijke stage is een stage waarin jij vrijwilligerswerk gaat doen. Dat vrijwilligerswerk kan er op heel veel verschillende manieren uitzien.

Nadere informatie

COVA 2. Naam: Sanne Terpstra. Studentennummer: Klas: 2B2. Lerares: L. te Hennepe

COVA 2. Naam: Sanne Terpstra. Studentennummer: Klas: 2B2. Lerares: L. te Hennepe COVA 2 Naam: Sanne Terpstra Studentennummer: 500646500 Klas: 2B2 Lerares: L. te Hennepe Inhoudsopgave Inleiding 2 Casus 3 Leerdoelen 3 Sterkte zwakte analyse 4 Gespreksanalyse 6 Reflectie 9 Bijlagen 12

Nadere informatie

Presentatie Vakdidactisch Eindwerkstuk

Presentatie Vakdidactisch Eindwerkstuk Presentatie Vakdidactisch Eindwerkstuk (Bieger, 2016) 'Hoe houd ik droge voeten?' Student Els Buitenhuis Studentnummer 296201 NHL e-mailadres buit1200@student.nhl.nl Opleiding Lerarenopleiding Aardrijkskunde

Nadere informatie

Voorbeeld reflectiecyclus Korthagen

Voorbeeld reflectiecyclus Korthagen Voorbeeld reflectiecyclus Korthagen Bespreking met SPD week 42 Leervraag waar ik deze week aan gewerkt heb is: Hoe pas ik actieve werkvormen toe in mijn les? Klas: H2g Fase 1 Handelen Ik wil aan de slag

Nadere informatie

READER STUDENTENCOACH

READER STUDENTENCOACH READER STUDENTENCOACH VO Reader studentencoch VO 1 Inleiding Voor jullie ligt de reader die hoort bij het project studentencoach (het coachen van jongerejaars studenten door ouderejaars). In deze reader

Nadere informatie

Maatschappelijke Stages

Maatschappelijke Stages Maatschappelijke Stages Gerrit van der Veen College Inhoudsopgave Inleiding 3 Wat is een Maatschappelijke Stage? 4 De stage 4 Overzicht belangrijke data 6 Hulp bij het zoeken naar stageplekken 7 De eindopdracht

Nadere informatie

1/1/2013 KIJKWIJZER VIDOEMATERIAAL MARC VAN ROODEN HVA. Kijkwijzer videomateriaal Marc van Rooden

1/1/2013 KIJKWIJZER VIDOEMATERIAAL MARC VAN ROODEN HVA. Kijkwijzer videomateriaal Marc van Rooden 1/1/2013 HVA KIJKWIJZER VIDOEMATERIAAL MARC VAN ROODEN Kijkwijzer videomateriaal Marc van Rooden Link naar video: http://youtu.be/ez443nzmixg Omschrijving van de les: Deze kijkwijzer bevat een aantal fragmenten

Nadere informatie

Inleiding Tijdspad TechSkills Monitor Voorbereiding Doelstelling Activiteiten Resultaat... 5

Inleiding Tijdspad TechSkills Monitor Voorbereiding Doelstelling Activiteiten Resultaat... 5 Studenthandleiding Contents Inleiding... 3 Tijdspad TechSkills Monitor... 4 Voorbereiding... 5 Doelstelling... 5 Activiteiten... 5 Resultaat... 5 Verkenning bedrijf en verkenning functies... 6 Doelstelling...

Nadere informatie

Cursus werkbegeleiding

Cursus werkbegeleiding Cursus werkbegeleiding Naam: Joyce Stuijt Studentnr: 500635116 Klas: 3IKZ1 Opleiding: 3 e jaar HBO-V Studiedeelnummer: 3512TRWBOP Studieonderdeel: Cursus werkbegeleiding Aantal woorden: 1800 Docent: Y.

Nadere informatie

Rubrics voor de algemene vaardigheden - invulblad. 1. Zelfstandig leren Het kunnen sturen van het leerproces en daarop reflecteren.

Rubrics voor de algemene vaardigheden - invulblad. 1. Zelfstandig leren Het kunnen sturen van het leerproces en daarop reflecteren. ingevuld door :. Zelfstandig leren Het kunnen sturen van het leerproces en daarop reflecteren Aanpak kiezen en planning maken Ik verdiep me in een opdracht zodat ik overzicht heb. Ik kan een passende aanpak

Nadere informatie

EVALUATIEFORMULIER ACADEMIE VOOR BEELDENDE VORMING Voltijd/Deeltijd/Duaal

EVALUATIEFORMULIER ACADEMIE VOOR BEELDENDE VORMING Voltijd/Deeltijd/Duaal EVALUATIEFORMULIER ACADEMIE VOOR BEELDENDE VORMING Voltijd/Deeltijd/Duaal Gegevens Student: Naam student: Ruby van Veldhoven Studentnummer: 2179768 E-mailadres: r.vanveldhoven@student.fontys.nl Studiejaar+

Nadere informatie

STAGEVERSLAG VMBO LEERLING INSTRUCTIE

STAGEVERSLAG VMBO LEERLING INSTRUCTIE STAGEVERSLAG VMBO LEERLING INSTRUCTIE Naam: Klas: Bedrijf: Stageperiode: Maak een inhoudsopgave zoals hieronder is afgebeeld. Indien nodig je eigen onderdelen tussen voegen en uiteindelijk de inhoudsopgave

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Stages. Het zoeken van een stageplaats Stappenplan

Inhoudsopgave. Stages. Het zoeken van een stageplaats Stappenplan Stageverslag klas 9 Parcival College 2013 Inhoudsopgave Stages Het zoeken van een stageplaats Stappenplan Tijdens je stage Doel van de stage Stageprogramma Voorbereiding en afsluiting Waar moet je op letten

Nadere informatie

Refrisk B.V. Cliënten Audit Rapport. Norm: Keurmerk Blik op Werk. Scope: Job coaching. Datum: 13 t/m 18 januari 2014

Refrisk B.V. Cliënten Audit Rapport. Norm: Keurmerk Blik op Werk. Scope: Job coaching. Datum: 13 t/m 18 januari 2014 Norm: Scope: Job coaching Datum: 13 t/m 18 januari 2014 DNV Team Leader Audit Team C.C.M. de Vries MBA C.C.M. de Vries MBA 1 0 7-9 5-6 2-4 1 Mate van beheersing Gemiddeld cijfer: 7,7 (2 10) Interviews,

Nadere informatie

Studentenevaluatie: Totaal

Studentenevaluatie: Totaal Studentenevaluatie: Totaal Respons In totaal zijn 518 uitnodigingen per email verzonden. Hiervan hebben 276 (53%) respondenten de vragenlijst helemaal ingevuld. 5 respondenten zijn aan de vragenlijst begonnen

Nadere informatie

Tijdens dit project heb ik samengewerkt met de volgende personen

Tijdens dit project heb ik samengewerkt met de volgende personen Danique Voorthuijzen Docent BKV Jaar 3 Minor cultuureducatie Tijdens dit project heb ik samengewerkt met de volgende personen Marly Brust - Docent Nederlands Jochum Sipma - Docent Geschiedenis Naomi Spoelstra

Nadere informatie

Uitwerking workshop Creatief reflecteren met kinderen

Uitwerking workshop Creatief reflecteren met kinderen Uitwerking workshop Creatief reflecteren met kinderen 4 november 2011 NJPV Conferentie door Welmoed Lockefeer Onderwijs Maak Je Samen Waarom reflecteren met kinderen? Roepvraag met hele groep, bij aanvang

Nadere informatie

coach jezelf Dit boek is van:

coach jezelf Dit boek is van: coach jezelf w e r k b o e k Dit boek is van: www.fabulousbusinesswoman.com Hallo! Zo daar is ie dan; het Coach Jezelf werkboek. Kun je jezelf coachen? Ja, dat kan. Kijk maar eens naar al die mensen die

Nadere informatie

STAGE LOGBOEK 3MAVO Naam: Klas:

STAGE LOGBOEK 3MAVO Naam: Klas: STAGE LOGBOEK 3MAVO Naam: Klas: Waarom een stageperiode Het vmbo-onderwijs bereidt leerlingen voor op een vervolgopleiding in het MBO. In dat kader wordt er voor de leerlingen van 3 mavo in maart 2016

Nadere informatie

3. Wat betekent dat voor de manier waarop lesgegeven zou moeten worden in de - voor jou - moeilijke vakken?

3. Wat betekent dat voor de manier waarop lesgegeven zou moeten worden in de - voor jou - moeilijke vakken? Werkblad: 1. Wat is je leerstijl? Om uit te vinden welke van de vier leerstijlen het meest lijkt op jouw leerstijl, kun je dit simpele testje doen. Stel je eens voor dat je zojuist een nieuwe apparaat

Nadere informatie

Eindverslag SLB module 12

Eindverslag SLB module 12 Eindverslag SLB module 12 Marthe Verwater HDT 3C 0901129 Inhoudsopgave: Eindreflectie.. Blz.3 Reflectieverslag les 1.. Blz.4 Reflectieverslag les 2.. Blz.6 Reflectieverslag les 3.. Blz.8 2 Eindreflectie

Nadere informatie

Stageformulieren 1/5

Stageformulieren 1/5 Stageformulieren 1/5 1. Stageleerdoelen / Procesverslag EWEGINGSTECHNOLOGIE ( voor de stagedocent, stagecoördinator en als bijlage bij de sollicitatiebrief ) Student Stageadres Stagebegeleider : Lieke

Nadere informatie

OPLEIDING PERSOONLIJK BEGELEIDER SPECIFIEKE DOELGROEPEN OPLEIDING PERSOONLIJK BEGELEIDER GEHANDICAPTENZORG

OPLEIDING PERSOONLIJK BEGELEIDER SPECIFIEKE DOELGROEPEN OPLEIDING PERSOONLIJK BEGELEIDER GEHANDICAPTENZORG OPLEIDING PERSOONLIJK BEGELEIDER SPECIFIEKE DOELGROEPEN OPLEIDING PERSOONLIJK BEGELEIDER GEHANDICAPTENZORG BPV WERKBOEK, LEERJAAR 1 BOL SCHOOLJAAR 2015-2016 Summacollege Cluster Welzijn, Cultuur & Onderwijs

Nadere informatie

FOLLOW YOUR SUN LESSENREEKS GROEP 7 & 8 SCHOOLJAAR 2018 / Missie: ieder kind straalt!

FOLLOW YOUR SUN LESSENREEKS GROEP 7 & 8 SCHOOLJAAR 2018 / Missie: ieder kind straalt! LESSENREEKS GROEP 7 & 8 SCHOOLJAAR 2018 / 2019 Follow your Sun biedt 10 wekelijkse lessen van 1.5 uur waarin kinderen hun talenten en die van hun klasgenoten ontdekken en leren te gebruiken. Tijdens de

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKE STAGE, WAT IS DAT?

MAATSCHAPPELIJKE STAGE, WAT IS DAT? MAATSCHAPPELIJKE STAGE, WAT IS DAT? JE KUNT VEEL MEER DAN JE DENKT Formulieren Maatschappelijke Stage Schooljaar 2012-2013 Naam leerling : School: klas 1 EIGEN VACATURE-FORMULIER Stel dat je al voetbaltrainer

Nadere informatie

NLtraining. Cliënten Audit Rapport 2013. Norm : Keurmerk Blik op Werk

NLtraining. Cliënten Audit Rapport 2013. Norm : Keurmerk Blik op Werk 2013 Norm : Scope: - Scholing, opleiding en training - Sociale activering of begeleiding - Inburgeren. Datum: 14 t/m 19 oktober 2013 DNV Team Leader Audit Team C.C.M. de Vries MBA C.C.M. de Vries MBA 1

Nadere informatie

Werkplekboek. Kinderbegeleider duaal Baby s en peuters (0-3 jaar)

Werkplekboek. Kinderbegeleider duaal Baby s en peuters (0-3 jaar) Werkplekboek Kinderbegeleider duaal Baby s en peuters (0-3 jaar) Personalia Naam Klas Schooljaar Periode Organisatie Adres Afdeling Kinderbegeleider duaal Trajectbegeleider Leraar beroepsspecifieke vakken

Nadere informatie

Een verslag van coachende begeleidingsgesprekken met een klasgenoot over de leerdoelen en leerpunten tijdens de stage.

Een verslag van coachende begeleidingsgesprekken met een klasgenoot over de leerdoelen en leerpunten tijdens de stage. Specificaties Medewerker maatschappelijke zorg Titel: Soort: Werksituatie: Eindproduct: Coachend begeleiden en sociaal activeren Cursus Gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg,

Nadere informatie

BPV-praktijkboek. Arbeidsmarktgekwalificeerd assistent

BPV-praktijkboek. Arbeidsmarktgekwalificeerd assistent BPV-praktijkboek Arbeidsmarktgekwalificeerd assistent Crebocode 90440, dossier 2013-2014 Bedrijfsnaam :. Naam Student : Cohort :.. Wat is een BPV werkboek Dit BPV werkboek maakt onderdeel uit van de Opleiding

Nadere informatie

Naam: Stageplek: Klas:

Naam: Stageplek: Klas: Naam: Stageplek: Klas: Inhoudsopgave Naam stagebegeleider Telefoonnummer stagebegeleider Mailadres stagebegeleider Adres stage bedrijf Naam stagebegeleider (als er 2 zijn) Telefoonnummer stagebegeleider

Nadere informatie

Eva Trajectbegeleiding

Eva Trajectbegeleiding RAPPORT CLIËNTAUDIT 2012 / 2013 BLIK op WERK KEURMERK 1 Inhoudsopgave 2 Bevindingen 2.1 Algemeen 2.2 Voortraject inzicht in aanpak 2.3 Uitvoering 2.4 Begeleiding 2.5 Afronding 2.6 Communicatie en bereikbaarheid

Nadere informatie

Protocol Werkplekleren Student ESoE. Minor Educatie & Communicatie Variant II

Protocol Werkplekleren Student ESoE. Minor Educatie & Communicatie Variant II Protocol Werkplekleren Student ESoE Minor Educatie & Communicatie Variant II Versie juli 2011 1 Protocol Werkplekleren Minor Educatie & Communicatie Variant I Inleiding Om het werkplekleren zo soepel mogelijk

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek Praktijkopleiders. Bureau BedrijfsContacten Rapportage april 2018

Tevredenheidsonderzoek Praktijkopleiders. Bureau BedrijfsContacten Rapportage april 2018 Tevredenheidsonderzoek Praktijkopleiders Bureau BedrijfsContacten Rapportage april 18 Inleiding Het College van Bestuur van het Grafisch Lyceum Utrecht heeft bepaald dat er over het kalenderjaar 17 wederom

Nadere informatie

Criteria. Draaiboek interactieve ouderbijeenkomst: presentaties door jongeren over hun stage

Criteria. Draaiboek interactieve ouderbijeenkomst: presentaties door jongeren over hun stage Criteria Sector vmbo basis vmbo kader / theoretisch havo / vwo mbo niveau 1-2 mbo niveau 3-4 Fase van de opleiding begin van de opleiding tijdens de opleiding einde van de opleiding Loopbaancompetentie

Nadere informatie

Verslag snuffelstage week St. Aloysiuscollege. 12 t/m 16 oktober 2015. Naam: Klas 3:

Verslag snuffelstage week St. Aloysiuscollege. 12 t/m 16 oktober 2015. Naam: Klas 3: Verslag snuffelstage week St. Aloysiuscollege 12 t/m 16 oktober 2015 Naam: Klas 3: DIT STAGEVERSLAG IS VAN Naam Emailadres Telefoon Klas MIJN STAGE DOE IK BIJ Naam organisatie Soort bedrijf Adres Plaats

Nadere informatie

Studenten handleiding Competentie Ontwikkel Moment

Studenten handleiding Competentie Ontwikkel Moment Studenten handleiding Competentie Ontwikkel Moment MBO en HBO studenten 3 de en 4 de jaars, HBO studenten verkorte opleiding en cursisten vervolgopleidingen Jeroen Bosch Ziekenhuis 1 Juni 2014, Jeroen

Nadere informatie

Project studentencoaches. Een project voor en door leerlingen. Presentatie VSV studentencoach Gert Kreulen Cibap vakschool

Project studentencoaches. Een project voor en door leerlingen. Presentatie VSV studentencoach Gert Kreulen Cibap vakschool Project studentencoaches Een project voor en door leerlingen 1 Waar staat PAL voor? 1. Het project studentencoach maakt onderdeel uit/is afkomstig van PAL 2. Pal staat voor PEER ASSISTED LEARNING, een

Nadere informatie

Snuffelstage voor klas 3

Snuffelstage voor klas 3 Informatiebrochure Snuffelstage voor klas 3 sj 2017-2018 Naam:.. Klas:.... Informatiebrochure Snuffelstage klas 3 In de activiteitenweek ga je op Snuffelstage. Gedurende één dag(deel) ga je meelopen met

Nadere informatie

Driestar lesschema Pabo

Driestar lesschema Pabo Driestar lesschema Pabo 2 2014-2015 Gegevens opleiding Naam Jan de Boer Klas D1B Dag- of deeltijdopleiding Deeltijd opleiding Slb W. Meuleman Periode 4 Gegevens stageschool Code Naam Ds. E. du Marchie.

Nadere informatie

Maatschappelijke Stages

Maatschappelijke Stages Maatschappelijke Stages Inhoudsopgave 3 4 4 6 7 8 11 12 13 15 Inleiding Wat is een Maatschappelijke Stage? De stage Overzicht belangrijke data Hulp bij het zoeken naar stageplekken De eindopdracht en de

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord Verwachtingen van klanttest De klanttest Ontwikkelplan

Inhoudsopgave. Voorwoord Verwachtingen van klanttest De klanttest Ontwikkelplan Klanttest. Inhoudsopgave Voorwoord Verwachtingen van klanttest De klanttest Ontwikkelplan Voorwoord In blok 2 hebben we een klanttest uitgevoerd om te kijken of er vraag is naar het ontwikkelingsplan.

Nadere informatie

Beroepsopdracht 2: werken volgens plan / Zorghulp /september

Beroepsopdracht 2: werken volgens plan / Zorghulp /september 1 Beroepsopdracht 2: werken volgens plan / Zorghulp /september 2012 1 Zorghulp Inhoudsopgave Verantwoording... 2 Inleiding... 3 Opdracht 1... 4 Opdracht 2... 7 Opdracht 3... 10 Resultaatoverzicht... 11

Nadere informatie

Leerjaar 4: Lesopbouw en suggesties (incl. bewijzenblad) voor leerroute A

Leerjaar 4: Lesopbouw en suggesties (incl. bewijzenblad) voor leerroute A Leerjaar 4: Lesopbouw en suggesties (incl. bewijzenblad) voor leerroute A Thema 12: Het vinden van werk c: Kiezen en solliciteren naar passende stageplek Thema 1 Introles De leerling oriënteert zich op

Nadere informatie

DEEL B EXPRESSIEF TALENT KWARTIEL 11: DE CENTRALE UITDAGING. Expressief talent ZORG & WELZIJN ONTWIKKELAAR: MARLOT GIJSBERS 1

DEEL B EXPRESSIEF TALENT KWARTIEL 11: DE CENTRALE UITDAGING. Expressief talent ZORG & WELZIJN ONTWIKKELAAR: MARLOT GIJSBERS 1 DEEL B EXPRESSIEF TALENT KWARTIEL 11: DE CENTRALE UITDAGING Expressief talent ZORG & WELZIJN ONTWIKKELAAR: MARLOT GIJSBERS 1 Beste student, De afgelopen periode ben je bezig geweest met het ontwikkelen

Nadere informatie

Stagewerkmap leerjaar 4

Stagewerkmap leerjaar 4 Stagewerkmap leerjaar 4 Naam leerling: Klas: Periode: 28-10-2019 t/m 8-11-2019 1 Inhoudsopgave Gegevens... 3 Verklarende woordenlijst... 4 Inleiding... 5 Tien gouden regels als je stage gaat lopen... 6

Nadere informatie

Tool scan formatieve toetscyclus

Tool scan formatieve toetscyclus Tool scan formatieve toetscyclus Lees de beschrijvingen van docentactiviteiten in de formatieve toetscyclus hieronder. Geef steeds aan in hoeverre jij dit momenteel doet in je eigen onderwijs. Score 1

Nadere informatie

www.leraarwordeninsittard.nl Leraar, je wist dat je het was.

www.leraarwordeninsittard.nl Leraar, je wist dat je het was. www.leraarwordeninsittard.nl Leraar, je wist dat je het was. Benjamin Plant student Aardrijkskunde Ik weet wat ik wil Het leukste moment van mijn stage is wanneer leerlingen mij uit zichzelf aanspreken

Nadere informatie

Opleiding: HBO-V, Hogeschool van Amsterdam

Opleiding: HBO-V, Hogeschool van Amsterdam Naam student: Roos Wiggelendam Klas: 2A2 Studentnummer: 500634829 Docent: D. Kronenburg Opleiding: HBO-V, Hogeschool van Amsterdam Datum: 14/06/2013 Inhoudsopgave Inleiding Blz. 3 Casus Blz. 4 Leerdoelen

Nadere informatie

CONCEPT. Structuur progressiegerichte procesbegeleiding. voor. Procesbegeleiders Studiesucces Gwenda Schlundt Bodien - CPW

CONCEPT. Structuur progressiegerichte procesbegeleiding. voor. Procesbegeleiders Studiesucces Gwenda Schlundt Bodien - CPW 1 CONCEPT Structuur progressiegerichte procesbegeleiding voor Procesbegeleiders Studiesucces 2 Inhoud en doel van dit document Inhoud Dit document bevat een opzet voor de progressiegerichte structuur van

Nadere informatie

De competenties zijn opgedeeld in 3 hoofdcompetenties, die verder zijn opgedeeld in beroepstaken.

De competenties zijn opgedeeld in 3 hoofdcompetenties, die verder zijn opgedeeld in beroepstaken. Algemene professionele competenties De competenties zijn opgedeeld in 3 hoofdcompetenties, die verder zijn opgedeeld in beroepstaken. - De professional kan omgaan met werk en taken - De professional kan

Nadere informatie

nieuwsbrief. 106 nieuwsbrief voor ouders/verzorgers

nieuwsbrief. 106 nieuwsbrief voor ouders/verzorgers nieuwsbrief. 106 nieuwsbrief voor ouders/verzorgers Agenda Intro Bouwvaria Ivio studiedag 08-03 2019 Intro Belangrijke data 13-03 onderbouwfeest 14-03 15-03 19-04 22-04 t/m 03-05 06-05 studiedag Geef me

Nadere informatie

Sectorproject op De Dijk: leren door te doen! Inleiding: Situatiebeschrijving 3 VMBO-TL: Situatiebeschrijving 4 VMBO-TL:

Sectorproject op De Dijk: leren door te doen! Inleiding: Situatiebeschrijving 3 VMBO-TL: Situatiebeschrijving 4 VMBO-TL: Sectorproject op De Dijk: leren door te doen! Inleiding: Alle leerlingen van het vmbo theoretische leerweg zijn verplicht een sectorproject te doen als onderdeel van het schoolexamen. Met een sectorproject

Nadere informatie

PROJECTHANDLEIDING. Deel 3 Bedrijf onder de loep Het verbeterplan BBL-PW4

PROJECTHANDLEIDING. Deel 3 Bedrijf onder de loep Het verbeterplan BBL-PW4 1 PROJECTHANDLEIDING Bedrijf onder de loep - Deel 3 Het Verbeterplan BBL-PW4 Kerntaak: 3 Uitvoeren van organisatie- en professiegebonden taken Werkprocessen: 3.1 Werkt aan deskundigheidsbevordering en

Nadere informatie

Maatschappelijke Stages

Maatschappelijke Stages Maatschappelijke Stages Inhoudsopgave 3 4 4 6 7 8 11 12 13 15 Inleiding Wat is een Maatschappelijke Stage? De stage Overzicht belangrijke data Hulp bij het zoeken naar stageplekken De eindopdracht en de

Nadere informatie

Op stage. Instructie. Opdracht 1. Hoofdstuk 4 - Oefening 20 - Extra Schrijfoefeningen

Op stage. Instructie. Opdracht 1. Hoofdstuk 4 - Oefening 20 - Extra Schrijfoefeningen Hoofdstuk 4 - Oefening 20 - Extra Schrijfoefeningen Instructie U maakt twaalf opdrachten waarbij u iets moet schrijven. Bij de opdracht staat precies wat u moet doen. Lees de opdracht goed door voordat

Nadere informatie

Studentbegeleiding: Analyse van en reflectie op het begeleidingsgesprek

Studentbegeleiding: Analyse van en reflectie op het begeleidingsgesprek Studentbegeleiding: Analyse van en reflectie op het begeleidingsgesprek Docent: Soort gesprek: Manon Kessels Voortgangsgesprek 1. Wat is het doel van het gesprek en heb je dit bereikt? Het doel van het

Nadere informatie

Blok 1 - Introductie

Blok 1 - Introductie Reflectie jaar 1 Algemeen Aan het begin van het eerste jaar kwamen een hoop nieuwe dingen op mij af. Na een jaar reizen had ik veel zin om aan de studie Voeding en Diëtetiek te beginnen en was erg benieuwd

Nadere informatie

Evaluatie 2e jaars stages/projecten door de stagiaires van Informatiekunde: mei 2002

Evaluatie 2e jaars stages/projecten door de stagiaires van Informatiekunde: mei 2002 Evaluatie 2e jaars stages/projecten door de stagiaires van Informatiekunde: mei 2002 Aantal gerealiseerde stages/projecten: 29 (intern: 2, extern: 27). 13 studenten hebben een evaluatieformulier ingevuld

Nadere informatie

Maatschappelijke Stages

Maatschappelijke Stages Maatschappelijke Stages Inhoudsopgave Inleiding 3 Wat is een Maatschappelijke Stage? 4 De stage 4 Overzicht belangrijke data 6 Hulp bij het zoeken naar stageplekken 7 De eindopdracht en de presentatiemiddag

Nadere informatie

Examen praktijkonderwijs HANDBOEK voor de leerling

Examen praktijkonderwijs HANDBOEK voor de leerling Examen praktijkonderwijs 2018-2019 HANDBOEK voor de leerling 1 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Gegevens van de school en contactpersonen 4 Waaruit bestaat het examen? 5 Waar moet je aan voldoen? 5 Examendossier

Nadere informatie

School: Hoge school van Amsterdam Datum: 05-07-2013

School: Hoge school van Amsterdam Datum: 05-07-2013 Formulier POP Naam: Owen Roberts Opleiding: Horeca en Voeding School: Hoge school van Amsterdam Datum: 05-07-2013 Interpersoonlijke competentie Zorgen voor een goede sfeer van omgaan met en samenwerken

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Lisa Westerman Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Lisa Westerman... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Lisa,

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Johan Vosbergen Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Johan Vosbergen... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Johan,

Nadere informatie

Inleiding 3. Tijdspad 4. Afspraken 5

Inleiding 3. Tijdspad 4. Afspraken 5 Inhoud Inleiding 3 Tijdspad 4 Afspraken 5 Onderwerp Sectorwerkstuk en stage. 6 Belang van het onderwerp en passende stage Hoe ga je zoeken? Contact leggen met een stageadres. Stage overeenkomst Inhoud

Nadere informatie

Hoofdstuk 4 - oefening 20 Extra Schrijfoefeningen

Hoofdstuk 4 - oefening 20 Extra Schrijfoefeningen Hoofdstuk 4 - oefening 20 Extra Schrijfoefeningen Instructie U maakt 12 opdrachten waarbij u iets moet schrijven. Bij de opdracht staat precies wat u moet doen. Lees de opdracht goed door voordat u gaat

Nadere informatie

Werkplekboek. Kinderbegeleider duaal Het schoolgaande kind (3-12jaar)

Werkplekboek. Kinderbegeleider duaal Het schoolgaande kind (3-12jaar) Werkplekboek Kinderbegeleider duaal Het schoolgaande kind (3-12jaar) 2017-2018 Personalia Naam Klas Schooljaar Periode Organisatie Adres Afdeling Kinderbegeleider duaal Trajectbegeleider Leraar beroepsspecifieke

Nadere informatie

Reflectiegesprekken met kinderen

Reflectiegesprekken met kinderen Reflectiegesprekken met kinderen Hierbij een samenvatting van allerlei soorten vragen die je kunt stellen bij het voeren van (reflectie)gesprekken met kinderen. 1. Van gesloten vragen naar open vragen

Nadere informatie

Stageplan. Máxima Medisch Centrum. Marijke Bax / 2142490

Stageplan. Máxima Medisch Centrum. Marijke Bax / 2142490 Stageplan Máxima Medisch Centrum Marijke Bax / 2142490 2 Adresgegevens Naam: Marijke Bax Adres: Kouwbergen huisnummer: 4 Postcode: 6027 NS plaats: Soerendonk Huistelefoon: 0495-495065 Mobiel:06 57 31 12

Nadere informatie

LINT STAGEBOEK VAN ZORG EN WELZIJN

LINT STAGEBOEK VAN ZORG EN WELZIJN LINT STAGEBOEK 2013-2014 VAN ZORG EN WELZIJN Gegevens Leerling Naam -------------------- Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Telefoon Afdeling / leerweg School Naam schoolbegeleider E. Venema adres

Nadere informatie

EVALUATIEFORMULIER ACADEMIE VOOR BEELDENDE VORMING Voltijd/Deeltijd/Duaal. Docent Beeldende Kunst en Vormgeving Duaal

EVALUATIEFORMULIER ACADEMIE VOOR BEELDENDE VORMING Voltijd/Deeltijd/Duaal. Docent Beeldende Kunst en Vormgeving Duaal EVALUATIEFORMULIER ACADEMIE VOOR BEELDENDE VORMING Voltijd/Deeltijd/Duaal Gegevens Student: Naam student: Liesbeth Goderie Studentnummer: 2372762 E-mailadres: liesbeth@gastyling.nl Studiejaar+ Klas: Docent

Nadere informatie

Studiegids/studieplan. Werken met groepen

Studiegids/studieplan. Werken met groepen Studiegids/studieplan Werken met groepen Studiegids/Studieplan Cursus Werken met groepen Duur cursus: Aantal bijeenkomsten: Stagedagen: Niveau opleiding: Toelating: Vorm: Docentcontacturen: Zelfstudie-uren:

Nadere informatie

STAGE WERKPLAN ACADEMIE VOOR BEELDENDE VORMING

STAGE WERKPLAN ACADEMIE VOOR BEELDENDE VORMING Fontys Hogeschool voor de Kunsten STAGE WERKPLAN ACADEMIE VOOR BEELDENDE VORMING hoofdfase Naam student: Valerie Maas Studentnummer: 1880 Jaar: VT Naam stageschool: Het College Naam SPD: Robert Tobben

Nadere informatie

Reflectie en feedback

Reflectie en feedback Reflectie en feedback Doelen bijeenkomst Kennis uitbreiden over reflectie en feedback Vaardigheden oefenen met stimuleren van reflectie Hoe in te bedden in de organisatie (wie, wanneer, teamoverzicht,

Nadere informatie

Leerjaar Doelstelling opdracht. Activiteit Betrokkenen Loopbaancompetenties. Motievenreflectie Kwaliteitenreflectie

Leerjaar Doelstelling opdracht. Activiteit Betrokkenen Loopbaancompetenties. Motievenreflectie Kwaliteitenreflectie LOB matrix KWC afdeling SMS Noteer in onderstaand schema alle activiteiten die jij als professional of binnen de afdeling waar je werkzaam bent mee gewerkt wordt. Dit kunnen losse instrumenten zijn zoals

Nadere informatie

Intervisie. Helpende Z&W versnelde leerroute. ROC Mondriaan, School voor Zorg en Welzijn, Leiden

Intervisie. Helpende Z&W versnelde leerroute. ROC Mondriaan, School voor Zorg en Welzijn, Leiden Intervisie Helpende Z&W versnelde leerroute ROC Mondriaan, School voor Zorg en Welzijn, Leiden Reflecteren Eén van de definities van reflecteren: Reflecteren is het terugblikken op je handelen, nadenken

Nadere informatie

Training. Begeleiden

Training. Begeleiden Training Begeleiden Colofon Uitgeverij: Edu Actief b.v. 0522-235235 info@edu-actief.nl www.edu-actief.nl Auteur: Janien Leeuwerke Inhoudelijke redactie: Napona Smid Titel: Training Begeleiden ISBN: 978

Nadere informatie

LEERLIJN MODERNE VREEMDE TALEN

LEERLIJN MODERNE VREEMDE TALEN LEERLIJN MODERNE VREEMDE TALEN Naam opleiding/cohort : VR Toerisme niveau 4 2015/2016 Taal : Engels Start traject : september 2015 Einde traject : januari 2018 Afronding/examen : januari 2018 Leerdoelen

Nadere informatie

Rubrics vaardigheden

Rubrics vaardigheden Rubrics vaardigheden Rubrics vaardigheden In het leerlab 2020 hebben 7 vernieuwingsscholen vier rubrics ontwikkeld om de persoonlijke groei van leerlingen in kaart te brengen. Deze rubrics zijn vaardigheden

Nadere informatie