Grip op later. Uw financiële toekomst in beeld

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Grip op later. Uw financiële toekomst in beeld"

Transcriptie

1 Grip op later Uw financiële toekomst in beeld

2 2 Natuurlijk vinden wij overzicht over onze financiën belangrijk. Maar andere zaken lijken altijd nog veel belangrijker. Bovendien vinden wij het moeilijk. Hoe krijg je overzicht? En áls je overzicht hebt, wat moet je dan doen? Herkent u zich in het bovenstaande? Een geruststelling is dat u niet de enige bent. Een geruststelling is ook dat er mogelijkheden zijn om wel overzicht te krijgen in uw financiële situatie.

3 3 Grip op later begint nu Iedereen denkt wel eens na over later. En dan bedoelen we niet alleen het moment waarop u met pensioen gaat, maar ook uw situatie op de kortere termijn. Wat zou u graag willen? Waarover maakt u zich misschien zorgen? En vooral, welke rol kan geld daarbij spelen? Elke dag vertellen klanten ons hun verhaal en praten we over de rol die financiën daarbij spelen. Dat gesprek is ons uitgangspunt. Vervolgens kunnen we de financiële situatie in kaart brengen. Sommige klanten zien daar tegenop, want het kost tijd en geld. Onze klanten stellen achteraf vast dat zij nu echt grip op later hebben en dat het de investering meer dan waard was. In deze brochure leest u welke adviezen wij u kunnen bieden. 7 redenen waarom u advies zou willen Om overzicht te krijgen over uw financiën Om uw financiële doelen vast te stellen Om te kijken of uw doelen haalbaar zijn Om te kijken of en hoe u meer uit uw geld kunt halen Om risico s te herkennen en eventueel maatregelen te treffen Om u te helpen de juiste financiële beslissingen te nemen Omdat een financieel plan u een gerust gevoel geeft!

4 4 Uw verhaal als uitgangspunt We beginnen met een goed gesprek over u. Over wie u bent, wat u bezig houdt en wat uw wensen zijn. En over de rol die geld daarbij speelt. Wij vertellen u welke vormen van advies wij u kunnen bieden en welke voor u het meest geschikt is. Vervolgens stellen wij samen vast of u onze hulp nodig heeft. Als u een advies wilt, brengen wij samen met u uw inkomens- en vermogenspositie in kaart. Het gaat daarbij om uw huidig en toekomstig inkomen. En natuurlijk bezittingen en schulden, zoals een huis en hypotheek. Vervolgens kijken we vooruit. Hoe ontwikkelen uw bezittingen en schulden zich? Welke doelen heeft u en hoeveel geld heeft u daarvoor nodig? Of moet u misschien extra maatregelen treffen? Ik had nog nooit geld voor pensioen opzij gezet In deze brochure staan een paar verhalen om een idee te krijgen wat een financieel plan voor u kan betekenen. Tip Met de ABN AMRO Pensioencheck kunt u via abnamro.nl/pensioencheck zelf alvast uw inkomen berekenen als u met pensioen gaat en uitrekenen of u een pensioengat heeft. Mijn scheiding zette mijn wereld op zijn kop

5 75 Sem (37 jaar): Ik heb een tijd mijn eigen eetcafé gehad. Dat ging niet meer. Nu werk ik weer voor een baas, met een volledig uitgeklede CAO. Ik ben single, heb geen vangnet en wist dat ik ooit moest nadenken over mijn pensioen. Ik dacht: Dan meteen maar. Heel lang lijkt pensioen ver weg. Maar op een dag houdt u waarschijnlijk toch echt op met werken. Weet u waar u dan aan toe bent? Bouwt u voldoende pensioen op? Weet u wat de gevolgen zijn van het wisselen van baan? Of van een pensioenfonds dat minder uitkeert? Sem: Ik vond het knap ingewikkeld. Daarom ben ik naar een adviseur gegaan. Ik weet nu hoeveel mijn inkomen na pensionering daalt. De adviseur legde ook uit wat de oplossingen zijn om dit gat te dichten. Helder verhaal, wel zo prettig. We beginnen met de inventarisatie van uw inkomen, de pensioenopbouw bij uw werkgever en de producten die u zelf voor later heeft afgesloten. We stellen vast hoeveel geld u na pensionering nodig heeft om comfortabel te leven. En we berekenen of u daarvoor wel genoeg opbouwt. Anja (47 jaar): Ik had gewoon geen overzicht meer, ook niet financieel. Hoe ging ik de studie van mijn dochter betalen? En hoe is mijn financiële situatie als mijn alimentatie is gestopt? Veel mensen zetten graag geld opzij voor iets anders dan hun pensioen. Zij willen een bedrag beschikbaar hebben om een wens of doel te realiseren. Dat kan de studie van de kinderen zijn. Maar het kan ook om een grote aankoop gaan of een bedrag dat u in de toekomst wilt schenken. Hoe gaat u uw doelen bereiken? Anja: De adviseur heeft alles voor me op een rij gezet. Met het plan dat ik kreeg, voel ik dat ik weer controle heb over mijn geld. We berekenen hoe snel u in staat bent uw doel te realiseren. Daarbij laten we u ook zien wat het betekent voor uw besteedbaar inkomen vóór en na pensionering als u geld apart zet voor een ander doel.

6 6 Marieke (45 jaar): Ik ben de mantelzorger van mijn moeder. Dat doe ik met liefde. Maar het is best lastig te combineren met mijn baan. Wat als het echt te veel wordt? Kan ik misschien minder gaan werken? Maar wat dan als mijn man ziek wordt? Het zette me aan het denken. Hoe kunnen we deze risico s afdekken? Mantelzorg is lastig te combineren met mijn baan Tijdens uw werkzame leven is uw inkomen helaas niet 100% zeker. U kunt uw baan verliezen of u kunt arbeidsongeschikt raken. Het kan zelfs zo zijn dat u of uw partner overlijdt. We kunnen voor u berekenen wat deze risico s doen met uw inkomen nu en later. Vervolgens bespreken we of u maatregelen wilt treffen om te zorgen dat deze risico s geen of weinig invloed hebben op uw inkomen. Vincent (57 jaar): Ik vind mijn werk als leraar hartstikke leuk. Maar er zijn meer dingen in het leven. In Bangladesh ben ik betrokken bij het opzetten van een school. Ik zou best eerder willen stoppen met werken om daar meer tijd aan te besteden. Geen idee hoe je zoiets mogelijk maakt. Ik heb een nieuwe relatie, ik wil niet dat zij er door mij financieel op achteruit gaat. Ik wil graag meer tijd stoppen in vrijwilligerswerk Soms is het prettig of nodig om een financieel totaaloverzicht te hebben. U kunt ervoor kiezen om in één keer alles in kaart te laten brengen: uw huidige besteedbaar inkomen, uw besteedbaar inkomen na pensionering, het vermogen dat nodig is om een financiële wens te realiseren en de risico s die u loopt op terugval in inkomen.

7 7 Marieke: We hebben met de adviseur ons inkomen en de lasten op een rij gezet. Vervolgens heeft de adviseur een aantal scenario s uitgewerkt, zoals werkloosheid en arbeidsongeschiktheid. We hebben besproken met hoeveel minder inkomen ons gezin rond kan komen. We kunnen wel wat bezuinigen, maar niet veel, met drie puberzonen. Daarom hebben we ook advies gekregen over financiële producten die de terugval van inkomen opvangen. Ik ben gerust, dankzij het overzicht en de oplossingen. Vincent: Ik heb gekozen voor een totaaladvies en kreeg een uitgebreid rapport. Alles staat erin. Ik ken nu het verschil tussen mijn huidige inkomen en mijn inkomen bij pensionering en de manier om dat gat te dichten. Verder weet ik welke maatregelen ik kan treffen om de periode te overbruggen wanneer ik stop met werken, maar nog geen AOW krijg. Daarnaast heb ik laten berekenen wat er gebeurt als ik werkeloos of ziek word en hoe ik dit kan opvangen. Ik heb nu een duidelijk plan voor een financieel zekere toekomst.

8 8 Zo werkt ons advies voor u Natuurlijk is ons advies altijd maatwerk. Want uw situatie is nooit gelijk aan de situatie van anderen. Wij zorgen dat ons advies precies aansluit bij wat u nodig heeft. De einduitkomst is altijd een overzichtelijk rapport met daarin alle zaken op een rij. Daarmee heeft u een helder financieel plan in handen. Wat als er iets verandert in uw situatie? Het kan zomaar gebeuren dat er iets verandert in uw leven. Als er binnen één jaar na ons advies grote veranderingen zijn in de uitgangspunten van het gegeven advies dan passen wij uw plan zonder kosten aan. Wat u vervolgens doet, kunt u zelf beslissen. U kunt ervoor kiezen het plan (nog) niet uit te voeren. Als u het plan wel wilt uitvoeren, kunt u zelf de financiële producten afsluiten. Uiteraard willen wij u hierbij ook graag helpen.

9 9 Wat kost een advies bij ABN AMRO? Sem, Marieke, Anja en Vincent Overzicht adviesmogelijkheden Financiële wensen Financiële wensen Financiële risico s Financiële risico s 200 Pensioenadvies Pensioenadvies Pensioenadvies Pensioenadvies Oriëntatie gesprek Overzicht advieskosten Oriëntatie gesprek Particulier 0,- Ondernemer 0,- Pensioenadvies 400,- 950,- Toeslag voor advies over de financiële gevolgen van: - overlijden en/of - arbeidsongeschiktheid en/of - werkeloosheid 300,- 550,- Toeslag voor advies over het realiseren van andere financiële wensen (bijv. financieren van sabbatical, tweede huis, studie kinderen) 150,- 150,- Deze advieskosten kunt u ook betalen in 12 maandelijkse termijnen. Heeft u het afgelopen jaar een hypotheekadvies van ons gehad, dan krijgt u 20% korting op bovenstaande tarieven. Bovenstaande kosten gelden vanaf 1 januari Prijswijzigingen voorbehouden.

10 10 Hoe nu verder? De eerste stap is een afspraak voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek met één van onze gespecialiseerde adviseurs. In dit gesprek geven we u een globale indruk van onze dienstverlening en de kosten daarvan. In deze fase kunt u samen met onze adviseur vaststellen of wij een oplossing kunnen bieden voor uw adviesbehoefte. Dat gesprek kan plaatsvinden bij ons op kantoor, maar u mag ook gewoon thuisblijven en het gesprek doen via de telefoon of webcam. Ook s avonds en in het weekend. In het gesprek stellen we vast wat uw vragen en wensen zijn. U vertelt uw verhaal en samen bepalen we of en hoe we verder gaan. Als u kiest voor advies, zorgen we dat het precies is wat u nodig heeft. Nooit te veel, maar ook nooit te weinig. Belt u * voor een afspraak. Onze mensen zijn benieuwd naar uw verhaal. Waarom betaalt u voor advies? Financiële adviezen kosten geld. Voorheen zaten deze kosten in de prijs van het product dat u afsloot. Daardoor was het vaak niet duidelijk wat u nu precies betaalde voor het advies. Daarom moeten banken en verzekeringsmaatschappijen sinds 2013 de advieskosten apart berekenen. Dat maakt de kosten volledig transparant. * Voor dit gesprek betaalt u uw gebruikelijke belkosten. Uw telefoonaanbieder bepaalt deze kosten.

11

12

Natuurlijk vinden wij overzicht over onze financiën belangrijk. Maar andere zaken lijken altijd nog veel belangrijker. Bovendien vinden wij het

Natuurlijk vinden wij overzicht over onze financiën belangrijk. Maar andere zaken lijken altijd nog veel belangrijker. Bovendien vinden wij het Grip op later 2 Natuurlijk vinden wij overzicht over onze financiën belangrijk. Maar andere zaken lijken altijd nog veel belangrijker. Bovendien vinden wij het moeilijk. Hoe krijg je overzicht? En áls

Nadere informatie

Informatieblad aanvulling op uw inkomen

Informatieblad aanvulling op uw inkomen Informatieblad aanvulling op uw inkomen Waarom ontvangt u dit informatieblad? Wij vinden het belangrijk om u informatie te geven over onze dienstverlening. In dit informatieblad leggen wij uit wat u van

Nadere informatie

Belangrijke informatie voor uw adviesgesprek

Belangrijke informatie voor uw adviesgesprek Belangrijke informatie voor uw adviesgesprek Waarom is deze brochure voor u belangrijk? U heeft binnenkort een hypotheekadviesgesprek met ons. Hiervoor is al een afspraak gemaakt. Het is belangrijk om

Nadere informatie

ZÉKER LEVEN. Wij voelen ons betrokken bij u als klant TIP!

ZÉKER LEVEN. Wij voelen ons betrokken bij u als klant TIP! ZÉKER LEVEN Wij voelen ons betrokken bij u als klant TIP! Wilt u continu voordelig verzekerd zijn van het beste advies, slimme alerts en onze proactieve begeleiding? Informeer dan vrijblijvend naar onze

Nadere informatie

Overwaarde Hypotheek

Overwaarde Hypotheek Overwaarde Hypotheek 2 Benut nu uw overwaarde zonder uw huis te hoeven verkopen Een eigen huis is een belangrijk bezit. Het geld zit weliswaar vast in de stenen, maar het geeft een goed en veilig gevoel

Nadere informatie

Lees deze brochure zorgvuldig door. Samen sterker

Lees deze brochure zorgvuldig door. Samen sterker Uw hypotheekadvies bij de Rabobank Lees deze brochure zorgvuldig door. Samen sterker Uw hypotheekadvies bij Rabobank U hebt uw droomhuis gevonden, een prachtig idee voor de verbouwing of u vraagt zich

Nadere informatie

Lees deze brochure zorgvuldig door. Aandeel in elkaar

Lees deze brochure zorgvuldig door. Aandeel in elkaar Uw hypotheekadvies bij de Rabobank Lees deze brochure zorgvuldig door. Aandeel in elkaar Uw hypotheekadvies bij Rabobank U hebt uw droomhuis gevonden, een prachtig idee voor de verbouwing of u vraagt zich

Nadere informatie

Regeling Financiële Dienstverlening Dienstenwijzer & Dienstverleningsdocument

Regeling Financiële Dienstverlening Dienstenwijzer & Dienstverleningsdocument Regeling Financiële Dienstverlening Dienstenwijzer & Dienstverleningsdocument Welkom bij Regeling Financiële Dienstverlening, wij geven u graag deskundig advies. Wij mogen u adviseren over de volgende

Nadere informatie

Lees deze brochure zorgvuldig door. Uw hypotheekadvies bij de Rabobank. Een aandeel in elkaar

Lees deze brochure zorgvuldig door. Uw hypotheekadvies bij de Rabobank. Een aandeel in elkaar Lees deze brochure zorgvuldig door. Uw hypotheekadvies bij de Rabobank Een aandeel in elkaar Uw hypotheekadvies bij Rabobank U hebt uw droomhuis gevonden, een prachtig idee voor de verbouwing of u vraagt

Nadere informatie

U gaat uit dienst. Wat betekent dit voor uw pensioen, partnerpensioen en arbeidsongeschiktheidsverzekering?

U gaat uit dienst. Wat betekent dit voor uw pensioen, partnerpensioen en arbeidsongeschiktheidsverzekering? U gaat uit dienst. Wat betekent dit voor uw pensioen, partnerpensioen en arbeidsongeschiktheidsverzekering? Inhoud U gaat uit dienst. 3 Situatie 1: U heeft een nieuwe werkgever. 4 Situatie 2: U start uw

Nadere informatie

Je hypotheekadvies: van oriëntatie tot afsluiten

Je hypotheekadvies: van oriëntatie tot afsluiten Dienstenwijzer van Fiew Je hypotheekadvies: van oriëntatie tot afsluiten Een hypotheek afsluiten doe je niet elke dag. En zomaar je hypotheek een beetje veranderen, gaat ook niet. Logisch dus dat je vragen

Nadere informatie

Inkomensadvies. WIA Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen

Inkomensadvies. WIA Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen Inkomensadvies WIA Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen Inkomen bij pensionering, vroegtijdig overlijden en arbeidsongeschiktheid Wat gebeurt er met mijn (gezins)inkomen als ik met pensioen ga, arbeidsongeschikt

Nadere informatie

Informatie dienstverlening. Uw hypotheek bij Home Financials

Informatie dienstverlening. Uw hypotheek bij Home Financials Informatie dienstverlening Uw hypotheek bij Home Financials Uw hypotheek bij Home Financials U heeft uw droomhuis gevonden, u wilt gaan verbouwen of u vraagt zich af of uw huidige hypotheek nog bij uw

Nadere informatie

Inkomensadvies. WIA Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen

Inkomensadvies. WIA Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen Inkomensadvies WIA Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen Inkomen bij pensionering, arbeidsongeschiktheid en overlijden Wat gebeurt er met mijn (gezins)inkomen als ik met pensioen ga, arbeidsongeschikt

Nadere informatie

PROEFDRUK PROEFDRUK. Wat staat er op het pensioenoverzicht? Op uw pensioenoverzicht ziet u hoeveel geld u krijgt als u met pensioen gaat.

PROEFDRUK PROEFDRUK. Wat staat er op het pensioenoverzicht? Op uw pensioenoverzicht ziet u hoeveel geld u krijgt als u met pensioen gaat. Mw WIW Voorbeeld Dorpstraat 1 1234 AB Heerlen datum 21 april 2017 Onderwerp: Uw pensioenoverzicht van 2017 Beste mevrouw WIW Voorbeeld, U bouwt pensioen op bij het Pensioenfonds Werk en (re)integratie

Nadere informatie

NP Aanvullingsplan. Een financieel veilige toekomst voor uw nabestaanden

NP Aanvullingsplan. Een financieel veilige toekomst voor uw nabestaanden NP Aanvullingsplan Een financieel veilige toekomst voor uw nabestaanden Geen leuke gedachte maar wat gebeurt er als u overlijdt? Hoe ziet de financiële toekomst van uw partner er dan uit? Kunnen uw nabestaanden

Nadere informatie

WAAR HET BIJ EEN HYPOTHEEKADVIES ÉCHT OM GAAT: Passen de maandlasten in uw financiële huishouding?

WAAR HET BIJ EEN HYPOTHEEKADVIES ÉCHT OM GAAT: Passen de maandlasten in uw financiële huishouding? WAAR HET BIJ EEN HYPOTHEEKADVIES ÉCHT OM GAAT: Passen de maandlasten in uw financiële huishouding? 1 U overweegt een woning te kopen. U gaat dan waarschijnlijk voor de financiering hiervan een hypothecair

Nadere informatie

Verantwoord lenen bij OHRA

Verantwoord lenen bij OHRA OHRA Hypotheken 2 Verantwoord lenen bij OHRA Inhoud 1. Belastingregels 5 2. Wilt u meer zekerheid over het terugbetalen? 7 2.1 Een deel van uw lening eerder terugbetalen 8 2.2 Een andere aflosvorm kiezen

Nadere informatie

NP Plusplan. Extra inkomen voor uw nabestaanden

NP Plusplan. Extra inkomen voor uw nabestaanden NP Plusplan Extra inkomen voor uw nabestaanden Geen leuke gedachte maar wat gebeurt er als u overlijdt? Hoe ziet de financiële toekomst van uw partner er dan uit? Kunnen uw nabestaanden verder leven op

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Bedrijfsfilosofie... 3. Liberforte Pensioen... 4. Liberforte Hypotheek... 5. Liberforte Werkgeversdiensten... 6

Inhoudsopgave. Bedrijfsfilosofie... 3. Liberforte Pensioen... 4. Liberforte Hypotheek... 5. Liberforte Werkgeversdiensten... 6 2 Inhoudsopgave Bedrijfsfilosofie...................... 3 Liberforte Pensioen...................... 4 Liberforte Hypotheek...................... 5 Liberforte Werkgeversdiensten..................... 6 3

Nadere informatie

PROEFDRUK PROEFDRUK. Onderwerp: Uw pensioenoverzicht van Beste mevrouw SW Voorbeeld,

PROEFDRUK PROEFDRUK. Onderwerp: Uw pensioenoverzicht van Beste mevrouw SW Voorbeeld, Mw SW Voorbeeld Straat 1 1234 AB Woonplaats datum 21 april 2017 Onderwerp: Uw pensioenoverzicht van 2017 Beste mevrouw SW Voorbeeld, U bouwt pensioen op bij het Pensioenfonds Werk en (re)integratie (PWRI).

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument ten behoeve van bemiddeling op basis van fee en serviceabonnement

Dienstverleningsdocument ten behoeve van bemiddeling op basis van fee en serviceabonnement Dienstverleningsdocument: Frank Verzekeringen en Hypotheken b.v. Achterweg 42 1822 AM Alkmaar www.fdg-online.nl frank@fdg-online.nl tel. 072-5623209 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

VOORWOORD INHOUD. Direct Zorgeloos Leven Direct Zorgeloos Genieten Direct Zorgeloos Wonen

VOORWOORD INHOUD. Direct Zorgeloos Leven Direct Zorgeloos Genieten Direct Zorgeloos Wonen Eindelijk genieten VOORWOORD VOORWOORD Uw woning heeft overwaarde! Lommerhuizen geeft u de mogelijkheid hierover te beschikken. Om dit te realiseren biedt Lommerhuizen u de volgende mogelijkheden: Direct

Nadere informatie

Brochure Uw hypotheek bij Findt Advies

Brochure Uw hypotheek bij Findt Advies Brochure Uw hypotheek bij Findt Advies versie 01-08-2018 Uw hypotheek bij Findt Advies U heeft uw droomhuis gevonden, een prachtig idee voor de verbouwing of u vraagt zich af of uw hypotheek nog bij uw

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER. Advies op maat. Advies

INFORMATIEFOLDER. Advies op maat. Advies INFORMATIEFOLDER Advies op maat Advies maat p at Adviesbureau Van der Zalm Wij staan graag voor u klaar Financiële producten kunnen een belangrijke rol voor u, uw gezin en uw bedrijf spelen. Ze beschermen

Nadere informatie

nieuw huis nieuwe hypotheek

nieuw huis nieuwe hypotheek nieuw huis nieuwe hypotheek hypotheekadvies financiële planning geld lenen verzekeringen pensioenadvies finance maatwerk is mensenwerk BMP finance Middenbaan 35 2991 CS Barendrecht 0180-745 460 www.bmp-finance.nl

Nadere informatie

Belasting terugkrijgen met het ZZP Pensioen

Belasting terugkrijgen met het ZZP Pensioen Belasting terugkrijgen met het ZZP Pensioen U kunt via de Belastingdienst een groot deel van uw pensioeninleg terugkrijgen. In dit ebook leest u hoe dit werkt en welke voordelen het oplevert. Als zelfstandige

Nadere informatie

Verantwoord lenen bij Delta Lloyd

Verantwoord lenen bij Delta Lloyd Verantwoord lenen bij Delta Lloyd Beste klant, De huizenprijzen zijn de laatste jaren flink gedaald. Daardoor houden steeds meer mensen na verkoop van de woning een restschuld over. Als de verkoopopbrengst

Nadere informatie

Overwaarde Hypotheek

Overwaarde Hypotheek Overwaarde Hypotheek 2 3 Benut nu uw overwaarde zonder uw huis te hoeven verkopen Een eigen huis is een belangrijk bezit. Het geld zit weliswaar vast in de stenen, maar het geeft een goed en veilig gevoel

Nadere informatie

Uw hypotheek nu en in de toekomst

Uw hypotheek nu en in de toekomst Uw hypotheek nu en in de toekomst V.29-08-2018 In deze brochure vindt u belangrijke informatie over uw hypotheek nu en in de toekomst Uw hypotheek vraagt om aandacht U heeft een hypotheek van DSB Bank

Nadere informatie

NAAM: UW KLANTPROFIEL. Assurantie Administratie Belastingzaken Financieringen Hypotheken

NAAM: UW KLANTPROFIEL. Assurantie Administratie Belastingzaken Financieringen Hypotheken NAAM: UW KLANTPROFIEL Een financieel advies wordt niet alleen uitgebracht op basis uw huidige financiële situatie en wensen en doelstellingen, maar ook op basis uw kennis, ervaring met en risicobereidheid

Nadere informatie

Uw pensioenadvies bij de Rabobank

Uw pensioenadvies bij de Rabobank Rabo PensioenAdvies MKB Een pensioen van deze tijd Uw pensioenadvies bij de Rabobank U wilt uw werknemers een pensioenregeling aanbieden. U bent benieuwd of de huidige pensioenregeling nog goed bij uw

Nadere informatie

ONZE DIENSTVERLENING. Salland Hypotheek- & Financieel Advies

ONZE DIENSTVERLENING. Salland Hypotheek- & Financieel Advies ONZE DIENSTVERLENING Inleiding Wij willen ons graag aan u voorstellen en u informeren over wie wij zijn en hoe onze werkwijze is. In dit document geven wij u een beschrijving van onze diensten, de wijze

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument Hypotheken Risico Vermogen

Dienstverleningsdocument Hypotheken Risico Vermogen Dienstverleningsdocument Hypotheken Risico Vermogen Dienstverleningsdocument V3, 2019 Pagina 1 Dienstverleningsdocument V3, 2019 Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag In dit document staat wat wij voor

Nadere informatie

Grip op later - Augustus Financieel Inzicht. Nu & in de toekomst. De heer Voorbeeld Mevrouw Voorbeeld-Test

Grip op later - Augustus Financieel Inzicht. Nu & in de toekomst. De heer Voorbeeld Mevrouw Voorbeeld-Test Grip op later - Augustus 2019 Financieel Inzicht Nu & in de toekomst De heer Voorbeeld Mevrouw Voorbeeld-Test 2 Inhoud Conclusie en aandachtspunten Uw financiële situatie nu en in de toekomst Uw financiële

Nadere informatie

Lees deze brochure zorgvuldig door. Uw advies bij de Rabobank. Advies over vermogen, levensen inkomensverzekeringen. Een aandeel in elkaar

Lees deze brochure zorgvuldig door. Uw advies bij de Rabobank. Advies over vermogen, levensen inkomensverzekeringen. Een aandeel in elkaar Lees deze brochure zorgvuldig door Uw advies bij de Rabobank Advies over vermogen, levensen inkomensverzekeringen Een aandeel in elkaar Leeswijzer In deze brochure leest u welke vormen van advies de Rabobank

Nadere informatie

Uw hypotheek nu en in de toekomst

Uw hypotheek nu en in de toekomst Uw hypotheek nu en in de toekomst In deze brochure vindt u belangrijke informatie over uw hypotheek nu en in de toekomst Uw hypotheek vraagt om aandacht U heeft een hypotheek van DSB Bank in faillissement

Nadere informatie

INVENTARISATIEFORMULIER HYPOTHEEKADVIES PARTICULIERE RELATIE. Afspraak gemaakt door : Naam relatie : Bestaande relatie Nieuwe relatie

INVENTARISATIEFORMULIER HYPOTHEEKADVIES PARTICULIERE RELATIE. Afspraak gemaakt door : Naam relatie : Bestaande relatie Nieuwe relatie INVENTARISATIEFORMULIER HYPOTHEEKADVIES PARTICULIERE RELATIE Afspraak gemaakt door : Naam relatie : Bestaande relatie Nieuwe relatie Telefoonnummer relatie : Naam adviseur : Tijdstip bezoek : dag om uur

Nadere informatie

Onze relatie met u! Een goed gesprek over

Onze relatie met u! Een goed gesprek over Een goed gesprek over Onze relatie met u! Wij houden van ons vak. Ons vak is u te helpen bij het organiseren van uw financiële zekerheid. Daar praten we veel en graag met u over. In die gesprekken stellen

Nadere informatie

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken met anderen. En kunt u ook onze kosten vergelijken.

Nadere informatie

Welke hypotheek past bij mijn persoonlijke en financiële situatie? Stappenplan Wat voor hypotheek past bij mij

Welke hypotheek past bij mijn persoonlijke en financiële situatie? Stappenplan Wat voor hypotheek past bij mij Welke hypotheek past bij mijn persoonlijke en financiële situatie? Stappenplan Wat voor hypotheek past bij mij Een onderneming van ABN AMRO BANK N.V. Welke hypotheek past bij mij? Je hebt je pijlen gericht

Nadere informatie

OVERLIJDENSRISICOVERZEKERING 100% ONAFHANKELIJK

OVERLIJDENSRISICOVERZEKERING 100% ONAFHANKELIJK 1 De waarde van ONAFHANKELIJK Financieel Advies bij een OVERLIJDENSRISICOVERZEKERING 100% ONAFHANKELIJK 2 Vrij is onafhankelijk Vrij zijn betekent in de kern dat je de mogelijkheid hebt om keuzes te kunnen

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument Hypotheken Risico Vermogen

Dienstverleningsdocument Hypotheken Risico Vermogen Dienstverleningsdocument Hypotheken Risico Vermogen Dienstverleningsdocument V2, 2019 Pagina 1 Dienstverleningsdocument V2, 2019 Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag In dit document staat wat wij voor

Nadere informatie

Financiële planning. Creantis B.V Uit elkaar

Financiële planning. Creantis B.V Uit elkaar Financiële planning uw financiële situatie, nu & straks Mevrouw U. Elkaar P a g i n a - 1 - Uw financiële situatie, nu & straks Een echtscheiding heeft grote impact op uw financiële situatie. Waar u voorheen

Nadere informatie

RISICO S AFDEKKEN VERZEKERINGEN - ZAKELIJK RISICOBEHEER - HYPOTHEKEN - PENSIOENADVIES

RISICO S AFDEKKEN VERZEKERINGEN - ZAKELIJK RISICOBEHEER - HYPOTHEKEN - PENSIOENADVIES RISICO S AFDEKKEN VERZEKERINGEN - ZAKELIJK RISICOBEHEER - HYPOTHEKEN - PENSIOENADVIES WWW.TAYLORMATES.NL In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners

Nadere informatie

INVENTARISATIEFORMULIER HYPOTHEEKADVIES PARTICULIERE RELATIE. Afspraak gemaakt door : Naam relatie : Telefoonnummer relatie : Naam adviseur :

INVENTARISATIEFORMULIER HYPOTHEEKADVIES PARTICULIERE RELATIE. Afspraak gemaakt door : Naam relatie : Telefoonnummer relatie : Naam adviseur : INVENTARISATIEFORMULIER HYPOTHEEKADVIES PARTICULIERE RELATIE Afspraak gemaakt door : Naam relatie : Bestaande relatie Nieuwe relatie Telefoonnummer relatie : Naam adviseur : Tijdstip bezoek : dag om uur

Nadere informatie

In deze wijzer maken we je wegwijs bij R e g e l i n g F D. Je vindt hier informatie over R e g e l i n g F D en hoe je ons kunt bereiken.

In deze wijzer maken we je wegwijs bij R e g e l i n g F D. Je vindt hier informatie over R e g e l i n g F D en hoe je ons kunt bereiken. Dienstenwijzer Wegwijs bij RegelingFD In deze wijzer maken we je wegwijs bij R e g e l i n g F D. Je vindt hier informatie over R e g e l i n g F D en hoe je ons kunt bereiken. RegelingFD R e g e l i n

Nadere informatie

over vermogen, levens- en inkomensverzekeringen Een aandeel in elkaar

over vermogen, levens- en inkomensverzekeringen Een aandeel in elkaar Uw advies bij de Rabobank over vermogen, levens- en inkomensverzekeringen Een aandeel in elkaar Uw advies U wilt een advies van de Rabobank? Bijvoorbeeld over uw inkomen voor later, zorg voor nabestaanden

Nadere informatie

Huizenprijzen. Rendementen. kunnen stijgen. Of juist dalen. kunnen meevallen. Of juist tegenvallen. UW PENSIOEN

Huizenprijzen. Rendementen. kunnen stijgen. Of juist dalen. kunnen meevallen. Of juist tegenvallen. UW PENSIOEN Huizenprijzen kunnen stijgen. Of juist dalen. Rendementen kunnen meevallen. Of juist tegenvallen. Tegen de tijd dat u met pensioen gaat, weet u één ding zeker: ú heeft uw pensioen goed geregeld. UW PENSIOEN

Nadere informatie

Inkomensadvies Inkomen

Inkomensadvies Inkomen Verzekeringen Makelaardij Hypotheken Pensioenen Employment Benefits Bankzaken Inkomensadvies Inkomen vrieling assurantien Inkomen bij pensionering, arbeidsongeschiktheid en overlijden Wat gebeurt er met

Nadere informatie

Over inkomen gesproken en goede vooruitzichten

Over inkomen gesproken en goede vooruitzichten Over inkomen gesproken en goede vooruitzichten dromen realiseren zorgeloos leven betrouwbaar advies Een leven vol verrassingen Trefzeker plannen Financiële planning is een abstract begrip. Maar als we

Nadere informatie

StraksBegintNu. De nieuwe kijk op financiële planning EEN DIENST VAN

StraksBegintNu. De nieuwe kijk op financiële planning EEN DIENST VAN StraksBegintNu De nieuwe kijk op financiële planning EEN DIENST VAN Het antwoord op vragen over straks Het huis van mijn dromen staat te koop, maar kan ik het betalen... ook als ik arbeidsongeschikt word?

Nadere informatie

Mijn pensioenregeling Alles over uw pensioen in de houtverwerkende industrie en jachtbouw

Mijn pensioenregeling Alles over uw pensioen in de houtverwerkende industrie en jachtbouw Mijn pensioenregeling 2017 Alles over uw pensioen in de houtverwerkende industrie en jachtbouw januari 2017 Inhoud 1. Alstublieft! Uw pensioenregeling Pensioen hoort bij uw werk. Misschien staat u er nu

Nadere informatie

Uw pensioenadvies bij de Rabobank

Uw pensioenadvies bij de Rabobank Rabo PensioenAdvies Grootzakelijk Een pensioen van deze tijd Uw pensioenadvies bij de Rabobank U wilt uw werknemers een pensioenregeling aanbieden. U bent benieuwd of de huidige pensioenregeling nog goed

Nadere informatie

ThomaLife. Financieel inzicht, bepaal uw eigen koers! uw schakel naar zekerheid!

ThomaLife. Financieel inzicht, bepaal uw eigen koers! uw schakel naar zekerheid! ThomaLife Financieel inzicht, bepaal uw eigen koers! uw schakel naar zekerheid! ThomaLife Al onze cliënten hebben financiële doelstellingen voor nu en voor later. U bent er misschien niet iedere dag mee

Nadere informatie

NP Aanvullingsplan. Een financieel veilige toekomst voor uw nabestaanden

NP Aanvullingsplan. Een financieel veilige toekomst voor uw nabestaanden NP Aanvullingsplan Een financieel veilige toekomst voor uw nabestaanden Geen leuke gedachte maar wat gebeurt er als u overlijdt? Hoe ziet de financiële toekomst van uw partner er dan uit? Kunnen uw nabestaanden

Nadere informatie

StiPP Basisregeling: uw pensioen in vogelvlucht

StiPP Basisregeling: uw pensioen in vogelvlucht StiPP Basisregeling: uw pensioen in vogelvlucht Uw toekomst uitgestippeld 1 Inhoud StiPP Basisregeling, wat houdt deze in? 3 Hoeveel pensioen bouwt u op? 4 Met pensioen 8 StiPP is er voor u! 9 Als u stopt

Nadere informatie

Maart 2014. Ik ga later niet op de bank zitten. pagina 6. Meer inzicht in uw pensioen. pagina 4. Wat is het UPO? pagina 8

Maart 2014. Ik ga later niet op de bank zitten. pagina 6. Meer inzicht in uw pensioen. pagina 4. Wat is het UPO? pagina 8 Pensioen krant Maart 2014 Ik ga later niet op de bank zitten pagina 6 Meer inzicht in uw pensioen pagina 4 Wat is het UPO? pagina 8 Pensioenheld Dromen doen we allemaal Brayen Verbond (39 jaar) is projecteider

Nadere informatie

Pensioenonderhoudsboekje Uw pensioen. Waar u beslist op moet letten!

Pensioenonderhoudsboekje Uw pensioen. Waar u beslist op moet letten! 2 Pensioenonderhoudsboekje Uw pensioen. Waar u beslist op moet letten! 3 Eerste baan... 5. Samenwonen... 7. Uw pensioen. Waar u beslist op moet letten! Trouwen... 9. Uw pensioen is bij bpfbouw in vertrouwde

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument DE ADVIESWINKEL henk reedijk b.v.

Dienstverleningsdocument DE ADVIESWINKEL henk reedijk b.v. Dienstverleningsdocument DE ADVIESWINKEL henk reedijk b.v. de inhoud van dit dienstverleningsdocument is samengesteld volgens de richtlijnen van de AFM en ook geldend voor de handelsnamen: De winkel De

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument risico s afdekken

Dienstverleningsdocument risico s afdekken Dienstverleningsdocument risico s afdekken VRIJ ZORGELOOS GEWOON GAAN DAT GEVOEL Wat wij u bieden is financiële zekerheid, waarin u investeert is rust In dit document staat wat wij voor u kunnen doen.

Nadere informatie

Ons advies. Toelichting op het advies en de vergoedingen

Ons advies. Toelichting op het advies en de vergoedingen Ons advies Toelichting op het advies en de vergoedingen Als u niet bekend bent met het afsluiten van financiële producten of als u een advies wilt dat is afgestemd op de persoonlijke situatie, dan is het

Nadere informatie

TrueBlue Anw-hiaatverzekering FINANCIEEL FUNDAMENT VOOR JE PARTNER. Als jij er niet meer bent.

TrueBlue Anw-hiaatverzekering FINANCIEEL FUNDAMENT VOOR JE PARTNER. Als jij er niet meer bent. TrueBlue Anw-hiaatverzekering FINANCIEEL FUNDAMENT VOOR JE PARTNER. Als jij er niet meer bent. April 2018 TrueBlue Anw-hiaatverzekering Financieel fundament voor je partner. Als jij er niet meer bent.

Nadere informatie

NP Aanvullingsplan. Financiële zekerheid voor uw nabestaanden

NP Aanvullingsplan. Financiële zekerheid voor uw nabestaanden NP Aanvullingsplan Financiële zekerheid voor uw nabestaanden Geen leuke gedachte maar wat gebeurt er als u overlijdt? Studerende kinderen, uitstapjes of een nieuwe auto. Blijft dat allemaal mogelijk als

Nadere informatie

ONDERLINGE S-GRAVENHAGE

ONDERLINGE S-GRAVENHAGE delen gevoel vertrouwen gevonden avontuur genieten ONDERLINGE S-GRAVENHAGE Momenten vrienden verhuizen afscheid leven huwelijk samen 2 blijdschap verrassing Verzekerde groeikracht Iedereen hoopt op een

Nadere informatie

Zorg voor uw nabestaanden. AEGON OverlijdensRisicoverzekering

Zorg voor uw nabestaanden. AEGON OverlijdensRisicoverzekering Zorg voor uw nabestaanden AEGON OverlijdensRisicoverzekering Als u overlijdt, heeft u dan alles goed geregeld voor uw nabestaanden? Uw partner en kinderen kunnen anders voor onverwachte uitgaven komen

Nadere informatie

Vijf veranderingen per 1 januari 2013

Vijf veranderingen per 1 januari 2013 Advies over financiële producten? December 2012 Vijf veranderingen per 1 januari 2013 U overweegt een financieel product aan te schaffen en daarover advies in te winnen? Dan gaan er bij de advisering van

Nadere informatie

Uw zakelijke verzekeringsadvies bij de Rabobank. Samen sterker

Uw zakelijke verzekeringsadvies bij de Rabobank. Samen sterker Uw zakelijke verzekeringsadvies bij de Rabobank Samen sterker U wilt inzicht in de risico s die u loopt en de financiële consequenties daarvan. U wilt weten hoe u met deze risico s kunt omgaan, of het

Nadere informatie

Wat krijgt u in onze netto pensioenregeling?

Wat krijgt u in onze netto pensioenregeling? Hoe is je pensioen geregeld? Wat krijgt u in onze netto pensioenregeling? Netto ouderdomspensioen Via uw werkgever neemt u deel aan de netto pensioenregeling van ABN AMRO Pensioenfonds. Met deze regeling

Nadere informatie

UW PENSIOEN BIJ PGB. Wat u moet weten. Wat u zelf kunt doen. Extra informatie. Doe de pensioencheck! Pagina 18

UW PENSIOEN BIJ PGB. Wat u moet weten. Wat u zelf kunt doen. Extra informatie. Doe de pensioencheck! Pagina 18 2016 UW PENSIOEN BIJ PGB Doe de pensioencheck! Pagina 18 Wat u moet weten Wat u zelf kunt doen Extra informatie INHOUD Sta even stil bij uw pensioen 03 Wat u moet weten over uw pensioen Pensioen in Nederland

Nadere informatie

Financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid. Je leeft, je verandert. Loyalis verandert met je mee.

Financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid. Je leeft, je verandert. Loyalis verandert met je mee. Financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid Je leeft, je verandert. Loyalis verandert met je mee. Stel, u wordt ziek. Dat klinkt niet prettig, maar het kán zomaar gebeuren. Een ziekte hebben we immers

Nadere informatie

U kunt rekenen op juridische hulp en advies. Met de Rechtsbijstandverzekering van Centraal Beheer Achmea

U kunt rekenen op juridische hulp en advies. Met de Rechtsbijstandverzekering van Centraal Beheer Achmea U kunt rekenen op juridische hulp en advies. Met de Rechtsbijstandverzekering van Centraal Beheer Achmea 1 Inhoud Als u er zelf niet uitkomt 3 Daarom kiest u voor onze Rechtsbijstandverzekering! 4 U kiest

Nadere informatie

Mijn pensioenregeling Alles over uw pensioen in de houtverwerkende industrie en jachtbouw

Mijn pensioenregeling Alles over uw pensioen in de houtverwerkende industrie en jachtbouw Mijn pensioenregeling 2019 Alles over uw pensioen in de houtverwerkende industrie en jachtbouw Februari 2019 Inhoud 1. Alstublieft! Uw pensioenregeling Pensioen hoort bij uw werk. Misschien staat u er

Nadere informatie

Een nieuwe baan. Je toekomst uitgestippeld

Een nieuwe baan. Je toekomst uitgestippeld Een nieuwe baan Je toekomst uitgestippeld Inhoud Je nieuwe baan en StiPP 2 Verandert er iets aan mijn pensioen? 4 Niet elke pensioenregeling is hetzelfde 5 Waardeoverdracht naar StiPP 7 Je nieuwe baan

Nadere informatie

Brochure abonnementen Viisi Finance

Brochure abonnementen Viisi Finance Brochure abonnementen Viisi Finance Brochure abonnementen Viisi Finance Een nieuw huis, een nieuwe uitdaging in uw carrière, trouwen, gezinsuitbreiding, u ontvangt een nalatenschap... Uw wensen en behoeften

Nadere informatie

Klantprofiel. Waaruit blijkt dat?

Klantprofiel. Waaruit blijkt dat? Klantprofiel Wat is uw burgerlijke staat? o Alleenstaand o Gehuwd(gemeenschap van goederen) o Gehuwd(huwelijkse voorwaarden) o Samenwonend met samenlevingscontract o Samenwonend zonder samenlevingscontract

Nadere informatie

StraksBegintNu. De nieuwe kijk op financiële planning EEN DIENST VAN

StraksBegintNu. De nieuwe kijk op financiële planning EEN DIENST VAN StraksBegintNu De nieuwe kijk op financiële planning EEN DIENST VAN Het antwoord op vragen over straks Kan ik eerder stoppen met werken? De AOW-leeftijd schuift steeds verder op, wat betekent dit eigenlijk

Nadere informatie

UW PENSIOEN BIJ PENSIOENFONDS PGB

UW PENSIOEN BIJ PENSIOENFONDS PGB 2017 UW PENSIOEN BIJ PENSIOENFONDS PGB Doe de pensioencheck! Pagina 18 Wat u moet weten Wat u zelf kunt doen Extra informatie inhoud sta even stil bij uw pensioen 03 Wat u moet weten over uw pensioen pensioen

Nadere informatie

Uitgebreid en compact advies Een aandeel in elkaar

Uitgebreid en compact advies Een aandeel in elkaar Advies over overlijdensrisico- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen Uitgebreid en compact advies Een aandeel in elkaar Advies over uw verzekeringen U kunt bij de Rabobank terecht voor advies over: de

Nadere informatie

Vragenlijst Particulieren

Vragenlijst Particulieren Vragenlijst Particulieren Naam cliënt Plaats Datum : : : In het kader van de Wet Financiële Dienstverlening (WFD) worden in dit document diverse vragen gesteld ter bepaling van het Klantprofiel van de

Nadere informatie

Voor hetzelfde geld heb je een eigen huis! Stap eens bij ons binnen. Lees meer op pagina 3. p.4 Freeks feiten p.6 Ben jij nog blij met aflossingsvrij?

Voor hetzelfde geld heb je een eigen huis! Stap eens bij ons binnen. Lees meer op pagina 3. p.4 Freeks feiten p.6 Ben jij nog blij met aflossingsvrij? Update Zomer 2017 Voor hetzelfde geld heb je een eigen huis! Stap eens bij ons binnen Maanlander 47, Amersfoort Lees meer op pagina 3 p.4 Freeks feiten p.6 Ben jij nog blij met aflossingsvrij? p.7 Welke

Nadere informatie

KLANTPROFIEL VOOR DHR. HYPOTHEEK

KLANTPROFIEL VOOR DHR. HYPOTHEEK UW KLANTPROFIEL Een financieel advies wordt niet alleen uitgebracht op basis van uw huidige financiële situatie en wensen en doelstellingen, maar ook op basis van uw kennis van, ervaring met en risicobereidheid

Nadere informatie

> > > Rabo BedrijvenPensioen Grootzakelijk. Uw pensioenadvies bij de Rabobank. Een pensioen van deze tijd

> > > Rabo BedrijvenPensioen Grootzakelijk. Uw pensioenadvies bij de Rabobank. Een pensioen van deze tijd Grootzakelijk Uw pensioenadvies bij de Rabobank U wilt een goed pensioenadvies. Omdat u uw medewerkers een pensioenregeling wilt bieden. U benieuwd bent of de huidige pensioenregeling nog goed bij uw organisatie

Nadere informatie

Welke hypotheek past bij mijn persoonlijke en financiële situatie?

Welke hypotheek past bij mijn persoonlijke en financiële situatie? Welke hypotheek past bij mijn persoonlijke en financiële situatie? Stappenplan Wat voor hypotheek past bij mij EEN ONDERNEMING VAN ABN AMRO BANK N.V. WELKE HYPOTHEEK PAST BIJ MIJ? Je hebt je pijlen gericht

Nadere informatie

Klant- en Risicoprofiel - Hypotheken Midden Nederland BV

Klant- en Risicoprofiel - Hypotheken Midden Nederland BV Klant- en Risicoprofiel - Hypotheken Midden Nederland BV Oudwijkerlaan 1D - 3581 TA Utrecht Website: hypothekenmiddennederland.nl e-mail: info@hypothekenmiddennederland.nl Telefoon: 030 276 32 18 Telefax:

Nadere informatie

> > > Rabo BedrijvenPensioen MKB. Uw pensioenadvies bij de Rabobank. Een pensioen van deze tijd

> > > Rabo BedrijvenPensioen MKB. Uw pensioenadvies bij de Rabobank. Een pensioen van deze tijd MKB Uw pensioenadvies bij de Rabobank U wilt een goed pensioenadvies. Omdat u uw medewerkers een pensioenregeling wilt bieden. U benieuwd bent of de huidige pensioenregeling nog goed bij uw organisatie

Nadere informatie

Financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid. Je leeft, je verandert. Loyalis verandert met je mee.

Financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid. Je leeft, je verandert. Loyalis verandert met je mee. Financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid Je leeft, je verandert. Loyalis verandert met je mee. Stel, u wordt ziek. Dat klinkt niet prettig, maar het kán zomaar gebeuren. Een ziekte hebben we immers

Nadere informatie

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken met

Nadere informatie

Flexibiliseren van uw pensioen

Flexibiliseren van uw pensioen Benieuwd naar wat een keuze voor de hoogte van uw pensioen betekent? Hier vindt u per keuze de rekentabel. Op Mijn Aegon rekenen wij die keuzes voor u uit. En ziet u precies hoeveel pensioen u krijgt.

Nadere informatie

Flexibiliseren van uw pensioen

Flexibiliseren van uw pensioen Benieuwd naar wat een keuze voor de hoogte van uw pensioen betekent? Hier vindt u per keuze de rekentabel. Op Mijn Aegon rekenen wij die keuzes voor u uit. En ziet u precies hoeveel pensioen u krijgt.

Nadere informatie

Haal het maximale uit uw adviesgesprek Stap voor stap

Haal het maximale uit uw adviesgesprek Stap voor stap Haal het maximale uit uw adviesgesprek Stap voor stap ING Bank N.V. (hierna: ING) is statutair gevestigd aan het Bijlmerplein 888, 1102 MG Amsterdam, handelsregister nr. 33031431 Amsterdam. ING is geregistreerd

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER ENDASS VERZEKERINGEN

DIENSTENWIJZER ENDASS VERZEKERINGEN DIENSTENWIJZER ENDASS VERZEKERINGEN Introductie U overweegt een beroep te doen op de dienstverlening van ons kantoor. In deze brief leggen wij u graag uit hoe wij werken en hoe wij beloond worden. Gegevens

Nadere informatie

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze Vermogen afdekken In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken met anderen. En kunt u ook

Nadere informatie

STICHTING BEDRIJFSTAKPENSIOENFONDS ZORGVERZEKERAARS

STICHTING BEDRIJFSTAKPENSIOENFONDS ZORGVERZEKERAARS De pensioenregeling van SBZ STICHTING BEDRIJFSTAKPENSIOENFONDS ZORGVERZEKERAARS Uw pensioen bij SBZ Stichting Bedrijfstakpensioenfonds Zorgverzekeraars (SBZ) is het pensioenfonds voor de zorgverzekeringssector

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT DIENSTVERLENINGSDOCUMENT WELKOM BIJ KZN ASSURANTIEN B.V. U overweegt een beroep te doen op de dienstverlening van ons kantoor. In dit document leggen wij u uit hoe wij werken en hoe wij worden beloond.

Nadere informatie

Je leeft, je verandert. Loyalis verandert met je mee. Financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid

Je leeft, je verandert. Loyalis verandert met je mee. Financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid Je leeft, je verandert. Loyalis verandert met je mee. Financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid Inkomen bij arbeidsongeschiktheid kan erg tegenvallen Stelt u zich eens voor, u wordt ziek. En twee

Nadere informatie

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken met anderen. En kunt u ook onze kosten vergelijken.

Nadere informatie

Uw hypotheekadvies bij de Rabobank. Lees deze brochure zorgvuldig door.

Uw hypotheekadvies bij de Rabobank. Lees deze brochure zorgvuldig door. Uw hypotheekadvies bij de Rabobank Lees deze brochure zorgvuldig door. Uw hypotheekadvies bij Rabobank U hebt uw droomhuis gevonden, een prachtig idee voor de verbouwing of u vraagt zich af of uw hypotheek

Nadere informatie

Ontslagen of baan opgezegd. Wat betekent dit voor uw pensioen?

Ontslagen of baan opgezegd. Wat betekent dit voor uw pensioen? Ontslagen of baan opgezegd Wat betekent dit voor uw pensioen? Inhoud 1. Ontslagen of baan opgezegd? 3 2. Wat betekent ontslag voor uw ouderdomspensioen? 3 2.1 U bouwt geen ouderdomspensioen meer op 3 2.2

Nadere informatie