ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L. Gods kracht

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L. Gods kracht"

Transcriptie

1 ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L 27 november 2013 Jaargang 3, nr. 3 IN DIT NUMMER: Gods kracht Kerstviering Kerstbrunch Bijbeltekst van de maand Sinterklaas Schooltijden Wij hebben oor voor elkaar Tips voor ouders Ziek melding LIO Student Uit groep 4/5 Agenda G o d s k r a c h t De afgelopen tijd moet ik veel denken aan het verhaal dat Elia voor koning Achab staat (1 Koningen 18). Het heeft al anderhalf jaar niet geregend. Koning Achab geeft Elia de schuld. Elia verlegt deze schuld naar de Baäls. Het volk is achter de Baäls aangegaan. Een Baäl is een afgod. Een afgod is dichterbij dan u denkt. Een afgod kan bestaan uit de dagelijkse zaken van het leven. Zo kan eten, werken, geld, seksualiteit en zelfs de taken uit de kerk een afgod voor u of mij zijn. Het is goed om voor uzelf eens stil te staan, wie u dient en of u nog af moet rekenen met een afgod. Elia is niet bang voor koning Achab of voor de 450 profeten van de Baäl en de vierhonderd profeten van Asjera. Heel het volk moet zich verzamelen bij de berg Karmel. Elia komt met een voorstel om de mensen te laten zien hoe machteloos hun goden zijn. Op een gegeven moment bespot hij zelfs de priesters en het volk, hun Baäl doet niks, hij slaapt vast. Het gevolg is dat de priesters hun lichaam kerfden met zwaarden en speren totdat het bloed over hen heen stroomde. Zo probeert de Satan ons kapot te maken als we niet kiezen voor hem. We mogen niet lauw zijn. In alles moeten we Hem volgen. Ze zegt Elia in vers 21, dat we niet op twee gedachten hinken. Elia laat vervolgens Gods kracht zien. Vol vertrouwen bad hij en God antwoordde. Het liep slecht af met de profeten van de Baäl lezen we. Maar wie op God vertrouwt mag de zegen als een milde regen ontvangen. Afrekenen met afgoden, het kan als we zien op het kruis van Golgotha. K e r s t v i e r i n g In alle groepen hopen we samen met kinderen en ouders Kerst te vieren. Tijdens de viering mag er niet van groepen worden gewisseld. We weten dat veel ouders dit jammer vinden. Om iedereen de gelegenheid te geven deze vieringen mee te maken hebben we de kerstvieringen zo veel mogelijk verspreid. We hopen dat het naar ieders tevredenheid is. Woensdag 18 december: uur: groep 1/2 en uur: groep 4/5, 6/7 en 8 Tijdens de kerstviering denken we aan het grootse wonder dat God Zijn Zoon onder ons mensen heeft laten wonen. Alle pijn, moeite, verdriet heeft Hij gekend. Zelfs al onze zonden heeft Hij op zich genomen. Zo n God willen wij eren.

2 Pagina 2 K e r s t b r u n c h Ook dit jaar willen we, net als voorgaande jaren, met de kinderen van de groepen 5 t/m 8 op vrijdag 20 december een heerlijke kerstbrunch hebben. Wij willen u vragen om allerlei lekkernijen te maken. Om uur kunt u het eten bezorgen. Alle kinderen moeten zelf borden en bestek meenemen. De school zorgt voor genoeg drinken. De kinderen zullen s middags om uur vrij zijn. We hopen op een heerlijke en gezellige middag. B i j b e l t e k s t v a n d e m a a n d Jarigen in december Lara Afellah Marcus de With Michael Melkumjan Nima Nasser Sadr-Abadi Salma Saoud Elke week leren de kinderen vanaf groep 4 een psalm aan. Vanaf dit schooljaar is er op alle Hervormde scholen besloten om de kinderen maandelijks een Bijbeltekst aan te leren. Deze tekst wordt de hele maand herhaald. De laatste vrijdag van de maand wordt deze overhoord. In de laatste week van de maand leren de kinderen ook een psalm aan, deze wordt echter niet overhoord. Bij het kopje Bijbeltekst van de maand in de nieuwsbrief staat de Bijbeltekst die de kinderen in de komende maand gaan leren. Een mooie manier om ook uw Bijbelkennis op te halen. De psalmenlijst kunt u bekijken op de site van de school, of klik op de link. S i n t e r k l a a s Op donderdagmorgen 5 december verwachten we om 8.35 uur Sinterklaas op school. Hoe het dit jaar zal gaan dat moeten we maar afwachten? Niet alleen de kinderen zijn benieuwd, maar ook de juffen en meesters vinden het een spannend gebeuren. Vol verwachting U bent van harte welkom om dit allemaal mee te maken. Vergeet ook niet om af en toe eens even op de site van de school te kijken. Twitterbericht Gods genade wil ons hart veroveren en onze geheimen uit handen nemen om vrij te zijn van schuld, angst en veroordeling. S c h o o l t i j d e n Verschillende keren heeft er al in de nieuwsbrief gestaan vanaf hoe laat de kinderen op school mogen zijn, nogmaals een indringende oproep. Kinderen mogen pas vanaf 8.20 uur en uur op het schoolplein komen. We merken dat een aantal kinderen eerder komen. Dit willen we echt niet hebben, er is dan geen toezicht op de kinderen. Wanneer kinderen eerder op school komen sturen we ze terug naar huis. De verantwoordelijkheid ligt dan bij u. Wij hopen dat u hierop zult letten.

3 Pagina 3 W e h e b b e n o o r v o o r e l k a a r In dit blok stimuleren we de kinderen om oor voor elkaar te hebben. De lessen gaan over communicatie, over praten mét elkaar in plaats van praten tégen elkaar. De kinderen leren wat goed en slecht luisteren is. In tweetallen oefenen de kinderen om naar elkaar te luisteren. De een vertelt, de ander luistert. Goed luisteren kan je zien aan oogcontact, knikken, actieve lichaamshouding en herhalen wat de ander zei. De kinderen leren zich in een ander te verplaatsen. Ze leren dat het belangrijk is om goed naar elkaar te luisteren en duidelijk te zeggen wat je bedoelt. Dit voorkomt dat er misverstanden en conflicten ontstaan. Ze leren vragen stellen en samenvatten. Je laat daarmee zien dat je de ander goed begrepen hebt. We bespreken met de kinderen dat mensen op verschillende manieren naar dezelfde dingen kunnen kijken. We spreken dan over verschillende gezichtspunten. We kijken soms anders tegen dezelfde dingen aan, omdat we verschillende ervaringen en gevoelens hebben en omdat we uit verschillende gezinnen komen. Op deze manier leren we de kinderen met meningsverschillen om te gaan. In de bovenbouw leren de kinderen argumenteren en debatteren. Hierbij gaat het om het verdedigen van een stelling, bijvoorbeeld kinderen moeten op tijd naar bed of iemand die pest moet streng gestraft worden. In groep 8 leren de kinderen over cyberpesten en wat ze kunnen doen. Ze leren over verschillen in communiceren via sociale media en face-to-face. Bijbeltekst van de maand Want de Zoon des mensen is gekomen om te zoeken en zalig te maken wat verloren is. Lukas 19:10 T i p s v o o r o u d e r s Maak thuis gebruik van PRAAT HET UIT. Dit is een stappenplan dat gebruikt wordt om conflicten op te lossen. Het is op school beschikbaar. En voor de ouders van de kleuters: bespreek de kletskaart van blok 3 met uw kind, bijvoorbeeld: Kun je voordoen hoe je goed luistert naar elkaar? Of: Wil je mij iets vertellen, terwijl ik luister en daarna een vraag stel? Of: Hoe kun je iets vertellen zonder je stem te gebruiken, bijvoorbeeld met je gezicht, armen, handen? Laat zien dat je iets leuk vindt en niet leuk vindt. De kinderen hebben de afgelopen blokken al heel wat geleerd. Ze hebben geleerd hoe ze een conflict op moeten lossen, om win-win oplossingen te bedenken, hoe ze om kunnen gaan met kritiek en om zich bewust te zijn van hun eigen manier van reageren op een conflict. Rood- agressief, je bent boos en wordt driftig. Blauw- weglopen, je zegt niet wat je ervan vindt. Geel- stevig, je komt op voor jezelf. Ook en wij kunnen van de kinderen leren.

4 Pagina 4 Z i e k m e l d i n g Bij ziekte is het van belang dat u de school zo snel mogelijk op de hoogte stelt. Dit kan voor schooltijd via het telefoonnr of per (wendy.luteijn@engelenburgschool.nl en op maandag naar riannebouman@hotmail.com) of door een briefje aan een ander kind mee te geven. Op maandag zijn we tussen 8.05 en 8.20 uur niet bereikbaar i.v.m. de weekopening van het team. Ditzelfde geldt voor de sluiting op vrijdag om uur. Als een kind om een bepaalde reden te laat komt, geef hem of haar dan een briefje mee met de reden. Ook wanneer uw kind niet in staat is een gym- en/of zwemles te volgen dient dat schriftelijk gemeld te worden. L I O s t u d e n t Ik ben Tobias Reijmes, maar de meeste zullen mij kennen als meester Reijmes. Vorig jaar heb ik al acht weken stage gelopen op de Engelenburgschool. Dit jaar hoop ik ook mijn liostage op deze school te gaan lopen. Omdat u mijn gezicht waarschijnlijk vaker gaat zien zal ik mezelf dan ook kort even voorstellen en wat vertellen over mijn lio-stage. Ik ben 21 jaar en woon in Veenendaal-West. Al toen ik op de basisschool zat wist ik dat ik later als ik groot was meester wilde gaan worden. Deze droom is uitgekomen en inmiddels zit ik alweer in het laatste jaar van mijn opleiding. Ik woon nog thuis, samen met nog 3 broertjes en één zusje. Ik ben altijd wel te vinden voor een potje voetbal of een andere sport, maar mijn grootste hobby is toch wel het omgaan met kinderen. Ik heb op mijn opleiding gekozen voor de bovenbouw. Dit betekent dat ik gespecialiseerd ben in de groepen 5 t/m 8. Mijn lio-stage zal ik gaan lopen in groep 6/7 bij meester van den Heuvel en juf ten Ham. Misschien vraag u zich af wat een lio-stage precies inhoudt en daarom zal ik dat kort even toelichten. Vanaf ongeveer begin februari zal ik ongeveer twintig weken lang lesgeven in groep 6/7. Omdat ik in mijn laatste jaar van de pabo zit kan je de lio-stage zien als een soort meesterproef. Daarom zal ik ook veel alleen voor de klas te vinden zijn. Ik heb nog lang niet alles verteld over mezelf maar mocht u een keer een praatje willen maken dan bent u van harte welkom. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in! Tobias Reijmes

5 Pagina 5 Veiligheid voor alles. Ook wij doen oranje hesjes aan, zodat iedereen ons goed kan zien. Groep 4 en 5 kijken bij het asfalt Iedereen is weleens op een straat geweest waar asfalt ligt. Wij mochten kijken bij de BAM hoe zij asfalt gingen leggen op de Boompjesgoed. Wat hebben wij veel geleerd. Kijk maar mee! We mogen ook dichtbij komen staan om te kijken hoe de machine werkt. Wat zijn er veel mensen nodig om een straat van asfalt te voorzien. Zie je ook die grote wals? Die is echt heel zwaar! Wij weten nu waar wij later willen werken: bij de BAM! Dan zorgen wij dat jullie met de fiets en de auto over een mooie straat kunnen rijden!

6 Pagina 6 A g e n d a Datum Dinsdag 3 december Donderdag 5 december Woensdag 18 december Woensdag 18 december Vrijdag 20 december Vrijdag 20 december Maandag 6 januari 2014 Activiteit Open inloop Sinterklaasfeest Nieuwsbrief mee Kerstvieringen Onderbouw vrij Vanaf 14.30uur kerstvakantie Weer naar school Woensdag 15 januari Praktisch verkeersles Woensdag 29 januari Nieuwsbrief mee Maandag 10 februari Sing-in februari Cito eindtoets groep februari Voorjaarsvakantie Maandag 24 februari Onderbouw vrij Woensdag 26 februari Nieuwsbrief mee De regel van de maand december is We hebben oor voor elkaar

Gods kracht. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer 3 27 november 2013

Gods kracht. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer 3 27 november 2013 Jaargang 2 nummer 3 27 november 2013 In dit nummer: Gods kracht Personeel We hebben oor voor elkaar Tips voor ouders Bijbeltekst van de maand Sinterklaas Kerst Hoofdluis Overblijven Agenda G o d s k ra

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans

NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans Tweewekelijkse NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans 13-10-2015 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 De Vreedzame School

Nieuwsbrief 3 De Vreedzame School Nieuwsbrief 3 De Vreedzame School Blok 3 Blok 3: We hebben oor voor elkaar Blok 3: Algemeen: In dit blok stimuleren we de kinderen om oor voor elkaar te hebben. De lessen gaan over communicatie, over praten

Nadere informatie

-17 t/m 21 oktober : herfstvakantie-

-17 t/m 21 oktober : herfstvakantie- Tweewekelijkse NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans 13-10-2016 Zesde nieuwsbrief Herfstvakantie Met prachtige nazomerdagen zijn we dit schooljaar begonnen. En nu staat de herfstvakantie alweer voor

Nadere informatie

Bidden. Kerstviering. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 4 nummer 4 25 november 2015

Bidden. Kerstviering. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 4 nummer 4 25 november 2015 Jaargang 4 nummer 4 25 november 2015 In dit nummer: Bidden Kerstviering Kerstbrunch Te laat Sinterklaasfeest Ouderportaal Wonderlijk gemaakt Instroomkinderen Welkom Studiedag Personeel We hebben oor voor

Nadere informatie

8 nov In dit bulletin:

8 nov In dit bulletin: 8 nov. 2017 Voor de kalender: 3, 8 en 10 nov. Groepen 1/2 Excursie Kriebelbeestjessafari 10 nov. Nationaal Schoolontbijt 24 nov. 1 e Rapport mee (graag de rapportmap mee naar school!) 27 nov. t/m 1 dec.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr november 2016

NIEUWSBRIEF nr november 2016 NIEUWSBRIEF nr. 7 22 november 2016 In deze nieuwsbrief: Sinterklaas Uitje groep 7 meester Mark Inloopochtend Nieuws uit de MR De Vreedzame School Informatieavond ParnasSys Het Vergeten Kind: opbrengst

Nadere informatie

Agenda. Jarigen. Welkom. Algemeen. Van 26 oktober t/m 9 november. Studiedag 10 oktober

Agenda. Jarigen. Welkom. Algemeen. Van 26 oktober t/m 9 november. Studiedag 10 oktober 26 oktober 2018 - nummer 5 Agenda Maandag 29 oktober Maandag 5 november Vrijdag 9 november Start thema "Sprookjes en Middeleeuwen" Start blok 3 De Vreedzame School; "We hebben oor voor elkaar" OV- vergadering;

Nadere informatie

In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 6 nummer 2 31 oktober Dankdag Personeel Wonderlijk gemaakt

In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 6 nummer 2 31 oktober Dankdag Personeel Wonderlijk gemaakt Jaargang 6 nummer 2 31 oktober 2018 In dit nummer: Dankdag Personeel Wonderlijk gemaakt Nieuwe kinderen Koffie inloop ochtend Geboren Sponsor Blok 3 DVS Tips Woordknap Muziekknap Agenda Dankdag Op woensdag

Nadere informatie

PAULUSPRAAT 2. Oktober 2016

PAULUSPRAAT 2. Oktober 2016 PAULUSPRAAT 2 Oktober 2016 Inhoudsopgave - Van de directie - Directie Overkant - Even voorstellen Jeugdteam IJsselstein in de Paulusschool - Mediatie Vreedzame school - Vervangingen bij afwezigheid leerkracht

Nadere informatie

s middags alle kinderen vrij, dan kerstvakantie tot maandag 7 januari

s middags alle kinderen vrij, dan kerstvakantie tot maandag 7 januari Schooljaar 2012-2013 vrijdag 14 december 2012 nr. 7 Woensdag 19 december tussen 17.00 en 19.00 uur kerstmarkt KC Johan Friso Vrijdag 21 december 8.30 uur Vrijdag 21 december Maandag 7 januari t/m vrijdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws vanuit het team. 27 november 2015. Juffrouw Kim Verhoeven. Nieuwe directeur - even voorstellen

Nieuwsbrief. Nieuws vanuit het team. 27 november 2015. Juffrouw Kim Verhoeven. Nieuwe directeur - even voorstellen Nieuwsbrief 27 november 2015 Nieuws vanuit het team. Nieuwe directeur - even voorstellen Beste kinderen, ouders, verzorgers van De Achthoeven Op maandag na de kerstvakantie start ik als directeur op De

Nadere informatie

Agenda. Kerstvakantie. Hoera geslaagd

Agenda. Kerstvakantie. Hoera geslaagd Datum: 24-11-2017 Agenda 5 december 2017 Sinterklaasviering: Continurooster groepen 1 t/m 8 eten op school en zijn om 14.15 uur vrij. 6 december 2017 Studiedag, alle kinderen zijn vrij. 13 december 2017

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL. K e r s t f e e s t. P e r s o n e e l

ENGELENBURGSCHOOL. K e r s t f e e s t. P e r s o n e e l ENGELENBURGSCHOOL SCHOOLJOURNAAL 28 november 2012 Jaargang 2, nr. 4 K e r s t f e e s t I N D I T N U M M E R : Kerstfeest Personeel Sinterklaasfeest Kerstbrunch Nieuwe leerlingen Nederlandse taal Welkom

Nadere informatie

AGENDA HET EVENAARTJE. 17e jaargang nr. 12, blok 2 maandag 11 november 2013

AGENDA HET EVENAARTJE. 17e jaargang nr. 12, blok 2 maandag 11 november 2013 11 november studiedag Vergeet u niet dat alle kinderen maandag 11 november vrij zijn! DigiDUIF Het doet ons goed dat vrijwel alle ouders zich hebben aangemeld bij digiduif. Woensdag 13 november start de

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL. Het is weer (bijna) dankdag. Laten we deze dankdag delen want er is genoeg

ENGELENBURGSCHOOL. Het is weer (bijna) dankdag. Laten we deze dankdag delen want er is genoeg ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L 29 oktober 2014 Jaargang 4, nr.2 IN DIT NUMMER: Genoeg te delen Welkom Oudervertelgesprek Ouderhulp Actie voedsel- Scholierenveldloop De Vreedzame School Nationaal

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 7 9 november 2015

NIEUWSBRIEF nr. 7 9 november 2015 NIEUWSBRIEF nr. 7 9 november 2015 In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief Vreedzame School: Blok 3 Heelys (schoenen met wieltjes) Tienminutengesprekken ouderportaal Het Nationaal Schoolontbijt Aanmelden broertjes

Nadere informatie

Schoolnieuws. Toetsen

Schoolnieuws. Toetsen Tweede Nieuwsbrief november 2016 In deze nieuwsbrief: Schoolnieuws Toetsen Kalender De Vreedzame School blok 3 Vacature groep 6 en 4/5 Da Vinci Hij komt, hij komt! Nieuws van de MR Brandoefening Schoolnieuws

Nadere informatie

Nummer 13, 7 november 2014 Tel: 0226 352552. directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip

Nummer 13, 7 november 2014 Tel: 0226 352552. directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 13, 7 november 2014 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip De komende

Nadere informatie

Wat zou je willen. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 5 nummer 3 30 november 2016

Wat zou je willen. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 5 nummer 3 30 november 2016 Jaargang 5 nummer 3 30 november 2016 In dit nummer: Bidden Kerstbrunch Wonderlijk gemaakt Sinterklaasfeest 100e leerling Afscheid Ingang Mediatie Agenda Contact Wat zou je willen Veel mensen hebben iets

Nadere informatie

Nieuwsbrief. o.b.s. De Zwarm. Vreedzame School. Wat doen we in blok 4? o.b.s. De Zwarm: Samen werkt beter! 1.

Nieuwsbrief. o.b.s. De Zwarm. Vreedzame School. Wat doen we in blok 4? o.b.s. De Zwarm: Samen werkt beter! 1. Nieuwsbrief Vreedzame School o.b.s. De Zwarm www.dezwarm.nl In deze editie: We hebben hart voor elkaar Wat doen we in blok 4? Inhoud van de lessen Wat hebben we geleerd in blok 3? Ouderavond 12 april Tips

Nadere informatie

PAULUSPRAAT 3. Januari 2017

PAULUSPRAAT 3. Januari 2017 PAULUSPRAAT 3 Januari 2017 Inhoudsopgave - Van de directie - Even voorstellen Nieuwe leerkrachten in groep 3 - Even voorstellen Nieuwe leerkracht in de taalklas - Even voorstellen Jeugdteam IJsselstein

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans

NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans Tweewekelijkse NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans 7-1-2016 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Van de directie. Veiligheidsthermometer 2016

Van de directie. Veiligheidsthermometer 2016 Jaargang 15, nummer 3 Inhoudsopgave Van de directie Van de directie - Veiligheidsthermometer 2016 - Voorplein opgeleukt Veiligheidsthermometer 2016 Overig nieuws - De Vreedzame School - Conflicten oplossen

Nadere informatie

Laetare Actueel dec/2018- jan/2019

Laetare Actueel dec/2018- jan/2019 Kerst 2018 Laetare Actueel dec/2018- jan/2019 Wij hebben gisteren een ontzettend mooi kerstfeest met elkaar gevierd. Wij danken alle ouders die iets lekkers hebben gemaakt en/of hebben geholpen. De kerstviering

Nadere informatie

Nieuwsbrief 11 Soesterberg, 23 januari 2018

Nieuwsbrief 11 Soesterberg, 23 januari 2018 Gen.Winkelmanstraat 111 3769 EC Soesterberg tel. 0346 351518 e-mail: info@depostiljonsoesterberg.nl website : www.depostiljonsoesterberg.nl Nieuwsbrief 11 Soesterberg, 23 januari 2018 Beste ouders, verzorgers,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. o.b.s. De Zwarm. Nummer (verschijnt 1x per twee weken) Renovatie toiletten. Vervolg op volgende pagina

Nieuwsbrief. o.b.s. De Zwarm.  Nummer (verschijnt 1x per twee weken) Renovatie toiletten. Vervolg op volgende pagina Nieuwsbrief o.b.s. De Zwarm www.dezwarm.nl Nummer 9 13-01--2017 (verschijnt 1x per twee weken) In deze editie: Renovatie toiletten Cito-toetsen Luizencontrole Nieuws uit de groepen Vreedzame School Aanmelden

Nadere informatie

De Vreedzame School. Blok 4 We hebben hart voor elkaar. Wij starten met de lessen uit:

De Vreedzame School. Blok 4 We hebben hart voor elkaar. Wij starten met de lessen uit: De Vreedzame School Blok 4 We hebben hart voor elkaar Wij starten met de lessen uit: Algemeen Dit blok gaat over gevoelens. Om kunnen gaan met gevoelens is van groot belang voor een positief klimaat in

Nadere informatie

Godsgeschenk. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer 6 26 februari 2014

Godsgeschenk. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer 6 26 februari 2014 Jaargang 2 nummer 6 26 februari 2014 In dit nummer: Godsgeschenk Contactavond Rapport Februariactie Open inloopweek Verlofaanvraag We dragen allemaal een steentje bij Tips voor ouders Biddag Wijzneus Open

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kerk en school dienst. Agenda Februari 2019

Nieuwsbrief. Kerk en school dienst. Agenda Februari 2019 Jaargang 2018-2019 1 februari nummer 7 Nieuwsbrief Kerk en school dienst Afgelopen zondag hielden we onze jaarlijkse kerk en school dienst. Met elkaar hebben we op school (samen met predikant Van Holten)

Nadere informatie

25-02-2016. Pasen. We zullen er met z n allen van smullen!

25-02-2016. Pasen. We zullen er met z n allen van smullen! 25-02-2016 Afgelopen 2 weken zijn de rapporten mee naar huis gegaan en hebben wij met alle ouders 10 minuten gesprekken gevoerd. Ook met de kinderen in de bovenbouwgroepen zijn de behaalde resultaten van

Nadere informatie

Kerstlunch. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 6 nummer 4 19 december Licht Kerstbrunch Geboren Ouderavond

Kerstlunch. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 6 nummer 4 19 december Licht Kerstbrunch Geboren Ouderavond Jaargang 6 nummer 4 19 december 2018 In dit nummer: Licht Kerstbrunch Ouderavond Personeel Welkom en afscheid School - kerkdienst Ouderwerkgroep Gebedsmoment Wonderlijk gemaakt Beeldknap Agenda Als alles

Nadere informatie

Jaargang november 2016 nummer 5 Volg ons op Agenda

Jaargang november 2016 nummer 5 Volg ons op Agenda Jaargang 2016-2017 25 november 2016 nummer 5 Nieuwsbrief Facebook @christelijkebasisschooldebrug Vanaf deze week is onze school ook op Facebook te vinden! We vinden het belangrijk om ook via dit medium

Nadere informatie

o.b.s. Het Driespan Puttershoek Nieuwsbrief

o.b.s. Het Driespan Puttershoek Nieuwsbrief o.b.s. Het Driespan Puttershoek Nieuwsbrief November 2015 Sinterklaasje kom maar binnen.. Op zaterdag 14 november komt Sint-Nicolaas om 14.30 uur met zijn Pieten aan in de haven van Puttershoek. Op vrijdag

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L November 2015 Jaargang 4, nr. 3 I N D I T N U M M E R : Kerstviering Personeel Gebedsgroep Terugblik studiedag Sinterklaas De speelgoedbank De Vreedzame School Welkom en afscheid Kruidnotenactie ZOA Ouderportaal

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: R.K. Basisschool De Hunenborg. Een korte impressie van de profijtklas:

In deze nieuwsbrief: R.K. Basisschool De Hunenborg. Een korte impressie van de profijtklas: R.K. Basisschool De Hunenborg In deze nieuwsbrief: Profijtklas Spelend leren Jumbo spaaractie Ouderavond Welkom Sinterklaas Kledinginzameling BSO De Hunenborg Kerstactiviteiten Personeel Agenda december

Nadere informatie

Riemslootnieuws Jaargang tel. nr KDV en BSO Dag en Dou

Riemslootnieuws Jaargang tel. nr KDV en BSO Dag en Dou Riemslootnieuws 732 8-03-2018 Jaargang 17 E-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 KDV en BSO Dag en Dou email: roezemoes@dagendou.nl KDV en BSO Flexkidz email: kdvappelscha@gmail.com www.comprix.nl

Nadere informatie

Woensdag 7 december Agenda: Donderdag 15 december: Knutselmiddag Woensdag 21 december: Nieuwsbrief 8 Donderdag 22 december: Kerstfeest op school

Woensdag 7 december Agenda: Donderdag 15 december: Knutselmiddag Woensdag 21 december: Nieuwsbrief 8 Donderdag 22 december: Kerstfeest op school 07 Woensdag 7 december 2016 Agenda: Donderdag 15 december: Knutselmiddag Woensdag 21 december: Nieuwsbrief 8 Donderdag 22 december: Kerstfeest op school Aanwezigheid directie: Donderdag 8 december: Vrijdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief van Chr. Basisschool De Fontein

Nieuwsbrief van Chr. Basisschool De Fontein INdeFOntein Nieuwsbrief van Chr. Basisschool De Fontein website: www.cbsdefonteindwingeloo.nl e-mail: info@cbsdefonteindwingeloo.nl e-mail schoolcommissie: schoolcommissie@cbsdefonteindwingeloo.nl Voor

Nadere informatie

Ke rst. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 3 nummer 4 17 december 2014

Ke rst. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 3 nummer 4 17 december 2014 Jaargang 3 nummer 4 17 december 2014 In dit nummer: Kerst Schoolkerkdienst Kerstlunch Wonderlijk gemaakt Welkom Instroomgroep Jeugdsportfonds Schoolfruit Foto s kerstviering Collecte Agenda Ke rst We mogen

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L Februari 2017 Jaargang 6, nr. 7 I N D I T N U M M E R : Biddag Personeel Luizenmoeders gezocht Paasviering Schooljaar 2018-2019 Onderbouwplein Open week De Vreedzame School Vanuit groep 1 Agenda B i d

Nadere informatie

WEEKBULLETIN. 22/11 Selin Pala

WEEKBULLETIN. 22/11 Selin Pala WEEKBULLETIN Week 46 en 47 Belangrijke data in november/december Di 21/11: 10 minutengesprekken Do 23/11: MIK optreden Gr.5 10.15 uur Do 23/11: 10 minutengesprekken Vr 24/11: groep 1/2A vrij Vr 01/12:

Nadere informatie

Dankdag. Nieuwe kinderen. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 3 nummer 2 29 oktober 2014

Dankdag. Nieuwe kinderen. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 3 nummer 2 29 oktober 2014 Jaargang 3 nummer 2 29 oktober 2014 In dit nummer: Dankdag Nieuwe kinderen Schoolontbijt Wonderlijk gemaakt Oudervertelgesprek EU schoolfruit De Vreedzame School Voedselbank Geboren Open inloop Tips voor

Nadere informatie

Vierde nieuwsbrief. NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans

Vierde nieuwsbrief. NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans Tweewekelijkse NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans 27-9-2016 Vierde nieuwsbrief Honden op het plein. Bij het halen en brengen van de kinderen naar school komen regelmatig honden mee. Terwijl de kinderen

Nadere informatie

december 2018 Bijdrage bestuur

december 2018 Bijdrage bestuur www.cbshetkompasajp.nl december 2018 Bijdrage bestuur Meer dan 2000 jaar geleden werd Jezus, Gods zoon geboren. Het verhaal van de redding van de wereld begon in een stal in Bethlehem en is door de eeuwen

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L Oktober 2016 Jaargang 5, nr. 2 I N D I T N U M M E R : Dankdag Naam met een boodschap Welkom Studiedag Schoolontbijt Open inloopweek Mediatietraining De Vreedzame School EU Schoolfruit Wonderlijk gemaakt

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Jarig Dinsdag 16 april is juf Alida Blokland jarig. Alvast van harte gefeliciteerd en een fijne dag gewenst!

Nieuwsbrief. Jarig Dinsdag 16 april is juf Alida Blokland jarig. Alvast van harte gefeliciteerd en een fijne dag gewenst! Nieuwsbrief Jarig Dinsdag 16 april is juf Alida Blokland jarig. Alvast van harte gefeliciteerd en een fijne dag gewenst! Psalm van de maand De psalm van de maand april is psalm 133: 3. Zending Latin Link

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L. Ontmoeting. S i n g - in

ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L. Ontmoeting. S i n g - in ENGELENBURGSCHOOL 23 april 2014 Jaargang 3, nr. 8 IN DIT NUMMER: Ontmoeting Personeel Sing-in Activiteit Afscheid juf Olivier Inspectiebezoek Komend cursusjaar Vakantierooster Schoolfoto s Kamp Koningsspelen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kerst Agenda

Nieuwsbrief. Kerst Agenda Jaargang 2016-2017 23 december 2016 nummer 6 Nieuwsbrief Kerst 2016 In de weken van advent leven we met de kinderen toe naar het kerstfeest. In een donkere nacht in Bethlehem straalt plotseling een licht.

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL. Hij is opgestaan

ENGELENBURGSCHOOL. Hij is opgestaan ENGELENBURGSCHOOL 25 maart 2015 Jaargang 4, nr.7 I N D I T N U M M E R : Hij is opgestaan Paasviering Geboorte Koningsspelen Groepsfoto s Mailcontact Welkom Ouder-kind activiteit Zendingsgeld Citotoets

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2016/2017, nummer 11, 9 februari 2017

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2016/2017, nummer 11, 9 februari 2017 Belangrijke data tot en met half maart 2017 Datum NIEUWSBRIEF Schooljaar 2016/2017, nummer 11, 9 februari 2017 Activiteit 14 februari 2 e binnenles schooltuinen groep 6P Loes Mantel Week van 13 Rapporten

Nadere informatie

Thema Gezondheid. Lesbrief 33. In gesprek met de leerkracht.

Thema Gezondheid. Lesbrief 33. In gesprek met de leerkracht. http://www.edusom.nl Thema Gezondheid Lesbrief 33. In gesprek met de leerkracht. Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren met de leerkracht. Zinnen maken met omdat. Hulp vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

Schooljournaal Februari 2018

Schooljournaal Februari 2018 Schooljournaal Februari 2018 In dit nummer: Biddag 13 maart 2019 Agenda (Nieuwe plek!) Welkom op school Sing-in Lente Vrijdagmiddagprogramma Zomaar een prachtige dag De Vreedzame School Blok 5 Scoren in

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L December 2015 Jaargang 4, nr. 4 I N D I T N U M M E R : Donkere tijden? Kerstviering Kerstlunch Bijbeltekst van de maand Wonderlijk gemaakt Leerlingenraad Huisbezoek Geboorte MR-lid De Vreedzame School

Nadere informatie

25 september woensdag 26 september Start kinderpostzegels Teamvergadering uur (onderwijsevaluatie) AGENDA WEEK 40

25 september woensdag 26 september Start kinderpostzegels Teamvergadering uur (onderwijsevaluatie) AGENDA WEEK 40 Agenda OBS De Klaeter Jokweg 14 8394 VL De Hoeve 0561-432600 directie@deklaeter.nl www.obsdeklaeter.nl AGENDA WEEK 39 maandag 24 september dinsdag 25 september woensdag 26 september Start kinderpostzegels

Nadere informatie

Activiteit voor ouders en kinderen

Activiteit voor ouders en kinderen Jaargang 7 nummer 8 17 april 2019 In dit nummer: Pasen Bruiloften Ouder en kind activiteit De Vreedzame school Schoolreis Beweegknap Rekenknap Agenda Pasen Vanavond vieren wij het Paasfeest met de kinderen

Nadere informatie

Ik ken een Koning zonder paleis zonder troon en ook geen kroon zonder deftige, dure dingen en toch is Hij de grootste, Jezus, Gods Zoon.

Ik ken een Koning zonder paleis zonder troon en ook geen kroon zonder deftige, dure dingen en toch is Hij de grootste, Jezus, Gods Zoon. Jaargang 5 nummer 5 21 december 2016 In dit nummer: Dicht bij je zijn Kerstviering Personeel Schoolkerk dienst Kerstlunch Wonderlijk gemaakt Instroomgroep Welkom Gave MR 100e leerling Agenda Dicht bij

Nadere informatie

Geboren. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 6 nummer 2 25 oktober Dankdag

Geboren. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 6 nummer 2 25 oktober Dankdag Jaargang 6 nummer 2 25 oktober 2017 In dit nummer: Dankdag In de bijlage bij de nieuwsbrief leest u meer over de dankdagdienst. Alle ouders en andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd tijdens

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L Mei 2018 Jaargang 6, nr. 10 I N D I T N U M M E R : Volgend schooljaar Personeel Even voorstellen Gymrooster Grote schoonmaak Eindtoets Kamp groep 8 Contactavond Avondvierdaagse Wisselmoment Agenda V o

Nadere informatie

WEEKBULLETIN. Week 7. Gefeliciteerd. Vreedzame school blok 4. Vorige week waren jarig: 08/02 Numair Bokazini 10/02 Ethan Rutetebya

WEEKBULLETIN. Week 7. Gefeliciteerd. Vreedzame school blok 4. Vorige week waren jarig: 08/02 Numair Bokazini 10/02 Ethan Rutetebya WEEKBULLETIN Week 7 Belangrijke data februari: Di 14/02: rapportgesprekken Do 16/02: rapportgesprekken Vr 17/02: groep 1/2A vrij Ma 27/02 t/m vr 03/03: voorjaarsvakantie Gefeliciteerd Wijziging gym kleuters

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. nr. 3 6 november 2018

NIEUWSBRIEF. nr. 3 6 november 2018 NIEUWSBRIEF nr. 3 6 november 2018 In deze nieuwsbrief: Nieuws van de directeur Ouderbijdrage en schoolreisgeld Parkeren op privéparkeerplaatsen De Vreedzame School: Blok 3 We hebben oor voor elkaar Eindtijd

Nadere informatie

Schooljournaal December 2018

Schooljournaal December 2018 Schooljournaal December 2018 In dit nummer: Stralend Licht & Kerst Personeel Tanja Wolvers Voorleeswedstrijd Welkom op school Leerlingenraad Facebook & Instagram Groep 1/2 & 2/3 ICT Luc vertelt De Vreedzame

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL. 27 maart 9,35 10 april 5,95 17 april 5,26 24 april 6,10

ENGELENBURGSCHOOL. 27 maart 9,35 10 april 5,95 17 april 5,26 24 april 6,10 ENGELENBURGSCHOOL 29 april 2015 Jaargang 4, nr.8 I N D I T N U M M E R : Mag ik met je ruilen? Personeel Welkom Ouder-kind activiteit Avondvierdaagse Sing-in 29 mei Cito Voor en na schooltijd De Vreedzame

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. vanuit groep 0 / 1 / 2. S c h o o l m e t d e B i j b e l D e V a l k

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. vanuit groep 0 / 1 / 2. S c h o o l m e t d e B i j b e l D e V a l k Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes vanuit groep 0 / 1 / 2 Welkom Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Letter S Gezond Leesplezier! Activiteit onderbouw Speelgoedmiddag En verder..

Nadere informatie

goede doelengeld 213.99

goede doelengeld 213.99 goede doelengeld 213.99 e-mail: beatrixschool@vpcoermelo.nl Website: www.beatrixschoolermelo.nl Nieuwsbrief 4 december schooljaar 2015-2016 AGENDA Woensdag 2 december Sinterklaas en zijn Pieten bezoeken

Nadere informatie

DE HELIOSCOOP. Sinterklaasfeest. Continurooster tot uur

DE HELIOSCOOP. Sinterklaasfeest. Continurooster tot uur Basisschool De Heliotroop Beemdgrasstraat 12 1313 CM Almere Tel.: 036-7670460 directie@heliotroop.asg-almere.nl www.heliotroop.asg-almere.nl DE HELIOSCOOP Jaargang 7 Nummer 5 2 december 2016 Belangrijke

Nadere informatie

Nieuwtjes en groetjes

Nieuwtjes en groetjes Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes vanuit groep 1/2 Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Letter M TAAL THUIS Kleurplaat Voorlichtingsuurtje Oudermorgen Spelinloop Computeren gr.2

Nadere informatie

In leven. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer 4 18 december 2013

In leven. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer 4 18 december 2013 Jaargang 2 nummer 4 18 december 2013 In dit nummer: In leven Personeel We hebben hart voor elkaar Tip voor ouders Open lessen School kerkdienst Ouderportaal Onderzoek oudertevredenheid Snappet Agenda I

Nadere informatie

gewoon naar school

gewoon naar school december 2011 Tubadreef 101, 3845 CZ Harderwijk; tel.: 0341-43 09 21; emailadressen: school: info@cbshetstartblok.nl; overblijven: overblijven@cbshetstartblok.nl website: www.cbshetstartblok.nl Banknummer

Nadere informatie

WEEKBULLETIN. Week

WEEKBULLETIN. Week WEEKBULLETIN Week 4 2018 Belangrijke data in januari Wo 17/01: & Start Gezond Vr 19/01: Gr 1/2B vrij Vr 26/01: Gr 1/2A vrij Do & vr 01/02 en 02/02: en, alle kinderen vrij Er wordt in de groepen gewerkt

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6. vrijdag 25 november 2016

Nieuwsbrief 6. vrijdag 25 november 2016 Nieuwsbrief 6 vrijdag 25 november 2016 AGENDA 28 november Deze week oudergesprekken 29 november OV vergadering 01 december TSO betalen, kwartaalkaart 02 december Sinterklaas op school Bellen luiden tijdens

Nadere informatie

Schooljaar jaargang 19 - nummer februari 2019

Schooljaar jaargang 19 - nummer februari 2019 Schooljaar 2018 2019 - jaargang 19 - nummer 109 - februari 2019 Voorwoord Voor u ligt de nieuwsbrief van februari. De voorjaarsvakantie is alweer in zicht. Vorige week hebben de kinderen hun rapport meegekregen.

Nadere informatie

Les 17 Zo zeg je dat (niet)

Les 17 Zo zeg je dat (niet) Blok 3 We hebben oor voor elkaar les 17 Les 17 Zo zeg je dat (niet) Doel blok 3: Leskern: Woordenschat: Materialen: Leerlingen leren belangrijke communicatieve vaardigheden, zoals verplaatsen in het gezichtspunt

Nadere informatie

Nieuwsbrief Februari 2017

Nieuwsbrief Februari 2017 Nieuwsbrief Februari 2017 Week van de Poëzie Maandag 30 januari t/m vrijdag 3 februari "WEEK VAN DE POEZIE". Gedichten lezen, gedichten maken, samen een schoolkrant maken, gedichten op muren in de buurt

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Op donderdag 7 maart is er een margedag. Alle kinderen zijn op deze dag vrij!!

Nieuwsbrief. Op donderdag 7 maart is er een margedag. Alle kinderen zijn op deze dag vrij!! Jaargang 23 nummer 12 Vrijdag 01 maart 2019 Artikelen in deze nieuwsbrief Agenda Margedag Teamdag Kleutergroepen Valkhof Gymnastiek Ouderbijdrage Even voorstellen... Op het Valkhof Nationale schoonmaakdag

Nadere informatie

S c h o o l j o u r n a a l

S c h o o l j o u r n a a l E n g e l e n b u r g s c h o o l S c h o o l j o u r n a a l 27 januari 2012 Jaargang 1, nr. 1 P r i j s v r a a g I n d i t n u m m e r : 1. Prijsvraag 2. Nieuwe nieuwsbrief 3. Personeel 4. Sing-inn

Nadere informatie

Nieuwsbrief Oktober 2015 Jaargang:

Nieuwsbrief Oktober 2015 Jaargang: Nieuwsbrief Oktober 2015 Jaargang: 2015-2016 Belangrijke data in september en oktober 6 oktober Start SOVA training 7 oktober Start Kinderboekenweek 7 oktober Fietscontrole 7 oktober Ouderavond met spreker

Nadere informatie

Inhoud. Teamsamenstelling 3. Activiteitenkalender 6. Schoolpsalmen 7

Inhoud. Teamsamenstelling 3. Activiteitenkalender 6. Schoolpsalmen 7 Inhoud Teamsamenstelling 3 Activiteitenkalender 6 Schoolpsalmen 7 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt onze nieuwe Engelenburggids, waarin alle belangrijke informatie staat voor het cursusjaar 2018-2019.

Nadere informatie

WEEKBULLETIN. Week 5. Kinderfilmfestival

WEEKBULLETIN. Week 5. Kinderfilmfestival WEEKBULLETIN Week 5 Belangrijke data februari: Woe 01/02: maandviering 08.40 uur Do 02/02: studiemiddag vanaf 12.00 uur groep 1 t/m 8 vrij Vr 03/02: studiedag groep 1 t/m 8 vrij Vr 10/02: groep 1/2B vrij

Nadere informatie

TORENPRAAT

TORENPRAAT TORENPRAAT 2018-2019 06 Afscheid juf Wilma. Deze week vertelde juf Wilma dat ze per 1 januari 2019 een nieuwe functie heeft. Hartstikke fijn voor haar en uiteraard een felicitatie waard. In de bijlage,

Nadere informatie

Nieuwsflits maart 2014

Nieuwsflits maart 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nieuwsflits maart 2014 U of jij bent het vast wel een tegengekomen: een geluksarmbandje, een amulet onder de autospiegel, geluksvoetbalschoen of een geluksshirt. Dingen waarop

Nadere informatie

Nieuwsbrief Week 4 Vrijdag 29 januari 2016

Nieuwsbrief Week 4 Vrijdag 29 januari 2016 Nieuwsbrief Week 4 Vrijdag 29 januari 2016 OBS Het Palet Dorpsweg 33 8051 XS Hattem Tel. 444 1924 www.hetpalethattem.nl Contact: brieven@hetpalethattem.nl Crea in de bovenbouw A.s. vrijdag gaan de kinderen

Nadere informatie

Maandag 21 januari t/m vrijdag 1 februari 2019

Maandag 21 januari t/m vrijdag 1 februari 2019 Maandag 21 januari t/m vrijdag 1 februari 2019 In deze Weekbrief > Agenda > Verjaardagen > School in beeld > De BiebBus > Tevredenheidsonderzoek > Toetsweken > Van Startcafé naar Taalcafé > De Vreedzame

Nadere informatie

Nieuws. Flits 13 maart 2014 Jaargang 05 NieuwsFlits 12

Nieuws. Flits 13 maart 2014 Jaargang 05 NieuwsFlits 12 13 maart 2014 Jaargang 05 Nieuws 12 Biddag Gisteren was het biddag. We hebben op school stilgestaan bij het thema de Enige Echte. Dit is ook het thema wat in verschillende kerken centraal stond. Het verhaal

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L. Kerst

ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L. Kerst ENGELENBURGSCHOOL 26 november 2014 Jaargang 4, nr.3 K e r s t IN DIT NUMMER: Kerst Personeel Goaltjes op het plein Mediatorentraining Studievaardigheden Vriezer / oven Op dinsdagavond 16 december hopen

Nadere informatie

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 thema: Vertel het maar! Van harte welkom! We vinden het fijn dat jullie vanochtend in de kerk zijn: de kinderen van school, de meesters en juffen, de vaders

Nadere informatie

Ouderavond De Vreedzame School

Ouderavond De Vreedzame School Ouderavond De Vreedzame School www.onderwijsmaakjesamen.nl 1 www.onderwijsmaakjesamen.nl 2 Agenda Binnenkomer De vreedzame school Voorbeelden uit blokken Zelf ervaren in de klas Afsluiter www.onderwijsmaakjesamen.nl

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: R.K. Basisschool De Hunenborg. Nummer 6, Insluippreventie

In deze nieuwsbrief: R.K. Basisschool De Hunenborg. Nummer 6, Insluippreventie R.K. Basisschool De Hunenborg Nummer 6, 27-01-2017 Insluippreventie In deze nieuwsbrief: Insluippreventie Nieuw buitenspeelmateriaal Kindgesprekken Oud papier oproep Vreedzame School Vanuit de MR Carnaval

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015. Contactavond. Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie. Om 14.00 uur zijn alle kinderen vrij

Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015. Contactavond. Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie. Om 14.00 uur zijn alle kinderen vrij Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015 Agenda Maandag 7 december Groep 3 t/m 8 schaatsen in Nijverdal Contactavond Dinsdag 8 december Zwemles Vrijdag 11 december Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie

Nadere informatie

Actie voor de ROMA scholen

Actie voor de ROMA scholen Jaargang 6 nummer 5 30 januari 2019 In dit nummer: Actie Ouderavond Studiedag Koffie inloopochtend Kindgesprekken Contactavond De Vreedzame school Schoolreis Geboren Overblijven Beeldknap Zelfknap Agenda

Nadere informatie

TIPS VOOR DOCENTEN. Kim Koelewijn. Nu met nog meer tranen! HUIL! Het lucht op Vergroot je woordenschat rondom emoties, en laat je lekker gaan

TIPS VOOR DOCENTEN. Kim Koelewijn. Nu met nog meer tranen! HUIL! Het lucht op Vergroot je woordenschat rondom emoties, en laat je lekker gaan TIPS VOOR DOCENTEN HUIL! Het lucht op Nu met nog meer tranen! Kim Koelewijn Vergroot je woordenschat rondom emoties, en laat je lekker gaan 9-99 TIPS VOOR DOCENTEN Dichtbij en verder weg Wanneer je met

Nadere informatie

OR vergadering MR bijeenkomst woensdag 13 februari donderdag 14 februari. Rapportfolio-gesprekken vrijdag 15 februari Nieuwsbrief nr.

OR vergadering MR bijeenkomst woensdag 13 februari donderdag 14 februari. Rapportfolio-gesprekken vrijdag 15 februari Nieuwsbrief nr. nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel 17 de.klimboom@ssba.net 2371 RE Roelofarendsveen http://rkbsdeklimboom-ssba.nl 071-3313039 8 februari 2019 Agenda Nummer 21 maandag 11 februari dinsdag 12 februari

Nadere informatie

cns d Uylenborch christelijke school voor basisonderwijs

cns d Uylenborch christelijke school voor basisonderwijs NIEUWSBRIEF 1 december nr. 634 Kind op maandag Voor godsdienst werken wij met de methode Kind op maandag. Iedere week staan er een aantal verhalen rond een thema of onderwerp centraal. Deze week gaan de

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 13 maart 2017

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 13 maart 2017 Nieuwsbrief 1 / 2 Samen met de kinderen van de Voorschool.. Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Gezondheid Excursie bibliotheek Woensdag Gezond eten TAAL THUIS Wonderlijk gemaakt, les 1 Taalgebruik

Nadere informatie

Agenda december. Kwink. Leeuwarden,

Agenda december. Kwink. Leeuwarden, Leeuwarden, 30-11- 2018 Thomasnieuws De maand december staat voor de deur. Een spannende maand vanwege de Sint maar ook een gezellige maand rondom de Kerst. De afgelopen maanden zijn wij als team hard

Nadere informatie

Advent. Agenda. Telefonische bereikbaarheid

Advent. Agenda. Telefonische bereikbaarheid Advent Advent is de tijd van verwachting en voorbereiding op het Kerstfeest. Een tijd om stil te worden na alle drukte rondom het sinterklaasfeest. We gaan op weg naar Bethlehem om samen met de herders

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2018

Nieuwsbrief December 2018 Nieuwsbrief December 2018 Kalender en belangrijke informatie uit deze nieuwsbrief: Gehele decembermaand, geen gymlessen. Dinsdag 4 december, leerlingen groepen 6 t/m 8, surprises meenemen. Woensdag 5 december,

Nadere informatie

PRIKBORD 4. 3 september 2014. 19 november 2015. Nieuws van de directie

PRIKBORD 4. 3 september 2014. 19 november 2015. Nieuws van de directie PRIKBORD 4 3 september 2014 19 november 2015 Schooljaar 2015-2016 In dit nummer de directie groep 1-2-3 groep 4-5-6 groep 7-8 Vreedzame school Overig nieuws 1 1 2 3 3 4 Verjaardagen 4 Informatie van derden

Nadere informatie

Deze maand werken we over Ester, de koningin met het grote geheim en over de Psalmen. We gaan in de verschillende bouwen kijken naar het leven van

Deze maand werken we over Ester, de koningin met het grote geheim en over de Psalmen. We gaan in de verschillende bouwen kijken naar het leven van Deze maand werken we over Ester, de koningin met het grote geheim en over de Psalmen. We gaan in de verschillende bouwen kijken naar het leven van Ester, hoe ze de koningin werd, het plan van Haman en

Nadere informatie