Informatiebrochure. Geriatrie campus Wetteren. I Autonome verzorgingsinstelling

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatiebrochure. Geriatrie campus Wetteren. I Autonome verzorgingsinstelling"

Transcriptie

1 Informatiebrochure Geriatrie campus Wetteren I Autonome verzorgingsinstelling

2 IIInhoudsopgave

3 Voorwoord 5 Geriater 6 Teamvergadering 7 Verpleging 8 Kinesitherapie 9 Ergotherapie 11 Diëtist 12 Sociale dienst 14 Logopedist 16 Psychologe 17 Logistieke hulp 18 Poetsdienst 19 Palliatief supportteam 20 Spirituele, morele begeleiding 21 Kapper 22 Pedicure - manicure 23

4 IIVoorwoord

5 INFOBROCHURE IIGeriatrie campus Wetteren Elke patiënt die in een ziekenhuis wordt opgenomen, moet zich schikken naar een nieuwe omgeving, nieuwe personen, nieuwe gewoonten,.. Om deze eerste dagen vol aanpassing wat vlotter te laten verlopen, bieden we u deze brochure aan. Zo willen we u wegwijs maken in de eigenheid van de afdeling en de diverse disciplines. 5 De dienst Geriatrie bevindt zich op het derde verdiep van het ziekenhuis. Deze kan u bereiken via de liften aan het onthaal en de polikliniek of via de trappen aan het onthaal. Wij wensen er uw aandacht op te vestigen dat de bezoekuren beginnen om 14u en eindigen om 20u, gelieve deze te respecteren. In samenspraak met de hoofdverpleegkundige kunnen hier wel uitzonderingen op gemaakt worden.

6 IIGeriater Op de afdeling Geriatrie worden uw problemen opgevolgd door de internist geriater. Waar nodig zal zij u voor onderzoek doorsturen naar een collega geneesheer specialist. Zij zal steeds de resultaten van de onderzoeken verzamelen en opvolgen. Wanneer uzelf, uw vertrouwenspersoon of wettelijk vertegenwoordiger inlichtingen wensen van medische aard, zijn deze te bespreken met de geriater. Bij ontslag naar huis of het woonzorgcentrum wordt steeds een verslag meegegeven voor de huisarts en andere zorgverstrekkers. Geriaters: Dr. Immegeers Veerle Dr. Peleman Lut Dr. Van der Kelen Vicky Dr. Van Puyvelde Katrien Contact: Afspraak maken via de hoofdverpleegkundige Tel.:

7 INFOBROCHURE IIGeriatrie campus Wetteren IITeamvergadering 7 Wekelijks is er een teamvergadering onder leiding van de geriater. Met alle paramedische disciplines wordt de evolutie van de patiënt besproken. De organisatie van de dienst, de verzorging en revalidatie worden zo op elkaar afgestemd. De teamleden zijn: de geriater, de hoofdverpleegkundige, de maatschappelijke werkers, de kinesitherapeut, de diëtist en de ergotherapeut. Indien gewenst wordt er bijkomend advies gevraagd aan de logopedist en/of ondersteuning door de psycholoog. Met al uw vragen en eventuele problemen kan u steeds terecht bij de artsen en de teamleden.

8 IIVerpleging De verpleegkundigen zetten zich 24u/24u in om de patiënt in zijn totaliteit te benaderen. Tijdens de ochtendshift vindt de verzorging van de patiënten plaats zoals wassen en aankleden, wondzorg en hulp bij het toiletgebruik. Op regelmatige tijdstippen worden de patiënten verder verzorgd, dient men de medicatie toe, helpt de verpleegkundige bij transfers in en uit bed en gebeuren er check ups (bloeddruk, pols,..) Gelieve tijdens de verzorging spontaan de kamer te verlaten. De verpleegkundigen zorgen voor preventie van decubitus (doorligwonden) door middel van een comfortabele wisselhouding en professionele anti-decubitus matrassen en kussens. De dagelijkse overdrachten binnen de verpleegkundige équipe waarborgen de continuïteit van een correcte verzorging van de patiënt. Bij specifieke indicaties krijgt het team bijkomende ondersteuning van de wondzorgverpleegkundige, diabetesverpleegkundige,.. Contact: 24u/24u bereikbaar Tel.:

9 INFOBROCHURE IIGeriatrie campus Wetteren IIKinesitherapie 9 Bij een geriatrische patient stellen zich meestal lichamelijke en / of psychische problemen. Daardoor vertonen vele patiënten een zekere immobiliteit. De doelstelling van kinesitherapie is de patiënten in de mate van het mogelijke opnieuw mobiel maken en houden. Indien de patiënt een groot deel van de dag in bed doorbrengt, starten wij met bedgymnastiek: Passieve mobilisatie: de kinesist gaat de armen en benen van de patiënt in bed bewegen Actief geassisteerde mobilisatie: de kinesist laat de patiënt zelf bewegen doch helpt indien nodig Actieve mobilisatie: de patiënt beweegt zelf armen en benen in bed De periode in bed wordt zo kort mogelijk gehouden. De patiënt zit op in de zetel indien zijn toestand het toelaat. De oefeningen worden herhaald vanuit zit. Armen en benen worden vanuit zit gemobiliseerd, waarbij zitfietsen en stokken als hulpmiddel worden gebruikt. Er wordt zo vlug mogelijk overgegaan naar staan en stappen. Waar nodig wordt het gebruik van een loophulpmiddel zoals looprek of wandelstok aangeleerd.

10 Wanneer dit alles lukt, krijgen de patiënten in groep in de oefenzaal uitgebreidere oefeningen. Contact: ma - vrij: 09u - 13u Tel.:

11 INFOBROCHURE IIGeriatrie campus Wetteren IIErgotherapie 11 De ergotherapeut evalueert binnen ADL activiteiten (= activiteiten van het dagelijks leven, dingen die men dagelijks doet) wat de patiënt nog kan en hoe hierbij een zo goed mogelijke zelfredzaamheid kan bereikt worden (vb. wassen en kleden, eten en drinken,..) Hierbij kunnen er hulpmiddelen worden aangeboden die handelingen vereenvoudigen. Elke voormiddag zijn er groepsactiviteiten zoals educatie ivm. valpreventie, stoelengymnastiek, geheugentraining, groepsgesprek, muzikale activiteit, actualiteit bespreken, educatief spel, knutselen,.. waarbij de fysieke, cognitieve en sociale vaardigheden van de patiënten centraal staan. Binnen de ergotherapie is er individuele therapie mogelijk inzake motorische revalidatie, mentale stimulatie, spalktherapie, relaxatie, baden PDL activiteiten (= passiviteiten van het dagelijks leven): activiteiten bij meer zorgbehoevende patiënten die in een ontspannend kader worden toegepast. Themawerking op de dienst: Vb. versiering ivm. herfst, Pasen,.. Testing inzake zelfredzaamheid, opsporen van dementie, opsporen van valrisico, Contact: ma - vrij: 8u30-12u30 en 13u - 16u30 Tel.:

12 IIDiëtist De diëtist is de specialist als het over (klinische) voeding gaat en heeft als voedingsdeskundige een adviserende en coördinerende rol in de organisatie van de voedingszorg. De diëtist ondersteunt, begeleidt en geeft advies bij het optimaliseren van een gezond eetpatroon en is niet de persoon die enkel voedingsmiddelen verbiedt De diëtist wil graag een antwoord geven op uw vragen rond gezonde voeding, een bepaald dieet en een bepaald voedingssupplement. De diëtist vertaalt de doelstelling van een individueel voedingsplan naar een aangepaste voeding voor de patiënt. Dit individueel voedingsadvies is gericht op de verbetering van de orale inname tijdens het verblijf op de afdeling In overleg met de logopedist (slikproblematiek), de ergotherapeut (aangepaste hulpmiddelen) en het opdienpersoneel (controle op inname van vocht en voeding) wordt het effect van de voedingsinterventie geëvalueerd en zo nodig bijgesteld. Door het optimaliseren van de energie en eiwitinname kan de (onder)voedingstoestand verbeteren. In geval van een ondervoedingsrisico door een te lage calorie- en/of eiwitinname kan het inschakelen van klinische bijvoedingen aangewezen zijn. Gewichtsbehoud en/of gewichtstoename kan de levenskwaliteit aantoonbaar verbeteren.

13 INFOBROCHURE IIGeriatrie campus Wetteren 13 Contact: ma - vrij: 10u - 16u Tel.:

14 IISociale dienst U kan op de sociale dienst terecht voor: Informatie over opvangmogelijkheden (revalidatie, opname rustoord, herstel, kortverblijf,..), thuiszorg (gezins en bejaardenhulp, thuisverpleging, poetsdienst,..), financiële tegemoetkomingen, zelfhulpgroepen,.. Hulp bij de voorbereiding van het ontslag uit het ziekenhuis. Psychosociale ondersteuning. Palliatieve ondersteuning. Denk van bij opname reeds aan het ontslag en probeer de toekomstige thuissituatie in te schatten. Op die manier kan de overgang van het ziekenhuis naar huis of een thuisvervangend milieu, zo vlot mogelijk verlopen. Indien u een probleem voorziet bij ontslag uit het ziekenhuis, contacteer dan reeds bij het begin van de ziekenhuisopname de sociale dienst om de thuissituatie te overlopen. Hou er rekening mee dat de opvang van uw keuze vaak gepaard gaat met een wachttijd.

15 INFOBROCHURE IIGeriatrie campus Wetteren 15 Contact: ma - vrij: 09u - 12u en 13u30-16u Tel.: en

16 IILogopedie Kan hulp bieden bij: Slikstoornis (dysfagie): moeilijkheden bij het slikken van dranken of vaste voeding. Spraakstoornis (dysartrie): moeilijkheden met de articulatie. De patiënt slaagt er niet in de woorden correct te vormen met de spieren van de mond. Hierdoor begrijpt men de patiënt niet meer goed. Taalstoornis (afasie): de patiënt kan de omgeving niet goed meer begrijpen. De persoon kan ook problemen hebben om taal te produceren, hij slaagt er niet in om correcte zinnen te vormen of de juiste woorden te vinden. De logopediste onderzoekt de oorzaak van de stoornis en tracht de patiënt te helpen vb. door spraakoefeningen, aangepaste voeding,.. Contact: ma, woe, vrij: voormiddag afspraak maken via de verpleging.

17 INFOBROCHURE IIGeriatrie campus Wetteren IIPsychologie 17 Wanneer er ondersteunende of motiverende gesprekken wenselijk zijn, kan er een beroep gedaan worden op de psychologe. De psychologe kan een luisterend oor bieden, de patiënt op verhaal laten komen, samen zoeken naar hoe hij/zij met moeilijke of pijnlijke emoties kan omgaan, advies of ondersteuning bieden. Contact: ma - vrij: 8u - 16 u Tel.:

18 IILogistieke hulp Eten moeten we allemaal maar lukt niet altijd zonder hulp op een afdeling geriatrie. Deze groep personeelsleden zorgt voor ondersteuning bij de maaltijden. Zij verdelen niet alleen de maaltijden en drank maar zorgen ook voor het smeren van de boterhammen, het aanreiken van de juiste hulpmiddelen. Hun aandacht gaat uit naar het comfortabel nuttigen van de maaltijd. Een oog hebben voor wie minder eet, het noteren van de vocht- en voedingsinname, het opvolgen van voedingsaanbevelingen, het klaarmaken van individuele maaltijden met een aangepaste consistentie behoort tot hun taken. Contact: ma - vrij: 8u 16u Afspraken via de verpleging.

19 INFOBROCHURE IIGeriatrie campus Wetteren IIPoetsdienst 19 Deze personen staan in voor de dagelijkse schoonmaak van de kamers en de dienst. Hun aanwezigheid in de kamers zorgt voor een link met de realiteit, vermits dit handelingen zijn die ze uit het dagelijkse leven herkennen. Een bemoedigend woord van deze mensen doet soms wonderen! Contact: ma - vrij: 8u - 16u Tel.:

20 IIPalliatief supportteam Het Palliatief Support Team is er voor iedereen met een ongeneeslijke ziekte en in elke fase van de ziekte. Het PST is meer dan stervensbegeleiding. Wij ondersteunen de palliatieve patiënten en hun familie op iedere afdeling, dus ook op de dienst geriatrie. Zo kan je bijvoorbeeld bij ons terecht voor: pijn- en symptoom controle voedingsadvies emotionele ondersteuning vragen van praktische aard (terugkeer naar huis, palliatieve premie, palliatief verlof,...) negatieve wilsverklaring en euthanasievragen doorverwijzing naar de palliatieve eenheid... Om dit waar te maken is ons team multidisciplinair samengesteld. De aanvraag voor begeleiding van het Palliatief Support Team kan gebeuren door de arts, de patiënt of de familie. Voor vragen neem contact op: 09/ (coördinator PST) 09/ (psychologe) 09/ (sociale dienst)

21 INFOBROCHURE IIGeriatrie campus Wetteren I I Spirituele, morele begeleiding 21 Als de grenzen van het leven dichterbij komen, zit men soms met onopgeloste vragen. Vanuit verschillende morele / religieuze opvattingen willen we de mensen nabij zijn. Dit kan gebeuren door een rustig gesprek, een ritueel gebeuren, een bezoek aan de religieuze ruimte,.. Contactpersonen: Wie zichzelf als gelovig / zoekend beschouwt kan terecht bij de ziekenhuispastor. Afspraak maken via de verpleging of het onthaal van het ziekenhuis Contact: Tel.: Wie eerder vrijzinnig denkt en daaruit ondersteuning verwacht, kan terecht bij een moreel consulent. Contact: Centrum voor Morele Dienstverlening Aalst. Tel.:

22 IIKapper Wekelijks komt de kapper (op zelfstandige basis)langs op de afdeling met enkele uitzonderingen tijdens de verlofperiode. Een afspraak kan u maken aan het onthaal van het ziekenhuis of via de verpleegkundigen. De prijslijst van het volgende aanbod is te vinden aan de verpleegpost. Graag het geld op voorhand bij de verpleging ter bewaring afgeven, ofwel de patiënt het geld bij zich laten houden. wassen knippen brushen watergolf permanent kleuring

23 INFOBROCHURE IIGeriatrie campus Wetteren IIPedicure-manicure 23 Op regelmatige tijdstippen komt de pedicure (op zelfstandige basis) langs op de afdeling. Een afspraak kan u maken aan het onthaal van het ziekenhuis of via de verpleegkundigen. De prijslijst is te vinden aan de verpleegpost. Graag het geld op voorhand aan de verpleging ter bewaring afgeven, ofwel de patiënt het geld bij zich laten houden.

24 campus wetteren Geriatrie Wegvoeringstraat Wetteren t +32 (0) f +32 (0) e ve.geriatrie.wet@asz.be V.U.: Sabine Siau, alg. dir wnd., p/a ASZ, Merestraat 80, 9300 Aalst

Informatiebrochure. Palliatief Support Team. I Autonome verzorgingsinstelling

Informatiebrochure. Palliatief Support Team. I Autonome verzorgingsinstelling Informatiebrochure Palliatief Support Team I Autonome verzorgingsinstelling IIInhoudsopgave Voorwoord 5 Leden van het palliatief supportteam 6 Bij wie kan je terecht? Coördinerend palliatief arts 7 Zorgcoördinator

Nadere informatie

I Autonome verzorgingsinstelling. Informatiebrochure. Chronische revalidatie dienst Sp

I Autonome verzorgingsinstelling. Informatiebrochure. Chronische revalidatie dienst Sp I Autonome verzorgingsinstelling Informatiebrochure Chronische revalidatie dienst Sp IIInhoudsopgave Inleiding 4 Wat is chronische revalidatie 5 De opname 6 Multidisiplinair team 7 Dagindeling 9 Ontslag

Nadere informatie

hospitalisatieafdeling Geriatrie

hospitalisatieafdeling Geriatrie hospitalisatieafdeling Geriatrie Van harte welkom op de Geriatrie! Van harte welkom op de afdeling geriatrie. Met deze informatiefolder wensen wij u praktische informatie te geven over uw hospitalisatie

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE GERIATRIE

ONTHAALBROCHURE GERIATRIE ONTHAALBROCHURE GERIATRIE AFDELING A2 C2 - Patiëntinformatie - INHOUDSOPGAVE Inleiding. 1 1. Voorstelling afdeling geriatrie. 2 1.1 Doelstelling van uw verblijf. 2 1.2 Multidisciplinair team. 2 2. Werking

Nadere informatie

Informatiebrochure Palliatief Support Team campus Aalst

Informatiebrochure Palliatief Support Team campus Aalst I Autonome verzorgingsinstelling Informatiebrochure Palliatief Support Team campus Aalst IIInhoudsopgave Voorwoord 4 Support Team 5 Leden van het Support Team 6 Bij wie kan je terecht? 7 Zorgcoördinator

Nadere informatie

Welkom op de afdeling G2

Welkom op de afdeling G2 Welkom op de afdeling G2 bezoek van 14u tot 20u30 niet in de voormiddag 057 35 62 81 YG2@yperman.net www.yperman.net/afdelingen 2 e verdiep westvleugel G-blok - kamers 853-877 1. Arts WIE ZIJN WE? 1.1.

Nadere informatie

Afdeling LC1. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk

Afdeling LC1. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk Afdeling LC1 T +32(0)89 32 50 50 F +32(0)89 32 79 00 info@zol.be Campus Sint-Jan Schiepse bos 6 B 3600 Genk Campus Sint-Barbara Bessemerstraat 478 B 3620 Lanaken Medisch Centrum André Dumont Stalenstraat

Nadere informatie

Inwendige geneeskunde

Inwendige geneeskunde PATIËNTEN INFORMATIE Inwendige geneeskunde onthaalbrochure 2 Beste patiënt en familie, Van harte welkom op de afdeling inwendige geneeskunde (4 de verdieping) van het AZ Lokeren. Met deze brochure stellen

Nadere informatie

dienst Geriatrie AFDELING LCO MB 2406 december 2014 l inhoudsverantwoordelijke: Andy Swennen l Geriatrie:LGE5 l Ziekenhuis Oost-Limburg

dienst Geriatrie AFDELING LCO MB 2406 december 2014 l inhoudsverantwoordelijke: Andy Swennen l Geriatrie:LGE5 l Ziekenhuis Oost-Limburg dienst Geriatrie AFDELING LCO MB 2406 december 2014 l inhoudsverantwoordelijke: Andy Swennen l Geriatrie:LGE5 l Ziekenhuis Oost-Limburg 1 WELKOM Welkom op afdeling LCO van campus Sint- Barbara. Een opname

Nadere informatie

I Autonome verzorgingsinstelling. Informatiebrochure campus Wetteren. Palliatief Support Team

I Autonome verzorgingsinstelling. Informatiebrochure campus Wetteren. Palliatief Support Team I Autonome verzorgingsinstelling Informatiebrochure campus Wetteren Palliatief Support Team IIInhoudsopgave Voorwoord 5 Leden van het palliatief supportteam 6 Bij wie kan je terecht Sociale dienst 7 Diëtiste

Nadere informatie

I Autonome verzorgingsinstelling. Informatiebrochure voor patiënten en familie. Valpreventie therapieprogramma: geïllustreerde bewegingsactiviteit

I Autonome verzorgingsinstelling. Informatiebrochure voor patiënten en familie. Valpreventie therapieprogramma: geïllustreerde bewegingsactiviteit I Autonome verzorgingsinstelling Informatiebrochure voor patiënten en familie Valpreventie therapieprogramma: geïllustreerde bewegingsactiviteit IIInhoudsopgave Voorwoord 5 Bewegingsactiviteit 6 Oefening

Nadere informatie

Verpleegafdeling revalidatie SP-loco

Verpleegafdeling revalidatie SP-loco Verpleegafdeling revalidatie SP-loco Beste patiënt Wij heten u van harte welkom op onze afdeling revalidatie. Met deze brochure willen wij u graag informeren over de dagelijkse werking. We raden aan om

Nadere informatie

Verpleegafdeling revalidatie Torhout

Verpleegafdeling revalidatie Torhout Verpleegafdeling revalidatie Torhout Beste patiënt Wij heten u van harte welkom op onze afdeling revalidatie. Met deze brochure willen wij u graag informeren over de dagelijkse werking van onze afdeling.

Nadere informatie

Dienst geriatrie Onthaalbrochure. Informatiebrochure voor de patiënt en de familie

Dienst geriatrie Onthaalbrochure. Informatiebrochure voor de patiënt en de familie Dienst geriatrie Onthaalbrochure Informatiebrochure voor de patiënt en de familie copyright 2017 AZ SINT-ELISABETH ZOTTEGEM www.sezz.be ref. BRO/420/v3.0 1 WELKOM Beste patiënt, beste familie, Naast de

Nadere informatie

Het multidisciplinaire team

Het multidisciplinaire team Beste patiënt Wij heten u van harte welkom op onze afdeling revalidatie. Met deze brochure willen wij u graag informeren over de dagelijkse werking van de afdeling revalidatie. We raden aan om deze brochure

Nadere informatie

SP Revalidatie. Campus Henri Serruys

SP Revalidatie. Campus Henri Serruys 2 Welkom Welkom op de SP-dienst revalidatie van het AZ Sint-Jan Brugge- Oostende AV, campus Henri Serruys. Met deze brochure willen wij u graag informeren over de werking van de afdeling SP revalidatie.

Nadere informatie

Verpleegafdeling revalidatie SPchronisch

Verpleegafdeling revalidatie SPchronisch Verpleegafdeling revalidatie SPchronisch Beste patiënt Wij heten u van harte welkom op onze afdeling revalidatie. Met deze brochure willen wij u graag informeren over de dagelijkse werking op onze afdeling.

Nadere informatie

Geriatrie. informatiebrochure

Geriatrie. informatiebrochure Geriatrie informatiebrochure 1 Inhoudstafel 1. Inleiding en verwelkoming 2. Voorstelling afdeling 3. Dagindeling en bezoekuren 4. Meebrengen 5. Bijkomende richtlijnen 6. Ontslag 7. Contact 8. Persoonlijke

Nadere informatie

Verpleegafdeling geriatrie Roeselare en Menen

Verpleegafdeling geriatrie Roeselare en Menen Verpleegafdeling geriatrie Roeselare en Menen Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling geriatrie. In deze brochure geven we u wat uitleg over onze afdeling. Als u nog vragen hebt, aarzel

Nadere informatie

Informatiebrochure. CD2 neurologie & stroke unit

Informatiebrochure. CD2 neurologie & stroke unit Informatiebrochure CD2 neurologie & stroke unit Wij - directie, artsen en alle medewerkers van het dagziekenhuis - heten u van harte welkom. We danken u voor de keuze voor ons ziekenhuis. We zullen u begeleiden

Nadere informatie

PATIËNTENINFO. Onthaalbrochure GERIATRIE

PATIËNTENINFO. Onthaalbrochure GERIATRIE PATIËNTENINFO Onthaalbrochure GERIATRIE Inhoud 1 Welkom... 4 2 Voorstelling van de afdeling geriatrie... 5 3 Voorstelling van het team... 6 4 Wat brengt u mee bij opname?...12 5 Het verblijf...13 6 Het

Nadere informatie

Welkom op verpleegeenheid Geriatrie B2. Patiënteninformatie

Welkom op verpleegeenheid Geriatrie B2. Patiënteninformatie Welkom op verpleegeenheid Geriatrie B2 Patiënteninformatie Heilig Hart Ziekenhuis Leuven Afdelingsbrochure Geriatrie (B2) 2 Inhoudstafel 1. Welkom op de afdeling geriatrie (B2)... 4 2. Praktische info

Nadere informatie

Dienst geriatrie Interne liaison. Informatiebrochure voor de patiënt en de familie

Dienst geriatrie Interne liaison. Informatiebrochure voor de patiënt en de familie Dienst geriatrie Interne liaison Informatiebrochure voor de patiënt en de familie INLEIDING Een ziekenhuisopname is voor kwetsbare oudere patiënten risicovol vanwege hun verhoogde kans op complicaties

Nadere informatie

Revalidatie. Klinisch (dienst LSPR) T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6.

Revalidatie. Klinisch (dienst LSPR) T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. Revalidatie Klinisch (dienst LSPR) T +32(0)89 32 50 50 F +32(0)89 32 79 00 info@zol.be Campus Sint-Jan Schiepse bos 6 B 3600 Genk Campus Sint-Barbara Bessemerstraat 478 B 3620 Lanaken Medisch Centrum André

Nadere informatie

Welkom op de afdeling G0

Welkom op de afdeling G0 Welkom op de afdeling G0 bezoek van 14u tot 20u30 niet in de voormiddag 057 35 64 71 YG0@yperman.net www.yperman.net/afdelingen Gelijkvloers westvleugel G-blok - kamers 801-824 1. Arts WIE ZIJN WE? 1.1.

Nadere informatie

Revalidatie. Klinisch. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk

Revalidatie. Klinisch. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk Revalidatie Klinisch T +32(0)89 32 50 50 F +32(0)89 32 79 00 info@zol.be Campus Sint-Jan Schiepse bos 6 B 3600 Genk Campus Sint-Barbara Bessemerstraat 478 B 3620 Lanaken Medisch Centrum André Dumont Stalenstraat

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Geriatrie

PATIËNTEN INFORMATIE. Geriatrie PATIËNTEN INFORMATIE Geriatrie Mevrouw, mijnheer Welkom op de afdeling acute geriatrie. De dienst acute geriatrie van het Algemeen Ziekenhuis Lokeren beschikt over 26 bedden en biedt multidisciplinaire

Nadere informatie

Onthaalbrochure SP-Locomotorische zorgafdeling

Onthaalbrochure SP-Locomotorische zorgafdeling Onthaalbrochure SP-Locomotorische zorgafdeling Inhoudsopgave 1. Wat is een Sp-Locomotorische zorgafdeling? (4) 2. Opnameregeling (4) 3. De zorgafdeling (5) 4. Voorstelling revalidatie team (6) 5. Praktische

Nadere informatie

Infobrochure. Geriatrie 1

Infobrochure. Geriatrie 1 Infobrochure Geriatrie 1 Infobrochure Geriatrie 1 Welkom op onze afdeling Van harte welkom op onze afdeling Geriatrie 1. Om uw verblijf zo vlot en aangenaam mogelijk te laten verlopen, informeren we u

Nadere informatie

O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem. Onthaalbrochure. Neurologie en stroke

O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem. Onthaalbrochure. Neurologie en stroke O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem Onthaalbrochure Neurologie en stroke Welkom Wij - directie, artsen en alle medewerkers van de afdeling CD 2 - heten u van harte welkom. We danken u voor de keuze voor

Nadere informatie

Revalidatieafdeling. informatiebrochure

Revalidatieafdeling. informatiebrochure Revalidatieafdeling informatiebrochure 1 Inhoudstafel 1. Inleiding en verwelkoming 4 2. Voorstelling afdeling 4 3. Dagindeling en bezoekuren 5 4. Verpleegkundige verzorging 6 5. Meebrengen 8 6. Patiëntenvoorzieningen

Nadere informatie

Ontslagbeleid in ZMK

Ontslagbeleid in ZMK Ontslagbeleid in ZMK Wij zorgen voor de nodige begeleiding ook als ontslag naar huis moeilijk wordt. ziekenhuis maas en kempen Dienst Patiëntenbegeleiding Inleiding Gedurende uw verblijf in ons ziekenhuis,

Nadere informatie

Geriatrie. Onthaalbrochure. Geriater: dr. Els Vermeyen, dr. Katrien Blokken. A3.2 Geriatrie. A3.1 Geriatrie. Kamer 301 tem 314.

Geriatrie. Onthaalbrochure. Geriater: dr. Els Vermeyen, dr. Katrien Blokken. A3.2 Geriatrie. A3.1 Geriatrie. Kamer 301 tem 314. Onthaalbrochure Geriatrie Geriater: dr. Els Vermeyen, dr. Katrien Blokken A3.1 Geriatrie Kamer 301 tem 314 Verpleegkundig diensthoofd: Sonja Aerts Zorgcoördinator: Tanja Devogelaere Tel.: 011 826 381 A3.2

Nadere informatie

Informatiebrochure D1

Informatiebrochure D1 Informatiebrochure D1 Wij - directie, artsen en alle medewerkers van het dagziekenhuis - heten u van harte welkom. We danken u voor de keuze voor ons ziekenhuis. We zullen u begeleiden tijdens uw verblijf

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op het geriatrisch dagziekenhuis

Patiënteninformatie. Welkom op het geriatrisch dagziekenhuis Patiënteninformatie Welkom op het geriatrisch dagziekenhuis Inhoud Welkom op onze dienst... 3 Wie zijn we en wat doen we?... 3 Voorstelling van het multidisciplinair team... 3 Afspraak en openingsuren...

Nadere informatie

Verpleegeenheid G3: Informatiebrochure

Verpleegeenheid G3: Informatiebrochure Verpleegeenheid G3: Informatiebrochure Informatiebrochure ontwikkeld door Tom Schiepers en Elisabeth Schroeder in het kader van de bachelorproef, opleiding Professionele Bachelor in de Verpleegkunde, aan

Nadere informatie

Welkom op de afdeling SpG

Welkom op de afdeling SpG Welkom op de afdeling SpG bezoek van 14u tot 20u30 niet in de voormiddag 057 35 64 81 SPG@yperman.net www.yperman.net/afdelingen 3 e verdiep westvleugel G-blok - kamers 884-898 1. Artsen WIE ZIJN WE? 1.1.

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Geriatrie

PATIËNTEN INFORMATIE. Geriatrie PATIËNTEN INFORMATIE Geriatrie 2 Mevrouw, mijnheer Welkom op de afdeling acute geriatrie. De dienst acute geriatrie van het Algemeen Ziekenhuis Lokeren beschikt over 26 bedden en biedt multidisciplinaire

Nadere informatie

Welkom op de afdeling G1

Welkom op de afdeling G1 Welkom op de afdeling G1 bezoek van 14u tot 20u30 niet in de voormiddag 057 35 64 61 YG1@yperman.net www.yperman.net/afdelingen 1 e verdiep westvleugel G-blok - kamers 826-850 1. Arts WIE ZIJN WE? 1.1.

Nadere informatie

Welkom op de dienst Geriatrie (A2) Patiënteninformatie

Welkom op de dienst Geriatrie (A2) Patiënteninformatie Welkom op de dienst Geriatrie (A2) Patiënteninformatie Heilig Hart Ziekenhuis Leuven Brochure Geriatrie (A2) 2 Inhoudstafel 1. Welkom op de afdeling geriatrie (A2)... 4 2. Praktische info over onze afdeling...

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE INTERNE LIAISON GERIATRIE

INFORMATIEBROCHURE INTERNE LIAISON GERIATRIE INFORMATIEBROCHURE INTERNE LIAISON GERIATRIE HET GERIATRISCH ZORGPROGRAMMA - Patiëntinformatie - Interne Liaison Geriatrie Wat is Interne Liaison Geriatrie? De Interne Liaison Geriatrie is een onderdeel

Nadere informatie

Infobrochure. Geriatrie 2

Infobrochure. Geriatrie 2 Infobrochure Geriatrie 2 Infobrochure Geriatrie 2 Welkom op onze afdeling Van harte welkom op onze afdeling Geriatrie 2. Om uw verblijf zo vlot en aangenaam mogelijk te laten verlopen, informeren we u

Nadere informatie

Geriatrisch Support Team

Geriatrisch Support Team Geriatrisch Support Team Wat is het Geriatrisch Support Team? In het AZ Sint-Lucas bestaat er een zorgprogramma voor de geriatrische patiënt. Dit zorgprogramma omvat een: raadpleging geriatrie erkende

Nadere informatie

Onthaalbrochure Geriatrie 2

Onthaalbrochure Geriatrie 2 Heeft u opmerkingen of suggesties i.v.m. deze brochure? Geef ons gerust een seintje! Onthaalbrochure Geriatrie 2 Dienst kwaliteit E-mail: info@jessazh.be Tel: 011 33 55 11 Jessa Ziekenhuis vzw Maatschappelijke

Nadere informatie

O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem. Onthaalbrochure. Inwendige 1

O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem. Onthaalbrochure. Inwendige 1 O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem Onthaalbrochure Inwendige 1 Welkom Wij - directie, artsen en alle medewerkers van de afdeling D 1 - heten u van harte welkom. We danken u voor de keuze voor ons ziekenhuis.

Nadere informatie

Welkom op het geriatrisch dagziekenhuis

Welkom op het geriatrisch dagziekenhuis Welkom op het geriatrisch dagziekenhuis Bezoek op maandag en donderdag van 14u tot 17u 057 35 62 71 YGDZH@yperman.net www.yperman.net/afdelingen 3 e verdiep westvleugel G-blok - kamers 880-883 1. Artsen

Nadere informatie

Welkom op de verpleegeenheid neurologie (O3) Patiënteninformatie

Welkom op de verpleegeenheid neurologie (O3) Patiënteninformatie Welkom op de verpleegeenheid neurologie (O3) Patiënteninformatie Inhoudstafel 1. Inleiding... 3 2. Praktische info over onze afdeling... 4 3. Ons team... 5 4. Dagschema op de afdeling... 6 5. Enkele weetjes

Nadere informatie

Welkom op de dienst Geriatrie

Welkom op de dienst Geriatrie Welkom op de dienst Geriatrie 2 Welkom op de dienst Geriatrie In deze brochure vindt u allerlei informatie over het verloop van uw opname en over de werking van onze dienst. Het team zorgt er graag voor

Nadere informatie

Geriatrie. Patiënteninformatie. h.-hartziekenhuis vzw Mechelsestraat 24 2500 Lier tel. 03-491 23 45 fax 03-491 23 46 www.hhzhlier.

Geriatrie. Patiënteninformatie. h.-hartziekenhuis vzw Mechelsestraat 24 2500 Lier tel. 03-491 23 45 fax 03-491 23 46 www.hhzhlier. HHZH_INF_138.01(0216) h.-hartziekenhuis vzw Mechelsestraat 24 2500 Lier tel. 03-491 23 45 fax 03-491 23 46 www.hhzhlier.be Patiënteninformatie Geriatrie Voorwoord Wij heten u en uw familie hartelijk van

Nadere informatie

Indien u vragen of bemerkingen heeft, aarzel dan niet om deze met leden van het revalidatieteam te bespreken.

Indien u vragen of bemerkingen heeft, aarzel dan niet om deze met leden van het revalidatieteam te bespreken. Welkom Geachte revalidant Geachte patiënt Geachte familie In deze brochure vindt u meer informatie over de visie, de werking en de doelstellingen van onze revalidatieafdeling. We stellen ons revalidatieteam

Nadere informatie

Acute geriatrie Verpleegeenheid 215

Acute geriatrie Verpleegeenheid 215 Acute geriatrie Verpleegeenheid 215 - Campus Sint-Jan - Route 195 Informatiebrochure Eerste verdiep Ingang 1 inhoud 1. Voorstelling 215 2. Een multidisciplinair team a. Het medisch team b. De hoofdverpleegkundige

Nadere informatie

Dagziekenhuis geriatrie. Informatiebrochure

Dagziekenhuis geriatrie. Informatiebrochure Dagziekenhuis geriatrie Informatiebrochure 2 Inhoud Opname in het dagziekenhuis geriatrie Doelstelling Praktische informatie Wat meebrengen voor uw verblijf? Vervoer Ontslag Samenstelling van het multidisciplinair

Nadere informatie

I Autonome verzorgingsinstelling. Informatiebrochure voor patiënten en familie. Voedingshulpmiddelen

I Autonome verzorgingsinstelling. Informatiebrochure voor patiënten en familie. Voedingshulpmiddelen I Autonome verzorgingsinstelling Informatiebrochure voor patiënten en familie Voedingshulpmiddelen IIVoorwoord INFOBROCHURE IIVoedingshulpmiddelen 3 Zelfstandig kunnen blijven eten en drinken, draagt bij

Nadere informatie

PATIËNTENINFO. Onthaalbrochure SP revalidatie SP REVALIDATIE

PATIËNTENINFO. Onthaalbrochure SP revalidatie SP REVALIDATIE PATIËNTENINFO Onthaalbrochure SP revalidatie SP REVALIDATIE Inhoud 1 Wat is een SP-dienst?... 5 2 De afdeling... 5 3 De revalidatie... 6 4 Eén multidisciplinair team... 7 5 Praktische weetjes...12 6 Ontslag...13

Nadere informatie

Welkom op SP Locomotorisch. Informatiebrochure

Welkom op SP Locomotorisch. Informatiebrochure Welkom op SP Locomotorisch Informatiebrochure Inhoudstafel INHOUDSTAFEL... 3 1 INLEIDING... 4 2 AANVRAAG... 4 3 KAMERKEUZE... 4 4 UW VERBLIJF OP ONZE ZORGEENHEID... 5 5 INFORMATIE BIJ DE REVALIDATIE...

Nadere informatie

Welkom op de dienst Heelkunde - Orthopedie. Patiënteninformatie

Welkom op de dienst Heelkunde - Orthopedie. Patiënteninformatie Welkom op de dienst Heelkunde - Orthopedie Patiënteninformatie Inhoudstafel 1. Welkom op de afdeling Heelkunde Orthopedie (A6) 3 2. Praktische info over onze afdeling 4 3. Ons team 5 4. Dagschema op de

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER VOOR PATIËNTEN

INFORMATIEFOLDER VOOR PATIËNTEN Palliatieve Zorg INFORMATIEFOLDER VOOR PATIËNTEN PALLIATIEVE ZORG Palliatieve zorg is de zorg die u ontvangt wanneer genezen niet meer kan en kwaliteit van leven voor u belangrijk is. Als team bieden wij

Nadere informatie

Welkom op de dienst SP Revalidatie. Patiënteninformatie

Welkom op de dienst SP Revalidatie. Patiënteninformatie Welkom op de dienst SP Revalidatie Patiënteninformatie Heilig Hart Ziekenhuis Leuven Afdelingsbrochure O2: SP Revalidatie - Geriatrie 2 Inhoudstafel 1. WELKOM OP DE AFDELING SP REVALIDATIE... 5 2. WAT

Nadere informatie

Palliatieve eenheid Onthaalbrochure

Palliatieve eenheid Onthaalbrochure Palliatieve eenheid Onthaalbrochure INFORMATIE VOOR PATIËNTEN 2 INHOUD Op de Palliatieve eenheid 4 Opname 5 Wat breng je mee? 6 Onze doelstellingen 6 Inrichting zorgeenheid 7 Bezoek 8 Het team 8 Financiële

Nadere informatie

verpleegeenheid geriatrie

verpleegeenheid geriatrie verpleegeenheid geriatrie Hartelijk welkom in de verpleegeenheid geriatrie Met deze brochure willen wij u kennis laten maken met de verpleegeenheid, het team en allerlei zaken die tijdens uw verblijf van

Nadere informatie

info voor patiënten Afdeling Geriatrie

info voor patiënten Afdeling Geriatrie info voor patiënten Afdeling Geriatrie 01. Inleiding Welkom op de afdeling Geriatrie van het UZ Gent. U bereikt de afdeling via ingang 50, route 575. Deze brochure bevat praktische informatie voor uw opname

Nadere informatie

afdelingsbrochure Inwendige afdeling 1 (D1) ziekenhuis maas en kempen

afdelingsbrochure Inwendige afdeling 1 (D1) ziekenhuis maas en kempen afdelingsbrochure Inwendige afdeling 1 (D1) ziekenhuis maas en kempen Welkom op de afdeling Inwendige Geneeskunde (D1) Wij heten u en uw familie van harte welkom op onze afdeling. Om uw verblijf zo vlot

Nadere informatie

Informatiebrochure. Oncologisch supportteam. I Autonome verzorgingsinstelling

Informatiebrochure. Oncologisch supportteam. I Autonome verzorgingsinstelling Informatiebrochure Oncologisch supportteam I Autonome verzorgingsinstelling IIInhoud Het oncologisch supportteam 4 Wie zijn wij 5 De oncologen - de radiotherapeuten - de onco-coach 5 De borstverpleegkundigen

Nadere informatie

I Autonome verzorgingsinstelling. Informatiebrochure. Informatiebrochure. Slokdarmmanometrie

I Autonome verzorgingsinstelling. Informatiebrochure. Informatiebrochure. Slokdarmmanometrie I Autonome verzorgingsinstelling Informatiebrochure Informatiebrochure Slokdarmmanometrie IIInhoudsopgave Inhoud van deze brochure: 1 Wat is een hoge resolutie manometrie van de slokdarm? 4 2 Hoe gebeurt

Nadere informatie

Werking van de afdeling

Werking van de afdeling Wat is geriatrie? Geriatrie is een gespecialiseerde acute ziekenhuisdienst waar reeds van bij de opname van de geriatrische patiënt gewerkt wordt aan een multidisciplinaire diagnose, behandeling, revalidatie

Nadere informatie

Welkom op de afdeling Pneumologie C1

Welkom op de afdeling Pneumologie C1 Heeft u opmerkingen of suggesties i.v.m. deze brochure? Geef ons gerust een seintje! Dienst kwaliteit E-mail: info@jessazh.be Tel: 011 30 90 22 Welkom op de afdeling Pneumologie C1 Jessa Ziekenhuis vzw

Nadere informatie

E 791 stemming en cognitie Ouderenpsychiatrie

E 791 stemming en cognitie Ouderenpsychiatrie E 791 stemming en cognitie Ouderenpsychiatrie Informatie voor patiënten E 791 stemming en cognitie Ouderenpsychiatrie 2 E 791 stemming en cognitie - Ouderenpsychiatrie 3 INLEIDING 5 Verloop van het verblijf

Nadere informatie

Welkom op de dienst SP Revalidatie - Geriatrie. Patiënteninformatie

Welkom op de dienst SP Revalidatie - Geriatrie. Patiënteninformatie Welkom op de dienst SP Revalidatie - Geriatrie Patiënteninformatie Heilig Hart Ziekenhuis Leuven Afdelingsbrochure O2: SP Revalidatie - Geriatrie 2 Inhoudstafel 1. Welkom op de afdeling sp revalidatie

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. onthaalbrochure

PATIËNTEN INFORMATIE. onthaalbrochure PATIËNTEN INFORMATIE M i d c a r e onthaalbrochure Beste patiënt en familie Midcare is een afdeling van het AZ Lokeren waar patiënten opgenomen worden waarbij de gezondheidstoestand een continue opvolging

Nadere informatie

Van harte welkom op de afdeling geriatrie! In deze brochure vindt u informatie over de werking van onze geriatrische afdelingen.

Van harte welkom op de afdeling geriatrie! In deze brochure vindt u informatie over de werking van onze geriatrische afdelingen. Welkom Geachte mevrouw, Geachte heer Van harte welkom op de afdeling geriatrie! In deze brochure vindt u informatie over de werking van onze geriatrische afdelingen. De dienst geriatrie is in eerste instantie

Nadere informatie

PSYCHOGERIATRIE onthaalbrochure

PSYCHOGERIATRIE onthaalbrochure PSYCHOGERIATRIE onthaalbrochure INFORMATIE VOOR PATIËNTEN EN FAMILIE INHOUDSTAFEL Welkom 3 Woord vooraf 4 1. Het behandelend team 5 1.1. Behandelende artsen 5 1.2. Verpleegkundigen 5 1.3. Zorgkundigen

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op de afdeling geriatrie

Patiënteninformatie. Welkom op de afdeling geriatrie Patiënteninformatie Welkom op de afdeling geriatrie Inhoud Welkom op onze dienst... 2 Wie zijn we en wat doen we?... 3 Voorstelling van het multidisciplinair team... 3 Wat brengt u mee bij een opname?...

Nadere informatie

H Revalidatie na een CVA

H Revalidatie na een CVA H.40033.0217 Revalidatie na een CVA Inleiding U heeft een CVA (cerebrovasculair accident), ook wel beroerte genoemd, doorgemaakt. Hiervoor bent u in eerste instantie in het ziekenhuis behandeld. Na deze

Nadere informatie

Infobrochure. Geheugenkliniek

Infobrochure. Geheugenkliniek Infobrochure Geheugenkliniek Beste patiënt en familie, Er is voor u een opname via het geriatrisch dagziekenhuis gepland. Via deze brochure wensen wij u hierover te informeren. Afspraak op: /.. /.. om

Nadere informatie

Verpleegeenheid C3. Orthopedie. Informatiebrochure patiënten

Verpleegeenheid C3. Orthopedie. Informatiebrochure patiënten Verpleegeenheid C3 Orthopedie Informatiebrochure patiënten 3 1. Welkom op C3...4 2. Het team...4 2.1 Verpleegkundigen...4 2.2 Artsen...6 2.3 Paramedici...6 2.4 Secretaresse...7 2.5 Anderen...7 3. Bezoekregeling...7

Nadere informatie

HHZH/INF/084.01(0314) I Informatiebrochure I. Stroke Unit. h.-hartziekenhuis vzw Mechelsestraat 24 2500 Lier tel. 03-491 23 45 fax 03-491 23 46

HHZH/INF/084.01(0314) I Informatiebrochure I. Stroke Unit. h.-hartziekenhuis vzw Mechelsestraat 24 2500 Lier tel. 03-491 23 45 fax 03-491 23 46 HHZH/INF/084.01(0314) I Informatiebrochure I Stroke Unit h.-hartziekenhuis vzw Mechelsestraat 24 2500 Lier tel. 03-491 23 45 fax 03-491 23 46 1 Voorwoord Er werd vastgesteld dat u een beroerte heeft doorgemaakt.

Nadere informatie

Klinische Geriatrie in Tjongerschans

Klinische Geriatrie in Tjongerschans Klinische Geriatrie in Tjongerschans Opname op de verpleegafdeling Informatie voor patiënten en familie Inhoudsopgave Inleiding... 1 Algemeen... 1 Meenemen... 2 Contactpersoon... 3 Opname en ontslag...

Nadere informatie

PSYCHOGERIATRIE onthaalbrochure

PSYCHOGERIATRIE onthaalbrochure PSYCHOGERIATRIE onthaalbrochure INFORMATIE VOOR PATIËNTEN EN FAMILIE INHOUDSTAFEL Welkom 3 Woord vooraf 4 1. Het behandelend team 4 1.1. Behandelende geneesheren 4 1.2. Verpleegkundigen 5 1.3. Zorgkundigen

Nadere informatie

INFOBROCHURE DIENST GERIATRIE. Jan Yperman Ziekenhuis. Briekestraat Ieper T F

INFOBROCHURE DIENST GERIATRIE. Jan Yperman Ziekenhuis. Briekestraat Ieper T F INFOBROCHURE DIENST GERIATRIE Jan Yperman Ziekenhuis Briekestraat 12 8900 Ieper T +32 57 35 35 35 F + 32 57 35 36 37 32.025N-120905 Diensthoofd geriatrie E-mail: info@yperman.net Website: www.yperman.net

Nadere informatie

Informatiebrochure voor patiënten en familie. Acute verwardheid. I Autonome verzorgingsinstelling

Informatiebrochure voor patiënten en familie. Acute verwardheid. I Autonome verzorgingsinstelling Informatiebrochure voor patiënten en familie Acute verwardheid I Autonome verzorgingsinstelling IIInhoudsopgave Voorwoord 5 Wat is acute verwardheid of delier? 6 Oorzaken van acute verwardheid 7 Symptomen

Nadere informatie

I Autonome verzorgingsinstelling. Informatiebrochure. Pijnmeting Jouw pijn... onze zorg

I Autonome verzorgingsinstelling. Informatiebrochure. Pijnmeting Jouw pijn... onze zorg I Autonome verzorgingsinstelling Informatiebrochure Pijnmeting Jouw pijn... onze zorg IIInhoudsopgave Inleiding 4 Pijnmeting 6 Vooraleer je het ziekenhuis verlaat 10 IIInleiding Tijdens deze opname trachten

Nadere informatie

Onthaalbrochure afdeling geriatrie 6

Onthaalbrochure afdeling geriatrie 6 Heeft u opmerkingen of suggesties i.v.m. deze brochure? Geef ons gerust een seintje! Onthaalbrochure afdeling geriatrie 6 Dienst kwaliteit E-mail: info@jessazh.be Tel: 011 28 91 11 Jessa Ziekenhuis vzw

Nadere informatie

Dagziekenhuis geriatrie. Informatiebrochure voor huisartsen en geneesheren-specialisten

Dagziekenhuis geriatrie. Informatiebrochure voor huisartsen en geneesheren-specialisten Dagziekenhuis geriatrie Informatiebrochure voor huisartsen en geneesheren-specialisten 2 Het dagziekenhuis geriatrie maakt het voor geriatrische patiënten mogelijk op één locatie verschillende onderzoeken

Nadere informatie

Geriatrisch dagziekenhuis

Geriatrisch dagziekenhuis info voor patiënten Geriatrisch dagziekenhuis 01. Geriatrisch dagziekenhuis Het Geriatrisch dagziekenhuis richt zich tot personen ouder dan 75 jaar met acute of chronische aandoeningen, toenemende inactiviteit,

Nadere informatie

Infobrochure. Studenten G2

Infobrochure. Studenten G2 Infobrochure Studenten G2 Infobrochure Geriatrie 2 Beste student(e), De stage is ongetwijfeld de belangrijkste periode in je opleiding tot zorgkundige/verpleegkundige. Niet alleen is de praktijk de beste

Nadere informatie

Onthaalbrochure Cardiologie - Dienst 6

Onthaalbrochure Cardiologie - Dienst 6 Onthaalbrochure Cardiologie - Dienst 6 1 Beste patiënt, Wij heten u van harte welkom op de dienst cardiologie in het Sint-Dimpna ziekenhuis Geel. Met deze brochure trachten we u wegwijs te maken op onze

Nadere informatie

GERIATRISCHE REVALIDATIE ZORG Revalidatie voor ouderen

GERIATRISCHE REVALIDATIE ZORG Revalidatie voor ouderen GERIATRISCHE REVALIDATIE ZORG Revalidatie voor ouderen DE SPECIALIST VOOR KWETSBARE OUDEREN Revalidatie kan nodig zijn na een operatie, een acute ziekte of een andere achteruitgang in uw functioneren.

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. De geriatrische interne liaison (=GIL)

PATIËNTEN INFORMATIE. De geriatrische interne liaison (=GIL) PATIËNTEN INFORMATIE De geriatrische interne liaison (=GIL) Beste mevrouw, mijnheer In deze brochure geven we je graag meer uitleg over de geriatrische interne liaison. Heb je na het lezen van deze informatie

Nadere informatie

Behandeling van patiënten met een beroerte

Behandeling van patiënten met een beroerte Revalidatie Behandeling van patiënten met een beroerte Een beroerte heeft vaak grote gevolgen. Een beschadiging van de linker hersenhelft heeft andere gevolgen voor het dagelijks functioneren van de patiënt,

Nadere informatie

metabole en cardiovasculaire aandoeningen info voor patiënten Intern Liaisonteam Geriatrie Zorg voor 75-plussers

metabole en cardiovasculaire aandoeningen info voor patiënten Intern Liaisonteam Geriatrie Zorg voor 75-plussers metabole en cardiovasculaire aandoeningen info voor patiënten Intern Liaisonteam Geriatrie Zorg voor 75-plussers 01. Wat is het Intern Liaisonteam Geriatrie ()? Om de zorg voor ouderen op alle diensten

Nadere informatie

Infobrochure afdeling geriatrie 4 campus Salvator

Infobrochure afdeling geriatrie 4 campus Salvator Infobrochure afdeling geriatrie 4 campus Salvator Versiedatum mei 2016 - objectid 12263 vzw Jessa Ziekenhuis Salvatorstraat 20, 3500 Hasselt, www.jessazh.be 3. Beleid van vrijheidsbeperkende maatregelen

Nadere informatie

Inhoud. Informatieverstrekking 3. Afdelingsorganisatie 4. Multidisciplinaire samenwerking 5. Uw ziekenhuisontslag 6

Inhoud. Informatieverstrekking 3. Afdelingsorganisatie 4. Multidisciplinaire samenwerking 5. Uw ziekenhuisontslag 6 neurologie Inhoud Informatieverstrekking 3 Informatie over patiënt 3 Contact met de arts 3 Afdelingsorganisatie 4 Onderzoekenplanning 4 Bezoekregeling 4 Multidisciplinaire samenwerking 5 Sociale dienst

Nadere informatie

Verpleegafdeling geriatrie Torhout

Verpleegafdeling geriatrie Torhout Verpleegafdeling geriatrie Torhout Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling. Op de dienst geriatrie kunnen ouder wordende patiënten met een complexe problematiek terecht. Een multidisciplinair

Nadere informatie

Informatiebrochure. Duodopabehandeling. I Autonome verzorgingsinstelling

Informatiebrochure. Duodopabehandeling. I Autonome verzorgingsinstelling Informatiebrochure Duodopabehandeling I Autonome verzorgingsinstelling IIInhoudsopgave Voorwoord 5 Wat is duodopa? 6 Wie komt voor duodopa in aanmerking? 7 Starten met duodopa 8 - de evaluatiefase 8 -

Nadere informatie

Revalideren in Bornholm

Revalideren in Bornholm Revalideren in Bornholm Revalidatie speciaal voor oudere mensen Revalideren kan moeilijker zijn als u op leeftijd bent. Woonzorgcentrum Bornholm heeft de kennis in huis om u te helpen bij uw herstel. Deze

Nadere informatie

Welkom op de palliatieve eenheid

Welkom op de palliatieve eenheid Welkom op de palliatieve eenheid bezoek 24u op 24u onbeperkt 057 35 64 91 MS4@yperman.net www.yperman.net/afdelingen Gelijkvloers westvleugel - kamers 901-906 1. Artsen WIE ZIJN WE? 1.1. Artsen-specialisten:

Nadere informatie