Voorzitter: mr. drs. G.A.A. Verkerk Secretaris: de heer R. van Nood Ambtelijke ondersteuning: de heer R.W.J. Smits. Aanwezig zijn de leden:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voorzitter: mr. drs. G.A.A. Verkerk Secretaris: de heer R. van Nood Ambtelijke ondersteuning: de heer R.W.J. Smits. Aanwezig zijn de leden:"

Transcriptie

1 Verslag van de vergadering van het algemeen bestuur van het stadsgewest Haaglanden op woensdag 9 december 2015 in zaal G, MRDH, Grote Marktstraat 43 Den Haag (opening uur) Voorzitter: mr. drs. G.A.A. Verkerk Secretaris: de heer R. van Nood Ambtelijke ondersteuning: de heer R.W.J. Smits Aanwezig zijn de leden: Delft G.A.A. Verkerk Den Haag P.A.D. Dubbelaar, R. Guernaoui en L. Zandstra Leidschendam-Voorburg - Midden-Delfland - Pijnacker-Nootdorp R. van der Welle Rijswijk M.J. Bezuijen Wassenaar - Westland

2 J.J. van Rossum Zoetermeer Ch.B. Aptroot, A.S. van Kuijen-Cornelis, J.W.C.B. Schotel De agenda van de openbare vergadering luidt als volgt: 1. Opening en mededelingen 2. Conceptverslagen van de vergaderingen van het algemeen bestuur van 1 en 6 juli Vaststellen tweede wijziging begroting 2015 Stadsgewest Haaglanden 1. Opening en mededelingen De VOORZITTER: Ik open de vergadering. Hartelijk welkom bij deze korte sessie, waarin wij enkele stukken moeten vaststellen. U weet dat dit in zekere zin een verplichte formele vergadering is. Wij hebben een quorum. Heel veel dank dus voor uw komst. Van het DB zijn de heer Van Aartsen en de heer Hoekema afwezig wegens dringende bezigheden elders en in veel vertrouwen in dit bestuur. 2. Conceptverslagen van de vergaderingen van het algemeen bestuur van 1 en 6 juli 2015 De verslagen worden ongewijzigd vastgesteld. 3. Vaststellen tweede wijziging begroting 2015 Stadsgewest Haaglanden De beraadslaging wordt geopend.

3 De heer VAN DER WELLE: Voorzitter. Ik heb geen inhoudelijke vragen, maar wel twee procedurele vragen. We zien de gevolgen voor het jaar 2016 niet. Die zijn misschien wel interessant, want er zijn natuurlijk aardig wat verschuivingen. De VOORZITTER: U bedoelt: een vooruitzicht op de eindafrekening. De heer VAN DER WELLE: Precies. De VOORZITTER: Volgens mij draaien we nog één jaar een boekjaar. Dat is Daar komt een jaarrekening van. Volgens mij volgen dan de eindafsluiting en de slotuitkering. Dat zullen we straks horen. De heer VAN DER WELLE: De andere vraag is de volgende. Normaal gesproken zou er een zienswijzeprocedure zijn waarin door de gemeenten zienswijzen zouden kunnen worden ingediend. Dat is allemaal niet zo heel spannend, maar een vorige keer heb ik al de opmerking gemaakt dat we ook in liquidatie de zaken natuurlijk wel serieus moeten blijven nemen. De heer SCHOTEL: Voorzitter. Ik heb twee vragen, maar niet ten aanzien van de begroting als zodanig. Op pagina 2 wordt het aantal mensen genoemd dat begin dit jaar nog bovenbudgettair in dienst was. Zijn er op dit ogenblik nog steeds mensen in dienst? De andere vraag gaat over het Programma Wonen. Op pagina 3 wordt melding gemaakt van "een onderzoek sociaal domein, opgave wonen voor zorgdoelgroepen", waartoe in december 2014 door het AB zou zijn besloten. Wij gaan daar niet meer over en ook de Metropoolregio gaat daar niet meer over. Voor wie is dat onderzoek dan bedoeld? De heer GUERNAOUI: Voorzitter. Ik heb maar één vraag: wanneer kunnen we Haaglanden definitief liquideren? De VOORZITTER: Er zijn verder geen vragen. Ik kijk naar de portefeuillehouder en het secretariaat.

4 De heer BEZUIJEN (DB): Voorzitter. Er zijn volgens mij niet heel vragen over de begroting zelf gesteld. Ik weet niet wanneer we echt gaan liquideren. Dat is afhankelijk van het verloop van een aantal zaken. Ik heb wel begrepen dat er nu voorstellen zijn om bijvoorbeeld de projecten in het kader van het Groenfonds op een gegeven moment op een bepaalde manier af te sluiten. Als dat kan, kunnen we dat geld overdragen en dan kunnen we liquideren. Zolang dat nog niet is gebeurd, kunnen we niet liquideren, want dan zullen er nog uitkeringen, bijvoorbeeld uit het Groenfonds, moeten worden gedaan. Vlak voor deze vergadering heb ik begrepen dat hiervoor een voorstel in de maak is. We gaan het wel zo snel mogelijk doen, want ik denk dat wij er allemaal voor willen zorgen dat dit zo snel mogelijk wordt afgerond. Wat de vraag over de medewerkers betreft: volgens mij zijn er geen medewerkers meer in dienst. De heer VAN NOOD: Dat klopt; er zijn geen medewerkers meer in dienst. De heer BEZUIJEN: Wat de zienswijzeprocedure betreft: ik weet niet of dit hetzelfde is als wat wij net in de MRDH hebben meegemaakt, maar als ik de term goed heb onthouden, was daar sprake van een clerical error. Het gaat namelijk om iets wat je eigenlijk wel zou moeten doen. De VOORZITTER: Een formele vormfout. De heer BEZUIJEN (DB): Bij de jaarrekening zou dan nog wel de opmerking moeten worden gemaakt dat het op die manier is gedaan. De heer Van der Welle heeft dus wel gelijk. Hij heeft er ook gelijk in dat we dit nog steeds gewoon netjes moeten blijven afhandelen, ook al lopen we naar het eind van deze gemeenschappelijke regeling. Naar het woononderzoek zou ik echt even moeten kijken. De VOORZITTER: Ik kijk even naar de adviseurs. De heer SMITS: Mag ik iets zeggen? De VOORZITTER: Ja.

5 De heer SMITS: De vraag over de zienswijzeprocedure is ook ambtelijk gesteld vanuit de gemeente Rijswijk. Ik heb daarop een antwoord geformuleerd dat volgens mij sluitend is. Ik heb dat antwoord op dit moment echter niet paraat. Als het mag, wil ik dat antwoord dus nog doen toekomen. De opdracht tot het onderzoek naar de doelgroepen van zorg is in december 2014 verstrekt door het dagelijks bestuur van Haaglanden, dus niet door het algemeen bestuur. Dat onderzoek is onlangs afgerond. De gemeente Leidschendam-Voorburg was de ambtelijke trekker van dat onderzoek, maar het onderzoek heeft in meerdere gemeenten van het stadsgewest Haaglanden plaatsgevonden. Wij kunnen via de contactpersonen in Leidschendam-Voorburg bekijken wat de resultaten zijn van het onderzoek en die kunnen we het AB eventueel doen toekomen als daar behoefte aan is. De VOORZITTER: Ik neem aan dat dit gewoon in het sociaal domein is beland. Er kan dus "thuis" aan de wethouders worden gevraagd hoe dit zit. Wij hebben het overgedragen en daarmee zit dit gewoon in het reguliere sociale domein. De heer SMITS: Precies, het is ambtelijk overgedragen. De heer GUERNAOUI: Voorzitter. Ik begrijp nu dat er geen mensen meer in dienst zijn, maar ik begrijp het verhaal over het Groenfonds niet. Volgens mij moeten wij namelijk gewoon stoppen met alles wat wij doen en moeten we dat overdragen en teruggeven. Dat Groenfonds kan toch eigenlijk niet meer spelen? De heer BEZUIJEN (DB): Onder die Groenfondsen liggen allerlei projecten. Daar zijn gemeenten gewoon mee bezig. Die projecten lopen ook gewoon door. Op dit moment moeten daar nog uitkeringen uit komen, want als we dat niet doen, zullen die projecten uiteindelijk niet meer uitgevoerd worden. U hebt er wel gelijk in - daar doelde ik zojuist op - dat daar nog een voorstel voor gaat komen en dat we uiteindelijk gaan proberen om die gelden gewoon over te dragen aan de partijen die verantwoordelijk zijn voor die projecten. Zij kunnen die gelden vervolgens gebruiken, maar dat moeten we wel op een nette, ordentelijke manier doen. Als dat gebeurd is,

6 kunnen we tot liquidatie overgaan, maar in het Groenfonds sec zit gewoon geld dat op dit moment door allerlei gemeenten wordt gebruikt en waar een beroep op wordt gedaan. Dat moeten we netjes afhandelen, want anders gaat het niet werken. De VOORZITTER: De vraag is wanneer we dat gaan doen. De heer GUERNAOUI: We hebben nul mensen. De heer APTROOT: Er worden mensen ingehuurd. De heer GUERNAOUI: Maar wie huurt die mensen dan in? De heer BEZUIJEN (DB): We hebben hier nog wel mensen zitten. Er is met Zoetermeer afgesproken dat die mensen dit nog wel afhandelen. Zij gaan inhoudelijk niet over de projecten, maar formeel gaan zij wel over de overdracht van de financiën. Dat moet nog wel netjes en ordentelijk gebeuren. De VOORZITTER: Kan daar een voorspelling over worden gedaan? De heer SMITS: Er zijn op dit moment bij het Fonds Groen Haaglanden nog ongeveer 30 projecten die niet zijn vastgesteld. Die zijn in de jaren 2012 tot en met 2014 toegekend. De meeste projecten die nog niet zijn vastgesteld, komen uit Bij heel veel projecten was de planning wel dat zij al vastgesteld zouden zijn, maar om diverse redenen, bijvoorbeeld planologische redenen, aanbestedingsproblemen of problemen tijdens de uitvoering, vertragen die projecten. Ze lopen zeker door tot in De afweging is nu: willen wij van stadsgewest Haaglanden dit nog langer laten doorlopen dan 2016 of zoeken wij een manier om te komen tot een versnelde afwikkeling? De heer VAN NOOD: Het voorstel is dus om tot versnelde afwikkeling te komen, zodat wij volgend jaar echt kunnen liquideren, want anders blijft dit maar in de lucht hangen. We bekijken nu dus hoe we die subsidievaststelling kunnen afwikkelen en dan zijn we ook echt klaar. We houden er daarbij rekening mee dat de ingediende

7 plannen feitelijk best goed zijn voor de regio. Wij willen dus wel proberen om die plannen te stimuleren. De heer APTROOT: Wij hadden volgens mij ook afgesproken dat we voor eind 2016 zouden liquideren en dat we dus twee jaar de tijd hadden. Ik ben er erg voor om die projecten af te kopen of om er een klap op te geven, maar het gaat wel om besluiten die zijn genomen en er zijn toezeggingen gedaan. Die moeten we netjes afhandelen, maar als er aan het eind voor kan worden gezorgd dat het niet naar 2017 nog een doorloop kan krijgen, zou dat zeer welkom zijn. De heer BEZUIJEN (DB): Ik ben het daar helemaal mee eens: we gaan dit zo snel mogelijk doen. We zullen bekijken hoe we dit zo snel mogelijk kunnen afwikkelen. De heer GUERNAOUI: Dat is goed. Dat is helder. De VOORZITTER: Om een tijdsindicatie te geven: we moeten de jaarcyclus 2015 afmaken. Er komt dus gewoon een jaarrekening. De heer VAN NOOD: Vlak voor de zomer. De VOORZITTER: En een jaarverslag, zo snel mogelijk. Het AB wil daar een eindoplossing bij hebben van de lopende Groenfondsen. Er is dus ongeveer vijf maanden de tijd om dat te regelen. De heer VAN NOOD: Ik denk dat dat al eerder zal lukken. De VOORZITTER: Ik heb het gevoel dat we in de jaarvergadering - ik denk dat die in juni zal zijn - vrijwel kunnen liquideren. Het allermooiste zou zijn als die Groenfondsen daar gewoon in worden meegenomen; ik weet dat er mogelijkheden om tussentijds te liquideren. Zullen we daar in ieder geval de inzet van maken? Dan gaat het dus nog om één keertje, in juni. Dat zou dan wat mij betreft tot de liquidatie moeten leiden. De heer SMITS: Ik durf ambtelijk bijna geen klein voorbehoud te maken.

8 De VOORZITTER: We moeten hier professioneel mee omgaan. Als jullie zeggen dat jullie dit misschien niet helemaal voor elkaar krijgen, is dat ook een gegeven. De heer SMITS: Naast het Fonds Groen Haaglanden hebben we nog een groot aantal subsidievaststellingen te doen op het gebied van het Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit, het zogenaamde NSL-programma. Ook daarvan moeten we er in 2016 nog veel afwikkelen. Ook door de provincie is 2016 aangegeven als het absolute eindjaar; het moet dus ook in dat jaar gebeuren, maar ik kan op dit moment niet geheel voorspellen op welk moment in 2016 we dat allemaal voor elkaar hebben. De VOORZITTER: Wij zeggen een bestuurlijke inspanning toe. Zekerheden kunnen wij niet gegeven en aan ambtelijke vermogens komt ook een eind. Dat weten wij. De heer APTROOT: Maar wij hadden ook gewoon afgesproken dat wij twee jaren, 2015 en 2016, zouden hebben om af te bouwen. Als het een paar maanden eerder kan, is dat mooi, maar het moet allemaal wel netjes gebeuren. De VOORZITTER: Volgens mij is de bestuurlijke intentie heel duidelijk. Ook de ambtelijke intentie is voor mij heel duidelijk. We gaan het dus in juni 2016 beleven. De beraadslaging wordt gesloten. Het voorstel wordt zonder stemming aangenomen. De VOORZITTER: Volgens mij is er prettig gewerkt. Het doorwerken aan het laatste staartje is natuurlijk niet een heel dankbare klus, maar het moet wel gebeuren. Jullie doen dat, waarvoor dank. We komen er dus wel. Ik ben u allen zeer erkentelijk voor het feit dat u hebt willen komen voor een vergadering van een kwartiertje. Ik sluit de vergadering. Sluiting uur.

9 Aldus vastgesteld in de vergadering van het algemeen bestuur van het Stadsgewest Haaglanden d.d. De secretaris, De voorzitter,

Voorzitter: mr. drs. G.A.A. Verkerk Secretaris: de heer R. van Nood. Aanwezig zijn de leden: Delft J. Vreugdenhil, G.A.A. Verkerk, M.A.

Voorzitter: mr. drs. G.A.A. Verkerk Secretaris: de heer R. van Nood. Aanwezig zijn de leden: Delft J. Vreugdenhil, G.A.A. Verkerk, M.A. Verslag van de bijeenkomst van het algemeen bestuur van het Stadsgewest Haaglanden op woensdag 1 juli 2015 in het Stadhuis van de gemeente Delft (opening 19.39 uur). Voorzitter: mr. drs. G.A.A. Verkerk

Nadere informatie

Zoetermeer Schotel, Liqui Lung, Van der Meer (plv.), Van Kuijen-Cornelis, Schouten, Kraneveldt, Beij, Aptroot,

Zoetermeer Schotel, Liqui Lung, Van der Meer (plv.), Van Kuijen-Cornelis, Schouten, Kraneveldt, Beij, Aptroot, Verslag van de openbare vergadering van het algemeen bestuur van het Stadsgewest Haaglanden op woensdag 17 december 2014 in de Raadzaal van de gemeente Zoetermeer (opening 19.38 uur). Voorzitter: mr. drs.

Nadere informatie

Eindrapportage en eindafrekening van het BLS Vinac-fonds

Eindrapportage en eindafrekening van het BLS Vinac-fonds Vergadering: AB 13 april 2011 Agendapunt: 9 Nummer: ABV 6 Portefeuillehouder: Ir. B. Emmens Contactpersoon: B. Jansen Doorkiesnummer: 070 7501 678 Den Haag, 16 maart 2011 Aan het algemeen bestuur Eindrapportage

Nadere informatie

Vaststellen wijziging begroting 2015 Stadsgewest Haaglanden volgens plan A

Vaststellen wijziging begroting 2015 Stadsgewest Haaglanden volgens plan A Vergadering: 10 december 2014 Agendapunt: 4 Nummer: Portefeuillehouder: dhr drs. M.J. Bezuijen Contactpersoon: ir. P.E.B. Van Heel Doorkiesnummer: 070 750 1 1537 Den Haag, 29 oktober 2014 Aan het algemeen

Nadere informatie

Metropoolregio Rotterdam Den Haag Sijthoff City Grote Marktstraat BH Den Haag Postbus CB Den Haag

Metropoolregio Rotterdam Den Haag Sijthoff City Grote Marktstraat BH Den Haag Postbus CB Den Haag Geachte leden van de adviescommissie Vervoersautoriteit, Per brief van 18 november jl. (zie bijlage) heeft u advies uitgebracht aan het algemeen bestuur over de 1 e Bestuursrapportage MRDH 2015. Bijgevoegd

Nadere informatie

ZITTING 2010 2014 A.1

ZITTING 2010 2014 A.1 ZITTING 2010 2014 A.1 BESLUITENLIJST VAN DE 70 e VERGADERING VAN HET DAGELIJKS BESTUUR VAN HET STADSGEWEST HAAGLANDEN, GEHOUDEN OP 21 mei 2014, AANVANG 14.00 UUR TE DEN HAAG Aanwezig: mr. drs. G.A.A. Verkerk

Nadere informatie

ZITTING 2014 2018 A.1

ZITTING 2014 2018 A.1 ZITTING 2014 2018 A.1 BESLUITENLIJST VAN DE 1 e VERGADERING VAN HET DAGELIJKS BESTUUR VAN HET STADSGEWEST HAAGLANDEN, GEHOUDEN OP 9 juli 2014, AANVANG 13.45 UUR TE ROTTERDAM Aanwezig: mr. drs. G.A.A. Verkerk

Nadere informatie

BEHANDELINGSFORMULIER AB

BEHANDELINGSFORMULIER AB BEHANDELINGSFORMULIER AB Onderwerp Portefeuillehouder Beleidstaak Voorgesteld besluit Afkoop besluit Woninggebonden subsidies De heer ir. B. Emmens Vergadering 24-11-2010 Agendapunt 8 Wonen Instemmen met

Nadere informatie

Zoetermeer,71,17 Z ' Markt 10. Postbus Onderwerp: Kaderbrief begroting 2019 gemeenschappelijke regelingen.

Zoetermeer,71,17 Z ' Markt 10. Postbus Onderwerp: Kaderbrief begroting 2019 gemeenschappelijke regelingen. gemeente GSCCafld Zoetermeer,71,17 Z 1 11 1 ' > Retouradres Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer Bezoekadres Markt 10 Aan het bestuur van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) 2711 CZ Zoetermeer Postbus

Nadere informatie

NADERE REGELS AARDGASVOERTUIGEN HAAGLANDEN 2010 behorende bij de Subsidieverordening Luchtkwaliteit Haaglanden 2010

NADERE REGELS AARDGASVOERTUIGEN HAAGLANDEN 2010 behorende bij de Subsidieverordening Luchtkwaliteit Haaglanden 2010 Het dagelijks bestuur van het Stadsgewest Haaglanden; gelet op het artikel 8 van de Subsidieverordening Luchtkwaliteit Haaglanden 2010, vastgesteld op 30 juni 2010: BESLUIT vast te stellen: NADERE REGELS

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders op dinsdag 9 december Arnoud Rodenburg burgemeester

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders op dinsdag 9 december Arnoud Rodenburg burgemeester Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders op dinsdag 9 december 2014. Aanwezig: Arnoud Rodenburg (burgemeester) Hans Horlings (wethouder) Govert van Oord (wethouder) Annemiek de

Nadere informatie

Deze is ter informatie verzonden aan de MRDH-coördinatoren, griffiers en het ambtelijk overleg Vervoersautoriteit

Deze  is ter informatie verzonden aan de MRDH-coördinatoren, griffiers en het ambtelijk overleg Vervoersautoriteit Deze email is ter informatie verzonden aan de MRDHcoördinatoren, griffiers en het ambtelijk overleg Vervoersautoriteit Geachte leden van de adviescommissie Vervoersautoriteit, Ter informatie zijn bijgevoegd:

Nadere informatie

BEHANDELINGSFORMULIER AB

BEHANDELINGSFORMULIER AB BEHANDELINGSFORMULIER AB Onderwerp Portefeuillehouder Beleidstaak Voorgesteld besluit Vergadering 29-10-2014 Agendapunt 7 Voorgenomen besluit opheffing gemeenschappelijke regeling Stadsgewest Haaglanden

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: 19 december Onderwerp: Voorstel oprichting Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH)

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: 19 december Onderwerp: Voorstel oprichting Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: 19 december 2013 Onderwerp: Voorstel oprichting Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. Over te gaan tot het

Nadere informatie

Aanwezig: Secretaris-generaal (wnd.): Capelle aan den IJssel G.A.A. Verkerk. R. van Hemert (plv.) M. Struijvenberg M.J.C. Houtkamp (plv.

Aanwezig: Secretaris-generaal (wnd.): Capelle aan den IJssel G.A.A. Verkerk. R. van Hemert (plv.) M. Struijvenberg M.J.C. Houtkamp (plv. Concept verslag van de openbare vergadering van het algemeen bestuur van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag vrijdag 19 december 2014 in vergaderzaal SH7 van het stadhuis van Rotterdam Aanwezig: Voorzitter:

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI)

Raadsvergadering. Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI) RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 17-12-2015 15-097 Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI) Aan de raad, Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst

Nadere informatie

In de volgende alinea s worden deze twee voorstellen nader toegelicht.

In de volgende alinea s worden deze twee voorstellen nader toegelicht. Vergadering: 23 mei 2012 Agendapunt: Nummer: Portefeuillehouder: Dhr. ir. B. Emmens Contactpersoon: J.C. de Wijs Doorkiesnummer: 070 750 1 676 Den Haag, 10 mei 2012 Aan het algemeen bestuur BWS intrekking

Nadere informatie

Zoetermeer. gemeente. Aan het bestuur van het Stadsgewest Haaglanden (SGH) Postbu s C B Den Haa g

Zoetermeer. gemeente. Aan het bestuur van het Stadsgewest Haaglanden (SGH) Postbu s C B Den Haa g gemeente Zoetermeer > Retouradres Postbus 15, 2700 A A Zoetermeer Aan het bestuur van het Stadsgewest Haaglanden (SGH) Postbu s 66 2501 C B Den Haa g Onderwerp: Kaderbrief begroting 2015 gemeenschappelijke

Nadere informatie

VOORNEMEN TOT AANWIJZEN KERNWERKGEBIED HAAGLANDEN, ROTTERDAM, MIDDEN- HOLLAND

VOORNEMEN TOT AANWIJZEN KERNWERKGEBIED HAAGLANDEN, ROTTERDAM, MIDDEN- HOLLAND DSO/2016.270 RIS 292840 VOORNEMEN TOT AANWIJZEN KERNWERKGEBIED HAAGLANDEN, ROTTERDAM, MIDDEN- HOLLAND HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Overwegende dat: - de Woningwet eisen stelt aan het werkgebied

Nadere informatie

BEHANDELINGSFORMULIER AB

BEHANDELINGSFORMULIER AB BEHANDELINGSFORMULIER AB Vergadering 20-2-2013 Agendapunt 7 Onderwerp Benoeming leden bezwaarschriftencommissie personele aangelegenheden Portefeuille- De heer drs. J.Th. Hoekema houder Beleidstaak Juridische

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst kernpartners Veiligheidshuis Haaglanden

Samenwerkingsovereenkomst kernpartners Veiligheidshuis Haaglanden Samenwerkingsovereenkomst kernpartners Veiligheidshuis Haaglanden De Kernpartners: Gemeente Den Haag Gemeente Delft Gemeente Zoetermeer Gemeente Leidschendam-Voorburg Gemeente Westland Gemeente Pijnacker-Nootdorp

Nadere informatie

BEHANDELINGSFORMULIER AB

BEHANDELINGSFORMULIER AB BEHANDELINGSFORMULIER AB Onderwerp Portefeuillehouder Beleidstaak Voorgesteld besluit Aanbesteding accountantsdiensten W.A. Mateman Vergadering 24-11-2010 Agendapunt 6 Financiën Het advies van de rekeningcommissie

Nadere informatie

Adviescommissie Vervoersautoriteit woensdag 6 juni 2018, uur

Adviescommissie Vervoersautoriteit woensdag 6 juni 2018, uur AGENDA Adviescommissie Vervoersautoriteit woensdag 6 juni 2018, 19.30 20.30 uur Locatie: zaal A, MRDH Westersingel 12, Rotterdam Parkeren: kan op het parkeerterrein van de MRDH. Ingang via de poort naast

Nadere informatie

Vergadering: AB 17 februari 2010 Agendapunt: Den Haag, 20 januari 2010. Aan het algemeen bestuur

Vergadering: AB 17 februari 2010 Agendapunt: Den Haag, 20 januari 2010. Aan het algemeen bestuur Vergadering: AB 17 februari 2010 Agendapunt: Nummer: ABV 1 Portefeuillehouder: dhr mr. drs. G.A.A. Verkerk Contactpersoon: B.A. Jansen Doorkiesnummer: 070-7501678 Den Haag, 20 januari 2010 Aan het algemeen

Nadere informatie

METROPOOLREGIO ROTTERDAM DEN HAAG

METROPOOLREGIO ROTTERDAM DEN HAAG METROPOOLREGIO ROTTERDAM DEN HAAG Retouradres: Postbus 12600,2500 DJ Den Haag Colleges van B&W in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag U w brief van U w k enmer k Ons kenmerk Burgemees ter/2013. aanbiedingvoor

Nadere informatie

NADERE REGELS SUBSIDIEVERORDENING AARDGASVOERTUIGEN HAAGLANDEN 2009

NADERE REGELS SUBSIDIEVERORDENING AARDGASVOERTUIGEN HAAGLANDEN 2009 Het dagelijks bestuur van het Stadsgewest Haaglanden; gelet op het artikel 8 van de Subsidieverordening Aardgasvoertuigen Haaglanden 2009, vastgesteld op 23 september 2009: BESLUIT vast te stellen: NADERE

Nadere informatie

Detacheringen & Jobcoaching Productie & Diensten Kwekerij & Groenvoorziening Jobhouse

Detacheringen & Jobcoaching Productie & Diensten Kwekerij & Groenvoorziening Jobhouse VERSLAG van de op 6 juli 2017 in Zoetermeer gehouden openbare vergadering van het Algemeen Bestuur van de Dienst Sociale Werkvoorziening Rijswijk en Omstreken Aanwezig de leden: de heer T.C. Kuiper, voorzitter,

Nadere informatie

Wijziging Gemeenschappelijke regeling Inkoopbureau H mei 2015

Wijziging Gemeenschappelijke regeling Inkoopbureau H mei 2015 Zoek regelingen op overheid.nl Pijnacker-Nootdorp Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl! Wijziging Gemeenschappelijke regeling Inkoopbureau H-10 29 mei 2015 Wetstechnische

Nadere informatie

Advies: Bijgaande Raadsinformatiebrief betreffende een aantal items op de Lange Termijn Agenda (LTA)vaststellen en verzenden aan de raad

Advies: Bijgaande Raadsinformatiebrief betreffende een aantal items op de Lange Termijn Agenda (LTA)vaststellen en verzenden aan de raad VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: G. Kraaijkamp Tel nr: 0620094919 Nummer: 17A.00840 Datum: 14 augustus 2017 Team: Beleid Sociaal Domein Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling Inkoopbureau H-10

Gemeenschappelijke regeling Inkoopbureau H-10 Gemeenschappelijke regeling Inkoopbureau H-10 De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Voorschoten,

Nadere informatie

X Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Directie Dar NV. BW-nummer

X Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Directie Dar NV. BW-nummer Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Directie Dar NV Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 9610 BW-nummer Portefeuillehouder B. Jeene Samenvatting In onze brief aan de Raad van Commissarissen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. !IL Gemeente Mook en Middelaar. Samenvatting. Voorstel om te besluiten

Raadsvoorstel. !IL Gemeente Mook en Middelaar. Samenvatting. Voorstel om te besluiten !IL Agendapuntnummer : Documentnummer : Raadsvergadering d.d. : Raadscommissie Commissie d.d. Programma Ondetwerp Portefeuillehouder : Bijlagen 12 juli 2017 Commissie Samenleving 28 juni 2017 Sociale en

Nadere informatie

Iwan Bean vertegenwoordiger DO H10 Ismael el Barzouhi (agendapunt 4 en 5) Ed Botticher (agendapunt 7)

Iwan Bean vertegenwoordiger DO H10 Ismael el Barzouhi (agendapunt 4 en 5) Ed Botticher (agendapunt 7) Verslag Onderwerp : GR Bestuur Datum : 10 september 2018 Aanwezigen : Inge Zweerts de Jong gemeente Wassenaar - namens de H5 Piet Vreugdenhil gemeente Westland namens H4 Kavita Parbhudayal gemeente Den

Nadere informatie

BEHANDELINGSFORMULIER AB

BEHANDELINGSFORMULIER AB BEHANDELINGSFORMULIER AB Onderwerp Portefeuillehouder Beleidstaak Voorgesteld besluit Korte motivering Rendement BOR fonds De heer J.Th. Hoekema (plaatsvervangend) Vergadering 24-09-2014 Agendapunt Verkeer

Nadere informatie

Burgemeester en B&W-aanbiedingsformulier

Burgemeester en B&W-aanbiedingsformulier B&W.nr. 10.0427 d.d. 13-4-2010 BB.nr. 10.033 d.d. 13-4-2010 Burgemeester en B&W-aanbiedingsformulier Onderwerp Convenant ter ondersteuning van de kandidatuur van de gemeente Den Haag als Europese Culturele

Nadere informatie

Geachte medewerkers van de griffies,

Geachte medewerkers van de griffies, Geachte medewerkers van de griffies, Hierbij treft u ter kennisname aan het verslag en advies van de Rekeningcommissie Omgevingsdienst Haaglanden over de Jaarstukken 2018. Dit stuk is vandaag aan ODH gezonden

Nadere informatie

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 19 NOVEMBER 2013 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG:

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 19 NOVEMBER 2013 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG: 13.096955 No. 47 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 19 NOVEMBER 2013 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG: M.J. BEZUIJEN, BURGEMEESTER D. JENSE, WETHOUDER J.

Nadere informatie

Detacheringen & Jobcoaching Productie & Diensten Kwekerij & Groenvoorziening Jobhouse

Detacheringen & Jobcoaching Productie & Diensten Kwekerij & Groenvoorziening Jobhouse VERSLAG van de op 8 december 2016 in Zoetermeer gehouden openbare vergadering van het Algemeen Bestuur van de Dienst Sociale Werkvoorziening Rijswijk en Omstreken Aanwezig de leden: de heer T.C. Kuiper,

Nadere informatie

Agenda. Openbare vergadering van. Datum en tijdstip 15 september 2015 16:00 uur. Algemeen Bestuur GR Bleizo

Agenda. Openbare vergadering van. Datum en tijdstip 15 september 2015 16:00 uur. Algemeen Bestuur GR Bleizo Agenda Openbare vergadering van Algemeen Bestuur GR Bleizo Datum en tijdstip 15 september 2015 16:00 uur Gemeente Lansingerland - Dhr. A. Abee (voorzitter) - Dhr. J. Heuvelink - Dhr. S.A.F. Fortuyn Gemeente

Nadere informatie

Detacheringen & Jobcoaching Groenvoorziening Werken op Locatie Productie

Detacheringen & Jobcoaching Groenvoorziening Werken op Locatie Productie VERSLAG van de op 15 februari 2018 in Zoetermeer gehouden openbare vergadering van het Algemeen Bestuur van de Dienst Sociale Werkvoorziening Rijswijk en omstreken Aanwezig de leden: de heer B.D. Lugthart,

Nadere informatie

Algemeen bestuur. De leden van de bestuurs- en adviescommissie zijn voorgedragen door de gemeenten.

Algemeen bestuur. De leden van de bestuurs- en adviescommissie zijn voorgedragen door de gemeenten. Algemeen bestuur Onderwerp Voorgesteld besluit Korte motivering Vergadering 19-12-2014 Agendapunt 8 Economisch Vestigingsklimaat Vaststellen van: 1. De verordening Bestuurscommissie Economisch Vestigingsklimaat

Nadere informatie

prov.nc,eholland 12 SEP 2016 ^ VOORBLAD Deo,/bijlage Afd. Geme Provincie Zuid-Holland Productnr. Geachte ontvanger,

prov.nc,eholland 12 SEP 2016 ^ VOORBLAD Deo,/bijlage Afd. Geme Provincie Zuid-Holland Productnr. Geachte ontvanger, prov.nc,eholland Afd. Geme Deo,/bijlage Productnr. 12 SEP 2016 ^ VOORBLAD Provincie Zuid-Holland Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Gemeenteraad

Nadere informatie

Agenda voor de vergadering d.d. 1 juli 2015 van het algemeen bestuur van de stadsregio Rotterdam

Agenda voor de vergadering d.d. 1 juli 2015 van het algemeen bestuur van de stadsregio Rotterdam Algemeen Bestuur vergadering 1 juli 2015 Agenda voor de vergadering d.d. 1 juli 2015 van het algemeen bestuur van de stadsregio Rotterdam NB. Vergadering begint om 16.00 uur Locatie zaal Staal WTC Rotterdam

Nadere informatie

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing?

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing? ' ř Gemeente fi Bergen op Zoom Voorlegger I Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder(s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en -naam

Nadere informatie

(INK) GEMEENTE MIDDEN-DELFLAN D SECR. INGEKOMEN OP. Doc.nummei. Zaaknummer

(INK) GEMEENTE MIDDEN-DELFLAN D SECR. INGEKOMEN OP. Doc.nummei. Zaaknummer ^GGD ZUID-HOLLAND WEST 2014-15888 (INK) Gemeente Midden-Delfland t.a.v. het college van Burgemeester en Wethouders Postbus 1 2636 Z G SCHIPLUIDEN GEMEENTE Datum Ons Kenmerk Behandeld door Bijlage(n) Doorkiesnummer

Nadere informatie

Probleemstelling : Op korte termijn moet gestart worden met Werkprogramma 2020.

Probleemstelling : Op korte termijn moet gestart worden met Werkprogramma 2020. Metropoolregio Eindhoven Vergadering Dagelijks Bestuur d.d. 11 februari 2019 Agendapunt : Onderwerp : Werkprogramma 2020 Probleemstelling : Op korte termijn moet gestart worden met Werkprogramma 2020.

Nadere informatie

Onderwerp Nieuwsbrief mei 2011 gemeenschappelijke regeling Welstandszorg Noord-Brabant (WzNB Mooi Brabant)

Onderwerp Nieuwsbrief mei 2011 gemeenschappelijke regeling Welstandszorg Noord-Brabant (WzNB Mooi Brabant) Zaaknummer: BECJDL12 Onderwerp Nieuwsbrief mei 2011 gemeenschappelijke regeling Welstandszorg Noord-Brabant (WzNB Mooi Brabant) Collegevoorstel Inleiding Van de gemeenschappelijke regeling Welstandszorg

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot vaststelling MVS zienswijze ontwerp Programma van Eisen Parkshuttle

Raadsvoorstel tot vaststelling MVS zienswijze ontwerp Programma van Eisen Parkshuttle RAADSVOORSTEL Registratienummer : 1619964 R-nummer : 87.1 Datum besluit B&W : 14 november 2017 Portefeuillehouder : R. van Harten Raadsvoorstel tot vaststelling MVS zienswijze ontwerp Programma van Eisen

Nadere informatie

VOORTGANGSRAPPORTAGE GR BEHEER GRONDWATERONTTREKKING DELFT NOORD - UITTREDING

VOORTGANGSRAPPORTAGE GR BEHEER GRONDWATERONTTREKKING DELFT NOORD - UITTREDING agendapunt H.28 1230037 Aan Verenigde Vergadering VOORTGANGSRAPPORTAGE GR BEHEER GRONDWATERONTTREKKING DELFT NOORD - UITTREDING Gevraagd besluit Verenigde Vergadering 17-12-2015 I. In te stemmen met de

Nadere informatie

Geachte heer, mevrouw,

Geachte heer, mevrouw, Geachte heer, mevrouw, Hierbij ontvangt u het advies van de Rekeningcommissie van Omgevingsdienst Haaglanden, over de Jaarstukken 2017, met de aanbiedingsbrief. Zou u deze willen toezenden aan de leden

Nadere informatie

De notulen van de vergadering van 22 september 2014 gewijzigd vast te stellen.

De notulen van de vergadering van 22 september 2014 gewijzigd vast te stellen. Besluitenlijst raadsvergadering 22 september 2014 Notulen De notulen van de vergadering van 22 september 2014 gewijzigd vast te stellen. Benoeming commissieleden de heren Sanders en Rutten te benoemen

Nadere informatie

ons kenmerk BB/U200700861 Lbr. 07/60

ons kenmerk BB/U200700861 Lbr. 07/60 Brief aan de leden T.a.v. het college VIMC Vereniging van Nederlandse Gemeenten informatiecentrum tel. (070) 373 8020 Onderwerp Invulling tussentijdse vacatures in VNG-commissies en CvA uw kenmerk ons

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2013/11979 Datum : 3 juni 2013 Programma : Economie, Werk en Inkomen Blad : 1 van 6 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder

Nadere informatie

ZITTING 2010 2014 A.1

ZITTING 2010 2014 A.1 ZITTING 2010 2014 A.1 BESLUITENLIJST VAN DE 89 e VERGADERING VAN HET DAGELIJKS BESTUUR VAN HET STADSGEWEST HAAGLANDEN, GEHOUDEN OP 13 oktober 2010, AANVANG 14.00 UUR TE DEN HAAG Aanwezig: mr. drs. G.A.A.

Nadere informatie

Zienswijze kaderbrief MGR

Zienswijze kaderbrief MGR Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Zienswijze kaderbrief MGR 2017-2018 Programma Economie & Werk / Bestuur & Middelen BW-nummer Portefeuillehouder J. Zoetelief / H. Bruls / B. van Hees Samenvatting De

Nadere informatie

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 25 AUGUSTUS 2015 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG:

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 25 AUGUSTUS 2015 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG: 15.107570 No. 35 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP VANAF 09:00 UUR AANWEZIG: M.J. BEZUIJEN, BURGEMEESTER R. VAN HEMERT, WETHOUDER R.A.J. VAN DER

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.18.2058 *B.18.2058* Landgraaf, 16 november 2018 ONDERWERP: 3e -5e begrotingswijziging 2018 en 1e begrotingswijziging 2019 BsGW

Nadere informatie

Parafering besluit PFO Bom 03-11-2014 Gewijzigd akkoord Geparafeerd D&H 11-11-2014 (Geen) Geparafeerd door: Werf, R. van der

Parafering besluit PFO Bom 03-11-2014 Gewijzigd akkoord Geparafeerd D&H 11-11-2014 (Geen) Geparafeerd door: Werf, R. van der agendapunt 3.a.2 1163311 Aan College van Dijkgraaf en Hoogheemraden OPHEFFEN VAN C.Q. UITTREDEN UIT DE GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING BEHEER GRONDWATERONTTREKKING DELFT-NOORD Portefeuillehouder Bom - Lemstra,

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling voor het toezicht op het openbaar primair en speciaal onderwijs.

Gemeenschappelijke regeling voor het toezicht op het openbaar primair en speciaal onderwijs. Gemeenschappelijke regeling voor het toezicht op het openbaar primair en speciaal onderwijs. De raden van de gemeenten Bodegraven, Gouda, Reeuwijk, Waddinxveen en Woerden voor zover zij voor de eigen gemeente

Nadere informatie

Beslispunten in te stemmen met de ontwerpbegroting van Servicepunt71 en het Algemeen Bestuur van Servicepunt71 overeenkomstig te informeren.

Beslispunten in te stemmen met de ontwerpbegroting van Servicepunt71 en het Algemeen Bestuur van Servicepunt71 overeenkomstig te informeren. OPENBAAR Adviseur: F.P.M. Smit (DIR, tst. 870) Portefeuillehouder: E. van Oortmerssen - Schutte 11.08196 1 ADVIESNOTA Raadsvergadering d.d. 27 oktober 2011 Voorstel nr. 103/11 Programma en product 5.8

Nadere informatie

OPHEFFEN MUZIEKCENTRUM ZUID KENNEMERLAND (MZK)

OPHEFFEN MUZIEKCENTRUM ZUID KENNEMERLAND (MZK) MID 10/018 OPHEFFEN MUZIEKCENTRUM ZUID KENNEMERLAND (MZK) 1. Samenvatting: Ultimo 2008 werd in principe besloten om de Gemeenschappelijke regeling Muziekcentrum Zuid-Kennemerland (hierna te noemen de regeling

Nadere informatie

VERSLAG RUD UTRECHT 2.0

VERSLAG RUD UTRECHT 2.0 VERSLAG vergadering Constituerende vergadering Algemeen Bestuur RUD Utrecht 2.0 vergaderdatum 8 januari 2014 Aanwezig : J. Baerends (gemeente Baarn), mw. A.J.M. van Beek (gemeente Leusden), C. van Eijk

Nadere informatie

Gemeente Albrendsuuaard

Gemeente Albrendsuuaard Gemeente Albrendsuuaard Aan Stadsgewest Haaglanden t.a.v. de heer J.J. van Aartsen, voorzitter Postbus 66 2501 CB 's-gravenhage Datum Betreft Contactpersoon Doorkiesnummer Email Bijlage(n) Ons kenmerk

Nadere informatie

Toelichting op gemeenschappelijke regeling

Toelichting op gemeenschappelijke regeling Toelichting op gemeenschappelijke regeling Artikelsgewijze toelichting Artikel 1 Algemene bepalingen Dit artikel bevat enkele begripsbepalingen die in de gemeenschappelijke regeling gehanteerd worden.

Nadere informatie

Raadsvoorstel Besluit om: Inleiding

Raadsvoorstel Besluit om: Inleiding Raadsvoorstel Agendapunt Raadsvergadering 19 juni 2019 Portefeuillehouder C. Kreuk - Wildeman Begrotingsprogramma 2 Sociaal Domein Verbonden partijen Onderwerp Zienswijze op concept-begroting 2020 GGD

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling Inkoopbureau H-10

Gemeenschappelijke regeling Inkoopbureau H-10 CVDR Officiële uitgave van Midden-Delfland. Nr. CVDR343109_2 6 maart 2018 Gemeenschappelijke regeling Inkoopbureau H-10 Gemeenschappelijke regeling Inkoopbureau H-10 De colleges van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Onderwerp: Tussentijds voorbereidingsbesluit 2009 voor het perceel Leisteen te Hoofddorp

Onderwerp: Tussentijds voorbereidingsbesluit 2009 voor het perceel Leisteen te Hoofddorp OPLEGNOTITIE Onderwerp: Nummer / O911697 Versie P Indiener Steller Verzoek portefeuillehouder Beslispunten voor de raad drs. M.J. Bezuijen R. Hoep De raad voor te stellen dit raadsvoorstel ter besluitvorming

Nadere informatie

Gemeente Delft VERZONDEN - L 1 MEI Geachte leden van de raad,

Gemeente Delft VERZONDEN - L 1 MEI Geachte leden van de raad, Ruimte en Economie Advies Gemeente Delft bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres Advies, Postbus 78, 2600 ME Delft Gemeenteraad Behandeld

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A. PREAMBULE De coöperatie is opgericht op 16 oktober 2015 bij notariële akte verleden voor notaris mr. Antje de Vries. Dit Huishoudelijk

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 2 oktober Er zijn geen mededelingen

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 2 oktober Er zijn geen mededelingen BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 2 oktober 2014 Aanwezig: Afwezig: R.A. van Gelderen, I. ten Hagen, T. Hoekstra, H.J.J. Lenferink (voorzitter), G. Veninga, M. Hogervorst (manager Sociale Agenda),

Nadere informatie

Besluit: Het Algemeen Bestuur besluit om: 1. de tweede Bestuursrapportage 2017, met in achtneming van deze aanbiedingsbrief, vast te stellen.

Besluit: Het Algemeen Bestuur besluit om: 1. de tweede Bestuursrapportage 2017, met in achtneming van deze aanbiedingsbrief, vast te stellen. Verslag Status CONCEPT vergadering Algemeen Bestuur vergaderdatum 29 maart 2018 Deelnemers Provincie Utrecht mevrouw M. Pennarts (voorzitter) Gemeente Amersfoort de heer M. Tigelaar Gemeente Baarn mevrouw

Nadere informatie

Memo. DB Dobbeplas. Plan van Aanpak onderzoek naar mogelijke liquidatie van het natuur- en recreatieschap Dobbeplas

Memo. DB Dobbeplas. Plan van Aanpak onderzoek naar mogelijke liquidatie van het natuur- en recreatieschap Dobbeplas Memo Contact drs. F. de Graaf 070-441 6132 f.de.graaf@pzh.nl Datum Aan DB Dobbeplas Kopie aan Onderwerp Plan van Aanpak onderzoek naar mogelijke liquidatie van het natuur- en recreatieschap Dobbeplas De

Nadere informatie

Wordt Werkse! Informatie voor de Raad 8 mei. Verbonden partijen

Wordt Werkse! Informatie voor de Raad 8 mei. Verbonden partijen Wordt Werkse! Informatie voor de Raad 8 mei Verbonden partijen 1. Definitie en Overzicht (lokaal/regionaal) 2. Beleid Strategische samenwerking en opdrachtgeven Regienota: besliskader Afwegingskader regievoering

Nadere informatie

GEMEENTE LEEUWARDERADEEL 17

GEMEENTE LEEUWARDERADEEL 17 GEMEENTE LEEUWARDERADEEL 17 Raadsvergadering: 9 juni 2011 Voorstelnummer: 2011/ 36 Stiens, 30 mei 2011 Behandelend ambtenaar: C. de Val / T. Otter E-mail: c.deval@leeuwarderadeel.nl / t.otter@leeuwarderadeel.nl

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W vergadering 9 april 2019

Besluitenlijst B&W vergadering 9 april 2019 Besluitenlijst B&W vergadering 9 april 2019 Aanwezig: de voorzitter: de wethouders: de secretaris: mede aanwezig: Ch.B. Aptroot, burgemeester M.J. Rosier, mw. M.J.M. Van Driel, drs. ing. R.C. Paalvast,

Nadere informatie

26 maart 2015 Coos Rijsdijk

26 maart 2015 Coos Rijsdijk Raadsvoorstel Datum Raad Portefeuillehouder 26 maart 2015 Coos Rijsdijk Registratienummer BR1500017 Preventief toezicht van toepassing Nee Onderwerp Liquidatieplan Stadsregio Rotterdam Gevraagde beslissing

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling voor het toezicht op het openbaar. primair en speciaal onderwijs te Bodegraven, Gouda, Reeuwijk en Waddinxveen.

Gemeenschappelijke regeling voor het toezicht op het openbaar. primair en speciaal onderwijs te Bodegraven, Gouda, Reeuwijk en Waddinxveen. Gemeenschappelijke regeling voor het toezicht op het openbaar primair en speciaal onderwijs te Bodegraven, Gouda, Reeuwijk en Waddinxveen. De raden van de gemeenten Bodegraven, Gouda, Reeuwijk en Waddinxveen

Nadere informatie

Raadsvoorstel Governance samenwerking jeugdhulp H-10 en derde wijziging Gemeenschappelijke regeling Inkoopbureau H-10 Zaakid

Raadsvoorstel Governance samenwerking jeugdhulp H-10 en derde wijziging Gemeenschappelijke regeling Inkoopbureau H-10 Zaakid Raadsvoorstel Onderwerp Raadsvoorstel Governance samenwerking jeugdhulp H-10 en derde wijziging Gemeenschappelijke regeling Inkoopbureau H-10 Zaakid 0637293678 Versie Auteur Dorst, M.H. M.H.Dorst@zoetermeer.nl

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.18.1567 *B.18.1567* Landgraaf, 2 september 2018 ONDERWERP: 1e begrotingswijziging 2019 GGD Zuid Limburg Raadsvoorstelnummer:

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL 17R.00613

RAADSVOORSTEL 17R.00613 RAADSVOORSTEL 17R.00613 * * gemeente WOERDEN 17R.00613 Indiener: College van burgemeester en wethouders Datum: 22 augustus 2017 Portefeuillehouder(s): Wethouder Stolk Portefeuille(s): Afval en Reiniging

Nadere informatie

Raadsvoorstel Zaak :

Raadsvoorstel Zaak : Zaak : 00509545 Onderwerp Portefeuillehouder Mevrouw drs. M. Mulder Datum raadsvergadering 27 juni 2017 Samenvatting Het Dagelijks Bestuur (DB) van Baanbrekers heeft de geactualiseerde begroting 2017,

Nadere informatie

Voorstel : Planning en control kalender Vergadering Algemeen Bestuur d.d.: 19 maart Agendapunt : 5.a. Vertrouwelijk : Nee

Voorstel : Planning en control kalender Vergadering Algemeen Bestuur d.d.: 19 maart Agendapunt : 5.a. Vertrouwelijk : Nee Voorstel : Vergadering Algemeen Bestuur d.d.: 19 maart 2015 Agendapunt : 5.a Vertrouwelijk : Nee Aan het Algemeen Bestuur, Voor een adequate sturing en beheersing van de activiteiten van de ODZOB is een

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum 8 juni 2017 vergadering Aanwezig: Ing R.M.M.J. Duijm, mw. K. 't Hart-Tekamp, ing. P. Kraamer, drs. C.W.G.J. van Leeuwen, A.K. Quist, ing. C. Verloop,

Nadere informatie

VERSLAG Extra PHO Bestuur en Middelen d.d

VERSLAG Extra PHO Bestuur en Middelen d.d VERSLAG Extra PHO Bestuur en Middelen d.d. 20-03-2019 Aanwezig: Gemeente Naam Gemeente Naam Alphen aan den Rijn Hillegom Katwijk Lisse Kees van Velzen Arie van Erk Adger van Helden Kees van der Zwet Teylingen

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad Gemeente Langedijk Raadsvergadering van : 25 juni 2013 Agendanummer : 16 Portefeuillehouder Afdeling Opsteller : drs. J.F.N. Cornelisse : Veiligheid, Vergunningen en Handhaving : E. Plomp Voorstel aan

Nadere informatie

woensdag 25 november 2015 om 19.30 uur in het Oude Raadhuis van de gemeente Etten-Leur, Markt 1 in Etten-Leur.

woensdag 25 november 2015 om 19.30 uur in het Oude Raadhuis van de gemeente Etten-Leur, Markt 1 in Etten-Leur. Aan de leden van de gemeenteraden van de gemeenten die deelnemen aan het Werkvoorzieningschap West Noord-Brabant Etten-Leur, 12 november 2015 Beste collega raadsleden, Inmiddels is in de meeste gemeenteraden

Nadere informatie

Preventief toezicht Dienst Gezondheid & Jeugd ZHZ

Preventief toezicht Dienst Gezondheid & Jeugd ZHZ collegebrief aan de raad Aan de gemeenteraad Van het college van burgemeester en wethouders Datum 8 januari 2015 Onderwerp Zaaknummer Preventief toezicht Dienst Gezondheid & Jeugd ZHZ 173701 Geachte leden

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.19.0759 Landgraaf, 15 april 2019 ONDERWERP: Uitgangspuntennotitie begroting 2019-1 en 2020, concept 1e wijziging begroting 2019-1,

Nadere informatie

Raadsvergadering : 12 april 2016 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte

Raadsvergadering : 12 april 2016 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte Zaaknummer : Raadsvergadering : 12 april 2016 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte Onderwerp : Beleid overschotten Collegevergadering : 15 maart 2016 agendapunt : 10 Portefeuillehouder : J.B. Boer

Nadere informatie

Gemeente Delft. eindparaaf. wethouder De Prez

Gemeente Delft. eindparaaf. wethouder De Prez Gescand archief datum d O FEB. 20Vt Gemeente Delft Samenleving Stad Westlandseweg 40 2624 AD Delft Bankrekening BNG 28.50.01.787 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Stad, Postbus 78, 2600 ME Delft GGD

Nadere informatie

64-1 GEMEENSCHAPPELIJK REGELING REGIONAAL ONDERWIJSBELEID WALCHEREN

64-1 GEMEENSCHAPPELIJK REGELING REGIONAAL ONDERWIJSBELEID WALCHEREN GEMEENSCHAPPELIJK REGELING REGIONAAL ONDERWIJSBELEID WALCHEREN De raden, de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Vlissingen, Veere en Middelburg, ieder voor zover zij voor de eigen

Nadere informatie

Het Algemeen Bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio Fryslân

Het Algemeen Bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio Fryslân Het Algemeen Bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio Fryslân gelet op: - artikel 24 van de Wet Gemeenschappelijke Regelingen; - artikel 17 van de Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio

Nadere informatie

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering.

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering. CONCEPT BESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE OPENBARE VERGADE- RING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GULPEN-WITTEM, GEHOUDEN IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS TE GULPEN DATUM 23 juni 2016 AANWEZIG wnd. Voorzitter

Nadere informatie

Raadsplein info/debat. Voorgesteld besluit raad

Raadsplein info/debat. Voorgesteld besluit raad Raadsplein info/debat Datum 30 november 2015 onderwerp Wezo (21.15-22.30 uur) portefeuillehouder Jan Brink informant Borchers, F (Fred) 5127 eenheid/afdeling Sociale Zaken SZA Voorgesteld besluit raad

Nadere informatie

1. Het concept samenvattend verslag van het openbare gedeelte van de 15 e vergadering van de bestuurscommissie Vervoersautoriteit vast te stellen.

1. Het concept samenvattend verslag van het openbare gedeelte van de 15 e vergadering van de bestuurscommissie Vervoersautoriteit vast te stellen. H.2. Besluitenlijst van de Bestuurscommissie Vervoersautoriteit van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag 15 e vergadering, 13.04.2016, MRDH te Den Haag Aanwezige leden Th.J.A.M. de Bruijn, M.J. Rosier,

Nadere informatie

: het college van burgemeester en wethouders. : de leden van de gemeenteraad

: het college van burgemeester en wethouders. : de leden van de gemeenteraad Van Aan : het college van burgemeester en wethouders : de leden van de gemeenteraad Onderwerp : memorie van antwoord bij Wijziging juridische grondslagen Gemeenschappelijke Regeling WAVA en!go BV Raadsvoorstel

Nadere informatie

13 Stiens, 1 december 2015

13 Stiens, 1 december 2015 13 Stiens, 1 december 2015 Raadsvergadering: 10 december 2015 Voorstelnummer: 2015/56 Portefeuillehouder: C. Vos Behandelend ambtenaar: R. Rozendal E-mail: r.rozendal@leeuwarderadeel.nl Telefoonnr. : 058-2576659.

Nadere informatie

1.1. vaststellen van de programmabegroting 2016 VR BN 2.1. zienswijze kenbaar maken over de jaarrekening 2014 en de verdeling van het resultaat.

1.1. vaststellen van de programmabegroting 2016 VR BN 2.1. zienswijze kenbaar maken over de jaarrekening 2014 en de verdeling van het resultaat. Datum: Onderwerp Zienswijze van de raad op de programmabegroting 2016 en het jaarverslag 2014 van de gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Brabant-Noord (lees: VR BN) Status Oordeelvormend Voorstel

Nadere informatie

Aan de gemeenteraden van de deelnemende gemeenten. Aanbieding jaarstukken 2015 en kadernota 2017

Aan de gemeenteraden van de deelnemende gemeenten. Aanbieding jaarstukken 2015 en kadernota 2017 Aan de gemeenteraden van de deelnemende gemeenten Zandstraat 94 Postbus 227 5700 AE Helmond T 14 0492 E Zorgpoort@helmond.nl W www.peel6-1.nl IBAN NL91 RABO 0180 7413 30 Onderwerp: Aanbiedingsbrief jaarstukken

Nadere informatie

Verslag Wmo-raad d.d

Verslag Wmo-raad d.d Verslag Wmo-raad d.d. 3-10-2017 Aanwezige leden: M. Lemeer, A.J. van de Berg, H. Vaasen, J. Verbeet, G. Maas, P. Kerkhofs, Mevr. M. Kaak-Pels, L. Lemmens, Mevr. M. Walczak, Ph. Frenken, R. Roelofs, P.

Nadere informatie