10 stappen. naar een. doeltreffende bedrijfspresentatie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "10 stappen. naar een. doeltreffende bedrijfspresentatie"

Transcriptie

1 10 stappen naar een doeltreffende bedrijfspresentatie

2 10 STAPPEN NAAR EEN DOELTREFFENDE BEDRIJFSPRESENTATIE Hoofdstuk 1: Content bepalen 1. Wat is de doelgroep en het kennisniveau? 2. Welke doelstelling wil je bereiken met je presentatie(s)? 3. In wat voor setting zal de presentatie gegeven worden? 4. Wat wordt de daadwerkelijke inhoud en de structuur? Lees verder Hoofdstuk 2: Techniek bepalen Over Ferry Pereboom Medeoprichter & Account Manager bij PPT Solutions Mijn voornaamste functie is het adviseren van bestaande en nieuwe klanten omtrent het professionaliseren van hun bestaande PowerPoint presentaties. Daarnaast geef ik trainingen en workshops bij bedrijven, die zelf aan de slag willen met PowerPoint. Kan ik je ergens mee helpen, of heb je vragen over een van mijn berichten? Neem contact met me op! Welke software ga je gebruiken? 6. Welke apparatuur zal er gebruikt gaan worden? 7. Welk formaat van de presentatie hanteer je, en waarom? 8. Wordt de presentatie interactief of chronologisch? Lees verder Hoofdstuk 3: Vormgeven presentatie 9. Is er een standaard template beschikbaar of moet deze nog ontwikkeld worden? 10. Hoe kan ik de presentatie het beste gaan vullen? Meer weten over PPT Solutions? Lees verder Lees verder

3 Vraag 1/10: WAT IS DE DOELGROEP EN HET KENNISNIVEAU? De eerste stap is om goed te bedenken wie de bedrijfspresentatie uiteindelijk te zien zal krijgen. Houd hiermee rekening met de volgende vragen: 1. Zal de presentatie gegeven worden aan bestaande, of nieuwe klanten? Of allebei? Zijn er nog meer doelgroepen waarvoor de presentatie gebruikt zal gaan worden? Tip! Nadat je hebt bepaald hebt wie de doelgroep is, is het van belang deze personen constant in gedachten te houden tijdens het schrijven van de inhoud. Bedenk je steeds: Is dit wat mijn doelgroep wilt horen?, Trigger ik mijn doelgroep hiermee?. Mocht het antwoord nee zijn op één van deze vragen, verwijder deze inhoud dan om onnodige informatie te voorkomen. Hierbij is het belangrijk te bepalen in hoeverre er algemene informatie over het bedrijf in moet komen. Bestaande klanten zullen dit bijvoorbeeld minder interessant vinden, maar voor nieuwe klanten wekt dit juist vertrouwen. 2. Wat zal het functieniveau van het publiek zijn? Zijn dit bijvoorbeeld sales- of marketingmanagers of directieleden? Het belang van deze vraag is om te bepalen, wat deze doelgroep wilt horen. Zo zal een CEO bijvoorbeeld benieuwd zijn naar zaken als continuïteit en rendement, waar een techneut minder geïnteresseerd is in de kosten, maar veel meer in de voordelen en specificaties van het product en/of dienst.

4 Vraag 2/10: WELKE DOELSTELLING WIL JE BEREIKEN MET JE PRESENTATIE? Nadat je weet wie je doelgroep is, is het belangrijk te bepalen wat je met deze presentatie precies wilt bereiken. Wat verwacht je van het publiek nadat ze de presentatie hebben gezien? Voorbeelden van doelstellingen kunnen zijn: Informeren Enkel het doel hebben om het publiek te inspireren en inzichten over te brengen. Tip! Verkopen Een presentatie met als doel om een product of dienst te verkopen. Een belangrijke subdoelstelling kan hierbij zijn, dat het doel is om een klant ter plekke te laten tekenen voor een deal, of bijvoorbeeld een offerte te laten opvragen. Nadat je de doelstellingen bepaald hebt, probeer je dan per slide af te vragen, of deze bijdraagt aan het behalen van de doelstellingen. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je de slides beter verwijderen omdat ze geen toegevoegde waarde hebben. Vertrouwen wekken Een nieuwe/potentiële klant informeren over de enorme staat van dienst van het bedrijf, met als doel vertrouwen te wekken in de onderneming. Draagvlak creëren Draagvlak creëren voor een plan vereist inzicht in de belangen die spelen. Welke belangen zijn dit en hoe kun je hierop inspelen?

5 Vraag 3/10: IN WAT VOOR SETTING ZAL DE PRESENTATIE GEGEVEN WORDEN? Bepaal in welke setting de presentatie gebruikt gaat worden. Voorbeelden hiervan zijn: Presentaties voor een grote zaal (20-50 toehoorders) 1-op-1 communicatie --- gesprekken aan de koffietafel Presentatie aan kleine teams met ruimte voor interactie (5-10 toehoorders) Uiteraard zijn combinaties ook mogelijk.

6 Vraag 4/10: WAT WORDT DE DAADWERKELIJKE INHOUD EN DE STRUCTUUR? Aan de hand van de antwoorden op de eerste drie vragen, kun je meer concreet maken welke onderwerpen in de presentatie moeten komen en wat de structuur zal worden. Hieronder een voorbeeld van een standaard structuur van een gemiddelde bedrijfspresentatie: Persoonlijk voorstellen Kort verhaal over jezelf. Wat is je achtergrond, je functie, wat zijn je drijfveren en je eventuele hobby s. Veel mensen zien deze stap over het hoofd, maar is juist erg belangrijk om een persoonlijke connectie te maken bij de toehoorders. Een persoonlijke connectie maken, voordat je begint met een zakelijke boodschap. Over ons Algemene informatie over het bedrijf. Wat doen we, hoeveel medewerkers zijn er, waar zitten we, etc. Missie en visie Waar staat het bedrijf voor en waar willen we naar toe? Strategie Hoe ziet de markt eruit en hoe opereert het bedrijf binnen deze markt? Op welke manier willen wij onze doelstellingen realiseren? Tip! Betrek de medewerkers die zelf veel presentaties geven, zoveel mogelijk bij dit proces. Dit zorgt ervoor dat de collega s zich ook verantwoordelijk gaan voelen voor de presentatie, en voorkomt dat er in een later stadium allerlei wijzigingen komen. Corporate Story (Opsomming van de geschiedenis van het bedrijf) Een overzicht van mijlpalen in de vorm van jaartallen, toelichting en eventueel bijbehorende afbeeldingen. Producten / diensten Welke producten en diensten levert het bedrijf en wat zijn de kenmerken en voordelen hiervan? Partners Met welke bedrijven werkt het bedrijf zoal samen? Wat zijn de redenen/voordelen van deze samenwerkingen? Referenties Wie zijn onze klanten en wat zeggen ze over ons? Samenvatting Algemene samenvatting. Wat is de doelstelling van de presentatie? Afsluiting

7 Vraag 5/10: WELKE SOFTWARE GA JE GEBRUIKEN? (POWERPOINT, PREZI, KEYNOTE) Tip! Andere diensten (Google Slides, Slide Rocket etc.) zijn niet aan te raden. De functionaliteiten zijn vaak te beperkt om tot een professioneel eindresultaat te komen. Voordelen Eenvoudig in gebruik, doordat het voor veel gebruikers bekend terrein is Software standaard op iedere computer (MAC en Windows) Zowel offline, als online te gebruiken Flexibele template mogelijkheden Design-technisch volledig naar eigen inzicht in te richten Uitgebreide mogelijkheden voor het maken van interactieve presentaties Uitgebreide mogelijkheden voor het maken van animaties Nadelen Presentaties zijn al gauw groter dan 10MB en moeten dan via websites als WeTransfer.com verstuurd worden Voordelen Eenvoudig in gebruik doordat overgangseffecten vast staan ingesteld Zowel offline als online te gebruiken Nadelen Medewerkers werken vaak al jaren in Office programma s. Een overstap kan dus veel interne weerstand opleveren Alles staat online, hierdoor dien je goed op te letten dat de bedrijfsgevoelige informatie in presentaties niet door medewerkers online zomaar wordt gezet Zéér beperkte mogelijkheid voor het creëren van interactieve presentaties Zéér beperkte mogelijkheid voor het maken van animaties Design-technisch niet volledig binnen de huisstijl van de onderneming in te richten Voordelen Uitgebreide mogelijkheden voor het maken van interactieve presentaties Uitgebreide mogelijkheden voor het maken van animaties Zowel offline als online te gebruiken Nadelen Alleen op Mac computers te gebruiken. Op een USB stick je presentatie afspelen is problematisch. Presentaties zijn al gauw groter dan 10MB en moeten dan via websites als WeTransfer.com verstuurd worden.

8 Vraag 6/10: WELKE APPARATUUR ZAL ER GEBRUIKT GAAN WORDEN? (LAPTOP, BEAMER, IPAD) Inventariseer goed welke apparatuur er intern gebruikt wordt, voor het maken en geven van presentaties. Word er voornamelijk gepresenteerd met laptops, of worden de presentaties afgespeeld op grote schermen? Word er binnen het bedrijf gebruik gemaakt van ipads of andere tablets? Worden er voornamelijk Windows- of Apple computers gebruikt?

9 Vraag 7/10: WELK FORMAAT HANTEER JE EN WAAROM? Voordelen breedbeeld (16:9) Beeldvullend op laptops, moderne beamers en tablets van Android en Microsoft Veel meer ruimte voor de benodigde informatie Moderne uitstraling Voordelen traditioneel (4:3) Beeldvullend op ipads Geschikt voor verouderde beamers/schermen Feit! 16:9 4:3 Microsoft heeft het breedbeeld-formaat standaard gemaakt in PowerPoint vanaf versie Dit geeft aan dat dit formaat vandaag de dag de standaard is. De enige reden om het dus niet te doen, is als er binnen het bedrijf veel wordt gewerkt met ipads.

10 Vraag 8/10: INTERACTIEF OF CHRONOLOGISCH? Welke opties zijn er? Een interactieve presentatie betekent dat je een agenda maakt met aanklikbare knoppen. Dit heeft als groot voordeel dat men niet meer chronologisch door de vele slides hoeft te lopen. Bij een interactieve presentatie kan dus ter plekke de informatie gekozen worden, die op dat moment relevant is. 1. Interactieve presentatie Als je bij stap 1a hebt geconcludeerd dat de presentatie voor veel verschillende doelgroepen zal worden ingezet, is het interessant om een interactieve presentatie te maken. Tip! Op onze website staat een stap-voor-stap uitleg hoe je zelf een interactieve presentatie kunt maken. Klik hiervoor op onderstaande knop voor meer informatie. Lees verder Ook in 1-op-1 t/m 1-op-5 gesprekken of een grotere groep toehoorders is dit een mooie optie. Dit maakt het namelijk mogelijk om de presentatie interactief te houden en bijvoorbeeld direct in te kunnen spelen op vragen en behoeften van de doelgroep. 2. Chronologisch Een slide-voor-slide presentatie is interessant als de presentatie gebruikt gaat worden op plaatsen met weinig mogelijkheden tot interactie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een presentatie voor een grote zaal.

11 Vraag 9/10: IS ER EEN STANDAARD TEMPLATE BESCHIKBAAR, OF MOET DEZE NOG ONTWIKKELD WORDEN? Voordat je gaat beginnen met het vullen van de inhoud, begin je éérst met het vormgeven van onderstaande indelingen. 1. Een titelslide 2. Een inhoudsopgave 3. Beeld en tekst gelijk (50%/50%) 4. Beeld dominant, tekst ondergeschikt (75%/25%) 5. Tekst dominant, beeld ondergeschikt (25%/75%) 6. Alleen tekst 7. Alleen beeld Tip! Inspiratieloos en op zoek naar voorbeelden van hoe andere bedrijven dit doen? Wij verzamelden 20 voorbeelden van bedrijfspresentaties van andere bedrijven. Klik hiervoor op onderstaande knop voor meer informatie. Lees verder 8. Een grafieken/diagrammen slide 9. Een tabel-slide 10. Video slide 11. Afsluiting Met deze indeling kunnen alle type pagina s worden ingevuld en dit zorgt voor eenduidigheid en consistentie in de slides. Als de presentatie intern door veel medewerkers gebruikt gaat worden, houd er dan rekening mee dat de presentatie niet te complex wordt en gebruiksvriendelijk is in het maken van aanpassingen en nieuwe slides. Dit maakt het namelijk laagdrempelig om ermee te gaan werken.

12 Vraag 10/10: HOE KAN IK DE PRESENTATIE HET BESTE GAAN VULLEN? Wanneer je de inhoud bepaald hebt, de structuur hebt staan en de verschillende basis-indelingen hebt ontworpen, wordt het tijd voor het vullen van de presentatie. Probeer per slide zo goed mogelijk in te schatten welke indeling je nodig hebt. Onderstaand nog een aantal handige tips: 1. Verdeel de inhoud zoveel mogelijk over meerdere slides, zodat de informatie gedoseerd kan worden overgebracht op het publiek. 2. Voorkom lappen tekst en kies voor korte steekwoorden. Dit voorkomt dat het publiek de slides eerst gaat lezen in plaats van dat ze luisteren. 3. Visualiseer iedere slide zoveel mogelijk door het gebruik van passend beeldmateriaal. 4. Voeg relevante afbeeldingen toe van hoge kwaliteit. Dit bevordert de uitstraling. 5. Controleer of de teksten goed leesbaar blijven. De regel is dat de teksten niet kleiner mogen zijn dan 18 pts.

13 OVER PPT SOLUTIONS Even voorstellen PPT Solutions is een ontwerp- en adviesbureau op het gebied van presentaties. Het heeft zich met 20 medewerkers voor 100% gespecialiseerd in het programma PowerPoint. Wij kunnen je helpen bij het schrijven en bedenken van de inhoud van een bedrijfs-, sales-, event- of productpresentatie. Voor wat betreft de uitvoering, kunnen wij ondersteunen bij het ontwikkelen van een gebruiksvriendelijke PowerPoint template, tot aan het ontwikkelen van een complete interactieve bedrijfspresentatie. Eens zien wat wij allemaal kunnen met PowerPoint? Neem eens een kijkje in ons portfolio! Meer weten? Neem contact met ons op! Jan Leentvaarlaan DC Rotterdam Benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijfsituatie? Offerte opvragen

Bedankt voor het downloaden!

Bedankt voor het downloaden! Trainingsgids 2017 Bedankt voor het downloaden! PPT Solutions is een PowerPoint advies- en design bureau met een enthousiast team van PowerPoint specialisten. We zoeken continu naar nieuwe mogelijkheden,

Nadere informatie

DE START VAN JOUW PROFESSIONELE PRESENTATIE MATTHIAS CORNETTE SHOOW.BE

DE START VAN JOUW PROFESSIONELE PRESENTATIE MATTHIAS CORNETTE SHOOW.BE DE START VAN JOUW PROFESSIONELE PRESENTATIE MATTHIAS CORNETTE SHOOW.BE goeie spreker kan het zonder presentatie. las ik ooit. dacht ik bij mezelf. Alsof een presentatie iets negatief is en je boodschap

Nadere informatie

Trainingsgids PPT Solutions POWERPOINT TRAININGSGIDS 2019

Trainingsgids PPT Solutions POWERPOINT TRAININGSGIDS 2019 POWERPOINT TRAININGSGIDS 2019 1 Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van PowerPoint en presenteren? INHOUDSOPGAVE Over onze trainer p03 Over onze trainingen p04 De PowerPoint

Nadere informatie

DE COMPLETE CHECKLIST VOOR HET GEVEN VAN PRESENTATIES

DE COMPLETE CHECKLIST VOOR HET GEVEN VAN PRESENTATIES DE COMPLETE CHECKLIST VOOR HET GEVEN VAN PRESENTATIES 1 INLEIDING Presentatie: Locatie: Adres: Postcode: Plaats: Telefoon: Contactpersoon: Publiek (aantal): Profiel: Datum presentatie: Aanvang: Duur: 2

Nadere informatie

LIVE WEBINAR UITZENDEN

LIVE WEBINAR UITZENDEN LIVE WEBINAR UITZENDEN met Google Hangouts on Air WEBINARGEEK.COM INTRODUCTIE Voor het uitzenden van een live webinar met WebinarGeek heb je een Google account nodig. Dat is nodig omdat er gebruik wordt

Nadere informatie

LIVE WEBINAR UITZENDEN

LIVE WEBINAR UITZENDEN LIVE WEBINAR UITZENDEN met Google Hangouts on Air WEBINARGEEK.COM INTRODUCTIE Voor het uitzenden van een live webinar met WebinarGeek heb je een Google account nodig. Dat is nodig omdat er gebruik wordt

Nadere informatie

DOCENTENHANDLEIDING JET-NET WEBCAST

DOCENTENHANDLEIDING JET-NET WEBCAST DOCENTENHANDLEIDING JET-NET WEBCAST Inhoudsopgave Inloggen... 3 Layout... 5 Interactie... 6 Benodigdheden... 8 Praktische tips... 8 Bijlage I : HELP... 9 2 Inloggen Om deel te nemen aan de webcast, moet

Nadere informatie

SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN

SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN STAPPENPLAN WEBSITE BOUWEN Online ondernemers behalen drie procent meer omzet dan hun offline collega's, zo blijkt uit onderzoek. Een goede reden om als mkb er online aanwezig

Nadere informatie

Microsoft PowerPoint. Sjablonen & macro s. Versie 1.3

Microsoft PowerPoint. Sjablonen & macro s. Versie 1.3 Microsoft PowerPoint Sjablonen & macro s Huisstijl in Microsoft PowerPoint Met PowerPoint sjablonen zorgt u ervoor dat u op een eenvoudige manier presentaties kunt maken volgens uw huisstijl. Voordelen

Nadere informatie

Werken met Mailchimp op Facebook. Hoe werkt Mailchimp en wat kunt u ermee?

Werken met Mailchimp op Facebook. Hoe werkt Mailchimp en wat kunt u ermee? Werken met Mailchimp op Facebook Hoe werkt Mailchimp en wat kunt u ermee? Inleiding In dit whitepaper leest u wat u kunt met Mailchimp als e-mailmarketing platform. Er zijn een groot aantal e-mail marketing

Nadere informatie

E-book Presenteren met

E-book Presenteren met E-book Presenteren met PowerPoint Inleiding In dit E-Book staan diverse waardevolle tips die heel goed pas kunnen komen tijdens het maken en de uitvoering van een PowerPoint presentatie. Als je deze tips

Nadere informatie

Interactief lesgeven / presenteren met Shakespeak

Interactief lesgeven / presenteren met Shakespeak Interactief lesgeven / presenteren met Shakespeak Disclaimer: Ik ben niet verbonden aan Shakespeak of het bedrijf dat Shakespeak produceert. Deze handleiding is geschreven op basis van mijn eigen ervaringen

Nadere informatie

i3sync PLUG & PLAY DRAADLOOS PRESENTATIE MIDDEL

i3sync PLUG & PLAY DRAADLOOS PRESENTATIE MIDDEL i3sync PLUG & PLAY DRAADLOOS PRESENTATIE MIDDEL VERANDER DE MANIER WAAROP U VERGADERT Of geef presentaties met dit compacte en lichtgewicht presentatie device. De i3sync is eenvoudig te gebruiken en stelt

Nadere informatie

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen Introductie QSIT Owncloud is de hollandse en 100% privacy-veilige variant van Dropbox of Google Drive. Het stelt u in staat om vanaf elk apparaat aan dezelfde bestanden te werken. Omdat wij onze servers

Nadere informatie

Verschillen met PowerPoint 2007

Verschillen met PowerPoint 2007 1 Verschillen met PowerPoint 2007 In dit bestand krijg je een overzicht van de verschillen met versie 2007 van PowerPoint. Zie je in het boek iets wat op jouw computer niet kan, kijk dan hier om te zien

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Multimedia. Het multimedia productieproces 3. De uitvoering MM-02-06-01

OPDRACHTKAART. Thema: Multimedia. Het multimedia productieproces 3. De uitvoering MM-02-06-01 OPDRACHTKAART MM-02-06-01 De uitvoering Voorkennis: Je hebt multimedia-opdrachten 1 tot en met 5 (MM-02-01 t/m MM-02-05) afgerond. Je kunt met behulp van multimedia-software, zoals bijvoorbeeld Macromedia

Nadere informatie

Spreek tot de verbeelding

Spreek tot de verbeelding De beste training; spreken met PowerPoints Unieke training pakt alle aspecten voor inspirerende presentaties Voor wie - sprekers - Directeuren - Managers - Adviseurs - jou Wat - Presenteren van plannen

Nadere informatie

Your story, delivered

Your story, delivered Your story, delivered Wat is een webinar? Een webinar is een live online presentatie die vanaf elke locatie door duizenden deelnemers tegelijkertijd kan worden gevolgd. U betrekt uw deelnemers met interactieve

Nadere informatie

Info Tracs Backend. Info Tracs v Handleiding v1.1

Info Tracs Backend. Info Tracs v Handleiding v1.1 Info Tracs Backend Info Tracs v.. - Handleiding v. Inhoud Info Tracs backend... Login... Backend... Overzicht... Albums... 5 Het Albums overzicht scherm... 5 Het Album toevoegen scherm... 6 Het Wijzig

Nadere informatie

Spreek tot de verbeelding

Spreek tot de verbeelding De beste training; spreken met PowerPoints Wegens succes!! Extra training op 20 september 2013 Unieke training pakt alle aspecten voor inspirerende presentaties Voor wie - Directeuren - Managers - Adviseurs

Nadere informatie

7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE. En waarom dat voor u van belang is

7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE. En waarom dat voor u van belang is 7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE En waarom dat voor u van belang is WHITEPAPER 2016 Een landing page is misschien wel het belangrijkste element in uw online marketingcampagne. Het is

Nadere informatie

workshop ADRES: TRONDHEIM 15, 2993LE TE BARENDRECHT, TEL: ,

workshop ADRES: TRONDHEIM 15, 2993LE TE BARENDRECHT, TEL: , workshop ADRES: TRONDHEIM 15, 2993LE TE BARENDRECHT, TEL: 010 30 70 488, E-MAIL: INFO@ARTITEX.NL inleiding WAAROM IS EEN WEBSITE NU ZO BELANGRIJK VOOR JE BEDRIJF? De traditionele marktwerking is in een

Nadere informatie

26/3/2012 ICLON UNIVERSITEIT LEIDEN WORKSHOP WEBCAST. Van PowerPoint naar Movie Maker Tara van Helden

26/3/2012 ICLON UNIVERSITEIT LEIDEN WORKSHOP WEBCAST. Van PowerPoint naar Movie Maker Tara van Helden 26/3/2012 ICLON UNIVERSITEIT LEIDEN WORKSHOP WEBCAST Van PowerPoint naar Movie Maker Tara van Helden In deze handleiding wordt stap voor stap uitgelegd hoe je van een PowerPoint een webcast, oftewel filmpje

Nadere informatie

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD 2014 Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD Inhoud Inleiding... 2 Aanmelden bij office 365 via het portaal.... 2 Het portaal en gebruikers:...

Nadere informatie

Hoofdstuk 22: Impact maken

Hoofdstuk 22: Impact maken Hoofdstuk 22: Impact maken 22.0 Inleiding In dit hoofdstuk bekijken we hoe je PowerPoint kunt gebruiken om promotie materiaal te creëren. Het legt uit hoe je PowerPoint presentaties kunt gebruiken op een

Nadere informatie

Handleiding MailChimp

Handleiding MailChimp Handleiding MailChimp Versie 2.0 - Maart 2018 Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding Handleiding Mailchimp Pagina 1 Inhoud 1 Inloggen bij Mailchimp 1.1 Inloggen 3 2 Adressen 2.1

Nadere informatie

Instructie registratie Sharepoint Online Externe Gebruikers

Instructie registratie Sharepoint Online Externe Gebruikers Instructie registratie Sharepoint Online Externe Gebruikers Bestandsnaam: Instructie registratie SharePoint Online externe medewerkers.docx Pagina 1 van 9 Documentdatum: 20 juni 2017 Voorwoord Welkom op

Nadere informatie

Teams voor medewerkers

Teams voor medewerkers Teams voor medewerkers FCLive Versie 7 maandag 3 september 2018 Na het volgen van deze module kun je: uitleggen wat je met Teams kunt doen een nieuw team starten personen toevoegen en verwijderen communiceren

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord... 7 Voordat je begint... 8 Wat heb je nodig?... 9 Voor ouders, verzorgers en leraren... 10

Inhoudsopgave. Voorwoord... 7 Voordat je begint... 8 Wat heb je nodig?... 9 Voor ouders, verzorgers en leraren... 10 Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Voordat je begint... 8 Wat heb je nodig?... 9 Voor ouders, verzorgers en leraren... 10 1. Je spreekbeurt voorbereiden 11 1.1 Een onderwerp kiezen... 12 1.2 Informatie verzamelen...

Nadere informatie

i3sync PLUG & PLAY DRAADLOOS PRESENTATIE MIDDEL

i3sync PLUG & PLAY DRAADLOOS PRESENTATIE MIDDEL i3sync PLUG & PLAY DRAADLOOS PRESENTATIE MIDDEL VERANDER DE MANIER WAAROP U VERGADERT Of geef presentaties met dit compacte en lichtgewicht presentatie device. De i3sync is eenvoudig te gebruiken en stelt

Nadere informatie

Handleiding Office 365

Handleiding Office 365 Handleiding Office 365 Document: Handleiding Office 365 Datum: 2-6-2016 Versie: 0.2 Auteur: Stefan de Vries en Ingrid de Bont Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden bij Office 365... 4 3 Navigeren

Nadere informatie

Zakelijk gebruik van je smartphone, tablet en PC. Marcel Maspaitella tools2work Cybersoek, 25 juni 2013

Zakelijk gebruik van je smartphone, tablet en PC. Marcel Maspaitella tools2work Cybersoek, 25 juni 2013 Zakelijk gebruik van je smartphone, tablet en PC Marcel Maspaitella tools2 Cybersoek, 25 juni 2013 Onderwerpen n Synchronisatie n Email systemen n Outlook n Gmail IMAP in de praktijk n Overzetten van gegevens

Nadere informatie

Zo ondersteun je jouw business met Facebook

Zo ondersteun je jouw business met Facebook Zo ondersteun je jouw business met Facebook Een goed begin is het halve resultaat! Graag willen wij je laten profiteren van enkele eenvoudige stappen die je kunt zetten, zodat jouw activiteiten op Facebook

Nadere informatie

Sway starten vanuit bestaand document

Sway starten vanuit bestaand document Met Sway kun je gemakkelijk een presentatie plus maken met geïntegreerde filmpjes, afbeeldingen en vooral veel effecten. Het mooie is dat Sway je helpt. Je kunt bijvoorbeeld beginnen vanuit een PowerPoint

Nadere informatie

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik Handleiding Office 2013 en Office 365 voor thuisgebruik Versie: augustus 2015 1 Inhoudsopgave 1. Wat is Office 365 en wat kun je ermee?... 3 2. Wat je moet weten voordat je gaat installeren?.... 13 3.

Nadere informatie

Inleiding. Wil je hier meer over weten klik dan op de onderstaande link voor het introductie filmpje. http://www.youtube.com/watch?

Inleiding. Wil je hier meer over weten klik dan op de onderstaande link voor het introductie filmpje. http://www.youtube.com/watch? Inhoud Inleiding... 1 Aanmelden bij Office 365... 2 Werken met Office 365 Outlook... 2 Agenda delen... 2 Gedeelde agenda inzien... 2 Gedeelde postbus inzien... 2 Een handtekening instellen... 3 Conversatieweergave

Nadere informatie

SWAY: MICROSOFTS ANTWOORD OP PREZI?

SWAY: MICROSOFTS ANTWOORD OP PREZI? SWAY: MICROSOFTS ANTWOORD OP PREZI? Het presentatieprogramma PREZI heeft de tekorten van PowerPoint en Keynote (Apple) aangevuld. Maar Microsoft heeft nu ook ingezien dat gebruikers iets eenvoudigers én

Nadere informatie

Visuele marketing is beelden gebruiken om je marketing boodschap te communiceren.

Visuele marketing is beelden gebruiken om je marketing boodschap te communiceren. Visuele marketing is beelden gebruiken om je marketing boodschap te communiceren. Het is dus meer dan een logo en een banner. Het is het creëren van afbeeldingen met een verhaal, met een boodschap. Een

Nadere informatie

10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE

10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE 10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE Is uw website aan vernieuwing toe? Pas deze tips toe en haal meer uit je website De laatste jaren zien we grote veranderingen op het gebied van webdesign.

Nadere informatie

Bijlage 1: Draaiboek workshop inbedding gedragscode korte versie

Bijlage 1: Draaiboek workshop inbedding gedragscode korte versie Bijlage 1: Draaiboek workshop inbedding gedragscode korte versie Doel Werkvorm Tijd Materialen Inleiding Het managen van de verwachtingen over de workshop Deel 1: Presentatie + filmpje Creëren van draagvlak

Nadere informatie

Handleiding Office 365

Handleiding Office 365 Handleiding Office 365 Document: Handleiding Office 365 Datum: 16-7-2018 Versie: 2.0 Auteur: Ingrid de Bont Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden bij Office 365... 4 3 Werken met Office 365 Outlook...

Nadere informatie

Het werken met het nieuwe netwerk zal even wennen zijn, het grootste deel van de programma s waarmee je werkt blijven echter hetzelfde.

Het werken met het nieuwe netwerk zal even wennen zijn, het grootste deel van de programma s waarmee je werkt blijven echter hetzelfde. Introductie De Gemiva-SVG Groep krijgt een nieuw netwerk. Het doel van het nieuwe netwerk is een hogere beschikbaarheid te behalen en mee te kunnen groeien met nieuwe ontwikkelingen. Over dat laatste informeren

Nadere informatie

Handleiding IC3T. Wat? Online software gemaakt door Prowise, maar kan ook gebruikt worden op andere digitale borden of op een computer of ipad.

Handleiding IC3T. Wat? Online software gemaakt door Prowise, maar kan ook gebruikt worden op andere digitale borden of op een computer of ipad. /. Wat? Online software gemaakt door Prowise, maar kan ook gebruikt worden op andere digitale borden of op een computer of ipad. Benodigdheden? - Computer / digitaal bord (merk speelt geen rol) / ipad

Nadere informatie

C-two: brengt uw boodschap in beeld

C-two: brengt uw boodschap in beeld C-two: brengt uw boodschap in beeld Any Screen is Your Stage C-two - al meer dan 10 jaar dé audiovisuele communicatie-expert - ontwikkelt pakkende, professionele PowerPoint & Prezi-presentaties, Powermovies,

Nadere informatie

Office 365 voor leerlingen

Office 365 voor leerlingen Office 365 voor leerlingen Inleiding Elke leerling van onze school heeft de beschikking over een Office 365 account. Vanaf nu kun je op elke computer ter wereld gebruik maken van Office 365, zolang deze

Nadere informatie

Probeer nu GRATIS. Start met het uitzenden van uw Narrowcasting boodschap

Probeer nu GRATIS. Start met het uitzenden van uw Narrowcasting boodschap Probeer nu GRATIS Start met het uitzenden van uw Narrowcasting boodschap Opensignage eenvoudig uw doelgroep informeren Zoekt u een eenvoudige manier om uw doelgroep te informeren via een beeldschermennetwerk?

Nadere informatie

Bert Plaat i-coach MBO 3-4. PowerPoint & Lessen maken

Bert Plaat i-coach MBO 3-4. PowerPoint & Lessen maken Bert Plaat i-coach MBO 3-4 PowerPoint & Lessen maken Eerste opzet Invoegen media zoals video, camera, screencast Inspreken en opslaan als video De rol van Movie Maker Opdrachten studenten Probleem: Ontsluiting

Nadere informatie

Location Based Media

Location Based Media Location Based Media Introductie met 7scenes Minor Create Your Future Nieuwe Media 2028 Studiejaar 2011-2012 Inhoud 1 Inleiding en uitleg opdracht... 3 1.1 Wat gaan we doen?... 3 1.2 Over 7scenes... 3

Nadere informatie

Inbound Marketing Expertise

Inbound Marketing Expertise Sagamore Inbound Marketing Expertise Content- en Social Media Plan Template Sagamore 1-12 Content en Social Media plan Het stappenplan 1. Identificeer de contentparels 2. Doel van de boodschap vaststellen

Nadere informatie

Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken

Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken Inhoud 1. Inloggen... 2 2. Openingscherm... 3 3. Outlook...

Nadere informatie

Over deze handleiding

Over deze handleiding Handleiding Inhoudsopgave Over deze handleiding 3 Het startscherm 4 Hoe werkt het 5 Upload media 6 Ontwerp een thema 8 Gebruik van de design editor 10 Plan je content 12 Over deze handleiding In deze handleiding

Nadere informatie

Stappenplan Animatie maken

Stappenplan Animatie maken WAT IS POWTOON? Met Powtoon kun je eenvoudig animaties maken. Je begint met een blanco scherm of een bestaande template die je aanpast. Hierbij kun je gebruikmaken van een uitgebreide bibliotheek met scènes,

Nadere informatie

Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken

Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken Inhoud 1. Inloggen... 2 2. Openingscherm... 3 3. Outlook...

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

Handleiding HBO GO V.2

Handleiding HBO GO V.2 Handleiding HBO GO V.2 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave 2 Ophalen HBO GO Ipad applicatie in de App Store. 3 Ophalen HBO GO Android Tablet applicatie in de Google Play Store.. 4 HBO GO Registreren en Inloggen..

Nadere informatie

Access. Accomplish. Share. Tips voor het gebruik van Office 365: tools voor email, web, en samenwerking

Access. Accomplish. Share. Tips voor het gebruik van Office 365: tools voor email, web, en samenwerking Access. Accomplish. Share. Tips voor het gebruik van Office 365: tools voor email, web, en samenwerking Werk samen, beter Stel uw team in op succes 2 Zie wie online is Communiceer snel met uw team Team

Nadere informatie

Aanmelden op het Office 365 portaal

Aanmelden op het Office 365 portaal Aanmelden op het Office 365 portaal Met bovenstaande accountgegevens kan je je aanmelden op het Office 365 portaal op http://portal.office.com In het bovenste tekstveld vul je jouw gebruikersnaam in. Vergeet

Nadere informatie

Powerpoint 2013 Snelstartgids

Powerpoint 2013 Snelstartgids Aan de slag Microsoft Powerpoint 2013 ziet er anders uit dan eerdere versies. Daarom hebben we deze handleiding samengesteld om de leercurve zo kort mogelijk te maken. Pagina 1 van 9 Aan de slag Wanneer

Nadere informatie

KHLim. Departement Lerarenopleiding. Algemene vaardigheden ICT Nearpod

KHLim. Departement Lerarenopleiding. Algemene vaardigheden ICT Nearpod KHLim Departement Lerarenopleiding Algemene vaardigheden ICT Nearpod Inhoud 1 Nearpod... 3 2 Keuzelijst... 4 2.1 My libary... 5 2.2 Explore... 5 2.3 Join... 6 2.4 Create... 6 2.5 Reports... 7 3 Maken van

Nadere informatie

Hoe geef ik een toolbox?

Hoe geef ik een toolbox? Hoe geef ik een toolbox? Dag voor de preventiemedewerker Arbouw Mirjam Kousbroek Wat is een toolboxmeeting? Periodieke bijeenkomst Doel: arbeidsveiligheid bevorderen Over een specifiek onderwerp Voorlichting

Nadere informatie

Audio en video. Oefening 4B

Audio en video. Oefening 4B Audio en video In deze oefening voeg je een videoen een audiobestand toe aan een aftiteling van een film. Voor audio en video zijn slechts enkele basisfuncties beschikbaar zoals 'start', 'stop' en 'herhaal'.

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na de installatie wordt in de

Nadere informatie

Microsoft Office 365 voor leerlingen

Microsoft Office 365 voor leerlingen Microsoft Office 365 voor leerlingen Titel: Microsoft Office 365 voor leerlingen Auteur: IT-support Datum: 22 juni 2017 Versie: 1.0 Inhoudsopgave Wat is Office 365 en wat kun je ermee?... 3 Office 365

Nadere informatie

HANDLEIDING ELEKTRONISCHE LEEROMGEVING STUDENTEN EN DOCENTEN MASTER SEN

HANDLEIDING ELEKTRONISCHE LEEROMGEVING STUDENTEN EN DOCENTEN MASTER SEN HANDLEIDING ELEKTRONISCHE LEEROMGEVING STUDENTEN EN DOCENTEN MASTER SEN 2016-2017 Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Navigatie 3. Mastermodules Toevoegen, gebruiken, markeren 4. Communicatie Berichten, groepen,

Nadere informatie

Versie 2. Opdracht deel B 07-12-2014. Inhoud. Raoul Vos Hogeschool Leiden Studentnummer: 1088675

Versie 2. Opdracht deel B 07-12-2014. Inhoud. Raoul Vos Hogeschool Leiden Studentnummer: 1088675 Versie 2 07-12-2014 Opdracht deel B Inhoud Raoul Vos Hogeschool Leiden Studentnummer: 1088675 Inhoudsopgave: Inleiding:... 3 Opdracht deel A Analyse... 3 Opdracht deel B Inhoud... 3 Opdracht deel C Website...

Nadere informatie

Website maken Mediawijsheid lessen Juli 2013

Website maken Mediawijsheid lessen Juli 2013 Website maken Mediawijsheid lessen Juli 2013 Website maken - Docent Sociale Media als Facebook/Twitter/Instagram is het medium waar veel pubers zich op begeven. Ouders zeggen wel eens dat de smartphone

Nadere informatie

Handleiding Office 365 en Office 2016

Handleiding Office 365 en Office 2016 Handleiding Office 365 en Office 2016 Versie: juli 2017 1 Inhoudsopgave Wat is Office 365 en wat kun je ermee?... 3 Eerst een korte kennismaking met Office 365... 4 Wat je moet weten voordat je gaat installeren?...

Nadere informatie

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with Social Media Plan in 10 Stappen In 10 simpele stappen jouw Social Media voor elkaar made with Inhoud 1. Bedankt! 2. Iets over mijzelf 3. 10 stappenplan 4. Social Media in 10 stappen 5. Veel succes Bedankt!

Nadere informatie

Teams voor studenten. FCLive. Versie 3 maandag 3 september 2018

Teams voor studenten. FCLive. Versie 3 maandag 3 september 2018 Teams voor studenten FCLive Versie 3 maandag 3 september 2018 Na het volgen van deze module kun je: uitleggen wat je met Teams kunt doen communiceren in het team communiceren via chat een opdracht zoeken

Nadere informatie

Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids?

Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids? Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids? WERKBOEK WIKIKIDS Welkom bij het werkboek van WikiKids. In dit werkboek staan opdrachten waarmee je stap voor stap leert werken met WikiKids. Er staan 15 opdrachten

Nadere informatie

Interactieve Narrowcasting speciaal voor Bibliotheken

Interactieve Narrowcasting speciaal voor Bibliotheken StoryCast Interactieve Narrowcasting speciaal voor Bibliotheken StoryCast is een Narrowcasting systeem helemaal ontwikkeld met en voor bibliotheken. Met het platform kunnen bibliotheken samen met partners

Nadere informatie

Waversesteenweg 41 3090 Overijse HANDLEIDING. Sway, digital storytelling!

Waversesteenweg 41 3090 Overijse HANDLEIDING. Sway, digital storytelling! Waversesteenweg 41 3090 Overijse HANDLEIDING Sway, digital storytelling! Legende Voer de handeling uit op je computer. Extra aandacht! Inhoudsopgave Inleiding... 3 Een Microsoft-account aanmaken... 4 Aanmelden

Nadere informatie

1. icloud instellen icloud op de iphone of ipad icloud op de Mac Achtergrondinformatie... 19

1. icloud instellen icloud op de iphone of ipad icloud op de Mac Achtergrondinformatie... 19 Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Uw voorkennis... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10 Voor docenten...

Nadere informatie

Online digitaal. bladerpdf. Gratis. bladerpdf. Ontwerp uw brochure, boek of folder bij diezijngoed.eu en krijg een gratis bladerpdf!

Online digitaal. bladerpdf. Gratis. bladerpdf. Ontwerp uw brochure, boek of folder bij diezijngoed.eu en krijg een gratis bladerpdf! Online digitaal bladerpdf Gratis bladerpdf Ontwerp uw brochure, boek of folder bij diezijngoed.eu en krijg een gratis bladerpdf! Geschikt voor: Online bladerpdf (bladersysteem) Is uw boek of brochure eindelijk

Nadere informatie

Canva. Tool waarmee je een poster of infographic kunt ontwerpen. Voorbereiding, conceptualiseren verwerking

Canva. Tool waarmee je een poster of infographic kunt ontwerpen. Voorbereiding, conceptualiseren verwerking Canva Doel Informatie overbrengen Korte beschrijving Tool waarmee je een poster of infographic kunt ontwerpen. Leerfase Didactiek Soort werkvorm Website Voorbereiding, conceptualiseren verwerking Als voorbereiding

Nadere informatie

Social media checklist

Social media checklist Social media checklist In 15 minuten klaar om klanten te benaderen Sociale media audit? Elk bedrijf weet wel dat ze iets met sociale media moeten doen en hebben daarom ook (toen ze wat tijd over hadden)

Nadere informatie

Gun jezelf de rust en kwaliteit van een goed georganiseerd werkproces!

Gun jezelf de rust en kwaliteit van een goed georganiseerd werkproces! Een lege Inbox en rust in je hoofd Met onze tips om slimmer te werken met Microsoft Outlook Gun jezelf de rust en kwaliteit van een goed georganiseerd werkproces! Inhoud Veel plezier met deze tips... 3

Nadere informatie

BUZY.BE BVBA. Informatieschermen Multi Touch Informatiezuilen IPAD TABLETS

BUZY.BE BVBA. Informatieschermen Multi Touch Informatiezuilen IPAD TABLETS BUZY.BE BVBA Informatieschermen Multi Touch Informatiezuilen IPAD TABLETS Welkom bij BUZY.BE RENTAL BUZY.BE staat garant voor het totaalpakket aan interactieve informatiesystemen, software en diensten.

Nadere informatie

DÉ TOOL VOOR ONLINE VIDEOVERGADEREN VIA DE CLOUD

DÉ TOOL VOOR ONLINE VIDEOVERGADEREN VIA DE CLOUD OZMO s videoconferentie oplossing DÉ TOOL VOOR ONLINE VIDEOVERGADEREN VIA DE CLOUD OZMO cloud video conferentie voor elk bedrijf dat efficiënter wil werken OZMO levert de beste en meest gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

Gebruiksvriendelijkheid: Gebruiksaanwijzing:

Gebruiksvriendelijkheid: Gebruiksaanwijzing: Gebruiksvriendelijkheid: Elon Education is een tool waarmee online woordjes geleerd kunnen worden voor de vreemde talen. Ook is het mogelijk om met Elon Education de tafels te oefenen, werkwoorden enz.

Nadere informatie

Introductie werken met ICT Wifi Office 365 Magister Slim

Introductie werken met ICT Wifi Office 365 Magister Slim Introductie werken met ICT Wifi Office 365 Magister Slim Lees onderstaande informatie goed door om direct aan de slag te kunnen! Wifi Je hebt via de receptie een brief gekregen met daarin je accountgegevens

Nadere informatie

Content tips & tricks

Content tips & tricks Content tips & tricks E-learning vormt de basis van je lessen en als docent steek je veel tijd in het ontwikkelen en vormgeven van deze content. Met deze handleiding maken we dit proces net even makkelijker

Nadere informatie

Handleiding wachtwoord resetten

Handleiding wachtwoord resetten Handleiding wachtwoord resetten Deze handleiding beschrijft hoe je zelf je wachtwoord kunt resetten. Voordat je gebruik kunt maken van deze tool is het noodzakelijk dat er 3 geheime vragen ingevuld zijn,

Nadere informatie

Via methodewebsite www w.emma.eisma.nl of de ELO van de school

Via methodewebsite www w.emma.eisma.nl of de ELO van de school Via methodewebsite www.emma.eisma.nl of de ELO van de school Veelgestelde vragen rondom de online leerlingomgeving Veelgestelde vragen rondom de online leerlingomgeving (Station, Library en Route 2F) servicedesk@eisma.nl

Nadere informatie

Handleiding Elektronische leeromgeving

Handleiding Elektronische leeromgeving Handleiding Elektronische leeromgeving Voor studenten en docenten Master SEN 2015-2016 https://seminarium.teacherschannel.nl Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Navigatie 3. Mastermodules Toevoegen, gebruiken,

Nadere informatie

Stappenplan Interactief prikbord maken

Stappenplan Interactief prikbord maken WAT IS PADLET? Padlet is een online prikbord/muur waar iedereen met een computer, tablet of smartphone berichtjes op kan plaatsen. Ideaal voor het bijeenbrengen en delen van informatie, ideeën, meningen,

Nadere informatie

i3sync DRAADLOOS PLUG & PLAY PRESENTATIE DEVICE

i3sync DRAADLOOS PLUG & PLAY PRESENTATIE DEVICE i3sync DRAADLOOS PLUG & PLAY PRESENTATIE DEVICE VERANDER DE MANIER WAAROP U VERGADERT Verander de manier waarop u vergadert of presenteert dankzij dit compacte en lichte presentatie device. i3sync is gebruiksvriendelijk

Nadere informatie

Handleiding gebruik presentaties Basisopleiding Bedrijfshulpverlener

Handleiding gebruik presentaties Basisopleiding Bedrijfshulpverlener Handleiding gebruik presentaties Basisopleiding Bedrijfshulpverlener Inhoud pagina 1. Copyright 2 2. Lettergrootte aanpassen 2 3. Dia s verbergen 3 4. Nieuwe dia s maken 4 5. Animatie regel-voor-regel

Nadere informatie

Hoe moet je een prachtige presentatie maken?

Hoe moet je een prachtige presentatie maken? Hoe moet je een prachtige presentatie maken? www.meestermichael.nl Geef de presentatie een titel. Klik dit vak aan om jouw presentatie een ondertitel te geven. Hier kun je je presentatie een titel geven

Nadere informatie

Talk2Fans App Handleiding

Talk2Fans App Handleiding 2016 Talk2Fans App Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Downloaden Talk2Fans app... 2 2.1 Android... 2 2.2 IOS... 3 3. Nieuwe registratie... 5 4. Eerste keer aanmelden... 6 5. Hoofdfuncties binnen de app... 8 5.1

Nadere informatie

Welk online videokanaal kan ik het beste gebruiken?

Welk online videokanaal kan ik het beste gebruiken? GGTV Informatie Welk online videokanaal kan ik het beste gebruiken? Gefeliciteerd. Je hebt een mooie video gemaakt of laten maken! Maar hoe zorg je ervoor dat zoveel mogelijk mensen naar je video gaan

Nadere informatie

HANDLEIDING TRACK & 1. Track & Trace e-mails bewerken 2. 1.1 Algemeen 3 1.2 E-mails 3 1.3 E-mails bewerken 4 1.4 Triggers 4 1.5 Beschikbare Tags 5

HANDLEIDING TRACK & 1. Track & Trace e-mails bewerken 2. 1.1 Algemeen 3 1.2 E-mails 3 1.3 E-mails bewerken 4 1.4 Triggers 4 1.5 Beschikbare Tags 5 HANDLEIDING TRACK & INHOUDSOPGAVE Trigger Based Track & Trace e-mails 1. Track & Trace e-mails bewerken 2 1.1 Algemeen 3 1.2 E-mails 3 1.3 E-mails bewerken 4 1.4 Triggers 4 1.5 Beschikbare Tags 5 2. Track

Nadere informatie

Ervaar het Beste van Online. In-Store.

Ervaar het Beste van Online. In-Store. Ervaar het Beste van Online. In-Store. AOPEN maakt gebruik van de laatste ontwikkelingen op het gebied van IT met als doel de digitale communicatie binnen een winkelomgeving te versterken. Door samen te

Nadere informatie

20/03/2018 Surf Plank (0/9) Webdesign. made with. 1/11

20/03/2018 Surf Plank (0/9) Webdesign. made with.   1/11 Webdesign made with http://beacon.by/magazine/pdf/surf-plank/webdesign?type=print 1/11 Inhoud 1. Introductie 2. Website 3. Wat is inbegrepen? 4. Eventuele aanvullingen 5. Zij gingen je voor 6. Waarom Surf

Nadere informatie

Powerful Presentations Incompany

Powerful Presentations Incompany Incompany Wat levert het voor jouw organisatie op als medewerkers beter dan ooit in staat zijn om met meer impact te spreken? De klant koopt het product Er worden nieuwe stappen gezet Collega s worden

Nadere informatie

Het definitieve prototype van Foliostory zal op basis van een usability test getest worden.

Het definitieve prototype van Foliostory zal op basis van een usability test getest worden. Testplan prototype Het definitieve prototype van Foliostory zal op basis van een usability test getest worden. Hierbij wordt een happy flow scenario aan de respondenten voorgelegd met daarin taken die

Nadere informatie

Grafisch ontwerp. Referenties. https://developers.google.com/webmasters/mobile-sites/ http://www.bluetrainmobile.com/mobile-showcase

Grafisch ontwerp. Referenties. https://developers.google.com/webmasters/mobile-sites/ http://www.bluetrainmobile.com/mobile-showcase Mobiel Datanose Op dit moment is mobiel datanose niet goed gedaan; je krijgt gewoon de site te zien zoals je het te zien krijgt op pc's of laptops. Maar vaak heb je het probleem dat je op je mobiel moet

Nadere informatie

Succesvol-Bloggen.nl DE REIS VAN JE KLANT IN BEELD

Succesvol-Bloggen.nl DE REIS VAN JE KLANT IN BEELD Wat is de juiste informatie en wat is het juiste moment? Waardevolle artikelen (oftewel content ) creëren en verspreiden: daar zijn we allemaal van doordrongen. Maar niet iedereen neemt die content op

Nadere informatie

Focus op andere mediatechnieken

Focus op andere mediatechnieken Focus op andere mediatechnieken De wereld om ons heen verandert snel, zowel commercieel als maatschappelijk. Om aansluiting bij onze klanten te houden, vraagt dat binnen Achmea (Versnellen & Vernieuwen),

Nadere informatie