De juiste man of vrouw op de juiste plek? KVS programma Excel

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De juiste man of vrouw op de juiste plek? KVS programma Excel"

Transcriptie

1 * De DISC methode maakt deel uit van de Persoonlijke Profiel Analyse (PPA). Meer weten over deze methodiek? Kijk op de website De juiste man of vrouw Herkenbare typen met een uitgesproken gedragsprofiel en de kenmerken daarvan De methode DISC* gaat uit van 4 typen gedragsprofielen, die herkenbaar zijn. Hierbij gaat het niet gaat om de vraag of gedrag goed of slecht is, maar of het voorkeursgedrag van een persoon effectief is voor de situatie. Gedrag is dus deels situationeel of ook deels naar de situatie aan te passen! In de praktijk zal een persoon een mengeling zijn van de herkenbare typetjes. Type D: Dominant (de beheerser) Handelt rationeel, is pro-actief en is extravert; Wil graag de leiding nemen!, is doelgericht, ondernemend en direct in handelen; Wordt gemotiveerd door uitdaging, wil gezag en respect; Vindt zichzelf een teamspeler, maar heeft daar wel de leiding in; Vindt erkenning en status belangrijk. Type I: Invloedrijk (de creatieveling) Handelt emotioneel, is pro-actief en is extravert; Wil graag anderen beïnvloeden, is communicatief en zeer positief ingesteld; Wordt gemotiveerd door vrijheid van handelen, creativiteit en waardering; Vindt samenwerken in een team heerlijk, wordt gezien als een mensenmens; Vindt gemak en comfort belangrijk. Type S: Stabiliteit (de doener) Handelt emotioneel, is re-actief en is introvert; Wil werken in een goede omgeving en is zeer loyaal, betrouwbaar, pragmatisch en hecht veel waarde aan ervaring; Wordt gemotiveerd door zekerheid, een stabiele omgeving en oprechtheid; Vindt samenwerken in een gestructureerd team heerlijk; Vindt zekerheid en weinig verandering belangrijk. Type C: Conformiteit / Consciëntieus (de denker) Handelt rationeel, is re-actief en is introvert; Is de specialist, perfectionist en is zeer systematisch en accuraat; Wordt gemotiveerd door structuur, orde en professionaliteit; Wil wel bij een team horen, als het ergens om gaat, gaat er niet in op; Vindt het voldoen aan principes / normen belangrijk.

2 Het opstellen van een gewenst gedragsprofiel, behorende bij een functie Een functie in een organisatie moet een bijdrage zijn aan de vervulling van het bedrijfsdoel. In een functieomschrijving staat beschreven wat van de functionaris verwacht wordt: taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden, alsook de plaats binnen de organisatie. Om een functie goed te vervullen, wordt van de persoon ook een gewenst gedrag en motivatie verwacht om succesvol te zijn. PKM heeft gekwalificeerde adviseurs, die een gevalideerde methode* toepassen om een objectief beeld te krijgen, van de voor de functie benodigde gedragscompetenties. In een vragenlijst met 24 competenties wordt samen met de directie/management/p&o vastgesteld, hoe belangrijk de gedragscompetentie is, voor het succesvol uitoefenen van de taken binnen de functie. Dit wordt vastgelegd in een 5-puntsschaal van onbelangrijk tot zeer belangrijk. Zo bekijken we of een kandidaat impopulaire beslissingen kan nemen; in staat is coördinerend en organiserend op te treden; anderen kan motiveren; onderbrekingen en veranderingen aankan. Op basis van deze (gezamenlijke) input stelt de adviseur een rapport op, waarin de gedragscompetenties staan weergegeven van de functievereisten. Dit kan bijvoorbeeld inhouden, dat een hoge mate van Dominantie en Invloed* wordt verwacht, in de vorm van: een krachtige en assertieve manier van handelen; het vermogen om uitdagende doelstellingen te formuleren; het snel en besluitvaardig op veranderingen kan inspelen; het nemen van lastige of impopulaire maatregelen; etc Ondergeschikt kan dan zijn Stabiliteit en Conformiteit* zoals: logische en systematische benadering van zaken; precisie en perfectionisme; verdraagzaamheid en gemoedelijkheid. In een gewenst profiel, zoals de grafiek laat zien, moet een match worden gemaakt met de kandidaat/functionaris, die deze functie gaat vervullen (of reeds vervult!). In de praktijk passen wij deze methode toe bij: werving en selectie van kandidaten; organisatieontwikkeling, waarbij bepaalde functies een belangrijke spil vormen in de gehele organisatie, zoals managementteams, leidinggevenden in een productieorganisatie, functies in stafafdelingen of commerciële functies.

3 Het bepalen van persoonlijk gedragsprofiel Het werkgedrag van de persoon bepaalt in hoge mate op welke wijze samenwerking tot stand komt, wat de werkstijl en communicatiestijl is en of het gedrag van nature bij iemand past. Hierbij wordt uitgegaan van het gegeven, dat een persoon in zekere mate zijn gedrag kan aanpassen aan de situatie.. De situatie waarover het dan gaat is de normale werksituatie en de werksituatie onder druk. Situaties, die zeker voor kunnen komen in functies van leiding-gevenden, commerciëleen ondersteunende (administratieve) functies. PKM heeft gekwalificeerde adviseurs, die een gevalideerde methode toepassen om een objectief beeld te krijgen van het individuele werkgedrag, met een uitwerking van: de geprefereerde werkstijl en werksterkten; motivatoren en de bijdrage die de persoon kan leveren aan de organisatie; gedrag onder druk en eventuele spanningen in het gedrag. De methode is géén test (er is geen waardeoordeel over gedrag in termen van goed of slecht!), maar een analyse, waarbij de gedragsvoorkeur van de persoon wordt bepaald. Daarom spreken we van een PPA, oftewel een Persoonlijke Profiel Analyse. In een vragenlijst met 24 regels, en per regel 4 woorden, moet de persoon een gedwongen woordkeuze maken en aangeven welk woord (begrip) het BESTE en het MINSTE bij hem of haar past! Als voorbeeld: (M) Zachtaardig (B) Overtuigend ( ) Meegaand ( ) Origineel De persoon moet hierbij denken aan de (toekomstige) functie en krijgt ca. 10 minuten de tijd om in een rustige omgeving de vragenlijst geconcentreerd en spontaan in te vullen. Op basis van deze input wordt door de adviseur een rapport opgesteld, waarin het gedragsprofiel van het eigenbeeld en onder werk- en stresssituatie wordt weerge-geven. In de verschillende situaties worden ook hier de gedragsprofielen vertaald in het DISC* stramien: mate van Dominantie, Interactie, Stabiliteit en Conformiteit. Afhankelijk van de (te vervullen) functie, wordt het rapport uitgebreid met kwaliteiten op het gebied van: management (leidinggeven en motivatie, communicatie, besluitvorming en planning); commercie (presentatie en communicatie, orders afsluiten en relatiebeheer); technisch- /administratieve orderverwerking. In de praktijk kunt u deze methode toepassen bij:

4 werving en selectie van kandidaten; trainingen voor leidinggevenden; teamontwikkeling en samenwerking; zelfreflectie en ontwikkeling van gedragscompetenties.

5 Is er een klik tussen het gewenste profiel en het voorkeursgedrag van de persoon? In een eerdere afleveringen hebben wij aangegeven hoe op een onafhankelijke wijze een gewenst gedragsprofiel is bepaald en welk gedragsprofiel de kandidaat of medewerker heeft. De grote vraag is of er een match is tussen de functie en de persoon, met andere woorden, kan de persoon de functie aan met zijn of haar kwaliteiten? Schematisch voorgesteld: Persoon op het functieprofiel Arcering geeft een verschil aan. De PKM adviseur geeft in een rapportage aan: - wat de persoonlijke sterktes zijn van de kandidaat als we de gedragseigenschappen vergelijken met het functieprofiel; - met welke gedragscompetenties de kandidaat moeite heeft en dus mogelijke beperkingen heeft bij het uitvoeren van de functie. Verschillen in gedragsprofiel en het (gewenste) functieprofiel kunnen onder andere te maken hebben met communicatie, besluitvaardigheid, accuratesse, commercieel inzicht, etcetera. In een fit-indicatie wordt vervolgens weergegeven of de gedragseigenschappen van de persoon voldoende overeenkomen met de gedragskenmerken van de functie. In de PPA methodiek hanteren we hiervoor een vijfpuntsschaal: Fit indicatie 1: Er is een goede fit Fit indicatie 2: Er is een voldoende fit, met enige beperkingen Fit indicatie 3: Er is een redelijke fit, met aandacht voor de beperkingen Fit indicatie 4: Er is een matige fit, met de vraag of de beperkingen overbrugbaar zijn Fit indicatie 5: Er is geen fit, kandidaat past niet bij de functie Bovenstaande informatie moet u zien als aanvulling op de informatie over de kennis en ervaring van de kandidaat, dat moet blijken uit de carrièregeschiedenis van de kandidaat. Uiteraard zult u ook een inschatting moeten geven, in hoeverre de beperkingen zijn te verhelpen, bijvoorbeeld door het volgen van trainingen. Of door de bereidheid van de leidinggevende om de kandidaat te begeleiden, om gewenst gedrag te gaan ontwikkelen. In alle gevallen is het essentieel dat er een gestructureerd interview plaatsvindt. Op deze wijze kunnen de bovenstaande bevindingen gecontroleerd en bevestigd worden. In de praktijk blijkt de rapportage een welkome hulp te zijn bij de besluitvorming om wel of niet door te gaan met een kandidaat, dan wel om met de beperkingen om te gaan of de kandidaat een kans te geven zich te ontplooien en te ontwikkelen.

6 Goede samenwerking maakt een organisatie krachtig en sterk! Samenwerken vraagt om acceptatie van leidinggeven en volgen; de talenten van mensen moeten aanvullend zijn waar het vakkennis en vaardigheden betreft. Acceptatie Acceptatie heeft ook betrekking op gedrag en gezag. De wijze van besluitvorming, de manier van communiceren, de mate van perfectie, een flexibele opstelling; factoren die van invloed zijn op de wederzijdse acceptatie. Verschillen in (werk)tempo en de manier van werken kunnen een bron van irritatie zijn, zozeer zelfs dat dit kan leiden tot een conflictsituatie. Een probleem kan zich voordoen als mensen niet het geduld kunnen opbrengen naar elkaar te luisteren of elkaars opvattingen te respecteren, of niet de bereidheid tonen zich flexibel op te stellen, bijvoorbeeld om een tijdslimiet te stellen. Het is van belang dat teamleden weten wat ze aan elkaar hebben en op de hoogte zijn van elkaars voorkeursgedrag. (zie artikelen van de DISC). In het belang van een evenwichtig team en daarmee een goede samenwerking, zijn bij voorkeur verschillende teamrollen aanwezig. Let wel: een persoon kan meerdere rollen in zich dragen, bijvoorbeeld: coördinator, specialist, analist, doener, ondersteuner, pionier, motivator en innovator. Wat boeit en bindt mensen aan een organisatie en hun werk? En ja, een slagvaardige organisatie vergt een investering van het management in het menselijk kapitaal. De opbrengst daarvan is de moeite waard; het maakt een organisatie krachtig en sterk! Uw PKM-adviseur kan aan de hand van interviews en de DISC-methode een goede analyse maken van het team en de onderlinge samenwerking. Deze kan met coaching worden verbeterd en biedt waardevolle handreikingen voor het (management)team. Een goede samenwerking geeft veel werkplezier en uiteraard ook een goed resultaat!

Solving your people puzzles. Thomas erecruit Assessment Solution. de juiste persoon op de juiste plaats

Solving your people puzzles. Thomas erecruit Assessment Solution. de juiste persoon op de juiste plaats Thomas erecruit Assessment Solution de juiste persoon op de juiste plaats Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken Mahatma Gandhi - Indiaas politicus (1869-1948) Thomas erecruit Assessment

Nadere informatie

Bijlage 2. Persoonlijkheidskenmerken

Bijlage 2. Persoonlijkheidskenmerken Bijlage 2. Persoonlijkheidskenmerken Persoonlijkheid wordt beschouwd als een consistente interne structuur die bestaat uit disposities die het gedrag richting geven. 1. Dominantie Deze personen houden

Nadere informatie

De beide methodieken worden in dit document beschreven. Afgesloten wordt met een vergelijkende analyse op gebied van toepasbaarheid.

De beide methodieken worden in dit document beschreven. Afgesloten wordt met een vergelijkende analyse op gebied van toepasbaarheid. Gedragsanalyses Haal meer uit je mensen Waarom functioneert de ene medewerker beter in een bepaalde functie dan de andere? Waarom voelt de ene medewerker zich thuis in zijn werkomgeving en is de ander

Nadere informatie

Arc-en-Ciel Functieprofiel

Arc-en-Ciel Functieprofiel GROEP STRICOMALTIC Arc-en-Ciel Functieprofiel Elke werkomgeving is anders. Elke functie in een bepaalde omgeving stemt overeen met een bepaald profiel dat verschilt van dezelfde functie in een andere omgeving.

Nadere informatie

Maatwerk in Werving & Selectie. Snel en trefzeker matchen met persolog profielen

Maatwerk in Werving & Selectie. Snel en trefzeker matchen met persolog profielen Maatwerk in Werving & Selectie Snel en trefzeker matchen met persolog profielen De persolog profielen zijn toepasbaar voor iedereen, op alle functieniveaus, tot en met de directie. Ze zijn snel in te vullen

Nadere informatie

Haal Jij het beste uit jouw team?

Haal Jij het beste uit jouw team? succes verzekerd! Haal Jij het beste uit jouw team? Nieuwe Tijd Business geeft teamtrainingen m. b.v. de Q4 Stijl (DISC) ANalyse. In één dag krijg je inzicht in jouw team (kwaliteiten, valkuilen, teamrollen

Nadere informatie

Mini-assessment nieuwe collega

Mini-assessment nieuwe collega Mini-assessment nieuwe collega Doel Doel van deze mini-assessment is om tot een zorgvuldige formulering van het gewenste profiel (vakinhoudelijk en persoonlijk) van een nieuwe collega te komen en vervolgens

Nadere informatie

Denkt u dat mensen gedreven worden door hun managers? Wij niet. De nieuwe benadering van organisaties en organisatievraagstukken

Denkt u dat mensen gedreven worden door hun managers? Wij niet. De nieuwe benadering van organisaties en organisatievraagstukken Denkt u dat mensen gedreven worden door hun managers? Wij niet. De nieuwe benadering van organisaties en organisatievraagstukken Denkt u dat mensen gedreven worden door hun managers? Wij niet. Ieder mens

Nadere informatie

Bereid uw team voor op 2016. Jeroen Woertman VvAA Opleidingen & Teamcoaching

Bereid uw team voor op 2016. Jeroen Woertman VvAA Opleidingen & Teamcoaching 1 Bereid uw team voor op 2016 Jeroen Woertman VvAA Opleidingen & Teamcoaching 2 12-12-2015 Uw team is cruciaal bij de realisatie van uw ambities Heeft u een optimale teamsamenstelling? Hoe beïnvloedt u

Nadere informatie

De Ondernemende Commissaris Testlounge.

De Ondernemende Commissaris Testlounge. u zelf. uw team. uw bedrijf. De Ondernemende Commissaris Testlounge. Goed bestuur: het fundament onder goed ondernemerschap. GOED bestuur gaat over mensen. 1 mensen. In onze testlounge vindt u gevalideerde

Nadere informatie

Carrière Drives 07-07-2015. 2015 HFMtalentindex www.hfm.nl

Carrière Drives 07-07-2015. 2015 HFMtalentindex www.hfm.nl deelnemer opdrachtgever HFMtalentindex 07-07-2015 Dit rapport is gegenereerd met het HFMtalentindex Online Assessmentsysteem. De gegevens in dit rapport zijn gebaseerd op de antwoorden die de deelnemer

Nadere informatie

Your Career in Control Potential Programma voor logistiek en Supply Chain management

Your Career in Control Potential Programma voor logistiek en Supply Chain management Potential Programma voor logistiek en Supply Chain management Programma en doelgroep Your Career in Control voorziet in de ontwikkelbehoefte van potentials in de logistieke en supply chain omgeving. Het

Nadere informatie

RAPPORT DISC SCAN. Leeftijd: 30 Opleidingsniveau:

RAPPORT DISC SCAN. Leeftijd: 30 Opleidingsniveau: RAPPORT DISC SCAN Respondent: E-mailadres: Geslacht: Jill Voorbeeld voorbeeld@testingtalents.nl vrouw Leeftijd: 30 Opleidingsniveau: Vergelijkingsgroep: hbo Geen expliciete vergelijkingsgroep Testdatum:

Nadere informatie

Bereid uw team voor op Jeroen Woertman VvAA Opleidingen & Teamcoaching

Bereid uw team voor op Jeroen Woertman VvAA Opleidingen & Teamcoaching 1 Bereid uw team voor op 2016 Jeroen Woertman VvAA Opleidingen & Teamcoaching 2 12-12-2015 Uw team is cruciaal bij de realisatie van uw ambities Heeft u een optimale teamsamenstelling? Hoe beïnvloedt u

Nadere informatie

De moderne manager inspireert en stelt doelen die zin geven aan het werk. Hij of zij verbindt een team op zo n

De moderne manager inspireert en stelt doelen die zin geven aan het werk. Hij of zij verbindt een team op zo n Écht contact maken Persoonlijke ontwikkeling en effectieve communicatie met uw omgeving Nieuwe uitdagingen, nieuwe talenten Er wordt tegenwoordig steeds vaker samengewerkt in diverse teams in tijdelijk,

Nadere informatie

Training met persolog profielen

Training met persolog profielen Training met persolog profielen Verkrijg de beste resultaten op het werk en in uw dagelijks leven Ontdek een praktische manier om uw persoonlijkheid te ontwikkelen: U leert verschillende gedragstendensen

Nadere informatie

1. Daniël Goleman beschrijft 4 gebieden binnen zijn model Emotionele Intelligentie. Welke relatie is er tussen 'zelfmanagement' en 'zelfinzicht'?

1. Daniël Goleman beschrijft 4 gebieden binnen zijn model Emotionele Intelligentie. Welke relatie is er tussen 'zelfmanagement' en 'zelfinzicht'? Oefenvragen Ondernemerskunde B - Persoonlijke effectiviteit 1. Daniël Goleman beschrijft 4 gebieden binnen zijn model Emotionele Intelligentie. Welke relatie is er tussen 'zelfmanagement' en 'zelfinzicht'?

Nadere informatie

Steeman HRD Assessment Centers

Steeman HRD Assessment Centers Steeman HRD Wijk bij Duurstede www.steemanhrd.com info@steemanhrd.com tel: +31 (0)6 2367 1321 Steeman Human Resource Development ondersteunt individuele medewerkers, teams en organisaties bij het formuleren,

Nadere informatie

Rapport selectieassessment

Rapport selectieassessment Rapport selectieassessment Datum: Kandidaat: dhr Proefpersoon Organisatie: XYZ Rol: Manager Customer Support Adviseur: Dit rapport beschouwen wij als strikt vertrouwelijk en zal niet zonder toestemming

Nadere informatie

PPA/Functie vergelijking

PPA/Functie vergelijking PPA/Functie vergelijking Persoonlijk & Vertrouwelijk 28/04/2015 Sales Director/ Dhr. Thomas Sample PPA FUNC TIE D 7 5 2 5 I 4 3 1 8 S 8 6 2-9 C 4 8-4 -4 Functie omschrijving Functieprofiel vereisten De

Nadere informatie

TSI TriMetrix. Victor Voorbeeld. 23 Persoonlijke Talenten

TSI TriMetrix. Victor Voorbeeld. 23 Persoonlijke Talenten TSI TriMetrix 23 Persoonlijke Talenten Licentiehouder: Laan van Vlaanderen 323 1066 WB Amsterdam INTRODUCTIE Onderzoek heeft uitgewezen dat er een directe relatie bestaat tussen de mate waarin iemand voldoening

Nadere informatie

Persoonlijk rapport van: Marieke Adesso 29 Mei 2006 1

Persoonlijk rapport van: Marieke Adesso 29 Mei 2006 1 Talenten Aanzien en Erkenning 3 Besluitvaardigheid 8 Confrontatie en Agitatie 4 Doelgerichtheid 4 Talenten Hulpvaardigheid 5 Ontzag 3 Orde en Netheid 4 Pragmatisme 6 Stressbestendigheid 7 Verantwoording

Nadere informatie

TriMetrix TM Systeem 3.0 Persoonlijke Talenten Plus Profiel

TriMetrix TM Systeem 3.0 Persoonlijke Talenten Plus Profiel TriMetrix TM Systeem 3.0 Persoonlijke Talenten Plus Profiel Rudolf Rendeer Projectleider 31-10-2008 Coaches tot Meesterlijke teams Roggeland 9 7225 NH Olburgen Copyright 2006-2008. Target Training International,

Nadere informatie

Systeemvisie op Organisatie en Management

Systeemvisie op Organisatie en Management Systeemvisie op Organisatie en Management E.J. Mol 16 Mei 2012 1 Inhoudsopgave 1 SYSTEEMVISIE OP ORGANISATIE EN MANAGEMENT 2 1.1 De organisatie als open systeem.................. 2 1.2 De rol van de manager

Nadere informatie

Rapportage RDA. Ontwikkelingstraject VAKPROFIELBOUW

Rapportage RDA. Ontwikkelingstraject VAKPROFIELBOUW Rapportage RDA Ontwikkelingstraject VAKPROFIELBOUW Kandidaat : dhr. D. Test Adviseur : Datum gesprek : Inhoudsopgave: 1 1. Voorwoord:... 3 2. Gedrag en Waarden:... 4 2.1. Gedragsanalyse:... 5 2.1.1 Algemene

Nadere informatie

De informatie uit deze stappenwijzer is in heel veel situaties te gebruiken. Bijvoorbeeld:

De informatie uit deze stappenwijzer is in heel veel situaties te gebruiken. Bijvoorbeeld: Inleiding Deze Loopbaan-stappenwijzer is bestemd voor OBP-medewerkers en geeft praktische tips over loopbaanpaden, carrièremogelijkheden en mobiliteit. Ben je toe aan nieuwe uitdaging? Heb je behoefte

Nadere informatie

BA[L]AN S VOORSTELLING ACTIEMAP

BA[L]AN S VOORSTELLING ACTIEMAP BA[L]AN S VOORSTELLING ACTIEMAP MYRIAM HEEREMANS PRAKTIJKDAG WERKEN AAN WERKBAAR WERK 18 MAART 2014 PROGRAMMA WELKOM LEVENSFASEN EXPERIMENTEREN MET DE LEVENSFASEN REFLECTIE 5 brillen VOORSTELLING MAP WELKOM

Nadere informatie

Kenneth Smit Consulting 1

Kenneth Smit Consulting 1 Competences Assessment is een effectieve manier om kwaliteiten en ontwikkelbaar potentieel van (nieuwe) medewerkers zeer betrouwbaar en objectief in kaart te brengen middels de inzet van professionele

Nadere informatie

Wat beweegt jou? Duurzame inzetbaarheid

Wat beweegt jou? Duurzame inzetbaarheid Wat beweegt jou? Duurzame inzetbaarheid TOOLBOX Werknemersbijdrage Gezonde leef- en werkstijl (werken naar vermogen) Leren & ontwikkelen Loopbaanplanning Veranderingsbereidheid & flexibiliteit Eigen regie

Nadere informatie

Coordinerend werken. Voorbereidingsopdracht 3. Opdrachten 1/9 Coördinerend werken

Coordinerend werken. Voorbereidingsopdracht 3. Opdrachten 1/9 Coördinerend werken Coordinerend werken Opdrachten 1/9 Voorbereidingsopdrachten Tijdens de cursus staat leren centraal. Leren kun je op verschillende manieren doen: door kennis op te nemen (bijv. het doorlezen van het e-book),

Nadere informatie

Omgaan met weerstanden bij veranderingen in het bedrijf

Omgaan met weerstanden bij veranderingen in het bedrijf Omgaan met weerstanden bij veranderingen in het bedrijf Programma Veranderingen bij familiebedrijven in vogelvlucht Het veranderingsproces Veranderingsquiz Weerstanden herkennen Gedragsvoorkeuren (DISC)

Nadere informatie

ProfiScan. Beschrijving met handleiding. Dit document heeft als doel de gebruikers van OTYS inzicht te geven in het gebruik van ProfiScan.

ProfiScan. Beschrijving met handleiding. Dit document heeft als doel de gebruikers van OTYS inzicht te geven in het gebruik van ProfiScan. ProfiScan Beschrijving met handleiding Dit document heeft als doel de gebruikers van OTYS inzicht te geven in het gebruik van ProfiScan. Jaap Kieviet 10 12 2011 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Introductie

Nadere informatie

Antreum RAPPORT TALENTENSPECTRUM. Test Kandidaat Administratienummer: Datum: 02 Sep 2011. de heer Consultant

Antreum RAPPORT TALENTENSPECTRUM. Test Kandidaat Administratienummer: Datum: 02 Sep 2011. de heer Consultant RAPPORT TALENTENSPECTRUM Van: Test Kandidaat Administratienummer: Datum: 02 Sep 2011 Normgroep: Advies de heer Consultant 1. Inleiding Dit rapport is bedoeld om u te helpen analyseren op welk vlak uw talenten

Nadere informatie

Professionele persoonlijkheids- en gedragsprofielen

Professionele persoonlijkheids- en gedragsprofielen Professionele persoonlijkheids- en gedragsprofielen Haarstraat 1 Bank: NL75 RABO 0161 4426 92 4157 GP Enspijk BTW nr.: NL116199441B02 Tel.: 06 48 52 47 72 VAR: 0144/116199441/4 mail@guidovermeeren.nl K.v.K.

Nadere informatie

Managementkit rapportage

Managementkit rapportage Managementkit rapportage Naam: Mevrouw Lieke de Wit Geboortedatum: 1 januari 1970 Hoogstgenoten opleiding: HBO Adviseur: De heer Projectbureau Datum: 28 februari 2013 Inleiding Dit rapport gaat over de

Nadere informatie

LEIDERSCHAPSONDERZOEK: Peter Baas

LEIDERSCHAPSONDERZOEK: Peter Baas LEIDERSCHAPSONDERZOEK: Peter Baas Datum Persoonlijk & Vertrouwelijk Leiders hebben een visie: een lange termijn beeld van de organisatie, een merk, product, dienst of project. Deze visie geeft gestalte

Nadere informatie

TMA Talentenanalyse. Kandidaat-rapportage samenvatting. Demo Kandidaat 29 augustus 2011

TMA Talentenanalyse. Kandidaat-rapportage samenvatting. Demo Kandidaat 29 augustus 2011 TMA Talentenanalyse Kandidaat-rapportage samenvatting Demo Kandidaat 29 augustus 2011 Waddenring 24 2993 VE Barendrecht T 0180 848044 I www.priman.nl E info@priman.nl Inhoudsopgave: 1. Inleiding 3 2. Betekenis

Nadere informatie

STIJLEN VAN BEÏNVLOEDING. Inleiding

STIJLEN VAN BEÏNVLOEDING. Inleiding STIJLEN VAN BEÏNVLOEDING Inleiding De door leidinggevenden gehanteerde stijlen van beïnvloeding kunnen grofweg in twee categorieën worden ingedeeld, te weten profileren en respecteren. Er zijn twee profilerende

Nadere informatie

Wat beweegt jou? Duurzame inzetbaarheid

Wat beweegt jou? Duurzame inzetbaarheid Wat beweegt jou? Duurzame inzetbaarheid TOOLBOX Werknemersbijdrage Gezonde leef- en werkstijl (werken naar vermogen) Leren & ontwikkelen Loopbaanplanning Veranderingsbereidheid & flexibiliteit Eigen regie

Nadere informatie

mt&v HR Services mt&v Assessment Services

mt&v HR Services mt&v Assessment Services mt&v HR Services Organisaties hebben ambities. Het concretiseren van de ambitie van een organisatie door middel van een heldere, missie, met concrete doelstellingen en strategie, is cruciaal voor elke

Nadere informatie

Sacha, wie ben jij echt?

Sacha, wie ben jij echt? Persoonlijk profiel van Sacha de Boer 3 maart 2017 - Vertrouwelijk - Sacha, wie ben jij echt? Uitslag van jouw Studiekeuzetest Jij, in een notendop waarom dit rapport anders is... Misschien heb je al eens

Nadere informatie

TH-MI Motivation Indicator. Brown Jeremy Manager Brainwave Ltd.

TH-MI Motivation Indicator. Brown Jeremy Manager Brainwave Ltd. Brown Jeremy Manager Brainwave Ltd. TH-MI Motivation Indicator Dit rapport werd gegenereerd op 30-08-2013 door White Alan van Brainwave Ltd.. De onderliggende data dateren van 30-08-2013. OVER DE MOTIVATION

Nadere informatie

Hoe beoordeeld u de volgende competenties van de trainee: zeer goed goed voldoende net niet onvoldoende

Hoe beoordeeld u de volgende competenties van de trainee: zeer goed goed voldoende net niet onvoldoende Bijlage 3.4 Beoordelingsformulier studenten tijdens Management Traineeship. Naam Trainee : Bedrijf Traineeship : Traineeship begeleider bedrijf : Traineeship periode : van tot en met Hoe beoordeeld u de

Nadere informatie

Dit is een digitale voorbeeldversie van de opdrachten voor de leerlingen. Mail naar kiesvaardig@lerenkiezen.nl voor de originele versie.

Dit is een digitale voorbeeldversie van de opdrachten voor de leerlingen. Mail naar kiesvaardig@lerenkiezen.nl voor de originele versie. Dit is een digitale voorbeeldversie van de opdrachten voor de leerlingen. Mail naar kiesvaardig@lerenkiezen.nl voor de originele versie. Via dit mailadres kunt u ook informatie aanvragen over de docentenhandleiding

Nadere informatie

VERGELIJKING PPA / FUNCTIEPROFIEL

VERGELIJKING PPA / FUNCTIEPROFIEL PERSOONLIJK & VERTROUWELIJK VERGELIJKING PPA / FUNCTIEPROFIEL Sales Director/ Dhr. Thomas Sample PPA Job D 7 5 2 5 I 4 3 1 8 S 8 6 2-9 C 4 8-4 -4 VEREISTE COMPETENTIES Het functieprofiel geeft aan dat

Nadere informatie

Paul van der Voorbeeld

Paul van der Voorbeeld TMA Talentenanalyse match 24-11-2017 Paul van der Voorbeeld Linie 552-1 0-Linie 552-1 7325 DZ Apeldoorn info@certigon.nl Inhoudsopgave match Assertiviteit Conflicthantering Delegeren Flexibel gedrag Integriteit

Nadere informatie

Je eigen waarden top 10 + Waardenwiel

Je eigen waarden top 10 + Waardenwiel + Waardenwiel Leidraad voor coaches Situering: Fase 2 Analyse Gebruik: - Doel: Overzicht maken van welke waarden (privé en werk) belangrijk (en aanwezig in de huidige situatie) zijn. - Doelgroep: Geschikt

Nadere informatie

SoHuman PROFIT/NON-PROFIT PARTICULIEREN SCHOLIEREN [INZICHT IN GEDRAG EN COMMUNICATIE]

SoHuman PROFIT/NON-PROFIT PARTICULIEREN SCHOLIEREN [INZICHT IN GEDRAG EN COMMUNICATIE] SoHuman PROFIT/NON-PROFIT PARTICULIEREN SCHOLIEREN [INZICHT IN GEDRAG EN COMMUNICATIE] Waarvoor kiezen klanten voor SoHuman? SoHuman helpt mensen, teams en organisaties met hun persoonlijke en professionele

Nadere informatie

Vergelijking tussen: Functie: General Manager Dijkhuis BV Afnamedatum: :26:42 Kandidaat: Verbaan, Jan Afnamedatum: :05:43

Vergelijking tussen: Functie: General Manager Dijkhuis BV Afnamedatum: :26:42 Kandidaat: Verbaan, Jan Afnamedatum: :05:43 Competentie match Score per domein Competentiescan Pagina 1 van 14 Score per schaal Competentiescan Pagina 2 van 14 Schaalscores per domein Werk Sociaal Toelichting bij de grafiek. In deze grafiek staan

Nadere informatie

ADVIES TRAINING COACHING. HAPPY Talents booming business. De juiste persoon op de juiste plek. Zicht op alle schakels in uw team

ADVIES TRAINING COACHING. HAPPY Talents booming business. De juiste persoon op de juiste plek. Zicht op alle schakels in uw team HAPPY Talents booming business De juiste persoon op de juiste plek Zicht op alle schakels in uw team Functieomschrijving op basis van talent Hoe groot kunnen medewerkers groeien Weten wat werkt Leider

Nadere informatie

Aanvullende informatie onder

Aanvullende informatie onder Wat beweegt ons? Reiss Profile Europe B.V. is officieel partner en licentiehouder van de methode van Professor Dr. Steven Reiss Aanvullende informatie onder www.reissprofile.eu Zicht op de menselijke motivatie

Nadere informatie

TMA Talentenanalyse. Talent- en competentiepaspoort. Sara Berger 15 april 2013

TMA Talentenanalyse. Talent- en competentiepaspoort. Sara Berger 15 april 2013 TMA Talentenanalyse Talent- en competentiepaspoort Sara Berger 15 april 2013 Zuid-Hollandlaan 7 2596 AL Den Haag T 070 361 17 60 I www.dynamischbureau.nl E info@dynamsichbureau.nl Inleiding De TMA Talentenanalyse

Nadere informatie

Optimaal benutten, ontwikkelen en binden van aanwezig talent

Optimaal benutten, ontwikkelen en binden van aanwezig talent Management Development is een effectieve manier om managementpotentieel optimaal te benutten en te ontwikkelen in een stimulerende en lerende omgeving. De manager van vandaag moet immers adequaat kunnen

Nadere informatie

TSI TriMetrix. Enno Niemus. Persoonlijke Talenten Plus Profiel. Functie Bedrijf 11-4-2013

TSI TriMetrix. Enno Niemus. Persoonlijke Talenten Plus Profiel. Functie Bedrijf 11-4-2013 TSI TriMetrix Persoonlijke Talenten Plus Profiel Functie Bedrijf 11-4-2013 Beijumerweg 15 9737 AB Groningen Tel: (+31)6-13912658 Uw eigen, unieke rangorde van persoonlijke talenten vormt de sleutel tot

Nadere informatie

Tijdens en voor mijn studie Projectleider Techniek verwerf ik competenties door specifieke taken en werkzaamheden te verrichten.

Tijdens en voor mijn studie Projectleider Techniek verwerf ik competenties door specifieke taken en werkzaamheden te verrichten. Beste collega, familie, vriend, Tijdens en voor mijn studie Projectleider Techniek verwerf ik competenties door specifieke taken en werkzaamheden te verrichten. Theoretische kennis doe ik op door onderwijs

Nadere informatie

Rapportage Drijfveren en Cultuur. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum:

Rapportage Drijfveren en Cultuur. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum: Rapportage Drijfveren en Cultuur Naam: Bea het Voorbeeld Datum: 05.04.2016 Email: support@meurshrm.nl Bea het Voorbeeld / 05.04.2016 / Drijfveren en Cultuur 2 Inleiding Wat motiveert je? Waar krijg jij

Nadere informatie

Zelfdiagnostische vragenlijst verandercompetenties

Zelfdiagnostische vragenlijst verandercompetenties Zelfdiagnostische vragenlijst verandercompetenties Het gaat om de volgende zeven verandercompetenties. De competenties worden eerst toegelicht en vervolgens in een vragenlijst verwerkt. Veranderkundige

Nadere informatie

Pas op: instrumenten!!

Pas op: instrumenten!! DE TOOLBOX VAN COMPETENTIEONTWIKKELING 2009 Dirk Vandecruys itineris bvba Hogedries 29 3990 PEER Tel.: 0497/441.365 1 Voor mens en organisatie Pas op: instrumenten!! Veiligheidswaarschuwing (lezen voor

Nadere informatie

Reflector 360 PERSONALITY

Reflector 360 PERSONALITY Reflector 360 PERSONALITY Gedrag door de omgeving bekeken Inzicht in doen en laten Weten wat je kunt is voor iedereen essentieel om zijn of haar werk goed te kunnen doen. Daarbij is het goed om inzicht

Nadere informatie

Oefenvragen Management Assistent B - Persoonlijk Management. 1. Welke stelling is juist?

Oefenvragen Management Assistent B - Persoonlijk Management. 1. Welke stelling is juist? Oefenvragen Management Assistent B - Persoonlijk Management 1. Welke stelling is juist? 1. Drijfveren vertellen ons iets over hoe we de dingen doen, de wijze waarop wij reageren op anderen en hoe anderen

Nadere informatie

Professionele persoonlijkheids- en gedragsprofielen

Professionele persoonlijkheids- en gedragsprofielen Professionele persoonlijkheids- en gedragsprofielen Coachen op basis van persoonlijkheids- en gedragsprofielen door Guido Vermeeren. Deze brochure laat je kennismaken met één van de methodes en modellen

Nadere informatie

Reflect Personeelsadvies

Reflect Personeelsadvies Werving & Selectie 1 Reflect Personeelsadvies Reflect Personeelsadvies is een onafhankelijk adviesbureau dat zich sinds 1993 bezighoudt met loopbaanontwikkeling, individuele coaching en persoonlijke vaardigheidstrainingen.

Nadere informatie

TH-QPS Quick Performance Scan. Best Peter Manager Brainwave Ltd.

TH-QPS Quick Performance Scan. Best Peter Manager Brainwave Ltd. Best Peter Manager Brainwave Ltd. THQPS Quick Performance Scan Dit rapport werd gegenereerd op 11112015 door White Alan van Brainwave Ltd.. De onderliggende data (PQ) dateren van 10032015. OVER DE THQPS

Nadere informatie

Assessment centers: wanneer wel, wanneer niet? Jo Verbeken

Assessment centers: wanneer wel, wanneer niet? Jo Verbeken Assessment centers: wanneer wel, wanneer niet? Jo Verbeken Assessment Wanneer wel Wanneer niet? Jo Verbeken 8 december 2011 2 Overzicht De assessment center methode Gedragsgerichte functieclassificatie

Nadere informatie

Bijlage 1: Functieprofielen raadslid en wethouder

Bijlage 1: Functieprofielen raadslid en wethouder Bijlage 1: Functieprofielen raadslid en wethouder In aanloop naar de verkiezingen in 2014 is het goed om duidelijk vast te stellen waaraan (nieuwe) politieke kandidaten voor D66 moeten voldoen. Deze functieprofielen,

Nadere informatie

15 tips voor het uitvoeren van een goed assessment

15 tips voor het uitvoeren van een goed assessment 15 tips voor het uitvoeren van een goed assessment Met het oog op instroom, ofwel de selectiekant is het belangrijk om de juiste medewerker met de juiste talenten en de juiste instelling op het juiste

Nadere informatie

Effectief people management begint met het begrijpen van gedrag

Effectief people management begint met het begrijpen van gedrag Effectief people management begint met het begrijpen van gedrag Mens & Strategie afstemmen Zelf Anderen Teams Gedragsstijl? Impact op anderen? Werksterkten? Uitdagingen in gedrag? Zelfbewuste houding?

Nadere informatie

Simon Voorbeeld VERTROUWELIJK. Competentietest

Simon Voorbeeld VERTROUWELIJK. Competentietest Simon Voorbeeld Competentietest 2015 Testcentrum Groei De Algemene Voorwaarden van Testcentrum Groei B.V., die zijn na te lezen op www.testcentrumgroei.nl zijn van toepassing op het gebruik van deze testrapportage.

Nadere informatie

CarrièreBoost. Jezelf succesvol presenteren op de arbeidsmarkt anno nu

CarrièreBoost. Jezelf succesvol presenteren op de arbeidsmarkt anno nu CarrièreBoost Jezelf succesvol presenteren op de arbeidsmarkt anno nu Op zoek naar een nieuwe baan waar begin ik?! Reorganisatie, inkrimping, u bent ontslagen! Veranderingen, verschuivingen u wordt herplaatst!

Nadere informatie

Basis Individuele Coaching (BIC)

Basis Individuele Coaching (BIC) Basis Individuele Coaching (BIC) 5 stappen tot het Persoonlijk OntwikkelingsPlan (POP) Voorbereiding, uitgangspunten en stappenplan POP, competentielijst en checklist www.liannevandriel.nl Lianne van Driel

Nadere informatie

SUCCESS INSIGHTS Werken in Stijl - Functieprofiel Gedrag

SUCCESS INSIGHTS Werken in Stijl - Functieprofiel Gedrag SUCCESS INSIGHTS Werken in Stijl - Functieprofiel Gedrag Viktor Voorbeeld MDI 4-4-2012 Licentiehouder: Laan van Vlaanderen 329 1066 WB Amsterdam INTRODUCTIE Rollen en functies zijn constant aan verandering

Nadere informatie

TMA Talentenanalyse Sara Berger

TMA Talentenanalyse Sara Berger TMA Talentenanalyse Kandidaat-rapportage samenvatting 5-2-2018 Sara Berger Inhoudsopgave Inleiding Betekenis van de scores Consistentie Beschrijving van de persoonlijkheid Kwaliteiten en valkuilen overzicht

Nadere informatie

TrainingU International Tel: 0031(0) 508539647 E. : info@trainingu.nl. Wat is de uitdaging?

TrainingU International Tel: 0031(0) 508539647 E. : info@trainingu.nl. Wat is de uitdaging? Te weinig gekwalificeerd sales personeel Te hoog verloop van sales personeel Te weinig sales productiviteit Slechte of matige sales prestaties Weinig tot geen persoonlijke toewijding Niet de juiste man

Nadere informatie

Assessment & Ontwikkeling

Assessment & Ontwikkeling Mensen stimuleren om het beste uit hun talent te halen Assessment & Ontwikkeling Mensen maken het succes van organisaties. Zij zijn succesvol als hun kwaliteiten matchen met het werk. Zeelenberg helpt

Nadere informatie

Smartfeedback.

Smartfeedback. Inhoud Topsport 3 Wat is Smartfeedback 4 Filosofie 5 Topsport In de sport wordt succes bepaald door de kwaliteiten van de sporters. Daarom investeren topsporters continu in hun eigen ontwikkeling. Dit

Nadere informatie

Rapportage. Vertrouwelijk. De volgende tests zijn afgenomen: Persoonsgegevens Aanvullende persoonsgegevens. D. Emo. Naam.

Rapportage. Vertrouwelijk. De volgende tests zijn afgenomen: Persoonsgegevens Aanvullende persoonsgegevens. D. Emo. Naam. Rapportage De volgende tests zijn afgenomen: Test Persoonsgegevens Aanvullende persoonsgegevens Persoonlijkheidstest (MPT-BS) Status Voltooid Voltooid Voltooid Vertrouwelijk Naam Datum onderzoek Emailadres

Nadere informatie

Marcq Coaches & Supervisors B.V. Conradstraat 38 (Groothandelsgebouw) Postbus 19252 3001 BG Rotterdam KvK Rotterdam: 24442233 btw: NL 8198.43.258.

Marcq Coaches & Supervisors B.V. Conradstraat 38 (Groothandelsgebouw) Postbus 19252 3001 BG Rotterdam KvK Rotterdam: 24442233 btw: NL 8198.43.258. Marcq Supervisor Assessment Kandidaat Marcq Coaches & Supervisors B.V. Conradstraat 38 (Groothandelsgebouw) Postbus 19252 31 BG Rotterdam KvK Rotterdam: 24442233 btw: NL 8198.43.258.B1 Rabobank: 1643157

Nadere informatie

Projectmatig creëren. Samenvatting Hoofdstuk 15. Klas: TP11 Tommie Melis

Projectmatig creëren. Samenvatting Hoofdstuk 15. Klas: TP11 Tommie Melis Projectmatig creëren Samenvatting Hoofdstuk 15 Klas: TP11 Tommie Melis De projectleider. De spil in het spel Projectmatig creëren: Essentieel bij projectmatig creëren is dat alle betrokkenen zich als mens

Nadere informatie

Vergelijking van het Arc-en-Ciel Functieprofiel

Vergelijking van het Arc-en-Ciel Functieprofiel RH Assistente - GROEP STRICOMALTIC Vergelijking van het Arc-en-Ciel Functieprofiel Omschrijving van het profiel Elke job vereist een aanpassing aan de omgeving. Die aanpassing komt onder andere tot uiting

Nadere informatie

De plannen zijn gericht op werving, begeleiding en uitstroom. (nieuw personeel, behouden personeel en afvloeiing personeel.)

De plannen zijn gericht op werving, begeleiding en uitstroom. (nieuw personeel, behouden personeel en afvloeiing personeel.) Samenvatting door K11 1101 woorden 29 oktober 2016 1 1 keer beoordeeld Vak Methode M&O In balans H8; Personeelsbeleid 8.1 Sociaal beleid In een organisatie treffen we verschillende soorten beleid aan.

Nadere informatie

Belbin Teamrollen Vragenlijst

Belbin Teamrollen Vragenlijst Belbin Teamrollen Vragenlijst Lindecollege 2009 1/ 5 Bepaal uw eigen teamrol. Wat zijn uw eigen teamrollen, en die van uw collega s? Deze vragenlijst kan u daarbij behulpzaam zijn. Zeven halve zinnen dienen

Nadere informatie

TMA Talentenanalyse. Talent- en competentiepaspoort. Paul van der Voorbeeld 13 november 2013

TMA Talentenanalyse. Talent- en competentiepaspoort. Paul van der Voorbeeld 13 november 2013 TMA Talentenanalyse Talent- en competentiepaspoort Paul van der Voorbeeld 13 november 2013 Baronielaan 92 4818 RC Breda T +31(0)76-5657286 I www.humanmobility.nl E info@humanmobility.nl Inleiding De TMA

Nadere informatie

Het onderzoeken van Persoonlijke Kwaliteiten

Het onderzoeken van Persoonlijke Kwaliteiten Het onderzoeken van Persoonlijke Kwaliteiten De Leeuw Consult Leerdam Persoonlijke kwaliteiten zijn bepalend voor succes De kwaliteiten en mogelijkheden (capaciteiten, persoonlijkheid en vaardigheden)

Nadere informatie

Profiel Selector. Kiezen van competenties voor resultaten Voorbeeldrapportage P E O P L E I M P R O V E P E R F O R M A N C E

Profiel Selector. Kiezen van competenties voor resultaten Voorbeeldrapportage P E O P L E I M P R O V E P E R F O R M A N C E Profiel Selector Kiezen van competenties voor resultaten Voorbeeldrapportage P E O P L E I M P R O V E P E R F O R M A N C E Computerweg 1, 3542 DP Utrecht Postbus 1087, 3600 BB Maarssen tel. 0346-55 90

Nadere informatie

TSI Werken in Stijl - Functieprofiel Gedrag. Victor Voorbeeld. Manager Operations

TSI Werken in Stijl - Functieprofiel Gedrag. Victor Voorbeeld. Manager Operations TSI Werken in Stijl - Functieprofiel Gedrag Victor Voorbeeld Licentiehouder: Laan van Vlaanderen 323 1066 WB Amsterdam Exclusive Licensee: - www.ttisuccessinsights.nl INTRODUCTIE Rollen en functies zijn

Nadere informatie

De DISC marketing leefstijl segmentatie

De DISC marketing leefstijl segmentatie De DISC marketing leefstijl segmentatie Gebaseerd op een verkorte module van de DISC test en daardoor geschikt voor het beschrijven van de acht hoofdsegmenten of grotere groepen (consumenten onderzoek)

Nadere informatie

Informatie Certificering. voor het

Informatie Certificering. voor het Informatie Certificering voor het werken met persolog Profielen juli 2014 INHOUD 1. Waarom profielen van persolog? 2. Certificering modules Module 1 Assessment met Online profielen Module 2 Training Module

Nadere informatie

Rapport SQ-Sales. Lydia Beelders 07 juli 2011 V1.1

Rapport SQ-Sales. Lydia Beelders 07 juli 2011 V1.1 Rapport SQ-Sales Lydia Beelders 07 juli 2011 V1.1 Rapportage SQ-test voor commerciële competenties. Gebruikersnaam: proef Naam: Lydia Beelders Geslacht: Vrouw Geboortejaar: 1988 Opleiding: HBO Testdatum:

Nadere informatie

Online tests voor zelfkennis inclusief heldere rapportage & persoonlijk reflectiegesprek

Online tests voor zelfkennis inclusief heldere rapportage & persoonlijk reflectiegesprek Online tests voor zelfkennis inclusief heldere rapportage & persoonlijk reflectiegesprek Persoonlijke ontwikkeling Competentie- & loopontwikkeling Interpersoonlijke communicatie Spice up your life: test

Nadere informatie

A. PERSOONLIJKE KWALITEITEN TEST

A. PERSOONLIJKE KWALITEITEN TEST A. PERSOONLIJKE KWALITEITEN TEST KWALITEITEN SCOREN Persoonlijke kwaliteiten zijn karaktereigenschappen waarin je jezelf herkent. Op de volgende 2 pagina s tref je een scorelijst aan. Omcirkel bij iedere

Nadere informatie