Voor je opleiding ben je van harte welkom in Laurentius. Operatieassistent & anesthesiemedewerker. Het leukste ziekenhuis van Limburg in Roermond!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voor je opleiding ben je van harte welkom in Laurentius. Operatieassistent & anesthesiemedewerker. Het leukste ziekenhuis van Limburg in Roermond!"

Transcriptie

1 Voor je opleiding ben je van harte welkom in Laurentius Operatieassistent & anesthesiemedewerker Het leukste ziekenhuis van Limburg in Roermond!

2 Mensen opleiden vinden we belangrijk in Laurentius. Daarom zorgen we voor een goede leeromgeving en investeren we veel tijd en energie in de begeleiding van onze studenten. Je kunt in ons ziekenhuis verschillende hbo-opleidingen volgen, waaronder die voor anesthesiemedewerker en operatieassistent. Een aantrekkelijke opleiding in een prettige sfeer, waarin jij als student centraal staat. Denk je erover om de opleiding tot anesthesiemedewerker of operatieassistent te volgen? Dan kun je een combinatie maken tussen werken in het ziekenhuis in Roermond en studeren aan de Hogeschool Zuyd in Heerlen.

3 Anesthesiemedewerker Anesthesiemedewerker is een zelfstandig, dynamisch en divers beroep. Je werkt samen met de anesthesioloog, maar als anesthesiemedewerker heb je ook een zelfstandige taak in de operatievoorbereiding. Je zorgt ervoor dat alle hulpmiddelen en apparatuur van de anesthesioloog aanwezig zijn en zet deze klaar voor een operatie. Tijdens de operatie assisteer je bij de anesthesie: jij zorgt ervoor dat de patiënt voldoende verdoofd is. Daarnaast bewaak je ook de vitale functies van de patiënt, zoals de hartslag en ademhaling. Bij een verandering reageer je adequaat en je stelt de anesthesioloog ervan op de hoogte. In de computer rapporteer je de veranderingen in levensfuncties en hoeveel medicatie een patiënt heeft gekregen. Je werkt in opdracht van de anesthesioloog, in nauwe samenwerking met andere disciplines, zoals operatieassistenten, specialisten en verpleegkundigen. Operatieassistent De operatieassistent speelt een centrale rol voor, tijdens en na operaties. Voorafgaand aan een operatie stel je de patiënt op zijn gemak. Je zorgt ervoor dat hij goed begeleid wordt door het proces, want dat is voor hem onbekend terrein. Ook maak je de operatiekamer bedrijfsklaar door de instrumenten, apparatuur en andere materialen klaar te zetten of te controleren. Tijdens de operatie heb je verschillende taken. Als assistent zorg je ervoor dat de specialist zijn werk goed kan doen. Je verricht enkele medische handelingen onder toeziend oog van de snijdend specialist. Weefsels presenteren, hechtingen knopen en het verloop van de operatie volgen, behoren tot jouw taken. Je kunt bovendien inspelen op de handelingen van de specialist. De instrumenten behoren ook tot jouw verantwoordelijkheid. Je geeft de specialist de benodigde instrumenten, hechtmateriaal of andere middelen aan zodra dat nodig is. Je derde taak is de omloop. Dat houdt in dat je de brug bent tussen de steriele en onsteriele delen van de operatiekamer. Verder sluit je de apparatuur aan en zorg je voor de juiste verwerking van weggenomen organen en preparaten. Team anesthesie in Laurentius OK-team in Laurentius

4 De opleiding De opleiding tot anesthesiemedewerker of operatieassistent start aan de Hogeschool Zuyd en duurt afhankelijk van je vooropleiding 3 of 4 jaar. Deze opleiding is in 2008 gestart volgens een nieuw concept, de HBO-V technische leerroute. Als schoolverlater volg je een 4-jarig traject, waarbij je de eerste twee jaar grotendeels dagonderwijs volgt, waarbij de nadruk ligt op het verpleegkundig aspect. Wel wordt er vanaf de start van de opleiding al een transfer gemaakt naar je uiteindelijke beroepskeuze. Hiervoor volg je wekelijks extra onderwijs boven op het normale curriculum. In deze twee jaar loop je ook stage op diverse zorgafdelingen en de operatieafdeling. In het derde en vierde jaar zul je op de OK-afdeling praktisch opgeleid worden tot anesthesiemedewerker of operatieassistent. Als verpleegkundige (niveau 4) volg je een 3-jarig traject, waarbij je de eerste 20 weken bijgeschoold wordt op HBO-niveau. De verdere jaren wordt je op de OK-afdeling praktisch opgeleid tot anesthesiemedewerker of operatieassistent. Dit duale traject betekent vanaf de start 4 dagen in de praktijk en 1 terugkomdag op de hogeschool. Als je de opleiding succesvol hebt afgerond, kom je in het bezit van twee diploma s: HBO-verpleegkundige en anesthesiemedewerker of HBO-verpleegkundige en operatieassistent. Toelatingseisen: HAVO of VWO diploma (profielen N&G of N&T hebben de voorkeur) Diploma verpleegkundige (niveau 4) met liefst praktijkervaring op een chirurgische verpleegafdeling

5 Opleiding in Laurentius Om te beginnen aan de opleiding moet je een opleidingsplaats hebben in een ziekenhuis. Laurentius biedt per jaar een aantal opleidingsplaatsen aan voor leerling operatieassistenten en leerling anesthesiemedewerkers. Waarom kies je voor Laurentius? Persoonlijke begeleiding, optimaal leerklimaat Operatieassistenten en anesthesiemedewerkers zijn in de operatiekamer van levensbelang. Daarom hechten wij waarde aan kwalitatief hoogwaardige scholing voor onze studenten. Gedurende je opleiding loop je stage op diverse afdelingen en maak je kennis met verschillende specialismen. Wij bieden begeleiding die aansluit op jouw leerdoelen. Op de operatieafdeling is een werkbegeleider aanwezig die jou en je medestudenten direct op de werkvloer begeleidt. Leren op een breed gebied Laurentius is een algemeen ziekenhuis voor inwoners van de regio Midden-Limburg. Wij bieden in diagnostiek en onze behandelingen volwaardige medisch-specialistische basiszorg. Voor jou als student betekent het dat je met veel specialismen in de operatiekamer kennis maakt: chirurgie, orthopedie, gynaecologie, urologie, oogheelkunde, KNO, plastische chirurgie, kaakchirurgie, neurochirurgie en anesthesiologie. Visie Onze visie op ons werk is in samenwerking met diverse disciplines te streven naar en het realiseren van een veilige en respectvolle omgeving voor de te opereren patiënt. Ook streven we naar een prettige werkomgeving voor alle betrokkenen met een hoogstaande standaard aan kwaliteit van zorg en deskundigheid van personeel.

6 Of je nu graag met mensen werkt, of graag met techniek, op de OK kun je voor beiden terecht. Nieuwe (technische) ontwikkelingen vinden voortdurend hun weg naar de OK. Hierdoor blijf je jezelf ook ontwikkelen. Dit, en het intensief bezig zijn met mensen, maakt dat ik graag op de OK werk! Frank Kuipers, OK assistent Dagelijks worden we begeleid door een gediplomeerd anesthesiemedewerker. Van tijd tot tijd wordt er gekeken wat je allemaal geleerd heb en of je weet hoe je dit moet toepassen in de praktijk. Dit een erg prettige en leuke manier van leren. Het team van anesthesiemedewerkers en operatieassistenten in het Laurentius is een dynamisch team waarin iedereen altijd bereid is om je iets uit te leggen en je te begeleiden in je leerproces. Michelle Dierx en Melvin Sevenich, leerlingen anesthesiemedewerker Het is leuk om in het Laurentius Ziekenhuis te werken, omdat iedereen bereid is elkaar te helpen. Hierdoor ontstaat een goede samenwerking en een leuke sfeer op de werkvloer. Het werk is zeer afwisselend en elke operatie is weer anders. Het is echt nooit eentonig. Het is leuk om in een team te werken en daarin zelfstandig je rol te vervullen. Nicole Vestjens en Yvonne Krutzen, leerlingen operatieassistent

7 Solliciteren Bij Laurentius kun je solliciteren door een sollicitatiebrief te sturen naar de afdeling P&O, en een inschrijfformulier van de Hogeschool Zuyd in te vullen. Dit formulier kun je invullen op de open dag of downloaden op de site van de Hogeschool Zuyd. Vermeld hierbij duidelijk dat het om een opleidingsplaats gaat voor operatieassistent of anesthesiemedewerker. De opleiding start in september. Als je aan de toelatingseisen voldoet, nodigen we je uit voor een sollicitatiegesprek. De sollicitatieprocedure start na de open dag van Hogeschool Zuyd in het voorjaar. De uitslag van de selectieprocedure ontvang je schriftelijk. Voor aangenomen kandidaten regelt Laurentius de verdere procedure, zoals aanmelding bij Hogeschool Zuyd en het opstellen van een leer-/arbeidsovereenkomst. Arbeidsvoorwaarden Het contract dat het Laurentius Ziekenhuis met de leerling-operatieassistent of anesthesiemedewerker sluit, is voor de schoolverlater gedurende de eerste twee jaar een intentieverklaring, gevolgd tijdens het derde en vierde jaar door een leer-arbeidsovereenkomst. Tijdens deze jaren krijg je een leerlingensalaris conform CAO. Het contract dat het Laurentius Ziekenhuis met de leerling-operatieassistent of anesthesiemedewerker sluit, is voor een verpleegkundige een leer-arbeidsovereenkomst. De salarisinschaling is conform instellingsbeleid. Open dagen Wil je je verder oriënteren? Hogeschool Zuyd organiseert jaarlijks twee keer een open dag. Dan krijg je uitgebreid informatie over de studie en de praktijkopleiding. Je kunt ook vragen stellen aan studenten en praktijkbegeleiders. Zo krijg je een beter beeld van de opleidingen en de mogelijkheden die Laurentius jou biedt. Informatie Wil je graag meer informatie over de opleiding in Laurentius? Neem dan contact op met Inge Mevissen, praktijkcoördinator chirurgie/anesthesie. Telefoon: Mail:

8 Laurentius Ziekenhuis Laurentius Ziekenhuis Mgr. Driessenstraat CV Roermond Het Laurentius ziekenhuis is een algemeen ziekenhuis met als kerntaak het verlenen van medisch-specialistische zorg en de daartoe benodigde verpleging en verzorging. Het ziekenhuis biedt een compleet pakket aan medisch-specialistische functies, afgestemd op de zorgvraag in het verzorgingsgebied Roermond en omstreken. Laurentius is en wil ook bekend staan als een kwalitatief hoogstaande, klantgerichte en toegankelijke zorgvoorziening. Om een zo breed mogelijk spectrum te kunnen bieden wordt samengewerkt met andere zorgaanbieders in 1e, 2e en 3e lijn. In ons handelen staan wensen en behoeften van onze klanten centraal.

Leren en werken bij Laurentius. Operatieassistent & Anesthesiemedewerker

Leren en werken bij Laurentius. Operatieassistent & Anesthesiemedewerker Leren en werken bij Laurentius Operatieassistent & Anesthesiemedewerker Mensen opleiden vinden we belangrijk in het Laurentius Ziekenhuis. Daarom zorgen we voor een goede leeromgeving en investeren we

Nadere informatie

Opleiding tot operatieassistent

Opleiding tot operatieassistent Opleiding tot operatieassistent www.nwz.nl Leren en werken op HBO niveau Inhoud Wat doet een operatieassistent? 3 Waar kun je werken? 3 Is het iets voor jou? 4 De opleiding in Noordwest Ziekenhuisgroep

Nadere informatie

Je bent medeverantwoordelijk voor de opleiding en begeleiding van leerling-operatieassistenten en jongere collegae.

Je bent medeverantwoordelijk voor de opleiding en begeleiding van leerling-operatieassistenten en jongere collegae. De functie van operatieassistent Als operatieassistent ondersteun je de chirurg voor, tijdens en na de operatie. De kern van de functie is instrumenteren, assisteren en omlopen bij alle voorkomende operaties.

Nadere informatie

Duaal opleidings traject tot verpleegkundige

Duaal opleidings traject tot verpleegkundige Duaal opleidings traject tot verpleegkundige Niveau 5 Tatiana Goijaerts 4e jaars leerling-verpleegkundige niveau 5 In de verpleging kun je echt alle kanten op Het stond voor Tatiana Goijaerts (23) nog

Nadere informatie

Anesthesiemedewerker, de inservice opleiding

Anesthesiemedewerker, de inservice opleiding Anesthesiemedewerker, de inservice opleiding De functie van anesthesiemedewerker Als anesthesiemedewerker assisteer je de anesthesioloog bij de behandeling van de patiënt vóór, tijdens en na de operatie.

Nadere informatie

Verpleegkundige opleiding Niveau 4

Verpleegkundige opleiding Niveau 4 Verpleegkundige opleiding Niveau 4 Verpleegkundige opleiding Welkom Het St. Antonius Ziekenhuis voert, in nauwe samenwerking met het MBO Utrecht, de versnelde opleiding tot verpleegkundige uit. Dit is

Nadere informatie

Anesthesiemedewerker: de inservice opleiding

Anesthesiemedewerker: de inservice opleiding Anesthesiemedewerker: de inservice opleiding De functie van anesthesiemedewerker Als anesthesiemedewerker ondersteun je de anesthesioloog bij de behandeling van de patiënt vóór, tijdens en na de operatie.

Nadere informatie

Operatieassistent de inservice opleiding

Operatieassistent de inservice opleiding Operatieassistent de inservice opleiding De functie van operatieassistent Als operatieassistent ondersteun je de operateur voor, tijdens en na de operatie. De kern van de functie is het instrumenteren,

Nadere informatie

Verpleegkundige opleiding Niveau 4

Verpleegkundige opleiding Niveau 4 Verpleegkundige opleiding Niveau 4 Verpleegkundige opleiding Welkom We willen je van harte uitnodigen om student verpleegkundige te worden in het St. Antonius Ziekenhuis, locatie Nieuwegein en Utrecht.

Nadere informatie

De operatieafdeling Welke route doorloopt u op de OK

De operatieafdeling Welke route doorloopt u op de OK De operatieafdeling Voordat u geopereerd wordt, is het belangrijk dat u ongeveer weet wat u te wachten staat. De opererend specialist, de anesthesioloog en hun teams zullen u dan ook zo goed mogelijk mondeling

Nadere informatie

Betrokken bij mensen?

Betrokken bij mensen? Betrokken bij mensen? Een kritische blik? Maak kennis met onze opleiding tot verpleegkundige Beschik je over inlevingsvermogen? Ga je graag met mensen om? Ook als ze anders doen dan de meeste mensen? Heb

Nadere informatie

Medewerker steriele medische hulpmiddelen, (MSMH)

Medewerker steriele medische hulpmiddelen, (MSMH) Medewerker steriele medische hulpmiddelen, (MSMH) De functie van medewerker steriele medische hulpmiddelen (MSMH) De MSMH is een ondersteunende medewerker binnen het ziekenhuis voor alle activiteiten op

Nadere informatie

Duaal opleidingstraject tot verpleegkundige

Duaal opleidingstraject tot verpleegkundige Duaal opleidingstraject tot verpleegkundige Niveau 5 Inleiding Met deze folder willen we je graag informeren over het duale opleidingstraject tot verpleegkundige niveau 5 (HBO) in dienst van het Bravis

Nadere informatie

Verpleegkundige in opleiding

Verpleegkundige in opleiding Volg je hart, gebruik je hoofd Verpleegkundige in opleiding Opleiding verpleegkunde Zoek je zinvol werk en wil je graag voor mensen zorgen? Word dan verpleegkundige! Kom naar VUmc. Wij zijn je ideale partner

Nadere informatie

Tata Steel daagt je uit Processen van 9 fabrieken besturen en bewaken

Tata Steel daagt je uit Processen van 9 fabrieken besturen en bewaken Tata Steel daagt je uit Processen van 9 fabrieken besturen en bewaken Opleiding procestechniek (BBL MBO-3) Werken en leren tegelijk Tata Steel is wereldwijd één van de grootste staalproducenten. We maken

Nadere informatie

Leekerweide. Werken en leren. Opleiding verpleegkundige niveau 4 / verzorgende niveau 3. www.leekerweide.nl

Leekerweide. Werken en leren. Opleiding verpleegkundige niveau 4 / verzorgende niveau 3. www.leekerweide.nl Leekerweide Werken en leren Opleiding verpleegkundige niveau 4 / verzorgende niveau 3 www.leekerweide.nl 2 Hoe stevig sta jij in je schoenen? Werken met en voor mensen met een beperking is ontzettend leuk.

Nadere informatie

Opleiding tot verpleegkundige Máxima Medisch Centrum. Opleiding tot verpleegkundige

Opleiding tot verpleegkundige Máxima Medisch Centrum. Opleiding tot verpleegkundige Opleiding tot verpleegkundige Máxima Medisch Centrum Opleiding tot verpleegkundige Máxima Medisch Centrum Inleiding In deze brochure vind je informatie over de verpleegkundige opleidingen en de daarop

Nadere informatie

Volg je hart, gebruik je hoofd. Verpleegkundige in opleiding

Volg je hart, gebruik je hoofd. Verpleegkundige in opleiding Volg je hart, gebruik je hoofd Verpleegkundige in opleiding Opleiding verpleegkunde 22 Zoek je zinvol werk en wil je graag voor mensen zorgen? Word dan verpleegkundige! Kom naar VUmc. Wij zijn je ideale

Nadere informatie

Medisch Beeldvormings- en Bestralingsdeskundige

Medisch Beeldvormings- en Bestralingsdeskundige Medisch Beeldvormings- en Bestralingsdeskundige De duale opleiding Tijdens de HBO-opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (MBRT) word je breed opgeleid tot Medisch Beeldvormings-

Nadere informatie

novacollege.nl/vavo Mavo, havo en vwo Je diploma behalen op jouw manier

novacollege.nl/vavo Mavo, havo en vwo Je diploma behalen op jouw manier novacollege.nl/vavo Mavo, havo en vwo Je diploma behalen op jouw manier Op het Nova College had ik het erg naar mijn zin. Ik had een leuke klas en ik heb er vriendschappen gesloten. Het is heel fijn dat

Nadere informatie

Meer waard met Schoevers

Meer waard met Schoevers Meer waard met Schoevers Met Schoevers word je meer waard. Want bij ons combineer je leren en werken. Je leert dus echt een vak als managementassistent, officemanager of communicatieprofessional en gaat

Nadere informatie

Patiënten Service Bureau Kwaliteit en veiligheid voor de patiënt in het BovenIJ ziekenhuis! Madeleine Vervenne Rigter

Patiënten Service Bureau Kwaliteit en veiligheid voor de patiënt in het BovenIJ ziekenhuis! Madeleine Vervenne Rigter Patiënten Service Bureau Kwaliteit en veiligheid voor de patiënt in het BovenIJ ziekenhuis! Madeleine Vervenne Rigter Schema PSB Check Check Check Check Check Intake Intake Intake Intake Gegevens Gegevens

Nadere informatie

novacollege.nl/zorg Assistenten gezondheidszorg Verpleging en verzorging Zorg 2016/2017

novacollege.nl/zorg Assistenten gezondheidszorg Verpleging en verzorging Zorg 2016/2017 novacollege.nl/zorg Assistenten gezondheidszorg Verpleging en verzorging Zorg 2016/2017 Ik ben altijd met kleding bezig. Een creatieve opleiding lag dus voor de hand. Maar tijdens het zoeken, merkte ik

Nadere informatie

Hartekamp Collectief, schilderij nr. 223: Feest

Hartekamp Collectief, schilderij nr. 223: Feest Hartekamp Collectief, schilderij nr. 223: Feest Informatie over beroepsopleidingen bij de Hartekamp Groep 2018-2019 Inhoud 1. Leren en werken bij de Hartekamp Groep... 3 Beroeps-Begeleidende Leerweg (BBL)...

Nadere informatie

Informatie over de opleiding en de praktijk HBO Verpleegkunde niveau 6

Informatie over de opleiding en de praktijk HBO Verpleegkunde niveau 6 1-11-016 Status Definitief Referentie WAD/PK 1/5 Auteur(s) Annemarie ten Klooster/Petra Kramp Informatie over de opleiding en de praktijk HBO Verpleegkunde niveau 6 Stichting Maasstad Ziekenhuis Alle rechten

Nadere informatie

Meer waard met Schoevers

Meer waard met Schoevers Meer waard met Schoevers Met Schoevers word je meer waard. Want bij ons combineer je leren en werken. Je leert dus echt een vak als managementassistent, officemanager of communicatieprofessional en gaat

Nadere informatie

Hartekamp Collectief, schilderij nr. 223: Feest INFORMATIE OVER BEROEPSOPLEIDINGEN BIJ DE HARTEKAMP GROEP

Hartekamp Collectief, schilderij nr. 223: Feest INFORMATIE OVER BEROEPSOPLEIDINGEN BIJ DE HARTEKAMP GROEP Hartekamp Collectief, schilderij nr. 223: Feest INFORMATIE OVER BEROEPSOPLEIDINGEN BIJ DE HARTEKAMP GROEP 2017-2018 Inhoud: 1. Leren en werken bij de Hartekamp Groep pag. 3 Beroeps -Begeleidende Leerweg

Nadere informatie

Nikki van der Meer. Stage eindverslag. Stage Cordaan Thuiszorg.

Nikki van der Meer. Stage eindverslag. Stage Cordaan Thuiszorg. Nikki van der Meer. Stage eindverslag Stage Cordaan Thuiszorg. Klas: lv13-4agz2 Student nummer: 500631386 Docentbegeleider: Marieke Vugts Werkbegeleider: Linda Pieterse Praktijkopleider: Evelien Rijkhoff

Nadere informatie

Lerend werken, werkend leren voor het beroep radiotherapeutisch laborant (HBO)

Lerend werken, werkend leren voor het beroep radiotherapeutisch laborant (HBO) Lerend werken, werkend leren voor het beroep radiotherapeutisch laborant (HBO) Trekt jou de combinatie van techniek en patiëntencontact aan? En wil je daarbij leren én direct geld verdienen? MAASTRO clinic

Nadere informatie

Zorghulp Helpende zorg welzijn

Zorghulp Helpende zorg welzijn Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 01 2014-2015 Zorghulp Helpende zorg welzijn www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum

Nadere informatie

Jouw toekomst. Havo 5

Jouw toekomst. Havo 5 Jouw toekomst. Havo 5 2011-2012 LOB havo 5 Havo 5 Fase 4 = Beslissen: Deze fase ga je in als je in Havo 5 zit. Je stelt nu je definitieve top 2 vast. Je gaat nog een keer naar de beroepenavond, je organiseert

Nadere informatie

Leerlijnen voor verpleegkundigen

Leerlijnen voor verpleegkundigen Diakonessenhuis Leerlijnen voor verpleegkundigen Loopbaanontwikkeling in het Diakonessenhuis Bij- en nascholing Coaching Communicatie Experimenteren met nieuw gedrag Leren en werken Oefenen in de praktijk

Nadere informatie

De stagiair praktijkondersteuner somatiek en GGZ in de huisartsenzorg: praktische informatie

De stagiair praktijkondersteuner somatiek en GGZ in de huisartsenzorg: praktische informatie De stagiair praktijkondersteuner somatiek en GGZ in de huisartsenzorg: praktische informatie Het begeleiden van een stagiair is een investering op de lange termijn. Door voldoende stageplaatsen in huisartsenvoorzieningen

Nadere informatie

Hartekamp Collectief, schilderij nr. 223: Feest INFORMATIE OVER BEROEPSOPLEIDINGEN BIJ DE HARTEKAMP GROEP

Hartekamp Collectief, schilderij nr. 223: Feest INFORMATIE OVER BEROEPSOPLEIDINGEN BIJ DE HARTEKAMP GROEP Hartekamp Collectief, schilderij nr. 223: Feest INFORMATIE OVER BEROEPSOPLEIDINGEN BIJ DE HARTEKAMP GROEP 2015-2016 Inhoudsopgave Inleiding Pagina 3 Opleidingen in de sector Welzijn Pagina 5 Medewerker

Nadere informatie

Tata Steel daagt je uit 750 Hectare fabrieksterrein dag en nacht draaiend houden

Tata Steel daagt je uit 750 Hectare fabrieksterrein dag en nacht draaiend houden Tata Steel daagt je uit 750 Hectare fabrieksterrein dag en nacht draaiend houden Opleiding allround technicus werktuigbouw (BBL MBO 3 & 4) Werken en leren tegelijk Tata Steel is wereldwijd één van de

Nadere informatie

Werken en leren. bij Valkenhof

Werken en leren. bij Valkenhof bij Valkenhof 1 bij Valkenhof Werk je graag met en voor ouderen? Ben je enthousiast, zorgzaam en deins je niet terug voor flexibele werktijden en veel afwisseling? In deze brochure lees je meer over de

Nadere informatie

de opleiding tot verzorgende individuele gezondheidszorg (vig) / medewerker maatschappelijke zorg (mmz) niveau 3

de opleiding tot verzorgende individuele gezondheidszorg (vig) / medewerker maatschappelijke zorg (mmz) niveau 3 de opleiding tot verzorgende individuele gezondheidszorg (vig) / medewerker maatschappelijke zorg (mmz) niveau 3 in deze folder vind je informatie over de beroepsbegeleidende leerweg (werken en leren)

Nadere informatie

Orienterende filmpjes (hoe het wel of niet moet): https://www.blendspace.com/lessons/jg7knapaigvgmq/lerensolliciteren

Orienterende filmpjes (hoe het wel of niet moet): https://www.blendspace.com/lessons/jg7knapaigvgmq/lerensolliciteren Het sollicitatiegesprek Lesdoel: Korte inhoud: Organisatie: Lesduur: Onderwerp Werkvorm Oriëntatie Uitvoering De student weet meer over het sollicitatiegesprek en heeft een keer geoefend. De vacature is

Nadere informatie

Zo` `Ek En` Opleidingen in het LUMC RTL. Toppunt van nauwkeurigheid

Zo` `Ek En` Opleidingen in het LUMC RTL. Toppunt van nauwkeurigheid Zo` `Ek En` RTL Opleidingen in het LUMC Toppunt van nauwkeurigheid RTL, Behandeltherapieën om kanker te bestrijden zijn allemaal gericht op het rigoureus aanpakken van kwaadaardige cellen. Bij radiotherapie

Nadere informatie

WERKEN IN HET VOORTGEZET ONDERWIJS? je eerste stap is HeT indicatief intakegesprek

WERKEN IN HET VOORTGEZET ONDERWIJS? je eerste stap is HeT indicatief intakegesprek WERKEN IN HET VOORTGEZET ONDERWIJS? je eerste stap is HeT indicatief intakegesprek Je denkt eraan om leraar te worden in het voortgezet onderwijs. Je hebt je georiënteerd, er met anderen over gesproken

Nadere informatie

de techniek van cofely

de techniek van cofely de techniek van cofely wel eens van cofely gehoord? Bij Cofely gaat er een wereld voor je open. Monteurs, lassers, calculatoren, werkvoorbereiders, servicetechnici en andere specialisten werken samen aan

Nadere informatie

Vragenlijst leerlingen nameting

Vragenlijst leerlingen nameting Bijlage C Vragenlijsten Vragenlijst voor leerlingen Vragenlijst leerlingen nameting Dit schooljaar doe jij mee aan de pilot havo Carrousel. Je bent bij een aantal organisaties op Carrouselbezoek geweest

Nadere informatie

Veelgestelde vragen opleiding Tandheelkunde

Veelgestelde vragen opleiding Tandheelkunde Veelgestelde vragen opleiding Tandheelkunde Wat zijn de toelatingseisen voor Tandheelkunde? De volgende voortrajecten voldoen aan de toelatingseisen voor Tandheelkunde: VWO diploma met profiel (vanaf 2010)

Nadere informatie

STICHTING ZORGBALANS Afdeling Werving & Selectie I N F O R M A T I E M A P. Ten behoeve van leerlingen voor de opleiding tot: Binnen de Verpleeghuizen

STICHTING ZORGBALANS Afdeling Werving & Selectie I N F O R M A T I E M A P. Ten behoeve van leerlingen voor de opleiding tot: Binnen de Verpleeghuizen STICHTING ZORGBALANS Afdeling Werving & Selectie I N F O R M A T I E M A P Ten behoeve van leerlingen voor de opleiding tot: BBL Verpleegkundige niveau 4 Verkort Binnen de Verpleeghuizen I N H O U D: 1.

Nadere informatie

> HELPENDE ZORG & WELZIJN > VERZORGENDE > MBO-VERPLEEGKUNDIGE

> HELPENDE ZORG & WELZIJN > VERZORGENDE > MBO-VERPLEEGKUNDIGE > gereformeerd mbo Zwolle 2015-2016 Heb jij: talent voor organiseren, een flexibele instelling en hart voor mensen? Kom dan bij ons studeren! Gezondheidszorg > HELPENDE ZORG & WELZIJN > VERZORGENDE > MBO-VERPLEEGKUNDIGE

Nadere informatie

TRAINING WERKBEGELEIDING

TRAINING WERKBEGELEIDING TRAINING WERKBEGELEIDING Door Martje Kuijlenburg Student no: 500618854 Jaar 3 Hogere Beroepsopleiding Verpleegkunde In opdracht van: de Hogeschool van Amsterdam Docent: Yvonne van Marle INHOUDSOPGAVE Inleiding...

Nadere informatie

Hartekamp Collectief, schilderij nr. 223: Feest. Informatie over beroepsopleidingen bij de Hartekamp Groep

Hartekamp Collectief, schilderij nr. 223: Feest. Informatie over beroepsopleidingen bij de Hartekamp Groep Hartekamp Collectief, schilderij nr. 223: Feest Informatie over beroepsopleidingen bij de Hartekamp Groep 2019-2020 Inhoud 1. Leren en werken bij de Hartekamp Groep... 3 Beroeps-Begeleidende Leerweg (BBL)...

Nadere informatie

Afdeling Bijzondere Chirurgie/Urologie

Afdeling Bijzondere Chirurgie/Urologie Afdeling Bijzondere Chirurgie/Urologie U komt te liggen op de afdeling Bijzondere Chirurgie/Urologie. In deze folder vindt u informatie over het verblijf op deze afdeling. Neem altijd uw verzekeringsgegevens

Nadere informatie

Stagemap het preoperatief consult (POC)

Stagemap het preoperatief consult (POC) Stagemap het preoperatief consult (POC) Voettekst 1/7 Inhoud Welkom... 3 Voorstelling van de preoperatieve consultatie... 4 1 Het preoperatief consult... 4 Stageverloop... 5 2 Uurrooster studenten... 5

Nadere informatie

Hartekamp Collectief, schilderij nr. 223: Feest INFORMATIE OVER BEROEPSOPLEIDINGEN BIJ DE HARTEKAMP GROEP

Hartekamp Collectief, schilderij nr. 223: Feest INFORMATIE OVER BEROEPSOPLEIDINGEN BIJ DE HARTEKAMP GROEP Hartekamp Collectief, schilderij nr. 223: Feest INFORMATIE OVER BEROEPSOPLEIDINGEN BIJ DE HARTEKAMP GROEP 2016-2017 Inhoud: 1. Leren en werken bij de Hartekamp Groep pag. 3 Beroeps -Begeleidende Leerweg

Nadere informatie

Betrokken en kritisch?

Betrokken en kritisch? Betrokken en kritisch? Maak kennis met de verpleegkundige opleidingen van GGZ ingeest Beschik je over inlevingsvermogen? Ga je graag met mensen om? Ook als ze anders doen dan de meeste mensen? Heb je een

Nadere informatie

Praktijkinstructie Bedrijfsoriëntatie 1 (CAL01.1/CREBO:50240)

Praktijkinstructie Bedrijfsoriëntatie 1 (CAL01.1/CREBO:50240) instructie Bedrijfsoriëntatie 1 (CAL01/CREBO:50240) pi.cal0v2 ECABO, 1 september 2003 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd, overgenomen, opgeslagen of gepubliceerd

Nadere informatie

Alle behalve gynaecologie. oogheelkunde. Aantal patiënten op jaarbasis 8.500 13.000 9.000 24.000. - beide beide huisartsenpost

Alle behalve gynaecologie. oogheelkunde. Aantal patiënten op jaarbasis 8.500 13.000 9.000 24.000. - beide beide huisartsenpost SEH Havenziekenhuis Van Weel Bethesda Spijkenisse MC IJsselland Ziekenhuis Aantal eerste hulp kamers 5 kamers, 6 bedden 15 behandel plaatsen 12 behandelplaatsen 4 harthulp bedden 9 Poortspecialismen Alle,

Nadere informatie

ED 5-14. Graafschap College JURIDISCHE DIENSTVERLENING. Opleidingen. Juridische dienstverlening

ED 5-14. Graafschap College JURIDISCHE DIENSTVERLENING. Opleidingen. Juridische dienstverlening JURIDISCHE DIENSTVERLENING ED 5-14 Graafschap College Opleidingen Juridische dienstverlening 2014-2015 Jouw advies helpt mensen verder Ben je hulpvaardig en kun je goed met mensen omgaan? Lijkt het je

Nadere informatie

Meer waard met Schoevers

Meer waard met Schoevers Meer waard met Schoevers Met Schoevers word je meer waard. Want bij ons combineer je leren en werken. Je leert dus echt een vak als managementassistent, officemanager of communicatieprofessional en gaat

Nadere informatie

Secretaresse niveau 3 en management assistent niveau 4

Secretaresse niveau 3 en management assistent niveau 4 Secretaresse niveau 3 en management assistent niveau 4 De mbo-opleiding secretaresse niveau 3 / management assistent niveau 4 is bedoeld voor secretaresses van Schiphol Group die geen mbo-diploma hebben.

Nadere informatie

Tijdelijk indiceren: hoe zit dat?

Tijdelijk indiceren: hoe zit dat? indiceren: hoe zit dat? In 2015 mogen ervaren mbo-verpleegkundigen tijdelijk indiceren in de wijk. Dat hebben V&VN, Actiz en BTN met elkaar afgesproken om het verwachte tekort aan wijkverpleegkundigen

Nadere informatie

School voor. gezondheidszorg. Doktersassistent. Tandartsassistent. Verpleegkundige. Verzorgende-IG. Helpende Zorg & Welzijn

School voor. gezondheidszorg. Doktersassistent. Tandartsassistent. Verpleegkundige. Verzorgende-IG. Helpende Zorg & Welzijn School voor gezondheidszorg Doktersassistent Tandartsassistent Verpleegkundige Verzorgende-IG Helpende Zorg & Welzijn School voor gezondheidszorg Doktersassistent Tandartsassistent Verpleegkundige Verzorgende-IG

Nadere informatie

AviAtion Logistics 2011-2012

AviAtion Logistics 2011-2012 AviAtion Logistics 2011-2012 T TECHNIEK Aviation Logistics 2011-2012 Aviation Logistics: Slimme organisatie op de grond en in de lucht. De luchtvaart is een dynamische wereld. Het op vluchtschema laten

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk. Contact

Vrijwilligerswerk. Contact Werken bij Gelre Vacatures Vrijwilligerswerk Contact Zoeken Werken bij Gelre Home / Vacatures Vacatures Alle vacatures Alle vacatures Algemeen Ondersteunend Algemeen Ondersteunend Verpleegkundigen Apeldoorn

Nadere informatie

Leerplaatsprofiel afdeling operatiekamers

Leerplaatsprofiel afdeling operatiekamers Leerplaatsprofiel afdeling operatiekamers Beschrijving van het operatiekamercomplex De afdeling operatiekamers is gesitueerd in de vestiging Tilburg en Waalwijk. Respectievelijk 7 en 3 operatiekamers.

Nadere informatie

Regeling Opleidingen Operatieassistent en Anesthesiemedewerker

Regeling Opleidingen Operatieassistent en Anesthesiemedewerker Regeling Opleidingen Operatieassistent en Anesthesiemedewerker Goedgekeurd door de Staatssecretaris van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur d.d. 2 mei 1984, DG/VGZ/GBO/VVBO 72634 Colofon Uitgever College

Nadere informatie

Stageverslag. Het Rhedens Rozendaal. Ziekenhuis Rijnstate

Stageverslag. Het Rhedens Rozendaal. Ziekenhuis Rijnstate Stageverslag Het Rhedens Rozendaal Ziekenhuis Rijnstate 12-03-2014 Inleiding: Nadat ik te horen kreeg dat ik de stageplek had gekregen, was ik echt super blij. Ik weet al lang dat ik medicijnen wil studeren

Nadere informatie

Wat wil ik na het Pax Christi College gaan doen??

Wat wil ik na het Pax Christi College gaan doen?? Wat wil ik na het Pax Christi College gaan doen?? Decaan F. Kerkhof september 2015 Het keuzeproces : hoe zit dat in elkaar? Havo 4 en vwo 5 oriënteren door middel van: - www.studiekeuze123.nl - www.startstuderen.nl

Nadere informatie

PERSONEEL ARCHITECTUUR & BOUW = VASTGOED BEL VOOR INFO: 020 65 88 888 WWW.LAROTONDA.COM

PERSONEEL ARCHITECTUUR & BOUW = VASTGOED BEL VOOR INFO: 020 65 88 888 WWW.LAROTONDA.COM PERSONEEL Interim Team Mascotte Excursies Bedrijsuitjes Arbeidsvoorwaarden Opleidingen Erkend leerbedrijf Stageplaatsen Vacatures Solliciteer Contact INTERIM PERSONEEL La Rotonda Projectondersteuning biedt

Nadere informatie

Tata Steel daagt je uit Miljoenen tonnen staal gereed maken voor transport

Tata Steel daagt je uit Miljoenen tonnen staal gereed maken voor transport Tata Steel daagt je uit Miljoenen tonnen staal gereed maken voor transport Opleiding logistiek MBO-3 Werken en leren tegelijk Miljoenen tonnen aan hoogwaardige staalproducten verlaten elk jaar het terrein

Nadere informatie

Onderwijs met hoofd en hart

Onderwijs met hoofd en hart Als ik hier een diploma kon halen was ik het liefst hier gebleven Onderwijs met hoofd en hart www.altra.nl minigids_school2care.indd 1 18-06-15 14:22 Beste leerling, welkom bij School2Care! School2Care

Nadere informatie

Afdeling A2 Orthopedie

Afdeling A2 Orthopedie ORTHOPEDIE Afdeling A2 Orthopedie U of uw familielid/naaste is zojuist opgenomen op de afdeling Orthopedie van het Laurentius ziekenhuis Roermond. Een opname in het ziekenhuis is niet prettig, maar vaak

Nadere informatie

Locatie Fedde Schurer Je doet ertoe!

Locatie Fedde Schurer Je doet ertoe! HAVO/ VWO Locatie Fedde Schurer Je doet ertoe! VAN ONDER - NAAR BOVENBOUW Wie binnen Openbare Scholengroep Sevenwolden overgaat van het tweede leerjaar basisvorming naar het derde leerjaar havo of vwo,

Nadere informatie

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega s voor onze afdelingen Radiologie en Nucleaire Geneeskunde

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega s voor onze afdelingen Radiologie en Nucleaire Geneeskunde Wij zijn op zoek naar nieuwe collega s voor onze afdelingen Radiologie en Nucleaire Geneeskunde Voor de afdeling Radiologie en Nucleaire Geneeskunde zijn wij per direct op zoek naar: - MBB er Radiologie

Nadere informatie

Onderwijsassistent (niveau 4 BOL, 3 jaar) Wat zijn mijn taken als onderwijsassistent?

Onderwijsassistent (niveau 4 BOL, 3 jaar) Wat zijn mijn taken als onderwijsassistent? Onderwijsassistent Onderwijsassistent (niveau 4 BOL, 3 jaar) Een school, een groepsleraar en een lokaal met vaak 25 of meer kinderen. Dat kan heel gezellig zijn voor de leerlingen, maar voor de leraar

Nadere informatie

1. Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen

1. Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen 1. Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen 1.1 Samenvatting en conclusies In augustus 2009 heeft een nulmeting plaatsgevonden om in kaart te brengen hoe de arbeidsmarkt voor het beroep medewerker steriele

Nadere informatie

HANDLEIDING Leren in een digitale leeromgeving

HANDLEIDING Leren in een digitale leeromgeving HANDLEIDING Leren in een digitale leeromgeving Hoofdstuk 1 Klaar voor de start Hoe kan ik leren? mijn.capabel.nl - blz 1 van 10 Capabel Onderwijs Groep, 2014 Inhoud Inhoud... 2 1 Inleiding... 3 2 Inloggen

Nadere informatie

De Haagse Matchingsdagen Voorbereidende opdracht Ruimtelijke Ontwikkeling. Voltijd 27 juni 2019

De Haagse Matchingsdagen Voorbereidende opdracht Ruimtelijke Ontwikkeling. Voltijd 27 juni 2019 De Haagse Matchingsdagen Voorbereidende opdracht Ruimtelijke Ontwikkeling Voltijd 27 juni 2019 Waarom De Haagse Matchingsdagen? Tijdens De Haagse Matchingsdagen heeft de opleiding van jouw keuze een programma

Nadere informatie

5 havo, op naar een definitieve keuze!

5 havo, op naar een definitieve keuze! 5 havo, op naar een definitieve keuze! Ouder Leerling Mentor Decaan Begeleiding bij het kiezen Mentor coacht het proces : Hoe gaat het met je studiekeuze? Welke opendagen en meeloopdagen heb je bezocht?

Nadere informatie

Tata Steel daagt je uit Verantwoordelijk zijn voor het besturen van complexe productieprocessen

Tata Steel daagt je uit Verantwoordelijk zijn voor het besturen van complexe productieprocessen Tata Steel daagt je uit Verantwoordelijk zijn voor het besturen van complexe productieprocessen Opleiding procesoperator (BBL MBO-3) WERKEN EN LEREN TEGELIJK Tata Steel is wereldwijd één van de grootste

Nadere informatie

Opleiding Verzorgende IG: jouw toekomst?

Opleiding Verzorgende IG: jouw toekomst? Opleiding Verzorgende IG: jouw toekomst? Werken en leren in het Parkhuis Het Parkhuis De werkplek: het Parkhuis Het Parkhuis is een verpleeghuis dat is verdeeld over zes locaties in Dordrecht. We bieden

Nadere informatie

In deze folder vind je meer informatie over

In deze folder vind je meer informatie over WERKPLEKLEREN In deze folder vind je meer informatie over 1 Waarom werkplekleren? 2 Wie zijn de partners? 3 Doelpubliek 4 Hoe ziet de opleiding eruit? 5 Verschillen met de reguliere leerroute 6 Les binnen

Nadere informatie

Tata Steel daagt je uit MegaWatts en milli-ampères stroomlijnen

Tata Steel daagt je uit MegaWatts en milli-ampères stroomlijnen Tata Steel daagt je uit MegaWatts en milli-ampères stroomlijnen Opleiding allround technicus elektrotechniek (BBL MBO 3 & 4) Werken en leren tegelijk Tata Steel is wereldwijd één van de grootste staalproducenten.

Nadere informatie

Deventer investeert in jou! Informatie over de Wet Investeren in Jongeren (WIJ) www.deventer.nl/wij

Deventer investeert in jou! Informatie over de Wet Investeren in Jongeren (WIJ) www.deventer.nl/wij Deventer investeert in jou! Informatie over de Wet Investeren in Jongeren (WIJ) www.deventer.nl/wij Wet Investeren in Jongeren (WIJ) Deze wet gaat over jou! Ben jij tussen de 16 en 27? Heb jij geen werk?

Nadere informatie

Eerste Hart Hulp, Coronary Care Unit en Verpleegunit Cardiologie

Eerste Hart Hulp, Coronary Care Unit en Verpleegunit Cardiologie Afdeling Cardiologie Eerste Hart Hulp, Coronary Care Unit en Verpleegunit Cardiologie U bent - of uw naaste is - opgenomen op onze afdeling. We heten u van harte welkom! Wanneer u of uw naaste wordt opgenomen

Nadere informatie

KansRijker Portfolio. Naam: Adres: Woonplaats: Telefoonnummer:

KansRijker Portfolio. Naam: Adres: Woonplaats: Telefoonnummer: KansRijker Portfolio Naam: Adres: Woonplaats: Telefoonnummer: 1 Inhoudsopgave KANSRIJKER Stap 1 Ken je wensen en talenten Je persoonlijk profiel Stap 2 Vind die baan! Je netwerkplan Je gespreksplan voor

Nadere informatie

Applicatie- en mediaontwikkeling. novacollege.nl/ict. ICT-beheer. Netwerk- en mediabeheer ICT 2016/2017

Applicatie- en mediaontwikkeling. novacollege.nl/ict. ICT-beheer. Netwerk- en mediabeheer ICT 2016/2017 novacollege.nl/ict Applicatie- en mediaontwikkeling ICT-beheer Netwerk- en mediabeheer ICT 2016/2017 In de ICT zijn veel banen en dat zal ook wel zo blijven. Het is een verstandige keus. Ik liep stage

Nadere informatie

MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN

MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN Sport & Business: Medewerker Marketing & Communicatie Medewerker Evenementenorganisatie Nijmegen 2016-17 JOHAN CRUYFF COLLEGE UNIVERSITY INSTITUTE Johan Cruijff

Nadere informatie

Jan des Bouvrie Academie, interior design & styling - hbo bachelor

Jan des Bouvrie Academie, interior design & styling - hbo bachelor Jan des Bouvrie Academie, interior design & styling - hbo bachelor De opleiding interior design & Styling - hbo bachelor Mensen zien hun omgeving steeds meer als een verlengstuk van hun persoonlijkheid.

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

&Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN

&Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN &Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN & & VOLWASSENEN Ondersteuning voor mensen met een beperking Heb je een beperking of heeft je zoon of dochter een beperking? Dan is wat ondersteuning soms erg welkom. Ons Tweede

Nadere informatie

Werken en leren in het Parkhuis. Opleiding Helpende gezondheidszorg: jouw toekomst? www.hetparkhuis.nl

Werken en leren in het Parkhuis. Opleiding Helpende gezondheidszorg: jouw toekomst? www.hetparkhuis.nl Werken en leren in het Parkhuis Opleiding Helpende gezondheidszorg: jouw toekomst? www.hetparkhuis.nl Het Parkhuis De werkplek: het Parkhuis Het Parkhuis is een verpleeghuis dat is verdeeld over zes locaties

Nadere informatie

3. Maakt de wetenschappelijke stage ook deel uit van het schakeljaar?

3. Maakt de wetenschappelijke stage ook deel uit van het schakeljaar? De masteropleiding geneeskunde van VU medisch centrum (VUmc) biedt je de mogelijkheid aan om in het kader van het zogenaamde dedicated schakeljaar een schakelstage te volgen. Om in aanmerking te komen

Nadere informatie

Opleidingen Publieke en particuliere veiligheid

Opleidingen Publieke en particuliere veiligheid PUBLIEKE EN PARTICULIERE VEILIGHEID ED 6-14 Opleidingen Publieke en particuliere veiligheid Graafschap College 2015-2016 Bewaak jij de veiligheid? Draag jij graag jouw steentje bij aan de veiligheid in

Nadere informatie

MES-6 / 2 14. Informatie voor en over Coassistenten

MES-6 / 2 14. Informatie voor en over Coassistenten MES-6 / 2 14 A6 A6 Informatie voor en over Coassistenten A5 A5 A4 A4 Informatie voor en over Coassistenten Medisch Spectrum Twente Medisch Spectrum Twente (MST) behoort tot de grootste niet-academische

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR GEZONDHEIDSZORG

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR GEZONDHEIDSZORG IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR GEZONDHEIDSZORG MBOAMERSFOORT.NL JE KAN JE GOED INLEVEN IN EEN ANDER In de gezondheidszorg is veel werk! En het is mooi werk. Je werk is heel belangrijk voor de mensen die jij

Nadere informatie

AANMELDEN EN INLOGGEN...

AANMELDEN EN INLOGGEN... Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 3 2 AANMELDEN EN INLOGGEN... 4 2.1.1 De site... 4 2.1.2 Aanmelden en account aanmaken... 4 2.1.3 Persoonsgegevens invullen... 6 3 DE TESTEN... 7 Hogeschool Rotterdam, Studiesucces

Nadere informatie

MENSEN MET EEN LICHT VERSTANDELIJKE BEPERKING

MENSEN MET EEN LICHT VERSTANDELIJKE BEPERKING 2016 OPLEIDING TOT ERVARINGSDESKUNDIGE MENSEN MET EEN LICHT VERSTANDELIJKE BEPERKING UIT EIGEN ERVARING Inge Mol Ik wil mijn stem laten horen. In het werkveld wordt er steeds meer gebruik gemaakt van kennis

Nadere informatie

Waarom stage? Regels stage Interview 1+2 Stage eindverslag 1+2

Waarom stage? Regels stage Interview 1+2 Stage eindverslag 1+2 Waarom stage? Regels stage Interview 1+2 Stage eindverslag 1+2 Naam Klas Mentor Waar loop jij stage? Naam 1 e stagebedrijf Adres Telefoon Stagebegeleider Startdatum stage Einddatum stage Aantal stagedagen

Nadere informatie

Support(er) voor ondernemers?

Support(er) voor ondernemers? Support(er) voor ondernemers? Voor onze vestiging op Texel zijn wij per direct op zoek naar assistent-accountants van verschillende niveaus Je keuze kunnen maken? Stuur dan je sollicitatiebrief met je

Nadere informatie

Spoedeisende Hulp en triage

Spoedeisende Hulp en triage Spoedeisende Hulp en triage Welkom op de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) van het Laurentius Ziekenhuis. Op de afdeling SEH komen dagelijks 40 tot 70 patiënten. Een kwart van deze personen wordt met de

Nadere informatie

Sectorgids Educatie OnderwijsBoulevard 2015-2016

Sectorgids Educatie OnderwijsBoulevard 2015-2016 : specialisten in maatwerk Sectorgids Educatie 2015-2016 Sector Educatie - 2 Inhoudsopgave pagina Inleiding 1 BasisEducatie in de 2 Nederlands als tweede Taal (NT2) en inburgering in de 3 4 6 3 MBO opleidingen

Nadere informatie

Sociaal agogisch werk

Sociaal agogisch werk #5 Sociaal agogisch werk Groningen, Hoogeveen, Hardenberg lzijnswerk! e Jij? In het w! nt groeien * Laat je tale www.alfa-college.nl Bel voor informatie: 0800-235 825 368 Jouw mbo-opleiding volg je bij

Nadere informatie

2012-2013. ervaringsdeskundige. Mensen met een licht verstandelijk beperking. Opleiding tot

2012-2013. ervaringsdeskundige. Mensen met een licht verstandelijk beperking. Opleiding tot 2012-2013 Opleiding tot ervaringsdeskundige Mensen met een licht verstandelijk beperking Uit eigen ervaring... Ik wil mijn stem laten horen, in een groot aantal werkvelden wordt er steeds meer gebruik

Nadere informatie