SIMsite. SIMsite, full service web content management. digitale dienstverlener voor e-gemeenten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SIMsite. SIMsite, full service web content management. digitale dienstverlener voor e-gemeenten"

Transcriptie

1 SIMsite SIMsite, full service web content management digitale dienstverlener voor e-gemeenten SIMsite

2 SIMsite 2 Een kwalitatief hoogstaande webportal, die op een gebruiksvriendelijke en efficiënte manier onderhouden kan worden, vanuit één centrale applicatie. SIM, marktleider in e-gemeente oplossingen heeft hiervoor SIMsite ontwikkeld. SIMsite is dé totaaloplossing waarmee u uw gehele e-gemeente frontoffice beheert en het platform om uw webportal, digitale dienstverlening, beleidsinformatie en interactieve onderdelen vorm te geven. Vanuit de basis is SIMsite een Content Management Systeem. Een CMS wordt vooral gebruikt voor het actualiseren van de informatie op de gemeentelijke website; het toevoegen, wijzigen, vervangen of verwijderen van tekst, beeld en video, waarbij de vormgeving en navigatiestructuur intact blijven. Een scheiding van vorm en inhoud. SIMsite is, zoals alle oplossingen van SIM, zeer gebruiksvriendelijk. Eenvoudiger kunnen we het niet maken. Een gebruiksvriendelijk systeem en een gemotiveerde internetredactie vormen de basis voor de kwaliteit en het up-to-date zijn van de door u gepubliceerde informatie. SIMsite heeft een consequent doorgevoerde structuur, een prettig ogende vormgeving en is volledig Nederlandstalig uitgevoerd, inclusief een uitgebreide handleiding. SIMsite biedt u de mogelijkheid om een navigatiestructuur aan te maken. Deze valt uiteen in een hoofdmenu met daaronder submenu s. Op de pagina s van het submenu wordt de informatie ingevoerd. De volgorde van de navigatiestructuur staat niet vast en is door een webmaster op ieder willekeurig moment aan te passen.

3 3 Breed scala aan sjablonen De modulaire opzet van SIMsite maakt het systeem heel flexibel. SIM heeft inmiddels een breed scala aan sjablonen ontwikkeld die gebruikt kunnen worden voor het inrichten van de internetpagina s. Voorbeelden van deze sjablonen zijn startpagina (vergelijkbaar met het populaire startpagina. nl), items (voor nieuwsberichten en algemene informatie), bestuursorganen, weblog, imagemap, nieuwsbrief, politieke partijen, vacature, zoeken, etc. Ook de interactieve onderdelen, zoals fora, peilingen en chatboxen, behoren tot het standaard pakket van SIMsite. Door gebruik te maken van deze sjablonen worden pagina s in de bijbehorende vorm getoond. Hierdoor hoeft een redacteur bij het plaatsen van nieuwe informatie geen rekening te houden met de manier waarop het getoond dient te worden. SIMsite is voorzien van een uitgebreid autorisatiemodel en kent ook voor webmasters de nodige hulpmiddelen om het systeem goed te beheren. Hierbij kunt u denken aan een logboek, zoekfuncties, een controle op doodlopende links, centrale instellingen, etc. Afhankelijk van de inrichting van de beheerorganisatie kan gekozen worden om met een redactie te werken en compleet decentraal beheer toe te passen op uw website. Een redacteur kan nieuwe informatie invoeren en klaar zetten voor publicatie. Een hoofdredacteur kan de nieuwe informatie bekijken en vervolgens vrijgeven voor publicatie.

4 Verbindende schakel 4 SIMsite kan veel meer. In feite is SIMsite een compleet ingerichte regiekamer. Alle oplossingen, van SIMeForm tot SIMkassa en van SIMkluis tot SIMbri, zijn geïntegreerd in SIMsite. Deze oplossingen zijn op dezelfde wijze opgebouwd en maken gebruik van elkaars mogelijkheden. Op deze wijze zijn uw gebruikers heel snel in staat om nieuwe oplossingen zich eigen te maken. SIMsite heeft zich bewezen als een zeer gebruiksvriendelijk en efficiënt systeem. Doordat u met het systeem meerdere webproducten en websites kunt beheren draagt SIMsite ook effectief bij aan de consistentie en de kwaliteit van de gemeentelijke presentatie op internet. Door gebruik te maken van eenmalige opslag en meerdere malen ontsluiting, zorgt het systeem ook voor een lagere beheerslast. Widgets Nieuw in SIMsite zijn de zogenaamde widgets. Een widget is een kleine applicatie waarmee u veelvoorkomende taken uit kunt voeren of snel toegang krijgt tot veelgevraagde informatie. Deze kunt u bovendien zelf configureren. Met behulp van deze widgets navigeert u o.a. snel naar de veelgebruikte onderdelen van SIMsite, blijft u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen van SIM en haar partners, ziet u de laatste statistieken, heeft u inzicht in lopende supportmeldingen en wordt u proactief op de hoogte gehouden van nieuwe functionaliteiten in het systeem. SIMsite is met behulp van deze widgets helemaal in te richten naar uw eigen, ideale versie.

5 5 Efficiënt en effectief voor interne communicatie SIMintra Met hetzelfde systeem kunt u ook uw interne website beheren, uw intranet. Bij het faciliteren van de interne communicatie is een intranet een efficiënt en effectief middel. Daarom is SIMintra ontwikkeld, een intranetsite met specifiek voor de interne gemeentelijke organisatie ontwikkelde sjablonen. Hierbij valt te denken aan een personengids, reserveringssysteem, prikbord, vakantierooster, verjaardagenoverzicht, etc. Ook de sjablonen die SIMsite standaard bevat zijn te gebruiken op het intranet. Door gebruik te maken van SIMintra kunt u onafhankelijk van plaats en tijd de communicatie tussen uw medewerkers verbeteren en vergroten. Informatie wordt op een centrale plaats aangeboden en actueel gehouden. De tijd dat een verouderde telefoonlijst op uw bureau ligt is hiermee verleden tijd. Informatie op SIMintra is interessant voor verschillende doelgroepen. Daarom is het mogelijk deze informatie apart te publiceren. Voor ieder document dat met SIMsite is ingevoerd bepaalt u zelf waar dit getoond mag worden. Zo is bijvoorbeeld onderscheid te maken tussen stukken voor medewerkers, het MT, de raad of een specifieke afdeling. Dit geeft een lagere beheerslast en zorgt ervoor dat bij wijziging van de informatie dit slechts eenmaal moet gebeuren en er dus geen inconsistentie ontstaat. SIMintra heeft de kwaliteit en de middelen om hét medium, voor het uitwisselen van informatie, binnen uw organisatie te worden. SIMextra SIMextra wordt vaak ingezet als een afgesloten website voor raadsleden. Raadsleden kunnen dan met een eigen login toegang krijgen tot de website. Doordat de navigatiestructuur en het informatieaanbod is afgestemd op de raad, is dit een prettige werkomgeving voor raadsleden. Tevens kunnen vertrouwelijke stukken of andere informatie, alleen bestemd voor raadsleden, hier aangeboden worden. U kunt het vergelijken met een digitale leeskamer.

6 Subsitegenerator 6 Een eigen website voor de brandweer, ieder bouwproject zijn eigen site, alle informatie over trouwen binnen de gemeente overzichtelijk op één site of iedere wijk of kern die zijn eigen website heeft om gerichte informatie te kunnen bieden. Dit zijn maar een paar voorbeelden van subsites die binnen veel gemeenten voorkomen. Met de subsitegenerator wordt het mogelijk om zelf meerdere subsites aan te maken, die binnen het systeem van de gemeente worden beheerd. Het aanmaken van een extra subsite is geheel zonder SIM mogelijk. Bij de subsitegenerator zit één standaardvormgeving die tijdens het implementatietraject wordt bepaald. Bij het aanmaken van een nieuwe subsite wordt deze standaard vormgeving toegepast. De gemeente kan binnen een subsite een eigen menustructuur aanmaken en de informatie toevoegen. De subsite kan dan direct in gebruik worden genomen. Uiteraard is het ook mogelijk om de subsite van een specifieke vormgeving te voorzien. Per subsite is de toegang op de doelgroep af te stemmen. Er zijn hierin verschillende mogelijkheden. Openbaar: hierbij heeft iedereen op het internet toegang tot deze subsite. Login: hierbij kunnen gebruikers op basis van een gebruikersnaam en een wachtwoord toegang krijgen tot de subsite. IP-filtering: met IP filtering worden alleen de gebruikers, waarvan de IPnummers bekend zijn, toegelaten tot de subsite. De homepage bepaalt u zelf, door één van de pagina s van de subsite aan te wijzen als startpagina/homepage.

7 7 SIMstat Meten is weten! Indien u over de juiste informatie beschikt omtrent het bezoek van uw website, kunt u de ontwikkeling van uw website daarop afstemmen. SIM heeft hiervoor SIMstat ontwikkeld. Met dit statistiekprogramma bent u in staat de organisatie achter uw website te optimaliseren en eventueel bij te sturen. U krijgt met SIMstat informatie over de bezoekers van uw website, welke route deze bezoekers volgen, of uw site goed te vinden is via zoekmachines en waar de bezoekers van uw site naar op zoek zijn. Doordat de menustructuur van SIMsite eenvoudig aan te passen is, kunt u voortdurend inspelen op de wensen van de bezoekers van uw website. Daarnaast stellen de statistieken van SIMstat u in staat verantwoorde beslissingen te nemen als het gaat om investeringen in uw website. SIMstat is een onmisbaar instrument als u het rendement van uw site wilt verbeteren. Zoeken binnen gekoppelde documenten Wanneer u op uw website veel documenten heeft gepubliceerd, raden wij aan om de extra optie full text search te activeren. Deze optie zal aan de huidige zoekmachine worden toegevoegd. Voor de gebruiker van uw website zal het mogelijk worden om niet alleen in de tekstuele informatie op de website te zoeken, maar ook binnen gekoppelde.doc en.pdf bestanden.

8 SIMgroep Innsbruckweg AH Rotterdam Postbus DA Rotterdam T: F:

A SIMsubsites algemeen A-1. B Beheren van subsites B-1

A SIMsubsites algemeen A-1. B Beheren van subsites B-1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave A SIMsubsites algemeen A-1 A.1 Over SIMsite A-1 A.2 Technische specificaties A-1 B B-1 B.1 Aanmaken van subsites B-1 B.2 Autoriseren van subsites B-4 Algemeen A SIMsubsites

Nadere informatie

A SIMSTAT - ALGEMEEN A-1 B SIMSTAT - BEHEER B-1

A SIMSTAT - ALGEMEEN A-1 B SIMSTAT - BEHEER B-1 A SIMSTAT - ALGEMEEN A-1 A.1 OVER SIMSITE A-1 A.2 TECHNISCHE SPECIFICATIES A-1 A.3 AAN DE SLAG A-2 B SIMSTAT - BEHEER B-1 B.1 AUTORISATIE B-1 B.2 ALGEMEEN B-1 B.2.1 HUIDIGE SITUATIE B-1 B.2.2 DAGELIJKS

Nadere informatie

SIMproductengids. Digitale dienstverlener voor e-gemeenten

SIMproductengids. Digitale dienstverlener voor e-gemeenten SIMproductengids Digitale dienstverlener voor e-gemeenten Voorwoord Beste lezer, Voor u ligt onze eerste versie van de SIMproductengids. Wij zijn zeer verheugd met deze mijlpaal en willen jaarlijks een

Nadere informatie

Handleiding RaadDigitaal PRO

Handleiding RaadDigitaal PRO Handleiding RaadDigitaal PRO Omschrijving Handleiding RaadDigitaal PRO Beheerder Auteur SIMgroep Datum 20-05-2014 Versienummer 1.1 Beste SIMsite beheerder, Allereerst willen wij u melden dat wij er trots

Nadere informatie

Publiceren Publiceren betekent dat u informatie over de vergunningen op uw eigen website openbaar maakt.

Publiceren Publiceren betekent dat u informatie over de vergunningen op uw eigen website openbaar maakt. Inleiding Het project Vergunningen op Internet van ICTU biedt een standaard voor het publiceren en uitwisselen van vergunningeninformatie. Deze standaard heet het Internet Publicatie Model (IPM). Het IPM

Nadere informatie

Handleiding SIMfaq versie 1.0

Handleiding SIMfaq versie 1.0 Handleiding versie 1.0 SIMfaq Beste SIMsite gebruiker, Allereerst willen wij u melden dat wij er trots op zijn dat u gekozen heeft voor SIM als partner voor uw gemeentelijke front office. U bevindt zich

Nadere informatie

HANDLEIDING CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM

HANDLEIDING CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM HANDLEIDING CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM Het CMS in het kort Middels het CMS zijn alle pagina s aanpasbaar, met uitzondering van het inschrijfformulier en sitemap. Een beheersysteem zorgt in de eerste plaats

Nadere informatie

CMS Systeem als webportal

CMS Systeem als webportal CMS Systeem als webportal Een content-beheersysteem of contentmanagementsysteem is een softwaretoepassing, meestal een web-applicatie, die het mogelijk maakt dat mensen eenvoudig, zonder veel technische

Nadere informatie

Croon Procurement Service

Croon Procurement Service Wat is een CMS? Een content-beheersysteem of Content Management Systeem is een softwaretoepassing, meestal een web-applicatie, die het mogelijk maakt dat mensen eenvoudig, zonder veel technische kennis,

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

Gebruikershandleiding GO search 2.0

Gebruikershandleiding GO search 2.0 Gebruikershandleiding GO search 2.0 1 Gebruikershandleiding Product: GO search 2.0 Documentversie: 1.1 Datum: 2 februari 2015 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van GemeenteOplossingen worden

Nadere informatie

Handleiding MijnGemeente-app

Handleiding MijnGemeente-app Handleiding MijnGemeente-app Omschrijving Handleiding MijnGemeente-app Auteur SIMgroep Datum 01-05-2013 Versienummer 0.2 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 1. INLEIDING... 3 1.1. MIJNGEMEENTE APP... 3 1.2.

Nadere informatie

Beste SIMsite gebruiker,

Beste SIMsite gebruiker, Leeswijzer Beste SIMsite gebruiker, Allereerst willen wij u melden dat wij er trots op zijn dat u gekozen heeft voor SIM als partner voor uw gemeentelijke front office. U bevindt zich in het goede gezelschap

Nadere informatie

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Introductie Deze gebruikershandleiding geeft gedetailleerde basisinformatie over hoe te werken met Bitrix Site Manager. Deze handleiding is bedoeld

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...4 1.1 Ingelogd blijven...5 1.2 Wachtwoord vergeten...6 2 Applicatie keuzescherm...7 2.1 De beheeromgeving openen...8 3

Nadere informatie

HvA CMS: Hippo. Concept

HvA CMS: Hippo. Concept HvA CMS: Hippo Concept Deze uitgave wordt uitsluitend voor persoonlijk gebruik aan cursisten meegegeven. Alle rechten worden voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag door fotokopieën of op enige andere

Nadere informatie

SIMkcc. SIM klant contact centrum. Digitale dienstverlener voor e-gemeenten

SIMkcc. SIM klant contact centrum. Digitale dienstverlener voor e-gemeenten SIMkcc SIM klant contact centrum Digitale dienstverlener voor e-gemeenten klacht/melding belscripts kennisbank status aanvraag direct bestellen kosten antwoorden KCC openingstijden beleidsinformatie online

Nadere informatie

Uw productassortiment moeiteloos online én op papier met onze database publishing software.

Uw productassortiment moeiteloos online én op papier met onze database publishing software. Uw productassortiment moeiteloos online én op papier met onze database publishing software. De Guidance software pakketten maken het mogelijk om vanuit één centrale database zowel een webshop als catalogus

Nadere informatie

Inleiding. Schema Achterhoekagenda

Inleiding. Schema Achterhoekagenda Inleiding In deze instructie wordt uitleg gegeven over de functionaliteit van de Achterhoekagenda. De informatie is tevens terug te vinden op de website. Schema Achterhoekagenda. De werking van de Achterhoekagenda

Nadere informatie

Uw online ambities realiseren met Smartsite ixperion content management

Uw online ambities realiseren met Smartsite ixperion content management Dinsdag 12 oktober 2010 Uw online ambities realiseren met Smartsite ixperion content management Content management: Online communicatie, dienstverlening en primaire processen verbeteren Johan Blok, Seneca

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

Wordpress is een Content Management Systeem (CMS) dat oorspronkelijk is opgezet als weblog.

Wordpress is een Content Management Systeem (CMS) dat oorspronkelijk is opgezet als weblog. Hand-out WORDPRESS Wordpress is een Content Management Systeem (CMS) dat oorspronkelijk is opgezet als weblog. Inmiddels is het uitgegroeid tot een volwaardig CMS waarmee complete websites worden gebouwd,

Nadere informatie

Xsite - easy content management

Xsite - easy content management Xsite - easy content management www.fullmoon.nl/xsite Datum: Juni 2011 1 É c h t e e nvoudig w ebsiteonderhoud Xsite is het online Content Management Systeem (CMS) van Fullmoon, waarmee u snel en eenvoudig

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

Zie ook de insdtructiefilm die op de site staat onder Redacteuren login.

Zie ook de insdtructiefilm die op de site staat onder Redacteuren login. In onderstaande handleiding worden de voornaamste schermen, die nodig zijn voor het onderhoud van de team pagina s van de Rhode site, beschreven. Voor mensen die vorig seizoen ook al redacteur waren: De

Nadere informatie

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0 Schoolwebsite.nu Snel aan de slag met uw website Versie 4.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Voor dat u begint... 4 3 Teksten op de website... 6 4 Groepspagina s... 8 5 De groepspagina...

Nadere informatie

WordPress in het Kort

WordPress in het Kort WordPress in het Kort Een website maken met Wordpress. In minder dan één uur online! Inclusief installatie van een thema en plugins Alle rechten 2013, Rudy Brinkman, BrinkhostDotCom, http://www.brinkhost.nl

Nadere informatie

De voordelen van Drupal

De voordelen van Drupal Drupal is een open source Content Management System (CMS). Daarnaast kun je Drupal zien als een framework, dit betekent dat je modules (oftewel mini-applicaties) kunt implementeren in je installatie van

Nadere informatie

HANDLEIDING FOCWA.TEVREDEN.NL

HANDLEIDING FOCWA.TEVREDEN.NL HANDLEIDING FOCWA.TEVREDEN.NL Inhoudsopgave Introductie tevredenheidsonderzoek... 3 Inloggen Focwa.tevreden.nl... 3 Onderzoeken uitvoeren Per e-mail... 6 Onderzoeken uitvoeren Per e-mail per groep... 7

Nadere informatie

Inhoudsopgave V2.02 2

Inhoudsopgave V2.02 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Beginnen met InterWord.... 3 Navigatiemenu.... 4 Hoofdmenu aanmaken.... 4 Submenu aanmaken.... 4 Hoofd- en submenu s verwijderen.... 4 Hoofd- en submenu s aan of uit te

Nadere informatie

Hoe beheer ik een website? met behulp van het Ligare Content Management Systeem (CMS)

Hoe beheer ik een website? met behulp van het Ligare Content Management Systeem (CMS) Hoe beheer ik een website? met behulp van het Ligare Content Management Systeem (CMS) Versie 0.1 Februari 2015 2 Hoe beheer ik een website met behulp van Ligare CMS v0.1? Inhoudsopgave I. Inhoud II. Algemeen...

Nadere informatie

Bouwend Nederland biedt al zijn afdelingen een eigen webomgeving met content uit centraal beheerde informatiebronnen

Bouwend Nederland biedt al zijn afdelingen een eigen webomgeving met content uit centraal beheerde informatiebronnen Bouwend Nederland biedt al zijn afdelingen een eigen webomgeving met content uit centraal beheerde informatiebronnen Bouwend Nederland realiseerde met Microsoft SharePoint Server 2007 een effectieve doelgroepencommunicatie

Nadere informatie

PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS

PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS Versie 2.0 Amsterdam, 16 maart 2009 2 Inhoudsopgave 1. Beginnen 5 1.1 Het CMS opstarten en afsluiten 5 1.2 De preview website bekijken 5 1.3

Nadere informatie

CasualCMS heeft de volgende structuur: De website: pagina s beheren en algemene instellingen. De gebruiker: bezoekers, bezoekers met toegang tot bev-

CasualCMS heeft de volgende structuur: De website: pagina s beheren en algemene instellingen. De gebruiker: bezoekers, bezoekers met toegang tot bev- CasualCMS Inhoud CasualCMS Website Een nieuwe pagina maken Een pagina later wijzigen Een pagina verwijderen De volgorde van pagina s in het menu wijzigen Website instellingen Gebruikers Inhoud Modules

Nadere informatie

Beste SIMbri gebruiker,

Beste SIMbri gebruiker, Leeswijzer Beste SIMbri gebruiker, U kent SIM. U bent gebruiker van SIMsite. SIMsite is uw Content Management Systeem waarmee u de publieke website(s) van uw gemeente beheerd. Met de extra toolkit SIMbri

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen. Stap 1. Vooraf:

Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen. Stap 1. Vooraf: Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen Stap 1 Stap 2 Ga naar lommonline.nl/admin Voer je gebruikersnaam in Voer je wachtwoord in Klik op inloggen Vooraf: Je bent nu op de beheerderspagina.

Nadere informatie

Websites. Web Content Management met Alletha CMS

Websites. Web Content Management met Alletha CMS Websites Web Content Management met Alletha CMS Brochure: Web Content Management Versie: 11 uit 2011 introductie Bedankt voor uw interesse in ons Content Management Systeem Alletha CMS en de mogelijkheden

Nadere informatie

Intranet van Alletha. Enterprise Content Management met Alletha CMS

Intranet van Alletha. Enterprise Content Management met Alletha CMS Intranet van Alletha Enterprise Content Management met Alletha CMS Brochure: Enterprise Content Management Versie: 8 uit 2011 introductie Bedankt voor uw interesse in ons Content Management Systeem; Alletha

Nadere informatie

Message Server Handleiding voor Content Editors

Message Server Handleiding voor Content Editors Message Server Handleiding voor Content Editors 1 Message Server 15: Handleiding voor Content Editors INHOUDSOPGAVE Introductie 3 Vijf eenvoudige stappen... 4 1 Inloggen... 5 2 Berichten beheren... 6 3

Nadere informatie

Mozard CMS functionaliteit op hoofdlijnen

Mozard CMS functionaliteit op hoofdlijnen Mozard CMS functionaliteit op hoofdlijnen Mozard BV Den Haag, 2013 Versie 1.1 Inhoud Inleiding... 3 Samenvatting... 4 Mozard Antwoord... 5 Mozard Zoeken... 6 Mozard Nieuwscategorieën... 6 Mozard webformulieren...

Nadere informatie

De website eenvoudig aanpassen

De website eenvoudig aanpassen De website eenvoudig aanpassen Handleiding Zelf aan de slag met de website V5 Inhoud Gefeliciteerd met de website. Je kunt de website zelf bewerken en de resultaten bekijken. Via deze handleiding helpen

Nadere informatie

Kennisbank van Alletha. Elementair voor uw organisatie

Kennisbank van Alletha. Elementair voor uw organisatie Kennisbank van Alletha Elementair voor uw organisatie Brochure: Kennisbank Versie: 2 uit 2011 introductie Bedankt voor uw interesse in Alletha Reach en de mogelijkheden die het biedt voor uw organisatie.

Nadere informatie

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE Het Doit beheer systeem is een modulair opgebouwd systeem waarin modules makkelijk kunnen worden toegevoegd of aangepast, niet iedere gebruiker zal dezelfde

Nadere informatie

Inhoudsopgave V1.02 2

Inhoudsopgave V1.02 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Beginnen met InterWord.... 3 Navigatiemenu.... 4 Hoofdmenu aanmaken.... 4 Submenu aanmaken.... 4 Hoofd- en submenu s verwijderen.... 4 Hoofd- en submenu s aan of uit te

Nadere informatie

Eenvoud, kracht en snelheid

Eenvoud, kracht en snelheid OpenIMS Open Informatie Management Server Eenvoud, kracht en snelheid Portaal Server Whitepaper Open Informatie Management Server www.openims.com OpenSesame ICT BV www.osict.com Inhoudsopgave 1 INLEIDING...

Nadere informatie

Ondersteuning van zorg gerelateerde processen en activiteiten voor patiënt en zorgverstrekkers

Ondersteuning van zorg gerelateerde processen en activiteiten voor patiënt en zorgverstrekkers Ondersteuning van zorg gerelateerde processen en activiteiten voor patiënt en zorgverstrekkers Contact persoon: Thera Splinter: 020 6445160 team@webfysio.nl Contact persoon: Joost Nagelmaeker: 0642115336

Nadere informatie

Beste SIMintra gebruiker,

Beste SIMintra gebruiker, SIMintra Handleiding Leeswijzer Beste SIMintra gebruiker, U kent SIM. U bent gebruiker van SIMsite. SIMsite is uw Content Management Systeem waarmee u de publieke website(s) van uw gemeente beheerd. Met

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010 Het Wepsysteem Het Wepsysteem is een content management systeem, een systeem om zonder veel kennis van html of andere internettalen een website te onderhouden en uit te breiden. Met het Content Management

Nadere informatie

Checkit maakt u vindbaar!

Checkit maakt u vindbaar! Checkit maakt u vindbaar! Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met één van onze Search Engine Marketing professionals of kijk op www.checkit.nl Pagina 2 van 12 Inhoud 1. Over Checkit... 3

Nadere informatie

Deel I Introductie Clixmaster Studio

Deel I Introductie Clixmaster Studio Deel I Introductie Clixmaster Studio R5.0 Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/12 Deel I - Introductie Clixmaster Studio 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze

Nadere informatie

Handleiding. Inhoudsopgave 25-02-2014

Handleiding. Inhoudsopgave 25-02-2014 Inhoudsopgave Beheerders Dashboard...2 Kalender beheerders...3 Activiteiten beheren...3 Herhalende activiteiten...4 Wijk coördinatoren...5 Kalenders beheren...5 Kalenders exporteren...6 Gebruikers beheren...7

Nadere informatie

Uw eigen winkel app 890 * *Tarief voor het eerste jaar. Daarna 490 per jaar.

Uw eigen winkel app 890 * *Tarief voor het eerste jaar. Daarna 490 per jaar. Uw eigen winkel app 890 * *Tarief voor het eerste jaar. Daarna 490 per jaar. + Inspelen op mobiel internet Nederland telt nu ruim 8 miljoen smartphones en dat aantal groeit hard. Ook bij uw klanten. +

Nadere informatie

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd Introductie Deze handleiding heeft tot doel een eenvoudige stap voor stap handleiding te zijn voor eindgebruikers van CMS Made Simple

Nadere informatie

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172)

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 1 Inhoud Tips voor u begint... 3 Beginnen met WordPress... 4 Login... 4 Dashboard... 4 Back-up maken van uw website... 5 Bloggen en Pagina s... 6 Tekst editor... 6 Nieuwsbericht maken (Bloggen)... 6 Pagina

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

In onderstaande handleiding worden de voornaamste schermen beschreven, die nodig zijn voor het onderhoud van de team pagina s van de Rhode site.

In onderstaande handleiding worden de voornaamste schermen beschreven, die nodig zijn voor het onderhoud van de team pagina s van de Rhode site. In onderstaande handleiding worden de voornaamste schermen beschreven, die nodig zijn voor het onderhoud van de team pagina s van de Rhode site. Zie ook de instructiefilm die op de site staat onder Redacteuren

Nadere informatie

WordPress Website. Bouw zelf je WordPress Website. www.supersnelonline.nl Maarten Hendrix. Maarten Hendrix

WordPress Website. Bouw zelf je WordPress Website. www.supersnelonline.nl Maarten Hendrix. Maarten Hendrix WordPress Website Bouw zelf je WordPress Website Maarten Hendrix Maarten Hendrix 2 Inhoudsopgave WordPress inleiding... 5 Wat is WordPress?... 5 Wat is het verschil tussen WordPress.org en WordPress.com?...

Nadere informatie

SPTOOLS SHAREPOINT CONNECTOR -

SPTOOLS SHAREPOINT CONNECTOR - SPTOOLS SHAREPOINT CONNECTOR - 1/6 Inhoudsopgave 1. SPTOOLS... 3 WAT KAN HET?... 3 Document Browser...3 Document Bundels...3 Consistente Data Quality...3 SharePoint workflows en document goedkeuring...3

Nadere informatie

OpenIMS 4.2 Portaal Server

OpenIMS 4.2 Portaal Server OpenIMS 4.2 Portaal Server Inhoudsopgave 1 WAT IS EEN ENTERPRISE INFORMATIE PORTAAL?...3 1.1 BESPARINGEN...3 1.2 GERICHT OP EEN SPECIFIEKE DOELGROEP...3 2 OPENIMS PORTAAL SERVER (PS)...4 2.1 CENTRAAL BEHEER...4

Nadere informatie

Handleiding IVN CMS Een praktische handleiding voor gebruikers in de provincie

Handleiding IVN CMS Een praktische handleiding voor gebruikers in de provincie [Geef hier de samenvatting van het document op. De samenvatting is een korte beschrijving van de inhoud van het document. Geef hier de samenvatting van het document op. De samenvatting is een korte beschrijving

Nadere informatie

Quick start handleiding versie 1.0

Quick start handleiding versie 1.0 Quick start handleiding versie.0 Inleiding Beste gebruiker, Via dit document lopen we door de basis onderdelen van je eigen Mijn Kroost control panel. Dit control panel vormt de basis voor het gebruik

Nadere informatie

Gebruikers handleiding

Gebruikers handleiding Gebruikers handleiding Gefeliciteerd met uw eigen regionale profielpagina op één van de websites van de Onderneemt Groep! In deze handleiding zullen we inhoud en functies van uw vermelding zo goed mogelijk

Nadere informatie

Handleiding Plesk. Eddy De Bock

Handleiding Plesk. Eddy De Bock Handleiding Plesk Eddy De Bock 1 1 STARTPAGINA Hier krijgt u een samenvattend overzicht van de functies die Plesk u biedt. 2 GEBRUIKERS Hier kan u gebruikers aanmaken, verwijderen en beheren. Onder Gebruikersrollen

Nadere informatie

Basis handleiding CMS

Basis handleiding CMS Basis handleiding CMS Inhoud Basis handleiding CMS... 1 Inloggen... 3 Pagina beheren... 4 Pagina toevoegen/wijzigen... 6 WYSIWYG editor... 8 externe / interne link toevoegen... 9 Plaatjes toevoegen...

Nadere informatie

Webstatuut PKN Kollum

Webstatuut PKN Kollum Webstatuut Webstatuut PKN Kollum Redactiestatuut voor de website van Protestantse Gemeente te Kollum. (PKN Kollum) Dit redactiestatuut is bedoeld om de organisatie van de PKN Kollum, gebruikers en toekomstige

Nadere informatie

Umbraco Gebruikershandleiding

Umbraco Gebruikershandleiding Umbraco Gebruikershandleiding Aan de slag gaan met Umbraco 1.1 Aanmelden Umbraco is een web publishing systeem dat gemakkelijk te gebruiken is door de gebruikers en heeft geen hoge hard- en software vereisten.

Nadere informatie

CEL. Bouwstenen voor een elektronische leeromgeving

CEL. Bouwstenen voor een elektronische leeromgeving CEL Bouwstenen voor een elektronische leeromgeving FACTSHEET CEL VERSIE 1.0 DECEMBER 2001 CEL - Bouwstenen voor een elektronische leeromgeving Inhoudsopgave Wat is CEL? 1 Uitgangspunten 1 De eindgebruiker

Nadere informatie

SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN

SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN STAPPENPLAN WEBSITE BOUWEN Online ondernemers behalen drie procent meer omzet dan hun offline collega's, zo blijkt uit onderzoek. Een goede reden om als mkb er online aanwezig

Nadere informatie

WORDPRESS TRAINING: 1. AANMELDEN

WORDPRESS TRAINING: 1. AANMELDEN WORDPRESS TRAINING: 1. AANMELDEN 1.a Hoe meld ik mij aan? U kunt zich aanmelden door uw domeinnaam gevolgd door /wp-admin te openen in uw browser. Ga naar internet en type (bijvoorbeeld) URL: http://www.uwdomeinnaam.nl/wp-admin

Nadere informatie

Handleiding bij het Content Management Systeem

Handleiding bij het Content Management Systeem Handleiding bij het Content Management Systeem 1. Content Managent System startvenster 2. Hoe voeg ik een nieuwe gebruiker toe? 3. Hoe maak ik een hoofdmenu-item aan? 4. Hoe koppel ik tekst aan een hoofdmenu-item?

Nadere informatie

Websites aanpassen. Voor iedereen.

Websites aanpassen. Voor iedereen. Websites aanpassen. Voor iedereen. Teksten aanpassen en afbeeldingen toevoegen. Links naar andere pagina s of documenten. Pagina s toevoegen, kopiëren en verplaatsen. Ondersteuning voor meerdere talen.

Nadere informatie

SELECTEER EEN PAGINA TEMPLATE EN HOOFD VOOR DE PAGINA: Selecteer, in de PAGINA ATTRIBUTEN module rechts naast

SELECTEER EEN PAGINA TEMPLATE EN HOOFD VOOR DE PAGINA: Selecteer, in de PAGINA ATTRIBUTEN module rechts naast OPMAKEN VAN BERICHTEN EN PAGINA S ONE PAGER Berichten en pagina s worden op dezelfde wijze opgemaakt. Voor het opmaken van een bericht ga je in het navigatiemenu (afbeelding rechts) naar BERICHTEN > NIEUW

Nadere informatie

De stappenhandleiding is in hoofdstappen verdeeld, de volgende stappen zullen aan bod komen:

De stappenhandleiding is in hoofdstappen verdeeld, de volgende stappen zullen aan bod komen: VOORWOORD In deze handleiding wordt de module Vacature van OnderneemOnline stap voor stap uitgelegd. In de inhoudsopgave vindt u exact terug hoe u de module Vacature kunt beheren. De stappenhandleiding

Nadere informatie

Domeinnaam Online Gebruikershandleiding

Domeinnaam Online Gebruikershandleiding Domeinnaam Online Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Control Panel...4 2.1 Mogelijkheden Control Panel...5 3 Domeininstellingen...6 3.1 Domeinadministratie uitschakelen...8 3.2 Mogelijkheden

Nadere informatie

Publiceren met WordPress

Publiceren met WordPress Publiceren met WordPress Peter Osterop Tweede herziene editie 1. Installatie van WordPress 2. Configuratie van WordPress 3. Het uiterlijk van WordPress 4. Pagina s en berichten maken in WordPress 1 Installatie

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

PunchCMS Handleiding. Versie 2.0 Oktober 2010

PunchCMS Handleiding. Versie 2.0 Oktober 2010 PunchCMS Handleiding Versie 2.0 Oktober 2010 Inhoud Inhoud...2 1 Inloggen...3 2 De gebruikersinterface...4 2.1 Overzicht...4 2.2 Workflow...5 3 Elementen...6 3.1 Aanmaken...6 3.2 Element vullen of aanpassen...7

Nadere informatie

WEBSITE-Content.Web RESULTS! Not just websites s

WEBSITE-Content.Web RESULTS! Not just websites s AGENDA Kennismaking TeamForce Web Solutions Een nieuwe website Doel Wensen voor uw website Creatief ontwerp Structuur van de website Inrichten van Content.Web Vulwerkzaamheden Zoekmachine Optimalisatie

Nadere informatie

PILNAR web applicatie. Handleiding

PILNAR web applicatie. Handleiding PILNAR web applicatie Handleiding Table of Contents De PILNAR editor...3 Toegang tot de omgeving...3 De PILNAR omgeving...3 Hoofdmenu...4 Navigatie...5 Zoeken...6 Detailoverzichten...6 Collectie... 7 Inzending...

Nadere informatie

Krijg meer tijd voor preventiebeleid Health & Safety Online Een krachtig, gebruiksvriendelijk platform voor preventie & welzijn

Krijg meer tijd voor preventiebeleid Health & Safety Online Een krachtig, gebruiksvriendelijk platform voor preventie & welzijn HEALTH & SAFETY Krijg meer tijd voor preventiebeleid Health & Safety Online Een krachtig, gebruiksvriendelijk platform voor preventie & welzijn Eén tool voor uw volledig preventiebeheer Als HR-manager

Nadere informatie

Clubsite Webmaster KIWANIS BELGIUM LUXEMBOURG. Commissie Communicatie juli 2014 Rudy Broucke

Clubsite Webmaster KIWANIS BELGIUM LUXEMBOURG. Commissie Communicatie juli 2014 Rudy Broucke Clubsite Webmaster KIWANIS BELGIUM LUXEMBOURG Commissie Communicatie juli 2014 Rudy Broucke INHOUDSOPGAVE (1) Inleiding Toegang voor het beheer van de site Overzicht van de functionaliteiten Beheer instellingen

Nadere informatie

Handleiding competitie.nevobo.nl

Handleiding competitie.nevobo.nl De competitiewebsite, welke via http://competitie.nevobo.nl/ te bereiken is, wordt steeds belangrijker in de volleybalcompetities van de Nevobo. In dit document vindt u informatie over de werking van deze

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

Handleiding website Gamian

Handleiding website Gamian Handleiding website Gamian 1. Login Beheersysteem: www.gamian.eu/gamianeu_admin Gebruikersnaam: gamianeu Wachtwoord: #GamianEU!2014?TWC Tijdelijke link: gamianeu.webhosting.be Tijdelijke login: gamianeu.webhosting.be/gamianeu_admin

Nadere informatie

Bedrijventelefoonboek.nl

Bedrijventelefoonboek.nl Bedrijventelefoonboek.nl Informatie voor bedrijven In deze brochure wordt kort uitgelegd welke functionaliteiten het Bedrijventelefoonboek uw onderneming te bieden heeft. In Nederland zoeken elke dag gemiddeld

Nadere informatie

Instructie Foto album Slideshow Pro Director

Instructie Foto album Slideshow Pro Director Instructie Foto album Slideshow Pro Director Algemene gegevens Datum 3 november 2009 Auteur(s) Cipix Internet Meijk van Nimwegen 1. Naar uw fotoalbum Het fotoalbum in uw website maakt gebruik van een beheersapplicatie

Nadere informatie

Content Management Systeem (beheer website)

Content Management Systeem (beheer website) Digizon Webmanager DIGIZON WEBMANAGER... 1 CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM (BEHEER WEBSITE)... 1 KORTE UITLEG CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM:... 1 BEHEERSYSTEEM MODULES... 3 AGENDA... 3 FAQ (FREQUENTLY ASKED QUESTIONS)...

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem. Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS

GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem. Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem 1 Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS 2 Inhoud Inhoud 3 1. Inleiding 5 2. Inloggen in het CMS 6 3. Control panel 7 4.

Nadere informatie

handleiding stip website

handleiding stip website handleiding stip website Ontwerp en realisatie website Ontwerpgroep Lale www.lale.n Inhoud - Inloggen CMS - Overzicht Dashbord en toegang tot andere Stip websites - Overzicht Homepage 4- Plaatsen en bewerken

Nadere informatie

Thysia intranet oplossing

Thysia intranet oplossing Thysia intranet oplossing. Document van Thysia Information Management Omschrijving van functionaliteiten Thysia intranet oplossing 1. Functionaliteit Thysia intranet oplossing Het standaard intranet is

Nadere informatie

HANDLEIDING VAN DE BELGAcoM BIZZ SITE BUILDER Met de tool die Uw Zaak Verdient Online aanbiedt, creëert u in enkele minuten uw website. U hoeft zelfs niet meteen alle pagina s te ontwerpen, want u kan

Nadere informatie

Basisvoorschool.nl. Met dit systeem kunnen basisscholen eenvoudig hun eigen website bijhouden en ouders en geïnteresseerden voorzien van informatie.

Basisvoorschool.nl. Met dit systeem kunnen basisscholen eenvoudig hun eigen website bijhouden en ouders en geïnteresseerden voorzien van informatie. Met dit systeem kunnen basisscholen eenvoudig hun eigen website bijhouden en ouders en geïnteresseerden voorzien van informatie. Toscani BAS, Bas is voor school, is een door Toscani ontwikkeld systeem,

Nadere informatie

1. Beschrijving van de dienst

1. Beschrijving van de dienst 1. Beschrijving van de dienst Een Virtual Research Environment (VRE) is een online omgeving waarin wetenschappers kunnen samenwerken aan een onderzoeksproject. Door gebruik te maken van een VRE kunnen

Nadere informatie

Drempelvrij samenwerken

Drempelvrij samenwerken Drempelvrij samenwerken Start ook met drempelvrij samenwerken. Door kennis en informatie te delen op een platform dat aan de webrichtlijnen voldoet kun je met heel Nederland samenwerken. In deze whitepaper

Nadere informatie

TOPDESK Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op

TOPDESK Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op TOPDESK Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op 11-12-2017 Table of Contents TOPdesk... 3 Inloggen... 4 Het gebruik van TOPdesk... 8 TOPdesk Pagina 3 / 12 Inloggen Om gebruik te kunnen maken van TOPdesk,

Nadere informatie