Groepsleerkrachten: juf Dominique ( maandag, donderdag en vrijdag) en meester Menno ( dinsdag en woensdag )

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Groepsleerkrachten: juf Dominique ( maandag, donderdag en vrijdag) en meester Menno ( dinsdag en woensdag )"

Transcriptie

1 RKBS Inghelosenberghe Wilhelminastraat AE Sint Jansteen tel: Informatie groep 8 Groepsleerkrachten: juf Dominique ( maandag, donderdag en vrijdag) en meester Menno ( dinsdag en woensdag ) GROEPSPLANNEN Wij maken gebruik van handelingsgerichte groepsplannen. Een handelingsgericht groepsplan legt de focus op de toekomst. We stellen ons de vraag: Hoe kun je, gezien de kenmerken van de leerlingen nu, het beste om gaan met de doelen en wat leerlingen nodig hebben om deze te bereiken in de komende planperiode? In het groepsplan beschrijven we: Welke leerlingen aan de instructietafel komen, dit zijn de leerlingen die extra behoefte hebben aan instructie. Welke leerlingen verkorte instructie aangeboden krijgen in combinatie met meer complexe verwerkingsstof, dit zijn de leerlingen die behoefte hebben aan uitdaging. Bij welke leerlingen meer competentiegevoelens ontwikkeld moeten worden, dit zijn de leerlingen die behoefte hebben aan complimenten. Een leerkracht kijkt voor het maken van het groepsplan naar de kenmerken van de leerling, bijvoorbeeld: de werkhouding, de resultaten tot nu toe, de taakbeleving van de leerling, fysieke kenmerken, problemen, enzovoort. Datgene wat een leerling nodig heeft om het volgende doel in zijn (leer)ontwikkeling te kunnen maken noemen we de onderwijsbehoeften. De focus komt te liggen op wat er WEL kan, de mogelijkheden en kansen die er zijn. Het achterliggende idee bij het tegemoetkomen aan specifieke onderwijsbehoeften is dat leerlingen meer betrokken gedrag zullen laten zien. HUISWERK & AGENDA: De kinderen moeten hun agenda tijdens schooltijd op school hebben, we vragen u de agenda te controleren. Het wekelijkse huiswerk wordt op vrijdag opgegeven en moet op donderdag terug op school zijn. Naast het wekelijkse huiswerk (taal en rekenen) de toetsen van Meander (ook topografie), Brandaan, Naut en Verkeer moet thuis geleerd worden; evenals de Engelse woorden (( is een site waar de leerlingen de woorden kunnen oefenen ) De moeilijke woordenpagina uit de methode van begrijpend lezen Lezen in Beeld wordt mee naar huis gegeven om te leren. De kinderen moeten een boekbespreking ( 2x), nieuws ( 1x) en een spreekbeurt thuis voorbereiden. Ze krijgen daarvoor een blad mee. GROEPSVORMING: We vinden het heel belangrijk dat alle kinderen zich veilig voelen in en rond de school. Samen maken we er een goed jaar van, met respect voor elkaar!

2 Klassenbouwers, Energizers en de methode Trefwoord worden hiervoor structureel ingezet. CENTRALE EINDTOETS (groep 8): De centrale eindtoets primair onderwijs zal op dinsdagochtend 19 april, woensdagochtend 20 april en donderdagochtend 21 april 2016 plaatsvinden. We maken ook de opgaven van wereldoriëntatie: aardrijkskunde, geschiedenis en natuur. Voorafgaand op deze eindtoets wordt in de groep geoefend met de oude Eindtoetsen, vooral de onderdelen van Studievaardigheden. Dit om de kinderen structuur te laten ontdekken binnen de vraagstelling die wordt toegepast binnen de Citotoetsen. De leerlingen met een dyslexie-verklaring kunnen gebruik maken van de luisterversie en/of de vergrote versie (A3). Dit wordt door school besteld. Cito biedt sinds 2012 ook de niveautoets aan, kenmerk is dat de vraagstelling bij deze toets eenvoudiger is. Het zorgteam (directie en IB) beslist welke kinderen hiervoor in aanmerking komen. U wordt hierover apart geïnformeerd. De entreetoets heeft een eerste indruk gegeven van de capaciteiten van uw kind. In groep 8 gaan we door met de leerstof en oefenen we nog extra waar nodig. Vooral om de manier van toetsen te herhalen, gebruiken we Eindtoetsen van voorgaande jaren. Het resultaat van de eindtoets kan nu niet meer meegenomen worden in het eindadvies voortgezet onderwijs van de basisschool. We kijken samen met de leerkrachten van de groepen 6 en 7 ook naar de ontwikkeling van uw kind op onze school, werkhouding huiswerkattitude en gedrag zijn daarbij belangrijke pijlers. VOORTGEZET ONDERWIJS Uiterlijk 6 april 2016 moet uw kind aangemeld zijn op het Voortgezet Onderwijs. Ouders vullen een aanmeldformulier in, leerkrachten maken een Onderwijskundig rapport (OKR) waarin we zorgvuldig een goede overdracht beschrijven. Indien uw kind een score op de Eindtoets haalt lager dan 521, wordt hij/zij opgeroepen voor een aantal toetsen om te bepalen of VMBO, LWOO of Praktijkschool de beste onderwijsvorm binnen het V.O. zal zijn. ALGEMEEN: 1. Speerpunten voor groep 7 en 8: Met De wereld in getallen leren we de kinderen inzicht verwerven én hun vaardigheden oefenen. Evenwichtig rekenen dus! Cijferen krijgt veel aandacht, waaronder de klassieke staartdeling. Maar ook het realistisch rekenen komt aan bod, zoals het werken met modellen, getallenlijn en verhoudingstabel. We schenken veel aandacht aan woordenschat binnen de taalmethode, ook binnen de lessen van Meander, Brandaan en Naut herhalen we vaak moeilijke woorden en begrippen, dit vaak in afwisselende werkvormen.

3 Binnen de methode Lezen in Beeld wordt met leessleutels gewerkt om een leestekst te leren begrijpen. Deze structuur herhalen we vaak, het hulpwerkboek van Cito wordt ook ingezet om de resultaten van begrijpend lezen te verbeteren. Als laatste blijft werkwoordspelling voor de leerlingen een moeilijk onderdeel van spelling. 2. Gymlessen De gymles op maandagmiddag wordt gegeven meester Edy (vakleerkracht gymnastiek) aan de gehele groep 8. Dit is een zgn. toestelles, de spelles op donderdag geeft juf Dominique. Zij gaat op maandag ook mee als ondersteuning bij de toestelles. 3. Rooster/ dagindeling Het rooster wordt elke dag op het bord geschreven. 5 minuten voor uur eten we gezamenlijk fruit, eventueel een gezonde koek. We kijken dan ook naar het de ochtenduitzending van het Jeugdjournaal. 4. Zelfstandig werken De kinderen schrijven aan het begin van de week in een schrift welke opdrachten ze moeten doen voor het zelfstandig werken. Ze weten dan precies wat ze moeten doen op de momenten dat we zelfstandig werken en houden bij wat ze al af hebben. Hierbij leren ze hun werk plannen en kunnen op hun eigen tempo de leerstof verwerken. In hun map zitten werkbladeren die aangepast zijn op hun niveau, leerlingen die bijvoorbeeld uitdagende leerstof nodig hebben krijgen moeilijkere werkbladeren. 5. Rood-groen kaartje Tijdens het zelfstandig werken maken de kinderen gebruik van het rood-groen kaartje. Groen = ik weet wat ik moet doen, ik heb geen hulp nodig. Rood = ik kan niet verder met m n opdracht, het is te moeilijk of ik begrijp iets niet, ik heb dus hulp nodig. De kinderen zitten niet te wachten, ze gaan verder met de volgende opdracht. Tijdens het zelfstandig werken geeft de leerkracht extra individuele instructie en loopt rond om kinderen te helpen. 6. Zelfcorrectie Vooraf krijgen de kinderen te horen of ze het werk zelf moeten nakijken. Dit doen ze met een rode pen. Zie de nakijktafels in de klas. De leerkracht kijkt na met de groene pen. 7. Informatie prikkels Nieuws ( 1x), de leerlingen krijgen een werkblad van te voren mee. De lijst met data hangt achterin de klas. De kinderen kunnen dus altijd kijken wanneer ze aan de beurt zijn. De kinderen houden ook 2x een boekbespreking. De kinderen kiezen binnen een thema een leuk boek en houden individueel of in een tweetal een boekbespreking. De

4 kinderen krijgen tijd op school om dit voor te bereiden. Ook hiervoor krijgen ze een werkblad mee. De kinderen houden ook een spreekbeurt. De spreekbeurt wordt thuis gemaakt/ voorbereid. Help uw zoon/ dochter hierbij, want het is altijd lastig om een spreekbeurt in elkaar te zetten. Laat ze ook oefenen, presenteren is erg belangrijk, leren de klas aankijken en niet alles voorlezen van papier. Ook hiervoor krijgen ze een werkblad mee. De kinderen hebben de datums ( die ze dus nu al weten!) in hun agenda geschreven. Het computerprogramma PowerPoint moeten de kinderen gebruiken bij hun presentaties. 8. Video/ digitaal schoolbord Dit wordt zoveel mogelijk ingezet tijdens de reguliere lessen. Op vrijdag kijkt groep 8 gezamenlijk schooltv.. De kinderen mogen het digibord gebruiken tijdens hun spreekbeurt, nieuws en/of boekbespreking. 9. Schoolkamp groep 8 Dit schooljaar gaan we van 23 t/m 25 september 2015 op schoolkamp. Plaats van bestemming is De Vogel te Hengstdijk. We werken altijd binnen een thema. Dit jaar is het thema: Talentenkamp Het is belangrijk dat uw zoon/ dochter voorbereid wordt op het kamp, zowel thuis als op school. De kinderen krijgen vooraf allerlei informatie, een soort draaiboek. Uw zoon / dochter mag geen gsm meenemen op kamp. De informatie / kampboekje is inmiddels al meegegeven en de fietsen zijn gekeurd. 10. Musical/ Saeftinghe groep 8 Aan het einde van een schooljaar -het afscheid van groep 8- hoort natuurlijk de musical. Deze zal plaatsvinden op woensdag, 13 juli 2016 in de Warande. De kinderen moeten zelf voor kleding zorgen en thuis goed oefenen, zodat ze de tekst uit hun hoofd kennen. Ook gaan we met groep 8 naar het Verdronken land van Saeftinghe. Zin om mee te gaan, geef u tegen die tijd op! Ook deze datum is al bekend: donderdag, 7 juli 2016 Enkele regels uit de klas. GSM om 8.30 uur inleveren bij de juf/ meester en om uur weer mee naar huis. Liever niet tijdens de instructie naar de wc. Kinderen hoeven niet te vragen of ze naar de wc mogen. Ze schrijven wel even hun naam op in ons wcboek. Elke week zijn er 2 helpers. Zij helpen tijdens en na school. Gymspullen gaan in principe donderdag mee naar huis. Bij binnenkomst meteen naar je plaats. Elke dag neem je je agenda mee naar huis. Heb je de juf / meester nodig, dan leg je je kaartje op rood. Laat je USB-stickje altijd van te voren even testen door de juf of meester!

5 Samen zorgen voor een goede sfeer: we maken er een topjaar van!! : )

Informatie groep 5. Beste ouders/verzorgers, Hierbij leggen we in het kort de werkwijze in onze groep 5 uit.

Informatie groep 5. Beste ouders/verzorgers, Hierbij leggen we in het kort de werkwijze in onze groep 5 uit. RKBS Inghelosenberghe Wilhelminastraat 48 4564 AE Sint Jansteen tel: 0114-314380 inghelosenberghe@ogperspecto.nl www.inghelosenberghe.nl Informatie groep 5 Beste ouders/verzorgers, Hierbij leggen we in

Nadere informatie

Informatie groep 6. Beste ouders/verzorgers, Hierbij leggen we in het kort de werkwijze in onze groep 6 uit.

Informatie groep 6. Beste ouders/verzorgers, Hierbij leggen we in het kort de werkwijze in onze groep 6 uit. RKBS Inghelosenberghe Wilhelminastraat 48 4564 AE Sint Jansteen tel: 0114-314380 inghelosenberghe@ogperspecto.nl www.inghelosenberghe.nl Informatie groep 6 Beste ouders/verzorgers, Hierbij leggen we in

Nadere informatie

Informatie groep 6. Leerkrachten: Maandag en dinsdag: meester Menno Woensdag, donderdag en vrijdag: juf Ilonka

Informatie groep 6. Leerkrachten: Maandag en dinsdag: meester Menno Woensdag, donderdag en vrijdag: juf Ilonka RKBS Inghelosenberghe Wilhelminastraat 48 4564 AE Sint Jansteen tel: 0114-314380 inghelosenberghe@ogperspecto.nl www.inghelosenberghe.nl Informatie groep 6 Beste ouders/verzorgers, Hierbij leggen we in

Nadere informatie

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger,

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger, 01 / 05 Datum 9 09 15 Betreft: informatie groep 8 01 / 05 Batenstein 01 1 / 05 2403 PK Alphen aan den Rijn T +31 (0)172 431 232 E r.redegeld@skba.nl 01 / 05 www.basisschoolspectrum.nl Beste ouder/verzorger,

Nadere informatie

Onder huiswerk verstaan we:

Onder huiswerk verstaan we: Onder verstaan we: 1. Opdrachten voor thuis. Opdrachten die door de kinderen uit alle groepen thuis uitgevoerd worden. Denk hierbij aan o het meenemen van materialen die bij het thema passen o op thuis

Nadere informatie

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames Groep 6/7 Informatiebrief Schooljaar 2015/2016 Algemeen o Inloop: leerlingen mogen van 8.15 uur en 13.00 uur naar de klas toe gaan. De leerkracht is dan in de klas. Leerkrachten: Op maandag, dinsdag en

Nadere informatie

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4 Informatie over groep 3 en 4 1. 1. De leerkracht en de groep 2. Dit jaar hebben de kinderen op maandag en dinsdag les van juf Hen van Gils. Op woensdag t/m vrijdag van juf Maike Romp. Wij zijn gestart

Nadere informatie

Even voorstellen. Juf Jacqueline (Maandag, Dinsdag, Donderdag en Vrijdag) Juf Loes (Woensdag)

Even voorstellen. Juf Jacqueline (Maandag, Dinsdag, Donderdag en Vrijdag) Juf Loes (Woensdag) Informatie groep 6b Even voorstellen Juf Jacqueline (Maandag, Dinsdag, Donderdag en Vrijdag) Juf Loes (Woensdag) De vakken in groep 6 Taal De basisstof is onderverdeeld in: Woordenschat Taal Verkennen

Nadere informatie

Informatieboekje bovenbouw

Informatieboekje bovenbouw Informatieboekje bovenbouw Voor ouders en kinderen uit de bovenbouw. INHOUD Inleiding... 3 Agenda... 3 Toetsrooster... 5 Reguliere toetsen.... 5 Wereldoriëntatie:... 5 Taal, rekenen en Engels:... 5 Boekverslag/

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016

Schooljaar 2015-2016 Schooljaar 2015-2016 Inloop: 8.35u en 13.05u Iedere vrijdagmiddag is het maatjeslezen Estafette groep 7 groep 8 08.45 Lezen Lezen 09.00 Gym gym 10.00 Jeugdjournaal kijken en buitenspelen Jeugdjournaal

Nadere informatie

Informatie over groep 8. schooljaar 2015-2016

Informatie over groep 8. schooljaar 2015-2016 Informatie over groep 8 schooljaar 2015-2016 Leerkrachten Judith Knijn judithknijn@geertholle.nl Werkdagen: Maandag, dinsdag, woensdag Van 16 oktober tot maart 2016 zwangerschapsverlof Esther Buijsman

Nadere informatie

Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1.

Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1. Beste ouders of verzorgers, Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1. U krijgt zo de indruk van wat er dit schooljaar op uw kind afkomt. Voor

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Welkomstwoordje Uw kind zit dit jaar in groep 6A of in groep 6B. In beide groepen hebben

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 5 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 5 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Informatieboekje groep 8 schooljaar 2013-2014. Samenwerkingsschool de Lispeltuut

Informatieboekje groep 8 schooljaar 2013-2014. Samenwerkingsschool de Lispeltuut Informatieboekje groep 8 schooljaar 2013-2014 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Beste ouders, Dit jaar zal er een belangrijke keuze gemaakt moeten worden. Naar welke school gaat uw zoon/dochter volgend

Nadere informatie

Info groep 8 20 september 2016

Info groep 8 20 september 2016 Info groep 8 20 september 2016 Algemeen Wat zijn we weer lekker gestart! De eerste drie weken zitten er op. We hebben veel activiteiten gedaan uit de Vreedzame school. Wat voor groep willen wij zijn, welke

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn Informatieboekje Groep 8 Obs de Toermalijn 2014 2015 De leerstof in groep 8 Nederlandse taal : Begrijpend lezen Voor het vak begrijpend lezen hanteren we de methode Nieuwsbegrip. Deze methode legt de nadruk

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 5 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 5 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Informatie Groep 8. Bs D e Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen

Informatie Groep 8. Bs D e Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Informatie Groep 8 Bs D e Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groep 8 informatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Centrale eindtoets (cito) 6. Voortgezet onderwijs

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA GROEP 7

JAARPROGRAMMA GROEP 7 JAARPROGRAMMA GROEP 7 Even voorstellen De leerkrachten van deze groep zijn: Patricia Mulder, zij werkt op maandag en dinsdag. Evelien Rikken werkt op woensdag, donderdag en vrijdag. Technisch lezen Technisch

Nadere informatie

INFORMATIE OVER GROEP 4/5.

INFORMATIE OVER GROEP 4/5. INFORMATIE OVER GROEP 4/5. Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt. Rekenen: Methode: De wereld in getallen. Er zijn blauwe taken.

Nadere informatie

Huiswerk op de Sint Josephschool.

Huiswerk op de Sint Josephschool. Huiswerk op de Sint Josephschool. Informatiebrochure voor ouders / verzorgers. Deze brochure is opgezet om u als ouders/verzorgers te informeren over de rol van huiswerk op de Sint Josephschool. We hopen

Nadere informatie

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8 Cbs De Akker informatie groep 7 / 8 2015-2016 INFORMATIE van groep 7/8 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 7/8. Verschillende praktische zaken komen hierin

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond groep 7

Welkom. Informatieavond groep 7 Welkom Informatieavond groep 7 Wat komt vanavond ter sprake? Voorstellen Vakken en toetsing in groep 7 Rekenen Hoofdrekenen, herhaald aftrekken, metriek stelsel, breuken, procenten, zakrekenmachine. Er

Nadere informatie

HUISWERKBROCHURE voor groep 3 t/m 8

HUISWERKBROCHURE voor groep 3 t/m 8 HUISWERKBROCHURE voor groep 3 t/m 8 1 Algemeen Frequentie In groep 3, 4 en 5 krijgen de leerlingen incidenteel huiswerk mee. Vaak zijn dit oefenbladen, soms bladen waarop samenvattingen staan. Vanaf groep

Nadere informatie

Groepsgids Groep 7-8

Groepsgids Groep 7-8 Groepsgids 2017-2018 Groep 7-8 Wie werken er in de groepen 7/8: Monique van Gemert Simon van Nieuwland m.vangemert@dezonnepoort.nl s.vannieuwland@dezonnepoort.nl De Bruggenbouwers maandag dinsdag (gymdag)

Nadere informatie

Christelijke Basisschool De Bron. Frankenskamp 4 3848 DE Harderwijk 0341-426704 www.debronharderwijk.nl

Christelijke Basisschool De Bron. Frankenskamp 4 3848 DE Harderwijk 0341-426704 www.debronharderwijk.nl Christelijke Basisschool De Bron Frankenskamp 4 3848 DE Harderwijk 0341-426704 www.debronharderwijk.nl Huiswerkprotocol Visie op huiswerk Niet alle scholen geven huiswerk. Toch zijn er veel scholen, waaronder

Nadere informatie

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Even voorstellen De kinderen van groep 6A komen bij mij, Miranda van Arendonk in de klas. Ik werk sinds 2003 op De Hofstee. Daarvoor heb ik heel even in Made

Nadere informatie

Het huiswerk heeft de volgende functies: - Het kan er toe bijdragen dat kinderen niet achterop raken met het onderwijsprogramma

Het huiswerk heeft de volgende functies: - Het kan er toe bijdragen dat kinderen niet achterop raken met het onderwijsprogramma Huiswerk op De Springplank Informatiebrochure voor ouders / verzorgers Deze brochure is opgezet om u als ouders/verzorgers te informeren over de rol van huiswerk op De Springplank. We hopen dat deze informatie

Nadere informatie

Welkom De vakken Wat verwachten we van de leerlingen? Het eindadvies Cito Entree toets & School Vragen Lijst NIO-toets Schooltypen en oriëntatie op

Welkom De vakken Wat verwachten we van de leerlingen? Het eindadvies Cito Entree toets & School Vragen Lijst NIO-toets Schooltypen en oriëntatie op Welkom Welkom De vakken Wat verwachten we van de leerlingen? Het eindadvies Cito Entree toets & School Vragen Lijst NIO-toets Schooltypen en oriëntatie op het V.O. Typisch groep 8 Vragen? Taal Spelling

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Nieuwsbrief 2 16 september 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Infomorgens Vorige week gaf juf Joanne een informatiemorgen voor de ouders van groep

Nadere informatie

WEEKACTIVITEITENPLAN GROEP 8 ~ 2015-2016

WEEKACTIVITEITENPLAN GROEP 8 ~ 2015-2016 WEEKACTIVITEITENPLAN GROEP 8 ~ Groep 8 Groepsleider: Bert van der Lijn (op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdagochtend) Groepsleider: Siete Horjus (op vrijdagmiddag) Groepsleider: Sjoukje Meijer/Kim

Nadere informatie

Informatie-avond. groep 8 Schooljaar 2015-2016

Informatie-avond. groep 8 Schooljaar 2015-2016 Informatie-avond groep 8 Schooljaar 2015-2016 Afspraken Klassenouder/Luizenouder Social Media Huiswerk Gip-model/planner Pilot Wereldoriëntatie Nieuwe methodes Excursies Musical Schoolkamp Cito-toetsen

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn 2015-2016

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn 2015-2016 Informatieboekje Groep 8 Obs de Toermalijn 2015-2016 De leerstof in groep 8 Nederlandse taal : Begrijpend lezen Voor het vak begrijpend lezen hanteren we de methode Nieuwsbegrip. Deze methode legt de nadruk

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 8 (DEEL 1) 22 SEPTEMBER 2016

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 8 (DEEL 1) 22 SEPTEMBER 2016 WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 8 (DEEL 1) 22 SEPTEMBER 2016 Even voorstellen: Femke de Graef Erik van Schaijk 2 Groeps- en schoolafspraken - Dagschema op bord - Contact leerkracht (voor school, na school

Nadere informatie

Informatie-avond. groep 7 Schooljaar 2015-2016

Informatie-avond. groep 7 Schooljaar 2015-2016 Informatie-avond groep 7 Schooljaar 2015-2016 Inhoud powerpointpresentatie Afspraken Social Media Huiswerk Gip-model/planner Pilot Wereldoriëntatie Nieuwe methodes Cito-toetsen LOVS Advisering Voortgezet

Nadere informatie

Huiswerkbeleid op basisschool De Leerlingst

Huiswerkbeleid op basisschool De Leerlingst Basisschool De Leerlingst Postbus 4052 6080 AB Haelen 0475-300989 info@deleerlingst.nl Huiswerkbeleid op basisschool De Leerlingst Inhoud: 1. Waarom geven wij huiswerk? 2. In welke groepen krijgen de kinderen

Nadere informatie

Kindcentrum Cornelius

Kindcentrum Cornelius Kindcentrum Cornelius Groep 6 St. Jozefplein 7, 5428 GL Venhorst. 0492 35 90 36 e-mail: info@cornven.nl website : www.cornven.nl Snappet Ook dit jaar werken wij in groep 5 t/m 8 weer met Snappet. Groep

Nadere informatie

Informatiebrief 1 groep 7 16 augustus 2012

Informatiebrief 1 groep 7 16 augustus 2012 Informatiebrief 1 groep 7 16 augustus 2012 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar 2012/2013. In de nieuwsbrieven van dit jaar wil ik u op de hoogte houden van allerlei zaken in groep

Nadere informatie

Huiswerkprotocol. Oktober 2018

Huiswerkprotocol. Oktober 2018 protocol 1 Oktober 2018 Het huiswerkprotocol van de De Zaaier Onder HUISwerk verstaan we: 1. Opdrachten voor thuis Opdrachten die door de leerlingen uit alle groepen thuis uitgevoerd worden, omdat het

Nadere informatie

Informatieavond groep 6/7/8

Informatieavond groep 6/7/8 Informatieavond groep 6/7/8 EVEN KENNIS MAKEN: Juf Linda en juf Sharita (groep 6/7) Juf Marieke (LIO-stagiaire 6/7) Juf Lisanne en juf Melissa (groep 6/8) INHOUD VAN DEZE AVOND De klas deel 1 Methodes

Nadere informatie

Informatie avond groep 7. Welkom. Michelle van der Meer Fenna Hofschreuder

Informatie avond groep 7. Welkom. Michelle van der Meer Fenna Hofschreuder Informatie avond groep 7 Welkom Michelle van der Meer Fenna Hofschreuder Een moment uit de klas door de leerlingen gemaakt Waar gaan we het over hebben? Welkom Sfeer en gedrag Werkvormen De vakken Wat

Nadere informatie

Informatieavond groep 7/8

Informatieavond groep 7/8 Informatieavond groep 7/8 EVEN KENNIS MAKEN: Juf Melissa (werkt op maandag, dinsdag, woensdag) Juf Lisanne (werkt op donderdag en vrijdag) INHOUD VAN DEZE AVOND Hoe werken wij in de klas? Informatie over

Nadere informatie

Informatie bovenbouw Donderdag 29 september: uur

Informatie bovenbouw Donderdag 29 september: uur Informatie bovenbouw 2016 2017 Donderdag 29 september: 14.30 16.00 uur CBS De Lichtbron Johan Frisostraat 2 9285 TS Buitenpost 0511 542 385 Welkom in onze groep, Vanmiddag krijgt u een rondleiding van

Nadere informatie

Informatie groep 4 Taal Spelling Begrijpend lezen Rekenen Thuis oefenen is daarbij heel belangrijk!

Informatie groep 4 Taal Spelling Begrijpend lezen Rekenen Thuis oefenen is daarbij heel belangrijk! Taal Onze taalmethode heet Taalactief. Deze methode werkt met verschillende thema s, bijvoorbeeld vriendschap. De eerste 3 weken van een thema krijgen alle kinderen basisinstructie. Daarbij moeten ze een

Nadere informatie

Maandag. Dinsdag. Woensdag

Maandag. Dinsdag. Woensdag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Verrassing Weektaak Agenda Dagtaak Verjaardag Jeugdjournaal Naar huis Naar de bieb Computer 4 Computeren Computer 1 Computer 2 Buitenspelen Klassendienst Pauze

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 7 14 SEPTEMBER 2017

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 7 14 SEPTEMBER 2017 WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 7 14 SEPTEMBER 2017 Even voorstellen: Thijs Backx Femke de Graef 2 Groep 7: - Belangrijk jaar - Meer eigen verantwoordelijkheid (zelf nakijken) - VO informatie avonden

Nadere informatie

Huiswerkbeleid Daltonschool Meander

Huiswerkbeleid Daltonschool Meander Huiswerkbeleid Daltonschool Meander Inhoud : 1. Waarom geven wij op school huiswerk? 2. In welke groepen krijgen de kinderen huiswerk en waar bestaat het uit? 3. Wat kunnen de ouders van de school verwachten?

Nadere informatie

Informatieavond groep 8. 2013-2014 Jochem Steenbakkers

Informatieavond groep 8. 2013-2014 Jochem Steenbakkers Informatieavond groep 8 2013-2014 Jochem Steenbakkers Schoolregels Schoolregels Creativiteit Creatieve ontwikkeling Crea-doemiddagen Creatief uur Open podium Musical/film Taal Methode Taal Actief (www.taalactief.nl)

Nadere informatie

HUISWERKPROTOCOL JAN VAN SCHENGENSCHOOL

HUISWERKPROTOCOL JAN VAN SCHENGENSCHOOL HUISWERKPROTOCOL JAN VAN SCHENGENSCHOOL Het huiswerkprotocol van de Jan van Schengenschool Onder HUISwerk verstaan we: 1. Opdrachten voor thuis Opdrachten die door de leerlingen uit alle groepen thuis

Nadere informatie

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8 Cbs De Akker informatie groep 7 / 8 2014-2015 INFORMATIE van groep 7/8 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 7/8. Verschillende praktische zaken komen hierin

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 6 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 6 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2015-2016 Markelo, augustus 2015 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

WELKOM! OUDERINFORMATIE GROEP 8 DINSDAG 08 SEPTEMBER 2015 19.30 UUR 21.30UUR

WELKOM! OUDERINFORMATIE GROEP 8 DINSDAG 08 SEPTEMBER 2015 19.30 UUR 21.30UUR WELKOM! OUDERINFORMATIE GROEP 8 DINSDAG 08 SEPTEMBER 2015 19.30 UUR 21.30UUR WELKOM! Voorstellen Groep 8 Regels in en om de klas Methoden Weektaak Huiswerk/Agenda BB/SB/FG Begeleiding Cito Toets Voortgezet

Nadere informatie

Welkom. Michelle van der Meer Sophie Altenburg

Welkom. Michelle van der Meer Sophie Altenburg Welkom Michelle van der Meer Sophie Altenburg Welkom De vakken Wat verwachten we van de leerlingen? Sfeer en gedrag Het eindadvies Schooltypen en oriëntatie op het V.O. Typisch groep 8 Vragen? Taal Spelling

Nadere informatie

Groep 7 Boerenpad. Groep 7 Boerenpad

Groep 7 Boerenpad. Groep 7 Boerenpad Groep 7 Boerenpad Groep 7 Boerenpad Informatieavond groep 7 Leerkracht van deze groep: Bas Zijderveld Algemene informatie Veel nieuwe leerstof. Goede werkhouding. Leren plannen (agenda). Repetities. Huiswerk/werkbladen

Nadere informatie

Welkom! Op de informatieavond van de groepen 5

Welkom! Op de informatieavond van de groepen 5 Welkom! Op de informatieavond van de groepen 5 Agenda Even voorstellen Enkele algemene mededelingen Vakken in groep 5 Leeskring en spreekbeurt Naar de klas Even voorstellen Groep 5A Sandra Comes Diana

Nadere informatie

Huiswerkbeleid. Cluster Itter. Basisschool de Schakel Basisschool Sint Lambertus

Huiswerkbeleid. Cluster Itter. Basisschool de Schakel Basisschool Sint Lambertus Huiswerkbeleid Cluster Itter Basisschool de Schakel Basisschool Sint Lambertus Huiswerk Op onze school wordt in diverse groepen huiswerk gegeven. Onder huiswerk verstaan we werk dat vanuit de school meegegeven

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Welkom! Op de informatieavond van de groepen 6

Welkom! Op de informatieavond van de groepen 6 Welkom! Op de informatieavond van de groepen 6 Groep 6a met juf Irma, juf Marjo en juf Anouk Groep 6b van juf Lisette, juf Marjolein en juf Anouk Taal en Spelling Taal in Beeld en Spelling in Beeld Taal

Nadere informatie

Belangrijk BO naar VO. Leerlingvolgsysteem. Leerling-kenmerken. november april

Belangrijk BO naar VO. Leerlingvolgsysteem. Leerling-kenmerken. november april Belangrijk BO naar VO Leerlingvolgsysteem Leerling-kenmerken november april leerstof groep 8 voorbereiding op de verwijzing VO CITO toetsen M8 LOVS VO informatieavond in oktober/november 2 verwijzingsgesprekken

Nadere informatie

ouderavond bovenbouw 2015 /2016

ouderavond bovenbouw 2015 /2016 ouderavond bovenbouw 2015 /2016 Inhoud avond Schoolregels Methodes Rapportfolio Leerlingvolgsysteem, citotoetsen en handelingsplannen Huiswerk Na schooltijd De weg naar het voortgezet onderwijs Kamp Huishoudelijke

Nadere informatie

3 Hoogbegaafdheid op school

3 Hoogbegaafdheid op school 3 Hoogbegaafdheid op school Ik laat op school zien wat ik kan ja soms nee Ik vind de lessen op school interessant meestal soms nooit Veel hoogbegaafde kinderen laten niet altijd zien wat ze kunnen. Dit

Nadere informatie

CBS t Klinket schooljaar 2015-2016 Pagina 1

CBS t Klinket schooljaar 2015-2016 Pagina 1 CBS t Klinket schooljaar 2015-2016 Pagina 1 Beste ouders, Tijdens deze ouderavond krijgt u veel informatie over groep 8. De belangrijkste informatie hebben we opgenomen in dit boekje. In dit boekje staat

Nadere informatie

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8 Cbs De Akker informatie groep 7 / 8 2016-2017 INFORMATIE van groep 7/8 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 7/8. Verschillende praktische zaken komen hierin

Nadere informatie

Informatie avond groep 7

Informatie avond groep 7 Informatie avond groep 7 Technisch Lezen: Net als vorig jaar hebben wij 3x per week Estafette lezen. Maandag-, woensdag- en vrijdagochtend het eerste half uur. Kinderen lezen hierbij op eigen niveau. Begrijpend

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond van groep 7-8!

Welkom op de informatieavond van groep 7-8! Welkom op de informatieavond van groep 7-8! De onderwerpen van vanavond: De vakgebieden (Continu-)rooster en pauze Huiswerk Regels Verjaardagen Kamp Spullen meenemen Verzuim Rapporten en 10-minuten gesprekken

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond van groep 5, 6 en 7

Welkom op de informatieavond van groep 5, 6 en 7 Welkom op de informatieavond van groep 5, 6 en 7 Even voorstellen Groep 5b/6b: Juf Jacqueline (Maandag, Dinsdag, Donderdag en Vrijdag) Juf Loes (Woensdag) Groep 6c/7b: Juf Inge Bos (maandag t/m vrijdag)

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 6 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 6 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

HUISWERKPROTOCOL JAN VAN SCHENGENSCHOOL

HUISWERKPROTOCOL JAN VAN SCHENGENSCHOOL HUISWERKPROTOCOL JAN VAN SCHENGENSCHOOL Het huiswerkprotocol van de Jan van Schengenschool Onder HUISwerk verstaan we: 1. Opdrachten voor thuis Opdrachten die door de leerlingen uit alle groepen thuis

Nadere informatie

Procedure Schooladvies Sint Jozefbasisschool

Procedure Schooladvies Sint Jozefbasisschool Procedure schooladvies Doel van de procedure: Leerkrachten, ouders en leerlingen beschikken over zorgvuldige en uitgebreide informatie over het traject dat gevolgd wordt op de om tot een goed advies te

Nadere informatie

Informatie groep 4. Lezen

Informatie groep 4. Lezen RKBS Inghelosenberghe Wilhelminastraat 48 4564 AE Sint Jansteen tel: 0114-314380 inghelosenberghe@leertij.nl www.inghelosenberghe.nl Informatie groep 4 Lezen Onze school vindt het erg belangrijk dat uw

Nadere informatie

Huiswerkbeleid van CBS De Zaaier

Huiswerkbeleid van CBS De Zaaier Huiswerkbeleid van CBS De Zaaier Onder huiswerk verstaan we werk dat vanuit school meegegeven wordt en waarvan verwacht wordt dat het door de kinderen thuis gemaakt en/of geleerd wordt. Huiswerk is geen

Nadere informatie

WEEKACTIVITEITENPLAN GROEP 8 ~

WEEKACTIVITEITENPLAN GROEP 8 ~ WEEKACTIVITEITENPLAN GROEP 8 ~ Groep 8 Groepsleider: Groepsleider: Bert van der Lijn Janna van der Meer (op 16 vrijdagen) Weekopening / Dagopening: De week/dag wordt kort doorgenomen. Belangrijke mededelingen

Nadere informatie

Welkom in groep 8. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Welkom in groep 8. Beste ouder(s)/verzorger(s), Welkom in groep 8 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u het informatieboekje van de groep, waarin uw zoon of dochter dit schooljaar zit. Voor elke groep is er een eigen boekje met daarin belangrijke

Nadere informatie

Informatieavond groep 6. Even voorstellen

Informatieavond groep 6. Even voorstellen Informatieavond groep 6 Even voorstellen Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag juf Gabry juf Gabry juf Danielle juf Gabry juf Gabry Taal - Woordenschat - Taal verkennen - Schrijven - Spreken en Verschillende

Nadere informatie

Informatie groep 5 (schooljaar 2011-2012)

Informatie groep 5 (schooljaar 2011-2012) Informatie groep 5 (schooljaar 2011-2012) Zelfstandig werken in groep 5: Op het bord worden de verschillende activiteiten in volgorde genoteerd. In wit zijn de instructiemomenten aangegeven. Met een rode

Nadere informatie

Ouderavond Bovenbouw. Dinsdag 1 september 2015

Ouderavond Bovenbouw. Dinsdag 1 september 2015 Ouderavond Bovenbouw Dinsdag 1 september 2015 Programma Voorstellen Bovenbouw-team Presentatie: Hoe werken we in de bovenbouw Presentatie: Op naar t VO Programma kamp en verdeling hulpouders Eindtijd:

Nadere informatie

ADVIES, CITO-TOETS EN HOE VERDER?? Een aantal spannende maanden tegemoet

ADVIES, CITO-TOETS EN HOE VERDER?? Een aantal spannende maanden tegemoet ADVIES, CITO-TOETS EN HOE VERDER?? Een aantal spannende maanden tegemoet Wat is de voorbereiding? Vanaf eind november starten we met het oefenen van Cito-toetsen -niet te serieus -wijzen op strategieën

Nadere informatie

Informatie avond groep 7

Informatie avond groep 7 Welkom in groep 7 Maandag t/m woensdag: juf Orinda. Donderdag en vrijdag: meester Ben. Vanaf 14 september zullen we op dinsdag een stagiaire van Domstad in de klas hebben: Martine ( 2 e jaars) Informatie

Nadere informatie

Huiswerkbeleid op OBS de Zeester. augustus 2014

Huiswerkbeleid op OBS de Zeester. augustus 2014 Huiswerkbeleid op OBS de Zeester augustus 2014 1 Inhoud: 1. Waarom geven wij huiswerk? 2. In welke groepen krijgen de kinderen huiswerk? 3. Waaruit bestaat het huiswerk in de diverse groepen? Op onze school

Nadere informatie

Huiswerkprotocol Mattheusschool

Huiswerkprotocol Mattheusschool Huiswerkprotocol Mattheusschool De Mattheusschool geeft huiswerk aan onze leerlingen vanaf groep 3. Dit huiswerk past in onze visie dat de omgeving steeds meer eisen aan de kinderen stelt naarmate ze ouder

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 6

Informatieboekje Groep 6 Informatieboekje Groep 6 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 6 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014!

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! Regel van de week Wij houden ons aan gemaakte afspraken. ALGEMEEN Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! U bent van

Nadere informatie

Informatieavond groep /2017. Groep 8a Eric en Anne Groep 8b Roy en Leonore Groep 8c Anne en Brigitte

Informatieavond groep /2017. Groep 8a Eric en Anne Groep 8b Roy en Leonore Groep 8c Anne en Brigitte Informatieavond groep 8 2016/2017 Groep 8a Eric en Anne Groep 8b Roy en Leonore Groep 8c Anne en Brigitte Informatieavond groep 8 2016/2017 Algemeen Voortgezet onderwijs Procedure Soorten voortgezet onderwijs

Nadere informatie

Beste ouders of verzorgers,

Beste ouders of verzorgers, Beste ouders of verzorgers, Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1. U krijgt zo de indruk van wat er dit schooljaar op uw kind afkomt. Voor

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Informatieboekje Groep 7 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS

Nadere informatie

Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen.

Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen. Informatie over de gang van zaken in leerjaar 5 Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen. ALGEMEEN Het allerbelangrijkste vinden wij dat de kinderen

Nadere informatie

Openbare Basisschool J. v.d. Hoeven Epse. g r o e p

Openbare Basisschool J. v.d. Hoeven Epse. g r o e p Openbare Basisschool J. v.d. Hoeven Epse g r o e p 8 NAAR GROEP 8 Dit schooljaar zit uw kind in groep 8. Wat voor sommige ouders allemaal heel gewoon is, is voor sommigen een nieuwe stap. Wie is hun nieuwe

Nadere informatie

De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Even kort de procedure:

De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Even kort de procedure: Info groepen 8 Beste ouders/verzorgers, Groep 8 is en blijft een bijzonder jaar. We hebben een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet. Het Voortgezet onderwijs: De overgang naar een vorm van voortgezet

Nadere informatie

Informatieavond groep 4

Informatieavond groep 4 Informatieavond groep 4 Dagindeling- weekrooster -Elke dag starten we met stillezen, om het lezen te bevorderen. Zo beginnen we de dag altijd heel rustig. -Daarna hebben we het vak; levensbeschouwing en

Nadere informatie

Informatieboekje groep 7 schooljaar 2015-2016. Samenwerkingsschool De Lispeltuut

Informatieboekje groep 7 schooljaar 2015-2016. Samenwerkingsschool De Lispeltuut Informatieboekje groep 7 schooljaar 2015-2016 Samenwerkingsschool De Lispeltuut Oostkapelle, september 2015 Beste ouders, Voor u ligt het informatieboekje van groep 7. Hierin staat informatie over de vakken

Nadere informatie

Informatiefolder. Groep 3/4. Schooljaar 2015-2016. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com

Informatiefolder. Groep 3/4. Schooljaar 2015-2016. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com Informatiefolder Groep 3/4 Schooljaar 2015-2016 1 Informatie schooljaar 2015-2016 Groep 3 en 4 Voor u ligt de informatiefolder van de groep, waarin uw kind dit schooljaar zit. In deze informatiefolder

Nadere informatie

Algemene informatieavond groep 5-6

Algemene informatieavond groep 5-6 Algemene informatieavond groep Kindcentrum de Eik Burg. Willemeplein 8 EA Nieuwstadt Tel. 4483938 www.kcdeeik.nl Inhoud Presentatie Afspraken Pedagogisch klimaat Handelingsgericht werken Coöperatieve werkomgeving

Nadere informatie

Informatieboekje GROEP 7

Informatieboekje GROEP 7 Informatieboekje GROEP 7 Schooljaar 2015-2016 Voorwoord Voor u ligt het informatieboekje van uw kind in groep 7. We gaan samen met de kinderen fris een nieuw jaar in. Een jaar waarin er veel gebeurt en

Nadere informatie

Informatieavond

Informatieavond Informatieavond 8 2017-2018 1 Verloop van het schooljaar Verslagen/ presentaties - Werkstuk - Spreekbeurt - Boekverslag - Boekbespreking - Actuakring Activiteiten - Gastles bureau Halt - Bank voor de klas

Nadere informatie

INFORMATIE OVER GROEP 4. Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt.

INFORMATIE OVER GROEP 4. Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt. INFORMATIE OVER GROEP 4 Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt. Rekenen: Methode: De wereld in getallen. Er zijn blauwe taken.

Nadere informatie

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Leerkrachten: 4/5 Anja Smits en Jennie van Laarhoven 5A Marloes Bongers ALGEMEEN GEDEELTE Zelfstandig werken In de groepen 5 werken de leerlingen

Nadere informatie

Welkom in groep 8! Schooljaar 2015-2016

Welkom in groep 8! Schooljaar 2015-2016 Welkom in groep 8! Schooljaar 2015-2016 Welkom! Vanaf dit schooljaar zit uw kind in groep 8, hartelijk welkom! In dit boekje gaan wij u en uw kind wat meer vertellen over het reilen en zeilen in 8a en

Nadere informatie

Groep 7 Boerenpad. Groep 7a Boerenpad

Groep 7 Boerenpad. Groep 7a Boerenpad Groep 7 Boerenpad Groep 7a Boerenpad Leerkracht van deze groep: Bas Zijderveld Algemene informatie Veel nieuwe leerstof. Goede werkhouding. Leren plannen (agenda). Repetities. Huiswerk/werkbladen bewaren

Nadere informatie