ZIENSWIJZENNOTA GVVP WINSUM

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ZIENSWIJZENNOTA GVVP WINSUM"

Transcriptie

1 ZIENSWIJZENNOTA GVVP WINSUM Nr. Vragen/opmerkingen (gebundeld) 1 Er is vanuit nut en noodzaak, geluidsoverlast, benodigde investeringen en mogelijke route Ranum - Tinallinge - Onderdendam bezwaar tegen het verbreden van de Takkebosserweg. Daarnaast wordt gevraagd voor fietsveiligheid bij de uitwerking van de plannen. Zienswijzen 1, 2, 3, 4, 5, 6

2 2 Door de Krassumerstraat in Garnwerd rijdt geregeld zwaar verkeer. Het verzoek is zwaar verkeer te verbieden in de Krassumerstraat. Zienswijzen 7, 8 3 Vanuit verkeersveiligheid wordt een busroute langs de Negen Wieken (Borgweg) niet aangeraden. 4 Het verzoek is om de Borgweg (tussen station en N361) te herinrichten als 30 km/uur zone (nu 50 km/uur)

3 5 In het in het GVVP Winsum is een fietspad tussen Baflo en Tinallinge langs de Maar genoemd, maar is er ook het verzoek voor een fietsverbinding via de Tinallingerweg. Zienswijze 5, 10, 11, 12 6 Het verzoek is om ook in bestaande situaties de toegankelijkheid in de openbare ruimte te herstellen. 7 De oostelijke helling van de fietstunnel bij het station (Winsum) is niet toegankelijk (te steil). Vanwege de oost-west functie van de fietstunnel dient ook deze zijde te worden aangepakt. 8 De scope voor verkeersdeelnemers in het GVVP is te beperkt. Inwoners met een beperking komen te weinig aan de orde. 9 In het GVVP Winsum wordt gesproken over auto, fiets en openbaar vervoer in relatie tot bereikbaarheid. Dit is te beperkt. 10 Onder verkeersveiligheid wordt niet gesproken over de inrichting van de Borgweg en uitbreiding van P+R Winsum.

4 11 Het verzoek is om elektrische oplaadpalen voor scootmobielen te realiseren/subsidiëren in de gemeente. 12 Fietspaden dienen voldoende breed te worden aangelegd (voor scootmobielen et cetera) 13 Waarom legt de gemeente niet alle bushaltes toegankelijk aan. 14 Station Winsum moet een knoop worden voor alle bus- en treinlijnen. 15 Het aantal gehandicaptenparkeerplaatsen mag niet beperkt zijn tot alleen belangrijke (openbare) voorzieningen. 16 Welke criteria gelden voor het (uitbreiden van) geleidelijnen?

5 17 De inrichting van de Wierumerschouwsterweg in Adorp is onvoldoende. Er wordt nog te hard gereden. Zienswijze Voor voetgangers is de doorgaande route binnen de bebouwde kom van Garnwerd zeer onregelmatig. Zienswijze 8 19 Er worden rode fietssuggestiestroken aangedragen voor de Andelsterweg tussen Rasquert en Westernieland Zienswijze Bij de Onderdendamsterweg zorgen geparkeerde auto's op de stoep ervoor dat voetgangers af en toe gebruik maken van de rijbaan. Als er door de nieuwe brug over het Winsumerdiep bussen over deze weg komen is dit gevaarlijk. 21 De gemeente dient bij het OV-bureau te attenderen dat de busvervoerder moet letten op de afstand tussen bus en halte.

6 M Antwoorden Als onderdeel van de opwaardering van de provinciale weg N361 is besloten om een verbinding aan te leggen tussen de N361 en N996, de zogenaamde Noordelijke Boog. Een effect van de Noordelijke Boog is dat bedrijventerrein Hoogeweg een snelle ontsluiting richting de N361 krijgt via de Takkebosserweg. Deze route is korter en sneller dan de huidige routes door Baflo (route via Winsum naar Groningen) en Tinallinge (route via Onderdendam naar Groningen). Om dit effect goed te kunnen begeleiden en de verkeersveiligheid te kunnen waarborgen is er voor gekozen om de Takkebosserweg beperkt te verbreden. Er moet niet uit het oog verloren worden dat het ontlasten van de bebouwde kom van Baflo een zeer belangrijk aspect is van het verbreden van de Takkebosserweg. De toename van verkeer op de Tinallingerweg weegt niet op tegen de afname op de route via de Gebroeders Gootjesstraat aangezien een groot deel van het verkeer dat van de Takkebosserweg gebruik zal gaan maken nu ook al van de Tinallingerweg gebruik maakt, alleen dan de andere kant op. Ook het aantal woningen met een directe erfaansluiting op de weg is bij de Tinallingerweg nihil vergeleken met het aantal directe erfaansluitingen op de route via de Gebroeders Gootjesstraat. In het GVVP Winsum zal worden toegevoegd dat na realisatie van de Noordelijke Boog allereerst een verkeersmeting op de Takkebosserweg zal worden gehouden. Naar aanleiding van deze verkeersmeting zal in overleg met de omgeving de exacte aanpassing van de Takkebosserweg besproken worden. Wel speelt hierbij nog steeds het aandachtspunt dat de bebouwde kom van Baflo ontlast dient te worden van het (zware) verkeer een rol, maar ook de veiligheid van fietsers op de Takkebosserweg. In enkele zienswijze wordt aangegeven dat de verwachting is dat de verbreding van de Takkebosserweg te maken heeft met een nieuwe verbinding voor doorgaand verkeer vanaf Mensingeweer via Ranum, om Winsum heen, via de Takkebosserweg en de Vennenweg naar Onderdendam. Deze route zal niet gerealiseerd worden als nieuwe hoofdroute tussen Mensingeweer en Onderdendam. Het gaat bij de Noordelijke Boog slechts om een verbinding tussen de N361 en de N996.

7 Het probleem "doorgaand vrachtverkeer" in de Krassumerstraat betreft lokale problematiek en valt derhalve niet onder een verkeer- en vervoersbeleidsplan (GVVP). De gemeente Winsum is met betrekking tot deze weg, buiten het GVVP om, aan het kijken naar de mogelijkheid om extra bewegwijzering te plaatsen om het doorgaande verkeer (waaronder zwaar verkeer) via de Hunzeweg te leiden. Daarnaast zal dit punt meegenomen kunnen worden in de dorpsvisie die het dorp wenst op te stellen. De onderwerpen en aangedragen oplossingen in een dorpsvisie zullen wel door de gemeente moeten worden goedgekeurd voordat deze daadwerkelijk worden uitgevoerd. Met de realisatie van de verbinding Onderdendamsterweg - Trekweg wordt de busroute in noord-zuid richting doorgetrokken en komt daarmee inderdaad langs de Negen Wieken. Het doortrekken van de bus is een voorwaarde voor de nieuwe verbinding. Bij de Negen Wieken is een parkeerverbod ingesteld. Het wegprofiel zal daarnaast nog iets worden aangepast (als schoolzone). De situatie op de Borgweg (gedeelte station - N361) zal voor het openbaar vervoer iets wijzigen. Ongeveer de helft van de huidige bussen (zowel lijnbussen als AOC Terra bussen) zal hier nog langsrijden door de aanleg van de nieuwe brug over het Winsumerdiep. Er is op dit moment geen aanleiding om de snelheid op de weg te verlagen naar 30 km per uur.

8 De gemeente Winsum gaat voor één goede en veilige fietsroute tussen Tinallinge en Baflo. Nader onderzoek dient uit te wijzen op welke locatie / via welke route de fietsverbinding exact moet lopen. Voor alsnog is de keuze gevallen op het fietspad langs de Maar. Het fietspad langs de Tinallingerweg zal duurder zijn. Nader onderzoek wordt hiernaar gedaan waarbij de omgeving betrokken zal worden. Met de planuitwerking wordt hier op terug gekomen. We erkennen het belang dat iedereen op een goede en veilige manier gebruik moet kunnen maken van de wegen, fietspaden en trottoirs. Bij meldingen van (bestaande) knelpunten op het gebied van toegankelijkheid in de openbare ruimte zullen de (on)mogelijkheden bekeken worden. De fietstunnel bij het station wordt aan de westzijde aangepast (nieuwe tunnel met minder steile helling). Aanpassing van de helling aan de oostzijde is op dit moment niet aan de orde. De doorgaande verbinding in oost-west richting is zowel via de tunnel als gelijkvloers via de Trekweg te nemen. Deelname van mensen met een beperking aan het verkeer vindt de gemeente Winsum van groot belang (zie ook punt 6). Om deze reden is er in het GVVP een hoofdstuk "Toegankelijkheid" opgenomen. De zienswijze is niet direct de aanleiding om het beleid aan te passen. Wel zijn wij bereid om in overleg met de indieners van de zienswijzen het gesprek in te gaan om te kijken naar de (on)mogelijkheden van de beschreven aandachtspunten. De categorie 'overig' is toegevoegd. Bij de inrichting Borgweg en uitbreiding van P+R Winsum zal in het ontwerp specifiek aandacht worden besteed aan verkeersveiligheid, zoals bij elke nieuwe en/of gewijzigde infrastructuur.

9 Scootmobielen kunnen opladen bij elektrische oplaadpunten voor elektrische fietsen. Om deze reden zijn scootmobielen, maar ook bijvoorbeeld elektrische scooters niet apart benoemd. Gewijzigd ten opzichte van het Ontwerp GVVP is dat het realiseren van fietsoplaadpunten toch niet gesubsidieerd gaan worden en dit aan marktwerking overlaten. Fietsvoorzieningen in Winsum worden aangelegd volgens landelijke richtlijnen waar ook breedtes een norm in is. Indien dit technisch of om andere redenen niet mogelijk of wenselijk is kan hier van worden afgeweken. Het uitgangspunt van de gemeente Winsum is om minimaal 1 toegankelijke halte per dorpskern die door een lijnbus wordt aangedaan te realiseren. Uitzonderingen zijn de dorpen waar een toegankelijke halte door het type lijnbussen geen meerwaarde heeft doordat het type lijnbussen niet aansluiten op de verhoogde haltes. Daarnaast is in onze ogen de investering tegenover het gebruik te hoog om alle bushaltes met incidenteel instapgebruik (met name in het buitengebied) volledig toegankelijk te maken. Wanneer er geen toegankelijke halte in de buurt is waarvan gebruik gemaakt kan worden is er altijd nog de mogelijkheid om middels een regiotaxi naar de eerste toegankelijke halte gebracht te worden. Dit betreft een verantwoordelijkheid van OV-opdrachtgevers voor trein (provincie Groningen) en bus (OVbureau Groningen-Drenthe). De gemeente Winsum is met deze partijen in overleg en steunt het verzoek van harte. Zie punt 8. De gemeente Winsum heeft geen specifieke criteria voor het uitbreiden van geleidelijnen. Verder zie punt 8.

10 De inrichting van de Wierumerschouwsterweg betreft lokale problematiek en valt derhalve niet onder een verkeer- en vervoersbeleidsplan (GVVP). In het verleden heeft de Wierumerschouwsterweg op de kruispunten drempels gehad. Deze drempels zorgden voor ernstige trillings- en geluidsoverlast bij aanwonenden. Gezamenlijk met het dorp is destijds besloten om de drempels te verwijderen en is de huidige situatie aangelegd. Met dit in het achterhoofd zal de indiener van de zienswijze gezamenlijk met het dorpsbelangen en de politie uitgenodigd worden om de situatie (los van het GVVP) te bespreken. Zie punt 6. Daarnaast zal dit punt meegenomen kunnen worden in de dorpsvisie die het dorp wenst op te stellen. De onderwerpen en aangedragen oplossingen in een dorpsvisie zullen wel door de gemeente moeten worden goedgekeurd voordat deze daadwerkelijk worden uitgevoerd. Tussen Rasquert en Den Andel wordt in het kader van het GVVP een vrijliggend fietspad gerealiseerd. Daarna kan fietsverkeer via De Streekweg, Oude Dijk, Hiddingezijlsterweg veilig verder naar Westernieland. Om deze reden worden er geen rode fietssuggestiestroken aangebracht op de Andelsterweg. Tijdens de herinrichting van de Onderdendamsterweg zijn de stoepen dusdanig verbreed dat er voldoende ruimte is voor zowel (minder valide) voetgangers als voor geparkeerde auto's. Hierdoor zorgt de combinatie van voetgangers en bussen op de Onderdendamsterweg niet voor verkeersonveilige situaties. Dit is geen punt voor een GVVP. Wel is het OV-bureau is inmiddels geattendeerd op het verzoek om te letten op de afstand bus en halte.

Aan de gemeenteraad, Vergadering: 21 november 2006. Agendanummer: 9

Aan de gemeenteraad, Vergadering: 21 november 2006. Agendanummer: 9 Vergadering: 21 november 2006 Agendanummer: 9 Status: hamerstuk Behandelend ambtenaar F. Hoogheem, 0595-447780 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. F. Hoogheem) Aan de gemeenteraad, Onderwerp: Evaluatie

Nadere informatie

Nationaal Fietscongres Groningen 2 juni 2016. Hoe fietst Bedum?

Nationaal Fietscongres Groningen 2 juni 2016. Hoe fietst Bedum? Nationaal Fietscongres Groningen 2 juni 2016 Hoe fietst Bedum? Even voorstellen: Johannes de Vries Wethouder gemeente Bedum van o.a. : Openbare Werken en Verkeer en Vervoer Wat heb ik met fietsen? Kop

Nadere informatie

AMBTELIJK VERKEERSKUNDIG ADVIES LOOP- EN FIETSROUTE AZC

AMBTELIJK VERKEERSKUNDIG ADVIES LOOP- EN FIETSROUTE AZC AMBTELIJK VERKEERSKUNDIG ADVIES LOOP- EN FIETSROUTE AZC Datum : 18 maart 2016 Aan : Projectteam AZC Kopie aan : Van : Matthijs Koops Onderwerp : AZC, verkeerskundig advies loop- en fietsroute Op verzoek

Nadere informatie

Verkeersbesluit aanpassingen verlengde Clusiuslaan en Gooimeerlaan (tunnel Poelgeest)

Verkeersbesluit aanpassingen verlengde Clusiuslaan en Gooimeerlaan (tunnel Poelgeest) B&W-nr.: 06.0342 d.d. 14-03-2006 Onderwerp Verkeersbesluit aanpassingen verlengde Clusiuslaan en Gooimeerlaan (tunnel Poelgeest) BESLUITEN Behoudens advies van de commissie VOCS 1. in te stemmen met het

Nadere informatie

Halte Grubbenvorst/Greenpark Venlo locatieonderzoek

Halte Grubbenvorst/Greenpark Venlo locatieonderzoek Halte Grubbenvorst/Greenpark Venlo locatieonderzoek Dorpsraad, 7 april 2015 inhoudsopgave 1. Eisen en wensen halte 2. Locaties 1. Californische weg 2. Burgemeester van Kempenstraat 3. Sportpark 3. Vragen

Nadere informatie

Betreft Bonding verslag bewonersavonden GVVP Winsum (29 oktober t/m 12 november 2012)

Betreft Bonding verslag bewonersavonden GVVP Winsum (29 oktober t/m 12 november 2012) Memo Plaats en datum Kenmerk Haren, 7 januari 2013 319749 Aan Jan Ymker (gemeente Winsum) Kopie aan Van Boud Geerdes Betreft Bonding verslag bewonersavonden GVVP Winsum (29 oktober t/m 12 november 2012)

Nadere informatie

Aanleiding. Presentatie doortrekken Haarsweg. Communicatietraject. Onderdelen van het onderzoek. Ondernemersvereniging Ommen

Aanleiding. Presentatie doortrekken Haarsweg. Communicatietraject. Onderdelen van het onderzoek. Ondernemersvereniging Ommen Presentatie doortrekken Haarsweg Donderdag 10 april 2014 Aanleiding Raadscommissie van 6 juni 2013 behandeling verkeersonderzoek De Strangen en de rotonde Schurinkstraat- Chevalleraustraat Over de Haarsweg

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

Verslag van inspraak

Verslag van inspraak Verslag van inspraak Project : Herinrichting Koedijk Lochem Aanleiding : Opstellen schetsontwerp Datum: 1 juli 2016 2 Inleiding Op 8 juni 2016 werd een inloopavond gehouden waarop werd gepresenteerd dat

Nadere informatie

Verkeersveiligheid in Bronckhorst

Verkeersveiligheid in Bronckhorst Verkeersveiligheid in Bronckhorst Aanleiding De gemeente Bronckhorst wil graag achterhalen of er verkeersonveilige locaties zijn in de gemeente en zo ja, welke. Niet alle ongelukken die gebeuren zijn bekend

Nadere informatie

Vervolgvragen raadslid dhr. F. van der Zande (fractie LOF) ex artikel 35 Rvo betreffende verkeerssituaties Sterckwijck en beantwoording college.

Vervolgvragen raadslid dhr. F. van der Zande (fractie LOF) ex artikel 35 Rvo betreffende verkeerssituaties Sterckwijck en beantwoording college. Vervolgvragen raadslid dhr. F. van der Zande (fractie LOF) ex artikel 35 Rvo betreffende verkeerssituaties Sterckwijck en beantwoording college. 10 november 2014 A. Inleiding Naar aanleiding van vragen

Nadere informatie

Busbaan. Natuurlijk! Vleuterweide. Godfried de Graaff

Busbaan. Natuurlijk! Vleuterweide. Godfried de Graaff Busbaan Natuurlijk! Vleuterweide Godfried de Graaff Visie achter hoofdontsluiting LR Visie achter hoofdontsluiting LR A2 A12 Visie achter hoofdontsluiting LR A2 A12 Visie achter hoofdontsluiting LR A2

Nadere informatie

Notitie Fietsvoorzieningen langs de d Oultremontweg / Tuinbouwweg.

Notitie Fietsvoorzieningen langs de d Oultremontweg / Tuinbouwweg. Notitie Fietsvoorzieningen langs de d Oultremontweg / Tuinbouwweg. Inleiding Tijdens de behandeling van de voorjaarsnota in de raad van 25 juni 2013 heeft het college toegezegd 75.000,00 beschikbaar te

Nadere informatie

Informatieavond Spoorkruisingen Elst Noord Vragen en antwoorden

Informatieavond Spoorkruisingen Elst Noord Vragen en antwoorden Informatieavond Spoorkruisingen Elst Noord Vragen en antwoorden Tijdens de informatieavond op 10 oktober 2018 is er een aantal vragen naar voren gekomen. Deze hebben we voor u op een rijtje gezet. Per

Nadere informatie

Memo. Verhouding auto-fiets 2015

Memo. Verhouding auto-fiets 2015 Uit de verkeerstellingen van de gemeente blijkt dat op deel twee op een werkdag gemiddeld 1.400 1 motorvoertuigen rijden waarvan 4% a 5% vrachtverkeer betreft. Op deel drie rijden gemiddeld per werkdag

Nadere informatie

Duurzaam Veilig(e) Wegen

Duurzaam Veilig(e) Wegen Duurzaam Veilig(e) Wegen Categoriseringskaart (2015) Kaart met de belangrijkste wegen in onze provincie. Dit is het wensbeeld van de wegcategorisering zoals wij dat graag zien. Provinciale wegen Duurzaam

Nadere informatie

Verkeersveiligheid N361

Verkeersveiligheid N361 Verkeersveiligheid N361 Ongevalsgegevens periode 2005 t/m 2009 Op de N361 Groningen-Lauwersoog hebben in de periode 2005 t/m 2009 340 ongevallen plaatsgevonden. Hierbij werden 47 mensen in het ziekenhuis

Nadere informatie

STAATSCOURANT VERKEERSBESLUIT. Nr mei Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814

STAATSCOURANT VERKEERSBESLUIT. Nr mei Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 27768 17 mei 2018 VERKEERSBESLUIT Nummer besluit: 17.013 Datum besluit: 17 mei 2018 Burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Verkeersbesluit herinrichting De Lairessestraat en de Cornelis Krusemanstraat tussen het Concertgebouwplein en de Amstelveenseweg te Amsterdam-Zuid.

Verkeersbesluit herinrichting De Lairessestraat en de Cornelis Krusemanstraat tussen het Concertgebouwplein en de Amstelveenseweg te Amsterdam-Zuid. STAATSCOURANT 14 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 72662 december 2017 Verkeersbesluit herinrichting De Lairessestraat en de Cornelis Krusemanstraat tussen het Concertgebouwplein

Nadere informatie

Adviesnota. Verkeerscirculatieplan Columbiz Park

Adviesnota. Verkeerscirculatieplan Columbiz Park Adviesnota Verkeerscirculatieplan Columbiz Park Datum: 7 april 2016 Versie: 3 Status: Definitief Revisie: Afdeling(en): Team(s): i.o.m.: Steller: Afdelingsmanager: Projectleider: Wethouder: Vastgoed en

Nadere informatie

Verkeersveiligheid in Castricum. Knelpunten analyse 2015

Verkeersveiligheid in Castricum. Knelpunten analyse 2015 Verkeersveiligheid in Castricum 2015 Bram Rodenburg afd. CW&V juni 2015 1. Verbreden fietspaden: Is met de Fietsersbond opgestelde en in opdracht van het Min. IenM opgesteld Aanpak veilig fietsen hierin

Nadere informatie

A Voortgangsrapportage / aanvraag subsidie 1

A Voortgangsrapportage / aanvraag subsidie 1 Factsheet aanvraag MIP en/of RSP subsidie T&B en/of Infra H & Q A Voortgangsrapportage / aanvraag subsidie 1 Projectnummer/-naam B.031 OV-transferium Winsum (realisatie HOV-as en bereikbaarheid Transferium

Nadere informatie

Resultaten Fietsen met Inwoners Woensdagavond 12 april, IJsselstein Noord

Resultaten Fietsen met Inwoners Woensdagavond 12 april, IJsselstein Noord Resultaten Fietsen met Inwoners Woensdagavond 12 april, IJsselstein Noord Met een grote groep inwoners zijn we op een regenachtige woensdagavond 12 april door de wijk IJsselstein Noord gaan fietsen. Mede

Nadere informatie

Herinrichting Zuiderlaan 16 januari 2013 - beschrijving ontwerp - mpl--158 Gemeente Meppel. 1. Inleiding. 2. Beschrijving huidige situatie

Herinrichting Zuiderlaan 16 januari 2013 - beschrijving ontwerp - mpl--158 Gemeente Meppel. 1. Inleiding. 2. Beschrijving huidige situatie Herinrichting Zuiderlaan 16 januari 2013 - beschrijving ontwerp - mpl--158 Gemeente Meppel 1. Inleiding In opdracht van de gemeente Meppel werkt buro Hollema aan de uitwerking van de planvorming voor de

Nadere informatie

Gemeentelijk Verkeer- en Vervoerplan Winsum Naar een nieuwe realiteit

Gemeentelijk Verkeer- en Vervoerplan Winsum Naar een nieuwe realiteit Gemeentelijk Verkeer- en Vervoerplan Winsum Naar een nieuwe realiteit Definitief Gemeentelijk Verkeer- en Vervoerplan Winsum Naar een nieuwe realiteit Definitief Opdrachtgever: Gemeente Winsum Grontmij

Nadere informatie

Gemeentelijk verkeer- en vervoersplan

Gemeentelijk verkeer- en vervoersplan Gemeentelijk verkeer- en vervoersplan Themabijeenkomst 20 juli 2016 Ing. Bart van Kruisbergen : Even voorstellen Agenda 1. Opening wethouder (5 min) 2. Toelichting doel, werkwijze en proces (5 min) 3.

Nadere informatie

Snelfietsroute Arnhem - Wageningen. Oosterbeek

Snelfietsroute Arnhem - Wageningen. Oosterbeek Snelfietsroute Arnhem - Wageningen Oosterbeek Programma van de avond Opening door wethouder J. Verstand Voorstelronde Presentatie doel en tracé snelfietsroute door mw. A. Stienstra projectleider Provincie

Nadere informatie

Treinhalte HwKk. Varianten 1A en 4

Treinhalte HwKk. Varianten 1A en 4 Treinhalte HwKk Varianten 1A en 4 Bestuursovereenkomst Provincie ZH - Rijnwoude Spoorverdubbeling met 4 treinen /per richting/per uur op werkdagen tot 20.00u Ambitie niveau station is niveau R-Net Prov.

Nadere informatie

1. Inrichting erftoegangswegen > 4,5 meter

1. Inrichting erftoegangswegen > 4,5 meter Notitie Referentienummer Datum Kenmerk 18 april 2011 Betreft Aanvullend document "Wegencategorisering" n.a.v. presentatie 8 maart 1. Inrichting erftoegangswegen > 4,5 meter In het Uitvoerend document wegencategorisering

Nadere informatie

Module bereikbaarheid

Module bereikbaarheid Module bereikbaarheid Inleiding Bereikbaarheid gaat over de uitwisseling van verkeer, tussen de dorpen van de gemeente onderling en naar het hoofdwegennet. Een goede bereikbaarheid is belangrijk, maar

Nadere informatie

Oplegger voor het raadsdebat

Oplegger voor het raadsdebat Oplegger voor het raadsdebat Datum raadsdebat : 18 oktober 2018 Agendapuntnummer : XI, D1 Portefeuillehouder : Wethouder Mirjam Pauwels Onderwerp : Verkeerssituatie kruising Hoofdstraat- Steenbergerweg

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Noord-Holland 2011;

PROVINCIAAL BLAD. Gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Noord-Holland 2011; PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Noord-Holland Nr. 1254 20 februari 2019 Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland van 12-02-2019, nr. 1098062/1173310, tot wijziging van de Uitvoeringsregeling

Nadere informatie

Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt. Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat)

Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt. Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat) Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat) Inhoud 1. Terugblik 2. Resultaten 3. Algemene thema s 4. Gebiedsspecifieke thema s 5. Vervolg

Nadere informatie

Afwaarderen (minder aantrekkelijk maken voor doorgaand verkeer) van de Boerendijk tussen de Hoge Rijndijk en de Chrysantstraat

Afwaarderen (minder aantrekkelijk maken voor doorgaand verkeer) van de Boerendijk tussen de Hoge Rijndijk en de Chrysantstraat Scenario 1: Optimalisering huidige verkeersnetwerk woerden West Aanpassen van kruispunt Hollandbaan Waardsebaan verkeerslichtenregelinstallatie (VRI), Boerendijk Chrysantstraat (VRI), Boerendijk Hoge Rijndijk(rotonde).

Nadere informatie

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig De herinrichting heeft betrekking op de openbare inrichting van de locatie ter plaatse van de toekomstige supermarkt. De herinrichting houdt voornamelijk het realiseren van een toegang van de supermarkt

Nadere informatie

Stichting Natuurlijk!Vleuterweide

Stichting Natuurlijk!Vleuterweide Stichting Natuurlijk!Vleuterweide Alternatieven busbaan Vleuterweide Visie achter hoofdontsluiting Leidsche Rijn Datum: 8 juli 2014 Godfried de Graaff www.natuurlijkvleuterweide.nl Agenda Functioneren

Nadere informatie

Notitie km snelheidslimiet Antwerpsestraatweg

Notitie km snelheidslimiet Antwerpsestraatweg Notitie 60 80 km snelheidslimiet Antwerpsestraatweg 1. INLEIDING In het kader van de herinrichting van de Antwerpsestraatweg is in samenwerking met de gemeente Bergen op Zoom een sober herinrichtingvoorstel

Nadere informatie

Verkeersveiligheid fietsroutes gemeente Nieuwkoop Inventarisatie van knelpunten

Verkeersveiligheid fietsroutes gemeente Nieuwkoop Inventarisatie van knelpunten Verkeersveiligheid fietsroutes gemeente Nieuwkoop Inventarisatie van knelpunten Gemeente Nieuwkoop Afd. Beheer openbare ruimte maart 2015 Inhoud INHOUD...2 1 INLEIDING...3 1.1 AANLEIDING...3 1.2 DOELSTELLING

Nadere informatie

Uitwerking verkeersonderzoek Olst. Informatieavond. 16 mei 2018

Uitwerking verkeersonderzoek Olst. Informatieavond. 16 mei 2018 Uitwerking verkeersonderzoek Olst Informatieavond 16 mei 2018 2 Agenda vanavond Aanleiding Verbeteren Leefbaarheid en Veiligheid in Olst Eerder onderzoek rondweg Olst Jan Hooglandstraat Twee varianten

Nadere informatie

Verslag workshop Fietsroute plus Groningen - Haren

Verslag workshop Fietsroute plus Groningen - Haren Verslag workshop Fietsroute plus Groningen - Haren Onderwerp Datum Locatie Aanwezigen Workshop Fietsroute plus Groningen - Haren. Dinsdag 7 juni 2016, 19:00 uur 21:00 uur. BSV Helpman-Oost, Groensteinlaan

Nadere informatie

5Verkeersmaatregelen versus het groen Oosterweg en omgeving - verkeersvariant A

5Verkeersmaatregelen versus het groen Oosterweg en omgeving - verkeersvariant A 20 12 Verkeersmaatregelen overige projecten (voorstellen / nader te onderzoeken) Herinrichting Accentueren kruising Fietsroute plus Nieuw fietspad Nieuwe auto verbinding Wat Herinrichting Herinrichting

Nadere informatie

Onderwerp: Gelden regio Groningen/Assen verbindingsweg Winsumerdiep

Onderwerp: Gelden regio Groningen/Assen verbindingsweg Winsumerdiep Vergadering: 26 maart 2013 Agendanummer: 12 Status: Besluitvormend Portefeuillehouder: J. Hoekzema Behandelend ambtenaar A. Spier, 0595-447793 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. A. Spier) Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

Dijklint Alblasserdam

Dijklint Alblasserdam Dijklint Alblasserdam Ontwerpvisie Inrichtingsplan Dijklint Beeld plaatsen ter grootte van dit kader 24 januari 2013 Henk van Zeijl Viviane de Groot 2 Inhoud Inleiding Resultaat discussies in ontwerpwerkgroep

Nadere informatie

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017)

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Op donderdag 7 december heeft de gemeente Dinkelland een werksessie georganiseerd met omwonenden en ondernemers rond de Bisschopsstraat,

Nadere informatie

1Ontwikkelingsfasen bestemmingsplan Haren

1Ontwikkelingsfasen bestemmingsplan Haren 1Ontwikkelingsfasen bestemmingsplan Haren Dilgt Hemmen Essen, deelgebied 5 en 6 2003-2013 Gemeenteraad stelt beleidskaders vast voor Haren Noord Landschapsontwikkelingsplan 2003 Ontwikkelvisie Dilgt Hemmen

Nadere informatie

1. Heeft u (klein)kinderen die naar de basisschool of de middelbare school gaan?

1. Heeft u (klein)kinderen die naar de basisschool of de middelbare school gaan? School 6 5 1. Heeft u (klein)kinderen die naar de basisschool of de middelbare school gaan? 5 5 4 3 2 1 Ja Nee Nee Niet in de Bommelerwaard. (1x) Wel kleinkinderen die naar de basisschool gaan, maar niet

Nadere informatie

Memo van de gedeputeerde C.A. van der Maat Gedeputeerde Mobiliteit en Samenwerking

Memo van de gedeputeerde C.A. van der Maat Gedeputeerde Mobiliteit en Samenwerking Memo van de gedeputeerde C.A. van der Maat Gedeputeerde Mobiliteit en Samenwerking Onderwerp Motie Niet van het padje af voor speed-pedelecs Documentnummer Geachte Statenleden, Op 7 juli 2017 hebben uw

Nadere informatie

Ontsluiting ziekenhuis AZ ALMA Campus Eeklo in het kader van module 14. informatieavond - oktober In opdracht van VENECO, stad Eeklo

Ontsluiting ziekenhuis AZ ALMA Campus Eeklo in het kader van module 14. informatieavond - oktober In opdracht van VENECO, stad Eeklo Ontsluiting ziekenhuis AZ ALMA Campus Eeklo in het kader van module 14 informatieavond - oktober 2013 In opdracht van VENECO, stad Eeklo Visie gewenste ruimtelijke structuur R43 en de groene vinger VENECO-

Nadere informatie

memo Verkeersanalyse Wellness/Spa Ameland Datum: 7 mei 2015

memo Verkeersanalyse Wellness/Spa Ameland Datum: 7 mei 2015 BIJLAGE 2 memo Postbus 81. 9062 ZJ Oenkerk Tel: 058-2562525 E-mail: oenkerk@rho.nl Onderwerp: Verkeersanalyse Wellness/Spa Ameland Datum: 7 mei 2015 Referte: ing. Hanno Hommel In dit memo wordt een aantal

Nadere informatie

Verkeersonderzoek. Kenmerken advies: www.meldpunt veiligverkeer.nl

Verkeersonderzoek. Kenmerken advies: www.meldpunt veiligverkeer.nl Verkeersonderzoek www.meldpunt veiligverkeer.nl Kenmerken advies: Naam dossier: >Hier komt de naam van dossier zoals in Meldpunt en wordt ingevoegd door meldpuntmedewerker< Locatie: Eenderparkweg in Ermelo

Nadere informatie

Memo. Advies werkgroep VLK. Achtergrond. Werkgroep VLK. Geactualiseerd ontwerp VLK

Memo. Advies werkgroep VLK. Achtergrond. Werkgroep VLK. Geactualiseerd ontwerp VLK Memo Advies werkgroep VLK Datum: 20 januari 2017 Deelproject: Verbindingsweg Ladonk - Kapelweg (VLK) Leden: Frans van Oorschot (bewoner buurtschap Kalksheuvel) Beatrix v.d. Kolk (Hippische Sport) Co van

Nadere informatie

Hoe verandert uw route naar de A20? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting A20 Moordrecht

Hoe verandert uw route naar de A20? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting A20 Moordrecht Hoe verandert uw route naar de? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat www.rijkswaterstaat.nl 0800-8002 (gratis, dagelijks 06.00-22.30 uur) maart 2014 cd0314ck001

Nadere informatie

Verkeersveiligheid Provincialeweg / Overeind. Fietspad Houten - Culemborg. 27 september Pascale Willems Suzanne Spapens

Verkeersveiligheid Provincialeweg / Overeind. Fietspad Houten - Culemborg. 27 september Pascale Willems Suzanne Spapens 1 2 Verkeersveiligheid Provincialeweg / Overeind Fietspad Houten - Culemborg 27 september 2018 Pascale Willems Suzanne Spapens 3 Korte terugblik 4 Knelpunten en aandachtspunten Bijeenkomst 1, 23 mei 2018

Nadere informatie

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan *1024661* Gemeenteraad Gemeente Hengelo Postbus 18 7550 AA Hengelo Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan 1010707 Geachte gemeenteraad, In de commissie Fysiek zijn vragen

Nadere informatie

Haalbaarheidsonderzoek Snelle Fietsroute Ede - Wageningen

Haalbaarheidsonderzoek Snelle Fietsroute Ede - Wageningen Haalbaarheidsonderzoek Snelle Fietsroute Ede - Wageningen Toelichting proces, onderzoeken en advies Aletta Koster 11 december 2017 Open Opbouw presentatie 1. Aanleiding & doel 2. Wat is een snelle fietsroute?

Nadere informatie

FAQ Fietspad Helmond-Eindhoven: Nr. Categorie Vraag Antwoord

FAQ Fietspad Helmond-Eindhoven: Nr. Categorie Vraag Antwoord FAQ Fietspad Helmond-Eindhoven: Nr. Categorie Vraag Antwoord De fiets is voor velen het ideale vervoermiddel op kortere afstanden. Op dit moment is er geen directe, snelle en kwalitatief hoogwaardige fietsverbinding

Nadere informatie

Aanvragen in Subsidieaanvraag BDU Kleine Infrastructuur 2016

Aanvragen in Subsidieaanvraag BDU Kleine Infrastructuur 2016 Algemene aspecten: Aanvragen indienen: eind 2015. Voorlopige gunning voor 1 november 2016. Uitvoering 2016/2017 Aanvragen in 2015 De Draai - Van Veenweg - Voetpad naast Van Veenweg - Knip Van Veenweg (afhankelijk

Nadere informatie

Vormgeving kruising Tweehekkenweg - Bergmaas

Vormgeving kruising Tweehekkenweg - Bergmaas Vormgeving kruising Tweehekkenweg - Bergmaas Gemeente Landerd Opdrachtgever: Rapportnummer: Gemeente Landerd 18.020_a_040302 Datum vrijgave: 5 maart 2004 Vrijgave: Ing. K. Akkers paraaf Goedkeuring: A.P.M.

Nadere informatie

verijssel provincie PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. Ib/Zolé/éöO Datqj./: 0 1 JUL JULI 2016

verijssel provincie PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. Ib/Zolé/éöO Datqj./: 0 1 JUL JULI 2016 PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. Ib/Zolé/éöO Datqj./: 0 1 JUL 2016 Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 overijssel.nl postbus@overijssel. nl

Nadere informatie

Bijlage maatregelen overwegveiligheid gemeente Winsum

Bijlage maatregelen overwegveiligheid gemeente Winsum Bijlage maatregelen overwegveiligheid gemeente Winsum 10 februari 2015 Bijlage met maatregelen per overweg in de gemeente Winsum In de gemeente Winsum zijn 23 overwegen en 1 onderdoorgang. Veel van de

Nadere informatie

De meest genoemde probleem locaties of kruisingen zijn:

De meest genoemde probleem locaties of kruisingen zijn: Beschrijving van meest genoemde kruisingen. Doel van deze beschrijving is de actuele situatie weer te geven en een aantal oplossingen voor de geconstateerde problemen aan te dragen. Voorafgaand aan deze

Nadere informatie

Rapport: Hillegoms Verkeers- en Vervoerplan (HVVP)

Rapport: Hillegoms Verkeers- en Vervoerplan (HVVP) GEMEENTE HILLEGOM Hoofdstraat 115 2181 EC Hillegom T 14 0252 Postbus 32, 2180 AA Hillegom F 0252-537 290 E info@hillegom.nl I www.hillegom.nl Rapport: Hillegoms Verkeers- en Vervoerplan (HVVP) Onderdeel

Nadere informatie

Bedrijfsontsluiting Dodewaardsestraat te Opheusden

Bedrijfsontsluiting Dodewaardsestraat te Opheusden notitie Werknummer opdrachtgever GNb1401 Gemeente Neder-Betuwe datum van aan 21 juli 2014 R. Vermeulen Bedrijf Kegelaar Transport B.V. Aanleiding Op 25 februari 2013 heeft Megaborn voor de gemeente Neder-Betuwe

Nadere informatie

VERKEERSVISIE WESTERHAAR-VRIEZENVEENSEWIJK VERSLAG 1 E SESSIE KLANKBORDGROEP: KNELPUNTEN, TRENDS EN ONTWIKKELINGEN OP 24 MAART 2016 IN KULTURHUS DE

VERKEERSVISIE WESTERHAAR-VRIEZENVEENSEWIJK VERSLAG 1 E SESSIE KLANKBORDGROEP: KNELPUNTEN, TRENDS EN ONTWIKKELINGEN OP 24 MAART 2016 IN KULTURHUS DE VERKEERSVISIE WESTERHAAR-VRIEZENVEENSEWIJK VERSLAG 1 E SESSIE KLANKBORDGROEP: KNELPUNTEN, TRENDS EN ONTWIKKELINGEN OP 24 MAART 2016 IN KULTURHUS DE KLAAMPE TE WESTERHAAR-VRIEZENVEENSEWIJK -1- DOEL EERSTE

Nadere informatie

Tracé Fietsroute Plus

Tracé Fietsroute Plus Bijlage 1 Tracé Fietsroute Plus Inleiding In deze bijlage treft u nadere informatie over de Fietsroute Plus aan. U leest hier wat de belangrijkste kenmerken van een snelle fietsroute zijn en welke bijzondere

Nadere informatie

Bijlage beantwoording vragen inloopavond aanleg fietsstraat Stadsveld.

Bijlage beantwoording vragen inloopavond aanleg fietsstraat Stadsveld. Bijlage beantwoording vragen inloopavond aanleg fietsstraat Stadsveld. Vraag 1 Bij oversteken Cornelia Schefferlaan Ferdinand Bolstraat zie ik problemen met de fietsstraat. Ook vanaf de rotonde Haaksbergerstraat

Nadere informatie

OPLOSSINGS- VOORKEUREN BEWONERS & BEDRIJVEN

OPLOSSINGS- VOORKEUREN BEWONERS & BEDRIJVEN druk. Als we niets doen, wordt dat waarschijnlijk OPLOSSINGS- VOORKEUREN BEWONERS & BEDRIJVEN DE GEMENE DELER Hoogwaardig OV-corridor 9x (Schiphol-Hilversum) a. OV-knooppunt Loenersloot b. Vrije OV-infrastructuur

Nadere informatie

VERKEERSBESLUIT. Gedempte Zuiderdiep 98. Afdeling Stadsontwikkeling. Postbus JB Groningen. Datum Bijlage(n) 1 Kenmerk

VERKEERSBESLUIT. Gedempte Zuiderdiep 98. Afdeling Stadsontwikkeling. Postbus JB Groningen. Datum Bijlage(n) 1 Kenmerk Afdeling Stadsontwikkeling VERKEERSBESLUIT Bezoekadres Gedempte Zuiderdiep 98 Postadres Postbus 7081 9701 JB Groningen Datum 19-05-2016 Bijlage(n) 1 Kenmerk 5559632 Opsteller Luc van der Hoogen Tel. (050)

Nadere informatie

Verkeer en vervoer in Helmond

Verkeer en vervoer in Helmond D. Vragenlijst VERKEER EN VERVOER A. VERVOERSMIDDELEN 1 Wilt u aangeven hoeveel van de volgende vervoersmiddelen er in uw huishouden aanwezig zijn? - Fiets - Personenauto - Bromfiets, scooter, motor (tweewielig

Nadere informatie

Ammerzoden en Hedel. Evaluatie verkeersaanpassingen. Peter Nijhout November 2017

Ammerzoden en Hedel. Evaluatie verkeersaanpassingen. Peter Nijhout November 2017 Ammerzoden en Hedel Evaluatie verkeersaanpassingen Peter Nijhout November 2017 Inhoud Doelstelling projecten Hedel en Ammerzoden Doel evaluatie Zijn modelverwachtingen gerealiseerd? Evaluatie Huidige verkeersproblematiek

Nadere informatie

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Ontwerpsessie Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat Indrukken van de buurt - Fijne leefomgeving - Karakteristieke/monumentale panden

Nadere informatie

VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN

VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN Beste Lezer, Met deze enquête willen we uw mening over de verkeersveiligheid op de Ringdijk in beeld brengen. Het verkeersadviesbureau

Nadere informatie

Statenmededeling aan Provinciale Staten

Statenmededeling aan Provinciale Staten Statenmededeling aan Provinciale Staten Onderwerp Overwegingen randweg Boekel Aan Provinciale Staten van Noord-Brabant Kennisnemen van de nadere onderbouwing van de wijze waarop wij de knelpunten op de

Nadere informatie

Inrichtingsvarianten N640 Presentatie Raadsinformatiebijeenkomst Halderberge 28 feb

Inrichtingsvarianten N640 Presentatie Raadsinformatiebijeenkomst Halderberge 28 feb Inrichtingsvarianten N640 Presentatie Raadsinformatiebijeenkomst Halderberge 28 feb Aanleiding + doelstelling Integraal groot onderhoud weggedeelte N640 tussen km 8.600 en km 14.900. De inrichting van

Nadere informatie

Mobiliteit in het Interfluvium tussen Leie en Schelde

Mobiliteit in het Interfluvium tussen Leie en Schelde 1,25 Mobiliteit in het Interfluvium tussen Leie en Schelde De studie is gemaakt in opdracht van het provinciebestuur West-Vlaanderen. De mobiliteitsstudie is onder meer gebaseerd op verkeerstellingen in

Nadere informatie

Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt)

Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt) Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt) Inhoud 1. Korte terugblik 2. Resultaten participatiewebsite 3. Algemene thema s 4. Gebiedsspecifieke

Nadere informatie

Gedurende het project wordt dit document regelmatig herzien. Dit op basis van de laatste inzichten en vragen die aan de gemeente zijn gesteld.

Gedurende het project wordt dit document regelmatig herzien. Dit op basis van de laatste inzichten en vragen die aan de gemeente zijn gesteld. Veelgestelde vragen over Fietspad F446.00 Roodemolenpolder Versie 3: 5 maart 2014 De plannen voor de aanleg van een nieuwe Fietsverbinding tussen Voorhout en Sassenheim door de Roodemolenpolder leiden

Nadere informatie

GVVP Culemborg. Resultaten inventarisatie. Jos Hengeveld, Jelmer Droogsma 15 januari 2019

GVVP Culemborg. Resultaten inventarisatie. Jos Hengeveld, Jelmer Droogsma 15 januari 2019 GVVP Culemborg Resultaten inventarisatie Jos Hengeveld, Jelmer Droogsma 15 januari 2019 Inhoud 1. GVVP : Waarom? 2. Proces - planning 3. Overzicht resultaten online inventarisatie 4. Kaarten per soort

Nadere informatie

Reactienota zienswijzen. Ontwerp Bestemmingsplan Ammerzoden Noord mei 2017

Reactienota zienswijzen. Ontwerp Bestemmingsplan Ammerzoden Noord mei 2017 Reactienota zienswijzen Ontwerp Bestemmingsplan Ammerzoden Noord 2016 11 mei 2017 1. INLEIDING Voor het gebied Ammerzoden Noord, 2 e fase is een woningbouwplan in voorbereiding. In het woningbouwplan worden

Nadere informatie

Oplegvel Informatienota

Oplegvel Informatienota Onderwerp Rode Loper Noord Oplegvel Informatienota Portefeuille R. van Doorn Auteur Dhr. P de Weerd Telefoon 0235113273 E-mail: pdeweerd@haarlem.nl WZ/ Reg.nr. 2012/142550 GEEN bijlagen kopiëren B & W-vergadering

Nadere informatie

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig flexibiliteit genoeg geraken gezondheid goed goede goedkoop grote BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT Grafische voorstelling open antwoorden andere belangrijke zaken bij verplaatsingen aankomen aansluiting

Nadere informatie

Verkeersintensiteiten, verkeersveiligheid en Oosterdalfsersteeg

Verkeersintensiteiten, verkeersveiligheid en Oosterdalfsersteeg Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Samenvatting Stedenbouwkundig plan

Samenvatting Stedenbouwkundig plan Samenvatting Stedenbouwkundig plan Stationsplein Stationsgebied Hilversum de groene loper naar de Mediastad Brinken, levendige straten en volop ruimte voor fietsers, voetgangers en groen. Deze kwaliteiten

Nadere informatie

Bij antwoord datum, kenmerk en onderwerp vermelden

Bij antwoord datum, kenmerk en onderwerp vermelden Postadres Postbus 16200, 3500 CE Utrecht Telefoon 14 030 www.utrecht.nl Aan: de Commissie Stad en Ruimte Behandeld door C.A. Verbokkem Doorkiesnummer 030-28 64095 E-mail c.verbokkem@utrecht.nl Onderwerp

Nadere informatie

N631 Oosterhout Gilze-Rijen

N631 Oosterhout Gilze-Rijen N631 Oosterhout Gilze-Rijen Op 13 juni vond een inloopavond plaats over de plannen voor de N631 Rijen- Oosterhout (Vijf Eikenweg Oosterhoutseweg). Hier werden onderstaande varianten voor de weg gepresenteerd:

Nadere informatie

GEMEENTE. Beheer ft Onderhoud Aan de leden van de Commissie Ruimte Postbus 1

GEMEENTE. Beheer ft Onderhoud Aan de leden van de Commissie Ruimte Postbus 1 GEMEENTE Lansingerland Afdeling Beheer ft Onderhoud Aan de leden van de Commissie Ruimte Postbus 1 2650 AA Berkel en Rodenrijs Nadere informatie Ron van Noortwijk/Peter Nederlof Telefoon 14 010 E-mail

Nadere informatie

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM Uitgevoerd door ruim 75 betrokken buurtbewoners in samenwerking met CDA en VVD December 2017 INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM INPUT ALGEMEEN Knelpunten die van plein

Nadere informatie

Verkenning ontsluiting Heerewaarden N 322 km. 41.0

Verkenning ontsluiting Heerewaarden N 322 km. 41.0 CONCEPT Verkenning ontsluiting Heerewaarden N 322 km. 41.0 Foto aansluiting WVV / VV / BI Datum laatste wijziging: 31 augustus 2007 Peter van der Dussen Inhoud: 1. Inleiding 1.1 Aanleiding 1.2 Leeswijzer

Nadere informatie

In deze memo gaan we in op de tijdens de schouw gestelde vragen en opmerkingen, aangevuld met de punten vanuit de gemeente.

In deze memo gaan we in op de tijdens de schouw gestelde vragen en opmerkingen, aangevuld met de punten vanuit de gemeente. Memo Aan : deelnemers schouw Elst Centraal van 11 juli 2018 Van CC : J. Rouw, C. van der Biezen, S. Geerts en Mobycon : W. Hol Ons kenmerk : 18int04473 Datum : 29 oktober 2018 Betreft : Terugkoppeling

Nadere informatie

Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk (september 2012)

Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk (september 2012) gemeente werkendam Memo Datum 19 september 2012 Aan Gemeenteraad Werkendam C.c. Van Arne Schouten Onderwerp Afweging varianten fietsvoorziening Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk

Nadere informatie

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Woning en straat: veilig, stil en aangenaam Bij woningen geluid beperkt tot af en toe een auto. Stroomwegen (50 km/uur

Nadere informatie

Haalbaarheidsstudie Hoogwaardige snelle fietsroute Oost-West

Haalbaarheidsstudie Hoogwaardige snelle fietsroute Oost-West Haalbaarheidsstudie Hoogwaardige snelle fietsroute Oost-West Gemeente Leudal en Roermond Inloopavonden 30 en 31 januari Welkom! Welkom op de eerste inloopavonden voor de haalbaarheidsstudie Hoogwaardige

Nadere informatie

Richtlijnen mobiliteitsplan evenement

Richtlijnen mobiliteitsplan evenement Richtlijnen mobiliteitsplan evenement Inleiding Voor u ligt de richtlijn mobiliteitsplan evenement. Voordat u verder gaat is er een aantal belangrijke punten over deze richtlijn. Deze richtlijn bevat (uitgebreide)

Nadere informatie

Knelpunten en voorstellen Sint Denijslaan en wijk Waterhoek

Knelpunten en voorstellen Sint Denijslaan en wijk Waterhoek Knelpunten en voorstellen Sint Denijslaan en wijk Waterhoek Redactie: Geert Mortier, Steven Wittouck, An Cliquet, Jan Decoene, Geert Angenon, Eddy Labeau Overzicht Overzichtskaart wijk en situering Algemene

Nadere informatie

Oostvaardersdijk. Bewonersavond 24 januari 2019

Oostvaardersdijk. Bewonersavond 24 januari 2019 Bewonersavond 24 januari 2019 Algemeen Welkom en voorstellen - Bart Kastermans, Civiel technisch projectleider - Gabriela Hernandez, Stedenbouwkundig ontwerper - Freek Kroese, Projectsecretaris - Reinoud

Nadere informatie

Gemeente Papendrecht - Verkeersbesluit 'Aanpassingen Burgemeester Keijzerweg - Molenlaan'

Gemeente Papendrecht - Verkeersbesluit 'Aanpassingen Burgemeester Keijzerweg - Molenlaan' STAATSCOURANT 31 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 38027 december 2014 Gemeente Papendrecht - Verkeersbesluit 'Aanpassingen Burgemeester Keijzerweg - Molenlaan' Burgemeester

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN EISEN EN WENSEN REINIER DE GRAAFWEG

PROGRAMMA VAN EISEN EN WENSEN REINIER DE GRAAFWEG PROGRAMMA VAN EISEN EN WENSEN REINIER DE GRAAFWEG Samengestelde versie 3 / 19-12-2014 1. Inleiding 2. Ruimtelijk programma - doorlopende bomenrijen volgen de Reinier de Graafweg en maken er een laan van,

Nadere informatie

WERKBOEK LEEUWARDEN VRIJ-BAAN 2015/2016 ANTWOORDBLAD

WERKBOEK LEEUWARDEN VRIJ-BAAN 2015/2016 ANTWOORDBLAD WERKBOEK LEEUWARDEN VRIJ-BAAN 2015/2016 ANTWOORDBLAD Bladzijde 2 1. LEEUWARDEN VRIJ-BAAN 1.1 Steeds drukker op de weg INFRASTRUCTUUR (verkeer) Met infrastructuur bedoelen we alle voorzieningen voor het

Nadere informatie

STAATSCOURANT VERKEERSBESLUIT. Nr augustus Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

STAATSCOURANT VERKEERSBESLUIT. Nr augustus Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT 24 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 26904 augustus 2015 VERKEERSBESLUIT Datum besluit: 18 augustus 2015 Besluitnummer: VB-15-30 Registratienummer: Stationsomgeving

Nadere informatie

18 juni 2015. Bewonersbijeenkomst Victoriberg

18 juni 2015. Bewonersbijeenkomst Victoriberg 18 juni 2015 Bewonersbijeenkomst Victoriberg Programma 19:30 uur 20:00 uur: Inlopen 20:00 uur 20:15 uur: Welkomswoord wethouder Knapp 20:15 uur 20:30 uur: Presentatie Marcel Luijnenburg 20:30 uur 21:00

Nadere informatie