Snelstart Gids. KBP aangiftesoftware online

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Snelstart Gids. KBP aangiftesoftware online"

Transcriptie

1 KBP aangiftesoftware online Snelstart Gids KBP aangiftesoftware online Wolters Kluwer Staverenstraat 15 Postbus GA Deventer telefoon helpdesk: (0570) website: kbp.wolterskluwer.nl Versie: 2.1 Datum: 3 augustus 2015

2 Inhoudsopgave 1) Het Fiscaal dashboard 2) Hoe kan ik een aangifte openen/bewerken? 3) Hoe navigeer ik binnen een aangifte? 4) Hoe kan ik een jaarstuk koppelen/toevoegen? 5) Hoe wijzig ik een biljetsoort? 6) Hoe kan ik de jaarconversie uitvoeren? 7) Hoe deblokkeer ik een aangifte? 8) Hoe kan ik mijn kantoorgegevens aanpassen/inzien? 9) Hoe verzend ik een aangifte (naar KEBV)? 10) Hoe verzend ik een aangifte naar de Belastingdienst? 11) Hoe voeg ik mijn PKI overheidscertificaat toe aan mijn KBP aangiftesoftware online omgeving? 12) Hoe vraag ik machtiging SBA's aan (MUMA)? 13) Hoe exporteer ik een aangifte? 14) Hoe kan ik SBA's inlezen?

3 1) Het Fiscaal Dashboard Na het inloggen verschijnt het Fiscaal Dashboard KBP aangiftesoftware online. Vanuit dit scherm beheert u het relatieoverzicht en aangiftegegevens en kunt u alle overige taken uitvoeren. Hieronder ziet u een paar functies die u kunt beheren vanuit het Fiscaal Dashboard. Het Fiscaal Dashboard 1) Klik op het KBP pull-down menu voor opties binnen de KBP aangiftesoftware online omgeving (bv kantoorgegevens/relatiebeheer/jaarconversie). 2) Hiermee kunt u kolommen kiezen en toevoegen aan uw klanten overzicht (bv geb datum/uitstel datum). 3) Hiermee kunt u een filter samenstellen om een specifieke klant op te zoeken. 4) Hiermee kunt u een overzicht afdrukken van uw huidige relatie overzicht (Let op, als u de kolommen aanpast zoals beschreven in punt 2, worden deze ook overgenomen naar de afdruk). 5) Hier ziet u een overzicht van al uw relaties. U kunt sorteren op alle kolom opties. 6) Hier kunt u uw wachtwoord wijzigen en profielinstellingen aanpassen.

4 2) Hoe kan ik een aangifte openen/bewerken? Om een aangifte te openen: - Selecteer een aangifte in het Fiscaal Dashboard. - Klik dan op de tab Aangiften. - Selecteer de jaargang die u wilt openen. - Klik dan op de Wijzigen knop om de aangifte te openen.

5 3) Hoe navigeer ik binnen een aangifte? - Open een aangifte. - Klik op Navigatie. U zult dan merken dat de navigatieboom uitklapt, u kunt dan verder werken in de aangifte.

6 4) Hoe koppel ik een jaarstuk aan een aangifte? - Selecteer een aangifte in het Fiscaal dashboard. - Klik op het tabblad Jaarstukken en op Toevoegen. U kunt nu een nieuw jaarstuk aanmaken of een bestaand jaarstuk koppelen.

7 5) Hoe wijzig ik een biljetsoort? Om een (bestaand) aangiftebiljet te wijzigen, opent u de desbetreffende aangifte. Vervolgens klikt u op Onderhouden aangifte gegevens. Vervolgens kunt u hier het Benodigd biljet aanpassen. Let op: vergeet niet om op de knop Wijzigingen opslaan te klikken voordat u teruggaat naar de aangifte.

8 6) Hoe kan ik de jaarconversie uitvoeren? - Klik op het KBP pull-down menu en selecteer Jaarconversie. - Selecteer welke aangiftevorm u wilt converteren (aangifte IB of VPB). Let op: het is belangrijk om óók de IAF/Jaarstukken te converteren nadat u de aangiftes IB/VPB heeft geconverteerd. - Klik vervolgens op Zoeken om al uw klanten te zien. - Klik op het vakje naast Zoeknaam om alle klanten op deze pagina te selecteren. - Klik dan onderaan het scherm op Volgende en volg de aangegeven stappen.

9 7) Hoe deblokkeer ik een aangifte? Krijgt u de onderstaande foutmelding te zien, dan heeft u waarschijnlijk de aangifte niet correct afgesloten. Om de aangifte vrij te geven (deblokkeren), klikt u op: - Het KBP pull-down menu - Stamgegevens - Geblokkeerde relatie/aangifte Hier ziet u een lijst van relaties/aangiftes die geblokkeerd zijn. Zorg er wel voor dat u de juiste optie selecteert (Relatie/Aangifte).

10 Klik op het kruisje aan de rechterkant om de blokkering op te heffen.

11 8) Hoe kan ik mijn kantoorgegevens aanpassen/inzien? (1) Klik op het KBP pull-down menu. (2) Klik op Stamgegevens. (3) Klik op Kantoorgegevens.

12 9) Hoe verzend ik een aangifte? U kunt een aangifte elektronisch indienen door de aangifte te openen en dan op het icoon Elektronische aangifte te klikken. Plaats een vinkje bij Elektronische aangifte (Belastingplichtige en partner) en klik vervolgens op Elektronische aangifte klaarzetten.

13 10) Hoe verzend ik een aangifte naar de Belastingdienst? Om vervolgens een aangifte te verzenden naar de Belastingdienst, opent u eerst de Elektronische berichten module: - Klik op het KBP logo. - Klik op Aangifte. - Klik op Elektronische berichten. U ziet hier het bericht dat u heeft klaargezet vanuit de aangifte (zie punt 8 - Inhoudsopgave). U kunt de aangifte naar de Belastingdienst sturen door op het linker icoontje te klikken. Selecteer eventueel op Aangiftesoort als u het bericht niet in het overzicht ziet.

14 11) Hoe voeg ik mijn PKI overheidscertificaat toe aan mijn KBP aangiftesoftware online omgeving? - Selecteer eerst de optie Kantoorgegevens. - Klik op Toevoegen. - Scroll naar beneden en selecteer Digipoort instellingen.

15 - Klik op Toevoegen. Selecteer hier uw PKI certificaat. Let op: Dit kunnen alleen maar.pfx of.p12 (export) bestanden zijn. Controleer eerst of u op uw pc beschikt over het certificaat export bestand, voordat u gaat koppelen aan de KBP aangiftesoftware online omgeving.

16 (1) Selecteer het PKI certificaat -Pfx/P12. (2) Voer hier het wachtwoord in dat u zelf heeft gekozen. Weet u deze niet meer, neem contact op met de leverancier van uw certificaat. (3) Vul bij Zoeknaam een unieke naam in (bv PKI Adminkantoor Wolters Kluwer). (4) Klik op Uploaden om het certificaat op de KBP aangiftesoftware online omgeving te zetten. Als dit succesvol is afgerond, kunt u aangiftes versturen naar Digipoort.

17 12) Hoe vraag ik machtiging SBA's aan (MUMA)? Om de SBA berichten te kunnen ontvangen is een machtiging van uw klant vereist. Die machtiging dient ook via het Digipoort kanaal aangevraagd te worden. Zodra uw klant u gemachtigd heeft, kunnen de SBA berichten voor die klant opgehaald worden. Het machtigingsbericht wordt MuMa genoemd. Om een MUMA uit te voeren, gaat u eerst naar Elektronische berichten door op het KBP pull-down menu te klikken. Klik vervolgens op het "Mutatie machtigingen aanmaken icoon (meest rechtse icoontje). U kunt vervolgens (indien van toepassing) uw filters samenstellen. Klik op Zoeken om een lijst van relaties te tonen waarvoor u een MUMA wilt aanvragen. Plaats een vinkje naast de relatie en onder de jaargang. Klik dan op Verzoeken aanmaken

18 Zie hoofdstuk 10 om de MUMA daadwerkelijk naar de Belastingdienst te versturen. Vergeet niet om als aangiftesoort MUMA te selecteren.

19 13) Hoe exporteer ik een aangifte? Om een aangifte te exporteren klikt u op: - het KBP pull-down menu - Aangifte - Exporteren Voer vervolgens, indien van toepassing, de benodigde filters in (bijvoorbeeld zoeknaam/fiscaal jaar/biljetsoort) en klik op Zoeken. Plaats een (of meerdere) vinkje(s) naast de aangifte(s) die u wilt exporteren.

20 Klik vervolgens helemaal onderaan het scherm op Volgende. Geef een bestandsnaam op (vaak wordt hier de naam van de relatie aangehouden) en klik op Start export.

21 Er wordt vervolgens gevraagd waar u het bestand wilt opslaan. Dit is afhankelijk van uw Internet Browser. Wij adviseren deze op te slaan in uw standaard download map, anders op het bureaublad. U kunt dit bestand naar ons mailen als er zich problemen voordoen.

22 14) Hoe kan ik SBA's inlezen? Eenmalig na een migratie moeten een aantal stappen worden ondernomen om de aanwezige aanslagen SBA te integreren in het systeem. - Ga via het hoofdmenu naar Aangifte» Elektronische berichten. - Selecteer Postvak IN en aangiftesoort en Service Bericht Aanslag (??). Op de plek van het vraagteken staat een getal dat het aantal SBA s in de lijst weergeeft. - Selecteer eerst alle SBA berichten en kies dan voor Service berichten aanslag aanmaken. - Herhaal deze actie tot alle SBA s zijn verdwenen en aangemaakt. - De volgende stap is het koppelen van een SBA aan een aangifte. Ga in het hoofdmenu naar Aangifte» Importeren SBA s.

23 - Zowel voor IB, VpB en Zvw dient dezelfde handeling uitgevoerd te worden, indien er SBA s aanwezig zijn: - Selecteer eventueel een bewerkingstatus. - Selecteer een medewerker. - Selecteer alle SBA s. - Druk op de knop Importeren. - Nu zijn alle SBA s volledig geïntegreerd in KBP aangiftesoftware online en kan het overzicht worden getoond door in het hoofdmenu te kiezen voor Aanslagen dashboard. - Indien u detailinformatie van een SBA bericht wilt bekijken klik op Genereer PDF.

24

Import Audit File Kluwer Belastingpraktijk

Import Audit File Kluwer Belastingpraktijk Import Audit File Kluwer Belastingpraktijk Kluwer Belastingpraktijk Staverenstraat 32015 Postbus 23 7400 GA Deventer +31 (0570) 673460 software@kluwer.nl Versie: 3.2 Kluwer Belastingpraktijk Datum: 17

Nadere informatie

STAP EENVOUDIG OVER NAAR NEXTENS

STAP EENVOUDIG OVER NAAR NEXTENS GOED VOORBEREID UW GEGEVENS MIGREREN VAN ELSEVIERFISCAAL NAAR ELSEVIER NEXTENS. Dit stappenplan laat u alle stappen zien die u moet doorlopen om uw gegevens succesvol te migreren van uw ElsevierFiscaal

Nadere informatie

Dit document is bedoeld voor relaties die al gebruik maken van Tax EKA.

Dit document is bedoeld voor relaties die al gebruik maken van Tax EKA. Bijhouden van Tax EKA Dit document is bedoeld voor relaties die al gebruik maken van Tax EKA. In de hierboven genoemde situatie zijn er via Tax EKA al eerder machtigingen aangevraagd. Zijn er nog niet

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Procedure ParaBench instellen en gebruiken.

Procedure ParaBench instellen en gebruiken. Procedure ParaBench instellen en gebruiken. Inleiding In samenwerking met Magistro en de Praktijk Index komt Intramed met een nieuwe benchmark applicatie ParaBench. Benchmarken is het vergelijken van gegevens

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

HANDLEIDING ADVIES.TEVREDEN.NL

HANDLEIDING ADVIES.TEVREDEN.NL HANDLEIDING ADVIES.TEVREDEN.NL Adfiz Freemium Pagina 1 van 14 Inhoudsopgave Inloggen Advies.tevreden.nl... 3 Wijzig uw wachtwoord... 4 Dashboard... 5 Rapportcijfers... 5 Toon resultaten van:... 5 Bekijk

Nadere informatie

e-boekhouden.nl Handleiding voor de facturatiemodule Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants Boekhouden Ledenadministratie Beheer

e-boekhouden.nl Handleiding voor de facturatiemodule Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants Boekhouden Ledenadministratie Beheer e-boekhouden.nl Handleiding voor de facturatiemodule Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants Boekhouden Ledenadministratie Beheer e-boekhouden.nl is een product van SkillSource. Maart

Nadere informatie

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 1 van 35 UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 2 van 35 1. SEPA CHECK Ga naar http://www.unidis.nl/ en klik op doe de SEPA check. Zie onderstaande screenshot. U komt

Nadere informatie

Klik op de tegel Leerwinstplan. Klik op de tegel Leerlingprofiel. Selecteer links bovenin een leerling en domein uit de lijst

Klik op de tegel Leerwinstplan. Klik op de tegel Leerlingprofiel. Selecteer links bovenin een leerling en domein uit de lijst Leerlingprofiel - Pedagogisch en didactisch handelen invoeren Klik op de tegel Leerlingprofiel Selecteer links bovenin een leerling en domein uit de lijst Klik bij Pedagogisch en didactisch handelen op

Nadere informatie

Goed voorbereid uw gegevens migreren van Nextens Desktop naar Nextens Online.

Goed voorbereid uw gegevens migreren van Nextens Desktop naar Nextens Online. Goed voorbereid uw gegevens migreren van Nextens Desktop naar Nextens Online. Dit stappenplan laat u alle stappen zien die u moet doorlopen om uw gegevens succesvol te migreren van uw Nextens/Desktop-programma

Nadere informatie

Handleiding De Sociale Monitor

Handleiding De Sociale Monitor Handleiding De Sociale Monitor Inhoudsopgave Gebruikershandleiding: De Sociale Monitor 2 Bestaande rapportages 7 Een nieuw rapportage aanmaken 9 Het menu 10 Handleiding lokaal beheerders: De Sociale Monitor

Nadere informatie

Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Toegang tot uw e-mailberichten via internet Basishandleiding Multrix Outlook Web App 2010 Versie: 24 februari 2011 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web Access 2010 Voorblad Inhoudsopgave 1 Inloggen...3 2 Veelgebruikte

Nadere informatie

Ga in het menu Certificaten naar Kies PKI overheid services certificaat. U geeft eerst aan waar het te gebruiken certificaat kan worden gevonden:

Ga in het menu Certificaten naar Kies PKI overheid services certificaat. U geeft eerst aan waar het te gebruiken certificaat kan worden gevonden: Het SBR programma en nieuwe certificaten Vanaf de aangiften IB 2012 en Vpb 2012 geldt verplichte verzending naar Digipoort in XBRL formaat, ondertekend met PKI overheid services certificaten. Vanaf versie

Nadere informatie

Handleiding Finaciële Module

Handleiding Finaciële Module Handleiding Financiële Module 1 Inhoudsopgave Abonnementen en diensten factureren... 2 Een losse factuur maken... 5 Factuuroverzicht bekijken en facturen verzenden... 6 De factuur... 7 SEPA exporteren...

Nadere informatie

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice SnelStart Stappenplan SBR btw-aangifte met SnelStart 12 Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Inleiding Vanaf 1 januari 2014 is het verplicht om de btw-aangifte te versturen volgens de Standard Business Reporting

Nadere informatie

Handleiding bestanden importeren

Handleiding bestanden importeren Handleiding bestanden importeren Handleiding bestanden importeren e-boekhouden.nl 1. Bestanden importeren 1.1 Digitaal archief U kunt bestanden beheren in e-boekhouden.nl. U kunt bijvoorbeeld facturen

Nadere informatie

Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal 14 activeren

Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal 14 activeren Home Inhoudsopgave Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal 14 activeren Automatisch activeren via internet Automatisch opnieuw activeren via internet Licenties beheren en licentiebestand downloaden

Nadere informatie

Klanthandleiding Digitale Services. Versie 1.0

Klanthandleiding Digitale Services. Versie 1.0 Klanthandleiding Digitale Services Versie 1.0 Inhoudsopgave 1 Systeemeisen/Inloggen... 3 1.1 Systeemeisen... 3 1.2 Inloggen... 3 2 Algemeen... 4 3 Dashboard... 5 3.1 Algemeen... 5 3.2 Taken... 5 3.2.1

Nadere informatie

Revisely Docentenhandleiding

Revisely Docentenhandleiding Revisely Docentenhandleiding Educate-itbalie@uu.nl Inhoudsopgave Inleiding 3 1 Account aanvragen en inloggen 3 2 Groep aanmaken 3 3 Studenten toevoegen 3 3.1 Handmatig één voor één toevoegen 3 3.2 Groep

Nadere informatie

Scenario Advies HANDLEIDING WOONPAKKET VOOR DE ADVISEUR

Scenario Advies HANDLEIDING WOONPAKKET VOOR DE ADVISEUR Scenario Advies HANDLEIDING WOONPAKKET VOOR DE ADVISEUR Juli 2016 Hoofdstuk 1, Woonpakket.nl 1 WOONPAKKET.NL Met de introductie van update 2.0.3 van Scenario Advies is ook een nieuwe versie van Woonpakket.nl

Nadere informatie

Handleiding KBP Cloud

Handleiding KBP Cloud Handleiding KBP Cloud 1. Welkom............................................................................... 4 1.1 Nieuwe menu knop en aangepaste menu balk............................................

Nadere informatie

Workflow. Taak Sjablonen

Workflow. Taak Sjablonen Workflow Workflow beheer Bij elke klant in RADAR (het vinkje klant staat aan in het tabblad ALGEMEEN van het bedrijf of de familie) kunt u een planning maken van een aantal periodieke taken, bijvoorbeeld:

Nadere informatie

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl Handleiding Service Apotheken Serviceapotheek.tevreden.nl Inhoud 1. Inloggen op Serviceapotheek.tevreden.nl 3 2. Dashboard 4 Rapportcijfers 4 Toon resultaten 4 Download in PDF 4 Startdatum / Einddatum

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties

De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 5.0 activeren... 2 Automatisch activeren via

Nadere informatie

Vervanging BAPI-certificaten

Vervanging BAPI-certificaten Vervanging BAPI-certificaten Inhoudsopgave Deel I: Registratie bij KPN en aanvraag BAPI-certificaten...1 Deel II: Vervangen CA-certificaten en BelastingdienstE certificaat...5 1. Vervangen CA-certificaten...5

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

Klanthandleiding. Versie 2.0

Klanthandleiding. Versie 2.0 Klanthandleiding Versie 2.0 Inhoudsopgave 1. SYSTEEMEISEN/INLOGGEN... 3 1.1 SYSTEEMEISEN... 3 1.2 INLOGGEN... 3 2. ALGEMEEN... 4 3. DASHBOARD... 5 3.1 ALGEMEEN... 5 3.2 UW TAKEN... 5 3.3 TAKEN... 6 3.3.1

Nadere informatie

Handleiding Voor Bedrijven

Handleiding Voor Bedrijven Handleiding Voor Bedrijven Versie 1-2017 INHOUDSOPGAVE Inhoud 1. account 3 - Nieuw account aanmaken 2. Inloggen 5 - Op het beheersysteem 3. project 8 - Het aanmaken van een project 3b. project 14 - Biedingen

Nadere informatie

Accept Financieel Elektronische aangifte Vervanging certificaten DigiNotar KPN

Accept Financieel Elektronische aangifte Vervanging certificaten DigiNotar KPN Accept Financieel Elektronische aangifte Vervanging certificaten DigiNotar KPN Aanpassing certificaten Men heeft een bericht ontvangen dat de certificaten van DigiNotar zullen worden vervangen door die

Nadere informatie

Handleiding. Z factuur Archief

Handleiding. Z factuur Archief Handleiding Z factuur Archief INHOUDSOPGAVE 1. DASHBOARD... 3 1.1. Inloggen... 3 Inloggegevens vergeten... 3 1.2. Mogelijkheden Dashboard... 3 Instellingen, Abonnement Info en Adressenboek... 3 Facturen

Nadere informatie

Handleiding voor relaties

Handleiding voor relaties Handleiding voor relaties Handleiding voor relaties e-boekhouden.nl Inhoud 1. Relaties... 2 1.1 Relaties > Relaties > Zoeken... 2 1.2 Relaties > Relaties > Toevoegen... 8 1.3 Relaties > Relaties > Importeren...

Nadere informatie

Introductie Werken met Office 365

Introductie Werken met Office 365 Introductie Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Werken met Office 365 Outlook... 5 Werken met Outlook 2007/2010... 5 Werken met de

Nadere informatie

INFORMATIE EERDERE UPDATES PRIMACCOUNT FISCAALMANAGER EN RELATIEMANAGER

INFORMATIE EERDERE UPDATES PRIMACCOUNT FISCAALMANAGER EN RELATIEMANAGER INFORMATIE EERDERE UPDATES PRIMACCOUNT FISCAALMANAGER EN RELATIEMANAGER HIERONDER LEEST U DE UPDATE INFORMATIE OVER DE VOORGAANDE VERSIES VAN DIT JAAR. INHOUD FiscaalManager update 06-02-2014 (Internetupdate)...

Nadere informatie

Betrokken bij het Onderwijs

Betrokken bij het Onderwijs Handleiding SchoolOAS 5 Stappenplannen wijzigdatum: 18-9-2015 Betrokken bij het Onderwijs Inhoudsopgave 1. Absentie 1 1.1 Absentie invoeren 1 1.2 Absentie bewerken of afsluiten 2 1.3 Absentieoverzichten

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Digitale salarisstrook Versie november 2014

Gebruikershandleiding Digitale salarisstrook Versie november 2014 Versie november 2014 OHM Roosevelstraat 18, 2321 BM Leiden Postbus 4009, 2301 RA Leiden T. (071) 5166600 F. (071) 5166699 www.ohm.nl Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Starten met Youforce...4 2.1 Inloggen

Nadere informatie

Outlook Web App 2010 XS2office

Outlook Web App 2010 XS2office Handleiding Outlook Web App 2010 XS2office Toegang tot uw contacten, adressen en e-mail berichten via internet XS2office Versie: 22 juli 2014 Helpdesk: 079-363 47 47 Handleiding OWA Helpdesk: 079-363 47

Nadere informatie

Handleiding Migratietool Adresboek Crediteuren

Handleiding Migratietool Adresboek Crediteuren Met behulp van de Migratietool Adresboek Crediteuren kunt u de gegevens van uw Crediteuren in Money Manager for Windows converteren naar Internet Bankieren Zakelijk. Hieronder staat uitgelegd welke stappen

Nadere informatie

Met de uitrol van versie is het nieuwe uitstel dashboard (overzicht) beschikbaar gesteld.

Met de uitrol van versie is het nieuwe uitstel dashboard (overzicht) beschikbaar gesteld. Menu - Uitstel Met de uitrol van versie 16.01 is het nieuwe uitstel dashboard (overzicht) beschikbaar gesteld. De gegevens van de uitstel staan met ingang van de aangifte 2016 niet langer meer in de aangifte

Nadere informatie

Stap eenvoudig over naar ONLINE

Stap eenvoudig over naar ONLINE GOED VOORBEREID UW GEGEVENS MIGREREN VAN Nextens Desktop NAAR NEXTENS Online. Dit stappenplan laat u alle stappen zien die u moet doorlopen om uw gegevens succesvol te migreren van uw Nextens/Desktop-programma

Nadere informatie

SNEL-OP-WEG HANDLEIDING

SNEL-OP-WEG HANDLEIDING ELSEVIER NEXTENS SNEL-OP-WEG HANDLEIDING U gaat voor het eerst aan de slag met Nextens. Hieronder vindt u handige tips voor het eerste gebruik. Hier ziet u uw dashboard. U start elke dag met het laatste

Nadere informatie

GEBRUIK VAN QNAP-BTB

GEBRUIK VAN QNAP-BTB GEBRUIK VAN QNAP-BTB Inloggen Klik op de link die u ontvangen hebt via mail startend met https:// Vul op deze pagina uw logingegevens in die u via mail ontvangen hebt. Klik nu op File Station 1 Nu krijg

Nadere informatie

HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem ASTRAIA

HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem ASTRAIA HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem ASTRAIA naar PERIDOS Inleiding U bent verantwoordelijk voor het al dan niet aanleveren van gegevens aan Peridos. Daarbij

Nadere informatie

1.Aangifteprogramma IB2014 2.VA2015 3.Toeslagen (Fiscaal Gemak) 4.Website (digitale cursus, formulieren)

1.Aangifteprogramma IB2014 2.VA2015 3.Toeslagen (Fiscaal Gemak) 4.Website (digitale cursus, formulieren) 1.Aangifteprogramma IB2014 2.VA2015 3.Toeslagen (Fiscaal Gemak) 4.Website (digitale cursus, formulieren) 1) Aangifteprogramma IB2014 2 mrt 2015 met eherkenning (geen PIN) Aangiftemaand: begin maart Voorstel

Nadere informatie

Snelstartgids voor de Oefen- en Toetssoftware

Snelstartgids voor de Oefen- en Toetssoftware Snelstartgids voor de Oefen- en Toetssoftware Snel-start gids voor de oefenmodule software 1. Voor het eerst werken met de oefensoftware (groepenbeheer) 3 2. Delen van een groep met een andere leerkracht

Nadere informatie

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Outlook Web App 2010 - CLOUD Versie: 22 oktober 2012 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web App 2010 - CLOUD Voorblad Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen...4

Nadere informatie

Handleiding Zarafa Webapp. The Best Open Source Email & Collaboration Software

Handleiding Zarafa Webapp. The Best Open Source Email & Collaboration Software Handleiding Zarafa Webapp The Best Open Source Email & Collaboration Software Door: Campai BV Tel. : 079-3637050 Tel. Support: 079-3637051 Gemaakt op: 22-03- 2013 Inhoud 1. Inloggen... 3 2. Settings (instellingen)...

Nadere informatie

De gegevens kunt u vervolgens downloaden via de website van UPO. Daarna kunt u de gegevens importeren in Intramed.

De gegevens kunt u vervolgens downloaden via de website van UPO. Daarna kunt u de gegevens importeren in Intramed. Hoofdstuk 1 Uw Praktijk Online gebruiken De website "Uw Praktijk Online" is een initiatief van Pharmeon, internet provider in de gezondheidszorg en Intramed. Via de website van "Uw Praktijk Online" (UPO)

Nadere informatie

1 Instellingen voor Clieop-bestanden

1 Instellingen voor Clieop-bestanden U kunt vanuit Reeleezee betalingsopdrachten aanmaken en deze in de vorm van een ClieOp - bestand exporteren. ClieOp (CliëntOpdrachten) is de naam van het elektronische bestand dat zakelijke cliënten gebruiken

Nadere informatie

PRODUCTINFORMATIE Handleiding Burgerschouw app 2017

PRODUCTINFORMATIE Handleiding Burgerschouw app 2017 Handleiding Burgerschouw app 2017 1.1 De Burgerschouw App voor de burger. 1.1.1 De app toevoegen aan uw tablet Ga naar uw App Store, Google Play of Windows Phone Store en zoek op Burgerschouw. U ziet het

Nadere informatie

STAP EENVOUDIG OVER NAAR NEXTENS

STAP EENVOUDIG OVER NAAR NEXTENS GOED VOORBEREID UW GEGEVENS MIGREREN VAN ELSEVIERFISCAAL NAAR ELSEVIER NEXTENS. Dit stappenplan laat u alle stappen zien die u moet doorlopen om uw gegevens succesvol te migreren van uw ElsevierFiscaal

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Inhoud. Inhoudsopgave. uitstel. Hoofdstuk I. 1 Werkwijze uitstelregeling. 3 Uitstelstatus wijzigen. 6 De uitstelregeling. Index. 2015 Reed Business bv

Inhoud. Inhoudsopgave. uitstel. Hoofdstuk I. 1 Werkwijze uitstelregeling. 3 Uitstelstatus wijzigen. 6 De uitstelregeling. Index. 2015 Reed Business bv Inhoud I Inhoudsopgave Hoofdstuk I 1 1 Werkwijze uitstelregeling... 1 2 Gebruik uitstelstatus... vorig jaar 6 3 status wijzigen... 7 4 Boekjaren Vpb... 9 5 Terugkoppeling... en inleverschema 10 6 De uitstelregeling...

Nadere informatie

Digitaal Aanvraag Formulier Tijdelijke Verkeersmaatregelen

Digitaal Aanvraag Formulier Tijdelijke Verkeersmaatregelen Digitaal Aanvraag Formulier Tijdelijke Verkeersmaatregelen 1 Hoofdmenu... 2 2 Nieuwe Aanvraag... 2 1 Kaart... 3 2 Locatie... 4 3 Aanvrager... 5 4 Opdrachtgever... 5 5 Tijdsbepaling... 5 6 Maatregelen...

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen 1. Inleiding..2 2. Selecteren van openstaande posten. 2 3. Genereren van aanmaningen.....4 4. Electronisch Aanmanen...5 1 1. Inleiding

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

Handleiding Weken met een Chromebook

Handleiding Weken met een Chromebook Handleiding Weken met een Chromebook Inhoud 1. Inloggen op een Chromebook... 3 2. Muis of Touchpad... 4 3. Opdrachten vanuit de ELO... 5 4. Office 365... 6 4.1 OneDrive... 6 4.2 Email... 8 4.3 Word...

Nadere informatie

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders Handleiding NZa-portaal voor zorgaanbieders Versie 1, 30 maart 2011 Inhoud 1. Starten 3 2. Algemene zorgaanbiederspagina 5 3. Download NZa-bestanden 6 4. Individuele zorgaanbiederspagina 7 5. Downloaden

Nadere informatie

Handleiding Migratietool Adresboek Crediteuren

Handleiding Migratietool Adresboek Crediteuren Met behulp van de Migratietool Adresboek Crediteuren kunt u de gegevens van uw Crediteuren in Money Manager for Windows converteren naar Access Online. Hieronder staat uitgelegd welke stappen u daarvoor

Nadere informatie

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Sdu Advocatensupport Sdu Uitgevers www.scherpinsupport.nl september 2013 1 Inhoudsopgave Overzicht... 3 Converteren banknummers... 3 Rapport maken...

Nadere informatie

Handleiding DocZend. Versie 1.2 januarie 2014. 2014 Copyright KPN Lokale Overheid

Handleiding DocZend. Versie 1.2 januarie 2014. 2014 Copyright KPN Lokale Overheid Handleiding DocZend Versie 1.2 januarie 2014 2014 Copyright KPN Lokale Overheid Alle rechten voorbehouden. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van KPN Lokale overheid mag niets uit dit document

Nadere informatie

Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online

Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Inloggen 4 3 Loonstroken inzien 5 4 Verlof 6 5 Verlofoverzicht afdeling / bedrijf 8 6 Verjaardagen 9 7 Declaraties en mutaties

Nadere informatie

CARGO DATA SYSTEMS BV DE OPLOSSING VOOR TOTALE EXPEDITIE EN TRANSPORT AUTOMATISERING. Elektronisch factureren CDS

CARGO DATA SYSTEMS BV DE OPLOSSING VOOR TOTALE EXPEDITIE EN TRANSPORT AUTOMATISERING. Elektronisch factureren CDS CARGO DATA SYSTEMS BV DE OPLOSSING VOOR TOTALE EXPEDITIE EN TRANSPORT AUTOMATISERING Elektronisch factureren CDS Elektronisch factureren 1. Introductie Met de module elektronische facturen zal de gebruiker

Nadere informatie

versie: 5-7-2013 HANDLEIDING MIJN DE LEEUW

versie: 5-7-2013 HANDLEIDING MIJN DE LEEUW versie: 5-7-2013 HANDLEIDING MIJN DE LEEUW HANDLEIDING MIJN DE LEEUW Inhoudsopgave Inloggen... 3 Gebruikersnaam of Wachtwoord vergeten?... 3 Startscherm "Tabblad mijn gegevens":... 4 Tabbladen... 5 Mijn

Nadere informatie

Hosting. Aan de slag. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl

Hosting. Aan de slag. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl Hosting Aan de slag WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl 1. Installatie WeFact Hosting installeren In ons e-mail bericht heeft u inloggegevens ontvangen

Nadere informatie

ACT! link XL voor SnelStart handleiding

ACT! link XL voor SnelStart handleiding ACT! link XL voor SnelStart handleiding Installatie ACT! link XL voor SnelStart... 2 Instellen:... 3 Relatiecode:... 6 Ordernummer... 6 Notitie... 6 Ordersjabloon... 7 Bedrijven... 8 Een volgende administratie

Nadere informatie

Handleiding Accountants & Boekhouders

Handleiding Accountants & Boekhouders Handleiding Accountants & Boekhouders Inhoud Welkom bij e-boekhouden.nl... 2 1 Inrichten standaard rekeningschema... 3 1.1 Aanpassen standaard rekeningschema... 3 1.2 Importeren standaard rekeningschema...

Nadere informatie

Captain Reader. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl

Captain Reader. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl 1 / 7 Captain Reader De e-captain reader is een applicatie om een automatische koppeling tussen Microsoft Word en e-captain tot stand te brengen. Zo kunt u op een eenvoudige manier uw gegevens uit e-captain

Nadere informatie

Instructie Portal Klantdossier aangiftes en up- en downloaden bestanden. Inhoudsopgave

Instructie Portal Klantdossier aangiftes en up- en downloaden bestanden. Inhoudsopgave Instructie Portal Inhoudsopgave Systeemeisen... 2 Algemeen... 2 Inloggen op de portal... 3 Het dashboard... 6 De overzichtsschermen Takenlijst en Archief... 7 Accorderen van aangiftes... 8 Het klantdossier

Nadere informatie

Handleiding. Measure App. Versienummer:1.4

Handleiding. Measure App. Versienummer:1.4 Handleiding Measure App Versienummer:1.4 Datum: 14-12-2015 Voorwoord Hartelijk dank voor de aanschaf van de Measure App. M App zal u en uw collega s in staat stellen om begeleid in te meten of na te meten.

Nadere informatie

Instellen Internet Explorer t.b.v. Z-Online

Instellen Internet Explorer t.b.v. Z-Online Instellen Internet Explorer t.b.v. Z-Online Voor een correcte werking van Z-Online in de browser Internet Explorer dienen er een aantal instellingen gedaan te worden. Aangezien Z-Online ondersteund wordt

Nadere informatie

Algemene basis instructies

Algemene basis instructies Inhoud: Algemene basis instructies... 2 Pictogrammen en knoppen... 2 Overzicht... 3 Navigeren (bladeren)... 3 Gegevens filteren... 4 Getoonde gegevens... 5 Archief... 5 Album... 5 Tabbladen en velden...

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

HANDLEIDING Online personeel en salaris

HANDLEIDING Online personeel en salaris HANDLEIDING Online personeel en salaris Inloggen op loket.nl Via https://online.loket.nl/vsp.prd.loket.new/ kunt u inloggen op de online applicatie van loket.nl. U komt op het onderstaande inlogscherm.

Nadere informatie

Handleiding gebruik Citymail

Handleiding gebruik Citymail Handleiding gebruik Citymail Versie : 4.0.1 Jaar : 2014 Auteur : Citymail BV / Charly Traarbach Citymail BV Copyright 1 Citymail BV, Nederland 2014 Niets uit dit document mag worden vermenigvuldigd en/of

Nadere informatie

HANDLEIDING MIJN DE LEEUW

HANDLEIDING MIJN DE LEEUW HANDLEIDING MIJN DE LEEUW HANDLEIDING MIJN DE LEEUW Inhoudsopgave Inloggen... 3 Gebruikersnaam of Wachtwoord vergeten?... 3 Startscherm "Tabblad mijn gegevens":... 4 Tabbladen... 5 Mijn gegevens... 5 Verzekeringen...

Nadere informatie

Stappenplan aanvraag en verwerken certificaten voor elektronische Btw-aangifte

Stappenplan aanvraag en verwerken certificaten voor elektronische Btw-aangifte Versie: 2012042101 Pagina 1 van 14 Stappenplan aanvraag en verwerken certificaten voor elektronische Btw-aangifte Hieronder vindt u de stappen om certificaten voor elektronische BTW-aangifte in SnelStart

Nadere informatie

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Auteurs en Redactie PharmaPartners Huisartsenzorg 8 april 2015 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel

Nadere informatie

Snelstart BankingTools. C@shflow v4

Snelstart BankingTools. C@shflow v4 Snelstart BankingTools C@shflow v4 Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie meerdere pagina s

Nadere informatie

Back-up maken. BankingTools Cashflow v4.2

Back-up maken. BankingTools Cashflow v4.2 BankingTools Cashflow v4.2 Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie meerdere pagina s per vel

Nadere informatie

Winkelparade.nl. De krant voor winkelen in Nederland. Handleiding Winkelparade Parade Basis

Winkelparade.nl. De krant voor winkelen in Nederland. Handleiding Winkelparade Parade Basis Winkelparade.nl De krant voor winkelen in Nederland Handleiding Winkelparade Parade Basis Inhoudsopgave Inloggen...3 Het hoofdmenu...4 Mijn zoekwoorden invoeren of wijzigen... 5 Een nieuw nieuwsbericht

Nadere informatie

Quick Reference Contact Manager SE

Quick Reference Contact Manager SE Eddon Software BV Rietveldenweg 82 5222 AS s-hertogenbosch The Netherlands T +31 (0)88-235 66 66 F +31 (0)88-235 66 77 E info@eddon.nl W www.eddon.nl Quick Reference Contact Manager SE Block: Contact Manager

Nadere informatie

Handleiding voor de facturatiemodule

Handleiding voor de facturatiemodule Handleiding voor de facturatiemodule Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants Boekhouden Ledenadministratie Beheer Handleiding voor de facturatiemodule e-boekhouden.nl Inhoud 1. Facturen...

Nadere informatie

Handleiding Elektrocrack

Handleiding Elektrocrack Handleiding Elektrocrack Homepagina 2 Log in 3 Dashboard 4 Quiz aanmaken 5 Filter 6 Vragen 7 [i] Detail 8 Mijn Quiz 9 Dashboard 11 Documenten 12 Offline versie 13 Speel het spel 14 Spelvenster 15 Opties

Nadere informatie

Doe het zelf installatiehandleiding

Doe het zelf installatiehandleiding Doe het zelf installatiehandleiding Inleiding Deze handleiding helpt u bij het installeren van KSYOS TeleDermatologie. De installatie duurt maximaal 30 minuten, als u alle onderdelen van het systeem gereed

Nadere informatie

Werkinstructie Docenten Inlog

Werkinstructie Docenten Inlog Werkinstructie Docenten Inlog Versie: Januari 2011 Coachview.net: 2.1 Auteur(s): Remy Remery Dé nieuwe manier van samenwerken Inhoudsopgave INLEIDING 3 INDELING 4 INLOGGEN 5 COACHVIEW.NET INTERFACE EN

Nadere informatie

Handleiding administrator

Handleiding administrator Handleiding administrator september 2016 Handleiding Administrator Als administrator van uw bedrijf, kunt u in de Administrator omgeving de accounts van uw kantoor beheren en rapporten uitdraaien. U vindt

Nadere informatie

Versie: 1.0 Datum: 01-10-2014. Handleiding Billingportal Telefonie

Versie: 1.0 Datum: 01-10-2014. Handleiding Billingportal Telefonie Versie: 1.0 Datum: 01-10-2014 Handleiding Billingportal Telefonie Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 3 2 INLOGGEN... 4 3 GESPREKSDETAILS... 5 3.1 TOTALEN... 5 3.2 DETAILS... 6 4 FACTURATIE... 7 5 MOBIEL (INDIEN

Nadere informatie

Handleiding VPNL Instore Communicatie

Handleiding VPNL Instore Communicatie Handleiding VPNL Instore Communicatie Inhoudsopgave. Gebruikersomgeving. Dia s maken. Presentaties maken 9 4. Uitzending bekijken VersPlatform Nederland Handleiding VPNL Instore Communicatie . Gebruikersomgeving

Nadere informatie

Opstellen van de jaarlijkse BTW-listing

Opstellen van de jaarlijkse BTW-listing Opstellen van de jaarlijkse BTW-listing wow Heden wordt enkel nog de elektronische jaarlijkse klantenlisting (VATLIST bestand) door de Administratie aanvaard. Dit maakt het de belastingplichtige mogelijk

Nadere informatie

Overgang naar elektronische aangifte via Digipoort

Overgang naar elektronische aangifte via Digipoort Overgang naar elektronische aangifte via Digipoort Pagina 1 van 13 1 maart 2014 Inhoud 1. SBR en Digipoort... 3 2. De aangifte omzetten naar SBR... 4 3. De aangifte genereren... 6 3.1. Aangifte omzetbelasting

Nadere informatie

Hoe kan ik Bijlagen toevoegen

Hoe kan ik Bijlagen toevoegen 1 / 6 Hoe kan ik Bijlagen toevoegen 1. Ga naar het OB10portaal Ga naar www.ob10.com Klik op de knop Login. Voer uw logingegevens in. Indien u hulp nodig heeft, raadpleeg dan de handleiding Hoe kunt u inloggen.

Nadere informatie