Dagcentrum Sonnevanck

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dagcentrum Sonnevanck"

Transcriptie

1 Vormgeving: FennArt Reclame Marketing B.V. (Steenwijk) Dagcentrum Zorg- en kenniscentrum Sonnevanck Sonnevancklaan LC Harderwijk Telefoon: (0341) Dagcentrum Sonnevanck BBL-opleiding Verzorgende IG+ bij de Zorggroep Noordwest-Veluwe Zorg- en kenniscentrum Sonnevanck en de zorgcentra: Randmeer, Weideheem, De Dillenburg/Rehoboth, De Schauw en Elim. CIZ Centrum Indicatiestelling Zorg Regiobureau Zwolle Telefoon voor cliënten: Telefoon voor verwijzers: (038) Fax: (038)

2 Doel van het dagcentrum: Herstel of handhaven van functies door het inzetten van verschillende therapieën. Hierdoor kan mogelijk opname in het verpleeghuis worden voorkomen, bekort of uitgesteld. Ontlasten van mantelzorgers (meestal de verzorgende partner) gedurende enkele dagen per week. Aanbieden van een zinvolle dagbesteding. Een combinatie van deze doelen Het dagcentrum is er ter ondersteuning van de thuissituatie. In het dagcentrum onderscheiden we verschillende groepen cliënten. Somatische Dagbehandeling In deze groep bieden professionele begeleiders en verzorgenden hulp aan cliënten met een lichamelijke ziekte of handicap. Doel van de dagbehandeling Dagcentrum Zorg- en kenniscentrum Sonnevanck Een belangrijk onderdeel van Zorg- en kenniscentrum Sonnevanck is het dagcentrum. Dit dagcentrum is er voor cliënten die zorg en of begeleiding behoeven, maar die nog thuis wonen. Ze bezoeken het dagcentrum voor één of meerdere dagen per week. Deze brochure geeft u informatie over de zorg en behandeling in dagcentrum Sonnevanck. De nadruk ligt hier op : het herstel van functies het voorkomen van achteruitgang het verbeteren van vaardigheden het aanleren van nieuwe vaardigheden Van somatische dagbehandeling wordt ook gebruik gemaakt ter afronding van een periode van revalidatie. Bijvoorbeeld na een herseninfarct, botbreuken of een chronische ziekte. Op de afdeling dagbehandeling werken naast verzorgenden verschillende therapeuten zoals fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en activiteitenbegeleiders. De cliënt kan zonodig ook een beroep doen op maatschappelijk werk, pastoraat, diëtiste of psycholoog. Het doel van de behandeling is zo zelfstandig mogelijk te blijven functioneren in de thuissituatie. Daarnaast wordt de cliënt een zinvolle dagbesteding geboden. Het gaat om het bewaren van de balans tussen het verblijf thuis en de problematiek voortvloeiend uit (chronische) ziekte.

3 Somatische dagbehandeling heeft een tijdelijk karakter. De duur van de behandeling is afhankelijk van de indicatie die door het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) is afgegeven. Als de behandeldoelen zijn bereikt of als er een stabiele situatie is ontstaan, volgt er ontslag naar huis of overplaatsing naar een andere vorm van dagbesteding of naar eenverpleeghuis. Psychogeriatrische dagbehandeling De psychogeriatrische dagbehandeling wordt bezocht door cliënten die lijden aan een dementieel syndroom, zoals bijvoorbeeld de ziekte van Alzheimer of andere vormen van geheugenstoornis of gedragsproblematiek. Doel van de psychogeriatrische dagbehandeling De behandeling is er op gericht om zo goed mogelijk te blijven functioneren in de eigen woon-, en leefomgeving door het aanbieden van een dagprogramma met activiteiten en structuur. Het gaat om het bewaren van de balans tussen verblijf thuis en de problematiek voortvloeiend uit (chronische) ziekte. Het aangeboden programma bestaat uit geheugentraining en activiteiten die behoren bij het dagelijkse leven zoals het bereiden van een warme maaltijd, huishoudelijke activiteiten of groepsgymnastiek. Daarnaast is het mogelijk van de fysiotherapie gebruik te maken wanneer dit door de verpleeghuisarts of huisarts is geadviseerd. Ook wordt er aandacht besteed aan onderzoek door de verpleeghuisarts en de psycholoog om een beeld te krijgen van het functioneren van de cliënt. Door dit onderzoek hopen we een zo optimaal mogelijke begeleiding te kunnen bieden. Psychogeriatrische dagbehandeling heeft een tijdelijk karakter. Na zes weken volgt een familiegesprek waarin de bevindingen met de diverse therapeuten en begeleiders worden besproken. Differentiatie/overplaatsing Binnen de groep somatische en psychogeriatrische cliënten is differentiatie ingevoerd. Dat betekent dat een cliënt kan worden overgeplaatst omdat zijn/haar functioneren beter aansluit bij het niveau van een andere groep.

4 Dagverpleging In de diverse groepen dagverpleging ligt de nadruk minder op therapie en resultaat, maar meer op een zinvolle dagbesteding, het behoud van de huidige functies en het ontlasten van de mantelzorgers. Het ondersteunen van de mantelzorgers is een belangrijke taak waardoor de cliënt in staat wordt gesteld om zo lang mogelijk in de thuissituatie te blijven functioneren. Weekendopvang Ook in het weekend is het dagcentrum geopend. Voor cliënten met somatische aandoeningen alleen op zaterdag. Voor cliënten met psychogeriatrische aandoeningen (o.a. dementie) op zaterdag en zondag. Op zondag is er voor de cliënten de mogelijkheid om de kerkdienst in Sonnevanck te bezoeken. De cliënten worden in het weekend vanaf uur thuis gebracht; dat is een half uur eerder dan op werkdagen. Vervoer Cliënten worden s ochtends tussen 8.30 en 9.45 uur opgehaald met een taxi of een rolstoelbus. s Middags vanaf uur gaan ze naar huis. Het taxivervoer valt tot juli 2006 onder de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). Indicatie Voor het bezoeken van het dagcentrum/dagbehandeling is een indicatie nodig van het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Deze kan worden aangevraagd door de familie, de huisarts of GGZ Meerkanten (afdeling ouderenzorg ambulatorium). Het indicatieorgaan beoordeelt de aanvraag waarna de maatschappelijk werker van Sonnevanck contact opneemt met de cliënt of partner/ familie op welke termijn er plaatsingsmogelijkheden zijn. Bij aanmeldingen voor de psychogeriatrische dagbehandeling vindt vaak een huisbezoek plaats. Bij aanmeldingen voor de somatische dagbehandeling kan in de meeste gevallen worden volstaan met een telefonisch contact.

5 Kennismakingsdag De eerste dag wordt door de verpleeghuisarts en andere disciplines gebruikt om de zorgvraag en behandeldoelen in beeld te krijgen. Aan de hand daarvan wordt besloten hoe vaak en op welke dagen de cliënt het dagcentrum gaat bezoeken. Ook kan worden besloten dat deze vorm van opvang voor de cliënt niet de juiste plaats is, bijvoorbeeld in verband met conditie of gedragsproblemen van de cliënt. Er wordt dan in overleg met familie en de huisarts naar een andere vorm van opvang gezocht. Multi Disciplinair Overleg (MDO) Zes weken na het begin van dagbehandeling/ dagverpleging wordt de cliënt besproken tijdens een MDO, waarbij de behandelende therapeuten en verzorgenden aanwezig zijn. Daar wordt de voortgang besproken. In dit overleg wordt een zorg- /behandelplan voor de cliënt opgesteld. Dit MDO vindt met regelmaat plaats en wijzigingen in de behandeling worden genoteerd in het zorgplan. Bijstelling of uitbreiding van de therapie, aanpassen van dagen of dagdelen of eventuele overplaatsing behoren tot de mogelijkheden. Familiegesprek Voorafgaand aan of aansluitend aan een MDO wordt er met de cliënt en zijn mantelzorgers een familiegesprek gehouden om de huidige situatie en de zorg in de toekomst te bespreken. Bij een cliënt met psychogeriatrische problematiek mag een familielid de cliënt vertegenwoordigen. Na het starten van de dagbehandeling wordt er binnen zes weken een gesprek met de familie of de mantelzorgers gepland om het voorlopige behandelplan te bespreken. Bij het gesprek mogen twee familieleden aanwezig zijn, vaak de partner en een ander familielid of verzorgende. De huidige situatie wordt besproken, het behandelplan wordt vastgesteld en de mogelijkheden voor de toekomst worden bekeken. Zorgdossier Alle gegevens van de cliënt worden in een zorgdossier verzameld; dit is door de cliënt in te zien met toestemming van de

6 verpleeghuisarts. Op de psychogeriatrische afdelingen mag het eerste contactadres van de cliënt het dossier inzien. Medicijnen De cliënt neemt zijn/haar medicijnen zelf mee of de mantelzorger geeft deze mee, zodat die op de juiste tijd kunnen worden aangeboden. De medicijnen worden door de verzorgenden bewaard. Incontinentie materiaal Als een cliënt gebruikt maakt van incontinentiemateriaal, wordt hen gevraagd dit zelf mee te brengen bij het bezoek aan het dagcentrum. Maaltijden Naast koffie en thee wordt de cliënten een warme maaltijd aangeboden. Er wordt rekening gehouden met het dieet van de cliënt. Er kan ook gekozen worden voor een broodmaaltijd. Adressen en telefoonnummers Dagcentrum Zorg- en kenniscentrum Sonnevanck Sonnevancklaan LC Harderwijk Telefoon: (0341) Cliënt Service Bureau: (0341) Taxi Bochove: (0341) Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) regiobureau Zwolle Telefoon voor cliënten: Telefoon voor verwijzers: (038) De illustraties in deze brochure zijn gemaakt door bezoekers van het dagcentrum in het kader van de expositie met hand, hart & ziel.

Dagactiviteiten in groepsverband. voor senioren in Ermelo, Harderwijk, Putten en Nunspeet

Dagactiviteiten in groepsverband. voor senioren in Ermelo, Harderwijk, Putten en Nunspeet Dagactiviteiten in groepsverband voor senioren in Ermelo, Harderwijk, Putten en Nunspeet Dagactiviteiten ouderen Zelfstandig wonende senioren zijn bij Dagactiviteiten ouderen aan het juiste adres voor

Nadere informatie

Dagactiviteiten in groepsverband. voor senioren in Ermelo, Harderwijk, Putten en Nunspeet

Dagactiviteiten in groepsverband. voor senioren in Ermelo, Harderwijk, Putten en Nunspeet Dagactiviteiten in groepsverband voor senioren in Ermelo, Harderwijk, Putten en Nunspeet Dagactiviteiten ouderen Zelfstandig wonende senioren zijn bij Dagactiviteiten ouderen aan het juiste adres voor

Nadere informatie

Advies- en behandelcentrum. Multidisciplinaire Parkinson-zorg. Verbetering kwaliteit van leven

Advies- en behandelcentrum. Multidisciplinaire Parkinson-zorg. Verbetering kwaliteit van leven Advies- en behandelcentrum Multidisciplinaire Parkinson-zorg Verbetering kwaliteit van leven Advies- en behandelcentrum Multidisciplinaire Parkinson-zorg is onderdeel van het Advies- en behandelcentrum,

Nadere informatie

Dagbehandeling Grubbeveld

Dagbehandeling Grubbeveld Dagbehandeling Grubbeveld Reguliere dagbehandeling Jong dementerenden Vivre_Dagbehandeling_Grubbeveld_v4.indd 1 06-04-2011 13:12:14 Dagbehandeling Grubbeveld Reguliere dagbehandeling en jong dementerenden

Nadere informatie

Advies- en behandelcentrum. Logopedie. Communiceren op maat

Advies- en behandelcentrum. Logopedie. Communiceren op maat Advies- en behandelcentrum Logopedie Communiceren op maat Wat is logopedie? Logopedie binnen het Advies- en behan del centrum houdt zich bezig met advisering, onderzoek en behandeling van stoornissen en

Nadere informatie

Zorg- en kenniscentrum Sonnevanck In vertrouwde handen

Zorg- en kenniscentrum Sonnevanck In vertrouwde handen Zorg- en kenniscentrum Sonnevanck In vertrouwde handen Respect, geborgenheid en verantwoordelijkheid zijn onze kernwaarden. Sonnevanck Zorg- en kenniscentrum Sonnevanck in Harderwijk is een modern verpleeghuis

Nadere informatie

Dignis. De Kombuis. Dagbehandeling voor mensen met (beginnende) geheugenproblemen

Dignis. De Kombuis. Dagbehandeling voor mensen met (beginnende) geheugenproblemen Dignis De Kombuis Dagbehandeling voor mensen met (beginnende) geheugenproblemen Zo lang mogelijk thuis, in de eigen vertrouwde omgeving blijven wonen. Dat is de wens van veel mensen. Soms lukt dat niet

Nadere informatie

Dagbehandeling Somatiek

Dagbehandeling Somatiek Dagbehandeling Somatiek Dagbehandeling Somatiek Een langdurige ziekte of handicap kan uw leven behoorlijk op zijn kop zetten. Maar met wat extra zorg kunt u vaak gewoon thuis blijven wonen en aan het dagelijks

Nadere informatie

Dagbehandeling Grubbeveld

Dagbehandeling Grubbeveld Dagbehandeling Grubbeveld 1 Bij (beginnende) dementie kan het moeilijk zijn om zeven dagen per week 24 uur lang thuis te verblijven. Locatie Grubbeveld van Envida biedt een dagbehandeling voor dementerenden

Nadere informatie

Dagbehandeling Beweging 3.0

Dagbehandeling Beweging 3.0 Dagcentra Beweging 3.0 Postbus 1599 3800 BN Amersfoort T (033) 469 20 20 E dagcentra@beweging3.nl www.beweging3.nl VBD-006-0513 Dagbehandeling Beweging 3.0 Welkom In deze brochure vindt u informatie over

Nadere informatie

Dagbehandeling De Keerkring

Dagbehandeling De Keerkring Dagbehandeling De Keerkring Zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Ook bij beginnende dementie en andere psychische problemen. Dat is de wens van de meeste ouderen. Dagbehandeling kan daarbij een uitkomst

Nadere informatie

RSZK Revalidatie Centrum voor Senioren. Revalidatie. Snel en verantwoord werken aan uw revalidatie en herstel

RSZK Revalidatie Centrum voor Senioren. Revalidatie. Snel en verantwoord werken aan uw revalidatie en herstel RSZK Revalidatie Centrum voor Senioren Revalidatie Snel en verantwoord werken aan uw revalidatie en herstel Snel en verantwoord werken aan uw revalidatie en herstel Een mensenleven kan door een ongeluk

Nadere informatie

REVALIDATIE OP TJAMSWEER. Zonnehuis Solwerd Appingedam

REVALIDATIE OP TJAMSWEER. Zonnehuis Solwerd Appingedam REVALIDATIE OP TJAMSWEER Zonnehuis Solwerd Appingedam Wellicht heeft u na een ziekenhuisopname extra zorg nodig? Of u kunt een korte periode niet voor uzelf zorgen? U wilt na een operatie van bijvoorbeeld

Nadere informatie

Versie 2.0/april

Versie 2.0/april Dagbehandel i ng Zor ggr oepapel door nenomst r eken Versie 2.0/april 2012 2 Inleiding U ontvangt deze brochure omdat u binnenkort één van de dagbehandelingen van Zorggroep Apeldoorn en omstreken gaat

Nadere informatie

Advies- en behandelcentrum. Ergotherapie. Maatwerk in zelfstandigheid

Advies- en behandelcentrum. Ergotherapie. Maatwerk in zelfstandigheid Advies- en behandelcentrum Ergotherapie Maatwerk in zelfstandigheid Wat is ergotherapie? De ergotherapeut behandelt en ondersteunt cliënten die in het dagelijks handelen gehinderd worden door de gevolgen

Nadere informatie

Verpleeghuis Duinstede

Verpleeghuis Duinstede Verpleeghuis Duinstede Welkom bij Duinstede! Wat biedt Duinstede u? Zorg, Respec verpleging en medezeggenschap Welkom bij Duinstede! Wat en aandacht Facilitaire service Wonen met zorg Wonen met Welkom

Nadere informatie

Dagbehandeling in Nijmegen. Langer thuis wonen bij dementie

Dagbehandeling in Nijmegen. Langer thuis wonen bij dementie Dagbehandeling in Nijmegen Langer thuis wonen bij dementie Langer thuis wonen met dagbehandeling U wilt graag zo lang mogelijk thuis in uw vertrouwde omgeving wonen, ook al is er sprake van dementie of

Nadere informatie

Dagbesteding Psychogeriatrie

Dagbesteding Psychogeriatrie Dagbesteding Psychogeriatrie Contact: Stichting Rosengaerde Pastoriestraat 1 7721 CT DALFSEN Telefoon algemeen (0529) 431541 Telefoon keuken (0529) 432514 Fax (0529) 432937 e-mail Internet Info@rosengaerde.nl

Nadere informatie

DAGBEHANDELING PSYCHOGERIATRIE

DAGBEHANDELING PSYCHOGERIATRIE DAGBEHANDELING PSYCHOGERIATRIE pagina 2: De een is een gezellige prater, de ander doet liever een spelletje. En met mooi weer willen we nog wel eens aan de wandel gaan. Inleiding WIE OUDER WORDT, KAN TE

Nadere informatie

Dagbehandeling Psychogeriatrie/dementie. (Specialistische) dagbehandeling voor mensen met een dementie en/of geheugen/gedragsproblematiek

Dagbehandeling Psychogeriatrie/dementie. (Specialistische) dagbehandeling voor mensen met een dementie en/of geheugen/gedragsproblematiek Dagbehandeling Psychogeriatrie/dementie (Specialistische) dagbehandeling voor mensen met een dementie en/of geheugen/gedragsproblematiek 2 1: Doelgroep. Dagbehandeling Psychogeriatrie is bedoeld voor ouderen

Nadere informatie

Dagbehandeling en dagbesteding

Dagbehandeling en dagbesteding Dagbehandeling en dagbesteding Dagbehandeling en dagbesteding Ouderen blijven steeds langer thuis wonen. Ook wanneer u zorg nodig heeft, blijft u het liefst zo lang mogelijk in uw eigen omgeving. Wij

Nadere informatie

CVA-revalidatie in het Heymanscentrum

CVA-revalidatie in het Heymanscentrum CVA-revalidatie in het Heymanscentrum Revalidatie na een beroerte U ligt in het ziekenhuis omdat u een beroerte (CVA) heeft gehad. Binnenkort is het zover dat u het ziekenhuis kunt verlaten en een begin

Nadere informatie

Dagbesteding Beweging 3.0

Dagbesteding Beweging 3.0 Dagcentra Beweging 3.0 Postbus 1599 3800 BN Amersfoort T (033) 469 20 20 E dagcentra@beweging3.nl www.beweging3.nl VBD-005-0111 Dagbesteding Beweging 3.0 Welkom In deze brochure vindt u informatie over

Nadere informatie

GEBROKEN HEUP MET ELKAAR WERKEN AAN HERSTEL

GEBROKEN HEUP MET ELKAAR WERKEN AAN HERSTEL GEBROKEN HEUP MET ELKAAR WERKEN AAN HERSTEL 288 Deze folder is een samenwerking van: Inleiding U bent via de Spoedeisende Hulp opgenomen in het Sint Franciscus Gasthuis met een gebroken heup. Waarschijnlijk

Nadere informatie

Hospice Jasmijn. Als thuis sterven niet meer mogelijk is

Hospice Jasmijn. Als thuis sterven niet meer mogelijk is Hospice Jasmijn Als thuis sterven niet meer mogelijk is Zorggroep Noordwest-Veluwe In vertrouwde handen. Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe voegt waarde toe aan vitaliteit en welbevinden van ouderen

Nadere informatie

Advies- en behandelcentrum. Fysiotherapie. Verbeteren van uw dagelijks bewegen

Advies- en behandelcentrum. Fysiotherapie. Verbeteren van uw dagelijks bewegen Advies- en behandelcentrum Fysiotherapie Verbeteren van uw dagelijks bewegen Advies- en behandelcentrum Fysiotherapie is één van de vakgroepen van het Advies- en behandelcentrum, dat deel uitmaakt van

Nadere informatie

Geriatrische Revalidatie Zorg in Meerstate

Geriatrische Revalidatie Zorg in Meerstate De baas blijven...... over eigen leven Geriatrische Revalidatie Zorg Mozartstraat 91 1962 AB Heemskerk T 088 995 74 78 correspondentieadres Postbus 95 1960 AB Heemskerk T 088 995 80 00 (lokaal tarief)

Nadere informatie

Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe. Het Cliënten Service Bureau is u graag van dienst

Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe. Het Cliënten Service Bureau is u graag van dienst Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe Het Cliënten Service Bureau is u graag van dienst Zorggroep Noordwest-Veluwe. In vertrouwde handen. Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe is een protestants-christelijke

Nadere informatie

Dagbehandeling De Horst

Dagbehandeling De Horst Dagbehandeling De Horst U wilt graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen, maar zonder extra ondersteuning lukt dat niet meer. U wordt ouder en krijgt geheugenproblemen. Het is niet meer zo gemakkelijk

Nadere informatie

REVALIDEREN NA EEN BEROERTE (CVA) Zonnehuis Solwerd Appingedam

REVALIDEREN NA EEN BEROERTE (CVA) Zonnehuis Solwerd Appingedam REVALIDEREN NA EEN BEROERTE (CVA) Zonnehuis Solwerd Appingedam U (of uw naaste) heeft kortgeleden een CVA gehad, waarvoor u (of uw naaste) bent opgenomen op de stroke-unit van een ziekenhuis. Gezamenlijk

Nadere informatie

Wonen in De IJsvogel

Wonen in De IJsvogel Wonen in De IJsvogel Inhoud Wonen in De IJsvogel 3 In vertrouwde handen 3 Verzorgd wonen 4 Huishouden, maaltijden en was Welzijnsactiviteiten Aanmelding verzorgd wonen Beschermd wonen 6 Woongroep Wonen,

Nadere informatie

RSZK Revalidatie Centrum voor Senioren. Snel en verantwoord werken aan uw revalidatie en herstel

RSZK Revalidatie Centrum voor Senioren. Snel en verantwoord werken aan uw revalidatie en herstel EXPERT RSZK Revalidatie Centrum voor Senioren Snel en verantwoord werken aan uw revalidatie en herstel RSZK Revalidatie Centrum voor Senioren Geriatrische Revalidatie Een mensenleven kan door een ongeluk

Nadere informatie

Deze brochure geeft u informatie over het Volledig Pakket Thuis van LuciVer. Algemene informatie over LuciVer leest u in de brochure Welkom bij

Deze brochure geeft u informatie over het Volledig Pakket Thuis van LuciVer. Algemene informatie over LuciVer leest u in de brochure Welkom bij Deze brochure geeft u informatie over het Volledig Pakket Thuis van LuciVer. Algemene informatie over LuciVer leest u in de brochure Welkom bij LuciVer. LuciVer Volledig Pakket Thuis Mei 2016 1 www.luciver.nl

Nadere informatie

Dagbesteding Beweging 3.0

Dagbesteding Beweging 3.0 Dagcentra Beweging 3.0 Postbus 1599 3800 BN Amersfoort T (033) 469 20 20 E dagcentra@beweging3.nl www.beweging3.nl VBD-005-0513 Dagbesteding Beweging 3.0 Welkom In deze brochure vindt u informatie over

Nadere informatie

Omdat wij u het goede wensen

Omdat wij u het goede wensen Omdat wij u het goede wensen Zo goed mogelijk weer (leren) functioneren. Dat is waar Reactiveringscentrum Klimop voor staat. Na een ingrijpende ziekte, een (heup)operatie of een beroerte krijgt u in Reactiveringscentrum

Nadere informatie

voor dementerenden ouderen

voor dementerenden ouderen Dagbehandeling Villa Villandry voor dementerenden ouderen Iedereen vergeet wel eens wat, daar hoef je niet oud voor te zijn. Vergeten is eigenlijk normaal. Bij de meeste ouderen hoeft een geheugenachteruitgang

Nadere informatie

Revalidatie Centrum voor Senioren

Revalidatie Centrum voor Senioren Revalidatie Centrum voor Senioren Revalidatie Centrum voor Senioren Een mensenleven kan door een ongeluk of ziekte totaal veranderen. Dagelijkse bezigheden zijn dan opeens niet zo vanzelfsprekend. In het

Nadere informatie

Verblijf, zorg en behandeling

Verblijf, zorg en behandeling Verblijf, zorg en behandeling Over Gooizicht Christelijke identiteit Gooizicht is een centrum voor zorg en behandeling. Het ligt in een mooie, groene wijk dichtbij het centrum van Hilversum en het (Corvers)bos.

Nadere informatie

Van zinvolle activiteiten tot gerichte behandeling

Van zinvolle activiteiten tot gerichte behandeling Dagbesteding/dagbehandeling Van zinvolle activiteiten tot gerichte behandeling Dagbesteding en dagbehandeling bij TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) Breng uw dag door in een prettige, gastvrije en gezellige omgeving

Nadere informatie

H Revalidatie na een CVA

H Revalidatie na een CVA H.40033.0217 Revalidatie na een CVA Inleiding U heeft een CVA (cerebrovasculair accident), ook wel beroerte genoemd, doorgemaakt. Hiervoor bent u in eerste instantie in het ziekenhuis behandeld. Na deze

Nadere informatie

Geheugenklachten Wat kunnen we allemaal verwachten?

Geheugenklachten Wat kunnen we allemaal verwachten? Geheugenklachten Wat kunnen we allemaal verwachten? Deze folder is bestemd voor cliënten met geheugenklachten en hun mantelzorgers. Ambulant Centrum Ouderen Parnassia Uw huisarts heeft u verwezen naar

Nadere informatie

Revalidatie. Samen werken aan uw herstel

Revalidatie. Samen werken aan uw herstel Revalidatie Samen werken aan uw herstel De voorbereiding van uw opname Revalideren in Weihoek of Wiekendael Groenhuysen biedt revalidatiezorg in de Regionaal Behandelcentra Weihoek en Wiekendael. Hier

Nadere informatie

Boterdiep Oost. Kortdurend verblijf voor observatie, onderzoek en revalidatie HEYMANSCENTRUM

Boterdiep Oost. Kortdurend verblijf voor observatie, onderzoek en revalidatie HEYMANSCENTRUM Boterdiep Oost Kortdurend verblijf voor observatie, onderzoek en revalidatie HEYMANSCENTRUM Boterdiep Oost is de revalidatieafdeling met een Plus. Hier kunt u terecht als u meer zorg en begeleiding nodig

Nadere informatie

Zorg in verzorgings- of verpleeghuis na ziekenhuisopname

Zorg in verzorgings- of verpleeghuis na ziekenhuisopname Zorg in verzorgings- of verpleeghuis na ziekenhuisopname Afdeling transmurale zorg Vooraf Na een ziekenhuisopname kunt u meestal terug naar huis om te herstellen. Soms is er thuis nog aanvullende hulp

Nadere informatie

Advies- en behandelcentrum. Diëtetiek. Deskundigheid op het gebied van voeding en diëten

Advies- en behandelcentrum. Diëtetiek. Deskundigheid op het gebied van voeding en diëten Advies- en behandelcentrum Diëtetiek Deskundigheid op het gebied van voeding en diëten Wat is diëtetiek? De diëtist is deskundig op het gebied van voeding. Factoren als veroudering, ziekte, medicijngebruik,

Nadere informatie

Herstelcentrum Samen werken aan een nieuwe balans

Herstelcentrum Samen werken aan een nieuwe balans Herstelcentrum Samen werken aan een nieuwe balans Herstel en revalidatie op Park Dekkerswald Een plek waar alles in het teken staat van herstel. Waar u kunt revalideren en herstellen van een ziekenhuisopname

Nadere informatie

Revalidatie. Samen werken aan uw herstel

Revalidatie. Samen werken aan uw herstel Revalidatie Samen werken aan uw herstel De voorbereiding van uw opname Revalideren in Weihoek of Wiekendael Groenhuysen biedt revalidatiezorg in de Regionaal Behandelcentra Weihoek en Wiekendael. Hier

Nadere informatie

Zorgprofielen Productenboek Verzorging en Verpleging

Zorgprofielen Productenboek Verzorging en Verpleging Zorgprofielen Productenboek Verzorging en Verpleging Informatie over zorgproducten van Amerpoort voor oudere mensen met een verstandelijke beperking met het accent op verzorging en verpleging Een zorgprofiel

Nadere informatie

> Dagbehandeling Parkinson. Specialistische dagbehandeling voor mensen met Parkinson

> Dagbehandeling Parkinson. Specialistische dagbehandeling voor mensen met Parkinson > Dagbehandeling Parkinson Specialistische dagbehandeling voor mensen met Parkinson Deze folder geeft informatie over specialistische dagbehandeling voor mensen met de ziekte van Parkinson en is bedoeld

Nadere informatie

Geriatrische revalidatie. Uitgebreide informatie

Geriatrische revalidatie. Uitgebreide informatie 1 Geriatrische revalidatie Uitgebreide informatie Geriatrische revalidatie bij Cicero Zorggroep 2 U komt revalideren bij Cicero Zorggroep, van harte welkom! Op één van onze revalidatie-afdelingen begeleiden

Nadere informatie

Doelgroepenbeleid Zorgvilla Huize Dahme

Doelgroepenbeleid Zorgvilla Huize Dahme Doelgroepenbeleid Zorgvilla Huize Dahme Levensgericht zorgaanbod Een zorgaanbod ontwikkelen dat goed aansluit bij de zorg van onze Gasten. Dat is het doel van ons doelgroepenbeleid. Het verhoogt de kwaliteit

Nadere informatie

Samen sterk in ouderenzorg. Advies- en behandelcentrum

Samen sterk in ouderenzorg. Advies- en behandelcentrum Samen sterk in ouderenzorg Advies- en behandelcentrum Inhoudsopgave Cliënten Service Bureau 4 Diëtetiek 4 Ergotherapie 5 Fysiotherapie 6 Geestelijke verzorging 6 Logopedie 9 Maatschappelijk werk 9 Psychologie

Nadere informatie

Handige telefoonnummers Klantenservice De Zorggroep

Handige telefoonnummers Klantenservice De Zorggroep Welkom op Beukenhof Voor u ligt de informatiegids van Beukenhof, een afdeling van De Zorggroep in het VieCuri ziekenhuis in Venray. Deze gids is bedoeld om u en uw familieleden wegwijs te maken in deze

Nadere informatie

Geriatrische Revalidatiezorg

Geriatrische Revalidatiezorg Geriatrische Revalidatiezorg Informatie bij opname in Nolenshaghe en Mechropa Geriatrische Revalidatiezorg bij Saffier De Residentie De specialist in het ziekenhuis waar u behandeld bent heeft bepaald

Nadere informatie

Expertisecentrum Madeleine, Boxmeer

Expertisecentrum Madeleine, Boxmeer Expertisecentrum Madeleine, Boxmeer Intensieve zorg in huiselijke sfeer Voelt beter Intensieve zorg in huiselijke sfeer Het eigentijdse Madeleine in Boxmeer biedt als expertisecentrum uitgebreide faciliteiten

Nadere informatie

Onder palliatieve zorg wordt verstaan: de zorg voor een cliënt met een levensbedreigende ziekte die niet of niet meer kan genezen.

Onder palliatieve zorg wordt verstaan: de zorg voor een cliënt met een levensbedreigende ziekte die niet of niet meer kan genezen. De Hazelaar Hospice De Hazelaar is een afdeling voor terminaal zieke mensen. In een huiselijke sfeer wordt de cliënt ondersteund om de laatste levensfase op een goede manier door te brengen. Hospice De

Nadere informatie

Advies- en behandelcentrum. Samen sterk in ouderenzorg. Aandacht, begeleiding en ondersteuning voor ouderen

Advies- en behandelcentrum. Samen sterk in ouderenzorg. Aandacht, begeleiding en ondersteuning voor ouderen Advies- en behandelcentrum Samen sterk in ouderenzorg Aandacht, begeleiding en ondersteuning voor ouderen Inhoudsopgave Cliënten Service Bureau 4 Casemanagement 4 Casemanager dementie 5 Diëtetiek 5 Ergotherapie

Nadere informatie

Specialist in ouderenzorg. Vanaf de eerste hulpvraag bij het huishouden tot specialistische zorg in één van onze locaties

Specialist in ouderenzorg. Vanaf de eerste hulpvraag bij het huishouden tot specialistische zorg in één van onze locaties Specialist in ouderenzorg Vanaf de eerste hulpvraag bij het huishouden tot specialistische zorg in één van onze locaties Zorggroep Noordwest-Veluwe. In vertrouwde handen. Zorggroep Noordwest-Veluwe is

Nadere informatie

Stroke Service Assen. Zorg op maat na een beroerte. stroke service

Stroke Service Assen. Zorg op maat na een beroerte. stroke service Stroke Service Assen Zorg op maat na een beroerte z z stroke service assen 1 Stroke Service Assen staat garant voor goede zorg aan inwoners van Assen en omstreken die getroffen zijn door een beroerte.

Nadere informatie

De CVA- keten Delft/Westland/Oostland

De CVA- keten Delft/Westland/Oostland Transferpunt Patiënteninformatie De CVA- keten Delft/Westland/Oostland U of één van uw familieleden heeft onlangs een beroerte gehad. In de regio Delft/Westland/Oostland werken verschillende zorginstellingen

Nadere informatie

Revalidatie na een CVA (beroerte) multidisciplinaire aanpak voor een zo optimaal mogelijk herstel

Revalidatie na een CVA (beroerte) multidisciplinaire aanpak voor een zo optimaal mogelijk herstel Revalidatie na een CVA (beroerte) multidisciplinaire aanpak voor een zo optimaal mogelijk herstel Norschoten Klaverweide 1 3773 AW Barneveld T 0342-40 40 00 E info@norschoten.nl I www.norschoten.nl Revalidatie

Nadere informatie

ZZP-Productenboek Verzorging en Verpleging

ZZP-Productenboek Verzorging en Verpleging ZZP-Productenboek Verzorging en Verpleging Informatie over zorgproducten van Amerpoort voor oudere mensen met een verstandelijke beperking met het accent op verzorging en verpleging Indicatiestelling Zorg)

Nadere informatie

WERKAFSPRAKEN OVER COMMUNICATIE ROND KWETSBARE OUDEREN

WERKAFSPRAKEN OVER COMMUNICATIE ROND KWETSBARE OUDEREN WERKAFSPRAKEN OVER COMMUNICATIE ROND KWETSBARE OUDEREN Huisartsenpraktijk (huisarts en/of POH) levert 1 e lijns zorg, d.w.z. doet diagnostisch onderzoek en behandeling t.b.v. álle inwoners in thuissituatie

Nadere informatie

De Leuvenumsehof. Zorg- en dienstverlening vanuit Sonnevanck aan de bewoners van de appartementen in De Leuvenumsehof in Harderwijk

De Leuvenumsehof. Zorg- en dienstverlening vanuit Sonnevanck aan de bewoners van de appartementen in De Leuvenumsehof in Harderwijk De Leuvenumsehof Zorg- en dienstverlening vanuit Sonnevanck aan de bewoners van de appartementen in De Leuvenumsehof in Harderwijk divers aanbod van aanvullende dienstverlening vanuit Zorg- en kenniscentrum

Nadere informatie

Beleidsregels indicatiestelling AWBZ Bijlage 7. Behandeling

Beleidsregels indicatiestelling AWBZ Bijlage 7. Behandeling 2009 Versie 1 januari 2009 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Doelstelling functie 4 2.1 Algemeen 4 2.2 Aanvullende functionele diagnostiek 4 2.3 Kortdurende behandeling gericht op herstel en/of het aanleren

Nadere informatie

MESO-project Pulmonologie. betere zorg,

MESO-project Pulmonologie. betere zorg, MESO-project Pulmonologie betere zorg, eerder thuis In het MESO- project pulmonologie werken het ETZ TweeSteden en de Hazelaar intensief samen aan uw behandeling. De behandeling die in het ziekenhuis is

Nadere informatie

WELKOM BIJ AMSTELRING, WELKOM IN GROENELAAN

WELKOM BIJ AMSTELRING, WELKOM IN GROENELAAN 2 WELKOM BIJ AMSTELRING, WELKOM IN GROENELAAN Binnenkort wordt u opgenomen op de revalidatieafdeling van zorgcentrum Groenelaan. Door middel van dit boekje willen wij u alvast een indruk van deze afdeling

Nadere informatie

Welkom bij Zonnehuis Thuis

Welkom bij Zonnehuis Thuis Thuiszorg Welkom bij Zonnehuis Thuis Zonnehuis Thuis is een onderdeel van Zonnehuisgroep Vlaardingen. Als Vlaardingse organisatie zijn we thuis in de wijk en staan we dicht bij onze cliënten. Vanuit verschillende

Nadere informatie

Omdat wij u het goede wensen

Omdat wij u het goede wensen Omdat wij u het goede wensen Zo goed mogelijk weer (leren) functioneren. Dat is waar Reactiveringscentrum Klimop voor staat. Na een ingrijpende ziekte, een (heup)operatie of een beroerte krijgt u in Reactiveringscentrum

Nadere informatie

REVALIDATIE. Zonnehuis Oostergast Zuidhorn

REVALIDATIE. Zonnehuis Oostergast Zuidhorn REVALIDATIE Zonnehuis Oostergast Zuidhorn Wellicht heeft u na een ziekenhuisopname extra zorg nodig? Of u kunt een korte periode niet voor uzelf zorgen? U wilt na een operatie van bijvoorbeeld een nieuwe

Nadere informatie

Pieter s Behandel Praktijk

Pieter s Behandel Praktijk Fysiotherapie Ergotherapie Logopedie Diëtetiek Psychologie Pieter van Foreest Pieter s Behandel Praktijk Pieter s Behandel Praktijk Gespecialiseerde behandeling bij u in de buurt Pieter s Behandel Praktijk,

Nadere informatie

Producten overzicht van Antroz antroposofische ouderenzorg. ten behoeve van de woon-/zorglocaties. Huize Valckenbosch en het Leendert Meeshuis

Producten overzicht van Antroz antroposofische ouderenzorg. ten behoeve van de woon-/zorglocaties. Huize Valckenbosch en het Leendert Meeshuis Producten overzicht van Antroz antroposofische ouderenzorg ten behoeve van de woon-/zorglocaties Huize Valckenbosch en het Leendert Meeshuis Een overzicht van de in 2010 geldende zorgzwaarte- pakketten

Nadere informatie

Revalideren in Bornholm

Revalideren in Bornholm Revalideren in Bornholm Inhoudsopgave Wat is revalideren 1 Verpleeghuis Bornholm 1 Revalidatieafdeling 1 Therapeutisch klimaat 2 Enkele specialismen nader toegelicht 3 Multi Disciplinair Overleg (MDO)

Nadere informatie

Privacy en correcte bejegening, daar heeft u gewoon recht op.

Privacy en correcte bejegening, daar heeft u gewoon recht op. Privacy en correcte bejegening, daar heeft u gewoon recht op. De Woonzorgservice van Zorggroep Noordwest-Veluwe biedt diensten aan ouderen en chronisch zieken die zelfstandig wonen. Zorg aan Huis biedt

Nadere informatie

Verpleeghuis Mariahoeve

Verpleeghuis Mariahoeve Verpleeghuis Mariahoeve Welkom bij Mariahoeve! Wat biedt Mariahoeve u? Zorg, Resp Wonen met zorg Wonen met verpleging en medezeggenscha biedt Mariahoeve u? Zorg, Respect en aandacht Facilitaire se met

Nadere informatie

Transferpunt De CVA- keten Delft/Westland/Oostland

Transferpunt De CVA- keten Delft/Westland/Oostland Transferpunt De CVA- keten Delft/Westland/Oostland Inleiding U of één van uw familieleden heeft onlangs een beroerte gehad. In de regio Delft/Westland/Oostland werken verschillende zorginstellingen met

Nadere informatie

Welkom in Beukenhof. Informatie voor cliënten en hun familie over het verblijf in een revalidatiecentrum van De Zorggroep

Welkom in Beukenhof. Informatie voor cliënten en hun familie over het verblijf in een revalidatiecentrum van De Zorggroep Welkom in Beukenhof Informatie voor cliënten en hun familie over het verblijf in een revalidatiecentrum van De Zorggroep Bezoekadres Merseloseweg 130, 5801 CE Venray Handige telefoonnummers Klantenservice

Nadere informatie

Dagbesteding. Dagbesteding. Ondersteuning overdag bij zelfstandig wonen. Evean. Midden in het leven.

Dagbesteding. Dagbesteding. Ondersteuning overdag bij zelfstandig wonen. Evean. Midden in het leven. Dagbesteding Dagbesteding Ondersteuning overdag bij zelfstandig wonen Evean. Midden in het leven. Dagbesteding buitenshuis afgestemd op uw situatie Er gaat niets boven thuis. Toch kan het prettig zijn

Nadere informatie

Zorg bij ontslag uit het ziekenhuis

Zorg bij ontslag uit het ziekenhuis Transferbureau Zorg bij ontslag uit het ziekenhuis Wat kunnen wij voor U betekenen Thuiszorg Huishoudelijke hulp Hulpmiddelen Tijdelijke opname verzorgingshuis Revalidatie verpleegtehuis 1 2 Transferverpleegkundige

Nadere informatie

Hersenletsel uw behandelprogramma bij Adelante

Hersenletsel uw behandelprogramma bij Adelante Hersenletsel uw behandelprogramma bij Adelante Voorwoord Hersenletsel Iedereen is anders. Elke situatie is anders en elk herstelproces verloopt anders. Dat realiseren wij ons heel goed. In dit hoofdstuk

Nadere informatie

De neurologische revalidatie unit (NRU)

De neurologische revalidatie unit (NRU) De neurologische revalidatie unit (NRU) informatie voor cliënt en familie neurologie Rijnland Ziekenhuis Verpleeghuis Leythenrode U bent opgenomen geweest op de afdeling neurologie van Rijnland Ziekenhuis

Nadere informatie

Zorgzwaartepakket- en productenoverzicht. Stichting Antroz. Woonzorglocaties Huize Valckenbosch en Leendert Meeshuis

Zorgzwaartepakket- en productenoverzicht. Stichting Antroz. Woonzorglocaties Huize Valckenbosch en Leendert Meeshuis Zorgzwaartepakket- en productenoverzicht Stichting Antroz Woonzorglocaties Huize Valckenbosch en Leendert Meeshuis Een overzicht van de in 2012 geldende zorgzwaartepakketten en de vertaling ervan in standaard

Nadere informatie

Patiënten Informatie Dossier (PID) Cerebro Vasculair Accident (CVA) Onderdeel CVA-ketenzorg CVA

Patiënten Informatie Dossier (PID) Cerebro Vasculair Accident (CVA) Onderdeel CVA-ketenzorg CVA Patiënten Informatie Dossier (PID) Cerebro Vasculair Accident (CVA) Onderdeel CVA 2 INHOUDSOPGAVE Noordwest Veluwe... 4 Wie doen mee aan de ketenzorg?... 5 Trombolyse... 5 Stroke-unit... 5 MDO en doorstroming...

Nadere informatie

Wonen in woonzorgcentrum Bosch en Duin WOONZORGCENTRUM VOOR INTENSIEVE ZORG

Wonen in woonzorgcentrum Bosch en Duin WOONZORGCENTRUM VOOR INTENSIEVE ZORG Wonen in woonzorgcentrum Bosch en Duin WOONZORGCENTRUM VOOR INTENSIEVE ZORG Respect Zorggroep Scheveningen biedt een compleet pakket van zorg- en dienstverlening; of het nu gaat om een abonnement van Zeker

Nadere informatie

Dagbesteding en dagbehandeling in Rotterdam

Dagbesteding en dagbehandeling in Rotterdam Dagbesteding en dagbehandeling in Rotterdam In Rotterdam wonen veel actieve senioren. Bent u één van hen? Voor u wil Lelie zorggroep graag het bruisende middelpunt van de wijk zijn! Wij doen dit door activiteiten

Nadere informatie

Vanuit huis verder revalideren in Naarderheem? Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Polikliniek Vivium Naarderheem. Vivium helpt u verder

Vanuit huis verder revalideren in Naarderheem? Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Polikliniek Vivium Naarderheem. Vivium helpt u verder Polikliniek Vivium Naarderheem Kies foto 2 Kies foto 1 Kies foto 3 iek Poliklin Vanuit huis verder revalideren in Naarderheem? Vivium helpt u verder Welkom op de polikliniek Naarderheem U bent tijdelijk

Nadere informatie

kijk. Naar mogelijkheden. Informatie over: COPD

kijk. Naar mogelijkheden. Informatie over: COPD kijk. Informatie over: COPD Naar mogelijkheden. Uw leven zo goed mogelijk oppakken met COPD. Laurens helpt u daarbij. In deze folder leest u meer over ons aanbod. meer dan zorg COPD is een verzamelnaam

Nadere informatie

Poliklinische medisch specialistische revalidatie

Poliklinische medisch specialistische revalidatie Poliklinische medisch specialistische revalidatie Revalidatie verbetert uw leefsituatie Door middel van deze informatiefolder informeren wij u over de poliklinische medisch specialistische revalidatiebehandeling.

Nadere informatie

Interdisciplinaire Afdeling

Interdisciplinaire Afdeling Interdisciplinaire Afdeling U bent opgenomen op de Interdisciplinaire Afdeling (IDAZ), een afdeling in Rijnstate Arnhem speciaal voor kwetsbare ouderen met meerdere aandoeningen. In deze folder vindt u

Nadere informatie

KETENZORG CVA 181-011112

KETENZORG CVA 181-011112 KETENZORG CVA In deze folder geeft het Ruwaard van Putten Ziekenhuis u algemene informatie met betrekking tot de ketenzorg na de beroerte (= CVA (Cerebro Vasculair Accident) die u heeft gehad. Dit kan

Nadere informatie

Dagbehandeling Psychiatrie

Dagbehandeling Psychiatrie Dagbehandeling Psychiatrie Albert Schweitzer ziekenhuis afdeling Psychiatrie locatie Amsterlwijck juni 2006 pavo 0183 Inleiding Met u is afgesproken dat u deel gaat nemen aan de psychiatrische dagbehandeling

Nadere informatie

Beleidsregels indicatiestelling AWBZ 2011. Bijlage 7. Behandeling

Beleidsregels indicatiestelling AWBZ 2011. Bijlage 7. Behandeling 2011 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Doelstelling functie 4 2.1 Algemeen 4 2.2 Continue, systematische, langdurige en multidisciplinaire zorg (CSLM) 5 2.3 gericht op herstel en/of het aanleren van vaardigheden

Nadere informatie

Thuiszorg. Thuiszorg op maat, voor iedereen

Thuiszorg. Thuiszorg op maat, voor iedereen Thuiszorg Thuiszorg op maat, voor iedereen De meeste mensen willen zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen in de eigen omgeving, en als het nodig is, met hulp van thuiszorg. Pas wanneer dat niet meer

Nadere informatie

Dagbehandeling individueel aanvullend op dagbehandeling in groepsverband

Dagbehandeling individueel aanvullend op dagbehandeling in groepsverband Onderwerp: Samenvatting: Dagbehandeling individueel aanvullend op dagbehandeling in groepsverband Het onderwerp van dit geschil is of en zo ja, in welke situaties, een verzekerde aangewezen kan zijn op

Nadere informatie

Thuis in Behandelen. Behandelcentrum. Vrijthof, Tiel.

Thuis in Behandelen. Behandelcentrum. Vrijthof, Tiel. Thuis in Behandelen Behandelcentrum Vrijthof, Tiel www.szr.nl/behandelcentrum THUIS IN BEHANDELEN Wanneer inschakelen U kunt het behandelteam inschakelen voor advies en behandeling bij ouderdomsklachten,

Nadere informatie

herstel. In een aangename omgeving. Informatie over: Een knie- en heupoperatie

herstel. In een aangename omgeving. Informatie over: Een knie- en heupoperatie herstel. Informatie over: Een knie- en heupoperatie In een aangename omgeving. Herstellen na een knie- of heupoperatie kan samen met Laurens. In deze folder leest u meer over het aanbod van Laurens. meer

Nadere informatie

Zorg na uw ziekenhuisopname Opname in verpleeg- of verzorgingshuis

Zorg na uw ziekenhuisopname Opname in verpleeg- of verzorgingshuis Zorg na uw ziekenhuisopname Opname in verpleeg- of verzorgingshuis Afdeling transmurale zorg In Máxima Medisch Centrum besteden we veel aandacht aan kwaliteit van zorg. Daar valt ook de zorg onder die

Nadere informatie

Beleidsregels indicatiestelling AWBZ 2010. Bijlage 7. Behandeling

Beleidsregels indicatiestelling AWBZ 2010. Bijlage 7. Behandeling 2010 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Doelstelling functie 4 2.1 Algemeen 4 2.2 Aanvullende functionele diagnostiek 5 2.3 Kortdurende behandeling gericht op herstel en/of het aanleren van vaardigheden of

Nadere informatie

INTRAMURALE NAZORG Wat is intramurale nazorg? Uw keuze is belangrijk

INTRAMURALE NAZORG Wat is intramurale nazorg? Uw keuze is belangrijk Intramurale nazorg INTRAMURALE NAZORG In deze folder leest u wat intramurale nazorg inhoudt, hoe wordt vastgesteld of u hiervoor in aanmerking komt, en hoe deze zorg vanuit het Kennemer Gasthuis (KG)

Nadere informatie

Behandelprogramma. CVA/hersenletsel

Behandelprogramma. CVA/hersenletsel Behandelprogramma CVA/hersenletsel Iedereen is anders. Elke situatie is anders en elk herstelproces verloopt anders. Dat realiseren wij ons heel goed. In dit hoofdstuk vindt u zoveel mogelijk informatie

Nadere informatie