Gezondheidsmonitor 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gezondheidsmonitor 2016"

Transcriptie

1 Hoe gaat het met u? Gezondheidsmonitor 2016 Veel gestelde vragen en antwoorden Vooraf: Dit is de vraag- en antwoordlijst van GGD Gelderland Zuid bij de gezondheidsmonitor 2016 voor volwassenen en oudere. Deze lijst geeft geen antwoorden op de vragen in de vragenlijst, maar geeft praktische en inhoudelijke informatie over het onderzoek. Het doel van het onderzoek is het in kaart brengen van de gezondheidssituatie en leefstijl van volwassenen en ouderen in de regio. Inhoud van de vraag- en antwoordlijst: 1. Algemene vragen 2. Meedoen aan het onderzoek 3. Privacy 4. Vragenlijst 5. Resultaten van het onderzoek Niet elke GGD voert het onderzoek op dezelfde manier uit. Mocht uw vraag in deze lijst niet beantwoord worden, neemt u dan contact op met onze informatielijn, telefoon: Algemene vragen Wat is de Gezondheidsmonitor 2016? De Gezondheidsmonitor 2016 is een landelijk gezondheidsonderzoek naar de gezondheid en leefgewoonten onder inwoners van 19 jaar en ouder in Nederland. Voor dit onderzoek worden vanaf september 2016 bijna mensen uit GGD regio Gelderland Zuid uitgenodigd om een vragenlijst in te vullen. De GGD en voeren in samenwerking met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dit onderzoek uit. Waarom wordt dit onderzoek uitgevoerd? De gemeente heeft allerlei taken en verantwoordelijkheden rondom volksgezondheid. Die staan in de Wet publieke gezondheid. Zo moet elke gemeente de gezondheid van de inwoners in kaart brengen. Dat doet de GGD voor de gemeente. De GGD verzamelt via de Gezondheidsmonitor 2016 informatie over de gezondheid, leefgewoonten en woonomgeving van de inwoners. De gemeente gebruikt de resultaten van het onderzoek voor het gezondheidsbeleid. Ook kunnen gemeenten en GGD gericht activiteiten organiseren om de gezondheid en het welzijn van inwoners te verbeteren. Hoe meer mensen er mee doen, hoe betrouwbaarder de informatie.

2 Wanneer worden de uitnodigingen verstuurd? Tijdschema: 16 september: Uitnodiging om deel te nemen aan het onderzoek en om de vragenlijst digitaal in te vullen. 7 oktober: Herinnering 28 oktober: 2e uitnodiging om deel te nemen aan het onderzoek plus schriftelijke vragenlijst 12 november: Herinnering De vragenlijsten kunnen tot 11 december worden ingevuld en teruggestuurd. U kunt zowel digitaal als schriftelijk aan het onderzoek deelnemen. In de eerste uitnodiging wordt u uitgenodigd om digitaal deel te nemen. In deze uitnodiging staat een persoonlijke inlogcode om op uw eigen computer de vragenlijst in te kunnen vullen. Heeft u nog niet deelgenomen aan het gezondheidsonderzoek dan ontvangt u na ongeveer 3 weken een herinnering. Heeft u geen computer of vindt u het prettiger om een schriftelijke vragenlijst in te vullen, dat is geen probleem. Na ongeveer nog eens 3 weken ontvangt u vanzelf een schriftelijke vragenlijst. Heeft u niet digitaal of schriftelijk deelgenomen aan het gezondheidsonderzoek, dan ontvangt u in november een herinnering om alsnog de vragenlijst in te vullen. Dat kan nog tot half december. Hoe worden de deelnemers aan dit onderzoek geselecteerd? De doelgroep van het onderzoek zijn personen van 19 jaar en ouder in Nederland. De computer selecteert wie een uitnodiging krijgt voor het onderzoek; dat is dus een kwestie van toeval. De GGD nodigt alleen die geselecteerde personen uit. Samen vormen zij een doorsnee van de Nederlandse bevolking. Daarom mag alleen degene die persoonlijk is uitgenodigd de vragenlijst invullen. Personen die niet geselecteerd zijn ontvangen geen vragenlijst en kunnen niet aan dit onderzoek deelnemen. Is gezondheidsonderzoek geen weggegooid geld? Het kost inderdaad geld om dit onderzoek uit te voeren. Door onderzoek willen we tijdig signaleren waar problemen zijn en voorkomen dat situaties verslechteren. Het onderzoek levert goede informatie op voor preventie-activiteiten en GGD en gemeenten kunnen activiteiten organiseren die voorkomen dat er problemen ontstaan. Dat alles is weer kostenbesparend. Meedoen aan het onderzoek Ben ik verplicht om deel te nemen aan het onderzoek? Nee, u bent niet verplicht om mee te doen aan het onderzoek. We stellen het wel zeer op prijs. Uw deelname is belangrijk. Want met de resultaten van het onderzoek kan de gemeente haar beleid en activiteiten beter aanpassen op de behoefte en vragen van de inwoners. Hoe komt de GGD aan mijn naam en adresgegevens? Alle inwoners staan in het bevolkingsregister van gemeenten. De namen en adressen voor dit onderzoek zijn willekeurig uit het bevolkingsregister gekozen, waaronder uw naam en adres. Het is toeval dat u bent uitgenodigd.

3 Hoe kan ik de vragenlijst invullen? U kunt de vragenlijst invullen op papier of via internet. Digitale vragenlijst: Om de vragenlijst op internet in te vullen gebruikt u uw persoonlijke inlogcode. Uw persoonlijke inlogcode staat in de uitnodigingsbrief. Papieren vragenlijst: Na het invullen van de papieren vragenlijst kunt u de vragenlijst terugsturen in de antwoordenveloppe. De antwoordenveloppe is meegestuurd. Een postzegel is niet nodig. Er zijn geen goede of foute antwoorden; het gaat erom dat u het antwoord geeft dat volgens u het beste bij uw situatie past. Hoeveel tijd kost het invullen van de vragenlijst? Het invullen van de vragenlijst kost een half uur. De ene persoon vult de vragenlijst sneller in dan de andere persoon, maar ongeveer een half uur. Mag iemand anders dan ik de vragenlijst invullen? Nee, het is de bedoeling dat u de vragenlijst voor uzelf invult. Natuurlijk mag iemand u wel helpen bij het invullen van de vragenlijst, maar het gaat om uw antwoorden. Ik krijg een herinnering, maar ik heb de vragenlijst al ingevuld. Hoe kan dat? Waarschijnlijk was de vragenlijst nog niet binnen op het moment dat de GGD de herinneringsbrief verstuurde. Hoewel wij onze uiterste best doen de binnengekomen vragenlijsten zo snel mogelijk te verwerken, kan dit toch een aantal dagen duren. Deze herinnering mag u negeren en u hoeft niks meer te doen. U hoeft hiervoor geen contact met de GGD op te nemen. Wij krijgen de vragenlijst vanzelf binnen en weten dan dat u de vragenlijst al heeft ingevuld. Dank u voor uw medewerking. Privacy Is het onderzoek anoniem? Bij dit onderzoek zijn de gegevens van de deelnemers veilig. De gegevens worden alleen voor statistische doelen gebruikt, in de statistische informatie zijn persoonlijke gegevens nooit te herkennen. Hoe wordt gecontroleerd of ik de vragenlijst heb ingevuld? Bij de digitale vragenlijst registreren we de inlogcode. De computer kan zien of u de vragenlijst heeft ingevuld. Bij de schriftelijke vragenlijst staat op elke bladzijde een barcode. Deze wordt ingelezen door de computer. Die barcodes en inlogcodes worden vergeleken met het overzicht van alle geselecteerde personen voor het onderzoek. Op basis daarvan verzenden wij de herinneringsbrieven. De antwoorden die u geeft in de vragenlijst zijn hier niet aan gekoppeld. Na afloop van het onderzoek vernietigen we alle adresgegevens.

4 Worden de gegevens vertrouwelijk behandeld? Ja. In dit onderzoek beschermen wij de privacy volgens de Wet bescherming persoonsgegevens. Dat betekent dat de verzamelde gegevens strikt vertrouwelijk behandeld en verwerkt worden. Met wie werkt de GGD samen? De GGD(en) werkt samen met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Uw gegevens worden samengevoegd met informatie die het CBS krijgt van andere instellingen. Het CBS verzamelt zelf gegevens maar krijgt ook gegevens van andere instellingen. Die informatie voegen ze samen. CBS, RIVM en GGD maken hiermee statistieken over de Nederlandse samenleving. Op deze manier werken we zo zuinig mogelijk. Uw gegevens zijn veilig. Dat is verplicht. Dit is in de wet bepaald. Er zijn verschillende maatregelen getroffen om uw gegevens te beschermen. Zo zorgt de wet ervoor dat uw gegevens alleen voor statistische doelen worden gebruikt. Geen enkele andere instelling kan toegang eisen tot de gegevens. In de statistische informatie zijn persoonlijke gegevens nooit te herkennen. Vragenlijst Welke onderwerpen komen in de vragenlijst aan bod? In het onderzoek stellen wij vragen over de gezondheid. Niet alleen over lichamelijke gezondheid, maar ook hoe u zich voelt. Er wordt ook een aantal vragen gesteld over leefstijl (gezond gedrag) en woonomgeving. De vragenlijst begint met enkele algemene, informatieve vragen over geslacht, leeftijd, opleiding, burgerlijke staat en huishoudsamenstelling. Onderwerpen die verder aan de orde komen zijn bijvoorbeeld: chronische ziekten, vallen, zelfredzaamheid, psychische problemen, eenzaamheid, mantelzorg, het gebruik van voorzieningen, voeding, bewegen, roken, alcohol en geluidshinder. De vragenlijst eindigt met ook weer een paar algemene vragen over opleiding en moeite met rondkomen. Zijn de digitale en de schriftelijke vragenlijst hetzelfde? Ja, de vragen in de vragenlijsten zijn precies hetzelfde. Zijn de vragenlijsten voor jaar en 65 jaar en ouder hetzelfde? Nee. Sommige vragen staan alleen in de vragenlijsten voor volwassenen, of in de vragenlijst voor 65+. Digitale vragenlijst Ik wil of kan geen digitale vragenlijst invullen. Wat nu? Dat is geen probleem. Als u de digitale vragenlijst niet invult, krijgt u automatisch een papieren vragenlijst toegestuurd. Begin november wordt de papieren vragenlijst verstuurd.

5 Ik kom niet op de website/mijn inlogcode doet het niet. Wat nu? Voor het invullen van de digitale vragenlijst gaat u eerst naar een speciale website: Deze website staat ook vermeld op de uitnodigingsbrief. Let op, dat u bij het intypen van het webadres geen typefout maakt. Daarna moet u de persoonlijke inlogcode opgeven. Dit is een serie van 8 tekens (3 letters + 3 cijfers + 2 letters). Bijvoorbeeld: aab465cc. Deze persoonlijke inlogcode staat ook op uw brief. Lukt het inloggen niet meteen, probeer het dan opnieuw. Het kan druk zijn op de lijn. Soms is er op de site een technisch probleem. Ik wil de vragenlijst eerst bekijken, voor ik hem invul. Kan dat? Ja, dat kan. Per pagina wordt meestal één vraag gesteld. Met de pijltjes op elke pagina kunt u alle vragen bekijken. Daarna kunt u met de pijltjes terug naar de eerste vraag. Wel krijgt u steeds een melding dat u de vraag nog niet heeft ingevuld. Het kan dus langer duren om de hele lijst door te kijken. U kunt ook wachten tot u de papieren vragenlijst heeft ontvangen. U kunt de papieren vragenlijst erbij houden, als u op de computer gaat invullen. Wat zijn de voordelen van digitaal invullen? Het digitaal invullen gaat iets sneller. Dit komt omdat u de vragen die niet van toepassing zijn, niet te zien krijgt. Daarnaast ontvangt u een persoonlijk advies op maat als u hier prijs op stelt. Na afloop van de digitale vragenlijst kunt u hiervoor kiezen. Dit advies op maat is niet mogelijk bij de schriftelijke vragenlijst. Kan ik tussentijds stoppen? Ja, u kunt tussentijds stoppen. U kunt de computer uitzetten en later verder gaan. Het programma onthoudt waar u gebleven bent. U moet wel weer uw persoonlijke inlogcode invullen om opnieuw in uw vragenlijst te komen. Kan ik voor een tweede keer inloggen? Ja, u kunt voor een tweede keer inloggen. Dit kan alleen wanneer u een ingevulde vragenlijst niet hebt opgeslagen en opgestuurd. Wilt u vaker aan een onderzoek van de GGD meedoen? Dan kunt u uw adres bij de laatste vraag van de vragenlijst invullen. Wij bewaren uw adres niet samen met de antwoorden op de vragenlijst. Het adres wordt na bepaalde tijd weer verwijderd. Kan iemand mijn adres achterhalen nu ik een digitale vragenlijst heb ingevuld? Het bedrijf dat de digitale vragenlijsten registreert is aan privacyregels gebonden. De GGD krijgt alleen maar gegevens uit de vragenlijst, geen adressen. Tenzij u heeft aangegeven dat u aan het panel wilt mee doen en daarom uw adres heeft achtergelaten. Of als u een prijs wilt winnen en daarom uw adres heeft achtergelaten.

6 Ik ben mijn inlogcode kwijt. Wat nu? Wij kunnen u geen nieuwe inlogcode sturen. U kunt het beste wachten op de herinneringsbrief. In deze brief staat ook uw inlogcode. Hoe lang blijft het mogelijk om digitaal in te vullen? De website voor het onderzoek blijft tot half december in de lucht. Tot zo lang kan de inlogcode gebruikt worden. Ik heb de vragenlijst digitaal ingevuld. Moet ik ook de schriftelijke vragenlijst invullen? Nee, dat is niet nodig. Schriftelijke vragenlijst Ik heb een fout gemaakt bij het invullen. Wat nu? U maakt het foute hokje zwart en zet een kruisje in het goede hokje. Mag ik de vragenlijst met potlood invullen? Nee, anders kan de computer uw antwoorden niet lezen. De vragenlijsten worden namelijk automatisch verwerkt. Zet de kruisjes met een zwarte of blauwe balpen Ik heb de vragen beantwoord met potlood, maar lees net dat ik het met pen had moeten doen. Wat nu? U kunt de kruisjes uitgummen en met pen opnieuw een kruisje zetten. Of u gumt niet en zet er met balpen een kruisje over heen. Naar wie/wat moet ik de vragenlijst terugsturen? De vragenlijst moet u terugsturen in de antwoordenveloppe die met de vragenlijst is meegestuurd. Het adres staat al op de enveloppe, het is een antwoordnummer. Bent u de enveloppe kwijt? U kunt de vragenlijst in een blanco enveloppe versturen naar: I&O Research Antwoordnummer VB Enschede Een postzegel plakken is niet nodig. Resultaten van het onderzoek Wat gebeurt er met de resultaten van het onderzoek? De gemeente gebruikt de resultaten van het onderzoek voor het gezondheidsbeleid. Ook kunnen gemeenten en GGD gericht activiteiten organiseren om de gezondheid en het welzijn van inwoners te verbeteren. Bijvoorbeeld een opvoedcursus geven, een hardloopclinic starten, een beweegtuin maken, een antistress cursus geven.

7 Alle GGD en in Nederland doen mee aan dit onderzoek. Daardoor krijgen we ook informatie over de gezondheid van mensen in heel Nederland. Waar kan ik de resultaten van het onderzoek vinden? De resultaten van het onderzoek worden halverwege 2017 openbaar gemaakt op de website van GGD Gelderland-Zuid. Krijg ik ook bericht over de resultaten van het onderzoek? Nee, het is niet mogelijk om de deelnemers op de hoogte te stellen van de onderzoeksresultaten. De adresgegevens van de deelnemers worden na het sluiten van het onderzoek vernietigd. De resultaten van het onderzoek worden openbaar gemaakt op de website van GGD Gelderland-Zuid. Wat houdt het vervolgonderzoek in? Aan het eind van het onderzoek krijgt u de vraag of u mee wilt doen aan vervolgonderzoek. In het voorjaar van 2017 benaderen we u dan met nog enkele vragen gerelateerd aan de onderwerpen in de monitor. Indien u mee wilt doen, vult u dan uw adres in. U kunt zich op elk moment afmelden voor het onderzoek. Kan ik een prijs winnen; wat voor prijs? GGD Gelderland-Zuid verloot een aantal prijzen onder de deelnemers aan het onderzoek. Een ipad, een wellness weekend en kaartjes voor de festivals Down The Rabbit Hole en Emporium. Om kans te maken op een prijs, wordt u gevraagd uw telefoonnummer in te vullen aan het eind van de vragenlijst of uw adres. De prijswinnaars worden in januari en februari 2017 bekend gemaakt.

Gezondheidsonderzoek 2012 GGD Rivierenland

Gezondheidsonderzoek 2012 GGD Rivierenland Gezondheidsonderzoek 2012 GGD Rivierenland Veel gestelde vragen en antwoorden Vooraf: Dit is de vraag- en antwoordlijst (Q&A list) bij de Gezondheidsmonitor (gecombineerde volwassenen- en ouderenmonitor)

Nadere informatie

De Kindmonitor: Het GGD-Gezondheidsonderzoek onder de ouders van kinderen van 0 tot 12 jaar

De Kindmonitor: Het GGD-Gezondheidsonderzoek onder de ouders van kinderen van 0 tot 12 jaar Veel gestelde vragen en antwoorden De Kindmonitor: Het GGD-Gezondheidsonderzoek onder de ouders van kinderen van 0 tot 12 jaar Algemeen Wat is de Kindmonitor 2016? De Kindmonitor 2016 is een gezondheidsonderzoek

Nadere informatie

Veelgestelde vragen en antwoorden Gezondheidsonderzoek 2016

Veelgestelde vragen en antwoorden Gezondheidsonderzoek 2016 Veelgestelde vragen en antwoorden Gezondheidsonderzoek 2016 Hieronder eerst allerlei mogelijke vragen en antwoorden aangaande het onderzoek. Deze kunnen als leidraad dienen bij het beantwoorden van telefonische

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over de Kindermonitor 2018

Veel gestelde vragen over de Kindermonitor 2018 Veel gestelde vragen over de Kindermonitor 2018 Hieronder vindt u het antwoord op veel gestelde vragen over de Kindermonitor 2018. Zit uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met de helpdesk van I&O

Nadere informatie

Protocol Gezondheidsmonitor Noord-Holland Noord

Protocol Gezondheidsmonitor Noord-Holland Noord Noord-Holland Noord Een onderzoek naar de gezondheid en leefstijl van inwoners van 19 jaar en ouder in Noord-Holland Noord 1 1. Inleiding Vanaf september voert de een grootschalig onderzoek uit naar de

Nadere informatie

Vragen en antwoorden m.b.t. de Kindermonitor GGD en JGZ Kennemerland (3 tot 12 jarigen).

Vragen en antwoorden m.b.t. de Kindermonitor GGD en JGZ Kennemerland (3 tot 12 jarigen). Vragen en antwoorden m.b.t. de Kindermonitor GGD en JGZ Kennemerland (3 tot 12 jarigen). Informatienummer voor deelnemers I&O Research is een bureau voor beleidsonderzoek. Dit bureau ondersteunt GGD en

Nadere informatie

Gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen 2016 Samenvatting gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude

Gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen 2016 Samenvatting gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude Gezondheidsmonitor ouderen 2016 Samenvatting gemeente Haarlemmerliede Inhoud Deze samenvatting bevat de belangrijkste resultaten van de Gezondheidsmonitor en 2016 voor gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude.

Nadere informatie

Aan de slag met de Effectenmonitor: registreren en onderzoek uitzetten

Aan de slag met de Effectenmonitor: registreren en onderzoek uitzetten Aan de slag met de Effectenmonitor: registreren en onderzoek uitzetten Hieronder volgen kort de stappen die u moet doorlopen om te starten met de Effectenmonitor en aan de slag te gaan met het uitzetten

Nadere informatie

Gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen 2016 Samenvatting gemeente Haarlemmermeer

Gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen 2016 Samenvatting gemeente Haarlemmermeer Gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen 2016 Samenvatting gemeente Haarlemmermeer Inhoud Deze samenvatting bevat de belangrijkste resultaten van de Gezondheidsmonitor en 2016 voor gemeente Haarlemmermeer.

Nadere informatie

Bijlage 1 Instructie verpleegkundigen die familieleden en andere naasten om medewerking vragen aan het onderzoek Naasten op de Intensive Care

Bijlage 1 Instructie verpleegkundigen die familieleden en andere naasten om medewerking vragen aan het onderzoek Naasten op de Intensive Care Bijlage 1 Instructie verpleegkundigen die familieleden en andere naasten om medewerking vragen aan het onderzoek Naasten op de Intensive Care Oktober 2014 Vraag Wanneer informeer ik naasten? Welke personen

Nadere informatie

1 2 JUNI 2013. Raadsinformatie. Aan: CC: Onderwerp: Bijlagen:

1 2 JUNI 2013. Raadsinformatie. Aan: CC: Onderwerp: Bijlagen: Raadsinformatie Aan: CC: Onderwerp: Bijlagen: 1 2 JUNI 13 Raadsleden Fractieassistenten; Fractiemedewerkers; Raadsinformatie overig tactsheet gezondheidsmonitor MiniFactsheet_Gezondheidsonderzoek_Haarlemmermeer.pdf

Nadere informatie

De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus AG Hoofddorp

De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus AG Hoofddorp gemeente Haarlemmermeer De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 Cluster Contactpersoon

Nadere informatie

Informatiebrief Internetbehandelingen om alcoholgebruik te verminderen voor (ex-)kankerpatiënten

Informatiebrief Internetbehandelingen om alcoholgebruik te verminderen voor (ex-)kankerpatiënten Informatiebrief Internetbehandelingen om alcoholgebruik te verminderen voor (ex-)kankerpatiënten Inleiding Geachte heer/mevrouw, Wij vragen u vriendelijk om mee te doen aan een medisch-wetenschappelijk

Nadere informatie

Aan de slag met de EFFECTENMONITOR: registreren, onderzoek uitzetten en rapporteren

Aan de slag met de EFFECTENMONITOR: registreren, onderzoek uitzetten en rapporteren Aan de slag met de EFFECTENMONITOR: registreren, onderzoek uitzetten en rapporteren Hieronder volgen kort de 8 stappen die u moet doorlopen om te starten met de Effectenmonitor en aan de slag te gaan met

Nadere informatie

Hoe gezond zijn de inwoners van Zwolle? Gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen

Hoe gezond zijn de inwoners van Zwolle? Gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen Hoe gezond zijn de inwoners van? Gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen gemeente Kampen Steenwijkerland Zwartewaterland Staphorst 1.589 inwoners deden mee Hardenberg Gezondheid In het verleden werd

Nadere informatie

Hoe gezond zijn de inwoners van Staphorst? Gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen

Hoe gezond zijn de inwoners van Staphorst? Gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen Hoe gezond zijn de inwoners van? Gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen gemeente Kampen Steenwijkerland Zwartewaterland 1.129 inwoners deden mee Hardenberg Gezondheid In het verleden werd gezondheid

Nadere informatie

Hoe gezond zijn de inwoners van Zwartewaterland? Gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen

Hoe gezond zijn de inwoners van Zwartewaterland? Gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen Hoe gezond zijn de inwoners van? Gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen gemeente Kampen Steenwijkerland Staphorst 875 inwoners deden mee Hardenberg Gezondheid In het verleden werd gezondheid gedefinieerd

Nadere informatie

Hoe gezond zijn de inwoners van Zwolle? Gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen

Hoe gezond zijn de inwoners van Zwolle? Gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen Hoe gezond zijn de inwoners van? Gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen gemeente Steenwijkerland 1.589 inwoners deden mee Kampen Zwartewaterland Staphorst Hardenberg Dalfsen Ommen Olst-Wijhe Raalte

Nadere informatie

Monitoren of dit wordt uitgevoerd

Monitoren of dit wordt uitgevoerd Protocol dataverzameling CQI Naasten op de Intensive Care schriftelijke en digitale versie Taken en verantwoordelijkheden onderzoeker/kwaliteitsmedewerker Versie voor CQI-vragenlijst 5.0 Oktober 2014 Taken

Nadere informatie

Hoe gezond zijn de inwoners van Steenwijkerland? Gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen

Hoe gezond zijn de inwoners van Steenwijkerland? Gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen Hoe gezond zijn de inwoners van? Gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen gemeente Kampen Zwartewaterland Staphorst 1.036 inwoners deden mee Hardenberg Gezondheid In het verleden werd gezondheid gedefinieerd

Nadere informatie

Hoe gezond zijn de inwoners van Ommen? Gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen

Hoe gezond zijn de inwoners van Ommen? Gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen Hoe gezond zijn de inwoners van? Gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen gemeente Kampen Steenwijkerland Zwartewaterland Staphorst 961 inwoners deden mee Hardenberg Gezondheid In het verleden werd gezondheid

Nadere informatie

Hoe gezond zijn de inwoners van Steenwijkerland? Gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen

Hoe gezond zijn de inwoners van Steenwijkerland? Gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen Hoe gezond zijn de inwoners van? Gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen gemeente 1.036 inwoners deden mee Kampen Zwartewaterland Staphorst Hardenberg Zwolle Dalfsen Ommen Olst-Wijhe Raalte Deventer

Nadere informatie

Hoe gezond zijn de inwoners van Deventer? Gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen

Hoe gezond zijn de inwoners van Deventer? Gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen Hoe gezond zijn de inwoners van? Gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen gemeente Kampen Steenwijkerland Zwartewaterland Staphorst 1.392 inwoners deden mee Hardenberg Gezondheid In het verleden werd

Nadere informatie

Hoe gezond zijn de inwoners van Hardenberg? Gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen

Hoe gezond zijn de inwoners van Hardenberg? Gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen Hoe gezond zijn de inwoners van? Gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen gemeente Steenwijkerland 1.529 inwoners deden mee Kampen Zwartewaterland Staphorst Zwolle Dalfsen Ommen Olst-Wijhe Raalte Deventer

Nadere informatie

Hoe gezond zijn de inwoners van Staphorst? Gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen

Hoe gezond zijn de inwoners van Staphorst? Gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen Hoe gezond zijn de inwoners van Staphorst? Gezondheidsmonitor volwassenen en en gemeente Staphorst GGD IJsselland verzamelt jaarlijks gegevens over de gezondheid van inwoners, zo ook in 2016. Met deze

Nadere informatie

Informatie voor deelnemers aan het onderzoek naar een zelfhulpcursus voor uw veerkracht en welbevinden

Informatie voor deelnemers aan het onderzoek naar een zelfhulpcursus voor uw veerkracht en welbevinden Informatie voor deelnemers aan het onderzoek naar een zelfhulpcursus voor uw veerkracht en welbevinden Bent u gemotiveerd om het plezier in uw leven en uw persoonlijke ontwikkeling een impuls te geven?

Nadere informatie

Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie facioscapulohumerale spierdystrofie voor jongeren van 12-17 jaar

Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie facioscapulohumerale spierdystrofie voor jongeren van 12-17 jaar Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie facioscapulohumerale spierdystrofie voor jongeren van 12-17 jaar Beste lezer, Wij willen je vragen deel te nemen aan de landelijke FSHD registratie,

Nadere informatie

48% jr jr jr jr 65+ Hoe gezond is Barendrecht? 20% 94% 93% Gezondheid en ziekte % % %

48% jr jr jr jr 65+ Hoe gezond is Barendrecht? 20% 94% 93% Gezondheid en ziekte % % % Hoe gezond is Barendrecht? Inzicht in de gezondheid, het welzijn en de leefstijl volwassenen. Hoeveel inwoners deden er mee? 33 2 577 30 7 17-23 jr 19- jr 5+.20 20 10.0 29 12.073 55 Gezondheid en ziekte

Nadere informatie

52% jr jr jr jr 65+ Hoe gezond is Albrandswaard? 92% 91% Gezondheid en ziekte % % %

52% jr jr jr jr 65+ Hoe gezond is Albrandswaard? 92% 91% Gezondheid en ziekte % % % Hoe gezond is Albrandswaard? Inzicht in de gezondheid, het welzijn en de leefstijl volwassenen. Hoeveel inwoners deden er mee? 174 25 355 29 426 61 17-23 jr 4.204 20 10.606 29 12.073 55 Gezondheid en ziekte

Nadere informatie

Hoe staat NederlaNd ervoor?

Hoe staat NederlaNd ervoor? Hoe staat NederlaNd ervoor? Onderzoek in opdracht van de ministeries van Onderwijs, Sociale Zaken en Economische Zaken www.piaac.nl de ministeries van onderwijs, sociale Zaken en economische Zaken willen

Nadere informatie

De impact van denken en doen op chlamydia verspreiding (impact)

De impact van denken en doen op chlamydia verspreiding (impact) De impact van denken en doen op chlamydia verspreiding (impact) Wat is het doel van impact? In impact onderzoeken we de link tussen gedrag en het wel of niet hebben van een chlamydia (her)infectie. De

Nadere informatie

Handleiding mijnreade

Handleiding mijnreade Handleiding mijnreade Inhoud 1. Inleiding... 2 Wat is mijnreade Cliëntenportaal?... 2 2. Wat heeft u nodig?... 2 3. DigiD aanvragen... 2 4. Inloggen en uitloggen... 2 5. Hoe werken de verschillende onderdelen...

Nadere informatie

Onderzoek naar een zelfhulpcursus voor het vergroten van zelfcompassie en welbevinden. Informatie voor deelnemers

Onderzoek naar een zelfhulpcursus voor het vergroten van zelfcompassie en welbevinden. Informatie voor deelnemers Onderzoek naar een zelfhulpcursus voor het vergroten van zelfcompassie en welbevinden Informatie voor deelnemers Geachte heer, mevrouw, Enschede, september 2015 Wij vragen u vriendelijk om mee te doen

Nadere informatie

Aan: alle deelnemers aan het draagvlakonderzoek Huis van Eemnes, Eemnes, 2 mei Geachte inwoner van Eemnes,

Aan: alle deelnemers aan het draagvlakonderzoek Huis van Eemnes, Eemnes, 2 mei Geachte inwoner van Eemnes, Aan: alle deelnemers aan het draagvlakonderzoek Huis van Eemnes, Eemnes, 2 mei 2018 Geachte inwoner van Eemnes, Graag vragen wij u mee te werken aan een draagvlakonderzoek van de gemeente over het Huis

Nadere informatie

Uw adres is nodig voor de registratie. Deze is niet zichtbaar op het forum.

Uw  adres is nodig voor de registratie. Deze is niet zichtbaar op het forum. Handleiding forum Welkom op het forum van het Alzheimercentrum. Op het forum kunt u in contact komen met lotgenoten. U kunt uw verhaal kwijt, vragen stellen, tips delen en nog veel meer. Hieronder vindt

Nadere informatie

ENQUÊTE SOCIALE WIJKTEAMS ARNHEM ONDERSTEUNING DOOR ZORGAANBIEDERS

ENQUÊTE SOCIALE WIJKTEAMS ARNHEM ONDERSTEUNING DOOR ZORGAANBIEDERS ENQUÊTE SOCIALE WIJKTEAMS ARNHEM EN ONDERSTEUNING DOOR ZORGAANBIEDERS 1 Voor u gaat invullen... Bedankt dat u wilt meewerken aan het ervaringsonderzoek over de sociale wijkteams in Arnhem. Het invullen

Nadere informatie

Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie voor mensen met facioscapulohumerale spierdystrofie

Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie voor mensen met facioscapulohumerale spierdystrofie 18+ jr Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie voor mensen met facioscapulohumerale spierdystrofie Geachte mevrouw, meneer, Wij willen u vragen deel te nemen aan de landelijke, een unieke

Nadere informatie

Onderzoeksprotocol Gezondheidsonderzoek Jeugd 2016. April 2016

Onderzoeksprotocol Gezondheidsonderzoek Jeugd 2016. April 2016 Onderzoeksprotocol Gezondheidsonderzoek Jeugd 2016 April 2016 versie 0.2 / april 2016 PROTOCOL Gezondheidsonderzoek Jeugd 2016 Korte titel Gezondheidsonderzoek Jeugd 2016 Versie 0.2 Datum April 2016 Hoofdonderzoeker/uitvoerder

Nadere informatie

Deelnemersinformatie ELDEST studie

Deelnemersinformatie ELDEST studie Deelnemersinformatie ELDEST studie Gezondheidsklachten bij 60-plus reizigers naar de (sub)tropen voor een kortdurend verblijf Geachte heer/mevrouw, Kortgeleden bent u bij de GGD of Travel Clinic geweest

Nadere informatie

Fl 375. Jeugdgezondheidszorg voor kinderen van 0 tot 18 jaar

Fl 375. Jeugdgezondheidszorg voor kinderen van 0 tot 18 jaar Fl 375 Jeugdgezondheidszorg voor kinderen van 0 tot 18 jaar Als ouder of verzorger wilt u dat uw kind gezond en veilig opgroeit. De medewerkers van de jeugdgezondheidszorg van Rivas Zorggroep staan voor

Nadere informatie

Gebruikershandleiding CQ-index Dyslexie

Gebruikershandleiding CQ-index Dyslexie Gebruikershandleiding CQ-index Dyslexie Inhoud 1 Eerste keer inloggen... 2 2 Inloggen... 3 3 Uitnodiging versturen... 4 3.1 Een uitnodiging versturen... 4 3.2 Meerdere uitnodigingen versturen... 4 4 Overzicht

Nadere informatie

Handleiding Online NHB Vragenlijst

Handleiding Online NHB Vragenlijst Handleiding Online NHB Vragenlijst Indien u voor de eerste keer de vragenlijst gaat invullen Stap 1: Ga naar de NHB Vragenlijstmodule Klik op de onderstaande link: https://vragenlijst.hersenbank.nl/ Of

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING Uploaden Excel bestand

GEBRUIKERSHANDLEIDING Uploaden Excel bestand GEBRUIKERSHANDLEIDING Uploaden Excel bestand Uitleg Excelbestand uploaden - Handmatig aanmelden patiënten In dit document wordt het gebruik van Qualiview uitgelegd. Omdat u gebruik maakt van software waarmee

Nadere informatie

Veelgestelde vragen online vragenlijst farmacovigilantie

Veelgestelde vragen online vragenlijst farmacovigilantie Veelgestelde vragen online vragenlijst farmacovigilantie 1. Wie is een PSMF eigenaar? In onze vragenlijst wordt de PSMF eigenaar gedefinieerd als: Een PSMF eigenaar is de handelsvergunninghouder die verantwoordelijk

Nadere informatie

Handleiding Mezzedo.nl

Handleiding Mezzedo.nl Handleiding Mezzedo.nl voor deelnemers (Versie juli 2014) Deze handleiding vindt u ook op: www.resultaatmeetsysteem.nl 1 Inhoud Korte introductie... 3 Over de handleiding... 3 Let op (info over browser)...

Nadere informatie

Inleiding en quick start handleiding

Inleiding en quick start handleiding Welkom Inleiding en quick start handleiding Versie 1.3 P 1 Voor dat u begint Deze handleiding laat u in het kort zien hoe u met MaxClass start, hoe u mensen uitnodigt en wat de verschillende functies zijn.

Nadere informatie

NierpatiëntenPerspectief online. Korte gebruikershandleiding bij de online enquêtetool

NierpatiëntenPerspectief online. Korte gebruikershandleiding bij de online enquêtetool NierpatiëntenPerspectief online Korte gebruikershandleiding bij de online enquêtetool Bussum, april 2016 Inhoud Waarom deze handleiding?... 2 Registreren als deelnemer... 3 Inloggen in NP online... 5 Wachtwoord

Nadere informatie

5) Wanneer heeft de uitvraag van de Gezondheidsmonitor Jeugd plaatsgevonden? Het onderzoek is uitgevoerd in de periode september december 2015.

5) Wanneer heeft de uitvraag van de Gezondheidsmonitor Jeugd plaatsgevonden? Het onderzoek is uitgevoerd in de periode september december 2015. Q&A Gezondheidsmonitor Jeugd 2015 versie 18 april 1) Wat is de Gezondheidsmonitor Jeugd? De Gezondheidsmonitor Jeugd is een onderzoek naar gezondheid en leefstijl van jongeren uit klas 2 en 4 van het voortgezet

Nadere informatie

Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie facioscapulohumerale spierdystrofie voor jongeren van jaar

Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie facioscapulohumerale spierdystrofie voor jongeren van jaar 12-15 jr Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie facioscapulohumerale spierdystrofie voor jongeren van 12-15 jaar Beste lezer, Wij willen je vragen deel te nemen aan de landelijke FSHD registratie,

Nadere informatie

Informatiebrief OncoLifeS Hematologische oncologie

Informatiebrief OncoLifeS Hematologische oncologie Informatiebrief OncoLifeS Hematologische oncologie Inleiding Bij u is (mogelijk) recent of in het verleden de diagnose kanker gesteld en u wordt in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) begeleid

Nadere informatie

Universitair Medisch Centrum Groningen

Universitair Medisch Centrum Groningen Universitair Medisch Centrum Groningen Universitair Centrum Psychiatrie, Interdisciplinair Centrum voor Psychopathologie en Emotieregulatie (ICPE), HPC CC72, Hanzeplein 1, Postbus 30.001, 9700RB, Groningen

Nadere informatie

Informatie internetpeiling onder ouders en verzorgers, Standaard lijst (LK)

Informatie internetpeiling onder ouders en verzorgers, Standaard lijst (LK) Algemene informatie De vragenlijst is op het internet toegankelijk op: http://www.comparant.nl/otplk Alle deelnemende scholen ontvangen in de begeleidende e-mail een algemeen toegangswachtwoord dat geldt

Nadere informatie

Informatie voor deelnemers aan het onderzoek naar geluksoefeningen

Informatie voor deelnemers aan het onderzoek naar geluksoefeningen Informatie voor deelnemers aan het onderzoek naar geluksoefeningen Bent u gemotiveerd om het plezier in uw leven en uw geluk een blijvende impuls te geven? Wilt u zelfstandig aan de slag om uw welbevinden

Nadere informatie

Onderzoeksprotocol Gezondheidsmonitor 4-12 jaar 2015. april 2015

Onderzoeksprotocol Gezondheidsmonitor 4-12 jaar 2015. april 2015 Onderzoeksprotocol Gezondheidsmonitor 4-12 jaar 2015 april 2015 1. Protocol Gezondheidsmonitor 4-12 jaar 2015 Korte titel Gezondheidsmonitor 4-12 jaar 2015 Versie 1.0 Datum 07-04-2015 Hoofdonderzoeker/uitvoerder

Nadere informatie

Handleiding Mezzedo.nl

Handleiding Mezzedo.nl Handleiding Mezzedo.nl voor deelnemers (Versie 26 augustus 2014) Deze handleiding vindt u ook op: www.resultaatmeetgroep.nl Weten waar je staat en waar je naar toe gaat? 1 Inhoud Korte introductie... 3

Nadere informatie

Privacyverklaring ThePerfectWedding

Privacyverklaring ThePerfectWedding Privacyverklaring ThePerfectWedding Voor ons van ThePerfectWedding, onderdeel van WebLab.nl B.V., is een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. De persoonlijke gegevens waar wij de beschikking

Nadere informatie

Kijk voor meer informatie op de website van CEO-Ergo: https://ceo.ergotherapie.nl.

Kijk voor meer informatie op de website van CEO-Ergo: https://ceo.ergotherapie.nl. CEOErgo instellen en gebruiken v2 Hoofdstuk 1 CEO instellen en gebruiken Vanaf 2015 levert CEOErgo in samenwerking met Ergotherapie Nederland een digitaal cliëntervaringsonderzoek voor ergotherapeuten.

Nadere informatie

NierpatiëntenPerspectief online. Korte gebruikershandleiding bij de online enquêtetool

NierpatiëntenPerspectief online. Korte gebruikershandleiding bij de online enquêtetool NierpatiëntenPerspectief online Korte gebruikershandleiding bij de online enquêtetool Bussum, februari 2019 Inhoud Waarom deze handleiding?... 2 Registreren als deelnemer... 3 Inloggen in NP online...

Nadere informatie

HypoBewust: een educatief groepsprogramma met internet voor diabetespatiënten met hypoproblematiek. Een studie naar de kosteneffectiviteit.

HypoBewust: een educatief groepsprogramma met internet voor diabetespatiënten met hypoproblematiek. Een studie naar de kosteneffectiviteit. HypoBewust: een educatief groepsprogramma met internet voor diabetespatiënten met hypoproblematiek. Een studie naar de kosteneffectiviteit. HypoAware: a combined group and online educational program for

Nadere informatie

HANDLEIDING. onderzoekaccount. serviceapotheek.tevreden.nl handleiding onderzoekaccount 2013 pagina 1 van 23

HANDLEIDING. onderzoekaccount. serviceapotheek.tevreden.nl handleiding onderzoekaccount 2013 pagina 1 van 23 HANDLEIDING onderzoekaccount serviceapotheek.tevreden.nl handleiding onderzoekaccount 2013 pagina 1 van 23 Inhoudsopgave Inloggen serviceapotheek.tevreden.nl... 3 Dashboard... 3 Rapportcijfers... 4 Toon...

Nadere informatie

Handleiding ADAS bij kwaliteitsvisitatie

Handleiding ADAS bij kwaliteitsvisitatie bij kwaliteitsvisitatie Dit document is een handleiding voor het gebruik van het online auditsysteem ADAS, gebruikt voorkwaliteitsvisitaties georganiseerd door de NVvP. Inhoudelijke informatie over de

Nadere informatie

Stappen in de toetsingsprocedure De toetsing bestaat uit 2 stappen:

Stappen in de toetsingsprocedure De toetsing bestaat uit 2 stappen: 1 NFU- In deze handleiding leggen wij u alle onderdelen van de toetsing vanuit patiëntenperspectief uit. Wij raden u aan een print van deze handleiding tijdens het invullen van de NFU-vragenlijst bij de

Nadere informatie

Handleiding MijnEigenDossier

Handleiding MijnEigenDossier Handleiding MijnEigenDossier Inleiding Voor organisaties met vrijwilligersvacatures Het Vrijwilligerspunt ondersteunt organisatie in het vinden en behouden van vrijwilligers. Belangrijke service van de

Nadere informatie

Stap 6 Klik op nieuw dossier. Stap 7 Het volgende scherm verschijnt. Er zijn drie soorten dossiers waar je voor kunt kiezen.

Stap 6 Klik op nieuw dossier. Stap 7 Het volgende scherm verschijnt. Er zijn drie soorten dossiers waar je voor kunt kiezen. Handleiding stap-voor-stap van het digitale doorstroomdossier. Deze handleiding gaat er vanuit dat je al een account hebt aangemaakt, zie hiervoor deel 1 van de handleiding Hoe maak ik een account aan.

Nadere informatie

Informatiebrief Internetbehandelingen om drankgebruik te verminderen voor (ex-)kankerpatiënten

Informatiebrief Internetbehandelingen om drankgebruik te verminderen voor (ex-)kankerpatiënten Informatiebrief Internetbehandelingen om drankgebruik te verminderen voor (ex-)kankerpatiënten Inleiding Geachte heer/mevrouw, Wij vragen u vriendelijk om mee te doen aan een medisch-wetenschappelijk onderzoek

Nadere informatie

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging Handleiding Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging april 2014 Inhoud Inleiding... 3 Algemeen... 3 Hulpmiddelen... 4 Verkort stappenplan... 4 1 Andere gebruikers van FRS uitnodigen tot

Nadere informatie

Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie facioscapulohumerale spierdystrofie voor kinderen tot 12 jaar

Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie facioscapulohumerale spierdystrofie voor kinderen tot 12 jaar Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie facioscapulohumerale spierdystrofie voor kinderen tot 12 jaar Geachte mevrouw, mijnheer, Wij willen u om toestemming vragen voor deelname van uw kind

Nadere informatie

Elektronisch werkbriefje

Elektronisch werkbriefje Webservice - werkbriefjes invullen. - rapportages. Persoonlijk. - loonstroken. 1 16-1-2012 12:24:54 - inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Aanmelden 4 3 Werkbriefje invullen 5 4 Werkbriefje aanbieden 7 5 Rapportage

Nadere informatie

Deelnemersinformatie PFOA steekproef-bloedonderzoek

Deelnemersinformatie PFOA steekproef-bloedonderzoek 1 Deelnemersinformatie PFOA steekproef-bloedonderzoek U bent geselecteerd om mee te doen aan een onderzoek naar de hoeveelheid PFOA in uw bloed. Deelname aan dit onderzoek is vrijwillig. In het verleden

Nadere informatie

Elektronisch werkbriefje

Elektronisch werkbriefje Webservice - werkbriefjes - rapportages. Persoonlijk. - facturen. - layout. 1 16-1-2012 14:30:41 - inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Aanmelden 4 3 Werkbriefje invullen 5 4 Werkbriefje goed of afkeuren 7 5

Nadere informatie

Doet u ook mee? Dan maakt u ieder kwartaal kans op een VVV-bon van 25!

Doet u ook mee? Dan maakt u ieder kwartaal kans op een VVV-bon van 25! 1 Informatiebrief CONNECT-IN studie (De effecten van CenteringPregnancy in Nederland) NL44319.058.13 Doet u ook mee? Dan maakt u ieder kwartaal kans op een VVV-bon van 25! Geachte mevrouw, Wij vragen u

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding voor Zelfmetende patiënten. Met web applicatie Tropaz 2.0

Gebruikers Handleiding voor Zelfmetende patiënten. Met web applicatie Tropaz 2.0 Gebruikers Handleiding voor Zelfmetende patiënten Met web applicatie Tropaz 2.0 Ondervindt u problemen bij het gebruik van het programma Tropaz, neemt u dan contact op met uw eigen trombosedienst. 2012

Nadere informatie

Volwassenen & Ouderenmonitor 2017

Volwassenen & Ouderenmonitor 2017 Volwassenen & Ouderenmonitor 2017 Femke Hamers KKO Onderzoeker Bestuurscommissie Woe 30 maart 2016 Inhoud presentatie Doel V&O monitor 2017 Achtergrondinformatie V&O monitor 2017 Communicatie resultaten

Nadere informatie

Meer informatie vindt u op de website http://www.fysiomonitor.nl. Ook voor inhoudelijke vragen kunt u met Fysio Prestatie Monitor contact opnemen.

Meer informatie vindt u op de website http://www.fysiomonitor.nl. Ook voor inhoudelijke vragen kunt u met Fysio Prestatie Monitor contact opnemen. Hoofdstuk 1 Fysio Prestatie Monitor instellen en gebruiken De Fysio Prestatie Monitor (FPM) is een online meetinstrument van Qualizorg dat de kwaliteit van fysiotherapeutische zorg in kaart brengt, en

Nadere informatie

Instructie landelijke monitor geïnformeerde besluitvorming prenatale screening. Maandag 6 juni t/m vrijdag 24 juni 2011

Instructie landelijke monitor geïnformeerde besluitvorming prenatale screening. Maandag 6 juni t/m vrijdag 24 juni 2011 Instructie landelijke monitor geïnformeerde besluitvorming prenatale screening Maandag 6 juni t/m vrijdag 24 juni 2011 1 Instructie landelijke monitor geïnformeerde besluitvorming Maandag 6 juni 2011 tot

Nadere informatie

Medewerkers ontvangen een e-mail met een persoonlijke inlogcode (optie 1)

Medewerkers ontvangen een e-mail met een persoonlijke inlogcode (optie 1) Afname van de vragenlijst. De medewerkerspeiling kan op twee verschillende manieren worden afgenomen: gedrukt op papier (een voorbeeld van de standaard vragenlijst kan worden ingezien op http:///src/ptpbvpo.pdf

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR OUDERS. Bewegen op school: wat levert dat op?

INFORMATIE VOOR OUDERS. Bewegen op school: wat levert dat op? INFORMATIE VOOR OUDERS Bewegen op school: wat levert dat op? September 2015, Maastricht Geachte ouders/verzorgers, We willen u uitnodigen om mee te doen aan een onderzoek. Dit onderzoek zal plaatsvinden

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR OUDERS. De Gezonde Basisschool van de Toekomst: werkt het?

INFORMATIE VOOR OUDERS. De Gezonde Basisschool van de Toekomst: werkt het? INFORMATIE VOOR OUDERS De Gezonde Basisschool van de Toekomst: werkt het? Schooljaar 2017/2018, Maastricht Geachte ouders/verzorgers, We willen u uitnodigen om mee te doen aan een onderzoek. Dit onderzoek

Nadere informatie

U bent: Degene die deelneemt aan de actie De Alles Onder Één Dak Check.

U bent: Degene die deelneemt aan de actie De Alles Onder Één Dak Check. Actievoorwaarden De Alles Onder Één Dak Check Dit zijn de actievoorwaarden die gelden voor de actie De Alles Onder Één Dak Check van Centraal Beheer Achmea. Wij hebben deze voorwaarden vastgesteld in Apeldoorn

Nadere informatie

Onderzoek naar klachten na meningokokken en BMR vaccinatie

Onderzoek naar klachten na meningokokken en BMR vaccinatie Onderzoek naar klachten na meningokokken en BMR vaccinatie Er vindt veel onderzoek plaats naar effecten van vaccinaties. Bijwerkingencentrum Lareb en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)

Nadere informatie

Evaluatie adviesgesprek

Evaluatie adviesgesprek Evaluatie adviesgesprek Het verkrijgen van de uitnodigingen. Opzet De enquêtes worden uitgevoerd m.b.v. de online mogelijkheden op tevreden.nl. Elke apotheek heeft hier zijn eigen account en kan ook zelf

Nadere informatie

Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie facioscapulohumerale spierdystrofie voor mensen van 16 jaar en ouder

Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie facioscapulohumerale spierdystrofie voor mensen van 16 jaar en ouder 16+ jr Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie facioscapulohumerale spierdystrofie voor mensen van 16 jaar en ouder Geachte mevrouw, meneer, Wij willen u vragen deel te nemen aan de landelijke

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR OUDERS. Gezondheid en leerprestaties op school

INFORMATIE VOOR OUDERS. Gezondheid en leerprestaties op school INFORMATIE VOOR OUDERS Gezondheid en leerprestaties op school 2016, Maastricht Geachte ouders/verzorgers, We willen u uitnodigen om mee te doen aan een onderzoek. Dit onderzoek zal plaatsvinden op de basisschool

Nadere informatie

Studentenhandleiding. Question Bank. Versie 1.2

Studentenhandleiding. Question Bank. Versie 1.2 Studentenhandleiding Question Bank Versie 1.2 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 2 1. Inlogprocedure... 2 2. In Question Bank... 5 3. Cursus... 7 Toevoegen van vragen...17 Bekijken van de waardering van uw

Nadere informatie

Gezondheidsenquête Methode en respons

Gezondheidsenquête Methode en respons Gezondheidsenquête 2016 1. Methode en respons Gezondheidsenquête Haaglanden 2016 1. Methode en respons 1 Mei 2017 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Achtergrond... 3 Doel van het onderzoek... 4 Onderzoeksopzet...

Nadere informatie

Verkorte handleiding Tevredenheidsonderzoeken

Verkorte handleiding Tevredenheidsonderzoeken Verkorte handleiding Tevredenheidsonderzoeken Opzet De enquêtes worden uitgevoerd m.b.v. de online mogelijkheden op tevreden.nl. Elke apotheek heeft hier zijn eigen account en kan ook zelf de resultaten

Nadere informatie

IMPROVE. Helpt u mee het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker vrouwvriendelijker te maken?

IMPROVE. Helpt u mee het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker vrouwvriendelijker te maken? Kan de zelfafnameset het uitstrijkje vervangen? IMPROVE Helpt u mee het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker vrouwvriendelijker te maken? Uitnodiging voor deelname aan wetenschappelijk onderzoek. www.hpvzelfafname.nl

Nadere informatie

hoog risico angststoornis/depressie matig of hoog risico angststoornis/depressie hulp stress/spanningen te weinig regie over eigen leven

hoog risico angststoornis/depressie matig of hoog risico angststoornis/depressie hulp stress/spanningen te weinig regie over eigen leven Bron: Gezondheidsmonitor Regio Kennemerland 2012 Aantal volwassenen (19 t/m 64 jaar) in per 1-1-2013: 88.900 Functioneren en kwaliteit van leven Ziekten en aandoeningen Uitkomsten volwassenen (19 t/m 64

Nadere informatie

Gezondheidsprofiel Boxtel Oost

Gezondheidsprofiel Boxtel Oost Gezondheidsprofiel Boxtel Oost Verbinden preventie-curatie Presentatie wijkteam 6 februari 2014 Marije Scholtens (GGD Hart voor Brabant), Nicole de Baat (Robuust) Programma 16.00 16.05 welkom en voorstelrondje

Nadere informatie

Meldactie AWBZ oktober 2010

Meldactie AWBZ oktober 2010 pagina 1 van 13 Meldactie AWBZ oktober 2010 Inleiding Zeven cliëntenorganisaties werken samen om de gevolgen van de veranderingen in de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) in kaart te brengen.

Nadere informatie

Op de volgende pagina s vindt u de uitgebreide instructie. Handleiding De MVO-Wijzer voor gebruik van MVO-Stakeholderevaluatie Versie 1.

Op de volgende pagina s vindt u de uitgebreide instructie. Handleiding De MVO-Wijzer voor gebruik van MVO-Stakeholderevaluatie Versie 1. U hebt de MVO-Stakeholderevaluatie aangeschaft, deze Stakeholderevaluatie wordt gebruikt wanneer een organisatie wil weten hoe het MVO-beleid van de organisatie beoordeeld wordt door medewerkers (inclusief

Nadere informatie

TROPHY-studie, Patiëntinformatiebrief. Online patiëntenvoorlichting en evaluatie van de psychosociale impact van trofoblastziekten.

TROPHY-studie, Patiëntinformatiebrief. Online patiëntenvoorlichting en evaluatie van de psychosociale impact van trofoblastziekten. Patiëntinformatiebrief TROPHY-studie, Online patiëntenvoorlichting en evaluatie van de psychosociale impact van trofoblastziekten augustus 2017 Pagina 1 van 6 TROPHY-studie, online patiëntenvoorlichting

Nadere informatie

Handleiding. Ouderportaal. Kindcentrum De Scharmhof. Kindcentrum De Scharmhof, Scharmbarg 1, 9407 EA Assen

Handleiding. Ouderportaal. Kindcentrum De Scharmhof. Kindcentrum De Scharmhof, Scharmbarg 1, 9407 EA Assen Handleiding Ouderportaal Kindcentrum De Scharmhof Kindcentrum De Scharmhof, Scharmbarg 1, 9407 EA Assen T: 0592-343800 email: directie.scharmhof@cogdrenthe.nl www.scharmhof.nl Inhoudsopgave Inleiding...

Nadere informatie

Handleiding Opgavenportaal

Handleiding Opgavenportaal Handleiding Opgavenportaal Inhoudsopgave Inloggen Opgavenportaal 2 Voorwaarden Opgavenportaal 3 Vragen Nationaal (W)EEE Register 4 Mijn Merken 4 Voor de eerste keer opgave doen 5 Nieuwe opgave 6 Een nieuw

Nadere informatie

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen...

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen... E-MAIL INHOUD Inleiding... 3 Het e-mailadres... 3 Hoe werkt e-mail?... 3 Je emailadres registreren... 4 Aanmelden bij Outlook... 7 Schermonderdelen... 8 Mailen... 10 Een mail lezen... 10 Een mail versturen...

Nadere informatie

HANDLEIDING MS DAGBOEK. Groene Hart Ziekenhuis VOOR PATIENTEN

HANDLEIDING MS DAGBOEK. Groene Hart Ziekenhuis VOOR PATIENTEN HANDLEIDING MS DAGBOEK Groene Hart Ziekenhuis VOOR PATIENTEN VRAGEN? HELPDESK: 0162-520964 INFO@CURAVISTA.NL INLOGGEN op www.ghz.nl Ga naar de website: www.ghz.nl Ga naar Inloggen en kies dan voor de 2

Nadere informatie

PILOT 3: INFECTIEZIEKTEN ALGEMEEN EN OGGZ. 1 Handreiking pilot infectieziekten algemeen

PILOT 3: INFECTIEZIEKTEN ALGEMEEN EN OGGZ. 1 Handreiking pilot infectieziekten algemeen PILOT 3: INFECTIEZIEKTEN ALGEMEEN EN OGGZ In het kader van het landelijke kwaliteitsprogramma Beter Voorkomen heeft GGD Nederland aan Regioplan Beleidsonderzoek gevraagd een instrumentenkoffer klantervaringen

Nadere informatie

Inhoud Inhoudsopgave...2 1. Gebruik Excel upload...3

Inhoud Inhoudsopgave...2 1. Gebruik Excel upload...3 Inhoud Inhoudsopgave...2 1. Gebruik Excel upload...3 1.1 Stap 1: Excel bestand vullen...3 1.2 Stap 2: Benodigde gebruikersgegevens...4 1.2.1 Eenmalig het wachtwoord wijzigen vóór gebruik:...4 1.3 Stap

Nadere informatie

Privacyverklaring Office Wellness

Privacyverklaring Office Wellness Privacyverklaring Office Wellness Privacyverklaring van Office Wellness Dit is de privacyverklaring van Office Wellness. In deze verklaring zetten wij uiteen hoe wij omgaan met de persoonsgegevens die

Nadere informatie