Sterven. Lijden. Opstanding. Liederenblad. Hervormde Gemeente Bergambacht

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Sterven. Lijden. Opstanding. Liederenblad. Hervormde Gemeente Bergambacht"

Transcriptie

1 Lijden Sterven Opstanding Hervormde Gemeente Bergambacht Liederenblad 26 februari t/m 17 april 2017

2 Ochtenddienst: Uw genade is mij genoeg 1 e lijdenszondag - 26 februari Zie hoe Jezus daar loopt in Jeruzalem, met een kruis op zijn rug en een doornenkroon. Hoor, de menigte schreeuwt en roept: 'Kruisigt Hem!' Zo gaf God zijn eigen Zoon. Zie het Lam aan het kruis daar op Golgotha, als de Koning der Joden wordt Hij veracht. Zie de liefde voor ons in Zijn ogen staan als Hij roept: 'Het is volbracht'. Ja, ik dank U voor Uw genade, o Heer, dat U het kruis voor mij droeg. U bewijst Uw genade aan mij telkens weer. Uw genade is mij genoeg. In het rijk van de dood is Hij neergedaald. Ja, uit liefde voor ons heeft Hij dit gedaan. Maar de steen van het graf is nu weggehaald, Jezus leeft, Hij is opgestaan. En nu kom ik tot U met vrijmoedigheid, met ontzag en respect kniel ik voor U neer. U bent Koning en God tot in eeuwigheid, U bent Jezus, de hoogste Heer. Uw genade is mij genoeg. (2x) Jezus, leven van mijn leven Jezus, leven van mijn leven, Jezus, dood van mijne dood, die voor mij U hebt gegeven, in de bangste zielennood, opdat ik niet hoop'loos sterven, maar uw heerlijkheid zou erven, duizend, duizend maal, o Heer, zij U daarvoor dank en eer! Dank, mijn Heiland, voor uw lijden, voor uw bitt're bange nood, voor uw heilig, biddend strijden, voor uw trouw tot in de dood, voor de wonden, U geslagen, voor het kruis, door U gedragen; duizend, duizend maal, o Heer, zij U daarvoor dank en eer!

3 Ochtenddienst: (Bediening Heilige Doop) Heere Jezus, wij zijn nu 2 e lijdenszondag - 5 maart Heere Jezus, wij zijn nu in het heiligdom verschenen, met ons kind gaan wij tot U, wil Uw zegen ons verlenen, waar de roepstem wordt vernomen: laat de kind ren tot Mij komen. Herder, neem Uw schaapje aan. Hoofd, maak het één van Uw leden. Wees zijn weg, wijs het zijn baan. Vredevorst, wees Gij zijn vrede. Wijnstok, laat dit rankje bloeien, dat er eens veel vruchten groeien. Al het ons is U gewijd, t liefste wat G ons toevertrouwde wordt als offer U bereid. Gij alleen kunt het behouden. Schrijf de naam door ons gegeven in het levensboek ten leven. God, enkel licht 1. God enkel licht, voor wiens gezicht, niets zuiver wordt bevonden, ziet ons bevlekt, met schuld bedekt, misvormd door duizend zonden. 2. Der sterren pracht is bij Hem nacht, hoe hel zij schitt'ren mogen, en wij, belaân met euveldaân, wat zijn wij in Zijn ogen? 3. Heer, waar dan heen? Tot U alleen! Gij zult ons niet verstoten. Uw eigen Zoon heeft tot uw troon de weg ons weer ontsloten. 4. Ja, amen! Ja, op Golgotha stierf Hij voor onze zonden, en door zijn bloed wordt ons gemoed gereinigd van de zonden. 5. Wil, U ter eer, steeds meer en meer 't geloof in ons versterken! Dan zullen wij, gereed en blij, uit liefde 't goede werken.

4 3e lijdenszondag - 12 maart Ochtenddienst: Jezus, ik wil U bedanken Jezus, ik wil U bedanken voor wat U voor mij hebt gedaan. Omdat U voor mij bent gestorven maar ook weer bent opgestaan. U werd geschopt en geslagen, ze lachten en scholden U uit. En zelfs door Uw vrienden verlaten, hing U voor mij aan het kruis. Jezus, ik dank U, U gaf Uzelf voor mij. Jezus, ik dank U en geef mijzelf aan U, ik geef mijzelf aan U. U hebt mijn zonden gedragen en ook al mijn pijn en verdriet. Dat U zoveel van mij kon houden, nee Heer, dat begrijp ik niet. O hoofd vol bloed en wonden O hoofd vol bloed en wonden, bedekt met smaad en hoon, o hoofd zo wreed geschonden, Uw kroon een doornenkroon. O hoofd eens schoon en heerlijk en stralend als de dag, hoe lijdt Gij nu zo deerlijk! Ik groet U vol ontzag. O Heer Uw smaad en wonden, ja alles wat Gij duldt, om mij is het, mijn zonden, mijn schuld, mijn grote schuld. O God ik ga verloren om wat ik heb gedaan, als Gij mij niet wilt horen. Zie mij in liefde aan. Houdt Gij mij in Uw hoede, Gij die Uw schapen telt, o Bron van al het goede, waaruit mijn leven welt. Gij die mijn ziel wilt laven met liefelijke spijs, Gij overstelpt met gaven tot in het paradijs.

5 4e lijdenszondag - 19 maart Ochtenddienst: Hij kwam bij ons, heel gewoon Hij kwam bij ons, heel gewoon, de Zoon van God als mensenzoon. Hij diende ons als een knecht en heeft zijn leven afgelegd. En in de tuin van de pijn verkoos Hij als een lam te zijn, verscheurd door angst en verdriet maar toch zei Hij: Uw wil geschied'. Zie onze God, de Koning-knecht, Hij heeft zijn leven afgelegd. Zijn voorbeeld roept om te dienen ied re dag, gedragen door zijn liefd' en kracht. Zie je de wonden zo diep. De hand die aard' en hemel schiep, vergaf de hand die Hem sloeg. De Man, die onze zonden droeg. Wij willen worden als Hij. Elkanders lasten dragen wij. Wie is er need'rig en klein? Die zal bij ons de grootste zijn. Mijn Jezus, ik hou van U 1. Mijn Jezus, ik hou van U, ik noem U mijn Vriend. Want U nam de straf op U die ik had verdiend. De grote Verlosser, mijn Redder bent U; 'k Heb van U gehouden, maar nooit zoveel als nu. 2. Mijn Jezus, ik hou van U, want U hield van mij. Toen U aan het kruis hing, een wond in Uw zij. Voor mij de genade, een doornenkroon voor U; 'k Heb van U gehouden, maar nooit zoveel als nu. 3. Ik zal van U houden in leven en dood. En ik wil U prijzen, zelfs dan in mijn nood. Als ik kom te sterven, dan roep ik tot U: 'k Heb van U gehouden, maar nooit zoveel als nu. 4. Als ik in Uw glorie, Uw eeuwigheid kom, dan buig ik mij vóór U, in Uw heiligdom. Gekroond met Uw heerlijkheid, zal 'k zingen voor U: 'k Heb van U gehouden, maar nooit zoveel als nu.

6 5e lijdenszondag - 26 maart Ochtenddienst: Aanschouw de Schepper van t heelal Aanschouw de Schepper van t heelal genageld aan het hout. O liefde, godd lijk onbegrensd, t was al voor uw behoud. Ja ik geloof, ja ik geloof, dat Jezus voor mij stierf en dat Hij aan het smaad lijk kruis mijn eeuwig heil verwierf. Zie hoe de Man van Smarten lijdt, Eens willend toch met God. Met welk een eindeloos geduld verdraagt Hij smaad en spot. Maar dan verwint Hij dood en graf, genade wondergroot, O liefde, teer en onbegrensd, ja sterker dan de dood! Diep, o God, in 't stof gebogen (wijs Psalm 42) Diep, o God, voor U gebogen, schuldig voor Uw hoog gericht, krijg ik tranen in mijn ogen, kleurt de schaamte mijn gezicht. Maar, geloofd zij Uw genâ: Jezus stierf op Golgotha; voor een wereld, diep verloren, Gaf U Uw Eéngeboren. Jezus, uw verzoenend sterven blijft het rustpunt van ons hart. Als wij alles moeten derven, staat Uw liefd ons bij in smart. Als ik eenmaal sterven moet en de angst mij beven doet, laat Uw bloed mijn hoop dan wekken en mijn schuld voor God bedekken. Vader, vol van mededogen, zie ons arme zondaars aan, sla op ons Uw vriend'lijk' ogen: Jezus heeft voor ons voldaan. Ja, Hij heeft voor ons voldaan, God neemt ons als zondaars aan. De verdienste van Zijn sterven, doet ons 't eeuwig leven erven.

7 6e lijdenszondag - 2 april Ochtenddienst: Als ik m n ogen sluit Als ik mijn ogen sluit en denk aan Golgotha, dan lijkt het net of ik daar op die heuvel sta. Ik zie het houten kruis, zie wat de mensen doen, dat Jezus sterven moet, want dat gebeurde toen. Ik hoor opnieuw zijn stem die roept: Het is volbracht. En daarna wordt het stil, 't is donker als de nacht. Toen stierf Hij aan het kruis, toen was de pijn voorbij. O, ik weet meer dan ooit dat hij dit deed voor mij. Ik doe mijn ogen dicht en vouw mijn handen stil. Ik bid met heel mijn hart, wat ik Hem zeggen wil: Heer, aan dat houten kruis, droeg U de straf voor mij. Ik had nog nooit een Vriend die zoveel hield van mij. Gethsémané, die nacht moest eenmaal komen Gethsémané, die nacht moest eenmaal komen, De Heiland heeft bewust die weg genomen. Hij laat Zijn doel niet los, wijkt niet terzijde, aanvaardt het lijden. Hoe dichtbij is de hof, waar Gij gewaakt hebt; verstaanbaar is de klacht, die Gij geslaakt hebt. Nog leeft de haat, die U kwam overvallen: zo zijn wij allen. Wie heeft gewaakt van die het naaste stonden? Hij heeft hen driemaal slapende gevonden. Hij ging terug en heeft alleen geleden, eenzaam gebeden: Laat Vader, deze beker Mij voorbijgaan; waar zijn de eng len die Mij kunnen bijstaan? Maar, zo Ik niet dit lijden mag ontvlieden, Uw wil geschiede. In angst en tranen werd Zijn strijd gestreden. Toen kon Hij toebereid naar voren treden. De duisternis kon, wat zij mocht verzinnen, Hem niet verwinnen. Hier zijn wij, Heer, een afgeweken schare, wij, die zo zorgeloos, zo ontrouw waren. Verander ons en reinig onze harten, o Man van smarten!

8 Palmzondag - 9 april Ochtenddienst: Zie liturgie belijdenisdienst Op die heuvel daarginds Op die heuvel daarginds, stond een ruwhouten kruis, het symbool van vervloeking en schuld. Maar dat kruis werd een Mens, toch het kostbaarst kleinood, daar Gods wet aan dat hout werd vervuld. 'k Klem mij daarom aan Golgotha's kruis, tot de Heer' komt en met Hem het loon, als die grote dag aanbreekt en Hij ons dat kruis dan verwisselt voor d' eeuwigheidskroon. O, dat ruwhouten kruis, door de wereld gesmaad, heeft een wond're bekoring en macht. Want Gods Zoon liet Zijn troon, Hij droeg smaadheid en hoon, om de vreugd' die dat kruis voor ons bracht. (Refrein) Van dat ruwhouten kruis, met het bloed van Gods Zoon, straalt een licht dat door niets wordt gedoofd. Vol van schoonheid en pracht, vol van reddende kracht, voor een ieder die in Hem gelooft. (Refrein) Help mij Heer', aan dat kruis, trouw te zijn tot de dood, ook als hier smaad en spot is mijn loon. Want dat kruis droeg de straf, nam de schuld van mij af, 't werd de toegang voor mij tot Gods troon. (Refrein)

9 Goede Vrijdag 14 april Als ik in gedachten sta Als ik in gedachten sta bij het kruis van Golgotha, als ik hoor wat Jezus sprak, voor Zijn oog aan 't kruishout brak, Hoe nog stervende Zijn mond troost voor vriend en moeder vond, weet ik: "Hij vergeet ons niet, schoon Hij stervend ons verliet." Hoor ik dan, hoe Jezus bad voor wie Hem gekruisigd had, 'k weet dan: "Bij de Heiland is ook voor mij vergiffenis." Zie ik, hoe genaad' ontving, die met Hem aan 't kruishout hing, 'k bid, mij voelend Hem gelijk, "Heer, gedenk mij in Uw rijk!" Hoor ik, hoe Hij klaagde, dat Hem Zijn God verlaten had, 'k weet dan, wat mij ook ontvall', God mij nooit verlaten zal! Hoor ik, hoe Hij riep: "Mij dorst!" dan roep ik: "O Levensvorst, Gij, Gij naamt de bitt're dronk, die deez' aard verzoening schonk!" Op Zijn kreet: "Het is volbracht," antwoordt mijn aanbidding zacht: "Jezus, ook voor mij verwierf Gij verlossing, toen Gij stierft." Hoor ik, hoe het laatst van al Hij zijn geest aan God beval, weet ik ook mijn geest en lot in de handen van mijn God.

10 1 e Paasdag 16 april Ochtenddienst: Klap in de handen Klap in de handen van blijdschap, dit is de dag, die God ons geeft. Dit is de dag van je leven. Dit is het feest dat Jezus leeft! Jezus is opgestaan en Hij leeft, Halleluja! Jezus is opgestaan en Hij leeft, Halleluja! Klop op de deur bij de mensen: dit is de dag die God ons geeft. Kom uit je donkere huizen, kom naar het feest, dat Jezus leeft! Jezus is opgestaan en Hij leeft, Halleluja! Jezus is opgestaan en Hij leeft, Halleluja! Zing op de straten en pleinen: dit is de dag die God ons geeft. Zing van het licht en het leven, zing van het feest, dat Jezus geeft! Jezus is opgestaan en Hij leeft, Halleluja! Jezus is opgestaan en Hij leeft, Halleluja! Geprezen zij de Heer die eeuwig leeft Geprezen zij de Heer, die eeuwig leeft. Die vol ontferming ieder troost en alle schuld vergeeft. Die heel het aards gebeuren vast in handen heeft. Hem zij de glorie, want Hij die overwon, zal nooit verlaten wat Zijn hand begon. Halleluja, geprezen zij het Lam, dat de schuld der wereld op Zich nam.

11 1 e Paasdag 16 april Verdreven is de schaduw van de nacht. en wie Hem wil aanvaarden wordt eens veilig thuisgebracht. Voor hen geldt ook dit wonder: alles is volbracht. Hij doet ons dankbaar schouwen in het licht, dat uitstraalt van het kruis, dat eens voor ons werd opgericht. En voor ons oog verrijst een heerlijk vergezicht. Jezus leeft en ik met Hem Jezus leeft en ik met Hem! Dood, waar is uw schrik gebleven? Hem behoor ik en Zijn stem roept ook mij straks tot het leven, opdat ik Zijn licht aanschouw, dit is al waar ik op bouw. Jezus leeft! Hem is het rijk over al wat is gegeven. En ik zal, aan Hem gelijk, eeuwig heersen, eeuwig leven. God blijft Zijn beloften trouw, dit is al waar ik op bouw. Jezus leeft! Hem is de macht. Niets kan mij van Jezus scheiden. Hij zal, als de vorst der nacht mij te na komt, voor mij strijden. Drijft de vijand mij in t nauw, dit is al waar ik op bouw. Jezus leeft! Nu is de dood mij de toegang tot het leven. Troost en kracht in stervensnood zal de Levende mij geven, als ik stil Hem toevertrouw: Gij zijt al waar ik op bouw!

12 2 e Paasdag 17 april Christus, onze Heer, verrees Christus, onze Heer, verrees, halleluja! Heil'ge dag na angst en vrees, halleluja! Die verhoogd werd aan het kruis, halleluja! bracht ons in Gods vrijheid thuis, halleluja! Prijst nu Christus in ons lied, halleluja! Die in heerlijkheid gebiedt, halleluja! Die aanvaardde kruis en graf, halleluja! Dat Hij zondaars 't leven gaf, halleluja! Maar zijn lijden en zijn strijd, halleluja! Heeft verzoening ons bereid, halleluja! Nu is Hij der heem'len Heer, halleluja! Eng'len juub'len Hem ter eer, halleluja!

Liederenblad. Passie - Pasen. Hervormde Gemeente Bergambacht

Liederenblad. Passie - Pasen. Hervormde Gemeente Bergambacht Liederenblad Passie - Pasen Hervormde Gemeente Bergambacht 3 maart t/m 22 april 2019 1 e lijdenszondag - 3 maart WK 564 Alzo lief had God de wereld WK 153 : 1, 2, 5 en 6 Leer mij, o Heer, Uw lijden recht

Nadere informatie

Maranathakerk. Welkom in de. Voorganger Ds. M.F. van Binnendijk Organist Annelies van Zoelen Koster Leen van der Have.

Maranathakerk. Welkom in de. Voorganger Ds. M.F. van Binnendijk Organist Annelies van Zoelen Koster Leen van der Have. Welkom in de Maranathakerk Voorganger Ds. M.F. van Binnendijk Organist Annelies van Zoelen Koster Leen van der Have Zondag 16 April Beamerteam Centrum-Oost 87: 1, 2, 3 Christus, onze Heer, verrees, halleluja!

Nadere informatie

Zingend naar Pasen. Zaterdag 31 maart 2018 Hervormde Kerk Nieuwe Tonge. Orgel: Eric Wolfert

Zingend naar Pasen. Zaterdag 31 maart 2018 Hervormde Kerk Nieuwe Tonge. Orgel: Eric Wolfert Zingend naar Pasen Zaterdag 31 maart 2018 Hervormde Kerk Nieuwe Tonge Orgel: Eric Wolfert Inleidend orgelspel Opening Op die heuvel daarginds 1) Op die heuvel daarginds, stond een ruwhouten kruis, het

Nadere informatie

Johannes de Heer dienst 5 november 2017 om Voorganger: Ds. Hoekman. Thema: De kennis van onze ellende

Johannes de Heer dienst 5 november 2017 om Voorganger: Ds. Hoekman. Thema: De kennis van onze ellende Johannes de Heer dienst 5 november 2017 om 17.00. Voorganger: Ds. Hoekman Thema: De kennis van onze ellende - Welkom en afkondigingen - Zingen: JDH 21 Ere zij aan God de Vader Ere zij aan God, de Vader,

Nadere informatie

Glorie, glorie, glorie aan het Lam Glorie, glorie, glorie aan het Lam

Glorie, glorie, glorie aan het Lam Glorie, glorie, glorie aan het Lam Lied 01 Titel: Glorie aan het Lam Arrangement: Harm Hoeve Eerste componist: Traditional (Nederlandse) : Yvonne Hoekendijk Uitvoerende: JGK Immanuel, Miranda Vlieger & Vocals Uitvoering: Koor, solo en samenzang

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K Timmerman Schriftlezing: Lukas 22 vers 14 t/m 20 Lied 112 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 34 vers 11 (Schoolpsalm) Psalm 116 vers 1 en 4 Psalm 117 vers

Nadere informatie

Goede vrijdag Zie Het Lam!

Goede vrijdag Zie Het Lam! Goede vrijdag 2019 Zie Het Lam! Voorganger: Organist: ds. A. Baas Arjen van Vliet Orgelspel In stilte komen we de kerk binnen. We groeten elkaar en denken aan dat wat de Heere Jezus op die Vrijdag lang

Nadere informatie

Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, Die galmt door heel Jeruzalem; Een heerlijk morgenlicht breekt aan; De Zoon van God is opgestaan!

Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, Die galmt door heel Jeruzalem; Een heerlijk morgenlicht breekt aan; De Zoon van God is opgestaan! Pasen 2016 Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, Die galmt door heel Jeruzalem; Een heerlijk morgenlicht breekt aan; De Zoon van God is opgestaan! Geen graf hield Davids Zoon omkneld, Hij overwon,

Nadere informatie

Samen zingen. Zwaai, zwaai, zwaai, met jonge groene takken. Zing, nu nader komt op een ezel nooit bereden Hij die doet wat moet gedaan.

Samen zingen. Zwaai, zwaai, zwaai, met jonge groene takken. Zing, nu nader komt op een ezel nooit bereden Hij die doet wat moet gedaan. Samen zingen Zwaai, zwaai, zwaai, met jonge groene takken. Zing, nu nader komt op een ezel nooit bereden Hij die doet wat moet gedaan. Aansteken paaskaars Om te beginnen, goede God geeft U op aarde licht;

Nadere informatie

Website: www.bethelkerk-enschede.nl. De kerk is iedere Zondag ochtend geopend. U bent van harte welkom vanaf 9.30 uur. Aanvang dienst: 10.

Website: www.bethelkerk-enschede.nl. De kerk is iedere Zondag ochtend geopend. U bent van harte welkom vanaf 9.30 uur. Aanvang dienst: 10. Website: www.bethelkerk-enschede.nl De kerk is iedere Zondag ochtend geopend. U bent van harte welkom vanaf 9.30 uur. Aanvang dienst: 10.00 uur www.bethelkerk-enschede.nl Zangdienst in de Bethelkerk op

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Johannes 19 vers 1 t/m 15 Lied 250 (Op Toonhoogte) Psalm 95 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 22 vers 1 en 12 (Nieuwe Berijming) Psalm 119 vers

Nadere informatie

JV-avond Niet langer blind

JV-avond Niet langer blind Ogen zullen niet langer blind zijn, oren luisteren weer aandachtig; de onbezonnen geest verwerft kennis en inzicht, de tong van stotteraars spreekt vloeiend en vlot. Jesaja 32:4-5 JV-avond 22-03 Niet langer

Nadere informatie

Liturgie. zondag 19 maart :30 uur Ds R Prins. 14:15 uur Ds H D Bondt

Liturgie. zondag 19 maart :30 uur Ds R Prins. 14:15 uur Ds H D Bondt Liturgie zondag 19 maart 2017 09:30 uur Ds R Prins 14:15 uur Ds H D Bondt 09:30 uur 19-mrt Ds R Prins Ps 100 : Gez 145 : Gez 90 : Mat 26 : 1-16 Mat 27 : 1-10 Mat 26 : 15B NLB 912 : NwPsB 95 : 1, 3 Opw

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst op Goede Vrijdag 30 maart 2018 in de Vestingkerk

Liturgie voor de dienst op Goede Vrijdag 30 maart 2018 in de Vestingkerk Liturgie voor de dienst op Goede Vrijdag 30 maart 2018 in de Vestingkerk Voorganger Ouderling Diaken Organist : ds. Evert-Jan Vledder : Dick Roosink : Rita Kleine : Aart v.d. Gronden We beginnen de dienst

Nadere informatie

Zingen: Op Toonhoogte 343. Zingen: Op Toonhoogte 94. Zingen: Op Toonhoogte 234. Zingen: Op Toonhoogte 112. Zingen: Op Toonhoogte 236

Zingen: Op Toonhoogte 343. Zingen: Op Toonhoogte 94. Zingen: Op Toonhoogte 234. Zingen: Op Toonhoogte 112. Zingen: Op Toonhoogte 236 Welkom Zingen: Op Toonhoogte 343 Votum en Groet Zingen: Op Toonhoogte 94 Geloofsbelijdenis Zingen: Op Toonhoogte 234 Gebed Schriftlezing: Jesaja 53 Zingen: Op Toonhoogte 112 Verkondiging Luisterlied Zingen:

Nadere informatie

Programma paaszangdienst. Tweede paasdag 2014. Oude kerk putten. Hartelijk welkom!!

Programma paaszangdienst. Tweede paasdag 2014. Oude kerk putten. Hartelijk welkom!! Programma paaszangdienst Tweede paasdag 2014 Oude kerk putten Hartelijk welkom!! Samenzang: Daar juicht een toon Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door gans Jeruzalem; een heerlijk

Nadere informatie

Paasviering. Sing-in 2017

Paasviering. Sing-in 2017 Paasviering Sing-in 2017 Welkom en gebed Psalm 100:1 Juich, aarde, juich alom den HEER; Dient God met blijdschap, geeft Hem eer; Komt, nadert voor Zijn aangezicht; Zingt Hem een vrolijk lofgedicht. Wij

Nadere informatie

Hij heeft overwonnen!

Hij heeft overwonnen! Hij heeft overwonnen! Meditatie: Ds. Brendeke Orgel: Martijn Borsje Dwarsfluit: Emi Bergshoeff en Melanie Notenboom Laudate omnes gentes (JV en samenzang) JV: JV: Welkom en gebed Jezus leven van mijn leven

Nadere informatie

WOENSDAG 28 MAART. "Mijn God, Mijn God, waarom hebt U Mij verlaten?" (Mattheüs 27:46) Opening

WOENSDAG 28 MAART. Mijn God, Mijn God, waarom hebt U Mij verlaten? (Mattheüs 27:46) Opening WOENSDAG 28 MAART "Mijn God, Mijn God, waarom hebt U Mij verlaten?" (Mattheüs 27:46) Opening Aanvangslied Als ik in gedachten sta Hervormde liedbundel Gezang 46: 1 en 5 1. Als ik in gedachten sta bij het

Nadere informatie

(Niet) Weten wat Pasen is

(Niet) Weten wat Pasen is (Niet) Weten wat Pasen is Paaszangdienst op 27 maart 2016 Met medewerking van: Christelijk Mannenkoor Assen o.l.v. Bert Duijst Trompet: Maurice van Dijk Organist: Harm Hoeve Voorganger: ds. Bram Riepma

Nadere informatie

Lezen : Jacobus 4. PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10

Lezen : Jacobus 4. PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10 Welkom Lezen : Jacobus 4 PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10 Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde

Nadere informatie

Samen op weg naar Pasen samen op weg de toekomst tegemoet samen op weg naar Pasen samen op weg en weten het komt goed samen op weg naar Pasen

Samen op weg naar Pasen samen op weg de toekomst tegemoet samen op weg naar Pasen samen op weg en weten het komt goed samen op weg naar Pasen Paasviering Samen op weg naar Pasen Samen op weg naar Pasen samen op weg de toekomst tegemoet samen op weg naar Pasen samen op weg en weten het komt goed samen op weg naar Pasen geweldig dat dat kan en

Nadere informatie

Eredienst 2 April uur Voorganger: Ds. H. vd Berg

Eredienst 2 April uur Voorganger: Ds. H. vd Berg Eredienst 2 April 2017 10.00 uur Voorganger: Ds. H. vd Berg Liturgie Intocht: Opwekking 464 Votum / zegengroet Psalm 43 : 1, 3, 4 Zingen: Wet in kindertaal Gebed Doven van kaars Hebreeën 9 : 1-14 Laat

Nadere informatie

Datum Voorganger Kerkgebouw 2 april 2017, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk

Datum Voorganger Kerkgebouw 2 april 2017, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk Jeruzalemkerk Liturgie 2 april 2017 ochtend RdH Ontmoetingsdienst Datum Voorganger Kerkgebouw 2 april 2017, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk Muzikale begeleiding: I. Timmerman (orgel), JK3 Kindernevendienst:

Nadere informatie

Andreaskerk Putten 16 april uur

Andreaskerk Putten 16 april uur Andreaskerk Putten 16 april 2017-8.30 uur Ds. W. Gugler Ouderling: Michiel Nieboer Muzikale begeleiding: Rik Nijs Koster: J. Hijmissen Zingen voor de dienst OTH 88 / ELB 122 1. Daar juicht een toon, daar

Nadere informatie

Heer, U zocht mij, toen ik was weggegaan U bracht mij veilig in Uw gezin U vergaf mij, mijn schuld is weggedaan U gaf mijn leven een nieuw begin

Heer, U zocht mij, toen ik was weggegaan U bracht mij veilig in Uw gezin U vergaf mij, mijn schuld is weggedaan U gaf mijn leven een nieuw begin Met Deliver zingen we voor de dienst; Dat is genade! - Opwekking 722 Heer ik dank U Voor wat U heeft gedaan Ik kon niet doorgaan op eigen kracht Maar dankzij Jezus mag ik nu voor U staan U spreekt mij

Nadere informatie

Voorganger : ds. Bertine van de Weg Organist : Ineke ten Brug

Voorganger : ds. Bertine van de Weg Organist : Ineke ten Brug Welkom in de avonddienst van 1 e Paasdag zondag 16 april 2017 Voorganger : ds. Bertine van de Weg Organist : Ineke ten Brug Ouderling van dienst : Gerhard Nijhoff Thema : Wie zoek je? We zingen : Joh.

Nadere informatie

Liturgie voor de Gezinsdienst op 7 april 2019 Voorganger: Ds. R.A. Houtman, Epe M.m.v. Combo Goede Herderkerk Thema: Wil je Jezus volgen?

Liturgie voor de Gezinsdienst op 7 april 2019 Voorganger: Ds. R.A. Houtman, Epe M.m.v. Combo Goede Herderkerk Thema: Wil je Jezus volgen? Liturgie voor de Gezinsdienst op 7 april 2019 Voorganger: Ds. R.A. Houtman, Epe M.m.v. Combo Goede Herderkerk Thema: Wil je Jezus volgen? Voor de dienst zingen we: UW GENADE IS MIJ GENOEG - OPWEKKING 614

Nadere informatie

Gezamenlijke Goede Vrijdagdienst van CGK en NGK Dronten Ichthuskerk (NGK) Roerstraat 1, Dronten

Gezamenlijke Goede Vrijdagdienst van CGK en NGK Dronten Ichthuskerk (NGK) Roerstraat 1, Dronten Gezamenlijke Goede Vrijdagdienst van CGK en NGK Dronten Ichthuskerk (NGK) Roerstraat 1, Dronten Avonddienst met Avondmaal 19.30 uur welkom en mededelingen zingen: Weerklank 141:1 en 2 (melodie Psalm 42)

Nadere informatie

Zie de handen, ze zijn doorboord, zie de voeten vastgespijkerd, zo vernederd, Hij draagt een doornenkroon.

Zie de handen, ze zijn doorboord, zie de voeten vastgespijkerd, zo vernederd, Hij draagt een doornenkroon. Lied 01 Titel: Ik zal nooit vergeten Eerste componist: Traditional Uitvoerende: Gospel Unlimitied Uitvoering: Koorzang Opname: Zaltbommel - Maartenskerk Zie de handen, ze zijn doorboord, zie de voeten

Nadere informatie

Weet jij wat je viert??

Weet jij wat je viert?? Weet jij wat je viert?? Tweede Paasdag 2019 Aanvang: 10.00 uur Met medewerking van: Jeugdclubs, zondagsschool en band The Extra Mile Meditatie: Marco van der Spek Organist: Arie van Dijk 1 BIJ BINNENKOMST

Nadere informatie

Liederen voor zondag 1 oktober 2017

Liederen voor zondag 1 oktober 2017 Liederen voor zondag oktober 07 HEMELHOOG 399 / Opwekking 67 Samen in de naam van Jezus Heffen wij een loflied aan Want de geest spreekt alle talen En doet ons elkaar verstaan Samen bidden, samen zoeken

Nadere informatie

Liturgie zondagmorgen 13 maart Na een moment stilte luisteren we naar:

Liturgie zondagmorgen 13 maart Na een moment stilte luisteren we naar: Liturgie zondagmorgen 13 maart 2016 Voorganger: ds. W.G. Teeuwissen Na een moment stilte luisteren we naar: Aan uw voeten Heer, is de hoogste plaats; daarom kniel ik neer bij U. Om bij U te zijn, is de

Nadere informatie

Toon mijn liefde, aan de ander dien de ander, zo heb Ik ook jou liefgehad. Heb elkaar lief, wat er ook gebeurt, de ander, zo heb ik ook jou

Toon mijn liefde, aan de ander dien de ander, zo heb Ik ook jou liefgehad. Heb elkaar lief, wat er ook gebeurt, de ander, zo heb ik ook jou Paasviering 2016 Bij U komen Jezus, ik wil heel dicht bij u komen in uw nabijheid wil k zijn. Zo dicht bij U voel 'k uw liefde stromen, U maakt mij heilig en rein In de schuilplaats van de Allerhoogste

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. Stijf (Ede)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. Stijf (Ede) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. Stijf (Ede) Schriftlezingen: Job 33 vers 13 t/m 20 Mattheüs 27 vers 11 t/m 26 Lied 41 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 103 vers 6 (Schoolpsalm) Psalm 84

Nadere informatie

Paasmorgen 2011 in de Open Hof te Drunen Voorganger ds. M. Oostenbrink Organist dhr. B. Vermeul Mmv zanggroep Joy. De tuin van de Opstanding

Paasmorgen 2011 in de Open Hof te Drunen Voorganger ds. M. Oostenbrink Organist dhr. B. Vermeul Mmv zanggroep Joy. De tuin van de Opstanding Paasmorgen 2011 in de Open Hof te Drunen Voorganger ds. M. Oostenbrink Organist dhr. B. Vermeul Mmv zanggroep Joy De tuin van de Opstanding Voor de dienst zingt Joy: U hebt de overwinning behaald Fear

Nadere informatie

LITURGIE. Tweede Paasdag 2016. m.m.v. muziekgroep

LITURGIE. Tweede Paasdag 2016. m.m.v. muziekgroep LITURGIE Tweede Paasdag 2016 Voorganger: Organist: Pianist: Ds. J.A. Brussaard Thijs Snoeijer Marcel ten Brinke m.m.v. muziekgroep Zingen: Door Uw genade Vader (Opwekking 369) Door Uw genade, Vader, Nooit

Nadere informatie

Liederen voor zondag 3 december 2017

Liederen voor zondag 3 december 2017 Liederen voor zondag 3 december 07 Hemelhoog 94 / Opwekking 64 Al mijn zonden, al mijn zorgen, neem ik mee naar de rivier. Heer, vergeef mij en genees mij. Vader, kom, ontmoet mij hier. Want dit water

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. van Duijvenbode (Apeldoorn) Schriftlezing: 2 Timotheüs 2 vers 1 t/m 13 Gezang 215 vers 1, 2 en 3 (Liedboek) Psalm 103 vers 6 (Schoolpsalm) Psalm 77 vers 7 en

Nadere informatie

Appèldienst 25 maart 2018

Appèldienst 25 maart 2018 Appèldienst 25 maart 2018 Zie: uw Koning komt ----------------------------------------------------------------------------------- Leiding/appelwoord : dhr. G.J. Lipke Combo : o.l.v. Bern Jan Withaar -----------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Protestantse gemeente Biddinghuizen Zondag 30 april 2017 Lof in de Hof dienst. Thema: Gods terughoudendheid

Protestantse gemeente Biddinghuizen Zondag 30 april 2017 Lof in de Hof dienst. Thema: Gods terughoudendheid Protestantse gemeente Biddinghuizen Zondag 30 april 2017 Lof in de Hof dienst Thema: Gods terughoudendheid Voorganger: ds. W. van der Schee Mmv: True Colors Welkom door de ouderling van dienst Lied Nieuw

Nadere informatie

Thema: Vrede zij u! Liturgie voor de 2 e Paasdag op 28 maart 2016 in de Oude Kerk te Veenendaal. *Inleidende muziek.

Thema: Vrede zij u! Liturgie voor de 2 e Paasdag op 28 maart 2016 in de Oude Kerk te Veenendaal. *Inleidende muziek. Liturgie voor de 2 e Paasdag op 28 maart 2016 in de Oude Kerk te Veenendaal. Thema: Vrede zij u! *Inleidende muziek *Welkom en Votum *Zingen Op Toonhoogte lied 110 : 1, 2 en 3 en Psalm 97 : 1 en 7 1.U

Nadere informatie

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 27 maart 2016. Aanvang:19.00 uur. Thema: Het oude leven achterlaten. Leven in de kracht van de opstanding

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 27 maart 2016. Aanvang:19.00 uur. Thema: Het oude leven achterlaten. Leven in de kracht van de opstanding IN DE ICHTHUSKERK Zangdienst 27 maart 2016 Aanvang:19.00 uur Thema: Het oude leven achterlaten Leven in de kracht van de opstanding Voorganger: ds. M. Schut Organist: Jan Willem van der Maaten Muziek:

Nadere informatie

Pasen middagdienst De Heer is waarlijk opgestaan!

Pasen middagdienst De Heer is waarlijk opgestaan! Pasen middagdienst De Heer is waarlijk opgestaan! Ds. Maurits Oldenhuis Votum/groet Weerklank 172 Gebed Johannes 20, 1-10 Nieuw Liedboek 632 Johannes 20, 8-9 Preek Liedboek 215 Geloofsbelijdenis Gezang

Nadere informatie

Liturgie voor de eredienst op zondag 21 april 2019 om 09:30 in de Nieuwe Kerk Voorganger: Prop. P. Mostert te Hendrik-Ido-Ambacht.

Liturgie voor de eredienst op zondag 21 april 2019 om 09:30 in de Nieuwe Kerk Voorganger: Prop. P. Mostert te Hendrik-Ido-Ambacht. Liturgie voor de eredienst op zondag 21 april 2019 om 09:30 in de Nieuwe Kerk Voorganger: Prop. P. Mostert te Hendrik-Ido-Ambacht. Afkondiging door Ouderling van dienst Muziekblok Zingen Op Toonhoogte

Nadere informatie

Liturgie Votum en Groet. Hemelhoog 561 Ik ben zo dankbaar

Liturgie Votum en Groet. Hemelhoog 561 Ik ben zo dankbaar Liturgie 21-05-2017 Votum en Groet Zingen Hemelhoog 561 Ik ben zo dankbaar Jezus, hij kwam om ons leven te geven, Daarom verliet Hij zijn Vaderlijk huis. Hij gaf aan mij het eeuwige leven, Door te sterven

Nadere informatie

Vrijdag 12 februari 2016 // 19:30 uur

Vrijdag 12 februari 2016 // 19:30 uur Welkom: Ds. Klaas van der Sloot Ps. 108 (OB) hele noten: 1 en 2 Mijn hart, o Hemelmajesteit, Is tot Uw dienst en lof bereid. 'k Zal zingen voor den Opperheer; 'k Zal psalmen zingen tot Zijn eer. Gij, zachte

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen

Welkom in de Hoeksteen Welkom in de Hoeksteen In deze dienst vieren wij het Heilig Avondmaal Voorganger: ds. Sieds de Jong Opwekking 44 Lied 440 Ik geloof Opwekking 580 Gezang 162 : 1, 3 en 4 JAC 12-16 ORGANISEERT:. jacdrachten@hotmail.com!!

Nadere informatie

Paasmorgen Opgestaan', de vrouwen hebben Hem gezien

Paasmorgen Opgestaan', de vrouwen hebben Hem gezien Paasmorgen 2017 Opgestaan', de vrouwen hebben Hem gezien Voorganger: Ds. Marco Schut Blazersgroep o.l.v. Johan Hoeve Organist: Jurjan Lipke Nevendienstcommissie en kinderen Voor de dienst zingen: De Heer

Nadere informatie

Andreaskerk Putten 16 april uur

Andreaskerk Putten 16 april uur Andreaskerk Putten 16 april 2017-10.30 uur Ds. W. Gugler & Ds. R. Koning Ouderling: Ernest Visscher Muzikale begeleiding: Ans Kuus & Eva Arendsen Koster: E. van den Heuvel / J. Hijmissen ZINGEN VOOR DE

Nadere informatie

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 30 april Aanvang:19.00 uur. Thema: JUBEL voor God onze sterkte

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 30 april Aanvang:19.00 uur. Thema: JUBEL voor God onze sterkte IN DE ICHTHUSKERK Zangdienst 30 april 2017 Aanvang:19.00 uur Thema: JUBEL voor God onze sterkte Voorganger: ds. Th.J.S. van Staalduine uit Nijbroek M.m.v. Gospelband Sinjael uit Donkerbroek 1 Voor de dienst

Nadere informatie

Hij leeft en wij met Hem!

Hij leeft en wij met Hem! Hij leeft en wij met Hem! Liturgie Eerste Paasdag Zondag 16 april 2017 Hervormde Gemeente Geldermalsen Voorgangers: ds. G.J. Krol en ds. C.M. Blokland - den Hertog Organist: M. Mugge M.m.w.: L. van der

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Mattheüs 13 vers 44 t/m 46 Lied 112 vers 1, 2, 3 en 4 () Psalm 42 vers 3 (Schoolpsalm) Psalm 108 vers 1 Lied 101 vers 1 en 4 () Lied 400

Nadere informatie

Voor de dienst zingen we:

Voor de dienst zingen we: Voor de dienst zingen we: Looft de Here, alle gij volken, prijst Hem, alle gij natiën, want zijn goedertierenheid is machtig over ons, en des Heren trouw is tot in eeuwigheid. Halleluja (8x) Ben je groot

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Doopdienst Wende Verduijn: 8 oktober 2017 Welkom en mededelingen Zingen Psalm 121: 1 en 2 Ik sla mijn ogen op en zie de hoge bergen aan, waar komt mijn hulp vandaan? Mijn hulp is van mijn Here, die dit

Nadere informatie

17 maart :00 / 10:30

17 maart :00 / 10:30 17 maart 2019 9:00 / 10:30 Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Michiel Nieboer / Rick van Emous Organist: Rik Nijs Lector: Desiree van Meerveld / Thea Bos Koster: Evert van den Heuvel Beamer: Niels

Nadere informatie

Paasgezinsdienst 6 april 2015

Paasgezinsdienst 6 april 2015 Welkom in de Paasgezinsdienst 6 april 2015 God wint, dat geloven wij 1. Samenzang Opwekking 167 (2 en 3 bovenstem) 2. Welkom en gebed 3. Samenzang Opwekking voor kids 85 4. Uitleg paasproject 5. Samenzang

Nadere informatie

Welkom & Mededelingen

Welkom & Mededelingen Kinderdienst Goede vrijdag 25 maart 2016 m.m.v. Ds. G. Oberink Kinderkoor De Regenboog Orgel: Hendrik Loosman Welkom & Mededelingen Kinderkoor: Heel alleen in de hof Heel alleen in de hof Zo alleen knielt

Nadere informatie

Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW

Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW Welkom en mededelingen Inleiding Leerdienst: Zijn eigendom Ik ben eigendom van Christus Ik ben eigendom van Christus Hoe deel ik daarin? Wat moet

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Psalm 18 vers 1 t/m 20 Lied 235 vers 1, 3 en 5 (Op Toonhoogte) Psalm 2 vers 7 (Schoolpsalm) Psalm 124 vers 1 en 4 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

Liederen voor zondag 5 februari 2017

Liederen voor zondag 5 februari 2017 Liederen voor zondag 5 februari 2017 Hemelhoog 429 / Opwekking 599 Nog voordat je bestond Kende Hij je naam Hij zag je elk moment En telde elke traan Omdat Hij van je hield Gaf Hij zijn eigen zoon Hij

Nadere informatie

Dwarsfluitensemble Flautissimo, muzikaal intermezzo Marieke van der Horst, Nel van Rossum, Anneke Schuitemaker, Corina Vooijs

Dwarsfluitensemble Flautissimo, muzikaal intermezzo Marieke van der Horst, Nel van Rossum, Anneke Schuitemaker, Corina Vooijs Met medewerking van: Evangelisatiekoor uit Katwijk aan Zee o.l.v. Frans van Riessen Floor van Rijn (orgel), begeleiding koorzang Dwarsfluitensemble Flautissimo, muzikaal intermezzo Marieke van der Horst,

Nadere informatie

140. Ik zie een poort wijd open staan

140. Ik zie een poort wijd open staan 140. Ik zie een poort wijd open staan 1. Ik zie een poort wijd open staan, waardoor het licht komt stromen van 't kruis, waar 'k vrijlijk heen mag gaan om vrede te bekomen. Genade Gods, zo rijk en vrij!

Nadere informatie

U bent welkom - opwekking 573. We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer.

U bent welkom - opwekking 573. We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer. 15 november 2015 U bent welkom - opwekking 573 We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer. We zijn hier bij elkaar om te vieren dat Hij goed is. En

Nadere informatie

Liedteksten JOHANNES DE HEER Samenzangavond 8 maart 2014

Liedteksten JOHANNES DE HEER Samenzangavond 8 maart 2014 Liedteksten JOHANNES DE HEER Samenzangavond 8 maart 2014 493. De Heer is mijn Herder! 1. De Heer is mijn Herder! 'k Heb al wat mij lust; Hij zal mij geleiden, naar grazige weiden; Hij voert mij al zachtkens,

Nadere informatie

Als iemand in Christus is, is hij een nieuwe schepping; het oude is voorbijgegaan, zie het is alles nieuw geworden.

Als iemand in Christus is, is hij een nieuwe schepping; het oude is voorbijgegaan, zie het is alles nieuw geworden. Als iemand in Christus is, is hij een nieuwe schepping; het oude is voorbijgegaan, zie het is alles nieuw geworden. 2 Korinthe 5 : 17 Afscheidsdienst Toos Kraayenhof 6 maart 2015 Intochtslied: U zij de

Nadere informatie

Sterker dan de dood Paasprogramma 2016 Groep 1 t/m 4 Joh. Bogermanschool Houten

Sterker dan de dood Paasprogramma 2016 Groep 1 t/m 4 Joh. Bogermanschool Houten Sterker dan de dood Paasprogramma 2016 Groep 1 t/m 4 Joh. Bogermanschool Houten Kinderen zingen Vertel me eens Heer Jezus Toen u op aarde was Waarom geloofde niemand toen Dat u de koning was? Ze wilden

Nadere informatie

Aansteken Paaskaars: De Heer is waarlijk opgestaan!

Aansteken Paaskaars: De Heer is waarlijk opgestaan! blijf bij me In deze Paasdienst 2017 zal het sacrament van de doop bediend worden aan Thomas van der Maden Voorganger: ds. Corine van Eck Organist: René Nijsse Nicolauskerkkoor o.l.v. Joke de Witte Het

Nadere informatie

Lied: Als ik mijn ogen sluit Kinderclub Gedicht: tis een wonder boven wonder

Lied: Als ik mijn ogen sluit Kinderclub Gedicht: tis een wonder boven wonder 1 Orgelspel Stil gebed Votum en Groet Woord van welkom Lydia Daniëls Lied: Als ik mijn ogen sluit Kinderclub Gedicht: tis een wonder boven wonder t Is een wonder boven wonder want de Heer is opgestaan

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L. Plug

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L. Plug Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L. Plug Schriftlezing: Markus 15 vers 16 t/m 26 Lied 112 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 65 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 34 vers 1 en 5 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

ORDE van dienst Goede Vrijdag 18 april 2014 Michaëlskerk 19.30 uur

ORDE van dienst Goede Vrijdag 18 april 2014 Michaëlskerk 19.30 uur ORDE van dienst Goede Vrijdag 18 april 2014 Michaëlskerk 19.30 uur Op de Goede Vrijdag gedenken we het sterven van Christus. In gedachten staan we bij het kruis. Wat een wonder dat deze zwarte vrijdag

Nadere informatie

Liturgie. zondag 15 januari :30 uur Ds H D Bondt. 14:15 uur Ds R Prins

Liturgie. zondag 15 januari :30 uur Ds H D Bondt. 14:15 uur Ds R Prins Liturgie zondag 15 januari 2017 09:30 uur Ds H D Bondt 14:15 uur Ds R Prins 09:30 uur 15-jan Ds H D Bondt NLB 347 : 1, 2, 3 K Opw 77 : Gen 8 : 13-9 : 1 1 Pet 3 : 20B - 22 Mat 3 : 11-17 NwPsB 40 : 1, 2,

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst op Eerste Paasdag 20 april 2014. Thema: De dingen zijn toch heel anders.!

Liturgie voor de dienst op Eerste Paasdag 20 april 2014. Thema: De dingen zijn toch heel anders.! Liturgie voor de dienst op Eerste Paasdag 20 april 2014 *Inleidend orgelspel *Afkondigingen door de ouderling van dienst *Zingen Op Toonhoogte lied 91 Thema: De dingen zijn toch heel anders.! Geprezen

Nadere informatie

Liturgie voor Goede Vrijdag. ~ vrijdag 25 maart 2016 ~

Liturgie voor Goede Vrijdag. ~ vrijdag 25 maart 2016 ~ Liturgie voor Goede Vrijdag ~ vrijdag 25 maart 2016 ~ Kijk naar het Lam Voorganger: ds. Inge Eckhardt-Groeneveld Organist: Wim Veerman M.m.v. Het Projectkoor en diverse lectoren Stilte Net als gisteren

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen

Welkom in de Hoeksteen Welkom in de Hoeksteen In deze dienst wordt Sophie Boersma gedoopt & Vieren we het Heilig Avondmaal Voorganger: ds. Sieds de Jong Opwekking 672 Kinderopwekking 185 Gezang 125 : 1, 3, 4 en 5 Gezang 167

Nadere informatie

Orde van de eredienst op de jeugdzondag 29 september 2013 in de Oude Kerk te Veenendaal. Aanvang: uur

Orde van de eredienst op de jeugdzondag 29 september 2013 in de Oude Kerk te Veenendaal. Aanvang: uur Orde van de eredienst op de jeugdzondag 29 september 2013 in de Oude Kerk te Veenendaal Aanvang: 17.00 uur Thema: Ik volg jou! Voorganger: ds. B.J.D. van Vreeswijk (Hattem) Ouderling van dienst: br. Hans

Nadere informatie

1. Als het leven soms pijn doet

1. Als het leven soms pijn doet 1. Als het leven soms pijn doet 1 Als het leven soms pijn doet en de storm gaat tekeer in een tijd van moeite en verdriet. Alsof de zon niet meer opkomt en het altijd donker blijft en de ochtend het daglicht

Nadere informatie

Lezen : Marcus 16: 1-6. We zingen vandaag:

Lezen : Marcus 16: 1-6. We zingen vandaag: Lezen : Marcus 16: 1-6 We zingen vandaag: Jezus leeft en ik met Hem! U zij de Glorie! Daar juicht een toon. Wees mijn brood en beker. Heer U bent mijn leven. Geprezen zij de Heer die Eeuwig leeft! Lezen

Nadere informatie

Liturgie gezamenlijke morgendienst in de Bethelkerk zondag 18 november 2018

Liturgie gezamenlijke morgendienst in de Bethelkerk zondag 18 november 2018 Deze dienst kun je op twee manieren meebeleven. Via www.kerkdienstmeebeleven.nu ontvang je beeld en geluid (kies Koningskerk Langerak). Via www.kerkdienstgemist.nl ontvang je alleen geluid (kies Langerak

Nadere informatie

Ref. (slot:)u bent welkom in ons midden.(3x). Gebed

Ref. (slot:)u bent welkom in ons midden.(3x). Gebed Liturgie Paaszangdienst zondag 2019 Andreaskerk Putten Voorganger ds. Reinoud Koning Piano Rik Nijs Orgel Jan Jaap Korevaar Koster Evert van den Heuvel Techniek Coen Robbertsen ORDE VAN DIENST Welkom door

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is K. Timmerman Schriftlezing: Johannes 20 vers 1 t/m 18 Lied 88 vers 1 t/m 4 (Op Toonhoogte) Psalm 118 vers 11 en 12 Psalm 118 vers 13 en 14 G Psalm 56 vers 5 en 6 Lied

Nadere informatie

DINSDAG 27 MAART. "Vrouw, zie, uw zoon (tot de discipel) zie, uw moeder " (Johannes 19:26, 27) Opening

DINSDAG 27 MAART. Vrouw, zie, uw zoon (tot de discipel) zie, uw moeder  (Johannes 19:26, 27) Opening DINSDAG 27 MAART "Vrouw, zie, uw zoon (tot de discipel) zie, uw moeder " (Johannes 19:26, 27) Opening Aanvangslied Als ik in gedachten sta Hervormde liedbundel Gezang 46: 1 en 2 1. Als ik in gedachten

Nadere informatie

L iturgie. Thema. In gesprek AANHAKEN OF AFHAKEN? JONGERENDIENST 16 +

L iturgie. Thema. In gesprek AANHAKEN OF AFHAKEN? JONGERENDIENST 16 + L iturgie JONGERENDIENST 16 + In gesprek AANHAKEN OF AFHAKEN? Thema Datum: 10 april 2011 Aanvang: 16.50 uur Predikant: ds. E.J. Terpstra Muzikale medewerking: Valerius ZINGEN VOOR DE DIENST Kalebbundel,

Nadere informatie

Welkom in de hervormde gemeente Hagestein - Hoef en Haag. Liturgie. 1e paasdag 'Ik ben de Opstanding en het Leven'

Welkom in de hervormde gemeente Hagestein - Hoef en Haag. Liturgie. 1e paasdag 'Ik ben de Opstanding en het Leven' Welkom in de hervormde gemeente Hagestein - Hoef en Haag Liturgie 1e paasdag 2019 'Ik ben de Opstanding en het Leven' Daar juicht een toon 1. Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door

Nadere informatie

Liturgie voor de Paasmorgendienst zondag 21 april 2019 Goede Herderkerk Ridderkerk

Liturgie voor de Paasmorgendienst zondag 21 april 2019 Goede Herderkerk Ridderkerk Liturgie voor de Paasmorgendienst zondag 21 april 2019 Goede Herderkerk Ridderkerk Thema: De muur wordt een raam Voorganger: ds. J.P. Kraaijeveld Organist: Corina M.m.v. Chr. Muziekvereniging Harpe Davids

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Wapenveld in de Petruskerk 7 jul. 2013 19:00 uur

Protestantse Gemeente te Wapenveld in de Petruskerk 7 jul. 2013 19:00 uur GROOTLETTER LITURGIE AVONDDIENST Protestantse Gemeente te Wapenveld in de Petruskerk 7 jul. 2013 19:00 uur Liturgische kleur: Groen Klap in de handen, o volken, juich God toe met jubelzang. Psalm 47: 2.

Nadere informatie

Paasmorgen Ik geef je de toekomst. Voorganger: Ds. Marco Schut Organist: Johan hoeve Blazersgroep

Paasmorgen Ik geef je de toekomst. Voorganger: Ds. Marco Schut Organist: Johan hoeve Blazersgroep Paasmorgen 2018 Ik geef je de toekomst Voorganger: Ds. Marco Schut Organist: Johan hoeve Blazersgroep ( afb.1 ) Lied voor de dienst: 624 en Hemelhoog 169 1. Christus, onze Heer, verrees, 2. Prijs nu Christus

Nadere informatie

Liturgie 30 april 2017

Liturgie 30 april 2017 Liturgie 30 april 2017 Welkom en mededelingen Zingen Hemelhoog 617a Tienduizend redenen De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij

Nadere informatie

Paaszangdienst 1 e paasdag uur Kapel Hulshorst. Thema: Jezus, leven van mijn leven!

Paaszangdienst 1 e paasdag uur Kapel Hulshorst. Thema: Jezus, leven van mijn leven! Paaszangdienst 1 e paasdag 18.30 uur Kapel Hulshorst Thema: Jezus, leven van mijn leven! Voorganger: Organist: Koor: ds. G. Herwig Martin Drost Let s Unite o.l.v. Dian Heerema Welkom en mededelingen Zingen

Nadere informatie

Kerkdienst hervormde gemeente Reeuwijk, Ichthuskerk, 5 april 2015. Eerste paasdag

Kerkdienst hervormde gemeente Reeuwijk, Ichthuskerk, 5 april 2015. Eerste paasdag Kerkdienst hervormde gemeente Reeuwijk, Ichthuskerk, 5 april 2015 Eerste paasdag Thema: en hij zag het en geloofde. Voorganger: ds. M.J. Tekelenburg Organist: Gerard v.d. Akker Fluitisten: Marjolein Reijneveld

Nadere informatie

en Jezus in het midden

en Jezus in het midden LITURGIE PASSIESTONDE 1 april 2015 19.15 uur Lijnbaankerk Aalsmeer Meditatie: en Jezus in het midden Uitleg liturgische schikking We naderen Goede Vrijdag. In de schilderijlijst zien we de laatste episode

Nadere informatie

Liturgie Mededelingen. Votum en Groet. Zingen Hemelhoog 171 Geprezen zij de Heer

Liturgie Mededelingen. Votum en Groet. Zingen Hemelhoog 171 Geprezen zij de Heer Liturgie 23-04-2017 Mededelingen Votum en Groet Zingen Hemelhoog 171 Geprezen zij de Heer Geprezen zij de Heer, die eeuwig leeft. Die vol ontferming ieder troost en alle schuld vergeeft. Die heel het aard

Nadere informatie

Liturgie Paasgezinsdienst Thema: een nieuw begin

Liturgie Paasgezinsdienst Thema: een nieuw begin Liturgie Paasgezinsdienst Thema: een nieuw begin Grote Kerk Dalfsen Paaszondag 21 april 2019 10.00 uur Voorganger Anco Tol m.m.v. kindernevendienst organist Gerrit Hoving trompetten: Ad en Cornel Snijder

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Johannes 20

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Johannes 20 Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Johannes 20 Voorzang Lied 88 (Toonhoogte) Gezang 53 (Bundel 38) Psalm 21 vers 4 en 5 Psalm 118 vers 11 Gezang 217 vers 1, 3 en 4 (Liedboek)

Nadere informatie

Kerstfeest 2018 Dinsdag 25 december 2018

Kerstfeest 2018 Dinsdag 25 december 2018 Kerstfeest 2018 Dinsdag 25 december 2018 Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der eng len hier geboren. Kom laten wij aanbidden,

Nadere informatie

Zingen : Psalm 97: 1,3,6 >

Zingen : Psalm 97: 1,3,6 > Zingen : Psalm 97: 1,3,6 > Groot Koning is de Heer. Volken, bewijst Hem eer, breek uit in jubel, aarde, nu Hij de macht aanvaardde. De landen wijd en zijd zijn in zijn naam verblijd. Op recht en op gericht

Nadere informatie

Liturgie 22 januari Avondmaal

Liturgie 22 januari Avondmaal Liturgie 22 januari 2017 Avondmaal Votum en Groet Zingen Hemelhoog 209 Zie hoe Jezus lijdt voor mij Zie hoe Jezus lijdt voor mij, aan het kruis de dood nabij. Die voor mij het oordeel draagt; Hij die tot

Nadere informatie

DOOPDIENST. Zondag 31 mei 2015

DOOPDIENST. Zondag 31 mei 2015 DOOPDIENST Zondag 31 mei 2015 Zingen vooraf: Lied 218: 1 t/m 5 1. Dank U voor deze nieuwe morgen, dank U voor elke nieuwe dag. Dank U dat ik met al mijn zorgen bij U komen mag. 2. Dank U voor deze mooie

Nadere informatie

Liturgie ochtenddienst NGK Langerak, 11 september Welkom Openingsgebed Openingslied Opwekking 518 Heer, U bent altijd bij mij

Liturgie ochtenddienst NGK Langerak, 11 september Welkom Openingsgebed Openingslied Opwekking 518 Heer, U bent altijd bij mij Welkom Openingsgebed Openingslied Opwekking 518 Heer, U bent altijd bij mij Heer, U doorgrondt en kent mij; mijn zitten en mijn staan en U kent mijn gedachten, mijn liggen en mijn gaan. De woorden van

Nadere informatie

Opwekking 763 Ik heb U nodig

Opwekking 763 Ik heb U nodig Inhoud Opwekking 763 Ik heb U nodig... 2 Filippenzen 4 : 1a... 2 Opwekking 767 Familie... 3 Opwekking 654 De vreugde van U is mijn kracht... 3 Gebed... 4 Opwekking 436 Onze Vader... 4 Schriftlezing Filippenzen

Nadere informatie