Programma Open Monumentendag Giessenlanden zaterdag 9 september 2017 van uur Thema: Boeren, burgers en buitenlui

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Programma Open Monumentendag Giessenlanden zaterdag 9 september 2017 van uur Thema: Boeren, burgers en buitenlui"

Transcriptie

1 Programma Open Monumentendag Giessenlanden zaterdag 9 september 2017 van uur Thema: Boeren, burgers en buitenlui De BankGiro Loterij Open Monumentendag wordt jaarlijks georganiseerd door Comité OMD Giessenlanden en Stichting Open Monumentendag in samenwerking met de BankGiro Loterij. Met dit evenement willen zij gezamenlijk de aandacht voor de monumenten vergroten door dit bijzondere Nederlands cultureel erfgoed toegankelijk te maken en te behouden voor een breed publiek. Het Comité OMD Giessenlanden bestaat uit: de Geschiedkundige Vereniging Giessenburg en Schelluinen, de Historische Vereniging Arkel en Rietveld en de Historische Vereniging Hoogblokland, Hoornaar en Noordeloos. Het comité OMD Giessenlanden heeft, in samenspraak met de Gemeente Giessenlanden, gezocht naar een invulling van de Open Monumentendag Het thema is dit jaar "Boeren, burgers en buitenlui". Op zaterdag 9 september a.s. vinden er in Giessenlanden van uur op de volgende plaatsen activiteiten plaats of kan het volgende worden bezichtigd: 1. Arkel, Folkertsstraat 2a, museum Het Kaaspakhuis: In het Kaaspakhuis kunnen bezoekers het e.e.a. zien over de kaas- en boterbereiding op de boerderij en in de fabriek. Er worden schilderijen van Ooms van boerderijen e.d. uit de Waard tentoongesteld. Op het pleintje bij het Kaaspakhuis staan enkele oude tractoren met oude landbouwwerktuigen te staan. Er is een kraampje waarin o.a. boeken over het boerenleven van vroeger te koop zijn. 2. Arkel, Kerkeind 29, Koepelkerk: De kerk is te bezichtigen. 3. Giessenburg, Dorpsstraat 10, Museum Het Regthuys: In het museum is de nieuwe tentoonstelling van Klos tot Kant te zien. Daaraan gekoppeld is er een demonstratie kantklossen. 4. Giessenburg, Kerkweg 1a, Hervormde kerk: De kerk is te bezichtigen. Er wordt gezorgd voor muzikale omlijsting. 5. Hoornaar, Dorpsweg 125, "De Kerkbuurt" (oude boerderij): Deze boerderij in Hoornaar, in de volksmond "De Kerkbuurt" genoemd, stamt hoogwaarschijnlijk uit eind De bewoonster kan er boeiend over vertellen. 6. Noordeloos (Hoogblokland), Minkeloos 14, moderne boerderij: Bij Ad en Janneke Boom is te zien hoe er wordt gewerkt op een moderne boerderij met een melkrobot. 7. Hoornaar, Dorpsweg 10a, Hervormde kerk: De kerk is te bezichtigen. 8. Noordeloos, Kerkstraat 3c, St. Bonifatiuskerk (Hervormde kerk): De kerk is te bezichtigen.

2 9. Arkel, Hoornaar en Noordeloos, molens: Tijdens Open Monumentendag houdt SIMAV haar molendag. De molens (met uitzondering van het privégedeelte) zijn opengesteld van uur. Alle molens in gemeente Giessenlanden doen mee, dus de Stijve molen en de Boterslootse molen in Noordeloos (foto), de Oudendijkse molen en Scheiwijkse molen in Hoornaar en de korenmolen Jan van Arkel te Arkel. De molenaar vertelt zoveel mogelijk over de functie van de molen vroeger en de huidige functie als cultureel erfgoed. Boterslootse molen, Noordeloos

3 1. Arkel, Folkertsstraat 2a, museum Het Kaaspakhuis Op zaterdag 9 september a.s. komen er - in het kader van Open Monumentendag - op het pleintje bij het Kaaspakhuis een paar oude tractoren met oude landbouwwerktuigen. Er is een kraampje waar o.a. boeken over het boerenleven van vroeger te koop zijn. In het Kaaspakhuis kunnen bezoekers het e.e.a. zien over de kaas en boterbereiding op de boerderij en in de fabriek. Er worden schilderijen van Ooms van boerderijen e.d. uit de Waard tentoongesteld. Het museum is ingericht en wordt onderhouden door de Historische Vereniging Arkel en Rietveld. Er zijn enkele vaste opstellingen te bezichtigen, zoals een winkel, een woonkamer en een schoolklas uit de jaren 30, een burgemeesterskamer en een gedeelte over de melkbereiding in Arkel en omgeving. Het Kaaspakhuis is gevestigd in een oude boerderij die in 1819 is gebouwd in opdracht van de waterschout van het waterschap Het Land van Arkel. De boerderij werd door het bestuur van de melkfabriek rond 1920 opgekocht. Het kantoor en de kaasopslag werden er in gevestigd.

4 2. Arkel, Kerkeind 29, Koepelkerk Deze kerk is op Open Monumentendag te bezichtigen van uur. Omstreeks het jaar 640 stond er op de plaats van de huidige Koepelkerk al een houten kerk. Later is hier een kruiskerk gebouwd. Ten tijde van de 80-jarige oorlog is deze kerk gedeeltelijk afgebrand. In de 17 e eeuw is de kerk wederom door brand getroffen, waarbij alleen het koor gespaard bleef. Hier heeft men tot 1855 in gekerkt. De kerk werd toen afgebroken en in de plaats kwam de Koepelkerk. In 1921 is de Koepelkerk afgebrand, maar dankzij particuliere giften weer opgebouwd. In 1999 is de kerk gerestaureerd en een gedeelte van het interieur is toen vernieuwd.

5 3. Giessenburg, Dorpsstraat 10, Museum Het Regthuys In museum Het Reghthuys is op Open Monumentendag (van uur) de nieuwe tentoonstelling Van Klos tot Kant te zien. Daaraan gekoppeld is er een demonstratie kantklossen. In het voormalige gemeentehuis van Giessenburg (en later ook van Peursum en Schelluinen) is Museum Het Reghthuys gevestigd. De Geschiedkundige Vereniging Giessenburg en Schelluinen stelt hier haar collectie tentoon. Het gemeentehuis werd gebouwd in 1932 en deed tot aan de herindeling van 1986 dienst als de gemeentesecretarie. Het museum werd in 1987 geopend.

6 4. Giessenburg, Kerkweg 1a, Hervormde kerk Tijdens Open Monumentendag 2017 is de kerk te bezichtigen van uur. Er wordt gezorgd voor muzikale omlijsting. Het prachtig oude kerkje in het centrum van het dorp, dat dateert uit ongeveer 1450, leent zich uitstekend voor een bezoek. Het is een bijzondere kerk met een bijzondere geschiedenis. Maar ook de grafstenen, het grafmonument, de rouwborden, het prachtige tongewelf in het koor en de preekstoel die al alle hoeken van de kerk heeft gezien, vertellen allemaal zo hun verhaal.

7 5. Hoornaar, Dorpsweg 125, "De Kerkbuurt" Deze boerderij in Hoornaar, in de volksmond "De Kerkbuurt" genoemd, is op Open Monumentendag 2017 geopend van uur. De bewoonster kan er boeiend over vertellen. Deze boerderij in Hoornaar stamt hoogwaarschijnlijk uit eind 1500 en moet als één van de oudste van de gemeente Giessenlanden worden gezien. Het is de fraaist bewaarde boerderij van Hoornaar. De boerderij wordt in de volksmond "De Kerkbuurt" genoemd. Bij de restauratie in 1998 kwamen verrassende details aan het licht. Het vermoeden bestond altijd al dat hier ooit een herberg of uitspanning is geweest en dit werd bevestigd door de vondst van maar liefst 7 plaatsen waar zich ooit een bedstede bevond. Ook kwamen er prachtige wandtegels voor de dag, waaronder heel bijzondere exemplaren met prachtige symbolen.

8 6. Noordeloos (Hoogblokland), Minkeloos 14, moderne boerderij: Bij Ad en Janneke Boom is te zien hoe er wordt gewerkt op een moderne boerderij met een melkrobot.

9 7. Hoornaar, Dorpsweg 10a, Hervormde kerk De Hervormde kerk in Hoornaar is op Open Monumentendag 2017 geopend van uur. De kerk in Hoornaar is gebouwd op een donk. Volgens oude kronieken was er in Hoornaar in 642 al een kerk. De bewijzen ontbreken. Bij een verbouwing zijn wel resten van twee oudere kerken aangetroffen. Een bakstenen kerk en een oudere van tufsteen. De huidige kerk dateert uit 1555, zij het in gewijzigde vorm. Ook de toren is uit dat jaar. Het zandstenen portaal bij de toreningang is vijftig jaar jonger dan de toren. De kerk was toen veel groter dan de huidige met een volledige kruiskerk en meer lengte. Bij de grote restauratie van de kerk in 1842 zijn de twee zijbeuken en het koor verwijderd. De kerk is dus drastisch verkleind. De laatste restauratie is van Toen is het schot achter in de kerk verwijderd, waarachter toen de consistoriekamer was. De preekstoel die tegen dit schot aanstond is verplaatst naar de noordkant.

10 8. Noordeloos, Kerkstraat 3c, St. Bonifatiuskerk De St. Bonifatiuskerk, kerk van de hervormde gemeente te Noordeloos, kan bezichtigd worden van uur op Open Monumentendag Deze kerk stamt uit de 15e eeuw. Het onderstuk van de toren dateert van rond De toren en de zuidwand van het schip zijn verbouwd in 1877, nadat de toren reeds in 1613 wijzigingen had ondergaan. De inventaris bevat onder meer een preekstoel uit 1614 met gotische voet, waaronder een fragment van een hardstenen doopvont. Tevens een herenbank en een tekst- en grafbord uit de 18e eeuw, een gebonden bord, twee rouwborden. In het koor een groot grafmonument voor Martinus van Barnevelt (1781) met marmeren middengedeelte, waarvoor dubbele zuilen die een gebogen fronton met wapenschilden en buste dragen. Fijn gemetselde zijmuurtjes, waarin deuren met gebeeldhouwde opzetstukken. Martinus van Barnevelt was een rijke koopman, woonachtig in Gorinchem, tevens Heer van Noordeloos en Overslingeland.

Over de kerk van Marum

Over de kerk van Marum Over de kerk van Marum De kerk van Marum is een van de oudste bakstenen kerken in Groningen. Het oudste gedeelte, het koor, dateert uit de 12 e eeuw. De toren is 13 e -eeuws. De preekstoel werd in 1826

Nadere informatie

Rondje Vledder. een (virtuele) wandeling langs enkele gebouwen van historische betekenis

Rondje Vledder. een (virtuele) wandeling langs enkele gebouwen van historische betekenis Rondje Vledder een (virtuele) wandeling langs enkele gebouwen van historische betekenis 10 11 1 8 9 2 4 5 6 7 3 Het plattegrondje geeft een beeld van Vledder tussen ca. 1930 en 1940. De nummers langs de

Nadere informatie

Concept aanvulling Lijst Waardevolle Bomen Giessenlanden 2014

Concept aanvulling Lijst Waardevolle Bomen Giessenlanden 2014 Concept aanvulling Lijst Waardevolle Bomen Giessenlanden 2014 Nr: 160 Uiterwaarden Linge.Kerkeind en Rietveld te Arkel.natuurgebied.divers Nr: 161 Essen Bazeldijk Soort.Bazeldijk te Hoogblokland.dubbele

Nadere informatie

OPEN MONUMENTENDAG 2019

OPEN MONUMENTENDAG 2019 OPEN MONUMENTENDAG 2019 Plekken van Plezier Zaterdag 14 september van 10.00 uur tot 17.00 uur Opening om 10.00 uur in de Wintertuin in het Cantonspark Voorwoord Tijdens Open Monumentendag staan de deuren

Nadere informatie

ROUTEBESCHRIJVING STADSWANDELING OIRSCHOT

ROUTEBESCHRIJVING STADSWANDELING OIRSCHOT ROUTEBESCHRIJVING STADSWANDELING OIRSCHOT Een van de mooiste marktpleinen van Brabant ligt in Oirschot. Dit marktplein is beschermd dorpsgezicht en de kastanje- en lindebomen, de gaaf bewaarde oude huizen,

Nadere informatie

Kerken. 1. Sint-Laureins. Sint-Laurentiuskerk

Kerken. 1. Sint-Laureins. Sint-Laurentiuskerk Kerken Het cultureel erfgoed van de gemeente Sint-Laureins wordt weerspiegeld in de vele kerken die onze gemeente rijk is. In elke kerk is er een folder te bekomen met heel wat kunsthistorische informatie.

Nadere informatie

Waar verleden en heden elkaar ontmoeten

Waar verleden en heden elkaar ontmoeten Waar verleden en heden elkaar ontmoeten Introductie Graafs Museum Het Graafs Museum is gevestigd in de Hampoort, de laatste overgebleven stadspoort van de vestingstad Grave. Een locatie die mede het verhaal

Nadere informatie

Kwekerij Veelzorg: vijf generaties bollenrijkdom Zaterdag 1 september 2018 Hillegom

Kwekerij Veelzorg: vijf generaties bollenrijkdom Zaterdag 1 september 2018 Hillegom Open Monumentendag SPECIAL Kwekerij Veelzorg: vijf generaties bollenrijkdom Zaterdag 1 september 2018 Hillegom Bloembollen zijn onlos makelijk verbonden met de Nederlandse cultuur. Het kan daarom gerust

Nadere informatie

Open. Monumentendagen. Westerwolde 10 &

Open. Monumentendagen. Westerwolde 10 & Open Monumentendagen Westerwolde 10 & 11 09 2016 Open Monumentendagen Westerwolde 10 & 11 09 2016 De Open Monumentendagen hebben dit jaar als thema Iconen & Symbolen. Dit thema vindt u terug in de tentoonstellingen

Nadere informatie

Kijfhoek Aan de Devel.

Kijfhoek Aan de Devel. Kijfhoek Aan de Devel. ?????? Kijfhoek aan de Devel? Een nieuwe plaats?. Nooit van gehoord. We gaan op zoek. Want we kennen wel o.a. Capelle a/d. IJssel, Krimpen a/d. IJssel, Alphen a/d. Rijn, Noordwijk

Nadere informatie

plekken van PLEZIER Open Monumentendag september uur PROGRAMMA Gemeente Beesel

plekken van PLEZIER Open Monumentendag september uur PROGRAMMA Gemeente Beesel plekken van PLEZIER Open Monumentendag 2019 14 september 10.00-17.00 uur PROGRAMMA Gemeente Beesel Met het thema Plekken van plezier van de Open Monumentendag 2019 kun je letterlijk en figuurlijk alle

Nadere informatie

c00439 boek Op gevels geschreven shell-journaal van teksten en tekens van het dagelijks leven c00440 map Kastelen Diverse publicaties over kastelen

c00439 boek Op gevels geschreven shell-journaal van teksten en tekens van het dagelijks leven c00440 map Kastelen Diverse publicaties over kastelen c00433 stencil Cultuurhistorische Inventarisatie Noord- Brabant Heesch boerderijen heesch c00434 stencil c00435 boek c00436 boek c00438 boek Waardevolle Monumenten Nistelrode Veldnamen als Historische

Nadere informatie

Kerkenexcursie 17 maart uur

Kerkenexcursie 17 maart uur Kerkenexcursie 17 maart 2012 12.00 17.00 uur Kortezwaag Wolvega Nijeholtpade DE PROTESTANTSE KERK VAN KORTEZWAAG Bouwgeschiedenis In de Middeleeuwen werd op de plaats van de huidige kerk een kapel gebouwd

Nadere informatie

RING 10 OUWERKERK BROCHURE

RING 10 OUWERKERK BROCHURE RING 10 OUWERKERK BROCHURE Op de ring van het prachtige dorpje Ouwerkerk staat deze vergrote eindwoning met vrij uitzicht over het polderlandschap aan de achterzijde van de woning. Op loop en fietsafstand

Nadere informatie

Makelaardij, taxaties, hypotheken en verzekeringen

Makelaardij, taxaties, hypotheken en verzekeringen Makelaardij, taxaties, hypotheken en verzekeringen Hardinxveld-Giessendam Binnendams 118, 3373 AE Sliedrecht Burg. Ypeijstraat 1, 3361 HC Tel. 0184-630 650 info@stuijenvandijk.nl www.stuijenvandijk.nl

Nadere informatie

TE KOOP - KERK Dorpsweg Twisk. Vraagprijs:

TE KOOP - KERK Dorpsweg Twisk. Vraagprijs: TE KOOP - KERK Dorpsweg 121 - Twisk Vraagprijs: 475.000 www.reliplan.nl 1 2 Object Ligging - De locatie is gelegen aan de Dorpsweg 121 Twisk. Veel gebouwen een de Dorpsstraat zijn een Rijksmonument. Er

Nadere informatie

Redengevende omschrijving

Redengevende omschrijving R.K. Johannes de Doper kerk, Markt Standdaarbuiten Kenmerken Adres Markt 25 Postcode/plaats 4758 BL Standdaarbuiten Huidige functie kerk Oorspronkelijke functie kerk Bouwjaar 1924 MIP-code Redengevende

Nadere informatie

TE KOOP - KERK Hauwert 95 - Hauwert. Vraagprijs:

TE KOOP - KERK Hauwert 95 - Hauwert. Vraagprijs: TE KOOP - KERK Hauwert 95 - Hauwert Vraagprijs: 265.000 www.reliplan.nl 1 2 Object Ligging - De locatie is gelegen aan de Hauwert 93 Hauwert. Op het terrein zijn ook aanwezig een begraafplaats, kosterswoning

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2018-2022 Beleidsplan 2018-2022 Het doel van de stichting is de instandhouding van de inmiddels gerestaureerde St. Antonius molen. Restauratie en onderhoud De restauratie van de St. Antonius

Nadere informatie

Barcelona. Barcelona. Montjuïc

Barcelona. Barcelona. Montjuïc Montjuïc De Montjuïc is een heuvel gelegen in de buurt van het centrum van. De heuvel, waarop zowel een wereldtentoonstelling als de Olympische Spelen gehouden werden, heeft een heel aantal bezienswaardigheden

Nadere informatie

BIJLAGE 1 BEELD BEZOEK DE KERK in Ede

BIJLAGE 1 BEELD BEZOEK DE KERK in Ede BIJLAGE 1 BEELD BEZOEK DE KERK in Ede voor groep 5 t/m 8 1.1 DE OUDE KERK IN EDE IN 1910 Toelichting bij de praatplaten bij het thema ARCHEOLOGISCHE VONDSTEN 1.1 DE OUDE KERK IN EDE IN 1910 1.2 EEN KERK

Nadere informatie

3.2 Raad van Advies De Stichting kent een Raad van Advies die uit de volgende personen bestaat:

3.2 Raad van Advies De Stichting kent een Raad van Advies die uit de volgende personen bestaat: De Kerkenraad heeft voor de periode van 2014 tot en met 2019 een periodiek onderhoudsplan opgesteld. Dat plan is gebaseerd op de jaarlijkse inspecties van deskundigen zoals de Monumentenwacht en de daarbij

Nadere informatie

Schoolspullenpas. Heeft uw kind een Ooievaarspas? Vraag dan nu de Schoolspullenpas aan!

Schoolspullenpas. Heeft uw kind een Ooievaarspas? Vraag dan nu de Schoolspullenpas aan! Schoolspullenpas Heeft uw kind een Ooievaarspas? Vraag dan nu de Schoolspullenpas aan! Heeft u een schoolgaand kind en heeft uw kind een Ooievaarspas? Dan kunt u de Schoolspullenpas aanvragen. Hiermee

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 1. Geschiedenis...3 2. Interieur...4 3. Copy...5

Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 1. Geschiedenis...3 2. Interieur...4 3. Copy...5 De Kerk Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 1. Geschiedenis...3 2. Interieur...4 3. Copy...5 2 1. Geschiedenis De grote bevolkingsgroei in de tweede helft van de 14de eeuw maakte het noodzakelijk nieuwe kerken

Nadere informatie

Een Puzzeltocht voor de kinderen van Uitgeest en omstreken

Een Puzzeltocht voor de kinderen van Uitgeest en omstreken Een Puzzeltocht voor de kinderen van Uitgeest en omstreken In Een Rondje Uitgeest, zijn enkele rijksmonumenten en bijzondere panden van Uitgeest opgenomen en is een selectie gemaakt van gevelstenen en

Nadere informatie

Korte geschiedenis van de parochie

Korte geschiedenis van de parochie Korte geschiedenis van de parochie Het dorp Schin op Geul is zeer oud. Onder de naam Schina komt het reeds voor in het oudste gedenkboek der abdij van de H.Remigius te Reims, dat omstreeks 847 werd opgesteld.

Nadere informatie

Monumenten fietsroute Nijbroek

Monumenten fietsroute Nijbroek Monumenten fietsroute Nijbroek Ter gelegenheid van de Open Monumentendag op 12 september 2015 is voor de Nijbroekse polder een speciale fietsroute samengesteld die u langs tal van rijks- en gemeentelijke

Nadere informatie

De Rosmolen te Kampen

De Rosmolen te Kampen De Rosmolen te Kampen De geschiedenis van de Rosmolen in het kort. De maalderij, hierna genoemd rosmolen, is erg oud. Uit een akte uit het jaar 1699 blijkt, dat Jan Geertsen Storm en zijn vrouw Elisabeth

Nadere informatie

Brugge, Sint-Salvatorskathedraal

Brugge, Sint-Salvatorskathedraal Komvest 45 8000 Brugge T +32 [0]50 44 50 44 F +32 [0]50 61 63 67 E info@raakvlak.be www raakvlak.be Brugge, Sint-Salvatorskathedraal Dossiernr. 2010/067 onderzoek t.h.v. het koorgestoelte Elisabeth Van

Nadere informatie

TE KOOP - KAPEL Haarensteijnsstraat 2 - Haaren. Vraagprijs:

TE KOOP - KAPEL Haarensteijnsstraat 2 - Haaren. Vraagprijs: TE KOOP - KAPEL Haarensteijnsstraat 2 - Haaren Vraagprijs: 250.000 www.reliplan.nl 1 2 Object Ligging - De locatie is gelegen aan de Haarensteijnstraat 2 Haaren. Metrage perceel 628 m² - kapel circa 180

Nadere informatie

Vind de mooiste fietsroutes op Fietsroute Warffum, Roodeschool en Uithuizen

Vind de mooiste fietsroutes op  Fietsroute Warffum, Roodeschool en Uithuizen Fietsroute 121695 Warffum, Roodeschool en Uithuizen Praktische informatie Dichtstbijzijnde parkeerplaats roode til Roode Til 9679 Oldambt Dichtstbijzijnde parkeerplaats vanaf eindpunt roode til Roode Til

Nadere informatie

Korenmolen De Zwaluw Jaarverslag 2012

Korenmolen De Zwaluw Jaarverslag 2012 Korenmolen De Zwaluw Jaarverslag 2012 Jaaroverzicht activiteiten Bestuur Naast de vier algemene vergaderingen vindt er overleg plaats in kleiner verband en ad hoc commissies betreffende deelonderwerpen,

Nadere informatie

6Plekjes met voelbare historie

6Plekjes met voelbare historie 6Plekjes met voelbare historie Waterwegen hebben in heel veel belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis een rol gespeeld. Voor aanval en verdediging tijdens oorlogen, voor het vervoer van goederen

Nadere informatie

Stadswandeling. Kruispoort

Stadswandeling. Kruispoort Brugge Brugge is de hoofdstad van de provincie West-Vlaanderen. De gemeente telt bijna 117.000 inwoners. Ongeveer 20.000 daarvan wonen in het historisch centrum. In 2002 was Brugge Culturele hoofdstad

Nadere informatie

GENTSE PAROCHIEKERKEN ANALYSE & WAARDEBEPALING

GENTSE PAROCHIEKERKEN ANALYSE & WAARDEBEPALING GENTSE PAROCHIEKERKEN ANALYSE & WAARDEBEPALING PAROCHIEKERK Heilig Kruis Op basis van METHODOLOGIE THOMAS COOMANS Kerken in neostijlen in Vlaanderen. Ontwikkeling en implementatie van een methodologie

Nadere informatie

De geschiedenis van de Onze- Lieve-Vrouwkerk van Herent & Toelichting bij de kunstwerken. Tentoonstelling

De geschiedenis van de Onze- Lieve-Vrouwkerk van Herent & Toelichting bij de kunstwerken. Tentoonstelling Tentoonstelling 14 maart tot 5 april 2010 O.L.Vrouwkerk, Herent-centrum De geschiedenis van de Onze- Lieve-Vrouwkerk van Herent & Toelichting bij de kunstwerken Teksten: Erfgoedcel Herent, M. Piot (Geschiedenis

Nadere informatie

Modern gebouw in 2 bouwlagen met steen en glas Midden in het dorp Midden in het dorp Midden in het dorp Nabij de rivier de Aa, in een woonwijk

Modern gebouw in 2 bouwlagen met steen en glas Midden in het dorp Midden in het dorp Midden in het dorp Nabij de rivier de Aa, in een woonwijk Vraag Synagoge Hervormde kerk H. Lambertuskerk Moskee BUITENKANT GEBOUW DE EERSTE INDRUK 1 Waardoor valt het gebouw op? 2 Staat het gebouw midden in het dorp / de stad? 3 Bij welk geloof denk je dat het

Nadere informatie

BURGERMEESTER ROMEIJNSTRAAT 4 OUWERKERK

BURGERMEESTER ROMEIJNSTRAAT 4 OUWERKERK BURGERMEESTER ROMEIJNSTRAAT 4 OUWERKERK BROCHURE In het landelijk gelegen kindvriendelijke dorpje Ouwerkerk bieden wij deze ruime goed onderhouden twee-onder-een kap woning met garage aan. De woning is

Nadere informatie

REDENGEVENDE OMSCHRIJVING RIOOL ONDER HET GLOP EN DE BOTERHAL

REDENGEVENDE OMSCHRIJVING RIOOL ONDER HET GLOP EN DE BOTERHAL REDENGEVENDE OMSCHRIJVING RIOOL ONDER HET GLOP EN DE BOTERHAL Inleiding Hoorn is een van de steden waar zich de uitzonderlijke situatie voordoet dat al vanaf de late Middeleeuwen riolen zijn aangelegd.

Nadere informatie

Vallis ❿ 61. Prachtige gebouwen en panorama's

Vallis ❿ 61. Prachtige gebouwen en panorama's Route 6 60 Vallis 61 Prachtige gebouwen en panorama's In Vaals en Lemiers getuigen monumentale gebouwen van een bewogen verleden. De groene heuvels in de omgeving bieden allerlei fascinerende vergezichten.

Nadere informatie

De Kapelle van Haskerdijken

De Kapelle van Haskerdijken De Kapelle van Haskerdijken van kapel tot De Kapelle Volgens de schaarse middeleeuwse bronnen zou op de plek van het huidige kerkje van Haskerdijken rond 1200 al een kleine kapel hebben gestaan met daarin

Nadere informatie

RESTAURATIEPLAN REMONSTRANTSE KERK

RESTAURATIEPLAN REMONSTRANTSE KERK RESTAURATIEPLAN VAN HET ORGEL IN DE REMONSTRANTSE KERK IN WADDINXVEEN. Korte beschrijving van het orgel Het karakteristieke orgel in de Remonstrantse kerk aan de Zuidkade in Waddinxveen is een Rijksmonument.

Nadere informatie

Rondwandeling Wieringen (20 km), zaterdag 7 juli 2018

Rondwandeling Wieringen (20 km), zaterdag 7 juli 2018 Rondwandeling Wieringen (20 km), zaterdag 7 juli 2018 Op deze prachtige zaterdagmorgen vond de rondwandeling op Wieringen plaats, etappe 5 van Camino aan het Wad - Noord Holland benoorden t IJ. De start

Nadere informatie

') G. van Klaveren Pzn.,..De Morgenster en Sterkenburg" in Maandblad Oud- Utrecht 1930, 5e jaargang, blz. 33.

') G. van Klaveren Pzn.,..De Morgenster en Sterkenburg in Maandblad Oud- Utrecht 1930, 5e jaargang, blz. 33. VONDSTEN EN RESTAURATIES TE UTRECHT Stadsmuur bij het bolwerk Sterrenburg. In het julinummer van het maandblad Oud-Utreoht is reeds even vernield, dat tijdens graafwerkzaaraheden achter het fysisch laboratorium

Nadere informatie

B1 Hoofddorp pagina 1

B1 Hoofddorp pagina 1 B1 Hoofddorp pagina 1 Inhoud 1. Inleiding 2. Geschiedenis 3. Ontwikkeling 4. Bezienswaardigheden 1. Inleiding Hoofddorp is een stad in de provincie Noord-Holland en de hoofdplaats van de gemeente Haarlemmermeer.

Nadere informatie

Jaarverslag Open monumentendag

Jaarverslag Open monumentendag Jaarverslag 2013 Het bestuur: we zijn 8 maal voor bestuursvergadering bijeen geweest, 1 ledenvergadering. Op 15 maart was onze jaarvergadering. Tijdens deze vergadering zijn met goedkeuring van de leden

Nadere informatie

Goes toen Goes nu. 12 september 2009 Wandelroute van de Werkgroep Open Monumentendag

Goes toen Goes nu. 12 september 2009 Wandelroute van de Werkgroep Open Monumentendag Goes toen Goes nu 12 september 2009 Wandelroute van de Werkgroep Open Monumentendag Colofon Het thema van Open Monumentendag 2009 is Op de kaart De Werkgroep Open Monumentendag heeft dit jaar gekozen voor

Nadere informatie

LAARZENPAD ZALK. ROUTE 6 km

LAARZENPAD ZALK. ROUTE 6 km LAARZENPAD ZALK ROUTE 6 km Het laarzenpad is een prachtige route die dwars door de natuur rondom Zalk loopt. Langs de IJssel, door de weilanden of over het boerenerf. Kies zelf vanaf waar en hoe u deze

Nadere informatie

Drempt. Rapport Ned. 52. Gld. 4.

Drempt. Rapport Ned. 52. Gld. 4. Drempt. Rapport Ned. 52. Gld. 4. Vraagstelling. Wat zijn de maten, versieringen en vorm van de van de kerk van Drempt (kaart afb. 1) gerapporteerde grafplaat uit de (ruim te nemen) 12 e eeuw? Wat is zijn

Nadere informatie

BOEREN, BURGERS & BUITENLUI

BOEREN, BURGERS & BUITENLUI Open Monumentendag op zaterdag 09 september 2017 van 10.00 uur - 17.00 uur Gemeente BOEREN, BURGERS & BUITENLUI ALLE ACTIVITEITEN ZIJN GRATIS TOEGANKELIJK Boeren, burgers en buitenlui, dat was van oudsher

Nadere informatie

De aanzetsteentjes van de toren van de Dorpskerk van IJsselmuiden door Gerard Bastiaan

De aanzetsteentjes van de toren van de Dorpskerk van IJsselmuiden door Gerard Bastiaan De aanzetsteentjes van de toren van de Dorpskerk van IJsselmuiden door Gerard Bastiaan De gemeente Kampen heeft een grote diversiteit aan monumenten zowel in vorm, functie als leeftijd. Eén van de oudste

Nadere informatie

Rondleidingen om 10u, 11u, 13.30u, 14.30u, 15.30u, 16.30 en 17.30u Ravensteen, Koninklijke Plaats 7, Koksijde

Rondleidingen om 10u, 11u, 13.30u, 14.30u, 15.30u, 16.30 en 17.30u Ravensteen, Koninklijke Plaats 7, Koksijde Dit prachtige gebouw in neo-vlaamse renaissancestijl was niet van in den beginne het restaurant en internaat van de hotelschool Ten Duinen. Het werd in 1938 opgericht door de Vrije Mijnwerkers van Limburg

Nadere informatie

Typering van het monument: Restant van de oude parochiekerk, bekend onder de naam De Klockeberg, thans ingericht als plantsoen.

Typering van het monument: Restant van de oude parochiekerk, bekend onder de naam De Klockeberg, thans ingericht als plantsoen. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM004 Naam monument : De Klockeberg Adres : Dorpsstraat bij 2 Postcode en plaats : 6095 AH Baexem Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie E nr(s) 955 Coördinaten

Nadere informatie

winnaar 2015 BOERDERIJ KLEIN HOEFIJZER een klein openluchtmuseum

winnaar 2015 BOERDERIJ KLEIN HOEFIJZER een klein openluchtmuseum winnaar 2015 BOERDERIJ KLEIN HOEFIJZER een klein openluchtmuseum genomineerd voor De Wassenaarse Monumenten Prijs 2015 Dit is een uitgave ter gelegenheid van de nominatie van de Wassenaarse Monumenten

Nadere informatie

Bouwhistorisch onderzoek

Bouwhistorisch onderzoek Bouwhistorisch onderzoek BOUWHISTORISCHE NOTITIE Adres : (tussen Poelestraat 12 en 14) Status : BBP Periode : september 2010 Onderzocht door : Taco Tel Auteur : Taco Tel Datum : Groningen, 16 september

Nadere informatie

Fietsroute Open Monumentenweekend 2017

Fietsroute Open Monumentenweekend 2017 Fietsroute Open Monumentenweekend 2017 Fietsroute in het kader van het thema Boeren, burgers, buitenlui (zie bijbehorende plattegrond). Tijdens de fietstocht passeert u gemeentelijke, provinciale en rijksmonumenten

Nadere informatie

Opdrachten bij Architectuurroute Uden

Opdrachten bij Architectuurroute Uden Op de vouwfolder staat de route aangegeven. Je loopt route A, die begint bij het Museum voor Religieuze Kunst. Bij enkele gebouwen op de route worden vragen gesteld. Deze vragen maak je in klad in dit

Nadere informatie

Comité Schiedam. 10.00 17.00 uur Openstelling Stedelijk Museum Schiedam, Hoogstraat 112

Comité Schiedam. 10.00 17.00 uur Openstelling Stedelijk Museum Schiedam, Hoogstraat 112 Zaterdag 8 september Activiteiten rond Open Monumentendagen in Schiedam: 10.00 uur ca. 12.00 uur Opening Open Monumentendagen, Open Ateliers en Open Monumentendagen in de Havenkerk, Lange Haven 70 met

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 514503 Smallepad 5 Wooncomplex Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 3 514505, 514504, 8164 Woonplaats : Gemeente: Provincie: Hoofdadres van hoofdobject: BY Loseweg

Nadere informatie

S C H E N K I N G, G I F T O F N A L A T E N S C H A P

S C H E N K I N G, G I F T O F N A L A T E N S C H A P V o o r h e t b e h o u d v a n h e t D r e n t s e c u l t u r e l e e r f g o e d S C H E N K I N G, G I F T O F N A L A T E N S C H A P S t i c h t i n g O u d e D r e n t s e K e r k e n Dwalen door

Nadere informatie

Geluidsproductie Coopsmolen te Zelhem

Geluidsproductie Coopsmolen te Zelhem Geluidsproductie Coopsmolen te Zelhem Traditionele Nederlandse windmolens en geluidsproductie Algemeen Eeuwenlang werken er al windmolens in Nederland. De molens worden gebruikt voor verschillende doeleinden,

Nadere informatie

De Vecht fortenfietsroute

De Vecht fortenfietsroute De Vecht fortenfietsroute Fietsen langs de Bezienswaardigheden Forten Fietsknooppunt Fietsknooppunten op deze route 44 45 49 48 47 47 37 38 39 1 41 42 44 pagina 1 / 5 Omschrijving De Vecht fortenfietsroute

Nadere informatie

BIJLAGE 2 LESBRIEF BEZOEK DE KERK!

BIJLAGE 2 LESBRIEF BEZOEK DE KERK! EDE VROEGER EN NU Erfgoedleerlijn Ede BIJLAGE 2 LESBRIEF BEZOEK DE KERK! voor groep 5 t/m 8 EDE VROEGER EN NU Erfgoedleerlijn Ede MONUMENTEN bezoek de kerk Lesbrief Tijdens je bezoek aan de kerk onderzoek

Nadere informatie

Vos langs het raam. ZOOM: ONDER DAK Tekst: Geert Dekker Beeld: Jesse Kraal 56 Q1 2016

Vos langs het raam. ZOOM: ONDER DAK Tekst: Geert Dekker Beeld: Jesse Kraal 56 Q1 2016 56 Q1 2016 ZOOM: ONDER DAK Tekst: Geert Dekker Beeld: Jesse Kraal Vos langs het raam Een windmolen, zonnepanelen, warm- en koudwaterbron, planten op het dak voor isolatie, twee bijenkasten. Het is een

Nadere informatie

Lesaanbod Museum Amstelland

Lesaanbod Museum Amstelland Lesaanbod Museum Amstelland Museum Amstelland beschikt over een schat aan informatie en voorwerpen op het gebied van erfgoed, geschiedenis en aardrijkskunde. De thema s die bijvoorbeeld in het museum behandeld

Nadere informatie

klas naar Museum Kom met je het Zaans Museum Zaans Museum Educatie Voortgezet Onderwijs

klas naar Museum Kom met je het Zaans Museum Zaans Museum Educatie Voortgezet Onderwijs Kom met je klas naar het Zaans Museum Kom met je klas naar het Zaans Museum Zaans Museum Schansend 7 1509 AW Zaandam sales@zaansmuseum.nl www.zaansmuseum.nl/onderwijs Kom met je klas naar het Zaans Museum

Nadere informatie

Natuur en Recreatiegebied Smitsschorre

Natuur en Recreatiegebied Smitsschorre Natuur en Recreatiegebied Smitsschorre Achter de waatertoren ligt Smitsschorre. Dit binnengedijkte, laaggelegen schor dankt zijn bijnaam aan de kanaalwerken uit de zestiger jaren. In 1968 werd het Kanaal

Nadere informatie

Stijlvol wonen te Stabroek Grote Molenweg 165/167/169

Stijlvol wonen te Stabroek Grote Molenweg 165/167/169 Stijlvol wonen te Stabroek Grote Molenweg 165/167/169 Nieuw appartement met 3 slaapkamers 1 ste VERDIEPING A.1 Ligging: Grote Molenweg 165 Omschrijving: Woonkamer met open keuken, badkamer, apart toilet,

Nadere informatie

STOOFHEULE 51 NIEUWERKERK

STOOFHEULE 51 NIEUWERKERK STOOFHEULE 51 NIEUWERKERK BROCHURE Met trots mogen wij u melden dat wij weer een prachtige woning in de verkoop hebben gekregen. Wij bieden deze zeer goed onderhouden vrijwel nieuwe instapklare ruime woning

Nadere informatie

TE KOOP. Kerkgebouw Vraagprijs: k.k. Sint Jozefplein 2 te Geldrop

TE KOOP. Kerkgebouw Vraagprijs: k.k. Sint Jozefplein 2 te Geldrop TE KOOP Sint Jozefplein 2 te Geldrop Hierbij wordt aangeboden de mooie volkskerk uit het innterbellum in traditionalistische trant in Geldrop. Geldrop is een plaats bij Eindhoven in de provincie Noord-Brabant.

Nadere informatie

Een rondje Oude Dorp Nieuwerkerk aan den IJssel

Een rondje Oude Dorp Nieuwerkerk aan den IJssel Een rondje Oude Dorp Nieuwerkerk aan den IJssel Inleiding We beginnen in de Zuidplaspolder op de kruising van de Ringvaartlaan en het fietspad dat omhooggaat naar de Gele Brug en het Oude Dorp. Bij het

Nadere informatie

Dorpsstraat 25 Ilpendam

Dorpsstraat 25 Ilpendam Dorpsstraat 25 Ilpendam opmerkingen: Voormalige pastorie, begin 19 de eeuw. Schilddak met geglazuurde oude Hollandse pannen en voorop origineel dakkapel. Originele wanden met origineel voegwerk. Imposant

Nadere informatie

Monumenten en Monumentenzorg; in Hilversum

Monumenten en Monumentenzorg; in Hilversum Monumenten en Monumentenzorg; in Hilversum Over de monumenten(zorg) in ons Hilversum wordt de laatste tijd veel gesproken en geschreven. Ik herinner alleen maar even aan het stationsgebouw. Deze belangstelling

Nadere informatie

De achterkant van Kampen door Ernst Hupkes

De achterkant van Kampen door Ernst Hupkes De achterkant van Kampen door Ernst Hupkes Wanneer een bezoeker voor de eerste keer de oude binnenstad van Kampen betreedt kan deze zomaar het gevoel krijgen een 19de-eeuwse stad binnen te treden. Met

Nadere informatie

Relicten te Doel en Kieldrecht opgenomen in de inventaris van het bouwkundig erfgoed

Relicten te Doel en Kieldrecht opgenomen in de inventaris van het bouwkundig erfgoed Erfgoedgemeenschap Doel & Polder Relicten te Doel en Kieldrecht opgenomen in de inventaris van het bouwkundig erfgoed 21 oktober 2010 door Denis Malcorps Onderstaande luchtfoto geeft de geplande Ontwikkelingszone

Nadere informatie

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com NIEUWSBRIEF jaargang 18 nummer 5 oktober 2015. Uitnodiging Op dinsdag 20 oktober organiseert

Nadere informatie

12 en 13 september 2015

12 en 13 september 2015 12 en 13 september 2015 fietsroute en bezienswaardigheden in Smallingerland 2 zaterdag 12 september Drachtster Compagnie, Rottevalle en Houtigehage hebben samen een leuk programma weten op te stellen.

Nadere informatie

Kunst in kerken. langs oude dijken

Kunst in kerken. langs oude dijken Kunst in kerken langs oude dijken Koepelkerk, Tsjerkestrjitte 2, 9041 AV Berlikum De koepelkerk met de achtkantige koepel werd gebouwd van 1777 tot 1779 op de fundamenten van de oude kruiskerk uit de 14e

Nadere informatie

De Kerk - Geschiedenis (Van deze kerk heb ik de DTB boeken ingezien)

De Kerk - Geschiedenis (Van deze kerk heb ik de DTB boeken ingezien) De Kerk - Geschiedenis (Van deze kerk heb ik de DTB boeken ingezien) Kerkgeschiedenis Hervormde Gemeente Oldemarkt - Paasloo c.a. De Hervormde Gemeente omvat vier kerkdorpen. Allen met een eigen kerk en

Nadere informatie

Van de Activiteitencommissie

Van de Activiteitencommissie Van de Activiteitencommissie In 2006 is de Activiteiten Commissie in het leven geroepen tijdens een vergadering in het kantoor van het Waterschap in Siddeburen. De belangrijkste reden was 2007 - Het Jaar

Nadere informatie

Het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Giessenlanden;

Het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Giessenlanden; *ZD929646E8B* Collegebesluit Zaaknummer : 10-7770 - 1750 Het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Giessenlanden; Gelezen het collegevoorstel van 5 november 2013 Overwegende, de wijzigingen

Nadere informatie

Plan van aanpak begraafplaats. Groot onderhoud oude deel begraafplaats Alblasserdam

Plan van aanpak begraafplaats. Groot onderhoud oude deel begraafplaats Alblasserdam Plan van aanpak begraafplaats Groot onderhoud oude deel begraafplaats Alblasserdam Wijzigingen Versie datum beschrijving aanpassing Goedkeuring groot onderhoud oude deel begraafplaats Alblasserdam Naam

Nadere informatie

De protestantse kerk van Rinsumageest

De protestantse kerk van Rinsumageest De protestantse kerk van Rinsumageest De vermoedelijk aan Johannes de Doper of aan Sint Alexander gewijde kerk van Rinsumageest zal gebouwd zijn rond 1100 van tufsteen, een steensoort die via Deventer

Nadere informatie

Bunthof. Uw aantrekkelijke dubbele villa, lommerrijk en luxe. Buntlaan 38-44 Driebergen - Rijsenburg ARCHITECT: ABS Architecten, Driebergen-Rijsenburg

Bunthof. Uw aantrekkelijke dubbele villa, lommerrijk en luxe. Buntlaan 38-44 Driebergen - Rijsenburg ARCHITECT: ABS Architecten, Driebergen-Rijsenburg ARCHITECT: Bunthof ABS Architecten, Driebergen-Rijsenburg DIT IS EEN PROJECT VAN: Amstelveen Uw aantrekkelijke dubbele villa, lommerrijk en luxe VERKOOPINFORMATIE: villa 3 en 4 Hoofdstraat 184 (hoek Parklaan)

Nadere informatie

Hoekstra & van Eck. Huizen van. Openhaard en openslaande deuren. Zeer sfeervol ingericht. Moderne keuken en badkamer

Hoekstra & van Eck. Huizen van. Openhaard en openslaande deuren. Zeer sfeervol ingericht. Moderne keuken en badkamer Huizen van Hoekstra & van Eck Zuideinde 34, 1141 VJ Monnickendam Zeer sfeervol ingericht Recent geheel verbouwd en uitgebouwd Moderne keuken en badkamer Openhaard en openslaande deuren Heerlijk dakterras

Nadere informatie

Heemkundekring Willem Snickerieme en Museum Zwaluws Erfgoed

Heemkundekring Willem Snickerieme en Museum Zwaluws Erfgoed Heemkundekring Willem Snickerieme en Museum Zwaluws Erfgoed Vastgesteld door het bestuur van de heemkundekring op 9 maart 2015. Wat is het Museum Zwaluws Erfgoed? Het museum Zwaluws Erfgoed is een etnografisch

Nadere informatie

Bezoekadres: Kerkstraat 3A 7722 LR Hoonhorst Iedere zaterdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur gratis toegankelijk voor publiek.

Bezoekadres: Kerkstraat 3A 7722 LR Hoonhorst Iedere zaterdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur gratis toegankelijk voor publiek. ANBI gegevens Stichting de Molen van Fakkert te Hoonhorst Sinds 01-01-2013 staat Stichting de Molen van Fakkert te Hoonhorst als culturele ANBI (Algemeen Nut Beoogende Instelling) geregistreerd. Giften

Nadere informatie

Wandeling door Oud-Zuilen

Wandeling door Oud-Zuilen Speciaal voor bezoekers van Oud-Zuilen is er een wandelroute door het dorp uitgezet. Deze wandeling voert u langs de mooiste plekjes van Oud-Zuilen. In een tot anderhalf uur leert u de sfeer van dit prachtige

Nadere informatie

Op 29 september zijn we met de hele klas naar Leuven geweest. We hebben heel veel gezien en bijgeleerd en daar gaan we nu wat meer over vertellen.

Op 29 september zijn we met de hele klas naar Leuven geweest. We hebben heel veel gezien en bijgeleerd en daar gaan we nu wat meer over vertellen. Op 29 september zijn we met de hele klas naar Leuven geweest. We hebben heel veel gezien en bijgeleerd en daar gaan we nu wat meer over vertellen. Andreas,Ward,Karijn Dit gebouw is in gotische stijl gebouwd.

Nadere informatie

KUNST & AMBACHT. in Wijchen & de Kerndorpen

KUNST & AMBACHT. in Wijchen & de Kerndorpen KUNST & AMBACHT in Wijchen & de Kerndorpen 2015 KUNST & AMBACHT in Wijchen & de Kerndorpen Beleef het thema Kunst & Ambacht tijdens Open Monumentendag op 12 & 13 september 2015. De Historische Vereniging

Nadere informatie

BESCHRIJVING VAN DE BOERDERIJEN EN BIJGEBOUWEN T.B.V. DE INSTANDHOUDING OF SLOOP VAN DE BIJGEBOUWEN EN ERFVERBETERING.

BESCHRIJVING VAN DE BOERDERIJEN EN BIJGEBOUWEN T.B.V. DE INSTANDHOUDING OF SLOOP VAN DE BIJGEBOUWEN EN ERFVERBETERING. BESCHRIJVING VAN DE BOERDERIJEN EN BIJGEBOUWEN T.B.V. DE INSTANDHOUDING OF SLOOP VAN DE BIJGEBOUWEN EN ERFVERBETERING. In het algemeen kan worden opgemerkt dat de hierna te beschrijven en te handhaven

Nadere informatie

Wandelroute over park Rosendael Lengte: 3 km

Wandelroute over park Rosendael Lengte: 3 km Welkom in Park Rosendael Wandelroute over park Rosendael Lengte: 3 km Park Rosendael is een van de oudste parken van ons land. Vijvers, watervallen en fonteinen zijn in de 17de eeuw in formele stijl aangelegd,

Nadere informatie

Effe. Geffe. door. FIETSROUTE met een lengte van 16 kilometer

Effe. Geffe. door. FIETSROUTE met een lengte van 16 kilometer Effe door Geffe FIETSROUTE met een lengte van 16 kilometer EFFE DOOR GEFFE 1 Startpunt van deze route: Dorpsplein Met deze fietsroute ontdekt u vele verrassende plekjes in Geffen. Omdat Geffen gelegen

Nadere informatie

Wat wordt de toekomst van het Arsenaal en de Infirmerie?

Wat wordt de toekomst van het Arsenaal en de Infirmerie? Wat wordt de toekomst van het Arsenaal en de Infirmerie? Arsenaal Infirmerie Nieuwe kansen! Het Arsenaal staat leeg, de Infirmerie komt leeg. Nieuwe kansen voor het toekomstig gebruik van deze markante

Nadere informatie

MOLENS SIMAV. in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden. molenstichting

MOLENS SIMAV. in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden. molenstichting in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden molenstichting SIMAV CULTUREEL ERFGOED Zorgen voor ons Cultureel Erfgoed om volgende generaties over het belang ervan te leren AL RUIM 60 JAAR ACTIEF Molens

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 In 2013 worden 5 vergaderingen gehouden (24 januari, 12 maart, 30 mei, 5 september en 12 december) Afmelding vrijwilligers in 2013

JAARVERSLAG 2013 In 2013 worden 5 vergaderingen gehouden (24 januari, 12 maart, 30 mei, 5 september en 12 december) Afmelding vrijwilligers in 2013 Stichting Heemkunde Hegelsom Opgericht 25 september 2009 Secretariaat: Past. Debijestraat 34 5963 AG Hegelsom JAARVERSLAG 2013 In 2013 worden 5 vergaderingen gehouden (24 januari, 12 maart, 30 mei, 5 september

Nadere informatie

Monumentenprijs Hazerswoude 2014

Monumentenprijs Hazerswoude 2014 Toegekend aan: De vrijwilligersgroep Scheepjeskerk Hazerswoude-Rijndijk Stichting Historisch Museum Hazerswoude Monumentenprijs Hazerswoude 2014 Voor: De St. Bernarduskerk Rijndijk 106 Hazerswoude-Rijndijk

Nadere informatie

WINDKORENMOLEN SANCTO ANTONIO HALSTEREN

WINDKORENMOLEN SANCTO ANTONIO HALSTEREN WINDKORENMOLEN SANCTO ANTONIO HALSTEREN Plan van aanpak: Herstel en Restauratie. Sancto Antonio te Halsteren Plan van aanpak herstel en restauratie. Inleiding De molen aan de Halsterseweg te Halsteren

Nadere informatie

Een monument in Amsterdam Wat betekent dat voor een eigenaar?

Een monument in Amsterdam Wat betekent dat voor een eigenaar? Prinsengracht 681-693 Een monument in Amsterdam Wat betekent dat voor een eigenaar? Berlage Lyceum Waag, Nieuwmarkt De gemeente Amsterdam zet zich in voor behoud en herbestemming van monumenten in de stad.

Nadere informatie