geleid zelfstandig sturend lastig Complex 3 4 5

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "geleid zelfstandig sturend lastig Complex 3 4 5"

Transcriptie

1 Eindevaluatie Naam student: Michelle van der Aalst Huidtherapeutische praktijk: Huidtherapie Boxtel & Best Naam praktijkbegeleider: Doortje Putmans Datum: Invulinstructie: Als de student volgens u een beroepstaak beheerst, dan kunt u dit op dit formulier aangeven. In principe kan de student elke beroepstaak laten zien en kunt u elke taak dus beoordelen op een bepaald niveau. In het beoordelingsformulier hebben we bij elke competentie aangegeven op welk niveau wij verwachten dat de student de beroepstaak laat zien. Aan u vragen wij om aan te geven of het niveau in werkelijkheid klopt met onze verwachtingen. In dit schema A staat een toelichting op de niveaus. Mocht u twijfelen aan het door de student getoonde niveau van een beroepstaak, neem dan gerust contact op met de docentbegeleider. Tabel 2. Niveau-matrix Zelfstandigheidniveau geleid zelfstandig sturend Context simpel lastig Complex Sommige competenties/beroepstaken hoeft de student ons inziens niet te demonstreren in de stages. Bij deze competenties hebben wij in het formulier dan ook geen verwachting aangegeven van het niveau van de student. Als u toch de beroepstaken bij de student ziet, geeft u dat dan aan. Als u daarbij ook het niveau kunt inschatten, dan geeft u daarmee de student een goed beeld van het niveau van haar functioneren. Competentiegebied I Werken met en voor patiënten Rol: De huidtherapeut als behandelaar a. Screenen, diagnosticeren, begeleiden, voorlichten, plannen Competenties Beroepstaken Het verwachte niveau is aangegeven. Komt dit verwachte niveau volgens u overeen met wat u ziet? Heeft u feedback voor de student?

2 1. De huidtherapeut voert een screening uit en stelt vast of zij de aanmelding van de patiënt accepteert of dat zij de patiënt adviseert om zich met de hulpvraag tot een arts te richten. 2. De huidtherapeut communiceert zo nodig met anderen en adviseert de patiënt zo nodig om zich met de hulpvraag tot andere medische disciplines te richten. 1.1 screenen (herkennen van symptomen die binnen of buiten het huidtherapeutische gebied liggen) 1.1 zo nodig communiceren met andere zorgverleners 1.2 adviseren zich met de hulpvraag tot andere medische disciplines te richten. N.B. Als de huidtherapeutische praktijk niet direct toegankelijk is, kan de student beheersing van deze competentie ook aantonen met een stageopdracht. Jaar 2: niveau 1 N.B. U kunt mogelijk competentie 2 niet in de stage te beoordelen, vanwege het zo nodig. De student moet beheersing van deze competentie dan aantonen in het portfolio. 2. De huidtherapeut stelt een huidtherapeutische diagnose door analyse van door anamnese en huidtherapeutisch onderzoek verkregen gegevens. 2.1 een verwijzing beoordelen. 2.2 anamnese afnemen. 2.3 huidtherapeutisch onderzoek verrichten.

3 2.4 methodisch handelen. 2.5 aanvullende gegevens (waaronder risicofactoren) verzamelen. 3. De huidtherapeut geeft op basis van de huidtherapeutische diagnose voorlichting en advies over de mogelijke behandelwijzen, de consequenties van de behandeling, stelt een behandelplan op in samenspraak met de patiënt, en bereikt hierover overeenstemming met de patiënt. 2.6 huidtherapeutische diagnose stellen op basis van analyse en interpretatie van gegevens. 3.1 voorlichting en advies geven over de mogelijke behandelwijzen en de consequenties (prognose) van de behandeling 3.2 een behandelplan (inclusief preventieve maatregelen) opstellen in samenspraak met de patiënt, en hierover overeenstemming bereiken met de patiënt. 3.3 de huidige status van de aandoening

4 vastleggen (foto s, meetgegevens). 3.4 evidence based en best practice based handelen.

5 Competentiegebied I Werken met en voor patiënten Rol: De huidtherapeut als behandelaar b. Behandelen, begeleiden, evalueren, rapporteren Competenties Beroepstaken Het verwachte niveau is aangegeven. Komt dit verwachte niveau volgens u overeen met wat u ziet? Heeft u feedback voor de student? 4. De huidtherapeut voert het behandelplan uit, beoordeelt de effectiviteit van de behandeling, evalueert de behandeling met de patiënt en stelt het behandelplan zo nodig bij. 4.1 bij het verlenen van zorg de weten regelgeving, de beroepscode van de huidtherapeut hanteren 4.2 het behandelplan uitvoeren afstemmen op patiënt. 4.4 de effectiviteit van de behandeling beoordelen : niveau 4. 1 Bron: Beroepsprofiel Huidtherapie, uitgegeven door de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten, mei Het huidtherapeutisch behandelen omvat onder meer: - Integrale oedeemtherapie: waaronder manuele lymfdrainage, ambulante compressietherapie, huidverzorging, lymftaping en aanmeten van hulpmiddelen zoals therapeutische elastische kousen en borstprothesen - integrale acnetherapie - integrale littekentherapie - wondzorg - permanent ontharen - camouflagetherapie - Dermatografie - behandeling pigmentstoornissen - behandeling vaatafwijkingen - levering van (medische) hulpmiddelen N.B. Deze lijst van huidtherapeutische behandelingen is niet volledig; afhankelijk van de werkcontext passen huidtherapeuten verschillende behandelingen toe. Niet alle behandelingen worden in elke praktijk toegepast.

6 4.5 de behandeling met de patiënt evalueren en het behandelplan zo nodig bijstellen. 5. Na afloop van de behandeling evalueert de huidtherapeut de behandeling met de patiënt, beoordeelt de effectiviteit van de behandeling en sluit de behandeling af met een rapportage aan de verwijzer en de huisarts. 5.1 de behandeling afsluiten met een rapportage aan de verwijzer en de huisarts. Rol: de huidtherapeut als adviseur: geven van voorlichting en advies Competenties Beroepstaken Het verwachte niveau is aangegeven. Komt dit verwachte niveau volgens u overeen met wat u ziet? Heeft u feedback voor de student? 6. De huidtherapeut geeft voorlichting en advies aan patiëntgroepen, professionals en organisaties/instanties in de gezondheidszorg. 6.1 gegevens verzamelen over de behoefte aan voorlichting en advies de behoefte aan voorlichting of advies afstemmen en vaststellen een voorlichtingsplan of advies ontwikkelen. 2 2 We verwachten dat minimaal 1 van de 5 beroepstaken van competentie 7 tijdens stage jaar 4 op niveau 3 waarneembaar is.

7 6.4 voorlichting geven en advies uitbrengen het effect van de voorlichting of advies evalueren. 2

8 Competentiegebied II Werken in en vanuit een organisatie Rol: De huidtherapeut als ondernemer a. Ondernemen Competenties Beroepstaken Het verwachte niveau is hier niet aangegeven. Heeft u de taken toch gezien? Geeft u dat dan aan in het formulier. 7. De huidtherapeut zet een financieel gezonde huidtherapeutische praktijk op, dan wel bevordert het implementeren van nieuwe (markt-) ontwikkelingen binnen een bestaande praktijk/organisat ie. 7.1 ondernemingsplan maken (inclusief financiële analyse). 7.2 kwaliteitsplan maken. 7.3 marketingplan maken (inclusief SWOT analyse). 7.4 jaarplan maken (inclusief afdelingsvisie en SMART doelen). 7.5 omgevingsanalyse maken (inclusief missie en visie met onderbouwing). Rol: De huidtherapeut als ondernemer b. Organiseren, samenwerken, leidinggeven Competenties Beroepstaken Het verwachte niveau is aangegeven. Komt dit verwachte niveau volgens u overeen met wat u ziet? Heeft u feedback voor de student?

9 8. De huidtherapeut organiseert het eigen werk effectief en doelmatig, en werkt samen met werknemers, collega s en andere professionals in de zorgverlening. 8.1 patiëntgegevens in patiëntendossier vastleggen. 9. De huidtherapeut draagt bij aan de bedrijfsvoering en optimalisatie van werkprocessen met het oog op handhaving en verbetering van het functioneren van de organisatie en geeft hierbij leiding. 8.2 inbreng hebben in multidisciplinair overleg. 8.3 eigen werk organiseren. 9.1 eigen beroepsmatig handelen bespreekbaar maken. Jaar 2: niveau 1, maar beheersing van de taak kan ook op een andere manier in het portfolio worden aangetoond. 9.2 eigen beroepsmatig handelen evalueren. 9.3 eigen beroepsmatig

10 handelen daarop aanpassen. 9.4 feedback geven aan collega s, teamleden en stagiairs. Competentiegebied III Werken aan professionalisering Rol: De huidtherapeut als onderzoeker a. Toepassen van uitkomsten van onderzoek Competenties Beroepstaken Het verwachte niveau is aangegeven bij jaar 2. Komt dit verwachte niveau volgens u overeen met wat u ziet? Heeft u feedback voor de student? 10. De huidtherapeut is in staat uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek op te zoeken, te interpreteren, op waarde te schatten en te vertalen naar de beroepspraktijk uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek opzoeken. Jaar 4: Het verwachte niveau is hier niet aangegeven. Heeft u de taak toch gezien? Geeft u dat dan aan in het formulier uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek interpreteren uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek naar de beroepspraktijk vertalen. Jaar 4: Het verwachte niveau is hier niet aangegeven. Heeft u de taak toch gezien? Geeft u dat dan aan in het formulier. Jaar 4: Het verwachte niveau is hier niet aangegeven. Heeft u de taak toch gezien? Geeft u dat dan aan in het formulier.

11 Rol: De huidtherapeut als onderzoeker b. Onderzoek uitvoeren Competenties Beroepstaken Let op: het verwachte niveau is hier niet aangegeven. Heeft u de taken toch gezien? Geeft u dat dan aan in het formulier. 11. De huidtherapeut is in staat kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksgege vens te verzamelen, te analyseren en haar bevindingen vast te leggen (rapporteren) onderzoeksopzet maken/ adviseren over de opzet van een onderzoek onderzoek uitvoeren/ participeren in onderzoek/ adviseren over de uitvoering van een onderzoek onderzoeksgegevens verzamelen, analyseren en vastleggen onderzoeksrapport/ publicatie maken.

12 11.5 presentatie geven. Rol: De huidtherapeut als beroepsontwikkelaar Borgen van kwaliteit en innoveren Competenties Beroepstaken Het verwachte niveau is aangegeven. Komt dit verwachte niveau volgens u overeen met wat u ziet? Heeft u feedback voor de student? 12. De huidtherapeut borgt de kwaliteit van het eigen beroepsmatig handelen open staan voor nieuwe ontwikkelingen (vakliteratuur, overleg, nascholing) De huidtherapeut creëert en 12.2 reflecteren op eigen handelen handelen volgens de Plan-Do- Check-Act cyclus internationale en multiculturele bronnen gebruiken innovatieve activiteiten Wij verwachten dat tijdens de 4e jaarsstage en het afstudeerproject tenminste 2 van de 4 beroepstaken van competentie 13 waarneembaar zijn op niveau 3.

13 ontwikkelt nieuwe activiteiten in de beroepsbeoefening. 14. De huidtherapeut draagt bij aan de kwaliteitsverbetering in de gezondheidszorg en de maatschappelijk e legitimering van het beroep. ontwikkelen en ondernemend gedrag vertonen bijdragen aan de kwaliteitsverbetering in de gezondheidszorg. Jaar 4: Het verwachte niveau is hier niet aangegeven. Heeft u de taken toch gezien? Geeft u dat dan aan in het formulier. Jaar 4: Het verwachte niveau is hier niet aangegeven. Heeft u de taken toch gezien? Geeft u dat dan aan in het formulier bijdragen aan de maatschappelijke legitimering van het beroep. Jaar 4: Het verwachte niveau is hier niet aangegeven. Heeft u de taken toch gezien? Geeft u dat dan aan in het formulier. Als u wilt kunt u in onderstaande tabel uw oordeel vermelden over de Huidtherapeutische vaardigheden van de student. Integrale oedeemtherapie Manuele lymfedrainage Ambulante compressietherapie Huidverzorging Lymftaping Aanmeten van hulpmiddelen zoals therapeutische elastische kousen Gaat erg goed. Kan ze geheel zelfstandig uitvoeren. Gaat onder begeleiding goed, nog niet veel aan bod gekomen. Gaat onder begeleiding goed. Gaat erg goed. Kan ze geheel zelfstandig uitvoeren. Gaat vrijwel geheel zelfstandig. Integrale acnetherapie (peeling en microdermabrasie)

14 Gaat vrijwel geheel zelfstandig. Nog niet veel ervaring met de peelings van Dermaquest (waarmee in de praktijk gewerkt wordt). Integrale littekentherapie Wondzorg Elektrisch epileren Gaat erg goed. Kan ze geheel zelfstandig uitvoeren. Niet aan bod gekomen tijdens deze stageperiode. Gaat goed. Kan ze geheel zelfstandig uitvoeren. Permanent ontharen d.m.v. IPL of Laser Camouflagetherapie Behandeling pigmentstoornissen Behandeling vaatafwijkingen Levering van (medische) hulpmiddelen Adviezen, bewegingsoefeningen en zelfmanagement Gaat onder begeleiding goed, maar nog te weinig helemaal zelfstandig aan bod gekomen om dat te kunnen beoordelen. Niet aan bod gekomen tijdens deze stageperiode. Niet aan bod gekomen tijdens deze stageperiode. Niet aan bod gekomen tijdens deze stageperiode. Gaat onder begeleiding goed. Nog te weinig aan bod gekomen om geheel zelfstandig te kunnen uitvoeren. Gaat goed.

15 Cijfer voor het totaalbeeld van de stage: Cijfer voor haar stage: 8. Behandelingen en de communicatie met patiënten en andere zorgverleners gaat erg goed! Michelle toont initiatief en probeert constant haar handelen te verbeteren. Daarnaast blijft ze ook aan haar eigen theoretische kennis werken en is erg leergierig. Sommige behandelingen zijn nog te weinig aan bod gekomen, waardoor ze deze nog niet geheel zelfstandig kan uitvoeren. Ze beschikt wel over de theoretische kennis en de ervaring zal tijdens haar loopbaan zeker wel komen. Datum: Handtekening praktijkbegeleider:

16

Huidtherapeutische stage jaar 4

Huidtherapeutische stage jaar 4 Huidtherapeutische stage jaar 4 2014-2015 Huidtherapie Stagewerkplan Joline Cecilia Bethlem Den Haag, maart 2015 1 Inhoud 1. Inleiding...3 1.1 Gegevens... 3 1.1.1 Gegevens van de stagepraktijk... 3 1.1.2

Nadere informatie

Stageverslag huidtherapeutische stage. School. Gezondheid, voeding en sport. Huidtherapeutische stage

Stageverslag huidtherapeutische stage. School. Gezondheid, voeding en sport. Huidtherapeutische stage Stageverslag huidtherapeutische stage School Instelling: Faculteit: Opleiding: Cursus: Opdracht: De Haagse Hogeschool Gezondheid, voeding en sport Huidtherapie Huidtherapeutische stage Stageverslag Student

Nadere informatie

Hogeschool van Utrecht Opleiding Huidtherapie. Competentieboekje. 31 augustus 2004

Hogeschool van Utrecht Opleiding Huidtherapie. Competentieboekje. 31 augustus 2004 Hogeschool van Utrecht 31 augustus 2004 Samenstelling: Docententeam Onderwijskundige begeleiding: bureau Onderwijs Impuls 1 Competentiegebied I: Preventie, zorg, en begeleiding: werken met en voor cliënten/

Nadere informatie

Stage werkplan. Huidtherapie Leenen

Stage werkplan. Huidtherapie Leenen Stage werkplan Huidtherapie Leenen Te Helmond Naam: Tamara de Vries Studentnummer: 09023259 HDT-vt-02 Inhoud: 1.Inleiding 2. Beschrijving leerdoelen 2.1 Huidtherapeutische stage 2.2 Overzicht leerdoelen

Nadere informatie

Verslag Huidtherapeutische Stage

Verslag Huidtherapeutische Stage Verslag Huidtherapeutische Stage Naam: Gaby Buitendijk Studentnummer: 1003186 Klas: G Stagebegeleider: Christianne Veenem Studieloopbaanbegeleider: Anita Ham Inhoudsopgave - Inleiding - Leerproces - Positieve

Nadere informatie

Stagewerkplan. Naaam: Aisheline Benilia Studentennr.: 08070989 Klas: HDT-2A Docent: A. Ham

Stagewerkplan. Naaam: Aisheline Benilia Studentennr.: 08070989 Klas: HDT-2A Docent: A. Ham Stagewerkplan Naaam: Aisheline Benilia Studentennr.: 08070989 Klas: HDT-2A Docent: A. Ham 1 Inhoud 1. Inleiding... 4 1 Huidtherapeutische stage... 5 1.1 Leerdoelen formuleren... 5 1.1.1 Zorgaanbieder...

Nadere informatie

Competentie 1 Ondernemerschap Initiëren en/of creëren van producten en/of diensten, zelfstandig en ondernemend.

Competentie 1 Ondernemerschap Initiëren en/of creëren van producten en/of diensten, zelfstandig en ondernemend. Naam student: Studentnummer: Evaluatieformulier meewerkstage CE In te vullen door de bedrijfsbegeleider van de stage biedende organisatie voorafgaand aan het eindgesprek met de stagedocent. De stagiair

Nadere informatie

FORMULIER TUSSENEVALUATIE STAGE 4 In te vullen door de werkbegeleider

FORMULIER TUSSENEVALUATIE STAGE 4 In te vullen door de werkbegeleider FORMULIER TUSSENEVALUATIE STAGE 4 In te vullen door de werkbegeleider Stagiaire: Groep : Periode: Instelling: Adres: Afdeling: Verzuim: dagen Docentbegeleider: Werkbegeleider: In de tussenevaluatie is

Nadere informatie

De CBP: Competentie Beoordeling Praktijk

De CBP: Competentie Beoordeling Praktijk De CBP: Competentie Beoordeling Praktijk Op de HBOV van de Hogeschool Leiden wordt sinds het studiejaar 2013-2014 gewerkt met CBP s, Competentie Beoordelingen in de Praktijk. Gedachte hierachter is, dat

Nadere informatie

Amsterdam School of Health Professions (ASHP) Opleiding Verpleegkunde. Stagegids Jaar 4. Jaar 4, Blok 3 & 4 Semester II

Amsterdam School of Health Professions (ASHP) Opleiding Verpleegkunde. Stagegids Jaar 4. Jaar 4, Blok 3 & 4 Semester II Amsterdam School of Health Professions (ASHP) Opleiding Verpleegkunde Stagegids Jaar 4 Stagegids Jaar 4, Blok 3 & 4 Semester II Regulier Studiejaar 2014-2015 Amsterdam School of Health Professions Opleiding

Nadere informatie

TRAINING EN TOETSING BINNEN DE OPLEIDING. Professioneel Handelen

TRAINING EN TOETSING BINNEN DE OPLEIDING. Professioneel Handelen TRAINING EN TOETSING BINNEN DE OPLEIDING 1 LEERRESULTATEN EN COMPETENTIES Doelstellingen competenties Structuur en éénduidigheid Uniformiteit in formulering 2 LEERRESULTATEN EN COMPETENTIES Generieke competenties

Nadere informatie

Amsterdam School of Health Professions (ASHP) Opleiding Verpleegkunde. Stagegids Jaar 4. Jaar 4, Zomerstage (7-7-14/ )

Amsterdam School of Health Professions (ASHP) Opleiding Verpleegkunde. Stagegids Jaar 4. Jaar 4, Zomerstage (7-7-14/ ) Amsterdam School of Health Professions (ASHP) Opleiding Verpleegkunde Stagegids Jaar 4 Stagegids Jaar 4, Zomerstage (7-7-14/14-11-14) Regulier Studiejaar 2014-2015 Amsterdam School of Health Professions

Nadere informatie

De 6 Friesland College-competenties.

De 6 Friesland College-competenties. De 6 Friesland College-competenties. Het vermogen om met een open enthousiaste houding nieuwe dingen aan te pakken. Het vermogen jezelf steeds beter te leren kennen. Het vermogen om in te schatten in welke

Nadere informatie

Functieprofiel van de fysiotherapeut met aanvullende scholing binnen de BeweegKuur

Functieprofiel van de fysiotherapeut met aanvullende scholing binnen de BeweegKuur Functieprofiel van de fysiotherapeut met aanvullende scholing binnen de BeweegKuur NISB ontwikkelt de BeweegKuur met subsidie van het ministerie van VWS en in samenwerking met NHG, LVG, NVDA, KNGF, LHV,

Nadere informatie

Toelichting De kerncompetentie vakinhoudelijk handelen vormt de rode draad van elke leerweg. De andere kerncompetenties zijn daarbij ondersteunend.

Toelichting De kerncompetentie vakinhoudelijk handelen vormt de rode draad van elke leerweg. De andere kerncompetenties zijn daarbij ondersteunend. Kerncompetenties Kerncompetentie 1 Vakinhoudelijk handelen De beroepsbeoefenaar integreert alle vakinhoudelijk kennis en vaardigheden en een professionele attitude t.b.v. optimale patiëntenzorg en werkprocessen.

Nadere informatie

Toelichting bij de Voortgangsrapportage Maatschappelijke Zorg

Toelichting bij de Voortgangsrapportage Maatschappelijke Zorg Naam: Klas: praktijkbegeleider: Werkplek: Toelichting bij de Voortgangsrapportage Maatschappelijke Zorg Het werken aan en en de relatie daarvan met de voortgangsrapportage Gedurende de verdiepingsfase

Nadere informatie

Plan van Aanpak. HDT-1.c Onderzoek module 3 HDT-A Cursus 2 Meneer Vondenhoff Mevrouw Reefman

Plan van Aanpak. HDT-1.c Onderzoek module 3 HDT-A Cursus 2 Meneer Vondenhoff Mevrouw Reefman Plan van Aanpak HDT-1.c Onderzoek module 3 HDT-A320-12 Cursus 2 Meneer Vondenhoff M.Vondenhoff@hhs.nl Mevrouw Reefman E.Reefman@hss.nl 27 maart 2013 Lisanne van der Velde 12047279 le.vdvelde@gmail.com

Nadere informatie

Bijlage Beroepscompetenties Logopedisten

Bijlage Beroepscompetenties Logopedisten Let op! Dit formulier kunt u het beste downloaden en digitaal invullen. Daarna uitprinten, ondertekenen en retour sturen. Bijlage Beroepscompetenties Logopedisten Deze bijlage is een verplicht onderdeel

Nadere informatie

Toelichting bij de Voortgangsrapportage Maatschappelijke Zorg

Toelichting bij de Voortgangsrapportage Maatschappelijke Zorg Naam: Klas: praktijkbegeleider: Werkplek: Toelichting bij de Voortgangsrapportage Maatschappelijke Zorg Gedurende de opleiding werken de studenten in de praktijk aan praktijkopdrachten. Een schooljaar

Nadere informatie

PR V1. Beroepscompetentie- profiel RBCZ therapeuten

PR V1. Beroepscompetentie- profiel RBCZ therapeuten PR 180724 V1 Beroepscompetentie- profiel Afgeleid van de niveaubepaling NLQF, niveau 6 heeft RBCZ kerncompetenties benoemd voor de complementair/alternatief therapeut. Als uitgangspunt zijn de algemene

Nadere informatie

Landelijk Opleidingscompetentieprofiel. Master Physician Assistant

Landelijk Opleidingscompetentieprofiel. Master Physician Assistant Landelijk Opleidingscompetentieprofiel Master Physician Assistant Dit Landelijk Opleidingscompetentieprofiel van de Physician Assistant is tot stand gekomen door samenwerking tussen de 5 PA opleidingen

Nadere informatie

Praktijkgids 3 e jaarsstage Bestuurskunde. Studiejaar

Praktijkgids 3 e jaarsstage Bestuurskunde. Studiejaar Praktijkgids 3 e jaarsstage Bestuurskunde Studiejaar 2016-2017 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. De opleiding in het kort... 3 3. Doel van de stage... 3 4. Begeleiding vanuit de opleiding... 3 5. Begeleiding

Nadere informatie

Kwaliteitsprofiel Verloskundige Echoscopist maart 2011

Kwaliteitsprofiel Verloskundige Echoscopist maart 2011 Kwaliteitsprofiel Verloskundige Echoscopist maart 2011 Inleiding Door het toenemende belang van echoscopisch onderzoek in de zwangerschap en de invoering van prenatale screening in Nederland, wordt het

Nadere informatie

Stageverslag Keuzestage Module 8

Stageverslag Keuzestage Module 8 Stageverslag Keuzestage Module 8 Naam: Esther Boers Studentnummer: 10043632 Opleiding: Huidtherapie Klas: HDT 2H Datum: 10 juli 2012 1 Inhoud Stageplaats 3 Leerproces. 4 Voornemens. 4 Proces 5 Resultaat

Nadere informatie

Tijd Doel Werkvorm Benodigdheden

Tijd Doel Werkvorm Benodigdheden Module 1 Inhoud programma: Nieuw beroepsprofiel Bachelor Nursing 2020. Informatie over het nieuwe beroepsprofiel t.a.v. praktijkleren, CanMEDS-rollen. Stagewerkplan/portfolio, opstellen leerdoel, begeleiden

Nadere informatie

Bijlage Beroepscompetenties Fysiotherapeuten

Bijlage Beroepscompetenties Fysiotherapeuten Let op! Dit formulier kunt u het beste downloaden en digitaal invullen. Daarna uitprinten, ondertekenen en retour sturen. Bijlage Beroepscompetenties Fysiotherapeuten Deze bijlage is een verplicht onderdeel

Nadere informatie

Kerncompetenties psychotherapeut

Kerncompetenties psychotherapeut Kerncompetenties psychotherapeut 5 oktober 2006 Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie Overname is toegestaan, mits ongewijzigd en met gebruik van bronvermelding. Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie,

Nadere informatie

Sport, Gezondheid en Management. Cursusjaar 2015/2016. Stage jaar 2. Feedback en beoordeling werkveldbegeleider

Sport, Gezondheid en Management. Cursusjaar 2015/2016. Stage jaar 2. Feedback en beoordeling werkveldbegeleider Sport, Gezondheid en Management Cursusjaar 2015/2016 Stage jaar 2 Feedback en beoordeling werkveldbegeleider Naam student: Danny Sims Naam John van Apeldoorn werkveldbegeleider: Organisatie: Eco coachen

Nadere informatie

Evaluatie stage extra muros

Evaluatie stage extra muros Evaluatie stage extra muros Naam student: Stageplaats: Stagemeester ZIV Nummer : Stageperiode : Een competentie is het vermogen om adequaat te functioneren in een bepaalde (beroeps)context door het kiezen

Nadere informatie

Intake - Assessment. Logopedie PORTFOLIOMAP

Intake - Assessment. Logopedie PORTFOLIOMAP Hogeschool Zuyd Faculteit Logopedie Gezondheidszorg Opleiding Logopedie Intake - Assessment Logopedie PORTFOLIOMAP Datum indienen portfolio:.. Namen van de beoordelaars:. Dit portfolio is eigendom van:

Nadere informatie

2. Uitvoeren van organisatie- en professiegebonden taken. Oordeel voldoende / onvoldoende * Instelling: Fase: 1 2 3*

2. Uitvoeren van organisatie- en professiegebonden taken. Oordeel voldoende / onvoldoende * Instelling: Fase: 1 2 3* Competentiekaart verzorgende IG (de eisen ten aanzien van loopbaan en de burgerschapsdimensies zijn in de kaart verwerkt, behalve de politiek-juridische dimensie die geheel op school wordt behandeld) Competentiekaart

Nadere informatie

1.4. De kinderverpleegkundige organiseert en coördineert de verpleegkundige zorg rond het zieke kind.

1.4. De kinderverpleegkundige organiseert en coördineert de verpleegkundige zorg rond het zieke kind. De opleiding tot kinderverpleegkundige Eindtermen van de opleiding tot kinderverpleegkundige 1. Vakinhoudelijk handelen Verzamelen en interpreteren van gegevens 1.1. De kinderverpleegkundige verzamelt

Nadere informatie

Standaard-actieplan stage 4 (PL4)

Standaard-actieplan stage 4 (PL4) Standaard-actieplan stage 4 (PL4) Voorbereidingsfase: voorafgaand aan stage 4 Actie Oriëntatie op stage-instelling / achterhalen reistijd / bereikbaarheid Regelzaken: Mantouxtest, dienstkleding, sleutels

Nadere informatie

LANGE KLINISCHE BEOORDELING

LANGE KLINISCHE BEOORDELING HANDLEIDING LANGE KLINISCHE BEOORDELING Inleiding Tijdens de stages/leerwerkperiodes organiseer je twee Lange Klinische Beoordelingen: een halverwege de stage/leerwerkperiode en een aan het einde van de

Nadere informatie

Bijlage Beroepscompetenties Optometristen

Bijlage Beroepscompetenties Optometristen Let op! Dit formulier kunt u het beste downloaden en digitaal invullen. Daarna uitprinten, ondertekenen en retour sturen. Bijlage Beroepscompetenties Optometristen Deze bijlage is een verplicht onderdeel

Nadere informatie

Integrale lichaamsmassage

Integrale lichaamsmassage Integrale lichaamsmassage Eindtermen theorie: - De therapeut heeft kennis van anatomie/fysiologie en pathologie m.b.t. Integrale lichaamsmassage; - De therapeut is zich ervan bewust dat een massage behandeling

Nadere informatie

Competentieprofiel kaderhuisarts

Competentieprofiel kaderhuisarts profiel kaderhuisarts Versie 2017 Inleiding De kaderhuisarts is het antwoord op de vraag van het werkveld naar huisartsen met specifieke bekwaamheden. Voor huisartsen, specialisten, voorzieningen, instellingen,

Nadere informatie

Kerntaak 3 opleiding doktersassistent: Uitvoeren van organisatie- en professiegebonden taken

Kerntaak 3 opleiding doktersassistent: Uitvoeren van organisatie- en professiegebonden taken Proeve van bekwaamheid Kerntaak 3 opleiding doktersassistent: Uitvoeren van organisatie- en professiegebonden taken Ter beoordeling van de werkprocessen 3.1, 3.2, 3.3 en 3.4 worden (onderzoeks)opdrachten

Nadere informatie

Voorwoord. Beroepsprofiel Huidtherapeut Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten mei 2011 3

Voorwoord. Beroepsprofiel Huidtherapeut Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten mei 2011 3 Voorwoord Het oorspronkelijke beroepsprofiel huidtherapeut dateert van 1992. In 1998 werd dit beroepsprofiel geactualiseerd naar aanleiding van de aanvraag van de beroepsvereniging om het beroep huidtherapeut

Nadere informatie

Stageverslag 3. Bonnie Oosterveld 5 december 2013

Stageverslag 3. Bonnie Oosterveld 5 december 2013 Stageverslag 3 Bonnie Oosterveld 5 december 2013 In mijn 3e stageverslag evalueer ik de doelen die ik voorafgaand beschreven heb in mijn stageverslagen en reflecteer ik m.b.v. het tussentijdse evaluatieformulier.

Nadere informatie

Nikki van der Meer. Stage eindverslag. Stage Cordaan Thuiszorg.

Nikki van der Meer. Stage eindverslag. Stage Cordaan Thuiszorg. Nikki van der Meer. Stage eindverslag Stage Cordaan Thuiszorg. Klas: lv13-4agz2 Student nummer: 500631386 Docentbegeleider: Marieke Vugts Werkbegeleider: Linda Pieterse Praktijkopleider: Evelien Rijkhoff

Nadere informatie

De student kan vanuit een eigen idee en artistieke visie een concept ontwikkelen voor een ontwerp en dat concept tot realisatie brengen.

De student kan vanuit een eigen idee en artistieke visie een concept ontwikkelen voor een ontwerp en dat concept tot realisatie brengen. Competentie 1: Creërend vermogen De student kan vanuit een eigen idee en artistieke visie een concept ontwikkelen voor een ontwerp en dat concept tot realisatie brengen. Concepten voor een ontwerp te ontwikkelen

Nadere informatie

CanMEDS in het Medisch Onderwijs. Peter van Dijken, huisarts, universitair docent UMCG

CanMEDS in het Medisch Onderwijs. Peter van Dijken, huisarts, universitair docent UMCG CanMEDS in het Medisch Onderwijs Peter van Dijken, huisarts, universitair docent UMCG 1 2 Ik heb zeker belangen maar geen commerciële belangen bij het houden van deze presentatie Peter van Dijken 3 Ars

Nadere informatie

Bijlage Beroepscompetenties Diëtisten

Bijlage Beroepscompetenties Diëtisten Let op! Dit formulier kunt u het beste downloaden en digitaal invullen. Daarna uitprinten, ondertekenen en retour sturen. Bijlage Beroepscompetenties Diëtisten Deze bijlage is een verplicht onderdeel van

Nadere informatie

Concept zorgprotocol Beweeginterventies in de chronische ketenzorg 2014

Concept zorgprotocol Beweeginterventies in de chronische ketenzorg 2014 Concept zorgprotocol Beweeginterventies in de chronische ketenzorg 2014 Uitgangspunten: Beweeginterventies zijn het geheel van activiteiten dat tot doel heeft een bijdrage te leveren aan het voorkomen,

Nadere informatie

Bijlage C behorende bij artikel 2 lid 3 Besluit personeel veiligheidsregio

Bijlage C behorende bij artikel 2 lid 3 Besluit personeel veiligheidsregio Bijlage C behorende bij artikel 2 lid 3 Besluit personeel veiligheidsregio Supplement f. Functie procesmanager multidisciplinair oefenen Functie zoals genoemd in artikel 2 lid 3 sub f Besluit personeel

Nadere informatie

Bij de MSF (verwijzers) is het verplicht minimaal 3 verwijzers een vragenlijst te sturen, voor de

Bij de MSF (verwijzers) is het verplicht minimaal 3 verwijzers een vragenlijst te sturen, voor de Multisource Feedback Er zijn drie verschillende formulierensets Multisource Feedback (MSF) beschikbaar in het digitaal portfolio: Bij de MSF (collega s) is het verplicht minimaal 3 collega s een vragenlijst

Nadere informatie

Instituut voor Gezondheidszorg

Instituut voor Gezondheidszorg Instituut voor Gezondheidszorg Praktijkbeoordelingsformulier Opleiding Verpleegkunde Hogeschool Rotterdam Studiejaar 3 Naam Student: Studentnummer: Praktijkbeoordelingsformulier opleiding Verpleegkunde

Nadere informatie

Kennismakingsgesprek

Kennismakingsgesprek Bijlage 3 Feedbackformulier voor de PRAKTIJK BEGELEIDER N3 Pedagogiek voltijd (2016-2017) Toelichting: Kennismakingsgesprek Bij de kennismaking is het belangrijk om vast te stellen dat de stagplek een

Nadere informatie

Eindtermen voor de vervolgopleiding tot oncologie verpleegkundige

Eindtermen voor de vervolgopleiding tot oncologie verpleegkundige Eindtermen voor de vervolgopleiding tot oncologie verpleegkundige De beschrijving van de eindtermen voor de vervolgopleiding tot oncologie verpleegkundige is ontleend aan het deskundigheidsgebied van de

Nadere informatie

Bijlage V. Bij het advies van de Commissie NLQF EQF. Tabel vergelijking NLQF-niveaus 5 t/m 8 en Dublin descriptoren.

Bijlage V. Bij het advies van de Commissie NLQF EQF. Tabel vergelijking NLQF-niveaus 5 t/m 8 en Dublin descriptoren. Bijlage V Bij het advies van de Commissie NLQF EQF Tabel vergelijking NLQF-niveaus 5 t/m 8 en. Tabel ter vergelijking NLQF niveaus 5 t/m 8 en Dublindescriptoren NLQF Niveau 5 Context Een onbekende, wisselende

Nadere informatie

Competentie niveaus HHS TIS opleiding Werktuigbouwkunde

Competentie niveaus HHS TIS opleiding Werktuigbouwkunde Competentie niveaus HHS TIS opleiding Werktuigbouwkunde 1. BoE domeincompetentie Analyseren (minimaal niveau eind major W: 3) (toelichting: deze omschrijving komt uit de Bachelor of Engineering (BoE))

Nadere informatie

Standaard-actieplan stage 3 (PL3)

Standaard-actieplan stage 3 (PL3) Standaard-actieplan stage 3 (PL3) Voorbereidingsfase: voorafgaand aan stage 3 Actie Oriëntatie op stage-instelling / achterhalen reistijd / bereikbaarheid Regelzaken: Mantouxtest, dienstkleding, sleutels

Nadere informatie

Competentieprofiel. Instituut voor Interactieve Media. Competentieprofiel studenten Instituut voor Interactieve Media vastgesteld juni 2006

Competentieprofiel. Instituut voor Interactieve Media. Competentieprofiel studenten Instituut voor Interactieve Media vastgesteld juni 2006 Competentieprofiel Instituut voor Interactieve Media Competentieprofiel studenten Instituut voor Interactieve Media vastgesteld juni 2006 Aangepast in maart 2009 Inleiding De opleiding Interactieve Media

Nadere informatie

ASSESSMENT STARTBEKWAAM MINOR 2 HJK of HOK Beoordelingsformulier Criteriumgericht interview en reflectie

ASSESSMENT STARTBEKWAAM MINOR 2 HJK of HOK Beoordelingsformulier Criteriumgericht interview en reflectie ASSESSMENT STARTBEKWAAM MINOR 2 HJK of HOK Beoordelingsformulier Criteriumgericht interview en reflectie Naam student: Klas: Fase: startbekwaam NHL emailadres: 1 e kans / herkansing / algehele herkansing

Nadere informatie

Specificaties. Medewerker maatschappelijke zorg. Verdieping doelgroepen

Specificaties. Medewerker maatschappelijke zorg. Verdieping doelgroepen Specificaties Medewerker maatschappelijke zorg Titel Soort Werksituatie Verdieping doelgroepen Cursus Medewerkers maatschappelijke zorg zijn werkzaam in instellingen voor wonen, dagbesteding en vrije tijd

Nadere informatie

Bijlage V. Bij het advies van de Commissie NLQF EQF. Tabel vergelijking NLQF-niveaus 5 t/m 8 en Dublin descriptoren.

Bijlage V. Bij het advies van de Commissie NLQF EQF. Tabel vergelijking NLQF-niveaus 5 t/m 8 en Dublin descriptoren. Bijlage V Bij het advies van de Commissie NLQF EQF Tabel vergelijking NLQF-niveaus 5 t/m 8 en. Tabel ter vergelijking NLQF niveaus 5 t/m 8 en Dublindescriptoren NLQF Niveau 5 Context Een onbekende, wisselende

Nadere informatie

Zelfevaluatie Kwaliteitslabel Sociaal Werk

Zelfevaluatie Kwaliteitslabel Sociaal Werk Zelfevaluatie Kwaliteitslabel Sociaal Werk Kerngegevens Gegevens organisatie Gegevens zelfevaluatie Naam en adres organisatie Zelfevaluatie ingevuld op [Datum] Scope [werkzaamheden, onderdelen en locaties

Nadere informatie

Programma van toetsing

Programma van toetsing Programma van toetsing Inleiding In samenwerking met onderwijskundige experts hebben we ons programma van toetsing ontworpen. Het programma van toetsing is gevarieerd en bevat naast kennistoetsen en beoordelingen

Nadere informatie

Steven De Backer, Kristine De Martelaer, Thea Derks en Eric Kerckhofs. Dag van de Onderwijsvernieuwing 08

Steven De Backer, Kristine De Martelaer, Thea Derks en Eric Kerckhofs. Dag van de Onderwijsvernieuwing 08 Opleidingscompetenties en hun implementatie in de opleidingen Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen en Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie Steven De Backer, Kristine De Martelaer, Thea

Nadere informatie

Verzamelen en interpreteren van gegevens

Verzamelen en interpreteren van gegevens De opleiding tot obstetrieverpleegkundige Eindtermen van de opleiding tot obstetrieverpleegkundige 1. Vakinhoudelijk handelen Verzamelen en interpreteren van gegevens 1.1. De obstetrieverpleegkundige verzamelt

Nadere informatie

De competente sociaal agoog

De competente sociaal agoog De competente sociaal agoog Elke beroepsopleiding hanteert een eigen competentieprofiel waar de beginnende professional aan moet voldoen. De daaruit komen overeen met de landelijk vastgestelde beroepskwalificaties.

Nadere informatie

Standaard-actieplan stage 2 (PL2)

Standaard-actieplan stage 2 (PL2) Standaard-actieplan stage 2 (PL2) Voorbereidingsfase: voorafgaand aan stage 2 Actie Oriëntatie op stage-instelling / achterhalen reistijd / bereikbaarheid Regelzaken: Mantouxtest, dienstkleding, sleutels

Nadere informatie

De competenties zijn opgedeeld in 3 hoofdcompetenties, die verder zijn opgedeeld in beroepstaken.

De competenties zijn opgedeeld in 3 hoofdcompetenties, die verder zijn opgedeeld in beroepstaken. Algemene professionele competenties De competenties zijn opgedeeld in 3 hoofdcompetenties, die verder zijn opgedeeld in beroepstaken. - De professional kan omgaan met werk en taken - De professional kan

Nadere informatie

- Geplaatst in VISUS EBM IN DE OPTOMETRIE: HOE PAS JE HET TOE?

- Geplaatst in VISUS EBM IN DE OPTOMETRIE: HOE PAS JE HET TOE? - Geplaatst in VISUS 4-2017 - EBM IN DE OPTOMETRIE: HOE PAS JE HET TOE? Om de verschillen tussen de kennis uit het laatste wetenschappelijk bewijs en de klinische praktijk kleiner te maken is de afgelopen

Nadere informatie

Standaard-actieplan stage 1 (PL1)

Standaard-actieplan stage 1 (PL1) Standaard-actieplan stage 1 (PL1) Voorbereidingsfase: voorafgaand aan stage 1 Actie Oriëntatie op stage-instelling / achterhalen reistijd / bereikbaarheid Regelzaken: Mantouxtest, dienstkleding, sleutels

Nadere informatie

Gespreksdocument Handleiding Eindgesprek

Gespreksdocument Handleiding Eindgesprek Gespreksdocument Handleiding Eindgesprek Opleiding tot radiodiagnostisch/radiotherapeutisch laborant Datum Maart 2017 Versie 1 Versie 1 maart 2017 Handleiding Eindgesprek Radiodiagnostisch Therapeutisch

Nadere informatie

Sport, Gezondheid en Management. Cursusjaar 2014/2015. Stage jaar 2. Coachend gedrag veranderen. Feedback en beoordeling. werkveldbegeleider

Sport, Gezondheid en Management. Cursusjaar 2014/2015. Stage jaar 2. Coachend gedrag veranderen. Feedback en beoordeling. werkveldbegeleider Sport, Gezondheid en Management Cursusjaar 201/201 Stage jaar 2 Coachend gedrag veranderen Feedback en beoordeling werkveldbegeleider 1 Naam student: Remon Tinge Naam André Tjeerdsma werkveldbegeleider:

Nadere informatie

Specifieke doelgroepen DA

Specifieke doelgroepen DA Keuzedeel mbo Specifieke doelgroepen DA gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo Code K0101 Penvoerder: Sectorkamer zorg, welzijn en sport Gevalideerd door: Sectorkamer Zorg, welzijn en sport Op:

Nadere informatie

Competentieprofiel van de BeweegKuurfysiotherapeut/oefentherapeut

Competentieprofiel van de BeweegKuurfysiotherapeut/oefentherapeut Competentieprofiel van de BeweegKuurfysiotherapeut/oefentherapeut NISB ontwikkelt de BeweegKuur met subsidie van het ministerie van VWS en in samenwerking met NHG, LVG, NVDA, KNGF, LHV, DVN, NDF en VSG.

Nadere informatie

Gedragsindicatoren HBOV cohort

Gedragsindicatoren HBOV cohort Competentie 1 (HBOV cohort 2010-2014 leerjaar 2) Om de last van ziekte, handicap of sterven te verlichten, verleent de hbo-verpleegkundige op een professioneel verantwoorde wijze verpleegkundige zorg op

Nadere informatie

Leren van een assessment. Workshop IVG Scholingsdag Toetsing Eric Entken en Titia van Eijndhoven 12 november 2012

Leren van een assessment. Workshop IVG Scholingsdag Toetsing Eric Entken en Titia van Eijndhoven 12 november 2012 Leren van een assessment Workshop IVG Scholingsdag Toetsing Eric Entken en Titia van Eijndhoven 12 november 2012 Doelstelling Hoe kun je de kwaliteit van jouw beoordeling en feedback verbeteren bij een

Nadere informatie

De eindtermen van de opleiding tot recovery verpleegkundige

De eindtermen van de opleiding tot recovery verpleegkundige De eindtermen van de opleiding tot recovery verpleegkundige 1. Vakinhoudelijk handelen Verzamelen en interpreteren van gegevens 1.1. De recovery verpleegkundige verzamelt continu gegevens, maakt een situationele

Nadere informatie

STARTDOCUMENT STAGE JAAR 1 Basisdocument voor student, werk-/praktijkbegeleider en instellingsdocent

STARTDOCUMENT STAGE JAAR 1 Basisdocument voor student, werk-/praktijkbegeleider en instellingsdocent STARTDOCUMENT STAGE JAAR 1 Basisdocument voor student, werk-/praktijkbegeleider en instellingsdocent Naam student: Studentnummer: Klas: SLC coach: Stageperiode leerjaar 1: Code kwartaal 3: OVKKPB01P1 Code

Nadere informatie

Beoordeling Stage 2 Code: ST2

Beoordeling Stage 2 Code: ST2 Beoordeling Stage 2 Code: ST2 Student: Suzanne Huig Cijfer docentbegeleider: Studentnummer: 2134154 8 Docentbegeleider: Joop leuren Praktijkbegeleider: Rob van Trier Cijfer praktijkbegeleider: Stageperiode:

Nadere informatie

Formatieve beoordeling (om te leren) MMZ 4 SD & GZ - student versie Naam cursist: Casus : Datum: SLB: Onderdelen Feedback NLQF (zie onderlegger)

Formatieve beoordeling (om te leren) MMZ 4 SD & GZ - student versie Naam cursist: Casus : Datum: SLB: Onderdelen Feedback NLQF (zie onderlegger) Formatieve beoordeling (om te leren) MMZ 4 SD & GZ - student versie Naam cursist: Casus : Datum: SLB: Onderdelen Feedback NLQF (zie onderlegger) 1. Je kunt de begeleiding van een cliënt a.d.h.v. een (

Nadere informatie

Raamwerk Beroepsprofiel

Raamwerk Beroepsprofiel Raamwerk Beroepsprofiel Modelproduct van OKAB, Ondersteuning Kwaliteitszorg Alternatieve Behandelwijzen Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg CBO Inleiding Het project Ondersteuning Kwaliteitszorg

Nadere informatie

Bedrijfsmaatschappelijk werker

Bedrijfsmaatschappelijk werker Bedrijfsmaatschappelijk werker Doel Verlenen van hulp aan werknemers met (dreigende) (psycho)sociale moeilijkheden, alsmede adviseren van leidinggevenden over (psycho)sociale vraagstukken, binnen het sociaal

Nadere informatie

Huidtherapie en oedeemfysiotherapie samen sterk in het oedeemwerk

Huidtherapie en oedeemfysiotherapie samen sterk in het oedeemwerk Huidtherapie en oedeemfysiotherapie samen sterk in het oedeemwerk Inge Goosen Huid- en oedeemtherapeut N.V.H. Ingrid Arts Oedeemfysiotherapeut N.V.F.L. Inhoud 1. Huidtherapie en Oedeemfysiotherapie samen

Nadere informatie

NORMEN KWALITEITSLABEL SOCIAAL WERK

NORMEN KWALITEITSLABEL SOCIAAL WERK NORMEN KWALITEITSLABEL SOCIAAL WERK Opzet De normen zijn afgeleid van de vastgestelde Kwaliteitswaarden van de branche Sociaal Werk. Ze zijn ingedeeld in drie hoofdgroepen, die de opzet van deze Branchecode

Nadere informatie

Stage in de opleiding tot registerpodoloog

Stage in de opleiding tot registerpodoloog Stage in de opleiding tot registerpodoloog Stage in de opleiding tot registerpodoloog Pagina 1 van 10 Inhoud Inleiding... 3 Doel... 4 Kaders... 4 Observatie... 4 Oefening... 5 Beoordeling... 5 Begeleiding...

Nadere informatie

Eindtermen voor de vervolgopleiding tot dialyse verpleegkundige

Eindtermen voor de vervolgopleiding tot dialyse verpleegkundige Eindtermen voor de vervolgopleiding tot dialyse verpleegkundige De beschrijving van de eindtermen voor de vervolgopleiding tot dialyse verpleegkundige is ontleend aan het deskundigheidsgebied van de dialyse

Nadere informatie

STARTDOCUMENT STAGE VMH Basisdocument voor student, werk-/praktijkbegeleider en instellingsdocent

STARTDOCUMENT STAGE VMH Basisdocument voor student, werk-/praktijkbegeleider en instellingsdocent STARTDOCUMENT STAGE VMH Basisdocument voor student, werk-/praktijkbegeleider en instellingsdocent Naam student: Studentnummer: Klas: Voltijd/Deeltijd SLC coach: Code kwartaal 2 : OVKSTH01P1 studiepunten:

Nadere informatie

OPLEIDING tot MBO- VERPLEEGKUNDIGE. Ondersteuningsmagazijn gevorderd 1 BEROEPSTAAK E

OPLEIDING tot MBO- VERPLEEGKUNDIGE. Ondersteuningsmagazijn gevorderd 1 BEROEPSTAAK E OPLEIDING tot MBO- VERPLEEGKUNDIGE Ondersteuningsmagazijn gevorderd 1 BEROEPSTAAK E Albeda college Branche gezondheidszorg Kwalificatieniveau 4 Cohort: 2009-2010 Versie: 3 Fase: Gevorderd 1 Naam Student:.

Nadere informatie

Beoordelen in het HBO

Beoordelen in het HBO Beoordelen in het HBO Eef Nijhuis Saxion Joke van der Meer HAN RIZO 12 maart 2013 Competentiegericht leren Competenties bepalen de inhoud van leren en toetsen Leren en beoordeling zijn gericht op effectief

Nadere informatie

OPLEIDING HELPENDE ZORG EN WELZIJN TOETS BEROEPSOPDRACHT

OPLEIDING HELPENDE ZORG EN WELZIJN TOETS BEROEPSOPDRACHT OPLEIDING HELPENDE ZORG EN WELZIJN TOETS BEROEPSOPDRACHT (Thuiszorg) Beroepstaak B Helpen bij de persoonlijke zorg/ ADL Niveau Startbekwaam Toets beroepstaak B Helpende startbekwaam Thuiszorg 08-2011 Beroepsopdracht

Nadere informatie

Ontwikkelen op stage? (Kern)competenties: Cijfer Toelichting

Ontwikkelen op stage? (Kern)competenties: Cijfer Toelichting Competentieontwikkeling Om goede, nieuwe leerdoelen te kunnen formuleren is het van belang om eerst te kijken hoe ver ik ben met mijn competentieontwikkeling en welke competenties ik verder wil of moet

Nadere informatie

Beoordeling Stage 2 Code: ST2

Beoordeling Stage 2 Code: ST2 Beoordeling Stage 2 Code: ST2 Student: Ben v.d. Heijden Cijfer docentbegeleider Studentnummer: 247958 8 Docentbegeleider: PKK Cijfer praktijkbegeleider Praktijkbegeleider: Hans v.d. Dobbelsteen 8 Stageperiode:

Nadere informatie

Gespreksdocument Inleiding Doel Werkwijze

Gespreksdocument Inleiding Doel Werkwijze Gespreksdocument Inleiding Het portfolio is gevuld met bewijslast voor de behaalde competenties op het gevraagde niveau Het laatste studiepunt wordt behaald met het schrijven van het gespreksdocument.

Nadere informatie

Beoordeling Stage 2 Code: ST2

Beoordeling Stage 2 Code: ST2 Beoordeling Stage 2 Code: ST2 Student: Saskia Geurds Cijfer docentbegeleider: Studentnummer: 2143427 7 Docentbegeleider: Marieke van Willigen Praktijkbegeleider: Renee Brouwer Cijfer praktijkbegeleider:

Nadere informatie

Hart voor je patiënt, goed in je vak, trots op je werk

Hart voor je patiënt, goed in je vak, trots op je werk Visie Verpleging & Verzorging VUmc 2015 Preventie Zorg plannen Pro-actief State-of-the-art zorg Samen Zorg uitvoeren Gezamenlijk verant wo or de lijk Screening & diagnostiek Efficiënt Zinvolle ontmoeting

Nadere informatie

Eindtermen. Eindtermen Praktijk: Eindtermen Voetreflextherapeut.doc 1

Eindtermen. Eindtermen Praktijk: Eindtermen Voetreflextherapeut.doc 1 Eindtermen Voetreflexzonetherapie: Eindtermen theorie: - De therapeut behandelt vanuit een holistische mensvisie en stelt binnen het kader van beroepsprofiel het lichamelijk en geestelijk functioneren

Nadere informatie

Feedbackformulier voor de kwaliteit van de praktijkvoering Standaard

Feedbackformulier voor de kwaliteit van de praktijkvoering Standaard Feedbackformulier voor de kwaliteit van de praktijkvoering Standaard Instructie Dit formulier is bestemd voor zelfevaluatie van de kwaliteit van de praktijkvoering en wordt door de visiteurs gebruikt voor

Nadere informatie

Beoordeling Stage 2 Code: ST2

Beoordeling Stage 2 Code: ST2 Beoordeling Stage 2 Code: ST2 Student: Marlien van Goor Cijfer docentbegeleider Studentnummer: 2135508 9 Docentbegeleider: Bea Nobbe Cijfer praktijkbegeleider Praktijkbegeleider: Rupert Parker Brady 9

Nadere informatie

Zorgcoördinator, psycholoog, orthopedagoog

Zorgcoördinator, psycholoog, orthopedagoog Functiefamilie : Onderwijs Begeleiding & Zorg, reeks II Kenmerk : 2014/000496/CvB-P&O Versie : 1 Vastgesteld CvB d.d. : 20-05-2014 Datum : 20 mei 2014 Instemming PGMR d.d. : 16-05-2014 Opgesteld door :

Nadere informatie

Professional of niet? Nelleke Rietveld

Professional of niet? Nelleke Rietveld Professional of niet? Nelleke Rietveld Domein? Wat is het domein van de verpleegkundige? Professionalisering wat is dat eigenlijk? Professionalisering houdt in dat je je als beroepsgroep duidelijk onderscheidt

Nadere informatie

STARTDOCUMENT Praktijk/werk leerjaar 1 OVM Kwartaal 1 en 2 Basisdocument voor student, werk-/praktijkbegeleider en instellingsdocent

STARTDOCUMENT Praktijk/werk leerjaar 1 OVM Kwartaal 1 en 2 Basisdocument voor student, werk-/praktijkbegeleider en instellingsdocent STARTDOCUMENT Praktijk/werk leerjaar 1 OVM Kwartaal 1 en 2 Basisdocument voor student, werk-/praktijkbegeleider en instellingsdocent Datum: Naam Student: Studentnummer: Klas: Werkperiode: Instellingsdocent

Nadere informatie

EINDTERMEN VAN DE MASTEROPLEIDING REVALIDATIEWETENSCHAPPEN EN KINESITHERAPIE (NEDERLANDSTALIG)

EINDTERMEN VAN DE MASTEROPLEIDING REVALIDATIEWETENSCHAPPEN EN KINESITHERAPIE (NEDERLANDSTALIG) EINDTERMEN VAN DE MASTEROPLEIDING REVALIDATIEWETENSCHAPPEN EN KINESITHERAPIE (NEDERLANDSTALIG) 1. ACADEMISCHE COMPETENTIES: KRITISCH WETENSCHAPPELIJK DENKEN De student bezit de competenties nodig voor

Nadere informatie