De 7 Stappen Naar Een Powerfull Way Of Life

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De 7 Stappen Naar Een Powerfull Way Of Life"

Transcriptie

1 De 7 Stappen Naar Een Powerfull Way Of Life Ben je er helemaal klaar voor??????? Bepaal hier jouw persoonlijke gezondheidsdoel en schrijf dat neer. 1. Brainstorm over situaties waar jij het gewenste gevoel wil hebben. 2. Verhelder het nog meer. 3. Is het realistisch, haalbaar, specifiek voor/van jou, kan je het zelf bereiken, past het bij je. 4. Maak afwegingen indien nodig/ of stel bij. 5. Ontwikkel nu de juiste strategie. Wat ga jij ervoor doen of laten misschien. 6. Wat zijn nu de beste strategieën samengevat. 7. Maak een planning. 8. Neem je overgangstoestand mee. 9. Bepaal je startmoment. 10. Vraag op tijd de nodige ondersteuning tot je doel is bereikt. En..ga hiermee door, want als je niets doet verandert er ook niets en blijft alles zoals het is.

2 Stap 1. Kies de juiste gedachten. Waar sta jij nu? Wat zijn jouw klachten? Wat denk je allemaal? Hoe denk je over jezelf? Dit is jouw persoonlijke waarheid! Wat ben je allemaal gaan geloven gedurende je leven? Dat is nu de exacte waarheid die je elke dag beleeft momenteel. Als jij ervan overtuigd bent dat je niets kan, je een nul voelt, het niet waard bent allemaal dan hoor je allemaal stemmetjes die jouw naar beneden halen. Je voelt je walgelijk, verdrietig, schuldig en je voelt je dom. Iedere gedachte heeft namelijk een fysieke reactie in je lichaam. Door juiste gedachten bewust te kiezen, van binnen orde op zake stellen, zal van buiten het fysieke gevoel volgen. ( je eigen gezondheidsdoel hier bedenken, neerschrijven, en gaan toepassen geeft het fysieke gevolg = is je goed voelen) Wat wil jij bereiken? Als je dat bewust inzet, ga je de echte kracht voelen van zelf invloed te hebben op je eigen gezondheid en welbevinden. Natuurlijk zal dit een grote uitdaging voor je zijn, maar als je dit ECHT gaat toepassen, zal de beloning niet uitblijven. Een ongelofelijke mate van zelfvertrouwen en je goed in je vel voelen.

3 Stap 2. Verwerk je gevoelens. Hoe kan jij de baas worden over jouw gevoelens? Wat doe jij als jij bepaalde emoties voelt? Wat doe jij als je voelt: - Angst - Agressie/boosheid - Verbazing - Walging - Geestdrift - Vreugde - Verdriet? Durf jij dat te uiten, er over te praten met iemand? Als je ontkent dat jij ook emoties hebt, worden ze verdrongen in je lichaam. Ze raken verder weg en nestelen ergens om later weer als klachten voor de dag te komen. En wel op ongewenste momenten. Zoals nu, want jij hebt gezondheidsklachten. Daar zitten ergens niet verwerkte/niet uitgesproken emoties achter. Positieve of negatieve, dat maakt niet uit, het zijn jouw emoties en gevoelens en die zijn ECHT. Je kunt emoties eenvoudig genoeg niet weg moffelen, laat ze er zijn, voel ze en zeg tegen jezelf gewoon: Oké, ik ben boos hierover en je spreekt dat uit. Of: ik ben verbaasd, of ik walg hiervan, van dit of dat, of ik ben zo verdrietig. Laat je emoties gewoon toe er te zijn en verwerk ze door het erover te hebben met iemand. ( ook wij kunnen dat zijn in dit geval) Zodoende heb je er aandacht aan geschonken en zullen de emoties vanzelf zakken. Het zijn net kleine kinderen die even wat aandacht nodig hebben of een aai over de bol. Ga je ze negeren of er geen ECHTE aandacht aan geven zullen ze zich OPDRINGEN op een niet leuke manier. Gezondheidsklachten!

4 Stap 3. Zoek de positieve omgeving op. Je hebt nu bewust gekozen voor een nieuwe gezonde weg. Je kiest zelf bij en met wie jij wilt zijn. Zijn dat de negatievelingen, dan ga jij voorlopig deze mensen uit de weg. Jij hebt nu positievelingen nodig. Ook hier kies jij. Deze stap heeft alles te maken met bewustwording van je omgeving. Want ook jouw omgeving bepaalt mede wie jij bent. Als jij ECHT wilt slagen met dit programma kan jij vanaf vandaag absoluut geen negativiteit meer gebruiken. Je zult er versteld van staan dat je onmiddellijke veranderingen voelt, hoe jij denkt doet en leeft nu. Geloof me, wanneer jij andere dingen bewust gaat doen, zullen al je acties een positievere uitwerking krijgen. Het kan niet anders als dat jij je dan veel beter, energieker en gezonder gaat voelen.

5 Stap 4. Kies en neem gezonde voeding tot je. Je weet ongetwijfeld dat sommige voeding slecht is voor je gezondheid. Jezelf volproppen is helemaal al uit den boze. Een natuurwet is: dat wat iets oplevert doen we. Als jij bereid bent keuzes te maken naar gezondere voeding zal jouw systeem daar op reageren. Je gaat je goed voelen! Je hoeft geen diëten te volgen, punten te tellen of wat dan ook, je moet wel bewust kiezen voor vitale voeding in plaats van fatale! Ook hier, de baas zijn over je eigen gezonde eetgewoontes. Je mag best eens verzaken, je weet best wat ik hier bedoel. We hoeven elkaar geen mietjes te noemen hierover. Gedraag je op een manier om trots op te zijn!

6 Stap 5. Doe actief aan lichaamsbeweging. Lichaamsbeweging wordt gezien als een van de allerbelangrijkste factoren om fit en gezond te blijven, zowel voor je geest als je lichaam. Ik ga je niet vragen om direct aan te melden bij 3 sportscholen en de beste sporter te worden van je dorp of stad. Maar wat ik wel van je vraag is bewust te kiezen voor het meer bewegen op zich.

7 Meer bewegen zorgt voor extra verbranding maar ook voor het afvoeren van afvalstoffen in je lichaam. Als je dan ook nog extra water drinkt zullen al deze processen sneller en gemakkelijker verlopen. Zeer zeker is het niet de bedoeling dat je obsessief met sporten bezig moet zijn. Maar bewust kiest voor meer lichaamsbeweging. En het mooie van extra beweging nemen is dat uit onderzoeken is gebleken dat mensen die op regelmatige basis sporten of flink bewegen ook meer geneigd zijn fruit en groenten te eten dan hun minder actieve medemensen. Je krijgt van beiden een groter zelfrespectgevoel, dus je wil ook steeds meer gezonde dingen gaan doen. Stap 6. Neem bewust tijd voor ontspanning.

8 Het bewust kiezen voor ontspannende activiteiten voor jezelf. Waar de ene persoon graag in bad stapt met lekkere olie, luistert de ander naar een mooi muziekstuk en de ander wandelt naar buiten met de hond. Zoek een kanaal voor jezelf waar spanningen en emoties af kunnen vloeien. Wat vond jij leuk toen je klein was? Heel individueel ga jij je eigen ding doen. Waar voel jij je relaxt bij en waar vergeet jij de klok? Neem bewust de tijd voor een persoonlijk rustmoment, en liefst meerdere keren op een dag. Het hoeft geen uren te zijn, als je maar even weer helemaal bij jezelf kan komen. Wat een ander ook zegt of vindt hiervan, het is jouw unieke rustmoment. En dat ik helemaal oké. Voel ook bewust dat het een kadootje is aan jezelf. Je hebt het verdiend, je bent het waard en als jij je het jezelf niet geeft, krijg je het nooit. Pak dit moment steeds weer opnieuw zelf!

9 Stap 7. Kies je eigen kring van support. Zoek gelijkgestemden op. Dat kunnen familieleden, vrienden of kennissen zijn maar ook totaal vreemden. Er gaat een motiverende energie uit van mensen die ook op deze manier leven. Sluit je aan bij deze groep mensen, je hebt dan een grotere kans van slagen als je supporters hebt. Weet dat het niet voldoende is om deze 7 stappen alleen maar te lezen. Je zult echt deze stappen zelf moeten leven. Gegarandeerd dat je klachten zullen verminderen of zelfs geheel zullen verdwijnen! Voordelen die jij zult gaan ervaren als je dit programma consequent volgt. Op lichamelijk gebied: - Beter figuur. - Verbeterde uitstraling/uiterlijk. - Meer energie. - Betere flexibiliteit.

10 - Meer weerstand. - Beter seksleven. - Vertraging verouderingsprocessen. Op geestelijk gebied: - Minder spanning, stress en angstgevoelens. - Betere stemming. - Groter zelfvertrouwen. - Meer eigenwaardegevoel. - Meer discipline. - Een greepgevoel! Je bent nu een paar niveaus gestegen als het gaat om je lichamelijk en geestelijk welzijn! Heel veel succes en we zijn er voor je indien nodig!

11 Yvonne en Caroline Copyright: Trendflow / Powerfull Way Of Life

Wim Annerel Life coach Loopbaancoach Business coach.

Wim Annerel Life coach Loopbaancoach Business coach. Wim Annerel Life coach Loopbaancoach Business coach Goede voornemens? Vergeet het maar, zeggen de statistieken: slechts 18% slaagt erin om goede voornemens ook succesvol na te komen. En toch. Als je weet

Nadere informatie

90-dagen planner VAN VERSNIPPERD WERKEN NAAR EEN PLAN EN PLANNING

90-dagen planner VAN VERSNIPPERD WERKEN NAAR EEN PLAN EN PLANNING 90-dagen planner VAN VERSNIPPERD WERKEN NAAR EEN PLAN EN PLANNING Voordelen 90-dagen planner Wat goed dat je de 90- dagen planner hebt gedownload. Het gaat je helpen gestructureerd aan je doel te werken.

Nadere informatie

Gezonde Mama s & Co: Toolkit voor de verschillende type eters

Gezonde Mama s & Co: Toolkit voor de verschillende type eters Gezonde Mama s & Co: Toolkit voor de verschillende type eters Kun jij de verleiding niet weerstaan als je versgebakken cake ruikt? Ga je eten als je verdrietig, boos, of gespannen bent? Lukt het je niet

Nadere informatie

WELZIJN BURGERSCHAPSLEREN THEMA 1

WELZIJN BURGERSCHAPSLEREN THEMA 1 Welzijn WELZIJN BURGERSCHAPSLEREN THEMA 1 Vitaal burgerschap gaat over gezond leven en gezond denken. Die vitaliteit is er niet vanzelf, maar moet worden opgebouwd en onderhouden. Dat vraagt om bewustwording

Nadere informatie

Cursus DE MACHTIGE MINDSET

Cursus DE MACHTIGE MINDSET Cursus DE MACHTIGE MINDSET Gelukkig worden, begint met de vraag: Wat houdt mij tegen? Neale D. Walsch Inleiding Je mag nu al trots op jezelf zijn. Trots, omdat je de eerste stap hebt gezet om gelukkiger

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 5 Eigen keuze Inhoud 2 1. Hoe zit het met je keuzes? 3 2. Hoe stap je uit je automatische piloot? 7 3. Juiste keuzes maken doe je met 3 vragen 9 4. Vervolg & afronding 11 1. Hoe zit het

Nadere informatie

Lekker In Je Vel Plan

Lekker In Je Vel Plan Lekker In Je Vel Plan Meer mensen gezond Ken je iemand die ook plezier zou kunnen hebben van deze tijdelijk gratis cursus? Dan is het een goed idee om het te delen met anderen. Doe het meteen, het kost

Nadere informatie

Bas Smeets page 1

Bas Smeets  page 1 Bas Smeets www.bsmeets.com page 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen idee wat hoe hun ideale

Nadere informatie

30 Vragen voor. Meer Helderheid. Gemaakt voor de Getting Started Toolbox door Marcel Lagerwerf

30 Vragen voor. Meer Helderheid. Gemaakt voor de Getting Started Toolbox door Marcel Lagerwerf 30 Vragen voor Meer Helderheid Gemaakt voor de Getting Started Toolbox door Marcel Lagerwerf Om te weten wat je het liefste wilt doen in het leven is het belangrijk dat je jezelf beter leert kennen dan

Nadere informatie

En hoe blijf jij Fit in je Hoofd?

En hoe blijf jij Fit in je Hoofd? En hoe blijf jij Fit in je Hoofd? 1,2,3,..., 10 stappen Fit in je Hoofd, Goed in je Vel. Je lekker in je vel voelen, daar kun je aan werken. Lees rustig de tien stappen. Ze inspireren je om fit te blijven

Nadere informatie

En hoe blijf jij fit in je hoofd?

En hoe blijf jij fit in je hoofd? En hoe blijf jij fit in je hoofd? boekje-105x105-def.indd 1 30-01-2009 12:05:22 1,2,3,..., 10 stappen boekje-105x105-def.indd 2 30-01-2009 12:05:23 Je lekker in je vel voelen, daar kun je aan werken. Lees

Nadere informatie

En hoe blijf jij fit in je hoofd?

En hoe blijf jij fit in je hoofd? En hoe blijf jij fit in je hoofd? 1,2,3,..., 10 stappen Je lekker in je vel voelen, daar kun je aan werken. Lees rustig de tien stappen. Ze inspireren je om fit te blijven in je hoofd en hebben al heel

Nadere informatie

leven met een chronische ziekte

leven met een chronische ziekte leven met een chronische ziekte Een ont-moet spel, voor jezelf en anderen. Als we een chronische ziekte hebben, is er vooral aandacht voor de bestrijding van symptomen. Wat de ziekte met ons zelfbeeld

Nadere informatie

Uitgeverij Schoolsupport ww.schoolsupport.nl

Uitgeverij Schoolsupport ww.schoolsupport.nl 24 De Dyslexie-Survivalgids Hoofdstuk 2 Gevoelens? Je zult het waarschijnlijk niet altijd even gemakkelijk hebben om met je probleem om te gaan. Dit is heel normaal. Wie naar het eerste leerjaar gaat,

Nadere informatie

Jouw gratis stappenplan voor een gelukkig en slank(er) leven!

Jouw gratis stappenplan voor een gelukkig en slank(er) leven! Jouw gratis stappenplan voor een gelukkig en slank(er) leven! Maak kennis met de DÉ EERSTE en KRACHTIGSTE STAP WWW.BGREAT.NL 2-11-2016 Opgesteld door: Timo Breemen Welkom in het stappenplan van bgreat.nl!

Nadere informatie

Les1, Beperkende overtuigingen

Les1, Beperkende overtuigingen Les1, Beperkende overtuigingen Welkom! Bedankt voor het aanvragen van deze mini-cursus. Blijkbaar ben jij op zoek naar een manier om goed voor jezelf te zorgen, om het roer om te gooien. Deze cursus heb

Nadere informatie

Wat is het verschil tussen geluk hebben en gelukkig zijn? Hoe voelt het om gelukkig te zijn? Wat maakt jou gelukkig?

Wat is het verschil tussen geluk hebben en gelukkig zijn? Hoe voelt het om gelukkig te zijn? Wat maakt jou gelukkig? Wie ben ik? krantenkoppen Wat is het verschil tussen geluk hebben en gelukkig zijn? Hoe voelt het om gelukkig te zijn? Wat maakt jou gelukkig? Sonja Lyubormirsky definieert geluk als de ervaring van vreugde,

Nadere informatie

EHBOnrust in. EHBOnrust in een (werk)relatie. EHBOnrust als leidinggevende. EHBOnrust in teams

EHBOnrust in. EHBOnrust in een (werk)relatie. EHBOnrust als leidinggevende. EHBOnrust in teams EHBOnrust in Er zijn nog 3 brieven die wellicht interessant voor je zijn of voor iemand die je kent: EHBOnrust in een (werk)relatie EHBOnrust als leidinggevende EHBOnrust in teams Briska Smit Briska ontspant

Nadere informatie

NB: Voordat je start met oefeningen/sporten raadpleeg eerst je (huis)arts.

NB: Voordat je start met oefeningen/sporten raadpleeg eerst je (huis)arts. Wellness Guide Lichaamsbeweging Hoe kan lichaamsbeweging je leven verbeteren Voordelen Meer eigenwaarde Betere lichamelijke conditie Meer energie Beter geestelijk uithoudingsvermogen Gelukkiger in het

Nadere informatie

Wat er ook aan de hand is, de gevolgen zijn hetzelfde. Je bent een aantal lichamelijke functies, die je voorheen als vanzelfsprekend aannam, kwijt.

Wat er ook aan de hand is, de gevolgen zijn hetzelfde. Je bent een aantal lichamelijke functies, die je voorheen als vanzelfsprekend aannam, kwijt. Hoofdstuk 7 Emoties Nu is het tijd om door te gaan. Je hebt je dwarslaesie, je bent hopelijk klaar met al de medische dingen, nu is het tijd om ook je gevoelens aandacht te geven. Dus: ga lekker zitten,

Nadere informatie

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress Verantwoordelijkheid ontwikkelen Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress 1 Inhoud Inleiding 3 A Verantwoordelijkheid nemen voor jezelf 4 - Goede afspraken maken - Stel

Nadere informatie

1. Inzichten en actiepunten Schrijf tijdens de training inzichten en actiepunten op. Noteer ze hier.

1. Inzichten en actiepunten Schrijf tijdens de training inzichten en actiepunten op. Noteer ze hier. Werkboek en Persoonlijk actieplan Een training heeft alleen effect als je er in de praktijk mee aan de slag gaat. Het werkboek en persoonlijk actieplan kunnen je daarmee helpen. 1. Inzichten en actiepunten

Nadere informatie

Training Een GROOTS leven

Training Een GROOTS leven Training Een GROOTS leven Inleiding Je mag nu al trots op jezelf zijn. Trots, omdat je de eerste stap hebt gezet naar een grootster leven. Je bent de meeste van jouw onzekerheden wel voorbij en je bent

Nadere informatie

Januari. Ik accepteer en waardeer mijn ( hoog) gevoeligheid.

Januari. Ik accepteer en waardeer mijn ( hoog) gevoeligheid. Januari Ik accepteer en waardeer mijn ( hoog) gevoeligheid. (Hoog) gevoelig zijn krijgt in deze tijd steeds meer ruimte en bekendheid, dat is fijn. Een generatie geleden was het niet wenselijk om gevoelig

Nadere informatie

4 VRAGEN. Inleiding. Vaak helpt het om je gedachten op papier te zetten.

4 VRAGEN. Inleiding. Vaak helpt het om je gedachten op papier te zetten. Inleiding Je loopt al een tijdje met iets in je hoofd dat je zou willen doen, bereiken of waar je juist van af wilt. Je blijft maar in cirkeltjes draaien en je komt er niet uit. DE ALLEREERSTE STAP IS

Nadere informatie

Inleiding WIST JE DAT JE GEVOEL VAAK BEPAALT WAT VOOR HUMEUR JE HEBT?

Inleiding WIST JE DAT JE GEVOEL VAAK BEPAALT WAT VOOR HUMEUR JE HEBT? Inleiding Gevoelens: we hebben ze allemaal. Maar soms is het lastig te weten hoe je je nu écht voelt. Je bent blij, maar ook zenuwachtig. Of je weet niet of je boos of verdrietig bent. Of je snapt niet

Nadere informatie

copyright www.candocoaching.nl 1

copyright www.candocoaching.nl 1 1 De Gids voor jouw succes en jouw uniekheid door Margje van der Lei CanDo Coaching www.candocoaching.nl Door het zetten van specifieke intenties wordt je geholpen op de weg waar je naar toe wilt. Wanneer

Nadere informatie

- 1 -

- 1 - - 1 - Hallo, ik ben Agnes Jaspers Als Coach help ik mensen door middel van Mindfulness rust en ruimte te creëren in hun leven. Dit ebook heb ik speciaal voor jou geschreven. Je vindt in dit ebook een aantal

Nadere informatie

Het is niet het gedacht dat telt, doe het ook!:

Het is niet het gedacht dat telt, doe het ook!: Doe het goed, doe het te voet De sportdienst van Nijlen engageert zich om de bewegingscampagne '10.000 STAPPEN' op te starten. Het doel van het project is aan te zetten tot meer beweging en/of fysieke

Nadere informatie

Hoe krijg je meer zin? Oefening 3: Wat zijn jouw prikkels? 12

Hoe krijg je meer zin? Oefening 3: Wat zijn jouw prikkels? 12 Hoe krijg je meer zin? 09 - Oefening 3: Wat zijn jouw prikkels? 12 Meer zin. Denk jij ook dat zin in vrijen er spontaan hoort te zijn? Dat zin iets is dat zomaar uit het niets op komt borrelen? Geloof

Nadere informatie

Van huidige situatie ------------ naar --------------------------------- gewenste situatie

Van huidige situatie ------------ naar --------------------------------- gewenste situatie Doelen stellen NLP is een doelgerichte, praktische en mensvriendelijke techniek. NLP = ervaren, ervaren in denken, voelen en doen. Middels een praktisch toepasbaar model leren we om de eigen hulpmiddelen,

Nadere informatie

Startdatum:... Gewicht:... BMI:... Streefgewicht:... Motivatie:

Startdatum:... Gewicht:... BMI:... Streefgewicht:... Motivatie: Startdatum:... Gewicht:... BMI:... Streefgewicht:... Motivatie:.................. Gezond afvallen betekent een verandering in je levensstijl, want blijvend afvallen bereik je niet met een crashdieet. Zo

Nadere informatie

Ontdek de 14 geheime sleutels tot geluk.

Ontdek de 14 geheime sleutels tot geluk. Ontdek de 14 geheime sleutels tot geluk. Met onderstaande 14 sleutels tot geluk kun je het volgende doen: Doorlezen en denken wat moet ik hier nu weer mee!! Er een notitie van maken en dit gebruiken als

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Lisa Westerman Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Lisa Westerman... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Lisa,

Nadere informatie

opdrachten week 1 Opdracht 1 Kom er achter of je klaar bent voor verandering Doe de test

opdrachten week 1 Opdracht 1 Kom er achter of je klaar bent voor verandering Doe de test week 1 Opdracht 1 Kom er achter of je klaar bent voor verandering Als je nu van ons te horen krijgt dat er vannacht een wonder zou kunnen gebeuren. Hoe zou je dan morgenvroeg wakker willen worden? Hoe

Nadere informatie

http://www.nietbangvoorangst.nl Stress en Overmatige Stress wat kun je er aan doen? Stress alleen is niet slecht en kan je helpen goed te presteren. Zolang stress wordt afgewisseld door voldoende perioden

Nadere informatie

Zelfbeeld. Het zelfvertrouwen wordt voor een groot deel bepaald door de ideeën die het kind over zichzelf heeft: het zelfbeeld.

Zelfbeeld. Het zelfvertrouwen wordt voor een groot deel bepaald door de ideeën die het kind over zichzelf heeft: het zelfbeeld. Zelfbeeld Het zelfvertrouwen wordt voor een groot deel bepaald door de ideeën die het kind over zichzelf heeft: het zelfbeeld. Een kind dat over het algemeen positief over zichzelf denkt, heeft meer zelfvertrouwen.

Nadere informatie

Ontdek je managementsupport.nl/event

Ontdek je managementsupport.nl/event e-pocket Ontdek je managementsupport.nl/event Beste talentvolle professional, Bedankt dat je de e-pocket Ontdek je talent hebt gedownload! Met deze e-pocket kun je een eerste stap zetten om je persoonlijke

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Protocol Imaginaire verwerking Woede, Wrok en Wraak

Protocol Imaginaire verwerking Woede, Wrok en Wraak Protocol Imaginaire verwerking Woede, Wrok en Wraak Vooraf Om het protocol op verantwoorde wijze toe te kunnen passen, is van belang dat je een workshop hebt gevolgd, waarin het protocol is ingeoefend.

Nadere informatie

Laat Je Rela)e Niet Stuklopen

Laat Je Rela)e Niet Stuklopen Laat Je Rela)e Niet Stuklopen Door Robbert Raas www.stop-jaloezie.com Voorwoord Dit compacte e-book is geschreven als hulp bij de eerste stap naar een leven zonder vervelende jaloezie. Op stop-jaloezie.com

Nadere informatie

- Waarschuwing- dit is een pittige les!

- Waarschuwing- dit is een pittige les! - Waarschuwing- dit is een pittige les! Herken je de volgende situatie: Je vraagt aan je partner (heb je deze niet denk dan even terug aan de tijd dat je deze wel had) of hij de vuilniszak wilt buiten

Nadere informatie

Zelfbeschadiging; wat kun jij doen om te helpen?

Zelfbeschadiging; wat kun jij doen om te helpen? Zelfbeschadiging; wat kun jij doen om te helpen? Familie of naaste zijn van iemand die zichzelf beschadigt kan erg moeilijk zijn. Iemand van wie je houdt doet zichzelf pijn en het lijkt alsof je niks kunt

Nadere informatie

Succes: jouw eigen formule Oefeningen Opgedragen aan iedereen die bereid is om te groeien

Succes: jouw eigen formule Oefeningen Opgedragen aan iedereen die bereid is om te groeien Succes: jouw eigen formule Oefeningen Opgedragen aan iedereen die bereid is om te groeien Praktijk Sterre Groenendijk Je bent welkom om dit ebook naar anderen te sturen, mits je het in zijn geheel stuurt

Nadere informatie

waar denkt u aan bij het woord opvoeden? De kracht van Positief opvoeden Overzicht Hoop en verwachting

waar denkt u aan bij het woord opvoeden? De kracht van Positief opvoeden Overzicht Hoop en verwachting Overzicht De kracht van Positief opvoeden 1 Hoop en verwachting Opvoeden in de praktijk Waarom positief opvoeden? De 5 principes van positief opvoeden Tijd voor vragen en discussie 2 Hoop en verwachting

Nadere informatie

Jouw hond leren alleen thuis te blijven

Jouw hond leren alleen thuis te blijven Jouw hond leren alleen thuis te blijven Honden zijn roedeldieren, dit betekent dat zij altijd in groepen leven en van nature niet gewend zijn om alleen te zijn. Dit moeten ze dus nog leren. Meestal laten

Nadere informatie

Receiving the Day. Dag 1 -Inzicht in je wensen, angsten en overtuigingen

Receiving the Day. Dag 1 -Inzicht in je wensen, angsten en overtuigingen Receiving the Day Dag 1 -Inzicht in je wensen, angsten en overtuigingen Dag 1 Inzicht in je wensen, angsten en overtuigingen We gaan helder krijgen wat voor jou belangrijk is. Dit is de eerste stap in

Nadere informatie

Lesbrief: Lekker ontspannen? Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen?

Lesbrief: Lekker ontspannen? Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen? Lesbrief: Lekker ontspannen? Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen? Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Niks is fijner dan je prettig en ontspannen voelen. Dit

Nadere informatie

Waar gaan we het over hebben?

Waar gaan we het over hebben? Waar gaan we het over hebben? Onderwerp: Wat gebeurt er met je als je een leuk meisje of jongen tegenkomt? Je vindt de ander leuk en misschien word je wel verliefd. Eerst wil je heel vaak bij hem of haar

Nadere informatie

PERSOONLIJK LEIDERSCHAP

PERSOONLIJK LEIDERSCHAP PERSOONLIJK LEIDERSCHAP PLUK DE DAG Positiever leven, het begin. Stap 1. Vandaag heb je een nieuwe dag gekregen. Geniet er van. In alle vormen en maten. Wees een bron van energie voor jezelf en voor anderen.

Nadere informatie

Borstkanker. en nu?! WORD JIJ GEHOORD?

Borstkanker. en nu?! WORD JIJ GEHOORD? Borstkanker en nu?! WORD JIJ GEHOORD? MIRANDA KALKSMA WANDA VERHOEFF Word jij gehoord? En gezien? Hoor en zie jij jezelf? MIRANDA KALKSMA Positiviteitscoach bij kanker Waarom sta ik hier samen met Wanda?

Nadere informatie

Dit doe je zelf tegen stress. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress

Dit doe je zelf tegen stress. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress Dit doe je zelf tegen stress Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress 1 Inhoud Inleiding 3 A Pak stress op tijd aan 4 - Herken eerst wanneer stress ongezond wordt - Tips

Nadere informatie

Visie (Pedagogisch werkplan)

Visie (Pedagogisch werkplan) Visie (Pedagogisch werkplan) Gastouderopvang De Krummeltjes stelt zich tot doel om een omgeving te bieden waarin kinderen kunnen opgroeien tot zelfstandige en evenwichtige mensen met respect voor anderen

Nadere informatie

GEDRAGS KLAPPER. Samen bouwen aan positief gedrag. Leo Jans, Sarah Herteleer, Isabelle Vandevyvere en Bieke Santermans

GEDRAGS KLAPPER. Samen bouwen aan positief gedrag. Leo Jans, Sarah Herteleer, Isabelle Vandevyvere en Bieke Santermans GEDRAGS KLAPPER Samen bouwen aan positief gedrag Leo Jans, Sarah Herteleer, Isabelle Vandevyvere en Bieke Santermans Met illustraties van Josine van Schijndel De bouwstenen van deze gedragsklapper. Thema

Nadere informatie

Fit in je Hoofd, Goed in je Vel.

Fit in je Hoofd, Goed in je Vel. Fit in je Hoofd, Goed in je Vel. Goed in je vel zitten Vandaag: 1) Wat is geestelijk gezond? 2) Fit in je Hoofd en 10 positieve stappen 3) Slot en doel 1) Wat is geestelijk gezond? Wie zich mentaal goed

Nadere informatie

INHOUD. 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN

INHOUD. 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN INHOUD 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN 7 Verdriet uit je hart en verdriet om je zorgen 11 De belangrijkste relatie is die met jezelf 14 In dankbaarheid ligt geluk

Nadere informatie

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen

Nadere informatie

41 tips Van Jezelf Houden

41 tips Van Jezelf Houden Marian Palsgraaf 41 tips Van Jezelf Houden Gewoon omdat jij het waard bent Hallo mooie JIJ, Leuk dat je je hebt ingeschreven voor de 21 dagen cursus Van Jezelf Houden. Wat zal het mooi zijn: een wereld

Nadere informatie

Weet wat je kan. Je laten horen

Weet wat je kan. Je laten horen Weet wat je kan Je laten horen Jij bent er ook nog Hoofdstuk 7 gaat over vertellen wat je moeilijk vindt. Onderwerpen in dit hoofdstuk: Stripje: Jij bent er ook nog. blz 2 Je laten horen. blz 3 Moeite

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 2 Je Gedachten Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 2 Je Gedachten Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 2 Je Gedachten Inhoud 2 1. Onderzoek je zelfbeeld: welke negatieve gedachten heb je? 3 2. Oefen jezelf in gedachten veranderen 4 3. Oefen jezelf in gedachten loslaten 5 4. Bouw aan je

Nadere informatie

Zorg voor Jezelf Gids

Zorg voor Jezelf Gids Zorg voor Jezelf Gids Ontdek welke 3 gewoontes je tegenhouden om een relaxed leven te hebben Wat ga je ontdekken? W e l k e g e w o o n t e s j e i n z e t i n e e n p o g i n g e e n s t r e s s v r i

Nadere informatie

OPVOEDTIPS VOOR JONGE OUDERS. 10 handige tips voor ouders van baby s en peuters

OPVOEDTIPS VOOR JONGE OUDERS. 10 handige tips voor ouders van baby s en peuters OPVOEDTIPS VOOR JONGE OUDERS 10 handige tips voor ouders van baby s en peuters Leuk dat je ons e-book hebt gedownload! In dit e-book vertellen we je graag meer over opvoeden. Want het opvoeden van je kind(eren)

Nadere informatie

Beter omgaan met STRESS. E-book

Beter omgaan met STRESS. E-book Beter omgaan met STRESS E-book In het kort - - - - - X 1. Bij stress helpt het om op een rij te zetten wat bij u spanning geeft en wat u juist energie geeft. 2. Praat er met iemand over die u vertrouwt.

Nadere informatie

Je mag jezelf kwetsbaar opstellen, het is oké, het is veilig. Ik beloof je dat je nu alleen maar in de spiegel ziet waar je klaar voor bent.

Je mag jezelf kwetsbaar opstellen, het is oké, het is veilig. Ik beloof je dat je nu alleen maar in de spiegel ziet waar je klaar voor bent. Ik weet zeker dat ook jij nog veel krachtiger kan zijn in wie je bent en wat je doet binnen je praktijk/ bedrijf en dat je daardoor nog veel meer waarde vanuit plezier kan leveren aan je klanten. Als je

Nadere informatie

Gefeliciteerd! 3. Laatste loodjes 6. Tot zover 12

Gefeliciteerd! 3. Laatste loodjes 6. Tot zover 12 Gefeliciteerd! 3 Waarom dit boek? 3 Hoe gaat dit boek jou helpen? 3 Is er nog iets dat je moet weten voordat je verder leest? 4 Laatste loodjes 6 De agenda 6 Nu jij 9 Tot zover 12 Gefeliciteerd! Als je

Nadere informatie

]Zelf oplossingen bedenken

]Zelf oplossingen bedenken Bianca E. Boyer, Marije Kuin, Saskia van der Oord ]Zelf oplossingen bedenken WERKBOEK Dit werkboek is van:... D/2014/45/276 978 94 014 1840 9 nur 770 Vormgeving omslag en binnenwerk: Nanja Toebak, s-hertogenbosch

Nadere informatie

Deel 12/12. Ontdek die ene aanpak waarmee je al je problemen oplost

Deel 12/12. Ontdek die ene aanpak waarmee je al je problemen oplost Beantwoord eerst de volgende vragen: 1. Welke inzichten heb je gekregen n.a.v. het vorige deel en de oefeningen die je hebt gedaan? 2. Wat heb je er in de praktijk mee gedaan? 3. Wat was het effect op

Nadere informatie

De nieuwe zorgmedewerker

De nieuwe zorgmedewerker Werkblad De nieuwe zorgmedewerker De zorg verandert in snel tempo. Ook jouw rol als verzorgende of helpende verandert: meer aandacht voor individuele cliënten en hun netwerk. Werken met een zorg-leefplan

Nadere informatie

GEZONDER WORDEN, ZIJN & BLIJVEN MET NLP

GEZONDER WORDEN, ZIJN & BLIJVEN MET NLP GEZONDER WORDEN, ZIJN & BLIJVEN MET NLP Voor iedereen die: Gezonder wil eten Wil stoppen met schadelijke verslavingen Meer wil bewegen Minder stress en meer ontspanning wil Inclusief werkboek Leopoldstraat

Nadere informatie

Worksheet EFT bij Negatieve Overtuigingen

Worksheet EFT bij Negatieve Overtuigingen Worksheet EFT bij Negatieve Overtuigingen Inleiding Wat zijn overtuigingen eigenlijk? De meest eenvoudige omschrijving die voor mij werkt is: een overtuiging is een gedachte die vaak gedacht is en daardoor

Nadere informatie

Voor jouw succes en je uniekheid door Margje van der Lei CanDo Coaching www.candocoaching.nl

Voor jouw succes en je uniekheid door Margje van der Lei CanDo Coaching www.candocoaching.nl Voor jouw succes en je uniekheid door Margje van der Lei CanDo Coaching www.candocoaching.nl Door specifieke intenties te zetten helpt het je op naar de weg waar je naar toe wilt. Wanneer de intentie niet

Nadere informatie

Grip op je paniek in de auto

Grip op je paniek in de auto Les 3.2 Gedachten en de invloed op je ademhaling Hoe denk jij over jezelf? En wat zeg jij tegen jezelf als je in de spiegel kijkt? Met welke gedachten begin jij de dag? Heb je hier weleens over nagedacht?

Nadere informatie

Luisteren naar de Heilige Geest

Luisteren naar de Heilige Geest Luisteren naar de Heilige Geest Johannes 14:16-17 En Ik zal de Vader bidden en Hij zal u een andere Trooster geven om tot in eeuwigheid bij u te zijn, de Geest der waarheid, die de wereld niet kan ontvangen,

Nadere informatie

ONTSLA JEZELF Jouw Eerste Stap Naar Werken Met Energie En Voldoening Dit rapport is geschreven voor iedereen die al lang op zoek is naar werk dat echt voldoening gaat geven en in een ideale wereld het

Nadere informatie

IK WIJZER. Ik wil graag weten wie ik ben

IK WIJZER. Ik wil graag weten wie ik ben IK WIJZER Ik wil graag weten wie ik ben Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Jouw uitslag... 4 Copyright DilemmaManager B.V. Pagina 2 van 8 1 Inleiding Hallo Ruben, Dit is de uitslag van jouw Ik-Wijzer.

Nadere informatie

Masterclass Ik doe wat ik geloof

Masterclass Ik doe wat ik geloof Waarom doe ik wat ik doe Als mensen zijn we veel meer verantwoordelijk voor onze gevoelens en gedragingen dan we geneigd zijn te aanvaarden. Gevoel en gedrag worden in belangrijke mate bepaald door onze

Nadere informatie

Vanjezelfhouden.nl 1

Vanjezelfhouden.nl 1 1 Kan jij van jezelf houden? Dit ontwerp komt eigenlijk altijd weer ter sprake. Ik verbaas mij erover hoeveel mensen er zijn die dit lastig vinden om te implementeren in hun leven. Veel mensen willen graag

Nadere informatie

Dé 14 fundamentele stappen naar geluk

Dé 14 fundamentele stappen naar geluk Dé 14 fundamentele stappen naar geluk Van de Amerikaanse psycholoog Michael W. Fordyce 1. Wees actief en ondernemend. Gelukkige mensen halen meer uit het leven omdat ze er meer in stoppen. Blijf niet op

Nadere informatie

Online Titel Competentie Groepsfase Lesdoel Kwink van de Week

Online Titel Competentie Groepsfase Lesdoel Kwink van de Week onderbouw Les 1 Online Dit ben ik! Besef van jezelf Forming Ik kan mezelf voorstellen aan een ander. Ken je iemand nog niet? Vertel hoe je heet. Les 2 Online Hoe spreken we dit af? Keuzes maken Norming

Nadere informatie

MODULE #4 MIJN OVERTUIGINGEN

MODULE #4 MIJN OVERTUIGINGEN MODULE #4 MIJN OVERTUIGINGEN Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat

Nadere informatie

Stap 6: Wat is de kernovertuiging?

Stap 6: Wat is de kernovertuiging? E-Learning: Hoe krijgen ze me zo gek als leidinggevende? Module 7/9 Stap 6: Wat is de kernovertuiging? De relevante vraag is hier: wat is het ergste wat er kan gebeuren als hij zijn controledrang loslaat?

Nadere informatie

Disclaimer. Bedrijfsgegevens Cherryl Challenges

Disclaimer. Bedrijfsgegevens Cherryl Challenges Disclaimer Met alle kennis, zorg, aandacht en liefde is dit e-book voor jou voorbereid opdat jij het beste en mooiste resultaat behaalt. Ten allen tijde is het jouw keuze en verantwoordelijkheid om dit

Nadere informatie

Wat je voelt is wat je denkt! De theorie van het rationeel denken

Wat je voelt is wat je denkt! De theorie van het rationeel denken Wat je voelt is wat je denkt! De theorie van het rationeel denken Mensen zoeken hulp omdat ze overhoop liggen met zichzelf of met anderen. Dit kan zich op verschillende manieren uiten. Sommige mensen worden

Nadere informatie

Stappenplan: maken van een beloningskaart Je kind stimuleren door aanmoediging

Stappenplan: maken van een beloningskaart Je kind stimuleren door aanmoediging Info@piresearch.nl www.piresearch.nl Stappenplan: maken van een beloningskaart Je kind stimuleren door aanmoediging Een beloningskaart helpt ouders gericht aandacht te besteden aan gewenst gedrag van hun

Nadere informatie

Start met bewegen. Tips voor gezond bewegen

Start met bewegen. Tips voor gezond bewegen Start met bewegen Tips voor gezond bewegen Start met bewegen Voel je fitter en gezonder Inleiding Starten met meer bewegen is een gezond besluit. Bij bewegen denk je misschien aan intensief sporten zoals

Nadere informatie

Lichaam en geest zijn één

Lichaam en geest zijn één Lichaam en geest zijn één Je geest en lichaam zijn op een subtiele manier verbonden en reageren voortdurend op elkaar. Als we aan stress lijden heeft dat gevolgen voor ons lichaam omdat we bijvoorbeeld

Nadere informatie

Sporten Hoe begin je en hoe houd je het vol?

Sporten Hoe begin je en hoe houd je het vol? Sporten Hoe begin je en hoe houd je het vol? De norm is om elke dag minimaal een half uur te bewegen. Veel mensen weten dat sporten gezond is en nemen zichzelf steeds weer voor om het op te pakken. Maar

Nadere informatie

TOOLKIT ROUW EN VERDRIET

TOOLKIT ROUW EN VERDRIET TOOLKIT ROUW EN VERDRIET ALS JE IEMAND DICHTBIJ VERLIEST. Rouwen: een werkwoord waarvan je de betekenis pas leert kennen als je voor het eerst iemand verliest die veel voor jou betekende. Misschien wil

Nadere informatie

WERKSTRESSOREN ENERGIEBRONNEN BALANS

WERKSTRESSOREN ENERGIEBRONNEN BALANS WERKSTRESSOREN ENERGIEBRONNEN BALANS 2 ENERGIEBRONNEN 3 Inleiding 1 Feedback 2 Waardering 3 Positief gedrag 4 Een fijne werkplek 5 Pauzes nemen 6 4 GEDRAG 1 INLEIDING Je hebt een drukke baan en natuurlijk

Nadere informatie

Wanneer vertel je het de kinderen? Kies een moment uit waarop je zelf en de kinderen niet gestoord kunnen worden.

Wanneer vertel je het de kinderen? Kies een moment uit waarop je zelf en de kinderen niet gestoord kunnen worden. Hoe vertel je het de kinderen? Op een gegeven moment moet je de kinderen vertellen dat jullie gaan scheiden. Belangrijk is hoe en wat je hen vertelt. Houd rekening daarbij rekening met de leeftijd van

Nadere informatie

JOUW PERSOONLIJK GOEROE-PLAN. Lente in je Lijf Moeiteloos leven en je hormonen in balans

JOUW PERSOONLIJK GOEROE-PLAN. Lente in je Lijf Moeiteloos leven en je hormonen in balans Lente in je Lijf Moeiteloos leven en je hormonen in balans JOUW PERSOONLIJK GOEROE-PLAN 2016 Heleen van Lente www.lente-injeleven.nu heleen@lente-injeleven.nu Jouw persoonlijk goeroe-plan Ken je de uitspraak:

Nadere informatie

Positieve en negatieve gedachten

Positieve en negatieve gedachten Positieve en negatieve gedachten ( Wat is positieve en negatieve gedachten ) Deze opdracht wil je negatieve gedachten verminderen en je positieve gedachten een boost geven. Deze opdracht bestaat uit twee

Nadere informatie

TIPS en een concreet STAPPENPLAN

TIPS en een concreet STAPPENPLAN TIPS en een concreet STAPPENPLAN Hoe je als ondernemer FOCUS houdt en direct vooruitgang boekt. Hoe zorg je ervoor dat je zonder extra inspanning toch ontzettend veel realiseert en je zeer voldaan gaat

Nadere informatie

Psychotherapie. anders denken anders voelen anders doen. ASVZ is er voor mensen met een verstandelijke beperking

Psychotherapie. anders denken anders voelen anders doen. ASVZ is er voor mensen met een verstandelijke beperking ASVZ Touwbaan 1 Postbus 121 3360 AC Sliedrecht t 0184 491200 info@asvz.nl www.asvz.nl ASVZ is er voor mensen met een verstandelijke beperking anders denken anders voelen anders doen Psychotherapie Inhoudsopgave

Nadere informatie

Les 12: Leren en emoties (1)

Les 12: Leren en emoties (1) Les 12: Leren en emoties ( Waarom moet ik iets leren over emoties? Iets nieuws leren is niet altijd leuk. Soms krijg je negatieve gevoelens bij het leren, bijvoorbeeld als de lesstof je interesse niet

Nadere informatie

Uitdaging Workshop 3 Een keuze maken Kun jij goed kiezen?

Uitdaging Workshop 3 Een keuze maken Kun jij goed kiezen? Uitdaging Workshop 3 Een keuze maken Kun jij goed kiezen? Je gaat een nieuw mobieltje kopen. A Je gaat 20 mobieltjes bekijken voor je een keuze maakt. B Je gaat naar de winkel en je koopt er een. C Je

Nadere informatie

WERKBOEK. Durf te doen wat je raakt..

WERKBOEK. Durf te doen wat je raakt.. WERKBOEK Durf te doen wat je raakt.. Dag 1 what makes you happy Wat is jouw happy list? Waar word je blij van? Waardoor vergeet je de tijd? Wanneer voel je de sprankel in je buik? Wat is je droom, je wens

Nadere informatie

Autonomie ervaren betekent dat je je werk graag doet en zinvol vindt. De volgende vragen peilen naar jouw ervaringen.

Autonomie ervaren betekent dat je je werk graag doet en zinvol vindt. De volgende vragen peilen naar jouw ervaringen. 5.3.1 AUTONOMIE Autonomie ervaren betekent dat je je werk graag doet en zinvol vindt. De volgende vragen peilen naar jouw ervaringen. Met deze vraag / vragen krijg je een zicht op hoe de medewerker autonomie

Nadere informatie

#Gevoelsbeleving #IKontwikkeling #AANgaan

#Gevoelsbeleving #IKontwikkeling #AANgaan Gezinskaraktercoach gespecialiseerd in de ontwikkelingsfase van 9-jarige kinderen die over veel meer gaat dan 9-jarige kinderen #Gevoelsbeleving #IKontwikkeling #AANgaan In dit e-book krijg je van mij

Nadere informatie