Formulier Persoonlijke gegevens

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Formulier 31-05-2012. 1. Persoonlijke gegevens"

Transcriptie

1 Nederlandse Onderzoekschool voor Theologie en Religiewetenschap Netherlands School for Advanced Studies in Theology and Religion (NOSTER) Aanmeldingsformulier promovendi Promovendi die verbonden zijn aan een instelling die in NOSTER participeert, kunnen zich als juniorlid aansluiten bij de onderzoekschool. NOSTER maakt onderscheid tussen twee soorten lidmaatschap: regulier lidmaatschap en geassocieerd lidmaatschap. NOSTER nodigt promovendi van harte uit om onderstaand formulier volledig in te vullen, aangezien deze gegevens nodig zijn om als juniorlid van NOSTER te kunnen worden aangenomen. Voor het onderscheid tussen regulier en geassocieerd lidmaatschap én om dit formulier zo volledig en correct mogelijk in te kunnen vullen, verwijzen wij u naar de invulwijzer op de laatste pagina van dit document. Promovendi die geen NOSTER-lid kunnen of willen worden, zijn van harte welkom bij losse opleidingsactiviteiten van NOSTER. Voor de tarieven, zie de invulwijzer. 1. Persoonlijke gegevens Aanmelding als: regulier juniorlid / geassocieerd juniorlid Naam onderzoeker: Universiteit: Faculteit: Departement/Instituut: Vakgroep: Onderzoeksinstituut: Postadres: Postcode en plaats: Telefonisch bereikbaar op: adres: Datum indiensttreding (indien van toepassing): Beoogde einddatum (indien van toepassing): Omvang onderzoekstijd: fte 2. Vooropleiding Bachelor in: (Research) Master in: Evt. Minor in: Zijn er, in relatie tot het uit te voeren onderzoek, lacunes in de vooropleiding? Zo ja, hoe wordt hierin voorzien? Doorhalen wat niet van toepassing is.

2 3. Onderzoeksproject Titel project (in het Engels): Samenvatting van het onderzoeksproject (in het Engels), max. 300 woorden, plus max. 5 trefwoorden: Is dit project onderdeel van een groter onderzoeksprogramma? Zo ja, welk? Type financiering: is dit project (mede) gefinancierd door een onderzoeksorganisatie zoals NWO of de EU? Zo ja, welke? (graag projectnummer en titel waaronder het bij deze organisaties is aangevraagd) S.v.p. separaat bijvoegen: een beschrijving van het project op max. 3 pagina s A-4, met daarop vermeld - de doelstelling - de onderzoeksvraag - een verantwoording van inhoudelijke en methodologische keuzes - de belangrijkste literatuurverwijzingen - een werkplan/een fasering van het project in de tijd 4. Opleiding van de promovendus/a De norm die gesteld wordt vanuit NOSTER is voor reguliere juniorleden als volgt: iedere promovendus/a volgt 15 EC aan cursussen. Indien promovendi hun opleiding binnen NOSTER succesvol hebben afgerond, ontvangen zij een NOSTER-certificaat als bewijs. NB: indien men een cursus succesvol afrondt, wordt door NOSTER een cursuscertificaat afgegeven. Het cursusaanbod bestaat uit 2 verplichte onderdelen en een aanbod aan keuzecursussen. Verplichte onderdelen zijn (bij vierjarig promotietraject): a) 1 x deelname aan cursus NOSTER Grand Course: Trends and Perspectives in Theology and Religious Studies b) 3 x deelname aan jaarlijkse tweedaagse PhD Conference (incl. een presentatie van recent gestart dissertatieonderzoek en een presentatie van gevorderd dissertatieonderzoek met seniorrespons) Verder kan gekozen worden uit: doorlopende PhD-seminars & eenmalige verdiepingscursussen en Master Classes. Daarnaast kan ook een keuze worden gemaakt uit het aanbod van andere Landelijke Onderzoekscholen binnen de Geesteswetenschappen (LOGOS). Voor geassocieerde juniorleden gelden deze eisen niet. Zij kunnen zich hieronder wel alvast aanmelden voor NOSTER-cursussen. Indien een geassocieerde promovendus/a 15 EC aan onderwijs heeft gevolgd binnen NOSTER, heeft deze persoon recht op een NOSTER certificaat als bewijs van afronding van de opleiding binnen NOSTER. NB: indien men een cursus succesvol afrondt, wordt door NOSTER een cursuscertificaat afgegeven. Raadpleeg het actuele cursusaanbod op: Welke cursussen wilt u op welke termijn volgen? Verplicht onderdeel (PhD Conference):

3 Verplichte cursus (Grand Course): 5. Begeleiding en kwaliteitszorg Begeleiding Promotor(es): Co-promotor(es): Begeleider(s): Is het onderzoeksproject getoetst op haalbaarheid binnen de daarvoor gestelde termijn? (alleen reguliere juniorleden) Vindt er een tussentijdse evaluatie plaats over de voortgang van het gehele project en de haalbaarheid van de promotie binnen de gestelde tijd? (alleen reguliere juniorleden) Zijn er duidelijke afspraken over de wijze en frequentie van begeleiding van de promovendus/a? (zogenaamde output afspraken) Zo ja, welke? 6. Ondertekening Gelieve dit formulier digitaal in te leveren via de directeur van de Graduate School of via de onderzoeksdirecteur/onderzoekscoördinator van de eigen instelling, met daarbij per mail het akkoord van de promotor. Het adres van NOSTER is:

4 Invulwijzer aanmeldingsformulier promovendi voor NOSTER Soorten NOSTER-lidmaatschap & kosten deelname NOSTER-cursussen a. Regulier juniorlidmaatschap Promovendi die zijn aangesteld aan een in NOSTER participerende instelling en die een minimale aanstellingsomvang hebben van 3 fte over de gehele looptijd van het project (bijvoorbeeld 4 jaar voltijds of 5 jaar 0,8 fte) kunnen regulier juniorlid worden van NOSTER. Voor reguliere juniorleden van NOSTER zijn er geen kosten verbonden aan deelname aan NOSTERcursussen. Zij vallen onder de contributie die de instelling waaraan zij verbonden zijn aan NOSTER betaalt. b. Geassocieerd lidmaatschap Voor (buiten)promovendi die niet zijn aangesteld aan een in NOSTER participerende instelling óf geen minimale aanstellingsomvang hebben van 3 fte over de gehele looptijd van het project staat het geassocieerd lidmaatschap open. De kosten voor het geassocieerd lidmaatschap van NOSTER zijn: 1.000,- voor een geassocieerd lidmaatschap van vier jaar (max. 3 x deelname aan de Algemene Opleidingsdagen) of 400,- per jaar. Betaling geschiedt via de instelling waaraan de promovendus/a hoopt te promoveren; NOSTER stuurt deze instelling een factuur. De betreffende instelling draagt zelf zorg voor eventuele verrekening van de lidmaatschapskosten met de promovendus/a of met de instelling waar vanuit het promotieonderzoek wordt verricht (bijvoorbeeld een HBO-instelling). c. Volgen van losse cursussen (Buiten)promovendi die geen lid van NOSTER kunnen of willen worden, zijn van harte welkom bij losse opleidingsactiviteiten van NOSTER. Voorwaarde is wel dat de aanmelding voor een NOSTER-cursus gepaard gaat met een akkoord van de (beoogde) promotor. De betaling voor deelname aan losse cursussen geschiedt via een factuur vanuit NOSTER aan de promovendus/a in kwestie. Voor deze promovendi gelden de volgende tarieven ( 50,- per EC): Onderwijsvorm EC Kosten NOSTER Grand Course of 250,- PhD seminars deelname voor 1 jaar 2,5 125,- Algemene Opleidingsdagen ,- tot 100,- (excl. maaltijden/overnachting) Verdiepingscursussen (per cursus) 5 250,- Master Classes min. 1 vanaf 50,- Ondertekening en inlevering van aanmeldingsformulier De aanvraag voor het regulier en geassocieerd juniorlidmaatschap van NOSTER dient officieel te verlopen via de instelling waaraan promovendi verbonden zijn, aangezien de instelling zicht moet houden op het aantal medewerkers dat NOSTER-lid is in verband met de contributie die de betreffende universiteit jaarlijks aan NOSTER betaalt (dit geldt voor reguliere juniorleden), of zich middels de aanmelding verbindt aan het te betalen lidmaatschapsgeld aan NOSTER (dit geldt voor geassocieerde juniorleden).

5 Daarnaast onderwerpt de instelling zich met het inleveren van het aanmeldingsformulier aan de beoordelingsprocedure van lidmaatschapsaanvragen binnen het bestuur van NOSTER. Gelieve daarom dit formulier digitaal in te leveren via de directeur van de Graduate School of via de onderzoeksdirecteur/onderzoekscoördinator van de eigen instelling, met daarbij per mail het akkoord van de promotor. Het adres van NOSTER is: Criteria bij de beoordeling van aanmeldingsformulier door het NOSTER-bestuur Het Bestuur van NOSTER beoordeelt een aanvraag op de haalbaarheid van het project (reguliere juniorleden), de uitvoerbaarheid (geassocieerde juniorleden) en de passendheid van de binnen NOSTER gekozen opleiding (reguliere en geassocieerde juniorleden). M.b.t. de opleiding binnen NOSTER is de norm die aan reguliere juniorleden gesteld wordt als volgt: ieder regulier juniorlid volgt 15 EC aan cursussen. Het cursusaanbod bestaat uit 2 verplichte onderdelen en een aanbod aan keuzecursussen. Verplichte onderdelen zijn (bij vierjarig promotietraject): - 1 x deelname aan cursus NOSTER Grand Course: Trends and Perspectives in Theology and Religious Studies - 3 x deelname aan jaarlijkse tweedaagse PhD Conference (incl. een presentatie van recent gestart dissertatieonderzoek en een presentatie van gevorderd dissertatieonderzoek met seniorrespons) Verder kan gekozen worden uit: doorlopende PhD-seminars & eenmalige verdiepingscursussen en Master Classes. Daarnaast kan ook een keuze worden gemaakt uit het aanbod van andere Landelijke Onderzoekscholen binnen de Geesteswetenschappen (LOGOS). Indien promovendi de opleiding hebben afgerond, dat wil zeggen minimaal 15 EC aan opleiding hebben gevolgd, ontvangen zij een NOSTER certificaat als bewijs van afronding van de opleiding binnen NOSTER. Dit geldt ook voor geassocieerde juniorleden die 15 EC aan opleiding binnen NOSTER hebben gevolgd. Andere aspecten (originaliteit, wetenschappelijke kwaliteit e.d.) spelen bij de toelating van juniorleden geen rol. Wel kan hierover collegiaal advies gegeven worden. NB: indien er sprake is van interdisciplinair onderzoek, gaat het bestuur er vanuit dat er op de verschillende vakgebieden een begeleider bij het onderzoek betrokken wordt. Tijdstip van aanmelding als NOSTER-lid Promovendi kunnen tot drie weken vóór elke bestuursvergadering worden aangemeld. Voor de data van de bestuursvergaderingen, zie

OPLEIDINGS- EN BEGELEIDINGSPLAN

OPLEIDINGS- EN BEGELEIDINGSPLAN OPLEIDINGS- EN BEGELEIDINGSPLAN VOOR PROMOVENDI DIE AANGESTELD ZIJN OP DE FACULTEIT DER RECHTSGELEERDHEID VAN DE UNIVERSITEIT LEIDEN * (zoals bedoeld in artikel 6.8 van de CAO Nederlandse Universiteiten

Nadere informatie

Kootstra Talent Fellowship 2011

Kootstra Talent Fellowship 2011 Kootstra Talent Fellowship 2011 Inleiding De Raad van Bestuur Maastricht UMC + heeft voor 2011 middelen ter beschikking gesteld voor talentontwikkeling onder jong wetenschappelijk talent. Deze middelen

Nadere informatie

Kootstra Talent Fellowship 2015

Kootstra Talent Fellowship 2015 Kootstra Talent Fellowship 2015 Inleiding De Raad van Bestuur Maastricht UMC + heeft voor 2015 middelen ter beschikking gesteld voor talentontwikkeling onder jong wetenschappelijk talent. Deze middelen

Nadere informatie

Show & Share 2008 Promoveren bij Hogeschool INHOLLAND Ad van Blokland, coördinator Promotieonderzoek Institute of Advanced Studies and Applied

Show & Share 2008 Promoveren bij Hogeschool INHOLLAND Ad van Blokland, coördinator Promotieonderzoek Institute of Advanced Studies and Applied Show & Share 2008 Promoveren bij Hogeschool INHOLLAND Ad van Blokland, coördinator Promotieonderzoek Institute of Advanced Studies and Applied Research 1 Inhoud presentatie Waarom aandacht voor promoveren

Nadere informatie

Promoveren binnen de William James Graduate School

Promoveren binnen de William James Graduate School Promoveren binnen de William James Graduate School Pre-ambule Vanaf 1 september 2010 promoveren alle (buiten)promovendi, bij de Faculteit de Psychologie en Pedagogiek (FPP), ongeacht de aanstelling, binnen

Nadere informatie

FORMAT OPLEIDINGS- EN BEGELEIDINGSPLAN PROMOVENDUS. Naam promovendus:.. Datum indiensttreding: Leerstoelgroep:

FORMAT OPLEIDINGS- EN BEGELEIDINGSPLAN PROMOVENDUS. Naam promovendus:.. Datum indiensttreding: Leerstoelgroep: FORMAT OPLEIDINGS- EN BEGELEIDINGSPLAN PROMOVENDUS Naam promovendus:.. Datum indiensttreding: Leerstoelgroep: Beoogde totale duur promovendusaanstelling: jaar Het dienstverband als promovendus bestaat

Nadere informatie

Promotiebeurs voor leraren 2016 1ste ronde

Promotiebeurs voor leraren 2016 1ste ronde Aanvraagformulier Promotiebeurs voor leraren 2016 1ste ronde Het ingevulde aanvraagformulier met de verklaring van de werkgever moet via het elektronisch aanvraagsysteem ISAAC bij NWO ingediend worden.

Nadere informatie

Procedureoverzicht Promotietraject Faculteit der Geesteswetenschappen (Promotiereglement 2015)

Procedureoverzicht Promotietraject Faculteit der Geesteswetenschappen (Promotiereglement 2015) Procedureoverzicht Promotietraject Faculteit der Geesteswetenschappen (Promotiereglement 2015) Hieronder volgt een overzicht van de stappen in de formele procedure die uiteindelijk wordt afgesloten door

Nadere informatie

Opleidingsreglement van de PhD-opleiding Graduate School of Natural Sciences Faculteit Bètawetenschappen, Universiteit Utrecht

Opleidingsreglement van de PhD-opleiding Graduate School of Natural Sciences Faculteit Bètawetenschappen, Universiteit Utrecht Opleidingsreglement van de PhD-opleiding Graduate School of Natural Sciences Faculteit Bètawetenschappen, Universiteit Utrecht Versie 6 10 juli 2007 PARAGRAAF 1. ALGEMENE BEPALINGEN art. 1.1 - Toepasselijkheid

Nadere informatie

Promotiebeurs voor leraren

Promotiebeurs voor leraren Concept Aanvraagformulier [concept gebaseerd op de 2de ronde 2017; het formulier voor de eerste ronde van 2018 wordt in de eerste helft van november op de website gezet. Het formulier voor 2018 zal grotendeels

Nadere informatie

Promotiebeurs voor leraren 2015 1ste ronde

Promotiebeurs voor leraren 2015 1ste ronde Aanvraagformulier Promotiebeurs voor leraren 2015 1ste ronde Lees de brochure Promotiebeurs voor leraren zorgvuldig voordat u werkgever moet via het elektronisch aanvraagsysteem Iris bij dit formulier

Nadere informatie

CONCEPT Aanvraagformulier Promotiebeurs voor leraren (gebaseerd op de najaarsronde 2016)

CONCEPT Aanvraagformulier Promotiebeurs voor leraren (gebaseerd op de najaarsronde 2016) CONCEPT Aanvraagformulier Promotiebeurs voor leraren (gebaseerd op de najaarsronde 2016) Uiterlijk 2 maanden voor de eerstvolgende deadline wordt het aanvraagformulier behorende bij de betreffende ronde

Nadere informatie

OPLEIDINGS- EN BEGELEIDINGSPLAN ONDERZOEKSCHOOL IUS COMMUNE

OPLEIDINGS- EN BEGELEIDINGSPLAN ONDERZOEKSCHOOL IUS COMMUNE OPLEIDINGS- EN BEGELEIDINGSPLAN ONDERZOEKSCHOOL IUS COMMUNE INDIVIDUEEL Faculteit :... Universiteit:... Naam promovendus:... Programma :... promotie-project :... (Beoogd) promotor :... Begeleider(s)/werkbaas

Nadere informatie

De promovendus. De promovendus

De promovendus. De promovendus De promovendus. Doel van de functie. 1. Aanstelling 2. Profiel en competenties 3. Inschaling 4. Het verrichten van onderwijstaken 5. Het Opleiding en Begeleidingsplan (OBP) 6. Begeleiding van de promovendus

Nadere informatie

De CAO Nederlandse Universiteiten 2007-2010, artikel 6.8 vormt de basis voor het model Opleidingsen begeleidingsplan voor promovendi:

De CAO Nederlandse Universiteiten 2007-2010, artikel 6.8 vormt de basis voor het model Opleidingsen begeleidingsplan voor promovendi: Open Universiteit Nederland Opleidings- en Begeleidingsplan voor Promovendi De CAO Nederlandse Universiteiten 2007-2010, artikel 6.8 vormt de basis voor het model Opleidingsen begeleidingsplan voor promovendi:

Nadere informatie

Procedureoverzicht Promotietraject (Promotiereglement 2015)

Procedureoverzicht Promotietraject (Promotiereglement 2015) overzicht Promotietraject (Promotiereglement 2015) Hieronder volgt een overzicht van de stappen in de formele procedure die uiteindelijk wordt afgesloten door de openbare verdediging van het proefschrift.

Nadere informatie

Richtlijn Promotietrajecten Universiteit Leiden

Richtlijn Promotietrajecten Universiteit Leiden Richtlijn Promotietrajecten Universiteit Leiden Deze richtlijn is van toepassing op promovendi van de Universiteit Leiden die vallen in de VSNUcategorieën 1 (werknemer-promovendus) en 3 (contractpromovendus).

Nadere informatie

Complete set aanmeldingsformulieren

Complete set aanmeldingsformulieren Complete set aanmeldingsformulieren Post HBO Contextuele Hulpverlening Basis / Specialisatie Gelieve alle formulieren te ondertekenen en pasfoto bij te voegen. 1 Aanmeldingsformulier Post hbo basis / specialisatie*

Nadere informatie

Oproep tot het indienen van aanvragen promotieonderzoek voor het Programma Onderzoeken in de Praktijk

Oproep tot het indienen van aanvragen promotieonderzoek voor het Programma Onderzoeken in de Praktijk Oproep tot het indienen van aanvragen promotieonderzoek voor het Programma Onderzoeken in de Praktijk Programma van het Zorgondersteuningsfonds Doel van het programma De veranderingen in de langdurige

Nadere informatie

B. OPLEIDINGSSPECIFIEK DEEL VAN DE ONDERWIJS- EN EXAMENREGELING VAN DE RESEARCH MASTER FILOSOFIE FACULTEIT DER GEESTESWETENSCHAPPEN

B. OPLEIDINGSSPECIFIEK DEEL VAN DE ONDERWIJS- EN EXAMENREGELING VAN DE RESEARCH MASTER FILOSOFIE FACULTEIT DER GEESTESWETENSCHAPPEN B. OPLEIDINGSSPECIFIEK DEEL VAN DE ONDERWIJS- EN EXAMENREGELING VAN DE RESEARCH MASTER FILOSOFIE FACULTEIT DER GEESTESWETENSCHAPPEN 2015-2016 Deel B: Opleidingsspecifiek deel 1. Algemene bepalingen Artikel

Nadere informatie

Doctoraatsreglement van de FPPW

Doctoraatsreglement van de FPPW FACULTEIT PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGISCHE WETENSCHAPPEN Doctoraatsreglement van de FPPW Unaniem goedgekeurd door de Faculteitsraad op 17 september 2014 1. Inleiding Dit reglement bevat faculteitsspecifieke

Nadere informatie

Algemeen. Onderwijs. Promovendus. Titel project. Vraagstelling. Indien deeltijd, factor. Start aanstelling. Einde aanstelling. Promotor Promotor 2

Algemeen. Onderwijs. Promovendus. Titel project. Vraagstelling. Indien deeltijd, factor. Start aanstelling. Einde aanstelling. Promotor Promotor 2 Opleidings en begeleidingsplan promovendus UL Faculteit der Letteren Instituut Pallas P.N. van Eyckhof 3/geb. 11651 e etage Postbus 9515, 2300 RA Leiden De werkgever ziet er op toe dat een op de promovendus

Nadere informatie

Aanmelding Taal- en Schakelcursus Inholland. Wat stuurt u naar ons op?

Aanmelding Taal- en Schakelcursus Inholland. Wat stuurt u naar ons op? Aanmelding Taal- en Schakelcursus Inholland Wat stuurt u naar ons op? Uw aanmelding is compleet als u de volgende documenten opstuurt: 1. het aanmeldformulier, volledig en duidelijk ingevuld Probeer alles

Nadere informatie

g r a d u a t e s c h o o l UNIVERSITEIT VOOR HUMANISTIEK

g r a d u a t e s c h o o l UNIVERSITEIT VOOR HUMANISTIEK g r a d u a t e s c h o o l UNIVERSITEIT VOOR HUMANISTIEK De Graduate School van de Universiteit voor Humanistiek (UvH) biedt een vierjarige promotieopleiding, die uitmondt in een wetenschappelijk proefschrift

Nadere informatie

REGISTRATIE-EISEN VOOR WETENSCHAPPELIJK VOEDINGSKUNDIGE A en B

REGISTRATIE-EISEN VOOR WETENSCHAPPELIJK VOEDINGSKUNDIGE A en B Nederlandse Academie van Voedingswetenschappen REGISTRATIE-EISEN VOOR WETENSCHAPPELIJK VOEDINGSKUNDIGE A en B Opgesteld door de Nederlandse Academie van Voedingswetenschappen d.d.: 20 januari 2010 versie:

Nadere informatie

B. OPLEIDINGSSPECIFIEK DEEL VAN DE ONDERWIJS- EN EXAMENREGELING FACULTEIT DER GEESTESWETENSCHAPPEN

B. OPLEIDINGSSPECIFIEK DEEL VAN DE ONDERWIJS- EN EXAMENREGELING FACULTEIT DER GEESTESWETENSCHAPPEN B. OPLEIDINGSSPECIFIEK DEEL VAN DE ONDERWIJS- EN EXAMENREGELING VAN DE RESEARCHMASTEROPLEIDING THEOLOGY AND RELIGIOUS STUDIES (RELIGIOUS STUDIES) FACULTEIT DER GEESTESWETENSCHAPPEN 2016-2017 Deel B: opleidingsspecifiek

Nadere informatie

Planning en Evaluatie gespreksverslagen

Planning en Evaluatie gespreksverslagen Promotietraject RU / FNWI Inleiding Planning en Evaluatie gespreksverslagen Plannings en evaluatiegesprekken (minimaal 1 x per jaar) helpen begeleider en promovendus bij het doelgericht werken en plannen.

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING ONDERZOEKSCHOOL Huizinga Instituut 2012-2016

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING ONDERZOEKSCHOOL Huizinga Instituut 2012-2016 De Colleges van Bestuur van: GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING ONDERZOEKSCHOOL Huizinga Instituut 2012-2016 de Erasmus Universiteit Rotterdam; de Radboud Universiteit Nijmegen; de Rijksuniversiteit Groningen;

Nadere informatie

DEELNAMEFORMULIER UNIVÉ PALUDANUS PRIJS 2015. Voor u begint met invullen, voldoet uw project aan de volgende criteria?

DEELNAMEFORMULIER UNIVÉ PALUDANUS PRIJS 2015. Voor u begint met invullen, voldoet uw project aan de volgende criteria? DEELNAMEFORMULIER UNIVÉ PALUDANUS PRIJS 2015 Voor u begint met invullen, voldoet uw project aan de volgende criteria? 1. Het project zorgt voor een zichtbare verbetering van kwaliteit van de zorg. 2. Het

Nadere informatie

REGISTRATIE-EISEN VOOR WETENSCHAPPELIJK VOEDINGSKUNDIGE A en B

REGISTRATIE-EISEN VOOR WETENSCHAPPELIJK VOEDINGSKUNDIGE A en B Nederlandse Academie van Voedingswetenschappen REGISTRATIE-EISEN VOOR WETENSCHAPPELIJK VOEDINGSKUNDIGE A en B Opgesteld door de Nederlandse Academie van Voedingswetenschappen d.d.: 8 maart 2018 versie:

Nadere informatie

Het juridisch doctoraat: Van klassiek juweel tot academisch fabricaat?

Het juridisch doctoraat: Van klassiek juweel tot academisch fabricaat? Het juridisch doctoraat: Van klassiek juweel tot academisch fabricaat? Workshop 8: de kwaliteit en beoordelingsprocedure van proefschriften Juridische dissertatie is nog steeds juweel Ondanks forse toename

Nadere informatie

Inleiding Introductie

Inleiding Introductie Inleiding Introductie Hora Finita: PhD management software ondersteunt de processen faciliteert onderlinge verschillen Graduate Schools op basis van input van gebruikers maatwerk mogelijk 2 Inleiding Opbouw

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING ONDERZOEKSCHOOL OIKOS (Onderzoekschool voor Klassieke Oudheid Studiën) 2012-2016

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING ONDERZOEKSCHOOL OIKOS (Onderzoekschool voor Klassieke Oudheid Studiën) 2012-2016 De Colleges van Bestuur van: GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING ONDERZOEKSCHOOL OIKOS (Onderzoekschool voor Klassieke Oudheid Studiën) 2012-2016 de Radboud Universiteit Nijmegen; de Rijksuniversiteit Groningen;

Nadere informatie

MASTER ONDERWIJSKUNDE

MASTER ONDERWIJSKUNDE ANTON DE KOM UNIVERSITEIT VAN SURINAME INSTITUTE FOR GRADUATE STUDIES AND RESEARCH (IGSR) MASTER ONDERWIJSKUNDE LEREN EN INNOVEREN Met de Master Onderwijskunde: Leren en Innoveren ontwikkelt u de competenties

Nadere informatie

Checklist R&O-gesprekken AIO s en contractpromovendi *

Checklist R&O-gesprekken AIO s en contractpromovendi * Checklist R&O-gesprekken AIO s en contractpromovendi * Startgesprek: Uitleggen van de regels en maken van afspraken (binnen vier weken na aanvang van het contract). - Uitleg over het persoonlijk dossier,

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING ONDERZOEKSCHOOL OIKOS

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING ONDERZOEKSCHOOL OIKOS De Colleges van Bestuur van: GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING ONDERZOEKSCHOOL OIKOS 2017-2021 de Radboud Universiteit Nijmegen; de Rijksuniversiteit Groningen; de Universiteit Leiden; de Universiteit Utrecht;

Nadere informatie

2. Selectie van studenten geschiedt op basis van een oordeel over de volgende kerncompetenties van belangstellenden:

2. Selectie van studenten geschiedt op basis van een oordeel over de volgende kerncompetenties van belangstellenden: Opleidingsspecifieke deel OER, 2017-2018 Opleiding / programma: Theologie en Religiewetenschappen Programma: Religie en Samenleving Artikel Tekst 2.1 Toelatingseisen opleiding 1. Voor toelating tot de

Nadere informatie

In aanvulling op bovenstaande voorwaarden gelden de volgende aanvullende toelatingsvoorwaarden per track:

In aanvulling op bovenstaande voorwaarden gelden de volgende aanvullende toelatingsvoorwaarden per track: Opleidingsspecifieke deel OER, 2017-2018 De opleiding Kunst- en cultuurwetenschappen Arts and Culture bestaat uit de programma s: Gender Studies (see English EER) Arts & Society (voorheen Kunstbeleid en

Nadere informatie

Reglement Bachelorscriptie Geschiedenis Vastgesteld op 1-9-2015, verbeterd en goedgekeurd door de examencommissie op 10-9- 2015

Reglement Bachelorscriptie Geschiedenis Vastgesteld op 1-9-2015, verbeterd en goedgekeurd door de examencommissie op 10-9- 2015 Faculteit der Geesteswetenschappen Afdeling Geschiedenis, Europese studies en Religiewetenschappen Spuistraat 134 1012 VB Amsterdam Datum 10-9-2015 Contactpersoon J.J.B.Turpijn@uva.nl Bijlagen Beoordelingsformulier

Nadere informatie

STUDIEGIDS MASTER THEOLOGIE ALGEMEEN

STUDIEGIDS MASTER THEOLOGIE ALGEMEEN STUDIEGIDS MASTER THEOLOGIE ALGEMEEN Inhoud Eindkwalificaties... 2 Afstudeerrichtingen... 3 Structuur van de opleiding... 3 Beroepsperspectief... 3 Excellentietraject... 4 Toelating en inschrijving...

Nadere informatie

Men komt in aanmerking voor toelating tot het programma Kunstgeschiedenis indien men aantoont te beschikken over de volgende competenties:

Men komt in aanmerking voor toelating tot het programma Kunstgeschiedenis indien men aantoont te beschikken over de volgende competenties: Opleidingsspecifieke deel OER, 2016-2017 De opleiding Kunst- en cultuurwetenschappen Arts and Culture bestaat uit de programma s: Kunstgeschiedenis Gender Studies (see English EER) Arts & Society (voorheen

Nadere informatie

LANDELIJKE ONDERZOEKSCHOLEN BINNEN DE GEESTESWETENSCHAPPEN Een gezamenlijke notitie van DLG en LOGOS

LANDELIJKE ONDERZOEKSCHOLEN BINNEN DE GEESTESWETENSCHAPPEN Een gezamenlijke notitie van DLG en LOGOS 23 oktober 2010 LANDELIJKE ONDERZOEKSCHOLEN BINNEN DE GEESTESWETENSCHAPPEN Een gezamenlijke notitie van DLG en LOGOS Vooraf Op 18 juni 2010 hebben het DLG en LOGOS overeenstemming bereikt over onderlinge

Nadere informatie

Leraar in onderzoek. Exacte Wetenschappen. Onderzoeksprogramma voor wis- en natuurkundedocenten

Leraar in onderzoek. Exacte Wetenschappen. Onderzoeksprogramma voor wis- en natuurkundedocenten Exacte Wetenschappen Leraar in onderzoek Onderzoeksprogramma voor wis- en natuurkundedocenten Den Haag, mei 2010 Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek Inhoud 1 Inleiding 3 2 Doel 4 3

Nadere informatie

Complete set aanmeldingsformulieren

Complete set aanmeldingsformulieren Complete set aanmeldingsformulieren Master Contextuele Hulpverlening Gelieve alle formulieren te ondertekenen en pasfoto bij te voegen. 1 Aanmeldingsformulier Master Contextuele Hulpverlening Ondergetekende

Nadere informatie

NEDERLANDSE ACADEMIE VAN VOEDINGSWETENSCHAPPEN

NEDERLANDSE ACADEMIE VAN VOEDINGSWETENSCHAPPEN 1 NEDERLANDSE ACADEMIE VAN VOEDINGSWETENSCHAPPEN TOELICHTING BIJ HET AANVRAAGFORMULIER VOOR REGISTRATIE TOT VOEDINGSWETENSCHAPPELIJK ONDERZOEKER B (SMBWO registratie) ALGEMEEN - Raadpleeg tevens het SMBWO

Nadere informatie

EducareGroningen.nl ONDERZOEK/EDUCATIE

EducareGroningen.nl ONDERZOEK/EDUCATIE Certificering EHBDu A Voorwaarden De cursus is toegankelijk voor horeca- en veiligheidspersoneel en politie. De cursus wordt gegeven door een gecertificeerde trainer EHBDu A of B. De cursus wordt aangemeld

Nadere informatie

B. OPLEIDINGSSPECIFIEK DEEL VAN DE ONDERWIJS- EN EXAMENREGELING FACULTEIT DER GEESTESWETENSCHAPPEN

B. OPLEIDINGSSPECIFIEK DEEL VAN DE ONDERWIJS- EN EXAMENREGELING FACULTEIT DER GEESTESWETENSCHAPPEN B. OPLEIDINGSSPECIFIEK DEEL VAN DE ONDERWIJS- EN EXAMENREGELING VAN DE RESEARCHMASTEROPLEIDING GESCHIEDENIS FACULTEIT DER GEESTESWETENSCHAPPEN 2016-2017 Deel B: opleidingsspecifiek deel 1. Algemene bepalingen

Nadere informatie

De Graduate School of Science

De Graduate School of Science 13-05-2014 1 De Graduate School of Science 13 Mei 2014 13-05-2014 2 Inhoud van deze presentatie 1. De GSS: geschiedenis, opdracht en rol 2. Wie doet wat bij de GSS (ook Hora Finita) 3. Actuele kwesties

Nadere informatie

STAPPENPLAN PROMOTIE

STAPPENPLAN PROMOTIE STAPPENPLAN PROMOTIE Faculteit der Letteren Universiteit Leiden Versie februari 2008 Hieronder wordt een overzicht gegeven van de stappen in de formele procedure die wordt afgesloten door de openbare verdediging

Nadere informatie

interne regeling Bijlage 3 Opleidings-en begeleidingsplan OIO Naam: Afdeling: Titel promotietraject: Plan voor de periode:

interne regeling Bijlage 3 Opleidings-en begeleidingsplan OIO Naam: Afdeling: Titel promotietraject: Plan voor de periode: Trainee Research Assistents ingangsdatum 18 juni 2008 Bijlage 3 Opleidings-en begeleidingsplan OIO Naam: Afdeling: Titel promotietraject: Plan voor de periode: Toelating tot de promotie op basis van: Overige

Nadere informatie

Wetenschappelijke bijeenkomsten ALW

Wetenschappelijke bijeenkomsten ALW 1 Aard- en Levenswetenschappen Call for proposals ALW Den Haag, maart 2015 Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek 1 Inleiding en doel NWO heeft als wettelijke taak onder meer de nationale

Nadere informatie

Deel B van de onderwijs- en examenregeling voor de duale masteropleiding Communicatie- en informatiewetenschappen, 90 EC, 2014-2015

Deel B van de onderwijs- en examenregeling voor de duale masteropleiding Communicatie- en informatiewetenschappen, 90 EC, 2014-2015 Deel B van de onderwijs- en examenregeling voor de duale masteropleiding Communicatie- en informatiewetenschappen, 90 EC, 2014-2015 1 Algemene bepalingen Artikel 1.1 Toepasselijkheid van de regeling Deze

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier erkend Opsteller Programma van Eisen Regeling Brandmeldinstallaties Januari 2002 + A1

Aanmeldingsformulier erkend Opsteller Programma van Eisen Regeling Brandmeldinstallaties Januari 2002 + A1 Aanmeldingsformulier erkend Opsteller Programma van Eisen Regeling Brandmeldinstallaties Januari 2002 + A1 Kiwa-NCP Aanmeldingsformulier erkend Opsteller Programma van Eisen, versie 10 juni 2011 Pagina

Nadere informatie

Onderzoeksvoorstel voor wetenschappelijk onderzoek in het kader van de Onderzoeksagenda Veteranenzorg Defensie

Onderzoeksvoorstel voor wetenschappelijk onderzoek in het kader van de Onderzoeksagenda Veteranenzorg Defensie Onderzoeksvoorstel voor wetenschappelijk onderzoek in het kader van de Onderzoeksagenda Veteranenzorg Defensie Dit formulier moet in het Nederlands worden ingevuld 1. Registratiegegevens 1a. Gegevens hoofdaanvrager

Nadere informatie

Het diploma van de opleiding kan behaald worden tot en met 31 december 2015.

Het diploma van de opleiding kan behaald worden tot en met 31 december 2015. Opleidingsspecifieke deel OER, 2015-2016 Opleiding / programma: MSc Logopediewetenschap Artikel Tekst 2.1 Toelatingseisen opleiding Niet van toepassing NB: Sinds 1 september 2013 is instroom in de masteropleiding

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Scholingsportal CA ICT. Gilde-BT

Gebruikershandleiding Scholingsportal CA ICT. Gilde-BT Gebruikershandleiding Scholingsportal CA ICT Gilde-BT Versie 2.1 Datum 16-07-2015 Inhoud Inleiding...2 Registeren...3 Beheren van uw accountgegevens...5 Algemene documenten uploaden...6 Het cursusaanbod...7

Nadere informatie

Premasterprogramma Psychologie 11 maart 2016. Jan van Rooij Serena Verdonk Margot Starkenburg

Premasterprogramma Psychologie 11 maart 2016. Jan van Rooij Serena Verdonk Margot Starkenburg Premasterprogramma Psychologie 11 maart 2016 Jan van Rooij Serena Verdonk Margot Starkenburg huishoudelijke mededelingen - voorlichting duurt tot 12.00 uur - 12.15 13.00 in deze zaal: Plan your master

Nadere informatie

Postbus 1 3890 AA Zeewolde. Formulier verantwoording subsidie 2015: Sport

Postbus 1 3890 AA Zeewolde. Formulier verantwoording subsidie 2015: Sport Gemeente Zeewolde Gemeentehuis Raadhuisplein 1 Postbus 1 3890 AA Zeewolde Telefoon (036) 5229522 Telefax (036) 5222394 E-mail info@zeewolde.nl Website www.zeewolde.nl Formulier verantwoording subsidie

Nadere informatie

- De specifieke eisen hebben betrekking op de kennis die verlangd kan worden van iedere onderzoeker op zijn specifieke onderzoeksgebied.

- De specifieke eisen hebben betrekking op de kennis die verlangd kan worden van iedere onderzoeker op zijn specifieke onderzoeksgebied. OPLEIDINGS- EN BEGELEIDINGSPROGRAMMA ALGEMEEN (voor de promovendi van de Ius Commune onderzoekschool) Hieronder wordt ingegaan op uitgangspunten van de opleiding (1), op de verantwoordelijkheden (2.1),

Nadere informatie

Zorgplicht voor de scholen

Zorgplicht voor de scholen Zorgplicht voor de scholen In het kader van de wet passend onderwijs hebben de scholen zorgplicht. Dit geldt voor leerlingen die extra ondersteuning behoeven. 1. procedure aanmelding bij reguliere school

Nadere informatie

Regeling Scholing Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening per 1 juli 2015

Regeling Scholing Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening per 1 juli 2015 Regeling Scholing Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening per 1 juli 2015 Inleiding Gezien de arbeidsmarktsituatie in Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, Jeugdzorg en Kinderopvang, heeft het

Nadere informatie

INFOSESSIE DOCTORAATSPORTFOLIO

INFOSESSIE DOCTORAATSPORTFOLIO INFOSESSIE DOCTORAATSPORTFOLIO Welkom Waarom zijn we hier vandaag? Reglementair kader? Ø Artikel 27(a) van het Centraal Reglement voor de Toekenning van de Academische Graad van Doctor: De Vrije Universiteit

Nadere informatie

Vraagt het examen aan voor de Opleiding. Met specialisatie.. Faculteit der Geesteswetenschappen. Studentnummer. Naam + voorletters

Vraagt het examen aan voor de Opleiding. Met specialisatie.. Faculteit der Geesteswetenschappen. Studentnummer. Naam + voorletters Faculteit der Geesteswetenschappen Afstudeerformulier Master 1. Studenten die het masterdiploma wensen te ontvangen, dienen een afstudeerformulier in te leveren bij de onderwijsadministratie van de opleiding.

Nadere informatie

Samenvatting. onderzoek kortheidshalve aan met de term aangestelde promovendi.

Samenvatting. onderzoek kortheidshalve aan met de term aangestelde promovendi. Samenvatting Introductie Negen jaar geleden vroeg de Universiteit Utrecht haar promovendi om een oordeel over een aantal aspecten van hun promotietraject. Lagen ze op schema, welke steun kregen internationale

Nadere informatie

Inschrijfformulier Executive Master in Business Administration

Inschrijfformulier Executive Master in Business Administration Inschrijfformulier Executive Master in Business Administration Aanmeldingsprocedure 1 De Admission Committee heeft de aanmeldingsprocedure en selectie criteria vastgesteld. De aanmelding omvat het volgende:

Nadere informatie

Artikel Tekst 2.1 Toelatingseisen opleiding Voor toelating tot de opleiding Mediastudies komt in aanmerking de bezitter van

Artikel Tekst 2.1 Toelatingseisen opleiding Voor toelating tot de opleiding Mediastudies komt in aanmerking de bezitter van Opleidingsspecifieke deel OER, 2016-2017 Opleiding / programma: Mediastudies/ Film- en televisiewetenschap; New Media and Digital Culture (voorheen Nieuwe media en digitale cultuur, see English EER) Artikel

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier erkend Rolluik Beveiligingsbedrijf Beoordelingsrichtlijn Rolluik Beveiligingsbedrijf 2007

Aanmeldingsformulier erkend Rolluik Beveiligingsbedrijf Beoordelingsrichtlijn Rolluik Beveiligingsbedrijf 2007 Aanmeldingsformulier erkend Rolluik Beveiligingsbedrijf Beoordelingsrichtlijn Rolluik Beveiligingsbedrijf 2007 Kiwa-NCP Aanmeldingsformulier erkend Rolluik Beveiligingsbedrijf, versie 11 juni 2011 Pagina

Nadere informatie

Conferentie Promoveren en promotietrajecten. VU Amsterdam, 15 mei 2013

Conferentie Promoveren en promotietrajecten. VU Amsterdam, 15 mei 2013 Conferentie Promoveren en promotietrajecten VU Amsterdam, 15 mei 2013 Heden en toekomst van promoveren Prof. Martin Kropff, rector Wageningen University Promoveren: wat is onveranderd? Kern: het (leren)

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier 2015

Aanmeldingsformulier 2015 Aanmeldingsformulier 2015 verzenden / / Te Geboortedatum / / Te Adres Postcode Telefoon Mobiel E-mail Website Wenst deel te nemen aan de opleiding : Groepsopleiding 2199,- Startdatum././ Individuele opleiding

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier erkend Installatiebedrijf Regeling Brandmeldinstallaties Januari 2002 + A1

Aanmeldingsformulier erkend Installatiebedrijf Regeling Brandmeldinstallaties Januari 2002 + A1 Aanmeldingsformulier erkend Installatiebedrijf Regeling Brandmeldinstallaties Januari 2002 + A1 Kiwa-NCP Aanmeldingsformulier erkend Installatiebedrijf, versie 8 juni 2011 Pagina 1 van 6 Toelichting Dit

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER ERKENNING TEAMCOACHOPLEIDING

AANVRAAGFORMULIER ERKENNING TEAMCOACHOPLEIDING AANVRAAGFORMULIER ERKENNING TEAMCOACHOPLEIDING CONFORM OVERGANGSREGELGEVING OPLEIDINGEN LVSC (2019-2024) Opleidingsinstituut: Naam:... Adres:... Postcode: Plaats:... Telefoonnummer:. E-mailadres:. Wilt

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier Lidmaatschap Register Schematherapie

Aanmeldingsformulier Lidmaatschap Register Schematherapie Aanmeldingsformulier Lidmaatschap Register Schematherapie Zie eerst: Reglement Lidmaatschap Register Schematherapie en Reglement Supervisie en Intervisie Register Schematherapie Ik wil mij graag inschrijven

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR ERKENNING VAN OPLEIDINGEN EN CURSUSSEN

AANVRAAGFORMULIER VOOR ERKENNING VAN OPLEIDINGEN EN CURSUSSEN AANVRAAGFORMULIER VOOR ERKENNING VAN OPLEIDINGEN EN CURSUSSEN De vragen waarbij een artikel uit het Huishoudelijk Reglement vermeld staat, wegen mee ter beoordeling van de opleiding of cursus. De andere

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor internationale projecten

Aanvraagformulier voor internationale projecten Aanvraagformulier voor internationale projecten Vooraf Cordaid raadt u aan om, voordat u begint met het invullen van dit formulier, na te gaan of uw project in aanmerking komt voor financiering. U kunt

Nadere informatie

Faculteit der Geesteswetenschappen Universiteit van Amsterdam. Regeling Promovendi

Faculteit der Geesteswetenschappen Universiteit van Amsterdam. Regeling Promovendi Faculteit der Geesteswetenschappen Universiteit van Amsterdam Regeling Promovendi INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. De plaats van de promovendus in de organisatie 3. Het opleidings- en begeleidingsplan (OBP)

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Algemeen

Hoofdstuk 1. Algemeen REGLEMENT VAN HET WETENSCHAPPELIJK INSTITUUT LEIDEN UNIVERSITY CENTRE FOR THE ARTS IN SOCIETY (LUCAS) Hoofdstuk 1. Algemeen Artikel 1. Naam van het instituut Het instituut draagt de naam Leiden University

Nadere informatie

Bornholmstraat 80 9723 AZ Groningen tel: 050 549 22 06 email: info@fysiosupplies.nl internet: www.fysiosupplies.nl Kvk: 50074423 ABN Amro:

Bornholmstraat 80 9723 AZ Groningen tel: 050 549 22 06 email: info@fysiosupplies.nl internet: www.fysiosupplies.nl Kvk: 50074423 ABN Amro: 1 Fontys MSU cursus voor de fysiotherapie Deze volwaardige MSU cursus, onder leiding van Fontys hogescholen is wetenschappelijk onderbouwd en geaccrediteerd met 64 punten bij het KNGF. Dit is de perfecte

Nadere informatie

BESTUURSKUNDE BESTUREN VAN VEILIGHEID

BESTUURSKUNDE BESTUREN VAN VEILIGHEID BESTUURSKUNDE BESTUREN VAN VEILIGHEID BESTUURSKUNDE: BESTUREN VAN VEILIGHEID > Een unieke combinatie van algemene bestuurskundevakken en vakken die zich toeleggen op het besturen van veiligheid; algemene

Nadere informatie

Afspraken tussen EVC aanbieder en EVC kandidaat. EVC-procedure Masteropleiding Archeologie. 1 v-3

Afspraken tussen EVC aanbieder en EVC kandidaat. EVC-procedure Masteropleiding Archeologie. 1 v-3 Afspraken tussen EVC aanbieder en EVC kandidaat EVC-procedure Masteropleiding Archeologie 1 v-3 Versiebeheer Titel Afspraken tussen EVC aanbieder en EVC kandidaat Versie Datum publicatie Auteur 1 19 december

Nadere informatie

Stagehandleiding. bedoeld voor studenten en docenten bachelor- en masteropleiding Rechtsgeleerdheid, Ondernemingsrecht en Fiscaal Recht

Stagehandleiding. bedoeld voor studenten en docenten bachelor- en masteropleiding Rechtsgeleerdheid, Ondernemingsrecht en Fiscaal Recht Stagehandleiding bedoeld voor studenten en docenten bachelor- en masteropleiding Rechtsgeleerdheid, Ondernemingsrecht en Fiscaal Recht herziene druk mei 2013 1 1. Gang van zaken rond de stage Een stage

Nadere informatie

Training. Jobcoach in bedrijf. Economische waarde door menselijke waarde

Training. Jobcoach in bedrijf. Economische waarde door menselijke waarde Training Jobcoach in bedrijf Economische waarde door menselijke waarde Opzet van de training Inleiding Steeds meer bedrijven bieden in hun organisatie kansen voor mensen met een arbeidshandicap of met

Nadere informatie

FACULTEIT DER GEESTESWETENSCHAPPEN REGELING DOCENTPROMOVENDI

FACULTEIT DER GEESTESWETENSCHAPPEN REGELING DOCENTPROMOVENDI FACULTEIT DER GEESTESWETENSCHAPPEN REGELING DOCENTPROMOVENDI vastgesteld april 2006, herzien september 2008 1. Inleiding 2. Werving en selectie 3. Aanstelling 4. Verlenging 5. Het begeleidingsplan 6. Voortgangsrapportage

Nadere informatie

Aanmeldformulier Executive MBA

Aanmeldformulier Executive MBA Aanmeldformulier Executive MBA Aanmeldingsprocedure 1 De Admission Committee heeft de aanmeldingsprocedure en selectie criteria vastgesteld. De aanmelding omvat het volgende: A: Een volledig ingevuld en

Nadere informatie

Honours College Geneeskunde Inhoud en doel

Honours College Geneeskunde Inhoud en doel Honours College Geneeskunde Inhoud en doel Het LUMC biedt studenten Geneeskunde een gevarieerd Honours College-programma aan, waarin verbreding, verdieping en vooral onderzoek meer aandacht krijgen dan

Nadere informatie

Verzoek tot toelating

Verzoek tot toelating Verzoek tot toelating Masteropleidingen Universiteit Leiden versie: februari 2008 International students are referred to the form that can be downloaded from www.mastersinleiden.nl Voor wie is dit formulier?

Nadere informatie

Algemene informatie en algemene voorwaarden bijeenkomsten

Algemene informatie en algemene voorwaarden bijeenkomsten Algemene informatie en algemene voorwaarden bijeenkomsten Per 1 mei 2016 Onderstaande informatie en aanmeldingsvoorwaarden gelden voor alle bijeenkomsten aangeboden door het Instituut voor Bouwrecht. Algemene

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier Wedding & Eventplanner combinatie

Aanmeldingsformulier Wedding & Eventplanner combinatie Aanmeldingsformulier Wedding & Eventplanner combinatie verzenden / / Te Geboortedatum / / Te Adres Postcode Telefoon Mobiel E-mail Website Wenst deel te nemen aan de opleiding : Groepscombinatie opleiding

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier 2015 automatische incasso

Aanmeldingsformulier 2015 automatische incasso Aanmeldingsformulier 2015 automatische incasso verzenden / / Te Geboortedatum / / Te Adres Postcode Telefoon Mobiel E-mail Website Wenst deel te nemen aan de opleiding : Groepsopleiding 2099,- Startdatum././

Nadere informatie

Aanmeldingsformulieren Boekondernemer van de Toekomst losse moduledag(en) Op weg naar een vitale toekomst

Aanmeldingsformulieren Boekondernemer van de Toekomst losse moduledag(en) Op weg naar een vitale toekomst Aanmeldingsformulieren Boekondernemer van de Toekomst losse moduledag(en) Op weg naar een vitale toekomst Volg nu losse moduledagen uit het BOvdT programma! Voor iedereen die niet het 7-daagse Boekondernemer

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIEBIJDRAGE BPD CULTUURFONDS

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIEBIJDRAGE BPD CULTUURFONDS Alvorens het Aanvraagformulier subsidiebijdrage BPD Cultuurfonds in te vullen, dient u als aanvrager het Reglement subsidiebijdrage BPD Cultuurfonds te lezen en akkoord te gaan met de voorwaarden die in

Nadere informatie

Regeling Scholing Kinderopvang per 1 juli 2015

Regeling Scholing Kinderopvang per 1 juli 2015 Regeling Scholing Kinderopvang per 1 juli 2015 Inleiding Gezien de arbeidsmarktsituatie in Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, Jeugdzorg en Kinderopvang, heeft het FCB-bestuur in afstemming met

Nadere informatie

Zorgplicht voor de scholen

Zorgplicht voor de scholen Zorgplicht voor de scholen In het kader van de wet passend onderwijs hebben de scholen zorgplicht. Dit geldt voor leerlingen die extra ondersteuning behoeven. Een inschrijving is iets andere dan een aanmelding.

Nadere informatie

Inleiding 2. Het toelatingsexamen 3. NVO examen 5. Het schakelprogramma 6. INHOLLAND met doorstroomminor 8. Studeren in deeltijd 9

Inleiding 2. Het toelatingsexamen 3. NVO examen 5. Het schakelprogramma 6. INHOLLAND met doorstroomminor 8. Studeren in deeltijd 9 INHOUD Inleiding 2 Het toelatingsexamen 3 NVO examen 5 Het schakelprogramma 6 INHOLLAND met doorstroomminor 8 Studeren in deeltijd 9 1 INLEIDING Het Instituut Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit

Nadere informatie

Beschrijving aanvraagprocedure/aanvraagformulier

Beschrijving aanvraagprocedure/aanvraagformulier Beschrijving aanvraagprocedure/aanvraagformulier Voor de behandeling van subsidieaanvragen voor projecten en activiteiten, werken wij met een vaste procedure. U kunt subsidie voor een bepaald project of

Nadere informatie

: Afstudeerproject BSc KI : Bachelor Kunstmatige Intelligentie Studiejaar, Semester, Periode : semester 2, periode 5 en 6

: Afstudeerproject BSc KI : Bachelor Kunstmatige Intelligentie Studiejaar, Semester, Periode : semester 2, periode 5 en 6 Studiewijzer BACHELOR OPLEIDING KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE Vak : Afstudeerproject BSc KI Opleiding : Bachelor Kunstmatige Intelligentie Studiejaar, Semester, Periode : 2015-2016 semester 2, periode 5 en

Nadere informatie

Opleidingsspecifieke deel OER, Opleiding / programma: BA Liberal Arts and Sciences

Opleidingsspecifieke deel OER, Opleiding / programma: BA Liberal Arts and Sciences Opleidingsspecifieke deel OER, 2017-2018 Opleiding / programma: Artikel Tekst 2.3 Colloquium doctum Het toelatingsonderzoek, bedoeld in art. 7.29 van de wet, heeft betrekking op de volgende vakken op het

Nadere informatie

Scriptiereglement Faculteit Rechtsgeleerdheid

Scriptiereglement Faculteit Rechtsgeleerdheid Scriptiereglement Faculteit Rechtsgeleerdheid Artikel 1 Toepassingsbereik Dit reglement is van toepassing op scripties in: a. de masteropleidingen Nederlands Recht, Fiscaal Recht, Internationaal en Europees

Nadere informatie