NIEUWSBRIEF. NIEUWSBRIEF SCHOOLJAAR 18/19 NUMMER 2 Blauwe Hof 4003, 6602 WT Wijchen * *

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF. NIEUWSBRIEF SCHOOLJAAR 18/19 NUMMER 2 Blauwe Hof 4003, 6602 WT Wijchen * *"

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF NIEUWSBRIEF SCHOOLJAAR 18/19 NUMMER 2 Blauwe Hof 4003, 6602 WT Wijchen * * Speelhoeve@kansenkleur.nl Dit is de tweede nieuwsbrief van dit schooljaar. De herfstvakantie is voorbij en nu laat het weer zich ook van zijn herfstige kant zien. De meeste kennismakingsgesprekken zijn geweest en de groepen draaien op volle toeren. In deze nieuwsbrief informeren we u weer over Parro en de privacy wetgeving. Daarnaast gaat er een onderzoek op school plaatsvinden en zetten we de puntjes op de i wat de luizencontrole betreft. Ook komt de Open lesweek er aan en leggen we alvast uit wat de bedoeling is. Tot slot hebben externe partijen informatie gestuurd, die wij zoals gebruikelijk aan u doorzetten. Genoeg om te lezen. AGENDA: Groep 1-2 vrij 12 t/m Open lesweek MR-vergadering Klankbordgroep Studiedag. Groep 1-8 vrij Sinterklaasviering. Groep 1-8 om uur vrij Groep 1-8 starten om 9.30 uur Groep 1-2 vrij Kerstviering uur Groep 1-8 om 12 uur vrij t/m Kerstvakantie 04-01

2 Parro We merken dat u de directe communicatie met de groepsleerkracht via Parro waardeert. U kunt verwachten dat leerkrachten vóór 08:10 en ná 14:00 checken of er berichten zijn in Parro. Collega s reageren in de regel niet op vragen die tussen 08:10 en 14:00 worden gesteld, zij zijn dan bezig met onderwijs aan uw kind. Dank voor uw begrip. Privacywetgeving We vroegen in de vorige Nieuwsbrief uw aandacht voor het invullen van de privacyvoorkeuren voor uw kind(eren). Wij hebben uw expliciete toestemming nodig om mogelijk beeldmateriaal te delen, waaronder in Parro. Wij mogen namelijk niet uitgaan van het principe wie zwijgt, stemt toe. Fijn dat we zien dat u al met zovelen de privacyvoorkeuren hebt aangegeven. We spreken af dat we voorlopig geen foto s binnen Parro delen, zolang niet alle ouders hun privacyvoorkeuren hebben ingevuld. Daarna maken we beleid op het delen van foto s in Parro. In Parro kunt u per kind aangeven waar u wel en geen toestemming voor geeft via 'Instellingen / mijn Profiel / mijn kinderen / ooo / open instellingen / privacyvoorkeur aangeven'. Mocht u hierbij hulp wensen, loopt u gerust even binnen. Luizencontrole Vorig schooljaar hebben we het luizenprotocol herzien en volgen we de nieuwste adviezen van het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). We hebben in het protocol opgenomen dat, indien er in een groep tijdens 3 achtereenvolgende controles luizen e/o neten worden geconstateerd bij dezelfde leerling(en), wij de schoolverpleegkundige vragen thuis te komen ondersteunen in de strijd tegen de luizen e/o neten. De leerkracht informeert u hierover en vervolgens neemt de schoolverpleegkundige contact met u op. We merken dat het controleren op luizen op school soms lange tijd in beslag neemt omdat er (te) weinig ouders zijn om te controleren. Indien u een kwartiertje heeft s ochtends, zou het fijn zijn wanneer u mee komt controleren om 08:30. Vele handen maken licht werk. Wat wordt er op dat moment van u verwacht? In het luizenprotocol, wat u kunt terugvinden op onze website staat hierover het volgende. Taken en verwachtingen van GCO s en vrijwillige ouders: 1. Systematisch controleren na de verschillende schoolvakanties. 2. Signaleren van evt. hoofdluis en/of neten: Op school wordt gecontroleerd en gesignaleerd, het kammen gebeurt thuis. Controleer grondig met de handen (plukje voor plukje) het gehele haar en gebruik de platte kant van een satéstokje om scheidingen in het haar te maken. Schenk extra aandacht aan plekken, zoals achter de oren, in de nek, de kruin en de pony en controleer dicht op de hoofdhuid. Gooi het satéstokje na controle van een kind weg. 3. Noteren van de bevindingen op de controlelijst die in de desbetreffende groep aanwezig is. 4. Volgen van de stappen van het protocol. Alvast hartelijk dank voor uw medewerking!

3 Open lesweek van 12 tot en met 16 november In de week van 12 tot en met 16 november staat een Open lesweek gepland. Dit houdt in dat u een les van uw kind kunt bijwonen. Per groep of bouw (bijvoorbeeld alle kleutergroepen of alle groepen 4) bepalen de leerkrachten welke lessen open zijn om ouders te ontvangen. Per les zullen er 4 of 5 krukken in de klas staan. Volgende week zal er via Parro ingeschreven kunnen gaan worden voor het bijwonen van een les. Er zijn een paar spelregels: - De open lessen zijn nadrukkelijk bedoeld voor de ouders en verzorgers van de kinderen. Dus niet voor opa s en oma s of andere belangstellenden. U kunt één keer komen kijken. - De leerkracht zet de krukken klaar en bepaalt de tijd dat u welkom bent. - U komt in de school terwijl er een gewone lesdag is. De regels die voor de kinderen gelden, gelden dan ook voor u. We vragen u stil te zijn op de gang. De gymlessen van meester Jasper zijn te bezoeken, ook daarvoor komt een inschrijving via Parro. We hopen op een mooie week met een goed kijkje achter de schermen en veel betrokkenheid van ouders. Nieuwe leerlingen aanmelden In januari 2019 starten we met een instroomgroep. Alle kinderen die 4 jaar worden tussen 12 november 2018, dit in tegenstelling tot wat in de schoolgids staat, en 20 mei 2019, komen in deze groep. We hebben al een mooi aantal aanmeldingen, maar vragen ons af of alle broertjes en zusjes van kinderen die al bij ons naar school gaan, zijn aangemeld. In verband met de organisatie van de instroomgroep zouden we het op prijs stellen, als u uw bijna vierjarige bij ons aanmeldt. Leesonderzoek groep 5, 6 en 7 De Speelhoeve wil graag weten hoe zij het leesonderwijs kan verbeteren. Hiervoor is de school een project gestart samen met een onderzoeksgroep. In dit project is een nieuwe leestoets ontwikkeld. Met deze toets krijgt de leerkracht veel informatie over de leesvaardigheid van de leerlingen. Daarmee kan de leerkracht de lessen beter laten aansluiten bij de leerlingen. Dit schooljaar vindt er op school een onderzoek plaats. We onderzoeken of de toets de leerkracht helpt bij het verbeteren van leesonderwijs. Wat houdt het onderzoek in voor de kinderen? Het onderzoek vindt plaats tussen augustus 2018 en januari 2019 bij leerlingen in groep 5, 6 en 7. Aan de start van het onderzoek maken leerlingen een toets op de computer. Ook vullen leerlingen aan het begin en einde van het project een korte digitale vragenlijst in en er wordt een leesles geobserveerd. In verband met de privacy vragen we de betrokken ouders aan te geven of hun kind wel of niet met het onderzoek mee mag doen. Deze ouders hebben vorige week een mail hierover ontvangen.

4 Bericht vanuit GGD JGZ Deze weken is de doktersassistente op school vanwege de jaarlijkse gezondheidsonderzoeken. Gezondheidsonderzoek voor kinderen van 5/6 jaar en 10/11 jaar Alle kinderen van 5/6 jaar en 10/11 jaar krijgen een oproep voor een gezondheidsonderzoek. De doktersassistente houdt een praatje in de klas om de kinderen op het onderzoek voor te bereiden. Daarna haalt zij de kinderen een voor een uit de klas. Zij start met een algemeen gesprekje, meet en weegt het kind en onderzoekt of het kind goed ziet en hoort. Bij 10/11- jarigen is er alleen een gehooronderzoek als daar een reden voor is. Indien er sprake is van overgewicht, dan wordt ook de bloeddruk gemeten. Het meten en wegen gebeurt met kleding aan. Ouders zijn niet aanwezig bij dit onderzoek. Is hier behoefte aan? Bel of mail de JGZ op het moment dat de uitnodiging is ontvangen. Soms blijkt uit het onderzoek door de doktersassistente dat het kind extra aandacht nodig heeft. Dan volgt een uitnodiging voor het spreekuur van de jeugdarts of jeugdverpleegkundige. Liever geen onderzoek? Liever geen standaardonderzoeken door JGZ? Geef dit dan aan de JGZ door. Samenwerking Soms kan het nodig zijn dat JGZ de situatie van het kind met deskundigen of school wil bespreken. Dit gebeurt natuurlijk alleen in overleg met de ouders. Samen bekijken we wat de juiste hulp is. Contact en bereikbaarheid Is er een vraag over opvoeding, groei en/of ontwikkeling? Is er behoefte aan advies, een afspraak of meer informatie? Neem dan contact met de JGZ op. De afdeling JGZ is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van tot uur: (088) of via Meer informatie Op staat onder Jeugd & Opvoeden meer informatie over de JGZ. Ook is hier betrouwbare informatie over opvoeden, opgroeien en de gezondheid van kinderen te vinden. Op staat hoe de GGD scholen helpt om aandacht te besteden aan de gezondheid van leerlingen. De GGD ondersteunt bijvoorbeeld bij thema s als gezond eten, bewegen, social media gebruik, roken, alcohol en vriendschappen/relaties. Week van de pleegzorg: samen op zoek naar pleegouders Kinderen moeten zorgeloos kunnen opgroeien, in hun eigen gezin. Dat vinden we allemaal. Maar soms kunnen kinderen voor een korte of langere tijd niet thuis wonen. Door uiteenlopende redenen. Voor deze kinderen zoekt gemeente Wijchen een plek in een pleeggezin. Een gezin, waar ze in een gewone gezinssituatie terecht kunnen, waar ze zich thuis voelen en kunnen opgroeien. Voor een paar maanden, een paar jaar maar bijvoorbeeld ook voor één of twee weekenden in de maand, of twee dagen in de week. En het liefst in hun eigen omgeving. Zodat ze hun eigen vriendjes houden en hun eigen school of sportclub kunnen blijven bezoeken. Kun jij een plekje bieden? Er is een groot tekort aan pleegouders. Wil jij pleegouder worden of meer informatie over pleegzorg? Kijk dan eens op en bezoek een informatieavond. Het kan zomaar voor een kind uit jouw buurt zijn.

5 Beste kinderen uit groep 8, (bericht van parochie de Twaalf Apostelen) In 2015 heb je de eerste communie gedaan. Graag nodigen wij jou en je ouders uit voor een informatieavond over het vormsel en wel op: Maandag 26 november a.s. van uur op het parochiecentrum(oosterweg 4) te Wijchen Tijdens deze avond krijgen jullie informatie over het vormsel, de voorbereidende bijeenkomsten en natuurlijk de vormselviering. Misschien twijfel je nog en wil je nog wat vragen stellen? Dat kan die avond! Alle kinderen, die de eerste communie hebben gedaan, en hun ouders uit Wijchen, Alverna, Hernen, Bergharen, Batenburg en Niftrik zijn uitgenodigd voor deze informatieavond. De vormselvoorbereiding doen wij niet alleen en daarom zijn wij op zoek naar enthousiaste ouders die dit jaar willen assisteren. Tijdens de informatieavond vertellen we meer daarover. Om alvast te noteren: Vrijdag 30 november a.s. in de H. Victorkerk te Batenburg de openingsviering van de Advent waarbij ook alle vormelingen uit onze Parochie De Twaalf Apostelen worden uitgenodigd. We zien jullie graag op 26 november! Als jij en je ouders niet kunnen, kun je altijd een inschrijfformulier aanvragen bij Jeannette van Reijmersdal: Hartelijke groeten namens de werkgroep vormsel Parochie De Twaalf Apostelen, Oosterweg HD Wijchen secretariaat.pastores@detwaalfapostelen.nl (ma -do uur)

6

Er wordt er géén oud papier meer opgehaald in Noord! Dringend overblijfouders gezocht!!!!

Er wordt er géén oud papier meer opgehaald in Noord! Dringend overblijfouders gezocht!!!! November 2015 1 45 2 3 4 MR 5 6 7 8 46 9 10 11 12 13 14 15 47 16 17 Toneel groep A informatie avond V.O. 18 19 Toneel groep B 20 Rapport groepen 3 t/m 8 Leerlingenraad 21 22 48 23 24 25 26 Toneel groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2017

Nieuwsbrief september 2017 Nieuwsbrief september 2017 Vakantie voorbij, welkom allemaal Na 6 weken vakantie starten we op maandag 4 september. We hopen dat iedereen een goede vakantie heeft gehad en weer zin heeft in het nieuwe

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2018

Nieuwsbrief september 2018 Nieuwsbrief september 2018 Vakantie voorbij, welkom allemaal Na 6 weken vakantie starten we op maandag 3 september. We hopen dat iedereen een goede vakantie heeft gehad en weer zin heeft in het nieuwe

Nadere informatie

school de Ontmoeting Nieuwsbrief 1. Stand van zaken 2. Afscheid en welkom

school de Ontmoeting Nieuwsbrief 1. Stand van zaken  2. Afscheid en welkom school de Ontmoeting Nieuwsbrief Hierbij leest u nieuwsbrief 3 van het schooljaar 2018-2019 In deze nieuwsbrief treft U de volgende onderwerpen aan: 1.Stand van zaken 2.Afscheid en welkom 3.Oudergspreken

Nadere informatie

Mocht het zo zijn dat op enig moment de kleutergroep te groot wordt dan is er ruimte om een tweede groep te starten.

Mocht het zo zijn dat op enig moment de kleutergroep te groot wordt dan is er ruimte om een tweede groep te starten. Website : www.hietweide.nl e-mail : nieuwsbrief@hietweide.nl Kopij inleveren uiterlijk woensdag bij Jan Buijtenhuijs of zenden aan nieuwsbrief@hietweide.nl 19 juni Nr. 17-35 Agenda 23 juni Swim to play

Nadere informatie

Van Dijckschool, Van Dijcklaan 4, 3723 CG Bilthoven, ,

Van Dijckschool, Van Dijcklaan 4, 3723 CG Bilthoven, , Alle hulpouders bedankt!!! Wat is het toch fantastisch om te zien en te merken dat er zoveel ouders betrokken zijn bij de school en heel vrije tijd steken om ons te helpen het voor de kinderen een fijne

Nadere informatie

Startpunt voor. gezond en veilig. opgroeien

Startpunt voor. gezond en veilig. opgroeien Startpunt voor gezond en veilig opgroeien GGD Fryslân Jeugdgezondheidszorg is het startpunt voor gezond en veilig opgroeien van Friese kinderen van 0 tot 18 jaar. We volgen de gezondheid en ontwikkeling

Nadere informatie

basisschool De Wiekslag / Goudhaanstraat 38 / 0316-262860 / www.dewiekslag.com / info@dewiekslag.com 1

basisschool De Wiekslag / Goudhaanstraat 38 / 0316-262860 / www.dewiekslag.com / info@dewiekslag.com 1 NIEUWSBRIEF 1 4 september 2015 DATA OVERZICHT: Woensdag 16 september Informatieavond Woensdag 23 september Studiedag (alle leerlingen vrij) Woensdag 23 september Schoolvoetbaltoernooi groep 7/8 Woensdag

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers,

Beste ouders / verzorgers, Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van augustus 2018. In deze eerste nieuwsbrief van het schooljaar brengen we u op de hoogte van de lopende activiteiten van dit jaar. Informatieavond

Nadere informatie

Voor de aanpak van hoofdluis binnen de school hebben ouderwerkgroep en school de volgende stappen ontwikkeld.

Voor de aanpak van hoofdluis binnen de school hebben ouderwerkgroep en school de volgende stappen ontwikkeld. Stappenplan hoofdluisbeleid. Voor de aanpak van hoofdluis binnen de school hebben ouderwerkgroep en school de volgende stappen ontwikkeld. Inleiding. Hoofdluis is enorm besmettelijk, want hoofdluis verspreidt

Nadere informatie

Nieuwsflits 2 vrijdag 28 september, 2018

Nieuwsflits 2 vrijdag 28 september, 2018 Nieuwsflits 2 vrijdag 28 september, 2018 Beste ouders, Inmiddels liggen de echte warme dagen achter ons en is het schooljaar in volle gang. De herfstkleuren laten zich voorzichtig zien en over twee weken

Nadere informatie

de Nieuwsroos Verkeerssituatie Rozenstraat Olav Ouder enquête

de Nieuwsroos Verkeerssituatie Rozenstraat Olav Ouder enquête de Nieuwsroos Rozenstraat 14 7255 XT Hengelo (Gld) Tel: 0575 461510 info@rozengaardsweide.nl www.rozengaardsweide.nl 18 april 2016 Verkeerssituatie Rozenstraat Aan de kant van de Rozenstraat staan gele

Nadere informatie

Gymrooster aankomend schooljaar HERHALING VAN BERICHT

Gymrooster aankomend schooljaar HERHALING VAN BERICHT Nieuwsbrief 1 19 augustus 2019 We gaan weer beginnen! We hopen dat u allemaal genoten heeft van een heerlijke vakantie! Wij zijn er weer helemaal klaar voor en staan te trappelen om iedereen weer te zien.

Nadere informatie

Hallo Nummer 1. (schooljaar , 2 september 2018 )

Hallo Nummer 1. (schooljaar , 2 september 2018 ) Hallo Nummer 1 (schooljaar 2018-2019, 2 september 2018 ) Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze Hallo o.a. : Start schooljaar 2018-2019 Ouderavond donderdag 6 september Schoolfotograaf Jaarkalender Inschrijfmiddag

Nadere informatie

Nicolaas maesschool. Laatste werkdag Anneke Prins

Nicolaas maesschool. Laatste werkdag Anneke Prins Nicolaas maesschool NIEUWSBRIEF oktober 2010 Laatste werkdag Anneke Prins Donderdag 30 september 2010. mijn laatste werkdag op de Nicolaas Maesschool. Met ingang van 1 oktober zal ik vervroegd met pensioen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4. Schooljaar , vrijdag 19 oktober 2018

Nieuwsbrief 4. Schooljaar , vrijdag 19 oktober 2018 Nieuwsbrief 4 Schooljaar 2018-2019, vrijdag 19 oktober 2018 Dag van de leerkracht Wat hebben jullie ons allemaal verwend, 5 oktober, op de dag van de leerkracht! Namens alle collega s en studenten wil

Nadere informatie

Protocol en informatie. hoofdluizenbestrijding

Protocol en informatie. hoofdluizenbestrijding Protocol en informatie hoofdluizenbestrijding PROTOCOL HOOFDLUIS BESTRIJDING 1. Ouders melden altijd zo spoedig mogelijk aan de groepsleerkracht dat hun kind besmet is geraakt met hoofdluis. Ook de leerkracht

Nadere informatie

Protocol Hoofdluisbestrijding

Protocol Hoofdluisbestrijding Protocol Hoofdluisbestrijding Inleiding: Helaas komt het regelmatig voor dat op school luizen worden geconstateerd. De ervaring heeft geleerd dat de hoofdluis moeilijk te bedwingen is. Daarom is het zaak

Nadere informatie

MA DI WO DO VR ZA ZO 18 dec 19 dec 20 dec 21 dec 22 dec 23 dec 24 dec Corine afwezig. Corine afwezig. Corine aanwezig uur: Kerstviering

MA DI WO DO VR ZA ZO 18 dec 19 dec 20 dec 21 dec 22 dec 23 dec 24 dec Corine afwezig. Corine afwezig. Corine aanwezig uur: Kerstviering Uit betrouwbare bron Nieuwsbrief 171808 Datum : 14-12-2017 CBS De Bron Telefoon : 0521-381885 Hoofdweg 136 Website : www.debroncbs.nl 8383 EK Nijensleek E-mail : school@debroncbs.nl MA DI WO DO VR ZA ZO

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 23 februari jaargang 32 nr.7

Nieuwsbrief. 23 februari jaargang 32 nr.7 Nieuwsbrief 23 februari jaargang 32 nr.7 Carnaval Vrijdag 9 februari vierden we met de hele school carnaval. Het feest startte zoals ieder jaar met de bekendmaking van de prins en prinses, de Raad van

Nadere informatie

D E K E L D E R S W E R F

D E K E L D E R S W E R F Nieuwe leerlingen Groep 1-2a: Groep 5: Groep 7-8: Oscar Elin Lieke Koffie- en theemoment Op vrijdag 9 november is het tweede koffie- en theemoment van dit schooljaar gepland. Dit keer is het thema zelfvertrouwen/weerbaarheid.

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2019

Nieuwsbrief juni 2019 Nieuwsbrief juni 2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Het is voorjaar. De natuur staat weer in bloei. s Morgens mogen we wakker worden van het gefluit van de vogels. Het is bijna Hemelvaartsdag en Pinksteren.

Nadere informatie

Jeugdgezondheidszorg op de basisschool

Jeugdgezondheidszorg op de basisschool Jeugdgezondheidszorg Jeugdgezondheidszorg op de basisschool Waarom Jeugdgezondheidszorg? Op de basisschool maken kinderen een enorme ontwikkeling door. Dat is niet alleen lichamelijk maar ook op sociaal

Nadere informatie

30 augustus 13 september. RKBS De Banier. Nieuws vanuit de school. Welkom op school. Kennismakingsgesprekken. September

30 augustus 13 september. RKBS De Banier. Nieuws vanuit de school. Welkom op school. Kennismakingsgesprekken. September 1 30 augustus 13 september RKBS De Banier September Aan «titel» «naam», «groep» Colofon: R.K.B.S. De Banier - De Blokken 16-7894 CL Zwartemeer Postadres: Postbus 19; 7890 AA Klazienaveen Telefoon: (0591)

Nadere informatie

Hoofdluisprotocol OBS de Pijlstaart

Hoofdluisprotocol OBS de Pijlstaart Hoofdluisprotocol OBS de Pijlstaart Dit hoofdluisprotocol is gemaakt om de kans op hoofdluisbesmetting zo klein mogelijk te maken. De aanpak van het luizenprobleem bij een kind vraagt van alle betrokkenen

Nadere informatie

Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber

Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber www.obsdeeiber.nl Jaargang 31, nummer 3 08-11-2018 Enquêtes Op korte termijn zullen op alle scholen van Arcade dus ook onze school - diverse enquêtes uitgezet worden (ouders,

Nadere informatie

Laatste plaatsen voor de naschoolse activiteit handbal groep 3-5

Laatste plaatsen voor de naschoolse activiteit handbal groep 3-5 Schooljaar 2018-2019 nieuwsbrief 28 september 2018 Overstap naar het voortgezet onderwijs Op woensdag 31 oktober van 08:45 tot 09:45 uur vindt er een informatieochtend plaats voor de ouders van de groepen

Nadere informatie

de Info Schooljaar 2015/2016, nummer mei 2016

de Info Schooljaar 2015/2016, nummer mei 2016 de Info Schooljaar 2015/2016, nummer 18 27 mei 2016 In deze nieuwsbrief: - Welkom op school - Rosa geboren - Maandafsluiting groep 1-2b - Activiteiten in de komende periode - Afwezigheid juf Annet en juf

Nadere informatie

nummer maart 2018 Op 1 en 2 april is het Pasen. Natuurlijk vieren we het Paasfeest ook op school. Even een paar belangrijke data op een rij.

nummer maart 2018 Op 1 en 2 april is het Pasen. Natuurlijk vieren we het Paasfeest ook op school. Even een paar belangrijke data op een rij. Pancopost nummer 14 06 maart 2018 GROEPSACTIVITEITEN Wereldverteldag Op maandag 19 maart 2018 is het wereldverteldag. Op die dag komen er weer verhalenvertellers naar onze school om verhalen te vertellen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief van: Hartelijke groet, mede namens de andere leden, Linda van Rijen (mama van Nele) Voorzitter OAC Meander

Nieuwsbrief van: Hartelijke groet, mede namens de andere leden, Linda van Rijen (mama van Nele) Voorzitter OAC Meander Kleding inzameling Deze periode hebben wij het op school over afval en het milieu. We hebben naast het fietsenhok voor de docenten twee "evenementencontainers" staan. Hierin mag u dichte zakken met kleding

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF REHOBOTHSCHOOL

NIEUWSBRIEF REHOBOTHSCHOOL NIEUWSBRIEF REHOBOTHSCHOOL Ook voor uw kind iets extra s gedurende het schooljaar! De scholen zijn weer begonnen en we hopen en rekenen op een goed nieuw schooljaar in goede harmonie en samenwerking. We

Nadere informatie

Protocol luizencontrole BS St. Pieter Maastricht

Protocol luizencontrole BS St. Pieter Maastricht Protocol luizencontrole BS St. Pieter Maastricht Doelstelling: Hoofdluis bij kinderen op BS St. Pieter verminderen. Werkwijze: 1. Het Luizencoördinatieteam Op school is een luizencoördinatieteam (het Team

Nadere informatie

Nieuwsbrief 26 januari 2017 NR.3 Thema: Winter/ Nieuwe ontwikkelingen

Nieuwsbrief 26 januari 2017 NR.3 Thema: Winter/ Nieuwe ontwikkelingen Raadhoven 3-3813 LW Amersfoort - 033 4805426 - obsdeweesboom@deweesboom.nl - www.weesboom.nl Nieuwsbrief 26 januari 2017 NR.3 Thema: Winter/ Nieuwe ontwikkelingen AGENDA Maandag 23 januari Studiedag; groepen

Nadere informatie

Protocol hoofdluisbestrijding

Protocol hoofdluisbestrijding Protocol hoofdluisbestrijding Controle: In de eerste week na de vakantie worden alle leerlingen op school gecontroleerd op hoofdluis. Dit gebeurt door een aantal ouders van de luizencommissie. Bij lopende

Nadere informatie

Praat met ze Luister naar ze. Leer met én van ze. Lach met ze. Zing met ze Speel met ze.. Maar bovenal geniet van ze!

Praat met ze Luister naar ze. Leer met én van ze. Lach met ze. Zing met ze Speel met ze.. Maar bovenal geniet van ze! Deze nieuwsbrief kunt u ook bekijken op onze website www.de7sprong-attendiz.nl sept. 2016 Beste ouders/ verzorgers, Maandag wensten we onze collega s een warm welkom toe en een goede start voor iedereen,

Nadere informatie

Jeugdgezondheidszorg op de basisschool

Jeugdgezondheidszorg op de basisschool Jeugdgezondheidszorg Jeugdgezondheidszorg op de basisschool Waarom Jeugdgezondheidszorg? Op de basisschool maken kinderen een enorme ontwikkeling door, niet alleen lichamelijk maar ook op sociaal en emotioneel

Nadere informatie

Informatieavond schoolkamp voor de ouders/verzorgers van de schoolverlaters. Aanvang uur. Periodeplanningsdag, alle leerlingen zijn vrij

Informatieavond schoolkamp voor de ouders/verzorgers van de schoolverlaters. Aanvang uur. Periodeplanningsdag, alle leerlingen zijn vrij Maandbrief Klimop-Stad september 2016 Rossinistraat 5 1323 BP Almere Tel. 036-5364814 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopstad@prisma-almere.nl Agenda september 2016: Donderdag 8 september: Vrijdag

Nadere informatie

Informatieboekje 2014-2015 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

Nieuwsbrief de Regenboog. okt Nieuwsbrief basisschool de Regenboog Cuijk, oktober Kalender en belangrijke data

Nieuwsbrief de Regenboog. okt Nieuwsbrief basisschool de Regenboog Cuijk, oktober Kalender en belangrijke data Nieuwsbrief de Regenboog okt. 2017 Kalender en belangrijke data Maandag 2 t/m vrijdag 13 oktober Donderdag 5 oktober Woensdag 4 t/m vrijdag 13 oktober Vrijdag 13 oktober Maandag 16 t/m vrijdag 20 oktober

Nadere informatie

belangrijke data... 7 september2018 nr. 1

belangrijke data... 7 september2018 nr. 1 belangrijke data..... 7 september2018 nr. 1 Vrij 14 september Start zwemmen, groep 4 Din 25 september Informatieavond start schooljaar Inloop 19.00 uur, Start 19.30 uur Din 25 t/m 27 september Startweek

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Algemene informatie. Belangrijke data: Start schooljaar. Introductie ouderavonden schooljaar

Nieuwsbrief 1. Algemene informatie. Belangrijke data: Start schooljaar. Introductie ouderavonden schooljaar Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Belangrijke data: 29 augustus 20.00 uur vergadering Activiteitencommissie 03 september 19.30 uur introductie ouderavond gr. 1 en 2 04 september 19.30 uur introductie ouderavond

Nadere informatie

hoofdluiscontrole Protocol Mariannestraat 34-a 5491JD Sint-Oedenrode

hoofdluiscontrole Protocol Mariannestraat 34-a 5491JD Sint-Oedenrode Protocol hoofdluiscontrole 2016-2017 Mariannestraat 34-a 5491JD Sint-Oedenrode 0413-475242 info@bskienehoef.nl www.bskienehoef.nl Beste ouder(s) en/of verzorger(s), Als er luizen of neetjes voorkomen is

Nadere informatie

Luizen protocol. Preventie:

Luizen protocol. Preventie: Luizen protocol. Luizenteam: 1. leerkracht van de locatie is luizenteamcoördinator. 2. ouder van de locatie is hoofdluizenouder. 3. het team bestaat verder uit een aantal luizenouders. 4. zijn er niet

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3. Schooljaar , vrijdag 6 oktober 2017

Nieuwsbrief 3. Schooljaar , vrijdag 6 oktober 2017 Nieuwsbrief 3 Schooljaar 2017-2018, vrijdag 6 oktober 2017 Ontruimingsoefening Afgelopen dinsdag hebben wij een ontruimingsoefening gehouden. De oefening verliep uitstekend. Binnen een paar minuten stond

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Januari Februari Afscheid Gerrit Jan. Agenda voor de komende periode:

Nieuwsbrief. Januari Februari Afscheid Gerrit Jan. Agenda voor de komende periode: Nieuwsbrief Januari Februari 2018 Afscheid Gerrit Jan Op vrijdag 13 april a.s. zullen de leerlingen van CBS Barlo en t Möllenveld gezamenlijk afscheid nemen van Gerrit Jan als directeur van beide scholen.

Nadere informatie

de Nieuwsroos Kinderboekenweek Start Projects 4 Learning, thema Bouwen en Wonen

de Nieuwsroos Kinderboekenweek Start Projects 4 Learning, thema Bouwen en Wonen de Nieuwsroos Rozenstraat 14 7255 XT Hengelo (Gld) Tel: 0575 461510 info@rozengaardsweide.nl www.rozengaardsweide.nl 29 oktober 2018 Kinderboekenweek Tijdens de kinderboekenweek hebben kinderen in groepen

Nadere informatie

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NIEUWSBRIEF SCHOOLJAAR 18/19 NUMMER 5 Blauwe Hof 4003, 6602 WT Wijchen * *

NIEUWSBRIEF. NIEUWSBRIEF SCHOOLJAAR 18/19 NUMMER 5 Blauwe Hof 4003, 6602 WT Wijchen * * NIEUWSBRIEF NIEUWSBRIEF SCHOOLJAAR 18/19 NUMMER 5 Blauwe Hof 4003, 6602 WT Wijchen * 024-6416780 * Speelhoeve@kansenkleur.nl Vandaag ontvangt u nog een nieuwsbrief van ons. Zo op de valreep van de meivakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016. Terugblik

Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016. Terugblik Nieuwsbrief obs De Tunnel Boomweidelaan 44 4423 AP SCHORE E-mail: school@obsdetunnel.nl Website: www.obsdetunnel.nl Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016 Start van het schooljaar en terugblikken

Nadere informatie

Start van het schooljaar

Start van het schooljaar 3 SEPTEMBER 2014 1 Start van het schooljaar De eerste twee weken van het nieuwe schooljaar zitten er al weer bijna op. Voor sommige kinderen was het begin best even spannend, een nieuwe juf of meester,

Nadere informatie

Schooljaar Nieuwsbrief 29 september Staking leerkrachten primair onderwijs 5 oktober

Schooljaar Nieuwsbrief 29 september Staking leerkrachten primair onderwijs 5 oktober Schooljaar 2017-2018 Nieuwsbrief 29 september 2017 Start verbouwing schoolplein We starten met de aanleg van Annie s tuin op maandag 9 oktober!! Om 08.30 uur beginnen we met een gezamenlijke kick-off.

Nadere informatie

Inloop bij schoolarts Lydia Blaauw (kantoor directie)

Inloop bij schoolarts Lydia Blaauw (kantoor directie) Nieuwsbrief nummer: 6 28 maart 2017 Begrijpt u de nieuwsbrief niet zo goed? Let op: *Hebt u vragen of opmerkingen over onderwerpen die in de nieuwsbrief staan? Regelmatig is er een Oudercafé waarin de

Nadere informatie

De Achtbaan. Nieuwsbrief Make a wish Sinterklaas Kerst Podium Privacy wetgeving Talentenmiddag Parro Data voor in de agenda

De Achtbaan. Nieuwsbrief Make a wish Sinterklaas Kerst Podium Privacy wetgeving Talentenmiddag Parro Data voor in de agenda Nieuwsbrief 7 2018-2019 Make a wish Sinterklaas Kerst Podium Privacy wetgeving Talentenmiddag Parro Data voor in de agenda Beste ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt u de 7-de nieuwsbrief van dit schooljaar!

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, december 2016 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

Maandbulletin september 2018

Maandbulletin september 2018 Maandbulletin september 2018 SCHOOLJAAR 2018-2019 NR. 2 Beste ouders / verzorgers, Beste kinderen en ouders/ verzorgers, Na een fijne zomervakantie zijn we het jaar op 20 augustus lekker ingesprongen.

Nadere informatie

Opmerking: het uitgereikte rooster, voor de onder- en de bovenbouw, staat ook op de website.

Opmerking: het uitgereikte rooster, voor de onder- en de bovenbouw, staat ook op de website. Bijbelverhalen Week 35; maandag 29 augustus vrijdag 2 september Weekthema: Ontdekken Verhalen: Exodus 2; Mozes Lied: Mijn God is zo groot Week 36; maandag 5 september vrijdag 9 september Weekthema: Een

Nadere informatie

BESTE OUDER FOTO S NIEUWE WEBSITE

BESTE OUDER FOTO S NIEUWE WEBSITE 19-11-2015 Nr. 6 BESTE OUDER In deze Schepelweyer vindt u o.a. informatie over onze nieuwe website, gymstagiaires een ouder App en ook alvast over de kerstviering. De werkgroepen voor Sinterklaas en Kerst

Nadere informatie

Luizenprotocol schooljaar 2015-2016

Luizenprotocol schooljaar 2015-2016 Beleid aanpak luizen. Elk schooljaar krijgt de school te maken met hoofdluis. Er zijn twee protocollen. - Na de vakanties. - Als er tussendoor een melding is dat er luizen zijn. Ouderhulp administratie.

Nadere informatie

Formatie. Schoolvakanties schooljaar

Formatie. Schoolvakanties schooljaar Nieuwsbrief Nr. 10 Belangrijke data Maandag 10 juni 2e Pinksterdag Dinsdag 11 juni Studiedag. Alle kinderen vrij! 12 juni t/m 14 juni Groep 8 Kamp! 12, 21 & 26 juni Groep 1 /2 Verkeersles 21 juni Pannenkoekenfeest

Nadere informatie

Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van juni Dit is ook meteen de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar.

Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van juni Dit is ook meteen de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van juni 2019. Dit is ook meteen de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. Oproep Onze techniekmoeders hebben aangegeven dat ze volgend

Nadere informatie

PAULUSPRAAT 1. Augustus 2016

PAULUSPRAAT 1. Augustus 2016 PAULUSPRAAT 1 Augustus 2016 Inhoudsopgave - Van de directie - Aanmelding nieuwe leerlingen - Nieuws van de ouderraad - Roald Dahl week - Kinderboekenweek - Voorleesexpres - Korting op schoolreisje - Agenda

Nadere informatie

Agenda: Kinderen mee. 15-minutengesprekken (1-4) Start-doelgesprekken (5-8) Feestdag voor alle kinderen

Agenda: Kinderen mee. 15-minutengesprekken (1-4) Start-doelgesprekken (5-8) Feestdag voor alle kinderen Nieuwsbrief 1 Agenda: Data Vr. 8 september 2017 Ma. 11 september 2017 Wo. 13 september 2017 Vr. 15 september 2017 Ma. 18 september 2017 Kamp groep 8 Di. 19 september 2017 Kamp groep 8 Wo. 20 september

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2015

Nieuwsbrief December 2015 Nieuwsbrief December 2015 Belangrijke data 26 november Informatieavond MR 19.15u-21.30u 30 november Maandopening 1 december Informatie avond groep 1-2 4 december Sinterklaas 17 december Kerstviering 21

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr mei 2018

Nieuwsbrief nr mei 2018 Nieuwsbrief nr. 17 17 mei 2018 Kalender Vr 18-5 Verkeersexamen groepen 8 Ma 21-5 2 e Pinksterdag; vrije dag Di 29-5 Avond-4-daagse Wo 30-5 Avond-4-daagse Do 31-5 Avond-4-daagse Volgende nieuwsbrief Besluit

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Hasselbraam

Nieuwsbrief De Hasselbraam Nieuwsbrief De Hasselbraam nr. 1 30 augustus 2017 Agenda Uitgelicht 1 sept. Groep 2 vrij Schoolfotograaf Lees verder 5 sept. Nieuwjaarsreceptie Oproep Klassenouder Lees verder Stemmen op het Kinderparlement

Nadere informatie

Broekplein 1 Regenboogpad TJ Leden 2317 XK Leiden juli 2014 Redactie: Annette van Noort nr. 12, pag.

Broekplein 1 Regenboogpad TJ Leden 2317 XK Leiden juli 2014 Redactie: Annette van Noort nr. 12, pag. nr. 12, pag. 1 Beste ouders, verzorgers en kinderen, TSO, Een aantal van u heeft nog niet het volledige bedrag voor de TSO van het afgelopen schooljaar betaald. In de eerste twee weken van de vakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief. September Aan de ouders/verzorgers,

Nieuwsbrief. September Aan de ouders/verzorgers, Nieuwsbrief September 2015 Aan de ouders/verzorgers, Er zijn veel veranderingen op school. Er zijn vijf nieuwe teamleden, Diane van Rossum, Marlous Hartkamp, Marjolein Knol, Karin Wolf en Manon Kesseling.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data: Talenten kleure n kinderen... Beste ouders,

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data: Talenten kleure n kinderen... Beste ouders, NIEUWSBRIEF Talenten kleure n kinderen... Beste ouders, Belangrijke data: Dinsdag 18 september Informatieavond in beide gebouwen groepen 1 t/m 4 19.30-20.30 Donderdag 20 september Informatieavond groepen

Nadere informatie

Bs Laetare NIEUWSBRIEF MEI INLOOPSPREEKUUR JEUGDGEZONDHEIDSZORG SCHOOLREIS

Bs Laetare NIEUWSBRIEF MEI INLOOPSPREEKUUR JEUGDGEZONDHEIDSZORG SCHOOLREIS Bs Laetare NIEUWSBRIEF MEI 2019 www.bslaetare.nl INLOOPSPREEKUUR JEUGDGEZONDHEIDSZORG Een paar keer per jaar houdt de jeugdverpleegkundige een inloopspreekuur. Ouders, leerlingen en leerkrachten zijn hier

Nadere informatie

Luizenprotocol OT6. Algemeen. Taken van de school. Taken van de ouders. Taken van de werkgroep hoofdluizen

Luizenprotocol OT6. Algemeen. Taken van de school. Taken van de ouders. Taken van de werkgroep hoofdluizen Luizenprotocol OT6 Algemeen Hoofdluis is vooral een probleem voor de omgeving vanwege het besmettingsrisico. Met name op scholen, waar veel kinderen / mensen bij elkaar komen kan deze besmetting gemakkelijk

Nadere informatie

Ouderblad De Heksenketel van Nutsbasisschool Burgst. Jaargang 24 nummer 12 22 juni 2014

Ouderblad De Heksenketel van Nutsbasisschool Burgst. Jaargang 24 nummer 12 22 juni 2014 Ouderblad De Heksenketel van Nutsbasisschool Burgst. Jaargang 24 nummer 12 22 juni 2014 VAKANTIEROOSTER EN ACTIVITEITEN EERSTE WEKEN Wij zijn momenteel bezig met onze nieuwe Schoolgids en een nieuwe Jaarkalender.

Nadere informatie

Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van november In deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de belangrijke zaken op De Regenboog.

Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van november In deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de belangrijke zaken op De Regenboog. Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van november 2018. In deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de belangrijke zaken op De Regenboog. Rapportgesprekken groep 3 t/m

Nadere informatie

LUIZENPROTOCOL Basisschool de Bakelgeert Versie: juli 2009

LUIZENPROTOCOL Basisschool de Bakelgeert Versie: juli 2009 LUIZENPROTOCOL Basisschool de Bakelgeert Versie: juli 2009 Stationsweg 40, 5831 CR, Boxmeer, Tel. 0485-573386 www.debakelgeert.nl info@debakelgeert.nl Inhoud: 1 Inleiding 3 2 Wat wordt er van verschillende

Nadere informatie

Maandag 18 september Kennismakingsgesprekken Directie s ochtends aanwezig

Maandag 18 september Kennismakingsgesprekken Directie s ochtends aanwezig INFO Jaargang 24, Nummer 4, 19-9-2017 Maandag 18 september Kennismakingsgesprekken Directie s ochtends aanwezig Dinsdag 19 september Woensdag 20 september Kennismakingsgesprekken Donderdag 21 september

Nadere informatie

jaargang 20, nummer 1 1 september 2017 Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis Informatieavond donderdag 7 september

jaargang 20, nummer 1 1 september 2017 Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis Informatieavond donderdag 7 september Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis jaargang 20, nummer 1 1 september 2017 Beste ouders, Inmiddels is de school weer gestart en zijn de lessen in volle gang. De leerlingen zijn enthousiast

Nadere informatie

Jeugdgezondheidszorg op de basisschool

Jeugdgezondheidszorg op de basisschool Jeugdgezondheidszorg Jeugdgezondheidszorg op de basisschool Waarom Jeugdgezondheidszorg? Op de basisschool maken kinderen een enorme ontwikkeling door, niet alleen lichamelijk maar ook op sociaal en emotioneel

Nadere informatie

regel van de maand oktober: We zullen goed voor onze spullen zorgen, dan zijn ze weer te gebruiken morgen

regel van de maand oktober: We zullen goed voor onze spullen zorgen, dan zijn ze weer te gebruiken morgen DEZE WEEK FELICITEREN WE: Mark Luchies (zaterdag) regel van de maand oktober: We zullen goed voor onze spullen zorgen, dan zijn ze weer te gebruiken morgen Nieuws uit de personeelskamer: Om alvast te noteren:

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2016 Jaargang:

Nieuwsbrief November 2016 Jaargang: Nieuwsbrief November 2016 Jaargang: 2016-2017 Belangrijke data in november en oktober 1 en 3 november Voorlopig advies groep 8 3 november Groep 7 naar Rijksmuseum Amsterdam 4 november Strippenkaartverkoop

Nadere informatie

Het luizenprotocol van de H.M van Randwijkschool

Het luizenprotocol van de H.M van Randwijkschool Het luizenprotocol van de H.M van Randwijkschool Het controleren: 1. Na elke vakantie vinden er controles plaats in de klassen. Deze worden op de woensdagen gehouden of in overleg met de leerkracht. Als

Nadere informatie

Je bent van harte welkom! Voor vragen over opvoeden, opgroeien en gezondheid

Je bent van harte welkom! Voor vragen over opvoeden, opgroeien en gezondheid Je bent van harte welkom! Voor vragen over opvoeden, opgroeien en gezondheid Gezond en veilig opgroeien, dat wensen we voor alle kinderen! Daarom ziet het Centrum voor Jeugd en Gezin hen regelmatig. Vanaf

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a t Letterken Mededelingenblad van OBS t Smelleken Emmalaan 5, 5554 JM Valkenswaard Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092 Uitgave: 2 februari 2016 info@obstsmelleken.nl www.obstsmelleken.nl Belangrijke

Nadere informatie

Jaargang 22, Maand: December 2015 INFO

Jaargang 22, Maand: December 2015 INFO Jaargang 22, Maand: December 2015 Basisschool De Schare INFO Met de maand december voor de deur, staan we ook voor de wintermaand met alle feestdagen. Naast het gewone programma, is er tijd voor het feest

Nadere informatie

Nieuwsbrief. nr. 6 28 januari 2011. kopij: postvak " nieuwsbrief" teamkamer. 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond

Nieuwsbrief. nr. 6 28 januari 2011. kopij: postvak  nieuwsbrief teamkamer. 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond Nieuwsbrief nr. 6 28 januari 2011 kopij: postvak " nieuwsbrief" teamkamer Maandag 31 januari 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond 1 tot en met 3 februari Cito toets groep

Nadere informatie

Roncallischool. Padevoortseallee AL Zeddam Prikbord jg. 20-nr. 3: 5 oktober Welkom.

Roncallischool. Padevoortseallee AL Zeddam Prikbord jg. 20-nr. 3: 5 oktober Welkom. Roncallischool Padevoortseallee 21 7038 AL Zeddam 0314-651530 info@roncalli.nl www.roncalli.nl Prikbord jg. 20-nr. 3: 5 oktober 2016 Welkom. In oktober komen Maud van Uum en Boet van Remmen bij ons op

Nadere informatie

MATTHIAS NIEUWS Belangrijke data. Alle belangrijke mededelingen/ activiteiten ziet u terug op het digitale mededelingen bord in de hal.

MATTHIAS NIEUWS Belangrijke data. Alle belangrijke mededelingen/ activiteiten ziet u terug op het digitale mededelingen bord in de hal. MATTHIAS NIEUWS 1-4-2018 Telefoon: 072-5403606 E-mail: matthias@saks.nl Website: http://www.matthias-saks.nl Belangrijke data April 2018 17-04 Ochtend IEP- toets groep 8 18-04 Ochtend Iep- toets groep

Nadere informatie

september 2014 Uit de directiekamer

september 2014 Uit de directiekamer september 2014 Uit de directiekamer De eerste nieuwsbrief van dit jaar en ook de eerste nieuwsbrief van mijn hand. Allereerst wil ik jullie allemaal hartelijk bedanken voor het ontzettend warme welkom!

Nadere informatie

LUIZEN EN NETEN PROTOCOL

LUIZEN EN NETEN PROTOCOL LUIZEN EN NETEN PROTOCOL Protocol: Luizen en netenprotocol Verantwoordelijk: luizencoördinator. Datum protocol: november 2006 In MR aangenomen: april 2007. Evaluatiedatum: juni 2013 Herijken protocol:

Nadere informatie

Als aparte bijlage bij deze Info ontvangt u een brief van het bestuur over de aanstelling van een interim-directeur.

Als aparte bijlage bij deze Info ontvangt u een brief van het bestuur over de aanstelling van een interim-directeur. Info 13 11 februari 2015 Teamnieuws Als aparte bijlage bij deze Info ontvangt u een brief van het bestuur over de aanstelling van een interim-directeur. Gouden Regels regel van de week Met de kinderen

Nadere informatie

Maandbrief - Klimop-Buiten - December 2017

Maandbrief - Klimop-Buiten - December 2017 Maandbrief - Klimop-Buiten - December 2017 Ten Harmsen v.d. Beekpad 6 1336 BK Almere 036-5451462 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopbuiten@prisma-almere.nl Agenda december 2017: Dinsdag 5 december:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/ juli nummer 39

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/ juli nummer 39 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/2016 1 juli nummer 39 Agenda 5 juli kennismaking in de nieuwe groep 11 juli afscheid meester Simon 5 juli rapportengesprekken 13 juli afscheid meester

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 10 januari

Nieuwsbrief 9 10 januari Nieuwsbrief 9 10 januari 2019 2018 Verdeling IB taken Zoals u weet is onze IB-er Meike Eggen gestopt met haar werkzaamheden. Omdat we nog geen vervangster hebben, zullen haar taken worden overgenomen door

Nadere informatie

AGENDA Aug. / Sept. 2017

AGENDA Aug. / Sept. 2017 UPDATE EN ANDERE KLAROEN-INFORMATIE AGENDA Aug. / Sept. 2017 Beste allemaal, Terwijl u en wij van onze vakantie genoten, is het schoolgebouw schoon gemaakt: vloeren in de was, piepende deuren gesmeerd,

Nadere informatie

Belangrijke data. Uitslag Cito-eindtoets. Hiep Hiep Hoera! 1 Hienwijzer schooljaar Editie #16

Belangrijke data. Uitslag Cito-eindtoets. Hiep Hiep Hoera! 1 Hienwijzer schooljaar Editie #16 Belangrijke data 22 mei Lessen van Adrie Vroon voor groep 4, 5, 7 en 8 25/26 mei Hemelvaart alle kinderen vrij 1 juni Zwemles groep 3 en 4 - bus vertrekt om 13.00 uur 5 juni 2 e Pinksterdag alle kinderen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. nr. 7 6 maart 2019

NIEUWSBRIEF. nr. 7 6 maart 2019 NIEUWSBRIEF nr. 7 6 maart 2019 In deze nieuwsbrief: Van de directeur Ouderportaal staat open Opbrengst Goede doel AED aanwezig Indeling groep 3 schooljaar 2019/2020 Gevonden voorwerpen Gezondheidsonderzoeken

Nadere informatie

Hoofdluisprotocol Versie februari 2019

Hoofdluisprotocol Versie februari 2019 Hoofdluisprotocol Versie februari 2019 Inhoudsopgave 1. Hoe te handelen bij hoofdluis... 3 2. Hoofdluisouders... 3 3. School... 4 4. Ouders... 4 Versie februari 2019 pagina 2 van 6 1. Hoe te handelen bij

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. Bericht voor groep 1-2. En nog een bericht voor groep In dit nummer:

KlimtorenNieuws. Bericht voor groep 1-2. En nog een bericht voor groep In dit nummer: KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 11 03-02-2016 In dit nummer: Rapport en voortgangsgesprekken Bericht

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat AG Drempt

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat AG Drempt KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 18 10-06-2014 In dit nummer: Website Facebook Informatieavond Personele

Nadere informatie

t Rammetje Nieuwsbrief basisschool Op Weg

t Rammetje Nieuwsbrief basisschool Op Weg t Rammetje Nieuwsbrief basisschool Op Weg jaargang 12, nummer 6 7 februari 2019 Inhoud: Nieuws van de directie Nieuws vanuit de werkgroepen Nieuws vanuit de OV Overig Belangrijke data: 28-2: rapport mee

Nadere informatie

Hoofdluisprotocol. Januari 2017

Hoofdluisprotocol. Januari 2017 Hoofdluisprotocol Januari 2017 Jaarlijks krijgt zo'n 10 % van de kinderen in het basisonderwijs hoofdluis. Hoofdluis is niet gevaarlijk maar wel lastig. Hoofdluis is vooral een probleem voor de omgeving

Nadere informatie