Partners in Accountancy (PIA) Inloggen op het klantenloginsysteem

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Partners in Accountancy (PIA) Inloggen op het klantenloginsysteem"

Transcriptie

1 Partners in Accountancy (PIA) Inloggen op het klantenloginsysteem 1. Systeemvereisten Het vernieuwde klantenloginsysteem (hierna genoemd login portal) maakt gebruik van een kleine applicatie en werkt samen met moderne webbrowsers. De applicatie kan geïnstalleerd worden op ondersteunde versies van Windows en MacOS. Het systeem werkt best met de laatste versie van Chrome of Firefox, maar zou ook moeten werken in Internet Explorer 11, Edge en Safari. 2. Installatie van de Client Software Er dient een klein programmatje geïnstalleerd te worden. Hieronder beschrijven we de installatie stappen voor Microsoft Windows en daarna deze voor Apple MacOS Installatie op Microsoft Windows Download het installatie programma vanaf onderstaande link: Start de installatie door het bestand te openen vanuit de locatie waar u het gedownload hebt. Bevestig dat het programma mag wijzigingen aanbrengen (administrator rechten nodig). De installatie van het programma is nu afgerond. U kan verder naar stap 3 in deze handleiding Installatie op Apple MacOS Download het installatie programma vanaf onderstaande link: Open het DMG-bestand vanuit de locatie waar u het gedownload hebt. Er verschijnt wellicht een foutmelding dat het bestand mogelijks niet veilig is. Open systeemvoorkeuren door te klikken op het Apple icoontje linksboven.

2 In Systeemvoorkeuren, open Beveiliging en privacy. Klik op het hangslotje onderaan links, u wordt nu gevraagd naar uw wachtwoord. Klik nu op de knop Open toch om het installatiebestand te openen. Andere instellingen dienen niet gewijzigd te worden. U moet nogmaals in het kadertje bevestigen dat u het installatiebestand wenst te openen.

3 Er verschijnt een Finder venster met de applicatie. Om het programma te installeren dient u het SMAConnectAgent icoontje te verslepen naar de Programma s map van uw Mac. Open de Programma s map vanuit het menu Ga bovenaan. Zet het Finder venster programma s naast het Finder venster met het programma Sleep nu het icoontje van SMAConnectAgent naar het programma s venster en laat daar los. SMAConnectAgent staat nu in de lijst van geïnstalleerde programma s.

4 Dubbelklik nu op het icoontje van SMAConnectAgent in het Finder venster Programma s. U moet bevestigen dat u het programma wenst te openen. Het programma opent en toch enkele configuratie opties. U mag deze laten staan op hun standaardwaarden en op OK klikken om het programma terug te sluiten. Sluit nu alle Finder vensters en het venster systeemvoorkeuren. Open de App Store via het icoontje in de dock.

5 Zoek naar Microsoft Remote Desktop en select de App gemaakt door Microsoft. Klik op de Download knop om de te downloaden. Klik vervolgens op Installeer om deze toe te voegen op uw Mac. U kan verder naar stap 3 in deze handleiding.

6 3. Eerste maal aanloggen op de portal Surf naar de nieuwe login portal met uw favoriete browser. Wij raden Firefox en Chrome aan, zowel voor Windows als MacOS. Vul uw SonicWall Username in het voorziene veld naast Username. In het veld naast Password vult u de toegewezen PIN-code (zie uw blad met logingegevens) gevolgd door de 6-cijferige code van uw Vasco/OneSpan token in. De token genereert telkenmale een nieuwe unieke 6-cijferige combinatie. U kan dit wachtwoord dus niet opslaan in de browser. Zorg er voor dat Domain op PIA.LOCAL staat. Klik vervolgens op de LOGIN knop. Indien u succesvol aangemeld bent d.m.v. de PIN code en de 6-cijferige code van uw token, ziet u een pagina met begeleidende tekst en een PIA Terminal Server link.

7 Klik 1x op de PIA Terminal Server link om het inloggen op de server te starten. Een nieuw venster opent met daarin een grijs kader. Klik hier op de knop Installed om aan te geven dat we de nodige software reeds geïnstalleerd hebben (zie stap 2 van deze handleiding). Vervolgens komt er in de browser de vraag om de Sonicwall SMA Connect applicatie te openen. Naar gelang de gebruikte browser ziet deze vraag er iets anders uit. Hieronder tonen we screenshots van de meest gebruikte browsers. Google Chrome: Zet het vinkje aan en klik op openen. Safari: Klik op Sta toe. Er is geen vinkje om dit te onthouden. Wij raden Chrome aan op MacOS.

8 Mozilla Firefox: Zet het vinkje aan en klik op openen. Internet Explorer: Zet het vinkje uit en klik op toestaan. Problemen? Indien u dit venster niet ziet en gebruik maakt van één van bovenstaande browsers, dient u eerst alle browsers vensters te sluiten en opnieuw te proberen. Lukt het nog steeds niet dan is de installatie van de client software wellicht niet gelukt, herhaal de instructies in stap 2 van deze handleiding en herstart uw computer alvorens stap 3 opnieuw te proberen.

9 Windows gebruikers krijgen vervolgens onderstaand venster te zien, daar dient u het vinkje aan te zetten en op verbinden te klikken. Hierna wordt u ingelogd op de Desktop omgeving van de PIA Terminal Server in Fullscreen. Via de blauwe verbindingsbalk bovenaan het scherm kan u minimaliseren en terug keren naar uw eigen bureaublad. Ga verder naar stap 4 van deze handleiding. MacOS gebruikers krijgen onderstaand venster te zien. U dient hier uw Terminal Server gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen. Deze vindt u op het blad met logingegevens. Opgepast uw gebruikersnaam begint steeds met PIA\ gevold door uw unieke gebruikersnaam en zonder spaties. Een \ (backslash) typt u op uw Mac met de toetsencombinatie. Shift+Alt+/. Druk vervolgens op Continue.

10 U krijgt daarna onderstaand venster te zien. Druk op de knop Show Certificate. Zet het vinkje aan bij Always trust en klik op Continue. Wellicht moet u nu uw Mac wachtwoord invullen om dit certificaat toe te voegen. U wordt nu ingelogd op de Desktop omgeving van de PIA terminal server in Fullscreen modus. Indien u met de muis naar de bovenkant van het scherm gaat ziet u de MacOS balk en kunt u het venster verkleinen. Daarna kan u ook terug keren naar het venster en dit weer maximaliseren. Ga verder naar stap 4 van deze handleiding.

11 4. PIA Terminal Server Desktop omgeving U bent nu ingelogd op de PIA Terminal Server Desktop omgeving. Hier vindt u een eigen virtueel bureaublad compleet met eigen start menu en eigen taakbalk. Op het bureaublad of in de taakbalk vindt u het icoontje om uw boekhoudprogramma te openen. Uitloggen uit het systeem doet door op de Start knop te klikken en te kiezen voor LogOff. Zorg er wel voor dat u eerst alle vensters van het boekhoudprogramma sluit.

12 5. Boekhoudprogramma openen Via het icoontje in de taakbalk of op het bureaublad opent u het boekhoudprogramma. Afhankelijk van het programma dient u een gebruikersnaam en wachtwoord en eventueel server of dossier in te vullen. Deze staan vermeld op uw blad met logingegevens. Enkele voorbeelden:

Instructie Instellen Citrix (thuis)werkplek Detron-Online

Instructie Instellen Citrix (thuis)werkplek Detron-Online Instructie Instellen Citrix (thuis)werkplek Detron-Online Pagina: 1/ 26 Inhoudsopgave Algemeen...3 Microsoft Windows...4 Instellen Internet Explorer...4 Certificaten installeren:...4 Weergave aanpassen:...6

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

Versie 1.0.1 Datum 4-12-2015 Laatste aanpassing Auteur M. Opdam Laatste aanpassing door: Medewerkers van OOG en Inschool academie.

Versie 1.0.1 Datum 4-12-2015 Laatste aanpassing Auteur M. Opdam Laatste aanpassing door: Medewerkers van OOG en Inschool academie. Handleiding online werken bij OOG Versie 1.0.1 Datum 4-12-2015 Laatste aanpassing Auteur M. Opdam Laatste aanpassing door: Doelgroep Medewerkers van OOG en Inschool academie. Voorwaarden Samenvatting Een

Nadere informatie

3. Geef hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in

3. Geef hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in Installeren applicaties 1. Open Safari 2. Ga naar macwerkplek.advo.nl 3. Geef hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in (voornaam.achternaam@domein.nl). 4. Wanneer u op Log on klikt, krijgt u onderstaand

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 23 juni 2017 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 23 juni 2017 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

Wij heten u van harte welkom als nieuwe gebruiker van Cloud24You Express!

Wij heten u van harte welkom als nieuwe gebruiker van Cloud24You Express! Welkom, Wij heten u van harte welkom als nieuwe gebruiker van Cloud24You Express! Onze dienst Cloud24You Express is speciaal ontwikkeld voor klanten die wél kiezen voor een hoge kwaliteit en beschikbaarheid,

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 augustus 2018 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 augustus 2018 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

Instructie: Thuiswerken / remote werken

Instructie: Thuiswerken / remote werken Instructie: Thuiswerken / remote werken Om vanaf thuis te kunnen werken zijn er wat extra stappen noodzakelijk. Zo dien je bijvoorbeeld naar een bepaalde internet pagina te gaan en éénmalig op iedere pc

Nadere informatie

Handleiding thuiswerken met VMware Horizon

Handleiding thuiswerken met VMware Horizon Handleiding thuiswerken met VMware Horizon Versie: 1.5 24-01-2018 Inhoud Inhoud... 1 Inleiding... 2 Remote-werken... 2 Benodigdheden... 2 Internetverbinding... 2 Contactgegevens... 2 Starten van Remote

Nadere informatie

Thuiswerken. Auteur: Peter de Silva Datum laatste wijziging:

Thuiswerken. Auteur: Peter de Silva Datum laatste wijziging: Auteur: Peter de Silva Datum laatste wijziging: 17-10-2016 Ondersteuning De Thuiswerk oplossing wordt vooralsnog alleen ondersteund op de volgende Windows versies: Windows 7 Windows 8 Windows 10 N.B. Andere

Nadere informatie

Handleiding: Telewerken op MacOS

Handleiding: Telewerken op MacOS Versie 1.0 Handleiding: Telewerken op MacOS Verbinden en telewerken op de GGD@work desktop middels Citrix Workspace App Auteur(s): Automatisering Inleiding GGD Amsterdam biedt aan al haar medewerkers en

Nadere informatie

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Externe toegang met ESET Secure Authentication Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 1 Inleiding:... 2 Stap 1: Download eenmalig Eset Secure Authentication op uw smartphone...

Nadere informatie

Handleiding: Telewerken op Windows

Handleiding: Telewerken op Windows Versie 1.0 Handleiding: Telewerken op Windows Verbinden en telewerken op de GGD@work desktop middels Citrix Workspace App Auteur(s): Automatisering Inleiding GGD Amsterdam biedt aan al haar medewerkers

Nadere informatie

1. Wat heb je nodig? Hoe werkt het? Multifactor authenticatie Verbinding maken... 2

1. Wat heb je nodig? Hoe werkt het? Multifactor authenticatie Verbinding maken... 2 Handleiding thuiswerken bij de Gemeente Meppel. Inhoudsopgave 1. Wat heb je nodig?... 2 2. Hoe werkt het?... 2 2.1 Multifactor authenticatie... 2 2.2 Verbinding maken... 2 3. Starten: installatie van ConnectMeppelSetup.exe...

Nadere informatie

Voor externe toegang tot de werkplek zijn een aantal zaken vereist: 1. Open Internet Explorer en ga naar de website:

Voor externe toegang tot de werkplek zijn een aantal zaken vereist: 1. Open Internet Explorer en ga naar de website: Index Externe Toegang Windows 7/8/8.1... 2 Externe Toegang Windows 10/10.1... 5 Externe Toegang MAC OS X... 8 Instructie verkrijgen van een Token code...11 Externe Toegang eerste gebruik Windows 7/8/8.1...13

Nadere informatie

Handleiding online werken bij OOG

Handleiding online werken bij OOG Handleiding online werken bij OOG Versie 1.0.1 Datum 4-12-2015 Laatste aanpassing Auteur M. Opdam Laatste aanpassing door: Doelgroep Klanten van OOG, die zelf van exact gebruik maken. Voorwaarden Toestemming

Nadere informatie

Handleiding inloggen in I-Muis via Citrix Receiver.

Handleiding inloggen in I-Muis via Citrix Receiver. Handleiding inloggen in I-Muis via Citrix Receiver. Deze handleiding beschrijft het inloggen in I-Muis voor Apple gebruikers. Belangrijk is dat u uw contract van First-line bij u heeft. Hierop staan de

Nadere informatie

Handleiding Portaal Altrecht. https://portaal.altrecht.nl

Handleiding Portaal Altrecht. https://portaal.altrecht.nl Handleiding Portaal Altrecht https://portaal.altrecht.nl 1 Wat is het Altrecht het nieuwe portaal? 3 Eerst een Citrix client installeren 3 Aan welke eisen moet mijn computer voldoen om te kunnen telewerken:

Nadere informatie

Handleiding Leveranciersportaal

Handleiding Leveranciersportaal ArcelorMittal Belgium Handleiding Leveranciersportaal 1. INHOUDSTAFEL 1. Inhoudstafel... 1 2. Benodigde instellingen voor gebruik portaal... 1 2.1. JavaScript... 1 2.2. Silverlight... 2 2.3. Browser...

Nadere informatie

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE Via onze SonicWALL Secure Remote Access Appliance is het mogelijk om vanaf thuis in te loggen op de RDS omgeving van CuraMare. Deze handleiding beschrijft de inlogmethode

Nadere informatie

Versie 6.4 ( ) Inloggen op de Thuiswerk Portal

Versie 6.4 ( ) Inloggen op de Thuiswerk Portal Versie 6.4 (9-10-2017) Inloggen op de Thuiswerk Portal Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 VPN verbinding maken m.b.v. SSL VPN Agent software installatie op je thuiswerkplek... 4 (Voor inloggen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access op ipad.

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access op ipad. Inhoud 1) Inleiding Pagina 2 2) Het token Pagina 2 3) Junos Pulse installeren en configureren Pagina 3 4) Een verbinding maken met Junos Pulse Pagina 5 5) Een werkstation op afstand overnemen Pagina 6

Nadere informatie

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen Introductie QSIT Owncloud is de hollandse en 100% privacy-veilige variant van Dropbox of Google Drive. Het stelt u in staat om vanaf elk apparaat aan dezelfde bestanden te werken. Omdat wij onze servers

Nadere informatie

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken Voor Android tablet of telefoon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote

Nadere informatie

Handleiding (v1.5): O.R.S. Lek en Linge Thuiswerken

Handleiding (v1.5): O.R.S. Lek en Linge Thuiswerken Handleiding (v1.5): O.R.S. Lek en Linge Thuiswerken Deze handleiding en de hierin vermelde software is te vinden op onze website https://www.lekenlinge.nl/mijn/thuiswerken en vereist dat u ingelogd bent

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER 1. Inleiding Om toegang te krijgen tot het systeem van de Orde van Architecten Vlaamse Raad waarmee u uw digitaal visum kan verkrijgen, dient u te beschikken over een

Nadere informatie

Installeren Adobe Flash Player

Installeren Adobe Flash Player Om uw afzetkeuze en celindeling online in te vullen, moet het programma Flash geïnstalleerd zijn op uw computer. Mocht dit nog niet op uw computer staan, dan krijgt u automatisch een foutmelding zodra

Nadere informatie

HANDLEIDING CAMERASYSTEEM. Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur

HANDLEIDING CAMERASYSTEEM. Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur HANDLEIDING CAMERASYSTEEM Korte inhoud: 1. Java Installeren 2. Software Installeren. 3. Software gebruik 1. Java Installeren: Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur firefox of internet explorer

Nadere informatie

Handleiding telewerken Windows7

Handleiding telewerken Windows7 Inleiding Met de door Schiphol Group aangeboden telewerkoplossing op basis van Windows 7 kun je eenvoudig vanuit huis je virtuele werkplek benaderen. De virtuele werkplek staat eigenlijk op Schiphol. Via

Nadere informatie

Staatsbosbeheer PDF formulieren invullen

Staatsbosbeheer PDF formulieren invullen Staatsbosbeheer PDF formulieren invullen Staatsbosbeheer maakt voor een aantal formulieren gebruik van een PDF document, om deze documenten te kunnen bewerken is het nodig om het gratis softwarepakket

Nadere informatie

Accept Online Nieuwe stijl. Voor het maken van een verbinding met Accept Online zijn er twee mogelijkheden.

Accept Online Nieuwe stijl. Voor het maken van een verbinding met Accept Online zijn er twee mogelijkheden. Accept Online Nieuwe stijl Voor het maken van een verbinding met Accept Online zijn er twee mogelijkheden. Methode 1 via webbrowser Internet Explorer Opm.: gebruik van andere webbrowsers wordt afgeraden,

Nadere informatie

Om gebruik te kunnen maken van de Citrix omgeving van uw dienst heeft u het volgende nodig:

Om gebruik te kunnen maken van de Citrix omgeving van uw dienst heeft u het volgende nodig: Safeword/Safenet handleiding v3.3 Serviceorganisatie Client Services Datum: 21 oktober 2014 Externe toegang tot de Citrix omgeving van de Rotterdamse Service Organisatie Om gebruik te kunnen maken van

Nadere informatie

Handleiding AZ Sint-Lucas MOC - Skype for Business Webcam en Microfoon

Handleiding AZ Sint-Lucas MOC - Skype for Business Webcam en Microfoon Handleiding AZ Sint-Lucas MOC - Skype for Business Webcam en Microfoon Inhoudstafel Inhoudstafel... 2 1 Inleiding... 3 2 Webcam en microfoon gebruiken... 3 3 Uitnodiging per e-mail... 5 4 Installatie Skype

Nadere informatie

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave Handleiding Telewerken met Windows Inhoudsopgave Inleiding Systeemvereisten Software installatie Inloggen op de portal Problemen voorkomen Probleemoplossingen Inleiding Voor medewerkers van de GGD is het

Nadere informatie

Installatie DUO rdp op Mac

Installatie DUO rdp op Mac Installatie DUO rdp op Mac Installatie en activatie Duo Als extra beveiliging van de rdp omgeving maken we gebruik van Duo authenticatie op een smartphone of tablet (Android, Iphone, Windows Phone, ).

Nadere informatie

Winstore handleiding inrichting remote desktop versie 10. Versie 2. Datum Mei Marco van der Linden

Winstore handleiding inrichting remote desktop versie 10. Versie 2. Datum Mei Marco van der Linden Titel Winstore handleiding inrichting remote desktop versie 10 Versie 2 Datum Mei 2019 Afdeling Auteur Contactadres Customer Service Marco van der Linden Winstore De Witbogt 2 5652 AG Eindhoven Telefoonnummer

Nadere informatie

Documentatie. Remote Access Voorziening Etam (RAVE)

Documentatie. Remote Access Voorziening Etam (RAVE) Documentatie Remote Access Voorziening Etam (RAVE) Versie 1.5 Datum: 16 april 2009 1. INLEIDING 3 2. ÉÉNMALIGE INSTALLATIE CITRIX WEB CLIENT 4 3. VERBINDING MAKEN MET HOOFDKANTOOR 9 3.1 Starten RAVE 10

Nadere informatie

Handleiding Winstore - Inrichting Microsoft Remote Desktop 10. Versie 1.0. Datum 1 januari 2019

Handleiding Winstore - Inrichting Microsoft Remote Desktop 10. Versie 1.0. Datum 1 januari 2019 Titel Handleiding Winstore - Inrichting Microsoft Remote Desktop 10 Versie 1.0 Datum 1 januari 2019 Afdeling Auteur Contactadres Customer Service MvdL ACA Fashion Software BV De Witbogt 2 5652 AG Eindhoven

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor Android tablet of telefoon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop

Nadere informatie

Handleiding inloggen Enovation Comvio SBC Windows

Handleiding inloggen Enovation Comvio SBC Windows Handleiding inloggen Enovation Comvio SBC Windows 1 Toelichting In deze handleiding wordt beschreven hoe u dient in te loggen op Enovation Comvio SBC. 2 Bestemming Dit document is bestemd voor klanten

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE Installatie Citrix receiver... 3 Instellen Microsoft Internet Explorer... 5 Inloggen op Citrix en Vero... 10

INHOUDSOPGAVE Installatie Citrix receiver... 3 Instellen Microsoft Internet Explorer... 5 Inloggen op Citrix en Vero... 10 Procedure installatie Citrix voor Windows (Microsoft) INHOUDSOPGAVE Installatie Citrix receiver... 3 Instellen Microsoft Internet Explorer... 5 Inloggen op Citrix en Vero... 10 2 Installatie Citrix receiver

Nadere informatie

Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik.

Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik. Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik. Deze handleiding is gemaakt om een privé pc geschikt te maken om op het netwerk van MEE te kunnen werken. Zodra het met de onderstaande stappen

Nadere informatie

Inleiding. Wat hebt u nodig

Inleiding. Wat hebt u nodig Inleiding Dit document beschrijft de procedure die u moet volgen voordat u met King Online kunt gaan werken. King Online is gemaakt door Quadrant Software B.V. te Capelle aan den IJssel. King Online is

Nadere informatie

OpenVPN Client Installatie

OpenVPN Client Installatie OpenVPN Client Installatie MacOS X Auteurs: Sven Dohmen Laatste wijziging: 23-09-2013 Laatst gewijzigd door: Sven Dohmen Versie: 2.4 Inhoud Ondersteuning... 3 MacOS X... 4 Benodigdheden... 4 Installatie

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Windows 30 april 2015 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Windows 30 april 2015 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Windows computer,

Nadere informatie

1. Installatie nieuwe plug-in

1. Installatie nieuwe plug-in stappenplan irekeningen iregistratie - iboekhouding: Spoon opstartproblemen oplossen g e b r u i k e r s aug. 2015 De modules irekeningen, iregistratie en iboekhouding maken gebruik van een plug-in om

Nadere informatie

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access.

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access. Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access. Inhoud 1) Inleiding Pagina 2 2) Het token Pagina 2 3) De eerste keer inloggen Pagina 2 4) Terminal Sessions Pagina 5 5) Gebruik vanaf Apple of Linux systemen

Nadere informatie

Handleiding thuiswerken met VMware Horizon

Handleiding thuiswerken met VMware Horizon Handleiding thuiswerken met VMware Horizon Versie: 1.4 14-10-2014 Inhoud Inhoud... 1 Inleiding... 2 Remote-werken... 2 Benodigdheden... 2 Internetverbinding... 2 Contactgegevens... 2 Starten van Remote

Nadere informatie

Handleiding activeren en inloggen Flex2Rijk

Handleiding activeren en inloggen Flex2Rijk Handleiding activeren en inloggen Flex2Rijk Inhoud Inleiding 4 1 Activeren DIGIPASS App 5 2 Downloaden Citrix Workspace App 11 3 Inloggen op DWR Next met Flex2Rijk 13 Inleiding Flex2Rijk maakt het mogelijk

Nadere informatie

Handleiding gebruik VMware Horizon Client

Handleiding gebruik VMware Horizon Client Handleiding gebruik VMware Horizon Client Wat lees je waar? Aanmelden op de PC... 3 Inrichten van de Digitale Werkplek... 4 Applicaties opstarten... 7 Internet via de Digitale Werkplek... 8 Thuiswerken...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access op ipad.

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access op ipad. Inhoud 1) Inleiding Pagina 2 2) Het token Pagina 2 3) Junos Pulse installeren en configureren Pagina 3 4) Een verbinding maken met Junos Pulse Pagina 5 5) Een werkstation op afstand overnemen Pagina 7

Nadere informatie

Handleiding Inloggen Cloudteq Basic

Handleiding Inloggen Cloudteq Basic Inhoud Uitleg... 3 Inloggen op Cloudteq Basic op kantoor... 4 Inloggen op Cloudteq Basic Extern... 7 Pagina 2 Uitleg Deze handleiding helpt u met het Inloggen op de Cloudteq Basic Server. De handleiding

Nadere informatie

AFAS nieuwe inlogmethode

AFAS nieuwe inlogmethode AFAS nieuwe inlogmethode HANDLEIDING BOSCHLAND AUTOMATISERING 0 P a g i n a Inhoud Inleiding... 2 Vanaf wanneer gaat de nieuwe inlogmethode in?... 2 Stap 1 - Systeemvereisten... 3 Besturingssystemen...

Nadere informatie

Handleiding VPN. - SonicWALL - Global VPN Client - SonicWALL - NetExtender - SonicWALL - MobileConnect

Handleiding VPN. - SonicWALL - Global VPN Client - SonicWALL - NetExtender - SonicWALL - MobileConnect Handleiding VPN - SonicWALL - Global VPN Client - SonicWALL - NetExtender - SonicWALL - MobileConnect Opgesteld door: Bol ICT BV Noorddijkerweg 24b 9703 LN GRONINGEN Contactpersoon Support Afdeling E-mail

Nadere informatie

OpenVPN Client Installatie

OpenVPN Client Installatie OpenVPN Client Installatie Windows 8 Auteurs: Sven Dohmen Laatste wijziging: 23-09-2013 Laatst gewijzigd door: Sven Dohmen Versie: 2.4 Inhoud Ondersteuning... 3 Troubleshooting... 4 Windows 8... 5 Benodigdheden...

Nadere informatie

Handleiding voor het inloggen op Terminal Server van GLT-PLUS

Handleiding voor het inloggen op Terminal Server van GLT-PLUS Handleiding voor het inloggen op Terminal Server van GLT-PLUS Voor inloggen vanuit huis, GLT en NAM Geschreven door: Business Information Datum: 4-5-2011 ENOVIA: 01335559-0001 rev D ENOVIA nummer: 01335559-0001

Nadere informatie

Handleiding Citrix Receiver installeren op Windows-laptop

Handleiding Citrix Receiver installeren op Windows-laptop Handleiding Citrix Receiver installeren op Windows-laptop Eigenaar Nathan Vos Datum* 09-02-18 Datum revisie 09-02-18 Versie 1 Wanneer je een nieuwe laptop hebt, of als je een grote update hebt gehad van

Nadere informatie

RAVE INLOGGEN MET HET TOKEN

RAVE INLOGGEN MET HET TOKEN RAVE INLOGGEN MET HET TOKEN Versie 2.0 22 juli 2013 1. VOORAF In dit document wordt uitgelegd hoe je met je token kunt inloggen op de Remote Access Voorziening Etam Groep, en hoe je met een aantal veelvoorkomende

Nadere informatie

Externe Toegang installeren en gebruiken onder Mac OS X

Externe Toegang installeren en gebruiken onder Mac OS X Externe Toegang installeren en gebruiken onder Mac OS X Deze handleiding beschrijft de inlog en uitlogprocedure voor Externe Toegang. Daarnaast beschrijft het de mogelijkheden binnen de virtuele werkplek

Nadere informatie

Remote Access Voorziening Etam (RAVE)

Remote Access Voorziening Etam (RAVE) Remote Access Voorziening Etam (RAVE) Versie 1.6 Datum 2 juli 2009 1. INLEIDING 3 2. INSTALLATIE CITRIX CLIENT 4 3. VERBINDING MAKEN MET HOOFDKANTOOR 7 3.1 Starten RAVE 8 3.2 Taakbalk verbergen 9 3.3 Afsluiten

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Mac OSX

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Mac OSX Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor Mac OSX Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop installeren en Intramed

Nadere informatie

Afhankelijk van de versie van het Apple besturingssysteem dat u heeft, genaamd OS X, moet u een van de volgende versies van de software downloaden:

Afhankelijk van de versie van het Apple besturingssysteem dat u heeft, genaamd OS X, moet u een van de volgende versies van de software downloaden: Handleiding telewerken voor Apple (OS X besturingssysteem) Inleiding Voor medewerkers van de GGD is het mogelijk om via internet gebruik te maken van de GGDkantoorautomatisering (GGD Portal). Dit gaat

Nadere informatie

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access.

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access. Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access. Inhoud 1) Inleiding Pagina 2 2) Het token Pagina 2 3) De eerste keer inloggen Pagina 3 4) RDP toegang (Terminal Sessions) Pagina 5 5) VPN toegang Pagina 8 6)

Nadere informatie

Handleiding installatie VPN Authenticatiesysteem Remote Access Microdata (Versie voor de Mac)

Handleiding installatie VPN Authenticatiesysteem Remote Access Microdata (Versie voor de Mac) Handleiding installatie VPN Authenticatiesysteem Remote Access Microdata (Versie voor de Mac) Inleiding Het authenticatiesysteem van de CBS Remote Access Microdata maakt gebruik van een VPN om toegang

Nadere informatie

Plato gebruikershandleiding

Plato gebruikershandleiding Plato gebruikershandleiding Deze handleiding is voor zowel nieuwe installaties van Plato als voor installaties die niet meer werken. Deze handleiding bestaat uit meerdere instructies voor zowel Microsoft

Nadere informatie

Gelre thuiswerk Portal

Gelre thuiswerk Portal Gelre thuiswerk Portal Remote SSL/VPN toegang Met de software Mozilla Firefox. 1 Inhoud 1. SYSTEEM VEREISTEN ALGEMEEN:... 3 2. VOORBEREIDING REMOTE WERKEN:... 3 3. AAN DE SLAG:... 4 4. FAQ.... 7 2 1. Systeem

Nadere informatie

Internetfilter HTTPS instellen

Internetfilter HTTPS instellen Internetfilter HTTPS instellen Windows Windows Phone Mac / Linux iphone / ipad Android Handleiding Installatie van HTTPS bij het Internetfilter In deze handleiding staat stapsgewijs beschreven hoe het

Nadere informatie

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access.

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access. Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access. Inhoud 1) Inleiding Pagina 2 2) Het token Pagina 2 3) De eerste keer inloggen Pagina 3 4) RDP toegang (Terminal Sessions) Pagina 5 5) VPN toegang Pagina 8 6)

Nadere informatie

Handleiding VANAD Comvio SBC Windows

Handleiding VANAD Comvio SBC Windows Handleiding VANAD Comvio SBC Windows Toelichting In deze handleiding wordt beschreven hoe u te werk dient te gaan om uw computer voor te bereiden en in te loggen op VANAD Comvio SBC. Bestemming Dit document

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Thuiswerkomgeving. Versie d.d. 24 juli 2017

Gebruikershandleiding Thuiswerkomgeving. Versie d.d. 24 juli 2017 Gebruikershandleiding Thuiswerkomgeving Versie d.d. 24 juli 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Algemene informatie... 4 2.1 Ondersteuning... 4 3. Computer gebruiksklaar maken voor thuiswerken... 5

Nadere informatie

MC Slotervaart. Handleiding Thuiswerken

MC Slotervaart. Handleiding Thuiswerken MC Slotervaart Handleiding Thuiswerken Via het internet kunt u verbinding maken met het MC Slotervaart netwerk. Afhankelijk van de aan u toegekende rechten kunt u toegang krijgen tot uw e-mail, bestanden,

Nadere informatie

OpenVPN Client Installatie

OpenVPN Client Installatie OpenVPN Client Installatie Windows Vista, Windows 7 Auteurs: Sven Dohmen Laatste wijziging: 23-09-2013 Laatst gewijzigd door: Sven Dohmen Versie: 2.4 Inhoud Ondersteuning... 3 Troubleshooting... 4 Windows

Nadere informatie

Handleiding. Handleiding

Handleiding. Handleiding Handleiding Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave Inleiding 2 1 Installatie op pc s met Windows 2 2 Handmatig installeren 4 2.1 Microsoft Internet Explorer/Google Chrome

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

Systemec Virtueel Kantoor Instellen

Systemec Virtueel Kantoor Instellen Systemec Virtueel Kantoor Instellen Version: 1.0.1 Date: 5-1-2016 Copyright 2016 door Danny van Oijen Systemec BV, alle rechten voorbehouden. Foto's, content, graphics, en HTML code zijn beschermd door

Nadere informatie

Awingu versie Versie 14 januari 2019

Awingu versie Versie 14 januari 2019 Awingu Handleiding Inhoud 1 Algemeen... 2 1.1 Vereisten... 2 2 Awingu opstarten... 2 3 Indeling van het scherm... 3 3.1 Werkruimte... 3 3.2 De zijbalk... 3 4 Toepassingen... 5 4.1 Indeling van het scherm...

Nadere informatie

Handleiding Online Boekhouden

Handleiding Online Boekhouden Handleiding Online Boekhouden Het online boekhoudprogramma kan gestart worden op de site van Horeca Boekhouden.nl (http://www.horecaboekhouden.nl/fin_administratie.php). Om verbinding te maken, moet op

Nadere informatie

Auteur: Chris Twiest Versie: 2.0 HANDLEIDING

Auteur: Chris Twiest Versie: 2.0 HANDLEIDING Auteur: Chris Twiest Versie: 2.0 HANDLEIDING INHOUDSOPGAVE Inleiding... 3 Citrix Installeren Windows... 4 Citrix Installeren Mac OSX... 9 Certificaten Installeren Mac OSX... 15 Inloggen via Windows of

Nadere informatie

Handleiding remote werken Citrix versie 6.5

Handleiding remote werken Citrix versie 6.5 Handleiding remote werken Citrix versie 6.5 Danthas BV Kraaiheide 1 9202 PC Drachten T +31(0)512-571166 F +31(0)512-571177 Copyright. Het copyright van dit document berust bij Danthas BV. Niets uit dit

Nadere informatie

Handleiding. Handleiding

Handleiding. Handleiding Handleiding Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave Inleiding 2 1 Installatie op pc s met Windows 2 2 Handmatig installeren 4 2.1 Microsoft Internet Explorer/Google Chrome

Nadere informatie

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access op ipad.

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access op ipad. Inhoud 1) Inleiding Pagina 2 2) Het token Pagina 2 3) Pulse Secure installeren en configureren Pagina 3 4) Een verbinding maken met Pulse Secure Pagina 6 5) Een werkstation op afstand overnemen Pagina

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor Android tablet of telefoon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop

Nadere informatie

fotofabriek.nl Handleiding software downloaden & installeren

fotofabriek.nl Handleiding software downloaden & installeren fotofabriek.nl Handleiding software downloaden & installeren DOWNLOADEN Kies je besturingsysteem (windows of mac) en klik op downloaden. Het downloaden start automatisch en het installatiebestand kun je

Nadere informatie

Werkinstructie. Inhoudsopgave. Onderwerp: Handleiding telewerken. Datum: 8 juni 2015. Auteur: Tim Mulders (R)VE: ICT.

Werkinstructie. Inhoudsopgave. Onderwerp: Handleiding telewerken. Datum: 8 juni 2015. Auteur: Tim Mulders (R)VE: ICT. Werkinstructie Onderwerp: Handleiding telewerken Datum: 8 juni 2015 Auteur: Tim Mulders (R)VE: ICT Aan: Telewerkers Inhoudsopgave 1. Versiebeheer... 2 2. Distributielijst... 2 3. Werkwijze... 3 Stap 1

Nadere informatie

Handleiding. multimediafilter ISA. Windows Windows Phone Mac / Linux iphone / ipad Android

Handleiding. multimediafilter ISA. Windows Windows Phone Mac / Linux iphone / ipad Android Handleiding hét multimediafilter ISA Windows Windows Phone Mac / Linux iphone / ipad Android Installatie van HTTPS bij Multimediafilter ISA In deze handleiding staat stapsgewijs beschreven hoe hét multimediafilter

Nadere informatie

Remote werken 365-connect

Remote werken 365-connect Remote werken 365-connect Danthas BV Kraaiheide 1 9202 PC Drachten T +31(0)512-571166 F +31(0)512-571177 Copyright. Het copyright van dit document berust bij Danthas BV. Niets uit dit document mag worden

Nadere informatie

ZN Handleiding GERRIT token gebruik

ZN Handleiding GERRIT token gebruik ZN Handleiding GERRIT token gebruik Informatiedomein: ZN Handleiding GERRIT token gebruik Status: Productie Versie: V03.00 Publicatie datum: 1-2-2017 Auteur: Daniël Nederpel Inleiding In deze handleiding

Nadere informatie

VIVA2.0. Opstarten. VIVA2.0 Opstart instructie

VIVA2.0. Opstarten. VIVA2.0 Opstart instructie Opstarten VIVA2.0 VIVA2.0 Opstart instructie CORILUS BV - PELMOLEN 20-3994 XZ HOUTEN - T 0031 (0)30 634 72 50 - F: 0031 (0)30 606 78 71 - info@corilus.nl - www.corilus.nl Voorwoord Beste Viva gebruiker,

Nadere informatie

Vasco tokens Handleiding portaal en VPN toegang Windows

Vasco tokens Handleiding portaal en VPN toegang Windows Vasco tokens Handleiding GERRIT@ccess portaal en VPN toegang Windows Auteur: D.L. Nederpel Datum: 03-01-2014 Versie: 1.6 Document: Handleiding toegang tot GERRIT@ccess portaal en VPN via Cisco AnyConnect

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Evry Online instellen op macos

Gebruikershandleiding Evry Online instellen op macos Gebruikershandleiding Evry Online instellen op macos 1 Een woord vooraf Deze handleiding is geschreven voor de Macbook (air), Macbook Pro, en imac en getest op een Macbook Air met MacOS High Sierra. Andere

Nadere informatie

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista DUO 137a/Versie 0.6 26 juni 2014 Inhoud 1. INLEIDING 3 2. VOORBEREIDING 4 3. DOWNLOADEN VAN HET BEVEILIGINGSCERTIFICAAT 5 3.1 TOEVOEGEN WEBSITE IB-GROEP.NL

Nadere informatie

Het opzetten van een VPN verbinding (Virtual Private Network)

Het opzetten van een VPN verbinding (Virtual Private Network) Het opzetten van een VPN verbinding (Virtual Private Network) Versie: 20 april 2009 (Wouter Marra) Vragen en opmerkingen: fadbalie@geo.uu.nl, tel: 2098 Door gebruik te maken van een VPN verbinding kunt

Nadere informatie

Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie 16.1

Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie 16.1 Inhoud Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie 16.1... 2 Voor deelname aan GfK Digital Trends voor pc is het volgende nodig... 2 Deel 1 Installatie voor alle Windows versies... 3 Stap 1 Downloaden...

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Windows 19 juni 2017 versie 9.6A en hoger

Inloggen in AccountView online voor Windows 19 juni 2017 versie 9.6A en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Windows computer,

Nadere informatie

7 september 2015 : 1e versie inloginstructies_kljz_app.pdf opgesteld

7 september 2015 : 1e versie inloginstructies_kljz_app.pdf opgesteld Inhoud Gebruik Internet Explorer of Mozilla Firefox ESR om kwaliteitlaatjezien.nl te starten.... 2 Werken met Internet Explorer... 2 Werken met Mozilla Firefox ESR... 5 Wanneer u voor het eerst gebruik

Nadere informatie

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor Mac OSX

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor Mac OSX KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken Voor Mac OSX (Untitled) Voor Mac OSX Copyright 2012 Convenient en licentiegevers. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd

Nadere informatie