Het haalt je volledig weg bij je intuïtie: de enige plek waaruit je gaat weten wat de juiste relatie is voor JOU.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het haalt je volledig weg bij je intuïtie: de enige plek waaruit je gaat weten wat de juiste relatie is voor JOU."

Transcriptie

1 Vandaag ga je beginnen met een negativiteitsdetox, voor de rest van de tijd dat je met deze modules bezig bent. Door social media en tijdschriften en de gewone media krijg je mega veel beelden van hoe een relatie zou moeten zijn. Het grootste gedeelte is niet waar, overgeromantiseerd of puur voor entertainment geschreven. But it can fuck your mind up. Je brein neemt het toch allemaal mee, en voor je het weet ben je aan het vergelijken: Is dit hoe het zou moeten voelen?, moet ik niet meer voelen? Het haalt je volledig weg bij je intuïtie: de enige plek waaruit je gaat weten wat de juiste relatie is voor JOU. Ontvolg iedereen (tijdelijk) op social media die je een kutgevoel geven over liefde en relaties. Dat kunnen mensen zijn die een hele goede relatie lijken te hebben, of die ene vage kennis die wel eens artikelen post over scheidingen en andere narigheid. Het gaat er niet om of het waar is (op wetenschap gebaseerd, of echte verhalen). Als het je geen goed gevoel geeft, is het niet jouw waarheid. Zo kun je mensen tijdelijk ontvolgen op Facebook. Dit voorbeeld is van een pagina die ik volg, maar het werkt hetzelfde voor vrienden.

2 Voor Instagram is er op dit moment volgens mij nog geen mogelijkheid om dit tijdelijk te doen. Je kunt een lijstje maken van de vrienden die je ontvolgt, om zeker te weten dat je niemand mist. Hou je niet in: je feed is van jou, en zou je echt alleen maar een goed gevoel moeten geven. Je hoeft aan niemand verantwoording af te leggen. Stop met het lezen van en luisteren naar kranten, programma s, podcasts, tijdschriften etc die je GEEN goed gevoel geven over liefde en relaties. Ook hierbij maakt het niet uit of het ergens op gebaseerd is of niet. Als het je geen goed gevoel geeft, is het niet jouw waarheid en gaat het je nooit helpen. Wees rigoreus, in ieder geval voor de duur van deze course. Wees niet bang dat je iets gaat missen. Alles wat je nodig hebt zit in je, en daar kom je alleen maar dichterbij op deze manier. p.s. je bent goed bezig. Je bent al bij module 4. Je gaat echt enorme verschillen merken. I love you, I m proud of you.

3 Schrijf hieronder een lijst op van dingen die je een angstig of onrustig gevoel geven. Die er voor zorgen dat je gaat nadenken over je relatie. Natuurlijk ga ik je vervolgens vragen om voor de rest van dit programma deze dingen niet meer te luisteren, lezen of kijken, maar schrijf ze echt even op zodat je ook kunt zien of je oplossingen moet bedenken. Misschien kijk je samen met je vriendinnen elke week Temptation Island, en moet je dus even een manier bedenken hoe je daar omheen kan werken. Als je de lijst maakt, krijg je helderheid en kan je echt krachtige keuzes maken.

4 Kijk Marie Kondo s serie op Netflix. Echt, het is zo rustgevend om naar te kijken, en je leert meteen hoe je kunt opruimen op een manier die er voor zorgt dat er alleen maar spullen in jouw omgeving staan waar je blij van wordt! Zorg ervoor dat er in je slaapkamer en je woonkamer alleen maar dingen staan waar je blij van wordt. Doe al het andere weg, of tijdelijk op een andere kamer. ONDERSCHAT NIET WAT DIT KAN DOEN. Ik kan me echt zooo voorstellen dat je denkt: eh, ik heb twijfel in m n hoofd, wat gaat m n kamer opruimen daar nou aan doen? Believe me, het kan echt heel veel doen. Dus wees rigoreus. Als je uiteindelijk nog maar weinig dingen hebt staan in je kamer is dat echt ok. Je kunt dan eventueel weer aanvullen met dingen waar je ècht blij van wordt, of misschien vind je het wel fijn dat het zo minimalistisch is.

5 Heb je gisteren een beeld gekregen van de gedachten die je vaak denkt? Goed zo, want vandaag gaan we nog een stukje dieper. Iedereen heeft kern overtuigingen die zijn of haar wereld beïnvloeden. Die kernovertuigingen zijn de dieper liggende overtuigingen die invloed hebben op je gedachten. Je hebt ze ooit ergens aangenomen toen je jonger was, toen je nog niet de coping skills had die je nu hebt. Soms zijn het hele onlogische overtuigingen. Probeer ze daarom niet met je hoofd te herkennen, maar voel of je ze ergens herkent. Ze hebben heel veel invloed op hoe je met liefde en relaties omgaat. Zet een cijfer voor de onderstaande overtuigingen tussen de 1 en de 10. Een 1 betekent dat je het helemaal niet herkent, een 10 betekent dat je het heel erg herkent. Ik ben niet genoeg Het is niet veilig om mezelf te zijn Ik ben altijd de laatste Ik word altijd buitengesloten Mensen verlaten me uiteindelijk altijd Het is niet veilig om me uit te spreken Ik had een jongetje/meisje moeten zijn Hoe hard ik het ook probeer, het is nooit genoeg Het leven is niet eerlijk Het is niet goed om te gelukkig te zijn Ik ben het niet waard Ik verdien het niet Ik moet altijd doen wat gevraagd wordt Anderen zijn belangrijker dan ik Ik ben alleen Ik ben niet iemand om van te houden Niemand gaat van me houden

6 Er zijn een aantal vragen die je kunt stellen als je op zoek wil gaan naar je kernovertuigingen, en die gaan we vandaag doen! Wat je ook opschrijft, je hoeft NERGENS bang voor te zijn. Kernovertuigingen zijn niet waar, en jij bepaalt zelf wat jouw nieuwe kernovertuigingen worden (gaan we in de volgende module op in!) Je hebt zo ontzettend veel macht over je gedachten, en daarmee over je leven. ALS je weet welke onbewuste computer programma s er op dit moment in jouw systeem zitten. Dus geef antwoord op de vragen, en begin gewoon meteen te schrijven, want dan komen de meest onverwachte dingen boven. Schrijf op waar je op dit moment mee zit. Als je aan dit issue denkt, wat voor gevoel krijg je dan? Waar in je lichaam voel je dat?

7 Als je dit gevoel echt even helemaal toestaat, komen er dan herinneringen naar boven? Wat zijn nog meer momenten dat je je zo hebt gevoeld? Is het een bekend gevoel?

8 Denk nog even aan het issue. Wat is hier het voordeel van? Hoe helpt het je, of beschermt het je? Als je het niet meteen weet, begin gewoon met schrijven en kijk wat er naar boven komt!

9 Vanaf het moment dat we geboren worden totdat we ongeveer zeven jaar oud zijn leren we de meeste overtuigingen over onszelf en liefde. Onze hersenen zijn op dat moment nog niet genoeg ontwikkeld om kritisch te kijken naar wat we wel of niet krijgen. We zien bijvoorbeeld niet in dat het gewoon niet ok is als je vader er nooit is, en geloven dat dat aan ons ligt. Het is daarom heel interessant om te kijken wat je precies hebt geleerd over liefde toen je kind was. Het kan je heel wat inzichten geven waarom je de dingen doet die je nu doet. Dit gaat niet om welke ouder er meer thuis was, of je meer aandacht gaf. Soms juist niet. Welke ouder WILDE je heel graag aandacht of liefde van toen je kind was? Het kan ook zijn dat je je dat nu niet meer kunt voorstellen, maar beantwoord deze vraag vanuit het oogpunt van toen je kind was.

10 Waren er dingen die er altijd voor zorgden dat je liefde kreeg? (bijvoorbeeld: attent zijn, stil zijn, altijd je best doen) Wat werd niet geaccepteerd? Welk gedrag (van jou) zorgde ervoor dat je werd afgewezen?

11

12 Bijvoorbeeld: als je niet aanvoelt wat de stemming van je vader is, dan kan hij ineens boos op je worden. Als je niet dan krijg je geen.. Als je niet.. dan gebeurt er..

13

14 Bijvoorbeeld: als hij niet luistert, als hij me niet serieus neemt. Welke dingen zorgen voor hele heftige emoties? Bijvoorbeeld: in de steek gelaten, niet belangrijk.

15 Bijvoorbeeld: toen ik 6 was en mijn vader niet naar me wilde luisteren terwijl ik iets heel belangrijks te vertellen had. (Op deze herinneringen kan je tappen met de Emotional Freedom Technique!!) Bijvoorbeeld: Doordat ik weinig aandacht kreeg van mijn vader, heb ik nu het gevoel dat ik heel hard moet werken voor aandacht en liefde.

16 Na al deze vragen, wat denk je dat de overtuigingen zijn die je hebt, die je niet dienen? Welke dingen geloof jij die misschien niet kloppen? Welke dingen geloof jij waarmee je jezelf eigenlijk probeert te beschermen? Ik geloof dat Denk niet na over je antwoorden. Als je heel rationeel te werk gaat krijg je andere antwoorden dan wanneer je gewoon begint te schrijven en wel ziet wat er komt. Maak elke zin meerdere keren af, zoveel mogelijk. De meest verrassende komen vaak na 10/20 keer afmaken. Ik kan liefde niet zomaar toelaten omdat Ik kan niet zomaar stoppen met twijfelen omdat Ik mag niet gelukkig zijn omdat Het mag niet makkelijk gaan omdat

17 Ga nu tappen op je overtuigingen. Neem alle dingen die je over jezelf gelooft (zoals bijvoorbeeld: ik moet altijd heel hard werken voor liefde), en zet het tegenovergestelde er tegenover (bijvoorbeeld: ook al werk ik helemaal niet hard, er wordt diepgaand van mij gehouden). Dus je wil dat er van je gehouden wordt, en je denkt dat je daar heel hard voor moet werken. Maar wat nou als er diepgaand van je gehouden wordt ZONDER dat je daar heel hard voor werkt? Dat zijn de tegenstellingen die je gaat oplossen. Hier een paar voorbeelden: Overtuiging: ik mag niet mezelf zijn (want dan ben ik te veel, etc) Tappen: Ook al ben ik helemaal mezelf, er wordt diepgaand van me gehouden en ik word helemaal geaccepteerd Overtuiging: ik ben niet goed genoeg (dus ik moet er heel hard voor werken) Tappen: Ook al doe ik helemaal niets, ik ben helemaal mezelf Overtuiging: Ik moet altijd opletten of er iets fout gaat Tappen: Ook al ben ik supergelukkig en helemaal in het moment, alles gaat goed en ik ben veilig

YVONNE THUIJS GOEDE RELATIE MET JE KIND

YVONNE THUIJS GOEDE RELATIE MET JE KIND YVONNE THUIJS het geheim van een GOEDE RELATIE MET JE KIND - www.blij-kind-24-7.nl - kijk naar je kind maak tijd vrij... en geef aandacht, vertrouwen en liefde 1 aandacht blij kind 24 7 betekent groeien

Nadere informatie

Werkboek een nieuwe geest in 28 dagen Doe het zelf mindset transformatie voor de moedige mens _ en wereldverbeteraar.

Werkboek een nieuwe geest in 28 dagen Doe het zelf mindset transformatie voor de moedige mens _ en wereldverbeteraar. Module 2. Afleren. Dag 11. NEE zeggen tegen je beperkende overtuigingen. Met onderstaande oefening ga je NEE leren zeggen tegen overtuigingen die je beperken. Dit klinkt kinderlijk simpel maar herinner

Nadere informatie

Module 7. Oefening 22

Module 7. Oefening 22 Module 7 Volgende sleutels uit deel II van het boek Dit ben je écht! staan hiermee in verbinding: Sleutel 9: Jij bent machtig. Blz. 64 Sleutel 10: Je bent hier en nu aanwezig Blz. 68 Sleutel 11, B: Wat

Nadere informatie

Januari. Ik accepteer en waardeer mijn ( hoog) gevoeligheid.

Januari. Ik accepteer en waardeer mijn ( hoog) gevoeligheid. Januari Ik accepteer en waardeer mijn ( hoog) gevoeligheid. (Hoog) gevoelig zijn krijgt in deze tijd steeds meer ruimte en bekendheid, dat is fijn. Een generatie geleden was het niet wenselijk om gevoelig

Nadere informatie

VIEREN DOOR/VOOR JONGEREN

VIEREN DOOR/VOOR JONGEREN VIEREN DOOR/VOOR JONGEREN GEBED OM VERGEVING De schuldbelijdenis heeft in de openingsritus van elke viering een belangrijke betekenis en functie. De afstand die in het dagelijkse leven tussen God en mens

Nadere informatie

WANNEER VERTEL JE HET AAN JE KINDEREN? Als de beslissing om te gaan scheiden eenmaal genomen is, dan kun je dit het beste zo snel mogelijk aan de

WANNEER VERTEL JE HET AAN JE KINDEREN? Als de beslissing om te gaan scheiden eenmaal genomen is, dan kun je dit het beste zo snel mogelijk aan de OVER EN UIT OVER EN UIT Welkom bij de e-training Over en uit. In deze training leer je beter om te gaan met je scheiding. Je leert hoe je het beste het nieuws van de scheiding aan je kind kan vertellen,

Nadere informatie

Zou jij niet domweg gelukkig willen zijn?

Zou jij niet domweg gelukkig willen zijn? Zou jij niet domweg gelukkig willen zijn? Ja, natuurlijk, maar hoe doe je dat dan? Domweg gelukkig zijn Ken je dat gevoel? Het gevoel dat je domweg gelukkig wilt zijn? Dat er te veel in je leven is waardoor

Nadere informatie

E-book Coachpraktijk Irene Bex

E-book Coachpraktijk Irene Bex E-book Coachpraktijk Irene Bex In dit e-book krijg je een vier tips die onmisbaar zijn de om de dingen te doen waar jij gelukkig van wordt. Mijn naam is Irene Bex en ik ben stresscoach, NLP coach en trainer.

Nadere informatie

Module Overvloed en rijkdom omarmen

Module Overvloed en rijkdom omarmen Module Overvloed en rijkdom omarmen In deze module gaan we nog wat dieper in op jouw relatie met geld en het ontvangen van overvloed. Veel coaches, therapeuten en trainers werken heel hard maar verdienen

Nadere informatie

Het is het beste om een schriftje of extra papier bij de hand te hebben.

Het is het beste om een schriftje of extra papier bij de hand te hebben. In de tijd dat ik veel twijfelde werd ik soms gek van mijn gedachten. Ik voelde wel dat ik me waarschijnlijk beter zou voelen als ik het allemaal op zou schrijven, maar mijn gedachten opschrijven durfde

Nadere informatie

Johannes 8:12 Jezus is de sleutel tot echt leven

Johannes 8:12 Jezus is de sleutel tot echt leven Johannes 8:12 Jezus is de sleutel tot echt leven In het donker zie je niets. Niet waar je bent, niet hoe de wereld er uit ziet, niet wat je moet doen. In het licht ga je het allemaal begrijpen. Jezus zegt:

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

RITUEEL. schrijven. Word de persoon die je altijd al had willen zijn.

RITUEEL. schrijven. Word de persoon die je altijd al had willen zijn. RITUEEL schrijven d a g b o e k Word de persoon die je altijd al had willen zijn. Welkom De persoon worden die je altijd al had willen zijn. Daarom schrijf ik. Door ritueel te schrijven kom je in verbinding

Nadere informatie

DAG 27 Negatieve aandacht

DAG 27 Negatieve aandacht 1 DETOX Challenge - home Relax Academy 2018 DAG 27 Negatieve aandacht Motiveren en stimuleren van datgene wat je wél wilt in je leven. Nu we alles onder de loep hebben genomen is er ruimte gekomen om je

Nadere informatie

Waar zie je de bijzondere vogel en hoe ziet hij eruit?

Waar zie je de bijzondere vogel en hoe ziet hij eruit? Les 1: Een verhaal schrijven Voor je gaat schrijven: een schema maken Je hebt net een verhaal bedacht. Schrijf alles wat je hebt bedacht kort op in het schema hieronder. Zijn er vragen waar je nog niet

Nadere informatie

Beter leven, meer plezier

Beter leven, meer plezier Rob van Ginkel Training en Coaching Beter leven, meer plezier NLP strategieën voor een leven met plezier Inhoudsopgave Wat is NLP...3 De logica van angst...3 Vrijkomen van angst...3 Negatieve gevoelens

Nadere informatie

Weet wat je kan. Je laten horen

Weet wat je kan. Je laten horen Weet wat je kan Je laten horen Jij bent er ook nog Hoofdstuk 7 gaat over vertellen wat je moeilijk vindt. Onderwerpen in dit hoofdstuk: Stripje: Jij bent er ook nog. blz 2 Je laten horen. blz 3 Moeite

Nadere informatie

Er is toch niemand die jou aardig vindt. SUKKEL.

Er is toch niemand die jou aardig vindt. SUKKEL. Liefde Ik laat je nooit in de steek. Ik zal je helpen. Jij bent mijn beste vriendin. Het mooiste wat ik heb, geef ik aan jou. Ik ben verliefd... Ik heb alles voor je over. IK HOU VAN JOU! Ik bid voor je.

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo!! Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie

Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Leer authentiek bloggen en trek meer klanten aan Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Backhuijs Communicatie 1 Les 2: Onderwerpen Les

Nadere informatie

De gelijkenis van de onbeschaamde vriend. ( of over gebedsverhoring )

De gelijkenis van de onbeschaamde vriend. ( of over gebedsverhoring ) De gelijkenis van de onbeschaamde vriend. ( of over gebedsverhoring ) Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld

Nadere informatie

41 tips Van Jezelf Houden

41 tips Van Jezelf Houden Marian Palsgraaf 41 tips Van Jezelf Houden Gewoon omdat jij het waard bent Hallo mooie JIJ, Leuk dat je je hebt ingeschreven voor de 21 dagen cursus Van Jezelf Houden. Wat zal het mooi zijn: een wereld

Nadere informatie

15 KEER JE INNERLIJKE CRITICUS TEGENSPREKEN

15 KEER JE INNERLIJKE CRITICUS TEGENSPREKEN 15 KEER JE INNERLIJKE CRITICUS TEGENSPREKEN Spreek jij wel eens met jezelf? En zijn dat dan vriendelijke gesprekjes die je voert met jezelf, of ben je misschien juist behoorlijk streng en kritisch? Misschien

Nadere informatie

ONTSLA JEZELF Jouw Eerste Stap Naar Werken Met Energie En Voldoening Dit rapport is geschreven voor iedereen die al lang op zoek is naar werk dat echt voldoening gaat geven en in een ideale wereld het

Nadere informatie

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress Verantwoordelijkheid ontwikkelen Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress 1 Inhoud Inleiding 3 A Verantwoordelijkheid nemen voor jezelf 4 - Goede afspraken maken - Stel

Nadere informatie

om innerlijke rijkdom en vrijheid te creëren

om innerlijke rijkdom en vrijheid te creëren tips 11 om innerlijke rijkdom en vrijheid te creëren Mandy Israel Fantastisch dat je dit ebook hebt aangevraagd! Ontbreekt er wat in je leven? Voel je je niet voldaan? Wil jij RIJK zijn? Rijkdom gaat voor

Nadere informatie

Receiving the Day. Dag 1 -Inzicht in je wensen, angsten en overtuigingen

Receiving the Day. Dag 1 -Inzicht in je wensen, angsten en overtuigingen Receiving the Day Dag 1 -Inzicht in je wensen, angsten en overtuigingen Dag 1 Inzicht in je wensen, angsten en overtuigingen We gaan helder krijgen wat voor jou belangrijk is. Dit is de eerste stap in

Nadere informatie

OMDAT JIJ HET WAARD BENT VOOR ONDERNEMENDE MENSEN

OMDAT JIJ HET WAARD BENT VOOR ONDERNEMENDE MENSEN OMDAT JIJ HET WAARD BENT VOOR ONDERNEMENDE MENSEN Vijf daagse Experience WERKBOEK Hartelijk welkom bij De Ontwikkel Cirkel en onze Experience Omdat JIJ Het Waard Bent! Wij zijn Linda en Annemiek en wij

Nadere informatie

Samen mediawijs. Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media

Samen mediawijs. Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media Samen mediawijs Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media Met elkaar in gesprek over (social) media 1 Inleiding De wereld verandert. Je kunt steeds meer dingen doen op je computer, laptop,

Nadere informatie

POWERTOOL vragen. In hun juiste volgorde. Om een leven te bouwen dat past bij wie jij bent en dat lekker voelt, met Geluk als grondtoon

POWERTOOL vragen. In hun juiste volgorde. Om een leven te bouwen dat past bij wie jij bent en dat lekker voelt, met Geluk als grondtoon POWERTOOL 10 YOUPOWER :4 ESSENTIËLE VRAGEN 4 vragen. In hun juiste volgorde. Om een leven te bouwen dat past bij wie jij bent en dat lekker voelt, met Geluk als grondtoon 1 4 vragen. In hun juiste volgorde.

Nadere informatie

En wees vooral heel oprecht en eerlijk: dit is puur voor jezelf, niemand anders leest dit. Wat denk je dus écht?

En wees vooral heel oprecht en eerlijk: dit is puur voor jezelf, niemand anders leest dit. Wat denk je dus écht? Module 2 Volgende hoofdstukken uit het boek Dit ben je écht! staan hiermee in verbinding: - Deel II, de 40 sleutels! Sleutel 1, blz. 21: Je bént bewustzijn! (Lees de opdracht reeds in het begin van de

Nadere informatie

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd 53 9 Vader Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd heeft. P Ik begin steeds beter te begrijpen dat het heel bijzonder is dat ik een kind van God, mijn

Nadere informatie

Hallo, Als je vragen hebt tijdens het invullen, vraag die dan aan jouw docent(e). Bedankt voor het invullen van de vragenlijst!

Hallo, Als je vragen hebt tijdens het invullen, vraag die dan aan jouw docent(e). Bedankt voor het invullen van de vragenlijst! Datum: School: Klas: Naam docent(e): Code (optioneel): [NAAM DOCENT] Hallo, Deze vragenlijst gaat over het leerklimaat in jouw klas en hoe je het vindt op school. Hierbij gaat het om wat jij vindt van

Nadere informatie

INTRO. God spreekt, dagelijks, kies jij ervoor je op zijn stem te focussen en gehoorzaam te zijn? Pr. Rob & Joël de Boer

INTRO. God spreekt, dagelijks, kies jij ervoor je op zijn stem te focussen en gehoorzaam te zijn? Pr. Rob & Joël de Boer INTRO We leven in een tijd waar afleiding één van de grootste obstakels is in het verstaan van Gods stem. Een obstakel dat deel is van de strategie van de satan om ons uit Gods bestemming te halen en ons

Nadere informatie

Hallo, Als je vragen hebt tijdens het invullen, vraag die dan aan jouw docent(e). Bedankt voor het invullen van de vragenlijst!

Hallo, Als je vragen hebt tijdens het invullen, vraag die dan aan jouw docent(e). Bedankt voor het invullen van de vragenlijst! Datum: School: Klas: Naam docent(e): Code (optioneel): Hallo, Deze vragenlijst gaat over het leerklimaat in jouw klas en hoe je het vindt op school. Hierbij gaat het om wat jij vindt van jouw docent(e),

Nadere informatie

s Heeren Loo Samen mediawijs Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media s Heeren Loo Advisium September 2017

s Heeren Loo Samen mediawijs Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media s Heeren Loo Advisium September 2017 s Heeren Loo Samen mediawijs Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media s Heeren Loo Advisium September 2017 Inleiding De wereld verandert. Er zijn steeds nieuwe digitale ontwikkelingen.

Nadere informatie

5. Overtuigingen. Gelijk of geluk? Carola van Bemmelen Food & Lifestylecoaching. Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen

5. Overtuigingen. Gelijk of geluk? Carola van Bemmelen Food & Lifestylecoaching. Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen 5. Overtuigingen Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen Een overtuiging is een gedachte die je hebt aangenomen als waarheid doordat ie herhaaldelijk is bevestigd. Het is niet meer

Nadere informatie

E-book Piekeren. Inleiding

E-book Piekeren. Inleiding E-book Piekeren Inleiding... 1 Wat is piekeren nu eigenlijk?... 2 Piekertest... 2 De hersenen doen waar ze goed in zijn... 3 Zelfkritiek, een bijzondere vorm van piekeren... 4 Stoppen met piekeren... 5

Nadere informatie

TOTAL PRESENCE ACADEMY E-BOOK. Succesvol zijn wie je bent

TOTAL PRESENCE ACADEMY E-BOOK. Succesvol zijn wie je bent TOTAL PRESENCE ACADEMY E-BOOK Succesvol zijn wie je bent Monique Dekker, juni 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 Waarom dit e-book?... 2 Wie ben ik?... 2 2. Weet wie je bent en waar je voor staat....

Nadere informatie

Worksheet EFT bij Negatieve Overtuigingen

Worksheet EFT bij Negatieve Overtuigingen Worksheet EFT bij Negatieve Overtuigingen Inleiding Wat zijn overtuigingen eigenlijk? De meest eenvoudige omschrijving die voor mij werkt is: een overtuiging is een gedachte die vaak gedacht is en daardoor

Nadere informatie

Het huis van de angst en het huis van de liefde Preek van Jos Douma over Romeinen 8:15

Het huis van de angst en het huis van de liefde Preek van Jos Douma over Romeinen 8:15 Het huis van de angst en het huis van de liefde Preek van Jos Douma over Romeinen 8:15 U hebt de Geest niet ontvangen om opnieuw als slaven in angst te leven, u hebt de Geest ontvangen om Gods kinderen

Nadere informatie

Effectief naar een actief leven. Steven Geldof

Effectief naar een actief leven. Steven Geldof Effectief naar een actief leven. Steven Geldof E-book Effectief naar een actief leven. 2017 Steven Geldof Inspirerende Hutspot Zaandam 2 Inhoudsopgave Inleiding 4 Hoofdstuk 1 Verlangen 6 Worksheet Verlangen

Nadere informatie

Madelon blok Holistic coaching experience inspiration

Madelon blok Holistic coaching experience inspiration Probleemgevallen bestaan niet 5 inzichten voor jongeren over verandering GRATIS E-Book Madelon blok Holistic coaching experience inspiration Inleiding Met handen in het haar kloppen ouders soms bij mij

Nadere informatie

LinkedIn-updates open inschrijving

LinkedIn-updates open inschrijving LinkedIn-updates open inschrijving Opdracht In dit document vind je zes verschillende LinkedIn-updates. Geef bij iedere update aan of dit een update is die bij je past. Dus zou je dit type update ook kunnen

Nadere informatie

Info. Aanraken, knuffelen en meer... Informatie voor cliënten. Expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde

Info. Aanraken, knuffelen en meer... Informatie voor cliënten. Expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde Info Aanraken, knuffelen en meer... Informatie voor cliënten Expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde Inhoud INHOUD 1. Waar gaat het over 3 2. Aanraken 4 3. Hoe noem jij dat? 5 4. Baas over

Nadere informatie

Doorlopende leerlijn naar thema Nationaal Media Paspoort. Nationale Academie voor Media en Maatschappij

Doorlopende leerlijn naar thema Nationaal Media Paspoort. Nationale Academie voor Media en Maatschappij Doorlopende leerlijn naar thema Nationaal Media Paspoort 1 THEMA 1. Weet wat je ziet Alles wat je ziet in de media is door iemand met bepaalde bedoeling gemaakt. Deze producent wordt door allerlei dingen

Nadere informatie

Laten we eens inzoomen op het proces van afwijzing. Wat gebeurt er precies?

Laten we eens inzoomen op het proces van afwijzing. Wat gebeurt er precies? Module 10: Afwijzing Afwijzing Wat gebeurt er precies als je wordt afgewezen? Laten we eens inzoomen op het proces van afwijzing. Wat gebeurt er precies? Als eerste vindt er een bepaalde gebeurtenis plaats.

Nadere informatie

leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen

leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen Dit is een brochure, gemaakt voor leerlingen met NLD. Naast deze brochure is er ook: - een brochure met informatie voor ouders van kinderen met NLD en - een brochure

Nadere informatie

Stap voor stap ontdekken hoe jij het allerbeste uit jezelf kan halen. / created by: Mariëlla /

Stap voor stap ontdekken hoe jij het allerbeste uit jezelf kan halen.  / created by: Mariëlla / Stap voor stap ontdekken hoe jij het allerbeste uit jezelf kan halen Start each day with a gratefull heart 1 Inleiding Stap 1 Face your FEARS Stap 2 De Confrontatie en Acceptatie Stap 3 Zoek naar je innerlijke

Nadere informatie

Ondernemerschapsblokkades

Ondernemerschapsblokkades Ondernemerschapsblokkades Wat houdt je tegen om je droom werkelijkheid te laten worden? En hoe los je dat op? 7 tips om in actie te komen! Samengesteld door Willemijn Lau Hoi toekomstig professional, Wat

Nadere informatie

Module 4: Basisovertuiging 1 & 2 (Verdieping)

Module 4: Basisovertuiging 1 & 2 (Verdieping) Module 4: Basisovertuiging 1 & 2 (Verdieping) Basisovertuiging 1 & 2 (Verdieping) Geluk is een gevoel! Jij bent de enige persoon op de wereld die jou gelukkig kan maken! Het is erg belangrijk dat je alle

Nadere informatie

Oefening: Innerlijke stemmen Tijd: 30 minuten

Oefening: Innerlijke stemmen Tijd: 30 minuten Oefening: Innerlijke stemmen Tijd: 30 minuten Intro Sta je wel eens stil bij al de innerlijke stemmen die je in je hoofd hoort? Vaak hoor je ze op een wat strenge, zeurderige of klagende toon. Ze zijn

Nadere informatie

Ge nspireerd door Henri Nouwen

Ge nspireerd door Henri Nouwen Schrijven en zo woorden geven aan ons hart en onze gedachten brengt ons vaak naar plekken in onszelf die we nauwelijks kennen. Een van de mooiste aspecten van schrijven is dat het krachtige bronnen en

Nadere informatie

Luisteren naar de Heilige Geest

Luisteren naar de Heilige Geest Luisteren naar de Heilige Geest Johannes 14:16-17 En Ik zal de Vader bidden en Hij zal u een andere Trooster geven om tot in eeuwigheid bij u te zijn, de Geest der waarheid, die de wereld niet kan ontvangen,

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

MODULE #7 CORE PURPOSE

MODULE #7 CORE PURPOSE MODULE #7 CORE PURPOSE Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je de

Nadere informatie

Module 26: Stop met Piekeren.

Module 26: Stop met Piekeren. Module 26: Stop met Piekeren. Stop met piekeren! Piekeren is een reactie op een naar gevoel. Op het moment dat we ons afgewezen voelen of andere nare gevoelens ervaren, wordt het meestal erg druk in ons

Nadere informatie

Werkboek. 3 daags #ADVENTURE Leven Vanuit JEZELF!

Werkboek. 3 daags #ADVENTURE Leven Vanuit JEZELF! Werkboek 3 daags #ADVENTURE Leven Vanuit JEZELF! Welkom! 'It's about the journey not the destination' Cynthia YES! Pre #Adventure Wat bijzonder gaaf dat je 3 dagen met mij mee gaat op avontuur! Buiten

Nadere informatie

Het 7 stappenplan voor moeiteloos ondernemen vanuit je hart

Het 7 stappenplan voor moeiteloos ondernemen vanuit je hart Het 7 stappenplan voor moeiteloos ondernemen vanuit je hart Ik heb sinds 2005 een succesvol bedrijf als coach en trainer voor persoonlijke, zakelijke en spirituele ontwikkeling. Ik werk vanuit mijn hart

Nadere informatie

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig De tijd vliegt voorbij en voor je weet zijn we al weer een jaar verder. Ik zeg wel eens: mensen overschatten wat je in een jaar kunt doen, maar onderschatten wat je in 3 jaar kan realiseren. Laten we naar

Nadere informatie

Wim Annerel Life coach Loopbaancoach Business coach.

Wim Annerel Life coach Loopbaancoach Business coach. Wim Annerel Life coach Loopbaancoach Business coach Goede voornemens? Vergeet het maar, zeggen de statistieken: slechts 18% slaagt erin om goede voornemens ook succesvol na te komen. En toch. Als je weet

Nadere informatie

HOE TOEKOMSTPROOF BEN JIJ?

HOE TOEKOMSTPROOF BEN JIJ? HOE TOEKOMSTPROOF BEN JIJ? Hoe zie jij jezelf in 2020? Hoe zi et jouw leven er uit i n 2020? Ben j e da n vaardi g gen oeg om a ll e ver an d er i ngen bij te benen? Je ei gen keuzes d aar in te m aken

Nadere informatie

Je dromen waarmaken. het kan echt!

Je dromen waarmaken. het kan echt! Je dromen waarmaken het kan echt! Waarschuwing: het lezen van dit e-book kan onverwachts groots succes en een enorm geluksgevoel teweeg brengen Doelen stellen - de eerste stap van droom naar succes Ben

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 4 vers Zit je in de put? Praat es met Jezus!

Bijbellezing: Johannes 4 vers Zit je in de put? Praat es met Jezus! Bijbellezing: Johannes 4 vers 7-27 Zit je in de put? Praat es met Jezus! Wij hadden vroeger een waterput Vroeger is meer dan 55 jaar geleden Naast ons huis aan de Kerkstraat in Harkema Ik weet nog hij

Nadere informatie

Stap 6: Wat is de kernovertuiging?

Stap 6: Wat is de kernovertuiging? E-Learning: Hoe krijgen ze me zo gek als leidinggevende? Module 7/9 Stap 6: Wat is de kernovertuiging? De relevante vraag is hier: wat is het ergste wat er kan gebeuren als hij zijn controledrang loslaat?

Nadere informatie

Voor Noa Mali Zulueta Acea

Voor Noa Mali Zulueta Acea Voor Noa Mali Zulueta Acea Lichtflits Momenten van inzicht Lichtflits Momenten van inzicht Anniek Oosting Schrijfster: Anniek Oosting Coverontwerp: Anniek Oosting ISBN:9789402123234 Lichtflits/Anniek Oosting/2014

Nadere informatie

KIJK IN JE BREIN LESMODULE BASISSCHOOL LEERLING

KIJK IN JE BREIN LESMODULE BASISSCHOOL LEERLING LESMODULE BASISSCHOOL LEERLING 1. DE HERSENEN 1.1 HOE ZIEN HERSENEN ERUIT? VRAAG WIE KAN VERTELLEN WAT HERSENEN ZIJN? VRAAG HEBBEN KINDEREN KLEINERE HERSENEN DAN GROTE MENSEN? 1.2 WANNEER GEBRUIK JE ZE?

Nadere informatie

Hallo, Als je vragen hebt tijdens het invullen, vraag die dan aan jouw docent(e). Bedankt voor het invullen van de vragenlijst!

Hallo, Als je vragen hebt tijdens het invullen, vraag die dan aan jouw docent(e). Bedankt voor het invullen van de vragenlijst! Datum: School: Klas: Naam docent(e): Code (optioneel): [NAAM DOCENT] Hallo, Deze vragenlijst gaat over het leerklimaat in jouw klas en hoe je het vindt op school. Hierbij gaat het om wat jij vindt van

Nadere informatie

Weet wat je kan Samenvatting op kaarten

Weet wat je kan Samenvatting op kaarten Samenvatting op kaarten 16 kaarten met samenvattingen van de inhoud van de module, psychoeducatie over een Lichte verstandelijke Beperking (LVB) voor cliënten en hun naasten. De kaarten 1 14 volgen de

Nadere informatie

Leiderschap over geld

Leiderschap over geld Leiderschap over geld Wat is leiderschap over geld? Is dat weten hoeveel je uitgeeft en niet over je inkomsten heen gaat? Is dit zoveel bezuinigen dat je overhoudt en later alsnog kan uitgeven? Is dit

Nadere informatie

MODULE #4 MIJN OVERTUIGINGEN

MODULE #4 MIJN OVERTUIGINGEN MODULE #4 MIJN OVERTUIGINGEN Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat

Nadere informatie

WAARSCHUWING. Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren.

WAARSCHUWING. Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren. WAARSCHUWING Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren. INLEIDING Je herkent het vast: je stond met een glas

Nadere informatie

LinkedIn-updates in-company

LinkedIn-updates in-company LinkedIn-updates in-company Opdracht In dit document vind je zes verschillende LinkedIn-updates. Geef bij iedere update aan of dit een update is die bij je past. Dus zou je dit type update ook kunnen plaatsen?

Nadere informatie

Stem. Module 1: Waarom, hoe en wat?

Stem. Module 1: Waarom, hoe en wat? Vind je Stem Module 1: Waarom, hoe en wat? Theorie In deze eerste module duiken we meteen het diepe in. We gaan ontdekken waarom jij doet wat je doet. Wat zit erachter? Wat geloof je? Wat drijft jou? Waar

Nadere informatie

Toch is dit wat we dagelijks doen. Iemand geeft je een compliment en je neemt het niet in ontvangst of wuift het weg; Leuk jasje! Oooh ja, is al oud.

Toch is dit wat we dagelijks doen. Iemand geeft je een compliment en je neemt het niet in ontvangst of wuift het weg; Leuk jasje! Oooh ja, is al oud. ONTVANGEN. Hoe goed zijn we eigenlijk in het ontvangen van energie? Word je ontzettend blij als je iets in ontvangst neemt, of voel je je bezwaard? Ben je bang dat je een ander daardoor te kort doet of

Nadere informatie

Prikkelmijders+en+Prikkelzoekers+

Prikkelmijders+en+Prikkelzoekers+ Prikkelmijders+en+Prikkelzoekers+ Vandaag heb je kennis gemaakt met Daan en Sterre. Als Daan te veel prikkels krijgt dan sluit hij zich af. Hij krijgt op dat moment zoveel prikkels binnen dat hij even

Nadere informatie

Week 1: Neem 100% verantwoordelijkheid voor je eigen leven

Week 1: Neem 100% verantwoordelijkheid voor je eigen leven Week 1: Neem 100% verantwoordelijkheid voor je eigen leven Gefeliciteerd, vandaag neem jij de eerste stap richting een Proud to be Stout leven. Ik ben trots op jou! De aankomende 8 weken neem ik jou mee

Nadere informatie

Waarde-volle zorg is ook nog JONG!

Waarde-volle zorg is ook nog JONG! Waarde-volle zorg is ook nog JONG! LOC maakte een nieuwe visie op de zorg. Die heet Waarde-volle zorg. Allerlei mensen herkennen zich daar in. Dat komt doordat die gaat over dingen die voor ons allemaal

Nadere informatie

Tevredenheid 1. Tevreden over wat je hebt gedaan 8 2. Tevreden in alle omstandigheden Tevreden met weinig Tevreden met wat je hebt 14

Tevredenheid 1. Tevreden over wat je hebt gedaan 8 2. Tevreden in alle omstandigheden Tevreden met weinig Tevreden met wat je hebt 14 Inhoud Tevredenheid 1. Tevreden over wat je hebt gedaan 8 2. Tevreden in alle omstandigheden 10 3. Tevreden met weinig 12 4. Tevreden met wat je hebt 14 Angst 5. Angst voor mensen 16 6. Angst voor God

Nadere informatie

INZICHT OEFENING: MEER ZELFVERTROUWEN KRIJGEN

INZICHT OEFENING: MEER ZELFVERTROUWEN KRIJGEN INZICHT OEFENING: MEER ZELFVERTROUWEN KRIJGEN Bedenken wat je allemaal niet goed doet en wat er allemaal beter kan is voor de meeste van ons a piece of cake. Hoe vaak boren we onszelf niet de grond in.

Nadere informatie

KIJK IN JE BREIN LESMODULE VMBO LEERLING

KIJK IN JE BREIN LESMODULE VMBO LEERLING LESMODULE VMBO LEERLING 1. DE HERSENEN 1.1 WAT ZIJN HERSENEN? VRAAG WAT ZIJN HERSENEN PRECIES? 1.2 WANNEER GEBRUIK JE ZE? DENKOEFENING WAAR- VOOR GEBRUIK JE OP DÍT MOMENT JE HERSENEN? DENKOEFENING KUN

Nadere informatie

y02 Marcus 15.2 Rinze IJbema - Marcus 15, 2-5. Gemeente van Jezus Christus,

y02 Marcus 15.2 Rinze IJbema - Marcus 15, 2-5. Gemeente van Jezus Christus, Rinze IJbema - Marcus 15, 2-5. Gemeente van Jezus Christus, het is al bijna 8 april, het is al bijna Pasen. Met Pasen vieren we feest, omdat Koning Jezus de dood overwint. Onze Koning is sterker dan de

Nadere informatie

Karen van der Pauw

Karen van der Pauw Karen van der Pauw www.jeloopbaandebaas.nl Waarom je nog niet de baan hebt die je wilt... 3 Waarom je niet weet wat je wilt... 3 Wat je in dit werkboek zult leren... 4 Wat je in dit werkboek NIET zult

Nadere informatie

Master Your Own Life Jouw weg naar Succes & Geluk Les 2: Weten wat je echt wilt

Master Your Own Life Jouw weg naar Succes & Geluk Les 2: Weten wat je echt wilt Master Your Own Life Jouw weg naar Succes & Geluk Les 2: Weten wat je echt wilt Leroy Seijdel Company Les 2: Weten wat je echt wilt Je moet eerst mentaal presteren, voordat je fysiek kunt presteren Hoe

Nadere informatie

V O L G E R S F A C E B O O K / D E D R E S S C O A C H W W W. G L A N C Y. N L

V O L G E R S F A C E B O O K / D E D R E S S C O A C H W W W. G L A N C Y. N L SIMPEL STAPPENPLAN VAN JE PASSIE JE WERK MAKEN 3.278 VOLGERS FACEBOOK/DEDRESSCOACH WWW.GLANCY.NL Mijn reis: van passie naar ondernemer Gefeliciteerd! Je hebt een eerste stap gezet. Wat fantastisch dat

Nadere informatie

Wanneer vertel je het de kinderen? Kies een moment uit waarop je zelf en de kinderen niet gestoord kunnen worden.

Wanneer vertel je het de kinderen? Kies een moment uit waarop je zelf en de kinderen niet gestoord kunnen worden. Hoe vertel je het de kinderen? Op een gegeven moment moet je de kinderen vertellen dat jullie gaan scheiden. Belangrijk is hoe en wat je hen vertelt. Houd rekening daarbij rekening met de leeftijd van

Nadere informatie

Een boek schrijven voor dummy s

Een boek schrijven voor dummy s Mijn School Een boek schrijven voor dummy s Een how to guide voor vrij schrijven Sander Mulder 4-9-2017 Voorwoord: dit boek is een simpele stap voor stap gids die je alle ins en outs van het schrijven

Nadere informatie

Jezus en jij. Eerste Communieproject 53. Jij bent gedoopt

Jezus en jij. Eerste Communieproject 53. Jij bent gedoopt Eerste Communieproject 53 Jezus en jij Jij bent gedoopt In les 8 hebben we geleerd dat Jezus bij ons blijft. Hoe doet Hij dat? Dat kan Hij, omdat Hij de KERK heeft gesticht. De kerk is niet alleen een

Nadere informatie

INHOUD. 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN

INHOUD. 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN INHOUD 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN 7 Verdriet uit je hart en verdriet om je zorgen 11 De belangrijkste relatie is die met jezelf 14 In dankbaarheid ligt geluk

Nadere informatie

Online Titel Competentie Groepsfase Lesdoel Kwink van de Week

Online Titel Competentie Groepsfase Lesdoel Kwink van de Week onderbouw Les 1 Online Dit ben ik! Besef van jezelf Forming Ik kan mezelf voorstellen aan een ander. Ken je iemand nog niet? Vertel hoe je heet. Les 2 Online Hoe spreken we dit af? Keuzes maken Norming

Nadere informatie

Verbinding voelen met je omgeving

Verbinding voelen met je omgeving 2 Verbinding voelen met je omgeving Doel: We horen allemaal bij elkaar We zijn met heel veel mensen op deze wereld. Daar ben je jezelf niet van bewust. Meestal zie je alleen de mensen waarbij je woont

Nadere informatie

Wat is jouw verhaal?

Wat is jouw verhaal? E E N E - B O O K V A N L E T T E R S & C O N C E P T S Wat is jouw verhaal? Passie en plezier overbrengen in een notendop Storytelling Verhalen vertellen is een belangrijk onderdeel van ons leven. Het

Nadere informatie

Écht goede foto s zijn foto s die je raken. Die iets bij je oproepen: een gevoel of herinnering. Foto s die eigen zijn en kenmerkend voor jou als

Écht goede foto s zijn foto s die je raken. Die iets bij je oproepen: een gevoel of herinnering. Foto s die eigen zijn en kenmerkend voor jou als Écht goede foto s zijn foto s die je raken. Die iets bij je oproepen: een gevoel of herinnering. Foto s die eigen zijn en kenmerkend voor jou als fotograaf. Hoe maak je zulke foto s? Stap 1 is leren kijken.

Nadere informatie

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S 2 Ik en autisme In het vorige hoofdstuk is verteld over sterke kanten die mensen met autisme vaak hebben. In dit hoofdstuk vertellen we over autisme in het algemeen. We beginnen met een stelling. In de

Nadere informatie

Hoe werkt het? Wat heb je nodig? Disclaimer.

Hoe werkt het? Wat heb je nodig? Disclaimer. Hoi! Wat ontzettend leuk dat je mee doet aan de Jouw Lichaam. Jouw Genot. 5 daagse! Ik ben blij dat je mij de kans geeft om jou te helpen meer genot tussen de lakens voor jezelf te creëren. Zodat jij echt

Nadere informatie

INZICHT OEFENING: MEER ZELFVERTROUWEN KRIJGEN

INZICHT OEFENING: MEER ZELFVERTROUWEN KRIJGEN INZICHT OEFENING: MEER ZELFVERTROUWEN KRIJGEN Bedenken wat je allemaal niet goed doet en wat er allemaal beter kan is voor de meeste van ons a piece of cake. Hoe vaak boren we onszelf niet de grond in.

Nadere informatie

1 Ik zie jou 9. 2 Hij maakt alles nieuw Groeien naar volwassenheid Bitter of beter De vreugde des Heren is je kracht 35

1 Ik zie jou 9. 2 Hij maakt alles nieuw Groeien naar volwassenheid Bitter of beter De vreugde des Heren is je kracht 35 Inhoudsopgave Voorwoord 1 Ik zie jou 9 2 Hij maakt alles nieuw 17 3 Groeien naar volwassenheid 23 4 Bitter of beter 29 5 De vreugde des Heren is je kracht 35 6 Burnin-Burnout 41 7 Kom in de ruimte 47 8

Nadere informatie

Inleiding. OMGANGSKUNDE OEFENINGEN Isa Goossens

Inleiding. OMGANGSKUNDE OEFENINGEN Isa Goossens Inleiding Omgangskunde draait om contact maken. Met deze oefeningen hoop ik dat u echt contact kan maken met leerlingen. We willen allemaal gezien en gehoord worden. We zijn allemaal mensen en iedereen

Nadere informatie

GELUK(T)! Editha Gerdingh

GELUK(T)! Editha Gerdingh GELUK(T)! GELUK(T)! Editha Gerdingh Auteur: Editha Gerdingh (Cover-)ontwerp: Editha Gerdingh Fotografie: Jay Mantri, Jonny Lindner, Nico Wall, Ryan McGuire ISBN: 9789463672580 www.lonked.com INHOUD INLEIDING

Nadere informatie

Schrijf en vervul jouw hartsverlangen

Schrijf en vervul jouw hartsverlangen Schrijf en vervul jouw hartsverlangen 3 Meditaties en intuïtief schrijfoefeningen Cindy's Coaching Corner www.cindyscoachingcorner.com Be magical, just by being you! Intuïtie is kijken met je ziel Mijn

Nadere informatie