CONCEPT OVEREENKOMST ONDERNEMERSFONDS BINNENSTAD BREDA GEMEENTE BREDA STICHTING BREDAAS ONDERNEMERSFONDS TUSSEN D.D. [ ] Concept d.d.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CONCEPT OVEREENKOMST ONDERNEMERSFONDS BINNENSTAD BREDA GEMEENTE BREDA STICHTING BREDAAS ONDERNEMERSFONDS TUSSEN D.D. [ ] Concept d.d."

Transcriptie

1 CONCEPT OVEREENKOMST ONDERNEMERSFONDS BINNENSTAD BREDA TUSSEN GEMEENTE BREDA EN STICHTING BREDAAS ONDERNEMERSFONDS D.D. [ ] Concept d.d

2 2 Ondergetekenden, Gemeente Breda, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door [ ], wethouder, handelend ter uitvoering van het besluit van burgemeester en wethouders van Breda d.d. [ ], hierna te noemen de Gemeente ; en Stichting Bredaas Ondernemersfonds, gevestigd en kantoorhoudend aan (*) de, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer K. Vermeulen, voorzitter, hierna te noemen de Stichting, hierna gezamenlijk te noemen: Partijen; in overweging nemende dat: - Partijen een gezamenlijk belang hebben om te investeren in het economisch klimaat in de binnenstad van Breda; - de doelstelling van de Stichting is om het economisch functioneren van de binnenstad van Breda te verbeteren; - de Stichting het hiervoor genoemde doel onder meer tracht te bereiken door: Meer bezoekers trekken, die langer blijven, meer besteden en vaker terugkomen. Het verhogen van de verblijfswaarde, de aankleding en de uitstraling/ambiance. Het sterker profileren van de binnenstad in het geheel en de identiteit van de deelgebieden daarbinnen. Het verbeteren van de marketing- en promotiestrategie van de binnenstad van Breda via diverse communicatiemiddelen. Beter contact en verbeterde communicatie tussen ondernemers: op de hoogte van elkaars wensen, plannen en belangen. Het verbeteren van de organisatiegraad van ondernemers, hogere participatiegraad onder ondernemers voor collectieve doeleinden. Meer veiligheid in de binnenstad. - de aan het bereiken van het doel verbonden kosten tot nu toe werden gedekt uit de contributie van de ondernemers die zijn aangesloten bij de Ondernemersvereniging Binnenstad Breda en door incidentele bijdragen van derden; - de opbrengst van de contributies ontoereikend is om het doel te verwezenlijken;

3 3 - Partijen voorstander zijn van een verplichte collectieve heffing die geldt voor alle ondernemers, waarbij de voorkeur uitgaat naar het instellen van een belasting op openbare aankondigingen die zichtbaar zijn vanaf de openbare weg in een aangewezen gebied; - de Reclamebelasting er mede voor zorgt dat alle ondernemers in de binnenstad van Breda hun bijdrage leveren; - de raad van de Gemeente hiertoe op (*) de Verordening reclamebelasting Binnenstad Breda heeft vastgesteld welke op in werking is getreden. - de opbrengsten van de reclamebelasting ten goede dienen te komen aan de Stichting Bredaas Ondernemersfonds om zo het economisch functioneren en de leefbaarheid in dit gebied te versterken, een en ander zoals hierna bepaald; - Partijen in dit kader afspraken hebben gemaakt en deze afspraken in een overeenkomst wensen vast te leggen. komen overeen dat, Artikel 1 DEFINITIES A. Jaarplan: plan waarin activiteiten zijn opgenomen en dat jaarlijks wordt vastgesteld. B. College: college van burgemeester en wethouders van Breda; C. Gemeenteraad: gemeenteraad van Breda; D. Overeenkomst: deze overeenkomst; E. Perceptiekosten: alle kosten die de Gemeente maakt voor invordering van de belasting op grond van de Verordening; F. Reclamebelasting: de belasting op grond van de Verordening; G. Subsidieverordening: de vigerende algemene subsidieverordening van Breda; I. Verordening: de Verordening reclamebelasting Binnenstad Breda 2015 zoals vastgesteld door de Gemeenteraad op (*)

4 4 Artikel 2 ONDERWERP VAN DE OVEREENKOMST Het vastleggen van de verplichting voor de Gemeente om de opbrengsten vanuit de Reclamebelasting onder aftrek van Perceptiekosten door middel van subsidieverstrekking ten goede te laten komen aan de Stichting. Artikel 3 VERPLICHTINGEN PARTIJEN Partijen verplichten zich om de opbrengsten van de Reclamebelasting uitsluitend te gebruiken ten behoeve van het vergroten van de aantrekkelijkheid van de binnenstad van Breda om zo het economisch functioneren en de leefbaarheid van dit gebied te versterken. Artikel 4 VERPLICHTINGEN GEMEENTE 1. Toekomstige opbrengsten van de Reclamebelasting mogen door de Gemeente niet worden gebruikt voor het bestaande niveau van uitgaven, inspanningen en investeringen in het kader van de publieke taken van de Gemeente, zoals vastgelegd in het Service Level Agreement Binnenstad welke is vastgesteld door gemeenteraad op (*) aangezien het hier om extra middelen gaat die door de ondernemers van de binnenstad van Breda worden opgebracht en uitsluitend mogen worden aangewend om de jaarlijkse activiteitenplannen van de Stichting uit te voeren. 2. Na ontvangst van een aanvraag hiertoe van de Stichting, verplicht de Gemeente zich om de jaarlijkse opbrengsten uit de Reclamebelasting minus de door de Gemeente gemaakte Perceptiekosten in de vorm van een jaarlijkse subsidie aan de Stichting te verstrekken ten behoeve van de uitvoering van het jaarplan van de Stichting.

5 5 3. De in het vorige lid genoemde verplichting voor de Gemeente vervalt indien de subsidieaanvraag van de Stichting niet voldoet aan de daaraan door de Algemene wet bestuursrecht en de Subsidieverordening gestelde eisen. 4. Voorafgaand aan het nieuwe kalenderjaar maakt de Gemeente op basis van ervaringscijfers een inschatting van de hoogte van de in het tweede lid genoemde subsidie. De hoogte van deze subsidie bedraagt maximaal het bedrag dat na aftrek van de Perceptiekosten overblijft van de opbrengst van de Reclamebelasting. 5. De Gemeente zal conform de Subsidieverordening de jaarlijkse subsidie door middel van een voorschot van maximaal 85% uitbetalen vóór 1 februari van het desbetreffende jaar. De definitieve vaststelling zal plaatsvinden conform het bepaalde in de Subsidieverordening. 6. Omdat het in het vorige lid genoemde voorschot is gebaseerd op een inschatting van de opbrengsten uit de Reclamebelasting, zal na ieder kalenderjaar een verrekening plaatsvinden op basis van de werkelijke opbrengsten. Het is de Gemeente toegestaan een eventueel tekort te verrekenen met het eerstvolgende voorschot. 7. Het College behoudt zich het recht voor om in het geval van opheffing van de Stichting zonder dat in opvolging is voorzien en daarmee beëindiging van de noodzaak van het voortbestaan van de Reclamebelasting, de Gemeenteraad voor te stellen om de Verordening in te trekken. Artikel 5 VERPLICHTINGEN STICHTING 1. De Stichting dient jaarlijks bij het College een schriftelijk verzoek om subsidie in conform het bepaalde in de Subsidieverordening. 2. Het subsidieverzoek zoals genoemd in het eerste lid bevat in ieder geval een jaarplan met begroting voor het komende jaar. Hierin zijn de projecten opgenomen die passen binnen de afspraken zoals gemaakt in deze Overeenkomst. 3. De Stichting draagt zorg voor een deugdelijk ingerichte administratie.

6 6 4. De Stichting mag reserves opbouwen. Boven een bedrag van (*) per jaar moet hiervoor door het College schriftelijk toestemming is verleend. Het verzoek om toestemming van de Stichting omvat het doel, de duur en de maximale hoogte van de reserve. 5. De Stichting gaat niet over tot het wijzigen van haar statuten dan nadat zij het College in de gelegenheid heeft gesteld om over deze wijziging zijn zienswijze te geven. 6. In het geval van liquidatie verplicht de Stichting zich om eventuele baten die afkomstig zijn uit gemeentelijke subsidie aan te wenden ten behoeve van het economisch functioneren en de versterking van de leefbaarheid in het centrumgebied van de binnenstad van Breda Artikel 6 PERCEPTIEKOSTEN (* We vragen in eerste instantie om drie jaar af te zien van perceptiekosten) 1. De eenmalige kosten van het technisch inregelen in de belastingapplicatie komen voor rekening van de Gemeente. 2. Onder de Perceptiekosten zijn begrepen de volledige aanslagregeling, de inning in eerste aanleg, de dwanginvordering, het afhandelen van bezwaarschriften en het afhandelen van beroepzaken. 3. De Perceptiekosten bedragen (*) per aanslag vermeerderd met eventuele kosten die gemaakt worden ten behoeve van procedures zoals genoemd in het negende lid van dit artikel. 4. Jaarlijks vóór 1 januari begroot de Gemeente de Perceptiekosten voor het komende kalenderjaar. Deze begroting wordt door de Gemeente aan de Stichting toegezonden. 5. Na afloop van ieder kalenderjaar bepaalt de Gemeente wat de werkelijke Perceptiekosten over dat jaar zijn geweest. De opbouw van de Perceptiekosten wordt door de Gemeente inzichtelijk gemaakt en aan de Stichting toegezonden.

7 7 6. Indien blijkt dat de werkelijke Perceptiekosten over het voorafgaande kalenderjaar lager zijn dan door de Gemeente begroot, dan verstrekt de Gemeente het verschil door middel van een subsidie aan de Stichting. 7. Indien blijkt dat de werkelijke Perceptiekosten over het voorafgaande kalenderjaar hoger zijn dan door de Gemeente begroot, dan brengt de Gemeente het verschil in mindering op de nog te verstrekken subsidie aan de Stichting. 8. Indien blijkt dat de werkelijke Perceptiekosten over het voorafgaande kalenderjaar hoger zijn dan door de Gemeente begroot en er geen sprake is van een subsidieverstrekking zoals bedoeld in het vorige lid, dan zal de Stichting deze kosten op eerste verzoek aan de Gemeente vergoeden. 9. Indien er door een belanghebbende beroep dan wel hoger beroep wordt ingediend tegen het gebruik van de WOZ-waarde als heffingsgrondslag van de Reclamebelasting, treden Partijen met elkaar in overleg over de verdeling van de kosten van deze procedure. De bijdrage van de Stichting aan dit deel van de Perceptiekosten bedraagt maximaal (*) Artikel 7 WIJZIGING OF INTREKKING VERORDENING 1. Het College stelt de Raad niet voor om de Verordening te wijzigen dan wel in te trekken dan nadat de Stichting in de gelegenheid is gesteld om over de wijziging dan wel de intrekking haar zienswijze te geven. 2. De op grond van het eerste lid door de Stichting gegeven zienswijze wordt door het College meegenomen in het voorstel aan de Raad. Artikel 8 LOOPTIJD OVEREENKOMST 1. De Overeenkomst wordt aangegaan voor de periode 1 januari 2016 tot en met 31 december Na het verstrijken van de duur wordt de overeenkomst telkens met een jaar verlengd, tenzij partijen anders overeenkomen.

8 8 Indien één van de partijen geen verlenging van de duur wenst, geeft zij de wederpartij hiervan schriftelijk kennis uiterlijk zes maanden voor het verstrijken van de duur van de overeenkomst. 2. In afwijking van het bepaalde in het eerste lid eindigt de Overeenkomst van rechtswege op hetzelfde moment dat de Verordening is ingetrokken. 3. Na het eindigen van deze overeenkomst zal het College de Gemeenteraad onverwijld voorstellen om de Verordening in te trekken. Artikel 9 BEËINDIGING OVEREENKOMST 1. De Overeenkomst kan door de Gemeente per aangetekende brief rechtsgeldig worden opgezegd; a. met onmiddellijke ingang indien de Stichting: (i) surseance van betaling aanvraagt; of (ii) in staat van faillissement wordt verklaard; b. met onmiddellijke ingang indien ongewijzigde voortzetting ervan in strijd zal zijn met landelijke wetgeving en/of uitspraken van het hoogste rechtsorgaan in Nederland; c. met onmiddellijke ingang indien de Stichting zich opheft; d. met inachtneming van een opzegtermijn van drie maanden indien de Stichting na ingebrekestelling in gebreke blijft met de nakoming van diens verplichtingen op grond van deze Overeenkomst. e. met inachtneming van een opzegtermijn van negen maanden indien dit het gevolg is van de evaluatie als bedoeld in artikel 10, tweede lid. 2. De Overeenkomst kan door de Stichting per aangetekende brief rechtsgeldig worden opgezegd: a. met inachtneming van een opzegtermijn van drie maanden indien de Gemeente na ingebrekestelling in gebreke blijft met de nakoming van diens verplichtingen op grond van deze Overeenkomst. b. met inachtneming van een opzegtermijn van negen maanden indien dit het gevolg is van de evaluatie als bedoeld in artikel 10, tweede lid;

9 9 c. met inachtneming van een opzegtermijn van drie maanden indien de Stichting zich opheft; d. met inachtneming van een opzegtermijn van drie maanden indien de Verordening wordt gewijzigd. 3. Alle verplichtingen die voor het beëindigen van de overeenkomst voor Partijen zijn ontstaan en die na het eindigen van de overeenkomst doorlopen, blijven in stand tot deze zijn nagekomen. Artikel 10 EVALUATIE 1. In het eerste kwartaal van 2018 evalueren Partijen de uitvoering van de jaarplannen van deze Overeenkomst. Dit is een tussenevaluatie In deze evaluatie komt in ieder geval aan de orde: a. de wijze van financiering van de activiteiten; b. de door de Stichting verrichte bestedingen; c. de door de Stichting behaalde resultaten; d. het tijdstip van de eerstvolgende evaluatie en eventuele evaluaties daarna. 2. In het eerste kwartaal van 2020 vindt de slotevaluatie plaats. Deze evaluatie heeft tot doel: a. de wijze van financiering van de activiteiten; b. de door de Stichting verrichte bestedingen; c. de door de Stichting behaalde resultaten; d. het tijdstip van de eerstvolgende evaluatie en eventuele evaluaties daarna. 3. De in het tweede lid bedoelde evaluatie kan voor Partijen aanleiding zijn de Overeenkomst te beëindigen of in gezamenlijk overleg aan te passen. Artikel 11 OVERDRACHT RECHTEN EN VERPLICHTINGEN Overdracht van rechten en verplichtingen uit deze overeenkomst is niet mogelijk zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de Gemeente.

10 10 Artikel 12 SLOTBEPALINGEN 1. Indien een of meer bepalingen van de Overeenkomst strijdig met de Verordening dan wel op andere wijze nietig dan wel onverbindend mochten blijken te zijn, blijven Partijen gebonden aan de overige bepalingen van de Overeenkomst. Partijen zullen in onderhandeling treden en de desbetreffende bepalingen vervangen door een of meer bepalingen die wel verbindend is/zijn en waarvan de strekking/gevolgen zo veel mogelijk dezelfde is/zijn als die van de te vervangen bepalingen. 2. Indien de omstandigheden waaronder de overeenkomst is afgesloten zich zodanig wijzigen, dat in redelijkheid niet meer van één van beide partijen gevergd kan worden, dat de Overeenkomst ongewijzigd in stand blijft, treden partijen met elkaar in overleg om in de geest van de bestaande Overeenkomst nadere afspraken te maken. 3. De Overeenkomst kan slechts worden gewijzigd of aangevuld door middel van een door of namens Partijen ondertekend geschrift. Het geschrift zal als addendum aan de overeenkomst worden toegevoegd. Artikel 13 RECHTS- EN FORUMKEUZE 1. Op deze Overeenkomst is Nederlands recht van toepassing. 2. Alle geschillen die mochten ontstaan naar aanleiding van deze Overeenkomst zullen Partijen trachten op te lossen in onderling overleg met behulp van een in gezamenlijk overleg aan te wijzen mediator. 3. Indien Partijen er niet in slagen een mediator aan te wijzen dan wel in het geval mediation niet leidt tot een beslechting van het geschil, kan het geschil door een Partij worden voorgelegd aan de bevoegde rechter te Breda. Mediation heeft in ieder geval niet geleid tot beslechting van het geschil, als er na drie bijeenkomsten met de mediator geen oplossing is bereikt. 4. Een geschil bestaat zodra ten minste één van de Partijen zulks stelt.

11 11 In tweevoud opgesteld en ondertekend te Breda op [ ] 2015, B. Adank K. Vermeulen Gemeente Breda Stichting Bredaas Ondernemersfonds

Uitvoeringsovereenkomst tussen de Stichting BIZ Weststad-Wijsterd en de gemeente Oosterhout

Uitvoeringsovereenkomst tussen de Stichting BIZ Weststad-Wijsterd en de gemeente Oosterhout Uitvoeringsovereenkomst tussen de Stichting BIZ Weststad-Wijsterd en de gemeente Oosterhout Ondergetekenden, De gemeente Oosterhout, rechtsgeldig vertegenwoordigd door mr. M.P.C. Willemsen, handelende

Nadere informatie

de stichting haar ambitieniveau heeft vastgelegd in het BIZ Activiteitenplan voor Stichting BIZ Winkelhart Ridderkerk ;

de stichting haar ambitieniveau heeft vastgelegd in het BIZ Activiteitenplan voor Stichting BIZ Winkelhart Ridderkerk ; Uitvoeringsovereenkomst als bedoeld in artikel 7, lid 3 van de wet op de Bedrijveninvesteringszones Gemeente Ridderkerk / Stichting BIZ Winkelhart Ridderkerk Ondergetekenden, De gemeente Ridderkerk, hierbij

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst. BI zone CapelleXL

Uitvoeringsovereenkomst. BI zone CapelleXL Uitvoeringsovereenkomst In de zin van artikel 7, lid 3 van de Experimentenwet BI zones BI zone CapelleXL Ondergetekenden De gemeente Capelle aan den IJssel, te dezer zake op grond van artikel 171 Gemeentewet

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijveninvesteringszone Coevorden

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijveninvesteringszone Coevorden Uitvoeringsovereenkomst Bedrijveninvesteringszone Coevorden Gemeente Coevorden Stichting Ondernemersfonds Coevorden Ondergetekenden, De gemeente Coevorden, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door de

Nadere informatie

urn in ii inn inn ii ii

urn in ii inn inn ii ii urn in ii inn inn ii ii B15-022966 BIJLAGE 01 Uitvoeringsovereenkomst BIZ Centrum Bergen op Zoom Uitvoeringsovereenkomst BIZ Centrum Bergen op Zoom Gemeente Bergen op Zoom Ondernemersvereniging Stad En

Nadere informatie

De Stichting Centrum Management Grave, hierna te noemen de Stichting, vertegenwoordigd door haar voorzitter, de heer G.J.

De Stichting Centrum Management Grave, hierna te noemen de Stichting, vertegenwoordigd door haar voorzitter, de heer G.J. Uitvoeringsovereenkomst Centrummanagement Grave Gemeente Grave Stichting Centrum Management Grave Ondergetekenden, de gemeente Grave, in deze vertegenwoordigd door de heer A.M.H. Roolvink, burgemeester

Nadere informatie

UITVOERINGSOVEREENKOMST

UITVOERINGSOVEREENKOMST UITVOERINGSOVEREENKOMST Uitvoeringsovereenkomst als bedoeld in artikel 7, lid 3 van de Experimentenwet BI-zones Stichting BI-zone Louter Bloemen te Dordrecht Ondergetekenden, De publiekrechtelijke rechtspersoon

Nadere informatie

. De gemeenteraad op 18 februari 2014 een nieuwe Retail- & Horecavisie heeft vastgesteld;

. De gemeenteraad op 18 februari 2014 een nieuwe Retail- & Horecavisie heeft vastgesteld; Convenant Ondernemers/Innovatiefonds Zandvoort Ondergetekenden, De gemeente Zandvoort, vertegenwoordigd door wethouder G. Kuipers op basis van artikel 171 lid 2 Gemeentewet, handelend ter uitvoering van

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst als bedoeld in artikel 7, lid 3 van de Experimentenwet BI-zones

Uitvoeringsovereenkomst als bedoeld in artikel 7, lid 3 van de Experimentenwet BI-zones UITVOERINGSOVEREENKOMST Uitvoeringsovereenkomst als bedoeld in artikel 7, lid 3 van de Experimentenwet BI-zones Stichting BI-zone Groote Lindt Zwijndrecht Ondergetekenden, De gemeente Zwijndrecht, hierbij

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst tussen de Stichting BIZ Overdie/Laanenderweg en de gemeente Alkmaar

Uitvoeringsovereenkomst tussen de Stichting BIZ Overdie/Laanenderweg en de gemeente Alkmaar Uitvoeringsovereenkomst tussen de Stichting BIZ Overdie/Laanenderweg en de gemeente Alkmaar Ondergetekenden, De gemeente Alkmaar, te dezen op grond van de volmacht van de burgemeester van die gemeente

Nadere informatie

CONCEPT Uitvoeringsovereenkomst Bedrijveninvesteringszone (BIZ) Domburg

CONCEPT Uitvoeringsovereenkomst Bedrijveninvesteringszone (BIZ) Domburg CONCEPT Uitvoeringsovereenkomst Bedrijveninvesteringszone (BIZ) Domburg 2018-2023 Ondergetekenden, Gemeente Veere, ter zake van deze overeenkomst rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heerin zijn hoedanigheid

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone Centrum Woudenberg

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone Centrum Woudenberg Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone Centrum Woudenberg Ondergetekenden, de gemeente Woudenberg, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer G.A. de Kruif, wethouder en verantwoordelijk

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone naam gebied

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone naam gebied Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone naam gebied Ondergetekenden, de gemeente Amsterdam, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer drs. R.J. van Ark, directeur Economische Zaken

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst tussen de Stichting BIZ Binnenstad Roermond en de gemeente Roermond

Uitvoeringsovereenkomst tussen de Stichting BIZ Binnenstad Roermond en de gemeente Roermond Uitvoeringsovereenkomst tussen de Stichting BIZ Binnenstad Roermond en de gemeente Roermond Ondergetekenden, De gemeente Roermond,vertegenwoordigd krachtens artikel 171 van de Gemeentewet rechtsgeldig

Nadere informatie

2. De gemeente Vlaardingen bereid is om uit de algemene middelen een subsidie te verstrekken aan het ondernemersfonds.

2. De gemeente Vlaardingen bereid is om uit de algemene middelen een subsidie te verstrekken aan het ondernemersfonds. CONVENANT ONDERNEMERSFONDS VLAARDINGEN DE ONDERGETEKENDEN: 1. De gemeente Vlaardingen te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de wethouder economie van de gemeente Vlaardingen R.G. de Vries, bij volmacht

Nadere informatie

UITVOERINGSOVEREENKOMST BIZ BVL

UITVOERINGSOVEREENKOMST BIZ BVL UITVOERINGSOVEREENKOMST BIZ BVL Gemeente Utrechtse Heuvelrug, ter zake van deze overeenkomst rechtsgeldig vertegenwoordigd door de portefeuillehouder van economische zaken de heer J.W. van Dongen, daartoe

Nadere informatie

Convenant Ondernemersfonds Uithoorn-De Kwakel

Convenant Ondernemersfonds Uithoorn-De Kwakel Convenant Ondernemersfonds Uithoorn-De Kwakel Gemeente Uithoorn Stichting Ondernemersfonds Uithoorn De ondergetekenden: 1. De heer M.D. Polak, wethouder voor Economische zaken, Ruimtelijke ontwikkeling,

Nadere informatie

gemeente werkendam Uitvoeringsovereenkomst BIZ Bruine Kilhaven

gemeente werkendam Uitvoeringsovereenkomst BIZ Bruine Kilhaven gemeente werkendam Uitvoeringsovereenkomst IZ ruine Kilhaven Ondergetekenden, de gemeente Werkendam, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer J.M. van Oosten, wethouder Economische zaken, handelend

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst tussen Stichting BIZ Centrum Papendrecht en gemeente Papendrecht

Uitvoeringsovereenkomst tussen Stichting BIZ Centrum Papendrecht en gemeente Papendrecht Uitvoeringsovereenkomst tussen Stichting BIZ Centrum Papendrecht en gemeente Papendrecht Ondergetekenden, De gemeente Papendrecht, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door wethouder A. van Eekelen, handelt

Nadere informatie

1. De Stichting BIZ de Briellaerd i.o. te Barneveld, hierbij reehtsgeldig vertegenwoordigd door Johan

1. De Stichting BIZ de Briellaerd i.o. te Barneveld, hierbij reehtsgeldig vertegenwoordigd door Johan Uitvoeringsovereenkomst Bedrijveninvesteringszone de Briellaerd De ondergetekenden: 1. De Stichting BIZ de Briellaerd i.o. te Barneveld, hierbij reehtsgeldig vertegenwoordigd door Johan en Wagteveld, Bart

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam. Uitvoeringsovereenkomst. bedrijveninvesteringszone Dam 2019 BEDRUVENINVESTERINGSZONES AMSTERDAM

Gemeente Amsterdam. Uitvoeringsovereenkomst. bedrijveninvesteringszone Dam 2019 BEDRUVENINVESTERINGSZONES AMSTERDAM X Gemeente Amsterdam Uitvoeringsovereenkomst bedrijveninvesteringszone Dam 2019 EDRUVENINVESTERINGSZONES Ondergetekenden, de gemeente Amsterdam, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door S. Kaatee, directeur

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investerings Zone Binnenstad Zierikzee 2016

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investerings Zone Binnenstad Zierikzee 2016 Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investerings Zone Binnenstad Zierikzee 2016 Ondergetekenden, Gemeente Schouwen Duiveland, ter zake van deze overeenkomst rechtsgeldig vertegenwoordigd door de burgemeester

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst BIZ Bedrijventerreinen Vianen

Uitvoeringsovereenkomst BIZ Bedrijventerreinen Vianen Uitvoeringsovereenkomst BIZ Bedrijventerreinen Vianen 2016-2020 Ondergetekenden, de gemeente Vianen, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door wethouder L.A. Wijnmaalen, verantwoordelijk portefeuillehouder

Nadere informatie

Convenant Centrummanagement Valkenswaard

Convenant Centrummanagement Valkenswaard Convenant Centrummanagement Valkenswaard Stichting Centrum-Management Valkenswaard Gemeente Valkenswaard Valkenswaard, juli 2014 1 Convenant Centrummanagement Valkenswaard Gesloten tussen het college van

Nadere informatie

De gemeente Teylingen, hierna te noemen de gemeente vertegenwoordigd door haar burgemeester, mevrouw C.G.J. Breuer.

De gemeente Teylingen, hierna te noemen de gemeente vertegenwoordigd door haar burgemeester, mevrouw C.G.J. Breuer. 1. Convenant inzake Ondernemersfonds Teylingen 1.1 Ondergetekenden, De gemeente Teylingen, hierna te noemen de gemeente vertegenwoordigd door haar burgemeester, mevrouw C.G.J. Breuer. En De Stichting Ondernemersfonds

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone Gijsbrecht en omgeving

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone Gijsbrecht en omgeving Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone Gijsbrecht en omgeving Ondergetekenden, Gemeente Hilversum, ter zake van deze overeenkomst rechtsgeldig vertegenwoordigd door de portefeuillehouder van

Nadere informatie

2.1. De Investeerders verstrekken hierbij een Lening aan Geldnemer en Geldnemer aanvaardt deze Lening.

2.1. De Investeerders verstrekken hierbij een Lening aan Geldnemer en Geldnemer aanvaardt deze Lening. OVEREENKOMST LENING DE PARTIJEN: A. de in Bijlage 1 bij deze Overeenkomst Lening genoemde Investeerders aan de hand van het Investeerdersnummer waaronder zij bekend zijn bij de Stichting Klantengelden

Nadere informatie

Overeenkomst van opdracht Gemeente. en Stichting AKJ en Stichting De Kindertelefoon

Overeenkomst van opdracht Gemeente. en Stichting AKJ en Stichting De Kindertelefoon Overeenkomst van opdracht Gemeente. en Stichting AKJ en Stichting De Kindertelefoon Partijen: I Gemeente.., te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door (naam en functie). Hierna te noemen: Opdrachtgever

Nadere informatie

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN SERVICEOVEREENKOMST

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN SERVICEOVEREENKOMST SERVICEOVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN: 1. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid [NAAM], statutair gevestigd en kantoorhoudende aan de [adres] te [(postcode)] [plaats], ten deze rechtsgeldig

Nadere informatie

De Vereniging BIZ Amsterdamstraat rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar voorzitter de heer N. Kettelerij, hierna te noemen Vereniging,

De Vereniging BIZ Amsterdamstraat rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar voorzitter de heer N. Kettelerij, hierna te noemen Vereniging, Uitvoeringsovereenkomst BIZ Amsterdamstraat 2019-2023 Vereniging BIZ Amsterdamstraat en de Gemeente Haarlem De Vereniging BIZ Amsterdamstraat rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar voorzitter de heer

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Texel 2016

Algemene subsidieverordening Texel 2016 Algemene subsidieverordening Texel 2016 ASV Texel 2016 Vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 23 maart 2016 onder nummer 019 Gemeenteblad Texel 2016 nr 35 datum 24-03-2016 Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Bijlage: ALGEMENE VOORWAARDEN

Bijlage: ALGEMENE VOORWAARDEN Bijlage: ALGEMENE VOORWAARDEN Behorende bij de licentieovereenkomst Artikel 1 Dochtermaatschappijen Licentienemer heeft het recht de licentie mede te gebruiken voor haar dochtermaatschappijen indien en

Nadere informatie

Gemeente Assen. (Concept) Overeenkomst Dwanginvordering. 1 oktober 2016

Gemeente Assen. (Concept) Overeenkomst Dwanginvordering. 1 oktober 2016 Gemeente Assen (Concept) Overeenkomst Dwanginvordering 1 oktober 2016 Pagina : 1 van 5 Versie : 0.1 concept OVEREENKOMST Dwanginvordering gemeente Assen De ondergetekenden: De gemeente Assen, gevestigd

Nadere informatie

LICENTIEOVEREENKOMST

LICENTIEOVEREENKOMST LICENTIEOVEREENKOMST Ondergetekenden: 1. [NAAM ARCHITECT(ENBUREAU)], geboren op [ ] te [ ], wonende te [ ] aan de [ ]/ gevestigd en kantoorhoudende aan de [ ] te [ ], (ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

RAAMOVEREENKOMST EDUCATIE Samenwerkingsverband Hoogeveen en R.O.C. Alfa College

RAAMOVEREENKOMST EDUCATIE Samenwerkingsverband Hoogeveen en R.O.C. Alfa College RAAMOVEREENKOMST EDUCATIE 2008 2010 Samenwerkingsverband Hoogeveen en R.O.C. Alfa College Ondergetekenden: De gemeente Hoogeveen, gevestigd te Raadhuisplein 1, Postbus 20000, 7900 PA Hoogeveen, te dezen

Nadere informatie

Woonplaats: (de Geldnemer ), Hierna wordt Geldnemer en/of Medegeldnemer zowel ieder afzonderlijk als gezamenlijk genoemd de Geldnemer,

Woonplaats: (de Geldnemer ), Hierna wordt Geldnemer en/of Medegeldnemer zowel ieder afzonderlijk als gezamenlijk genoemd de Geldnemer, OVEREENKOMST LENING ANNUÏTAIRE LENING DE PARTIJEN: A. de in Bijlage 1 bij deze Overeenkomst Lening genoemde Investeerders aan de hand van het Investeerdersnummer waaronder zij bekend zijn bij de Stichting

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MAASTRICHT 2015

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MAASTRICHT 2015 ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MAASTRICHT 2015 Algemene subsidieverordening gemeente Maastricht 2015 1 INHOUD Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen... 3 Artikel 1 Definities... 3 Artikel 2 Wettelijke

Nadere informatie

Voorstel van het college inzake vaststelling van de Verordening Bedrijveninvesteringszone Winkelgebied Paleis Noordeinde Den Haag 2016

Voorstel van het college inzake vaststelling van de Verordening Bedrijveninvesteringszone Winkelgebied Paleis Noordeinde Den Haag 2016 Gemeente Den Haag rv 131 Dienst Publiekszaken PBS/2015.209 RIS 286863_151027 Voorstel van het college inzake vaststelling van de Verordening Bedrijveninvesteringszone Winkelgebied Paleis Noordeinde Den

Nadere informatie

Overeenkomst van opdracht Gemeente. en Stichting AKJ, Stichting Kindertelefoon en Stichting Sensoor

Overeenkomst van opdracht Gemeente. en Stichting AKJ, Stichting Kindertelefoon en Stichting Sensoor Overeenkomst van opdracht Gemeente. en Stichting AKJ, Stichting Kindertelefoon en Stichting Sensoor Partijen: I Gemeente.., te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door (naam en functie). Hierna te noemen:

Nadere informatie

Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID. Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: ;

Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID. Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: ; Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: 18830000-6; Juni 2016 De ondergetekenden: De Gemeenschappelijke

Nadere informatie

AANGESLOTENEN-OVEREENKOMST. tussen. Stichting Taxaties en Validaties. «Validatieinstituut» d.d. 15 november 2012

AANGESLOTENEN-OVEREENKOMST. tussen. Stichting Taxaties en Validaties. «Validatieinstituut» d.d. 15 november 2012 AANGESLOTENEN-OVEREENKOMST tussen Stichting Taxaties en Validaties en «Validatieinstituut» d.d. 15 november 2012 DE ONDERGETEKENDEN: 1. Stichting Taxaties en Validaties, een stichting, gevestigd te Utrecht

Nadere informatie

NBMS Algemene voorwaarden bemiddeling bij koop/ verkoop van vaartuigen

NBMS Algemene voorwaarden bemiddeling bij koop/ verkoop van vaartuigen NBMS Algemene voorwaarden bemiddeling bij koop/ verkoop van vaartuigen Deze algemene voorwaarden zijn vastgesteld door de Nederlandse Bond van Makelaars in Schepen en gedeponeerd ter griffie van de rechtbank

Nadere informatie

Voorbeeld overeenkomst van opdracht. Partijen:

Voorbeeld overeenkomst van opdracht. Partijen: Voorbeeld overeenkomst van opdracht Partijen: De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (naam) B.V., gevestigd te (adres), rechtsgeldig vertegenwoordigd door (naam), hierna te noemen Opdrachtgever

Nadere informatie

B4a Concept overeenkomst leerlingenvervoer

B4a Concept overeenkomst leerlingenvervoer B4a Concept overeenkomst leerlingenvervoer Ondergetekenden: 1. de publiekrechtelijke rechtspersoon gemeente . Ten deze ingevolge artikel 171 Gemeentewet rechtsgeldig vertegenwoordigd door

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1151756 Datum: 27 november 2014 Behandeld door: C.F.J. Mens Afdeling / Team: RO / ROB Onderwerp: Oprichting ondernemersfonds voor de Binnenstad. Samenvatting:

Nadere informatie

KWALITEIT IN CONSULTANCY

KWALITEIT IN CONSULTANCY Algemene voorwaarden ARTIKEL 1. Aanbieding en overeenkomst 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten tot het verrichten van diensten door, hierna aangeduid

Nadere informatie

Hierna wordt Geldnemer en/of Medegeldnemer zowel ieder afzonderlijk als gezamenlijk genoemd de Geldnemer,

Hierna wordt Geldnemer en/of Medegeldnemer zowel ieder afzonderlijk als gezamenlijk genoemd de Geldnemer, CONCEPT OVEREENKOMST GROEILENING DE PARTIJEN: A. de in Bijlage 1 bij deze Overeenkomst Lening genoemde Investeerders aan de hand van het Investeerdersnummer waaronder zij bekend zijn bij de Stichting Klantengelden

Nadere informatie

Voorstel van het college inzake vaststellen Verordening BI-zone Badhuisstraat Den Haag 2017

Voorstel van het college inzake vaststellen Verordening BI-zone Badhuisstraat Den Haag 2017 Registratienummer PBS/ 2016.131 RIS294872 Voorstel van het college inzake vaststellen Verordening BI-zone Badhuisstraat Den Haag 2017 In het coalitieakkoord is opgenomen dat we meer samenwerking tussen

Nadere informatie

(CONCEPT) RAAMOVEREENKOMST. Levering van hout en/of beschoeiingsmateriaal. Kenmerk: 2015/2752

(CONCEPT) RAAMOVEREENKOMST. Levering van hout en/of beschoeiingsmateriaal. Kenmerk: 2015/2752 (CONCEPT) RAAMOVEREENKOMST Levering van hout en/of beschoeiingsmateriaal Kenmerk: 2015/2752 Groningen, d.d. 19 oktober 2015 DE ONDERGETEKENDEN: De publiekrechtelijke rechtspersoon het waterschap Noorderzijlvest,

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening 2014

Algemene subsidieverordening 2014 Algemene subsidieverordening 2014 De raad van de gemeente Reimerswaal; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 30 april 2014, 14.008846, inzake de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

CONCEPT BESTEMD VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN

CONCEPT BESTEMD VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN OVEREENKOMST VAN ACHTERGESTELDE GELDLENING tussen en [ ] OVEREENKOMST VAN ACHTERGESTELDE GELDLENING DE ONDERGETEKENDEN: (1), een besloten vennootschap statutair gevestigd en kantoorhoudende te, aan de,

Nadere informatie

Voorbeeld. Dit voorbeeld van een Uitvoeringsovereenkomst is louter indicatief. Er kunnen dan ook geen rechten aan worden ontleend.

Voorbeeld. Dit voorbeeld van een Uitvoeringsovereenkomst is louter indicatief. Er kunnen dan ook geen rechten aan worden ontleend. Voorbeeld Dit voorbeeld van een Uitvoeringsovereenkomst is louter indicatief. Er kunnen dan ook geen rechten aan worden ontleend. UITVOERINGSOVEREENKOMST BIZ WEST KRUISKADE GEBRUIKERS Als bedoeld in artikel

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE TYNAARLO. De raad van de gemeente Tynaarlo,

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE TYNAARLO. De raad van de gemeente Tynaarlo, ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE TYNAARLO De raad van de gemeente Tynaarlo, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 21 september 2010, inzake de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Snoep.it v1.2 1/5

Algemene voorwaarden Snoep.it v1.2 1/5 1. Aanbieding en overeenkomst (a) Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten tot het verrichten van diensten door Snoep.IT, hierna aangeduid als Opdrachtnemer,

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst tandarts MKA-chirurg binnen de implantologie

Samenwerkingsovereenkomst tandarts MKA-chirurg binnen de implantologie Samenwerkingsovereenkomst tandarts MKA-chirurg binnen de implantologie De ondergetekenden 1. Tandartspraktijk A, gevestigd aan [de straatnaam] te [plaatsnaam] en rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer/mevrouw

Nadere informatie

De BIZ-stichting Eigenaren Cronjé Haarlem rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar voorzitter Gerard van den Nouwland, hierna te noemen Stichting,

De BIZ-stichting Eigenaren Cronjé Haarlem rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar voorzitter Gerard van den Nouwland, hierna te noemen Stichting, Uitvoeringsovereenkomst BIZ Cronjé 2018-2022 BIZ-stichting Eigenaren Cronjé Haarlem en de Gemeente Haarlem De BIZ-stichting Eigenaren Cronjé Haarlem rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar voorzitter Gerard

Nadere informatie

Samenwerkingsverband Hoogeveen/De Wolden en ROC Drenthe College

Samenwerkingsverband Hoogeveen/De Wolden en ROC Drenthe College Raamovereenkomst Basiseducatie 2011-2014 Samenwerkingsverband Hoogeveen/De Wolden en ROC Drenthe College Ondergetekenden: De gemeente Hoogeveen, gevestigd te Raadhuisplein 1, Postbus 20000, 7900 PA Hoogeveen,

Nadere informatie

ONTWIKKELINGSOVEREENKOMST **[naam plan] TE ALBRANDSWAARD

ONTWIKKELINGSOVEREENKOMST **[naam plan] TE ALBRANDSWAARD MODEL ONTWIKKELINGSOVEREENKOMST **[naam plan] TE ALBRANDSWAARD PARTIJEN 1. Gemeente Albrandswaard, te dezen vertegenwoordigd door de burgemeester van de Gemeente, de heer H.M. Bergmann, en als zodanig

Nadere informatie

RAADSBESLUIT GEMEENTE HEUMEN

RAADSBESLUIT GEMEENTE HEUMEN GEMEENTE HEUMEN RAADSBESLUIT Onderwerp: Gewijzigde verordening Datum: Besluitnr.: 14.05 Raad Bedrijveninvesteringszone Malden 2017-2021 1 december 2016 De raad van de gemeente Heumen in openbare vergadering

Nadere informatie

OVEREENKOMST VAN GELDLENING

OVEREENKOMST VAN GELDLENING OVEREENKOMST VAN GELDLENING De ondergetekenden: en en 1. Zencap Netherlands B.V., een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, statutair gevestigd te Amsterdam, kantoorhoudende aan de Strawinskylaan

Nadere informatie

- De verwachting is dat de gemeenteraad een verordening zal vaststellen, waarin zij het op bijlage 1 aangegeven gebied als BI-zone aanwijst.

- De verwachting is dat de gemeenteraad een verordening zal vaststellen, waarin zij het op bijlage 1 aangegeven gebied als BI-zone aanwijst. UITVOERINGSOVEREENKOMST BIZ DE HAAGSCHE ENTRÉE (Herengracht/Korte Houtstraat/Korte Poten) De ondergetekenden: 1. De vereniging BIZ De Haagsche Entrée, te dezer zake rechtsgeldig vertegenwoordigd door Robert

Nadere informatie

OVEREENKOMST M.B.T. AANSTELLING VAN MEVROUW DR. (NAAM 1) TOT SENIOR POSTDOC, subsidienummer blz. 1

OVEREENKOMST M.B.T. AANSTELLING VAN MEVROUW DR. (NAAM 1) TOT SENIOR POSTDOC, subsidienummer blz. 1 subsidienummer blz. 1 ONDERGETEKENDEN: 1. de rechtspersoonlijkheid bezittende..., gevestigd te..., te dezen overeenkomstig artikel... van zijn/haar... vertegenwoordigd door (naam 2), hierna te noemen:

Nadere informatie

RAAMOVEREENKOMST. tussen ZONNEBLOEM UITVAARTVERZEKERINGEN N.V. DE VERENIGING BOND VAN UITVAARTVERENIGINGEN IN DE PROVINCIE --------------------------

RAAMOVEREENKOMST. tussen ZONNEBLOEM UITVAARTVERZEKERINGEN N.V. DE VERENIGING BOND VAN UITVAARTVERENIGINGEN IN DE PROVINCIE -------------------------- RAAMOVEREENKOMST tussen ZONNEBLOEM UITVAARTVERZEKERINGEN N.V. en DE VERENIGING BOND VAN UITVAARTVERENIGINGEN IN DE PROVINCIE -------------------------- welke de voorwaarden bevat waaronder partijen zullen

Nadere informatie

MODEL ONDERAANNEMINGSOVEREENKOMST VGN

MODEL ONDERAANNEMINGSOVEREENKOMST VGN MODEL ONDERAANNEMINGSOVEREENKOMST VGN DE ONDERGETEKENDEN: (1) [ ], statutair gevestigd te [ ], kantoorhoudende te [ ], hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door [ ], (hierna: "Partij 1") en (2) [ ], statutair

Nadere informatie

Concept ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MOERDIJK

Concept ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MOERDIJK Concept ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MOERDIJK De raad van de gemeente Moerdijk; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van >, , inzake de Algemene

Nadere informatie

OPTIEOVEREENKOMST. Datum: [ ] (1) BeGreen Energy B.V. (2) Ontwikkelaar

OPTIEOVEREENKOMST. Datum: [ ] (1) BeGreen Energy B.V. (2) Ontwikkelaar Datum: [ ] (1) BeGreen Energy B.V. (2) Ontwikkelaar OPTIEOVEREENKOMST BeGreen Energy BV De Wel 15 3871 MT Hoevelaken KvK registratienr. 50329731 BTW nr. 822683118B01 INHOUDSOPGAVE Artikel Pagina 1 DEFINITIES...

Nadere informatie

RAAMCONTRACT. Betreffende Aanleg Natuurvriendelijke Oevers

RAAMCONTRACT. Betreffende Aanleg Natuurvriendelijke Oevers RAAMCONTRACT Betreffende Aanleg Natuurvriendelijke Oevers Kenmerk: Groningen, d.d. DE ONDERGETEKENDEN: De publiekrechtelijke rechtspersoon het waterschap Noorderzijlvest, gevestigd en kantoorhoudend te

Nadere informatie

Overeenkomst Onderhoud Technische Installaties

Overeenkomst Onderhoud Technische Installaties Overeenkomst Onderhoud Technische Installaties De ondergetekenden: A. Nova College statutair gevestigd te Haarlem en kantoorhoudende te Haarlem aan de Buitenrustlaan 9 te Haarlem, te dezen rechtsgeldig

Nadere informatie

De Opdrachtgever: de (rechts)persoon die de opdracht aan RandstadMakelaars verstrekt.

De Opdrachtgever: de (rechts)persoon die de opdracht aan RandstadMakelaars verstrekt. Artikel 1 - Toepasselijkheid Deze algemene bepalingen zijn van toepassing op iedere overeenkomst van opdracht tot dienstverlening en/of bemiddeling, alsmede de daaruit voortvloeiende aanvullende en/of

Nadere informatie

Algemene Subsidie Verordening gemeente Heerhugowaard 2014

Algemene Subsidie Verordening gemeente Heerhugowaard 2014 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Heerhugowaard. Nr. 63717 23 mei 2016 Algemene Subsidie Verordening gemeente Heerhugowaard 2014 Algemene subsidieverordening Heerhugowaard 2014 Nr.RB2016030/RB2013232

Nadere informatie

Aanpassing overeenkomst leegstandsvergoeding pilot Schuttersveld

Aanpassing overeenkomst leegstandsvergoeding pilot Schuttersveld B en W Adviesnota Onderwerp Aanpassing overeenkomst leegstandsvergoeding pilot Schuttersveld Zaaknummer Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 10 september 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Maatschappelijke

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING LEIDERDORP 2012

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING LEIDERDORP 2012 ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING LEIDERDORP 2012 De raad van de gemeente Leiderdorp; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van , , inzake de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

BEWERKERSOVEREENKOMST GEMEENTE HILVERSUM IN HET KADER VAN DE WET BESCHERMING PERSOONSGEGEVENS (Wbp)

BEWERKERSOVEREENKOMST GEMEENTE HILVERSUM IN HET KADER VAN DE WET BESCHERMING PERSOONSGEGEVENS (Wbp) BEWERKERSOVEREENKOMST GEMEENTE HILVERSUM IN HET KADER VAN DE WET BESCHERMING PERSOONSGEGEVENS (Wbp) Ondergetekenden: De gemeente Hilversum, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de , de

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Gemeente Werkendam 2012

Algemene subsidieverordening Gemeente Werkendam 2012 Algemene subsidieverordening Gemeente Werkendam 2012 De raad van de gemeente Werkendam, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 13 november 2012, gelet op - artikel 149

Nadere informatie

Overeenkomst. Gemeente Eindhoven en

Overeenkomst. Gemeente Eindhoven en Overeenkomst Gemeente Eindhoven en. Aanbesteding Deelproject 1a Tweedelijns specialistische zorg 2015 Overeenkomst aanbesteding Jeugdzorg Tweedelijns specialistische zorg 2015 pag 2 van 6 De ondergetekenden:

Nadere informatie

OVEREENKOMST VILANS KICK-PROTOCOLLEN

OVEREENKOMST VILANS KICK-PROTOCOLLEN OVEREENKOMST VILANS KICK-PROTOCOLLEN Stichting Vilans te Utrecht, verder te noemen 'Vilans', in deze vertegenwoordigd door prof. dr. H.L.G.R. Nies, en te , hierna te noemen het

Nadere informatie

Intentieovereenkomst. Kostenverhaal Locatie Haarlem Bavodorp

Intentieovereenkomst. Kostenverhaal Locatie Haarlem Bavodorp Intentieovereenkomst Kostenverhaal Locatie Haarlem Bavodorp Definitief 4 d.d. 5 december 2014 ONDERGETEKENDEN: 1. De publiekrechtelijke rechtspersoon de gemeente Haarlem, ten deze vertegenwoordigd door

Nadere informatie

2.3 Algemene voorwaarden van de opdrachtgever of derden zijn voor Onlinepoort niet bindend en niet van toepassing.

2.3 Algemene voorwaarden van de opdrachtgever of derden zijn voor Onlinepoort niet bindend en niet van toepassing. Artikel 1. Definities 1.1 Opdrachtgever is de natuurlijke of rechtspersoon met wie de overeenkomst tot levering van producten en diensten van Onlinepoort wordt gesloten. 1.2 Producten en diensten van Onlinepoort

Nadere informatie

Opdrachtnemer: SPOOR 3 BV, gevestigd te Amsterdam en kantoor houdende aan de Stationsstraat 10 te Amstelveen

Opdrachtnemer: SPOOR 3 BV, gevestigd te Amsterdam en kantoor houdende aan de Stationsstraat 10 te Amstelveen Algemene Voorwaarden van Dienstverlening SPOOR 3 BV Artikel 1. Definities Opdrachtnemer: SPOOR 3 BV, gevestigd te Amsterdam en kantoor houdende aan de Stationsstraat 10 te Amstelveen Opdrachtgever: de

Nadere informatie

H U U R O V E R E E N K O M S T S P O R T C O M P L E X D E S W A N E B U R G

H U U R O V E R E E N K O M S T S P O R T C O M P L E X D E S W A N E B U R G H U U R O V E R E E N K O M S T S P O R T C O M P L E X D E S W A N E B U R G Versie 25 januari 2011 PARTIJEN: 1. De publiekrechtelijke rechtspersoon DE GEMEENTE COEVORDEN, gevestigd te (7741 GE) Coevorden

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING REGIONAAL BUDGETBEHEER INGEVOLGE BESLUIT WONINGGEBONDEN SUBSIDIES VOOR DE REGIO ZEEUWSCH-VLAANDEREN 2006

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING REGIONAAL BUDGETBEHEER INGEVOLGE BESLUIT WONINGGEBONDEN SUBSIDIES VOOR DE REGIO ZEEUWSCH-VLAANDEREN 2006 GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING REGIONAAL BUDGETBEHEER INGEVOLGE BESLUIT WONINGGEBONDEN SUBSIDIES VOOR DE REGIO ZEEUWSCH-VLAANDEREN 2006 Artikel 1 (instelling rechtspersoon) 1. Er is een openbaar lichaam,

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening gemeente Landsmeer 2016

Algemene subsidieverordening gemeente Landsmeer 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Landsmeer. Nr. 115833 22 augustus 2016 Algemene subsidieverordening gemeente Landsmeer 2016 gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Overeenkomst. inzake. receptiedienstverlening. tussen. Stichting Nuffic. Opdrachtnemer

Overeenkomst. inzake. receptiedienstverlening. tussen. Stichting Nuffic. Opdrachtnemer Overeenkomst inzake receptiedienstverlening tussen Stichting Nuffic en Opdrachtnemer Contractnummer Datum : contractnummer : datum Pagina 1 van 5 OVEREENKOMST Ondergetekenden: Stichting Nuffic, gevestigd

Nadere informatie

VERORDENING BI-ZONE KRABBEPOLDER/ZEEHAVEN DORDRECHT gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 8 november 2011

VERORDENING BI-ZONE KRABBEPOLDER/ZEEHAVEN DORDRECHT gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 8 november 2011 VERORDENING BI-ZONE KRABBEPOLDER/ZEEHAVEN DORDRECHT 2012 De raad van de gemeente Dordrecht; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 8 november 2011 gelet op artikel 1 en

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden ALGEMENE VOORWAARDEN

Algemene Voorwaarden ALGEMENE VOORWAARDEN Algemene Voorwaarden ALGEMENE VOORWAARDEN Nieuwdorp Hypotheken & Verzekeringen tevens handelend onder de naam Cebri BV, Frambozenstraat 76, 2564 XN te Den Haag, hierna te noemen Nieuwdorp Hypotheken &

Nadere informatie

overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren, die bijdragen aan duurzame afvalscheiding;

overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren, die bijdragen aan duurzame afvalscheiding; CVDR Officiële uitgave van Goeree-Overflakkee. Nr. CVDR611379_1 11 juli 2018 Subsidieregeling oud papier Goeree-Overflakkee 2018 Burgemeester en wethouders van Goeree-Overflakkee; overwegende dat het gewenst

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Welisa, 01/01/2019

Algemene Voorwaarden Welisa, 01/01/2019 Algemene Voorwaarden Welisa, 01/01/2019 Artikel 1 Toepassingsgebied 1. Deze algemene leveringsvoorwaarden zijn van toepassing bij opdrachten aan en op alle aanbiedingen en overeenkomsten waarbij Welisa

Nadere informatie

CONCEPT OVEREENKOMST ANNUÏTAIRE LENING

CONCEPT OVEREENKOMST ANNUÏTAIRE LENING CONCEPT OVEREENKOMST ANNUÏTAIRE LENING DE PARTIJEN: A. de in Bijlage 1 bij deze Overeenkomst Lening genoemde Investeerders aan de hand van het Investeerdersnummer waaronder zij bekend zijn bij de Stichting

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST. tussen. Zonnebloem UITVAARTVERZEKERINGEN N.V. [NAAM UITVAARTVERENIGING]

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST. tussen. Zonnebloem UITVAARTVERZEKERINGEN N.V. [NAAM UITVAARTVERENIGING] SAMENWERKINGSOVEREENKOMST tussen Zonnebloem UITVAARTVERZEKERINGEN N.V. en [NAAM UITVAARTVERENIGING] aangesloten bij de vereniging Bond van Uitvaartverenigingen in de Provincie --------------------------

Nadere informatie

Naam regeling: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert Citeertitel: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert 2011

Naam regeling: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert Citeertitel: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert 2011 Zundertse Regelgeving Wetstechnische informatie Rubriek: Maatschappelijke Zorg en Welzijn Naam regeling: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert 2011 Citeertitel: Algemene Subsidieverordening gemeente

Nadere informatie

NKMB HOLDING B.V. Modellen Bureau s Postbus CE s-hertogenbosch T:

NKMB HOLDING B.V. Modellen Bureau s Postbus CE s-hertogenbosch T: NKMB HOLDING B.V. Modellen Bureau s Postbus 2240 5202 CE s-hertogenbosch T: 073-7041120 info@nkmbbv.nl www.nkmbbv.nl SAMENWERKINGSOVEREENKOMST Partijen: en 1. Model naam, gevestigd te (1111 AA) Woonplaats

Nadere informatie

KOOPOVEREENKOMST INZAKE OVERNAME VAN ACTIVITEITEN VAN

KOOPOVEREENKOMST INZAKE OVERNAME VAN ACTIVITEITEN VAN KOOPOVEREENKOMST INZAKE OVERNAME VAN ACTIVITEITEN VAN BV KOOPOVEREENKOMST OP HOOFDLIJNEN Ondergetekenden: 1. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid..bv. te. ( KvK nummer ) vertegenwoordigd

Nadere informatie

Model-overeenkomst voor onderzoeksopdrachten

Model-overeenkomst voor onderzoeksopdrachten Model-overeenkomst voor onderzoeksopdrachten De ondergetekenden: Het College voor zorgverzekeringen, gevestigd te Diemen, aan de Eekholt 4, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer drs. R.G.P.

Nadere informatie

Hierna wordt Geldnemer en/of Medegeldnemer zowel ieder afzonderlijk als gezamenlijk genoemd de Geldnemer,

Hierna wordt Geldnemer en/of Medegeldnemer zowel ieder afzonderlijk als gezamenlijk genoemd de Geldnemer, CONCEPT OVEREENKOMST GROEILENING DE PARTIJEN: A. de in Bijlage 1 bij deze Overeenkomst Lening genoemde Investeerders aan de hand van het Investeerdersnummer waaronder zij bekend zijn bij de Stichting Klantengelden

Nadere informatie

AANSLUITINGSOVEREENKOMST

AANSLUITINGSOVEREENKOMST 1 AANSLUITINGSOVEREENKOMST ONDERGETEKENDEN: 1. Stichting Samenwerkingsverband Passend Onderwijs PO Friesland, kantoorhoudende te u, ingeschreven in het handelsregister onder nummer u; hierna ook te noemen:

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Haaksbergen (9.16b)

Algemene subsidieverordening Haaksbergen (9.16b) Algemene subsidieverordening Haaksbergen (9.16b) Samenvatting Deze verordening geeft aan welke begrippen bij subsidies worden gebruikt, welke soorten subsidies er zijn, welke regels er gelden voor aanvragen,

Nadere informatie

Provinde Noord-Holland 4

Provinde Noord-Holland 4 \IW Provinde 4 DE ONDERGETEKENDEN: 1., een publiekrechtelijke rechtspersoon, gezeteld Dreef 3, 2012HR te Haarlem, ingeschreven in het handelsregister met KvK-nummer 34362354, op grond van het Besluit mandaat,

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Texel

Algemene subsidieverordening Texel Algemene subsidieverordening Texel Gemeenteblad Texel 2016 nr 36 datum 24-03-2016 INTREKKING Algemene subsidieverordening Texel 2011 De raad van de gemeente Texel gelezen het voorstel van het college van

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST LOCATIE SMITSWEG DORDRECHT. Tussen:

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST LOCATIE SMITSWEG DORDRECHT. Tussen: Dordrecht r«-^ \j SAMENWERKINGSOVEREENKOMST LOCATIE SMITSWEG DORDRECHT Tussen: Gemeente Dordrecht AM Wonen B.V. Amvest Projectontwikkeling Samenwerking met Derden B.V. Definltieve versie d.d. 6 juni 2005

Nadere informatie