Deze interne medische organisatie is terug te vinden in onderhavig reglement, opgemaakt door het OCMW Sint-Katelijne-Waver.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Deze interne medische organisatie is terug te vinden in onderhavig reglement, opgemaakt door het OCMW Sint-Katelijne-Waver."

Transcriptie

1 REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE VOOR HUISARTSEN Alle artsen die één of meer bewoners behandelen in Woonzorgcentrum Sint-Elisabeth (erkend ROB en RVT) dienen er zich ten aanzien van de beheerder, OCMW Sint-Katelijne- Waver, toe te verbinden om zo efficiënt mogelijk mee te werken aan de interne medische organisatie van het woonzorgcentrum. Deze interne medische organisatie is terug te vinden in onderhavig reglement, opgemaakt door het OCMW Sint-Katelijne-Waver. Tussen het OCMW Sint-Katelijne-Waver, beheerder van het Woonzorgcentrum Sint- Elisabeth, gelegen aan de Wilsonstraat 28, 2860 Sint-Katelijne-Waver, vertegenwoordigd door dhr. D. Van Oosterwyck, voorzitter en dhr. M. Staes, secretaris, hierna WZC genoemd en dokter, erkend als omnipracticus onder het RIZIV-nummer. /..... /.. /..., wonende..., hierna huisarts genoemd is het volgende overeengekomen: Vrije keuze van de bewoner Artikel 1 Elke bewoner van het WZC heeft te allen tijde het recht een beroep te doen op een arts van zijn keuze. Alle betrokken partijen waarborgen dit recht voortdurend. De bewoner vermeldt zijn keuze aan de maatschappelijk werker bij de vooropname. Indien hij geen voorkeur heeft, kan de coördinerend en raadgevend arts de bewoner medisch volgen. De huisarts houdt het globaal medisch dossier van zijn bewoner bij zoals wettelijk is voorzien. Artikel 2 Indien een bewoner van arts wil veranderen, maakt hij of zijn familie dit kenbaar aan de hoofdverpleegkundige en aan zijn huisarts. Hij vraagt aan zijn huisarts om het medisch dossier te bezorgen aan de nieuwe huisarts. Verloop van het bezoek Artikel 3 De huisarts meldt zich bij het begin van elk bezoek mondeling of telefonisch bij de dienstverantwoordelijke of zijn aangestelde. Deze verstrekt hem alle nuttige informatie en observaties en vergezelt hem zo nodig bij zijn bezoek aan de bewoner. Na zijn bezoek brengt de huisarts de dienstverantwoordelijke of zijn aangestelde op de hoogte van het te volgen beleid. De huisarts kan de dienstverantwoordelijke of zijn aangestelde oproepen via de telefoon. De nummers daarvan staan vermeld op de telefoon in het dienstlokaal.

2 Tijdens zijn bezoek respecteert de huisarts de algemene regels voor handhygiëne. Artikel 4 Het verplegend en verzorgend personeel vraagt een huisbezoek aan vóór 11u., tenzij bij hoogdringendheid. Bezoeken worden bij voorkeur afgelegd tussen 10u en 11u30 en tussen 13u en 15u30. Dringende oproepen vormen hierop een uitzondering. Op deze manier kan het verplegend en verzorgend personeel de huisarts beter bijstaan en de situatie van de bewoner beter opvolgen. De huisarts informeert de bewoner en/of diens familie over zijn medische toestand. Artikel 5 De huisarts organiseert zich zodanig dat hij dringende oproepen snel en efficiënt kan beantwoorden. Medisch dossier Artikel 6 De huisarts stelt voor elke bewoner een uniform medisch dossier samen. Hierin vermeldt hij op zijn minst alle allergieën, vaccinaties, antecedenten en medicatie (incl. wijzigingen). De huisarts vult dit medisch dossier na elk bezoek aan met zijn observatiegegevens. Het medisch dossier wordt, overeenkomstig de regels van het medisch beroepsgeheim en de wet op de privacy, in een afzonderlijke map medisch dossier bewaard in het dienstlokaal van de afdeling waar de bewoner verblijft. In geval de huisarts onbereikbaar is, mag de vervangende arts steeds het medisch dossier raadplegen. Medicatie Artikel 7 De huisarts parafeert maandelijks een afgedrukt medicatieschema. Bij elk bezoek kijkt hij het voorgeschreven en te volgen medicatiebeleid van zijn patiënt na. De opvolging van het medicatiebeleid gebeurt geïnformatiseerd. Elke afdeling beschikt over een opvolgformulier waarop de huisarts alle wijzigingen aan het medicatieschema van een bewoner noteert.. De voorraadopvolging van de medicatie gebeurt grotendeels geïnformatiseerd. De voorschriften voor de lopende medicatie worden wekelijks afgeprint om voorraadaanvulling voor 30 dagen te kunnen voorzien. De effectieve bestelling van medicatie gebeurt voor de chronische medicatie 12 dagen voor uitputting van de bestaande voorraad. Bij elk bezoek brengt de huisarts de afgedrukte voorschriften, aanvragen en eventuele attestverlengingen in orde. Ieder geneesmiddelenvoorschrift vermeldt: - naam en adres voorschrijver; - erkenningnummer van de voorschrijver bij het RIZIV; - voornaam en naam van de bewoner, gevolgd door de verdieping waarop de bewoner verblijft; - dosis van de vaste stof, eventuele concentratie in de oplossing, toedieningswijze, toedieningsperiode of frequentie; - handtekening van de voorschrijver; - datum van voorschrift.

3 Indien nieuwe of tijdelijke medicatie opgestart wordt, schrijft de huisarts een duidelijk leesbaar voorschrift. Bij de verwijzing naar een staand order of een interne procedure van het woonzorgcentrum vermeldt hij de overeenkomstige benaming en/of nummering ervan. In dringende gevallen kan de huisarts telefonisch aan de verpleegkundige of verzorgende een mondeling medisch voorschrift formuleren. Het is aan te bevelen dit voorschrift per fax te bevestigen. Bij voorkeur verwijst de huisarts naar een standaardverpleegplan, een staand order of een procedure. In dat geval noteert de verpleegkundige of verzorgende de overeengekomen benaming en/of nummering van het standaardverpleegplan, het staand order of de procedure. De verpleegkundige of verzorgende noteert het voorschrift zo vlug mogelijk op het medicatieoverzicht en de huisarts bevestigt dit zo vlug mogelijk door het te handtekenen. Bij voorkeur zendt hij het medisch voorschrift per fax. Artikel 8 Op elke afdeling ligt een geneesmiddelenformularium, opgesteld in overleg met de coördinerend en raadgevend arts (CRA). De CRA houdt rekening met de bemerkingen van de huisartsen bij de herziening van het formularium. De huisarts verbindt zich ertoe om zich zoveel mogelijk te houden aan de geneesmiddelen die hierin zijn vermeld. Het WZC werkt voor het geneesmiddelenbeleid samen met apotheek De Lindeboom. Om een adequate voorbereiding en toediening van medicatie te bekomen kan de apotheek voorstellen doen aan de huisarts mbt de voorgeschreven medicatie. Verzorging Artikel 9 De verzorging gebeurt zoveel mogelijk in de vertrouwde omgeving, met aandacht voor palliatieve ondersteuning. De huisarts zal actief meewerken aan de palliatieve zorg van zijn patiënt en hiertoe alle nodige formaliteiten in orde brengen. De huisarts zorgt er ook voor dat het formulier Medische behandelingsrichtlijnen en desgevallend het palliatief dossier ingevuld wordt in overleg met de bewoner en/of zijn familie. Ernstig zieke of terminale bewoners worden alleen op gegronde indicatie overgebracht naar het ziekenhuis. In geval van overbrenging naar een ziekenhuis zal de bewoner opgenomen worden in het Algemeen Ziekenhuis Sint-Maarten te Mechelen of Duffel, waarmee het WZC een functioneel samenwerkingsverband heeft afgesloten. Verwijzing naar een ander ziekenhuis kan op vraag van de bewoner of zijn familie in samenspraak met de huisarts. Bij hospitalisatie maakt de huisarts afspraken om overbodige onderzoeken zoveel mogelijk te vermijden. Indien de huisarts niet aanwezig kan zijn als de bewoner terugkeert uit het ziekenhuis, opent de aanwezige verpleegkundige het opnameverslag in naam van de huisarts. Artikel 10 De huisarts stelt het overlijden van de bewoner vast en verwittigt de familie. Paramedische zorgen

4 Artikel 11: Dieet De huisarts informeert zich over de mogelijkheden ivm diëten in het woonzorgcentrum. De behandelende arts overlegt het voorgestelde dieet met de bewoner. Hij maakt het voorschrift op voor dieetvoeding met vermelding van begin- en einddatum. Hij verduidelijkt het dieet en evalueert het periodiek. Artikel 12: Kinesitherapie De huisarts zorgt ervoor dat de behandelende kinesist duidelijk wordt geïnformeerd, zodat deze een optimale behandeling kan garanderen vanaf het begin van de behandeling. De huisarts kijkt bij elk bezoek na of de voorschriften voor de kinesitherapie nog toereikend zijn. Artikel 13: Logopedie De huisarts bespreekt de aanvragen voor logopedie met de hoofdverpleegkundige en de bewoner of familie. De huisarts evalueert de behandeling periodiek in overleg met de hoofdverpleegkundige. Administratieve formaliteiten Artikel 14 De huisarts zorgt ervoor dat alle administratieve formulieren voor verlenging of tegemoetkoming van verzorging en/of medicatie, opname in het ziekenhuis en medisch administratieve inlichtingen naar behoren zijn ingevuld en ondertekend. De huisarts dient de KATZ-schaal in te vullen op vraag van de hoofdverpleegkundige. Artikel 15 De huisarts houdt zich aan de procedures van het woonzorgcentrum. Betaling honorarium Artikel 16 De bewoner of zijn/haar familie betaalt het honorarium aan de huisarts. Indien het OCMW Sint-Katelijne-Waver de inning van de honoraria moet regelen, worden 7% administratiekosten aangerekend. Op het einde van het jaar bezorgt de financieel beheerder van het OCMW een fiscaal attest voor de afhoudingen. De huisarts die van dit laatste systeem gebruik wenst te maken, dient zijn getuigschriften (duidelijk voorzien van naam en voornaam van de bewoner) en honorariastaat maandelijks binnen te brengen op de administratie van het woonzorgcentrum op de hiervoor voorziene documenten. Er wordt maandelijks een totaal gemaakt van alle getuigschriften. Na de 2 e en 4 e dinsdag van de maand (uitgez. in de vakantieperiode) schrijft de financieel beheerder van het OCMW het eindbedrag over op de rekening van de betrokken huisarts. De huisarts betaalt geen vergoeding voor het gebruik van lokalen. Hij draagt zelf de kosten van de materialen die ten zijne laste vallen. Overlegvergaderingen en bijscholingen Artikel 17 De huisarts neemt zoveel mogelijk deel aan de overlegvergaderingen en bijscholingen in het woonzorgcentrum m.b.t. de medische zorg (incl. palliatieve zorg). 6 weken na opname van de bewoner, neemt diens huisarts deel aan het multidisciplinair overleg samen met de verantwoordelijke verpleegkundige en zorgkundige, de ergotherapeut, de maatschappelijk assistent, de animator en desgevallend de kinesist en de logopedist. Indien de huisarts niet aanwezig kan zijn op de geplande bijeenkomst, dient hij zich vertrouwd te maken met de behandelde materie.

5 Hij neemt ook deel aan het multidisciplinair overleg (ev. met beperkte bestaffing) dat georganiseerd wordt naar aanleiding van een specifieke problematiek bij zijn patiënt en bij de opstart van palliatieve zorgen. Algemene bepalingen Artikel 18 De huisarts ondertekent het reglement van inwendige orde voor akkoord vooraleer hij raadplegingen mag houden in het woonzorgcentrum. Alle artsen, met inbegrip van de coördinerend en raadgevend arts, die door de bewoners van het WZC worden geconsulteerd, kunnen deze bewoners enkel in het WZC behandelen indien zij zich strikt aan het reglement van inwendige orde van het woonzorgcentrum houden. Het WZC kan, na ruggespraak met de huisartsenkring en de coördinerend en raadgevend arts, artsen die het reglement niet respecteren, weigeren. De coördinerend en raadgevend arts van het woonzorgcentrum is Dr. K. Van Engeland. Artikel 19 De directie van het woonzorgcentrum kan dit reglement wijzigen na overleg tussen de verschillende partijen en de huisartsenkring teneinde de goede werking van het WZC te garanderen. De directie zal de gewijzigde of toegevoegde artikels bij deze overeenkomst voegen. Artikel 20 De coördinerende en raadgevende arts is verantwoordelijk voor de coördinatie van de medische activiteiten. In dit kader houdt hij toezicht op de naleving van de afspraken in dit reglement. Indien een huisarts zich niet houdt aan de gemaakte afspraken, zal de hoofdverpleegkundige hem in eerste instantie contacteren om de moeilijkheden te bespreken. Indien dit gesprek niet leidt tot het gewenste resultaat, richt de hoofdverpleegkundige zich tot de CRA die contact opneemt met zijn collega. Als de betrokken arts de gemaakte afspraken dan nog niet naleeft, kan het woonzorgcentrum na ruggespraak met de huisartsenkring, beslissen om deze arts toegang te weigeren. Artikel 21 De huisarts heeft een meldingsplicht aan de coördinerend en raadgevend arts in geval van ziektetoestanden die een ernstig gevaar kunnen opleveren voor de populatie van het WZC of een gedeelte ervan. Artikel 22 Dit reglement is geldig tot xx/xx/xxxx. Het is voorgelegd en goedgekeurd door de lokale dokterskring Dodonaeus, de Orde van geneesheren en de raad van het OCMW (xx/xx/xxxx). De ondertekenaars verklaren dit contract, goedgekeurd door de Orde van Geneesheren, als enig rechtsgeldig document tussen beide partijen. Iedere wijziging dient voorafgaandelijk goedkeuring van de Orde te verkrijgen. Deze overeenkomst gaat in op datum van ondertekening door beide partijen. Opgemaakt in twee originele exemplaren te Sint-Katelijne-Waver op.. /.. /.... Voor het WZC: De huisarts Marc Staes secretaris Dave Van Oosterwyck voorzitter

6

Huishoudelijk reglement voor de bezoekende huisarts

Huishoudelijk reglement voor de bezoekende huisarts J.B. Dekeyserstraat 70 3090 Overijse Erk.nr. ROB ce 1397 RVT vzb 395 Tel: 02/686.05.60 Fax: 02/686.06.96 Huishoudelijk reglement voor de bezoekende huisarts Art. 1. Dit reglement regelt de praktische werkafspraken

Nadere informatie

Reglement van orde - bezoekende huisarts woonzorgcentrum Molenstee

Reglement van orde - bezoekende huisarts woonzorgcentrum Molenstee Departement Ouderenzorg Woonzorgcentrum Reglement van orde - bezoekende huisarts woonzorgcentrum Molenstee Inhoud 1. Tussen de ondergetekenden... 2 2. Algemene bepalingen... 2 3. Verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van Sint-Katelijne-Waver 17 september 2014 om 20:00 ===========================

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van Sint-Katelijne-Waver 17 september 2014 om 20:00 =========================== Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van Sint-Katelijne-Waver 17 september 2014 om 20:00 =========================== Aanwezig: Van Oosterwyck Dave - voorzitter Knegtel Dirk, Op de Beeck Guido,

Nadere informatie

Rol en statuut van de CRA. Coördinerend Raadgevend Arts. Geschiedenis. Een KB. 25 februari Dr Rudy Faelens, Cra-domus 1

Rol en statuut van de CRA. Coördinerend Raadgevend Arts. Geschiedenis. Een KB. 25 februari Dr Rudy Faelens, Cra-domus 1 Dr Rudy Faelens, Cra-domus 1 Rol en statuut van de Coördinerend Raadgevend Arts Geschiedenis 1982: Zwaar hulpbehoevende ouderen horen niet per definitie thuis in een ziekenhuis (V) RVT Aangewezen geneesheer

Nadere informatie

Nieuwe richtlijnen diabetes

Nieuwe richtlijnen diabetes Nieuwe richtlijnen diabetes Nieuwe richtlijnen diabetes In de loop van 2016 zijn er verschillende nieuwe richtlijnen gecommuniceerd en sinds 1 mei 2018 gelden er opnieuw nieuwe regelgevingen niet eenvoudig

Nadere informatie

ADVIES BETREFFENDE DE VERSTERKING VAN DE PALLIATIEVE FUNCTIE IN DE RUST- EN VERZORGINGSTEHUIZEN EN IN DE RUSTOORDEN VOOR BEJAARDEN

ADVIES BETREFFENDE DE VERSTERKING VAN DE PALLIATIEVE FUNCTIE IN DE RUST- EN VERZORGINGSTEHUIZEN EN IN DE RUSTOORDEN VOOR BEJAARDEN FOD VOLKSGEZONDHEID, Brussel, 12/11/2009 VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU DIRECTORAAT-GENERAAL ORGANISATIE GEZONDHEIDSZORGVOORZIENINGEN NATIONALE RAAD VOOR DE ZIEKENHUISVOORZIENINGEN --------

Nadere informatie

Inwendige geneeskunde

Inwendige geneeskunde PATIËNTEN INFORMATIE Inwendige geneeskunde onthaalbrochure 2 Beste patiënt en familie, Van harte welkom op de afdeling inwendige geneeskunde (4 de verdieping) van het AZ Lokeren. Met deze brochure stellen

Nadere informatie

WoonZorgCentrum Ter Stelten

WoonZorgCentrum Ter Stelten kortverblijf Gasthuisstraat 17 T: 052 38 18 00 F: 052 37 27 23 www.ocmw-merchtem.be T: 052 46 93 30 F: 052 46 93 79 : Vl. Gem.: ROB CE 770 - RVT Vl. Gem.: VZB2120 ROB: KVB CE770 KCE - 770 RVT: VZB 2120

Nadere informatie

Visie : Palliatieve zorgen

Visie : Palliatieve zorgen Indien op een gegeven ogenblik een curatieve therapie geen hulp meer brengt en de mens zich geconfronteerd ziet met het onvermijdelijke, wordt hij bevangen door angst en pijn. Het is moeilijk om dragen,

Nadere informatie

Welkom op de dienst Geriatrie (A2) Patiënteninformatie

Welkom op de dienst Geriatrie (A2) Patiënteninformatie Welkom op de dienst Geriatrie (A2) Patiënteninformatie Heilig Hart Ziekenhuis Leuven Brochure Geriatrie (A2) 2 Inhoudstafel 1. Welkom op de afdeling geriatrie (A2)... 4 2. Praktische info over onze afdeling...

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten Geriatrie 1

Onthaalbrochure studenten Geriatrie 1 Onthaalbrochure studenten Geriatrie 1 Inhoud 1. WELKOM... 3 2. GEGEVENS VAN DE AFDELING... 4 2.1. Voorstelling van de verpleegeenheid Geriatrie 1... 4 2.1.1. Voorstelling personeel... 4 2.1.2. Aantal bedden...

Nadere informatie

OPNAMEREGLEMENT WOONZORGCENTRUM DE CEDER

OPNAMEREGLEMENT WOONZORGCENTRUM DE CEDER Woonzorgcentrum De Ceder OPNAMEREGLEMENT WOONZORGCENTRUM DE CEDER Identificatie en contactgegevens: Woonzorgcentrum De Ceder Grote Baan 204 1650 Beersel Telefoon: 02 334 99 00 Email: deceder@ocmwbeersel.be

Nadere informatie

Rol CRA in woonzorgcentra

Rol CRA in woonzorgcentra Rol CRA in woonzorgcentra Prof Dr J De Lepeleire Huisarts 23 januari 2015 Historiek Basisstelling/ Uitgangspunten Taken Spanningsvelden Meerwaarde Opportuniteit 1 Historiek 1982 Aangewezen geneesheer 1993

Nadere informatie

Opnameovereenkomst dagverzorgingscentrum Hanswijk

Opnameovereenkomst dagverzorgingscentrum Hanswijk Opnameovereenkomst dagverzorgingscentrum Hanswijk Deze opnameovereenkomst wordt afgesloten tussen: Enerzijds Zorgbedrijf Rivierenland, Wilsonstraat 28a, 2860 Sint-Katelijne-Waver, dat het dagverzorgingscentrum

Nadere informatie

Informatiebrochure. Gastro-enterologie X3Z. Hier komt titel van persberich. Pagina 1

Informatiebrochure. Gastro-enterologie X3Z. Hier komt titel van persberich. Pagina 1 Informatiebrochure Gastro-enterologie X3Z Hier komt titel van persberich Pagina 1 Toepassingsgebied VE Gastro-enterologie Aalst Gastro-Enterologie 1. Dokters Dr. J. Vandervoort (diensthoofd) Dr. P. Van

Nadere informatie

Cosmopolite te Blankenberge (rust/herstel) J-Club De Knapzak te Bohan (rust) Andere. Naam en voornaam van verzekerde:... Adres:...

Cosmopolite te Blankenberge (rust/herstel) J-Club De Knapzak te Bohan (rust) Andere. Naam en voornaam van verzekerde:... Adres:... Aanvraag voor herstelverblijf rustverblijf zorgverblijf begeleider herstelverblijf Cosmopolite te Blankenberge (rust/herstel) J-Club De Knapzak te Bohan (rust) Andere 1) Administratieve gegevens 4.. INSS......

Nadere informatie

AMMA HOSPI-PLAN Schadeaangifte

AMMA HOSPI-PLAN Schadeaangifte AMMA HOSPI-PLAN Schadeaangifte AMMA VERZEKERINGEN o.v. Algemene Mutualiteit voor Medische Assuranties onderlinge verzekeringsonderneming vereniging voor onderlinge verzekeringen met vaste en onveranderlijke

Nadere informatie

Reglement: Opnamereglement assistentiewoning. Woonzorg

Reglement: Opnamereglement assistentiewoning. Woonzorg Reglement: Opnamereglement assistentiewoning 14.10.2014 Woonzorg pagina 1 van 5 OPNAMEREGLEMENT ASSISTENTIEWONINGEN TEN HOVE & CENTRUM VAN KOEKENBEEK Dit reglement werd goedgekeurd door de Raad voor Maatschappelijk

Nadere informatie

Reglement: Betalingsverbintenis verblijfkosten geplaatste bejaarde

Reglement: Betalingsverbintenis verblijfkosten geplaatste bejaarde Reglement: Betalingsverbintenis verblijfkosten geplaatste bejaarde 08.12.2009 Welzijn pagina 1 van 7 Reglement betalingsverbintenis verblijfskosten. Dit reglement heeft als doel om duidelijkheid te scheppen

Nadere informatie

herstelverblijf rustverblijf zorgverblijf begeleider herstelverblijf Cosmopolite te Blankenberge (rust/herstel) Andere

herstelverblijf rustverblijf zorgverblijf begeleider herstelverblijf Cosmopolite te Blankenberge (rust/herstel) Andere AANVRAAG herstelverblijf rustverblijf zorgverblijf begeleider herstelverblijf 1) Administratieve gegevens 4 Cosmopolite te Blankenberge (rust/herstel) Andere INSS - _ - Naam en voornaam van verzekerde...

Nadere informatie

Welkom op verpleegeenheid Geriatrie B2. Patiënteninformatie

Welkom op verpleegeenheid Geriatrie B2. Patiënteninformatie Welkom op verpleegeenheid Geriatrie B2 Patiënteninformatie Heilig Hart Ziekenhuis Leuven Afdelingsbrochure Geriatrie (B2) 2 Inhoudstafel 1. Welkom op de afdeling geriatrie (B2)... 4 2. Praktische info

Nadere informatie

B. Wie werkt op de medische dienst "het Heelal"

B. Wie werkt op de medische dienst het Heelal 1/6 Beoordeeld: Goedgekeurd: Geldig vanaf:2009 Alle ouders ontvangen deze brochure. A. Inleiding U vindt in deze brochure - wie op de medische dienst werkt en wanneer U hen best kan bereiken - wat u kan

Nadere informatie

WoonZorgCentrum Ter Stelten

WoonZorgCentrum Ter Stelten definitief verblijf Gasthuisstraat 17 T: 052 38 18 00 F: 052 37 27 23 www.ocmw-merchtem.be T: 052 46 93 30 F: 052 46 93 79 : Vl. Gem.: ROB CE 770 - RVT Vl. Gem.: VZB2120 ROB: KVB CE770 KCE - 770 RVT: VZB

Nadere informatie

Afdeling LC1. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk

Afdeling LC1. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk Afdeling LC1 T +32(0)89 32 50 50 F +32(0)89 32 79 00 info@zol.be Campus Sint-Jan Schiepse bos 6 B 3600 Genk Campus Sint-Barbara Bessemerstraat 478 B 3620 Lanaken Medisch Centrum André Dumont Stalenstraat

Nadere informatie

Overeenkomst bij opname in het woon- en zorgcentrum De Ceder

Overeenkomst bij opname in het woon- en zorgcentrum De Ceder OCMW HARELBEKE Woon- en zorgcentrum De Ceder a/d Leie Woon- en zorgcentrum De Ceder a/d Gavers Vrijdomkaai 31 Dennenlaan 55 8530 Harelbeke 8530 Harelbeke 056/735 200 056/735 391 CE nr. 358 VZB 2235 CE

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Geriatrie

PATIËNTEN INFORMATIE. Geriatrie PATIËNTEN INFORMATIE Geriatrie Mevrouw, mijnheer Welkom op de afdeling acute geriatrie. De dienst acute geriatrie van het Algemeen Ziekenhuis Lokeren beschikt over 26 bedden en biedt multidisciplinaire

Nadere informatie

Onthaalbrochure. Verpleegeenheid 4. campus Sint-Augustinus Oosterveldlaan Wilrijk tel

Onthaalbrochure. Verpleegeenheid 4. campus Sint-Augustinus Oosterveldlaan Wilrijk tel 1263/826/6 - GZA - februari 2016 Onthaalbrochure Verpleegeenheid 4 campus Sint-Augustinus Oosterveldlaan 24 2610 Wilrijk tel. + 32 3 443 30 11 www.gzaziekenhuizen.be Mijnheer, Mevrouw De artsen en de verpleegkundigen

Nadere informatie

Medicatiebeleid in WZC

Medicatiebeleid in WZC Medicatiebeleid in WZC Keynote speaker: Dr. Lore De Raeve Competentiepool Ouderenzorg Algemene Pharmaceutische Bond (APB) Deskundige Gezondheidsbeleid en Ouderenzorg Koninklijk Limburgs Apothekers Verbond

Nadere informatie

SAMENWERKINGSPROTOCOL:

SAMENWERKINGSPROTOCOL: 1 SAMENWERKINGSPROTOCOL AZ VESALIUS THUISZORG Inleiding Om tot een goede samenwerking te komen tussen AZ Vesalius en thuiszorg, daar waar het gaat om een zwaar zorgbehoevende patiënt die in de thuiszorg

Nadere informatie

exemplaar voor in medisch dossier 2 e exemplaar (voor aanvrager)

exemplaar voor in medisch dossier 2 e exemplaar (voor aanvrager) AANVRAAGFORMULIER TOT HET BEKOMEN VAN EEN AFSCHRIFT VAN GEGEVENS UIT EEN PATIENTENDOSSIER In uitvoering en volgens de modaliteiten van artikel 9 van de wet op de patiëntenrechten van 22 augustus 2002 IDENTITEIT

Nadere informatie

VOORAFGAA DE BEPALI GE

VOORAFGAA DE BEPALI GE VOORAFGAA DE BEPALI GE Artikel 1. Toepassingsgebied 1. Afdeling VI is van toepassing wanneer één of meerdere partijen beroep willen doen op een derde wiens/wier opdracht erin bestaat hetzij een tussen

Nadere informatie

Week Verpleegkunde Procedures. Marc Van Bouwelen JAG

Week Verpleegkunde Procedures. Marc Van Bouwelen JAG Week Verpleegkunde 2017 Procedures Marc Van Bouwelen JAG NVKVV 2017 Procedures stabiele juridische constructie NVKVV 2017 1967 Ex Wet Uitoefening Geneeskunst - K.B. nr. 78 Gecoördineerde wet van 10 mei

Nadere informatie

Aanvraag van een tegemoetkoming voor een administratief bediende of medisch telesecretariaat voor de ondersteuning van een individuele huisarts

Aanvraag van een tegemoetkoming voor een administratief bediende of medisch telesecretariaat voor de ondersteuning van een individuele huisarts Aanvraag van een tegemoetkoming voor een administratief bediende of medisch telesecretariaat voor de ondersteuning van een individuele huisarts ZG/WEL-160120 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

dienst Geriatrie AFDELING LCO MB 2406 december 2014 l inhoudsverantwoordelijke: Andy Swennen l Geriatrie:LGE5 l Ziekenhuis Oost-Limburg

dienst Geriatrie AFDELING LCO MB 2406 december 2014 l inhoudsverantwoordelijke: Andy Swennen l Geriatrie:LGE5 l Ziekenhuis Oost-Limburg dienst Geriatrie AFDELING LCO MB 2406 december 2014 l inhoudsverantwoordelijke: Andy Swennen l Geriatrie:LGE5 l Ziekenhuis Oost-Limburg 1 WELKOM Welkom op afdeling LCO van campus Sint- Barbara. Een opname

Nadere informatie

AMMA HOSPI-PLAN Schadeaangifte

AMMA HOSPI-PLAN Schadeaangifte AMMA HOSPI-PLAN Schadeaangifte AMMA VERZEKERINGEN o.v. Algemene Mutualiteit voor Medische Assuranties onderlinge verzekeringsonderneming vereniging voor onderlinge verzekeringen met vaste en onveranderlijke

Nadere informatie

tegemoetkomingen Netwerk Palliatieve Zorg Limburg tegemoetkomingen Als genezen niet meer kan

tegemoetkomingen Netwerk Palliatieve Zorg Limburg tegemoetkomingen Als genezen niet meer kan tegemoetkomingen Netwerk Palliatieve Zorg Limburg tegemoetkomingen Als genezen niet meer kan De palliatieve patiënt verblijft: 1 thuis in een woon- en zorgcentrum of thuisvervangend 2 milieu op de palliatieve

Nadere informatie

BelRAI- project: BelRAI en Thuiszorg

BelRAI- project: BelRAI en Thuiszorg BelRAI- project: BelRAI en Thuiszorg Noot vooraf: Deze leidraad werd geschreven voor thuiszorgorganisaties die deelnemen aan het BelRAI- project van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de voedselketen

Nadere informatie

WZC Warmhof opnamereglement en wachtlijstbeheer

WZC Warmhof opnamereglement en wachtlijstbeheer WZC Warmhof opnamereglement en wachtlijstbeheer VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-07-07-2015 DEEL I. Aanvraag Artikel 1. Indienen van een aanvraag Een aanvraag tot opname op de wachtlijst

Nadere informatie

Protocol van begeleiding Rechtstreeks toegankelijke hulp volwassenen.

Protocol van begeleiding Rechtstreeks toegankelijke hulp volwassenen. 1 maart 2016 Protocol van begeleiding Rechtstreeks toegankelijke hulp volwassenen. Deze overeenkomst wordt gesloten tussen: Vzw De Kade, Potterierei 42, 8000 Brugge Begeleidingscentrum Spermalie - Het

Nadere informatie

Zorgtraject voor chronische nierinsufficiëntie. Kom jij in aanmerking?

Zorgtraject voor chronische nierinsufficiëntie. Kom jij in aanmerking? Zorgtraject voor chronische nierinsufficiëntie Kom jij in aanmerking? ZORGTRAJECT VOOR CHRONISCHE NIERINSUFFICIËNTIE Heb je chronische nierinsufficiëntie? Dan kom je misschien in aanmerking voor een zorgtraject.

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op de afdeling pneumologie

Patiënteninformatie. Welkom op de afdeling pneumologie Patiënteninformatie Welkom op de afdeling pneumologie 2 Inhoud Inhoud... 3 Welkom op onze dienst... 5 Wie zijn we en wat doen we... 5 Voorstelling van het multidisciplinair team... 5 Medisch team... 5

Nadere informatie

Schriftelijke opnameovereenkomst bij kortverblijf in WZC Villa Hugardis

Schriftelijke opnameovereenkomst bij kortverblijf in WZC Villa Hugardis Maagdenblokstraat 21 te 3320 Hoegaarden - Erkenningnummer: KCE 604 contact: Tel: 016/ 80 40 00 Fax 016/ 80 40 99 E-mail: sam.vanormelingen@ocmwhoegaarden.be Directeur WZC Schriftelijke opnameovereenkomst

Nadere informatie

Informatiebrochure D1

Informatiebrochure D1 Informatiebrochure D1 Wij - directie, artsen en alle medewerkers van het dagziekenhuis - heten u van harte welkom. We danken u voor de keuze voor ons ziekenhuis. We zullen u begeleiden tijdens uw verblijf

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ VOORAFGAANDE WILSVERKLARING INZAKE EUTHANASIE Enkel van toepassing in een situatie van onomkeerbare coma

TOELICHTING BIJ VOORAFGAANDE WILSVERKLARING INZAKE EUTHANASIE Enkel van toepassing in een situatie van onomkeerbare coma TOELICHTING BIJ VOORAFGAANDE WILSVERKLARING INZAKE EUTHANASIE Enkel van toepassing in een situatie van onomkeerbare coma Wat? Via dit document kan je euthanasie aanvragen voor het geval dat je ooit (later)

Nadere informatie

Verpleegkunde in de wet

Verpleegkunde in de wet Trefpunt Verpleegkunde 2018 Verpleegkunde in de wet Marc Van Bouwelen Gegr. verpleegk., lic. med.-soc. Voorzitter TCV 1967 Ex K.B. nr. 78 Gecoördineerde wet van 10 mei 2015 betreffende de uitoefening van

Nadere informatie

MEDICATIEMANAGEMENT IN RVT s: KNELPUNTEN EN UITDAGINGEN

MEDICATIEMANAGEMENT IN RVT s: KNELPUNTEN EN UITDAGINGEN MEDICATIEMANAGEMENT IN RVT s: KNELPUNTEN EN UITDAGINGEN Dr. Apr. Veerle Foulon Onderzoekscentrum voor Farmaceutische Zorg en Farmaco-economie, K.U.Leuven Overzicht 1. Observaties PHEBE studie 2. Toelichting

Nadere informatie

Intern reglement + overeenkomst

Intern reglement + overeenkomst Algemene informatie + overeenkomst Intern reglement + overeenkomst Partijen: - Kinderdagverblijf B.V.B.A De Hummeltjes, gelegen in Nieuwstraat 28, 9340 Lede. Telefoon: 0476 86 20 58 En hierna genoemd als

Nadere informatie

8 JULI Koninklijk besluit houdende vaststelling van de voorwaarden waaraan de ombudsfunctie in de ziekenhuizen moet voldoen

8 JULI Koninklijk besluit houdende vaststelling van de voorwaarden waaraan de ombudsfunctie in de ziekenhuizen moet voldoen 8 JULI 2003. - Koninklijk besluit houdende vaststelling van de voorwaarden waaraan de ombudsfunctie in de ziekenhuizen moet voldoen BS 26/08/2003 in voege 01/11/2003 Gewijzigd door: KB 19/03/2007 BS 12/04/2007

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Geriatrie

PATIËNTEN INFORMATIE. Geriatrie PATIËNTEN INFORMATIE Geriatrie 2 Mevrouw, mijnheer Welkom op de afdeling acute geriatrie. De dienst acute geriatrie van het Algemeen Ziekenhuis Lokeren beschikt over 26 bedden en biedt multidisciplinaire

Nadere informatie

Schriftelijke opnameovereenkomst bij kortverblijf in WZC Villa Hugardis

Schriftelijke opnameovereenkomst bij kortverblijf in WZC Villa Hugardis Maagdenblokstraat 21 te 3320 Hoegaarden - Erkenningnummer: KCE 604 contact: Tel: 016/ 80 40 00 Fax 016/ 80 40 99 E-mail: info.woonzorgcentrum@ocmwhoegaarden.be Schriftelijke opnameovereenkomst bij kortverblijf

Nadere informatie

Formulier 2015 (Aanvraag loonkosten/kosten voor diensten 2014)

Formulier 2015 (Aanvraag loonkosten/kosten voor diensten 2014) Aanvraagformulier voor tegemoetkoming voor de loonkosten en/of voor de kosten voor diensten voor twee of meerdere artsen die deel uitmaken van een groepering Dit formulier moet opgestuurd worden naar het

Nadere informatie

Individuele dienstverleningsovereenkomst Rechtstreeks toegankelijke hulp (RTH) volwassenen 1

Individuele dienstverleningsovereenkomst Rechtstreeks toegankelijke hulp (RTH) volwassenen 1 Begeleidingscentrum Spermalie - Het Anker maakt deel uit van vzw De Kade maatschappelijke zetel: Potterierei 42, 8000 Brugge, www.de-kade.be Versie 1/3/2018 Individuele dienstverleningsovereenkomst Rechtstreeks

Nadere informatie

Aanmelding adoptie intrafamiliaal Pagina 1 van 10

Aanmelding adoptie intrafamiliaal Pagina 1 van 10 AANMELDING VOOR DE ADOPTIE VAN EEN KIND VAN DE FAMILIE UIT HET BUITENLAND Met dit formulier start je de adoptieprocedure voor een kind van je familie dat in het buitenland verblijft. In te vullen door

Nadere informatie

Overeenkomst. Vzw Woonzorgcentrum OLV Antwerpen Kortverblijf

Overeenkomst. Vzw Woonzorgcentrum OLV Antwerpen Kortverblijf Overeenkomst Vzw Woonzorgcentrum OLV Antwerpen Kortverblijf VZW WOONZORGCENTRUM OLV ANTWERPEN De vzw Woonzorgcentrum O.-L.-V. Van Antwerpen, Pieter van Hobokenstraat 3, 2000 Antwerpen hierbij vertegenwoordigd

Nadere informatie

Individuele dienstverleningsovereenkomst Rechtstreeks toegankelijke hulp minderjarigen

Individuele dienstverleningsovereenkomst Rechtstreeks toegankelijke hulp minderjarigen Versie juni 2017 Individuele dienstverleningsovereenkomst Rechtstreeks toegankelijke hulp minderjarigen Deze overeenkomst wordt gesloten tussen: Vzw De Kade, Potterierei 42, 8000 Brugge Begeleidingscentrum

Nadere informatie

Items cursisten aantal of N: 40

Items cursisten aantal of N: 40 Items cursisten aantal of N: 40 Dit instrument is ontwikkeld door Katrien Moens en eigendom van het onderzoekscentrum PRAGODI, HUB. Meningsuitspraken: Likert-schaal: helemaal oneens oneens eens helemaal

Nadere informatie

Individuele dienstverleningsovereenkomst Rechtstreeks toegankelijke hulp minderjarigen

Individuele dienstverleningsovereenkomst Rechtstreeks toegankelijke hulp minderjarigen Begeleidingscentrum Spermalie - Het Anker maakt deel uit van vzw De Kade maatschappelijke zetel: Potterierei 42, 8000 Brugge Versie maart 2018 Individuele dienstverleningsovereenkomst Rechtstreeks toegankelijke

Nadere informatie

PROTOCOL MEDICATIEVERSTREKKING

PROTOCOL MEDICATIEVERSTREKKING PROTOCOL MEDICATIEVERSTREKKING Leerlingen op Zuiderbos moeten vaak medicijnen gebruiken ter ondersteuning van hun behandeling. Ook worden leerkrachten vaak geconfronteerd met leerlingen die klagen over

Nadere informatie

Klachtenprocedure. Ombudsfunctie Klachtenbehandeling Sint-Franciscusziekenhuis

Klachtenprocedure. Ombudsfunctie Klachtenbehandeling Sint-Franciscusziekenhuis Klachtenprocedure Ombudsfunctie Klachtenbehandeling Sint-Franciscusziekenhuis Lotte Wilms Werkjaar 2018 Uitgavedatum: 2018 Klachtenprocedure Alle formele klachten worden door de ombudspersoon volgens een

Nadere informatie

Reglement: Opnamereglement WZC Zonnig Huis Woonzorg

Reglement: Opnamereglement WZC Zonnig Huis Woonzorg Reglement: Opnamereglement WZC Zonnig Huis 14.10.2014 Woonzorg OPNAMEREGLEMENT WOONZORGCENTRUM «ZONNIG HUIS» Dit reglement werd goedgekeurd door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn tijdens de vergadering

Nadere informatie

Functiekaart. Werkt onder leiding van en rapporteert aan: hoofdverpleegkundige(ouderenzorg, woonzorgcentrum, zorgteam)

Functiekaart. Werkt onder leiding van en rapporteert aan: hoofdverpleegkundige(ouderenzorg, woonzorgcentrum, zorgteam) Functie Graadnaam: verpleegkundige Functienaam: verpleegkundige Functiefamilie: verpleging en verzorging Functionele loopbaan: BV1-BV3 /C3-C4 Afdeling: ouderenzorg Dienst: woonzorgcentrum Subdienst: zorgteam

Nadere informatie

Voorstelling LTD3. Infobrochure huisartsen

Voorstelling LTD3. Infobrochure huisartsen Infobrochure huisartsen Voorstelling LTD3 Nationale tariferingdienst medische sector; Meer dan 25 jaar actief; Gelegen in Hasselt; Administratieve verwerking van zorgprestaties; Klanten: - huisartsen -

Nadere informatie

A.1 VOLLEDIG VERPLEEGDOSSIER ALS VERGOEDINGSVOORWAARDE

A.1 VOLLEDIG VERPLEEGDOSSIER ALS VERGOEDINGSVOORWAARDE ADVIES VERPLEEGDOSSIERS A. NOPENS HET VERPLEEGDOSSIER A.1 VOLLEDIG VERPLEEGDOSSIER ALS VERGOEDINGSVOORWAARDE Het bijhouden van een volledig verpleegdossier per patiënt is noodzakelijk voor het verkrijgen

Nadere informatie

hospitalisatieafdeling Geriatrie

hospitalisatieafdeling Geriatrie hospitalisatieafdeling Geriatrie Van harte welkom op de Geriatrie! Van harte welkom op de afdeling geriatrie. Met deze informatiefolder wensen wij u praktische informatie te geven over uw hospitalisatie

Nadere informatie

Welkom op de verpleegeenheid neurologie (O3) Patiënteninformatie

Welkom op de verpleegeenheid neurologie (O3) Patiënteninformatie Welkom op de verpleegeenheid neurologie (O3) Patiënteninformatie Inhoudstafel 1. Inleiding... 3 2. Praktische info over onze afdeling... 4 3. Ons team... 5 4. Dagschema op de afdeling... 6 5. Enkele weetjes

Nadere informatie

Items algemene bevolking aantal of N: 35

Items algemene bevolking aantal of N: 35 Items algemene bevolking aantal of N: 35 Dit instrument is ontwikkeld door Katrien Moens en eigendom van het onderzoekscentrum PRAGODI, HUB. Meningsuitspraken: Likert-schaal: helemaal oneens oneens eens

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OMBUDSFUNCTIE AZ TURNHOUT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OMBUDSFUNCTIE AZ TURNHOUT HUISHOUDELIJK REGLEMENT OMBUDSFUNCTIE AZ TURNHOUT Dit huishoudelijk reglement ligt ter inzage aan het onthaal van het ziekenhuis. Wettelijke referenties: De ombudsdienst is opgericht krachtens de bepalingen

Nadere informatie

O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem. Onthaalbrochure. Neurologie en stroke

O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem. Onthaalbrochure. Neurologie en stroke O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem Onthaalbrochure Neurologie en stroke Welkom Wij - directie, artsen en alle medewerkers van de afdeling CD 2 - heten u van harte welkom. We danken u voor de keuze voor

Nadere informatie

Opnameovereenkomst woonzorgcentrum Hingeheem

Opnameovereenkomst woonzorgcentrum Hingeheem Opnameovereenkomst woonzorgcentrum Hingeheem Tussen de ondergetekenden: enerzijds: OCMW Asse, beheerder van WZC Hingeheem, Gasthuisstraat 2 1730 Asse erkenningsnummers: ROB CE 521 RVT VZB 378 CVK KCE 521

Nadere informatie

I. THEORETISCHE OMKADERING

I. THEORETISCHE OMKADERING INHOUD I. THEORETISCHE OMKADERING...2 A. Wat is een thuiszorgdossier?...2 B. Wat is het doel van een thuiszorgdossier?...2 C. Wanneer wordt een thuiszorgdossier opgestart?...2 D. Wie maakt een thuiszorgdossier

Nadere informatie

DE HAZELAAR v.z.w. Woon- en zorgcentrum. Opnameovereenkomst rust- en verzorgingstehuis

DE HAZELAAR v.z.w. Woon- en zorgcentrum. Opnameovereenkomst rust- en verzorgingstehuis DE HAZELAAR v.z.w. Woon- en zorgcentrum Opnameovereenkomst rust- en verzorgingstehuis Opnameovereenkomst tussen de gebruiker en vzw De Hazelaar De Hazelaar v.z.w. Witvrouwenveldstraat 1 2550 Kontich Tel.

Nadere informatie

Informatiebrochure. CD2 neurologie & stroke unit

Informatiebrochure. CD2 neurologie & stroke unit Informatiebrochure CD2 neurologie & stroke unit Wij - directie, artsen en alle medewerkers van het dagziekenhuis - heten u van harte welkom. We danken u voor de keuze voor ons ziekenhuis. We zullen u begeleiden

Nadere informatie

Verpleegafdeling interne geneeskunde

Verpleegafdeling interne geneeskunde Verpleegafdeling interne geneeskunde Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling voor interne geneeskunde. Een multidisciplinair team van artsen, hoofdverpleegkundige, verpleegkundigen, kinesisten,

Nadere informatie

Geriatrie. Onthaalbrochure. Geriater: dr. Els Vermeyen, dr. Katrien Blokken. A3.2 Geriatrie. A3.1 Geriatrie. Kamer 301 tem 314.

Geriatrie. Onthaalbrochure. Geriater: dr. Els Vermeyen, dr. Katrien Blokken. A3.2 Geriatrie. A3.1 Geriatrie. Kamer 301 tem 314. Onthaalbrochure Geriatrie Geriater: dr. Els Vermeyen, dr. Katrien Blokken A3.1 Geriatrie Kamer 301 tem 314 Verpleegkundig diensthoofd: Sonja Aerts Zorgcoördinator: Tanja Devogelaere Tel.: 011 826 381 A3.2

Nadere informatie

OPNAMEPROCEDURE WOONZORGCENTRUM MAARTENSHOVE (laatste aanpassing goedgekeurd in Raad voor Maatschappelijk Welzijn dd. 07/08/2014)

OPNAMEPROCEDURE WOONZORGCENTRUM MAARTENSHOVE (laatste aanpassing goedgekeurd in Raad voor Maatschappelijk Welzijn dd. 07/08/2014) OPNAMEPROCEDURE WOONZORGCENTRUM MAARTENSHOVE (laatste aanpassing goedgekeurd in Raad voor Maatschappelijk Welzijn dd. 07/08/2014) 1. De aanvraag Art.1. Elke aanvraag tot eventuele opname in het Woonzorgcentrum

Nadere informatie

Inschrijvingsformulier

Inschrijvingsformulier Inschrijvingsformulier Schooljaar 2013 2014 InlICHTIngen InTern Naam & voornaam Geboorteplaats Geboortedatum School Klas GSM Datum inschrijving Nationaliteit rijksregisternr. M/V InlICHTIngen gezinshoofd

Nadere informatie

Individuele Dienstverleningsovereenkomst Thuisbegeleiding Perspectief minderjarigen

Individuele Dienstverleningsovereenkomst Thuisbegeleiding Perspectief minderjarigen versie juli 2017 Individuele Dienstverleningsovereenkomst Thuisbegeleiding Perspectief minderjarigen Deze overeenkomst wordt gesloten tussen: Vzw De Kade, Potterierei 42, 8000 Brugge, Begeleidingscentrum

Nadere informatie

REGLEMENT: HUISHOUDELIJK REGLEMENT BETREFFENDE DRINGENDE MEDISCHE KOSTEN VOOR PERSONEN DIE ILLEGAAL OP HET GRONDGEBIED VERBLIJVEN

REGLEMENT: HUISHOUDELIJK REGLEMENT BETREFFENDE DRINGENDE MEDISCHE KOSTEN VOOR PERSONEN DIE ILLEGAAL OP HET GRONDGEBIED VERBLIJVEN REGLEMENT: HUISHOUDELIJK REGLEMENT BETREFFENDE DRINGENDE MEDISCHE KOSTEN VOOR PERSONEN DIE ILLEGAAL OP HET GRONDGEBIED VERBLIJVEN Vastgesteld bij besluit OCMW-raad op 28 mei 2019 Dit reglement treedt in

Nadere informatie

AANVRAAG TOT OPNAME IN EEN ASSISTENTIEWONING.

AANVRAAG TOT OPNAME IN EEN ASSISTENTIEWONING. AANVRAAG TOT OPNAME IN EEN ASSISTENTIEWONING. VZW ZORGGROEP ZUSTERS VAN BERLAAR Vak voorbehouden voor Woonassistent Groep assistentiewoningen Ten Gaerde Westerlosesteenweg 37 Datum aanvraag: 2220 Heist-op-den-Berg

Nadere informatie

Individuele Dienstverleningsovereenkomst Thuisbegeleiding Accent minderjarigen

Individuele Dienstverleningsovereenkomst Thuisbegeleiding Accent minderjarigen Individuele Dienstverleningsovereenkomst Thuisbegeleiding Accent minderjarigen (Niet Rechtstreeks Toegankelijke Hulp en Rechtstreeks Toegankelijke Hulp) versie juli 2017 Deze overeenkomst wordt gesloten

Nadere informatie

4. Toestemming in iedere tussenkomst van de beroepsbeoefenaar

4. Toestemming in iedere tussenkomst van de beroepsbeoefenaar Welke zijn de rechten van de patiënt? De wet betreffende de rechten van de patiënt voorziet in: 1. Kwaliteitsvolle dienstverstrekking 2. De vrije keuze van een beroepsbeoefenaar 3. Informatie over de persoonlijke

Nadere informatie

Algemeen Inwendige Ziekten. informatiebrochure

Algemeen Inwendige Ziekten. informatiebrochure Algemeen Inwendige Ziekten informatiebrochure 1 Inhoudstafel 1. Inleiding en verwelkoming 2. Voorstelling afdeling 3. Dagindeling en bezoekuren 4. Verpleegkundige verzorging 5. Medische opvolging 6. Meebrengen

Nadere informatie

Pijnbehandeling: intraveneuze medicatietoediening

Pijnbehandeling: intraveneuze medicatietoediening Pijnbehandeling: intraveneuze medicatietoediening Beste patiënt Ons pijncentrum is een door de overheid erkend multidisciplinair centrum voor de behandeling van chronische pijn. In overleg met uw arts,

Nadere informatie

Notitie. Protocol Medicatiegebruik leerlingen Yulius Onderwijs Versie: 1.0 Datum: 18 juli 2018

Notitie. Protocol Medicatiegebruik leerlingen Yulius Onderwijs Versie: 1.0 Datum: 18 juli 2018 Notitie Protocol Medicatiegebruik leerlingen Yulius Onderwijs Versie: 1.0 Datum: 18 juli 2018 Contact Directie Onderwijs T 088-4056401 directie.onderwijs@yulius.nl Inleiding Yulius Onderwijs biedt onderwijs

Nadere informatie

Revalidatie. Klinisch. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk

Revalidatie. Klinisch. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk Revalidatie Klinisch T +32(0)89 32 50 50 F +32(0)89 32 79 00 info@zol.be Campus Sint-Jan Schiepse bos 6 B 3600 Genk Campus Sint-Barbara Bessemerstraat 478 B 3620 Lanaken Medisch Centrum André Dumont Stalenstraat

Nadere informatie

Aanvraagformulier mantelzorgpremie

Aanvraagformulier mantelzorgpremie Aanvraagformulier mantelzorgpremie NIEUWE AANVRAAG of X VERLENGING 2018 1. Gegevens van de zorgbehoevende aanvrager NAAM EN VOORNAAM: Vak voor administratie: Dossier ontvangen op: RIJKSREGISTERNUMMER :

Nadere informatie

SCHRIFTELIJKE OPNAMEOVEREENKOMST Woonzorgcentrum Ter Biest

SCHRIFTELIJKE OPNAMEOVEREENKOMST Woonzorgcentrum Ter Biest SCHRIFTELIJKE OPNAMEOVEREENKOMST Woonzorgcentrum Ter Biest Tussen de ondergetekenden: 1. vertegenwoordigd door: en 2. Het OCMW van Grimbergen, vertegenwoordigd door mevrouw Trui Olbrechts, voorzitter en

Nadere informatie

Concept Protocol medicatiebeheer en overdracht medicatiegegevens

Concept Protocol medicatiebeheer en overdracht medicatiegegevens Doel: Bij de gasten in het Hospice Zutphen zijn er drie situaties mogelijk m.b.t. het medicatiebeheer en de overdracht van. Het gaat om de volgende situaties: a. de medicatie is geheel in eigen beheer

Nadere informatie

OCMW Londerzeel VERKLARENDE NOTA ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 27 APRIL 2017

OCMW Londerzeel VERKLARENDE NOTA ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 27 APRIL 2017 OCMW Londerzeel VERKLARENDE NOTA ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 27 APRIL 2017 Hierna volgt, in toepassing van artikel 31 van het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten Geriatrie 2

Onthaalbrochure studenten Geriatrie 2 Onthaalbrochure studenten Geriatrie 2 Onthaalbrochure studenten Geriatrie 2 Oktober 2014 Inhoud 1. WELKOM... 3 2. GEGEVENS VAN DE AFDELING... 4 2.1. Voorstelling van de verpleegeenheid... 4 2.1.1. Voorstelling

Nadere informatie

ZORG VOOR EEN MENSWAARDIG LEVENSEINDE

ZORG VOOR EEN MENSWAARDIG LEVENSEINDE ZORG VOOR EEN MENSWAARDIG LEVENSEINDE 1. INLEIDING De beslissing nemen om te verhuizen naar een WZC is niet vanzelfsprekend. Vele zaken worden afgewogen vooraleer de beslissing valt. Dit ook voor wat het

Nadere informatie

VERPLICHTINGEN van de wegens ziekte afwezige bediende

VERPLICHTINGEN van de wegens ziekte afwezige bediende VERPLICHTINGEN van de wegens ziekte afwezige bediende Versie 1.0 augustus 2013 Fontainasplein 9-11 - 1000 Brussel - www.acod-spoor.be TEL. 02 508 59 18 - FAX 02 508 58 18 - BINNENLIJN 911/58225 - e-mail:

Nadere informatie

AANVRAAG ZORGVERBLIJF DRIE EIKEN

AANVRAAG ZORGVERBLIJF DRIE EIKEN AANVRAAG ZORGVERBLIJF DRIE EIKEN Deze gegevens worden enkel gebruikt in functie van je verblijf in het ZorgHotel Drie Eiken. Enkel medisch bevoegde personen en administratie personeel, die een privacyverklaring

Nadere informatie

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 30 AUGUSTUS Openbare zitting

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 30 AUGUSTUS Openbare zitting VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 30 AUGUSTUS 2012 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Gunther Cooreman, Voorzitter Marleen Lateir, Martha Tackaert, Bart Van

Nadere informatie

Nieuw GAO. Studiedag W.V.V. 2 december Dr. Philiep Berkein Geneesheer-directeur NVSM

Nieuw GAO. Studiedag W.V.V. 2 december Dr. Philiep Berkein Geneesheer-directeur NVSM Nieuw GAO Studiedag W.V.V. 2 december 2015 Dr. Philiep Berkein Geneesheer-directeur NVSM Overzicht Context Richtlijnen AG Impact adviserend geneesheren Bijzondere gevallen Overgangsmaatregelen Context

Nadere informatie

I. IDENTITEIT. 1. IDENTITEIT VAN DE AANVRAGER (groepering) A. RECHTSPERSOON B. FEITELIJKE VERENIGING

I. IDENTITEIT. 1. IDENTITEIT VAN DE AANVRAGER (groepering) A. RECHTSPERSOON B. FEITELIJKE VERENIGING Aanvraagformulier voor tegemoetkoming voor de loonkosten en/of voor de kosten voor diensten voor twee of meerdere artsen die deel uitmaken van een groepering Dit formulier moet opgestuurd worden naar het

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Teledienst

Huishoudelijk reglement Teledienst Huishoudelijk reglement Teledienst Laatst bijgewerkt op 29 februari 2016 "Thuisopvang voor zieke kinderen en/of kinderen met een handicap" 1. De thuisopvang is voorbehouden aan de kinderen die ingeschreven

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op stroke unit

Patiënteninformatie. Welkom op stroke unit Patiënteninformatie Welkom op stroke unit 2 Inhoud Welkom op onze dienst... 4 Wie zijn we en wat doen we?... 4 Voorstelling van het multidisciplinair team... 4 Medisch team van neurologen en neurochirurgen...

Nadere informatie

OVEREENKOMST VOOR EEN INNOVATIESTAGE IN HET KADER VAN HET POSTGRADUAAT INNOVEREND ONDERNEMEN

OVEREENKOMST VOOR EEN INNOVATIESTAGE IN HET KADER VAN HET POSTGRADUAAT INNOVEREND ONDERNEMEN OVEREENKOMST VOOR EEN INNOVATIESTAGE IN HET KADER VAN HET POSTGRADUAAT INNOVEREND ONDERNEMEN - Gegevens organisatie/ bedrijf..... Adres maatschappelijke zetel: Ondernemingsnummer:.. Hierbij vertegenwoordigd

Nadere informatie