Cliëntgroep 1. Cliëntgroep 1. Cliëntportretten. Cliëntportretten 16,5 % 16,5 % 4 % 4 % 11 % 11 % 31,5 % 31,5 % 9 % 9 % 16,5 % 16,5 % 2 % 2 % 9,5 %

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Cliëntgroep 1. Cliëntgroep 1. Cliëntportretten. Cliëntportretten 16,5 % 16,5 % 4 % 4 % 11 % 11 % 31,5 % 31,5 % 9 % 9 % 16,5 % 16,5 % 2 % 2 % 9,5 %"

Transcriptie

1 Cliëntgroep 1 Cliëntgroep 1 4 % 16, 11, 4 % 16, 11, 31, 34, 31, 34, 1 16, 1 16, 9, 9, Somatische aandoening (65+) Mevrouw Jansen is 81 en heeft vorig jaar een hersenbloeding gehad. Ze is hierdoor aan de rechterkant verlamd geraakt en kan niet zo goed de deur meer uit. Mevrouw Jansen is daardoor erg eenzaam, daarom gaat ze sinds kort twee keer per week een middag naar de dagopvang. Ze heeft het daar fijn. Somatische aandoening (65+) Mevrouw Jansen is 81 en heeft vorig jaar een hersenbloeding gehad. Ze is hierdoor aan de rechterkant verlamd geraakt en kan niet zo goed de deur meer uit. Mevrouw Jansen is daardoor erg eenzaam, daarom gaat ze sinds kort twee keer per week een middag naar de dagopvang. Ze heeft het daar fijn. Verstandelijke beperking (18+) Els is 43 en woont nog thuis bij haar ouders. Ze heeft een aangeboren verstandelijke beperking. Els wilde graag werken, maar helaas bleek het niet mogelijk om een gewone baan te krijgen. Haar begeleider heeft samen met haar gezocht naar een passende baan. Els werkt nu in een brasserie midden in het centrum van de gemeente, een initiatief van de instelling voor verstandelijk gehandicapten. Els is hier helemaal op haar plek, ze geniet van haar werk. Verstandelijke beperking (18+) Els is 43 en woont nog thuis bij haar ouders. Ze heeft een aangeboren verstandelijke beperking. Els wilde graag werken, maar helaas bleek het niet mogelijk om een gewone baan te krijgen. Haar begeleider heeft samen met haar gezocht naar een passende baan. Els werkt nu in een brasserie midden in het centrum van de gemeente, een initiatief van de instelling voor verstandelijk gehandicapten. Els is hier helemaal op haar plek, ze geniet van haar werk.

2 Cliëntgroep 2 Cliëntgroep 2 9, 11, 9, 11, 31, 34, 31, 34, , , 10, 10, Somatische aandoening (0-64) Marleen is een vrouw van 50. Ze woont samen met haar man en haar twee kinderen. Marleen heeft ernstige reuma. Eens in de zoveel tijd komt een gespecialiseerde reumaverpleegkundige van de thuiszorg bij haar langs. Zij begeleidt Marleen bij haar progressieve ziekte en zoekt met haar naar oplossingen om met haar beperkingen te leven. Somatische aandoening (0-64) Marleen is een vrouw van 50. Ze woont samen met haar man en haar twee kinderen. Marleen heeft ernstige reuma. Eens in de zoveel tijd komt een gespecialiseerde reumaverpleegkundige van de thuiszorg bij haar langs. Zij begeleidt Marleen bij haar progressieve ziekte en zoekt met haar naar oplossingen om met haar beperkingen te leven. Verstandelijke beperking (18+) Henk is 43 en heeft het syndroom van Down. Hij woont zelfstandig in een woongemeenschap voor verstandelijk gehandicapten. Hij vindt het fijn dat hij zelfstandig kan wonen in zijn eigen appartement. Er is in huis een gezamenlijke woonkamer, daar komt Henk zo af en toe om een praatje te maken of een kaartje te leggen. In huis is altijd iemand van de begeleiding aanwezig. Dat vindt Henk wel fijn, dan kan hij altijd ergens terecht met zijn vragen. Verstandelijke beperking (18+) Henk is 43 en heeft het syndroom van Down. Hij woont zelfstandig in een woongemeenschap voor verstandelijk gehandicapten. Hij vindt het fijn dat hij zelfstandig kan wonen in zijn eigen appartement. Er is in huis een gezamenlijke woonkamer, daar komt Henk zo af en toe om een praatje te maken of een kaartje te leggen. In huis is altijd iemand van de begeleiding aanwezig. Dat vindt Henk wel fijn, dan kan hij altijd ergens terecht met zijn vragen.

3 Cliëntgroep 3 Cliëntgroep 3 3 % 11, 3 % 11, 33 % 34, 7, 33 % 34, 7, 10, 1 17, 10, 1 17, 6 % 11, 6 % 11, Lichamelijke beperking (alle leeftijden) Joeri was een ambitieuze zakenman van 33 toen hij een ernstig auto-ongeluk kreeg. Joeri liep daarbij ernstig hersenletsel op en raakte daardoor blijvend lichamelijk beperkt. Na een intensieve periode van revalideren kwam Joeri thuis te zitten, terug naar zijn vorige baan ging namelijk niet meer. Na een moeilijke periode thuis, kwam hij uiteindelijk in aanraking met het activiteitencentrum van een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking, waar hij weer aan het werk kon. Joeri werkt nu een aantal dagen per week en dat geeft hem veel voldoening. Psychogeriatrische aandoening (65+) Meneer de Jong is 78 en de laatste jaren erg vergeetachtig geworden. Zijn dochter maakt zich zorgen, haar vader woont alleen want haar moeder is vorig jaar overleden. De afgelopen tijd wordt ze regelmatig gebeld door de buren dat Meneer de Jong alleen over straat zwerft. Zijn dochter probeert zoveel mogelijk bij haar vader te zijn, maar dat is door haar gezin natuurlijk ook niet altijd mogelijk. Daarom is ze blij dat haar vader binnenkort drie dagen in de week naar de dagbehandeling gaat. Dat geeft haar rust en wellicht knapt hij er een beetje van op. Lichamelijke beperking (alle leeftijden) Joeri was een ambitieuze zakenman van 33 toen hij een ernstig auto-ongeluk kreeg. Joeri liep daarbij ernstig hersenletsel op en raakte daardoor blijvend lichamelijk beperkt. Na een intensieve periode van revalideren kwam Joeri thuis te zitten, terug naar zijn vorige baan ging namelijk niet meer. Na een moeilijke periode thuis, kwam hij uiteindelijk in aanraking met het activiteitencentrum van een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking, waar hij weer aan het werk kon. Joeri werkt nu een aantal dagen per week en dat geeft hem veel voldoening. Psychogeriatrische aandoening (65+) Meneer de Jong is 78 en de laatste jaren erg vergeetachtig geworden. Zijn dochter maakt zich zorgen, haar vader woont alleen want haar moeder is vorig jaar overleden. De afgelopen tijd wordt ze regelmatig gebeld door de buren dat Meneer de Jong alleen over straat zwerft. Zijn dochter probeert zoveel mogelijk bij haar vader te zijn, maar dat is door haar gezin natuurlijk ook niet altijd mogelijk. Daarom is ze blij dat haar vader binnenkort drie dagen in de week naar de dagbehandeling gaat. Dat geeft haar rust en wellicht knapt hij er een beetje van op.

4 Cliëntgroep 4 Cliëntgroep , 1 11, 40 % 34, 40 % 34, 1 17, 1 17, 0, 10 % 0, 10 % Zintuiglijke beperking (alle leeftijden) Carla is een alleenstaande vrouw van 63. Ze is haar hele leven al slechtziend, maar de laatste jaren is haar gezichtsveld fors achteruit gegaan. Ze kreeg hierdoor moeite de weg te vinden in haar eigen buurt. Haar huishouden bijhouden werd ook lastiger. Daarom volgt ze een aantal cursussen gevolgd waar ze begeleiding en praktische tips krijgt om het leven thuis gemakkelijker te maken. En om weer aan het werk te kunnen op de computer, haar grootste hobby. Door deze ondersteuning is de wereld van Carla weer een stukje groter geworden. Verstandelijke beperking (0-17) Bram is 8 jaar en heeft het syndroom van Down. Hij is een vrolijke jongen en gaat graag naar school. Hij zit op een ZMLK school en woont thuis bij zijn ouders. De ouders van Bram krijgen hulp van Marieke. Marieke komt af en toe langs thuis en op school, samen bespreken ze dan hoe het gaat met de opvoeding van Bram en hoe ze structuur kunnen brengen in zijn leven. Zintuiglijke beperking (alle leeftijden) Carla is een alleenstaande vrouw van 63. Ze is haar hele leven al slechtziend, maar de laatste jaren is haar gezichtsveld fors achteruit gegaan. Ze kreeg hierdoor moeite de weg te vinden in haar eigen buurt. Haar huishouden bijhouden werd ook lastiger. Daarom volgt ze een aantal cursussen gevolgd waar ze begeleiding en praktische tips krijgt om het leven thuis gemakkelijker te maken. En om weer aan het werk te kunnen op de computer, haar grootste hobby. Door deze ondersteuning is de wereld van Carla weer een stukje groter geworden. Verstandelijke beperking (0-17) Bram is 8 jaar en heeft het syndroom van Down. Hij is een vrolijke jongen en gaat graag naar school. Hij zit op een ZMLK school en woont thuis bij zijn ouders. De ouders van Bram krijgen hulp van Marieke. Marieke komt af en toe langs thuis en op school, samen bespreken ze dan hoe het gaat met de opvoeding van Bram en hoe ze structuur kunnen brengen in zijn leven.

5 Cliëntgroep 5 Cliëntgroep 5 : 11, 11, 24 % 34, 8 % 24 % 34, 8 % 1 23, 1 23, 1 1 Psychiatrische problematiek (18+) Johan is angstig, zo angstig dat hij de straat niet meer op durft. Hij is bang dat ze hem achterna komen. Johan zit daarom alle dagen thuis. Martijn komt twee dagen in de week een ochtend bij hem langs als SPV-er. Meestal komt Martijn alleen om te praten met Johan. Soms gaan ze ook wel eens boodschappen doen, maar dat kan alleen als hij echt een goede dag heeft. Als Johan echt heel bang is mag hij Martijn altijd bellen, dan komt er iemand langs. Dat is wel een veilig gevoel. Lichamelijke beperking (alle leeftijden) Arnold is spastisch en is daardoor ernstig beperkt. Hij zit in een elektrische rolstoel en heeft erg veel hulp nodig bij de gewone dagelijkse dingen. Gelukkig kan Arnold wel zelfstandig wonen. Hij heeft een geheel aangepaste woning. Een aantal keer per dag komt er een begeleider die hem helpt met allerlei praktische dingen. En als hij plotseling hulp nodig heeft kan hij daar 24 uur per dag op rekenen. Psychiatrische problematiek (18+) Johan is angstig, zo angstig dat hij de straat niet meer op durft. Hij is bang dat ze hem achterna komen. Johan zit daarom alle dagen thuis. Martijn komt twee dagen in de week een ochtend bij hem langs als SPV-er. Meestal komt Martijn alleen om te praten met Johan. Soms gaan ze ook wel eens boodschappen doen, maar dat kan alleen als hij echt een goede dag heeft. Als Johan echt heel bang is mag hij Martijn altijd bellen, dan komt er iemand langs. Dat is wel een veilig gevoel. Lichamelijke beperking (alle leeftijden) Arnold is spastisch en is daardoor ernstig beperkt. Hij zit in een elektrische rolstoel en heeft erg veel hulp nodig bij de gewone dagelijkse dingen. Gelukkig kan Arnold wel zelfstandig wonen. Hij heeft een geheel aangepaste woning. Een aantal keer per dag komt er een begeleider die hem helpt met allerlei praktische dingen. En als hij plotseling hulp nodig heeft kan hij daar 24 uur per dag op rekenen.

6 Cliëntgroep 6 Cliëntgroep 6 5, 11, 5, 11, 34 % 34, 34 % 34, 13 % 1 13 % 1 Somatische aandoening (65+) Mevrouw Pietersen is 81 en heeft artrose. Daarom zit ze sinds een jaar in een rolstoel. Dat is erg lastig want mevrouw Pietersen woont alleen, haar man is vijf jaar geleden helaas overleden. Gelukkig komt Francine, haar begeleider, drie keer in de week bij haar langs. Francine doet met haar de boodschappen en helpt haar bij de administratie. En als het weer het toelaat gaan ze samen gezellig een blokje om. Psychiatrische problematiek (18+) Renate was erg depressief, ze wilde eigenlijk niet meer verder leven. Daarom is ze een tijdje opgenomen geweest. Gelukkig is die vervelende periode voorbij. Ze woont nu zelfstandig onder begeleiding in een beschermde woonvorm met een aantal anderen. Hier kan ze leren weer voor zichzelf te zorgen en op eigen benen te staan. De begeleiders helpen haar de draad van haar leven weer op te pakken. Somatische aandoening (65+) Mevrouw Pietersen is 81 en heeft artrose. Daarom zit ze sinds een jaar in een rolstoel. Dat is erg lastig want mevrouw Pietersen woont alleen, haar man is vijf jaar geleden helaas overleden. Gelukkig komt Francine, haar begeleider, drie keer in de week bij haar langs. Francine doet met haar de boodschappen en helpt haar bij de administratie. En als het weer het toelaat gaan ze samen gezellig een blokje om. Psychiatrische problematiek (18+) Renate was erg depressief, ze wilde eigenlijk niet meer verder leven. Daarom is ze een tijdje opgenomen geweest. Gelukkig is die vervelende periode voorbij. Ze woont nu zelfstandig onder begeleiding in een beschermde woonvorm met een aantal anderen. Hier kan ze leren weer voor zichzelf te zorgen en op eigen benen te staan. De begeleiders helpen haar de draad van haar leven weer op te pakken.

7 Cliëntgroep 7 Cliëntgroep 7 4 % 9, 11, 4 % 9, 11, 31 % 34, 6 % 31 % 34, 6 % % 3 % Psychogeriatrische aandoening (65+) Meneer en Mevrouw Klaassen zijn al 55 jaar samen, ze hebben het altijd erg fijn gehad. Helaas is mevrouw Klaassen de afgelopen jaren dement geraakt. Ze weet het allemaal niet meer zo goed en kan erg naar doen tegen meneer Klaassen. Voor meneer Klaassen was het afgelopen jaar zwaar. Hij moest alle zorg alleen doen. Gelukkig hebben ze sinds kort een casemanager dementie. Deze wijkverpleegkundige neemt hem veel zorg uit handen en dat geeft hem veel rust. Somatische aandoening (0-64) Piet is een man van 45 jaar. Hij is getrouwd en heeft twee jonge zonen. Begin vorig jaar heeft hij een herseninfarct gehad. Daardoor heeft hij veel zorg en ondersteuning nodig. Om zijn vrouw wat te ontlasten gaat hij nu twee dagen in de week naar de dagbehandeling. Daar zag hij eerst erg tegen op, hij zag zichzelf niet zitten tussen al die bejaarden. Gelukkig bleek dat de thuiszorginstelling ook een speciale dagbehandeling voor jongere mensen heeft. Piet heeft veel steun aan het lotgenotencontact van de anderen in de groep. Psychogeriatrische aandoening (65+) Meneer en Mevrouw Klaassen zijn al 55 jaar samen, ze hebben het altijd erg fijn gehad. Helaas is mevrouw Klaassen de afgelopen jaren dement geraakt. Ze weet het allemaal niet meer zo goed en kan erg naar doen tegen meneer Klaassen. Voor meneer Klaassen was het afgelopen jaar zwaar. Hij moest alle zorg alleen doen. Gelukkig hebben ze sinds kort een casemanager dementie. Deze wijkverpleegkundige neemt hem veel zorg uit handen en dat geeft hem veel rust. Somatische aandoening (0-64) Piet is een man van 45 jaar. Hij is getrouwd en heeft twee jonge zonen. Begin vorig jaar heeft hij een herseninfarct gehad. Daardoor heeft hij veel zorg en ondersteuning nodig. Om zijn vrouw wat te ontlasten gaat hij nu twee dagen in de week naar de dagbehandeling. Daar zag hij eerst erg tegen op, hij zag zichzelf niet zitten tussen al die bejaarden. Gelukkig bleek dat de thuiszorginstelling ook een speciale dagbehandeling voor jongere mensen heeft. Piet heeft veel steun aan het lotgenotencontact van de anderen in de groep.

8 Cliëntgroep 8 Cliëntgroep 8 1 9, 11, 1 9, 11, 33 % 34, 33 % 34, 1 16 % 1 16 % 8 % 8 % Zintuiglijke beperking (alle leeftijden) Joep, een jongeman van 19, is al vanaf zijn geboorte doof. Hij is naar een speciale school geweest. Naast de gewone lessen in wiskunde, engels en natuurkunde kreeg Joep hier ook les in gebarentaal. Nu Joep klaar is met zijn school wil hij graag werken. Samen met een werkbegeleider zoekt Joep uit wat voor werk hij graag zou willen doen en wat een geschikte werkplek zou zijn. Zintuiglijke beperking (alle leeftijden) Joep, een jongeman van 19, is al vanaf zijn geboorte doof. Hij is naar een speciale school geweest. Naast de gewone lessen in wiskunde, engels en natuurkunde kreeg Joep hier ook les in gebarentaal. Nu Joep klaar is met zijn school wil hij graag werken. Samen met een werkbegeleider zoekt Joep uit wat voor werk hij graag zou willen doen en wat een geschikte werkplek zou zijn. Verstandelijke beperking (0-17) Klaartje is 12 en heeft een aangeboren hersenaandoening. Ze functioneert als een kind van vier en moet eigenlijk overal mee geholpen worden, met opstaan, wassen, aankleden en eten. Klaartje heeft voortdurend toezicht nodig, je kunt haar niet alleen laten. Overdag gaat Klaartje naar een dagcentrum. De zorg voor Klaartje is voor haar ouders erg zwaar. Daarom krijgen ze ondersteuning bij het leren omgaan met haar handicap. Verstandelijke beperking (0-17) Klaartje is 12 en heeft een aangeboren hersenaandoening. Ze functioneert als een kind van vier en moet eigenlijk overal mee geholpen worden, met opstaan, wassen, aankleden en eten. Klaartje heeft voortdurend toezicht nodig, je kunt haar niet alleen laten. Overdag gaat Klaartje naar een dagcentrum. De zorg voor Klaartje is voor haar ouders erg zwaar. Daarom krijgen ze ondersteuning bij het leren omgaan met haar handicap.

ZZP-Productenboek Verzorging en Verpleging

ZZP-Productenboek Verzorging en Verpleging ZZP-Productenboek Verzorging en Verpleging Informatie over zorgproducten van Amerpoort voor oudere mensen met een verstandelijke beperking met het accent op verzorging en verpleging Indicatiestelling Zorg)

Nadere informatie

Zorgprofielen Productenboek Verzorging en Verpleging

Zorgprofielen Productenboek Verzorging en Verpleging Zorgprofielen Productenboek Verzorging en Verpleging Informatie over zorgproducten van Amerpoort voor oudere mensen met een verstandelijke beperking met het accent op verzorging en verpleging Een zorgprofiel

Nadere informatie

BESCHERMD WONEN MET ZEER INTENSIEVE ZORG, VANWEGE SPECIFIEKE AANDOENINGEN, MET DE NADRUK OP BEGELEIDING (voorheen ZZP 7)

BESCHERMD WONEN MET ZEER INTENSIEVE ZORG, VANWEGE SPECIFIEKE AANDOENINGEN, MET DE NADRUK OP BEGELEIDING (voorheen ZZP 7) BESCHERMD WONEN MET ZEER INTENSIEVE ZORG, VANWEGE SPECIFIEKE AANDOENINGEN, MET DE NADRUK OP BEGELEIDING (voorheen ZZP 7) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION 1 2 Inleiding In de kleinschalige

Nadere informatie

De Lelie. GGZ voor u. Aanbieder. Aanbieder

De Lelie. GGZ voor u. Aanbieder. Aanbieder GGZ voor u De Lelie KLEIN - Individuele begeleiding thuis door SPV-ers - Dagbesteding in het dagactiviteitencentrum - Psychiatrische problematiek - Psychogeriatrische aandoening 65 - Geen - Somatische

Nadere informatie

Pakket 7 Beschermd wonen met zeer intensieve zorg, vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op begeleiding

Pakket 7 Beschermd wonen met zeer intensieve zorg, vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op begeleiding BESCHRIJVING VAN DE ZORGZWAARTEPAKKETTEN Pakket 7 Beschermd wonen met zeer intensieve zorg, vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op begeleiding Pakket 7 is bestemd voor ouderen die al heel lang

Nadere informatie

Hebt u zorg nodig? Informatie over de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten en het aanvragen van zorg

Hebt u zorg nodig? Informatie over de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten en het aanvragen van zorg Hebt u zorg nodig? Informatie over de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten en het aanvragen van zorg JANUARI 2010 INHOUDSOPGAVE Waar gaat deze folder over? Welke zorg hoort bij de AWBZ? Vijf zorgfuncties

Nadere informatie

Ik heb een vraag over. zorg... ondersteuning... opvoeding... jeugdhulp... mijn arbeidsbeperking... mijn uitkering... werk...

Ik heb een vraag over. zorg... ondersteuning... opvoeding... jeugdhulp... mijn arbeidsbeperking... mijn uitkering... werk... Ik heb een vraag over zorg... ondersteuning... opvoeding... jeugdhulp... mijn arbeidsbeperking... mijn uitkering... werk... 1 Ik heb een laag inkomen en vind het moeilijk om werk te vinden... Ik wil me

Nadere informatie

Onderzoek naar wensen en behoeften op het gebied van dagbesteding van (kwetsbare) ouderen en hun mantelzorgers in het Schilderskwartier in Woerden

Onderzoek naar wensen en behoeften op het gebied van dagbesteding van (kwetsbare) ouderen en hun mantelzorgers in het Schilderskwartier in Woerden Onderzoek naar wensen en behoeften op het gebied van dagbesteding van (kwetsbare) ouderen en hun mantelzorgers in het Schilderskwartier in Woerden Voor wie is dit onderzoek? 1) Zelfstandig wonende ouderen

Nadere informatie

VRAGENLIJST. Zorgvrager

VRAGENLIJST. Zorgvrager VRAGENLIJST pagina 2 Uw ervaringen als zorgvrager zijn waardevol U ontvangt zorg. In deze lijst staan vragen over wat die zorg betekent voor u als zorgvrager. Uw antwoorden worden gebruikt in onderzoek

Nadere informatie

Ik heb een vraag over. zorg... ondersteuning... opvoeding... jeugdhulp... mijn arbeidsbeperking... mijn uitkering... werk...

Ik heb een vraag over. zorg... ondersteuning... opvoeding... jeugdhulp... mijn arbeidsbeperking... mijn uitkering... werk... Ik heb een vraag over zorg... ondersteuning... opvoeding... jeugdhulp... mijn arbeidsbeperking... mijn uitkering... werk... 1 Ik heb een laag inkomen en vind het moeilijk om werk te vinden... Ik wil me

Nadere informatie

Informatie over zorgzwaartepakketten

Informatie over zorgzwaartepakketten Informatie over zorgzwaartepakketten voor cliënten, familie en andere betrokkenen Voor wie is deze folder? Deze informatie is voor mensen met psychiatrische problemen die voor langere tijd bij GGZ ingeest

Nadere informatie

met de wmo doet iedereen gewoon mee

met de wmo doet iedereen gewoon mee De Wet maatschappelijke ondersteuning eenvoudig verteld Dit boekje met informatie over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) legt de belangrijkste onderdelen van de Wmo uit. Wilt u meer weten over

Nadere informatie

Zorgprofiel-Productenboek Lichamelijk Gehandicapten (LG)

Zorgprofiel-Productenboek Lichamelijk Gehandicapten (LG) Zorgprofiel-Productenboek Lichamelijk Gehandicapten (LG) Informatie over zorgproducten van Amerpoort voor mensen met een verstandelijke beperking en een lichamelijke handicap. Een zorgprofiel is een manier

Nadere informatie

Opvoeding & Ontwikkeling

Opvoeding & Ontwikkeling MEE Utrecht, Gooi & Vecht Ondersteuning bij leven met een beperking Opvoeding & Ontwikkeling Opvoeding & Ontwikkeling MEE is een organisatie voor iedereen met een beperking of chronische ziekte. MEE biedt

Nadere informatie

Voor cliënten. Mijn AWBZ-begeleiding vervalt of wordt minder. Wat nu?

Voor cliënten. Mijn AWBZ-begeleiding vervalt of wordt minder. Wat nu? Voor cliënten Mijn AWBZ-begeleiding vervalt of wordt minder. Wat nu? Veel mensen met een beperking krijgen begeleiding. Hiermee kunnen ze hun leven zoveel mogelijk zelf vormgeven en meedoen in de maatschappij.

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Algemene brochure. voor mensen met een beperking. MEE maakt meedoen mogelijk

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Algemene brochure. voor mensen met een beperking. MEE maakt meedoen mogelijk MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Algemene brochure voor mensen met een beperking MEE maakt meedoen mogelijk 1 Colofon Tekst en samenstelling Eenvoudig Communiceren Amsterdam Afd. Communicatie

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inleiding Leeswijzer 1. Wet maatschappelijke ondersteuning 2. Het gesprek voorbereiden 3. Tot slot

Inhoudsopgave Inleiding Leeswijzer 1. Wet maatschappelijke ondersteuning 2. Het gesprek voorbereiden 3. Tot slot Inhoudsopgave Inleiding... 4 Leeswijzer... 5 1. Wet maatschappelijke ondersteuning... 6 De gemeente... 6 Het Wmoloket... 6 Het gesprek... 7 2. Het gesprek voorbereiden... 8 Woonsituatie... 9 Huishouden...

Nadere informatie

Zorgprofielen Productenboek

Zorgprofielen Productenboek Zorgprofielen Productenboek Informatie over zorgproducten van Amerpoort voor mensen met een verstandelijke beperking Amerpoort biedt woonproducten aan voor alle zes zorgprofielen voor mensen met een verstandelijke

Nadere informatie

De heer Ten Brink (62),

De heer Ten Brink (62), De heer Ten Brink (62), bewoner Sensire Dementie den op ooiman jonge leeftijd doetinchem, bestuurt de droombus 1 Dementie op jonge leeftijd Dementie komt vooral voor bij oudere mensen. Toch kun je ook

Nadere informatie

Pakket 6 Beschermd wonen met intensieve verzorging en verpleging

Pakket 6 Beschermd wonen met intensieve verzorging en verpleging BESCHRIJVING VAN DE ZORGZWAARTEPAKKETTEN Pakket 6 Beschermd wonen met intensieve verzorging en verpleging Het pakket Beschermd wonen met intensieve verzorging en verpleging is wonen in een verpleeghuis

Nadere informatie

Cliëntondersteuning. Tips voor het keukentafelgesprek. Hoe kan ik mij voorbereiden op het gesprek met de Wmo-consulent van de gemeente?

Cliëntondersteuning. Tips voor het keukentafelgesprek. Hoe kan ik mij voorbereiden op het gesprek met de Wmo-consulent van de gemeente? Cliëntondersteuning Tips voor het keukentafelgesprek Hoe kan ik mij voorbereiden op het gesprek met de Wmo-consulent van de gemeente? Inleiding...3 Leeswijzer...4 Wet maatschappelijke ondersteuning...5

Nadere informatie

Wmo-loket. In gesprek over wat u nodig heeft aan ondersteuning

Wmo-loket. In gesprek over wat u nodig heeft aan ondersteuning Wmo-loket In gesprek over wat u nodig heeft aan ondersteuning sopgave 1. Wet maatschappelijke ondersteuning... 5 De gemeente... 5 Het Wmo loket... 5 Het gesprek... 6 2. Het gesprek voorbereiden... 7 Woonsituatie...

Nadere informatie

Verzorging Begeleiding Speciale Zorg Dagbesteding Hulp bij het huishouden

Verzorging Begeleiding Speciale Zorg Dagbesteding Hulp bij het huishouden Overzicht ZZP 1 t/m 7. Versie 17-05-11. Zorgzwaartepakket 1 = enige begeleiding in een veilige omgeving. U krijgt hulp bij de De medewerker helpt Niet van toepassing. dagelijkse verzorging u om zo veel

Nadere informatie

Sociale/pedagogische vragenlijst

Sociale/pedagogische vragenlijst Bijlage 1 Sociale/pedagogische vragenlijst voor ouders en begeleiders van mensen met een matige tot (zeer) ernstige verstandelijke beperking, al dan niet in combinatie met een lichamelijke beperking 1

Nadere informatie

Zoek je een leuk woonhuis? Welkom bij De Zijlen!

Zoek je een leuk woonhuis? Welkom bij De Zijlen! Zoek je een leuk woonhuis? Welkom bij De Zijlen! Ben je op zoek naar een leuke woonplek met begeleiding? Zoek je vooral een vertrouwde plek voor jouw zoon of dochter? Waar jouw kind zichzelf kan zijn en

Nadere informatie

BESCHUT WONEN MET INTENSIEVE BEGELEIDING EN UITGEBREIDE VERZORGING (voorheen ZZP 4) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION

BESCHUT WONEN MET INTENSIEVE BEGELEIDING EN UITGEBREIDE VERZORGING (voorheen ZZP 4) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION BESCHUT WONEN MET INTENSIEVE BEGELEIDING EN UITGEBREIDE VERZORGING (voorheen ZZP 4) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION 1 2 Inleiding In de kleinschalige zorgcentra van Proteion staan gastvrijheid

Nadere informatie

Ik heb een vraag over: Voorwoord. Ik voel me thuis niet prettig, kan ik met iemand praten?

Ik heb een vraag over: Voorwoord. Ik voel me thuis niet prettig, kan ik met iemand praten? Ik heb een vraag...... over zorg, huiselijk geweld en kindermishandeling, hulp en ondersteuning, opvoeding en jeugdhulp, ziekenhuisopname, beschermd wonen, schulden, werkloosheid, mijn arbeidsbeperking

Nadere informatie

Een inwonende zorgverlener. De professionele en betaalbare oplossing om thuis te blijven wonen!

Een inwonende zorgverlener. De professionele en betaalbare oplossing om thuis te blijven wonen! Een inwonende zorgverlener De professionele en betaalbare oplossing om thuis te blijven wonen! Huishoudelijke hulp Persoonlijke verzorging Totale begeleiding Opvang kinderen Wilt u graag verantwoord thuis

Nadere informatie

VRAAGVERHELDERING EasyCare WELZIJN. Naam wijkbewoner / cliënt: Geboortedatum: Geboortedata gezinsleden: Datum/data vraagverheldering

VRAAGVERHELDERING EasyCare WELZIJN. Naam wijkbewoner / cliënt: Geboortedatum: Geboortedata gezinsleden: Datum/data vraagverheldering VRAAGVERHELDERING EasyCare WELZIJN Naam wijkbewoner / cliënt: Geboortedatum: Geboortedata gezinsleden: Datum/data vraagverheldering Andere aanwezige(n): Nee Ja Naam: Relatie tot cliënt: Easycare Welzijn

Nadere informatie

ZZP-Productenboek Volledig Pakket Thuis (VPT)

ZZP-Productenboek Volledig Pakket Thuis (VPT) ZZP-Productenboek Volledig Pakket Thuis (VPT) Informatie over zorgproducten van Amerpoort voor mensen met een verstandelijke beperking die thuis wonen Een zorgzwaartepakket (ZZP) is een manier om aan te

Nadere informatie

Aangenaam... De Friese Wouden. www.friesewouden.nl

Aangenaam... De Friese Wouden. www.friesewouden.nl Aangenaam... De Friese Wouden www.friesewouden.nl Wij zijn er voor u De Friese Wouden levert diensten op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Als klant houdt u hierbij de regie in eigen handen, het gaat

Nadere informatie

Ambulante ondersteuning

Ambulante ondersteuning Leven zoals jij dat wilt Ludo s motto: Neervallen, opstaan, kroontje rechtzetten en verder gaan! Ondersteund door SDW Welke informatie vind je in deze brochure? Heb jij bij lastige zaken wat hulp nodig

Nadere informatie

Wijkverpleging. Leven op uw manier

Wijkverpleging. Leven op uw manier Wijkverpleging Leven op uw manier Wijkverpleging die bij u past Ieder mens wil het liefst het leven zelf inrichten. Ook op kwetsbare momenten. Met behulp van familie, bekenden en vrijwilligers. En bij

Nadere informatie

Onderwijs, zorg en dienstverlening voor volwassenen met een visuele beperking

Onderwijs, zorg en dienstverlening voor volwassenen met een visuele beperking Onderwijs, zorg en dienstverlening voor volwassenen met een visuele beperking Volop in het leven staan Ik wil de krant blijven lezen, zijn daar hulpmiddelen voor? Ik ben slechtziend, hoe breng ik de kinderen

Nadere informatie

verwijzers Behandeling en begeleiding Forensische zorg voor mensen met een LVB

verwijzers Behandeling en begeleiding Forensische zorg voor mensen met een LVB verwijzers Behandeling en begeleiding Forensische zorg voor mensen met een LVB Forensische cliënten met een licht verstandelijke beperking (LVB) hebben na een delict strafrechtelijk zorg opgelegd gekregen.

Nadere informatie

ALLES UIT HET HALEN EN 4 ANDERE VERHALEN SAMEN MAKEN WE HET VERSCHIL

ALLES UIT HET HALEN EN 4 ANDERE VERHALEN SAMEN MAKEN WE HET VERSCHIL ALLES UIT HET LEVEN 5X HALEN EN 4 ANDERE VERHALEN SAMEN MAKEN WE HET VERSCHIL DIT IS DE GEMIVA SVG GROEP De Gemiva-SVG Groep is er voor mensen die ondersteuning nodig hebben bij hun leven in de samenleving.

Nadere informatie

Mantelzorgers in beeld

Mantelzorgers in beeld Mantelzorgers in beeld Zorgen voor een speciale zoon Mantelzorgster Carla Carla is een alleenstaande moeder. Vier jaar geleden is ze gescheiden van haar man en sindsdien is haar zoon Noël om de week bij

Nadere informatie

Mantelzorgers in beeld

Mantelzorgers in beeld Mantelzorgers in beeld Zorgen voor een partner met scoliose en Parkinson Mantelzorger Henk Henk is 79 jaar en zorgt voor zijn vrouw Margreet. Henk is nog zeer vitaal voor zijn leeftijd. Hij fietst nog

Nadere informatie

Passend Vertrouwd Dichtbij. Even voorstellen: Syndion

Passend Vertrouwd Dichtbij. Even voorstellen: Syndion Passend Vertrouwd Dichtbij Even voorstellen: Syndion Passend Vertrouwd Dichtbij Syndion ondersteunt mensen met een handicap; volwassenen en kinderen met een lichamelijke, verstandelijke, zintuiglijke of

Nadere informatie

Vragenlijst geheugenpolikliniek

Vragenlijst geheugenpolikliniek Vragenlijst geheugenpolikliniek - DEEL A Patiëntgegevens Geachte heer, mevrouw, Als voorbereiding op uw bezoek aan de geheugenpolikliniek verzoeken wij u om deze vragenlijst in te vullen en mee te nemen

Nadere informatie

MEE Maakt meedoen mogelijk. Onafhankelijke cliëntondersteuning bij langdurige zorg (Wlz) in Zeeland

MEE Maakt meedoen mogelijk. Onafhankelijke cliëntondersteuning bij langdurige zorg (Wlz) in Zeeland MEE Maakt meedoen mogelijk Onafhankelijke cliëntondersteuning bij langdurige zorg (Wlz) in Zeeland Onafhankelijke cliëntondersteuning bij langdurige zorg Heeft u een indicatie voor de Wet langdurige zorg

Nadere informatie

Thuiszorg Groningen. Werken met zorg. Bel 0900-8615 *

Thuiszorg Groningen. Werken met zorg. Bel 0900-8615 * Thuiszorg Groningen Werken met zorg Bel 0900-8615 * Thuiszorg Groningen Werken met zorg 1 Thuiszorg Groningen Werken met zorg 2 Thuiszorg Groningen is er voor iedereen: ouders, kinderen, jonge gezinnen,

Nadere informatie

BESCHERMD WONEN MET INTENSIEVE VERZORGING EN VERPLEGING (voorheen ZZP 6) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION

BESCHERMD WONEN MET INTENSIEVE VERZORGING EN VERPLEGING (voorheen ZZP 6) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION BESCHERMD WONEN MET INTENSIEVE VERZORGING EN VERPLEGING (voorheen ZZP 6) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION 1 2 Inleiding In de kleinschalige zorgcentra van Proteion staan gastvrijheid en

Nadere informatie

Een korte kennismaking met ZINN waar zorg samenkomt

Een korte kennismaking met ZINN waar zorg samenkomt Een korte kennismaking met ZINN waar zorg samenkomt Levendig en veelzijdig Dat is ZINN Dé zorgorganisatie voor (thuis)zorg, wonen en welzijn in Groningen, Haren en Hoogezand ZINN Thuis Zo lang mogelijk

Nadere informatie

Kijk. Burgers met een beperking in beeld. MEE Zuid-Holland Noord www.meezhn.nl www.onbeperktmeedoen.nl

Kijk. Burgers met een beperking in beeld. MEE Zuid-Holland Noord www.meezhn.nl www.onbeperktmeedoen.nl Kijk Burgers met een beperking in beeld Hieronder vindt u een overzicht van filmmateriaal over burgers met een beperking. Op internet staat veel video s die te gebruiken zijn om een beeld te krijgen van

Nadere informatie

Onafhankelijke cliëntondersteuning bij langdurige zorg

Onafhankelijke cliëntondersteuning bij langdurige zorg Cliëntondersteuning Onafhankelijke cliëntondersteuning bij langdurige zorg Wat is langdurige zorg? Als u blijvend een intensieve zorgbehoefte heeft, dan kunt u aanspraak maken op zorg uit de Wet langdurige

Nadere informatie

Pakket 4 Beschut wonen met intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging

Pakket 4 Beschut wonen met intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging BESCHRIJVING VAN DE ZORGZWAARTEPAKKETTEN Pakket 4 Beschut wonen met intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging Het pakket Beschut wonen met intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging is wonen

Nadere informatie

Thuiszorg Groningen Werken met zorg

Thuiszorg Groningen Werken met zorg Thuiszorg Groningen Werken met zorg 1 Thuiszorg Groningen Werken met zorg 2 Gestart als het Groene Kruis, hebben wij al meer dan 100 jaar ervaring met zorg thuis. Dichtbij en vertrouwd.thuiszorg Groningen

Nadere informatie

ONDERSTEUNING VAN MENSEN MET EEN LICHAMELIJKE HANDICAP EN/OF NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL

ONDERSTEUNING VAN MENSEN MET EEN LICHAMELIJKE HANDICAP EN/OF NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL Ondersteuning bij wonen ONDERSTEUNING VAN MENSEN MET EEN LICHAMELIJKE HANDICAP EN/OF NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL Voorpagina: Kjerke de Vries: Ik heb niet erg veel hulp nodig. Daarom verhuis ik van een

Nadere informatie

Ik wil bijzondere bijstand

Ik wil bijzondere bijstand Vereniging van Nederlandse Gemeenten Ik wil bijzondere bijstand Gemeente Amersfoort Aanvraag verhuiskostenvergoeding Mevrouw Konings Niet mobiel Durft te vragen Netwerk Verstandig Mevrouw is door een chronische

Nadere informatie

Visie op zorg. en wonen

Visie op zorg. en wonen Wonen met zorg Uw vraag naar zorg Natuurlijk wilt u als u ouder wordt zo lang mogelijk zelfstandig blijven en, eventueel met de nodige ondersteuning, zorg en behandeling, in uw eigen huis blijven wonen.

Nadere informatie

wachten op gefriemel bij de Kassa

wachten op gefriemel bij de Kassa Mevrouw Koskamp (82), klant Sensire Aalten LEVEN na een beroerte (CVA) Door een beroerte (CVA) kan uw leven in één klap veranderen. Misschien bent u deels verlamd geraakt of heeft u spraakproblemen. Soms

Nadere informatie

Zijn / haar hersenletsel

Zijn / haar hersenletsel Zijn / haar hersenletsel Mijn naaste heeft moeite met het vasthouden of verdelen van zijn/haar aandacht. Mijn naaste is snel afgeleid. Mijn naaste heeft moeite om alles bij te houden/de wereld gaat zo

Nadere informatie

Kanteling Wmo Iedereen doet mee

Kanteling Wmo Iedereen doet mee Kanteling Wmo Iedereen doet mee Wmo-loket In gesprek over wat u nodig heeft aan ondersteuning Een brochure voor iedereen die ondersteuning nodig heeft vanuit de Wmo. Vrijwillige ouderenadviseur uit Gelderland

Nadere informatie

Pakket 8 Beschermd wonen met zeer intensieve zorg, vanwege specifieke aandoeningen met de nadruk op verzorging/verpleging

Pakket 8 Beschermd wonen met zeer intensieve zorg, vanwege specifieke aandoeningen met de nadruk op verzorging/verpleging BESCHRIJVING VAN DE ZORGZWAARTEPAKKETTEN Pakket 8 Beschermd wonen met zeer intensieve zorg, vanwege specifieke aandoeningen met de nadruk op verzorging/verpleging Pakket 8 is voor mensen met een ernstige

Nadere informatie

Factsheet Veranderingen in de Zorg 2015 (AWBZ, LIZ, Zvw en Wmo):

Factsheet Veranderingen in de Zorg 2015 (AWBZ, LIZ, Zvw en Wmo): Factsheet Veranderingen in de Zorg 2015 (AWBZ, LIZ, Zvw en Wmo): Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ): Collectieve Volksverzekering voor ziektekostenrisico s, waarvoor je je niet individueel kunt

Nadere informatie

Zelfstandig Wonen met Ondersteuning. Ondersteuning Mantelzorg

Zelfstandig Wonen met Ondersteuning. Ondersteuning Mantelzorg Dagcentrum, Woonzorgcentrum en Verpleeghuis De Molenberg Wonen Zorg Welzijn Ieder mens telt Welkom bij Woonzorgcentrum en Verpleeghuis De Molenberg in hartje Groenlo. De Molenberg is een begrip als het

Nadere informatie

Hulp bij de keuze van een verpleeghuis of andere woonvorm

Hulp bij de keuze van een verpleeghuis of andere woonvorm Checklist oriëntatie woonvormen INFORMATIEBLAD behorend bij Van thuis naar verpleeghuis; ondersteuning van mensen met dementie en hun mantelzorgers. Handreiking voor zorgverleners (Groenewoud & de Lange

Nadere informatie

Zingeving op MAAT. Wat zijn de effecten van aandacht voor levensvragen en hoe meet je dat?

Zingeving op MAAT. Wat zijn de effecten van aandacht voor levensvragen en hoe meet je dat? Zingeving op MAAT Wat zijn de effecten van aandacht voor levensvragen en hoe meet je dat? Hoe maken we het hard? Aandacht voor levensvragen en ouderen in zorg en welzijn Expertisenetwerk Levensvragen en

Nadere informatie

Ondersteuning bij leven met een beperking

Ondersteuning bij leven met een beperking Ondersteuning bij leven met een beperking Niet-aangeboren hersenletsel MEE Niet-aangeboren hersenletsel Raad en daad als het om mensen met NAH gaat Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) overkomt je. Door

Nadere informatie

Zorgzwaartepakketten Sector V&V

Zorgzwaartepakketten Sector V&V Zorgzwaartepakketten Sector V&V Versie 2013 Enschede, december 2012 AR/12/2533/izzp Zorgzwaartepakketten sector & Verzorging 2013 ZZP 3 VV Beschut wonen met begeleiding en intensieve verzorging Deze cliëntgroep

Nadere informatie

verstandelijke beperking

verstandelijke beperking verstandelijke beperking versie 2009 Informatie over zorgzwaartepakketten voor mensen met een verstandelijke beperking 1 2 Inhoud Inleiding... 4 Algemene informatie... 7 Zorg en ondersteuning voor mensen

Nadere informatie

Zorgzwaartepakketten Sector V&V Versie 2014

Zorgzwaartepakketten Sector V&V Versie 2014 Zorgzwaartepakketten Sector V&V Versie 2014 December 2013 AR/12/2533/izzp Zorgzwaartepakketten sector & Verzorging 201 4 ZZP 4 VV Beschut wonen met intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging Deze

Nadere informatie

U heeft zorg nodig. Hoe regelt u dat?

U heeft zorg nodig. Hoe regelt u dat? U heeft zorg nodig. Hoe regelt u dat? U wilt zorg die betaald wordt uit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). U kunt daar altijd een aanvraag voor doen. Het CIZ (Centrum indicatiestelling zorg)

Nadere informatie

VRAGENLIJST. Zorgvrager, vervolgmeting

VRAGENLIJST. Zorgvrager, vervolgmeting VRAGENLIJST pagina 2 Uw ervaringen als zorgvrager zijn waardevol U ontvangt zorg. In deze lijst staan vragen over wat die zorg betekent voor u als zorgvrager. Uw antwoorden worden gebruikt in onderzoek

Nadere informatie

&Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN

&Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN &Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN & & VOLWASSENEN Ondersteuning voor mensen met een beperking Heb je een beperking of heeft je zoon of dochter een beperking? Dan is wat ondersteuning soms erg welkom. Ons Tweede

Nadere informatie

STOP! Verschuivende grenzen in het samenspel. Workshop stoplichtspel 1 juni 2015 Eugenie de van de Schueren Jeanet Moerings

STOP! Verschuivende grenzen in het samenspel. Workshop stoplichtspel 1 juni 2015 Eugenie de van de Schueren Jeanet Moerings STOP! Verschuivende grenzen in het samenspel Workshop stoplichtspel 1 juni 2015 Eugenie de van de Schueren Jeanet Moerings 1 Welkom door Eugenie en Jeanet Wat gaan we doen? 1. Kennismaken 2. Grenzen van

Nadere informatie

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) Begeleiding en zorg voor kinderen en jongeren

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) Begeleiding en zorg voor kinderen en jongeren Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) Begeleiding en zorg voor kinderen en jongeren Professionele deskundigheid en zorg Als een kind of jongere hersenletsel krijgt door een ongeluk of ziekte, dan kan dit

Nadere informatie

Verschil tussen Alzheimer en dementie

Verschil tussen Alzheimer en dementie Inhoudsopgave Verschil tussen Alzheimer en Dementie blz. 1 De fasen van Dementie blz. 2 Verschijnselen van Dementie blz. 3 Verschil tussen gezond en dementerend, waardoor? Blz. 4 Benaderingswijze blz.

Nadere informatie

Voor jou. Verhalen van mantelzorgers. Anne-Rose Hermer

Voor jou. Verhalen van mantelzorgers. Anne-Rose Hermer Voor jou Verhalen van mantelzorgers Anne-Rose Hermer 6 Inleiding In dit boek maak je kennis met Martine, Koos en Sara. Ze zijn alledrie in een andere fase van hun leven. Maar één ding is hetzelfde voor

Nadere informatie

Onafhankelijke cliëntondersteuning bij langdurige zorg (Wlz)

Onafhankelijke cliëntondersteuning bij langdurige zorg (Wlz) MEE Drenthe Maakt meedoen mogelijk Onafhankelijke cliëntondersteuning bij langdurige zorg (Wlz) 151925_LF_11_Clientondersteuning Wlz.indd 1 20-04-15 17:08 Onafhankelijke cliëntondersteuning bij langdurige

Nadere informatie

In Indonesië werkt het Liliane Fonds met 28 partnerorganisaties. Zij voeren het programma uit.

In Indonesië werkt het Liliane Fonds met 28 partnerorganisaties. Zij voeren het programma uit. Het Liliane Fonds in Indonesië In Indonesië werkt het Liliane Fonds met 28 partnerorganisaties. Zij voeren het programma uit. Per 1 januari 2014 ondersteunden zij samen 2.651 kinderen. Wisma voor kinderen

Nadere informatie

Thuiszorg. Leven op uw manier

Thuiszorg. Leven op uw manier Thuiszorg Leven op uw manier De thuiszorg van Omring past bij u U woont zelfstandig en u heeft behoefte aan ondersteuning. Samen met u zoeken we graag naar ondersteuning die aansluit bij uw wensen. Wij

Nadere informatie

DigiContact. in één klik jouw ondersteuning

DigiContact. in één klik jouw ondersteuning DigiContact in één klik jouw ondersteuning Welkom bij DigiContact Ondersteuning van vandaag DigiContact is de ondersteuning van deze tijd. Speciaal voor mensen die zelfstandig wonen en werken, maar soms

Nadere informatie

Leven met dementie. Herstel bij ons. Overdag bij ons. Tijdelijk bij ons. Beschut thuis. Advies, begeleiding, behandeling en woonvormen

Leven met dementie. Herstel bij ons. Overdag bij ons. Tijdelijk bij ons. Beschut thuis. Advies, begeleiding, behandeling en woonvormen Leven met Advies, begeleiding, behandeling en woonvormen Beschut thuis Overdag bij ons Herstel bij ons Tijdelijk bij ons Behandeling en expertise Bij u thuis Nieuw thuis Ben ik gewoon vergeetachtig of

Nadere informatie

Comfortabel en vertrouwd in Erasmus

Comfortabel en vertrouwd in Erasmus Comfortabel en vertrouwd in Erasmus ERASMUS ACCORDEON SPELEN IS ZO N MOOIE AFLEIDING. ONLANGS IS MIJN MAN OVERLEDEN EN DAT IS MOEILIJK. Goede zorg, veiligheid en zoveel mogelijk zelfstandigheid, terwijl

Nadere informatie

Vrijwillige hulp Maatjes Ontmoeten Mantelzorg

Vrijwillige hulp Maatjes Ontmoeten Mantelzorg Met elkaar, voor elkaar! Vrijwillige hulp Vrijwilligers zijn mannen en vrouwen die om een ander denken. Zij voelen zich betrokken bij hun medemens. Vrijwilligerswerk is voor hen een keuze. Ze zijn blij

Nadere informatie

Overzicht zorgzwaartepakketten Gehandicaptenzorg (GZ)

Overzicht zorgzwaartepakketten Gehandicaptenzorg (GZ) Overzicht zorgzwaartepakketten Gehandicaptenzorg (GZ) Pakketten voor mensen met een verstandelijke beperking (VG) VG 1 Wonen met enige begeleiding Wonen met enige begeleiding is wonen in een veilige leefomgeving

Nadere informatie

Mijn hersenletsel. Toelichting: Toelichting: Toelichting: Toelichting: Toelichting: Toelichting: Toelichting: Toelichting: Toelichting:

Mijn hersenletsel. Toelichting: Toelichting: Toelichting: Toelichting: Toelichting: Toelichting: Toelichting: Toelichting: Toelichting: Mijn hersenletsel Ik heb moeite met het vasthouden of verdelen van mijn aandacht. Ik ben snel afgeleid. Ik heb moeite om alles bij te houden/de wereld gaat zo snel. Ik heb moeite met flexibiliteit en veranderingen.

Nadere informatie

Afspraken met het Zorgkantoor Wij hebben met het zorgkantoor de volgende ZZP-en afgesproken en met deze ZZP-en kunt u bij ons terecht:

Afspraken met het Zorgkantoor Wij hebben met het zorgkantoor de volgende ZZP-en afgesproken en met deze ZZP-en kunt u bij ons terecht: Afspraken met het Zorgkantoor Wij hebben met het zorgkantoor de volgende ZZP-en afgesproken en met deze ZZP-en kunt u bij ons terecht: Niet toegelaten voor behandeling, inclusief dagbesteding (lees verzorgingshuis)

Nadere informatie

Lichamelijke beperking

Lichamelijke beperking GEBRUIKERSGIDS ZORGZWAARTEPAKKETTEN 2010 Lichamelijke beperking Algemene informatie Informatie per zorgzwaartepakket (ZZP) Informatie over zorgzwaartepakketten voor mensen met een lichamelijke beperking

Nadere informatie

Pleyade Thuiszorg Verpleging & Verzorging

Pleyade Thuiszorg Verpleging & Verzorging Pleyade Thuiszorg Verpleging & Verzorging www.pleyade.nl Zorg op maat Pleyade biedt professionele zorg aan ouderen in Arnhem, Elst en De Liemers. Wij zijn betrokken, respectvol en hebben oprechte aandacht

Nadere informatie

MEE Zuid-Holland Noord Meedoen mogelijk maken. Onafhankelijke cliëntondersteuning bij langdurige zorg (Wlz)

MEE Zuid-Holland Noord Meedoen mogelijk maken. Onafhankelijke cliëntondersteuning bij langdurige zorg (Wlz) MEE Zuid-Holland Noord Meedoen mogelijk maken Onafhankelijke cliëntondersteuning bij langdurige zorg (Wlz) Dankzij MEE kunnen we de zorg en hulp thuis organiseren Na haar beroerte wilden we niet dat mijn

Nadere informatie

69 Zorgzwaartepakketten

69 Zorgzwaartepakketten DC 69 Zorgzwaartepakketten verstandelijk gehandicapten 1 Inleiding Cliënten die zorg in het kader van de Algemene wet bijzondere ziektekosten (AWBZ) nodig hebben, kunnen aanspraak maken op een budget daarvoor.

Nadere informatie

Uitvoering Maatschappelijke Zaken. Franca Bruyninckx en Alma Wamsteeker

Uitvoering Maatschappelijke Zaken. Franca Bruyninckx en Alma Wamsteeker Uitvoering Maatschappelijke Zaken Franca Bruyninckx en Alma Wamsteeker Inhoud Maatschappelijke Zaken Proces Toelichting afdeling Wmo Richtlijnen WLZ Dagactiviteit Wmo Begeleiding Individueel Maatschappelijke

Nadere informatie

GEZONDHEIDSMONITOR 65+ jaar 2016 Kernindicatoren gemeente Houten en kernen

GEZONDHEIDSMONITOR 65+ jaar 2016 Kernindicatoren gemeente Houten en kernen Kernindicatoren gemeente en kernen Centrum Algemene kenmerken Burgerlijke staat Eenpersoonshuishouden 54,2 25,6 28,8 30,1 Gehuwd/samenwonend 45,3 71,4 71,6 69,9 Herkomst Inwoners met een niet-westerse

Nadere informatie

GEZONDHEIDSMONITOR 65+ jaar 2016 Kernindicatoren gemeente Amersfoort en kernen

GEZONDHEIDSMONITOR 65+ jaar 2016 Kernindicatoren gemeente Amersfoort en kernen Kernindicatoren gemeente en kernen Algemene kenmerken Burgerlijke staat Eenpersoonshuishouden 51,6 35,9 43,1 29,5 39,6 42,1 30,5 47,4 38,3 37,4 33,6 35,5 41,5 33,3 30,6 38,5 Gehuwd/samenwonend 47,7 63,5

Nadere informatie

Doven, slechthorenden en mensen met spraakproblemen en/of taalproblemen

Doven, slechthorenden en mensen met spraakproblemen en/of taalproblemen GEBRUIKERSGIDS ZORGZWAARTEPAKKETTEN 2010 Doven, slechthorenden en mensen met spraakproblemen en/of taalproblemen Algemene informatie Informatie per zorgzwaartepakket (ZZP) Informatie over zorgzwaartepakketten

Nadere informatie

Ik heb een vraag over:

Ik heb een vraag over: Ik heb een vraag...... over zorg, huiselijk geweld en kindermishandeling, hulp en ondersteuning, opvoeding en jeugdhulp, ziekenhuisopname, beschermd wonen, schulden, werkloosheid, mijn arbeidsbeperking

Nadere informatie

Gebruikersgids doven, slechthorenden en mensen met spraakproblemen en/of taalproblemen. Algemene informatie Informatie per zorgzwaartepakket (ZZP)

Gebruikersgids doven, slechthorenden en mensen met spraakproblemen en/of taalproblemen. Algemene informatie Informatie per zorgzwaartepakket (ZZP) Gebruikersgids doven, slechthorenden en mensen met spraakproblemen en/of taalproblemen Algemene informatie Informatie per zorgzwaartepakket (ZZP) Inhoud Inleiding 3 Voor wie is deze gids? 3 Waarom deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Welzijn Zundert

Nieuwsbrief Stichting Welzijn Zundert Nieuwsbrief Stichting Welzijn Zundert Editie 5-2018 Ter info In dit nummer Vakantie Voor vele mensen is de vakantieperiode aangebroken of ligt het nog in het verschiet. Wij wensen iedereen (alvast) een

Nadere informatie

Thuiszorg in Amsterdam

Thuiszorg in Amsterdam Thuiszorg in Amsterdam Wat is thuiszorg? Er zijn verschillende vormen van thuiszorg. Bijvoorbeeld verpleegkundige handelingen zoals het toedienen van medicijnen of zuurstof, het aanbrengen van een infuus

Nadere informatie

Gebruikersgids lichamelijke beperking. Algemene informatie Informatie per zorgzwaartepakket (ZZP)

Gebruikersgids lichamelijke beperking. Algemene informatie Informatie per zorgzwaartepakket (ZZP) Gebruikersgids lichamelijke beperking Algemene informatie Informatie per zorgzwaartepakket (ZZP) Inhoud Inleiding 3 Voor wie is deze gids? 3 Waarom deze gids? 3 Leeswijzer 3 Algemene informatie 4 Zorg

Nadere informatie

iedereen kan meedoen aan de maatschappij en zelfstandig kan blijven wonen. Het gaat bijvoorbeeld om mensen met beperkingen

iedereen kan meedoen aan de maatschappij en zelfstandig kan blijven wonen. Het gaat bijvoorbeeld om mensen met beperkingen Gemeente Almelo Gemeente Almelo De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zorgt ervoor dat iedereen kan meedoen aan de maatschappij en zelfstandig kan blijven wonen. Het gaat bijvoorbeeld om mensen met

Nadere informatie

Informatie voor mantelzorgers in Veenendaal

Informatie voor mantelzorgers in Veenendaal Informatie voor mantelzorgers in Veenendaal 1 Zorgt u meer dan 4 uur per week voor iemand die extra zorg nodig heeft? Duurt deze zorg al langer dan 3 maanden? Doet u dit vanuit een persoonlijke band met

Nadere informatie

Een korte kennismaking met ZINN waar zorg samenkomt

Een korte kennismaking met ZINN waar zorg samenkomt Een korte kennismaking met ZINN waar zorg samenkomt Dé zorgorganisatie voor (thuis)zorg, wonen en welzijn in Groningen, Haren en Hoogezand ZINN Thuis Zo lang mogelijk thuis Persoonsalarmering Ook liever

Nadere informatie

AWBZ-zorg aanvragen, hoe regelt u dat?

AWBZ-zorg aanvragen, hoe regelt u dat? AWBZ-zorg aanvragen, hoe regelt u dat? AWBZ: zorg bij ziekte, handicap of ouderdom Als u zorg wilt die wordt betaald uit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ), onderzoekt het Centrum indicatiestelling

Nadere informatie

Laurens in t Slag. Ontmoetingscentrum voor mensen met dementie en hun mantelzorgers LAURENS IN T SLAG

Laurens in t Slag. Ontmoetingscentrum voor mensen met dementie en hun mantelzorgers LAURENS IN T SLAG Laurens in t Slag Ontmoetingscentrum voor mensen met dementie en hun mantelzorgers LAURENS IN T SLAG Laurens in t Slag opent haar deuren in september 2012 Wat is een ontmoetingscentrum? Een ontmoetingscentrum

Nadere informatie

Zorg aan huis Wonen met zorg Welzijn

Zorg aan huis Wonen met zorg Welzijn Zorg aan huis Wonen met zorg Welzijn Gewoon, en heel persoonlijk Informatiebrochure Eilandzorg Schouwen-Duiveland Eilandzorg Schouwen-Duiveland In het hart van Zierikzee treft u Eilandzorg Schouwen-Duiveland.

Nadere informatie

WMO. Antes biedt ondersteuning op de volgende gebieden: Dagelijks leven Huishouden Geldzaken Iets te doen hebben Gezondheid Wonen

WMO. Antes biedt ondersteuning op de volgende gebieden: Dagelijks leven Huishouden Geldzaken Iets te doen hebben Gezondheid Wonen WMO WMO Heeft u in het dagelijks leven ondersteuning nodig? Wij helpen u graag! Sinds januari 2015 valt de ondersteuning onder de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Hierdoor bepaalt u samen met

Nadere informatie