Persoonlijke effectiviteit in PMO

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Persoonlijke effectiviteit in PMO"

Transcriptie

1 Training Persoonlijke effectiviteit in PMO Nóg succesvoller worden in een projectorganisatie

2 Training van WIN PMO. Het succesvol inzetten van soft skills als PMO! Uit ervaring blijkt dat werknemers werkzaam binnen het PMO te maken hebben met verschillende belangen, verschillende invloedomgevingen en verschillende verwachtingen. Vaak is de PMO Professional het eerste aanspreekpunt en daarmee ook de tussenpersoon in communicatiestromen. Het is van belang dat het PMO een juiste inschatting kan maken van de omgeving waar ze zich in bevinden en hierop kunnen anticiperen. Met als resultaat een verbeterde kwaliteit van het werk, professionalisering en verhoging van de leverbetrouwbaarheid. Dit heeft ertoe geleidt dat WIN de training Persoonlijke effectiviteit in PMO heeft ontwikkeld, specifiek voor medewerkers die in het PMO vakgebied werkzaam zijn. Training Persoonlijke effectiviteit in PMO (3 dagen) Elke PMO heeft zijn eigen accent, persoonlijke voorkeur.. maar ook collectieve invulling. Komt het PMO verder dan de koffie of is het de tijdbewaker of de voortgangsanalist/ specialist? Wat het PMO doet bepaald ook waar deze voor wordt gevraagd. Vaak is er op soft skills een doorbraak nodig om voor andere dingen ingezet te worden. De rolinhoud van de PMO komt op alle niveaus (project, programma, portfolio) aan bod. De casuïstiek van de training komt rechtstreeks uit de PMO praktijk en is daardoor herkenbaar en direct toe te passen in de eigen PMO omgeving. Op deze manier bieden wij een unieke soft skills training aan, waarbij het mogelijk is om te schakelen met andere PMO professionals én te werken aan jouw persoonlijke leerdoelen. Tijdens onze training wordt er aandacht besteed aan: het effectief communiceren in de (project)organisatie; het effectief en zichtbaar innemen van jouw positie in het dynamisch speelveld van de (project)organisatie het beïnvloeden van de eigen PMO omgeving. PMO specifiek Trainers uit de PMO branche Deelnemers uit de PMO Hierbij maken wij o.a. gebruik van bekende theoretische modellen zoals Roos van Leary, Thomas Killman, Model van Jung en Circle of Influence van Covey.

3 De training wordt gegeven door professionals die reeds hun strepen in het PMO vak verdiend hebben. Meer informatie over onze trainers, Judith Engelberts en Maurice Alberts, is te vinden op onze website. Op de volgende pagina s vind je een nadere toelichting op de trainingsdagen en de benodigde investering.

4 Effectief communiceren (dag 1) Aan de hand van voorbeelden uit de PMO praktijk krijg je de kans om te oefenen met verschillende gesprekstechnieken. Pro actief handelen door LSD toe te passen als gesprekstechniek. Goed kunnen handelen naar de situatie. De juiste resultaten opleveren. Opdrachtgever krijgt het vertrouwen dat zijn belangen worden behartigd. Een terugkoppeling geven of krijgen met betrekking tot het gedrag van een ander of je eigen overkomen. Jezelf en de opdrachtgever scherp en flexibel kunnen houden. Verwachtingen managen en er voor openstaan dat gedrag en kennis kunnen worden aangepast en veranderd. Bewustwording van verschillende vormen van communicatiestijl van de ander en van jezelf en deze kunnen toepassen. Eigen communicatiestijl aanpassen naar de stijl van de gesprekspartner. Heldere en duidelijke overdracht van de boodschap. Weten hoe je moet handelen in bepaalde situaties en te voorkomen dat het escaleert. Vroegtijdig kunnen handelen met als resultaat dat er minder escalaties zijn. Sturen zonder macht (dag 2) Beïnvloeden is een proces (met behulp van interactie) in de door jouw gewenste richting te sturen, zonder gebruik te maken van formele macht, met als gevolg verandering in opvattingen of gedragingen van de ander. Kennen van beïnvloedingsstijlen, de eigen voorkeursstijl en herkennen van de stijl van de ander, zodat je hier op kunt anticiperen. Anderen bewust kunnen beïnvloeden, doelbewust zijn. Behalen van het resultaat op de manier die men voor ogen had. Uitdaging om situaties van welke aard dan ook succesvol aan/op te pakken en af te ronden. Ervoor zorgen dat de projectomgeving werkt/handelt volgens de richtlijnen/ normen. Het omgaan met verschillende belangen, omgevingen en verwachtingen is waar deze module op focust. Daarbij leer je welke beïnvloedingsvaardigheden wanneer het verschil kunnen maken. Zichtbaarheid en positioneren (dag 3) Invloed kunnen uitoefenen op je omgeving door onderscheidend te zijn in de markt en in de perceptie van de opdrachtgever. Hierbij maken we gebruik van het kernkwadrant van Ofman en ga je werken aan jouw eigen elevator pitch.

5 Wat is de toegevoegde waarde van mijn vak? Wat is mijn rol? Waar kan ik het verschil maken? En hoe kan ik meer sturend opereren vanuit mijn PMO rol? Een open samenwerking realiseren door het uitspreken en afstemmen van elkaars verwachtingen. Vertrouwen wekken door zorgvuldig om te gaan met de omgeving. Bewustzijn van eigen gedrag op anderen. Inzicht in voorkeursgedrag, sterke kanten en communicatie bevordert open communicatie, helpt conflicten op te lossen en te verminderen, versterkt relaties en de samenwerking in teams. Dit alles vergroot effectiviteit in de verschillende lagen van een organisatie. Vooruitlopen en herkennen van kritische situaties en hier actie op kunnen nemen. Inspelen op de behoefte van de opdrachtgever en verwachtingen kunnen afstemmen. Een succesvolle uitvoering zorgt voor gunstige werkverhoudingen, sympathie en subtiliteit. Kortom, na afloop van de driedaagse training: kunt u de visie, ideeën en/of ambitie van het PMO helder en duidelijk presenteren; weet u hoe te anticiperen op mogelijke conflicten binnen de projectorganisatie; bent u in staat om met de juiste argumentatie mensen te adviseren en overtuigen; ben u in staat een effectief besluitvormingsproces te stimuleren binnen het project; kunt u zichzelf positioneren en zichtbaar maken als PMO binnen de organisatie; bent u in staat om op de juiste manier feedback te geven en ontvangen; straalt u zelfvertrouwen als PMO uit en bent u in staat om anderen zelfvertrouwen te geven. Voor wie is de training bedoeld? De cursus is bedoeld voor PMO Professionals en biedt een gedegen theoretische en praktische kennis van de zachte sociale aspecten. Om maximaal rendement te behalen uit de training verdient het aanbeveling om minimaal twee tot drie jaar werkervaring te hebben binnen projectomgevingen. Certificering Na afloop ontvangt iedere deelnemer een certificaat van deelname. Investering De investering voor deze driedaagse training bedraagt 1.395, - p.p excl. BTW. Dit tarief is inclusief het benodigde opleidingsmateriaal en catering.

6 Het is, in overleg, tevens mogelijk om de training in-company / op maat te verzorgen, zodat meerdere collega`s tegelijk de training kunnen volgen. Daarbij kunnen de modules in overleg worden samengesteld tot een menu. 2-gangenmenu 2.350, - 3-gangenmenu 3.400, - Kosten extra gang 1.050, - Een gang is gelijk aan één dagdeel. Iedere gang beslaat een dagdeel, tenzij anders aangegeven. De data en locatie worden dan in overleg vastgesteld. Prijzen zijn per groep van min. 6 tot max. 9 deelnemers. Alle prijzen zijn excl. 21% BTW. Meer informatie Bij vragen nodigen we u uit contact op te nemen met Judith Engelberts. Zij is bereikbaar via events@winpmo.nl of via telefoonnummer (030)

7 Dit is WIN PMO. Wij zorgen dat het projectmanagement met vertrouwen haar koers uit kan zetten, koersvast kan blijven en optimaal effectief kan zijn. Dáár doen we het voor. Wij maken doorlopend de project, programma of portfolio status en prioriteiten inzichtelijk en bieden hiermee de juiste basis voor beslissingen. Wij maken projectorganisaties efficiënter met eenduidige werkwijzen en processen en zorgen voor draagkracht en implementatie ervan. Ook bieden we sterke ondersteuning in de uitvoering, zodat het projectmanagement kan focussen op haar kerntaken. Dit realiseren wij met ons vaste team van gedreven, dienstverlenende vakmensen. Ieder op zijn eigen niveau of binnen zijn eigen PMO specialisme. Samen vormen we een synergetisch geheel. Van een ondersteunende tot adviserende rol, aan elke PMO vraag kunnen we invulling geven. De juiste persoon op de juiste plaats, daar draait het om. Vertrouwd koersvast, Optimaal effectief, met WIN PMO. Adviseren Bemensen Opleiden Ontwikkelen doe je bij WIN PMO. Mede door het delen van jarenlange ervaring en een schat aan kennis biedt WIN vier opleidingen aan, die onmisbaar zijn voor de PMO Professional van nu. Als specialist loopt WIN, óók op het gebied van haar opleidingsaanbod, graag voorop. De unieke IPMA PMO opleiding is hier een goed voorbeeld van. Tevens biedt WIN een verdiepingsslag aan voor mensen in de rol van programma- of portfolio management officer en het ontwikkelen van PMO Soft Skills.

8 WIN PMO Opleidingen is een opleidingsbureau voor iedereen die méér wil leren over het PMO vak en voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen als PMO Professional! De theorie en, minstens zo belangrijk, onze schat aan praktijk ervaring, vormen de basis van de leerprogramma s. Uniek! Doordat dat we niet alleen de inhoud, techniek en context overbrengen, maar ook veel aandacht hebben voor persoonlijke groei. Welke vaardigheden worden van je verwacht als PMO Professional en hoe versterk en bewijs je je positie als PMO-er? Reële vraagstukken waar we ons bij WIN PMO dagelijks mee bezig houden. We bieden opleidingen voor zowel ambitieuze starters als voor de senior professionals. Een heel PMO team ontwikkelen? Ook een maatwerk programma, indien gewenst in-company, behoort tot de mogelijkheden. WIN PMO Opleidingen Oude Molenweg 3b 3941 ZL DOORN (030)

Training. Project Finance. Nóg sterker worden in project control.

Training. Project Finance. Nóg sterker worden in project control. Training Project Finance Nóg sterker worden in project control Training van WIN PMO. Projectfinanciën voor de PMO Professional Deze PMO toegepaste training richt zich vooral op de taken en verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Training IPMA PMO. Nóg sterker worden binnen het vak van PMO. www.winpmoopleidingen.nl

Training IPMA PMO. Nóg sterker worden binnen het vak van PMO. www.winpmoopleidingen.nl Training IPMA PMO Nóg sterker worden binnen het vak van PMO Training van WIN PMO. De IPMA PMO opleiding Sinds 2015 is het mogelijk om een IPMA PMO certificaat te behalen bij IPMA Certificering NL (voormaling

Nadere informatie

WIN PMO Groenewoudsedijk 70a 3528 BK Utrecht Tel. 030 711 55 66 events@winprojectsupport.nl www.winprojectsupport.nl.

WIN PMO Groenewoudsedijk 70a 3528 BK Utrecht Tel. 030 711 55 66 events@winprojectsupport.nl www.winprojectsupport.nl. WIN PMO Groenewoudsedijk 70a 3528 BK Utrecht Tel. 030 711 55 66 events@winprojectsupport.nl www.winprojectsupport.nl Opleidingen 2014 Opzetten Project Management Office Basistraining voor de startende

Nadere informatie

MAATWERK OPLEIDINGEN 10 basisopleidingen 19 Modules Kies & Mix

MAATWERK OPLEIDINGEN 10 basisopleidingen 19 Modules Kies & Mix WIN TRAININGEN MAATWERK OPLEIDINGEN 10 basisopleidingen 19 Modules Kies & Mix 10 Basisopleidingen PMO, de start-up Prince II Foundation IPMA PMO P3O Foundation IPM voor de projectbeheerser Leading SAFe

Nadere informatie

WIN OPLEIDINGEN. (Blijvend) leren, doe je bij WIN!

WIN OPLEIDINGEN. (Blijvend) leren, doe je bij WIN! WIN OPLEIDINGEN (Blijvend) leren, doe je bij WIN! 10 Basisopleidingen PMO, de start-up Prince II Foundation IPMA PMO P3O Foundation IPM voor de projectbeheerser Leading SAFe 4.5 Agile Officer Persoonlijke

Nadere informatie

WIN OPLEIDINGEN. (Blijvend) leren, doe je bij WIN!

WIN OPLEIDINGEN. (Blijvend) leren, doe je bij WIN! WIN OPLEIDINGEN (Blijvend) leren, doe je bij WIN! 13 Trainingen PMO, de start-up LEER HOE JE EEN PMO KUNT OPZETTEN Een Project Management Office (PMO) vormt een cruciale schakel in het succes van een project

Nadere informatie

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen COMMUNICATIE training effectief communiceren met iedereen Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij

Nadere informatie

Training Persoonlijke effectiviteit

Training Persoonlijke effectiviteit Training Persoonlijke effectiviteit Persoonlijke effectiviteit: vergroot je invloed door slim te werken Niet harder, maar slimmer werken: zo vergroot je je persoonlijke effectiviteit. Door op een slimme

Nadere informatie

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN. Een gave of een vak?

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN. Een gave of een vak? EFFECTIEF LEIDINGGEVEN Een gave of een vak? Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij voegen

Nadere informatie

Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen.

Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen. Talent Ontwikkel Programma Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen. Een intensief trainingsprogramma vol interessante onderwerpen en handvatten om zelf mee aan de slag te

Nadere informatie

Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen.

Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen. Talent Ontwikkel Programma Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen. Een intensief trainingsprogramma vol interessante onderwerpen en handvatten om zelf mee aan de slag te

Nadere informatie

Beter Leren Communiceren. U zoekt een training om uw communicatieve vaardigheden te versterken?

Beter Leren Communiceren. U zoekt een training om uw communicatieve vaardigheden te versterken? Beter Leren Communiceren U zoekt een training om uw communicatieve vaardigheden te versterken? Effectief communiceren. Het lijkt misschien eenvoudig, maar misverstanden of oplopende emoties tijdens gesprekken

Nadere informatie

FOODSERVICE SALES ACCELERATOR. Powered by

FOODSERVICE SALES ACCELERATOR. Powered by FOODSERVICE SALES ACCELERATOR Powered by & Succesvolle commerciële professionals zijn goed in het helpen van hun klanten. Zij willen écht het verschil maken in het contact met de klant. Het Foodservice

Nadere informatie

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Waarom? Ik heb het idee dat ik wel eens tekortschiet als het erom gaat anderen duidelijk te maken wat ik bedoel. Ik

Nadere informatie

OVERZICHT TRAININGEN

OVERZICHT TRAININGEN OVERZICHT TRAININGEN COMMERCIE TRAINING #8: KLANTGERICHT VERKOPEN TRAINING #9: SUCCESVOL NETWERKEN COMMUNICATIE TRAINING #7: ONTSPANNEN PRESENTEREN TRAINING #21: EFFECTIEF COMMUNICEREN MANAGEMENT EN (PROJECT)LEIDERSCHAP

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Leiderschap bij Transities De cursus Leiderschap bij Transities duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties.

Nadere informatie

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Training Leiderschap Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Als leidinggevende komt er veel op je af. Je moet doelen halen, maar je wilt ook je medewerkers motiveren. Hoe houd je dat in balans?

Nadere informatie

Gegarandeerd succes, doelgericht resultaat met Business to Personal B2P

Gegarandeerd succes, doelgericht resultaat met Business to Personal B2P 1 Gegarandeerd succes, doelgericht resultaat met Business to Personal B2P Persoonlijk klantencontact in jouw on-offline communicatie Ben je op zoek naar de juiste identiteit van jouw organisatie? Ken je

Nadere informatie

Training Communicatieve vaardigheden

Training Communicatieve vaardigheden Training Communicatieve vaardigheden Training Communicatie vaardigheden, contact maken en verbinden In het dagelijks leven communiceren we best veel. Denk maar eens na, tijdens een vergadering, maar ook

Nadere informatie

Open training Constructief Beïnvloeden

Open training Constructief Beïnvloeden Open training Constructief Beïnvloeden 2 Deze vierdaagse training biedt u de kans uw persoonlijke effectiviteit in allerlei beïnvloedings-situaties te verhogen: leiding geven, adviseren, stuurgroepen,

Nadere informatie

Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen.

Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen. Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen. Een intensief trainingsprogramma vol interessante onderwerpen en handvatten om zelf mee aan de slag te

Nadere informatie

Doelen van vandaag. Effectief invloed uitoefenen op het besluitvormingsproces. Meer succes door doelgericht en effectief schakelen.

Doelen van vandaag. Effectief invloed uitoefenen op het besluitvormingsproces. Meer succes door doelgericht en effectief schakelen. Doelen van vandaag Effectief invloed uitoefenen op het besluitvormingsproces. Praktische tools om je invloed te vergroten. Inzicht in de vele mogelijkheden. Enthousiasme om het in jouw eigen praktijk toe

Nadere informatie

Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen.

Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen. Talent Ontwikkel Programma Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen. Een intensief trainingsprogramma vol interessante onderwerpen en handvatten om zelf mee aan de slag te

Nadere informatie

Post-HBO Beïnvloeden op strategisch niveau

Post-HBO Beïnvloeden op strategisch niveau Hoe zorgt u er als manager voor dat uw plannen en ideeën door de organisatie als net zo waardevol worden ervaren als door uzelf? In deze cursus beïnvloeden leert u hoe u met geavanceerde technieken op

Nadere informatie

LEIDERSCHAP IN DE CORPORATE JUNGLE. Bagage voor een succesvolle reis naar je eigen doel. Een training met wortels in de praktijk.

LEIDERSCHAP IN DE CORPORATE JUNGLE. Bagage voor een succesvolle reis naar je eigen doel. Een training met wortels in de praktijk. LEIDERSCHAP IN DE CORPORATE JUNGLE Bagage voor een succesvolle reis naar je eigen doel. Een training met wortels in de praktijk. PROFESSIONALISEREN DOOR ALLE BENODIGDE SOFTSKILLS VAN DE MANAGER TE TRAINEN

Nadere informatie

De workshop Elevator pitch wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Elevator pitch wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Elevator pitch Elevator pitch, laat van je horen Hoe vertel jij krachtig over jezelf in zestig seconden? Sta jij te haperen op een netwerkborrel? Spring je van de hak op de tak tijdens een zakenlunch?

Nadere informatie

(0 reviews) JE BENT ADVISEUR ADVIESVAARDIGHEDEN VOOR YOUNG PROFESSIONALS

(0 reviews) JE BENT ADVISEUR ADVIESVAARDIGHEDEN VOOR YOUNG PROFESSIONALS (0 reviews) JE BENT ADVISEUR ADVIESVAARDIGHEDEN VOOR YOUNG PROFESSIONALS Meer invloed krijgen? Het kan. Je bent al even aan het werk en je wilt groeien in je rol als adviseur. In deze training oefen je

Nadere informatie

Persoonlijke effectiviteit, bewuster en slimmer (samen)werken. De workshop Persoonlijke effectiviteit wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

Persoonlijke effectiviteit, bewuster en slimmer (samen)werken. De workshop Persoonlijke effectiviteit wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Persoonlijke effectiviteit Persoonlijke effectiviteit, bewuster en slimmer (samen)werken Hoe vaak gebeurt het dat een collega vraagt of je op het laatste moment nog even wilt meelezen met een

Nadere informatie

we invite you to grow

we invite you to grow we invite you to grow Talentprogramma Kwaliteitsverpleegkundige Zorgmanagement Bedrijfsvoering Medisch Verpleegkundig adviseur van het zorgproces 2 Doelgroep Verpleegkundigen niveau 4 en 5 met minimaal

Nadere informatie

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals Rendement van talent Porties VAN GOED NAAR Ludens Talentontwikkeling is een jong trainingsbureau met veel ervaring. Wij zijn gespecialiseerd in

Nadere informatie

Gecertificeerde Opleidingen

Gecertificeerde Opleidingen Gecertificeerde Opleidingen TOP Class Communicatie Vaardigheden Gordon Communicatie Trainer www.gordoncommunicatie.nl Top Class Communicatie Vaardigheden Persoonlijk en professioneel communiceren In deze

Nadere informatie

De workshop Situationeel leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Situationeel leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Situationeel leidinggeven Situationeel leidinggeven, krachtig in iedere situatie Als leidinggevende probeer jij het beste uit je medewerkers te halen. Daar profiteert de organisatie van, maar

Nadere informatie

Constructief beïnvloeden

Constructief beïnvloeden Deze vier-daagse training biedt u de kans uw persoonlijke effectiviteit in allerlei beïnvloedingssituaties te verhogen: leiding geven, adviseren, stuurgroepen, projectgroepen, klachten behandelen,vergaderen,

Nadere informatie

ASSERTIVITEIT. beter communiceren vanuit jezelf

ASSERTIVITEIT. beter communiceren vanuit jezelf ASSERTIVITEIT beter communiceren vanuit jezelf Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij

Nadere informatie

Passie voor continu verbeteren!

Passie voor continu verbeteren! ID@5 Trainingen Passie voor continu verbeteren! Gecertificeerde Lean Belt trainingen voor individuele professionals én voor organisaties ID@5 is jouw partner op weg naar beter Als Lean specialist verzorgen

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE - 2 -

INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE - 2 - Workshops Top Secretaries 2012 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE - 2-1 TRAININGSCARROUSEL - 3-1.1. Projectmanagement - 3-1.2. Overtuigend beïnvloeden - 4-1.3. Communiceren met NLP - 5-1.4. Effectiever met emotionele

Nadere informatie

Resultaatgericht Management (3 daags)

Resultaatgericht Management (3 daags) Resultaatgericht Management (3 daags) Steviger sturen op resultaten en verwachtingen? En dit in een omgeving waar u met minder mensen meer moet bereiken? In de training Resultaatgericht Management ontdekt

Nadere informatie

Workshop Teambuilding. Teambuilding, alle neuzen dezelfde kant op

Workshop Teambuilding. Teambuilding, alle neuzen dezelfde kant op Workshop Teambuilding Teambuilding, alle neuzen dezelfde kant op Als team werk je aan een gezamenlijk doel, daarnaast heeft iedereen zijn eigen specifieke werkzaamheden en persoonlijke doelen. Bovendien

Nadere informatie

Training Conflicthantering

Training Conflicthantering Training Conflicthantering Conflicthantering, onderhandelen met resultaat Effectief ruziemaken. Kan dat? Wij denken van wel. Een conflict kan zorgen voor een nieuw inzicht of een frisse wind in een relatie.

Nadere informatie

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie!

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie! Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden Jouw talent, onze ambitie! Je vindt het belangrijk om te blijven investeren in je eigen ontwikkeling. Zeker als je nieuwe vaardigheden

Nadere informatie

Opleiding Docent Weerbaarheid

Opleiding Docent Weerbaarheid Over MOVISIE MOVISIE is hét landelijke kennisinstituut en adviesbureau voor toepasbare kennis, adviezen en oplossingen bij de aanpak van sociale vraagstukken op het terrein van welzijn, participatie, sociale

Nadere informatie

SLA s voor niet-juristen

SLA s voor niet-juristen 2-daagse training SLA s voor niet-juristen Verhoog uw rendement door heldere afspraken Initiatief en organisatie In samenwerking met Wat leert u in deze training? Het beoordelen en verbeteren van SLA s;

Nadere informatie

Order 2 Cash Professional

Order 2 Cash Professional Order 2 Cash Professional Keser Academy Steeds meer bedrijven brengen focus aan in het Order-2-Cash proces. Het zijn dan ook de customerservicemedewerkers die naast kritisch bekijken of de processen nog

Nadere informatie

VERDIEPINGSTRAINING VAARDIGHEDEN VERTROUWENSPERSOON. Geaccrediteerd door de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen VERTROUWENSPERSOON

VERDIEPINGSTRAINING VAARDIGHEDEN VERTROUWENSPERSOON. Geaccrediteerd door de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen VERTROUWENSPERSOON VERDIEPINGSTRAINING VAARDIGHEDEN VERTROUWENSPERSOON Geaccrediteerd door de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen VERTROUWENSPERSOON VERDIEPINGSTRAINING VAARDIGHEDEN VERTROUWENSPERSOON Introductie

Nadere informatie

HR professionaliseringstraject Op herhaling : de modules van 2015

HR professionaliseringstraject Op herhaling : de modules van 2015 HR professionaliseringstraject Op herhaling : de modules van 2015 Het aanbod bestaat uit de modules van 2015 om iedereen de gelegenheid te bieden deze eventueel nog te volgen. Er is een aantal nieuwe modules

Nadere informatie

Training Resultaatgericht Coachen

Training Resultaatgericht Coachen Training Resultaatgericht Coachen met aandacht voor zingeving Herken je dit? Je bent verantwoordelijk voor de gang van zaken op je werk. Je hebt alle verantwoordelijkheid, maar niet de bijbehorende bevoegdheden.

Nadere informatie

Klassikale, verkorte of zelfstudie opleiding gericht op certificering

Klassikale, verkorte of zelfstudie opleiding gericht op certificering IPMA C training Ervaring is de optelsom van uw eerder gemaakte fouten! Klassikale, verkorte of zelfstudie opleiding gericht op certificering Doelgroep Projectmanagers die 3 tot 8 jaar ervaring hebben in

Nadere informatie

Je effectiviteit als projectleider wordt door drie factoren bepaald:

Je effectiviteit als projectleider wordt door drie factoren bepaald: Projectmatig Werken/Werken in Projecten 1. Aanleiding Projectmatig werken en het werken in projecten zijn in veel organisaties bekende termen en procedures. Hun toepassing wordt gezien als een effectieve

Nadere informatie

Middenkaderopleiding voor beginnend leidinggevenden (MKOB)

Middenkaderopleiding voor beginnend leidinggevenden (MKOB) Middenkaderopleiding voor beginnend leidinggevenden (MKOB) Verbeter je vaardigheden en word een betere en effectievere leidinggevende Opleidingsinstituut DJI Voor wie Voor leidinggevenden met zes maanden

Nadere informatie

COMMUNICATIE technieken. voor leidinggevenden

COMMUNICATIE technieken. voor leidinggevenden COMMUNICATIE technieken voor leidinggevenden Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij

Nadere informatie

Netwerken, duurzame relaties aangaan door positieve eerste indruk

Netwerken, duurzame relaties aangaan door positieve eerste indruk Workshop Netwerken Netwerken, duurzame relaties aangaan door positieve eerste indruk Breekt het zweet je uit als je het woord netwerken hoort? Toch netwerken we overal, ook jij: in de rij bij de bakker,

Nadere informatie

TRAINING INTEGRAAL PROJECTMANAGEMENT (IPM) L E E R W E R K E N M E T H É T M O D E L V O O R P R O J E C T M A N A G E M E N T!

TRAINING INTEGRAAL PROJECTMANAGEMENT (IPM) L E E R W E R K E N M E T H É T M O D E L V O O R P R O J E C T M A N A G E M E N T! TRAINING INTEGRAAL PROJECTMANAGEMENT (IPM) L E E R W E R K E N M E T H É T M O D E L V O O R P R O J E C T M A N A G E M E N T! TRAINING IPM is binnen de bouw en infrasector een breed geaccepteerd model

Nadere informatie

Leiderschap bij C1000

Leiderschap bij C1000 Leiderschap bij C1000 Leiderschap bij C1000 in beeld Module 1: Persoonlijk leiderschap Module 2: Leidinggeven Ander (1op1) Module 3: Leidinggeven Team Module 4: Leiderschap verandering Module 1: Persoonlijk

Nadere informatie

Training Soft skills voor technici

Training Soft skills voor technici Training Soft skills voor technici Soft skills voor technici, sterker door persoonlijke vaardigheden Je bent goed in je werk. Je bent vakinhoudelijk een expert en op de hoogte van de ontwikkelingen op

Nadere informatie

ken jezelf en en verbeter je relaties met anderen

ken jezelf en en verbeter je relaties met anderen DISC KLEURENTRAININGEN: ken jezelf en en verbeter je relaties verbeter met anderen je relaties met anderen Waarom klikt het met de ene persoon direct en verloopt het contact met andere altijd moeizaam?

Nadere informatie

Professionaliseren in de praktijk

Professionaliseren in de praktijk MPWR Professionaliseren in de praktijk Projectleiders die er toe doen! Professioneel projectmanagement MPWR klantgerichte professionalisering training coaching management advies nassaulaan 40 3743 cd baarn

Nadere informatie

Kostbaar is de wijsheid die door ervaring wordt verkregen! Klassikale, verkorte of zelfstudie opleiding gericht op certificering

Kostbaar is de wijsheid die door ervaring wordt verkregen! Klassikale, verkorte of zelfstudie opleiding gericht op certificering IPMA B training Kostbaar is de wijsheid die door ervaring wordt verkregen! Klassikale, verkorte of zelfstudie opleiding gericht op certificering Doelgroep Projectmanagers die in de afgelopen 8 jaar meer

Nadere informatie

Ontwikkelen van commercieel vermogen voor niet commerciële mensen

Ontwikkelen van commercieel vermogen voor niet commerciële mensen Ontwikkelen van commercieel vermogen voor niet commerciële mensen Dat aan het doel en de missie van ondernemingen zo zelden adequate aandacht wordt gegeven is misschien de belangrijkste oorzaak van zakelijke

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Quiris

Nadere informatie

L8 Coachend leidinggeven binnen Huisartsenposten

L8 Coachend leidinggeven binnen Huisartsenposten L8 Coachend leidinggeven binnen Huisartsenposten Inleiding Steeds meer Huisartsenposten kiezen voor een nieuwe functie Coördinerend Assistente. Deze coördinerend assistente ressorteert hiërarchisch gezien

Nadere informatie

Studiegids training Productiemanager

Studiegids training Productiemanager Studiegids training Productiemanager Inhoud Inhoud... 2 1. Inhoudelijke informatie... 3 1.1 Beschrijving van de training... 3 1.2 Modules... 4 1.3 Opbouw van de training... 6 1.4 Cbt leeromgeving... 8

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Persoonlijke Effectiviteit De cursus Persoonlijke Effectiviteit duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

Opleiding Regisseur Openbare Ruimte

Opleiding Regisseur Openbare Ruimte Kennis van de Overheid Opleiding Regisseur Maak de slag van beheren naar regisseren Regisseren van de Er is minder geld beschikbaar voor het beheer en onderhoud van de. Tegelijkertijd willen gemeenten

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

Bestuurssecretaris en...

Bestuurssecretaris en... het Zijlstra Center for Public Control and Governance www.hetzijlstracenter.nl Bestuurssecretaris en... Oriëntatie op de functie bestuurssecretaris het Zijlstra Center for Public Control and Governance

Nadere informatie

Opleiding Regisseur Maatschappelijk Domein

Opleiding Regisseur Maatschappelijk Domein Kennis van de Overheid Opleiding Regisseur Maatschappelijk Domein Sturing van (jeugd)zorg, welzijn en participatie Regisseren in het maatschappelijk domein In het maatschappelijk domein krijgt de gemeente

Nadere informatie

Heeft een PMO impact op de wendbaarheid van de projectorganisatie?

Heeft een PMO impact op de wendbaarheid van de projectorganisatie? Heeft een PMO impact op de wendbaarheid van de projectorganisatie? Dit is WIN Wij zorgen dat het projectmanagement met vertrouwen haar koers uit kan zetten, koersvast kan blijven en optimaal effectief

Nadere informatie

opleiding Leergang Train de Trainer Trainers in

opleiding Leergang Train de Trainer Trainers in Trainers in opleiding Leergang Train de Trainer Het is niet de sterkste die overleeft, ook niet de slimste, maar degene die het meest openstaat voor verandering. Unieke insteek! De wereld om ons heen verandert

Nadere informatie

OPEN TRAINING. Situationeel Leiderschap DRIE DAAGSE

OPEN TRAINING. Situationeel Leiderschap DRIE DAAGSE DRIE DAAGSE OPEN TRAINING Situationeel Leiderschap II Ceresstraat 13 4811 CA Breda Blanchard International Tel: 076 7676338 / 06 51528617 www.blanchardinternational.nl Situationeel Leiderschap II DOEL

Nadere informatie

OSA - A la Carte Innovatie in uitvoering

OSA - A la Carte Innovatie in uitvoering OSA A la Carte Innovatie in uitvoering Leren en ontwikkelen in welzijn. Iedere welzijnsorganisatie is uniek en kent haar eigen processen. OSA biedt daarom trainingen A la Carte aan. Zodat u uw persoonlijke

Nadere informatie

Training Lean Green Belt

Training Lean Green Belt Training Lean Green Belt Deze training biedt een uitgebreid overzicht van de meest gebruikte instrumenten en technieken van Lean. Daarnaast staan we ook stil bij de vaardigheden die je nodig hebt om deze

Nadere informatie

Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap

Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap 2014 Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap Je bent hoger opgeleid, zit aan het begin van je carrière en hebt de ambitie

Nadere informatie

Start 9 april Persoonlijk Leiderschap Coachen in Organisaties

Start 9 april Persoonlijk Leiderschap Coachen in Organisaties leergang hbo+ Start 9 april 2013 + Persoonlijk Leiderschap Coachen in Organisaties & Mensen die krachtig zijn, creëren krachtige organisaties. Deze leergang gaat hierover. Over de persoonlijke en professionele

Nadere informatie

De workshop Kernkwadranten wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Kernkwadranten wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Kernkwadranten Kernkwadranten, wat is jouw uitdaging? Weet jij wat jouw eigenschappen zijn? Waar ben jij sterk in en wat zijn jouw valkuilen? Wanneer je dit weet, kun je hier rekening mee houden.

Nadere informatie

Young Professional programma. Voorbeeld van de opbouw van een YP programma

Young Professional programma. Voorbeeld van de opbouw van een YP programma Young Professional programma Voorbeeld van de opbouw van een YP programma 1 Flow van het programma: Het programma Intake (½ dag) Ik & mijn leiderschap (2 dagen groepsprogramma) Ik & de ander (2 dagen groepsprogramma)

Nadere informatie

TRAININGENGIDS MC CONSULTANTS B.V. R. (Robert) Kuipers

TRAININGENGIDS MC CONSULTANTS B.V. R. (Robert) Kuipers TRAININGENGIDS MC CONSULTANTS B.V. P.A.M. (Petra) Vanderlyde Mr. H.E. (Harriëtte) van Luijken Mr. A.J.P.M. (Jan) Snoeijer A.P.M. (Arnold) Vanderlyde A. (André) Tolman, MFP H.F.M. (Henk) Vanderlyde F.G.R.

Nadere informatie

Training Verandermanagement

Training Verandermanagement Training Verandermanagement Verandermanagement, succesvol omgaan met veranderingen Alles verandert, voortdurend. De omgeving, jijzelf, maar ook de organisatie waar je voor werkt. Verandering is vaak noodzakelijk.

Nadere informatie

Opleidingsprogramma Adviseur Bedrijfsvoering

Opleidingsprogramma Adviseur Bedrijfsvoering Kennis van de Overheid Opleidingsprogramma Adviseur Bedrijfsvoering Professionele ontwikkeling voor financieel adviseurs Professionele ontwikkeling naar Adviseur Bedrijfsvoering Door bezuinigingen, decentralisaties

Nadere informatie

training PrOJeCtmanagement In samenwerking met

training PrOJeCtmanagement In samenwerking met TRAINING PROJECTMANAGEMENT In samenwerking met kleine trainingsruimte Programma Projectmanagement ( 3 x 2 Dagen) Module 1 : 2 x 2 Dagen Groepscommunicatie Hoe stelt u zich op in een groep en hoe haalt

Nadere informatie

Workshop Verbindend communiceren, met gevoel en zonder conflict

Workshop Verbindend communiceren, met gevoel en zonder conflict Workshop Verbindend communiceren Workshop Verbindend communiceren, met gevoel en zonder conflict Tijdens werkrelaties is eenrichting communiceren een veel voorkomende valkuil; we zenden te veel en ontvangen

Nadere informatie

Zelfdiagnostische vragenlijst verandercompetenties

Zelfdiagnostische vragenlijst verandercompetenties Zelfdiagnostische vragenlijst verandercompetenties Het gaat om de volgende zeven verandercompetenties. De competenties worden eerst toegelicht en vervolgens in een vragenlijst verwerkt. Veranderkundige

Nadere informatie

Nieuws voor overheidsmedewerkers

Nieuws voor overheidsmedewerkers Van Oort & Ros Partners bij Ontwikkeling Kerkedijk 11, 1862 BD Bergen www.vanoort-ros.nl 072-5814749 Nieuws voor overheidsmedewerkers Jaartraject Verbindend werken en eigen invloed versterken 2 Kennismaking

Nadere informatie

Studiegids training Productiemanager

Studiegids training Productiemanager Studiegids training Productiemanager Inhoud Inhoud... 2 1. Inhoudelijke informatie... 3 1.1 Beschrijving van de training... 3 1.2 Modules... 4 1.3 Opbouw van de training... 6 1.4 E-learningplatform...

Nadere informatie

SLA s voor niet-juristen

SLA s voor niet-juristen 2-daagse training SLA s voor niet-juristen Verhoog uw rendement door heldere afspraken Initiatief en organisatie In samenwerking met sla.heliview.nl Wat leert u in deze training? Het beoordelen en verbeteren

Nadere informatie

TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving -

TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving - TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving - Het vak van intern adviseur De meeste interne adviseurs hebben vaak twee beroepen: naast het vak

Nadere informatie

TRAINING PUBLIC AFFAIRS

TRAINING PUBLIC AFFAIRS TRAINING PUBLIC AFFAIRS DE KUNST VAN HET BEÏNVLOEDEN Bent u geïnteresseerd in de wereld van public affairs en wilt u zichzelf of uw medewerkers laten bijscholen? Heeft u een concreet vraagstuk en merkt

Nadere informatie

EFFECTIEF COMMUNICEREN MET NLP. Compacte introductie van NLP met focus op praktische toepassing in gespreksvoering en samenwerken

EFFECTIEF COMMUNICEREN MET NLP. Compacte introductie van NLP met focus op praktische toepassing in gespreksvoering en samenwerken EFFECTIEF COMMUNICEREN MET NLP Compacte introductie van NLP met focus op praktische toepassing in gespreksvoering en samenwerken Effectief Communiceren met NLP Effectief communiceren is niet zo moeilijk,

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Controlling & Accounting De cursus Controlling & Accounting duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Masterclass Plan van Aanpak Schrijven De Masterclass Plan van Aanpak Schrijven duurt 1 dag en omvat 2 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

De workshop Personal branding wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Personal branding wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Personal branding Personal branding, waar sta jij voor? Wat vind je belangrijk? Wat maakt jou uniek? Tijdens de workshop Personal branding ga je op ontdekkingstocht naar jouw waarden en kwaliteiten.

Nadere informatie

PSYCHOLOGIE IN COACHING compacte introductie van actuele inzichten met focus op praktische toepassing vanuit eigen casuïstiek

PSYCHOLOGIE IN COACHING compacte introductie van actuele inzichten met focus op praktische toepassing vanuit eigen casuïstiek PSYCHOLOGIE IN COACHING compacte introductie van actuele inzichten met focus op praktische toepassing vanuit eigen casuïstiek Psychologie in Coaching Deze training gaat over psychologische inzichten en

Nadere informatie

Commercieel Excelleren (4 dagen)

Commercieel Excelleren (4 dagen) Commercieel Excelleren (4 dagen) Wilt u uw mindset en verkooptechnieken nóg verder aanscherpen? En wilt u zich binnenkort meten met de absolute top van salesprofessionals in Nederland? Kies dan voor de

Nadere informatie

SCHATTEN VAN ADVOCATEN

SCHATTEN VAN ADVOCATEN SCHATTEN VAN ADVOCATEN PRAKTIJKOPLEIDINGEN VOOR DE ADVOCATUUR Vaardigheden in de praktijk Coachen in de praktijk Leidinggeven in de praktijk Teamwork in de praktijk SCHATTEN VAN ADVOCATEN Wij zijn er van

Nadere informatie

Benodigde soft skills voor een succesvolle interactie met klanten en collega s deel 1. Dijk training & coaching

Benodigde soft skills voor een succesvolle interactie met klanten en collega s deel 1. Dijk training & coaching Benodigde soft skills voor een succesvolle interactie met klanten en collega s deel 1 Dijk training & coaching Margot Dijker trainer & coach Leiderschap Beïnvloeden Trainingsonderwerpen Sales Teamontwikkeling

Nadere informatie

De wervende verenigingsadviseur

De wervende verenigingsadviseur De wervende verenigingsadviseur Inzet op energie en wervend vermogen van de vereniging WHISE ACADEMY De wervende verenigingsadviseur Het boeien en binden van mensen en organisaties in de lokale samenleving

Nadere informatie

Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk!

Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk! Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk! Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk! Ontdek en gebruik je talenten en competenties: Maak stappen in je loopbaan

Nadere informatie

Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven

Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven Ben je een betrokken leidinggevende, docent, trainer of coach die (aankomend) pedagogisch medewerkers wil stimuleren om de belangrijkste pedagogische vaardigheden

Nadere informatie