Veelgestelde vragen over de sluiting van de Nederlandse ambassade te Guatemala-Stad.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Veelgestelde vragen over de sluiting van de Nederlandse ambassade te Guatemala-Stad."

Transcriptie

1 Veelgestelde vragen over de sluiting van de Nederlandse ambassade te Guatemala-Stad. 1. Wanneer gaat de Nederlandse ambassade te Guatemala dicht? De ambassade gaat dicht in juli Tot wanneer is de consulaire balie open? U kunt tot 1 april 2013 bij de Nederlandse ambassade te Guatemala terecht voor al uw consulaire zaken, met uitzondering van inburgeringsexamens en visa voor het Schengengebied. 3. Onder welke ambassade valt Guatemala straks? Guatemala is, na juli 2013, evenals El Salvador en Honduras, onderdeel van het ressort van de Nederlandse ambassade te San José (Costa Rica). 4. Komt er een consulaat in Guatemala? Er zal een honorair consul worden benoemd. 5. Wat doet een honorair consul? Een honorair consul behartigt de consulaire en economische belangen van Nederland in Guatemala. Hij kan consulaire verklaringen afgeven en legalisaties tekenen. U kunt niet bij de honoraire consul terecht voor uw nieuwe paspoort of een visumaanvraag. 6. Waar moet ik heen voor een paspoortaanvraag? Voor het aanvragen van een nieuw paspoort kunt u terecht bij alle Nederlandse ambassades en beroeps-consulaten*). De dichtstbijzijnde ambassades voor Guatemala zijn de Nederlandse ambassade in Costa Rica en Mexico. Het Consulaat-Generaal in Miami is eveneens een mogelijkheid. Ook kunnen Nederlanders die niet in Nederland staan ingeschreven terecht bij de gemeentes Den Haag, Enschede, Maastricht, Echt-Susteren en Oldambt. Naar verwachting is er vanaf 1 januari 2013 ook een loket op Schiphol. *) bijv. Consulaat Generaal Miami, Consulaat Generaal New York, Consulaat Generaal Chicago 7. Is een paspoortaanvraag persoonlijk? Ja. U dient de paspoortaanvraag persoonlijk te doen. Het is niet mogelijk de aanvraag te laten doen door iemand anders. 8. Moeten kinderen ook persoonlijk verschijnen? Ja. Iedere aanvraag dient persoonlijk te worden ingediend. 9. Wat doe ik met de eerste paspoortaanvraag van mijn kind? De eerste paspoortaanvraag voor uw kind kunt u indienen bij een Nederlandse vertegenwoordiging in het buitenland of de gemeenten zoals genoemd onder 6. Neem contact op met de ambassade of gemeente over de te overleggen documenten. 10. Kan ik mijn kinderen laten bijschrijven in het paspoort? Nee, kinderen kunnen niet meer worden bijgeschreven in het paspoort van de ouders. Zij dienen dus te beschikken over een eigen paspoort.

2 11. Hoe kan mijn kind reizen om de eerste paspoortaanvraag in te dienen? De mogelijkheid bestaat om voor het kind een Laissez-Passer aan te vragen bij de Honoraire Consul. Een kind dat wordt geboren in Guatemala krijgt automatisch de Guatemalteekse nationaliteit en kan een Guatemalteeks paspoort aanvragen. Let op: Guatemalteken zijn visumplichtig voor Mexico. Indien uw kind in Mexico een Nederlands paspoort gaat aanvragen dient in het Guatemalteekse paspoort een Mexicaans visum te worden aangebracht door de Mexicaanse ambassade! 12. Hoe lang duurt het voordat ik mijn nieuwe paspoort heb? Gemiddeld kunt u binnen een maand na het indienen van de paspoortaanvraag beschikken over uw nieuwe paspoort. 13. Wordt het paspoort naar Guatemala gestuurd? Indien gewenst kan het paspoort worden verzonden naar het nog op te richten consulaat in Guatemala. Dit brengt geen extra kosten met zich mee. Op dat moment kunt u ook uw oude paspoort inleveren bij het consulaat. 14. Kan iemand anders mijn paspoort ophalen? Ja. Deze persoon dient dan wel te kunnen aantonen dat u hem of haar hiervoor heeft gemachtigd. Dit kunt u doen door middel van een ondertekende brief. 15. Wanneer wordt de geldigheid van het paspoort 10 jaar? De reguliere geldigheidsduur van het paspoort wordt verlengd naar 10 jaar, indien de aanvrager tenminste 18 jaar is. De invoer van de langere geldigheidsduur is voorzien voor eind 2013, begin Wie is de uitgevende instantie en levert dat problemen bij de aanvraag van de verblijfsvergunning? De uitgevende instantie van het paspoort is de ambassade of de gemeente waar u het paspoort aanvraagt. Dit heeft geen gevolgen voor het aanvragen/overzetten van uw verblijfsvergunning. 17. Ik ben mijn paspoort kwijt. Wat moet ik doen? Waar kan ik een nooddocument aanvragen? U kunt een laissez-passer aanvragen bij het nieuw te openen consulaat. Een laissez-passer is een met de hand geschreven nooddocument enkel bedoeld om naar de dichtstbijzijnde ambassade of naar Nederland te reizen. Een laissez-passer kan door de honorair consul afgegeven worden. U kunt er ook voor kiezen een noodpaspoort aan te vragen bij het consulaat. Voordeel van een noodpaspoort is dat het een geldigheidsduur heeft van maximaal 1 jaar en u daarmee naar diverse landen kunt reizen. Gemiddeld kunt u binnen drie weken na het indienen van de aanvraag beschikken over een noodpaspoort. Let op: een aantal landen accepteert geen laissez-passer of noodpaspoort. Verifieer vooraf met het consulaat welk reisdocument u moet aanvragen. 18. Kan ik een Nederlands paspoort aanvragen bij een andere Europese ambassade? Nee, dit is niet mogelijk. Wel bestaat de mogelijkheid, als de honorair consul niet beschikbaar is, om in geval van nood een European Travel Document aan te vragen bij een Europese ambassade. Hiermee kunt u naar de dichtstbijzijnde Nederlandse ambassade of naar Nederland reizen om daar een nieuw paspoort aan te vragen.

3 19. Kan ik een Nederlands paspoort tijdens vakantie in Nederland aanvragen? Ja. Indien u niet in Nederland staat ingeschreven kunt u een paspoortaanvraag indienen bij de gemeentes Den Haag, Enschede, Maastricht, Echt-Susteren en Oldambt. Naar verwachting is er vanaf 1 januari 2013 ook een loket op Schiphol 20. Waar worden documenten voor gebruik in Nederland gelegaliseerd? Afhankelijk van het soort document dient u het eerst door de desbetreffende instantie te laten legaliseren (RENAP, Ministerio de Educación, Organismo Judicial) en daarna door het lokale ministerie van Buitenlandse Zaken (Relaciones Exteriores). Tenslotte dient u het document te laten tekenen door de Nederlandse honorair consul. Denkt u voor gebruik in Nederland ook aan de vertaling door een beëdigd vertaler. 21. Kan iemand anders de legalisatie van documenten aanvragen? Ja, het legaliseren van documenten is niet persoonlijk. 22. Hoe lang duurt het legaliseren? Dit is afhankelijk van de werkdruk, maar over het algemeen zijn de documenten binnen een week door de honorair consul gelegaliseerd. 23. Waar kan het inburgeringsexamen voor Nederland worden afgelegd? Tot 15 december 2012 kan het inburgeringsexamen worden afgelegd bij de Nederlandse ambassade te Guatemala. Daarna kan het examen worden afgelegd op een Nederlandse vertegenwoordiging in het dichtstbijzijnde land waar wel een vertegenwoordiging is gevestigd. Dit dient dan wel te worden aangegeven bij het indienen van de aanvraag bij de IND. 24. Waar kan een MVV-aanvraag worden ingediend? De MVV-aanvraag voor vestiging in Nederland kan worden ingediend bij de Nederlandse ambassade waar ook het inburgeringsexamen is afgelegd. 25. Waar kan een Schengenvisum worden aangevraagd? Vanaf 24 september 2012 dient het Schengenvisum te worden aangevraagd bij de Spaanse ambassade in Guatemala-Stad. Met een Schengenvisum kan in beginsel door het gehele Schengengebied worden gereisd. 26. Wat is de doorlooptijd van een visumaanvraag voor het Schengengebied? Een visumaanvraag dient binnen 15 dagen te worden afgehandeld. Deze termijn kan eventueel worden verlengd. Guatemalteken hebben geen visum nodig om naar een land in het Schengengebied te reizen. 27. Waar kan een visum voor de Caribische delen van het Koninkrijk worden aangevraagd? Visa voor bezoeken aan Aruba, Bonaire, Curacao, St. Maarten, St. Eustatius en Saba kunnen worden aangevraagd bij elke Nederlandse ambassade of beroeps-consulaat *). *) bijv. Consulaat Generaal Miami, Consulaat Generaal New York, Consulaat Generaal Chicaco 28. Kan iemand anders een visum/mvv voor mij ophalen? U kunt door middel van een ondertekende brief iemand machtigen om uw visum of MVV voor u op te halen. 29. Waar moet ik naar toe voor een consulaire verklaring? Consulaire verklaringen kunnen worden afgegeven door de honoraire consul.

4 30. Kan iemand anders een verklaring voor mij aanvragen? Ja, mits deze persoon beschikt over een door u ondertekende brief. Dit is niet mogelijk voor het bewijs van in leven zijn. 31. Waar wordt de in leven zijn verklaring gestempeld? De honoraire consul kan een verklaring van in leven zijn ( attestatie de vita ) voor u ondertekenen. 32. Hoe lang duurt het voordat ik een consulaire verklaring krijg? Het consulaat probeert binnen een week uw verklaring gereed te hebben. 33. Waar kan ik documenten laten vertalen? Documenten voor gebruik in Nederland dienen te worden vertaald door een beëdigd vertaler. Het consulaat zal beschikken over een lijst met beëdigde vertalers. 34. Waar kan ik terecht voor een consulair geval? Voor consulaire gevallen (ongevallen, verdwijningen, beroving, arrestatie, etc.) kunt u na sluiting van de ambassade in Guatemala contact opnemen met de honorair consul in Guatemala of de Nederlandse ambassade in Costa Rica. 35. Aan wie kan ik consulaire vragen stellen (bijv. nationaliteitsvragen)? U kunt voor al uw consulaire vragen terecht bij de Nederlandse ambassade in Costa Rica. 36. Kan ik vanuit Guatemala blijven stemmen? U kunt momenteel op diverse manieren stemmen, bijvoorbeeld door iemand in Nederland te machtigen. Ook kunt u stemmen per brief. Daarnaast is het nu mogelijk om uw stembiljet af te geven bij een Nederlandse ambassade of honorair consulaat. U dient zich dan wel van tevoren te registreren bij de gemeente Den Haag: Wat gaat er gebeuren met de crisisplanning? In geval van grote natuurrampen of bij ernstige politieke dreiging zal de Nederlandse ambassade in Costa Rica in overleg met de honorair consul in Guatemala een eventueel noodplan uitvoeren. 38. Gaat de honorair consul ook Koninginnedag / borrels organiseren? Dit is formeel geen onderdeel van het takenpakket van een honorair consul.` 39. In welke valuta dien ik te betalen? Betalingen bij de ambassade in Costa Rica zijn contant en in de lokale valuta. Bij het honorair consulaat in Guatemala kunt u contant met Quetzales betalen. 40. Wat gaat er gebeuren met de website van de ambassade? De website van de Nederlandse ambassade in Guatemala zal komen te vervallen. Voor al uw vragen en informatie kunt u voortaan terecht op de website van de Nederlandse ambassade in Costa Rica:

5 41. Waar kan ik geboorte/huwelijk registreren? Buitenlandse aktes kunt u laten inschrijven bij het Bureau Landelijke Taken van de gemeente Den Haag. Meer informatie vindt u op de volgende website: Waar kan ik mijn rijbewijs aanvragen? Voor het aanvragen van uw rijbewijs verandert er niets. Dit kunt u blijven doen bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) te Veendam. Het aanvragen van een rijbewijs kan niet bij een ambassade. Voor meer informatie kunt u de website van het RDW raadplegen: ndeeuropeseunie.aspx. ***

Versie 30 januari 2013. Veelgestelde vragen over Naturalisatie voor houders van een Ranov-verblijfsvergunning.

Versie 30 januari 2013. Veelgestelde vragen over Naturalisatie voor houders van een Ranov-verblijfsvergunning. Versie 30 januari 2013 Veelgestelde vragen over Naturalisatie voor houders van een Ranov-verblijfsvergunning. Deze lijst met vragen en antwoorden is niet volledig en ook niet altijd van toepassing op uw

Nadere informatie

Registratieformulier voor kiezers buiten Nederland voor het raadgevend referendum over het Associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne.

Registratieformulier voor kiezers buiten Nederland voor het raadgevend referendum over het Associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne. Model D 3-3 Registratieformulier voor kiezers buiten Nederland voor het raadgevend referendum over het Associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne. 1 Met dit formulier registreert u zich voor het raadgevend

Nadere informatie

Wat is het gevolg van het vervallen van de geldigheid van de bijschrijving?

Wat is het gevolg van het vervallen van de geldigheid van de bijschrijving? I Geldigheid kinderbijschrijving Wat is het gevolg van het vervallen van de geldigheid van de bijschrijving? Om naar het buitenland te reizen hebben kinderen vanaf 26 juni 2012 een eigen paspoort of Nederlandse

Nadere informatie

Versie 19 juni 2012. Veelgestelde vragen over Naturalisatie voor houders van een Ranov-verblijfsvergunning.

Versie 19 juni 2012. Veelgestelde vragen over Naturalisatie voor houders van een Ranov-verblijfsvergunning. Versie 19 juni 2012 Veelgestelde vragen over Naturalisatie voor houders van een Ranov-verblijfsvergunning. Deze lijst met vragen en antwoorden is niet volledig en ook niet altijd van toepassing op uw specifieke

Nadere informatie

Versie 6 augustus 2012. Veelgestelde vragen over Naturalisatie voor houders van een Ranov-verblijfsvergunning.

Versie 6 augustus 2012. Veelgestelde vragen over Naturalisatie voor houders van een Ranov-verblijfsvergunning. Versie 6 augustus 2012 Veelgestelde vragen over Naturalisatie voor houders van een Ranov-verblijfsvergunning. Deze lijst met vragen en antwoorden is niet volledig en ook niet altijd van toepassing op uw

Nadere informatie

Met een bijschrijving kan na 26 juni 2012 niet meer gereisd worden.

Met een bijschrijving kan na 26 juni 2012 niet meer gereisd worden. Geldigheid kinderbijschrijving Wat is het gevolg van het vervallen van de geldigheid van de bijschrijving? Om naar het buitenland te reizen hebben kinderen vanaf 26 juni 2012 een eigen paspoort of Nederlandse

Nadere informatie

Vraag: Wat zijn de openingstijden van de visumafdeling? Antw.: de visumafdeling is van maandag t/m vrijdag van 09.00-15.00 uur open.

Vraag: Wat zijn de openingstijden van de visumafdeling? Antw.: de visumafdeling is van maandag t/m vrijdag van 09.00-15.00 uur open. Vraag: Wanneer kan ik mijn visum aanvragen? Antw.: U kunt uw visum op z'n vroegst 2 maanden van tevoren of uiterlijk 1 werkdag voor vertrek aanvragen aan het loket v/d Visumafdeling Vraag: Ik kan het formulier

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag Bezuidenhoutseweg 67 2594 AC Den Haag Postbus 20061 Nederland www.rijksoverheid.nl Datum 19 juni 2014 Betreft Beantwoording

Nadere informatie

CP2. Documenten en andere zaken aanvragen

CP2. Documenten en andere zaken aanvragen CP Documenten en andere zaken aanvragen In Nederland vraagt iedereen zijn paspoort en rijbewijs aan bij de gemeente. Ook een aanvraag voor naturalisatie doet u bij de gemeente. In deze cruciale praktijk

Nadere informatie

Registratieformulier voor kiezers buiten Nederland voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer der Staten- Generaal op woensdag 15 maart 2017.

Registratieformulier voor kiezers buiten Nederland voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer der Staten- Generaal op woensdag 15 maart 2017. 1 Registratieformulier voor kiezers buiten Nederland voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer der Staten- Generaal op woensdag 15 maart 2017. Met dit formulier registreert u zich voor de verkiezing

Nadere informatie

Informatieblad: Consulaire verklaringen. 1) Verklaring van woonplaats. 2) Verklaring van in leven zijn

Informatieblad: Consulaire verklaringen. 1) Verklaring van woonplaats. 2) Verklaring van in leven zijn Informatieblad: Consulaire verklaringen Consulaire verklaringen kunnen alleen t.b.v. Nederlanders worden opgemaakt. Uw nationaliteit, evenals een evt. tweede nationaliteit, moet in de verklaring worden

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2009 2010 32 415 (R1915) Bepalingen omtrent de verlening van visa voor de toegang tot de landen van het Koninkrijk (Rijksvisumwet) Nr. 2 VOORSTEL VAN RIJKSWET

Nadere informatie

C. Kan ik het toeristenvisum voor 2 maanden, drie (3) jaar of het zakenvisum nog aanvragen?

C. Kan ik het toeristenvisum voor 2 maanden, drie (3) jaar of het zakenvisum nog aanvragen? A. Waarin verschilt de Toeristenkaart van het visum? De Toeristenkaart kan slechts voor 1 (één) reis gebruikt worden. De Toeristenkaart is een los kaartje. Voor de Toeristenkaart hoeft u geen visumformulier

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over (kinderbijschrijving in) een paspoort

Veelgestelde vragen over (kinderbijschrijving in) een paspoort Veelgestelde vragen over (kinderbijschrijving in) een paspoort I Geldigheid kinderbijschrijving Wat is het gevolg van het vervallen van de geldigheid van de bijschrijving? Om naar het buitenland te reizen

Nadere informatie

Registratieformulier voor kiezers buiten Nederland voor de verkiezing van het Europees Parlement

Registratieformulier voor kiezers buiten Nederland voor de verkiezing van het Europees Parlement Model D 3-3 Registratieformulier voor kiezers buiten Nederland voor de verkiezing van het Europees Parlement Met dit formulier registreert u zich voor de verkiezing van de Nederlandse leden van het Europees

Nadere informatie

Rapport. Rapport betreffende een klacht over het Nederlandse consulaat te Barcelona (Spanje). Bestuursorgaan: de minister van Buitenlandse Zaken.

Rapport. Rapport betreffende een klacht over het Nederlandse consulaat te Barcelona (Spanje). Bestuursorgaan: de minister van Buitenlandse Zaken. Rapport Rapport betreffende een klacht over het Nederlandse consulaat te Barcelona (Spanje). Bestuursorgaan: de minister van Buitenlandse Zaken. Datum: 13 juli 2012 Rapportnummer: 2012/114 2 Klacht Op

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal Postbus EA Den Haag

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal Postbus EA Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Directoraat-generaal Turfmarkt 147 Den Haag www.facebook.com/minbzk www.twitter.com/minbzk Uw kenmerk Betreft uw

Nadere informatie

Wat is het gevolg van het vervallen van de geldigheid van de bijschrijving?

Wat is het gevolg van het vervallen van de geldigheid van de bijschrijving? I Geldigheid kinderbijschrijving Wat is het gevolg van het vervallen van de geldigheid van de bijschrijving? Om naar het buitenland te reizen hebben kinderen vanaf 26 juni 2012 een eigen paspoort of Nederlandse

Nadere informatie

A 2013 N 29 PUBLICATIEBLAD

A 2013 N 29 PUBLICATIEBLAD A 2013 N 29 PUBLICATIEBLAD BESLUIT van 21 januari 2013 tot afkondiging van het Besluit van 21 november 2012, houdende wijziging van het Besluit paspoortgelden in verband met de aanpassing van de tarieven

Nadere informatie

Aanvraag voor een machtiging tot voorlopig verblijf - nareizigers asiel

Aanvraag voor een machtiging tot voorlopig verblijf - nareizigers asiel Aanvraag voor een machtiging tot voorlopig verblijf - nareizigers asiel (647) Lees eerst de toelichting voordat u begint met invullen. Voor wie is dit formulier? Met dit formulier kunt u een aanvraag indienen

Nadere informatie

2017 no. 6 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA

2017 no. 6 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA 2017 no. 6 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA RIJKSWET van 23 augustus 2016, houdende bepalingen omtrent de verlening van visa voor de toegang tot de landen van het Koninkrijk (Rijksvisumwet) (Stb. 2016, 320)

Nadere informatie

Beste klant, Nuttige informatie

Beste klant, Nuttige informatie Beste klant, Allereerst hartelijk dank om uw visumaanvraag te laten behandelen door de firma traveldocs. Wij zullen alles in het werk stellen om uw visumaanvraag zo vlot mogelijk te laten verlopen. Naar

Nadere informatie

Hoe kunt u Nederlander worden in het buitenland?

Hoe kunt u Nederlander worden in het buitenland? Hoe kunt u Nederlander worden in het buitenland? 1. Waarom deze publicatie? Wat moet u doen om de Nederlandse nationaliteit te krijgen? Deze vraag staat centraal in de publicatie die u nu leest. De publicatie

Nadere informatie

Hoe kunt u Nederlander worden in het buitenland?

Hoe kunt u Nederlander worden in het buitenland? Hoe kunt u Nederlander worden in het buitenland? Inhoudsopgave 1. Waarom deze publicatie? 2. Nederlander worden in het kort 3. Wie komt in aanmerking? 4. Wat moet u doen om Nederlander te worden via naturalisatie?

Nadere informatie

AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN

AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN Jaargang 2016 No. 48 Besluit van 13 september 2016 tot afkondiging van de Rijkswet van 23 augustus 2016 houdende bepalingen omtrent de verlening van visa voor de toegang

Nadere informatie

Rapport. Datum: 1 februari 2007 Rapportnummer: 2007/021

Rapport. Datum: 1 februari 2007 Rapportnummer: 2007/021 Rapport Datum: 1 februari 2007 Rapportnummer: 2007/021 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de Koninklijke Marechaussee op 20 april 2005 aan zijn moeder een noodpaspoort heeft verleend, afgaande op informatie

Nadere informatie

Hoe krijgt u de Nederlandse nationaliteit terug? Optie- en naturalisatieprocedure voor oud-nederlanders

Hoe krijgt u de Nederlandse nationaliteit terug? Optie- en naturalisatieprocedure voor oud-nederlanders Hoe krijgt u de Nederlandse nationaliteit terug? Optie- en naturalisatieprocedure voor oud-nederlanders 1. Waarom deze publicatie? Wat moet u doen om de Nederlandse nationaliteit te herkrijgen? Deze vraag

Nadere informatie

Les 35. Een nieuw paspoort

Les 35. Een nieuw paspoort http://www.edusom.nl Thema Het stadhuis Les 35. Een nieuw paspoort Wat leert u in deze les? Informatie over het aanvragen en verlengen van uw paspoort of identiteitskaart. Vragen stellen bij het loket.

Nadere informatie

Hoe kunt u Nederlander worden in het buitenland?

Hoe kunt u Nederlander worden in het buitenland? Hoe kunt u Nederlander worden in het buitenland? 1. Waarom deze publicatie? Wat moet u doen om de Nederlandse nationaliteit te krijgen? Deze vraag staat centraal in de publicatie die u nu leest. De publicatie

Nadere informatie

BEEINDIGING PASPOORTWERKZAAMHEDEN BIJ DE NEDERLANDSE CONSULATEN IN FRANKRIJK VANAF 1 OKTOBER 2013

BEEINDIGING PASPOORTWERKZAAMHEDEN BIJ DE NEDERLANDSE CONSULATEN IN FRANKRIJK VANAF 1 OKTOBER 2013 BEEINDIGING PASPOORTWERKZAAMHEDEN BIJ DE NEDERLANDSE CONSULATEN IN FRANKRIJK VANAF 1 OKTOBER 2013 N.a.v. het besluit de paspoortwerkzaamheden bij de Nederlandse consulaten in Frankrijk te beëindigen m.i.v.

Nadere informatie

Aanvraag voor het verblijfsdoel uitwisseling in het kader van het Working Holiday Program of Working Holiday Scheme

Aanvraag voor het verblijfsdoel uitwisseling in het kader van het Working Holiday Program of Working Holiday Scheme Aanvraag voor het verblijfsdoel uitwisseling in het kader van het Working Holiday Program of Working Holiday Scheme Lees eerst de toelichting voordat u begint met invullen. Voor wie is dit formulier? Dit

Nadere informatie

Banko di Seguro Sosial

Banko di Seguro Sosial Banko di Seguro Sosial Mijn vader is overleden. Kom ik dan in aanmerking voor een wezenpensioen? Hoeveel wezenpensioen ontvang ik? Toelichting behorend bij het aanvraagformulier voor een wezenpensioen

Nadere informatie

Rapport. Rapport over een klacht over de Koninklijke Marechaussee en de Nederlandse ambassade in Tel Aviv (Israël) Datum: 7 mei 2013

Rapport. Rapport over een klacht over de Koninklijke Marechaussee en de Nederlandse ambassade in Tel Aviv (Israël) Datum: 7 mei 2013 Rapport Rapport over een klacht over de Koninklijke Marechaussee en de Nederlandse ambassade in Tel Aviv (Israël) Datum: 7 mei 2013 Rapportnummer: 2013/046 2 Wat is er gebeurd Verzoekster woont in Londen

Nadere informatie

Rapport. Afgifte noodpaspoort voor Indonesië

Rapport. Afgifte noodpaspoort voor Indonesië Rapport Afgifte noodpaspoort voor Indonesië Klacht Medewerkers van het consulaat-generaal in Düsseldorf hebben onjuiste informatie aan verzoeker verstrekt over het reizen naar Indonesië met een noodpaspoort

Nadere informatie

Beste klant, Nuttige informatie

Beste klant, Nuttige informatie Beste klant, Allereerst hartelijk dank om uw visumaanvraag te laten behandelen door de firma traveldocs. Wij zullen alles in het werk stellen om uw visumaanvraag zo vlot mogelijk te laten verlopen. Naar

Nadere informatie

Hoe krijgt u de Nederlandse nationaliteit terug? Optie- en naturalisatieprocedure voor oud-nederlanders

Hoe krijgt u de Nederlandse nationaliteit terug? Optie- en naturalisatieprocedure voor oud-nederlanders Hoe krijgt u de Nederlandse nationaliteit terug? Optie- en naturalisatieprocedure voor oud-nederlanders Inhoudsopgave 1. Waarom deze publicatie? 2. Nederlandse nationaliteit terugkrijgen in het kort 3.

Nadere informatie

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Ministerie van Buitenlandse Zaken Ministerie van Buitenlandse Zaken Nederlanders in het buitenland t.a.v. Directie Consulaire Zaken en Visumbeleid Verzonden per e-mail aan: Rijrstraat 8 2515 XP Den Haag info@nihb.nl Postbus 20061 2500

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 10795 17 april 2015 Besluit van de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie van 3 april 2015, nummer WBN 2015/4, houdende

Nadere informatie

De Verklaring Omtrent het Gedrag

De Verklaring Omtrent het Gedrag De Verklaring Omtrent het Gedrag Inhoud Deze brochure 3 In welke gevallen kan een VOG worden gevraagd? 3 Waar vraag ik een VOG aan? 4 Hoe vraag ik een VOG bij de gemeente aan? 4 Hoe vraag ik een VOG rechtstreeks

Nadere informatie

AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN

AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN Jaargang 2014 No. 22 Besluit van de 30 ste januari 2014 tot afkondiging van de Regeling van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 29 januari 2014,

Nadere informatie

Tekst brief ministerie van buitenlandse zaken Suriname i.v.m. MKV

Tekst brief ministerie van buitenlandse zaken Suriname i.v.m. MKV Deze pagina bevat veel informatie waar u zich bij het aanvragen van een MKV / Visum aan moet houden. Onder aan de pagina staat een print button om het document af te drukken, zodat u het op uw gemak kunt

Nadere informatie

BELANGRIJK: De consulaire afdeling is geopend op maandag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur.

BELANGRIJK: De consulaire afdeling is geopend op maandag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. BELANGRIJK: 1). Cheques worden niet geaccepteerd 2). Vergeet niet het betalingsbewijs bij uw aanvraag in te dienen 3). Dien visumaanvragen van 3 maanden of langer (iedere categorie) op tijd in aangezien

Nadere informatie

Aanvraagformulier Naamswijziging en naamsvaststelling

Aanvraagformulier Naamswijziging en naamsvaststelling Aanvraagformulier Naamswijziging en naamsvaststelling Toelichting Met dit formulier kunt u een aanvraag indienen om uw achternaam, of die van uw minderjarige kind(eren) te wijzigen. Voor het wijzigen van

Nadere informatie

AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN

AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN Jaargang 2013 No. 4 Besluit van de 10 e januari 2013 tot afkondiging van het Besluit van 21 november 2012 houdende wijziging van het Besluit paspoortgelden in verband

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2012 592 Besluit van 21 november 2012 houdende wijziging van het Besluit paspoortgelden in verband met de aanpassing van de tarieven per 1 januari

Nadere informatie

MODEL D 3-1. REGISTRATIEFORMULIER VOOR KIEZERS DIE BUITEN NEDERLAND WONEN VOOR DE VERKIEZING VAN DE LEDEN VAN DE TWEEDE KAMER DER STATEN-GENERAAL...

MODEL D 3-1. REGISTRATIEFORMULIER VOOR KIEZERS DIE BUITEN NEDERLAND WONEN VOOR DE VERKIEZING VAN DE LEDEN VAN DE TWEEDE KAMER DER STATEN-GENERAAL... MODEL D 3-1. REGISTRATIEFORMULIER VOOR KIEZERS DIE BUITEN NEDERLAND WONEN VOOR DE VERKIEZING VAN DE LEDEN VAN DE TWEEDE KAMER DER STATEN-GENERAAL BELANGRIJK! o LEES EERST DE TOELICHTING o MET BLOKLETTERS

Nadere informatie

Aanvraag voor het verblijfsdoel familie en gezin (referent)

Aanvraag voor het verblijfsdoel familie en gezin (referent) Aanvraag voor het verblijfsdoel familie en gezin (referent) Lees eerst de toelichting voordat u begint met invullen. Voor wie is dit formulier? Dit formulier kunt u gebruiken als u referent bent. Een referent

Nadere informatie

Aanvraagformulier Naamswijziging en naamsvaststelling

Aanvraagformulier Naamswijziging en naamsvaststelling Aanvraagformulier Naamswijziging en naamsvaststelling Toelichting Met dit formulier kunt u een aanvraag indienen om uw achternaam, of die van uw minderjarige kind(eren) te wijzigen. Voor het wijzigen van

Nadere informatie

Zij was de volgende dag naar een andere fotograaf gegaan. Deze foto's waren niet aangekomen bij het consulaat.

Zij was de volgende dag naar een andere fotograaf gegaan. Deze foto's waren niet aangekomen bij het consulaat. Rapport 2 h2>klacht Verzoekster klaagt over de lange duur van de behandeling van haar paspoortaanvraag van 8 augustus 2007 door het Nederlandse consulaat te Harwich (Verenigd Koninkrijk). Voorts klaagt

Nadere informatie

Hoe krijgt u de Nederlandse nationaliteit terug? Optie- en naturalisatieprocedure voor oud-nederlanders

Hoe krijgt u de Nederlandse nationaliteit terug? Optie- en naturalisatieprocedure voor oud-nederlanders Hoe krijgt u de Nederlandse nationaliteit terug? Optie- en naturalisatieprocedure voor oud-nederlanders Inhoudsopgave 1. Waarom deze publicatie? 2. Nederlandse nationaliteit terugkrijgen in het kort 3.

Nadere informatie

Rapport. Rapport over een klacht over de Nederlandse ambassade in Brasilia. Datum: 18 oktober Rapportnummer: 2011/3154

Rapport. Rapport over een klacht over de Nederlandse ambassade in Brasilia. Datum: 18 oktober Rapportnummer: 2011/3154 Rapport Rapport over een klacht over de Nederlandse ambassade in Brasilia. Datum: 18 oktober 2011 Rapportnummer: 2011/3154 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de Nederlandse ambassade in Brasilia: zijn

Nadere informatie

Aanvraagprocedure reisdocumenten voor vluchtelingen of vreemdelingen als bedoeld in artikel 12, 14 en 15, tweede lid, van de Paspoortwet

Aanvraagprocedure reisdocumenten voor vluchtelingen of vreemdelingen als bedoeld in artikel 12, 14 en 15, tweede lid, van de Paspoortwet Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Directoraat-generaal Overheidsorganisatie Contactpersoon Contactcentrum Rijksdienst voor

Nadere informatie

Beste klant, Nuttige informatie

Beste klant, Nuttige informatie Beste klant, Allereerst hartelijk dank om uw visumaanvraag te laten behandelen door de firma traveldocs. Wij zullen alles in het werk stellen om uw visumaanvraag zo vlot mogelijk te laten verlopen. Naar

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCORANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 34529 22 juni 2018 Regeling van de Minister van Buitenlandse Zaken van 14 juni 2018, nr Min-Buza.2018.1422-22, houdende

Nadere informatie

Beste klant, Nuttige informatie

Beste klant, Nuttige informatie Beste klant, Allereerst hartelijk dank om uw visumaanvraag te laten behandelen door de firma traveldocs. Wij zullen alles in het werk stellen om uw visumaanvraag zo vlot mogelijk te laten verlopen. Naar

Nadere informatie

Vraag 1. Vraag 2. Ja. Vraag 3

Vraag 1. Vraag 2. Ja. Vraag 3 Vraag 1 Ja, ik ben van mening dat de inspanningen er inderdaad op gericht moeten zijn dat zoveel mogelijk potentiële kiezers die in het buitenland woonachtig zijn kunnen deelnemen aan de verkiezing. Middels

Nadere informatie

AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN

AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN Jaargang 2018 No. 28 Besluit van de 4 e juli 2018 tot afkondiging van de Regeling van de Minister van Buitenlandse Zaken van 14 juni 2018, nr. Min-Buza.2018.1422-22, houdende

Nadere informatie

Als u tijdelijk voogd wordt over een jongere. uit het Caribische deel van het Nederlandse Koninkrijk

Als u tijdelijk voogd wordt over een jongere. uit het Caribische deel van het Nederlandse Koninkrijk Als u tijdelijk voogd wordt over een jongere uit het Caribische deel van het Nederlandse Koninkrijk Inhoud 4 > Gezag en voogdij 5 > Voogdijregeling 5 > Tijdelijke voogdij 7 > Vereisten voorafgaand aan

Nadere informatie

Aan Land en Taal Ministerie van Buitenlandse Zaken. Directie Afrika. Cluster Ambtsberichten en Terugkeer Postbus T.a.v.

Aan Land en Taal Ministerie van Buitenlandse Zaken. Directie Afrika. Cluster Ambtsberichten en Terugkeer Postbus T.a.v. Postbus 20061 Infolijn 088 0430 T.a.v. 2500 BG Den Haag Aan Land en Taal Ministerie van Buitenlandse Zaken Cluster Ambtsberichten en Terugkeer Postbus 16275 2511 DP Den Haag Directie Afrika Turfmarkt 147

Nadere informatie

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd Nederlandse Antillen MINISTERIELE BESCHIKKING van de 7de december 2004, ter uitvoering van artikel 3, eerste lid, onderdeel 1, onder a en b, artikel 3, tweede en vierde lid, artikel 9, eerste en tweede

Nadere informatie

Hoe kunt u Nederlander worden in het buitenland?

Hoe kunt u Nederlander worden in het buitenland? Hoe kunt u Nederlander worden in het buitenland? 1. Waarom deze publicatie? Wat moet u doen om de Nederlandse nationaliteit te krijgen? Deze vraag staat centraal in de publicatie die u nu leest. De publicatie

Nadere informatie

Huiselijk geweld, eergerelateerd geweld, mensenhandel, achterlating en uw verblijfsvergunning

Huiselijk geweld, eergerelateerd geweld, mensenhandel, achterlating en uw verblijfsvergunning Huiselijk geweld, eergerelateerd geweld, mensenhandel, achterlating en uw verblijfsvergunning Deze publicatie is speciaal voor mensen die een verblijfsvergunning willen aanvragen en die slachtoffer zijn

Nadere informatie

Visum China Belangrijke informatie over het visum voor China

Visum China Belangrijke informatie over het visum voor China Reisinformatie China Visum China Belangrijke informatie over het visum voor China Op vakantie of zakenreis naar China? Dan moet u een visum aanvragen. Het visum China wordt voor vertrek aangebracht in

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 9949 16 mei 2012 Regeling van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 15 mei 2012, nr. 2012-0000272608,

Nadere informatie

2018 no. 45 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA

2018 no. 45 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA 2018 no. 45 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA REGELING van de Minister van Buitenlandse Zaken van 14 juni 2018, nr Min-Buza.2018.1422-22, houdende bepalingen inzake vrijstelling van de visumplicht op grond van

Nadere informatie

Rapport. Een onderzoek naar een klacht over de Immigratie- en Naturalisatiedienst. Oordeel

Rapport. Een onderzoek naar een klacht over de Immigratie- en Naturalisatiedienst. Oordeel Rapport Een onderzoek naar een klacht over de Immigratie- en Naturalisatiedienst. Oordeel Op basis van het onderzoek vindt de klacht over de Immigratie- en Naturalisatiedienst gegrond. Datum: 25 oktober

Nadere informatie

a) U bent niet van Surinaamse origine en wil niet langer dan 90 dagen in Suriname stage lopen.

a) U bent niet van Surinaamse origine en wil niet langer dan 90 dagen in Suriname stage lopen. Vraag: Ik moet voor stage naar Suriname en weet niet of ik een visum of een Machtiging tot Kort Verblijf moet aanvragen. Antw.: In het kort komt het hierop neer: a) U bent niet van Surinaamse origine en

Nadere informatie

Beste klant, Nuttige informatie

Beste klant, Nuttige informatie Beste klant, Allereerst hartelijk dank om uw visumaanvraag te laten behandelen door de firma traveldocs. Wij zullen alles in het werk stellen om uw visumaanvraag zo vlot mogelijk te laten verlopen. Naar

Nadere informatie

U wilt een afspraak maken voor:

U wilt een afspraak maken voor: Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag... 2 Geheimhouding persoonsgegevens... 3 Het legaliseren van uw handtekening... 4 Het aanvragen van een paspoort of identiteitskaart... 5 Het aanvragen

Nadere informatie

Nederlandse. Website: I d e n t i t e i t s k a a r t. volg ons via:

Nederlandse. Website:  I d e n t i t e i t s k a a r t. volg ons via: Paspoort Nederlandse I d e n t i t e i t s k a a r t Website: www.bunschoten.nl volg ons via: Spoedprocedure Als u met spoed een reisdocument nodig heeft, zijn hier extra kosten aan verbonden. Aanvragen

Nadere informatie

Infosessie. Athene

Infosessie. Athene Infosessie Athene 10.11.2017 Laurent FREDERICKX 1. De FOD Buitenlandse Zaken 2. De Ambassade van België in Athene 3. Nuttige contactgegevens en informatie 1 Le SPF Affaires étrangères De FOD Buitenlandse

Nadere informatie

Hoe kunt u Nederlander worden?

Hoe kunt u Nederlander worden? Hoe kunt u Nederlander worden? Inhoudsopgave 1. Waarom deze brochure? 4 2. Nederlander worden in het kort 5 3. Wie komt in aanmerking? 9 4. Hoe gaat de optieprocedure in z n werk? 13 5. Wat moet u doen

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 36934 24 december 2014 Besluit van de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie van 12 december 2014, nummer WBN 2014/8,

Nadere informatie

De Basisregistratie Personen:

De Basisregistratie Personen: De Basisregistratie Personen: voor de overheid en voor u Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens 2 De Basisregistratie Personen: voor de overheid en voor u Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens

Nadere informatie

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het Traveldocs team. Nuttige informatie. Inentingen

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het Traveldocs team. Nuttige informatie. Inentingen Beste klant, Allereerst willen wij u hartelijk danken dat uw visumaanvraag aan Traveldocs toevertrouwt. Wij zullen alles in het werk stellen om de aanvraag zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen.

Nadere informatie

Oceanië. Voor meer informatie over visa neem contact op met de ambassade of het consulaat.

Oceanië. Voor meer informatie over visa neem contact op met de ambassade of het consulaat. Oceanië Australië Geldig paspoort: ja Visum: ja, als je voor minder dan drie maanden gaat studeren in Australië is een toeristenvisum voldoende, hiermee mag je echter niet werken daar. Verder bestaat er

Nadere informatie

Aruba. Paspoort Pasfoto s Retourticket. Req Eng.pdf. contact op. Oranjestad. &ncmspagetype=1. Awg. 100,.

Aruba. Paspoort Pasfoto s Retourticket. Req Eng.pdf. contact op. Oranjestad. &ncmspagetype=1. Awg. 100,. Noord Amerika Aruba Geldig paspoort: ja, geldig na vertrek uit Aruba. Visum: ja, als je langer dan 3 maanden wilt blijven. Je kunt een visum aanvragen bij de ambassade in Den Haag. Je zult o.a. nodig hebben:

Nadere informatie

Hoe krijgt u de Nederlandse nationaliteit terug? Optie- en naturalisatieprocedure voor oud-nederlanders

Hoe krijgt u de Nederlandse nationaliteit terug? Optie- en naturalisatieprocedure voor oud-nederlanders Hoe krijgt u de Nederlandse nationaliteit terug? Optie- en naturalisatieprocedure voor oud-nederlanders 1. Waarom deze publicatie? Wat moet u doen om de Nederlandse nationaliteit te herkrijgen? Deze vraag

Nadere informatie

Vraag en antwoord T-rijwijs

Vraag en antwoord T-rijwijs Vraag en antwoord T-rijwijs Deze vragen en antwoorden geven de nodige uitleg over de invoering van het T-rijbewijs. De afkorting LBT staat voor land- en bosbouwtrekker en MMBS is een afkorting voor motorrijtuig

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Staten Generaal der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Staten Generaal der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Staten Generaal der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Directie Migratiebeleid Afdeilng Juridische en Algemene Zaken Schedeldoekshaven

Nadere informatie

Beste klant, Nuttige informatie

Beste klant, Nuttige informatie Beste klant, Allereerst hartelijk dank om uw visumaanvraag te laten behandelen door de firma traveldocs. Wij zullen alles in het werk stellen om uw visumaanvraag zo vlot mogelijk te laten verlopen. Naar

Nadere informatie

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het Traveldocs team

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het Traveldocs team Beste klant, Allereerst willen wij u hartelijk danken dat uw visumaanvraag aan Traveldocs toevertrouwt. Wij zullen alles in het werk stellen om de aanvraag zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen.

Nadere informatie

[KENNIS] 1. Wanneer mag of moet je je uitschrijven bij de Basisregistratie Personen?

[KENNIS] 1. Wanneer mag of moet je je uitschrijven bij de Basisregistratie Personen? Wil je weten of je je kan uitschrijven bij de gemeente uit de Basisregistratie Personen? Wil je geldige toezeggingen van de juiste instanties? Maak dan gebruik van de BuitenlandZaken Service van JoHo Inhoud

Nadere informatie

Verblijf in Nederland

Verblijf in Nederland Verblijf in Nederland Inhoudsopgave 1. Waarom deze publicatie? 2. Mvv en verblijfsvergunning in het kort 3. Wie komt in aanmerking voor een mvv en een verblijfsvergunning? 4. Hoe vraagt u een mvv aan?

Nadere informatie

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het Traveldocs team

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het Traveldocs team Beste klant, Allereerst willen wij u hartelijk danken dat uw visumaanvraag aan Traveldocs toevertrouwt. Wij zullen alles in het werk stellen om de aanvraag zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen.

Nadere informatie

Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) Natuurlijke Personen

Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) Natuurlijke Personen Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) Natuurlijke Personen 0Inhoud Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) 2 4 5 5 5 6 6 6 7 8 8 8 9 9 9 10 10 11 1. Inleiding 2. Waarvoor heb ik een VOG nodig 3. Hoe vraag ik

Nadere informatie

Gezinshereniging en gezinsvorming in Nederland

Gezinshereniging en gezinsvorming in Nederland Gezinshereniging en gezinsvorming in Nederland Inhoud 1 Waarom deze brochure? 4 2 Voor wie is deze brochure? 4 3 Aan welke voorwaarden moet u voldoen bij 5 gezinshereniging en gezinsvorming? 4 Welke documenten

Nadere informatie

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het Traveldocs team. Nuttige informatie. Inentingen

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het Traveldocs team. Nuttige informatie. Inentingen Beste klant, Allereerst willen wij u hartelijk danken dat uw visumaanvraag aan Traveldocs toevertrouwt. Wij zullen alles in het werk stellen om de aanvraag zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen.

Nadere informatie

Besluit van P.M., houdende wijziging van het Besluit paspoortgelden in verband met de aanpassing van de tarieven per 1 januari 2019

Besluit van P.M., houdende wijziging van het Besluit paspoortgelden in verband met de aanpassing van de tarieven per 1 januari 2019 Besluit van P.M., houdende wijziging van het Besluit paspoortgelden in verband met de aanpassing van de tarieven per 1 januari Op de voordracht van Onze Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Nadere informatie

Rapport. Rapport over het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Datum: Rapportnummer: 2012/121

Rapport. Rapport over het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Datum: Rapportnummer: 2012/121 Rapport Rapport over het Ministerie van Buitenlandse Zaken Datum: Rapportnummer: 2012/121 2 Klacht Verzoeker heeft bij twee Nederlandse vertegenwoordigingen in het buitenland drie keer een visum kort verblijf

Nadere informatie

Q&A s derde Europese rijbewijsrichtlijn

Q&A s derde Europese rijbewijsrichtlijn Q&A s derde Europese rijbewijsrichtlijn Waarom is er een nieuwe Europese rijbewijs richtlijn opgesteld? De huidige (tweede) Europese rijbewijsrichtlijn is in de afgelopen jaren vaak aangepast. Daarom is

Nadere informatie

Hoe kunt u Nederlander worden? De procedure op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba

Hoe kunt u Nederlander worden? De procedure op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba Hoe kunt u Nederlander worden? De procedure op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba Inhoudsopgave 1. Waarom deze publicatie? 2. Nederlander worden in het kort 3. Wie komt in aanmerking? 4. Hoe werkt de optieprocedure?

Nadere informatie

Verblijf in Nederland

Verblijf in Nederland Verblijf in Nederland Inhoudsopgave 1. Waarom deze publicatie? 2. Mvv en verblijfsvergunning in het kort 3. Wie komt in aanmerking voor een mvv en een verblijfsvergunning? 4. Hoe vraagt u een mvv aan?

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten- Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten- Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten- Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag www.rijksoverheid.nl

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

Aanvraag briefadres. Voor een adres in Alkmaar. 2.1 Gaat u naar het buitenland voor een bepaalde periode? Ja Nee (ga door naar vraag 3)

Aanvraag briefadres. Voor een adres in Alkmaar. 2.1 Gaat u naar het buitenland voor een bepaalde periode? Ja Nee (ga door naar vraag 3) Aanvraag briefadres Voor een adres in Alkmaar Met toestemmingsverklaring Met dit formulier vraagt u een briefadres aan (totaal vijf pagina s inclusief Verklaring toestemming briefadresgever ). Vul het

Nadere informatie

Casusoverzicht voor EURAXESS studie en netwerkdag van 1 december 2011

Casusoverzicht voor EURAXESS studie en netwerkdag van 1 december 2011 1 Casusoverzicht voor EURAXESS studie en netwerkdag van 1 december 2011 Een paar algemene punten over sofinummers: - De uitgiftepunten sofinummers werken uitsluitend op afspraak. Een afspraak kan gemaakt

Nadere informatie

AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN

AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN Jaargang 2012 No. 20 Besluit van 25 juni 2012 tot afkondiging van de Regeling van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 19 juni 2012, nr. 2012-0000347348,

Nadere informatie

INTERNATIONAL OFFICE. Gebruik hoofdletters: HU student ID :... Begin datum opleiding :.../../... (dd/mm/yy) Aanmelding MVV Visum voor Studie

INTERNATIONAL OFFICE. Gebruik hoofdletters: HU student ID :... Begin datum opleiding :.../../... (dd/mm/yy) Aanmelding MVV Visum voor Studie INTERNATIONAL OFFICE Aanmelding MVV visum voor studie Gebruik hoofdletters: HU student ID :..... Begin datum opleiding :.../../... (dd/mm/yy) Aanmelding MVV Visum voor Studie Familienaam :.......... Voornaam

Nadere informatie