TOELATING 4vmbo > 4havo

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TOELATING 4vmbo > 4havo"

Transcriptie

1 TOELATING 4vmbo > 4havo Toelatingsprocedure Toelatingseisen Toelatingsformulier Almelo, mei 2013

2 Inleiding In de procedure voor de aanmelding en toelating kunnen de volgende stadia onderscheiden worden: informatieverstrekking: in de loop van het derde en het vierde leerjaar aanmelding: voor interne kandidaten vóór 1 februari van het 4vmbo-jaar besluitvorming: o voor interne kandidaten die zich vóór 1 februari aangemeld hebben: voor aanvang van het centraal eindexamen, onder andere op basis van SE-cijfers o voor alle andere interne en externe kandidaten: na het centraal examen, onder andere op basis van de eindcijfers. Hieronder worden bovenstaand stadia nader toegelicht. Informatieverstrekking De reguliere informatieverstrekking wordt in het derde en het vierde leerjaar van het vmbo verzorgd door de vmbo-decaan. Ook tijdens de pakketkeuzeavond van het tweede leerjaar wordt enige aandacht besteed aan de mogelijkheid om aan het einde van het vmbo over te stappen naar de havo. Aanvullend aan deze informatieverstrekking kan men informatie inwinnen bij de teamleiders van het vmbo en de havo. In de loop van het vierde leerjaar kunnen de vmbo-t-leerlingen deelnemen aan een havoprogramma. Ook dit is een manier om een goed beeld te krijgen van wat van een havoleerling verwacht wordt. Aanmelding kandidaten Voor Canisiusleerlingen van het vierde leerjaar van vmbo-t en vmbo-g verloopt de aanmelding als volgt: a. De betreffende leerling heeft een gesprek met de vmbo-decaan. De decaan vult samen met de leerling tijdens het gesprek het aanmeldingsformulier in: motivatie, vmbopakket, gewenst havo-pakket, aanmelding bij andere school/scholen. De leerling neemt dit formulier mee naar huis. b. De leerling levert dit formulier, ondertekend door de ouders, vòòr 1 februari in bij de teamleider van de havo 1. c. De Havo- teamleider stelt de ouders schriftelijk op de hoogte van de ontvangst van de aanmelding en van de procedure die gevolgd wordt. De ouders krijgen tevens een kopie van het formulier dat door hun kind is ingeleverd. Externe kandidaten melden zich bij de teamleider van de havo die de procedure vervolgens in gang zet. 1 Leerlingen die het formulier na 1 februari inleveren, draaien mee in de procedure die geldt voor externe kandidaten.

3 Besluitvorming De havo-teamleider verzamelt aanvullende gegevens: adviezen van de vmbo-docenten van de betreffende leerling; eindlijst van klas 3 en het SE-cijfer na periode 3 in klas 4 G/T. schoolloopbaan (binnen en buiten Canisius; inclusief advies basisschool en advies brugklas); bijzondere gegevens van de mentor. De toelatingscommissie (uit de vmbo-teamleider, de vmbo-decaan, de havo-teamleider en de Havo-decaan) bespreekt de verzoeken tot toelating en neemt een besluit. Dat besluit kan inhouden: toelaten (al dan niet met voorwaarden); ontraden (er is twijfel, maar je mag, al dan niet met voorwaarden, instromen); niet toelaten. Het besluit wordt genomen op basis van: cijfers, adviezen, pakket, loopbaan en werkhouding. Zie verder de paragraaf toelatingseisen. Mededeling van het besluit en definitieve aanmelding Het besluit van de toelatingscommissie wordt de leerlingen/ouders door de Havo-teamleider schriftelijk meegedeeld. Dit gebeurt uiterlijk in de laatste werkweek voor aanvang van het centraal examen. Als de commissie besluit dat de leerling niet wordt toegelaten, kunnen de ouders van de leerling hiertegen in beroep gaan bij de directeur van de locatie Almelo, de heer R. Delnooz. Dit dient schriftelijk te gebeuren binnen vijf dagen na ontvangst van de brief waarin het besluit van de toelatingscommissie is vermeld. De uitspraak naar aanleiding van het beroep vindt in alle gevallen plaats na het tweede tijdvak van het centraal examen. Met alle leerlingen die in principe zijn toegelaten (ook de leerlingen die bij het advies ontraden kiezen voor 4H van Canisius), heeft de Havo-decaan een afsluitend gesprek over de profiel-/pakketkeuze. De conclusies van deze gesprekken worden besproken met de Havoteamleider. De Havo-teamleider doet de ouders een brief toekomen met daarin de definitieve profiel- /pakketkeuze. Bij deze brief zit een aanmeldingsformulier, waarmee de ouders en/of de leerling definitief te kennen kunnen geven dat de leerling met dat profiel/pakket in 4H geplaatst wil worden. In de brief betreffende het besluit tot toelating in 4H kunnen aanvullende eisen staan over het inhalen van stof, het volgen van lessen en het maken van toetsen e.d. Dit is om de overgang van 4(G)T naar 4H soepel te laten verlopen. We gaan er vanuit dat de leerling die zich definitief aanmeldt, handelt overeenkomstig deze eisen.

4 Toelatingseisen Of een leerling toegelaten wordt tot 4havo hangt af van het gekozen pakket, de prestaties en de adviezen. Voor interne en externe kandidaten moet het pakket aan de volgende eisen voldoen: Het gekozen havo-profiel sluit zo nauw mogelijk aan bij het vmbo-vakkenpakket. Naast de vakken Bsm, M&O, Inf, Ha, Te en Mu mag het gekozen 4h-pakket nog één vak tellen dat de leerling niet in 4(G)T gevolgd heeft. Dat ene vak moet de leerling dan wel nog in het derde leerjaar gevolgd hebben. Wil je naar 4havo met het profiel NT/NG/EM, dan moet je wiskunde in 4(G)T gehad hebben. Voor de beoordeling van de prestaties en adviezen van Canisiusleerlingen die zich vóór 1 februari aanmelden, geldt het volgende: Het gemiddelde van de onafgeronde SE-eindcijfers van de zeven of 8 examenvakken 2 (Ne, En, Ma, 2 sectorvakken, 2 of 3 keuzevakken) is 6,5 of hoger. Voor geen van de vakken Ne, En, Wi is het SE-eindcijfer lager dan 5,5. Voor de overige examenvakken is maximaal één SE-eindcijfer lager dan 5,5. Dit cijfer mag niet lager zijn dan 4,5. De vmbo-docenten van de leerling adviseren positief over de overstap naar de havo. Voldoet de interne leerling die zich vóór 1 februari heeft aangemeld, aan bovenstaande voorwaarden voor pakket, prestaties en adviezen, dan wordt hij toegelaten. Voldoet een interne leerling wel aan de pakketeisen, maar niet aan alle eisen aangaande prestaties en adviezen, dan kan de commissie zowel positief als negatief besluiten. Samengevat hanteert de commissie voor haar besluitvorming over Canisiusleerlingen die zich vóór 1 februari hebben aangemeld, onderstaand schema: Gemiddelde examenvakken Adviezen Besluit 6,5 of hoger met maximaal 1 tekortpunt, maar niet bij NEW. Overwegend positief. Toelating voor 4H 6,5 of hoger met maximaal 1 Overwegend matig tot tekortpunt, maar niet bij NEW. negatief. Ontraden 6,2 of hoger met maximaal 2 tekortpunten, maar niet bij NEW. Overwegend positief. Ontraden 6,2 of hoger met maximaal 2 Overwegend matig tot tekortpunten, maar niet bij NEW. negatief. Afwijzen voor 4H Gemiddelde eindcijfer 6,1 of lager. Afwijzen voor 4H Definitieve toelating is pas mogelijk, nadat de leerling daadwerkelijk geslaagd is voor de theoretische leerweg van het vmbo. Voor Canisiusleerlingen die zich vóór 1 februari hebben aangemeld en die door de commissie niet zijn afgewezen, geldt echter geen wachtlijst: als ze zich definitief aanmelden, worden ze geplaatst. 2 Voor het vaststellen van het gemiddelde wordt regulier uitgegaan van 7 examenvakken (inclusief maatschappijleer). Is er sprake van een extra examenvak dat mee wordt genomen naar 4H, dan telt dit cijfer ook mee in het bepalen van het gemiddelde. Is er sprake van een extra examenvak dat niet meegenomen wordt naar 4H, dan wordt het cijfer voor dat vak alleen meegeteld indien het positief bijdraagt aan de hoogte van het gemid-delde.

5 Voor de beoordeling van de prestaties en adviezen van externe leerlingen en Canisiusleerlingen die zich na 1 februari aanmelden dan wel in beroep zijn gegaan tegen het eerdere besluit van de commissie, geldt het volgende: De leerling is in het bezit van een vmbo-t-diploma. Het gemiddelde van de onafgeronde eindcijfers van de zeven of 8 examenvakken 3 (Ne, En, Ma, 2 sectorvakken, 2 of 3 keuzevakken) is 6,5 of hoger. Voor de vakken Ne, En en Wi heeft de leerling geen onvoldoende op de eindlijst en het eindcijfer voor elk van deze vakken op het centraal examen is minimaal 5,5 De vmbo-docenten van de leerling adviseren positief over de overstap naar de havo. De leerling meldt zich vóór 1 april en er is een toelatingsgesprek geweest met een decaan of afdelingsleider van de ontvangende school. De leerling die aan bovenstaande vier voorwaarden voldoet, wordt in principe toegelaten 4. De leerling die niet aan bovenstaande voorwaarden voldoet, wordt niet toegelaten. Uitzondering: als de leerling aan drie van deze voorwaarden voldoet, kan de school toch besluiten de leerling toe te laten. 3 Voor het vaststellen van het gemiddelde wordt regulier uitgegaan van 7 examenvakken (inclusief maatschappijleer). Is er sprake van een extra examenvak dat mee wordt genomen naar 4H, dan telt dit cijfer ook mee in het bepalen van het gemiddelde. Is er sprake van een extra examenvak dat niet meegenomen wordt naar 4H, dan wordt het cijfer voor dat vak alleen meegeteld indien het positief bijdraagt aan de hoogte van het gemiddelde. 4 Toelaatbare externe leerlingen en toelaatbare Canisiusleerlingen die zich na 1 februari hebben aangemeld, worden op een wachtlijst geplaatst. Pas aan het einde van het schooljaar, nadat de rapportvergaderingen van de overige leerjaren hebben plaatsgevonden, wordt besloten of er daadwerkelijk plek is voor de leerling. Dit geldt niet voor leerlingen die zich voor 1 februari hebben aangemeld en in beroep zijn gegaan tegen een eerder besluit van de commissie: als het beroep leidt tot toelating, dan worden deze leerlingen niet op een wachtlijst geplaatst.

6 PROFIEL-/VAKKENAANBOD 2 E FASE 4/5 HAVO, Sg. Canisius, NAAM: Gem.deel (verplicht) KLAS: NT NG EM CM ne ne ne ne en en en en ma ma ma ma lo lo lo lo ckv ckv ckv ckv Profielvakken (verplicht) wib na sk wia of wib bi sk wia of wib ec gs Mvt: fa / du gs Profielkeuzevak Één uit: bi/ if/ Eén uit: ak/ na Eén uit: ak/ mo/ mvt: fa / du Eén uit: ak / ec + Eén uit: ha/mu/te/ of 1 mvt: fa / du Vrije deel (verplicht) Keuze examenvak in het vrije deel (één uit het aanbod) Lb (pws-5h) LOB Mvt: fa, / du bsm ec if kunstvak:te/ha/mu lb (pws-5h) LOB Mvt: fa /du bsm ec if kunstvak:te/ha/mu lb (pws-5h) LOB Mvt: fa / du bi bsm if kunstvak:te/ha/mu mo lb (pws-5h) LOB Mvt: fa / du bi bsm ec kunstvak:te/ha/mu wia 2 e keuze ipv bsm:. 2 e keuze ipv bsm: 2 e keuze i pv bsm: 2 e keuze i pv bsm: NB: - kunstvak: tekenen of handvaardigheid of muziek - de combinatie te/ ha is niet mogelijk - in het combinatiecijfer tellen mee: maatschappijleer, levensbeschouwing, en profielwerkstuk - BSM: Beweging, Sport en Maatschappij, eventueel selectie/loting - 3 moderne vreemde talen is bij de keuze van het profiel EM niet toegestaan NB: route 5/6 vwo open houden 2 e moderne vreemde taal is verplicht extra vak is verplicht

7 Aanmeldingsformulier voor 4havo Sg. Canisius Dit formulier (in te vullen in overleg met de decaan van het VMBO) dient, volledig ingevuld en ondertekend, uiterlijk op 31 januari maar liefst eerder - te worden ingeleverd bij de teamleider van het Havo. 1. Ondergetekende, (klas: ) verzoekt toelating tot het vierde leerjaar van de havo van Sg. Canisius. Mentor:. Geboortedatum: Adres: Woonplaats Telefoonnummer: Wel / niet blijven zitten in enig leerjaar, namelijk in leerjaar: Wel / niet van brugklasstroom / afdeling gewisseld, namelijk in leerjaar 2. Ik wil om de volgende reden(en) naar 4havo: a. b. c. 3. Behalve voor de havo van Canisius meld ik me ook aan bij andere opleiding(en), namelijk: a. b. c.

8 4. Beschrijving van het vakkenpakket in 4Vmbo-T: vak Ne En docent Gevolgde sector: Keuze van het gewenste profiel/pakket in het Havo: Gewenst profiel: CM EM NG NT Profielen CM EM NG NT Profielvakken *FA/DU *GS *WiA/WiB *GS *EC *WiA/WiB *SK *BI *WiB *NA *SK Profielkeuzevak *AK/EC *FA/DU/HA/TE/MU *AK/MO/FA/DU *NA/AK *IF/BI Keuzevak vrije deel (Omcirkel eerst het profiel en daarna de door jou gekozen vakken die bij dat profiel horen). Voor akkoord: Datum:... Plaats:... Leerling: Ouder(s) / verzorger(s):.. Voor akkoord decaan van het vmbo:

TOELATING 4vmbo > 4havo

TOELATING 4vmbo > 4havo TOELATING 4vmbo > 4havo Toelatingsprocedure Toelatingseis Toelatingsformulier Alme, januari 2013 Inleiding In de procedure voor de aanmelding toelating kunn de volgde stadia onderscheid word: infortieverstrekking:

Nadere informatie

TOELATING 5havo > 5vwo

TOELATING 5havo > 5vwo TOELATING 5havo > 5vwo Toelatinprocedure Toelatineis Toelatinformulier Alme, januari 2014 Inleiding In de procedure voor de aanmelding toelating kunn de volgde stadia onderscheid word: infortieverstrekking

Nadere informatie

Rapportage Overgangsnormen rapportvergaderingen binnen havo-vwo

Rapportage Overgangsnormen rapportvergaderingen binnen havo-vwo 29-01-2013.................................................................. Rapportage Overgangsnormen rapportvergaderingen binnen havo-vwo Wim Krijbolder Inhoudsopgave 1. Rapportage en Rapportvergaderingen

Nadere informatie

Doorstromen naar 4 havo met een mavodiploma

Doorstromen naar 4 havo met een mavodiploma Doorstromen naar 4 havo met een mavodiploma Een leerling kan de keuze maken om na het behalen van het mavodiploma door te stromen naar 4 havo op het Picasso Lyceum. De overstap naar het havo is echter

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND INSTROOM 4 VMBO 4 HAVO. 27 november 2014

INFORMATIEAVOND INSTROOM 4 VMBO 4 HAVO. 27 november 2014 DECANAAT INFORMATIEAVOND INSTROOM 4 VMBO 4 HAVO 27 november 2014 Doel van deze presentatie De decanen: W. Bardoul - decaan M. Aarts - stagiaire decanaat Informatie over de profielen Het keuzetraject De

Nadere informatie

Doorstromen naar 4 havo met een mavodiploma

Doorstromen naar 4 havo met een mavodiploma Doorstromen naar 4 havo met een mavodiploma Een leerling kan de keuze maken om na het behalen van het mavodiploma door te stromen naar 4 havo op het Picasso Lyceum. De overstap naar het havo is echter

Nadere informatie

Doorstromen naar 4 havo met een mavodiploma

Doorstromen naar 4 havo met een mavodiploma Doorstromen naar 4 havo met een mavodiploma Een leerling kan de keuze maken om na het behalen van het mavodiploma door te stromen naar 4 havo op het Picasso Lyceum. De overstap naar het havo is echter

Nadere informatie

BEVORDERINGSNORMEN EN TOELATINGSEISEN WOLFERT DALTON

BEVORDERINGSNORMEN EN TOELATINGSEISEN WOLFERT DALTON BEVORDERINGSNORMEN EN TOELATINGSEISEN WOLFERT DALTON Algemeen Wolfert Dalton werkt met een voortschrijdend gemiddelde Dat betekent dat behaalde resultaten het hele jaar blijven meetellen. Het laatste rapportcijfer

Nadere informatie

Voorlichting Profielkeuze Joop Sporken Decaan klas 3-4

Voorlichting Profielkeuze Joop Sporken Decaan klas 3-4 Voorlichting Profielkeuze Joop Sporken Decaan klas 3-4 Aantal punten vooraf: Vroeger kon je alles kiezen, nu profielen > Binnen profielen nog veel vrijheid Keuze maken op basis van: wat iemand wil wat

Nadere informatie

Bevorderingsnormen Oktober 2018

Bevorderingsnormen Oktober 2018 Bevorderingsnormen Oktober 2018 Inhoud Bevorderingsnormen brugklas naar 2 e klas... 3 De mavo/havo brugklas... 3 De havo/vwo brugklas... 3 De vwo tto-allround klas... 4 Bevordering van 2e klas naar 3e

Nadere informatie

De eindverantwoordelijkheid voor de beslissing over de bevordering ligt in handen van de schoolleiding van de desbetreffende afdeling.

De eindverantwoordelijkheid voor de beslissing over de bevordering ligt in handen van de schoolleiding van de desbetreffende afdeling. BEVORDERINGSREGELING 2016 2017 Deze bevorderingsregeling bestaat uit een algemeen gedeelte waarna de verschillende bevorderingsnormen volgen. In het algemene gedeelte wordt een aantal zaken genoemd dat

Nadere informatie

Voorwoord Rapport 3 (eindrapport): het op hele cijfers afgeronde eindcijfer van de volgende som.

Voorwoord Rapport 3 (eindrapport): het op hele cijfers afgeronde eindcijfer van de volgende som. Voorwoord 2013-2014 Op onze site www.doultremontcollege.nl zijn de overgangsnormen digitaal terug te vinden onder het kopje ouders, brieven en downloads, overgangsnormen 2013-2014. Mochten er naar aanleiding

Nadere informatie

Rapportage Overgangsnormen rapportvergaderingen binnen havo-vwo

Rapportage Overgangsnormen rapportvergaderingen binnen havo-vwo .................................................................. Rapportage Overgangsnormen rapportvergaderingen binnen havo-vwo Naam notitie/procedure/ afspraak Eigenaar/portefeuillehouder Rapportage

Nadere informatie

Bevorderingsnormen Jac. P. Thijsse College

Bevorderingsnormen Jac. P. Thijsse College Bevorderingsnormen Inhoud Bevorderingsnormen brugklas naar 2 e klas... 3 De mavo/havo brugklas... 3 De havo/vwo brugklas... 3 Bevordering van 2e klas naar 3e klas... 6 Van 2 mavo naar 3 mavo... 6 Van 2

Nadere informatie

Informatieboekje Profielkeuze klas 3

Informatieboekje Profielkeuze klas 3 Informatieboekje Profielkeuze klas 3 2016 2017 Voorwoord In de loop van de derde klas is het de bedoeling dat je een definitieve keuze maakt voor een bepaald profiel in de bovenbouw. Er zijn vier profielen:

Nadere informatie

Rapportage Overgangsnormen rapportvergaderingen binnen havo-vwo

Rapportage Overgangsnormen rapportvergaderingen binnen havo-vwo .................................................................. Rapportage Overgangsnormen rapportvergaderingen binnen havo-vwo Naam notitie/procedure/ afspraak Eigenaar/portefeuillehouder Rapportage

Nadere informatie

BEVORDERINGSNORMEN EN TOELATINGSEISEN WD

BEVORDERINGSNORMEN EN TOELATINGSEISEN WD BEVORDERINGSNORMEN EN TOELATINGSEISEN WD 2018-2019 Algemeen Wolfert Dalton werkt met een voortschrijdend gemiddelde. Dat betekent dat behaalde resultaten het hele jaar blijven meetellen. Het 4e rapportcijfer

Nadere informatie

BEVORDERINGSNORMEN WOLFERT DALTON

BEVORDERINGSNORMEN WOLFERT DALTON BEVORDERINGSNORMEN WOLFERT DALTON Algemeen Wolfert Dalton werkt met een voortschrijdend gemiddelde Dat betekent dat behaalde resultaten het hele jaar blijven meetellen. Het 4e rapportcijfer per vak is

Nadere informatie

Rapportage Overgangsnormen rapportvergaderingen binnen havo-vwo

Rapportage Overgangsnormen rapportvergaderingen binnen havo-vwo Schooljaar 2015-2016.................................................................. Rapportage Overgangsnormen rapportvergaderingen binnen havo-vwo Naam notitie/procedure/ afspraak Eigenaar/portefeuillehouder

Nadere informatie

Rapportage Overgangsnormen Overgangsvergaderingen havo-vwo

Rapportage Overgangsnormen Overgangsvergaderingen havo-vwo Rapportage Overgangsnormen Overgangsvergaderingen havo-vwo Naam notitie/procedure/afspraak Eigenaar/portefeuillehouder Rapportage Overgangsnormen Overgangsvergaderingen binnen havo-vwo Wim Krijbolder Versienummer

Nadere informatie

Overgangsnormen

Overgangsnormen Overgangsnormen 2018-2019 Bevordering van leerlingen in de heterogene brugklassen leerjaar 1 van alle leerwegen: Bij de bevordering van leerlingen van de heterogene brugklassen naar homogene tweedejaarsklassen

Nadere informatie

Bevorderingsnormen en eindcijferberekeningen. Schooljaar

Bevorderingsnormen en eindcijferberekeningen. Schooljaar Bevorderingsnormen en eindcijferberekeningen Schooljaar 2016-2017 29 september 2016 INHOUDSOPGAVE 1. Rapporten en cijfers... 3 2. Bevorderingsnormen 2.1. Leerjaar 1... 4 2.2. Leerjaar 2... 5 2.3. Leerjaar

Nadere informatie

Inleiding. Veel succes met het maken van jouw profielkeuze! S. Koningsveld, decaan Havo H. Lubberdink, decaan Vwo - 1 -

Inleiding. Veel succes met het maken van jouw profielkeuze! S. Koningsveld, decaan Havo H. Lubberdink, decaan Vwo - 1 - Inleiding Dit schooljaar sta je voor een belangrijke keuze: het kiezen van je profiel. De ervaring leert dat het maken van deze keuze niet altijd even gemakkelijk is. Het profiel en de eventuele extra

Nadere informatie

Bevorderingsnormen

Bevorderingsnormen Bevorderingsnormen 2018-2019 Algemeen TEKORTPUNTEN 1. Een cijfer vanaf 3,5 t/m 4,4 betekent twee tekortpunten 2. Een cijfer vanaf 4,5 t/m 5,4 betekent één tekortpunt EXAMENVAKKEN Examenvakken zijn vakken

Nadere informatie

Informatiebrochure. Ouders 3 VMBO-T Leerlingen. Vakkenpakket 4 vmbo -T

Informatiebrochure. Ouders 3 VMBO-T Leerlingen. Vakkenpakket 4 vmbo -T Informatiebrochure Ouders 3 VMBO-T Leerlingen Vakkenpakket 4 vmbo -T 2015/2016 Inhoud. 1. Inleiding. 2. Voorbereiding op de keuze en de website www.huygens.dedecaan.net 3. Vakkenpakket examenjaar. 4. Uitbreiding

Nadere informatie

BEVORDERINGSNORMEN WOLFERT DALTON

BEVORDERINGSNORMEN WOLFERT DALTON BEVORDERINGSNORMEN WOLFERT DALTON BEVORDERINGSNORMEN leerjaar 1 2014-2015 Algemeen Indien een leerling bevorderd wordt naar een hoger of lager niveau, dan wordt de leerling geplaatst in een klas op dezelfde

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 10/2018 Gerrit Rietveld College Pagina 2 van 20

Inhoudsopgave. 10/2018 Gerrit Rietveld College Pagina 2 van 20 Normen 2018-2019 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Vooraf... 3 Uitgangspunten... 3 De Procedure... 4 De normen per leerjaar per afdeling... 4 Brugklassen mavo - havo... 5 Brugklassen havo... 6 Brugklassen

Nadere informatie

OVERGANGSNORMEN PER LEERJAAR. en doorstroming/instroming per schooljaar

OVERGANGSNORMEN PER LEERJAAR. en doorstroming/instroming per schooljaar OVERGANGSNORMEN PER LEERJAAR en doorstroming/instroming per schooljaar 2014-2015 Algemeen Een leerling heeft niet het recht om in twee opeenvolgende leerjaren van dezelfde afdeling te doubleren. Vanuit

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond van MAVO XL 3 naar 4

Welkom. Informatieavond van MAVO XL 3 naar 4 Welkom Informatieavond van MAVO XL 3 naar 4 Wat gaan we doen. Loopbaan Oriëntatie Begeleiding De rol van de ouders Pakketkeuze Wat kan ik met een MAVO XL diploma Overstap naar HAVO in vogelvlucht Invullen

Nadere informatie

Profielkeuze 4 MAVO

Profielkeuze 4 MAVO Profielkeuze 4 MAVO 2019-2020 2 Inleiding Kiezen in de derde klas. Vorig schooljaar heb je in de tweede klas de eerste keuze gemaakt in de richting van een profiel. Doordat de meeste vakken in de derde

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting Vwo Periode

Programma van Toetsing en Afsluiting Vwo Periode Beste leerling, Echt, oktober 15 Nu je in 4 vwo zit, ben je in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs aangekomen. De Tweede Fase van je schoolcarrière gaat beginnen. Je gaat gericht werken om binnen

Nadere informatie

Bevorderingsnormen en eindcijferberekeningen. Schooljaar Instemming MR

Bevorderingsnormen en eindcijferberekeningen. Schooljaar Instemming MR Bevorderingsnormen en eindcijferberekeningen Schooljaar 2018-2019 Instemming MR INHOUDSOPGAVE 1. Rapporten en cijfers... 3 2. Bevorderingsnormen 2.1. Leerjaar 1... 4 2.2. Leerjaar 2... 6 2.3. Leerjaar

Nadere informatie

Overgangsnormen Thorbecke SG

Overgangsnormen Thorbecke SG Overgangsnormen Thorbecke SG Algemeen Voor alle leerjaren geldt dat een leerling niet mag doubleren, tenzij de vergadering op basis van persoonlijke omstandigheden anders beslist. Slechts in zeer uitzonderlijke

Nadere informatie

Sector of profiel Leerlingen in de bovenbouw van mavo, havo en vwo gaan lessen volgen in een sector (mavo) of profiel (havo & vwo).

Sector of profiel Leerlingen in de bovenbouw van mavo, havo en vwo gaan lessen volgen in een sector (mavo) of profiel (havo & vwo). Sector- en profielkeuze 2016-2017 Versie : 2.0 Datum : 11 januari 2016 Sector of profiel Leerlingen in de bovenbouw van mavo, havo en vwo gaan lessen volgen in een sector (mavo) of profiel (havo & vwo).

Nadere informatie

Welkom op de voorlichtingsavond 2 MAVO. Leerwegen Sectorkeuze Vakkenpakket 17 februari 2016

Welkom op de voorlichtingsavond 2 MAVO. Leerwegen Sectorkeuze Vakkenpakket 17 februari 2016 Welkom op de voorlichtingsavond 2 MAVO Leerwegen Sectorkeuze Vakkenpakket 17 februari 2016 Programma 20.00 Opening dhr. Keun, afdelingsleider JC2 20.10 Info decaan MAVO, mevr. Bakker 20.30 20.35 21.00

Nadere informatie

LESSENTABELLEN ONDERBOUW

LESSENTABELLEN ONDERBOUW LESSENTABELLEN ONDERBOUW TL-Havo-VWO 2014-2015 Vakken Leerjaar 1 Leerjaar 2 Nederlands 4 3 Frans 3 3 Duits 3 Engels 3 3 Geschiedenis 2 2 Aardrijkskunde 2 2 Wiskunde 4 3 Rekenen 0,5 0,5 Natuur- en scheikunde

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond MAVO

Welkom. Informatieavond MAVO Welkom Informatieavond MAVO 19 januari 2017 Programma Van leerjaar 2 naar leerjaar 3 Bovenbouw Mavo Goede doorstroom: Keuzeactiviteiten Voorlopig advies december Open avond Fabritius (wo 8 februari) Bezoek

Nadere informatie

Normen Gerrit Rietveld College

Normen Gerrit Rietveld College en 2016 2017 Gerrit Rietveld College INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE...2 UITGANGSPUNTEN... 3 DE PROCEDURE... 4 DE NORMEN PER LEERJAAR PER AFDELING... 5 BRUGKLASSEN MAVO-HAVO... 5 BRUGKLASSEN HAVO... 6 BRUGKLASSEN

Nadere informatie

WELKOM. informatieavond havo5, donderdag 1 oktober 2015

WELKOM. informatieavond havo5, donderdag 1 oktober 2015 WELKOM informatieavond havo5, donderdag 1 oktober 2015 Enkele praktische punten vooraf: presentatie komt op schoolsite lln. met faciliteiten FAE wordt RND cijferlijsten uitgedeeld SOMToday kopie ID/paspoort

Nadere informatie

Enkele praktische punten vooraf: dyslecten cijferlijst, zie ook SOM (voorm.vocus) kopie ID-kaart/paspoort ma. 7 mei wordt wo.

Enkele praktische punten vooraf: dyslecten cijferlijst, zie ook SOM (voorm.vocus) kopie ID-kaart/paspoort ma. 7 mei wordt wo. Enkele praktische punten vooraf: dyslecten cijferlijst, zie ook SOM (voorm.vocus) kopie ID-kaart/paspoort ma. 7 mei wordt wo.25 april (overdag) HET EINDEXAMEN GANG VAN ZAKEN TIJDENS HET EXAMENJAAR EXAMENREGLEMENT

Nadere informatie

Studiekeuzebegeleiding op

Studiekeuzebegeleiding op Studiekeuzebegeleiding op 29 november 2016 Ouderavond 3 vwo 1. De Profielen 2. De Profielkeuze 1. Profielen Inhoud: A gemeenschappelijk deel 50% B verplichte profielvakken C profielkeuzevakken D vrije

Nadere informatie

Overgangsnormen. Bezwaarprocedure bij bevordering

Overgangsnormen. Bezwaarprocedure bij bevordering en Bevordering De docentenvergadering beslist aan het einde van het schooljaar over de voortzetting van de studie door de leerling. In principe zijn alle docenten aanwezig bij de docentenvergadering Van

Nadere informatie

klas september 2018

klas september 2018 klas 10 10 september 2018 VRIJESCHOOL -LESSEN TWEE STROMEN: HV - MAVO 10 9 B-stroom HV examen MAVO A-stroom HV HAVO-VWO -traject: lessen h/v (wi *) examen MAVO MAVO-traject MAVO-traject lessen mavo (wi

Nadere informatie

Bevorderingsnormen

Bevorderingsnormen Bevorderingsnormen 2016-2017 Algemene regels: Alle klassen werken volgens een officieel toetsreglement; Alle cijfers behouden een decimaal; We werken met een doorlopend gemiddelde; Voor de vaststelling

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Pagina 2 van 25

Inhoudsopgave. Pagina 2 van 25 NORMEN 2017 2018 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Vooraf... 3 Uitgangspunten... 3 De Procedure... 4 De normen per leerjaar per afdeling... 4 Pilotklas 1MH1... 5 Pilotklas 1HV1... 6 Brugklassen mavo - havo...

Nadere informatie

Bevorderingsreglementen. Locatie Eksterlaan

Bevorderingsreglementen. Locatie Eksterlaan Bevorderingsreglementen Heerenlanden College Locatie Eksterlaan Cursus 2013/ 2014 Bevorderingsnormen 2012-2013 1 Heerenlanden College INHOUDSOPGAVE 1 Algemeen 2 Bevorderingsreglement MAVO en MAVO/HAVO-brugklassen

Nadere informatie

Welkom! informatie-avond T2 pakketkeuze bovenbouw theoretisch

Welkom! informatie-avond T2 pakketkeuze bovenbouw theoretisch Welkom! informatie-avond T2 pakketkeuze bovenbouw theoretisch ouderavond leerjaar 2 T Welkom tijdpad determinatie & pakketkeuze Jean-Louis van der Veen afdelingsdirecteur OB T Voorbereiding op determinatie

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND INSTROOM 4 VMBO 4 HAVO

INFORMATIEAVOND INSTROOM 4 VMBO 4 HAVO DECANAAT INFORMATIEAVOND INSTROOM 4 VMBO 4 HAVO 13 oktober 2016 Doel van deze presentatie Decaan havo - vwo: Wilfred Bardoul Programma Informatie over de profielen Het keuzetraject De aanmelding en toelating

Nadere informatie

Overgangsnormen. Bezwaarprocedure bij bevordering

Overgangsnormen. Bezwaarprocedure bij bevordering en Bevordering De docentenvergadering beslist aan het einde van het schooljaar over de voortzetting van de studie door de leerling. In principe zijn alle docenten aanwezig bij de docentenvergadering Van

Nadere informatie

OVERGANGSNORMEN EN SLAAG-/ZAKREGELING LOCATIE VEENSEWEG

OVERGANGSNORMEN EN SLAAG-/ZAKREGELING LOCATIE VEENSEWEG OVERGANGSNORMEN EN SLAAG-/ZAKREGELING LOCATIE VEENSEWEG Akkoord Directie: 11 september 2013 Akkoord MR: 25 september 2013 A Overgangsnormen 1. Inleiding Bij de overgang van leerlingen zijn er algemene

Nadere informatie

Informatieboekje voor leerlingen die na mavo 4 naar havo 4 willen gaan

Informatieboekje voor leerlingen die na mavo 4 naar havo 4 willen gaan Informatieboekje 2018-2019 voor leerlingen die na mavo 4 naar havo 4 willen gaan 0 Inhoud Uitstroom mavo-4...2 Uitbesteding aan volwassenenonderwijs...3 Doorstroomschema naar het HBO...5 Verschil mavo

Nadere informatie

Rapportage en bevordering

Rapportage en bevordering Rapportage en bevordering Cijfers inzien door ouders Ouders hebben de mogelijkheid om de cijfers van hun zoon of dochter in magister, ons cijferprogramma, in te zien. De ouders ontvangen daarvoor een persoonlijke

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting Havo Periode 2015-2017

Programma van Toetsing en Afsluiting Havo Periode 2015-2017 Beste leerling, Echt, oktober 15 Nu je in 4 havo zit, ben je in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs aangekomen. De Tweede Fase van je schoolcarrière gaat beginnen. Je gaat gericht werken om binnen

Nadere informatie

Overgangsnormen leerjaar 2 en hoger

Overgangsnormen leerjaar 2 en hoger Overgangsnormen leerjaar 2 en hoger 2017-2018 Op onze site www.doultremontcollege.nl zijn de overgangsnormen digitaal terug te vinden. Mochten er naar aanleiding van de overgangsnormen vragen zijn, dan

Nadere informatie

KIEZEN VOOR DE TOEKOMST

KIEZEN VOOR DE TOEKOMST KIEZEN VOOR DE TOEKOMST 2012-2013 VMBO TL H AVO 4 19 januari 2012 19.30 20.30 V4 & OUDERS VOORLICHTING Traject voorbereiding MBO! daarnaast Traject optie voor HAVO HAVO IS NOG 2 JAAR A.V.O. & NIET BEDOELD

Nadere informatie

BEVORDERINGSNORMEN ALLE LEERJAREN

BEVORDERINGSNORMEN ALLE LEERJAREN Naam notitie/afspraak/procedure Bevorderingsnormen Citadel College Eigenaar/portefeuillehouder W. Middendorp Auteur L. Lieber/N.Schoot Versie nummer Datum versienummer 5-9-2016 Status document (concept/voorstel/besloten/van

Nadere informatie

Leerwegplanner. Vakkenpakketkeuze/sectorkeuze voor 4 MAVO 2016-2017

Leerwegplanner. Vakkenpakketkeuze/sectorkeuze voor 4 MAVO 2016-2017 Leerwegplanner Vakkenpakketkeuze/sectorkeuze voor 4 MAVO 2016-2017 Inleiding Kiezen in de derde klas. Vorig schooljaar heb je in de tweede klas de eerste keuze gemaakt in de richting van een sector. Doordat

Nadere informatie

klas 10 5 oktober 2017

klas 10 5 oktober 2017 klas 10 5 oktober 2017 VRIJESCHOOL -LESSEN TWEE STROMEN: HV - MAVO 10 9 B-stroom HV examen MAVO A-stroom HV HAVO-VWO -traject: Veel lessen h/v (wi *) examen MAVO MAVO-traject MAVO-traject alle lessen vmbo

Nadere informatie

Informatieboekje Profielkeuze klas 3

Informatieboekje Profielkeuze klas 3 Informatieboekje Profielkeuze klas 3 2014 2015 Voorwoord Aan het einde van de derde klas is het de bedoeling dat je een definitieve keuze maakt voor een bepaald profiel. Er zijn vier profielen: - Natuur

Nadere informatie

Stichting Cambium College voor Openbaar Voortgezet Onderwijs. Toelatingseisen doorstroom

Stichting Cambium College voor Openbaar Voortgezet Onderwijs. Toelatingseisen doorstroom Stichting Cambium College voor Openbaar Voortgezet Onderwijs Toelatingseisen doorstroom Datum goedkeuring Directie 3 april 2017 Datum behandeling MR 21 september 2017 Toelating tot 4KB Toelating tot 4

Nadere informatie

BEVORDERINGSNORMEN WOLFERT DALTON

BEVORDERINGSNORMEN WOLFERT DALTON BEVORDERINGSNORMEN WOLFERT DALTON 2013-2014 Algemeen Indien een leerling bevorderd wordt naar een hoger of lager niveau, dan wordt de leerling geplaatst in een klas op dezelfde locatie/vestiging, indien

Nadere informatie

OVERGANGSNORMEN EN SLAAG-/ZAKREGELING LOCATIE VEENSEWEG

OVERGANGSNORMEN EN SLAAG-/ZAKREGELING LOCATIE VEENSEWEG OVERGANGSNORMEN EN SLAAG-/ZAKREGELING LOCATIE VEENSEWEG 2011-2012 Akkoord Directie: 11.01.2012 Akkoord MR: 18 januari 2012 A Overgangsnormen 1. Inleiding Bij de overgang van leerlingen zijn er algemene

Nadere informatie

Van Mavo-4 naar Havo-4

Van Mavo-4 naar Havo-4 Van Mavo-4 naar Havo-4 Doorstromen naar HAVO-4 met een Mavodiploma. Een leerling kan er voor kiezen om na het behalen van het Mavodiploma door te stromen naar Havoo-4 op het Hoeksch Lyceum. De overstap

Nadere informatie

PROFIELKEUZE havo (presentatie van de voorlichtingsavond)

PROFIELKEUZE havo (presentatie van de voorlichtingsavond) PROFIELKEUZE 2017 3 havo (presentatie van de voorlichtingsavond) Nu nog even een profiel kiezen In welke vakken ga je examen doen? Profielkeuze is een proces Leerling + ouders + school Tijdspad profielkeuze

Nadere informatie

OVERGANGSNORMEN HAVO VWO

OVERGANGSNORMEN HAVO VWO OVERGANGSNORMEN HAVO VWO Onze overgangsprocedure is nauwkeurig vastgelegd. In het algemeen geldt dat voor toelating tot een hogere klas de leerling niet meer dan een bepaald aantal tekorten mag hebben

Nadere informatie

Overgangsnormen bij combinatie brugklas basis en kaderberoepsgerichte opleiding

Overgangsnormen bij combinatie brugklas basis en kaderberoepsgerichte opleiding Overgangsnormen bij combinatie brugklas basis en kaderberoepsgerichte opleiding 1 Bevorderen B2 Bevorderen K 2 Bevorderen GT2 Bevorderen bespreken Individuele eindcijfers van de kernvakken: Ne, En en Wi

Nadere informatie

Welkom op de voorlichtingsavond 2 MAVO

Welkom op de voorlichtingsavond 2 MAVO Welkom op de voorlichtingsavond 2 MAVO Ouders en kinderen bij elkaar zitten graag! Leerwegen Profielkeuze Vakkenpakket 7 maart 2018 Programma 20.00 Opening dhr. Keun, afdelingsleider JC2 20.10 20.30 20.35

Nadere informatie

informatieavond profielkeuze 3 (T)VWO 31 januari 2019

informatieavond profielkeuze 3 (T)VWO 31 januari 2019 informatieavond profielkeuze 3 (T)VWO 31 januari 2019 Een stukje geschiedenis. Vóór 1968 Mammoetwet Tweede Fase Vernieuwde Tweede Fase A of B vakkenpakket vier profielen vier profielen (afschaffing deelvakken)

Nadere informatie

EXTERNE INSTROOM HAVO 4

EXTERNE INSTROOM HAVO 4 EXTERNE INSTROOM HAVO 4 Instroom in 4 havo in schooljaar 2017-2018 VOORWOORD Beste leerling, geachte ouder(s)/ verzorger(s), Je overweegt een overstap te maken naar 4 havo. Dit boekje bevat informatie

Nadere informatie

1x het niet afgeronde rapport 1 cijfer (op twee decimalen) + 2x het niet afgeronde rapport 2 cijfer (op twee decimalen) 3

1x het niet afgeronde rapport 1 cijfer (op twee decimalen) + 2x het niet afgeronde rapport 2 cijfer (op twee decimalen) 3 Voorwoord 2016-2017 Op onze site www.doultremontcollege.nl zijn de overgangsnormen digitaal terug te vinden. Mochten er naar aanleiding van de overgangsnormen vragen zijn, dan kunt u zich wenden tot de

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND PROFIELKEUZE

INFORMATIEAVOND PROFIELKEUZE INFORMATIEAVOND PROFIELKEUZE PROFIELKEUZE 2 e fase HAVO voor leerlingen van H3 uit Assen (Lariks) voor ouders, verzorgers en verdere belangstellenden LoopbaanOriëntatie & -Begeleiding je zit nu in klas

Nadere informatie

Bevorderingsnormen atheneum havo - mavo leerjaar 1 t/m 3

Bevorderingsnormen atheneum havo - mavo leerjaar 1 t/m 3 Bevorderingsnormen 2017 2018 atheneum havo - mavo leerjaar 1 t/m 3 INHOUD 1. Algemeen... 2 1.1 Uitgangspunten... 2 1.2 Bevorderen... 2 1.3 Procedures... 3 1.4 Cijferberekening... 3 1.5 Onvolledig rapport...

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND 2e fase VWO

INFORMATIEAVOND 2e fase VWO INFORMATIEAVOND 2e fase VWO PROFIELKEUZE 2 e fase VWO voor leerlingen van vwo-3 voor ouders, verzorgers en verdere belangstellenden Wie ben ik? Wat kan ik? Wat vind ik leuk? Wat vind ik belangrijk? Wat

Nadere informatie

profielkeuze H4 2019

profielkeuze H4 2019 profielkeuze H4 2019 Profielkeuze voor Havo 4 Keuze Wat en hoe HAVO BOVENBOUW Brug tussen heden (H3 / M4) en toekomst (HBO) Doel: Kerst 2020 is vervolgstudie bekend Alle vakken verplicht zoals in de onderbouw

Nadere informatie

INSTROOM IN HAVO 4 VANUIT MAVO 4

INSTROOM IN HAVO 4 VANUIT MAVO 4 INSTROOM IN HAVO 4 VANUIT MAVO 4 beleidsstukken INHOUDSOPGAVE INSTROOM-EISEN HAVO 4 vanuit MAVO 4 3 Kenmerk : Beleidsstukken\instroom in 4 havo vanuit mavo 4 Datum voorgenomen besluit KD : 06-12-2011 Datum

Nadere informatie

Overgangsnormen bij combinatie brugklas basis en kaderberoepsgerichte opleiding

Overgangsnormen bij combinatie brugklas basis en kaderberoepsgerichte opleiding Overgangsnormen bij combinatie brugklas basis en kaderberoepsgerichte opleiding 1 Bevorderen B2 Bevorderen K 2 Bevorderen GT2 Bevorderen bespreken Individuele eindcijfers van de kernvakken: Ne, En en Wi

Nadere informatie

Bevorderingsnormen Mencia de Mendoza. Voortschrijdend gemiddelde: Het gemiddelde (op één decimaal) van alle behaalde cijfers voor een vak.

Bevorderingsnormen Mencia de Mendoza. Voortschrijdend gemiddelde: Het gemiddelde (op één decimaal) van alle behaalde cijfers voor een vak. Bevorderingsnormen Mencia de Mendoza Definities Voortschrijdend gemiddelde: Het gemiddelde (op één decimaal) van alle behaalde cijfers voor een vak. Berekend gemiddelde: Het gemiddelde (op één decimaal)

Nadere informatie

VWO 3. Profielkeuze. 9 januari 2018

VWO 3. Profielkeuze. 9 januari 2018 VWO 3 Profielkeuze 9 januari 2018 Onderwerpen van vwo 3 naar hoger onderwijs Nederlands onderwijsstelsel de Tweede Fase (bovenbouw) & de profielen profielkeuze tijdpad / procedure van vwo 4 naar hoger

Nadere informatie

WELKOM OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE INFORMATIE BUSINESS SCHOOL

WELKOM OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE INFORMATIE BUSINESS SCHOOL WELKOM OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE INFORMATIE BUSINESS SCHOOL Op weg.. Volgend jaar klas 4 Mei 2020 centraal schriftelijk examen HET EINDEXAMEN Het examen is begonnen aan het begin van de

Nadere informatie

Overgangsnormen. Overgangsnormen Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum

Overgangsnormen. Overgangsnormen Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum Overgangsnormen Kaders De volgende uitgangspunten zijn nadrukkelijk gehanteerd: - Het voldoen aan de examennormen - Het aantal onvoldoenden en tekortpunten zijn omschreven - Heldere en simpele structuur

Nadere informatie

Bianca Coenen Teamleider vwo bovenbouw natuur

Bianca Coenen Teamleider vwo bovenbouw natuur Bianca Coenen Teamleider vwo bovenbouw natuur Agenda Overgang van 3 vwo naar 4 vwo Overgang van Mondriaan College naar TBL Antwoord op jullie vragen Tweede Fase op het TBL: keuzemogelijkheden en voorwaarden

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND 2e fase VWO

INFORMATIEAVOND 2e fase VWO INFORMATIEAVOND 2e fase VWO voor leerlingen van vwo-3 voor ouders, verzorgers en verdere belangstellenden Wie ben ik? Wat kan ik? Wat vind ik leuk? Wat vind ik belangrijk? Wat wil ik? KAN IK OOK WAT IK

Nadere informatie

Vrijstellingsregeling en Overgangsnormen

Vrijstellingsregeling en Overgangsnormen Vrijstellingsregeling en Overgangsnormen 2012 2013 Inhoud Vrijstellingsregeling vmbo-bovenbouw... 3 Vrijstellingsregeling tweede fase havo/vwo... 4 Overgangsvergadering en revisievergadering schooljaar

Nadere informatie

Rapportage en bevordering

Rapportage en bevordering Rapportage en bevordering Cijfers inzien door ouders Ouders hebben de mogelijkheid om de cijfers van hun zoon of dochter in magister, ons cijferprogramma, in te zien. De ouders ontvangen daarvoor een persoonlijke

Nadere informatie

Voorlichting profielkeuze voor instromers havo 4. 2 februari 2017

Voorlichting profielkeuze voor instromers havo 4. 2 februari 2017 Welkom Voorlichting profielkeuze voor instromers havo 4 2 februari 2017 Welkom Doel van deze avond: Kennismaken Informatie over de opleiding havo Informatie over profielkeuze 2 e fase Beantwoorden van

Nadere informatie

Profielkeuze klas

Profielkeuze klas Profielkeuze klas 3 2013 2014 Voorwoord Aan het einde van de derde klas is het de bedoeling dat je een definitieve keuze maakt voor een bepaald profiel. Er zijn vier profielen: - Natuur en Techniek (N&T)

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND 2e fase HAVO

INFORMATIEAVOND 2e fase HAVO INFORMATIEAVOND 2e fase HAVO voor leerlingen van havo-3 uit Assen (Lariks) en Beilen voor ouders, verzorgers en verdere belangstellenden je zit nu in klas 3 de 1 e fase vanaf klas 4 zit je in de 2 e fase

Nadere informatie

Overgangsnormen. Legenda

Overgangsnormen. Legenda snormen Legenda O = Over B = Bespreekgeval (blijven zitten, over naar hetzelfde niveau of over naar lager niveau) D =Doubleren (blijven zitten of over naar lager niveau) DL= Doubleren en niveau lager T

Nadere informatie

VWO 3. Profielkeuze. 10 januari 2017

VWO 3. Profielkeuze. 10 januari 2017 VWO 3 Profielkeuze 10 januari 2017 Onderwerpen van vwo-3 naar hoger onderwijs Nederlands onderwijsstelsel de Tweede Fase (bovenbouw) & de profielen profielkeuze tijdpad / procedure Wat kan ik? Hoe slim

Nadere informatie

Informatie profielkeuze H4

Informatie profielkeuze H4 Informatie profielkeuze H4 2017 Profielkeuze voor Havo 4 Keuze Wat en hoe HAVO BOVENBOUW Brug tussen heden (H3 / M4) en toekomst (HBO) Doel: Kerst 2018 is vervolgstudie bekend Alle vakken verplicht zoals

Nadere informatie

Bevorderingsnormen. Locatie Stationslaan. scholengemeenschap voor VMBO HAVO Atheneum Gymnasium

Bevorderingsnormen. Locatie Stationslaan. scholengemeenschap voor VMBO HAVO Atheneum Gymnasium scholengemeenschap voor VMBO HAVO Atheneum Gymnasium In dit document wordt beschreven wanneer een leerling is bevorderd naar een volgend schooljaar. Bij situaties waarin de regeling niet voorziet beslist

Nadere informatie

Fons Vitae Lyceum. Ouderavond profielkeuze 3 VWO 10 oktober Afdelingsleider 3 VWO: Daan Visser Decaan VWO: Marieke de Vries

Fons Vitae Lyceum. Ouderavond profielkeuze 3 VWO 10 oktober Afdelingsleider 3 VWO: Daan Visser Decaan VWO: Marieke de Vries Fons Vitae Lyceum Ouderavond profielkeuze 3 VWO 10 oktober 2017 Afdelingsleider 3 VWO: Daan Visser Decaan VWO: Marieke de Vries INHOUD Stromen en profielen Verplichte vakken en keuzevakken Criteria profielkeuze

Nadere informatie

Overgangsrichtlijnen van het Etty Hillesum lyceum

Overgangsrichtlijnen van het Etty Hillesum lyceum Overgangsrichtlijnen van het Etty Hillesum lyceum Schooljaar 2015-2016 Bij het bepalen van de overgang naar een volgend leerjaar kijkt de rapportvergadering naar alle eindcijfers op het eindrapport. Voortschrijdend

Nadere informatie

Van Mavo-4 naar Havo-4

Van Mavo-4 naar Havo-4 Van Mavo-4 naar Havo-4 Doorstromen naar havo-4 met een mavodiploma. Een leerling kan er voor kiezen om na het behalen van het mavodiploma 1 door te stromen naar Havo-4 op het Hoeksch Lyceum. De overstap

Nadere informatie

CS Vincent van Gogh, locatie CSG Beilen

CS Vincent van Gogh, locatie CSG Beilen Overgangsnormen leerjaar 3 CS Vincent van Gogh, locatie CSG Beilen Vmbo - leerjaar 3 Rapporten Het onderwijskundig proces van leerlingen van CS Vincent van Gogh, locatie CSG Beilen, wordt getoetst door

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND 2e fase HAVO

INFORMATIEAVOND 2e fase HAVO INFORMATIEAVOND 2e fase HAVO voor leerlingen van havo-3, tlw-4 en vwo-3 voor ouders, verzorgers en verdere belangstellenden je zit nu in klas 3 de 1 e fase vanaf klas 4 zit je in de 2 e fase Maar een slimme

Nadere informatie

Overgangscriteria. Indelingscriteria. Overplaatsingscriteria

Overgangscriteria. Indelingscriteria. Overplaatsingscriteria Overgangscriteria Indelingscriteria Overplaatsingscriteria Schooljaar 2016-2017 Inhoud Klas 7... 3 De overgang naar klas 8... 3 Klas 8... 4 Overgangscriteria voor de indeling in leerwegen van klas 8 vmbo-tl/havo

Nadere informatie

Naam notitie/afspraak/procedure Bevorderingsnormen Citadel College

Naam notitie/afspraak/procedure Bevorderingsnormen Citadel College Naam notitie/afspraak/procedure Bevorderingsnormen Citadel College Eigenaar/portefeuillehouder W. Middendorp Auteur N.Schoot / J. van den Broek/ S. van Stipdonk Versie nummer 4 Datum versienummer 17-09-2018

Nadere informatie

Aalten, Stationsplein. Ouderavond VMBO 4 GT

Aalten, Stationsplein. Ouderavond VMBO 4 GT Aalten, Stationsplein Ouderavond VMBO 4 GT Donderdag 26 september 2017 Inhoud ouderavond Welkom / voorstellen Algemene informatie over leerjaar GT4 Examen vanuit de examen secretaris Informatie vanuit

Nadere informatie

Informatieavond 10 januari Profielkeuze VWO

Informatieavond 10 januari Profielkeuze VWO Informatieavond 10 januari 2017 Profielkeuze VWO PROGRAMMA Voorstellen Profielkeuzetraject derde klas vwo Informatie over de mogelijke keuzes in onze Tweede Fase Invullen voorlopige profielkeuze Belangrijke

Nadere informatie