Veel gestelde vragen en antwoorden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Veel gestelde vragen en antwoorden"

Transcriptie

1 Veel gestelde vragen en antwoorden Waarom wil het COA het voormalige asielzoekerscentrum s- Gravendeel heropenen? Het COA heeft te maken met een enorme toestroom van asielzoekers, een toename van het aantal vergunninghouders en een vertraagde uitstroom naar gemeenten. Daarom heeft het COA de gemeente Binnenmaas gevraagd om tijdelijke heropening van de asielopvanglocatie s-gravendeel mogelijk te maken. Op de voormalige opvanglocatie zijn de infrastructuur en de dienstengebouwen nog aanwezig. Dit maakt dat de locatie relatief snel ingezet kan worden als opvanglocatie. De locatie voldeed destijds niet aan de kwaliteitseisen voor huisvesting. Waarom nu wel? De locatie is niet geschikt voor langdurige en duurzame bewoning. Het COA is van mening dat de locatie voor een tijdelijke heropening geschikt is. Op het terrein zullen nieuwe caravans geplaatst worden die voldoen aan de gestelde veiligheids- en kwaliteitseisen. Ook is er een onderzoek ingesteld naar de veiligheidsaspecten (nabijheid vluchthaven). Gezien de urgentie en de noodzaak om vluchtelingen op korte termijn te huisvesten en het feit dat de locatie tijdelijk ingezet zal worden, wordt geaccepteerd dat de afstand en de bereikbaarheid van de locatie naar de kern van s-gravendeel niet optimaal zijn. Waarom zegt het college ja? De gemeente Binnenmaas wil vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid het verzoek van het COA tot tijdelijk heropenen van het azc serieus onderzoeken. Het college heeft inmiddels een principebesluit genomen. Na het horen van betrokkenen uit het verleden, de informatiebijeenkomst op 13 oktober en een bespreking met de raad, neemt het college in november een definitief besluit. Mocht de gemeente instemmen met heropening van het azc dan neemt Binnenmaas daarmee haar (sociale) verantwoordelijkheid voor de opvang van asielzoekers. Het azc verschaft ook directe en indirecte werkgelegenheid (toeleveranciers, schoonmaak, onderwijs, beveiliging etc.). Is de gemeenteraad hierover geïnformeerd? De gemeenteraad is geïnformeerd door het college over het principebesluit. Voordat het college een definitief besluit neemt, zal de gemeenteraad 16 oktober 2014 de gelegenheid worden geboden om hun zienswijze op een tijdelijke heropening te geven. Kan het door de gemeente ook tegengehouden worden? Het COA vestigt alleen een asielzoekerscentrum (azc) in overleg en in overeenstemming met de gemeente Binnenmaas.

2 Er komt in eerste instantie een overeenkomst voor twee jaar. Wat gebeurt er daarna? Is er een kans dat de overeenkomst wordt verlengd? Het COA sluit bij een positief besluit met de gemeente Binnenmaas een bestuursovereenkomst voor twee jaar. Het betreft een tijdelijke heropening. Op dit moment kan het COA nog niet inschatten hoe de situatie over twee jaar is. Om hoeveel asielzoekers gaat het? Op de voormalige opvanglocatie zullen maximaal 500 bewoners in caravans worden gehuisvest. Hoe lang gaat het duren voordat de eerste bewoners komen? Nadat een definitief besluit is genomen en het vergunningentraject is afgerond, kan instroom in het eerste kwartaal van 2015 plaatsvinden. Wat voor soort opvanglocatie wordt s-gravendeel? s-gravendeel wordt een reguliere opvanglocatie. Dit betekent dat hier zowel gezinnen als alleenstaanden worden gehuisvest van diverse nationaliteiten. Er wonen mensen die in de oriëntatiefase (geen beschikking van de IND) of inburgeringsfase (verblijfsvergunning) zitten. Na een periode kunnen sommige bewoners in de terugkeerfase terecht komen omdat hun asielaanvraag wordt afgewezen. De verblijfstijden van deze diverse groepen lopen daardoor nogal uiteen. Hoe is de verhouding volwassenen/kinderen/tieners/gezinnen/alleenstaanden? Ongeveer 10 tot 15% van de bewoners zijn leerplichtige kinderen. De verhouding tussen gezinnen en alleenstaanden is gemiddeld Wat is het profiel van de asielzoekers die er komen te wonen? Mensen van diverse nationaliteiten, maar de grootste groep zal gevormd worden door Syriërs, Irakezen en Somaliërs. Dit zijn de nationaliteiten van de mensen die zich op dit moment het meest melden aan de Nederlandse grens en asiel aanvragen. Houdt het COA rekening met een bepaalde samenstelling van nationaliteiten op een opvanglocatie? Op een opvanglocatie wonen op dit moment voornamelijk vluchtelingen uit Syrië, Somalië en Irak. In totaal zal het gaan om mensen van 30 tot 40 verschillende nationaliteiten. Het COA zorgt ervoor dat mensen met dezelfde nationaliteit/taal zoveel mogelijk bij elkaar geplaatst worden. Hoe zit het met de openbare orde? Het COA is verantwoordelijk voor de openbare orde op het terrein. Op de locatie is 24 uur per dag een beveiligingsbedrijf aanwezig. Voor het overige heeft de gemeente afspraken gemaakt met de politie. Daarnaast zullen de gemeente, het COA en omwonenden gezamenlijk kijken naar het opzetten van een netwerk waarbij zij elkaar te allen tijde kunnen bereiken als dat nodig is.

3 Asielzoekers die in een azc verblijven hebben zich te houden aan door het COA opgestelde huisregels. Zij krijgen deze huisregels uitgereikt en toegelicht tijdens het eerste gesprek met het COA na aankomst op de opvanglocatie. Daarbuiten hebben de bewoners van een azc zich te houden aan de regels die gelden voor iedereen die in Nederland verblijft. En dus wordt hier ook op dezelfde manier op toegezien zoals bij Nederlanders. Dat betekent dat bij overtredingen gewoon aangifte kan worden gedaan bij de politie. Naarmate een misdraging ernstiger is, is de straf ook ernstiger. Voor een asielzoeker kan bij ernstige misdragingen het directe gevolg zijn dat zijn asielprocedure wordt stopgezet en hij/zij moet terugkeren naar het land van herkomst. Waar gaan de kinderen naar school? Voor wat betreft het onderwijs is het zo dat asielzoekers, net als iedereen, vrij zijn in hun keuze voor een school. Ongeveer 10 tot 15 procent van de asielzoekers zal naar verwachting leerplichtig zijn. De gemeente gaat, nog voordat er een definitief besluit is genomen, in overleg met de onderwijsinstellingen over de wijze waarop deze kinderen het beste onderwijs kunnen krijgen en de eventuele (rijks) vergoedingen die daarbij horen etc. Wordt er na een bepaalde periode geëvalueerd met de buurt? Het COA zal, net als voorheen, regelmatig met een klankbordgroep overleggen initiëren. Voorheen werd ook gewerkt met zo n klankbordgroep. In die klankbordgroep zijn omwonenden en winkeliers vertegenwoordigd. Tevens zijn de politie en het onderwijs deelnemer. En uiteraard ook de gemeente. De opvanglocatie ligt ver van het dorp af. Dit is niet optimaal voor de bewoners. Is hier rekening mee gehouden? De gemeente en het COA zijn zich bewust van het feit dat de opvanglocatie ver van het dorp af ligt. Het COA zal samen met de gemeente, vervoersmaatschappijen en vrijwilligers onderzoeken welke mogelijkheden er zijn in verband met het vervoer van en naar het dorp. Hoe is de gezondheidszorg geregeld? De gezondheidszorg voor asielzoekers wordt geregeld via een landelijk gezondheidscentrum (GC A, Gezondheidscentrum Asielzoekers). Dat is het eerste aanspreekpunt voor medische zorg voor alle asielzoekers in de opvang van het COA. Via de GC A Praktijklijn kan een asielzoeker 24 uur per dag zeven dagen in de week terecht met medische vragen. GC A contracteert huisartsen voor het leveren van huisartsenzorg aan asielzoekers. De asielzoekers worden ingeschreven bij een huisarts die werkzaam is voor GC A. De huisarts werkt nauw samen met praktijkondersteuners en doktersassistenten. De praktijkondersteuner houdt inloopspreekuren op een opvangfaciliteit. Op het moment dat vluchtelingen aankomen krijgen zij een medische check (o.a. op tbc) voordat zij doorstromen naar een opvanglocatie.

4 Mogen asielzoekers vrijwilligerswerk doen? Asielzoekers mogen vrijwilligerswerk doen. Dit is ook goed voor de integratie. Daarnaast mogen asielzoekers maximaal 24 weken per jaar betaald werk verrichten. Wordt er ook gekeken naar de afwatering op het terrein? Dit is een van de aspecten waar in de planologische procedure rekening mee zal worden gehouden. Hoe lang blijft een asielzoeker? Dat is voor iedere asielzoeker verschillend. Hebben mensen een positief besluit van de IND ontvangen, dan start voor hen de inburgering. De asielzoeker blijft op een locatie tot er geschikte woonruimte in een gemeente wordt aangeboden. Na afwijzing van de asielprocedure is de begeleiding gericht op terugkeer. Wat doen de asielzoekers de gehele dag? Bewoners voorzien zelf in het dagelijkse levensonderhoud: zij moeten dus zelf boodschappen doen en koken. Ook worden zij betrokken bij de dagelijkse gang van zaken op de opvanglocatie zoals schoonmaak en onderhoud. Er is vanuit het COA begeleiding om hen kennis te laten maken met Nederlandse gewoonten en gebruiken. Afhankelijk van in welke fase van de procedure een bewoner zich bevindt volgt hij/zij programma s en begeleidingsgesprekken. De programma s zijn op het individu afgestemd en betreffen terugkeertrainingen of integratietrainingen. Ook krijgen bewoners Nederlandse les afgestemd op de fase van de asielprocedure waarin zij zich bevinden. Bewoners kunnen op een opvanglocatie ook gebruik maken van het open leercentrum. Dit is een ruimte met computers waar bewoners in hun eigen tempo en op hun eigen niveau kunnen werken en oefenen met leermiddelen en gebruik kunnen maken van internet. Tijdens de openingstijden is er begeleiding van medebewoners en Nederlandse vrijwilligers. Het COA heeft veel aandacht voor de kinderen van de bewoners. Op elke opvanglocatie is een recreatiezaal, een Open Leercentrum, speeltoestellen en buitenruimte. In het verleden waren er veel inwoners uit s-gravendeel actief als vrijwilliger. Ook nu hoopt het COA dat veel mensen zich hiervoor aanmelden.

5 Hoe voorkomen het COA en de IND dat er onder de vluchtelingenstroom IS strijders/oorlogsmisdadigers etc. zitten? In eerste instantie is het monitoren van de nationale veiligheid een taak van de NCTV (nationaal coordinator terrorismebestrijding en veiligheid). De NCTV is scherp op allerlei bewegingen. Daarnaast onderzoekt de IND bij een asielaanvraag de antecedenten van een vluchteling voordat zij worden toegelaten tot de asielprocedure. Indien een bewoner op een locatie gehuisvest wordt, dan zijn onze medewerkers getraind in het waarnemen van signalen die de leefbaarheid en veiligheid op het centrum in het geding brengen. De medewerkers doen regelmatig een kamerbezoek/controle. Mochten er op de locatie aanwijzingen of vermoedens zijn, dan geven COA medewerkers dit door aan de politie, Vreemdelingen Politie en het COA meldpunt veiligheid. Wat krijgt het COA per asielzoeker? De overheid rekent op per jaar per opvangplek (opvang, begeleiding, verstrekkingen en onderwijs). Vluchtelingen verblijven tijdelijk in een asielzoekerscentrum. Dit betekent dat op jaarbasis verschillende asielzoekers gebruik kunnen maken van dezelfde opvangplek. Wat gaat het de gemeente Binnenmaas kosten? De vestiging van een azc mag de gemeente geen geld kosten. Er zijn van overheidswege regelingen die dat mogelijk maken. In het geval van onderwijs kan het COA bepaalde zaken bij de Rijksoverheid versnellen en waar mogelijk op projectbasis laten voorfinancieren.

Waarom weer in Velp? De locatie aan de Arnhemsestraatweg 348 is het meest geschikt gebleken voor de opvang van asielzoekers.

Waarom weer in Velp? De locatie aan de Arnhemsestraatweg 348 is het meest geschikt gebleken voor de opvang van asielzoekers. Vragen en antwoorden over de nieuwe opvanglocatie in Velp Waarom komt er nog een opvanglocatie? De gemeente wil haar maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en een bijdrage leveren aan de vluchtelingenproblematiek

Nadere informatie

Veelgestelde vragen heropening azc Bellingwolde

Veelgestelde vragen heropening azc Bellingwolde Veelgestelde vragen heropening azc Bellingwolde Waarom azc Bellingwolde heropenen als het aantal asielzoekers daalt (en er elders azc s nog niet zo lang geleden gesloten zijn?) Het COA heeft te maken met

Nadere informatie

Algemeen COA en gemeente Zeewolde

Algemeen COA en gemeente Zeewolde Algemeen COA en gemeente Zeewolde Wat is het COA? Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zorgt voor de opvang van asielzoekers tijdens de hele asielprocedure. Dit houdt in dat het COA zorgt voor

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over het azc Rotterdam

Veelgestelde vragen over het azc Rotterdam Veelgestelde vragen over het azc Rotterdam Er komt tijdelijk een asielzoekerscentrum (azc) aan de Edo Bergsmaweg in IJsselmonde/Beverwaard. In het asielzoekerscentrum komen maximaal 600 mensen wonen voor

Nadere informatie

Meest gestelde vragen over de opvang van vluchtelingen in het WTC EXPO in Leeuwarden

Meest gestelde vragen over de opvang van vluchtelingen in het WTC EXPO in Leeuwarden Waarom komen er vluchtelingen in het WTC Expo? 2 Wat is een noodopvang? 2 Wat voor een soorten opvang zijn er? 2 Hoe lang blijven de mensen (gemiddeld)? 2 Wanneer komen de eerste vluchtelingen naar het

Nadere informatie

Meest gestelde vragen over de opvang van vluchtelingen in de IJsselhallen in Zwolle

Meest gestelde vragen over de opvang van vluchtelingen in de IJsselhallen in Zwolle COA 2 Waarom komen er vluchtelingen in de IJsselhallen? 2 Hoe lang blijven de mensen (gemiddeld)? 2 Wanneer komen de eerste vluchtelingen naar de IJsselhallen? 2 Wie worden in de IJsselhallen ondergebracht.

Nadere informatie

Hoeveel vluchtelingen worden er in Sporthal De Waterkanten opgevangen? Het gaat om 150 vluchtelingen.

Hoeveel vluchtelingen worden er in Sporthal De Waterkanten opgevangen? Het gaat om 150 vluchtelingen. Veel gestelde vragen en antwoorden over crisisopvang Versie 20 oktober 2015, 10.30 uur Opvang in Lisse Waarom deze opvang voor vluchtelingen? Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft de Veiligheidsregio

Nadere informatie

Gemeente Heerhugowaard

Gemeente Heerhugowaard Q&A Algemeen: Het COA is op zoek naar extra opvanglocaties. Dit kunnen verschillende locaties zijn, bijvoorbeeld eerder gesloten opvanglocaties, leegstaande verzorgingshuizen, instellingsgebouwen, kazernes

Nadere informatie

Opvang 275 asielzoekers in hotel arbeidsmigranten op bedrijventerrein Zwethove

Opvang 275 asielzoekers in hotel arbeidsmigranten op bedrijventerrein Zwethove \ PERSBERICHT GEMEENTE Aan de redactie Postadres: Postbus 150 2670 AD NAALDWIJK Bezoekadres: Stokdijkkade 2 2671 GW NAALDWIJK T 14 0174 F (0174) 673 600 E info@gemeentewestland.n I www.gemeentewestland.nl

Nadere informatie

Meest gestelde vragen over het AZC in Harlingen Inhoudsopgave

Meest gestelde vragen over het AZC in Harlingen Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1.0 Besluiten... 3 1.1 Wie is initiatiefnemer voor de komst van een azc?... 3 1.2 Waarom besluit het College en niet de gemeenteraad?... 3 2.0 Azc - Gemeente Harlingen...

Nadere informatie

Achtergrondinformatie opvang asielzoekers in Breskens

Achtergrondinformatie opvang asielzoekers in Breskens Achtergrondinformatie opvang asielzoekers in Breskens In deze factsheet vindt u achtergrondinformatie naar aanleiding van het verzoek van het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) voor de opvang van asielzoekers

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over de tijdelijke opvang van asielzoekers in Westland

Veel gestelde vragen over de tijdelijke opvang van asielzoekers in Westland Veel gestelde vragen over de tijdelijke opvang van asielzoekers in Westland Het college van burgemeester en w ethouders van de gemeente Westland is van plan medew erking te verlenen aan de tijdelijke opvang

Nadere informatie

Veel gestelde vragen en antwoorden over crisisnoodopvang Versie 16 oktober 2015, 22.00 uur

Veel gestelde vragen en antwoorden over crisisnoodopvang Versie 16 oktober 2015, 22.00 uur Veel gestelde vragen en antwoorden over crisisnoodopvang Versie 16 oktober 2015, 22.00 uur Opvang in Lisse Waarom deze opvang voor vluchtelingen? Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft de

Nadere informatie

Antwoorden en vragen gemeente Oegstgeest Versie 1: 2 juni 2016

Antwoorden en vragen gemeente Oegstgeest Versie 1: 2 juni 2016 Antwoorden en vragen gemeente Oegstgeest Versie 1: 2 juni 2016 Is een extra opvang locatie voor vluchtelingen of vergunninghouder nog wel nodig? De noodzaak voor nieuwe opvanglocaties is onverminderd hoog.

Nadere informatie

Mensen centraal opvang & begeleiding huisvesting & proces relatie & keten

Mensen centraal opvang & begeleiding huisvesting & proces relatie & keten Mensen centraal opvang & begeleiding huisvesting & proces relatie & keten Opvang & Begeleiding Het COA: wie zijn wij en wat is onze opdracht? Het COA is het Centraal Orgaan opvang asielzoekers. Wij zijn

Nadere informatie

3. Een verzoek om 100 alleenstaande minderjarige vreemdelingen binnen de gemeente Maastricht op te vangen conform het AMV-opvangmodel.

3. Een verzoek om 100 alleenstaande minderjarige vreemdelingen binnen de gemeente Maastricht op te vangen conform het AMV-opvangmodel. Burengesprekken dependances AZC Maastricht Genodigden: Direct omwonenden dependance Malberg Datum: 24 maart 2016, 21.00 22.00 uur. Locatie: Gemeentekantoor Mosae Forum Opening De avond wordt voorgezeten

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst omwonenden rondom AZC Weert d.d. 24 september 2015

Verslag bijeenkomst omwonenden rondom AZC Weert d.d. 24 september 2015 Verslag bijeenkomst omwonenden rondom AZC Weert d.d. 24 september 2015 Aanwezig Omwonenden AZC. Namens COA Robin van der Horst, locatiemanager AZC Weert (externe zaken); Miriam Goudberg, locatiemanager

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over opvang van vluchtelingen in Oss

Veel gestelde vragen over opvang van vluchtelingen in Oss Veel gestelde vragen over opvang van vluchtelingen in Oss Juni 2016 ALGEMEEN Wat is het verschil tussen vluchtelingen en vergunninghouders? - Vluchtelingen zijn sinds kort in Nederland en weten niet of

Nadere informatie

Inventarisatie mogelijkheden opvang vluchtelingen in Hellevoetsluis 1 e fase onderzoek. Datum: 6 oktober 2015 Afdeling: Samenlevingszaken

Inventarisatie mogelijkheden opvang vluchtelingen in Hellevoetsluis 1 e fase onderzoek. Datum: 6 oktober 2015 Afdeling: Samenlevingszaken Inventarisatie mogelijkheden opvang vluchtelingen in Hellevoetsluis 1 e fase onderzoek Datum: 6 oktober 2015 Afdeling: Samenlevingszaken Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Mogelijkheden voor opvang vluchtelingen...

Nadere informatie

8. Waarom zijn de inwoners van Krimpen aan den IJssel niet eerder geïnformeerd?

8. Waarom zijn de inwoners van Krimpen aan den IJssel niet eerder geïnformeerd? Veelgestelde vragen Algemeen 1. Waarom biedt de gemeente Krimpen aan den IJssel vluchtelingen opvang aan? Elke dag komen er nieuwe vluchtelingen in Nederland aan. Voor deze mensen is niet direct een plek

Nadere informatie

6,1. Wetten: Werkstuk door een scholier 1662 woorden 29 december keer beoordeeld. Maatschappijleer. In-uitstroom van asielzoekers:

6,1. Wetten: Werkstuk door een scholier 1662 woorden 29 december keer beoordeeld. Maatschappijleer. In-uitstroom van asielzoekers: Werkstuk door een scholier 1662 woorden 29 december 2001 6,1 58 keer beoordeeld Vak Maatschappijleer In-uitstroom van asielzoekers: Instroom uitstroom Van 1994 tot 1 septemer 2000 Van 1994 tot 1 september

Nadere informatie

Onderwerp: Voortgangsnotitie opvang vluchtelingen en huisvesting. Datum b&w-vergadering: 9 februari 2016

Onderwerp: Voortgangsnotitie opvang vluchtelingen en huisvesting. Datum b&w-vergadering: 9 februari 2016 eente Overbetuwe O INFORMATIEMEMO RAAD Kenmerk: 16inf00018 Datum advies: 10 februari 2016 Onderwerp: Voortgangsnotitie opvang vluchtelingen en huisvesting statushouders Kennis nemen van: Voortgangsnotitie

Nadere informatie

Het concrete verzoek kwam in overleg met het COA medio september, dit is geformaliseerd in een officieel verzoek op 1 oktober 2015.

Het concrete verzoek kwam in overleg met het COA medio september, dit is geformaliseerd in een officieel verzoek op 1 oktober 2015. Verslag informatiebijeenkomst 6 oktober 2015 voor omwonenden i.v.m. tijdelijke noodopvang asielzoekers in het Willem Blaeu College te Alkmaar. Sprekers namens de gemeente: namens het Centraal Orgaan opvang

Nadere informatie

U vraagt asiel aan in Nederland. Waarom is het belangrijk dat u de brochure goed doorleest?

U vraagt asiel aan in Nederland. Waarom is het belangrijk dat u de brochure goed doorleest? asiel nederlands 22-03-2001 15:15 Pagina 1 U vraagt asiel aan in Nederland U heeft in Nederland een asielaanvraag ingediend. Met uw asielaanvraag verzoekt u de Nederlandse regering om een verblijfsvergunning

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2011 2012 29 344 Terugkeerbeleid Nr. 85 BRIEF VAN DE MINISTER VOOR IMMIGRATIE, INTEGRATIE EN ASIEL Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Nadere informatie

Onderzoek locatie voor mogelijke Opvang Vluchtelingen in Meierijstad VRAAG EN ANTWOORD

Onderzoek locatie voor mogelijke Opvang Vluchtelingen in Meierijstad VRAAG EN ANTWOORD Onderzoek locatie voor mogelijke Opvang Vluchtelingen in Meierijstad VRAAG EN ANTWOORD Algemeen Vragen over de locatie Vragen over Opvang Vluchtelingen (voorwaarden & inrichting) Vragen over hulp aan en

Nadere informatie

Voorstel raad. 28 juni juni Onderwerp Vluchtelingenvraagstuk

Voorstel raad. 28 juni juni Onderwerp Vluchtelingenvraagstuk Nummer Contact en vragen via 5 Technischevragen@hollandskroon.nl Portefeuillehouder J.R.A. Nawijn Datum raadsvergadering Datum B&W-besluit 28 juni 2016 6 juni 2016 Onderwerp Vluchtelingenvraagstuk Voorgesteld

Nadere informatie

Verkenning (tijdelijke) inzet extra opvang vluchtelingen

Verkenning (tijdelijke) inzet extra opvang vluchtelingen *Z00953BB850* Verkenning (tijdelijke) inzet extra opvang vluchtelingen 1. Inleiding In de media hebben staatssecretaris Dijkhoff en bestuursvoorzitter Bakker van het COA gemeenten opgeroepen om op korte

Nadere informatie

Om hoeveel vluchtelingen gaat het? Het gaat om maximaal 200 vluchtelingen die in sporthal Molenbroek worden opgevangen.

Om hoeveel vluchtelingen gaat het? Het gaat om maximaal 200 vluchtelingen die in sporthal Molenbroek worden opgevangen. Meest gestelde vragen crisisnoodopvang Donderdag 19 november 2015 13:28 uur Algemeen Wanneer komen de vluchtelingen naar sporthal Molenbroek? Vrijdag 20 november. Om hoeveel vluchtelingen gaat het? Het

Nadere informatie

Factsheet Noodopvanglocaties

Factsheet Noodopvanglocaties Factsheet Noodopvanglocaties Deze informatie is bestemd voor de veiligheidsregio s en voor gemeenten. Inleiding Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is in Nederland verantwoordelijk voor de opvang

Nadere informatie

Raadsvoorstel Agendanr. :

Raadsvoorstel Agendanr. : Raadsvoorstel Agendanr. : Onderwerp: Proces en locatiecriteria voor een asielzoekerscentrum in s-hertogenbosch Reg.nr. : 4603547 B&W verg. : 10 maart 2015 Commissie : MO Cie_verg. : 25 maart 2015 Raadsverg.

Nadere informatie

Wat is het verschil tussen een vreemdeling, vluchteling, asielzoeker en statushouder?

Wat is het verschil tussen een vreemdeling, vluchteling, asielzoeker en statushouder? Veelgestelde vragen vluchtelingenopvang en statushouders in Lopikerwaardgemeenten Vraag en antwoordlijst over de vluchtelingenopvang en statushouders in de gemeenten Oudewater, Lopik, Woerden, IJsselstein

Nadere informatie

Factsheet huisvesting statushouders

Factsheet huisvesting statushouders Factsheet huisvesting statushouders Aanleiding Eind vorig jaar stonden ruim 11.000 statushouders in AZC's (AsielZoekersCentra) op de wachtlijst voor een woning in een gemeente. Daar komen dit jaar nog

Nadere informatie

3. Een verzoek om 100 alleenstaande minderjarige vreemdelingen binnen de gemeente Maastricht op te vangen conform het AMV-opvangmodel.

3. Een verzoek om 100 alleenstaande minderjarige vreemdelingen binnen de gemeente Maastricht op te vangen conform het AMV-opvangmodel. Burengesprekken dependances AZC Maastricht Genodigden: Direct omwonenden dependance Villapark Datum: 24 maart 2016, 19.00 20.00 uur. Locatie: Gemeentekantoor Mosae Forum Opening De avond wordt voorgezeten

Nadere informatie

Mededeling van het college aan de gemeenteraad

Mededeling van het college aan de gemeenteraad Onderwerp: Beslissing op verzoek COA tot medewerking aan haalbaarheidsonderzoek GVL op locatie vml. PI De Kruisberg Portefeuillehouder: Wethouder Langeveld Datum: 24 maart 2015 Aanleiding voor de mededeling

Nadere informatie

Notitie Regionale aanpak vluchtelingenproblematiek Regio Kennemerland 6 november 2015

Notitie Regionale aanpak vluchtelingenproblematiek Regio Kennemerland 6 november 2015 Notitie Regionale aanpak vluchtelingenproblematiek Regio Kennemerland 6 november 2015 1. Inleiding In de regio Kennemerland (inclusief de gemeente Haarlemmermeer) hebben de gemeentelijke bestuurders een

Nadere informatie

Tijdelijk opvangcentrum asielzoekers. Overeenkomst tussen gemeente en COA Inrichtingsplan

Tijdelijk opvangcentrum asielzoekers. Overeenkomst tussen gemeente en COA Inrichtingsplan Tijdelijk opvangcentrum asielzoekers Overeenkomst tussen gemeente en COA Inrichtingsplan Wat ging er vooraf? Grote instroom asielzoekers Spoedverzoek COA voor opvang 1.000 asielzoekers College wil maatschappelijke

Nadere informatie

Vluchtelingen en statushouders in Lopikerwaardgemeenten

Vluchtelingen en statushouders in Lopikerwaardgemeenten Vragen en antwoordenlijst over de opvang van vluchtelingen en statushouders in de gemeenten Oudewater, Lopik, Woerden, IJsselstein en Montfoort (Lopikerwaardgemeenten) Wonen Er zijn momenteel veel landen

Nadere informatie

3. Welke nationaliteiten hebben de vluchtelingen? De vluchtelingen hebben verschillende nationaliteiten, maar het zijn voornamelijk Syriërs.

3. Welke nationaliteiten hebben de vluchtelingen? De vluchtelingen hebben verschillende nationaliteiten, maar het zijn voornamelijk Syriërs. Veelgestelde vragen Algemeen 1. Waarom biedt de gemeente Krimpen aan den IJssel vluchtelingen opvang aan? Elke dag komen er nieuwe vluchtelingen in Nederland aan. Voor deze mensen is niet direct een plek

Nadere informatie

Aantal asielaanvragen

Aantal asielaanvragen Wist u dat... 60 miljoen mensen wereldwijd op de vlucht zijn 95% in eigen regio blijft 4 miljoen hiervan zijn Syriërs 3,5 miljoen van deze Syriërs in Jordanië, Turkije en Libanon verblijven T/m juli 2015

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2015 2016 19 637 Vreemdelingenbeleid Nr. 2067 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN VEILIGHEID EN JUSTITIE Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Nadere informatie

Raad op Zaterdag. Asiel en Integratie

Raad op Zaterdag. Asiel en Integratie Raad op Zaterdag 30 januari 2016 Asiel en Integratie Guust Linders en Margreet Aangeenbrug De asielprocedure van begin tot eind Inhoud 3 thema s: - Huisvesting - Integratie en participatie - Rol van de

Nadere informatie

Gezondheidszorg asielzoekers en vluchtelingen in Kennemerland. Raadsleden informatieavond Veiligheidsregio Kennemerland Marjolein Somers Mei 2016

Gezondheidszorg asielzoekers en vluchtelingen in Kennemerland. Raadsleden informatieavond Veiligheidsregio Kennemerland Marjolein Somers Mei 2016 Gezondheidszorg asielzoekers en vluchtelingen in Kennemerland Raadsleden informatieavond Veiligheidsregio Kennemerland Marjolein Somers Mei 2016 Inhoud Presentatie Asielprocedure en opvang in Nederland

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over het verzoek van COA 9 april 2015

Veel gestelde vragen over het verzoek van COA 9 april 2015 Veel gestelde vragen over het verzoek van COA 9 april 2015 In dit document vindt u veel gestelde vragen en de bijbehorende antwoorden over het verzoek van COA voor de vestiging van 600 vluchtelingen in

Nadere informatie

Wat willen we bereiken, over welke ambitie(s) uit het meerjarenprogramma gaat het?

Wat willen we bereiken, over welke ambitie(s) uit het meerjarenprogramma gaat het? Zaak kenmerk.: 332475 Hardenberg, 19 juni 2012 Onderwerp: Herontwikkeling Azc De Eik in Slagharen Aan: Burgemeester en wethouders van de gemeente Hardenberg Wat willen we bereiken, over welke ambitie(s)

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 VluchtelingenWerk WOBB, Locatie Halderberge

Jaarverslag 2015 VluchtelingenWerk WOBB, Locatie Halderberge Introductie VluchtelingenWerk Nederland behartigt de belangen van vluchtelingen en asielzoekers in Nederland, vanaf het moment van binnenkomst tot en met de integratie in de Nederlandse samenleving. De

Nadere informatie

Gemeentelijk zelfzorgarrangement (gzza) Vragen en antwoorden voor externen

Gemeentelijk zelfzorgarrangement (gzza) Vragen en antwoorden voor externen Gemeentelijk zelfzorgarrangement (gzza) Vragen en antwoorden voor externen datum: 15-10-2015 bedrijfsonderdeel: COA, Unit Uitvoeringsprocessen versie: Def 1.0 FAQ Gemeentelijk zelfzorgarrangement (gzza)

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 8/2015 Datum : 21 januari 2015 B&W datum : 22 januari 2015 Beh. ambtenaar : J.H.D. Hulshof Portefeuillehouder : G. Berghoef en T.M.M. Kok Onderwerp : Reacties naar aanleiding

Nadere informatie

Beheerplan opvang van asielzoekers Joseph Haydnlaan 2 en uitbreiding opvang Joseph Haydnlaan 2a in Utrecht

Beheerplan opvang van asielzoekers Joseph Haydnlaan 2 en uitbreiding opvang Joseph Haydnlaan 2a in Utrecht Beheerplan opvang van asielzoekers Joseph Haydnlaan 2 en uitbreiding opvang Joseph Haydnlaan 2a in Utrecht Mei 2016 1. Aanleiding In de wijk Oog in Al is aan de Joseph Haydnlaan 2 een bestaande Asielzoekerscentrum

Nadere informatie

Logeerovereenkomst. Geeft hierbij aan dat hij/zij en bijbehorende gezinsleden:

Logeerovereenkomst. Geeft hierbij aan dat hij/zij en bijbehorende gezinsleden: Logeerovereenkomst Onderstaande bewoner: Voornaam : Achternaam : Geslacht (m/v) : Geboortedatum : V-nummer : Bereikbaar via tel.nr : e-mail : Opvanglocatie : Locatie Administratieve : plaatsing Geeft hierbij

Nadere informatie

Q&A Noodopvang Amstelveen 4 februari 2016

Q&A Noodopvang Amstelveen 4 februari 2016 Q&A Noodopvang Amstelveen 4 februari 2016 In dit document vindt u veel gestelde vragen (Questions) en antwoorden (Answers) in verband met de komende noodopvanglocatie voor vluchtelingen in Amstelveen.

Nadere informatie

Bovenstaande video over de asielprocedure is naast alle talen op deze website ook beschikbaar in het Armeens, Chinees en Russisch.

Bovenstaande video over de asielprocedure is naast alle talen op deze website ook beschikbaar in het Armeens, Chinees en Russisch. Asielprocedure [ Asielprocedure ] Als vluchteling kun je in Nederland bescherming krijgen. Daarvoor moet je asiel aanvragen. Tijdens de asielprocedure (in het Nederlands: asielprocedure) onderzoekt de

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst voor omwonenden Het Anker Zuidhorn betreffende opvang vluchtelingen

Verslag bijeenkomst voor omwonenden Het Anker Zuidhorn betreffende opvang vluchtelingen Verslag bijeenkomst voor omwonenden Het Anker Zuidhorn betreffende opvang vluchtelingen Datum : donderdag 7 april 2016 Plaats : Het Anker, Geert Waldastraat 2 in Zuidhorn Tijd : 21.00 22.15 uur Aanwezig:

Nadere informatie

Antwoorden op vragen en suggesties Bijeenkomst noodopvang voor vluchtelingen 25 november

Antwoorden op vragen en suggesties Bijeenkomst noodopvang voor vluchtelingen 25 november Antwoorden op vragen en suggesties Bijeenkomst noodopvang voor vluchtelingen 25 november Woensdag 25 november vond bij het ROC van Twente een besloten informatiebijeenkomst plaats over mogelijke komst

Nadere informatie

Programma: Vluchtelingen Asielzoekers en Statushouders. Beantwoording motie "Kansen in beeld" Leden van de gemeenteraad Groningen (050)

Programma: Vluchtelingen Asielzoekers en Statushouders. Beantwoording motie Kansen in beeld Leden van de gemeenteraad Groningen (050) Programma: Vluchtelingen Asielzoekers en Statushouders. Leden van de gemeenteraad Groningen (050) 367 76 16 11-11-2015 Geachte heer, mevrouw, Op 11 november jl. heeft u de motie Kansen in beeld aangenomen.

Nadere informatie

Centrum voor Migratierecht. De asielprocedure in Nederland

Centrum voor Migratierecht. De asielprocedure in Nederland Centrum voor Migratierecht De asielprocedure in Nederland Begrippen Migrant: iemand die voor langere tijd naar een ander land verhuist Asielzoeker: iemand die een aanvraag om bescherming heeft ingediend

Nadere informatie

Logeerovereenkomst. Geeft hierbij aan dat hij/zij en bijbehorende gezinsleden:

Logeerovereenkomst. Geeft hierbij aan dat hij/zij en bijbehorende gezinsleden: Logeerovereenkomst Onderstaande bewoner: Voornaam : Achternaam : Geslacht (m/v) : Geboortedatum : V-nummer : Bereikbaar via tel.nr : e-mail : Opvanglocatie : Locatie Administratieve : plaatsing Geeft hierbij

Nadere informatie

Procedure stap Bijbehorende COAopvangmodaliteit: Verblijfsduur: COA opvanglocatie(s) in: Voorzieningen gezondheidszorg:

Procedure stap Bijbehorende COAopvangmodaliteit: Verblijfsduur: COA opvanglocatie(s) in: Voorzieningen gezondheidszorg: Opvangmodel van COA 1 in de asielprocedure die inging op 1-7-2010 2 en de voorzieningen gezondheidszorg 34 in deze locaties (stand van zaken 1-12- 2011). Procedure stap 1. Aanmelding Centrale Ontvangstlocatie

Nadere informatie

Vragenformulier datum:

Vragenformulier datum: Vragenformulier datum: 25-08-2018 Vragensteller Everdien Berendsen/Chris Jansen Fractie CDA Raadsvoorstelnr Onderwerp Statushouders Beantwoording aan: Vragensteller Inleiding: in de gemeente Bronckhorst

Nadere informatie

Inhoud. Nota in het kader van de coördinatieopdracht monitoring asielinstroom van het Agentschap Integratie en Inburgering

Inhoud. Nota in het kader van de coördinatieopdracht monitoring asielinstroom van het Agentschap Integratie en Inburgering Nota in het kader van de coördinatieopdracht monitoring asielinstroom van het Agentschap Integratie en Inburgering Publicatiedatum: 25 mei 2016 Inhoud Samenvatting... 2 Inleiding... 3 1. Aantal asielaanvragen

Nadere informatie

: Het vestigen van een asielzoekerscentrum (AZC) in Geldermalsen. Het vestigen van een asielzoekerscentrum (AZC) in Geldermalsen.

: Het vestigen van een asielzoekerscentrum (AZC) in Geldermalsen. Het vestigen van een asielzoekerscentrum (AZC) in Geldermalsen. Raadsvoorstel Vergadering : 16 december 2015 Voorstelnummer : 12.05 Registratienummer : 15.021404 Portefeuillehouder : Mw. dr. M.W.M. de Vries Afdeling Bijlage(n) : Concernstaf / Juridische Zaken : Bestuursakkoord

Nadere informatie

Integrale aanpak vluchtelingenvraagstuk. Zaanstad Beraad 19 mei 2016

Integrale aanpak vluchtelingenvraagstuk. Zaanstad Beraad 19 mei 2016 Integrale aanpak vluchtelingenvraagstuk Zaanstad Beraad 19 mei 2016 Inhoud 1. Introductie door Rita Visscher-Noordzij 2. Nieuwe opgave 3. Reikwijdte Integraal Programma Vluchtelingen 4. Terminologie vreemdeling,

Nadere informatie

Betreft: Realisatie kleinschalige opvang voor alleenstaande vreemdelingen

Betreft: Realisatie kleinschalige opvang voor alleenstaande vreemdelingen /;:ente./ ~enhelder ~ Raadsinformatiebrief Nr. Rl17.0061 (2017) Betreft: Realisatie kleinschalige opvang voor alleenstaande vreemdelingen Aan de leden van de Gemeenteraad Inleiding Het COA vangt alleenstaande

Nadere informatie

STAPPENPLAN OPVANG STATUSHOUDERS GEMEENTE MAASSLUIS

STAPPENPLAN OPVANG STATUSHOUDERS GEMEENTE MAASSLUIS STAPPENPLAN OPVANG STATUSHOUDERS GEMEENTE MAASSLUIS Projectgroep opvang statushouders Maassluis, 28 januari 2016 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 1 2. Maatschappelijke begeleiding 2 3. Voorzieningen in

Nadere informatie

Vluchtelingen en statushouders in Lopikerwaardgemeenten

Vluchtelingen en statushouders in Lopikerwaardgemeenten Vragen en antwoordenlijst over de opvang van vluchtelingen en statushouders in de gemeenten Oudewater, Lopik, Woerden, IJsselstein en Montfoort (Lopikerwaardgemeenten) 17 maart 2016 Wonen Er zijn momenteel

Nadere informatie

Kennismaking. Coordinator Vrijwilligerswerk Vluchtelingenwerk Zuidvleugel. Syrische vluchteling. Den Haag. Verblijft op dit moment in de noodopvang

Kennismaking. Coordinator Vrijwilligerswerk Vluchtelingenwerk Zuidvleugel. Syrische vluchteling. Den Haag. Verblijft op dit moment in de noodopvang Kennismaking Elise Schutte Coordinator Vrijwilligerswerk Vluchtelingenwerk Zuidvleugel Den Haag Samaan Samaan Syrische vluchteling Verblijft op dit moment in de noodopvang Wat zouden jullie graag willen

Nadere informatie

Waarom krijgt u deze folder?

Waarom krijgt u deze folder? Uw asielaanvraag Informatie over de Algemene Asielprocedure Waarom krijgt u deze folder? U wilt asiel aanvragen in Nederland. Asiel betekent: bescherming in een ander land voor mensen die in hun eigen

Nadere informatie

Vragen en Antwoorden. Inloopavond 21 april 2016 huisvesting vergunninghouders Yuliusgebouw

Vragen en Antwoorden. Inloopavond 21 april 2016 huisvesting vergunninghouders Yuliusgebouw Vragen en Antwoorden Inloopavond 21 april 2016 huisvesting vergunninghouders Yuliusgebouw 1. Wat is een vergunninghouder? Een vergunninghouder is iemand die een tijdelijke verblijfsvergunning (voor een

Nadere informatie

Raadsvragen Van het raadslid dhr. R. Reker (LPF) inzake Paard van Troje

Raadsvragen Van het raadslid dhr. R. Reker (LPF) inzake Paard van Troje gemeente Eindhoven Raadsnummer 14R6065 Inboeknummer 14bst01642 Beslisdatum B&W 4 november 2014 Dossiernummer 14.45.103 (2.5.1) Raadsvragen Van het raadslid dhr. R. Reker (LPF) inzake Paard van Troje Raadsvragen:

Nadere informatie

Programma A avond 31 januari 2017

Programma A avond 31 januari 2017 Programma A avond 31 januari 2017 - Aanleiding en korte terugblik - Stand van zaken - Een aantal leefgebieden uitgelicht - Het woord is aan Danielle Stolwijk en Muhammed Damairyah - Presentatie van Kaveh

Nadere informatie

Versie 18 juli Model bestuursovereenkomst inzake de vestiging van een opvanglocatie

Versie 18 juli Model bestuursovereenkomst inzake de vestiging van een opvanglocatie Model Bestuursovereenkomst inzake de vestiging van een opvanglocatie Versie 18 juli 2016 1 Bestuursovereenkomst inzake de vestiging van een opvanglocatie Partijen a. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers,

Nadere informatie

Inzicht en kennis rondom het vluchtelingenvraagstuk in Roosendaal

Inzicht en kennis rondom het vluchtelingenvraagstuk in Roosendaal Veel vragen gesteld aan de Roosendaalse Lijst over vluchtelingen Inzicht en kennis rondom het vluchtelingenvraagstuk in Roosendaal De Roosendaalse Lijst heeft enkele weken geleden het initiatief genomen

Nadere informatie

Spreekbeurt door een scholier 1994 woorden 24 november keer beoordeeld. Nederlands. Waarom heb ik voor dit onderwerp gekozen?

Spreekbeurt door een scholier 1994 woorden 24 november keer beoordeeld. Nederlands. Waarom heb ik voor dit onderwerp gekozen? Spreekbeurt door een scholier 1994 woorden 24 november 2002 6 113 keer beoordeeld Vak Nederlands Waarom heb ik voor dit onderwerp gekozen? Het leek me ook wel een interessant onderwerp omdat het een onderwerp

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG VKC > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Schedeldoekshaven 100 2511 EX Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF 16R.00121

RAADSINFORMATIEBRIEF 16R.00121 RAADSINFORMATIEBRIEF 16R.00121 gemeente WOERDEN Van college van burgemeester en wethouders Datum 15 maart 2016 Portefeuillehouder(s) : Burgemeester V. Molkenboer en wethouder Y. Koster Portefeuille(s)

Nadere informatie

Subsidie VWON 2015 voor de maatschappelijke begeleiding en extra tijdelijke formatie voor uitvoering voor huisvesting statushouders

Subsidie VWON 2015 voor de maatschappelijke begeleiding en extra tijdelijke formatie voor uitvoering voor huisvesting statushouders Openbaar Onderwerp Subsidie VWON 2015 voor de maatschappelijke begeleiding en extra tijdelijke formatie voor uitvoering voor huisvesting statushouders Programma / Programmanummer Zorg & Welzijn / 1051

Nadere informatie

A Beleidskaders voor een mogelijk AZC

A Beleidskaders voor een mogelijk AZC A Beleidskaders voor een mogelijk AZC Naam Menno Visser Datum 13 mei 2015 Versie 1.6 1 Inhoudsopgave Bladzijde 1. Inleiding en aanleiding 3 2. Doel 3 3. Overwegingen 3 3.1. Ruimtelijke en milieukundige

Nadere informatie

Centrum voor Migratierecht. De asielprocedure in Nederland

Centrum voor Migratierecht. De asielprocedure in Nederland Centrum voor Migratierecht De asielprocedure in Nederland Begrippen Migrant: iemand die voor langere tijd naar een ander land verhuist (ongeacht reden verhuizing) Asielzoeker: iemand die een verzoek om

Nadere informatie

Verslag informatiebijeenkomst voor omwonenden en andere belangstellenden over extra opvang asielzoekers

Verslag informatiebijeenkomst voor omwonenden en andere belangstellenden over extra opvang asielzoekers Verslag informatiebijeenkomst voor omwonenden en andere belangstellenden over extra opvang asielzoekers Datum: 27 mei 2014 Locatie: Energy Village Hotel in Uithuizen Aanwezig: 100 belangstellenden Aanwezig

Nadere informatie

Beheerplan opvang van asielzoekers dependance Ravellaan 1 in Utrecht

Beheerplan opvang van asielzoekers dependance Ravellaan 1 in Utrecht Beheerplan opvang van asielzoekers dependance Ravellaan 1 in Utrecht Mei 2016 1. Aanleiding Aan de Ravellaan 1 in de wijk Welgelegen worden voor een periode van maximaal 2 jaar (start vanaf mei 2016) maximaal

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Paulus

Stichting Vrienden van Paulus Verslag rondetafelgesprek mogelijke opvang vluchtelingen 23 februari 2016 23 februari 2016 kwamen in de avond verschillende individuele insprekers, belangenvertegenwoordigers en professionals van onder

Nadere informatie

Waarom krijgt u deze brochure?

Waarom krijgt u deze brochure? Uw asielaanvraag Informatie over de Algemene Asielprocedure Waarom krijgt u deze brochure? U wilt asiel aanvragen in Nederland. Asiel betekent: bescherming in een ander land voor mensen die in hun eigen

Nadere informatie

Utrecht, oktober 2014

Utrecht, oktober 2014 Inspectie positief over medische zorg in vier nieuwe opvanglocaties voor asielzoekers, maar snelle uitbreiding van de opvang van asielzoekers leidt tot risico s in de medische zorg Utrecht, oktober 2014

Nadere informatie

Veel gestelde vragen huisvesting en begeleiding statushouders

Veel gestelde vragen huisvesting en begeleiding statushouders Veel gestelde vragen huisvesting en begeleiding statushouders Wat is een statushouder? Een statushouder heeft de hele asielprocedure doorlopen en is erkend vluchteling. Vervolgens heeft de statushouder

Nadere informatie

Het onderzoek van de IND richt zich op de vraag of de asielzoeker inderdaad gegronde(serieuze) redenen heeft.

Het onderzoek van de IND richt zich op de vraag of de asielzoeker inderdaad gegronde(serieuze) redenen heeft. Sociale kaart en sociale zekerheid Samenvatting door Sharon.D 20-10-16 Lesstof samengevat uit 24Boost.nl H5 Asielzoekers Asielzoekers/vluchtelingen zijn vreemdelingen die toelating tot ons land vragen

Nadere informatie

Een opvanglocatie in de gemeente

Een opvanglocatie in de gemeente Een opvanglocatie in de gemeente FACTSHEET ORGANISATIE EN OMGEVING Versie 18 juli 2016 Factsheet Organisatie en omgeving, juli 2016 (Concept) 1 Inhoudsopgave FACTSHEET ORGANISATIE EN OMGEVING... 1 1 Algemeen...

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2015 2016 Aanhangsel van de Handelingen Vragen gesteld door de leden der Kamer, met de daarop door de regering gegeven antwoorden 3561 Vragen van het lid

Nadere informatie

Terugkoppeling klankbordgroepbijeenkomst 2 maart 2016

Terugkoppeling klankbordgroepbijeenkomst 2 maart 2016 Terugkoppeling klankbordgroepbijeenkomst 2 maart 2016 25 direct omwonenden van het terrein Schakenbosch, gemeente, politie en COA hebben tijdens een klankbordgroepbijeenkomst 2 maart jl. met elkaar gesproken

Nadere informatie

Bestuursovereenkomst inzake de vestiging van een noodopvanglocatie voor vluchtelingen

Bestuursovereenkomst inzake de vestiging van een noodopvanglocatie voor vluchtelingen Bestuursovereenkomst inzake de vestiging van een noodopvanglocatie voor vluchtelingen Noodopvanglocatie voor vluchtelingen Ede adres kazernelaan 2, panden 85 en 86 gemeente Ede Bestuursovereenkomst inzake

Nadere informatie

Bijlage 3. Voorbeeld gezamenlijk communicatieplan gemeente & COA bij vestiging van een nieuw azc. 1 van 8

Bijlage 3. Voorbeeld gezamenlijk communicatieplan gemeente & COA bij vestiging van een nieuw azc. 1 van 8 Bijlage 3 Voorbeeld gezamenlijk communicatieplan gemeente & COA bij vestiging van een nieuw azc 1 van 8 Communicatieplan azc gemeente Gemeente Centraal Orgaan opvang asielzoekers Status: conceptversie

Nadere informatie

Waarom krijg je deze folder?

Waarom krijg je deze folder? Jouw asielaanvraag Informatie over de asielprocedure Waarom krijg je deze folder? Je wilt asiel aanvragen in Nederland. Asiel betekent: bescherming in een ander land voor mensen die in hun eigen land niet

Nadere informatie

Evaluatie Noodopvang COA aan de Lievekamplaan 1 in Oss.

Evaluatie Noodopvang COA aan de Lievekamplaan 1 in Oss. Evaluatie Noodopvang COA aan de Lievekamplaan 1 in Oss. In het Plan van Aanpak Gezamenlijke aanpak opvang vluchtelingen As50+ heeft de regio aan Oss gevraagd om de beschikbaarheid van de opvang in het

Nadere informatie

*BM * BM Raadsmededeling MEMO AAN DE RAAD. Onderwerp Discussienotitie vluchtelingenopvang. Steenbergen; 30 september 2015.

*BM * BM Raadsmededeling MEMO AAN DE RAAD. Onderwerp Discussienotitie vluchtelingenopvang. Steenbergen; 30 september 2015. *BM1501918* BM1501918 Raadsmededeling MEMO AAN DE RAAD Onderwerp Discussienotitie vluchtelingenopvang. Steenbergen; 30 september 2015 Aan de Raad, Inleiding Het COA heeft een oproep gedaan aan gemeenten

Nadere informatie

Nood breekt wet: noodopvang in Rosmalen

Nood breekt wet: noodopvang in Rosmalen Nood breekt wet: noodopvang in Rosmalen Interview met Rian Hulscher, coördinator Asiel Het is rustig op het terrein van de Autotron. Het is dan ook een bewolkte, koude dag met veel wind. Enkele mannen

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 VluchtelingenWerk WOBB, Locatie Geertruidenberg

Jaarverslag 2015 VluchtelingenWerk WOBB, Locatie Geertruidenberg Introductie Vluchtelingenwerk West- en Oost-Brabant en Bommelerwaard (WOBB) locatie Geertruidenberg, zet zich in voor vluchtelingen die gehuisvest worden in onze gemeente. Door maatschappelijke begeleiding

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Directie Migratiebeleid Juridische en Algemene Zaken Schedeldoekshaven

Nadere informatie

Waarom krijg je deze folder?

Waarom krijg je deze folder? Jouw asielaanvraag Informatie over de asielprocedure Waarom krijg je deze folder? Je wilt asiel aanvragen in Nederland. Asiel betekent: bescherming in een ander land voor mensen die in hun eigen land niet

Nadere informatie

VERSLAG INFORMATIEAVOND VESTIGING ASIELZOEKERSCENTRUM ENERGIEWEG; TWEEDE SESSIE

VERSLAG INFORMATIEAVOND VESTIGING ASIELZOEKERSCENTRUM ENERGIEWEG; TWEEDE SESSIE VERSLAG INFORMATIEAVOND VESTIGING ASIELZOEKERSCENTRUM ENERGIEWEG; TWEEDE SESSIE Datum: 3 december 2015 Plaats: Zaal Backbone Tijd: 20.00-21.45 uur Aanwezig vanuit het college: burgemeester dhr. P. den

Nadere informatie

Model Aanvullende Werkafspraken inzake de vestiging van een opvanglocatie. Versie 18 juli 2016

Model Aanvullende Werkafspraken inzake de vestiging van een opvanglocatie. Versie 18 juli 2016 Model Aanvullende Werkafspraken inzake de vestiging van een opvanglocatie Versie 18 juli 2016 Aanvullende Werkafspraken behorende bij de bestuursovereenkomst [ datum ] tussen het COA en de gemeente [ naam

Nadere informatie

Q&A Noodopvang Amstelveen 9 augustus 2016

Q&A Noodopvang Amstelveen 9 augustus 2016 Q&A Noodopvang Amstelveen 9 augustus 2016 In dit document vindt u veel gestelde vragen (Questions) en antwoorden (Answers) in verband met de noodopvanglocatie voor vluchtelingen in Amstelveen. We behandelen

Nadere informatie