Convenant van de SEL Zorgregio Gent vzw als Geïntegreerde Dienst voor Thuisverzorging

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Convenant van de SEL Zorgregio Gent vzw als Geïntegreerde Dienst voor Thuisverzorging"

Transcriptie

1 Baudelokaai Gent Convenant van de SEL Zorgregio Gent vzw als Geïntegreerde Dienst voor Thuisverzorging Tussen de partijen SEL Zorgregio Gent vzw, Baudelokaai 8 te 9000 Gent vertegenwoordigd door dr. P. Verdonck, voorzitter en (Volledige naam partnerorganisatie) gevestigd op onderstaand adres: Straat + Nr. + bus: Postnummer + Gemeente: vertegenwoordigd door Dhr. /Mevr... in de hoedanigheid van. Erkend als voor de geografische omschrijving:... (omschrijf: provincie, bestuurlijk arrondissement, of gemeentes, desgevallend een omschrijving op lijst in bijlage) Ingaand op het Koninklijk Besluit van 14 mei 2003 en de wijzigingen in het Koninklijk Besluit van 16 november 2005 (B.S ) waarin de voorwaarden worden vastgelegd waarin vanaf 1 januari 2006 een tegemoetkoming kan worden toegekend voor verstrekkingen die worden verleend in het kader van de Geïntegreerde Diensten voor Thuisverzorging. Daarnaast legt de verordening van 28 april 2003 tot wijziging van het KB van 24 december 1963 houdende verordening op de geneeskundige verstrekkingen inzake verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkering die samen met het koninklijk besluit is verschenen de volgende zaken vast:

2 De lijst van evaluatie-instrumenten Het modelformulier waarmee het zorgplan moet worden bezorgd aan de GDT De factureringsmodaliteiten Deze convenant is een overeenkomst tussen de SEL Zorgregio Gent vzw en de samenwerkende partnerorganisaties actief in de thuiszorg en lokale SIT s. De samenwerking wordt erin gedefinieerd en vastgelegd, en vraagt: een verhoogde responsabilisering van de beide partijen, duidelijke afspraken, en uniforme registratie. Deze convenant treedt in werking vanaf de dag volgend op het ontvangen van de ondertekende convenant. Artikel 1 Erkenning en duur van de overeenkomst Bij beslissing van de Administrateur-Generaal van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid van 21 februari 2010 wordt de vzw SEL Zorgregio Gent vanaf 1/1/2010 erkend als Geïntegreerde Dienst voor Thuisverzorging, verder genoemd SEL GENT/GDT. De erkenning werd telkens verlengd en geldt momenteel tot en met 31 december 2015 voor de regio Oost- Vlaanderen. De convenant wordt afgesloten voor de duur van de erkenning. We gaan er vanuit dat als de erkenning verlengd wordt, ook deze convenant verder van kracht blijft. Artikel 2 RIZIV- erkenningsnummer SEL Zorgregio Gent is een RIZIV -verstrekker geworden en heeft volgend identificatie-nummer: Artikel 3 Voorwaarden vergoedbaar multidisciplinair teamoverleg Voor het multidisciplinair teamoverleg en de registratie van de activiteiten die gebeurt door de SEL GENT/GDT wordt een forfaitaire tegemoetkoming voorzien. Het multidisciplinair teamoverleg moet de zelfredzaamheid van de patiënt/cliënt evalueren en de taakafspraken tussen de zorg- en hulpverleners, alsook de uitwerking en opvolging van een zorgplan concretiseren. Het thuiszorgdossier zoals gebruikelijk binnen de lokale SIT - werking Oost-Vlaanderen voldoet aan de evaluatie van de zelfredzaamheid van de patiënt/cliënt en de taakafspraken tussen de zorg- en hulpverleners, alsook de opvolging is opgenomen.

3 Elke betrokkene kan het initiatief nemen tot multidisciplinair teamoverleg, op voorwaarde dat de patiënt/cliënt instemt. De patiënt/cliënt of zijn vertegenwoordiger heeft het recht bij het multidisciplinair teamoverleg aanwezig te zijn. De zorgcoördinatoren en zorgbemiddelaars binnen de onderscheiden thuiszorgdiensten hebben ervaring in de organisatie en coördinatie van het multidisciplinair teamoverleg. Zij mogen voor deze taak aangesproken worden. Ten minste 3 zorgverleners nemen deel aan het multidisciplinair teamoverleg. Moeten aanwezig zijn: de huisarts, de verpleegkundige, indien er reeds verpleegkundige zorg gebeurde, de patiënt/cliënt of een door hem aangeduide mantelzorger, behalve indien de patiënt/cliënt verklaart dat zijn aanwezigheid of die van zijn mantelzorger niet vereist is. Indien één van de verplichte partners niet aanwezig is kan geen forfaitaire tegemoetkoming voor het multidisciplinair teamoverleg worden toegekend. De evaluatie gebeurt op basis van een evaluatie-instrument, dat toelaat na te gaan welke mogelijkheden de persoon heeft om zijn zelfredzaamheid te behouden en welke relevante zorgbehoefte daartoe bestaat, zowel wat de formele verzorging als de informele helpers betreft. Artikel 4 Het evaluatie-instrument Als SEL GENT/GDT kiezen we uit de lijst van evaluatie-instrumenten, vastgelegd door het RIZIV, voor de Katz -schaal als evaluatie-instrument. Deze evaluatie wordt aangevuld met opmerkingen over de aanvullingen die niet of onvoldoende gedekt worden door het gebruikte instrument, daar ten minste de verplichte aanvullingen van de International Classification of Function, Disability and Health (ICF) vermeld bij de verordening van 28 april 2003, geëvalueerd moeten worden. De zorgbemiddelaar coördineert de opmaak van het evaluatieverslag. Voor het invullen van de Katz-schaal staat normalerwijze de verpleegkundige in. Indien de thuisverpleging als discipline niet actief is, wordt het invullen door de zorgbemiddelaar of in overleg met hem/haar opgenomen. Een bijkomende checklist is bij de Katz-schaal gevoegd om aan de voorwaarden van de verordening te voldoen. Artikel 5 Forfaitaire tegemoetkomingen De tegemoetkoming voor de deelname aan het multidisciplinair teamoverleg bedraagt per zorgverlener 30 indien het multidisciplinair teamoverleg niet ten huize van de patiënt/cliënt gebeurt en 40 indien het multidisciplinair teamoverleg thuis bij de patiënt/cliënt plaatsvindt. De tegemoetkomingen dekken de deelname met inbegrip van de verplaatsing. De tegemoetkoming voor de registratie bedraagt 12,50.

4 Artikel 6 Administratieve voorwaarden ter verkrijging van de forfaitaire tegemoetkoming De forfaitaire vergoeding voor het multidisciplinair teamoverleg mag enkel worden aangerekend wanneer de huisarts een verklaring heeft ondertekend dat de patiënt een persoon is die thuis verblijft of opgenomen is in een instelling waarbij de terugkeer naar de thuisomgeving is gepland binnen de acht dagen en waarvan verondersteld wordt dat hij/zij nog ten minste één maand thuis zal blijven met een vermindering van fysieke zelfredzaamheid. De forfaitaire tegemoetkoming voor multidisciplinair teamoverleg wordt maandelijks gezamenlijk gefactureerd door de SEL GENT/GDT. De verzekeringsinstelling betaalt de tegemoetkoming rechtstreeks aan de betrokken zorgverleners. De forfaitaire tegemoetkoming voor multidisciplinair teamoverleg wordt enkel uitbetaald voor patiënten/cliënten waarvoor bovenvermeld multidisciplinair teamoverleg is gebeurd en de documenten zoals beschreven, zijn doorgestuurd naar de SEL GENT/GDT. De tegemoetkoming kan per patiënt/cliënt maximaal 1 keer per kalenderjaar (van 1 januari tot 31 december) aangerekend worden. Het forfait vergoedt de deelname van de zorgverleners aan het multidisciplinair teamoverleg en mag door maximum 4 zorgverleners worden aangerekend. De SEL GENT/GDT rekent een forfaitaire tegemoetkoming aan indien een zorg- of hulpverlener in hoofde van de SEL GENT/GDT daadwerkelijk heeft meegewerkt in het raam van het multidisciplinair teamoverleg met uitsluiting van administratieve en coördinerende aspecten of van het notuleren van het zorgplan. De zorg- of hulpverlener die optreedt in hoofde van de SEL GENT/GDT moet een overeenkomst hebben met SEL Zorgregio Gent vzw. De diensten en organisaties die deze convenant met SEL Zorgregio Gent vzw afsluiten, verbinden zich ertoe de identiteitsgegevens van alle potentiële deelnemers, die in hoofde van de SEL GENT/GDT aan multidisciplinair teamoverleg kunnen deelnemen, aan de SEL GENT/GDT over te maken bij ondertekening van de convenant. Vervolgens worden deze gegevens telkens daartoe de noodzaak ontstaat bijgewerkt. Deze verbintenis geldt niet voor die partners wiens individuele deelnemers aan multidisciplinair teamoverleg, houders zijn van een RIZIV-nummer. Uitgaand van het principe dat alle betrokken zorg- en hulpverleners zoals omschreven in artikel 7 recht hebben op een tegemoetkoming respecteren we de forfaitaire tegemoetkoming zoals voorzien voor de deelnemers met een RIZIV-identificatienummer. De tegemoetkoming van de deelnemers aan het multidisciplinair teamoverleg, uit hoofde van de SEL GENT/GDT, wordt gepoold tot een eenvormig bedrag samengebracht over het kalenderjaar. Artikel 7 Omschrijving van de zorgverleners en hulpverleners Het KB van 14 mei 2003 geeft voor de toepassing weer wat wordt verstaan onder zorg- en hulpverleners:

5 Zorgverleners: artsen, tandartsen, apothekers, vroedvrouwen, kinesitherapeuten, verpleegkundigen, paramedische medewerkers en de GDT. Met andere woorden het gaat hier over mensen die erkend zijn binnen het RIZIV en over een RIZIV- nummer beschikken. Hulpverleners: psychologen, psychotherapeuten, ergotherapeuten, maatschappelijk werkers of deskundigen van een dienst voor gezinszorg of deskundigen van een uitleendienst, vertegenwoordigd in en een overeenkomst hebbende met de SEL GENT/GDT. Kunnen eveneens een convenant met de SEL GENT/GDT afsluiten: De welzijnvoorzieningen omschreven binnen Artikel 1, 2 van het Besluit van de Vlaamse Regering inzake erkenning en subsidiëring van verenigingen en welzijnsvoorzieningen in de thuiszorg van 18 december 1998 met name: een dienst voor gezinszorg, een lokaal dienstencentrum, een regionaal dienstencentrum, een dagverzorgingscentrum, een centrum voor kortverblijf of een dienst voor oppashulp. De overheid maakt voor de forfaitaire tegemoetkoming voor het multidisciplinair overleg uitsluiting voor zorg- en hulpverleners die instaan voor administratieve en coördinerende aspecten of voor het notuleren van een zorgplan hier thuiszorgdossier. Dit betekent dat zorgcoördinatoren uitgesloten worden van een forfaitaire tegemoetkoming voor deelname aan het multidisciplinair teamoverleg uit hoofde van de SEL GENT/GDT. Artikel 8 Multidisciplinair teamoverleg Het multidisciplinair teamoverleg concretiseert in het kader van de thuisverzorging de evaluatie van de zelfredzaamheid van de patiënt/cliënt, de uitwerking en de opvolging van het thuiszorgdossier en de taakafspraken tussen de zorg- en hulpverleners. De persoon die het multidisciplinair teamoverleg aanvraagt, zorgt ervoor dat de patiënt/cliënt bijlage 65 titel 3 heeft ondertekend: ik stem in met de deelnemers aan het overleg. Indien de patiënt/cliënt of de door hem aangeduide mantelzorger niet wenst aanwezig te zijn staat hij in voor de ondertekening door de patiënt/cliënt van de verklaring: ik verklaar hierbij dat mijn aanwezigheid of die van een door mij aangeduide mantelzorger niet vereist is op bovenvermeld multidisciplinair teamoverleg. Aansluitend op het multidisciplinair teamoverleg stuurt de zorgcoördinator of de zorgbemiddelaar alle vereiste stukken door naar de SEL GENT/GDT. Artikel 9 Taken van de SEL GENT/GDT De SEL GENT/GDT heeft in het bijzonder de opdracht te waken over het praktisch organiseren en het ondersteunen van de zorgverleners bij hun verstrekkingen in het kader van de thuisverzorging en meer in het bijzonder bij: a) de evaluatie van de zelfredzaamheid van de patiënt/cliënt;

6 b) de uitwerking en de opvolging van een zorgplan (bijlage 65); c) de taakafspraken tussen zorgverstrekkers; Het multidisciplinair teamoverleg ter concretisering van voornoemde punten a) tot en met c); In het kader van het uitvoeren van haar opdrachten werkt de SEL GENT/GDT intensief samen met de in de zorgzone gevestigde gezondheidsvoorzieningen. Op verzoek van de patiënt/cliënt werkt de SEL GENT/GDT voor wat betreft de aan hem verstrekte zorg, samen met de gezondheidsvoorzieningen van buiten de zorgzone. De SEL GENT/GDT staat in voor de praktische ondersteuning van de evaluatie en het multidisciplinair teamoverleg en registreert de activiteiten. De vereiste modelformulieren worden door de SEL GENT/GDT ter beschikking gesteld. Artikel 8 binnen het KB tot vaststelling van de normen tot bijzondere erkenning van de GDT s omschrijft: met het oog op een coherent, toegankelijk en een aan de patiënt/cliënt aangepast zorgaanbod, heeft de SEL GENT/GDT de algemene opdracht te waken over de opvolging van de informatie en ondersteuning doorheen het ganse zorgproces en dit zowel ten opzichte van de zorgverstrekker als ten opzichte van de patiënt/cliënt. Bovendien heeft de SEL GENT/GDT in het algemeen de taak de samenwerking tussen haar leden te bevorderen. Dit kan onder meer gebeuren door het optimaliseren van de informatie-uitwisseling tussen haar leden, door onder andere het organiseren van informatie en coördinatievergaderingen of door het ter beschikking stellen van administratieve en technische ondersteuning. De SEL GENT/GDT registreert de verstrekkingen hierboven vermeld. Zie ook artikel 11 - factureringsmodaliteiten. Artikel 10 Documenten over te maken aan de SEL GENT/GDT In het kader van het multidisciplinair teamoverleg worden volgende documenten door de zorgcoördinator of de zorgbemiddelaar aan de SEL GENT/GDT bezorgd, aansluitend op het multidisciplinair teamoverleg: een kopie van het evaluatieverslag: het evaluatieverslag geeft de evaluatie van de zelfredzaamheid weer op grond van het evaluatieinstrument, aangevuld met de opmerkingen betreffende de verplichte items, met de naam van de patiënt/cliënt en de betrokken zorg- of hulpverlener, ondertekend door die zorg- of hulpverlener. het zorgplan aan de hand van een modelformulier dat vastgelegd werd door het Comité van de verzekering van geneeskundige verzorging en verstrekkingen bij het RIZIV, het formulier in bijlage 65. Op dit formulier worden de verschillende deelnemers vermeld. Alle deelnemers ondertekenen dit document.

7 het thuiszorgdossier dient ter beschikking te zijn als werkinstrument bij de patiënt/cliënt. Een multidisciplinair teamoverleg in het kader van de SEL GENT/GDT, is enkel vergoedbaar als er een subsidieerbaar thuiszorgdossier in het kader van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap is opgemaakt en een zorgbemiddelaar hiervoor de verantwoordelijkheid draagt. een verklaring van de huisarts dat de patiënt een persoon is die thuis verblijft of opgenomen is in een instelling waarbij de terugkeer naar de thuisomgeving is gepland binnen de acht dagen en waarvan verondersteld wordt dat hij/zij nog ten minste één maand thuis zal blijven met een vermindering van fysieke zelfredzaamheid. Een modelverklaring is ter beschikking bij de SEL GENT/GDT en kan via mail doorgestuurd worden. De SEL GENT/GDT bewaart en archiveert het Zorgplan (bijlage 65) en de andere bewijsstukken. Artikel 11 Factureringsmodaliteiten De forfaitaire tegemoetkoming wordt maandelijks gezamenlijk per verzekeringsinstelling gefactureerd door de SEL GENT/GDT, conform het model opgenomen in bijlage 65. Deze factuur omvat: een lijst van de betrokken patiënten/cliënten aangesloten bij die verzekeringsinstelling met vermelding van de datum van het multidisciplinair teamoverleg, de RIZIV- identificatienummers van deelnemers aan dat multidisciplinair teamoverleg waarvoor een tegemoetkoming wordt aangerekend; een lijst van de zorgverleners geïdentificeerd aan de hand van hun RIZIV-nummers met voor elke zorgverlener het aantal van elke pseudo-code dat in rekening wordt gebracht en het rekeningnummer van die zorgverlener. o De pseudo-code voor het multidisciplinair teamoverleg ten huize van de patiënt/cliënt is: o De pseudo-code voor het multidisciplinair teamoverleg niet ten huize van de patiënt/cliënt is: o De pseudo-code voor de tegemoetkoming voor de registratie door SEL GENT/GDT is: De SEL GENT/GDT registreert de verstrekkingen hierboven vermeld. De verzamelstaat van de registratie wordt per kalenderkwartaal en voor het verstrijken van het daaropvolgend kwartaal, overgemaakt aan de Minister die Volksgezondheid onder zijn bevoegdheid heeft evenals aan de overheden die de erkenning onder hun bevoegdheid hebben.

8 De verzekeringsinstellingen betalen aan de hand van de facturen, de tegemoetkomingen rechtstreeks aan de betrokken zorgverleners. De tegemoetkoming voor de hulpverlener aanwezig uit hoofde van de SEL GENT/GDT, wordt rechtstreeks aan de SEL Gent betaald. De SEL GENT/GDT verdeelt deze middelen over de hulpverleners benoemd in artikel 7, die daadwerkelijk hebben meegewerkt aan een aspect van de zorg ten aanzien van de patiënt/cliënt en dit à rato van hun aanwezigheden bij een vergoedbaar multidisciplinair teamoverleg. De tegemoetkoming van de deelnemers aan het multidisciplinair teamoverleg, uit hoofde van de SEL GENT/GDT worden uitbetaald ten laatste het tweede kwartaal na het kalenderjaar, gezien het poolingsysteem lopende over één kalenderjaar. Voor akkoord, gedateerd op Voor SEL Zorgregio Gent vzw voor de partnerorganisatie Dr. P. Verdonck Voorzitter

Tussen de partijen SEL Zorgregio Gent vzw, Baudelokaai 8 te 9000 Gent vertegenwoordigd door dr. P. Verdonck, voorzitter en ...

Tussen de partijen SEL Zorgregio Gent vzw, Baudelokaai 8 te 9000 Gent vertegenwoordigd door dr. P. Verdonck, voorzitter en ... Baudelokaai 8 9000 Gent Overeenkomst tussen de SEL Zorgregio Gent vzw als Geïntegreerde Dienst voor Thuisverzorging en partnerorganisaties,hulpverleners, gezondheidsbeoefenaars, deelnemers aan het overleg,

Nadere informatie

Coordinatie--ZIV--KB geintegreerde-dienst-thuisverzorging.doc

Coordinatie--ZIV--KB geintegreerde-dienst-thuisverzorging.doc 14 MEI 2003. Koninklijk besluit tot vaststelling van de verstrekkingen omschreven in artikel 34, eerste lid, 13, van de wet betreffende de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen,

Nadere informatie

Gewijzigd bij: K.B B.S ed. 1 [K.B B.S ] Afdeling I Definities

Gewijzigd bij: K.B B.S ed. 1 [K.B B.S ] Afdeling I Definities [KONINKLIJK BESLUIT VAN 14 MEI 2003 TOT VASTSTELLING VAN DE VERSTREKKINGEN OMSCHREVEN IN ARTIKEL 34, EERSTE LID, 13, VAN DE WET BETREFFENDE DE VERPLICHTE VERZEKERING VOOR GENEESKUNDIGE VERZORGING EN UITKERINGEN,

Nadere informatie

Convenant GDT Genk en GDT Hasselt van de vzw LISTEL 1

Convenant GDT Genk en GDT Hasselt van de vzw LISTEL 1 Convenant GDT Genk en GDT Hasselt van de vzw LISTEL zorg- en hulpverleners Tussen GDT Genk en GDT Hasselt van de vzw LISTEL, vertegenwoordigd door de heer dr. Vandervelden, voorzitter, met administratieve

Nadere informatie

Limburgse Code tot coördinatie voor SEL/ GDT Genk en SEL/ GDT Hasselt

Limburgse Code tot coördinatie voor SEL/ GDT Genk en SEL/ GDT Hasselt Pagina 1 van 6 Limburgse Code tot coördinatie voor SEL/ GDT Genk en SEL/ GDT Hasselt Coördinatie en ondersteuning van de eerstelijnsgezondheidszorg in Vlaanderen 1. REGELGEVING VAN DE VLAAMSE EN FEDERALE

Nadere informatie

Instructies organisatie MDO Stap 1: Welk multidisciplinair overleg wil je organiseren?

Instructies organisatie MDO Stap 1: Welk multidisciplinair overleg wil je organiseren? Instructies organisatie MDO Stap 1: Welk multidisciplinair overleg wil je organiseren? Je beslist welk multidisciplinair overleg je wil organiseren op basis van de aanwezige hulp- en zorgverleners. Opgelet!

Nadere informatie

Zorgoverleg in het kader van de Geïntegreerde Diensten voor Thuisverzorging

Zorgoverleg in het kader van de Geïntegreerde Diensten voor Thuisverzorging Zorgoverleg in het kader van de Geïntegreerde Diensten voor Thuisverzorging Deze handleiding geeft u info over de noodzakelijke voorwaarden voor de opmaak van een GDT-zorgplan voor een patiënt met verminderde

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Pagina 1 van 5

DE VLAAMSE REGERING, Pagina 1 van 5 Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 19 december 2008 betreffende de samenwerkingsinitiatieven eerstelijnsgezondheidszorg en tot integratie van de geïntegreerde

Nadere informatie

Coordinatie--ZIV--KB forfaitaire-honoraria-klinische-biologie--niet-in-ziekenhuis.doc

Coordinatie--ZIV--KB forfaitaire-honoraria-klinische-biologie--niet-in-ziekenhuis.doc 24 SEPTEMBER 1992. - Koninklijk besluit tot vaststelling van nadere regelen betreffende de forfaitaire honoraria voor sommige verstrekkingen inzake klinische biologie, verleend aan niet in een ziekenhuis

Nadere informatie

Afspraken rond multidisciplinair overleg in de thuiszorg in West-Vlaanderen

Afspraken rond multidisciplinair overleg in de thuiszorg in West-Vlaanderen Afspraken rond multidisciplinair overleg in de thuiszorg in West-Vlaanderen INHOUDSTAFEL 1. Situering... 1 2. Definities... 1 3. Basisprincipes... 3 4. Procedure... 4 5. Taken van de organisator van multidisciplinair

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID

FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID 17 MEI 2012 Koninklijk besluit tot wijziging van de lijst gevoegd bij het koninklijk besluit van 24 oktober 2002 tot vaststelling van de procedures, termijnen

Nadere informatie

Thuiszorgoverleg Mechelen vzw Huishoudelijk reglement

Thuiszorgoverleg Mechelen vzw Huishoudelijk reglement Thuiszorgoverleg Mechelen vzw Huishoudelijk reglement Thuiszorgoverleg Mechelen vzw (T.O.M.) Huishoudelijk reglement Goedgekeurd op de algemene vergadering van 11 maart 2010 Gewijzigd door de algemene

Nadere informatie

A.1 VOLLEDIG VERPLEEGDOSSIER ALS VERGOEDINGSVOORWAARDE

A.1 VOLLEDIG VERPLEEGDOSSIER ALS VERGOEDINGSVOORWAARDE ADVIES VERPLEEGDOSSIERS A. NOPENS HET VERPLEEGDOSSIER A.1 VOLLEDIG VERPLEEGDOSSIER ALS VERGOEDINGSVOORWAARDE Het bijhouden van een volledig verpleegdossier per patiënt is noodzakelijk voor het verkrijgen

Nadere informatie

SAMENWERKINGSPROTOCOL:

SAMENWERKINGSPROTOCOL: 1 SAMENWERKINGSPROTOCOL AZ VESALIUS THUISZORG Inleiding Om tot een goede samenwerking te komen tussen AZ Vesalius en thuiszorg, daar waar het gaat om een zwaar zorgbehoevende patiënt die in de thuiszorg

Nadere informatie

Kortenbergse mantelzorgpremie Voor wie voor een zorgbehoevende inwoner zorgt

Kortenbergse mantelzorgpremie Voor wie voor een zorgbehoevende inwoner zorgt Kortenbergse mantelzorgpremie Voor wie voor een zorgbehoevende inwoner zorgt De mantelzorgpremie is een waardering voor iedereen die een naaste, meestal een familielid of buur, verzorgt in diens eigen

Nadere informatie

Brusselsesteenweg 7B 9090 Melle Tel Fax

Brusselsesteenweg 7B 9090 Melle Tel Fax Brusselsesteenweg 7B 9090 Melle Tel 09 210 54 00 Fax 09 227 32 58 ovosit@ovosit.be www.ovosit.be THUISZORGDOSSIER: PRAKTISCH! BELANGRIJK! Het thuiszorgdossier (= map en inhoud) is eigendom van de patiënt/cliënt

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer;

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer; 1/9 Advies nr 08/2012 van 8 februari 2012 Betreft: Advies betreffende een ontwerp van koninklijk besluit tot vaststelling van de voorwaarden waaronder het Verzekeringscomité met toepassing van artikel

Nadere informatie

- verwerking van uw persoonsgegevens is beperkt tot enkel die gegevens welke minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt

- verwerking van uw persoonsgegevens is beperkt tot enkel die gegevens welke minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt Privacyverklaring 14-02-2019 Algemeen De samenwerkingsinitiatieven eerstelijnsgezondheidszorg van West-Vlaanderen (hierna SEL s WVL genoemd) hechten veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens.

Nadere informatie

Kortenbergse mantelzorgpremie Voor wie voor een zorgbehoevende inwoner zorgt

Kortenbergse mantelzorgpremie Voor wie voor een zorgbehoevende inwoner zorgt Kortenbergse mantelzorgpremie Voor wie voor een zorgbehoevende inwoner zorgt De mantelzorgpremie is een waardering voor iedereen die een naaste, meestal een familielid of buur, verzorgt in diens eigen

Nadere informatie

MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN, VOLKSGEZONDHEID EN LEEFMILIEU

MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN, VOLKSGEZONDHEID EN LEEFMILIEU MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN, VOLKSGEZONDHEID EN LEEFMILIEU 28 MEI 2001. - Ministerieel besluit tot wijziging van het ministerieel besluit van 19 mei 1992 tot vaststelling van de tegemoetkoming, bedoeld

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst S.E.L. - ziekenhuizen

Samenwerkingsovereenkomst S.E.L. - ziekenhuizen Samenwerkingsovereenkomst S.E.L. - ziekenhuizen INLEIDING Deze samenwerkingsovereenkomst is een inspanningsverbintenis die kadert in het streven naar een lijnoverschrijdende, naadloze zorgcontinuïteit

Nadere informatie

VR DOC.1242/2BIS

VR DOC.1242/2BIS VR 2018 0911 DOC.1242/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 14 oktober 2016 houdende de voorwaarden van de vaststelling, de uitbetaling en de terugvordering

Nadere informatie

Organisatie van de Zorg

Organisatie van de Zorg Organisatie van de Zorg Voorstelling Sabine Victor zorgcoach- casemanager 051 24 91 62 0492 58 01 95 sabine.victor@zbroeselare.be www.zbroeselare.be dienst Thuiszorg Zorgbedrijf directie dienstencentra

Nadere informatie

10 DECEMBER Wet tot reorganisatie van de gezondheidszorg

10 DECEMBER Wet tot reorganisatie van de gezondheidszorg Informatieve Coördinatie PAX Medica 1 10 DECEMBER 1997. Wet tot reorganisatie van de gezondheidszorg BS 29/01/1998 in voege 29/02/1998 (PAX MEDICA Wet Colla) HOOFDSTUK I. - Algemene bepalingen Artikel

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 28 OKTOBER 2014

OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 28 OKTOBER 2014 NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 28 OKTOBER 2014 Aanwezig: Surkyn Sonja - voorzitter Schepens Michel, Pernet Godelieve, Seys Roger, Maes Benny, Deckers Hilde, Debruyne Katrien, Jeunen Maria,

Nadere informatie

Gewijzigd door: KB 27/03/2017 BS 27/04/2017 in voege vanaf 1 januari 2016 (blz. 2, 5-8 en 10)

Gewijzigd door: KB 27/03/2017 BS 27/04/2017 in voege vanaf 1 januari 2016 (blz. 2, 5-8 en 10) 25 JULI 2014. - Koninklijk besluit tot vaststelling van de voorwaarden en regels overeenkomstig dewelke de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen aan de huisarts een honorarium

Nadere informatie

21 JANUARI Koninklijk besluit tot uitvoering van artikel 36

21 JANUARI Koninklijk besluit tot uitvoering van artikel 36 21 JANUARI 2009. - Koninklijk besluit tot uitvoering van artikel 36 van de wet betreffende de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen, gecoördineerd op 14 juli 1994, wat betreft

Nadere informatie

Basispakket MDO. Komen tot een aanvraag GDT-zorgplan

Basispakket MDO. Komen tot een aanvraag GDT-zorgplan Basispakket MDO Komen tot een aanvraag GDT-zorgplan Inhoud 1 Inleiding... 2 1.1 Het vergoedbaar MDO in de Zorgregio Mechelen... 2 2 Multidisciplinair overleg: Het GDT-zorgplan... 3 2.1 Doelgroep... 3 2.2

Nadere informatie

Voorstel van resolutie. betreffende het automatisch toekennen van een tenlasteneming van de Vlaamse zorgverzekering voor palliatieve thuispatiënten

Voorstel van resolutie. betreffende het automatisch toekennen van een tenlasteneming van de Vlaamse zorgverzekering voor palliatieve thuispatiënten stuk ingediend op 2262 (2013-2014) Nr. 1 30 oktober 2013 (2013-2014) Voorstel van resolutie van mevrouw Vera Van der Borght, de heer Peter Gysbrechts, de dames Gwenny De Vroe en Lydia Peeters en de heren

Nadere informatie

AANVRAAG VOOR EEN TEGEMOETKOMING VOOR MANTEL- EN THUISZORG VAN DE VLAAMSE ZORGVERZEKERING

AANVRAAG VOOR EEN TEGEMOETKOMING VOOR MANTEL- EN THUISZORG VAN DE VLAAMSE ZORGVERZEKERING AANVRAAG VOOR EEN TEGEMOETKOMING VOOR MANTEL- EN THUISZORG VAN DE VLAAMSE ZORGVERZEKERING In te vullen door de zorgkas Ontvangstdatum: Waarvoor dient dit formulier? Met dit formulier kunt u een zorgbudget

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de erkenning van beoefenaars van paramedische beroepen

Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de erkenning van beoefenaars van paramedische beroepen Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de erkenning van beoefenaars van paramedische beroepen DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, gewijzigd

Nadere informatie

Voorontwerpbesluit van de Vlaamse Regering betreffende de planning van het medisch aanbod

Voorontwerpbesluit van de Vlaamse Regering betreffende de planning van het medisch aanbod Voorontwerpbesluit van de Vlaamse Regering betreffende de planning van het medisch aanbod DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 5,

Nadere informatie

Wet- en Regelgeving rond de Palliatieve Zorg in Vlaanderen

Wet- en Regelgeving rond de Palliatieve Zorg in Vlaanderen Wet- en Regelgeving rond de Palliatieve Zorg in Vlaanderen In dit document wordt een samenvatting gegeven van de belangrijkste wet- en regelgeving met betrekking tot palliatieve zorg: 1. m.b.t. de zorgverlening

Nadere informatie

Aanvraag in het kader van de

Aanvraag in het kader van de Aanvraag in het kader van de U kunt dit aanvraagformulier gebruiken om de terugbetaling aan te vragen van niet-medische kosten of om een vergoeding te verkrijgen indien u thuis door een mantelzorger verzorgd

Nadere informatie

CONVENANT BETREFFENDE EEN GEZAMENLIJKE AANPAK VAN OUDERENMIS(BE)HANDELING VOOR HET VLAAMSE GEWEST, DE VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE EN DE PROVINCIES

CONVENANT BETREFFENDE EEN GEZAMENLIJKE AANPAK VAN OUDERENMIS(BE)HANDELING VOOR HET VLAAMSE GEWEST, DE VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE EN DE PROVINCIES BIJLAGE Bijlage nr. 1 CONVENANT BETREFFENDE EEN GEZAMENLIJKE AANPAK VAN OUDERENMIS(BE)HANDELING VOOR HET VLAAMSE GEWEST, DE VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE EN DE PROVINCIES Tussen De Vlaamse overheid, vertegenwoordigd

Nadere informatie

Begeleidingsplan: in het kader van het Overleg rond een Patiënt met een Psychiatrische Problematiek SEL Zorgregio Gent vzw - RIZIV nr.

Begeleidingsplan: in het kader van het Overleg rond een Patiënt met een Psychiatrische Problematiek SEL Zorgregio Gent vzw - RIZIV nr. 1. Identificatie aanvrager Datum aanvraag:... Naam aanvrager:... Organisatie/discipline:... 2. Identificatiegegevens van de patiënt (invullen of het kleefbriefje V.I. aanbrengen) Naam en voornaam:... Adres:...

Nadere informatie

R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering

R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering Geneeskundige Verzorging : internationale relaties Omzendbrief VI nr 2014/216 van 23 mei 2014 80/108 816/2 821/7 Van toepassing vanaf

Nadere informatie

3 MEI Besluit van de Vlaamse regering houdende erkenning en subsidiëring van palliatieve netwerken.

3 MEI Besluit van de Vlaamse regering houdende erkenning en subsidiëring van palliatieve netwerken. 3 MEI 1995. - Besluit van de Vlaamse regering houdende erkenning en subsidiëring van palliatieve netwerken. BS 18/08/1995 Gewijzigd door: BESLUIT VLAAMSE REGERING VAN 08/12/1998 BS 20/01/1999 BESLUIT VLAAMSE

Nadere informatie

R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering

R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering Geneeskundige Verzorging Omzendbrief VI nr 2009/319 van 3 augustus 2009 10/320 Van toepassing vanaf 27 juli 2009 Vervangt omzendbrief

Nadere informatie

OVEREENKOMST VAN AANNEMING VAN VERTAALWERK EN TOLKEN

OVEREENKOMST VAN AANNEMING VAN VERTAALWERK EN TOLKEN 2 6 JA NUA RI 201 7 OVEREENKOMST VAN AANNEMING VAN VERTAALWERK EN TOLKEN OVEREENKOMST TUSSEN : het AGENTSCHAP INTEGRATIE & INBURGERING, waarvan de zetel gevestigd is te 1000 Brussel, Havenlaan 86C Bus

Nadere informatie

Informatieveiligheidscomité Kamer sociale zekerheid en gezondheid

Informatieveiligheidscomité Kamer sociale zekerheid en gezondheid 1 Informatieveiligheidscomité Kamer sociale zekerheid en gezondheid IVC/KSZG/18/222 BERAADSLAGING NR. 18/122 VAN 2 OKTOBER 2018 INZAKE DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS OVER HET VERLOOP VAN DE VASTSTELLING

Nadere informatie

2. Identificatiegegevens van de patiënt. Handtekening van de patiënt* De patiënt verklaart akkoord te zijn met de organisatie van dit overleg

2. Identificatiegegevens van de patiënt. Handtekening van de patiënt* De patiënt verklaart akkoord te zijn met de organisatie van dit overleg . 1. Identificatie aanvrager Datum aanvraag*:... aanvrager*:... Organisatie/discipline*:... 2. Identificatiegegevens van de patiënt (invullen of het kleefbriefje V.I. aanbrengen) en voornaam*:... *:...

Nadere informatie

Veel gestelde vragen overlegorganisatoren MDO: vraag en antwoord (bijgewerkt tot 27/10/2016)

Veel gestelde vragen overlegorganisatoren MDO: vraag en antwoord (bijgewerkt tot 27/10/2016) 1 Inhoud 1 Inleiding... 4 2 FAQ s multidisciplinair overleg... 4 2.1 Voorwaarden opgelegd via het Huishoudelijk Reglement... 4 Waarom wordt een onvolledig dossier onmiddellijk afgekeurd en is er geen kans

Nadere informatie

Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg van de Vlaamse zorgverzekering

Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg van de Vlaamse zorgverzekering Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg van de Vlaamse zorgverzekering VSB-01-161222 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

17 JUNI Koninklijk besluit betreffende de verklaring bij opname in een ziekenhuis

17 JUNI Koninklijk besluit betreffende de verklaring bij opname in een ziekenhuis 17 JUNI 2004. - Koninklijk besluit betreffende de verklaring bij opname in een ziekenhuis BS 14/07/2004 in voege sinds 01/09/2004 Gewijzigd door: KB 15/12/2008 BS 16/02/2009 KB 28/06/2011 BS 18/08/2011

Nadere informatie

Het begeleidingsplan is het speerpunt van het overleg rond de psychiatrische patiënt. Dit begeleidingsplan:

Het begeleidingsplan is het speerpunt van het overleg rond de psychiatrische patiënt. Dit begeleidingsplan: Geestelijke gezondheidszorg 22 - psychiatrische ziekenhuizen 21 - psychiatrische verzorgingstehuizen 16 - beschut wonen 16 - centra voor geestelijke gezondheidszorg 15 - PAAZ 16 Ons kenm YW/EDL/321/70.7.1.

Nadere informatie

stad brugge dienst welzijn AANVRAAGFORMULIER Mantelzorgpremie

stad brugge dienst welzijn AANVRAAGFORMULIER Mantelzorgpremie stad brugge dienst welzijn AANVRAAGFORMULIER Mantelzorgpremie Met dit formulier kunt u als mantelzorger de Brugse mantelzorgpremie aanvragen. Wij vragen u alle gegevens in DRUKLETTERS in te vullen. Tip:

Nadere informatie

Medisch dossier Overeenkomst vaste huisarts patiënt

Medisch dossier Overeenkomst vaste huisarts patiënt Medisch dossier- Overeenkomst huisarts-patient Doc: a057003 Tijdschrift: 57 p. 15 Datum: 11/04/1992 Origine: NR Thema's: Dossier (Medisch-) Huisarts Medisch dossier Overeenkomst vaste huisarts patiënt

Nadere informatie

R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering

R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering Geneeskundige Verzorging Omzendbrief VI nr 2009/342 van 25 augustus 2009 370/1366 Van toepassing vanaf 1 september 2009 tot 31 december

Nadere informatie

HOOFDSTUK I. - Algemene bepalingen

HOOFDSTUK I. - Algemene bepalingen 25 JULI 2014. - Koninklijk besluit tot vaststelling van de voorwaarden en regels overeenkomstig dewelke de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen aan de huisarts een honorarium

Nadere informatie

Begeleidingsplan: in het kader van het Overleg rond een Patiënt met een Psychiatrische Problematiek SEL Zorgregio Gent vzw - RIZIV nr.

Begeleidingsplan: in het kader van het Overleg rond een Patiënt met een Psychiatrische Problematiek SEL Zorgregio Gent vzw - RIZIV nr. 1. Identificatie aanvrager Datum aanvraag: 04/09/2017... Naam aanvrager: TC... Organisatie/discipline: Huisarts... 2. Identificatiegegevens van de patiënt (invullen of het kleefbriefje V.I. aanbrengen)

Nadere informatie

Samenstelling voorlopige zorgraad

Samenstelling voorlopige zorgraad Samenstelling voorlopige zorgraad Het besluit van de Vlaamse Regering van 29 juni 2018 tot toekenning van een subsidie aan de initiatiefnemers in een afgebakende zone voor de oprichting van zorgraden bepaalt

Nadere informatie

Aanvraag van een zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden bij mantel- en thuiszorg

Aanvraag van een zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden bij mantel- en thuiszorg Aanvraag van een zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden bij mantel- en thuiszorg VSB-01-180207 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Eerstelijnsgezondheidszorg

Eerstelijnsgezondheidszorg Eerstelijnsgezondheidszorg Met de eerstelijnsgezondheidszorg wordt de zorg voor de patiënten in hun thuissituatie bedoeld door verschillende disciplines. De eerstelijnsgezondheidszorg is complex georganiseerd.

Nadere informatie

KONINKLIJK BESLUIT VAN 10 AUGUSTUS 1998 TOT OPRICHTING VAN DE COMMISSIES VOOR DRINGENDE GENEESKUNDIGE HULPVERLENING. (B.S

KONINKLIJK BESLUIT VAN 10 AUGUSTUS 1998 TOT OPRICHTING VAN DE COMMISSIES VOOR DRINGENDE GENEESKUNDIGE HULPVERLENING. (B.S MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN, VOLKSGEZONDHEID EN LEEFMILIEU KONINKLIJK BESLUIT VAN 10 AUGUSTUS 1998 TOT OPRICHTING VAN DE COMMISSIES VOOR DRINGENDE GENEESKUNDIGE HULPVERLENING. (B.S. 02.09.1998) Gelet

Nadere informatie

Coordinatie--Euthanasie--wilsverklaring-registratie--EN--mededeling-aan-de-artsen--KB doc

Coordinatie--Euthanasie--wilsverklaring-registratie--EN--mededeling-aan-de-artsen--KB doc 27 APRIL 2007. - Koninklijk besluit tot regeling van de wijze waarop de wilsverklaring inzake euthanasie wordt geregistreerd en via de diensten van het Rijksregister aan de betrokken artsen wordt meegedeeld

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» 1 Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZG/16/149 BERAADSLAGING NR. 16/068 VAN 5 JULI 2016 BETREFFENDE DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS OVER DE

Nadere informatie

MULTIDISCIPLINAIR SAMENWERKEN HANDBOEK PRAKTIJKGIDS MDO SEL ZORGREGIO GENT

MULTIDISCIPLINAIR SAMENWERKEN HANDBOEK PRAKTIJKGIDS MDO SEL ZORGREGIO GENT MULTIDISCIPLINAIR SAMENWERKEN HANDBOEK PRAKTIJKGIDS MDO ZORGREGIO GENT JAN 2017 VOORWOORD Het interprofessioneel en interdisciplinair samenwerken (IDO) is ontegensprekelijk een belangrijke activiteit voor

Nadere informatie

9 JANUARI Koninklijk besluit betreffende de biobanken

9 JANUARI Koninklijk besluit betreffende de biobanken 9 JANUARI 2018. - Koninklijk besluit betreffende de biobanken BS 05/02/2018 Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder : 1 "de wet" : de wet van 19 december 2008 betreffende het

Nadere informatie

Aanvraag van een zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden bij mantel- en thuiszorg

Aanvraag van een zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden bij mantel- en thuiszorg Aanvraag van een zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden bij mantel- en thuiszorg VSB-01-180207 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

VR DOC.1167/1BIS

VR DOC.1167/1BIS VR 2016 2810 DOC.1167/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN BISNOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerpbesluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse

Nadere informatie

Inhoudsopgave GDT. KB erkenning GDT

Inhoudsopgave GDT. KB erkenning GDT Inhoudsopgave GDT KB erkenning GDT Koninklijk besluit tot vaststelling van de normen voor de bijzondere erkenning van geïntegreerde diensten voor thuisverzorging. Verordening 28 juli 2003 Verordening van

Nadere informatie

R I Z I V Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering

R I Z I V Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering R I Z I V Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering Mijnheer/Mevrouw DIENST GENEESKUNDIGE VERZORGING Correspondent: Call center Tel.: 02.739.74.79 - Fax: E-mail: Onze referte: 110/AG Brussel,

Nadere informatie

Aanvraag van een zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden bij mantel- en thuiszorg

Aanvraag van een zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden bij mantel- en thuiszorg Aanvraag van een zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden bij mantel- en thuiszorg VSB-01-180207 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Overleg rond de psychiatrische patiënt in de thuissituatie

Overleg rond de psychiatrische patiënt in de thuissituatie Overleg rond de psychiatrische patiënt in de thuissituatie Inhoud Inleiding... 3 Doelgroep (Art. 2)... 4 Het begeleidingsplan (Art. 3, 4 & 5)... 6 Verantwoordelijkheden overlegorganistor (Art. 7)... 7

Nadere informatie

1. Wat is het Vlaams Patiëntenplatform vzw? 2. Wat is de eerste lijn? 3. Wat is een Samenwerkingsinitiatief eerstelijnsgezondheidszorg (SEL)? 4.

1. Wat is het Vlaams Patiëntenplatform vzw? 2. Wat is de eerste lijn? 3. Wat is een Samenwerkingsinitiatief eerstelijnsgezondheidszorg (SEL)? 4. Klankbordgroep eerste lijn Gent 18 januari 2011 i.s.m. PLAZZO 1 Programma 1. Wat is het Vlaams Patiëntenplatform vzw? 2. Wat is de eerste lijn? 3. Wat is een Samenwerkingsinitiatief eerstelijnsgezondheidszorg

Nadere informatie

Eerstelijnsgezondheidsconferentie

Eerstelijnsgezondheidsconferentie Beleidstraject (Vlaamse overheid) 2010: Conferentie eerstelijnszorg (11 december 2010) 2013 : Symposium eerstelijnsgezondheidszorg 2016 : 6 voorbereidende werkgroepen 2017 : Conferentie eerstelijnszorg

Nadere informatie

MANDAAT. verklaart zich akkoord mandaat te verlenen aan LTD3, voor het factureren en indienen van de rekeningen "derde betalende".

MANDAAT. verklaart zich akkoord mandaat te verlenen aan LTD3, voor het factureren en indienen van de rekeningen derde betalende. MANDAAT Ondergetekende STEMPEL PLAATSEN verklaart zich akkoord mandaat te verlenen aan LTD3, voor het factureren en indienen van de rekeningen "derde betalende". Het innen van de gelden gebeurt via de

Nadere informatie

Ontvangstbewijs-getuigschrift voor verstrekte hulp

Ontvangstbewijs-getuigschrift voor verstrekte hulp 22 DECEMBER 2015. - Ministerieel besluit tot vastlegging van het model en het gebruik van het ontvangstbewijs-getuigschrift voor verstrekte hulp en van het dagboek te gebruiken door de geneesheren en de

Nadere informatie

8 APRIL 2011. - Koninklijk besluit tot uitvoering. van artikel 56, 2, eerste lid, 5, van de wet betreffende de verplichte verzekering

8 APRIL 2011. - Koninklijk besluit tot uitvoering. van artikel 56, 2, eerste lid, 5, van de wet betreffende de verplichte verzekering BS 26/04/2011 8 APRIL 2011. - Koninklijk besluit tot uitvoering van artikel 56, 2, eerste lid, 5, van de wet betreffende de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen, gecoördineerd

Nadere informatie

einde Publicatie : 2009-02-06 FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID

einde Publicatie : 2009-02-06 FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID einde Publicatie : 2009-02-06 FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID 21 JANUARI 2009. - Koninklijk besluit tot uitvoering van artikel 36 van de wet betreffende de verplichte verzekering voor geneeskundige

Nadere informatie

Thuiszorgoverleg Mechelen vzw Huishoudelijk reglement

Thuiszorgoverleg Mechelen vzw Huishoudelijk reglement Thuiszorgoverleg Mechelen vzw Huishoudelijk reglement Thuiszorgoverleg Mechelen vzw (T.O.M.) Huishoudelijk reglement Goedgekeurd op de algemene vergadering van 11 maart 2010 Gewijzigd door de algemene

Nadere informatie

Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg van de Vlaamse zorgverzekering

Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg van de Vlaamse zorgverzekering Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg van de Vlaamse zorgverzekering VSB-01-161222 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

www.vlaamsezorgverzekering.be

www.vlaamsezorgverzekering.be www.vlaamsezorgverzekering.be De Vlaamse zorgverzekering wil een (gedeeltelijke) dekking bieden van kosten voor niet-medische zorgen verleend aan een zorgbehoevende vernieuwde regeling vanaf 2003 om zorgverzekering

Nadere informatie

Clustervergadering Eerstelijnszone AMALO 12 maart 2019

Clustervergadering Eerstelijnszone AMALO 12 maart 2019 Clustervergadering Eerstelijnszone AMALO 12 maart 2019 Agenda Agenda 1. Informatie geven over de stand van zaken op Vlaams niveau en van eerstelijnszone Amalo 2. Informeren over richtlijnen voor de samenstelling

Nadere informatie

BS 26/06/2003 in voege 15/10/2002. Gewijzigd door: KB 31/10/2005 BS 08/12/2005. KB 21/02/2011 BS 07/03/2011 (blz. 5) tt 1

BS 26/06/2003 in voege 15/10/2002. Gewijzigd door: KB 31/10/2005 BS 08/12/2005. KB 21/02/2011 BS 07/03/2011 (blz. 5) tt 1 4 JUNI 2003. - Koninklijk besluit tot vaststelling van de voorwaarden overeenkomstig dewelke de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen een financiële tegemoetkoming verleent

Nadere informatie

Luik A: Identificatie van de gebruiker en contactpersoon of vertegenwoordiger. dag maand jaar

Luik A: Identificatie van de gebruiker en contactpersoon of vertegenwoordiger. dag maand jaar Huurovereenkomst mobiliteitshulpmiddel Vlaamse sociale bescherming /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Betreft de visie van de thuiszorgsector rond opname en ontslag management

Betreft de visie van de thuiszorgsector rond opname en ontslag management Aan Van ons kenmerk Gent, Partners SEL zorgregio Gent SEL Zorgregio Gent 10 januari Betreft de visie van de thuiszorgsector rond opname en ontslag management Beste, In het kader van de werkgroep zorg rond

Nadere informatie

VOORBEELDDOSSIER GDT-OVERLEG

VOORBEELDDOSSIER GDT-OVERLEG SEL Zorgregio Gent vzw Koning Willem I-kaai 9000 Gent VOORBEELDDOSSIER GDT-OVERLEG Tel 09 225 89 00-09 225 30 01 Fax 09 225 49 01 ING BESO 3630 6884 8418 RIZIV 947-044-64-001 Ondernemingsnr 822362634 info@selgent.be

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de wet betreffende de uitoefening van de gezondheidszorgberoepen, gecoördineerd op 10 mei 2015, artikel 56, 61 en 88;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de wet betreffende de uitoefening van de gezondheidszorgberoepen, gecoördineerd op 10 mei 2015, artikel 56, 61 en 88; Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de erkenning van de bijzondere beroepstitels en bijzondere beroepsbekwaamheden voor de beoefenaars van de verpleegkunde en de registratie als zorgkundige DE

Nadere informatie

Privacywet. Vlaamse Sociale Bescherming

Privacywet. Vlaamse Sociale Bescherming Privacywet Vlaamse Sociale Bescherming In het kader van de Vlaamse Sociale Bescherming worden er 3 tegemoetkomingen toegekend: de Vlaamse Zorgverzekering het Basisondersteuningsbudget en de tegemoetkoming

Nadere informatie

Bijlage XVII. Subsidiëring van de infrastructuur in woonzorgcentra en centra voor kortverblijf

Bijlage XVII. Subsidiëring van de infrastructuur in woonzorgcentra en centra voor kortverblijf Bijlage bij het besluit van de Vlaamse Regering van... tot wijziging van verschillende besluiten, wat betreft de invoering van infrastructuursubsidies voor woonzorgcentra en centra voor kortverblijf Bijlage

Nadere informatie

21 APRIL Koninklijk besluit tot vaststelling van de nadere regelen voor erkenning van artsen-specialisten en van huisartsen

21 APRIL Koninklijk besluit tot vaststelling van de nadere regelen voor erkenning van artsen-specialisten en van huisartsen 21 APRIL 1983. - Koninklijk besluit tot vaststelling van de nadere regelen voor erkenning van artsen-specialisten en van huisartsen BS 27/04/1983 in voege 07/05/1983 Gewijzigd door: KB 08-08-1984 BS 07/09/1984

Nadere informatie

Aanvraagformulier mantelzorgpremie

Aanvraagformulier mantelzorgpremie Aanvraagformulier mantelzorgpremie NIEUWE AANVRAAG of X VERLENGING 2018 1. Gegevens van de zorgbehoevende aanvrager NAAM EN VOORNAAM: Vak voor administratie: Dossier ontvangen op: RIJKSREGISTERNUMMER :

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZ/10/133 BERAADSLAGING NR 10/078 VAN 9 NOVEMBER 2010 MET BETREKKING TOT DE TOEGANG TOT DE KRUISPUNTBANKREGISTERS

Nadere informatie

Nieuwsbrief mobiliteitshulpmiddelen 2019/02

Nieuwsbrief mobiliteitshulpmiddelen 2019/02 Nieuwsbrief mobiliteitshulpmiddelen 2019/02 In deze nieuwsbrief: - Facturatie en betalingen - Datamigratie van de huurcontracten - Verhuur van rolstoelen na schrappen uit de productenlijst - Formulieren

Nadere informatie

We wensen jullie PRETTIGE FEESTDAGEN

We wensen jullie PRETTIGE FEESTDAGEN Verschijnt driemaandelijks JAARGANG 12 NUMMER 42 december 2010 S.E.L. Genk.... P.O.P. LANAKEN Contactblad van het Samenwerkingsinitiatief Eerstelijnsgezondheidszorg LANAKEN Verantw. uitgever : Dr. Conings

Nadere informatie

Minderbroedersstaat 9b Tel. 016/ OVEREENKOMST. De partijen

Minderbroedersstaat 9b Tel. 016/ OVEREENKOMST. De partijen OVEREENKOMST De partijen Enerzijds De v.z.w. Woonzorgnet Dijleland die het dagverzorgingscentrum Hertog van Brabant beheert, hier vertegenwoordigd door Mevr. G. Robberechts, en hierna de v.z.w." genoemd

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 - Inleidende bepalingen p.2. Hoofdstuk 2 - Opdrachten van de ombudspersoon p.3

Hoofdstuk 1 - Inleidende bepalingen p.2. Hoofdstuk 2 - Opdrachten van de ombudspersoon p.3 HUISHOUDELIJK REGLEMENT OMBUDSFUNCTIE INHOUDSTAFEL Inleiding p.2 Hoofdstuk 1 - Inleidende bepalingen p.2 Artikel 1 Begripsomschrijving p.2 Artikel 2 Toepassingsgebied p.3 Hoofdstuk 2 - Opdrachten van de

Nadere informatie

De samenwerking tussen zorgkundigen en verpleegkundigen RIZIV-REGELGEVING

De samenwerking tussen zorgkundigen en verpleegkundigen RIZIV-REGELGEVING De samenwerking tussen zorgkundigen en verpleegkundigen RIZIV-REGELGEVING 1 Integratie van zorgkundigen in de thuisverpleging Wettelijke basis: artikel 8, 12 van de nomenclatuur van geneeskundige verstrekkingen

Nadere informatie

MANDAAT. verklaart zich akkoord mandaat te verlenen aan LTD3, voor het factureren en indienen van de rekeningen "derde betalende".

MANDAAT. verklaart zich akkoord mandaat te verlenen aan LTD3, voor het factureren en indienen van de rekeningen derde betalende. MANDAAT Ondergetekende STEMPEL PLAATSEN verklaart zich akkoord mandaat te verlenen aan LTD3, voor het factureren en indienen van de rekeningen "derde betalende". Het innen van de gelden gebeurt via de

Nadere informatie

W/97 octies. Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering. Dienst voor geneeskundige verzorging

W/97 octies. Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering. Dienst voor geneeskundige verzorging Bijlage 2 W/97 octies Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering Tervurenlaan 211, 1150 Brussel 02/739 78 32 Dienst voor geneeskundige verzorging ZEVENDE WIJZIGINGSCLAUSULE BIJ DE NATIONALE

Nadere informatie

RIJKSINSTITUUT VOOR ZIEKTE- EN INVALIDITEITSVERZEKERING Openbare instelling opgericht bij de wet van 9 augustus 1963 TERVURENLAAN BRUSSEL

RIJKSINSTITUUT VOOR ZIEKTE- EN INVALIDITEITSVERZEKERING Openbare instelling opgericht bij de wet van 9 augustus 1963 TERVURENLAAN BRUSSEL RIJKSINSTITUUT VOOR ZIEKTE- EN INVALIDITEITSVERZEKERING Openbare instelling opgericht bij de wet van 9 augustus 1963 TERVURENLAAN 211-1150 BRUSSEL Dienst voor Geneeskundige Verzorging INSTRUCTIES VOOR

Nadere informatie

Rijksinstituut voor ziekte- en Tervurenlaan 211, invaliditeitsverzekering 1 ] 50 Brussel V 02/

Rijksinstituut voor ziekte- en Tervurenlaan 211, invaliditeitsverzekering 1 ] 50 Brussel V 02/ M/17 Biilage 1 Rijksinstituut voor ziekte- en Tervurenlaan 211, invaliditeitsverzekering 1 ] 50 Brussel V 02/739 71 11 Dienst voor geneeskundige verzorging Overeenkomst voorgesteld door het Verzekeringscomite

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering van 22 februari 2019 (BS ) houdende de toekenning van een subsidie aan pools gezinsopvang

Besluit van de Vlaamse Regering van 22 februari 2019 (BS ) houdende de toekenning van een subsidie aan pools gezinsopvang Besluit van de Vlaamse Regering van 22 februari 2019 (BS ) houdende de toekenning van een subsidie aan pools gezinsopvang Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1. In dit besluit wordt verstaan onder:

Nadere informatie

Reglement gemeentelijke mantelzorgpremie

Reglement gemeentelijke mantelzorgpremie Reglement gemeentelijke mantelzorgpremie Artikel 1: Met ingang van 1 januari 2010 en binnen de perken van het begrotingskrediet zal de gemeente Affligem onder de hiernavolgende voorwaarden een mantelzorgpremie

Nadere informatie

Aanvraag van een tegemoetkoming voor een administratief bediende voor de ondersteuning van een huisartsengroepering - rechtspersoon

Aanvraag van een tegemoetkoming voor een administratief bediende voor de ondersteuning van een huisartsengroepering - rechtspersoon Aanvraag van een tegemoetkoming voor een administratief bediende voor de ondersteuning van een huisartsengroepering - rechtspersoon ZG/WEL-150401 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg

Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg ZG/VZ/ZF/120607 In te vullen door de zorgkas ontvangstdatum Waarvoor dient dit formulier? Met dit formulier kunt u als zorgbehoevende een tegemoetkoming

Nadere informatie