ONVZ helpt u op weg. ONVZ Zorgverzekeraar. Verzekerd van vrije keuze. Brochure Hoortoestellen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ONVZ helpt u op weg. ONVZ Zorgverzekeraar. Verzekerd van vrije keuze. Brochure Hoortoestellen"

Transcriptie

1 ONVZ helpt u op weg. ONVZ Zorgverzekeraar. Verzekerd van vrije keuze. Brochure Hoortoestellen

2 ONVZ Zorgverzekeraar. Verzekerd van vrije keuze.

3 Het aanvragen van hoortoestellen kan soms ingewikkeld zijn. Het is niet altijd duidelijk waar u recht op heeft. Daarom vertellen wij u graag meer over de vergoedingen en de regels die gelden voor hoortoestellen. ONVZ helpt u op weg. Sinds 1 januari 2013 werken alle audiciens in Nederland volgens een vast Hoorprotocol. Dit protocol is ontwikkeld door audiciens, audiologen en zorgverzekeraars. ONVZ vergoedt de kosten van hoortoestellen alleen wanneer dit protocol is gevolgd. Het protocol houdt in dat aan de hand van een gehoortest en een uitgebreide vragenlijst in kaart wordt gebracht wat uw gehoorproblemen en behoeften zijn. Op basis daarvan bepaalt de audicien een zogeheten indicatiecategorie. Bij de vergoeding van de kosten van een hoortoestel gaan wij altijd uit van de aanschafkosten van een adequaat functionerend hulpmiddel in de meest eenvoudige uitvoering. Wat houdt het Hoorprotocol in? Het Hoorprotocol gaat uit van een functiegerichte aanspraak. Dit betekent dat uw hoorproblemen het uitgangspunt zijn bij de keuze van het hulpmiddel. Concreet komt dit erop neer dat er vier stappen worden gevolgd om te bekijken voor welke hooroplossing u in aanmerking komt. Deze vier stappen zijn: De gehoortest Een uitgebreide vragenlijst die door u moet worden ingevuld (Amsterdamse Vragenlijst) Bepaling van de indicatiecategorie door een audicien Keuze van gehoortoestel binnen de indicatiecategorie De rol van de audicien De audicien is het eerste aanspreekpunt voor al uw vragen over hoortoestellen. Dit omdat uw audicien het beste zicht heeft op uw persoonlijke situatie en ook het beste kan bepalen welke hooroplossing bij u past. Daarnaast is de audicien verantwoordelijk voor de selectie en instelling van de hoortoestellen, verdere voorlichting, begeleiding en de nazorg. De audicien is ook op de hoogte van de voorwaarden van het Hoorprotocol en de mogelijkheden voor vergoeding.

4 ONVZ Zorgverzekeraar. Verzekerd van vrije keuze. Gehoorverlies De benodigde gegevens moeten worden vastgelegd. Het gehoorverlies is daarvan een van de belangrijkste. Om voor vergoeding van een hoortoestel in aanmerking te komen moet er sprake zijn van: ernstig oorsuizen, of als sprake is van een revalideerbaar oor met ten minste een verlies van 35 decibel. Het gemiddelde gehoorverlies wordt berekend op basis van het gehoorverlies bij de frequenties van 1.000, en Hertz. Deze norm ligt vast in het Reglement Hulpmiddelen en wordt door alle zorgverzekeraars gehanteerd. Uw gehoorverlies is af te lezen op een audiogram, dat door een audicien of audiologisch centrum wordt gemaakt tijdens een gehoortest. De aanvraag Voldoet u aan de norm om in aanmerking te komen voor vergoeding van de kosten van een hoortoestel? Dan kunt u uw aanvraag indienen. Als u kiest voor een gecontracteerde leverancier geldt de in het hiernaast in het gele vlak aangegeven procedure. Wij hebben dan de volgende gegevens nodig ter beoordeling: Goede afspraken over kwaliteit en prijs Sinds 1 januari 2014 hebben wij met een groot aantal audiciens goede afspraken gemaakt over kwaliteit en prijs. Wanneer u naar een van deze audiciens gaat, beoordeelt deze audicien de aanvraag en hoeft u zelf geen aanvraag meer in te dienen bij ONVZ. Wilt u weten met welke audiciens wij afspraken hebben gemaakt? Neem dan contact op met ons Service Center op telefoonnummer Een voorschrift van een KNO-arts of een audiologisch centrum. Als sprake is van slechthorendheid ten gevolge van ouderdom dan volstaat een voorschrift van de huisarts. Een recent audiogram. Een offerte. Een tevredenheidsverklaring van de gekozen toestellen. Hierbij geeft u schriftelijk aan dat de proefperiode positief is afgesloten en dat u tevreden bent met de gekozen toestellen. Een ingevulde Amsterdamse Vragenlijst mét bijbehorende indicatiecategorie. Deze vragenlijst wordt door de audicien verstrekt. Het is belangrijk dat u deze zelf invult.

5 Indicatiecategorie Er zijn vijf indicatiecategorieën. Afhankelijk van de indicatiecategorie waarin u bent ingedeeld, zal de audicien u een hoortoestel aanbieden voor een proefperiode. De indicatiecategorie is ook de basis waarop de vergoedingen worden berekend. Daarom is het van belang dat u zorgvuldig de vragenlijst invult en goed met uw audicien doorspreekt welke beperkingen u precies ervaart door uw gehoorverlies. Proefperiode Het is belangrijk dat u de uitgezochte hoortoestellen eerst uitprobeert. Dit kan vrijblijvend. Pas wanneer u tevreden bent over het uitgeprobeerde hoortoestel, tekent u de tevredenheidsverklaring. Als het toestel niet bevalt, maakt u samen met uw audicien een nieuwe keuze en begint een nieuwe proefperiode. Vergoedingen Om voor de vergoeding van een hoortoestel in aanmerking te komen is het uitgangspunt dat het hoortoestel voorkomt in de landelijke Hoortoestellendatabase. U kiest dan een hoortoestel dat valt binnen de indicatiecategorie waarin u bent ingedeeld. Mocht er binnen de landelijke Hoortoestellendatabase geen adequaat toestel voor u zijn, kunt u contact opnemen met ONVZ. In overleg met de audicien zullen wij samen op zoek gaan naar een hoortoestel dat bij u past. De vergoeding van een hoortoestel valt onder het eigen risico. Is uw aanvraag goedgekeurd én ben u ingedeeld in een hoorindicatiecategorie? Dan heeft u uit de Basisverzekering recht op vergoeding van 75% van de kosten van het hoortoestel uit de indicatiecategorie waarin de audicien u heeft ingedeeld. De eigen bijdrage van 25% wordt mogelijk vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. U heeft natuurlijk de vrijheid om te kiezen voor een hoortoestel uit een hogere indicatiecategorie. De meerkosten voor een toestel uit een hogere categorie dan waarin u bent ingedeeld, zijn echter altijd voor eigen rekening. Wij vergoeden alleen 75% van het bedrag dat geldt voor het hoortoestel van de indicatiecategorie waarin u op basis van het Hoorprotocol bent ingedeeld. Startfit: Geen vergoeding. Extrafit: Geen vergoeding. Benfit: Maximaal een vergoeding van 250,- voor de eigen bijdrage van alle hulpmiddelen samen per kalenderjaar. Optifit: Maximaal een vergoeding van 500,- voor de eigen bijdrage van alle hulpmiddelen samen per kalenderjaar. Topfit: Maximaal een vergoeding van 1.000,- voor de eigen bijdrage van alle hulpmiddelen samen per kalenderjaar. Superfit: Volledige vergoeding voor de eigen bijdrage van alle hulpmiddelen per kalenderjaar.

6 ONVZ Zorgverzekeraar. Verzekerd van vrije keuze. Rekenvoorbeeld * *De bedragen voor de indicatiecategorieën in dit voorbeeld zijn fictief. Stel, u wordt ingedeeld in indicatiecategorie 3. Het toestel in deze categorie kost 600,-. De vergoeding die u ontvangt is als volgt: ONVZ vergoedt 75% van deze 600,-, wat neerkomt op een bedrag van 450,-. Let op: dit valt onder uw eigen risico. Uw eigen bijdrage van 25% is voor uw rekening, wat neerkomt op een bedrag van 150,-. Deze 150,- kán (afhankelijk van uw aanvullende verzekering) eventueel vergoed worden vanuit uw aanvullende verzekering. U heeft de vrijheid om te kiezen voor een hoortoestel uit een hogere indicatiecategorie. Als u hiervoor kiest, krijgt u echter alleen 75% van de kosten vergoed op basis van het toestel uit categorie 3. Alle meerkosten van dit toestel betaalt u zelf. Dus hoewel u in indicatiecategorie 3 bent ingedeeld (en dus 450,- vergoed krijgt en eventueel de overige 150,- vanuit uw aanvullende verzekering), kiest u voor een hoortoestel uit indicatiecategorie 4. Het toestel uit deze categorie kost 700,-. Dit is 100,- hoger dan de prijs van het toestel uit categorie 3. Deze meerkosten van dit toestel betaalt u zelf. Toestel categorie 3: 600,- Vergoeding: 450,- Eigen bijdrage: 150,- (eventueel wordt dit vergoed vanuit uw aanvullende verzekering) Toestel categorie 4: 700,-. Het verschil is 100,- met het toestel uit categorie 3. Dit bedrag is voor uw eigen rekening. Dit bedrag wordt niet vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Eigen risico In het rekenvoorbeeld wordt de verrekening met het eigen risico niet meegenomen. De vergoeding van een hoortoestel valt onder het eigen risico. Gebruikstermijn Wij gaan bij het gebruik van een hoortoestel uit van een gebruikstermijn van vijf jaar. Als u gebruikmaakt van een gecontracteerde leverancier vallen de kosten voor nazorg en eventuele reparaties aan uw hoortoestel gedurende deze periode binnen het bij aanschaf betaalde tarief. Als u ervoor kiest gebruik te maken van een leverancier waarmee ONVZ geen afspraken heeft gemaakt, komen de kosten voor nazorg en eventuele reparaties voor uw eigen rekening.

7 Heeft u nog vragen of wilt u het Hoorprotocol opvragen? Neem dan gerust contact op met ons Service Center. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot uur op telefoonnummer Voor meer informatie kunt u ook kijken op onze website Wij helpen u graag verder. Let op! De polisvoorwaarden bepalen de precieze omvang van de dekking. Het is vanzelfsprekend niet mogelijk de polisvoorwaarden binnen deze brochure compleet weer te geven. Daarom kunt u aan deze brochure geen rechten ontlenen. De polisvoorwaarden vindt u op en ze zijn telefonisch op te vragen via

8 De Molen 66 Postbus GD Houten

Zittend ziekenvervoer

Zittend ziekenvervoer Zittend ziekenvervoer ONVZ Zorgverzekeraar 2013 Heeft u vervoer nodig om bij een zorgverlener te komen? Dan komt u in een aantal gevallen in aanmerking voor vergoeding van de kosten van zittend ziekenvervoer.

Nadere informatie

Gehoorrevalidatie bij volwassenen via het Gehoor- en Spraakcentrum

Gehoorrevalidatie bij volwassenen via het Gehoor- en Spraakcentrum Gehoorrevalidatie bij volwassenen via het Gehoor- en Spraakcentrum Inhoudsopgave Recept hoortoestel 3 Uitkiezen van een audicien 3 Soorten hoortoestellen 4 Kosten en vergoeding 4 Proefperiode 5 Wennen

Nadere informatie

Zittend Ziekenvervoer.

Zittend Ziekenvervoer. Zittend Ziekenvervoer. ONVZ Zorgverzekeraar. Verzekerd van vrij e keuze. Alle informatie voor u op een rij. ONVZ Zorgverzekeraar. Verzekerd van vrije keuze. Heeft u vervoer nodig om bij een zorgverlener

Nadere informatie

Zorginstituut Nederland. > Retouradres Postbus 320, 1110 AH Diemen

Zorginstituut Nederland. > Retouradres Postbus 320, 1110 AH Diemen Q.oqoq3& > Retouradres Postbus 320, 1110 AH Diemen Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen (SKGZ) T.a.v. mevrouw 1 Postbus 291 3700 AG ZEIST 2018052906 Zorg Eekholt 4 1112 XH Diemen Postbus

Nadere informatie

Vergoedingen hoortoestellen 2014. Wij zijn er voor ú

Vergoedingen hoortoestellen 2014. Wij zijn er voor ú Vergoedingen hoortoestellen 2014 Wij zijn er voor ú Vergoeding 2014 Hoortoestellen Naturapolis (Select Zorg Plan en Zorg Plan Selectief) 1. U gaat naar een gecontracteerde audicien U betaalt een wettelijke

Nadere informatie

Verzekerd van vrije keuze. Ook in 2016. ONVZ Zorgverzekeraar. Verzekerd van vrije keuze.

Verzekerd van vrije keuze. Ook in 2016. ONVZ Zorgverzekeraar. Verzekerd van vrije keuze. Verzekerd van vrije keuze. Ook in 2016. ONVZ Zorgverzekeraar. Verzekerd van vrije keuze. Brochure 2016 ONVZ Zorgverzekeraar. Verzekerd van vrije keuze. Jean-Paul van Haarlem Voorzitter raad van bestuur

Nadere informatie

Zorg in het buitenland Productvergelijking aanvullende verzekeringen en Wereldfit. ONVZ Zorgverzekeraar. Verzekerd van vrije keuze.

Zorg in het buitenland Productvergelijking aanvullende verzekeringen en Wereldfit. ONVZ Zorgverzekeraar. Verzekerd van vrije keuze. Zorg in het buitenland Productvergelijking aanvullende verzekeringen en Wereldfit ONVZ Zorgverzekeraar. Verzekerd van vrije keuze. Aanspraken Zorg in het buitenland Basisverzekering 2016/2017 Startfit

Nadere informatie

Naturapolis/Combinatiepolis en Restitutiepolis

Naturapolis/Combinatiepolis en Restitutiepolis Naturapolis/Combinatiepolis en Restitutiepolis Vergoeding Hoortoestellen 2013 Vergoeding 2013 Hoortoestellen Naturapolis/Combinatiepolis (Select Zorg Plan en Zorg Plan) 1. U gaat naar een gecontracteerde

Nadere informatie

XofcP. eoizo 21 NOV Zorginstituut Nederland. > Retouradres Postbus 320, 1110 AH Diemen

XofcP. eoizo 21 NOV Zorginstituut Nederland. > Retouradres Postbus 320, 1110 AH Diemen 21 NOV 2018 XofcP. eoizo > Retouradres Postbus 320, 1110 AH Diemen Stichting Klachten en Geschillen verzekeringen (SKGZ) T.a.v. mevrouw mr. Postbus 291 3700 AG ZEIST 2018058581 Eekholt 4 1112 XH Diemen

Nadere informatie

Risicodraagster voor de ONVZ Vrije Keuze Basisverzekering is ONVZ Ziektekostenverzekeraar N.V. (handelsregister Utrecht: 30135168, AFM-nr.

Risicodraagster voor de ONVZ Vrije Keuze Basisverzekering is ONVZ Ziektekostenverzekeraar N.V. (handelsregister Utrecht: 30135168, AFM-nr. Risicodraagster voor de ONVZ Vrije Keuze Basisverzekering is ONVZ Ziektekostenverzekeraar N.V. (handelsregister Utrecht: 30135168, AFM-nr.12000633) en voor de aanvullende verzekeringen ONVZ Aanvullende

Nadere informatie

Premiesupplement 2006

Premiesupplement 2006 Premiesupplement 2006 Het ONVZ Zorgplan Het ONVZ Zorgplan is modulair opgebouwd en bestaat uit de ONVZ Basisverzekering en 5 aanvullende modules die naar keuze per persoon kunnen worden afgesloten. Premie

Nadere informatie

13 JUl Datum 12 juli 2017 Betreft Definitief advies als bedoeld in artikel 114 Zorgverzekeringswet

13 JUl Datum 12 juli 2017 Betreft Definitief advies als bedoeld in artikel 114 Zorgverzekeringswet 13 JUl 2017 1 o // oo /S > Retouradres Postbus 320, 1110 AH Diemen Aan de Geschillencommissie van Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen (SKGZ) T.a.v. mevrouw Postbus 291 3700 AG ZEIST 2017030364

Nadere informatie

Heeft u een hoortoestel nodig? In deze folder leest u meer over de vergoedingen van hoortoestellen. Vergoeding. Altijd zeker van

Heeft u een hoortoestel nodig? In deze folder leest u meer over de vergoedingen van hoortoestellen. Vergoeding. Altijd zeker van Heeft u een hoortoestel nodig? In deze folder leest u meer over de vergoedingen van hoortoestellen Vergoeding Altijd zeker van goede hoortoestellen Zorg 2017 Vergoeding hoortoestellen Heeft u een hoortoestel

Nadere informatie

U wilt toch ook het beste voor u en uw medewerkers?

U wilt toch ook het beste voor u en uw medewerkers? U wilt toch ook het beste voor u en uw medewerkers? ONVZ voor werkgevers Zorg-, verzuim- en inkomensverzekeringen 2011 Uw medewerkers verdienen het beste U wilt het beste voor uw klanten. Waar voor hun

Nadere informatie

Contractbeheer 030 68 69 177 H/SB/1409038 6 november 2014 Zorgovereenkomst Hulpmiddelenzorg 2015 Gehoorhulpmiddelen

Contractbeheer 030 68 69 177 H/SB/1409038 6 november 2014 Zorgovereenkomst Hulpmiddelenzorg 2015 Gehoorhulpmiddelen Contractbeheer 030 68 69 177 H/SB/1409038 6 november 2014 Zorgovereenkomst Hulpmiddelenzorg 2015 Gehoorhulpmiddelen AGB-code: Geachte heer, mevrouw, Hierbij bieden wij u graag de zorgovereenkomst Hulpmiddelen

Nadere informatie

Hoortoestellen. KNO heelkunde. Beter voor elkaar

Hoortoestellen. KNO heelkunde. Beter voor elkaar Hoortoestellen KNO heelkunde Beter voor elkaar Uw KNO-arts heeft vastgesteld dat u, op grond van de achteruitgang van uw gehoor, in aanmerking kunt komen voor vergoeding van de kosten van een hoortoestel.

Nadere informatie

professionele hoorzorg

professionele hoorzorg professionele hoorzorg www.specsavers.nl gediplomeerde audiciens Uw gehoor is belangrijk. Daarom is het zaak de zorg ervoor toe te vertrouwen aan iemand met kennis van zaken. Alle audiciens bij Specsavers

Nadere informatie

Hoortoestellen Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op

Hoortoestellen Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op Hoortoestellen Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Een hoortoestel De KNO-arts heeft u geadviseerd een (nieuw) hoortoestel te proberen. In deze folder leest u meer over de

Nadere informatie

Een hoortoestel. Verschillende soorten

Een hoortoestel. Verschillende soorten Hoortoestellen Een hoortoestel De KNO-arts heeft u geadviseerd een (nieuw) hoortoestel te proberen. In deze folder leest u meer over de verschillende hoortoestellen, de audicien en de vergoedingen. Eerst

Nadere informatie

Revalidatie van het gehoor bij volwassenen

Revalidatie van het gehoor bij volwassenen Revalidatie van het gehoor bij volwassenen Gehoor en communicatie zijn van groot belang voor de mens. Wanneer er een beperking van gehoor, spraak of taal optreedt, heeft dat vaak grote gevolgen voor het

Nadere informatie

Zorgverzekeraar Polis (basis + aanvullend) Premie per maand Vergoeding voor hoortoestel. AnderZorg - - Geen aanvullende vergoedingen.

Zorgverzekeraar Polis (basis + aanvullend) Premie per maand Vergoeding voor hoortoestel. AnderZorg - - Geen aanvullende vergoedingen. Vergoedingen 2015 per verzekeraar Voor, tinnitusinstrumenten en -maskeerders Bron: www.hoorwijzer.nl van de Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden NVVS LET OP! - Vanuit de basiszorgverzekering krijgt

Nadere informatie

Verzekerd van vrije keuze. Ook in 2015. ONVZ Zorgverzekeraar. Verzekerd van vrije keuze.

Verzekerd van vrije keuze. Ook in 2015. ONVZ Zorgverzekeraar. Verzekerd van vrije keuze. Verzekerd van vrije keuze. Ook in 2015. ONVZ Zorgverzekeraar. Verzekerd van vrije keuze. Beknopt vergoedingsoverzicht 2015 A Alternatieve geneeswijzen Bij arts max. 27 per per dag en max. 20 behandelingen.

Nadere informatie

Vergoedingen 2016 per verzekeraar Voor hoortoestellen, tinnitusinstrumenten en -maskeerders Bron: www.hoorwijzer.nl van Stichting Hoormij/NVVS

Vergoedingen 2016 per verzekeraar Voor hoortoestellen, tinnitusinstrumenten en -maskeerders Bron: www.hoorwijzer.nl van Stichting Hoormij/NVVS Vergoedingen 2016 per verzekeraar Voor, tinnitusinstrumenten en -maskeerders Bron: www.hoorwijzer.nl van Stichting Hoormij/NVVS LET OP! - Vanuit de basiszorgverzekering krijgt u als u 18 jaar of ouder

Nadere informatie

«TNaam» «Straat» «Huisnummer» «HuisnummerToevoeging» «PC» «Plaatsnaam» «PC»«Huisnummer»

«TNaam» «Straat» «Huisnummer» «HuisnummerToevoeging» «PC» «Plaatsnaam» «PC»«Huisnummer» «TNaam» «Straat» «Huisnummer» «HuisnummerToevoeging» «PC» «Plaatsnaam» «PC»«Huisnummer» Datum: 14 september 2016 Doorkiesnummer: 030-68 69 177 Ons Kenmerk: H\SB\1609041 Contactpersoon: Zorginkoopsupport

Nadere informatie

CZ Zorgverzekeringen Fincover 2014

CZ Zorgverzekeringen Fincover 2014 CZ Zorgverzekeringen Fincover 2014 Alles voor betere zorg Bij CZ kunt u terecht voor advies over uw zorgverzekering. Dit advies helpt u bij de keuze voor het pakket dat het beste bij u past, zodat u niet

Nadere informatie

TIJD VOOR EEN HOORTOESTEL? ZO ZIT HET MET VERGOEDINGEN

TIJD VOOR EEN HOORTOESTEL? ZO ZIT HET MET VERGOEDINGEN HOORTOESTEL KOPEN TIJD VOOR EEN HOORTOESTEL? ZO ZIT HET MET VERGOEDINGEN 50 CONSUMENTENGIDS OKTOBER 2018 TEKST FROUKE TAMSMA Wie op zoek is naar een hoortoestel, verdwaalt al snel in de afspraken, voorwaarden

Nadere informatie

ONVZ Vrije Keuze Zorgplan 2011

ONVZ Vrije Keuze Zorgplan 2011 ONVZ Vrije Keuze Zorgplan 2011 U staat op het punt een keuze te maken voor onze basisverzekering of een van de aanvullende verzekeringen. U wilt onze tandartsverzekering of het. Wat u ook kiest, u bent

Nadere informatie

CZ Zorgverzekeringen via uw tussenpersoon 2014

CZ Zorgverzekeringen via uw tussenpersoon 2014 CZ Zorgverzekeringen via uw tussenpersoon 2014 Alles voor betere zorg Bij CZ kunt u terecht voor advies over uw zorgverzekering. Dit advies helpt u bij de keuze voor het pakket dat het beste bij u past,

Nadere informatie

Als uw kind een hoortoestel krijgt

Als uw kind een hoortoestel krijgt Als uw kind een hoortoestel krijgt Inhoudsopgave Als uw kind een hoortoestel krijgt 3 Het recept 3 De hoortoestellen en oorstukjes 3 De aanpassing van de hoortoestellen 4 De aankoop van de hoortoestellen

Nadere informatie

Topsportbehandeling voor ondernemers Nieuw: ONVZ Zó-fit

Topsportbehandeling voor ondernemers Nieuw: ONVZ Zó-fit Topsportbehandeling voor ondernemers Nieuw: ONVZ Zó-fit U hoeft geen topsporter te zijn om snel weer op de been te zijn na een blessure of operatie. Met Zó-fit zorgen wij voor een snelle bemiddeling naar

Nadere informatie

VvAA zorgverzekering 2016. Wijzigingen per 1 januari 2016

VvAA zorgverzekering 2016. Wijzigingen per 1 januari 2016 VvAA zorgverzekering 2016 Wijzigingen per 1 januari 2016 Uw VvAA zorgverzekering Basis Uw VvAA zorgverzekering Student De dekking van uw VvAA zorgverzekering Basis verandert in 2016, maar er verdwijnen

Nadere informatie

KNO. Slechthorendheid en hoortoestellen

KNO. Slechthorendheid en hoortoestellen KNO Slechthorendheid en hoortoestellen Slechthorendheid en hoortoestellen Uw KNO-arts heeft bij u een gehoorverlies vastgesteld. Hij of zij heeft u voorgesteld hiervoor een hoortoestel te gaan gebruiken.

Nadere informatie

zorgwijzer Vind de beste zorg voor uw situatie Persoonlijk advies over uw gezondheid Zorg of ondersteuning nodig? CZ helpt!

zorgwijzer Vind de beste zorg voor uw situatie Persoonlijk advies over uw gezondheid Zorg of ondersteuning nodig? CZ helpt! zorgwijzer 2014/2015 Vind de beste zorg voor uw situatie Persoonlijk advies over uw gezondheid Zorg of ondersteuning nodig? CZ helpt! Inhoudsopgave 4 Persoonlijk advies over uw gezondheid 6 Digitaal inzicht

Nadere informatie

2014/2015. Vind de beste zorg voor uw situatie. Persoonlijk advies. Zorg of ondersteuning nodig? De PZP helpt!

2014/2015. Vind de beste zorg voor uw situatie. Persoonlijk advies. Zorg of ondersteuning nodig? De PZP helpt! 2014/2015 Vind de beste zorg voor uw situatie Persoonlijk advies Zorg of ondersteuning nodig? De PZP helpt! Inhoudsopgave 4 Persoonlijk medisch advies 6 Digitaal inzicht in uw zorgverzekering 8 Zorg of

Nadere informatie

Bij aankoop van een hoortoestel. Gratis. leesbril t.w.v

Bij aankoop van een hoortoestel. Gratis. leesbril t.w.v Bij aankoop van een hoortoestel Gratis leesbril t.w.v. 29 + www.specsavers.nl Professionele hoorzorg voor een eerlijke prijs U kent Specsavers natuurlijk al als een autoriteit op het gebied van brillen

Nadere informatie

Naam verzekering Dekking Prijs p/m Naam verzekering Dekking Prijs p/m Naam verzekering Dekking Prijs p/m

Naam verzekering Dekking Prijs p/m Naam verzekering Dekking Prijs p/m Naam verzekering Dekking Prijs p/m OVERZICHT VERGOEDINGEN VOOR HOORTOESTELLEN 2015 Hier vindt u een overzicht van de vergoeding per zorgverzekeraar voor hoortoestellen indien u deze koopt bij een zelfstandige audicien. Uitsluitingen en

Nadere informatie

CZ Zorgverzekeringen Collectief 2014

CZ Zorgverzekeringen Collectief 2014 CZ Zorgverzekeringen Collectief 2014 Alles voor betere zorg Bij CZ kunt u terecht voor advies over uw zorgverzekering. Dit advies helpt u bij de keuze voor het pakket dat het beste bij u past, zodat u

Nadere informatie

Beleidsregels vergoeding hoorhulpmiddelen

Beleidsregels vergoeding hoorhulpmiddelen Regelingen en voorzieningen CODE 2.4.1.26 Beleidsregels vergoeding hoorhulpmiddelen tekst + toelichting bronnen Staatscourant 2012, nr. 11269, d.d. 8.6.2012 datum inwerkingtreding 9.6.2012 (met overgangsbepaling)

Nadere informatie

Keel-, neus en oorheelkunde. Slechthorendheid en Hoortoestellen

Keel-, neus en oorheelkunde. Slechthorendheid en Hoortoestellen Keel-, neus en oorheelkunde Slechthorendheid en Hoortoestellen 1 Deze folder geeft u informatie over slechthorendheid en de mogelijkheden om daar iets aan te doen. Hoe werkt een oor? Het oor is nodig voor

Nadere informatie

Wijzigingsoverzicht ONVZ aanvullende verzekeringen 2017

Wijzigingsoverzicht ONVZ aanvullende verzekeringen 2017 Wijzigingsoverzicht ONVZ aanvullende verzekeringen 2017 In dit overzicht staan de wijzigingen in de aanvullende verzekeringen per 1 januari 2017. Het gaat daarbij om de wijzigingen die uw verzekering echt

Nadere informatie

Bij welke verzekeraar waren de te verzekeren personen verzekerd? Datum einde vorige verzekering? Reden beëindiging?

Bij welke verzekeraar waren de te verzekeren personen verzekerd? Datum einde vorige verzekering? Reden beëindiging? Verzekeringsadviseur Naam Nummer 1. Verzekeringnemer (zie toelichting) Voorletters en achternaam Man Vrouw Straatnaam en huisnummer Postcode en woonplaats Telefoon overdag Telefoon avond E-mail adres Ik

Nadere informatie

Dit verandert er voor u in 2018

Dit verandert er voor u in 2018 Dit verandert er voor u in 2018 Ook in 2018 wijzigen er zaken in uw zorgverzekering; er komen vergoedingen bij, vallen vergoedingen af of de inhoud wijzigt. In dit document vindt u alle wijzigingen op

Nadere informatie

magazines Deloitte Carros The Optimist

magazines Deloitte Carros The Optimist get noticed! magazines AmsterdamXXXL Porsche Deloitte Carros The Optimist brochures Gemeente Rotterdam Gemeente Rotterdam KPMG 3B Wonen VanDyck beddengoed Audi Notenboom Business School Pastoe webdesign

Nadere informatie

ONVZ ZorgConsulent. Voor persoonlijke begeleiding naar de beste zorg

ONVZ ZorgConsulent. Voor persoonlijke begeleiding naar de beste zorg ONVZ ZorgConsulent Voor persoonlijke begeleiding naar de beste zorg Hoewel het er bij de invoering van de Basisverzekering op lijkt dat alles hetzelfde wordt, blijven er grote verschillen. ONVZ wil zich

Nadere informatie

Wat verandert er voor u in 2018? De 7 belangrijkste wijzigingen

Wat verandert er voor u in 2018? De 7 belangrijkste wijzigingen Wat verandert er voor u in 2018? Elk jaar wijzigen er een aantal vergoedingen in de basisverzekering. Dit wordt door de overheid bepaald. Daarnaast wijzigen er vergoedingen in de aanvullende verzekeringen.

Nadere informatie

Naar de audicien voor een hoortoestel! Wat moet u weten?

Naar de audicien voor een hoortoestel! Wat moet u weten? Naar de audicien voor een hoortoestel! Wat moet u weten? Geachte patiënt, In deze brochure willen wij u informatie geven die u kan helpen om een voor u zo goed mogelijk resultaat met een hoortoestel te

Nadere informatie

Verzekerd van vrije keuze. Ook in 2014.

Verzekerd van vrije keuze. Ook in 2014. Verzekerd van vrije keuze. Ook in 2014. ONVZ Zorgverzekeraar. Verzekerd van vrije keuze. 2014 De wijzigingen in uw zorgverzekering Wijzigingen in uw Basisverzekering Eigen risico artikel 2 Verplicht eigen

Nadere informatie

PREMIE OVERZICHT COLLECTIEF ZIEKTEKOSTEN 2016

PREMIE OVERZICHT COLLECTIEF ZIEKTEKOSTEN 2016 PREMIE OVERZICHT COLLECTIEF ZIEKTEKOSTEN 2016 Onderwijs Inkoopgroep heeft na nieuwe onderhandelingen met QBENEFITS BV, Nedasco en Van Kampen Groep het aantal zorgverzekeraars voor 2016 uitgebreid. Er zijn

Nadere informatie

0530.2014081424. Het doet ons genoegen u dit rapport, dat u aantreft als bijlage bij deze brief, aan te bieden.

0530.2014081424. Het doet ons genoegen u dit rapport, dat u aantreft als bijlage bij deze brief, aan te bieden. > Retouradres Postbus 320, 1110 AH Diemen Aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Postbus 20350 2500 EJ DEN HAAG 0530.2014081424 Zorginstituut Nederland Pakket Eekholt 4 1112 XH Diemen Postbus

Nadere informatie

Zorg in België en Duitsland

Zorg in België en Duitsland Zorg in België en Duitsland 1 Ook voor zorg in België en Duitsland kunt u terecht bij de PZP. Stel, u wilt gebruikmaken van zorg in deze landen. Dat wil zeggen: u gaat speciaal voor geplande zorg naar

Nadere informatie

Stappenplan slechthorendheid

Stappenplan slechthorendheid Stappenplan slechthorendheid Opsporing en behandeling van gehoorproblemen bij zelfstandig wonende ouderen. Stap 1: Screenen op gehoorproblemen in de eerste lijn Kunt u, al dan niet met een gehoorapparaat,

Nadere informatie

CZ helpt u met het kiezen van uw zorgverzekering

CZ helpt u met het kiezen van uw zorgverzekering CZ Zorgverzekeringen 2015 1 2 CZ helpt u met het kiezen van uw zorgverzekering U wilt graag verzekerd zijn van goede zorg. Zorg die beschikbaar is wanneer u het nodig heeft en aansluit bij uw wensen en

Nadere informatie

ONVZ ZorgConsulent ONVZ Privé Zorgpakket

ONVZ ZorgConsulent ONVZ Privé Zorgpakket ONVZ ZorgConsulent ONVZ Privé Zorgpakket Omdat alleen de beste zorg voor u goed genoeg is ONVZ onderscheidt zich als een kwalitatieve zorgverzekeraar met hart voor mensen. Wij schrijven u dan ook niet

Nadere informatie

CZ Zorgverzekeringen via uw tussenpersoon 2013

CZ Zorgverzekeringen via uw tussenpersoon 2013 CZ Zorgverzekeringen via uw tussenpersoon 2013 1 Kies de zorgverzekering die bij u past Alles voor betere zorg Bij CZ hebt u grip op uw zorgverzekering. Zo kunt u rekenen op advies over de zorgverzekering

Nadere informatie

Basic 0 0. Plus 50 per dag 300. Top 50 per dag 400. Vip 50 per dag 600. Budget 0 0. Jong 80% per afspraak 200,00. Extra 80% per afspraak 400,00

Basic 0 0. Plus 50 per dag 300. Top 50 per dag 400. Vip 50 per dag 600. Budget 0 0. Jong 80% per afspraak 200,00. Extra 80% per afspraak 400,00 Dit overzicht bevat alle aanvullende verzekeringen die per 1-1-16 afgesloten kunnen worden. Bij het samenstellen van dit overzicht is de grootst mogelijke zorgvuldigheid betracht. U kunt hier echter geen

Nadere informatie

CZ Zorgverzekeringen 2015

CZ Zorgverzekeringen 2015 CZ Zorgverzekeringen 2015 Fincover 1 2 CZ helpt u met het kiezen van uw collectieve zorgverzekering U wilt graag verzekerd zijn van goede zorg. Zorg die beschikbaar is wanneer u het nodig hebt en aansluit

Nadere informatie

Vergoedingen 2017 per verzekeraar Voor hoortoestellen, tinnitusinstrumenten en -maskeerders Bron: van Stichting Hoormij/NVVS

Vergoedingen 2017 per verzekeraar Voor hoortoestellen, tinnitusinstrumenten en -maskeerders Bron:  van Stichting Hoormij/NVVS Vergoedingen 2017 per verzekeraar Voor, tinnitusinstrumenten en -maskeerders Bron: www.hoorwijzer.nl van Stichting Hoormij/NVVS LET OP! - Als u 18 jaar of ouder bent krijgt u vanuit de basiszorgverzekering,

Nadere informatie

Zittend ziekenvervoer

Zittend ziekenvervoer Zittend zieken 2014 1 Moet u voor een behandeling naar het ziekenhuis, een dokter of een therapeut? Dan kunt u vaak een vergoeding krijgen voor het daar naartoe. In deze folder leest u wat zittend zieken

Nadere informatie

Behandeling door de plastisch chirurg: hoe zit het met de vergoeding?

Behandeling door de plastisch chirurg: hoe zit het met de vergoeding? Plastische Chirurgie Behandeling door de plastisch chirurg: hoe zit het met de vergoeding? i Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Inleiding U heeft een oriënterend gesprek gehad met de plastisch chirurg

Nadere informatie

ONVZ Vrije Keuze Zorgplan 2015

ONVZ Vrije Keuze Zorgplan 2015 ONVZ Vrije Keuze Zorgplan 2015 U staat op het punt uw basisverzekering of een van de aanvullende verzekeringen aan te vragen. U wilt onze tandartsverzekering of het. Wat u ook kiest, u bent bij ons in

Nadere informatie

PNO Ziektekosten verzekeringen 2011

PNO Ziektekosten verzekeringen 2011 PNO Ziektekosten verzekeringen 2011 U staat op het punt een keuze te maken voor onze basis - verzekering of een van de aanvullende zorgpakketten of onze tandartsverzekering. Wat u ook kiest, u bent bij

Nadere informatie

Overzicht vergoedingen zorgverzekeraars 2014. Aevitae/VGZ 2014: Plus- polis: 0,- Top- pakket: 50,- p.j. ViP- pakket: 100,- p.j.

Overzicht vergoedingen zorgverzekeraars 2014. Aevitae/VGZ 2014: Plus- polis: 0,- Top- pakket: 50,- p.j. ViP- pakket: 100,- p.j. Vergoeding door zorgverzekeraars De begeleiding door de BGN- gewichtsconsulent wordt door een toenemend aantal zorgverzekeraars vergoed. U kunt de voorwaarden terugvinden in uw eigen polis. Op deze pagina

Nadere informatie

Dit verandert er voor u in 2018

Dit verandert er voor u in 2018 Dit verandert er voor u in 2018 Ook in 2018 wijzigen er zaken in uw zorgverzekering; er komen vergoedingen bij, vallen vergoedingen af of de inhoud wijzigt. In dit document vindt u alle wijzigingen op

Nadere informatie

slechthorendheid en hoortoestellen

slechthorendheid en hoortoestellen patiënteninformatie slechthorendheid en hoortoestellen U bent bij de KNO-arts geweest omdat u niet goed hoort. Mogelijk kunt u door een hoortoestel beter gaan horen. Wat kunnen de klachten zijn? Welke

Nadere informatie

Naam en relatienummer verzekeringsadviseur: E-mail: Tel.mobiel:

Naam en relatienummer verzekeringsadviseur: E-mail: Tel.mobiel: Naam en relatienummer verzekeringsadviseur: 1. Gegevens verzekeringnemer Naam: Adres: Postcode/Woonplaats: Beroep : Tel.werk : Tel.privé: E-mail: Tel.mobiel: 2. Gegevens over de betalingen Incasso door:

Nadere informatie

VERGOEDINGEN ZORGVERZEKERAARS BIJ AANKOPEN 123DROGISTERIJ

VERGOEDINGEN ZORGVERZEKERAARS BIJ AANKOPEN 123DROGISTERIJ VERGOEDINGEN ZORGVERZEKERAARS BIJ AANKOPEN 123DROGISTERIJ De situatie is op dit moment zo, dat zorgverzekeraars een aantal apotheken en gezondheidswinkels contracteert voor het leveren van medicijnen en

Nadere informatie

Het ONVZ Vrije Keuze Zorgplan

Het ONVZ Vrije Keuze Zorgplan 2007 Het ONVZ Zorgplan Omdat alleen de beste zorg voor u goed genoeg is ONVZ onderscheidt zich als een kwalitatieve zorgverzekeraar met hart voor mensen. Wij schrijven u dan ook niet voor naar welke arts

Nadere informatie

Wat is er dan wel mogelijk?

Wat is er dan wel mogelijk? Tinnitus oorsuizen 2 U heeft een KNO-arts geconsulteerd in verband met tinnitusklachten. Mogelijk heeft u na dit consult nog vragen. Deze brochure is bedoeld om u iets meer te vertellen over tinnitus en

Nadere informatie

Oorsuizen - Tinnitus

Oorsuizen - Tinnitus Oorsuizen - Tinnitus U wilt meer weten over tinnitusklachten of u heeft uw KNO-arts met deze klachten bezocht. Mogelijk heeft u na dit consult nog vragen. Deze folder is bedoeld om u iets meer te vertellen

Nadere informatie

Dit verandert er voor u in 2018 ALGEMEEN

Dit verandert er voor u in 2018 ALGEMEEN Dit verandert er voor u in 2018 Ook in 2018 zit u goed bij IZA. Met ruime vergoedingen en veel keuzevrijheid in aanvullende pakketten. Wij hebben de wijzigingen voor 2018 in de basisverzekering, aanvullende

Nadere informatie

SLECHTHORENDHEID EN HOORTOESTELLEN

SLECHTHORENDHEID EN HOORTOESTELLEN SLECHTHORENDHEID EN HOORTOESTELLEN 359 Inleiding Het verschijnsel slechthorendheid is bij u vastgesteld. In deze folder leest u meer over dit verschijnsel en de behandelmogelijkheden. Werking van het oor

Nadere informatie

Dit verandert er in je zorgverzekering in 2018 DE BELANGRIJKSTE WIJZIGINGEN IN 2018

Dit verandert er in je zorgverzekering in 2018 DE BELANGRIJKSTE WIJZIGINGEN IN 2018 Dit verandert er in je zorgverzekering in 2018 In 2018 verandert er weer het een en ander in je zorgverzekering. Het eigen risico blijft hetzelfde 385. Er veranderen wel een aantal voorwaarden en vergoedingen.

Nadere informatie

D ELTA L LOYD Z ORGG ARANT

D ELTA L LOYD Z ORGG ARANT D ELTA L LOYD Z ORGG ARANT I NDIVIDUEEL Delta Lloyd Zorgverzekering NV Postbus 29677 2502 LR Den Haag Uw assurantie-adviseur: F 01.9.45/1205 Zeker Delta Lloyd, al meer dan 150 jaar Delta Lloyd zorgt voor

Nadere informatie

100% Over welke hulpmiddelen hebben we het? Hulpmiddelen anders dan hoortoestellen. We bespreken. Ontwikkeling. Vergoeding Hulpmiddelen

100% Over welke hulpmiddelen hebben we het? Hulpmiddelen anders dan hoortoestellen. We bespreken. Ontwikkeling. Vergoeding Hulpmiddelen Over welke hulpmiddelen hebben we het? Hulpmiddelen anders dan hoortoestellen Rinske Tabak, Logopedist Dr. Liesbet Ruytjens, Klinisch fysicus audioloog Hulpmiddel volgen Van Dale : Middel om doel sneller,

Nadere informatie

Achternaam Voorletters M V Geboortedatum Burgerservicenummer Nationaliteit (sofi-nummer) 1. 2. 3. 4. 5.

Achternaam Voorletters M V Geboortedatum Burgerservicenummer Nationaliteit (sofi-nummer) 1. 2. 3. 4. 5. U kunt ook een verzekering bij ons aanvragen via de website: www.onvz.nl U weet dan direct of uw aanvraag akkoord is of dat wij nog informatie nodig hebben. Verzekeringsadviseur Collectiviteit Naam Van

Nadere informatie

Achternaam Voorletters M V Geboortedatum Burgerservicenummer Nationaliteit (sofi-nummer)

Achternaam Voorletters M V Geboortedatum Burgerservicenummer Nationaliteit (sofi-nummer) Verzekeringsadviseur Naam Nummer 1. Verzekeringnemer (zie toelichting) Voorletters en achternaam Man Vrouw Straatnaam en huisnummer Postcode en woonplaats Telefoon overdag Telefoon avond E-mail adres Ik

Nadere informatie

Zittend ziekenvervoer

Zittend ziekenvervoer Zittend ziekenvervoer 2016 1 Inhoudsopgave Wat is zittend ziekenvervoer? 3 Wanneer en hoe krijgt u een vergoeding? 4 Wat mag u verwachten? 6 Eigen bijdrage en eigen risico 7 Wat kunt u doen bij klachten?

Nadere informatie

Politie Zorgpolis 2013

Politie Zorgpolis 2013 Brochure 2013 1 Politie Zorgpolis 2013 Inleiding en stappenplan Politiemensen hebben een speciaal beroep. De Politie Zorgpolis (PZP) is een verzekering op maat voor de politie. Of u nu uitvoerend, administratief,

Nadere informatie

Verzekerd van vrije keuze. Ook in 2016.

Verzekerd van vrije keuze. Ook in 2016. Verzekerd van vrije keuze. Ook in 2016. ONVZ Zorgverzekeraar. Verzekerd van vrije keuze. ONVZ Zorgplan Internationaal Vergoedingsoverzicht Internationaal vergoedingsoverzicht 2016 Onderstaande overzichten

Nadere informatie

KNO. Oorsuizen - Tinnitus. Het Antonius Ziekenhuis vormt samen met Thuiszorg Zuidwest Friesland de Antonius Zorggroep

KNO. Oorsuizen - Tinnitus. Het Antonius Ziekenhuis vormt samen met Thuiszorg Zuidwest Friesland de Antonius Zorggroep KNO Oorsuizen - Tinnitus Het Antonius Ziekenhuis vormt samen met Thuiszorg Zuidwest Friesland de Antonius Zorggroep U wilt meer weten over tinnitusklachten of u hebt uw KNO-arts met deze klachten bezocht.

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER COCHLEAIRE IMPLANTATIE BIJ KINDEREN

AANMELDINGSFORMULIER COCHLEAIRE IMPLANTATIE BIJ KINDEREN AANMELDINGSFORMULIER COCHLEAIRE IMPLANTATIE BIJ KINDEREN PERSOONSGEGEVENS Naam... Voornamen... Roepnaam. Geb.datum: dag... maand... jaar... jongen meisje Straat, huisnummer... Postcode... Woonplaats...

Nadere informatie

Leverancier corr_straat corr_huisnr corr_huisnr_toev corr_postcode corr_plaats. corr_postcodecorr_hu isnr

Leverancier corr_straat corr_huisnr corr_huisnr_toev corr_postcode corr_plaats. corr_postcodecorr_hu isnr Leverancier corr_straat corr_huisnr corr_huisnr_toev corr_postcode corr_plaats corr_postcodecorr_hu isnr Datum: verzenddatum Doorkiesnummer: 030-68 69 177 Ons Kenmerk: H\SB\1510097 Contactpersoon: Contractbeheer

Nadere informatie

ANONIEM BINDEND ADVIES

ANONIEM BINDEND ADVIES ANONIEM BINDEND ADVIES Partijen : De heer A te B, tegen OWM Centrale Zorgverzekeraars groep Zorgverzekeraar U.A. en OWM Centrale Zorgverzekeraars groep Aanvullende Verzekering Zorgverzekeraar U.A., beide

Nadere informatie

Het ONVZ Vrije Keuze Zorgplan

Het ONVZ Vrije Keuze Zorgplan Het ONVZ Zorgplan Omdat alleen de beste zorg voor u goed genoeg is ONVZ wil zich ook bij de Basisverzekering blijven onderscheiden als een kwalitatieve zorgverzekeraar met hart voor de mensen. Wij gaan

Nadere informatie

Wat verandert er voor jou in 2018? De 6 belangrijkste wijzigingen

Wat verandert er voor jou in 2018? De 6 belangrijkste wijzigingen Wat verandert er voor jou in 2018? De overheid bepaalt elk jaar wat er wijzigt in de vergoedingen van de basisverzekering. Daarnaast wijzigen wij een aantal vergoedingen in de aanvullende opties. Het verplicht

Nadere informatie

CZ Zorgverzekeringen 2015

CZ Zorgverzekeringen 2015 CZ Zorgverzekeringen 2015 Collectief via uw tussenpersoon 1 2 CZ helpt u met het kiezen van uw collectieve zorgverzekering U wilt graag verzekerd zijn van goede zorg. Zorg die beschikbaar is wanneer u

Nadere informatie

Vergoedingen Agis/Zilveren Kruis Achmea 2015. Vergoedingen Agis Pro Life/Zilveren Kruis Achmea 2015

Vergoedingen Agis/Zilveren Kruis Achmea 2015. Vergoedingen Agis Pro Life/Zilveren Kruis Achmea 2015 Vergoedingen Agis/Zilveren Kruis Achmea 2015 Verzekeringsonderdeel: Preventie/Lifestylecursus Agis compactpolis: 50,- Agis compleetpolis: 75,- Agis comfortpolis: 100,- Agis comfortpluspolis: 125,- Agis

Nadere informatie

Dit verandert er voor u in 2018

Dit verandert er voor u in 2018 Dit verandert er voor u in 2018 Ook in 2018 wijzigen er zaken in uw zorgverzekering; er komen vergoedingen bij, vallen vergoedingen af of de inhoud wijzigt. In dit document vindt u alle wijzigingen op

Nadere informatie

ANDERZORG

ANDERZORG ANDERZORG www.anderzorg.nl Budget Jong Extra ExtraVerzorgd 1 ExtraVerzorgd 2** Maximaal 100,- per 2 kalenderjaren voor brillen en contactlenzen samen. ExtraVerzorgd 3** Maximaal 150,- per 2 kalenderjaren

Nadere informatie

De PZP helpt u met het kiezen van uw zorgverzekering

De PZP helpt u met het kiezen van uw zorgverzekering Brochure 2016 1 2 De PZP helpt u met het kiezen van uw zorgverzekering U wilt graag verzekerd zijn van goede zorg. Zorg die beschik baar is wanneer u het nodig hebt en aansluit bij uw wensen en behoeften.

Nadere informatie

We willen dat onze klanten van hun gezondheid genieten

We willen dat onze klanten van hun gezondheid genieten De hoogst mogelijke kwaliteit We willen dat onze klanten van hun gezondheid genieten Erno Kleijnenberg, Voorzitter Raad van Bestuur Als zorgverzekeraar bieden we u vanzelfsprekend goede en persoonlijke

Nadere informatie

VERGOEDINGEN 2015. www.yourcoach.nu KvK nr: 55336795 M 0591-750595 info@yourcoach.nu Pagina 1

VERGOEDINGEN 2015. www.yourcoach.nu KvK nr: 55336795 M 0591-750595 info@yourcoach.nu Pagina 1 VERGOEDINGEN 2015 Vergoedingen Agis/Zilveren Kruis Achmea Verzekeringsonderdeel: Preventie/Lifestylecursus Agis compactpolis: 50,- Agis compleetpolis: 75,- Agis comfortpolis: 100,- Agis comfortpluspolis:

Nadere informatie

ANONIEM BINDEND ADVIES

ANONIEM BINDEND ADVIES ANONIEM BINDEND ADVIES Partijen : De heer A te B, tegen IZA Zorgverzekeraar N.V. te Arnhem Zaak : Hulpmiddelenzorg, hoortoestellen categorie 6 Zaaknummer : 201800320 Zittingsdatum : 29 augustus 2018 Stichting

Nadere informatie

Agis 50+ Actief Polis health check: 100%, max. EUR 150,- p.jr. health check: 100%, max. EUR 75,- p.jr.

Agis 50+ Actief Polis health check: 100%, max. EUR 150,- p.jr. health check: 100%, max. EUR 75,- p.jr. Verzekeraar Aevitae Supervip Pakket Vip Pakket Vergoeding EUR 500,- p.jr.; gezondheidscheck-up: 100%, basis bodytest: 100% (minus eigen bijdrage EUR 25,-) 1 x p. 2 jr.; uitgebreide bodytest: 100% (minus

Nadere informatie

Verzekeringsadviseur - Brandax Geld en Verzekeren - TP 31731. Voorletters en achternaam O Man O Vrouw. Straatnaam en huisnummer. Postcode woonplaats

Verzekeringsadviseur - Brandax Geld en Verzekeren - TP 31731. Voorletters en achternaam O Man O Vrouw. Straatnaam en huisnummer. Postcode woonplaats 1. Verzekeringnemer (zie toelichting) Voorletters en achternaam O Man O Vrouw Straatnaam en huisnummer Postcode woonplaats Telefoon overdag Telefoon avond E-mail adres Ik geef ONVZ toestemming om mijn

Nadere informatie

Wijzigingen ONVZ Vrije Keuze Zorgplan per 1 januari 2011

Wijzigingen ONVZ Vrije Keuze Zorgplan per 1 januari 2011 Wijzigingen ONVZ Vrije Keuze Zorgplan per 1 januari 2011 In dit overzicht vindt u de wijzigingen in de aanspraken van het Vrije Keuze Zorgplan, bestaande uit de Basisverzekering met Reglementen en de aanvullende

Nadere informatie

UMC Kraamzorg. De zorgverzekering voor universitair medische centra

UMC Kraamzorg. De zorgverzekering voor universitair medische centra UMC Kraamzorg De zorgverzekering voor universitair medische centra De zorgverzekering voor universitair medische centra 3 Bij een speciale gebeurtenis hoort speciale zorg UMC Zorgverzekering feliciteert

Nadere informatie

Ook in 2008 bepaalt u bij ONVZ zelf wat de beste zorg voor u is

Ook in 2008 bepaalt u bij ONVZ zelf wat de beste zorg voor u is Ook in 2008 bepaalt u bij ONVZ zelf wat de beste zorg voor u is Bij ONVZ staan uw belangen voorop. Daarom werken wij zonder winstoogmerk en bepaalt u bij ons zelf wat voor u de beste zorg is. Zo behoudt

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE WAT VERANDERT ER IN 2016?

INHOUDSOPGAVE WAT VERANDERT ER IN 2016? PRODUCTWIJZIGINGEN 2016 INHOUDSOPGAVE 1. WAT VERANDERT ER IN 2016? 3 1.1 Productwijzigingen Basisverzekering 3 1.2 Productwijzigingen aanvullende verzekeringen 5 1.3 Verandering in de algemene voorwaarden

Nadere informatie

vergoedingen ziekenvervoer 2007 informatie voor particulieren

vergoedingen ziekenvervoer 2007 informatie voor particulieren vergoedingen ziekenvervoer 2007 informatie voor particulieren zittend ziekenvervoer tegemoetkoming in de kosten Wanneer u door uw (huis)arts wordt doorverwezen naar een specialist, maakt u wellicht reiskosten

Nadere informatie