Jouw "over mij" pagina moet de plek zijn waar jouw ideale klanten het gevoel hebben dat ze een persoonlijk warm welkom krijgen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jouw "over mij" pagina moet de plek zijn waar jouw ideale klanten het gevoel hebben dat ze een persoonlijk warm welkom krijgen."

Transcriptie

1 Je over mij pagina is misschien wel de belangrijkste pagina op je website. Kijk maar eens in je website statistieken: het is vaak een van de meest gelezen pagina s. Als er één plek is waar jij wilt laten zien wie je bent en wat je te bieden hebt, is het dáár. In een drukke markt, ben jij zelf je grootste onderscheidende kracht. Jouw "over mij" pagina moet de plek zijn waar jouw ideale klanten het gevoel hebben dat ze een persoonlijk warm welkom krijgen. Het moet hen het gevoel geven dat hier iemand is die hen begrijpt, die er is voor hen en klaar staat om met hen de verandering die ze in hun leven willen bereiken te realiseren. Je wilt recht vanuit je hart spreken, je missie delen maar ook: oprechte verbinding maken met de klanten die jij het allerliefst wilt bereiken. Maar hoe pak je het schrijven van je over mij pagina aan? Ik kan me voorstellen dat je er al vaker aan begonnen bent, maar het lastig vindt om de woorden en zinnen op de juiste manier te verwoorden. Wat moet je wel en niet vertellen? En hoe zet je alles wat je te delen hebt in de juiste volgorde? Het zou fijn zijn als ik hier de magische formule met je kon delen voor jouw meest geweldige en overtuigende over mij pagina. Maar er is niet maar één beste manier om een goede over mij pagina te schrijven. De vorm, inhoud, volgorde en uitstraling moeten passen bij jou én bij je klanten. Maar ook al is er dus niet een beste manier om dit te doen, er zijn wel een aantal aandachtspunten en elementen die je in je over mij pagina kunt laten terug komen. Daarom deel ik graag 10 onmisbare elementen voor een over mij pagina die je klanten raakt én een voorbeeld structuur die je kunt volgen om je verhaal op te bouwen. 1. KIES DE JUISTE INSTEEK Voor het geval je het nog niet wist: Je over mij pagina gaat niet over jou! Het doel van je over mij pagina is om verbinding te maken met de klanten die je wilt bereiken en een duidelijk antwoord te geven op de allerbelangrijkste vraag die de lezer heeft: wat is hier voor mij te halen?

2 Je over mij pagina gaat dus vooral over de ideale klant die je wilt bereiken. Hij wil meteen duidelijk krijgen of wat jij biedt voor hém is, of het hem aanspreekt en wat het hem oplevert. Om verbinding te maken deel je jouw persoonlijke verhaal. Deel met je lezer hoe jouw levensverhaal je op dit pad gebracht heeft. Kijk of je een pakkende anekdote uit je leven kunt gebruiken om de essentie over te brengen van wat je doet. Bijvoorbeeld: - een gebeurtenis in je leven die je een helder inzicht gaf - een omslagpunt in je leven waarna je besloot het anders te doen - problemen of hindernissen die je in je leven tegenkwam en overwonnen hebt Deel jouw persoonlijke aanloop naar je stap om dit werk te gaan doen, Maar leg vooral óók de link naar welke vraag of behoefte jouw klant heeft. Hoe meer jij direct de lezer aanspreekt, hoe meer je lezer het gevoel krijgt dat je hem begrijpt, dat je er voor hem bent. En hoe enthousiaster hij zal zijn om met jou te gaan werken. 2. BEGIN MET EEN PAKKENDE UITSPRAAK Begin met een quote over jou of je visie op je vakgebied. Deel waar jij voor staat, waar je in gelooft, waar jij met heel je hart het verschil in wilt maken. Censureer je boodschap niet! Hoe sterker je boodschap hoe sneller de ideale klanten die jij wilt bereiken erdoor geraakt zullen worden! Kies dus zorgvuldig een uitspraak die de lezers die jij wilt bereiken aanspreekt. Denk aan zinnen als Een relaxed gezinsleven begint met een vrolijke en ontspannen moeder als je bijvoorbeeld moeders coacht om meer balans te vinden. Of Noem een dieet en ik heb het geprobeerd. Had ik maar eerder geweten dat een gezond gewicht geen kwestie van diëten is, maar een kwestie van de mindset, als je mensen helpt om gewicht te verliezen. Of Vrouwen de tools en inzichten geven om financieel onafhankelijk te zijn: dat is mijn missie. Je openingszin moet krachtig zijn, direct iets triggeren bij de klanten die jij wilt bereiken en hen duidelijk maken: ik ben hier op de juiste plek!

3 3. WEES EEN MENSCH, GEEN BEDRIJF Voor mijn gevoel hoef ik dit niet echt meer te zeggen en is dit een beetje een oude tip of open deur, omdat ik ervan uitga dat JIJ dit vast al bedacht had. Want als je je aangesproken voelde om mee te doen met mijn Onderneem vanuit je hart-week of deze tips hebt aangevraagd, ben je een ondernemer die vanuit zijn of haar hart werkt. Maar toch: ik kom ze nog steeds tegen: over mij pagina s die dan Over Tom of Over Marianne heten. En dan de boodschap in de derde persoon schrijven. Marianne gelooft erin dat alles mogelijk is... Huh?! We wéten dat JIJ zelf deze tekst geschreven hebt. Dus waarom zou je in de 3e persoon praten? Bij de bakker zeg je toch ook niet: Marianne wil graag een halfje bruin? Ik kan me nog goed herinneren dat we op deze manier onze bio s moesten schrijven in de tijd dat ik bij een groot Amerikaans consulting bedrijf werkte. Als je afstand wilt creëren vanuit het idee dat het je autoriteit geeft, dan zal het vast werken. Maar als je op je website verbinding wilt maken van mens tot mens met de klanten die jij wilt bereiken, schrijf je uiteraard vanuit de 1e persoon. Ik dus! Vertrouw erop dat je meer dan voldoende in huis hebt om een expert te zijn in je vak en maak verbinding met je lezer door vanuit de ik-vorm en jouw hart te schrijven. 4. MAAK ER GEEN CV VAN Je over mij pagina gaat niet om je ervaring, opleiding, en talenten alléén. Het is geen CV dat je deelt. Natuurlijk kun je deze elementen meenemen. Maar mensen zijn niet per se geïnteresseerd in wát je precies doet, welke technieken of methodes je inzet of wat je werkervaring is. De mensen die jij wilt bereiken willen weten waaróm jij dit werk doet! Wat jou daarin drijft. Waar jij met heel je hart voor wilt gaan. En ze willen het gevoel hebben dat jij hen begrijpt en dat jij hen kunt helpen. Om dat duidelijk te maken voldoet een uitgeschreven CV niet. Maak je over mij dus persoonlijk en deel waarom je doet wat je doet. In al de jaren dat ik als loopbaancoach werk, heeft nog niemand naar mijn diploma s gevraagd. Blijkbaar is dat niet de eerste reden voor mensen om voor mij te kiezen. En grote kans dat jouw klanten ook niet in eerste instantie kiezen voor wat jij kúnt, maar voor wie jij bént en waar jij in gelooft. Deel dat om verbinding te maken met je lezers!

4 5. MAAK JE OVER MIJ PAGINA LEKKER LEESBAAR Zorg dat je over mij pagina prettig leest door met koppen te werken die de aandacht trekken of de lezer bij het verhaal houden. Schrap zinnen die niet bijdragen aan de essentie. Je wilt je lezer grijpen met een opening die direct duidelijk maakt dat hij hier op de juiste plek is omdat hij in jou de persoon herkent die hem begrijpt en kan helpen. Zorg dat de koppen de aandacht van de lezer bij het verhaal houden. Een kop kan een treffende zin zijn, of nieuwsgierig maken naar het verloop van je verhaal. Je kunt ook de zinnen uit jouw eigen verhaal highlighten waarin de grootste herkenning te vinden is voor je lezer, zodat hij weer bevestigd wordt in zijn gevoel: dit gaat écht over mij. Lees je over mij pagina ook een keer na, door alleen de koppen te lezen. Hoe komt dat op je over? 6. SLUIT AF MET EEN CALL TO ACTION Als je een goede over mij pagina geschreven hebt en je lezer is echt geraakt en enthousiast, zorg dan dat je de lezer een duidelijke call to action aanbiedt! Geef de lezer een handreiking naar wat nu de meest logische volgende stap is. Dat kan zijn je gratis e-book, video of andere weggever aanvragen, een kennismaking plannen of je aanbod bekijken. Want als iemand helemaal gegrepen is door wat je vertelt, is niets zo fijn voor hem of haar om dan geleid worden richting wat hij nu kan doen als hij of zij meer van je wilt weten! Hoe leuk is het dan dus als je lezer vervolgens het aanbod krijgt om iets gratis aan te vragen waar hij heel blij van wordt? Of een gratis kennismakingsgesprek met je kan doen? Dat voelt als een cadeautje voor je lezer en laat je betrokkenheid zien en je drive om voor hem of haar een verschil te maken! 7. GEBRUIK FOTO S OF VIDEO OM JE BOODSCHAP LEVENDIG TE MAKEN Uiteraard plaats je een goede foto van jezelf op je over mij pagina. Naast een foto van jezelf, kun je ook een filmpje opnemen waarin je jezelf voorstelt, of andere meer privé foto s van jezelf delen waarin je meer van je leven achter de schermen van je bedrijf laat zien.

5 Maar je kunt ook een mooie quote visueel weergeven in een mooi beeld, of een uitspraak van jezelf mooi visueel weergeven. Het ondersteunt en versterkt je verhaal en maakt het bovendien aantrekkelijker om de pagina te lezen. Makkelijke manieren om rechtenvrije foto s te vinden kan via of de gratis foto s van Ook kun je op zoeken op foto s met de juiste creative commons licentie. Geef hiervoor bij de advanced zoekopdracht aan dat je de foto commercieel wilt mogen gebruiken en aanpassen. Je kunt er tekst overheen plaatsen met behulp van bijvoorbeeld of bijvoorbeeld de Wordswag app, 8. MIND YOUR WORDS Kies zorgvuldig je woorden. Je over mij pagina moet een echt persoonlijk verhaal worden, in jouw eigen woorden. Zodat jouw eigen, unieke stem erin doorklinkt. Maar daarnaast wil je ook de woorden gebruiken die jouw klant aanspreken. Woorden die hij zelf zou gebruiken bij het verwoorden van zijn behoeften. Zo maak je verbinding met de klanten die je wilt bereiken. Kies dus je woorden zorgvuldig en zorg ervoor dat als je je over mij pagina terug leest, de tekst echt onmiskenbaar klinkt als van jou. Ik heb vaker over mij s van klanten gelezen waarbij ik weinig voelde. Bij navraag bleek dat zij hun over mij stukje hadden laten schrijven door een tekstschrijver. Er is niets mis mee om hulp te vragen bij het schrijven van je over mij pagina, zeker niet! Maar zorg dat wat je uiteindelijk op je website plaatst, voor jou, je vrienden en andere mensen die je goed kennen, meteen te herkennen is als een tekst die JIJ geschreven hebt, als aaah, dit is zó wie jij ook echt bent! 9. JE TEKST MOET IN EERSTE INSTANTIE JOU RAKEN Als je de tekst terug leest, en hij raakt JOU niet, schaaf dan bij! Jij moet voelen dat dit echt gaat over waar jij het meest enthousiast over bent, wat jou het meest raakt. Je moet tot in je tenen voelen: dit is het verschil wat ik wil maken. Dit verhaal móet ik vertellen. Alleen als jouw over mij tekst jóu zelf ook kippenvel geeft, heeft jouw over mij pagina de power om je ideale klanten te raken.

6 Gebeurt er niks met je als je je tekst terug leest? Dan houd je wellicht nog iets moois achter wat verteld mag worden. Ik weet dat het heel spannend kan zijn om jezelf persoonlijker te laten zien. Weet dat kwetsbaar zijn geen must is. Je MOET niet ultiem kwetsbaar zijn, ook al lijkt het alsof iedereen het daar over heeft. Je moet authentiek zijn. Jezelf. Zoek het punt op waarop je meer van jezelf laat zien maar toch nog het gevoel hebt dat je niet volledig en onveilig in je nakie staat. 10. BOUW DE TEKST LOGISCH OP Ok, nu we al deze losse tips hebben gezien, hoe zet je dan nu alle losse elementen achter elkaar? Je kunt bijvoorbeeld deze structuur gebruiken om je tekst op te bouwen: - Begin met een treffende openingszin - Deel jouw eigen verhaal - Schrijf jouw verhaal toe naar wat je voor je klanten kunt betekenen - Rond af met een duidelijke Call to action zodat je je lezers aan de hand neemt naar het volgende dat ze nu kunnen doen als ze meer van jou of wat je te bieden hebt willen weten Schrijf, schrap, schaaf bij. Net zolang tot jouw over mij pagina JOU kippenvel geeft. En dan: deel jouw verhaal en het aanbod dat jij hebt voor jouw klanten met de wereld! Veel succes! Marloes Ik help je graag jouw droombedrijf te bouwen en te laten groeien. Kijk op hoe we samen aan de slag kunnen!

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F werkboek T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F Werkboek: Een krachtige boodschap maken W W W. M A R L O E S H A L M A N S. C O M Of we het leuk vinden of niet, als ondernemers zullen

Nadere informatie

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F werkboek T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F Werkboek: Je unieke aanbod maken W W W. M A R L O E S H A L M A N S. C O M Je unieke aanbod of "signature service" maken, dat aanbod waar

Nadere informatie

Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie

Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Leer authentiek bloggen en trek meer klanten aan Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Backhuijs Communicatie 1 Les 3: Opbouw blog Les

Nadere informatie

Simpele Storytelling. Stappenplan

Simpele Storytelling. Stappenplan Simpele Storytelling Stappenplan Simpele storytelling: hoe doe je dat? Met storytelling laat je meer van jezelf zien dan je gewend bent, maar dat is juist belangrijk bij het maken van verbinding met klanten

Nadere informatie

Ondernemerschapsblokkades

Ondernemerschapsblokkades Ondernemerschapsblokkades Wat houdt je tegen om je droom werkelijkheid te laten worden? En hoe los je dat op? 7 tips om in actie te komen! Samengesteld door Willemijn Lau Hoi toekomstig professional, Wat

Nadere informatie

Val op bij je ideale klant met je eigen verhaal in je eigen taal

Val op bij je ideale klant met je eigen verhaal in je eigen taal Val op bij je ideale klant met je eigen verhaal in je eigen taal Schrijf in 4 stappen jouw unieke profieltekst (en plaats m op LinkedIn en je website) In dit stappenplan leer je: - Hoe je een klik krijgt

Nadere informatie

Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur

Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur Inhoud Ik heb geen tijd om een ebook te schrijven!... 3 Waarom heb ik het recht om je dit te vertellen?... 4 Template voor schrijven

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F werkboek T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F Werkboek: Een steengoede weggever maken W W W. M A R L O E S H A L M A N S. C O M Een "weggever" of gratis aanbod kan ongelooflijk veel

Nadere informatie

Tekstbureau Duidelijk Zo

Tekstbureau Duidelijk Zo Tekstbureau Duidelijk Zo Praktische tips voor het schrijven van webteksten De stijl verbeteren betekent de gedachte verbeteren. (Friedrich Nietzsche) Om te beginnen Iedereen kan schrijven. Goed schrijven

Nadere informatie

Online training. Leer afstemmen op de onderneming die jij wilt creëren. Module 2

Online training. Leer afstemmen op de onderneming die jij wilt creëren. Module 2 Online training Leer afstemmen op de onderneming die jij wilt creëren Module 2 www.edithhelwegen.nl Pagina 1 Module 2 Jouw persoonlijke script We gaan praktisch aan de slag met het maken van jouw persoonlijke

Nadere informatie

Het houden van een spreekbeurt

Het houden van een spreekbeurt Het houden van een spreekbeurt In deze handleiding staan tips over hoe je een spreekbeurt kunt houden. Waar moet je op letten? Wat moet je wel doen? En wat moet je juist niet doen? We hopen dat je wat

Nadere informatie

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F werkboek T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F Werkboek: Meer marketing, meer klanten W W W. M A R L O E S H A L M A N S. C O M Of we het leuk vinden of niet, als ondernemers zijn we

Nadere informatie

Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie

Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Leer authentiek bloggen en trek meer klanten aan Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Backhuijs Communicatie 1 Les 2: Onderwerpen Les

Nadere informatie

Schrijf duidelijke en aantrekkelijke. teksten in 5 stappen

Schrijf duidelijke en aantrekkelijke. teksten in 5 stappen Schrijf duidelijke en aantrekkelijke teksten in 5 stappen 09/2013 Beste lezer, Gefeliciteerd! Je hebt je ingeschreven voor mijn Schrijftips, dus je bent geïnteresseerd in schrijven. Dat is mooi! Want goede

Nadere informatie

Tips voor een goed verkoopsgesprek

Tips voor een goed verkoopsgesprek Tips voor een goed verkoopsgesprek Begroet al je klanten Iedere klant die je winkel binnenkomt moet begroet worden. 100%. En dat betekent dat wanneer je in gesprek bent met die ene klant, toch even de

Nadere informatie

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig De tijd vliegt voorbij en voor je weet zijn we al weer een jaar verder. Ik zeg wel eens: mensen overschatten wat je in een jaar kunt doen, maar onderschatten wat je in 3 jaar kan realiseren. Laten we naar

Nadere informatie

N A Ï S I S S U E N O. 1. NaïS Zine. Download tijdelijk gratis INSPIRATIE STORYTELLING B2P BUSINESS TO PERSONAL

N A Ï S I S S U E N O. 1. NaïS Zine. Download tijdelijk gratis INSPIRATIE STORYTELLING B2P BUSINESS TO PERSONAL N A Ï S 2 0 1 7 I S S U E N O. 1 T I J D E L I J K G R A T I S NaïS Zine Download tijdelijk gratis Nieuw INSPIRATIE STORYTELLING B2P BUSINESS TO PERSONAL Inhoud 1 2 : Waarom jij niet zonder deze zes geheimen

Nadere informatie

tekstmodel Checklist: in 5 stappen naar een betere tekst Copyright tekstmodel.nl

tekstmodel Checklist: in 5 stappen naar een betere tekst Copyright tekstmodel.nl Checklist: in 5 stappen naar een betere tekst Copyright 2007-2016 tekstmodel.nl Voel je vrij om dit document te delen in je netwerk. Maar zonder de inhoud te veranderen. Dankjewel! tekstmodel www.tekstmodel.nl

Nadere informatie

RITUEEL. schrijven. Word de persoon die je altijd al had willen zijn.

RITUEEL. schrijven. Word de persoon die je altijd al had willen zijn. RITUEEL schrijven d a g b o e k Word de persoon die je altijd al had willen zijn. Welkom De persoon worden die je altijd al had willen zijn. Daarom schrijf ik. Door ritueel te schrijven kom je in verbinding

Nadere informatie

Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen Mijn missie... 3 Wie ben ik? Help ik moet een blog!... 5

Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen Mijn missie... 3 Wie ben ik? Help ik moet een blog!... 5 Inhoud Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen... 3 Mijn missie... 3 Wie ben ik?... 4 Help ik moet een blog!... 5 Waarom is bloggen goed voor je onderneming?... 5 Waarom is bloggen goed voor je klanten?...

Nadere informatie

I N H O U D S O P G A V E

I N H O U D S O P G A V E S p r a n k e l p l a n I N H O U D S O P G A V E VOORDAT JE BEGINT... SPRANKELDOELEN VASTSTELLEN VISUALISEER JOUW SPRANKELJAAR VRAGEN DIE PIJN DOEN ZORG DAT JIJ ÉCHT GAAT SPRANKELEN! PLANNEN MAAR! OVER

Nadere informatie

6 tips voor het schrijven van een goede wervende tekst

6 tips voor het schrijven van een goede wervende tekst 6 tips voor het schrijven van een goede wervende tekst Een bezoeker blijft gemiddeld twee minuten op een projectpagina. In die tijd bekijkt hij het filmpje van ongeveer een minuut, leest hij de wervende

Nadere informatie

De informatie in deze download is namelijk erg waardevol. Met deze informatie weet ik zeker dat jouw teksten er beter uit komen te zien.

De informatie in deze download is namelijk erg waardevol. Met deze informatie weet ik zeker dat jouw teksten er beter uit komen te zien. Voorwoord Hier voor je ligt de 3 e editie met tips om klantaantrekkende teksten te schrijven. Ik hoop ECHT dat het niet een download is, waar je uiteindelijk niets mee doet. De informatie in deze download

Nadere informatie

om innerlijke rijkdom en vrijheid te creëren

om innerlijke rijkdom en vrijheid te creëren tips 11 om innerlijke rijkdom en vrijheid te creëren Mandy Israel Fantastisch dat je dit ebook hebt aangevraagd! Ontbreekt er wat in je leven? Voel je je niet voldaan? Wil jij RIJK zijn? Rijkdom gaat voor

Nadere informatie

Inleiding WIST JE DAT JE GEVOEL VAAK BEPAALT WAT VOOR HUMEUR JE HEBT?

Inleiding WIST JE DAT JE GEVOEL VAAK BEPAALT WAT VOOR HUMEUR JE HEBT? Inleiding Gevoelens: we hebben ze allemaal. Maar soms is het lastig te weten hoe je je nu écht voelt. Je bent blij, maar ook zenuwachtig. Of je weet niet of je boos of verdrietig bent. Of je snapt niet

Nadere informatie

voor een kei van een blog

voor een kei van een blog 7 geheimen voor een kei van een blog 1 Waarom bloggen? Je website is je grootste en meest openbare visitekaartje. Wanneer iemand op zoek is naar jouw dienst of product, wil je dat hij in eerste instantie

Nadere informatie

Bas Smeets page 1

Bas Smeets  page 1 Bas Smeets www.bsmeets.com page 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen idee wat hoe hun ideale

Nadere informatie

Werkboek Introductie Het belangrijkste doel van de introductie is dat we elkaar beter leren kennen en dat we de verwachtingen kunnen managen.

Werkboek Introductie Het belangrijkste doel van de introductie is dat we elkaar beter leren kennen en dat we de verwachtingen kunnen managen. Werkboek Introductie Het belangrijkste doel van de introductie is dat we elkaar beter leren kennen en dat we de verwachtingen kunnen managen. Oefening Deel jouw verwachtingen Wat is de reden waarom je

Nadere informatie

POWERTOOL 3 HET EMOTIONELE RECYCLAGEPARK. Loslaten. Daar heb dat woord weer. Maar hoe dan?! Laat het ons eens anders aanpakken

POWERTOOL 3 HET EMOTIONELE RECYCLAGEPARK. Loslaten. Daar heb dat woord weer. Maar hoe dan?! Laat het ons eens anders aanpakken POWERTOOL 3 HET EMOTIONELE RECYCLAGEPARK Loslaten. Daar heb dat woord weer. Maar hoe dan?! Laat het ons eens anders aanpakken 1 Loslaten. Daar heb dat woord weer. Maar hoe dan?! Laat het ons een anders

Nadere informatie

Niemand leest. Dus doe je best.

Niemand leest. Dus doe je best. VOORWOORD Niemand leest. Dus doe je best. Wiegt jouw website je lezer langzaam in slaap? Staan je pagina s vol lange, onleesbare lappen tekst met intern taalgebruik? En vraag jij je nog steeds af waarom

Nadere informatie

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen

Nadere informatie

BE HAPPY. 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma

BE HAPPY. 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma BE HAPPY 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma Alle rechten voorbehouden. Geen deel van dit boek mag worden gereproduceerd op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever.

Nadere informatie

Jouw gratis weggever maken

Jouw gratis weggever maken a Jouw gratis weggever maken Deel waardevolle kennis en help meer mensen. Cliënten aantrekken met e-mailmarketing Opdracht 1: Onderwerp en opzet van jouw gratis weggever Vul antwoord in op de onderstaande

Nadere informatie

Waar een wil is, is een Weg!

Waar een wil is, is een Weg! 5 tips om moeiteloos voor jezelf te kiezen en een stap te zetten. Waar een wil is, is een Weg! - Lifecoach http://www.facebook.com/arlettevanslifecoach 0 Je bent een ondernemende 40+ vrouw die vooral gericht

Nadere informatie

Kan dat? Ook als je het van huis uit niet zo hebt meegekregen?

Kan dat? Ook als je het van huis uit niet zo hebt meegekregen? Omdat je je kennis wilt delen, nieuwe klanten wilt werven, politiek of maatschappelijk gezien een boodschap wilt overbrengen, je onderneming wilt promoten. Redenen genoeg om een sterke spreker te willen

Nadere informatie

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress Verantwoordelijkheid ontwikkelen Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress 1 Inhoud Inleiding 3 A Verantwoordelijkheid nemen voor jezelf 4 - Goede afspraken maken - Stel

Nadere informatie

111 super waardevolle quotes

111 super waardevolle quotes Stel jezelf eens een doel waar je zowel zenuwachtig als enorm enthousiast van wordt. Je mag er natuurlijk even over nadenken, maar deel wel hieronder welk doel jij jezelf hebt gesteld! Je leert het meeste

Nadere informatie

Dit boek is van:... Ben je er klaar voor? We gaan beginnen!

Dit boek is van:... Ben je er klaar voor? We gaan beginnen! Ha lieve schrijver, Heb je er de afgelopen dagen over nagedacht waar jouw boek over mag gaan? Dat is heel goed! Tijdens deze Achterflap 5 daagse ga jij aan de slag met deze vraag. Vanaf maandag 24 oktober

Nadere informatie

Je toekomst? Die bepaal je zelf!

Je toekomst? Die bepaal je zelf! 030-7511900 Je toekomst? Die bepaal je zelf! Youfit@retail helpt je op weg. Je werkt met plezier in een winkel. Dat doe je misschien al jaren en het gaat je prima af. Maar denk je weleens na waar je over

Nadere informatie

Checklist. De 8 must haves voor een succesvol blogartikel

Checklist. De 8 must haves voor een succesvol blogartikel Checklist De 8 must haves voor een succesvol blogartikel Veerle Metten, Mettenta Ga je graag door het leven met een goed geweten? Neem dan niet zomaar stukken uit deze checklist over zonder bronvermelding.

Nadere informatie

leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen

leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen Dit is een brochure, gemaakt voor leerlingen met NLD. Naast deze brochure is er ook: - een brochure met informatie voor ouders van kinderen met NLD en - een brochure

Nadere informatie

WERKBLADEN Seksuele intimidatie

WERKBLADEN Seksuele intimidatie WERKBLADEN Seksuele intimidatie 1 Waarom dit boekje? 1.1 Zet een rondje om het goede antwoord. Seksuele intimidatie komt vaak voor. Ja Nee Seksuele intimidatie komt weinig voor. Ja Nee Mannen worden vaker

Nadere informatie

Succesvol zijn wie je bent. Monique Dekker, mei 2018

Succesvol zijn wie je bent. Monique Dekker, mei 2018 E-BOOK Succesvol zijn wie je bent. Monique Dekker, mei 2018 0 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 2. Inleiding... 3 Wie is Monique Dekker?... 3 3. Bewustzijn... 4 Zijn wie

Nadere informatie

Reflectieverslag mondeling presenteren

Reflectieverslag mondeling presenteren Reflectieverslag mondeling presenteren Naam: Registratienummer: 900723514080 Opleiding: BBN Groepsdocente: Marjan Wink Periode: 2 Jaar: 2008 Inleiding In dit reflectieverslag zal ik evalueren wat ik tijdens

Nadere informatie

Weet wat je kan Samenvatting op kaarten

Weet wat je kan Samenvatting op kaarten Samenvatting op kaarten 16 kaarten met samenvattingen van de inhoud van de module, psychoeducatie over een Lichte verstandelijke Beperking (LVB) voor cliënten en hun naasten. De kaarten 1 14 volgen de

Nadere informatie

Introductie Heb jij al nagedacht over jouw personal brand? Wat maakt jou uniek ten opzichte van anderen en wat zijn jouw sterke kanten?

Introductie Heb jij al nagedacht over jouw personal brand? Wat maakt jou uniek ten opzichte van anderen en wat zijn jouw sterke kanten? Introductie Heb jij al nagedacht over jouw personal brand? Wat maakt jou uniek ten opzichte van anderen en wat zijn jouw sterke kanten? In een wereld waarin allerlei informatie over mensen beschikbaar

Nadere informatie

INHOUD. 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN

INHOUD. 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN INHOUD 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN 7 Verdriet uit je hart en verdriet om je zorgen 11 De belangrijkste relatie is die met jezelf 14 In dankbaarheid ligt geluk

Nadere informatie

Wat schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een. Hoe pak je het schrijven van een gedicht aan?

Wat schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een. Hoe pak je het schrijven van een gedicht aan? Les 1: Een poëziekaart maken poëziekaart Lees over Verbonden zijn. Wat schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een Verbonden zijn De Nieuwsbegrip leesles gaat over de ramadan. Tijdens de ramadan voelen

Nadere informatie

3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer

3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer 3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer verbinding met je hart contact met jezelf zelfwaardering Hee! Wat goed dat je begonnen bent aan het lezen van mijn ebook. Dat betekent dat de wil

Nadere informatie

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST Werkboek MEER MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST MANIER! Hoofdstuk 1 Nieuwe klanten nodig? Marketing is een vakgebied waar veel om te doen is.

Nadere informatie

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN.

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN. Inleiding Met wie heb je de meeste lol? En wie bel je als je een probleem hebt? Vaak zijn dat je. Sommige mensen hebben veel, andere mensen hebben er maar een paar. Vriendschap is belangrijk in ons leven.

Nadere informatie

Ik wil je dan graag aanmoedigen. Begin gewoon. Begin opnieuw. Bid bijvoorbeeld deze zin: Ik wil graag bidden.

Ik wil je dan graag aanmoedigen. Begin gewoon. Begin opnieuw. Bid bijvoorbeeld deze zin: Ik wil graag bidden. INLEIDING Stil zijn. Geen woorden. Of een paar woorden. Een enkele zin misschien. Maar vooral: stil zijn, tot rust komen, contact maken met mijn eigen hart en met het hart van God. Als je mij op dit moment

Nadere informatie

10 TIPS VOOR HET OPSTELLEN VAN EEN GOED CURRICULUM VITAE

10 TIPS VOOR HET OPSTELLEN VAN EEN GOED CURRICULUM VITAE 10 TIPS VOOR HET OPSTELLEN VAN EEN GOED CURRICULUM VITAE Beste Lezer, Hartelijk dank voor het downloaden van ons e-book: '10 Tips voor het opstellen van een goed Curriculum Vitae Dit e-book is onderdeel

Nadere informatie

Hoe je meer verdient met online video s

Hoe je meer verdient met online video s Hoe je meer verdient met online video s Video s die je continue nieuwe klanten opleveren door Noortje Janmaat Business coach en oprichter van Verdienen met VIDEO www.verdienenmetvideo.nl noortje@verdienenmetvideo.nl

Nadere informatie

Wat is jouw verhaal?

Wat is jouw verhaal? E E N E - B O O K V A N L E T T E R S & C O N C E P T S Wat is jouw verhaal? Passie en plezier overbrengen in een notendop Storytelling Verhalen vertellen is een belangrijk onderdeel van ons leven. Het

Nadere informatie

IS ONLINE VIDEO IETS VOOR MIJ? CHECK IT OUT!

IS ONLINE VIDEO IETS VOOR MIJ? CHECK IT OUT! IS ONLINE VIDEO IETS VOOR MIJ? CHECK IT OUT! Checklist Vragen Ja Nee 1. Ben je op zoek naar nieuwe klanten? 2. Vind je het lastig om uit te leggen wat je bedrijf precies doet? 3. Geef je voor jouw gevoel

Nadere informatie

www.professionelegastouders.com Stap 1: Blijf leren Wanneer jij groeit, groeit jouw bedrijf mee. Je kunt het ook omdraaien: Wanneer jouw bedrijf stilstaat, betekent dat dat er werk voor jou aan de winkel

Nadere informatie

Creatief en flexibel toepassen van Triplep. Maarten Vos Doe, laat zien, lach, oefen en geef applaus

Creatief en flexibel toepassen van Triplep. Maarten Vos Doe, laat zien, lach, oefen en geef applaus Creatief en flexibel toepassen van Triplep Maarten Vos Doe, laat zien, lach, oefen en geef applaus Programma Overzicht Kennismaking Persoonlijke werving van ouders Een goede relatie opbouwen met de ouders

Nadere informatie

8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE.

8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE. 8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE 8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram Instagram is één van de meest populaire social media netwerken op dit moment.

Nadere informatie

OMDAT JIJ HET WAARD BENT VOOR ONDERNEMENDE MENSEN

OMDAT JIJ HET WAARD BENT VOOR ONDERNEMENDE MENSEN OMDAT JIJ HET WAARD BENT VOOR ONDERNEMENDE MENSEN Vijf daagse Experience WERKBOEK Hartelijk welkom bij De Ontwikkel Cirkel en onze Experience Omdat JIJ Het Waard Bent! Wij zijn Linda en Annemiek en wij

Nadere informatie

Wat voor tekst schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een poëziekaart. Hoe pak je het schrijven van een gedicht aan?

Wat voor tekst schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een poëziekaart. Hoe pak je het schrijven van een gedicht aan? Les 1: Een poëziekaart maken Wat voor tekst schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een poëziekaart Lees over Verbonden zijn. Verbonden zijn De Nieuwsbegrip leesles gaat over de ramadan. Tijdens de

Nadere informatie

Communiceren met de achterban

Communiceren met de achterban 1 Communiceren met de achterban Je wilt weten hoe je het beste communiceert met de achterban. Je wilt direct aan de slag en snel resultaten. Je hebt een hoe-vraag. Zoals iedereen. Maar als je werkelijk

Nadere informatie

LinkedIn-updates open inschrijving

LinkedIn-updates open inschrijving LinkedIn-updates open inschrijving Opdracht In dit document vind je zes verschillende LinkedIn-updates. Geef bij iedere update aan of dit een update is die bij je past. Dus zou je dit type update ook kunnen

Nadere informatie

De best gelezen tips voor meer zelfvertrouwen! Ilonka Brakman

De best gelezen tips voor meer zelfvertrouwen! Ilonka Brakman De best gelezen tips voor meer zelfvertrouwen! Ilonka Brakman Waarom dit e-book? Hoe lang droom jij er al van om nieuwe stappen voor jezelf te zetten? Je bent een leergierig en staat als vrouw middenin

Nadere informatie

Stem. Module 1: Waarom, hoe en wat?

Stem. Module 1: Waarom, hoe en wat? Vind je Stem Module 1: Waarom, hoe en wat? Theorie In deze eerste module duiken we meteen het diepe in. We gaan ontdekken waarom jij doet wat je doet. Wat zit erachter? Wat geloof je? Wat drijft jou? Waar

Nadere informatie

D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e

D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e T e k s t e n i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e 4 D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e Welke webpagina s heb je nodig? De homepagina, deze noem je Home Blog Diensten of producten Salespage

Nadere informatie

om Kort en Krachtig te schrijven Ingrid Verbakel

om Kort en Krachtig te schrijven Ingrid Verbakel om Kort en Krachtig te schrijven Ingrid Verbakel Tekst Tekeningen Ingrid Verbakel www.ingridinterviewt.nl Inge de Fluiter www.schetswinkel.nl Wil je meer tips? Meer oefeningen? Begeleiding bij het schrijven?

Nadere informatie

Hoe werkt het? Wat heb je nodig? Disclaimer.

Hoe werkt het? Wat heb je nodig? Disclaimer. Hoi! Wat ontzettend leuk dat je mee doet aan de Jouw Lichaam. Jouw Genot. 5 daagse! Ik ben blij dat je mij de kans geeft om jou te helpen meer genot tussen de lakens voor jezelf te creëren. Zodat jij echt

Nadere informatie

Solo Jump Movement sessie

Solo Jump Movement sessie Solo Jump Movement sessie Jij hebt het in je! Wij geloven dat je alle antwoorden op alle vragen met je meedraagt. Als je een Jump doet, openbaar je die antwoorden aan jezelf en ontdek je wat jouw volgende

Nadere informatie

De Keukentafel Uitdaging

De Keukentafel Uitdaging De Keukentafel Uitdaging MAG HET WAT RUSTIGER AAN DE KEUKENTAFEL Gemaakt in het kader van het Swing project Een cliëntproces; tools voor samenwerking Door Nic Drion Aan de keukentafel Aan de keukentafel

Nadere informatie

Handleiding whitepaper schrijven. Handig stappenplan en tips om zelf aan de slag te gaan

Handleiding whitepaper schrijven. Handig stappenplan en tips om zelf aan de slag te gaan Handleiding whitepaper schrijven Handig stappenplan en tips om zelf aan de slag te gaan Inhoud Inleiding... 3 Wat is een whitepaper?... 3 Kies het juiste onderwerp... 4 Voordat je gaat schrijven... 4 Gegevens

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Krijg klanten met jouw presentaties, webinars en filmpjes

Krijg klanten met jouw presentaties, webinars en filmpjes Krijg klanten met jouw presentaties, webinars en filmpjes Deze 3 punten zitten altijd in een klant wervende presentatie Of het nu een live presentatie, een webinar, of een filmpje is. 1. Laat ze contact

Nadere informatie

Module 4: Basisovertuiging 1 & 2 (Verdieping)

Module 4: Basisovertuiging 1 & 2 (Verdieping) Module 4: Basisovertuiging 1 & 2 (Verdieping) Basisovertuiging 1 & 2 (Verdieping) Geluk is een gevoel! Jij bent de enige persoon op de wereld die jou gelukkig kan maken! Het is erg belangrijk dat je alle

Nadere informatie

H1. JE ACCOUNT. Een huis dat op los zand is gebouwd, zal niet lang blijven staan hoe mooi het huis ook is.

H1. JE ACCOUNT. Een huis dat op los zand is gebouwd, zal niet lang blijven staan hoe mooi het huis ook is. H1. JE ACCOUNT Een huis dat op los zand is gebouwd, zal niet lang blijven staan hoe mooi het huis ook is. En dat geldt ook voor je Instagram account. Wanneer je geen goede basis en geen sterke fundering

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

Ontdek-je-zelf toolkit. Plané Training & Coaching Persoonlijke- en Loopbaanontwikkeling

Ontdek-je-zelf toolkit. Plané Training & Coaching Persoonlijke- en Loopbaanontwikkeling Ontdek-je-zelf toolkit Ontdekken wat voor werk echt bij je past dat is nog zo gemakkelijk niet! Om je op weg te helpen, geef ik je 4 tools waarmee je je eerste stappen kunt zetten om te ontdekken waar

Nadere informatie

RECONNECT: BLIJ MET JE LIJF. s a s k i a v a n o m m e n. n l

RECONNECT: BLIJ MET JE LIJF. s a s k i a v a n o m m e n. n l RECONNECT: BLIJ MET JE LIJF s a s k i a v a n o m m e n. n l :FMLPN Geweldig dat jij er bent. Welkom bij de Reconnect: Blij met je Lijf Challenge. De komende 5 dagen doe je samen met een hele groep vrouwen

Nadere informatie

Wat voor tekst schrijf je en voor wie: een gedicht over de Paralympische Spelen

Wat voor tekst schrijf je en voor wie: een gedicht over de Paralympische Spelen Les 1: Een gedicht over de Paralympische Spelen schrijven Waarom ga je schrijven: Nieuwsbegripfilmpje kijken 1. Bekijk het Nieuwsbegripfilmpje van het Jeugdjournaal op www.nieuwsbegrip.nl. Het filmpje

Nadere informatie

Opname hulp. Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen. Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+

Opname hulp. Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen. Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+ Opname hulp Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen B B Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+ BoekenBabbels DOEL Door het opnemen en plaatsen van korte

Nadere informatie

FABULOUS VIRTUAL ASSISTANT MODULE 1 Les 5: Bijlage

FABULOUS VIRTUAL ASSISTANT MODULE 1 Les 5: Bijlage FABULOUS VIRTUAL ASSISTANT MODULE 1 Les 5: Bijlage We spreken uit ervaring als we zeggen dat er ongetwijfeld momenten komen (en misschien is dat nu ook al wel) dat je zelf gaat bedenken waarom ondernemen

Nadere informatie

SUCCESVOLLE IDEEËN om jouw lezing te verkopen

SUCCESVOLLE IDEEËN om jouw lezing te verkopen 21 SUCCESVOLLE IDEEËN om jouw lezing te verkopen Lisa is zelf al jaren de meest gevraagde spreker voor vrouwen en regisseert (beginnende) sprekers naar een succesvolle lezing die ze met plezier kunnen

Nadere informatie

GOED VRIENDJE? FOUT VRIENDJE?

GOED VRIENDJE? FOUT VRIENDJE? Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Veilig Thuis, tel.: 0800 2000 Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een uitgave van JIP Den Haag en Middin.

Nadere informatie

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit.

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit. Hierbij ontvang je het stappenplan voor het snel en gemakkelijk schrijven van een inhoudelijk goede blogtekst. Het schrijven van een blog hoeft niet lang te duren, als je hier een goede methodiek voor

Nadere informatie

Persoonlijk Rapport Junior Scan

Persoonlijk Rapport Junior Scan Persoonlijk Rapport Junior Scan Persoonlijke gegevens Naam test junior Datum test 02/09/2011 (17:19) Jouw ondernemersprofiel In vergelijking met het branche normprofiel geeft jouw profiel het volgende

Nadere informatie

Inhoud. Waarom jij niet zonder de acht randvoorwaarden van de pitch methode kunt. Het belang van Social Media voor je bedrijf. Wij zijn!

Inhoud. Waarom jij niet zonder de acht randvoorwaarden van de pitch methode kunt. Het belang van Social Media voor je bedrijf. Wij zijn! Inhoud Waarom jij niet zonder de acht randvoorwaarden van de pitch methode kunt. Het belang van Social Media voor je bedrijf. 1-2 3 Wij zijn! Inge Kaptein - Sinds 2012 communicatieadviseur Het spectrum

Nadere informatie

Ga lekker zitten, maak het jezelf gemakkelijk Zet muziek op waar je rustig van wordt en neem de tijd om een paar keer diep in en uit te ademen.

Ga lekker zitten, maak het jezelf gemakkelijk Zet muziek op waar je rustig van wordt en neem de tijd om een paar keer diep in en uit te ademen. ME, MYSELF & I Om te beginnen... Ga lekker zitten, maak het jezelf gemakkelijk Zet muziek op waar je rustig van wordt en neem de tijd om een paar keer diep in en uit te ademen. Pak je opschrijfboekje en

Nadere informatie

STARTERSGIDS VOOR ONLINE DATEN

STARTERSGIDS VOOR ONLINE DATEN STARTERSGIDS VOOR ONLINE DATEN Eerste hulp bij Online daten Je hebt de stap gezet om te gaan online daten, spannend! Het lijkt allemaal erg simpel. En dat is het ook! Met een klein beetje hulp heb jij

Nadere informatie

OP PAD MET EJP. #OppadmetEJP

OP PAD MET EJP. #OppadmetEJP EJP Culturestones 1 Mijn avontuur bij EJP start vandaag 2 Mezelf ingeschreven voor de vestingloop of andere EJP sportactiviteit 3 Een gewoon zomaar cadeautje voor een collega gekocht 4 Een selfie met (minimaal)

Nadere informatie

ondernemers die een boek willen schrijven

ondernemers die een boek willen schrijven TIPS voor ondernemers die een boek willen schrijven Maak het verschil met de BSTSLLR-methode voor het verhogen van je expertstatus Daisy Goddijn Inhoudsopgave Voorwoord...11 Inleiding...13 De BSTSLLR-methode...17

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 7. Eindverslag 86. Extra opdrachten 90. Tips voor op school 94

Inhoud. Inleiding 7. Eindverslag 86. Extra opdrachten 90. Tips voor op school 94 Inhoud Inleiding 7 deel 1 lees- en kijkbio Hoofdstuk 1 Verhalen vertellen 10 Hoofdstuk 2 Zelf verhalen vertellen 12 Hoofdstuk 3 Voorlezen 16 Hoofdstuk 4 Verhalen lezen 18 Hoofdstuk 5 Verhalen in boeken

Nadere informatie

JANTIEN010's SCHRIJFCHALLENGE

JANTIEN010's SCHRIJFCHALLENGE JANTIEN010's SCHRIJFCHALLENGE Dit werkboek is van:... Ben je er klaar voor? We gaan beginnen! Wat super dat je meedoet! Vanaf maandag 8 augustus ontvang je: - filmpjes - 7 schrijfoefeningen Elke dag geef

Nadere informatie

11 SLIMME TACTIEKEN OM NIEUWE KLANTEN TE KRIJGEN

11 SLIMME TACTIEKEN OM NIEUWE KLANTEN TE KRIJGEN 11 SLIMME TACTIEKEN OM NIEUWE KLANTEN TE KRIJGEN Je hebt een bedrijfspagina op Facebook nodig om te kunnen adverteren. Ruim 90% van de Nederlanders tussen de 14 en 80 jaar zit op Facebook. Een Facebookpagina

Nadere informatie

TIPS VOOR GOEDE ONDERWERPSREGELS BIJ E-MAIL

TIPS VOOR GOEDE ONDERWERPSREGELS BIJ E-MAIL TIPS VOOR GOEDE ONDERWERPSREGELS BIJ E-MAIL MARKETING Een onderwerpsregel is ongelooflijk belangrijk voor succesvolle e-mail marketing. Je onderwerpsregel zorgt ervoor dat je mail sneller gelezen wordt.

Nadere informatie

TOTAL PRESENCE ACADEMY E-BOOK. Succesvol zijn wie je bent

TOTAL PRESENCE ACADEMY E-BOOK. Succesvol zijn wie je bent TOTAL PRESENCE ACADEMY E-BOOK Succesvol zijn wie je bent Monique Dekker, juni 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 Waarom dit e-book?... 2 Wie ben ik?... 2 2. Weet wie je bent en waar je voor staat....

Nadere informatie

Stappenplan voor zakelijke storytelling

Stappenplan voor zakelijke storytelling Stappenplan voor zakelijke storytelling Zakelijke storytelling: hoe doe je dat? Met storytelling laat je meer van jezelf zien dan je gewend bent, maar dat is juist belangrijk bij het vinden van klanten

Nadere informatie