Downloaded from

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Downloaded from"

Transcriptie

1 BP BP NL Gebruiksaanwijzing 2 FR Notice d'utilisation 42

2 2 INHOUD 1. VEILIGHEIDSINFORMATIE VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT VOOR HET EERSTE GEBRUIK DAGELIJKS GEBRUIK KLOKFUNCTIES GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES EXTRA FUNCTIES NUTTIGE AANWIJZINGEN EN TIPS ONDERHOUD EN REINIGING PROBLEMEN OPLOSSEN MONTAGE VOOR PERFECTE RESULTATEN Bedankt dat u voor dit AEG product heeft gekozen. Dit apparaat is ontworpen om vele jaren uitstekend te presteren, met innovatieve technologieën die het leven gemakkelijker helpen maken functies die gewone apparaten wellicht niet hebben. Neem een paar minuten de tijd om het door te lezen zodat u er optimaal van kunt profiteren. Ga naar onze website voor: Advies over gebruik, brochures, het oplossen van problemen en onderhoudsinformatie: Registreer uw product voor een betere service: Koop accessoires, verbruiksartikelen en originele reserveonderdelen voor uw apparaat: KLANTENSERVICE Wij raden altijd het gebruik van originele onderdelen aan. Zorg er als u contact opneemt met de klantenservice voor dat u de volgende gegevens bij de hand hebt. De informatie staat op het typeplaatje. model, productnummer, serienummer. Waarschuwing - Belangrijke veiligheidsinformatie. Algemene informatie en tips Milieu-informatie Wijzigingen voorbehouden.

3 1. VEILIGHEIDSINFORMATIE Lees zorgvuldig de meegeleverde instructies voor installatie en gebruik van het apparaat. De fabrikant is niet verantwoordelijk voor letsel en schade veroorzaakt door een foutieve installatie. Bewaar de instructies van het apparaat voor toekomstig gebruik. 1.1 Veiligheid van kinderen en kwetsbare mensen WAARSCHUWING! Gevaar voor verstikking, letsel of permanente invaliditeit. Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen van 8 jaar en ouder en door mensen met beperkte lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke vermogens of een gebrek aan ervaring en kennis, indien zij onder toezicht staan van een volwassene of van iemand die verantwoordelijk is voor hun veiligheid. Laat kinderen niet met het apparaat spelen. Kinderen jonger dan 3 jaar moeten niet zonder toezicht in de buurt van het apparaat worden gelaten. Houd alle verpakkingsmaterialen uit de buurt van kinderen. Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van het apparaat als het in werking is of afkoelt. Het apparaat is heet. Als het apparaat is uitgerust met een kinderbeveiliging, raden wij aan dit te activeren. Reiniging en onderhoud mag niet worden uitgevoerd door kinderen zonder toezicht. 1.2 Algemene veiligheid NEDERLANDS 3 Alleen een erkende installatietechnicus mag het apparaat installeren en de kabel vervangen. Van binnen wordt het apparaat heet als het in werking is. Raak de verwarmingselementen in het appa-

4 4 raat niet aan. Gebruik altijd ovenhandschoenen om accessoires of kookgerei te plaatsen of verwijderen. Gebruik geen stoomreiniger om het apparaat schoon te maken. Zet de stroomtoevoer uit alvorens onderhoud te plegen. Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of scherpe metalen schrapers om de glazen deur schoon te maken, deze kunnen krassen veroorzaken op het oppervlak, waardoor het glas zou kunnen breken. Overtollige voedselresten moeten verwijderd worden alvorens de pyrolytische reiniging te starten. Verwijder alle onderdelen van de oven. Gebruik uitsluitend de vleesthermometer die aanbevolen is voor dit apparaat. Om de inschuifrailen te verwijderen trekt u eerst de voorkant van de inschuifrail en dan de achterkant uit de zijwanden. Installeer de inschuifrail in de omgekeerde volgorde. Als de voedingskabel beschadigd is, moet de fabrikant, een erkende serviceverlener of een gekwalificeerd persoon deze vervangen teneinde gevaarlijke situaties te voorkomen. Zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld voordat u de lamp vervangt om elektrische schokken te voorkomen. 2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN 2.1 Montage WAARSCHUWING! Alleen een erkende installatietechnicus mag het apparaat installeren. Verwijder alle verpakkingsmaterialen. Installeer en gebruik geen beschadigd apparaat. Volg de installatie-instructies op die zijn meegeleverd met het apparaat. Wees voorzichtig met het verplaatsen van het apparaat, het is zwaar. Draag altijd veiligheidshandschoenen.

5 NEDERLANDS 5 Trek het apparaat nooit aan de handgreep van zijn plaats. Houd de minimumafstand naar andere apparaten en units in acht. Zorg ervoor dat het apparaat onder en naast veilige installaties wordt geïnstalleerd. De zijkanten van het apparaat moeten naast apparaten of units staan van dezelfde hoogte. Aansluiting op het elektriciteitsnet WAARSCHUWING! Gevaar voor brand en elektrische schokken. Alle elektrische aansluitingen moeten door een gediplomeerd elektromonteur worden gemaakt. Dit apparaat moet worden aangesloten op een geaard stopcontact. Controleer of de elektrische informatie op het typeplaatje overeenkomt met de stroomvoorziening. Zo niet, neem dan contact op met een elektromonteur. Gebruik altijd een correct geïnstalleerd, schokbestendig stopcontact. Gebruik geen meerwegstekkers en verlengsnoeren. Zorg dat u de hoofdstekker en kabel niet beschadigt. Neem contact op met de service-afdeling of een elektromonteur om een beschadigde hoofdkabel te vervangen. Laat de stroomkabel niet in aanraking komen met de deur van het apparaat, met name niet als deze heet is. De schokbescherming van delen onder stroom en geïsoleerde delen moet op zo'n manier worden bevestigd dat het niet zonder gereedschap kan worden verplaatst. Steek de stekker pas in het stopcontact als de installatie is voltooid. Zorg ervoor dat het netsnoer na installatie bereikbaar is. Sluit de stroomstekker niet aan op een losse stroomaansluiting. Trek niet aan het netsnoer om het apparaat los te koppelen. Trek altijd aan de stekker. Gebruik alleen de juiste isolatie-apparaten: stroomonderbrekers, zekeringen (schroefzekeringen moeten uit de houder worden verwijderd), aardlekschakelaars en contactgevers. De elektrische installatie moet een isolatieapparaat bevatten waardoor het apparaat volledig van het lichtnet afgesloten kan worden. Het isolatieapparaat moet een contactopening hebben met een minimale breedte van 3 mm. Sluit de deur van het apparaat volledig voordat u de stekker in het stopcontact steekt. 2.2 Gebruik WAARSCHUWING! Gevaar op letsel, brandwonden, elektrische schokken of een explosie. Gebruik dit apparaat in een huishoudelijke omgeving. De specificatie van het apparaat mag niet worden veranderd. Zorg ervoor dat de ventilatieopeningen niet geblokkeerd zijn. Laat het apparaat tijdens het gebruik niet onbeheerd achter. Schakel het apparaat telkens na gebruik uit. Wees voorzichtig met het openen van de deur van het apparaat als het apparaat aan staat. Er kan hete lucht ontsnappen. Bedien het apparaat niet met natte handen of als het contact maakt met water. Oefen geen kracht uit op een geopende deur. Het apparaat mag niet worden gebruikt als werkblad of aanrecht. Houd de deur van het apparaat altijd dicht als het apparaat in werking is. Open de deur van het apparaat voorzichtig. Als u alcoholische toevoegingen gebruikt, kan er alcohol-luchtmengsel ontstaan. Houd vonken of open vlammen uit de buurt van het apparaat bij het openen van de deur.

6 6 Plaats geen ontvlambare producten of items die vochtig zijn door ontvlambare producten in, bij of op het apparaat. WAARSCHUWING! Risico op schade aan het apparaat. Om schade of verkleuring van het te voorkomen: zet geen kookgerei of andere voorwerpen direct op de bodem van het apparaat. - leg geen aluminiumfolie op de bodem van het apparaat. - Plaats geen water direct in het hete apparaat. - Haal vochtige schotels en eten uit het apparaat als u klaar bent met koken. - Wees voorzichtig bij het verwijderen of bevestigen van accessoires. Verkleuring van het heeft geen ongewenst effect op de werking van het apparaat. Dit is geen defect dat geldt voor het recht op garantie. Gebruik een diepe braadpan voor vochtige taarten. Fruitsappen kunnen permanente vlekken maken. Bereiding met stoom WAARSCHUWING! Gevaar voor brandwonden en schade aan het apparaat. De deur van het apparaat niet openen tijdens de bereiding met stoom. Er kan stoom vrijkomen. 2.3 Onderhoud en reiniging WAARSCHUWING! Gevaar voor letsel, brand en schade aan het apparaat. Schakel het apparaat uit en trek de stekker uit het stopcontact voordat u onderhoudshandelingen verricht. Zorg ervoor dat het apparaat is afgekoeld. Er bestaat een risico dat de glasplaten kunnen breken. Vervang direct de glazen deurpanelen als deze beschadigd zijn. Neem contact op met de service-afdeling. Wees voorzichtig bij het verwijderen van de deur uit het apparaat. De deur is zwaar! Reinig het apparaat regelmatig om te voorkomen dat het materiaal van het oppervlak achteruitgaat. Resterend vet of voedsel in het apparaat kan brand veroorzaken. Maak het apparaat schoon met een vochtige, zachte doek. Gebruik alleen neutrale schoonmaakmiddelen. Gebruik geen schuurmiddelen, schuursponsjes, oplosmiddelen of metalen voorwerpen. Raadpleeg als u een ovenspray gebruikt eerst de aanwijzingen op de verpakking. Reinig niet het katalytisch le (indien van toepassing) met een schoonmaakmiddel. Pyrolytische reiniging WAARSCHUWING! Risico op letsel / Brand / Chemische uitstoot (dampen) in pyrolitische modus. Voordat u de pyrolytische zelfsreinigingsfunctie of het apparaat voor het eerst gebruikt, moet u eerst de volgende items uit de binnenkant oven verwijderen: Eventueel grote hoeveelheden etensresten, olie of gemorst vet / afzetttingen Eventueel verwijderbare objecten (inclusief plateaus, zijrails, etc., die met het product zijn meegeleverd), in het bijzonder potten en pannen met antiaanbaklaag, ovenroosters, kookgerei, etc. Lees zorgvuldig alle instructies voor pyrolytische reiniging. Houd kinderen uit de buurt van het apparaat als de pyrolytische reiniging in werking is. Het apparaat wordt erg heet en er komt hete lucht uit de ventilatieopeningen aan de voorkant. Pyrolytische reiniging wordt uitgevoerd onder hoge temperaturen waarbij er rook van kookresten en con-

7 NEDERLANDS 7 structiematerialen kan komen. Daarom moeten de consumenten: Zorg tijdens en na het eerste gebruik bij maximumtemperatuur voor voldoende verluchting. Zorg voor goede ventilatie tijdens en na elke pyrolytische reiniging. In tegenstelling tot mensen, kunnen bepaalde vogels en reptielen zeer gevoelig zijn voor mogelijke rookgassen die tijdens het reinigingsproces van alle pyrolytische ovens worden uitgestoten. Houd huisdieren (met name vogels) uit de buurt van het apparaat tijdens en na de pyrolytische reiniging en gebruik eerst een programma bij maximale temperatuur in een goed geventileerde ruimte. Kleine huisdieren kunnen ook zeer gevoelig zijn voor de plaatselijke temperatuurwijzigingen in de nabijheid van alle pyrolytische ovens. Anti-aanbaklagen in potten en pannen, schalen, keukengerei, enz. kunnen worden beschadigd door de hoge temperatuur van het pyrolytische reinigingsproces van alle pyrolytische ovens en kunnen mogelijk ook kleine hoeveelheden schadelijke chemische gassen veroorzaken. Rookgassen die vrijkomen uit alle pyrolytische ovens / kookresten zoals beschreven, zijn niet schadelijk voor mensen, inclusief zuigelingen of personen met medische aandoeningen. 2.4 Binnenverlichting De gloeilampen of halogeenlampen in dit apparaat zijn uitsluitend bedoeld voor gebruik in huishoudelijke apparaten. Gebruik deze niet voor andere doeleinden. WAARSCHUWING! Gevaar voor elektrische schokken! Voordat u het lampje vervangt, dient u de stekker van het apparaat uit het stopcontact te halen. Gebruik alleen lampjes met dezelfde specificaties. 2.5 Verwijdering WAARSCHUWING! Gevaar voor letsel of verstikking. Haal de stekker uit het stopcontact. Snijd het netsnoer van het apparaat af en gooi dit weg. Verwijder de deurgreep om te voorkomen dat kinderen en huisdieren opgesloten raken in het apparaat. 3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT Bedieningsknop voor ovenfunctie Elektronische tijdschakelklok 3 Temperatuurknop 4 Waterreservoir 5 Grill 6 Opening voor vleesthermometer 7 Ovenlampje 8 Ventilator 9 Verwijderbare geleider 10 Afvoerpijp 11 Waterafvoerklep 12 Typeplaatje 13 Inzetniveaus 14 Stoomtoevoer

8 Ovenaccessoires Bakrooster Voor kookgerei, cake bakblikken en braadvormen. Bakplaat Voor gebak en koekjes. Grill- / Braadpan Voor braden en roosteren of als schaal om vet op te vangen. Vleesthermometer Voor het vaststellen van het gaarpunt van het gerecht. Telescopische geleiders Voor roosters en bakplaten 4. VOOR HET EERSTE GEBRUIK WAARSCHUWING! Zie de veiligheidshoofdstukken. 4.1 Eerste reiniging Verwijder alle accessoires en verwijderbare inschuifrails (indien van toepassing). Reinig het apparaat voor het eerste gebruik. Zie het hoofdstuk "Onderhoud en reiniging". 4.2 De dagtijd instellen Op het display wordt en 12:00 weergegeven. 12 knippert. 1. Druk op + of - om de juiste tijd in te stellen. 2. Druk op om te bevestigen. Dit is alleen nodig de eerste keer dat u de tijd instelt. Hierna wordt de nieuwe tijd automatisch na vijf seconden opgeslagen. Het display toont en het ingestelde uur. 00 knippert. 3. Druk op + of - om de juiste minuten in te stellen. 4. Druk op om te bevestigen. Dit is alleen nodig de eerste keer dat u de tijd instelt. Hierna wordt de nieuwe tijd automatisch na vijf seconden opgeslagen. Op het display verschijnt de nieuwe tijd. De dagtijd wijzigen U kunt de dagtijd alleen wijzigen als het apparaat uit staat. Blijf op drukken tot de weergave voor de tijd van de dag knippert op het display. Voer de procedure "De dagtijd instellen" uit om de nieuwe tijd in te stellen. 4.3 Voorverwarmen Verwarm het apparaat voor om het resterende vet weg te branden. 1. Stel de functie en de maximumtemperatuur in. 2. Laat het apparaat 45 minuten werken. 3. Stel de functie en de maximumtemperatuur in. 4. Laat het apparaat 15 minuten werken. Accessoires kunnen heter worden dan normaal. Het apparaat kan een vreemde geur en rook afgeven. Dit is normaal. Zorg dat er voldoende luchtcirculatie is. 5. DAGELIJKS GEBRUIK WAARSCHUWING! Zie de veiligheidshoofdstukken. Om het apparaat te bedienen, moet u de bedieningsknop indrukken. De bedieningsknop komt naar voren.

9 5.1 Het apparaat aan- en uitzetten 1. Draai de knop voor de ovenfuncties naar een ovenfunctie. NEDERLANDS 9 2. Draai de knop voor de temperatuur om de temperatuur in te stellen. 3. Draai, om het apparaat uit te schakelen, de functieknop van de oven op de uitstand. 5.2 Ovenfuncties Ovenfunctie Uit-stand Snelverhitting Multi hetelucht Pizza hetelucht Boven + onderwarmte Onderwarmte Ontdooien Applicatie Het apparaat staat uit. Om de opwarmtijd te verkorten. Voor het braden of braden en bakken van gerechten waarvoor dezelfde bereidingstemperatuur nodig is, op meer dan één roosterhoogte, zonder dat er smaken worden overgebracht van het ene naar het andere gerecht. Om pizza, quiche of taart te maken. Bakken en braden op 1 ovenniveau. De bovenste en onderste verwarmingselementen worden tezelfdertijd ingeschakeld. Voor het bakken van taarten met een knapperige bodem. Alleen het onderste verwarmingselement is in werking. Voor het ontdooien van diepvriesvoedsel. Grill Circulatiegrill Multi hetelucht + stoom Pyrolyse 5.3 Snel opwarmen De functie Snel opwarmen verkort de opwarmtijd. 1. Stel de functie Snel opwarmen in. Zie de ovenfunctietabel. 2. Draai de knop voor de temperatuur op / om de temperatuur in te stellen. Voor het grillen van platte gerechten in kleine hoeveelheden in het midden van het rooster. Voor het maken van toast. Voor het bakken van grote stukken vlees. Het grillelement en de ventilator van de oven werken samen, zodat de hetelucht rond de gerechten circuleert. Om gerechten te stomen. Automatische pyrolytische schoonmaakfunctie van de oven. Hierdoor worden vuilresten in de oven verbrand. De oven wordt verwarmd tot ca. 500 C. 3. Wanneer het apparaat op de ingestelde temperatuur is, hoort u een geluidssignaal. De Snel opwarmenfunctie schakelt niet uit na het geluidssignaal. U moet de functie handmatig uitschakelen. 4. Ovenfunctie instellen.

10 Display 1 Timer 2 Opwarmen en restwarmte-indicatie 3 Waterreservoir (alleen geselecteerde modellen) 4 Vleesthermometer (alleen geselecteerde modellen) 5 Deurvergrendeling (alleen geselecteerde modellen) 6 Uren/minuten 7 Klokfuncties Toetsen Knop Functie Omschrijving Klok De klokfunctie instellen., Minus, plus De tijd instellen. Kookwekker Huishoudelijk 5.6 Opwarmen en restwarmteindicatie Als u een ovenfunctie inschakelt, gaan de balkjes op het display een voor een branden. De balkjes geven aan dat de oventemperatuur toeneemt of afneemt. Wanneer u het apparaat uitschakelt, geeft het display de restwarmte aan als de temperatuur in de oven hoger is dan 40 C. Draai de temperatuurknop naar links of rechts om de oventemperatuur op het display weer te geven. 5.7 Bereiding met stoom 1. Stel de functie in. 2. Druk op het deksel van het waterreservoir om deze op openen. Vul het waterreservoir met water tot het lampje Reservoir vol gaat branden. De maximumcapaciteit van het reservoir is 900 ml. Dit is voldoende De Kookwekker instellen. Houd de knop langer dan 3 seconden ingedrukt om de ovenlamp in of uit te schakelen. De oventemperatuur of de temperatuur van de vleesthermometer (indien van toepassing). Alleen gebruiken indien er een ovenfunctie in werking is. om ongeveer minuten mee te koken. Gebruik alleen water als vloeistof. Gebruik geen gefilterd (gedemineraliseerd) of gedistilleerd water. Gebruik geen andere vloeistoffen. Schenk geen ontvlambare of alcoholische vloeistoffen (grappa, whisky, cognac, etc.) in het waterreservoir. 3. Druk het waterreservoir in de oorspronkelijke positie. 4. Bereid de etenswaren voor met het juiste kookgerei. 5. Stel de temperatuur in tussen de 130 en 230 C. Bereidingen met stoom geven niet erg goede resultaten bij temperaturen boven de 230 C. 6. Maak het waterreservoir na de bereiding met stoom leeg.

11 NEDERLANDS 11 WAARSCHUWING! Wacht na elk gebruik van de functie hete lucht + stoom 60 minuten om te voorkomen dat er heet water uit de waterafvoerklep komt. 5.8 Indicatielampje waterreservoir Als het stomen in werking is, toont het display de aanduiding van het waterreservoir. De aanduiding van het waterreservoir toont het niveau van het water in de tank. Waterreservoir is vol. Er weerklinkt een geluidssignaal wanneer het reservoir vol is. Waterreservoir is half vol. Waterreservoir is leeg. Er weerklinkt een geluidssignaal wanneer het reservoir vol is. Als u teveel water in het reservoir giet, zal de beveiligingsafvoer het onderin de oven laten lopen. Verwijder het water met een spons of een doek. 5.9 Het waterreservoir leeg maken Zorg dat het apparaat is afgekoeld voordat u begint met het legen van het waterreservoir. 1. Bereid de afvoerpijp (C) voor die in hetzelfde pakket als de gebruikershandleiding is meegeleverd. Plaats connector (B) op een van de uiteinden van de afvoerpijp. A B C 2. Plaats het tweede uiteinde van de afvoerpijp (C) in een container. Plaats deze container op een lagere plek dan de afvoerklep (A). 3. Open de ovendeur en bevestig de connector (B) op de afvoerklep (A). 4. Druk bij het legen van het waterreservoir herhaaldelijk op de connector. 5. Als er geen water meer stroomt, haalt u de connector van de klep. Het kan zijn dat er water in het reservoir zit wanneer het display het symbool weergeeft. Wacht tot er geen water meer uit de waterafvoerklep komt. 6. KLOKFUNCTIES WAARSCHUWING! Gebruik het afvoerwater niet om het stoomreservoir weer te vullen. Symbool Functie Kookwekker Dagtijd Duur Beschrijving Voor het instellen van een afteltijd. Met deze functie kunt u de tijd regelen. Zie 'De dagtijd instellen'. Instellen hoe lang het apparaat in werking is. Stel eerst een ovenfunctie in voordat u deze functie instelt.

12 12 Symbool Functie Einde Druk herhaaldelijk op klokfunctie te wijzigen. Beschrijving Instellen wanneer het apparaat wordt uitgeschakeld. Stel eerst een ovenfunctie in voordat u deze functie instelt. U kunt Duur en Einde gelijktijdig instellen om de tijd in te stellen waarop het apparaat moet worden inen uitgeschakeld. om de Druk op om de instellingen van de klokfuncties te bevestigen of wacht 5 seconden voordat de instelling automatisch wordt bevestigd. 6.1 De functie Bereidingsduur of Einde instellen 1. Blijf op drukken tot het symbool of op het display knippert. 2. Druk op + of - om de minuten in te stellen. 3. Druk op om te bevestigen. 4. Druk op + of - om de uren in te stellen. 5. Druk op om te bevestigen. 6. Als de ingestelde tijd is verlopen, knipperen het symbool of en de ingestelde tijd. Er klinkt gedurende twee minuten een geluidssignaal. Het apparaat wordt uitgeschakeld. Druk op een toets om het signaal uit te zetten. 7. Draai de functieknop van de oven naar de uit-stand. Als u op de knop drukt terwijl u de tijd instelt voor de Bereidingsduur, gaat het apparaat naar de instelling van de functie Einde. 6.2 De kookwekker instellen Gebruik de kookwekker voor het instellen van een afteltijd. De maximale tijdsduur die u in kunt stellen bedraagt 23 uur en 59 minuten. Deze functie heeft geen invloed op de werking van de oven. U kunt de kookwekker op elk gewenst moment instellen, ook als het apparaat uit staat. 1. Raak aan. en 00 knipperen in het display. 2. Druk op + of - om de kookwekker in te stellen. Eerst wordt de tijd berekend in minuten en seconden. Als de ingestelde tijd langer is dan 60 minuten, dan verschijnt het symbool op het display. Het apparaat berekent nu de tijd in uren en minuten. 3. De kookwekker start automatisch na vijf seconden. Na 90% van de ingestelde tijd klinkt er een geluidssignaal. 4. Wanneer de ingestelde tijd is verlopen, klinkt er gedurende twee minuten een geluidssignaal. 00:00 en knipperen op het display. Druk op een toets om het signaal uit te zetten. Als u de Kookwekker instelt als Bereidingsduur of Einde lopen, gaat het symbool aan op het display. 6.3 Timer met optelfunctie Gebruik de timer met optelfunctie om bij te houden hoe lang de oven werkt. Deze wordt onmiddellijk ingeschakeld wanneer de oven begint met opwarmen. Houd om de timer met optelfunctie te resetten + en - ingedrukt. De timer gaat weer optellen. U kunt de timer met optelfunctie niet gebruiken als de functie Bereidingsduur of Einde werken.

13 7. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES NEDERLANDS 13 WAARSCHUWING! Zie de veiligheidshoofdstukken. 7.1 Vleesthermometer De vleesthermometer meet de kerntemperatuur van het vlees. Wanneer het vlees de ingestelde temperatuur heeft bereikt, wordt het apparaat uitgeschakeld. Er worden twee temperaturen ingesteld: De oventemperatuur. Raadpleeg de braadtabel. De kerntemperatuur. Raadpleeg de tabel voor de vleesthermometer. Gebruik alleen de meegeleverde vleesthermometer of originele vervangende onderdelen. 1. Stel de ovenfunctie en -temperatuur in. 2. Steek de punt van de vleesthermometer (met het symbool op de hendel) in het midden van het vlees. 3. Steek de stekker van de vleesthermometer in de aansluiting op de voorkant van het apparaat. Het display toont het symbool van de vleesthermometer en de standaard kerntemperatuur. Wanneer u de vleesthermometer voor het eerst gebruikt, dan is de standaard kerntemperatuur 60 C. 4. Wanneer knippert, kunt u de temperatuurknop gebruiken om de standaard kerntemperatuur te wijzigen. 5. Druk op om de nieuwe kerntemperatuur op te slaan, of wacht 10 seconden tot de instelling automatisch wordt opgeslagen. De nieuwe standaard kerntemperatuur wordt weergegeven tijdens het volgende gebruik van de vleesthermometer. 6. De vleesthermometer moet gedurende de bereiding in het vlees blijven en de stekker moet in het stopcontact blijven. 7. Wanneer het vlees de ingestelde kerntemperatuur heeft bereikt, knipperen de symbolen voor de kerntemperatuur en de vleesthermometer. Er klinkt gedurende twee minuten een geluidssignaal. Druk op een willekeurige knop of open de deur om het geluid te stoppen. 8. Verwijder de stekker van de vleesthermometer uit het contact. Haal het vlees uit het apparaat. 9. Schakel het apparaat uit. Wanneer het apparaat de voorlopige duurtijd voor het eerst berekent, dan knippert het symbool - op het display. Wanneer de berekening voltooid is, wordt de bereidingsduur weergegeven. Tijidens de bereiding worden de berekeningen op de achtergrond uitgevoerd en de duurtijd op het display wordt zonodig bijgewerkt. U kunt de kerntemperatuur tijdens de bereiding altijd wijzigen: 1. Druk op : Eén maal - het display toont de ingestelde kerntemperatuur dewelke elke 10 seconden wisselt naar de actuele kerntemperatuur. Twee maal - het display toont de actuele oventemperatuur dewelke elke 10 seconden wisselt naar de ingestelde oventemperatuur. Drie maal - het display toont de ingestelde oventemperatuur. 2. Draai de knop voor de temperatuur om de temperatuur in te stellen.

14 Telescopische geleiders C 1. Trek de telescopische geleiders rechts en links naar buiten. C 2. Plaats het rooster op de telescopische geleiders en duw ze voorzichtig in het apparaat. Zorg dat u de telescopische geleiders helemaal in het apparaat schuift voordat u de ovendeur sluit. Bewaar de montage-instructies van de telescopische geleiders voor toekomstig gebruik. Dankzij de telescopische geleiders kunt u makkelijker roosters en bakplaten plaatsen en uitnemen. LET OP! De telescopische geleiders niet in de afwasautomaat reinigen. De telescopische geleiders niet invetten. 7.3 Accessoires voor de bereiding met stoom De stoomaccessoires worden niet met het apparaat meegeleverd. Neem voor meer informatie contact op met uw plaatselijke leverancier. De schaal voor bereiding met stoom Glazen kom (A)

15 Deksel (B) NEDERLANDS 15 Spuitmondslang (C) Spuitmond wordt gebruikt voor direct stomen in de schaal (D) Stalen grill (E) C De schaal bestaat uit een glazen kom, een deksel met een gat voor de spuitmondslang (C) en een stalen grill om de schaal op te zetten.

16 16 De spuitmond en spuitmondslang. "C" is de spuitmondslang voor bereiding met stoom, "D" is de spuitmond voor direct stomen. C D Bereiding met stoom in de dieetschaal Plaats de etenswaren op de stalen grill in de schaal en doe de deksel erop. Steek de spuitmondslang in de speciale opening in de deksel van de dieetschaal. Plaats de schaal op het tweede inzetniveau vanaf de bodem. Steek het andere uiteinde van de spuitmondslang in de stoomtoevoer (zie hoofdstuk "Productbeschrijving"). Zorg ervoor dat u de spuitmondslang niet plet en dat de slang geen verwarmingselement aan de bovenkant van de oven raakt. Stel de oven in op de stoomfunctie. Direct stomen Plaats het gerecht op de stalen grill van de braadslede. Voeg wat water toe. Plaats de spuitmond (D) in de spuitmondslang (C). Sluit het andere eind aan de stoominlet aan. De deksel van de schaal wordt niet gebruikt. Wanneer u gerechten als kip, eend, kalkoen, geit of een grote vis bereidt, steekt u de spuitmond (D) rechtstreeks in het lege deel van het vlees. Zorg dat de openingen hiermee niet worden geblokkeerd.

17 NEDERLANDS 17 Plaats de schaal op het eerste of tweede inzetniveau vanaf de bodem. Zorg ervoor dat u de spuitmondslang niet plet en dat de slang geen verwarmingselement aan de bovenkant van de oven raakt. Stel de oven in op de stoomfunctie. Zie voor meer informatie over bereiding met stoom de kooktabellen voor bereiding met stoom in het hoofdstuk Praktische tips. Wees voorzichtig met het gebruik van de spuitmond als de oven werkt. Draag De spuitmondslang is speciaal ontworpen voor het bereiden van voedsel en bevat geen schadelijke stoffen. beschermende ovenhandschoenen als u de spuitmond hanteert in een warme oven. Verwijder altijd de spuitmond uit de oven als u geen stoomfunctie gebruikt. Gebruik geen hete bakschalen op koude / natte oppervlakken. Gebruik geen koude vloeistof in een hete bakschaal. Gebruik de schaal niet op een hete kookplaat.

18 18 Maak de schaal niet schoon met schuurmiddelen, schuursponsjes en schuurpoeders. 8. EXTRA FUNCTIES 8.1 Kinderslot Wanneer het Kinderslot ingeschakeld is, kunt u de oven niet bedienen. Dit om te voorkomen dat kinderen het apparaat niet per ongeluk in kunnen schakelen. Inschakelen/uitschakelen van het kinderslot: 1. Stel geen ovenfunctie in. 2. Houd en + gelijktijdig ten minste 2 seconden ingedrukt. 3. Er klinkt een geluidssignaal. SAFE en gaat aan of uit (wanneer u het kinderslot inschakelt/uitschakelt) op het display. Als de oven beschikt over de functie voor pyrolysereiniging, wordt de deur vergrendeld. SAFE en gaat aan op het display als u een schakelaar verdraait of op een knop drukt. 8.2 Toetsblokkering Van toepassing op modellen met pyrolysereiniging. Toetsblokkering voorkomt dat een ovenfunctie per ongeluk wordt ingeschakeld. U kunt de Toetsblokkering alleen inschakelen als het apparaat in werking is. Inschakelen/uitschakelen van de Toetsblokkering: 1. Schakel het apparaat in. 2. Schakel een ovenfunctie of instelling in. 3. Houd en + gelijktijdig ten minste 2 seconden ingedrukt. 4. Er klinkt een geluidsignaal. Loc gaat aan of uit (wanneer u de Toetsblokkering inschakelt/uitschakelt) op het display. Als de oven beschikt over de functie voor pyrolysereiniging, wordt de deur vergrendeld gaat aan in het display. U kunt het apparaat uitschakelen als de toetsblokkering aan is. Als u het apparaat uit zet, wordt de toetsblokkering uitgeschakeld. Loc gaat aan op het display als u een schakelaar verdraait of op een knop drukt. 8.3 Automatische uitschakeling Het toestel schakelt zichzelf na enige tijd uit om veiligheidsredenen: Als een ovenfunctie in werking is. Als u de oventemperatuur niet verandert. Oventemperatuur Uitschakeltijd instellen C 12.5 h C 8.5 h C 5.5 h maximum 3.0 h C

19 NEDERLANDS 19 Druk na een automatische uitschakeling op een willekeurige knop om het toestel opnieuw te activeren. De automatische uitschakeling werkt met alle ovenfuncties, behalve Duur, Einde, Startuitstel en Vleesthermometer. 8.4 Koelventilator Als het apparaat in werking is, wordt de koelventilator automatisch ingeschakeld om de oppervlakken van het apparaat koel te houden. Na het uitschakelen van het apparaat blijft de ventilatie door werken totdat de temperatuur in het apparaat is afgekoeld. 8.5 Veiligheidsthermostaat Een onjuiste bediening van het apparaat of defecte componenten kunnen gevaarlijke oververhitting veroorzaken. Om dit te voorkomen is de oven voorzien van een veiligheidsthermostaat die de stroomtoevoer onderbreekt. Zodra de temperatuur is gedaald, wordt de oven automatisch weer ingeschakeld. 9. NUTTIGE AANWIJZINGEN EN TIPS 9.1 Binnenzijde van de deur Bij bepaalde modellen vindt u het volgende aan de binnenkant van de deur: De nummers van de ovenniveaus. Informatie over de verwarmingsfuncties, aanbevolen rekstanden en temperaturen voor karakteristieke gerechten. De temperaturen en baktijden in de tabellen zijn slechts als richtlijn bedoeld. Deze zijn afhankelijk van de recepten en de kwaliteit en de hoeveelheid van de gebruikte ingrediënten. Het apparaat heeft vijf inzetniveaus. Tel de inzetniveaus vanaf de bodem van het apparaat. Het apparaat heeft een speciaal systeem dat de lucht circuleert en voor doorlopende recycling van stoom zorgt. Dankzij dit systeem is het mogelijk om voedsel te bereiden in een atmosfeer met stoom en worden de gerechten zacht van binnen en knapperig van buiten. Bovendien worden de bereidingstijd en het energieverbruik tot een minimum beperkt. Vocht kan in het apparaat of op de glazen deurpanelen condenseren. Dit is normaal. Ga altijd iets terug staan van het apparaat als u de deur van het apparaat tijdens de werking opent. Om de condens te verminderen, dient u het apparaat 10 minuten te laten voorverwarmen. Veeg na elk gebruik het vocht van het apparaat. Plaats geen voorwerpen direct op de bodem van het apparaat en bedek de bodem tijdens de bereiding niet met aluminiumfolie. Dit kan de bakresultaten veranderen en de lelaag beschadigen. 9.2 Voor de bereiding van gebak De ovendeur mag pas worden geopend als driekwart van de baktijd is verstreken. Als u twee bakplaten tegelijkertijd gebruikt, dient u één niveau ertussen leeg te laten. 9.3 Voor de bereiding van vlees en vis Gebruik een diepe bak voor erg vet voedsel om te oven te behoeden voor blijvende vetvlekken. Laat het vlees ongeveer 15 minuten rusten voordat u het aansnijdt, zodat het vleessap er niet uit stroomt. Om te veel rook tijdens het braden in de oven te vermijden, kunt u een beetje water in de lekbak gieten. Om rook te vermijden, voegt u water toe wanneer het is opgedroogd.

20 Bereidingstijden De bereidingsduur is afhankelijk van het soort voedsel, de samenstelling en het volume. Houd in eerste instantie het bereidingsproces in de gaten. Zoek bij het gebruik van dit apparaat de beste instellingen (temperatuur, bereidingsduur, etc.) voor uw kookgerei, recepten en hoeveelheden. 9.5 Bak- en braadtabel GEBAK SOORT GE- RECHT Temp [ C] Multi hetelucht Roosterhoogte Roosterhoogte Temp [ C] Boven + onderwarmte Bereidingstijd Notities Schuimtaart (2 en 4) In een cakevorm Zandtaartdeeg Kwarktaart met karnemelk Appelgebak (appeltaart) (2 en 4) In een cakevorm In een cakevorm van 26 cm (links en rechts) In twee cakevormen van 20 cm op een bakrooster 1) Strudel Op een bakplaat Geleitaart (links en rechts) In een cakevorm van 26 cm Cake, zacht In een cakevorm van 26 cm Kerstgebak/ machtige vruchtencake Pruimentaart Cakejes - één niveau Cakejes - twee niveaus Cakejes - drie niveaus In een cakevorm van 20 cm 1) In een broodvorm 1) en , 3 en Op een bakplaat Op een bakplaat Op een bakplaat

21 SOORT GE- RECHT Koekjes/ deegreepjes - één niveau Koekjes/ deegreepjes - twee niveaus Koekjes/ deegreepjes - drie niveaus Schuimgebakjes - één niveau Schuimgebakjes - twee niveaus Temp [ C] Multi hetelucht Roosterhoogte Roosterhoogte Temp [ C] en , 3 en Boven + onderwarmte Bereidingstijd Notities Op een bakplaat Op een bakplaat Op een bakplaat Op een bakplaat en Op een bakplaat 1) Broodjes Op een bakplaat 1) Eclairs - één niveau Eclairs- twee niveaus Op een bakplaat en Op een bakplaat Taartjes In een cakevorm van 20 cm Vruchtencake Victoriataart met jamvulling In een cakevorm van 24 cm (links en rechts) 1) Verwarm de oven 10 minuten voor. NEDERLANDS In een cakevorm van 20 cm

22 22 BROOD EN PIZZA SOORT GE- RECHT Temp [ C] Multi hetelucht Temp [ C] Boven + onderwarmte Bereidingstijd Notities Wit brood stukken, 500 gram per stuk 1) Roosterhoogte Roosterhoogte Roggebrood In een broodvorm Broodjes (2 en 4) broodjes op een bakplaat Pizza Op een bakplaat of in een diepe braadpan 1) Scones Op een bakplaat 1) Verwarm de oven 10 minuten voor. HARTIGE OVENGERECHTEN SOORT GE- RECHT Temp [ C] Multi hetelucht Roosterhoogte Roosterhoogte Temp [ C] Boven + onderwarmte Bereidingstijd Notities Pasta In een vorm Hartige In een vorm groententaart Quiches In een vorm 1) Lasagne Cannelloni ) Verwarm de oven 10 minuten voor In een vorm 1) In een vorm 1)

23 NEDERLANDS 23 VLEES SOORT GE- RECHT Temp [ C] Multi hetelucht Bereidingstijd Roosterhoogte Roosterhoogte Temp [ C] Boven + onderwarmte Notities Rundvlees Op een bakrooster Varkensrug Op een bakrooster Kalfsvlees Op een bakrooster Engelse rosbief, rood Engelse rosbief, medium Engelse rosbief, gaar Schouderkarbonade Varkensschenkel Op een bakrooster Op een bakrooster Op een bakrooster Met zwoerd stuks Lamsvlees Bout Kip Heel kalkoen Heel eend Heel gans Heel Konijn In stukken gesneden haas In stukken gesneden fazant Heel VIS SOORT GE- RECHT Temp [ C] Multi hetelucht Temp [ C] Boven + onderwarmte Bereidingstijd Notities Roosterhoogte Roosterhoogte Forel/Zeebrasem vissen Tonijn/zalm filets

24 Grill Verwarm de oven vóór de bereiding 3 minuten voor. Aantal Grill Bereidingstijd SOORT GE- RECHT Stuks [g] Roosterhoogte Temp [ C] 1e kant 2e kant Tournedos max Biefstuk max Worstjes 8-4 max Varkenskotelet max Kip (in 2 helften) max Spiesen 4-4 max Kippenborst max Hamburger max Visfilets max Geroosterde max sandwiches Geroosterd brood max Circulatiegrill Rundvlees SOORT GE- RECHT Rosbief of ossenhaas, rood Rosbief of ossenhaas, medium Rosbief of ossenhaas, gaar 1) Oven voorverwarmen. Varkensrug SOORT GE- RECHT Schouderstuk, nekstuk, hamlap Aantal Roosterhoogte Temperatuur [ C] Tijd per cm dikte 1 of ) 5-6 per cm dikte 1 of ) 6-8 per cm dikte 1 of ) 8-10 Aantal Roosterhoogte Temperatuur [ C] Tijd 1 1,5 kg 1 of Kotelet, ribbetje 1 1,5 kg 1 of Gehaktbrood 750 g - 1 kg 1 of

25 NEDERLANDS 25 SOORT GE- RECHT Varkensschenkel (voorgekookt) Aantal Roosterhoogte Temperatuur [ C] Tijd 750 g - 1 kg 1 of Kalfsvlees SOORT GE- RECHT Geroosterd kalfsvlees Aantal Roosterhoogte Temperatuur [ C] Tijd 1 kg. 1 of Kalfsschenkel 1,5 2 kg 1 of Lamsvlees SOORT GE- RECHT Lamsbout, geroosterd lamsvlees Aantal Roosterhoogte Temperatuur [ C] Tijd 1 1,5 kg 1 of Lamsrug 1 1,5 kg 1 of Gevogelte SOORT GE- RECHT Stukken gevogelte Halve kip Aantal g p.p g p.p. Roosterhoogte Temperatuur [ C] Tijd 1 of of Kip, haantje 1 1,5 kg 1 of eend 1,5 2 kg 1 of gans 3,5 5 kg 1 of kalkoen 2,5 3,5 kg 1 of kalkoen 4 6 kg 1 of Vis (gestoomd) SOORT GE- RECHT Aantal Roosterhoogte Temperatuur [ C] Tijd Hele vis 1 1,5 kg 1 of

26 Ontdooien SOORT GE- RECHT [g] Ontdooitijd Nadooitijd Notities Kip Leg de kip op een omgekeerde onderschotel in een groot bord. Halverwege de bereidingstijd omdraaien. Vlees Halverwege de bereidingstijd omdraaien. Vlees Halverwege de bereidingstijd omdraaien. Forel Aardbeien Boter Room 2 x Room kan ook met nog licht bevroren deeltjes goed worden geklopt. Gebak Inmaken Bessen CONFITUUR Aardbeien, bosbessen, frambozen, rijpe kruisbessen Steenvruchten CONFITUUR Peren, kweeperen, pruimen Temperatuur [ C] Inmaken/wecken tot het parelen begint Aanvullende bereidingstijd op 100 C Temperatuur [ C] Inmaken/wecken tot het parelen begint Aanvullende bereidingstijd op 100 C

27 NEDERLANDS 27 Groenten CONFITUUR Temperatuur [ C] Inmaken/wecken tot het parelen begint Aanvullende bereidingstijd op 100 C Wortelen 1) Komkommers Gemengde pickles Koolrabi, erwten, asperges ) Laat de confituur na het uitschakelen van het apparaat in de oven staan Drogen - Multi hetelucht Dek de ovenroosters met bakpapier af. GROENTE SOORT GE- Ovenniveau Temperatuur RECHT 1 niveau 2 niveaus [ C] Tijd [uren] Bonen 3 1/ Paprika's 3 1/ Soepgroenten 3 1/ Paddenstoelen 3 1/ Kruiden 3 1/ FRUIT SOORT GE- Ovenniveau Temperatuur RECHT 1 niveau 2 niveaus [ C] Tijd [uren] Pruimen 3 1/ Abrikozen 3 1/ Schijfjes appel 3 1/ Peren 3 1/ Multi hetelucht + stoom GEBAK SOORT GE- RECHT Temp [ C] Ovenniveau Bereidingstijd Notities Appeltaart In een cakevorm van 20 cm 1)

28 28 SOORT GE- RECHT Temp [ C] Ovenniveau Bereidingstijd Notities Taarten In een cakevorm van 26 cm Vruchtencake In een cakevorm van 26 cm Cake, zacht In een cakevorm van 26 cm Panettone In een cakevorm van 20 cm 1) Pruimentaart In een broodvorm 1) Cakejes 3 (2 en 4) Op een bakplaat Koekjes 3 (2 en 4) Op een bakplaat Koffiebroodjes met gist Op een bakplaat 1) Brioches 3 (2 en 4) Op een bakplaat 1) 1) Verwarm de oven 10 minuten voor. BROOD EN PIZZA SOORT GE- RECHT [g] Temp [ C] Ovenniveau Bereidingstijd Notities Wit brood stuks, 500 gram per stuk 1) Broodjes (2 en 4) broodjes op een bakplaat 1) Pizza Op een bakplaat 1) 1) Verwarm de oven 10 minuten voor. HARTIGE OVENGERECHTEN Temp [ C] Ovenniveau Bereidingstijd Notities In een vorm SOORT GE- RECHT Gevulde groenten Lasagne In een vorm Aardappelgratin 1 (2 en 4) In een vorm

29 NEDERLANDS 29 VLEES SOORT GE- RECHT Geroosterd varkensvlees [g] Temp [ C] Ovenniveau Bereidingstijd Notities Op een bakrooster Kalfsvlees Op een bakrooster Biefstuk 1000 rood Op een bakrooster medium Op een bakrooster gaar Op een bakrooster Lamsvlees Bout Kip Hele kalkoen Hele eend Hele gans Heel konijn In stukken gesneden VIS SOORT GE- RECHT [g] Temp [ C] Ovenniveau Bereidingstijd Notities Forel vissen Tonijn filets Stokvis MET STOOM OPNIEUW VERWARMEN SOORT GE- RECHT Ovenniveau Temp [ C] Bereidingstijd Notities Stoofschotels Opnieuw verwarmen op een bord 1) Pasta en saus Opnieuw verwarmen op een bord 1)

30 30 SOORT GE- RECHT Bijgerechten (d.w.z. rijst, aardappelen, pasta) Ovenniveau Temp [ C] Bereidingstijd Notities Opnieuw verwarmen op een bord 1) Bordgerechten Opnieuw verwarmen op een bord 1) Vlees Opnieuw verwarmen op een bord 1) Groenten Opnieuw verwarmen op een bord 1) 1) Verwarm de oven 10 minuten voor Bereiden in de dieetschaal met Multi hetelucht + stoom GROENTE SOORT GE- RECHT Ovenniveau Temperatuur [ C] Bereidingstijd Broccoliroosjes Aubergine Bloemkoolroosjes Tomaten Witte asperges Groene asperges Courgetteplakjes Wortelen Venkel Koolrabi Paprikareepjes Selderieplakjes VLEES SOORT GE- RECHT Ovenniveau Temperatuur [ C] Bereidingstijd Gekookte ham Gepocheerde kippeborst Casselerrib (gerookte varkensrug)

31 NEDERLANDS 31 VIS SOORT GE- Bereidingstijd Ovenniveau Temperatuur [ C] RECHT Forel Zalmfilet BIJGERECHTEN SOORT GE- RECHT Ovenniveau Temperatuur [ C] Bereidingstijd Rijst Ongepelde tomaten, medium Gekookte aardappelen, in vieren Polenta Vleesthermometertabel SOORT GERECHT Kerntemperatuur [ C] Geroosterd kalfsvlees Kalfsschenkel Engelse rosbief, rood Engelse rosbief, medium Engelse rosbief, gaar Schouderkarbonade Varkensschenkel Lamsvlees Kip 98 Haas Forel/zeebrasem Tonijn/zalm ONDERHOUD EN REINIGING WAARSCHUWING! Zie de veiligheidshoofdstukken. Maak de voorkant van het apparaat schoon met een zachte doek en een warm sopje. Gebruik voor metalen oppervlakken een universeel reinigingsmiddel. Reinig de binnenkant van de oven na elk gebruik. Vuil laat zich dan het makkelijkst verwijderen en kan niet aanbranden.

32 32 Verwijder hardnekkig vuil met een speciale ovenreiniger. Maak alle ovenaccessoires na gebruik schoon en laat ze drogen. Gebruik een zachte doek met warm water en een schoonmaakmiddel. Accessoire met antiaanbaklaag mogen niet worden schoongemaakt met een agressief reinigingsmiddel, voorwerpen met scherpe randen of een afwasautomaat. Hierdoor kan de antiaanbaklaag onherstelbaar worden beschadigd. Apparaten van roestvrij staal of aluminium: Maak de ovendeur alleen met een natte spons schoon. Droog maken met een zachte doek. Gebruik nooit staalwol, zuren of bijtende producten, deze kunnen het ovenoppervlak beschadigen. Maak het bedieningspaneel van de oven net zo voorzichtig schoon Inschuifrail U kunt de inschuifrail verwijderen om de zijwanden te reinigen. Verwijderen van de inschuifrail 1. Trek de inschuifrail bij de voorkant uit de zijwand. 2. Trek de inschuifrail bij de achterkant uit de zijwand en verwijder deze. 1 2 De inschuifrail installeren Installeer de inschuifrail in de omgekeerde volgorde. De afgeronde uiteinden van de inschuifrails moeten naar voren wijzen Pyrolyse WAARSCHUWING! Het apparaat wordt zeer heet. Er bestaat gevaar voor brandwonden. LET OP! Gebruik als het apparaat ook een kookplaat heeft de kookplaat niet tijdens de pyrolytische reiniging. Dit kan het apparaat beschadigen. 1. Verwijder all accessoires en verwijderbare inschuifrails (indien van toepassing) uit het apparaat. Zie 'Het verwijderen van de inschuifrails'.

33 NEDERLANDS 33 LET OP! Laat de verwijderbare inschuifrails niet in het apparaat zitten tijdens het reinigingsproces. Er bestaat gevaar op schade. 2. Verwijder de ergste voedselresten met de hand. 3. Sluit de ovendeur volledig. De reinigingsprocedure kan niet starten als u de ovendeur niet sluit. 4. Stel de Pyrolyse-functie in. Raadpleeg "Ovenfuncties". 5. Wanneer knippert, drukt u op + of op - om de gewenste procedure in te stellen: P1 - als de oven niet erg vuil is. De procedure duurt 1 uur en 30 minuten. P2 - als de oven iets vuiler is. De procedure duurt 2 uur en 30 minuten. 6. Druk op om de procedure te starten. U kunt de Einde-functie gebruiken om de start van de reinigingsprocedure uit te stellen. Als de oven de ingestelde temperatuur heeft bereikt, wordt de deur vergrendeld. Het display toont het symbool en de balkjes van de warmteaanduiding. Draai, om de pyrolytische reiniging te stoppen voordat deze is voltooid, de knop voor de ovenfuncties naar de uit-stand. Na afloop van de pyrolytische reiniging geeft het display de tijd van de dag aan. De ovendeur blijft vergrendeld. Zodra het apparaat is afgekoeld, klinkt een geluidssignaal en wordt de ovendeur ontgrendeld. Het lampje brandt niet tijdens de pyrolytische reiniging. Reinigingsherinnering Om u te herinneren aan de pyrolytische reiniging, knippert PYR in het display gedurende 10 seconden na elke in- en uitschakeling van het apparaat. De reinigingsherinnering verdwijnt van het display: Na het einde van de functie pyrolytische reiniging Als u gelijktijdig op + en - drukt terwijl PYR knippert op het display Ovenlampje WAARSCHUWING! Wees voorzichtig bij het vervangen van het ovenlampje. Er bestaat risico op elektrische schokken. Voordat u het ovenlampje vervangt: Schakel de oven uit. Verwijder de zekeringen in de zekeringenkast, of schakel de stroomonderbreker uit. Leg een doek op de bodem van de oven om schade aan het ovenlampje en het afdekglaasje te voorkomen. Houd de halogeenlamp altijd met een doek vast om te voorkomen dat er vetrestjes op de ovenlamp verbranden. 1. Draai het afdekglas naar links en verwijder het. 2. Reinig het afdekglas. 3. Vervang het ovenlampje door een geschikt 300 C hittebestendig ovenlampje. Gebruik hetzelfde ovenlamptype. 4. Plaats het afdekglas terug Het waterreservoir reinigen WAARSCHUWING! Schenk geen water in het waterreservoir tijdens de reinigingscyclus. Tijdens de reinigingsprocedure kan er water uit de stoomtoevoer in de ovenruimte druppelen. Plaats een lekbak op het niveau direct onder de stoomtoevoer om te voorkomen dat het water op de bodem van de oven terechtkomt.

34 34 U kunt na een tijd last krijgen van kalkaanslag in uw oven. Om dit te voorkomen, dient u de onderdelen van de oven die de stoom genereren schoon te maken Maak het waterreservoir na elke bereiding met stoom leeg. 1. Vul het waterreservoir met 850 ml water en 50 ml citroenzuur (vijf theelepels). Schakel de oven uit en wacht ongeveer 60 minuten. 2. Schakel de oven in en stel de functie Hete lucht + stoom in. Stel de temperatuur in op 230 C. Schakel de oven na 25 minuten uit en laat hem 15 minuten afkoelen. 3. Schakel de oven in en stel de functie Hete lucht + stoom in. Stel de temperatuur in tussen de 130 en 230 C. Schakel de oven na 10 minuten uit. Laat de oven afkoelen en laat de inhoud van het reservoir verder weglopen (zie 'Het waterreservoir leeg maken'). Kalkaanslag 4. Spoel het waterreservoir om en veeg de kalkresten aan de binnenkant van de oven met een doek weg. 5. Maak de afvoerslang met de hand schoon in een warm sopje. Om schade te voorkomen, kunt u beter geen zuren, spuitbussen of gelijksoortige schoonmaakmiddelen gebruiken. Soorten water Zacht water met weinig kalk - de fabrikant beveelt dit aan, omdat de hoeveelheid schoonmaakprocedures hiermee afneemt. Kraanwater - u kunt dit gebruiken als uw waterleiding een zuiveringsinstallatie of een waterontharder heeft. Hard water met veel kalk - heeft geen invloed op de prestaties van het apparaat, maar de reinigingscycli moeten vaker worden uitgevoerd. HOEVEELHEID CALCIUM AANGEGEVEN DOOR W.H.O. (Wereldgezondheidsorganisatie) Waterhardheid (Franse hardheid) Waterhardheid (Duitse hardheid) Waterclassificatie 0-60 mg / l Zoet of zacht mg / l mg / l meer dan 180 mg / l 10.5 De ovendeur reinigen Middelmatig hard Hard of kalkhoudend meer dan 18 meer dan 10 Erg hard De ovendeur beschikt over vier glazen panelen. U kunt de ovendeur en het interne glazen paneel verwijderen om het schoon te maken. De ovendeur kan dichtslaan als u de glasplaten probeert te verwijderen als de deur nog gemonteerd is. LET OP! Ontkalken om de 75 cycli - 2,5 maand 50 cycli - 2 maand 40 cycli - 1,5 maand 30 cycli - 1 maand Gebruik het apparaat nooit zonder de glasplaten.

SMAKSAK. Receptenboek

SMAKSAK. Receptenboek NL SMAKSAK Receptenboek NEDERLANDS 3 Inhoudsopgave Aanwijzingen en tips 3 Wijzigingen voorbehouden. Aanwijzingen en tips WAARSCHUWING! Raadpleeg de hoofdstukken Veiligheid. De temperaturen en baktijden

Nadere informatie

EFTERSMAK. Receptenboek

EFTERSMAK. Receptenboek NL EFTERSMAK Receptenboek NEDERLANDS 3 Inhoudsopgave Aanwijzingen en tips 3 Wijzigingen voorbehouden. Aanwijzingen en tips WAARSCHUWING! Raadpleeg de hoofdstukken Veiligheid. De temperaturen en baktijden

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Stoomoven BP M BP M

Gebruiksaanwijzing Stoomoven BP M BP M NL Gebruiksaanwijzing Stoomoven BP5014301M BP5014321M 2 www.aeg.com INHOUDSOPGAVE 1. VEILIGHEIDSINFORMATIE... 2 2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN...4 3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT...8 4. VOOR HET EERSTE GEBRUIK...

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING. Model nr.: *688.150

GEBRUIKSAANWIJZING. Model nr.: *688.150 Professional Supplies GEBRUIKSAANWIJZING HeteluchtovEN met Stoomfunctie - 30 liter Model nr.: *688.150 688150 nl ma 2014 1 BELANGRIJKE VEILIGHEIDSMAATREGELEN Bij gebruik van elektrische apparaten moet

Nadere informatie

WLA 380VS1000CRL OVEN

WLA 380VS1000CRL OVEN WLA 380VS1000CRL OVEN Stroomvoorziening: 230V~50Hz Stroomverbruik: 1800W EAN CODE: 8718868990259 Lees voor gebruik deze handleiding zorgvuldig door en bewaar deze zodat u deze later kunt raadplegen. Belangrijke

Nadere informatie

Downloaded from EOC5640BOX. NL Oven Gebruiksaanwijzing

Downloaded from   EOC5640BOX. NL Oven Gebruiksaanwijzing EOC5640BOX NL Oven Gebruiksaanwijzing 2 www.electrolux.com INHOUDSOPGAVE 1. VEILIGHEIDSINFORMATIE... 3 2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN... 4 3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT...8 4. VOORDAT U HET APPARAAT VOOR

Nadere informatie

GETTING STARTED? EASY.

GETTING STARTED? EASY. User Manual GETTING STARTED? EASY. ZOU20311WU ZOU20311XU NL Gebruiksaanwijzing Oven VEILIGHEIDSINFORMATIE Lees zorgvuldig de meegeleverde instructies voor installatie en gebruik van het apparaat. De fabrikant

Nadere informatie

Mode d'emploi Gebruiksaanwijzing Gebrauchsanweisung Instructions for use Hoja de Características Istruzioni d'uso

Mode d'emploi Gebruiksaanwijzing Gebrauchsanweisung Instructions for use Hoja de Características Istruzioni d'uso Mode d'emploi Gebruiksaanwijzing Gebrauchsanweisung Instructions for use Hoja de Características Istruzioni d'uso 2917 v 1.1 2917 Model 2917 1 2 3 4 5 6 11 12 7 8 9 10 1 Inbouw bevestiging 2 Luchtuitlaat

Nadere informatie

Mode d'emploi Gebruiksaanwijzing Gebrauchsanweisung Instructions for use Hoja de Características Istruzioni d'uso

Mode d'emploi Gebruiksaanwijzing Gebrauchsanweisung Instructions for use Hoja de Características Istruzioni d'uso Mode d'emploi Gebruiksaanwijzing Gebrauchsanweisung Instructions for use Hoja de Características Istruzioni d'uso 2915 v 1.1 Bedieningspaneel Model 2915 1 2 3 4 5 6 7 11 Bakfuncties 12 Temperatuurindicator

Nadere informatie

Productinformatieblad

Productinformatieblad Productinformatieblad Productinformatieblad 4 Bedieningspaneel 4 Functies van de elektronische programmering 4 Ovenfuncties 6 De oven bedienen 7 Productinformatieblad 1. Bedieningspaneel 2. Ovendeur 3.

Nadere informatie

ELECTROLUX EOB31004X. Gebruiksaanwijzing

ELECTROLUX EOB31004X. Gebruiksaanwijzing ELECTROLUX EOB31004X Gebruiksaanwijzing gebruiksaanwijzing user manual notice d'utilisation benutzerinformation návod na používanie Inbouwoven Built-in oven Four encastrable Elektro-Einbaubackofen Zabudovaná

Nadere informatie

Byzoo Sous Vide Turtle

Byzoo Sous Vide Turtle Byzoo Sous Vide Turtle ZAT01 Handleiding 220-240V, 50Hz 1300W BELANGRIJKE VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN LEES ALLE INSTRUCTIES VOOR GEBRUIK EN BEWAAR VOOR TOEKOMSTIGE REFERENTIE Bij het gebruik van elektrische

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING RIJSTKOKER Modelnr.: *688.087

GEBRUIKSAANWIJZING RIJSTKOKER Modelnr.: *688.087 Professional Supplies GEBRUIKSAANWIJZING RIJSTKOKER Modelnr.: *688.087 Afbeelding alleen ter illustratie, specificaties zijn afhankelijk van het werkelijke product. Lees voor het gebruik zorgvuldig de

Nadere informatie

WLA 380VB1000CR OVEN

WLA 380VB1000CR OVEN WLA 380VB1000CR OVEN Stroomvoorziening: 230V~50Hz Stroomverbruik: 1800W EAN nr.: 8718868990242 Lees voor gebruik deze handleiding zorgvuldig door en bewaar deze zodat u deze later kunt raadplegen. BELANGRIJKE

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING (NL)

GEBRUIKSAANWIJZING (NL) Gebruiksaanwijzing GEBRUIKSAANWIJZING (NL) Lees de handleiding goed door vóór gebruik en bewaar hem goed voor later gebruik Mill HT5512 Gebruiksaanwijzing Belangrijke veiligheidsinformatie Wanneer u elektrische

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Oven ZOK37901

Gebruiksaanwijzing. Oven ZOK37901 NL Gebruiksaanwijzing Oven ZOK37901 Inhoudsopgave Veiligheidsinformatie 2 Veiligheidsvoorschriften 3 Beschrijving van het product 5 Voordat u het apparaat voor de eerste keer gebruikt 6 Dagelijks gebruik

Nadere informatie

voordat u zal de aansprakelijkheid zijn van de eigenaar. Reparaties mogen alleen worden uitgevoerd door service monteurs van Baumatic.

voordat u zal de aansprakelijkheid zijn van de eigenaar. Reparaties mogen alleen worden uitgevoerd door service monteurs van Baumatic. OPMERKING: Deze gebruikers handleiding bevat belangrijke informatie, zoals veiligheid & installatie punten, die u er toe zal leiden om het beste uit uw apparaat te halen. Hou het op een veilige plaats,

Nadere informatie

551 mm. 497 mm. 20 mm. 447 mm. 455 mm. min. 450 mm. 595 mm. 8 mm 600 mm. min. 550 mm B X2

551 mm. 497 mm. 20 mm. 447 mm. 455 mm. min. 450 mm. 595 mm. 8 mm 600 mm. min. 550 mm B X2 A B C x 2 x 2 90 C 497 mm 551 mm 20 mm 455 mm 447 mm 595 mm min. 450 mm 8 mm 600 mm min. 550 mm B X2 A C X2 VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN Lees voordat u het apparaat gaat gebruiken deze veiligheidsinstructies.

Nadere informatie

5. Pizza 6. Vis 7. Grillen 8. Braden

5. Pizza 6. Vis 7. Grillen 8. Braden Easy Fry D min E C A B F G 2 BESCHRIJVING A. Binnenpan B. Handgreep van binnenpan C. Uitneembaar rooster D. Digitaal aanraakscherm AUTOMATISCHE PROGRAMMA S E. Tijd/temperatuurweergave F. Luchtuitlaat G.

Nadere informatie

vetvrije gezinsmaaltijden Handleiding

vetvrije gezinsmaaltijden Handleiding Handleiding vetvrije gezinsmaaltijden Inhoud Veiligheidswaarschuwingen Veiligheidswaarschuwingen 2 Veiligheidsinstructies 4 Productgegevens 5 Productbeschrijving 6 Gebruiksinstructies 7 Algemene Reinigings-

Nadere informatie

BP5013021 NL OVEN GEBRUIKSAANWIJZING

BP5013021 NL OVEN GEBRUIKSAANWIJZING BP5013021 NL OVEN GEBRUIKSAANWIJZING 2 VOOR PERFECTE RESULTATEN Bedankt dat u voor dit AEG product heeft gekozen. Dit apparaat is ontworpen om vele jaren uitstekend te presteren, met innovatieve technologieën

Nadere informatie

GETTING STARTED? EASY.

GETTING STARTED? EASY. User Manual GETTING STARTED? EASY. ZOS35802XU NL Gebruiksaanwijzing 2 Stoomoven FR Notice d'utilisation 35 Four vapeur VEILIGHEIDSINFORMATIE Lees zorgvuldig de meegeleverde instructies voor installatie

Nadere informatie

Aroma Perfection System. www.krups.com

Aroma Perfection System. www.krups.com Aroma System www.krups.com a d b Aroma System c d Aroma Control Timer e h j k m l f i System 1 2 3 Aroma System Aroma 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Nederlands Beschrijving a b c d e f g h i Deksel Waterreservoir

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING (NL)

GEBRUIKSAANWIJZING (NL) Gebruiksaanwijzing GEBRUIKSAANWIJZING (NL) Lees de handleiding goed door vóór gebruik en bewaar hem goed voor later gebruik. Mill HT600 Gebruiksaanwijzing Belangrijke veiligheidsinformatie Wanneer u elektrische

Nadere informatie

AUTOMATISCHE KOFFIEMACHINE 1. BELANGRIJK

AUTOMATISCHE KOFFIEMACHINE 1. BELANGRIJK AUTOMATISCHE KOFFIEMACHINE 1. BELANGRIJK Let erop dat de schakelaar op 0 (uit) staat voordat u het snoer op de wandcontactdoos aansluit. Laat de stekker niet in het stopcontact wanneer de koffiemachine

Nadere informatie

BESCHRIJVING VOOR INGEBRUIKNAME VOOBEREIDING VOOR GEBRUIK HET APPARAAT GEBRUIKEN

BESCHRIJVING VOOR INGEBRUIKNAME VOOBEREIDING VOOR GEBRUIK HET APPARAAT GEBRUIKEN Easy Fry Classic F D G E C A B BESCHRIJVING A. Binnenpan B. Handgreep van binnenpan C. Uitneembaar rooster D. Temperatuurregelaar (80-200 C) VOOR INGEBRUIKNAME E. Aan/uit en timer (0-60 min) knop met automatische

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. AEG-ELECTROLUX B4101-5-A http://nl.yourpdfguides.com/dref/2624814

Uw gebruiksaanwijzing. AEG-ELECTROLUX B4101-5-A http://nl.yourpdfguides.com/dref/2624814 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

GEBRUIK. Verwijder alle verpakkingen, stickers en diverse accessoires zowel aan de binnenals buitenkant van de waterkoker.

GEBRUIK. Verwijder alle verpakkingen, stickers en diverse accessoires zowel aan de binnenals buitenkant van de waterkoker. GEBRUIK NL Wij danken u voor het kopen van een Rowenta waterkoker. Leest u de volgende instructies, die van toepassing zijn op al onze modellen, alstublieft zorgvuldig door en houd ze bij de hand. Open

Nadere informatie

AHPO-6/18 GOLD Narijskast/oven

AHPO-6/18 GOLD Narijskast/oven AHPO-6/18 GOLD Narijskast/oven Gebruikshandleiding Voor informatie of technische bijstand belt u: 011-314-231-1130 502366A INHOUD INLEIDING VAN DE FABRIKANT... 2 GEBRUIKSAANWIJZING RIJSKAST... 3 GEBRUIKSAANWIJZING

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing CULION BTC600, BTC650

Gebruiksaanwijzing CULION BTC600, BTC650 Gebruiksaanwijzing CULION BTC600, BTC650 Tel: 038-3328844 Fax: 038-3329802 Omschrijving BTC ovens zijn uitermate geschikt voor het gebruik in restaurants, cateringbedrijven, fastfood restaurants, broodjeszaken

Nadere informatie

Byzoo Sous Vide Hippo

Byzoo Sous Vide Hippo Byzoo Sous Vide Hippo handleiding 220-240V, 50Hz 800W BELANGRIJKE VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN LEES ALLE INSTRUCTIES VOOR GEBRUIK EN BEWAAR VOOR TOEKOMSTIGE REFERENTIE 1 Lees alle instructies zorgvuldig voor

Nadere informatie

Nederlands 3 English 7 Français 11 Deutsch 15 Español 19 Italiano 23

Nederlands 3 English 7 Français 11 Deutsch 15 Español 19 Italiano 23 Nederlands 3 English 7 Français 11 Deutsch 15 Español 19 Italiano 23 Svenska 27 Dansk 30 Norsk 33 Suomi 36 Português 39 Ελληνικά 43 عربية 50 282893 Princess Mini Cooler White 282895 Princess Mini Cooler

Nadere informatie

COFFEE MAKER KM 5040

COFFEE MAKER KM 5040 COFFEE MAKER KM 5040 NL C D E F G H I J K L M N A B F O 3 NEDERLANDS 29-32 4 VEILIGHEID EN INSTELLING Lees deze gebruikershandleiding zorgvuldig door voordat u dit apparaat gebruikt! Volg alle veiligheidsinstructies

Nadere informatie

BPS33102ZM. NL Gebruiksaanwijzing 2 Oven FR Notice d'utilisation 34 Four USER MANUAL

BPS33102ZM. NL Gebruiksaanwijzing 2 Oven FR Notice d'utilisation 34 Four USER MANUAL BPS33102ZM NL Gebruiksaanwijzing 2 Oven FR Notice d'utilisation 34 Four USER MANUAL 2 www.aeg.com INHOUDSOPGAVE 1. VEILIGHEIDSINFORMATIE... 3 2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN...4 3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT...8

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Combimagnetron ZKC44500X ZNF44

Gebruiksaanwijzing. Combimagnetron ZKC44500X ZNF44 NL Gebruiksaanwijzing Combimagnetron ZKC44500X ZNF44 Inhoudsopgave Veiligheidsinformatie 2 Veiligheidsvoorschriften 4 Beschrijving van het product 6 Voordat u het apparaat voor de eerste keer gebruikt

Nadere informatie

KM4400001 KM4400021. NL Gebruiksaanwijzing

KM4400001 KM4400021. NL Gebruiksaanwijzing KM4400001 KM4400021 NL Gebruiksaanwijzing 2 www.aeg.com INHOUD 1. VEILIGHEIDSINFORMATIE.................................................... 3 2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN................................................

Nadere informatie

Productinformatieblad

Productinformatieblad Productinformatieblad Bedieningspaneel 4 De warmhoudlade 4 Hoe het ovenvaste serviesgoed voor te verwarmen 5 Voedsel warm houden 6 De lade verwijderen 7 Bedieningspaneel 1. Instellingen druktoets keuzeschakelaar

Nadere informatie

Downloaded from www.vandenborre.be

Downloaded from www.vandenborre.be NL Gebruiksaanwijzing Combimagnetron ZKC44500 ZNF44 Inhoud Veiligheidsinformatie _ 2 Veiligheidsvoorschriften 3 Beschrijving van het product _ 6 Voor het eerste gebruik 6 Dagelijks gebruik _ 7 Magnetronstand

Nadere informatie

DE PAN IN HET APPARAAT INSTALLEREN

DE PAN IN HET APPARAAT INSTALLEREN Fry delight XL NL G H I E A J B C D F DE PAN IN HET APPARAAT INSTALLEREN 1 2 3 4 5 BESCHRIJVING A. Mand B. Handvat van mand C. Binnenpan D. Luchtuitlaat E. Digitaal aanraakscherm F. Snoer G. Bakmodus knop

Nadere informatie

Downloaded from

Downloaded from NL Gebruiksaanwijzing Oven ZOK37901 Inhoud Veiligheidsinformatie _ 2 Veiligheidsvoorschriften 3 Beschrijving van het product _ 5 Voor het eerste gebruik 6 Dagelijks gebruik _ 6 Klokfuncties 8 Gebruik van

Nadere informatie

Productinformatieblad

Productinformatieblad Productinformatieblad Beknopte handleiding Lees de aanwijzingen aandachtig door voordat u het apparaat in gebruik neemt. A B C D E F G H I L M A. Elektronische bedieningsgroep B. Vriesvak (als de koelkast

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Fornuis 47896GT-MN 47896GT-WN

Gebruiksaanwijzing Fornuis 47896GT-MN 47896GT-WN NL Gebruiksaanwijzing Fornuis 47896GT-MN 47896GT-WN 2 www.aeg.com INHOUDSOPGAVE 1. VEILIGHEIDSINFORMATIE...3 2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN... 4 3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT... 8 4. VOORDAT U HET APPARAAT

Nadere informatie

551 mm. 497 mm. 20 mm. 447 mm. 455 mm. min. 450 mm. 595 mm. 8 mm 600 mm. min. 550 mm B X2

551 mm. 497 mm. 20 mm. 447 mm. 455 mm. min. 450 mm. 595 mm. 8 mm 600 mm. min. 550 mm B X2 A B C x 2 x 2 90 C 497 mm 551 mm 20 mm 455 mm 447 mm 595 mm min. 450 mm 8 mm 600 mm min. 550 mm B X2 A C X2 VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN Lees voordat u het apparaat gaat gebruiken deze veiligheidsinstructies.

Nadere informatie

1. ALGEMENE RICHTLIJNEN AANWIJZINGEN VOOR DE INSTALLATEUR GEBRUIKSAANWIJZING EERSTE GEBRUIK VAN DE OVEN DAGELIJKS GEBRUIK.

1. ALGEMENE RICHTLIJNEN AANWIJZINGEN VOOR DE INSTALLATEUR GEBRUIKSAANWIJZING EERSTE GEBRUIK VAN DE OVEN DAGELIJKS GEBRUIK. NL Samenvatting 1. ALGEMENE RICHTLIJNEN...44 2. AANWIJZINGEN VOOR DE INSTALLATEUR...45 3. GEBRUIKSAANWIJZING...45 4. EERSTE GEBRUIK VAN DE OVEN...45 5. DAGELIJKS GEBRUIK...46 6. FUNCTIE VAN DE TIMER...47

Nadere informatie

THERMO-ELEKTRISCHE WIJNKLIMAATKAST & KOELKAST. Model: DX-68 COMBO (Mini Bar) Gebruiksaanwijzing

THERMO-ELEKTRISCHE WIJNKLIMAATKAST & KOELKAST. Model: DX-68 COMBO (Mini Bar) Gebruiksaanwijzing THERMO-ELEKTRISCHE WIJNKLIMAATKAST & KOELKAST Model: DX-68 COMBO (Mini Bar) Gebruiksaanwijzing Inhoud Ⅰ. Algemene veiligheidsvoorschriften...3 Ⅱ. Technische gegevens...4 Ⅲ. Illustratie...5 Ⅳ. Stroomschema...6

Nadere informatie

BPE535120B BPE535120M BPK535120M BPK535120W. Gebruiksaanwijzing Oven USER MANUAL

BPE535120B BPE535120M BPK535120M BPK535120W. Gebruiksaanwijzing Oven USER MANUAL BPE535120B BPE535120M BPK535120M BPK535120W NL Gebruiksaanwijzing Oven USER MANUAL 2 www.aeg.com INHOUDSOPGAVE 1. VEILIGHEIDSINFORMATIE... 2 2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN...4 3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT...7

Nadere informatie

Elektrische kippengrills

Elektrische kippengrills Elektrische kippengrills met afzonderlijk aangedreven, boven elkaar geplaatste spiesen Mod. E-6P 215.035 Mod. E-8P-S2 215.036 Mod. E-12P-S3 215.037 AANWIJZINGEN VOOR INSTALLATIE, BEDIENING EN ONDERHOUD

Nadere informatie

EEN BEREIDINGSTIJD INSTELLEN

EEN BEREIDINGSTIJD INSTELLEN EEN BEREIDINGSTIJD INSTELLEN Met het instellen van een bereidingstijd kunt u de oven automatisch laten uitgeschakeld als de ingestelde tijd verlopen is. Instellen bereidingstijd Kies de gewenste functie

Nadere informatie

Stoomoven Four vapeur

Stoomoven Four vapeur NL FR Gebruiksaanwijzing 2 Notice d'utilisation 32 Stoomoven Four vapeur ZOS35802XD Inhoudsopgave Veiligheidsinformatie 2 Veiligheidsvoorschriften 3 Beschrijving van het product 6 Voordat u het apparaat

Nadere informatie

Downloaded from

Downloaded from BP2003081 NL Gebruiksaanwijzing 2 www.aeg.com INHOUD 1. VEILIGHEIDSINFORMATIE.................................................... 3 2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN................................................

Nadere informatie

SNELLE REFERENTIE GIDS

SNELLE REFERENTIE GIDS SNELLE REFERENTIE GIDS WIJ DANKEN U VOOR UW AANKOOP VAN EEN BAUKNECHT PRODUCT Voor meer informatie en support, gelieve uw product te registreren op www.bauknecht.eu/register WWW NL U kunt de Veiligheidsinstructies

Nadere informatie

89 max min. min 550 min 550. min 500. min min 560. min 500

89 max min. min 550 min 550. min 500. min min 560. min 500 x2 90 C 135 20 540 595 89 max 453 534 574 2 min 542 595 min 550 min 550 min 500 600 30 min 560 min 500 min 560 583 30 5 = = VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN Lees voordat u het apparaat gaat gebruiken deze veiligheidsinstructies.

Nadere informatie

BAKKEN BEschrijViNg G EEN snelle BErEidiNg Vóór het eerste gebruik fig.1. fig.2. fig.3. fig.4. fig.14. fig.6 fig.5.

BAKKEN BEschrijViNg G EEN snelle BErEidiNg Vóór het eerste gebruik fig.1. fig.2. fig.3. fig.4. fig.14. fig.6 fig.5. NL BAKKEN Laat het apparaat nooit werken in lege toestand. Houd u aan de aanbevolen hoeveelheden en leg niet te veel in de binnenpan. Dit apparaat is niet geschikt om op klassieke wijze te frituren (de

Nadere informatie

Downloaded from BPS542020M. Gebruiksaanwijzing Oven USER MANUAL

Downloaded from   BPS542020M. Gebruiksaanwijzing Oven USER MANUAL BPS542020M NL Gebruiksaanwijzing Oven USER MANUAL 2 www.aeg.com INHOUDSOPGAVE 1. VEILIGHEIDSINFORMATIE... 2 2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN...4 3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT...7 4. VOOR HET EERSTE GEBRUIK...

Nadere informatie

IFU Planchacomp /09/06 9:45 Page 1

IFU Planchacomp /09/06 9:45 Page 1 www.tefal.com A D B E C F NL U heeft zojuist een TEFAL apparaat aangeschaft, daarvoor onze hartelijke dank. Lees de instructies in deze gebruiksaanwijzing aandachtig door en houd hem bij de hand. Voor

Nadere informatie

TAFELMODEL KOOKPLAAT ROND

TAFELMODEL KOOKPLAAT ROND GEBRUIKSAANWIJZING TAFELMODEL KOOKPLAAT ROND counter cooker Type CC-1700 Art.nr.: 80.2300 Pagina 1 / 4 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Symbolen 3. Technische Specificaties 4. Bediening 5. Veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

Hairdryer. Register your product and get support at. HP4935/00. Gebruiksaanwijzing

Hairdryer. Register your product and get support at.  HP4935/00. Gebruiksaanwijzing Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP4935/00 Gebruiksaanwijzing Nederlands Gefeliciteerd met uw aankoop en welkom bij Philips! Registreer uw product op www.philips.com/welcome

Nadere informatie

Gebruikersveiligheid. Elektrische veiligheid. Phaser 4500-laserprinter

Gebruikersveiligheid. Elektrische veiligheid. Phaser 4500-laserprinter Gebruikersveiligheid De printer en de aanbevolen verbruiksartikelen zijn getest en voldoen aan strikte veiligheidsnormen. Als u de volgende informatie in acht neemt, bent u verzekerd van een ononderbroken

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING (NL)

GEBRUIKSAANWIJZING (NL) Gebruiksaanwijzing GEBRUIKSAANWIJZING (NL) Lees de handleiding goed door vóór gebruik en bewaar hem goed voor later gebruik. Belangrijke veiligheidsinformatie Wanneer u elektrische producten gebruikt,

Nadere informatie

BE3013021 NL OVEN GEBRUIKSAANWIJZING

BE3013021 NL OVEN GEBRUIKSAANWIJZING BE3013021 NL OVEN GEBRUIKSAANWIJZING 2 VOOR PERFECTE RESULTATEN Bedankt dat u voor dit AEG product heeft gekozen. Dit apparaat is ontworpen om vele jaren uitstekend te presteren, met innovatieve technologieën

Nadere informatie

SF390XPZ. Functies. classici. Multifunctionele oven v.v. pizzafunctie 60 cm Roestvrijstaal Energieklasse A

SF390XPZ. Functies. classici. Multifunctionele oven v.v. pizzafunctie 60 cm Roestvrijstaal Energieklasse A SF390XPZ Multifunctionele oven v.v. pizzafunctie 60 cm Roestvrijstaal Energieklasse A EAN13: 8017709174996 11 functies Vapor Clean functie Pizzafunctie Turbohitte LCD display met timer en automatische

Nadere informatie

Voedsel bereiden BAKKEN

Voedsel bereiden BAKKEN NL BAKKEN Laat het apparaat nooit werken in lege toestand. Houd u aan de aanbevolen hoeveelheden en leg niet te veel in de binnenpan. Dit apparaat is niet geschikt om op klassieke wijze te frituren (de

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Oven BP BP BP

Gebruiksaanwijzing Oven BP BP BP NL Gebruiksaanwijzing Oven BP3013001 BP3013021 BP3013081 2 www.aeg.com INHOUDSOPGAVE 1. VEILIGHEIDSINFORMATIE...3 2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN... 4 3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT... 7 4. VOORDAT U HET

Nadere informatie

Blender ALEP Moulinex EU11 Gr:Mi e en a e : Pa e 1

Blender ALEP Moulinex EU11 Gr:Mi e en a e : Pa e 1 Blender ALEP Moulinex EU11 Gr:Mi e en a e 1 1 1 1 : Pa e 1 Blender ALEP Moulinex EU11 Gr:Mi e en a e 1 1 1 1 : Pa e A H B H1 H2 C J I D I1 E G F J I2 Blender ALEP Moulinex EU11 Gr:Mi e en a e 1 1 1 1 :

Nadere informatie

Productinformatieblad

Productinformatieblad Productinformatieblad Beknopte handleiding Lees de aanwijzingen aandachtig door voordat u het apparaat in gebruik neemt. A B C D E F G H c I L M N A. Elektronische bedieningsgroep B. Vriesvak (als de

Nadere informatie

BE BE BE BE NL Gebruiksaanwijzing

BE BE BE BE NL Gebruiksaanwijzing BE3003001 BE3003021 BE3003031 BE3303071 NL Gebruiksaanwijzing 2 www.aeg.com INHOUD 1. VEILIGHEIDSINFORMATIE.................................................... 3 2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN................................................

Nadere informatie

Downloaded from BE NL OVEN GEBRUIKSAANWIJZING

Downloaded from   BE NL OVEN GEBRUIKSAANWIJZING BE5013021 NL OVEN GEBRUIKSAANWIJZING 2 VOOR PERFECTE RESULTATEN Bedankt dat u voor dit AEG product heeft gekozen. Dit apparaat is ontworpen om vele jaren uitstekend te presteren, met innovatieve technologieën

Nadere informatie

MONTAGE- EN GEBRUIKSHANDLEIDING (NL)

MONTAGE- EN GEBRUIKSHANDLEIDING (NL) MONTAGE- EN GEBRUIKSHANDLEIDING (NL) Serie: Climate Deze montage- en gebruikshandleiding heeft betrekking op de volgende producten: TH350 Lees de handleiding goed door vóór gebruik en bewaar hem goed voor

Nadere informatie

SNELLE REFERENTIE GIDS

SNELLE REFERENTIE GIDS POWER SNELLE REFERENTIE GIDS WIJ DANKEN U VOOR UW AANKOOP VAN EEN WHIRLPOOL PRODUCT Voor meer gedetailleerde hulp en assistentie, registreer uw product op www. whirlpool. eu/ register WWW NL U kunt de

Nadere informatie

Hairdryer. www.philips.com/welcome. Register your product and get support at HP8183 HP8182 HP8181 HP8180. Gebruiksaanwijzing

Hairdryer. www.philips.com/welcome. Register your product and get support at HP8183 HP8182 HP8181 HP8180. Gebruiksaanwijzing Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP8183 HP8182 HP8181 HP8180 NL Gebruiksaanwijzing Nederlands Gefeliciteerd met uw aankoop en welkom bij Philips! Registreer uw

Nadere informatie

BE3013021 NL OVEN GEBRUIKSAANWIJZING

BE3013021 NL OVEN GEBRUIKSAANWIJZING BE3013021 NL OVEN GEBRUIKSAANWIJZING 2 VOOR PERFECTE RESULTATEN Bedankt dat u voor dit AEG product heeft gekozen. Dit apparaat is ontworpen om vele jaren uitstekend te presteren, met innovatieve technologieën

Nadere informatie

www.krups.com 06 02 18

www.krups.com 06 02 18 www.krups.com 1 2 MAXI MINI MAXI MINI 3 4 5 6 stop Deutsch 4 English 7 Français 9 Nederlands 11 Español 14 Português 16 Italiano 18 Dansk 20 Norsk 22 Svenska 24 Suomi 26 λληνικ 28 T Türkçe 31 Slovensko

Nadere informatie

SWK 1720BK. NL Fast waterkoker. Copyright 2017, Fast ČR, a.s

SWK 1720BK. NL Fast waterkoker. Copyright 2017, Fast ČR, a.s SWK 1720BK NL Fast waterkoker - 1 - NL Fast waterkoker Belangrijke veiligheidsinstructies ZORGVULDIG LEZEN EN VOOR TOEKOMSTIG GEBRUIK BEWAREN Dit apparaat mag door kinderen vanaf 8 jaar en ouder worden

Nadere informatie

Register your product and get support at www.philips.com/welcome. Hairdryer HP8260. NL Gebruiksaanwijzing

Register your product and get support at www.philips.com/welcome. Hairdryer HP8260. NL Gebruiksaanwijzing Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP8260 NL Gebruiksaanwijzing Nederlands 1 Inleiding Gefeliciteerd met uw aankoop en welkom bij Philips! Registreer uw product

Nadere informatie

NL Volautomatische rijstkoker

NL Volautomatische rijstkoker SRM 1890SS SRM 1891RD NL Volautomatische rijstkoker - 1 - NL Volautomatische rijstkoker Belangrijke veiligheidsinstructies ZORGVULDIG LEZEN EN BEWAREN VOOR TOEKOMSTIG GEBRUIK Dit apparaat mag door kinderen

Nadere informatie

HANDLEIDING MULTIFUNCTIONELE CONTACTGRILL PRIMO-PG1N

HANDLEIDING MULTIFUNCTIONELE CONTACTGRILL PRIMO-PG1N HANDLEIDING MULTIFUNCTIONELE CONTACTGRILL PRIMO-PG1N WAT TE DOEN ALS UW TOESTEL NIET MEER WERKT? GARANTIEBEPALING : (Bewijs en kassabon zorgvuldig bewaren, voor het geval van de garantie gebruik wordt

Nadere informatie

EOC3410COX. NL Oven Gebruiksaanwijzing 2 FR Four Notice d'utilisation 34

EOC3410COX. NL Oven Gebruiksaanwijzing 2 FR Four Notice d'utilisation 34 EOC3410COX NL Oven Gebruiksaanwijzing 2 FR Four Notice d'utilisation 34 2 www.electrolux.com INHOUDSOPGAVE 1. VEILIGHEIDSINFORMATIE... 3 2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN... 4 3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT...8

Nadere informatie

AR280P Clockradio handleiding

AR280P Clockradio handleiding AR280P Clockradio handleiding Index 1. Beoogd gebruik 2. Veiligheid o 2.1. Pictogrammen in deze handleiding o 2.2. Algemene veiligheidsvoorschriften 3. Voorbereidingen voor gebruik o 3.1. Uitpakken o 3.2.

Nadere informatie

Gids voor Gezondheid en Veiligheid

Gids voor Gezondheid en Veiligheid Gids voor Gezondheid en Veiligheid NL NEDERLANDS Gezondheids- Veiligheidsgids 3 Installatie gids 6 2 VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN NL BELANGRIJK MOET WORDEN GELEZEN EN IN ACHT GENO- MEN Lees voordat u het apparaat

Nadere informatie

BE BE NL Gebruiksaanwijzing

BE BE NL Gebruiksaanwijzing BE3013001 BE3013021 NL Gebruiksaanwijzing 2 www.aeg.com INHOUD 1. VEILIGHEIDSINFORMATIE.................................................... 3 2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN................................................

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Oven BP301350WM BP301352WM

Gebruiksaanwijzing Oven BP301350WM BP301352WM NL Gebruiksaanwijzing Oven BP301350WM BP301352WM 2 www.aeg.com INHOUDSOPGAVE 1. VEILIGHEIDSINFORMATIE... 2 2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN...4 3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT...7 4. VOORDAT U HET APPARAAT

Nadere informatie

KS KS NL Gebruiksaanwijzing

KS KS NL Gebruiksaanwijzing KS8400501 KS8400521 NL Gebruiksaanwijzing 2 www.aeg.com INHOUD 1. VEILIGHEIDSINFORMATIE.................................................... 3 2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN................................................

Nadere informatie

Waarschuwingen. 1 Waarschuwingen

Waarschuwingen. 1 Waarschuwingen Inhoudsopgave 1 Waarschuwingen 28 1.1 Algemene veiligheidswaarschuwingen 28 1.2 Aansprakelijkheid van de constructeur 28 1.3 Doel van het toestel 28 1.4 Verwerking 28 1.5 Deze gebruiksaanwijzing 29 1.6

Nadere informatie

Bediening van de KRONOS-controller. Juli 2003

Bediening van de KRONOS-controller. Juli 2003 Bediening van de KRONOS-controller 1 Niveau 1 Instellen van de tijd van de dag 1. Bij een nieuwe aansluiting van het apparaat of na een netuitval knipperen het KLOKsymbool en de daarbij behorende pijl

Nadere informatie

BPE556220M. Gebruiksaanwijzing Oven USER MANUAL

BPE556220M. Gebruiksaanwijzing Oven USER MANUAL BPE556220M NL Gebruiksaanwijzing Oven USER MANUAL 2 www.aeg.com INHOUDSOPGAVE 1. VEILIGHEIDSINFORMATIE... 2 2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN...4 3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT...8 4. BEDIENINGSPANEEL... 9

Nadere informatie

SC linea. Multifunctionele oven 60 cm Glas/ roestvrijstaal Energieklasse A

SC linea. Multifunctionele oven 60 cm Glas/ roestvrijstaal Energieklasse A SC112-8 Multifunctionele oven 60 cm Glas/ roestvrijstaal Energieklasse A EAN13: 8017709130305 12 functies 9 recept- en 3 memory programma's Vapor Clean functie Turbohitte Te verlichte bedieningsknoppen

Nadere informatie

BPK552220M BPK552220W BPK55222YM. Gebruiksaanwijzing Oven USER MANUAL

BPK552220M BPK552220W BPK55222YM. Gebruiksaanwijzing Oven USER MANUAL BPK552220M BPK552220W BPK55222YM NL Gebruiksaanwijzing Oven USER MANUAL 2 www.aeg.com INHOUDSOPGAVE 1. VEILIGHEIDSINFORMATIE... 2 2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN...4 3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT...8 4.

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. ZANUSSI ZK630LN 09O

Uw gebruiksaanwijzing. ZANUSSI ZK630LN 09O U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor ZANUSSI ZK630LN 09O. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de ZANUSSI ZK630LN 09O in de gebruikershandleiding

Nadere informatie

SFP390X-1 Binnenkort verkrijgbaar

SFP390X-1 Binnenkort verkrijgbaar SFP390X-1 Binnenkort verkrijgbaar Oven multifunctie, PYROLYSE, koude deur, hoogte 60 cm, inox finger friendly Energieklasse A-20% EAN13: 8017709193980 11 functies Volume 72 liter 5 kookniveaus Timer en

Nadere informatie

FR NL DE IT ES PT EL EN DA NO SV FI AR FA CS SK HU PL RU UK SL SR BS BG RO HR TR ET LT LV

FR NL DE IT ES PT EL EN DA NO SV FI AR FA CS SK HU PL RU UK SL SR BS BG RO HR TR ET LT LV MINUTE GRILL FR NL DE IT ES PT EL EN DA NO SV FI AR FA CS SK HU PL RU UK SL SR BS BG RO HR TR ET LT LV MINUTGRIL-0680_MINUTGRIL-0680 5/0/0 :9 Page 5 CLIC 6 7 0 5-0 mn.. 5 6 7 MINUTGRIL-0680_MINUTGRIL-0680

Nadere informatie

BEK101010M. Gebruiksaanwijzing Oven USER MANUAL

BEK101010M. Gebruiksaanwijzing Oven USER MANUAL BEK101010M NL Gebruiksaanwijzing Oven USER MANUAL 2 www.aeg.com INHOUDSOPGAVE 1. VEILIGHEIDSINFORMATIE... 2 2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN...4 3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT...7 4. VOORDAT U HET APPARAAT

Nadere informatie

Hairdryer. Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP4997/22. Gebruiksaanwijzing

Hairdryer. Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP4997/22. Gebruiksaanwijzing Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP4997/22 NL Gebruiksaanwijzing d e c b f a i g h Nederlands Gefeliciteerd met uw aankoop en welkom bij Philips! Registreer uw

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Oven BP BP301352

Gebruiksaanwijzing Oven BP BP301352 NL Gebruiksaanwijzing Oven BP301350 BP301352 2 www.aeg.com INHOUDSOPGAVE 1. VEILIGHEIDSINFORMATIE...3 2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN... 4 3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT... 7 4. VOORDAT U HET APPARAAT VOOR

Nadere informatie

Koffiemachine Bravilor Bonomat Mondo Twin

Koffiemachine Bravilor Bonomat Mondo Twin Koffiemachine Bravilor Bonomat Mondo Twin 1. Aan/uit schakelaar voor het apparaat (en onderste warmhoudplaatje) 2. Aan/uit schakelaar voor bovenste warmhoudplaatje 3. Warmhoudplaatje 4. Glazen kan, thermoskan

Nadere informatie

Downloaded from KME521000M KMK521000M. Gebruiksaanwijzing Magnetron USER MANUAL

Downloaded from   KME521000M KMK521000M. Gebruiksaanwijzing Magnetron USER MANUAL KME521000M KMK521000M NL Gebruiksaanwijzing Magnetron USER MANUAL 2 www.aeg.com INHOUDSOPGAVE 1. VEILIGHEIDSINFORMATIE... 2 2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN...5 3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT...8 4. VOOR HET

Nadere informatie

Gebruiks- en montagehandleiding

Gebruiks- en montagehandleiding Gebruiks- en montagehandleiding Opberglade ESS 3060-10 Lees beslist de gebruiks- en montagehandleiding voordat u uw apparaat plaatst, nl-nl installeert en in gebruik neemt. Dat is veiliger voor uzelf en

Nadere informatie

BPB331020M BPS331020M. Gebruiksaanwijzing Oven USER MANUAL

BPB331020M BPS331020M. Gebruiksaanwijzing Oven USER MANUAL BPB331020M BPS331020M NL Gebruiksaanwijzing Oven USER MANUAL 2 www.aeg.com INHOUDSOPGAVE 1. VEILIGHEIDSINFORMATIE... 2 2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN...4 3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT...7 4. VOORDAT U HET

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Oven BP

Gebruiksaanwijzing Oven BP NL Gebruiksaanwijzing Oven BP2003081 2 www.aeg.com INHOUDSOPGAVE 1. VEILIGHEIDSINFORMATIE...3 2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN... 4 3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT... 7 4. VOORDAT U HET APPARAAT VOOR DE EERSTE

Nadere informatie

HANDLEIDING GOURMETBORD

HANDLEIDING GOURMETBORD HANDLEIDING GOURMETBORD www.primo-elektro.be Lees aandachtig alle instructies - bewaar deze handleiding voor latere raadpleging. 1. GARANTIEVOORWAARDEN 3 2. RECYCLAGE INFORMATIE 5 3. VEILIGHEIDSMAATREGELEN

Nadere informatie

GETTING STARTED? EASY.

GETTING STARTED? EASY. User Manual GETTING STARTED? EASY. ZOS35902XU NL Gebruiksaanwijzing 2 Stoomoven FR Notice d'utilisation 33 Four vapeur VEILIGHEIDSINFORMATIE Lees zorgvuldig de meegeleverde instructies voor installatie

Nadere informatie